SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden"

Transkript

1 Tid och plats H-salen, kl Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga närvarande Ersättare Ulla Svensson (M) Patricia Aguilera (S) Nils-Erik Carlström (L) Tjänstepersoner Justering Justerare Plats och tid Fredrik Pettersson, sekreterare Bengt-Göran Sandell Kommunkansliet Justerade paragrafer Underskrifter Sekreterare Fredrik Pettersson Ordförande Benny Johansson Justerare Bengt-Göran Sandell 1 (16)

2 Bevis om anslag av protokoll valnämnds protokoll från sammanträdet är justerat. Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kommunkansliet Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom tre veckor från anslagsdagen Underskrift Fredrik Pettersson 2 (16)

3 Förteckning över valnämndens ärenden den 22 mars Dnr Justering av protokoll Dnr Särskild röstmottagning (institutionsröstning) vid valet Dnr Ordning och påfyllning av valsedlar i valsedelställen vid valet Dnr Revidering av uppdragsbeskrivning för röstmottagare Dnr Uppdrag att utreda om utdrag ur brottsregister ska begäras för röstmottagare Dnr Information om vallokaler och förtidsröstningslokaler (Furuby, Braås, Stortorget, samt kostnader), och statistik om röstberättigade Dnr Tidplan Dnr Valmyndighetens nyhetsbrev Dnr Meddelanden Dnr Övrigt (16)

4 23 Dnr Justering av protokoll s beslut utser Bengt-Göran Sandell till att justera protokollet. ska besluta vem som ska justera protokollet utöver ordförande. 4 (16)

5 24 Dnr Särskild röstmottagning (institutionsröstning) vid valet 2018 s beslut 1. beslutar att på olika dagar under förtidsröstningsperioden anordna särskild röstmottagning, så kallad institutionsröstning, på de platserna som finns upptagna i bilagd förteckning daterad , med följande ändring: Vuxenpsykiatriska kliniken läggs till ställen särskild röstmottagning ska genomföras på. 2. På följande ställen anordnas inte särskild röstmottagning pga. att lokalen används som vallokal på valdagen eller ordinarie förtidsröstningsställe: Hagalund, Hovshaga (vallokal) Norrelid (vallokal) Borgmästaren (vallokal) Sörgården, Rottne (förtidsröstning) Öjaby Tofsmesen (förtidsröstning) Birka, Öster (förtidsröstning) Sjöliden, Braås (förtidsröstning) 3. bemyndigar valkansliet att besluta om när under förtidsröstningsperioden institutionerna ska besökas, hur lång tid som röstningen ska pågå på respektive ställe samt vilken bemanning som ska användas. 4. beslutar att på häktet i Växjö ska ingen särskild röstmottagning genomföras. Personer intagna på häktet ska istället informeras om möjligheten att rösta genom bud. 5. uppdrar till valkansliet att informera nämnden om tider och bemanning när det är fastställt. Nya bestämmelser i vallagen inför 2018 års val gör gällande att kommunerna ska erbjuda ambulerande röstmottagare under förtidsröstningsperioden och på valdagen. Den tidigare frivilliga tjänsten kommunala bud har samtidigt 5 (16)

6 försvunnit ur lagen. Lagen säger nu att Väljare som på grund av sjukdom, funktionsnedsättning eller ålder inte själva kan ta sig till ett röstmottagningsställe får om de begär det lämna sina valsedlar till ambulerande röstmottagare. Kommunen ska, under förutsättning att ovan kriterier är uppfyllda, skicka röstmottagare till väljarens hem och där ta emot rösten. I princip är det som en privat förtidsröstning, då samma material ska finnas tillgängligt för väljaren. Kommunen bestämmer ambitionsnivån för den ambulerande röstmottagningen, vilka dagar och tider den ska vara tillgänglig och hur många personer som ska förordnas som ambulerande röstmottagare. Det nya kravet på kommunerna öppnar samtidigt upp för en möjlig förändring och effektivisering av den särskilda röstmottagning eller institutionsröstning som Växjö kommun brukar anordna söndagen före valdagen på särskilda boenden, rättspsykiatriska regionkliniken, häktet samt vissa andra vårdinrättningar. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 1 mars 2018 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår bland annat att eftersom kommunen är lagstadgad att erbjuda ambulerande röstmottagare under förtidsröstningsperioden är det valkansliets bedömning att institutionsröstningen kan förändras på så sätt att den delas upp under hela förtidsröstningsperioden istället för att genomföras under en och samma dag. Då kan vi använda dem som ändå är ambulerande röstmottagare till att även genomföra institutionsröstningen. Förvaltningen anser att valnämnden kan bemyndiga valkansliet att besluta om när under förtidsröstningsperioden institutionerna ska besökas och hur lång tid som röstningen ska pågå på respektive ställe. Valkansliet återkommer med information när planeringen är klar. Vissa särskilda boenden används som vallokaler på valdagen samt röstningslokaler för ordinarie förtidsröstning och därför behövs ingen särskild röstmottagning på dessa platser. Yrkanden Benny Johansson (M): 1. beslutar att på olika dagar under förtidsröstningsperioden anordna särskild röstmottagning, så kallad institutionsröstning, på de platser som finns upptagna i bilagd förteckning daterad , med följande ändring: 6 (16)

7 Vuxenpsykiatriska kliniken läggs till ställen särskild röstmottagning ska genomföras på. 2. På följande ställen anordnas inte särskild röstmottagning pga. att lokalen används som vallokal på valdagen eller ordinarie förtidsröstningsställe: Hagalund, Hovshaga (vallokal) Norrelid (vallokal) Borgmästaren (vallokal) Sörgården, Rottne (förtidsröstning) Öjaby Tofsmesen (förtidsröstning) Birka, Öster (förtidsröstning) Sjöliden, Braås (förtidsröstning) 3. bemyndigar valkansliet att besluta om när under förtidsröstningsperioden institutionerna ska besökas, hur lång tid som röstningen ska pågå på respektive ställe samt vilken bemanning som ska användas. 4. beslutar att på häktet i Växjö ska ingen särskild röstmottagning genomföras. Personer intagna på häktet ska istället informeras om möjligheten att rösta genom bud. 5. uppdrar till valkansliet att informera nämnden om tider och bemanning när det är fastställt. Beslutsordning Ordförande frågar om yrkandet kan antas och konstaterar att valnämnden beslutar enligt det egna yrkandet. Beslutet skickas till För åtgärd Valkansliet 7 (16)

8 25 Dnr Ordning och påfyllning av valsedlar i valsedelställen vid valet 2018 s beslut godkänner bifogat förslag till bestämmelser för ordning och påfyllning av valsedlar i valsedelställen vid valet ska besluta om i vilken ordning valsedlar ska placeras i valsedelställen vid valet 2018 för att uppnå en likformighet på samtliga röstmottagningsställen. måste även besluta om hur påfyllning av valsedlar i valsedelställen ska gå till. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 27 februari 2018 redogjort för ärendet och lämnat förslag på bestämmelser för hur ordning och påfyllning av valsedlar i valsedelställen ska gå till vid 2018 års val. Sammanfattningsvis föreslår valkansliet att valsedlar ska placeras i alfabetiska ordning, att påfyllning i valsedelställen ska skötas av röstmottagarna samt att valnämnden inte kommer ta emot några valsedlar centralt utöver dem vi är skyldiga enligt lag att förse alla röstmottagningsställen med. Partier som anmält deltagande i val får lämna namnvalsedlar på respektive röstmottagningsställe under ordinarie öppettider. 8 (16)

9 26 Dnr Revidering av uppdragsbeskrivning för röstmottagare s beslut gör följande ändringar i dokumentet Uppdragsbeskrivning för röstmottagare i Växjö kommun: Lydelsen För att tjänstgöra som röstmottagare i Växjö kommun får man inte stå på namnvallista för ett parti under innevarande mandatperiod eller kommande mandatperiod. Ändras till För att tjänstgöra som röstmottagare i Växjö kommun får man inte stå på namnvallista för ett parti under innevarande mandatperiod eller kommande mandatperiod. Ledamöter och ersättare i valnämnden är undantagna och får tjänstgöra som röstmottagare. beslutar att föra in den, enligt vallagen, nya funktionen Ambulerande röstmottagare på relevanta ställen i uppdragsbeskrivningen. Under avsnittet Särskild uppdragsbeskrivning för ordförande/ersättare i vallokal utöver generell uppdragsbeskrivning : Lydelsen delta i särskild utbildning för valdistriktsordförande och dess ersättare Ändras till Delta i obligatorisk utbildning beslutade i 19/2017 att för att vara röstmottagare i Växjö kommun får man inte stå på namnvallista för ett parti under innevarande mandatperiod eller kommande mandatperiod. Inför stundande val har frågan 9 (16)

10 om valnämndens ledamöter och ersättares roll lett till att frågan aktualiserats igen. Dessutom har införandet av funktionen Ambulerande röstmottagare i vallagen gjort att uppdragsbeskrivningen behöver uppdateras med den termen. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 14 mars 2018 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att det är valkansliets bedömning att valnämndens ledamöter och ersättare av praktiska skäl bör undantas från ovan nämnda krav. Det kan uppstå situationer där vi snabbt behöver få tag i en röstmottagare och då är det en extra säkerhet att valnämndens ledamöter och ersättare kan rycka in, om än tillfälligt. I regel kommer valnämndens ledamöter och ersättare även i fortsättningen inte vara röstmottagare. Valkansliet föreslår även att den i vallagen införda funktionen Ambulerande röstmottagare förs in som term i uppdragsbeskrivningen. Beslutet skickas till För åtgärd Valkansliet 10 (16)

11 27 Dnr Uppdrag att utreda om utdrag ur brottsregister ska begäras för röstmottagare s beslut godkänner redovisningen och beslutar att inte gå vidare med att begära utdrag ur belastningsregistret för röstmottagare. gav den 14 september 2017 kanslichefen i uppdrag att diskutera frågan med säkerhetsfunktionen om kommunen ska kräva utdrag ur belastningsregister för dem som vill arbeta som röstmottagare. Beslutsunderlag Av kommunchefens skrivelse daterad 27 februari 2018 framgår att kanslichefen på uppdrag av valnämnden har utrett frågan om krav på utdrag ur belastningsregistret för röstmottagare. Ett beslut att begära utdrag ur belastningsregistret bör innefatta att man väger vikten av att utestänga någon som blivit dömd för brott mot vikten av att skydda individers integritet. De fall där man normalt sett kräver ett utdrag är då den som anställs/har ett uppdrag ska arbeta med personer som är i en utsatt situation, personer som är särskilt skyddsvärda som till exempel barn eller personer med en kognitiv funktionsvariation. I dessa fall är det också ofta så att man i vissa situationer utför ensamarbete med dessa skyddsvärda personer. Om utdrag ur belastningsregistret ska begäras för röstmottagare måste individuella bedömningar göras av de eventuella domar som kan finnas i belastningsregistret. Det är inte självklart vilken typ av brott eller vilken tidsrymd sedan brott begåtts som skulle diskvalificera en person från att vara röstmottagare. Som röstmottagare arbetar man inte ensam och risken för att någon som tidigare varit dömd för brott i detta sammanhang skulle kunna göra något brottsligt får bedömas som mycket liten. Det går inte heller att helt förlita sig på ett sådant utdrag eftersom det vanligtvis är långt mellan brott och slutlig dom. En lämplighetsbedömning måste därför ändå grunda sig på andra faktorer. 11 (16)

12 28 Dnr Information om vallokaler och förtidsröstningslokaler (Furuby, Braås, Stortorget, samt kostnader), och statistik om röstberättigade s beslut 1. noterar informationen och beslutar att följande vallokaler ska användas i berörda distrikt på valdagen den 9 september 2018: Furuby: Furuby församlingshem. Braås: Braås skola, matsalen. Fredrik Pettersson, sekreterare, informerar om arbetet med bokning av vallokaler. Pettersson informerar om att valkansliet varit i Furuby och Braås och tittat på nuvarande vallokaler och möjliga nya med tanke på tillgänglighet och nya regler kring avskärmning av valsedlar. Det är valkansliets bedömning att vallokalerna bör bytas i Furuby och Braås av dessa anledningar. Pettersson informerar även om arbetet med att hitta en förtidsröstningslokal i området kring Stortorget, kostnader för vallokaler samt statistik kring antalet röstberättigade. 12 (16)

13 29 Dnr Tidplan s beslut noterar informationen. Tidplanen för de förberedelser som görs inför 2018 års RKL-val presenteras för valnämnden. 13 (16)

14 30 Dnr Valmyndighetens nyhetsbrev s beslut noterar redovisningen. Valmyndighetens nyhetsbrev nummer 2 och 3 för 2018 redovisas för valnämnden. 14 (16)

15 31 Dnr Meddelanden s beslut noterar redovisningen av inkomna beslut, inbjudningar och meddelanden. Följande information av intresse har inkommit till valnämnden sen föregående sammanträde: KSOP:s beslut i 18/2018 om ersättning till röstmottagare med flera vid höstens val. Länsstyrelsens inbjudan till utbildning för länets valnämnder på stadshotellet den 19 april. Valmyndighetens meddelande om lansering av ny version av 15 (16)

16 32 Dnr Övrigt s beslut 1. s sammanträde den 26 april flyttas till den 2 maj. 2. godkänner att valkansliet köper in 51 stycken sedelräknare av förevisad typ (en till varje vallokal). Ordförande Benny Johansson (M) föreslår att valnämndens sammanträde den 26 april flyttas till den 2 maj. Fredrik Pettersson, sekreterare, förevisar en sedelräknare som valkansliet föreslår att valnämnden ska köpa in 51 stycken av (en till varje vallokal). Beslutet skickas till För åtgärd Valkansliet För kännedom Ledamöter och ersättare 16 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats A-salen, kl. 09.00 11.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Nils-Erik Carlström (L) Emelie Öberg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-10.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), ordförande Ulla Svensson (M) Tobias Adersjö (MP) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga närvarande Ersättare Patricia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.00 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande 48-54 Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) 45-47

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 11.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, kl. 09.00 10.40 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Tobias Adersjö (MP) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Emelie Öberg (S) 28 31 Ulla Svensson (M) Nils-Erik Carlström (L) Tobias Adersjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-09.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Ulla Svensson (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Tjänstepersoner Justering Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:05. Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats E-salen, kl. 11.00 12.35 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande, Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen Tid Kl. 13.30 14.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Anna Hultstein (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (FP) Therese Graesén (S) 2 13 Jonas Danielsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bert Sundström (S), ordförande Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S) Tid och plats H-salen klockan 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M) Ordförande Bert Sundström (S) 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Eva Kjellberg (S) Nils-Erik Carlström (FP) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M) Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun. Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun. Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål

Läs mer

12 april 2018, kl. 08:00-09:00 i Kommunhuset, Medborgarrummet, Tierp. Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice ordförande

12 april 2018, kl. 08:00-09:00 i Kommunhuset, Medborgarrummet, Tierp. Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice ordförande Tid och plats Paragrafer 1-9 12 april 2018, kl. 08:00-09:00 i Kommunhuset, Medborgarrummet, Tierp Utses att justera ande Ledamöter Monica Norén Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl. 13.30-14.30 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Ulla Svensson (M) Övriga närvarande

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 16:00-16:40. Christer Påhlsson (S), vice ordförande Martin Snygg (L) Sandra Berwing, nämndsekreterare

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 16:00-16:40. Christer Påhlsson (S), vice ordförande Martin Snygg (L) Sandra Berwing, nämndsekreterare Valnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2019-02-18 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 16:00-16:40 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå - Solsidan, onsdag 13 juni 2018, kl 13:00

PROTOKOLL. Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå - Solsidan, onsdag 13 juni 2018, kl 13:00 Valnämnden Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå - Solsidan, onsdag 13 juni 2018, kl 13:00 Plats och tid Beslutande: Artur Andersson (C), ordf Anne Rousu (ÖFA) Erkki Bergman (NS) Henry Barsk (S) Tage Töyrä

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-17.00 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista.... /Victoria Karlsson. Ordförande... Mikael Sjölund (S)

Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista.... /Victoria Karlsson. Ordförande... Mikael Sjölund (S) 1 (12) Datum Tid Kl. 14.00 16.00 Plats Beslutande Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga Victoria Karlsson, sekreterare och valhandläggare 40-47 närvarande

Läs mer

Artur Andersson, ordförande Anne Rousu Erkki Bergman Rolf Mäkitalo. Aina Bleikvassli, sekreterare

Artur Andersson, ordförande Anne Rousu Erkki Bergman Rolf Mäkitalo. Aina Bleikvassli, sekreterare 1 () Valnämnden 2018-03-27 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 27 mars 2018, kl 13.00 Beslutande Artur Andersson, ordförande Anne Rousu Erkki Bergman Rolf Mäkitalo Övriga deltagande

Läs mer

Mats Gustafsson, valsamordnare

Mats Gustafsson, valsamordnare O 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.00-10.00 Beslutande Övriga deltagande Ronny Larsson (S), ordförande Lars Nyman (S) Ann-Mari Pettersson (S) Bengt Vickes(C) Anna-Maria Busk (V) Ulla Matsson

Läs mer

15 maj 2018, kl. 18: i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp

15 maj 2018, kl. 18: i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp van12345 Tid och plats Paragrafer 12-19 15 maj 2018, kl. 18:00-19.00 i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp Utses att justera Helena Broman Beslutande Ledamöter Inger Wennberg (S), ordförande Monica

Läs mer

Annika Höök, nämndsekreterare Louise Pettersson, utredare/utvecklare

Annika Höök, nämndsekreterare Louise Pettersson, utredare/utvecklare Tid och plats 25 april 2019, kl. 18:00-19:00 i Kommunhuset, A-salen, Kommunhuset, Tierp Paragrafer 13-26 Utses att justera Monica Norén ande Ledamöter Catarina deremar (C), Ordförande Jessica Tindre Falk

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Valnämnden. Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Kenneth Tinglöf (KD)

Sammanträdesprotokoll Valnämnden. Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Kenneth Tinglöf (KD) Plats och tid: hus, Trosa kl. 18.00-18.15 Beslutande ledamöter Dan Larson (M) ordf. Tommy Setzman (S) Kenneth Tinglöf (KD) Ej tjänstgörande - ersättare Övriga närvarande: Jakob Etaat (kanslichef) Justering:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Stadshuset, rum 214 kl. 17:00-18:10 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Anders Karlsson (KD) (ordförande) Margareta Eklund Jimar (C) (vice ordförande) Shahla Alamshahi (S) Staffan Holmgren

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Valnämnden 2018-02-12 1(16) Plats och tid Valkansliet, Stationsgatan 64-12 februari 2018 kl 16:00-18:08 ande Ledamöter Christofer Lundholm (M), Ordförande Ante Hultin (S), 1:e vice ordförande Anders Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Kommunhusets sessionssal, klockan 16.00 16.55 ande Övriga närvarande Olle Rahm (S), ordförande Torbjörn Mood (L) Bertil Foss (PNF) Per-Arne Andersson (M) Agneta

Läs mer

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande Tid och plats 2 april 2019, kl. 17:30-19:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 9-19 Utses att justera Inger Wennberg ande Ledamöter Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid ANKs sammanträdesrum kl. 08:30-09:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Johansson Arnström (S) (ordförande), Sonja Andersson (C) (vice ordförande),

Läs mer

Utses att justera Brita Nyman Justeringsdatum 21 december 2017 Paragrafer Anneli Drakenberg Ordförande Bo Bergkvist Justerande Brita Nyman

Utses att justera Brita Nyman Justeringsdatum 21 december 2017 Paragrafer Anneli Drakenberg Ordförande Bo Bergkvist Justerande Brita Nyman 1 (14) Plats och tid Nacka stadshus kl 17:30-18:30 BESLUTANDE Bo Bergkvist (M) Brita Nyman (S) Annika Jung (M) Sten Grack (L) Pernilla Fexdal (MP) Birgitta Rasmussen (V) Kjell Åkerlund (L) Ulf G Johansson

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Greger Tidlund (S) vice ordf. Anita Gustafsson (FP) 1-5, 7-10 Sonja Sareyko (C) 6

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Greger Tidlund (S) vice ordf. Anita Gustafsson (FP) 1-5, 7-10 Sonja Sareyko (C) 6 Plats och tid: hus, Trosa kl. 16.00-16.30 Beslutande ledamöter Dan Larson (M) ordf. Greger Tidlund (S) vice ordf. Anita Gustafsson (FP) 1-5, 7-10 Sonja Sareyko (C) 6 Ej tjänstgörande ersättare Lars Haraldsson

Läs mer

Plats C-salen, kommunhuset, Västra esplanaden 18, Växjö. Bert Sundström (S) Hannington Lubwama (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V)

Plats C-salen, kommunhuset, Västra esplanaden 18, Växjö. Bert Sundström (S) Hannington Lubwama (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V) Plats C-salen, kommunhuset, Västra esplanaden 18, Växjö Tid Kl. 15:00-16:15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Yvonne Ekaremål (C) Bert Sundström (S) Hannington Lubwama (M) Nils-Erik

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Valnämnden

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Valnämnden SAMMANTRÄDES Valnämnden 2019-04-09 1 Plats och tid Klätten, Kommunhuset Öckerö, klockan 09.00-11.05 Beslutande Ledamöter Johan Hamnebo (KD), ordförande Stig Ottosson (M) Anders Post (L) Sylke Sandberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2010-09-29. Kvarnhagskällan, Kvarnvägen, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2010-09-29. Kvarnhagskällan, Kvarnvägen, Växjö Plats Kvarnhagskällan, Kvarnvägen, Växjö Tid Kl. 16:00 19.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Yvonne Ekaremål (C) Bert Sundström (S) Hannington Lubwana (M) Nils Erik Carlström

Läs mer

Valnämnden. Plats och tid Strået, Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Valnämnden. Plats och tid Strået, Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(9) Plats och tid Strået, 13.30 14.05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Göran Winér (S), ordf Ingrid Ekström (SD), vice ordf Birgitta Zadenius (L) tjg ers för Kate Haeggstrom (C)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:30-09:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Johansson Arnström (S) (ordförande), Per-Anders Andersson

Läs mer

Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl. 17:00-17:30. Christer Påhlson (S) Martin Snygg (L) Kenneth Tinglöf (KD) Ellinor Scheffer (MP)

Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl. 17:00-17:30. Christer Påhlson (S) Martin Snygg (L) Kenneth Tinglöf (KD) Ellinor Scheffer (MP) Valnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2019-03-13 Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl. 17:00-17:30 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

Protokoll Valnämnden

Protokoll Valnämnden Tid Plats 10:00-11:15 Lillängen ande ledamöter Arild Wanche (KD) (ordförande) Reidun Hannerz-Zita (M) Eva Hermansson (S) (vice ordförande) Göran Parmling (S) ersätter Solveig Widstrand (S) Lennart Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2018-05-25 1 (9) Plats och tid Stadshuset, KS-salen, klockan 13:00-14:30 ande Ersättare Kjell Gustafsson (S),ordförande Gunilla Carlsson (C) Jan-Erik Jeppsson (M) Kent Kärrlander (S) Bengt-Olof

Läs mer

Margareta Gustafsson (C) Christoffer Johansson (S) Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare.

Margareta Gustafsson (C) Christoffer Johansson (S) Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Plats och tid Svarvaren, torsdagen den 1 februari 2018 kl 18:00-19:10 ande Karina Gren (S), ordförande Liselott Nydén (S) Thomas Carlsson (S) Mattias Johansson (C) Ingemar Ryefalk (L) Ove Emanuelsson (M)

Läs mer

VALNÄMNDEN KALLELSE VALNÄMNDEN

VALNÄMNDEN KALLELSE VALNÄMNDEN 1 (8) VALNÄMNDEN KALLELSE 2018-04-17 VALNÄMNDEN Tid tisdagen den 24 april 2018 kl. 13:15 Plats Bollnässalen Är Du förhindrad att närvara meddelar Du kundcenter så snart som möjligt, tfn 0278-250 01, e-post

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Valnämnden Matti Koponen. Sekreterare/Valsamordnare BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Valnämnden Matti Koponen. Sekreterare/Valsamordnare BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.10-13.55 Beslutande Ann Svensson (S) Björn Wintler (L) Håkan Carlsson (S) Birgitta Luoto (S) Ingela Wahlstam (V) Björn Johansson

Läs mer

Thomas Carlsson (S) Göran Kornestedt (S) Margareta Gustavsson (C) Lennart Thunborg (SD)

Thomas Carlsson (S) Göran Kornestedt (S) Margareta Gustavsson (C) Lennart Thunborg (SD) Sida 1 (15) Plats och tid Svarvaren, torsdagen den 31 januari 2019 kl 16:00-17:00 ande Karina Gren (S), ordförande Hans Dahm (S) Mattias Johansson (C) Claes-Gunnar Almestål (L) Ove Emanuelsson (M), vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Valnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 25 Godkännande av ärendelista 2018/1119 4 26 Information om valet 2018 2018/1119 5 27 Ambulerande röstmottagare 2018/1119 6-7 1 Plats och tid

Läs mer

Mikael Rydberg (S), ordförande Alf Gustafsson (S) Åke Johansson (C), 1:e vice ordförande Ewa Nilsson (KD), 2:e vice ordförande Ulf Månsson (M)

Mikael Rydberg (S), ordförande Alf Gustafsson (S) Åke Johansson (C), 1:e vice ordförande Ewa Nilsson (KD), 2:e vice ordförande Ulf Månsson (M) Valnämnden 2019-04-23 1 Plats och tid Galleriet, Rådhuset kl. 13:30 15:40 Beslutande Mikael Rydberg (S), ordförande Alf Gustafsson (S) Åke Johansson (C), 1:e vice ordförande Ewa Nilsson (KD), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(12) Plats Rum 604 Tid Kl. 16.00-17.00 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Ersättare Övriga Justerande Inga Janson (L), ordförande Lennart Pettersson (M) Niklas Karlsson (S), vice ordförande Bengt Johansson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-17.00 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Per Skoog (S), ersättare för Ulla-Christina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2018-12-07 1 (9) Plats och tid Stadshuset, KS-salen, klockan 13:00-14:00 ande Ersättare Kjell Gustafsson (S), ordförande Gunilla Carlsson (C) Jan-Erik Jeppsson (M) Kent Kärrlander (S) Bengt-Olof

Läs mer

Carina Östrand (S), ordförande Agneta Nilsdotter (MP) Gunnar Nilsson (M) Maria Lagerman (S), ersättare för Jerry Elvin (S)

Carina Östrand (S), ordförande Agneta Nilsdotter (MP) Gunnar Nilsson (M) Maria Lagerman (S), ersättare för Jerry Elvin (S) Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 10-11.10 ande Tjänstgörande ersättare Carina Östrand (S), ordförande Agneta Nilsdotter (MP) Gunnar Nilsson (M) Maria Lagerman (S), ersättare för Jerry Elvin (S) Övriga

Läs mer

VALNÄMNDEN. Nåsten, Stationsgatan 12, klockan , ajournering Ersättare: Jan Öman, justerare

VALNÄMNDEN. Nåsten, Stationsgatan 12, klockan , ajournering Ersättare: Jan Öman, justerare Uppsala ui 1(8) Plats och tid: Nåsten, Stationsgatan 12, klockan18.30-19.30, ajournering 19.15-19.20. ande: Caisa Lycken (MP), Ordförande Jan Öman (M), Vice ordförande Anders A Aronsson (L) Johan Pelling

Läs mer

Valnämnden

Valnämnden 2018-04-18 Valnämnden 2018-04-18 Valn 12 Uppdatering Röstningslokaler och öppethållandetider... 2 Valn 13 Röstmottagare, ordförande och vice ordförande... 3 Valn 14 Ambulerande röstmottagare... 4 Valn

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, 24 januari 2019, klockan 15:00. Ulla Segerlund. Roland Nirlén. Margareta Henricsson

Förvaltningsbyggnaden, 24 januari 2019, klockan 15:00. Ulla Segerlund. Roland Nirlén. Margareta Henricsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 5, Onsdag 23 januari 2019 kl. 10:00 11:15 Utses att justera Margareta Henricsson Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden,

Läs mer

Valnämnden

Valnämnden Valnämnden 2010-06-14 1 Plats och tid Kyrksalen klockan 17:00-17:35 Beslutande Kjell-Åke Johansson (KD) Hans Dahm (S) Ove Emanuelsson (M) Ingemar Ryefalk (FP) Liselott Nydén (S) Jan Holm (S), tjänstgörande

Läs mer

Valnämnden

Valnämnden 2018-03-19 Valnämnden 2018-03-19 Vn 1 Vallokaler och öppethållande inför RKL-valet den 9 september... 2 Vn 2 Röstningslokaler och öppethållandetider... 3 Vn 3 Röstmottagare, ordförande och vice ordförande...

Läs mer

14 Beslut om tjänstgöring och arbetssätt för ambulerande röstmottagare. 16 Beslut om behörighet att kvittera ut röster under RKL-valet 2018

14 Beslut om tjänstgöring och arbetssätt för ambulerande röstmottagare. 16 Beslut om behörighet att kvittera ut röster under RKL-valet 2018 1(1) 12 Fastställande av dagordning 13 om förordnande av röstmottagare 14 om tjänstgöring och arbetssätt för ambulerande röstmottagare 15 om ordning i röstningslokal och vallokal 16 om behörighet att kvittera

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 17:00-17:50. Maria Arman (MP), vice ordförande Louise Montgomery (C) Melissa Bojang, sekreterare

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 17:00-17:50. Maria Arman (MP), vice ordförande Louise Montgomery (C) Melissa Bojang, sekreterare Valnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-04-17 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 17:00-17:50 ande ledamöter: Dan Larson (M), ordförande Maria Arman (MP), vice ordförande Louise Montgomery

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll VALNÄMNDEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 10:00-10:55 Beslutande Lilian Palm (S), ordförande Stig Lindqvist (S) Laila Borger (S) Lars Levahn (S) Henrik Hästbacka (M) Kristina

Läs mer

Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl. 16:00-17:30. Maria Arman (MP), vice ordförande. Helena Edenborg, kanslichef Martin Snygg (L)

Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl. 16:00-17:30. Maria Arman (MP), vice ordförande. Helena Edenborg, kanslichef Martin Snygg (L) Valnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-02-27 Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl. 16:00-17:30 ande ledamöter: Dan Larson (M), ordförande Maria Arman (MP), vice ordförande Inte tjänstgörande

Läs mer

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef. Hans Inge Persson (C) Roland Hansson (S) Anslag/bevis. Valnämnden. Kommunhuset Skurup

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef. Hans Inge Persson (C) Roland Hansson (S) Anslag/bevis. Valnämnden. Kommunhuset Skurup Protokoll 1 (9) Plats och tid Holger, kommunhuset, 2018-06-27, kl. 15.00 15.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Justerade paragrafer 13-17 Justeringens plats

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(13) Plats och tid Resecentrum onsdagen den 7 mars 2018 kl. 13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Eva Nilsson (s) Justeringens plats och

Läs mer

Tjänsteskrivelse - Val- och röstningslokaler samt särskild röstmottagning vid valet 9 september 2018

Tjänsteskrivelse - Val- och röstningslokaler samt särskild röstmottagning vid valet 9 september 2018 1(5 Tjänsteskrivelse - Val- och röstningslokaler samt särskild röstmottagning vid valet 9 september 2018 Förslag till beslut beslutar att godkänna att röstningsmottagningen sker enligt upprättat förslag,

Läs mer

Josefin Frank Sekreterare. Samhällsbyggnadsnämnden

Josefin Frank Sekreterare. Samhällsbyggnadsnämnden 1 (1) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Tid: Tisdag den 19 mars 2019 kl 17,00 Plats: Olle Olsson Ordförande Kommunhuset, Hjälmaren Josefin Frank Sekreterare Föredragningslista Godkännande av dagordning Val av justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, kl 13.30 15.00 Beslutande Lars-Erik Nilsson, (M), ordförande Lars-Åke Bergstrand, (S), vice ordförande Kjell Myrén, (M)

Läs mer

21 augusti 2018, kl. 18: i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp. Frida Nyberg

21 augusti 2018, kl. 18: i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp. Frida Nyberg Tid och plats Paragrafer 19-27 21 augusti 2018, kl. 18:00-19.00 i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp Utses att justera ande Ledamöter Frida Nyberg Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S),

Läs mer

Protokoll. Valnämnden

Protokoll. Valnämnden 1 Valnämnden 2 Valnämnden Plats och tid Rådslaget, Rådhuset, Alingsås Paragrafer 8-13 kl. 17:00-17:40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Torbjörn Gustafsson (C) (ordförande)

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 08.00-09.00 Beslutande och övriga närvarande Inger Wennberg (S) ordförande Monica Norén (S) 1:e vice ordförande Lilian Carlsson (C) 2:e vice ordförande Louise

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Corinne Johnson

ANSLAG/BEVIS Corinne Johnson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Mälaren, kl. 18:00 18:38 Beslutande Se bilaga Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se bilaga Jakob Etaat, kanslidirektör,

Läs mer

Plats och tid Våraskruv, Åseda, måndagen den 25 februari 2019 kl 13:30-14:51 Sammanträdet ajourneras 14:17-14:28

Plats och tid Våraskruv, Åseda, måndagen den 25 februari 2019 kl 13:30-14:51 Sammanträdet ajourneras 14:17-14:28 1(13) Plats och tid Våraskruv, Åseda, måndagen den 25 februari 2019 kl 13:30-14:51 Sammanträdet ajourneras 14:17-14:28 Beslutande Bjarne Svensson (S), Ordförande Ernst Wiksten (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Kommunhuset, Nynäshamn A-huset plan 7, lokal: Landsort, kl

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Kommunhuset, Nynäshamn A-huset plan 7, lokal: Landsort, kl PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2019-02-28 Plats och tid Kommunhuset, Nynäshamn A-huset plan 7, lokal: Landsort, 2019-02-28 kl. 16.00-16.10 Beslutande Åke Jonsson (M), ordförande Margaretha Gustavson

Läs mer

Valnämnden. Plats och tid Strået, Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Valnämnden. Plats och tid Strået, Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(13) Plats och tid Strået, 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Göran Winér (S) ordf. Kate Haeggström (C) Ingrid Ekström (SD), vice ordf. Per-Olof Andersson (M) Anette Hallberg (S) Björn

Läs mer

Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice ordförande. Louise Pettersson, sekreterare

Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice ordförande. Louise Pettersson, sekreterare Tid och plats Paragrafer 22-26 30 oktober 2018, kl. 08:00-09:00 i Kommunhuset, Medborgarrummet, Tierp Utses att justera Beslutande Ledamöter Monica Norén Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S),

Läs mer

Lennart Alfredsson (C) tjänstgör för Lena Arnells (C) Tjänstemän Nämndsekreterare Eva-Lena Zetterdahl

Lennart Alfredsson (C) tjänstgör för Lena Arnells (C) Tjänstemän Nämndsekreterare Eva-Lena Zetterdahl 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 10:00-10:25 Beslutande Ledamöter Åke Jonsson (S), Ordförande Ulla Mortimer (M), 1:e vice ordförande Jonas Frost (S) Bertil Höglund (L) Nils Erik Falk (C) Sture

Läs mer

Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie Honkamaa Rolf Mäkitalo

Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie Honkamaa Rolf Mäkitalo 1 (6) Valnämnden 2010-06-11 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå fredagen den 11 juni 2010 kl 14.00-14.10 Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie

Läs mer

Valnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Valnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/6 Plats och tid Kommunhuset, kl. 19.00-19.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Göran Winér (S), ordförande Margareta Stenström (M), tjg ers för Leif Hägg (M) Anette Hallberg

Läs mer

Eva Larsson, kommunsekreterare Cecilia Christensen, kanslichef Elisabeth Olsson, registrator. Kansliavdelningen kommunhuset Klippan, :00

Eva Larsson, kommunsekreterare Cecilia Christensen, kanslichef Elisabeth Olsson, registrator. Kansliavdelningen kommunhuset Klippan, :00 1 (22) Paragrafer 9-20 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset Klippan kl. 13:30-14:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

Protokoll för Valnämnden

Protokoll för Valnämnden Protokoll för Valnämnden Plats: Sessionssalen, Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 09:05-09:50 Justering Plats: Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 2018-08-16 13:00 Paragrafer: 19-26 Sekreterare: Malin

Läs mer

Förtidsröstningslokaler vid 2018 års val

Förtidsröstningslokaler vid 2018 års val Tjänsteskrivelse 2018-01-31 Handläggare Tove Liljas Utredningsenheten Valnämnden Förtidsröstningslokaler vid 2018 års val Förslag till beslut 1. Följande förtidsröstningslokaler ska användas vid 2018 års

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-17.00 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Solweig Nyrede (S), ordförande Bengt Norrlén (S) Kerstin Ernebrink (S) Mildred Eggen (C) Calle Morgården (MP), tjänstgörande ersättare

Solweig Nyrede (S), ordförande Bengt Norrlén (S) Kerstin Ernebrink (S) Mildred Eggen (C) Calle Morgården (MP), tjänstgörande ersättare 1(18) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 20 mars 2018 kl 13:00-14:00 Ledamöter Solweig Nyrede (S), ordförande Bengt Norrlén (S) Kerstin Ernebrink (S) Mildred Eggen (C) Calle Morgården

Läs mer

ANSLAG Valnämndens protokoll från sammanträdet är justerat och finns på kommunstyrelsens expedition, kommunalhuset, Jakobsberg.

ANSLAG Valnämndens protokoll från sammanträdet är justerat och finns på kommunstyrelsens expedition, kommunalhuset, Jakobsberg. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) 2009-03-31 Nämnd e. dyl. Valnämnden Plats och tid Kallhällsrummet, kommunalhuset, Jakobsberg, kl 18.30-19.10 Beslutande Lars Friberg (M), Åsa Härdin Övelius (S), Lars-Göran

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 15:00-16:00

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 15:00-16:00 Valnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-06-11 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 15:00-16:00 Beslutande ledamöter: Dan Larson (M), ordförande 19-24, 26-27 Maria Arman (MP), vice ordförande,

Läs mer

Justeringen har tillkännagivits genom anslag Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Justeringen har tillkännagivits genom anslag Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret, Vallentuna Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Valnämnden Sammanträdesdatum 2018-06-14 Paragrafer 16-22 Datum för anslags uppsättande 2018-06-15 Datum för anslags nedtagande 2018-07-09 Överklagandetiden

Läs mer

Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie Honkamaa Rolf Mäkitalo

Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie Honkamaa Rolf Mäkitalo 1 (16) Valnämnden 2010-03-19 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå fredagen den 19 mars 2010 kl 13.00-13.45 Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Plats och tid: hus, Trosa kl. 16.00-16.35 Beslutande ledamöter Dan Larson (M) ordf. 14-19 Greger Tidlund (S) vice ordf. 14-20 Birgitta Danielsson (S) 11-13 Lars Haraldsson (KD) Ej tjänstgörande Birgitta

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Ej tjänstgörande Lars Haraldsson (KD) 45-51, 53-54

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Ej tjänstgörande Lars Haraldsson (KD) 45-51, 53-54 Plats och tid: hus, Trosa kl. 16.00-16.35 Beslutande ledamöter Dan Larson (M) ordf. Greger Tidlund (S) vice ordf. Anita Gustafsson (FP) 45-51, 53-54 Sonja Sareyko (C) 52 Ej tjänstgörande Lars Haraldsson

Läs mer

Ann-Cathrin Granbäck, sekreterare

Ann-Cathrin Granbäck, sekreterare 1(6) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, våning 3 kl.07.45 08.00. Beslutande ledamöter Susanne Viklund (S) Ordf. Jenny Westerlund (S) Magnus Svensson (C) Lennart Johansson (V) Johanna Sjöblom (M) Ej

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Lars Nilsson. Laila Furskog. Monica Nordvall-Hedström

Underskrifter Sekreterare Lars Nilsson. Laila Furskog. Monica Nordvall-Hedström SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 85 (93) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden sammanträdesrum 3 10:00 12:25 Beslutande Laila Furskog (S), ordförande Jan-Erik Apelqvist (S) Ove Haarala (V) Margareta Henricsson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Valnämnden

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Valnämnden SAMMANTRÄDES Valnämnden 2019-03-01 1 Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 10.00-11.55 Beslutande Ledamöter Johan Hamnebo (KD), ordförande Anders Post (L) Sylke Sandberg (MP) Tjänstgörande

Läs mer

Förvaltningsbiblioteket våning 3, Kl

Förvaltningsbiblioteket våning 3, Kl 1(12) Plats och tid ande ledamöter Förvaltningsbiblioteket våning 3, Kl13.30 14.15. Susanne Viklund (S) ordf. Ingmari Georgsson (V) Jenny Westerlund (S) Magnus Svensson (C) Johanna Sjöblom (M) Ej beslutande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) 2014-08-15 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum E3, bottenvåningen Stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Siv Brännström (S), ordförande Lennart Bergman (S) Kjell Norén (S) Gun Sundberg

Läs mer

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Valnämnden Plats och tid Stadshus A, sammanträdesrum A1, kl

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Valnämnden Plats och tid Stadshus A, sammanträdesrum A1, kl Valnämnden 2014-05-09 1-7 Plats och tid Stadshus A, sammanträdesrum A1, kl. 8.30 10.30 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Ulf Prahl, (C) Lennart Andrén, (M) Karl-Johan Wiktorp, (FP) Bengt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2010-05-17. Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2010-05-17. Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V) Plats B-salen Tid Kl. 15:00-15:45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Yvonne Ekaremål (C) Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia

Läs mer