ANTECKNINGAR Sida 1(12) Trygghets- och säkerhetsrådet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANTECKNINGAR Sida 1(12) Trygghets- och säkerhetsrådet"

Transkript

1 ANTECKNINGAR Sida 1(12) Plats och tid Finabo, kommunhuset klockan 10:00 12:00 Närvarande Kommunstyrelsen Peter Landgren Säkerhetssamordnare Jannika Tunefjord Barn- och utbildningsförvaltningen Dennis Reinhold Kultur- och fritidsförvaltningen Teknik- och serviceförvaltningen Socialförvaltningen Polismyndigheten Christian Dahl Magnus Palm Ann Höök Tomas Arvidsson Bahman Alami Annika Stomberg Övriga närvarande Tjänstemän Max Schmidt, sekreterare

2 ANTECKNINGAR Sida 2(12) Innehållsförteckning 1. Förändring av ärendelistan 2. Aktuella frågor från mötesdeltagarnas förvaltningar/organisationer 3. Tema för möte med föreningar, organisationer och andra aktörer den 12 oktober 4. Tema och datum för nästa trygghetsvandring 5. Information om grannsamverkansträff 6. Representant från vid länsstyrelsens kommundialogmöten 7. Uppföljning / återkoppling FABIS 8. Genomgång av uppdragslista utifrån samverkansöverenskommelsen 9. Övriga frågor

3 ANTECKNINGAR Sida 3(12) 1. Förändring av ärendelistan Vice ordförande meddelar att punkterna Fråga om trafiksäkerhet i Horred och Fråga om nedskräpning i Hede utgår.

4 ANTECKNINGAR Sida 4(12) 2. Aktuella frågor från mötesdeltagarnas förvaltningar/organisationer s beslut Vice ordförande föreslår för kommunstyrelsens arbetsutskott, att KSAU tillsammans med bokar in ett möte med Borås Stads Centrum för kunskap och säkerhet. Mötesdeltagarna informerar om aktuella frågor från sina respektive förvaltningar/organisationer. Dennis Reinhold, Barn- och utbildningsförvaltningen, berättar att inget speciellt hänt på Marks Gymnasieskola. På Sätilaskolan har det förekommit problem med återkommande eldning i liten skala, samt att före detta elever besöker skolan. Frågan om att ansöka om tillstånd för kameraövervakning på Sätilaskolan utreds. Tomas Arvidsson, Teknik- och serviceförvaltningen, visar en presentation över skadegörelse i kommunens fastigheter under första halvåret Sammanställningen visar att antalet polisanmälningar gällande skadegörelse är högre än under samma period 2016, men förvaltningen upplever att skadegörelsen är mindre allvarlig än tidigare. Kostnaderna kopplade till skadegörelse är även något lägre än första halvåret Alla ärenden förutom 2 stycken hittills under året rör skadegörelse på skolor. Den mest kritiska perioden är veckorna innan skolstart under sommaren. Förvaltningen har ökat ronderingen från vaktbolag under denna tid, men det har tyvärr haft liten effekt. Magnus Palm, Teknik- och serviceförvaltningen, berättar om förslaget till nya hastighetsgränser i kommunen. Arbetet följer en politisk process, och förslaget har varit ute på en första remissrunda. Planen kommer att börja behandlas politiskt i oktober, vilket även innefattar ytterligare en remissrunda. Beslut om nya hastighetsgränser kommer att fattas i början av Detta kommer troligtvis innebära sänkta hastighetsgränser på de flesta av kommunens vägar, samt en bättre samstämmighet exempelvis gällande hastighetsgränser utanför skolor. I Trafikverkets planer för de statliga vägarna i kommunen ingår att göra om hållplatsen Hyssna handel, bygga om pendelparkeringen vid Hjorttorp, och bygga om hållplatsen utanför Skene bussgarage. Under 2019 kommer väg 156 fortsätta att byggas ut till väg från Skene i riktning mot Göteborg. Christian Dahl, Kultur- och fritidsförvaltningen, informerar om att ungdomsutvecklarna numera formellt tillhör Barn- och utbildningsförvaltningen. Ombyggnationen av Tygrikeshallen till ungdomshus är snart klar, och verksamheten i det nya ungdomshuset kommer starta i samband med höstlovet vecka 44/45. Verksamheten kommer att bemannas med 2 3 pedagoger. Bahman Alami, Socialförvaltningen, informerar om att sommaren har varit lugn, och de olika arrangemang med mera som förvaltningen har varit inblandad i under sommaren har varit lyckade. Bahman påminner om vikten av att andra förvaltningar som får information om ungdomar som far illa exempelvis genom missbruk för vidare denna information till socialförvaltningen.

5 ANTECKNINGAR Sida 5(12) Annika Stomberg, Polismyndigheten, berättar att även de har haft en lugn sommar. Antalet incidenter på kommunens HVB-hem har minskat jämfört med föregående år. Under hösten kommer Polismyndigheten att genomföra narkotikasökningar med hundar på Marks Gymnasieskola. Med anledning av den diskussion om kommunens säkerhetsarbete som lyftes på s möte i maj, så har Annika varit i kontakt med Borås Stad, som gärna berättar om hur de arbetar med säkerhetsfrågor. Frågan diskuteras. Vice ordförande sammanfattar diskussionen, och föreslår att han tar upp frågan med kommunstyrelsens arbetsutskott och föreslår att KSAU tillsammans med TSR bokar in ett möte med Borås Stads Centrum för kunskap och säkerhet. Förslaget antas.

6 ANTECKNINGAR Sida 6(12) 3. Tema för möte med föreningar, organisationer och andra aktörer den 12 oktober s beslut Tema för mötet med föreningar, organisationer och andra aktörer den 12 oktober blir Främja psykisk hälsa bland unga. Jannika Tunefjord ansvarar för planeringen av mötet. Ett tema för det möte med föreningar, organisationer och andra aktörer, som kommer att anordnas den 12 oktober, måste bestämmas. Frågan diskuteras. Jannika Tunefjord, säkerhetssamordnare, föreslår att mötets tema blir Främja psykisk hälsa bland unga, och att inbjudan riktas speciellt mot idrottsföreningar. Mötesdeltagarna tycker att detta är ett bra och aktuellt tema. Vice ordförande föreslår att beslutar enligt Jannikas förslag, samt att Jannika ansvarar för planeringen kring mötet. Förslaget antas.

7 4. Plats och datum för nästa trygghetsvandring ANTECKNINGAR Sida 7(12) s beslut En trygghetsvandring kommer att anordnas i Sätila den 7 november klockan 19. Jannika Tunefjord ansvarar för planering av vandringen. Enligt s reglemente ansvarar rådet för att ordna trygghetsvandringar i kommunen. Tid och plats för nästa trygghetsvandring måste därför bestämmas. Frågan diskuteras. Vice ordförande föreslår Sätila som en lämplig plats. Tomas Arvidsson, Teknik- och serviceförvaltningen, tycker att detta är ett bra förslag. Han lyfter även vikten av att representanter från föreningar på orten till exempel byalaget bjuds in till vandringen. Vice ordförande sammanfattar diskussionen, och föreslår att trygghetsvandringen hålls i Sätila den 7 november klockan 19, samt att säkerhetssamordnare Jannika Tunefjord ansvarar för planering av vandringen. Förslaget antas.

8 5. Information om grannsamverkansträff ANTECKNINGAR Sida 8(12) Annika Stomberg, Polismyndigheten, informerar om att ett uppstartsmöte för nya grannsamverkansgrupper kommer att hållas i Borås den 24 september. Information om detta har gått ut till de 72 grannsamverkansgrupperna i Marks kommun. Informationen noteras.

9 ANTECKNINGAR Sida 9(12) 6. Representant från Marks kommun vid länsstyrelsens kommundialogmöten s beslut Vice ordförande Peter Landgren lyfter frågan om hur kommunen ska representeras vid kommundialogmöten i kommunstyrelsen, då det inte är säkert att är rätt forum. Jannika Tunefjord, säkerhetssamordnare, lyfter frågan om vem som ska representera Marks kommun vid länsstyrelsens återkommande kommundialogmöten. Frågan diskuteras. Vice ordförande sammanfattar diskussionen och föreslår att han lyfter frågan med kommunstyrelsen, då det inte är säkert att Trygghets- och säkerhetsrådet är rätt forum för beslut. Förslaget antas.

10 7. Uppföljning / återkoppling FABIS ANTECKNINGAR Sida 10(12) Dennis Reinhold, Barn- och utbildningsförvaltningen, informerar om arbetet med FABIS (Förebyggande av anlagd brand i skola), med anledning av diskussionerna på s föregående möte. Frågan har diskuterats med kommunens rektorer, och en beskrivning av vad de olika inblandade parterna förväntas göra har tagits fram. Rektorerna var mycket positiva, och Dennis berättar att det känns som att arbetet har fått en nystart. Annika Stomberg, Polismyndigheten, har undersökt om det i högre utsträckning går att samordna arbetet inom FABIS med eventuella polisförhör. Tyvärr är detta inte möjligt i dagsläget. Informationen noteras.

11 8. Genomgång av uppdragslista utifrån samverkansöverenskommelsen ANTECKNINGAR Sida 11(12) Säkerhetssamordnare Jannika Tunefjord påminner om de uppdrag som ska genomföras med anledning av samverkansöverenskommelsen mellan Polismyndigheten och Marks kommun. Det är viktigt att arbetet kontinuerligt rapporteras i kommunens uppföljningssystem Stratsys. Informationen noteras.

12 ANTECKNINGAR Sida 12(12) 9. Övriga frågor Annika Stomberg, Polismyndigheten, upplever att cyklister inte stannar där cykelbanan korsar Skutesjövägen i Örby. Skulle det vara möjligt att tydliggöra cyklisternas väjningsplikt med markeringar i vägbanan? Magnus Palm, Teknik- och serviceförvaltningen, kommer att undersöka frågan.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Trygghets- och säkerhetsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Trygghets- och säkerhetsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Strömmarummet, kommunhuset, Kinna klockan 08.00-09.00 Beslutande Kommunstyrelsen Per-Olof Hermansson Lisa Dahlberg Barn- och Dennis Reinhold utbildningsförvaltningen

Läs mer

ANTECKNINGAR Sida 1(8) Trygghets- och säkerhetsrådet

ANTECKNINGAR Sida 1(8) Trygghets- och säkerhetsrådet ANTECKNINGAR Sida 1(8) Plats och tid Strömmarummet, kommunhuset klockan 10:00 12:00 Närvarande Kommunstyrelsen Per-Olof Hermansson Peter Landgren Barn- och utbildningsförvaltningen Dennis Reinhold Kultur-

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Sida 1(11) Trygghet- och säkerhetsrådet

MINNESANTECKNINGAR Sida 1(11) Trygghet- och säkerhetsrådet MINNESANTECKNINGAR Sida 1(11) Trygghet- och säkerhetsrådet Plats och tid Örestensrummet, Kommunhuset, klockan 13.00-15.30 Närvarande Kommunstyrelsen Socialförvaltningen Teknik- och serviceförvaltningen

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Sida 1(11) Trygghets- och säkerhetsrådet

MINNESANTECKNINGAR Sida 1(11) Trygghets- och säkerhetsrådet MINNESANTECKNINGAR Sida 1(11) Plats och tid Svansjörummet, Kommunhuset, klockan 14.00-16.00 Närvarande Kommunstyrelsen Tomas Johansson Kommunstyrelsen Lisa Dahlberg Kommunledningskontoret Mats Lilienberg

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Trygghet- och säkerhetsrådet

MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Trygghet- och säkerhetsrådet MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Trygghet- och säkerhetsrådet Plats och tid Finabo, Kommunhuset, klockan 09.00-12.00 Närvarande Kommunstyrelsen Tomas Johansson Socialförvaltningen Bahman Alami Socialförvaltningen

Läs mer

ANTECKNINGAR Sida 1(10) Trygghets- och säkerhetsrådet

ANTECKNINGAR Sida 1(10) Trygghets- och säkerhetsrådet ANTECKNINGAR Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset klockan 10:00 12:00 Närvarande Kommunstyrelsen Peter Landgren Kommunchef Barn- och utbildningsförvaltningen Marks Bostads AB Säkerhetssamordnare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 08.30-15.40 Paus 12.00 13.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.55. Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2012-09-10 17 (23) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 9 september 2012, kl. 08.30-09.40. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson, ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Torsdag 26 januari 2017, klockan 13.15 17.30, paus 14.55-15.25 Plats Svansjörummet, kommunhuset Beslutande C Eva Åberg Andersson tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) 1-2,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-11.55 Beslutande Kommunstyrelsen Tomas Johansson, klockan 10.00-11.40 Kommunstyrelsen Peter Landgren Äldreomsorgsnämnden

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(10) Trygghetsrådet Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), Ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Pilthammar (SD) Övriga närvarande Ersättare Peter Svensson

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbete och välfärdsnämnden, ordförande. Barn- och utbildningsförvaltningen. Centrum för förebyggande arbete

Sammanträdesdatum Arbete och välfärdsnämnden, ordförande. Barn- och utbildningsförvaltningen. Centrum för förebyggande arbete Plats och tid: ABK, 09.00-12.00 Närvarande Radovan Javurek Maria Asklund Ulf Stenåsen Göran Svensson Margareta Melin Roland Prommersberger Peter Sonnsjö Bengt-Göran Carlsson Anders Pålsson Jimmie Isaksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-17:35 Paus 14.55-15.05, 15.35-15.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Leif Sternfeldt M Tomas

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl Stefan Trönnhagen

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl Stefan Trönnhagen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (s) Sigbritt Persson (s) Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid AdmE, Kunskapens hus, Skene, klockan 14.00-15.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren Övriga

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2018-10-03 Innehållsförteckning Ärende 20 Aktuell information från polisen... 2 21 Rapport från strategiska samverkansgrupp, SSG... 3 22 Rapport från Trygghetsdagen... 4 23 Rapport om Drogpolitiskt handlingsprogram...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 26 januari 2016 kl. 13.30 16.30 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Näringslivsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Näringslivsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Hyltenäsrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 12.00-14.00 Ordinarie Tomas Johansson, kommunstyrelsen Maria Stockefors, Sätila of Sweden Peter Landgren, kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-10-11. Arbete och välfärdsnämnden, vice. ordförande. Barn- och utbildningsförvaltningen. Centrum för förebyggande arbete

Sammanträdesdatum 2013-10-11. Arbete och välfärdsnämnden, vice. ordförande. Barn- och utbildningsförvaltningen. Centrum för förebyggande arbete Plats och tid: CFFA, 09.00-12.00 Närvarande Radovan Javurek Katarina Honoré Maria Asklund Ulf Stenåsen Jan Lenéll Margareta Melin Roland Prommersberger Bengt-Göran Carlsson Peter Isacson Johnny Käll Arbete

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30. Stefan Trönnhagen

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30. Stefan Trönnhagen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (s) Kajsa Gladh (m) Sig-Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-18 SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1(5) 2015-05-18 Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 10.00 11.45 Beslutande Kommunstyrelsen Margareta Lövgren Lisa Dahlberg Äldreomsorgsnämnden Ulla Maj Persson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Örestensrummet, kommunset, Kinna klockan 13.30-17.20 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, kl 13.30-17.00 108-115

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-11.55 Beslutande Kommunstyrelsen Tomas Johansson Äldreomsorgsnämnden PRO PRO PRO SPF SPF Sätila Fristående

Läs mer

Socialförvaltningen. Närhälsan. Socialförvaltningen Socialförvaltningen BUP

Socialförvaltningen. Närhälsan. Socialförvaltningen Socialförvaltningen BUP Närvårdssamverkan Södra Alvsborg Närvårdsomrâde Mark Ledningsgrupp Mark Datum/Tid Torsdagen den 9/3-17 kl 13:30-16:30 Plats Gäddan, Kinnaström Närvarande Bahman Alami Eva Pettersson Birgitta Andersson

Läs mer

Tilläggslista. Kommunfullmäktiges sammanträde den 25 april 2019

Tilläggslista. Kommunfullmäktiges sammanträde den 25 april 2019 Tilläggslista Kommunfullmäktiges sammanträde den 25 april 2019 Nytt ärende Josefin Eriksens (M) avsägelse av uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige Dnr KS 2019/0353 Anmälningar Länsstyrelsens beslut

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-05-23 Innehållsförteckning Ärende 9 Aktuell information från polisen... 2 10 Våldsbejakande extremism... 3 11 Kameraövervakning i centrala Habo...

Läs mer

Kommunhuset Sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 10 april 2018 kl. 13:00 16:00. Lena Rosvall (S), ordförande

Kommunhuset Sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 10 april 2018 kl. 13:00 16:00. Lena Rosvall (S), ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid ande Övriga deltagande Kommunhuset Sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 10 april 2018 kl. 13:00 16:00 Lena Rosvall (S), ordförande Louise Hedlund (SD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 26 november 2015 kl. 08.30 10.05 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdag 8 Mars 2018, klockan 13.15 16.00, paus klockan 14.45-15.00 Plats Kinnaborgssalen, Kommunhuset Beslutande M Tomas Ekberg C Eva Åberg Andersson C Linda Axelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-12.00 Beslutande Kommunstyrelsen Peter Landgren Äldreomsorgsnämnden Ulla-Maj Persson Elsa Eckergren Kjell Hugosson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-10-30. Arbete och välfärdsnämnden, ordförande Vikarierande Brå-samordnare, sekreterare. Kultur och fritidsförvaltningen

Sammanträdesdatum 2015-10-30. Arbete och välfärdsnämnden, ordförande Vikarierande Brå-samordnare, sekreterare. Kultur och fritidsförvaltningen Plats och tid: Slättängsskolan, 09.00-12.00 Närvarande Radovan Javurek Emeli Olofsson Maria Asklund Göran Svensson Peter Isacson Roland Prommersberger Peter Sonnsjö Anders Pålsson Ulf Stenåsen Agnetha

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2014-04-08 1(11) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala pensionärsrådet 2011-05-03 Sid 1 av 10 Plats och tid Hjälmå vård- och omsorgsboende, DALSTORP kl. 13.30 15.30 Beslutande Lars Vesterlund (M), ordförande Anita Mårtensson, Tranemo PRO, vice ordförande Evy Nilsson, Limmareds

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 1 juni 2017 kl. 13.30 14.10 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för Ann-Christine

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbete och välfärdsnämnden, v. ordförande. Barn och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesdatum Arbete och välfärdsnämnden, v. ordförande. Barn och utbildningsförvaltningen Plats och tid: CFFA, 09.00-12.00 Närvarande Radovan Javurek Ewa Jakobsen Maria Asklund Göran Svensson Roland Prommersberger Peter Sonnsjö Ulf Stenåsen Magnus Åkesson Peter Isacson Julius Soutine Camilla

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2013-05-21 1(15) Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingrid Fredriksson

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2013-05-21 1(15) Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingrid Fredriksson Folkhälsorådet 2013-05-21 1(15) Plats och tid Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Rådet för folkhälsa, trygghet och säkerhet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Rådet för folkhälsa, trygghet och säkerhet 1(5) Rådet för folkhälsa, trygghet och säkerhet Plats och tid, Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 8.30 11:00 Beslutande Ledamöter Gudrun Sjödin Bertil Böhlin Jonne Norlin Thomas Näsholm Åke Sundin

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-06-05. Arbete och välfärdsnämnden, vice ordförande. Centrum för förebyggande arbete. Underskrifter: Sekreterare.

Sammanträdesdatum 2015-06-05. Arbete och välfärdsnämnden, vice ordförande. Centrum för förebyggande arbete. Underskrifter: Sekreterare. Plats och tid: CFFA, 09.00-12.00 Närvarande Göran Svensson Margareta Melin Roland Prommersberger Peter Sonnsjö Anders Pålsson Bengt-Göran Carlsson Agnetha Ekner-Carlsson Henrietta Wagland Margareta Osiecka

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbete och välfärdsnämnden, v. ordförande. Barn och utbildningsförvaltningen. Underskrifter: Sekreterare.

Sammanträdesdatum Arbete och välfärdsnämnden, v. ordförande. Barn och utbildningsförvaltningen. Underskrifter: Sekreterare. Plats och tid: CFFA, 09.00-12.00 Närvarande Radovan Javurek Ewa Jakobsen Maria Asklund Göran Svensson Roland Prommersberger Peter Sonnsjö Peter Zerpe Ulf Stenåsen Magnus Åkesson Margareta Osiecka Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 10.00 11.10 Beslutande Kommunstyrelsen Tomas Johansson Äldreomsorgsnämnden Ulla Maj Persson SPF SPF Hyssna Sätila fristående

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-15:35 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, rum 225 Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. BRÅ- och Folkhälsorådet 2014-03-24 1 (13) Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. BRÅ- och Folkhälsorådet 2014-03-24 1 (13) Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15.30 ande Monica Olsson (s) Sigbritt Persson

Läs mer

Kommunala funktionshinderrådet. Tid: Onsdag 30 maj 2018 kl. 13:30 15:30. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna

Kommunala funktionshinderrådet. Tid: Onsdag 30 maj 2018 kl. 13:30 15:30. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna PROTOKOLL Organ: Kommunala funktionshinderrådet Tid: Onsdag 30 maj 2018 kl. 13:30 15:30 Plats: Örestensrummet i kommunhuset, Kinna Närvarande: Lis-Britt Arvidsson, FUB, ledamot Ingela Börjesson, RMF, ledamot

Läs mer

Beslut: Frågan skickas till alla föreningar som är med i rådet. Frågan tas upp på nästa råd, 12 juni. Eskilstuna kommun 2014-03-06 2 (6)

Beslut: Frågan skickas till alla föreningar som är med i rådet. Frågan tas upp på nästa råd, 12 juni. Eskilstuna kommun 2014-03-06 2 (6) Kommunstyrelsen 2014-05-08 1 (6) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Anna-Maarit Tirkkonen, 2428 Närvarande: Mikael Englund (S), ordförande Benny Broberg, Hörselskadegruppen Helena Brobäck, Rörelsehindergruppen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2013-09-17 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset (13,30 lilla gruppen) 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna PROTOKOLL Organ: Kommunala Funktionshinderrådet Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10 Plats: Örestensrummet i kommunhuset, Kinna Närvarande: Marita Johansson, SRF, ledamot Ingela Börjesson, RMR,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.35 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(8) Sida 1(8) Plats och tid Stadshuset, fredag 2 december 2016, kl 8.30 11.30 Ledamöter Ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Marianne Ahlborg (L), HSN Väster, 1 vice ordförande Merjem

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 september 2016 kl. 13.30 14.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-12.00 Beslutande Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Äldreomsorgsnämnden PRO PRO PRO PRO SPF Sätila Fristående

Läs mer

Minnesanteckningar Sammanträdesdatum 2015-11-04 1 (6)

Minnesanteckningar Sammanträdesdatum 2015-11-04 1 (6) 2015-11-04 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Östhammar, klockan 09:00-11:10 Närvarande Jacob Spangenberg (C), ordförande Tomas Hägg, kommunikationschef, Forsmark Yngve Krantz, platschef Sandvik Coromant

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2018. Brottsförebyggande rådet i Arboga

Verksamhetsplan 2015-2018. Brottsförebyggande rådet i Arboga Verksamhetsplan 2015-2018 Brottsförebyggande rådet i Arboga Brottsförebyggande rådet i Arboga Innehåll 1 Bakgrund 3 1.1 Brottsförebyggande rådets syfte... 3 1.2 Rådets uppgifter... 3 1.3 Rådets sammansättning...

Läs mer

Interpellation från Fredrik Ahlstedt (M) om att Uppsala ska vara tryggt

Interpellation från Fredrik Ahlstedt (M) om att Uppsala ska vara tryggt KF 117 24 april 2017 Diarienummer KSN-2017-1274 Kommunfullmäktige Interpellation från Fredrik Ahlstedt (M) om att Uppsala ska vara tryggt Allt fler personrån genomförs i Uppsala och det rapporteras dagligen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdag 9 mars 2017, klockan 13.15 15.30 Plats Runnabönninga, Rydals konferenscenter M C MBP L MP S S S S V SD Jannicke Wichne Eva Åberg Andersson Ylva Höglund Niklas

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14. 2008-09-29 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.35 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Arbete och välfärdsnämnden, vice ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Arbete och välfärdsnämnden, vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Polisen, Kristianstad 09.30-12.00 Närvarande Radovan Javurek Katarina Honoré Joakim Thuresson Maria Asklund Agneta Ekner Carlsson Ulf Stenåsen Margareta Melin Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 09.45-12.00 Ajournerat 10.45-10.55 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 13:30-15:55 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

Mjölby kommuns krishanteringsråd. Datum: Kommunstyrelsen

Mjölby kommuns krishanteringsråd. Datum: Kommunstyrelsen Mjölby kommuns krishanteringsråd Datum: 2014-04-23 Kommunstyrelsen Bakgrund En allvarlig kris berör oftast ett stort antal krisaktörer med olika roller, såväl offentliga som företag och organisationer.

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Tallåsenrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) Ordförande Ove Schönning (S) Vice ordförande Ingegerd Pettersson, PRO Sune Öster, SPF Jan Nilsson, PRO Anna-Maria Winblad, PRO Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 8 november kl. 13.30 17.05 Paus 15.00 15.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Magnus Lilliecrona tjänstgör för Anders Lindahl (M) 102

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2017-06-19 13 (17) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 19 juni 2017, 13.00-15.00 Beslutande Charlotte Prennfors, ordförande Ralf Hedin, kommunchef Tommy Björkdal,

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Datum Diarienummer Lina Pennlert KS 2017/0380

DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Datum Diarienummer Lina Pennlert KS 2017/0380 Tjänsteutlåtande 1 (6) Kommunstyrelsen Översyn av kommunens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete Ärendet Brottsförebyggande arbete och trygghetsfrågor är prioriterade uppgifter för Danderyds

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 7 december 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 7 december 2017 Plats och tid Samhällsarbete Bifrost, torsdag 7 december kl 8.30-12.00 ande ledamöter Merjem Maslo (M), Mölndals stad, ordförande 18 Marianne Ahlborg (L), Hälso- och sjukvårdsnämnden, ordförande 19-24

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll 63 Godkännande av ärendelista... 84 64 Delgivningar... 85 65 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 86 66 Månadsuppföljning per 30 september 2017... 87 67 Skolinspektionens

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Malin Thydén-Kärrman (S), Bodil Gunnarsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-15.50. Paus klockan 14.55-15.10. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Södermanlands län och Eskilstuna kommun

Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Södermanlands län och Eskilstuna kommun Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Södermanlands län och Eskilstuna kommun Bakgrund I februari 2007 beslutade Rikspolisstyrelsen om nationella direktiv angående samverkan mellan Polismyndigheter

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-09 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2018-06-07 kl. 08:30 11:30 92-106 Beslutande Lena Andersson (S) ordförande, Krister Rohman (KD) vice ordförande förhindrad, Ann-Sofie Hagenvind (S), Arne Andersson (S), Ingela Backman

Läs mer

MÖTESANTECKNINGAR. Kommunala handikapprådet (KHR) 1. Kulturhusets entré. 2. Tillgänglighet i kommunhuset

MÖTESANTECKNINGAR. Kommunala handikapprådet (KHR) 1. Kulturhusets entré. 2. Tillgänglighet i kommunhuset Maria Swalander MÖTESANTECKNINGAR Plats och tid: Haninge kommunhus, Rudsjöterrassen 2 den 30 maj 2017 kl.17:00-18:30 Närvarande: Petri Salonen, ordförande Maria Swalander, sekreterare Roja Isaksson Hans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 april 2014 kl. 08.30 10.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD

Läs mer

Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna.

Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna. LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) 18 Meddelanden Meddelandena läggs till handlingarna. Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna. Följande meddelanden

Läs mer

PM TILL UTSKOTTETS BEREDNING DEN 9 APRIL 2014 KLOCKAN I PEDAGOGEN

PM TILL UTSKOTTETS BEREDNING DEN 9 APRIL 2014 KLOCKAN I PEDAGOGEN PM TILL UTSKOTTETS BEREDNING DEN 9 APRIL 2014 KLOCKAN 09.00 I PEDAGOGEN 1(8) Ärende nr 2 Information om Kulturhuset Kristallen Sammanfattning - Öppet under hela sommaren. - Två klasser kvar från Paradisskolan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-24 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Församlingshemmet, Nissafors, kl 19.00-20.30 Beslutande LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Inga-Lill Andersson Hjelm

Läs mer

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8.

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8. 1(5) Plats och tid Tisdagen den 26 maj, klockan 8.00-11.00 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Tjänstemän Tid och plats för justering Emma Isfeldt (S) Christer Johansson (M) Anders Einarsson, kommunchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.40. Paus klockan 15.10 15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Ajournering kl. 14.25-14.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Annika Johansson

Läs mer

Reviderad handlingsplan 2018

Reviderad handlingsplan 2018 1 Samverkansöverenskommelse Götene kommun och lokalpolisområde västra Skaraborg 2017-2018 Reviderad handlingsplan 2018 Samverkan för ökad trygghet Götene kommun och Polismyndigheten region väst, lokalpolisområde

Läs mer

Alvhem, Klubbstugan på Gläntevi. Peter Ohlsson, ordförande Willy Kölborg, 2:e vice ordförande Sven Rydèn, fixare

Alvhem, Klubbstugan på Gläntevi. Peter Ohlsson, ordförande Willy Kölborg, 2:e vice ordförande Sven Rydèn, fixare MINNESANTECKNINGAR 1(5) Ortsutvecklingsmöte: Alvhem Våren 2016 Datum och tid 2016-04-21, 19:00-21:00 Plats Presidium Alvhem, Klubbstugan på Gläntevi Peter Ohlsson, ordförande Willy Kölborg, 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Tid Plats Torsdag 29 september 2016, klockan 13.15 18.00. Paus klockan 14.50-15.15. Svansjörummet, kommunhuset Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2015-11-11 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 10:00-12:00 Ledamöter/ersättare Erland Linjer (M), socialnämnden, ordförande ViviAnne Johansson (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Råd för finskt förvaltningsområde. Yvonne Persson (S) Susanne Andersson (S) Jessica Hedlund Eva-Lena Carlsson Peter Hoxell

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Råd för finskt förvaltningsområde. Yvonne Persson (S) Susanne Andersson (S) Jessica Hedlund Eva-Lena Carlsson Peter Hoxell Råd för finskt förvaltningsområde SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Sammanträdesrum Grangärde, Kl. 13.00-14.20 ande ledamöter Yvonne Persson (S) Susanne Andersson (S) Ej beslutande ersättare Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-02

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-02 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16:00 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S Jonny Karlsson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.45 Beslutande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) ledamot Helene Svensson, (S) ledamot Pehr Magnusson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-8

Sammanträdesdatum Sida 1-8 Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1-8 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Plenisalen gamla Kommunhuset, Mora, Peter Helander, ordförande Inger Lindkvist, SPF, Mora Olle Johnsson, PRO, Venjan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 15.20 15.35. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S S Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats och tid Örestensrummet och Svansjörummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08:30-12:15 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2017-08-28 18 (24) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 28 augusti 2017, 13.00-14.45 Beslutande Robert Skoglund, ordförande Ralf Hedin, kommunchef Malin Alsing Brånn,

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande Folkhälsorådet 2014-06-03 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2013-05-27 10 (19) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 18 februari 2013, kl 08.30-11.00. Beslutande Björn Andersson, ordförande Anneli Bengtsson, vice kommunstyrelsens

Läs mer

Åtgärdsplan Kungsholmen inklusive Samverkansforum

Åtgärdsplan Kungsholmen inklusive Samverkansforum BILAGA 3 Åtgärdsplan Kungsholmen inklusive Samverkansforum I samtliga forum ingår uppdraget att rapportera till TSR Kungsholmens trygghets- och säkerhetsråd (TSR) Syfte Utveckla en hög kvalitet i det trygghetsskapande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2005-06-13 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 13 juni 2005, klockan 13.00 16.30 ande Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s) Gösta Olsson (s) Stig Andersson

Läs mer