Alla seminarier är förlagda till Textile Fashion Center i Borås kl , datum presenteras på hemsidan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Alla seminarier är förlagda till Textile Fashion Center i Borås kl. 13-16, datum presenteras på hemsidan www.iuc-sjuharad.se."

Transkript

1

2 SEMINARIEKEDJAN 2015 IUC Sjuhärad erbjuder åtta årliga seminarier för inspiration, kompetensutveckling och omvärldsbevakning, som i sin tur bidrar till förbättringsarbetet i den egna verksamheten. Håll dig och kollegorna uppdaterade på aktuella ämnen i Seminariekedjan. Och passa på att nätverka med likasinnade. Alla seminarier är förlagda till Textile Fashion Center i Borås kl , datum presenteras på hemsidan JANUARI INSPIRATIONSFÖRELÄSNING MED JIM THURESSON Om attityder och inställningar, mentala bilder, goda vanor, konsten att bygga självförtroende samt hur vi skapar miljöer där alla lyckas. Jim Thuresson var landslagstränare i basket, idag är han en avlandets främsta och mest uppskattade föreläsare i positivt ledarskap. Äkta energikick! FEBRUARI INNOVATION I LANDET LAGOM Vad gör Landet Lagom med den svenska innovationskraften? Hur ligger vi till i den globala innovationskonkurrensen? Och kan den som aldrig fått lära sig att hantera misslyckanden någonsin bli hjälte? Vi har bjudit hit Vinnova för att lära oss hur vi ska göra. Välkommen du också! MARS INTERNET OF THINGS M2M, prylarnas internet, ett nätverk av uppkopplade manicker? Hypen är stor, intresset växer och medan världen forskar och funderar har vi i Borås kopplat ihop våra maskiner i många år. APRIL LÄTTVIKT - ETT TUNGT ARGUMENT FÖR SVENSK INDUSTRI Lätta konstruktioner är ett område som industrin identifierat som ett sätt att stärka konkurrenskraft och slå vakt om hållbar tillväxt. Kommer kraven på lätta konstruktioner att bli en överlevnadsfråga? AUGUSTI FRAMGÅNG OCH PERSONLIG UTVECKLING Höstsäsongen kickar vi igång med en inspirationsföreläsare om framgång, personlig utveckling och förbättrade resultat. Det blir konkreta tips, råd och verktyg om hur vi kan lyckas bättre i vår yrkesroll. SEPTEMBER VISUALISERING DEN VISUELLA FABRIKEN? Visualisering är ett centralt begrepp inom Lean. En mer visuell verksamhet kan mycket väl vara en grund för bättre beslut. Både processen och resultatet kan och bör visualiseras för såväl proaktiva som reaktiva beslut. OKTOBER KVALITET ELLER INNOVATION Här väljer vi mellan fokus på kvalitet i minsta detalj, eller så tittar vi närmare på hur företagsledningen kan agera för kontinuerlig innovation i en snabbföränderlig värld. Temat är inte helt klart men det blir garanterat ett fartfyllt seminarium med ett namnkunnigt företag. NOVEMBER LEAN MARKNADSFÖRING OCH FÖRSÄLJNING Målet i kundhanteringen bör vara verkligt kundvärde i kundens viktigaste kontaktpunkt med företaget, till minsta möjliga kostnad. Att införa Lean kan vara en väg att optimera processerna inom försäljning, service och marknadsföring.

3 NÄTVERKSTAN I IUC Sjuhärads funktionsnätverk får aktiva företag tillgång till värdefull expertkunskap, nya perspektiv och unika, samlade erfarenheter. Egna frågor välkomnas, och den som lyfter en fråga får ovärderlig hjälp av kunniga personer i samma roll som brottas med liknande problem varje dag. Våra åtta årliga seminarier bryter av vardagen och ska ses som tillfällen att lyfta blicken och se framåt; som injektioner av inspiration som bör fyllas på med jämna mellanrum över året. Vi vågar påstå att det är i princip omöjligt att ersätta alla fördelar som aktivt nätverkande och seminariedeltagande ger med utbildningar, rekryteringar och/eller inköpta konsulttjänster. Och vad skulle det kosta..? IUCS NIO FUNKTIONSNÄTVERK Här träffas människor med samma yrkesroller från olika företag fyra gånger per år: I feb/mars, april/maj, september/oktober och november/ev december. När det passar korsinbjuder vi till träffarna, t.ex. har Kvalitet- och miljö-nätverket varit med på en Lean-träff på temat Green Lean. Principen för våra nätverk är att deltagarna ska lära av varandra och lära av andra. Vi varvar interna träffar med externa studiebesök och inbjudna föreläsare på aktuella teman. Vid varje träff ges tillfälle att reflektera, diskutera och resonera i gruppen kring det man sett, hört och upplevt under dagen. NYTTA FÖR NÄTVERKANDE FÖRETAG: Kontinuerlig och strukturerad kompetensutveckling av medarbetare. Nya eller bättre kontakter och relationer med andra företag i regionen. Kostnadseffektiv omvärldsbevakning och benchmarking. Nya affärsmöjligheter och samarbeten. Stärkt konkurrenskraft. Utveckling av verksamheten. Medarbetarna fungerar som ambassadörer för egna företaget. NYTTA FÖR AKTIVA INDIVIDER I NÄTVERKEN: Fokus på problemlösning andras och egna. Ökad kunskap om aktuella teman. Kompetensutveckling genom diskussioner, studiebesök och kunniga föreläsare. Nya perspektiv genom omvärldsbevakning och benchmarking se hur andra gör och tänker. Kontaktnät direkt med deltagarna och indirekt genom deltagarnas nätverk. Nya (externa) kollegor och bollplank ger inspiration och igenkänning nätverksträffarna blir efterlängtade tillfällen att träffa engagerade människor med samma funktion och erfarenheter. Nya intryck och idéer stärkter den egna innovationskraften. Vi tar löpande in nya medlemmar, deltagare och gäster på våra arrangemang. Vet du någon som behöver höra lite mer om IUC Sjuhärad? Kontakta oss! Vi kommer gärna ut och presenterar oss och våra industriella mötesplatser. Kontakta: katarina.nordstrom@iuc-sjuharad.se

4 NÄTVERKSÅRET 2015 Nätverksträffarna är välorganiserade med kallelser och anmälan, företagspresentationer, rundvandringar, fika, lunch och noteringar från diskussionerna. IUC Sjuhärad fungerar som nätverksmotor medan deltagarnas egna önskemål styr teman och innehåll. Mot slutet av varje nätverksår arbetas den gemensamma planen fram för nästa år. Här är planen för 2015 med träffar, värdföretag och teman. Den är inte färdig och ändringar kan komma kommer! att ske. ARBETSLEDARNÄTVERKET Feb/mars Studiebesök hos Centiro, Borås Hur skapa optimalt engagemang och mest motivation hos medarbetarna? April/maj Emballator Baltzar September Ericsson Beslutas i nätverket under våren November Autotube Beslutas i nätverket under våren INKÖP- OCH LOGISTIKNÄTVERKET Mars Peter Hellman Västsvenska Handelskammaren Betalnings-, leverans- och försäkringsvillkor säkerställ din process vid import & export April/maj Elastocon Forts processer, dokument etc imp/exp September Studiebesök logistikföretag Vi letar upp ett skickligt logistikföretag och lär av dem- November Helge Nyberg? Primo? Beslutas i nätverket under våren KVALITET- OCH MILJÖNÄTVERKET Februari SP och IUC Sjuhärad ISO 9001 och ISO April/maj Emballator Beslutas i nätverket under våren September Lantmännen/Aspen Beslutas i nätverket under våren November Primo Beslutas i nätverket under våren LEAN 3 - NÄTVERK FÖR FÖRETAG SOM KOMMIT LITE LÄNGRE I SITT LEANARBETE Feb/mars Mont Blanc? April Teoretisk träff med Peter Kammensjö Människan i lean. Vill alla vara del av förändringsarbetet. Ska alla..?

5 LEAN 2 NÄTVERK FÖR STÖRRE FÖRETAG ( ANSTÄLLDA) Feb/mars Ludvig Svensson Agil planering? April Teoretisk träff med Peter Kammensjö Människan i lean. Vill alla vara del av förändringsarbetet. Ska alla..? LEAN 1 NÄTVERK FÖR MINDRE FÖRETAG ( ANSTÄLLDA) Februari Bolon Lönesättning, nya roller/ny klassning i leanorganisationen April IUC Sjuhärad, Simonsland Teori, tex Daglig styrning September Vårgårda Industri Beslutas i nätverket under våren November ACB Accent Beslutas i nätverket under våren MARKNADS- OCH FÖRSÄLJNINGSNÄTVERKET Feb/mars Eton Shirts Sälja skjortor för en halv miljard så här gör du! April/maj IUC Sjuhärad, Simonsland Försäljning roligt eller nödvändigt? PRODUKTUTVECKLINGSNÄTVERKET Mars VGR och IUC Sjuhärad Innovationsfinansiering April SWEREA/IVF & Sveba Dahlen Lean produktutveckling September Ev Semcon eller annan Den kreativa processen November Emballator Molntjänster = 2000-talets IT-stöd UNDERHÅLLSNÄTVERKET Feb/mars IUC Sjuhärad och SP CE-märkning, maskindirektivet med SP April/maj Beslutas i nätverket under våren Beslutas i nätverket under våren Läs mer om våra nätverk på vår hemsida Kontakta katarina.nordstrom@iuc.se för mer information och anmälan till träffarna!

6 DELTAGANDE OCH AVGIFTER Ett aktivt nätverkande företag går med i Nätverkstan där samtliga nätverk och seminarier ingår i serviceavgiften. Vill man gärna komma på våra seminarier så är det Seminarienätverket som gäller. Den som föredrar att handplocka nätverk och seminarietillfällen gör så enligt enskilda priserna. NÄTVERKSTAN = ALLA NÄTVERK OCH SEMINARIER ALL INCLUSIVE ÅRLIG SERVICEAVGIFT FÖR FÖRETAG MED: 1-10 anställda kr anställda kr anställda kr Över 51 anställda kr Deltagande i ett enskilt nätverk (fyra träffar/år): kr för två personer per år och nätverk. Vi har ett 40-tal företag med i nätverken idag, och det finns plats för fler. SEMINARIEKEDJAN = ÅTTA INSPIRERANDE SEMINARIER I Seminariekedjan ingår fritt antal deltagare från företaget vid varje seminarietillfälle i år. ÅRLIG SERVICEAVGIFT FÖR FÖRETAG MED: Under 50 anställda kr anställda kr Över 100 anställda kr Deltagande på enskilt seminarium: 495 kr per person och tillfälle. Nytt för 2015 är att vi tar ut en så kallad no show-avgift om 250 kr. Det debiterar vi dig som anmält dig men som inte dyker upp utan meddelande. Så snälla, meddela om du får förhinder. Moms tillkommer på samtliga priser. UTBILDNINGAR Flera företag har framfört önskemål att IUC skulle kunna samordna utbildningar. Det har vi lyssnat på. Eftersom vi rör oss i gränslandet nätverksträff seminarium utbildning tog vi under 2014 de första stapplande stegen för att erbjuda mer renodlade utbildningar. Naturligtvis med industriinriktning. Det arbetet fortsätter vi i år, utbildningarna kan t.ex. handla om projektledning, verktyg inom Lean, datakunskap (Excel), säkerhet, arbetsmiljö, ledarskap och givetvis tekniska utbildningar. När vi kommit igång finns aktuella kurser, tillfällen och priser på vår hemsida Här behöver vi få veta vad ni har för utbildningsbehov i företagen! Hör gärna av er till oss på IUC och berätta vad ni behöver inom utbildning och kompetensutveckling nu och på lite längre sikt. Aktuella, kvalitetssäkrade utbildningar på hemmaplan till bra priser! KONTAKTPERSON NÄTVERK, SEMINARIER OCH UTBILDNINGAR Katarina Nordström tfn: , e-post: katarina.nordstrom@iuc-sjuharad.se Eller kom in till oss på Textile Fashion Center i Borås, ta en kaffe och prata industriella mötesplatser! Välkommen till ännu ett spännande år på Sjuhärads industriella mötesplatser! Nu kör vi!! // Hälsningar IUC Sjuhärad Jan Andersson, Katarina Nordström och Göran Muszynski

Industriella mötesplatser 2014

Industriella mötesplatser 2014 Industriella mötesplatser 2014 Nätverkstan I IUC Sjuhärads nio funktionsnätverk får aktiva företag tillgång till värdefull expertkunskap, nya perspektiv och unika, samlade erfarenheter. Egna frågor välkomnas,

Läs mer

Industriella mötesplatser 2013

Industriella mötesplatser 2013 Industriella mötesplatser 2013 Nätverkstan företagsnätverk och seminarier Genom att vara aktiva i våra nätverk får företag kostnadseffektiv kompetensutveckling genom tillgång till värdefull expertkunskap,

Läs mer

NÄT NÄT NÄT NÄT NÄT NÄT PROGRAM FÖR 2017 NÄT NÄT NÄT NÄT

NÄT NÄT NÄT NÄT NÄT NÄT PROGRAM FÖR 2017 NÄT NÄT NÄT NÄT NÄT VERK STAN PROGRAM FÖR 2017 1 UTBILDNINGAR INNEHÅLLS- FÖRTECKNING: Arbetsledare 4 Inköp & Logistik 5 Kvalitet & Miljö 6 Lean 7 Marknad & försäljning 8 Produktionstekniker 9 Projektledare & produktutveckling

Läs mer

NätVerkstan Bli medlem i NätVerkstan och du får tillgång till värdefull expertkunskap och ett nätverk av samlade erfarenheter.

NätVerkstan Bli medlem i NätVerkstan och du får tillgång till värdefull expertkunskap och ett nätverk av samlade erfarenheter. NätVerkstan Bli medlem i NätVerkstan och du får tillgång till värdefull expertkunskap och ett nätverk av samlade erfarenheter. Som medlem i IUC Sjuhärads NätVerkstan ingår ditt företag i ett nätverk där

Läs mer

Nätverkstan 2016 PROGRAM FÖR 2016 ÅRS NÄTVERK

Nätverkstan 2016 PROGRAM FÖR 2016 ÅRS NÄTVERK Nätverkstan 2016 PROGRAM FÖR 2016 ÅRS NÄTVERK Joakim Thureson PROJEKTLEDARE INDUSTRIELLA MÖTESPLATSER IUC SJUHÄRAD 0705-08 99 66 JOAKIM.THURESON@IUC-SJUHARAD.SE Innehållsförteckning Nätverkstan 2016 Inköp

Läs mer

INDUSTRIELLA UTVECKLINGSCENTRA IUC SYD MEDLEMS- ERBJUDANDE IUC SYD 2019

INDUSTRIELLA UTVECKLINGSCENTRA IUC SYD MEDLEMS- ERBJUDANDE IUC SYD 2019 INDUSTRIELLA UTVECKLINGSCENTRA IUC SYD MEDLEMS- ERBJUDANDE IUC SYD 2019 1 VÄRDET AV ATT VARA MEDLEM Vill du kontinuerligt få ny kunskap, få tillgång till den forskning som är relevant för ditt företag?

Läs mer

HÄNG MED PÅ INDUSTRINATTEN

HÄNG MED PÅ INDUSTRINATTEN #industrinäger HÄNG MED PÅ 46 % SVARAR EFTER ATT DE SKULLE KUNNA TÄNKA SIG EN TEKNISK UTBILDNING PÅ GYMNASIET. 84 % AV ELEVERNA SOM DELTOG PÅ 2016 SÄGER ATT DE VET MER OM INDUSTRIFÖRETAG ÄN INNAN DERAS

Läs mer

HÄNG MED PÅ INDUSTRINATTEN

HÄNG MED PÅ INDUSTRINATTEN 2017 #industrinäger HÄNG MED PÅ INDUSTRINATTEN 2017 www.iuc-sjuharad.se/industrinatten 46 % SVARAR EFTER INDUSTRINATTEN ATT DE SKULLE KUNNA TÄNKA SIG EN TEKNISK UTBILDNING PÅ GYMNASIET. 84 % AV ELEVERNA

Läs mer

Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa

Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa Anmälan t o m 31 oktober 2013 - är uppföljaren till det mycket uppskattade

Läs mer

SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID!

SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID! SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID! Svensk industri står inför utmaningar. Digitaliseringen driver på industrins redan höga omställningstakt och öppnar för nya affärsmodeller. Särskilt för små företag

Läs mer

identifiera www.iuc.se

identifiera www.iuc.se Vi delar din vardag Som företagare lever du mitt i nuet. Massor av möjligheter väntar på att förverkligas. Samtidigt skymmer dina vardagssysslor alltför ofta sikten framåt. Vi på IUC möter dig som företagare

Läs mer

12 månader abonnemang. Målgrupp: Små och medelstora företag och organisationer.

12 månader abonnemang. Målgrupp: Små och medelstora företag och organisationer. www.ppartner.org. 12 månader abonnemang. Målgrupp: Små och medelstora företag och organisationer. 1 Våra tjänster Oavsett om du har eller saknar marknads- eller personalfunktion är en av fördelarna att

Läs mer

Steget före tillsammans

Steget före tillsammans Foto: Cargotec Steget före tillsammans I södra Sverige finns föreningen Tunga fordon som är en medlemsorganisation med världsledande tillverkare av tunga fordon som dumprar, hjullastare, skogsmaskiner,

Läs mer

SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID!

SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID! SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID! Svensk industri står inför utmaningar. Digitaliseringen driver på industrins redan höga omställningstakt och öppnar för nya affärsmodeller. Särskilt för små företag

Läs mer

Redo att leda. ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna

Redo att leda. ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna Redo att leda ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna Kvinna, scout & ledare? Missa inte chansen att delta i Scouternas nystartade nätverk för kvinnliga ledare. Nätverket Redo Att Leda erbjuder

Läs mer

SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID!

SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID! SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID! Svensk industri står inför utmaningar. Digitaliseringen driver på industrins redan höga omställningstakt och öppnar för nya affärsmodeller. Särskilt för små företag

Läs mer

UTVECKLA DITT FÖRETAGS KONKURRENSKRAFT

UTVECKLA DITT FÖRETAGS KONKURRENSKRAFT Industriföretagen står inför stora utmaningar och möjligheter. Tillsammans i Techtank arbetar vi för att möta och ta tillvara dessa. Välkommen att utveckla ditt företags konkurrenskraft med oss. www.techtank.se

Läs mer

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång!

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång! Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång! Nu startar vi Region Skånes fjärde affärsutvecklingsprogram för vård- och omsorgsföretag!

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång!

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång! Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång! Nu startar vi Region Skånes fjärde affärsutvecklingsprogram för vård- och omsorgsföretag!

Läs mer

NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB. Effektiv och snabb service för näringslivet

NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB. Effektiv och snabb service för näringslivet NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB Effektiv och snabb service för näringslivet NULINK STÄRKER DITT FÖRETAG! 2007 ombildades Linköpings kommuns näringslivskontor till aktiebolaget NuLink, som betyder

Läs mer

Textila utbildningar som ger jobb.

Textila utbildningar som ger jobb. Textila utbildningar som ger jobb. Flexibla Individuella Tillgängliga Utbildning när det passar dig. Välkommen till Nordiska Textilakademin. Vi erbjuder textil kompetens från design till försäljning I

Läs mer

NMA NÄT VERK N YA K UNSK A P ER OCH GI VA NDE KON TA K T ER

NMA NÄT VERK N YA K UNSK A P ER OCH GI VA NDE KON TA K T ER NMA NÄT VERK N YA K UNSK A P ER OCH GI VA NDE KON TA K T ER Nya kontakter fler möjligheter, bättre affärer Genom NMA Nätverk når du fler affärsmöjligheter, nya kunskaper, bättre samarbetspartner och kompetent

Läs mer

Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande

Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning.

Läs mer

Djursjukvården en bransch i utveckling

Djursjukvården en bransch i utveckling Djursjukvården en bransch i utveckling Inbjudan till konferens i Stockholm den 8-9 september TALARE SLA Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet Katarina Novák Regiondjursjukhuset Strömsholm Anders Thunberg

Läs mer

Naturvetenskaps- och tekniksatsningen. Företag som lärmiljö

Naturvetenskaps- och tekniksatsningen. Företag som lärmiljö Företag som lärmiljö Genom undervisningen ska eleverna ges förutsättningar att utveckla kunskaper om tekniken i vardagen och förtrogenhet med ämnets specifika uttrycksformer och begrepp. Undervisningen

Läs mer

rev ere Utmaningsdrivet förbättringsarbete Utveckla arbetssätt och ledarskap Revere AB Joakim Hillberg Pia Anhede s e e r e f l e c t a c t

rev ere Utmaningsdrivet förbättringsarbete Utveckla arbetssätt och ledarskap Revere AB Joakim Hillberg Pia Anhede s e e r e f l e c t a c t rev ere s e e r e f l e c t a c t Utmaningsdrivet förbättringsarbete Utveckla arbetssätt och ledarskap Revere AB Joakim Hillberg Pia Anhede Syftet Syftet med nedan beskrivna program är att etablera arbetssätt,

Läs mer

Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se

Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se Novare Leadership Academy är Novaregruppens talangutvecklingsbolag som driver mentor- och

Läs mer

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar.

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar. FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013 Föreläsningar som förändrar. Lära för Livet Seminarier Utbildning Talarförmedling Er partner inom individ-, ledarskaps- och teamutveckling Sveriges bästa

Läs mer

Företagsledarutbildningen

Företagsledarutbildningen Företagsledarutbildningen En utbildning som gör skillnad! Företagsledarutbildningen Det har blivit dags för tredje omgången av den populära Företagsledarutbildningen som vi har tagit fram tillsammans med

Läs mer

UNGA LEDARE. Vill du bli ledare inom idrotten? UNGA LEDARE. OBS! Anmäl Dig innan 22 november!

UNGA LEDARE. Vill du bli ledare inom idrotten? UNGA LEDARE. OBS! Anmäl Dig innan 22 november! Vill du bli ledare inom idrotten? Är du mellan 14-20 år och intresserad av att bli ledare eller organisationsledare* och tycker det är kul att träffa andra ungdomar! I höst kör vi igång med en ny omgång

Läs mer

Nya perspektiv på invanda mönster. aktivt medarbetarskap Ledardagar Medarbetardagar Planeringsdagar

Nya perspektiv på invanda mönster. aktivt medarbetarskap Ledardagar Medarbetardagar Planeringsdagar Nya perspektiv på invanda mönster aktivt medarbetarskap Ledardagar Medarbetardagar Planeringsdagar Vargen är den art som mest liknar oss människor i flockens uppbyggnad och som vi därför valt att använda

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Inledning IUC Sjuhärad ägs av industrin och vårt uppdrag är att stärka konkurrenskraften hos Sjuhärads industriföretag. Det gör vi genom att initiera och driva behovsstyrda utvecklingsaktiviteter

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID!

SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID! SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID! Svensk industri står inför utmaningar. Digitaliseringen driver på industrins redan höga omställningstakt och öppnar för nya affärsmodeller. Särskilt för små företag

Läs mer

LÄRARNYTT NR 1 13/14. Senaste nytt inom UF-världen!

LÄRARNYTT NR 1 13/14. Senaste nytt inom UF-världen! LÄRARNYTT NR 1 13/14 Vi lanserar våra nya, fräscha webb! Kolla in årets kalendarium! Kickoff den 24 september i Kungsbacka och Halmstad Fortbildning: gruppdynamik och konflikthantering den 11 december

Läs mer

GOLFENS KLUBBCHEFS UTBILDNING

GOLFENS KLUBBCHEFS UTBILDNING G O L F - Y O U R G A M E - O U R P A S S I O N Väx genom golfen! HAR DU AMBITIONEN att bli klubbchef? Är du redan klubbchef och vill utvecklas? Finns du inom annan verksamhet och attraheras av golfanläggningen

Läs mer

Information om ledarskapskursen Ledarskap för ökat resultat

Information om ledarskapskursen Ledarskap för ökat resultat 2014-04-03 Information om ledarskapskursen Ledarskap för ökat resultat VÄLKOMMEN! Varmt välkommen till kursen Ledarskap för ökat resultat! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

FÖRBÄTTRINGSVÄGEN. Verktyg & inspiration för företagets utveckling. Helene Kolseth

FÖRBÄTTRINGSVÄGEN. Verktyg & inspiration för företagets utveckling. Helene Kolseth FÖRBÄTTRINGSVÄGEN Verktyg & inspiration för företagets utveckling Helene Kolseth Förbättringsvägen - Verktyg & inspiration för företagets utveckling Förbättringsvägen - Verktyg & inspiration för företagets

Läs mer

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Genom föreningar erbjuds nyanlända flyktingar och invandrare möjlighet till delaktighet i samhällslivet. Vi vinner

Läs mer

Ungdomsteamets vision är att genom samarbete med näringslivet kunna skapa alternativa vägar till arbete

Ungdomsteamets vision är att genom samarbete med näringslivet kunna skapa alternativa vägar till arbete I Haninge kommun finns det c:a 1000 arbetslösa ungdomar, varav ungefär en tredjedel förekommer utanför den officiella statistiken. Den officiella statistiken visar att det finns ca 700 personer registrerade

Läs mer

KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2014 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI FASTIGHETSTEKNIK ERFARENHETSTRÄFFAR ENERGI & INNEMILJÖ

KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2014 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI FASTIGHETSTEKNIK ERFARENHETSTRÄFFAR ENERGI & INNEMILJÖ KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2014 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI ENERGI & INNEMILJÖ ERFARENHETSTRÄFFAR FASTIGHETSTEKNIK JURIDIK PERSONLIG UTVECKLING KUNDER & MARKNAD UTEMILJÖ KURSÖVERSIKT

Läs mer

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 11-12 OKTOBER 2014 www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

MOVE FORWARD WITH CONFIDIENCE

MOVE FORWARD WITH CONFIDIENCE TRAINING MOVE FORWARD WITH CONFIDIENCE BUREAU VERITAS Öppna kurser, företagsinterna kurser, nätverk och seminarier BUREAU VERITAS TRAINING Återför och underhåller expertkunskaper Dagens företag byggs på

Läs mer

I-mentor. Lunds Tekniska Högskola. mentorsprogrammet på Industriell ekonomi

I-mentor. Lunds Tekniska Högskola. mentorsprogrammet på Industriell ekonomi I-mentor mentorsprogrammet på Industriell ekonomi Lunds Tekniska Högskola Text: Christian Johansson & Nina Åxman. Bilder: Johan Majtorp & Mats Nygren. Layout: Hanna Johansson Välkommen till I-mentor! För

Läs mer

UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN

UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN VÅREN 2015 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI ENERGI & INNEMILJÖ ERFARENHETSTRÄFFAR FASTIGHETSTEKNIK JURIDIK PERSONLIG UTVECKLING KUNDER & MARKNAD UTEMILJÖ www.plus.se

Läs mer

KURSÖVERSIKT VÅREN 2015

KURSÖVERSIKT VÅREN 2015 KURSÖVERSIKT VÅREN 2015 PLUS Kursöversikt är till för dig och ger en snabb överblick av våra utbildningar. Välkommen till PLUS Utbildning som 2015 firar 30 år som företag! PLUS arbetar sedan 1985 med kompetensutveckling

Läs mer

Cross Border, Intressentkonferens 10 mars 2016

Cross Border, Intressentkonferens 10 mars 2016 Cross Border, Intressentkonferens 10 mars 2016 ESS & MAX IV: Cross Border Science and Society Regional Leverantörsbas - ett samarbete för en starkare region med regionala leverantörer Lokala, regionala

Läs mer

Årets första nyhetsbrev februari 2014

Årets första nyhetsbrev februari 2014 Årets första nyhetsbrev februari 2014 Nu har olika aktiviteter startat upp igen efter julledighet och många har hunnit med årsmöten, där ni som lokal förening tagit beslut om färdplan för framtiden. Byten

Läs mer

Framförhandlade föreläsningar

Framförhandlade föreläsningar - - - - Framförhandlade föreläsningar På föjande sidor listar vi färdiga föreläsningsalternativ från regionen. De är förberedda på att föreläsa vid behov om det ämnet som är beskrivet i texterna. Vi har

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 29-30 oktober 2016 Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning!

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning! THE AMAZING ACADEMY KURSER JAN-MAR 2013 Genom vår akademi erbjuder vi kurser och seminarier så att du och din organisation kan komma igång med sociala medier på allvar. Kurserna genomförs antingen på plats

Läs mer

Samtliga nämnder, styrelser och förvaltningar Kommunala stiftelser/bolag Landstinget Länsstyrelsen

Samtliga nämnder, styrelser och förvaltningar Kommunala stiftelser/bolag Landstinget Länsstyrelsen 2007-02-15 07/14 Samtliga nämnder, styrelser och förvaltningar Kommunala stiftelser/bolag Landstinget Länsstyrelsen ATT ARBETA MED PROJEKT Utvecklingsprogrammet för dig som leder eller arbetar med projekt

Läs mer

Vill ni också ta framtiden på större allvar?

Vill ni också ta framtiden på större allvar? Vill ni också ta framtiden på större allvar? HÅLLBAR FRAMTID Ett erbjudande till organisationer och företag att på ett kreativt sätt få hjälp med sitt hållbarhetsarbete! Arbetets museum har i samarbete

Läs mer

Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet

Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet KUNSKAP FÖR LANDETS FRAMTID Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet Mat angår oss alla! Hushållningssällskapets matkonsulter bygger sin verksamhet på kunskap,

Läs mer

SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne

SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne Kurser: Träningsläger för styrelsen Plattformen Grundläggande tränarutbildning GTU Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdom Idrottspsykologi för barn

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 29-30 oktober 2016 Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

2012-04-10 12/47. Informationsansvariga inom samtliga förvaltningar Marknadsföringsansvariga Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen

2012-04-10 12/47. Informationsansvariga inom samtliga förvaltningar Marknadsföringsansvariga Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen 2012-04-10 12/47 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Informationsansvariga inom samtliga förvaltningar Marknadsföringsansvariga Kommunala bolag/stiftelser Landstinget

Läs mer

Utbildningar inom vård, skola, omsorg Utbildningar från Hushållningssällskapet

Utbildningar inom vård, skola, omsorg Utbildningar från Hushållningssällskapet KUNSKAP FÖR LANDETS FRAMTID Utbildningar inom vård, skola, omsorg Utbildningar från Hushållningssällskapet Mat är det bästa som finns! Mat är ett stort och roligt ämne! Kanske behöver ni veta vad som gäller

Läs mer

HANDLEDARE INOM TEKNIKCOLLEGE

HANDLEDARE INOM TEKNIKCOLLEGE HANDLEDARE INOM TEKNIKCOLLEGE Välkommen som handledare inom Teknikcollege Denna broschyr är en första allmän information till dig som handledare inom Teknikcollege. Du kommer också att under handledarutbildningen

Läs mer

Affärsutvecklingsprogrammet för företag som vill skapa innovationer! Ansökningsperioden pågår 2 maj - 15 juli 2012.

Affärsutvecklingsprogrammet för företag som vill skapa innovationer! Ansökningsperioden pågår 2 maj - 15 juli 2012. Affärsutvecklingsprogrammet för företag som vill skapa innovationer! Är du ägare eller delägare i ett företag i Skåne med ca 10-50 anställda, och dessutom kvinna? I så fall är du en av de företagare som

Läs mer

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med Mentorskapsprogram 2013/2014 i samarbete med REDIRE - att återvända och avkastning Mentor - handledare och förebild med uppdrag att vägleda en yngre person i dennes personliga och professionella utveckling

Läs mer

Familjehemsdagar VÄLKOMMEN TILL 6-7 OKTOBER I SUNDSVALL

Familjehemsdagar VÄLKOMMEN TILL 6-7 OKTOBER I SUNDSVALL VÄLKOMMEN TILL Familjehemsdagar 6-7 OKTOBER I SUNDSVALL Under Familjehemsdagarna tar vi del av varandras erfarenheter och berikar oss med ny kunskap från intressanta föreläsningar. Du är varmt välkommen!

Läs mer

UTBILDNINGAR 2015 HSB Östra

UTBILDNINGAR 2015 HSB Östra UTBILDNINGAR 2015 HSB Östra Att utveckla styrelsens kompetens löpande är en investering för hela bostadsrättsföreningen VÄLKOMMEN ATT ANMÄLA ER TILL VÅRA KURSER Att engagera sig i styrelsearbetet ger möjlighet

Läs mer

Retorik och Pedagogik

Retorik och Pedagogik Retorik och Pedagogik 1 Bygger din kompetens Retorik och Pedagogik Kommunikation, projektledning och ledarskap är viktiga egenskaper för den som har en teknikorienterad arbetsuppgift. Därför erbjuder vi

Läs mer

Succén är tillbaka! Välkommen till Folksams LedarCamp

Succén är tillbaka! Välkommen till Folksams LedarCamp Succén är tillbaka! Välkommen till Folksams LedarCamp Vem vill du skicka till LedarCamp? Våra hjärtan klappar för unga ledare Folksam är inte vilket försäkringsbolag som helst. Vi är idrottens försäkringsbolag

Läs mer

INBJUDAN. Innovationsstafetten LÖS VARDAGSPROBLEM SKAPA SAMHÄLLSLÖSNINGAR

INBJUDAN. Innovationsstafetten LÖS VARDAGSPROBLEM SKAPA SAMHÄLLSLÖSNINGAR INBJUDAN Innovationsstafetten LÖS VARDAGSPROBLEM SKAPA SAMHÄLLSLÖSNINGAR SKL erbjuder Dig och Din kommun att delta i Innovationsstafetten ett initiativ för att stödja innovationskraften i våra kommunala

Läs mer

Våga Växa Vinna Under 2008-2010 driver ALMI i Gotlands, Jönköpings, Kalmars och Kronobergs län tillsammans med Science Park Jönköping, Träcentrum och

Våga Växa Vinna Under 2008-2010 driver ALMI i Gotlands, Jönköpings, Kalmars och Kronobergs län tillsammans med Science Park Jönköping, Träcentrum och Våga Växa Vinna Under 2008-2010 driver ALMI i Gotlands, Jönköpings, Kalmars och Kronobergs län tillsammans med Science Park Jönköping, Träcentrum och Swerea SWECAST projektet Våga Växa Vinna. Projektet

Läs mer

Skolans och näringslivets ledare har mycket att lära.

Skolans och näringslivets ledare har mycket att lära. Skolans och näringslivets ledare har mycket att lära. - Inte minst av varann. NÄTVERKET Rektorsakademiens verksamhet vilar på tre hörnstenar. Den första är att se till att ledargestalter från skola och

Läs mer

Utvärdering SKNT:s årskonferens i Umeå 27-29/5 2015

Utvärdering SKNT:s årskonferens i Umeå 27-29/5 2015 Utvärdering SKNT:s årskonferens i Umeå 27-29/ 20 Antal svarande: 7 stycken Har du tidigare deltagit i SKNT:s årskonferens? 44 st 27 st Vad tyckte du om Årskonferensens olika delar? Programinnehållet 4,4

Läs mer

Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 71501

Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 71501 Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 71501 *Om du är under 30 betalar du endast 100 kr för hela första

Läs mer

Tillsammans är vi som starkast och därför har vi tagit fram ett kit som aktivister inom Latinamerikagrupperna kan använda i sitt arbete.

Tillsammans är vi som starkast och därför har vi tagit fram ett kit som aktivister inom Latinamerikagrupperna kan använda i sitt arbete. Medlemsveckan arrangeras två gånger per år och innebär att vi lyfter fram allt det fantastiska en får ut av att vara engagerad i Latinamerikagrupperna med syftet att värva fler medlemmar till föreningen

Läs mer

Skogen i Skolan. Kurserna vänder sig i första hand till dig som arbetar som eller kommer att arbeta som pedagog med barn i alla åldrar, från F-9.

Skogen i Skolan. Kurserna vänder sig i första hand till dig som arbetar som eller kommer att arbeta som pedagog med barn i alla åldrar, från F-9. Välkommen att välja bland sex olika utbildningstillfällen där vi vill ge dig ökad skoglig kunskap och inspiration till att utnyttja skogen och naturen i din Rankhyttan undervisning! 12 juni Grundkurs Rankhyttan

Läs mer

Kostnadsfria seminarier

Kostnadsfria seminarier Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 12 Mars 2009 Kostnadsfria seminarier Starter Diplom, stänger den 24 april Minikurser Tullverket: TullNytt nr 4 SEB: Det går visst att låna

Läs mer

Vad skulle chefen säga...

Vad skulle chefen säga... Vad skulle chefen säga... Vi ser det så här; när du tillåts vara dig själv blir det roligare att jobba. Och nöjda medarbetare gör för det mesta ett bättre jobb. Arbetet och arbetsplatsen blir attraktivare

Läs mer

Välkommen alla idébärare, innovatörer och företag inom hälsa och välfärd till en inspirerande heldag i Västerås den 27 maj!

Välkommen alla idébärare, innovatörer och företag inom hälsa och välfärd till en inspirerande heldag i Västerås den 27 maj! Välkommen alla idébärare, innovatörer och företag inom hälsa och välfärd till en inspirerande heldag i Västerås den 27 maj! Vare sig det handlar om att se en unik lösning på ett problem, att möta någon

Läs mer

Lean kommun. Forum 2011. Så lyckas du med Lean Implementering Ledarskap Verktyg. Metoder och praktik lär av andras Lean-resor

Lean kommun. Forum 2011. Så lyckas du med Lean Implementering Ledarskap Verktyg. Metoder och praktik lär av andras Lean-resor Lean kommun Forum 2011 Inbjudan till konferens i Stockholm den 22-23 augusti 2011 TALARE Vara kommun Christina Dahlberg Elisabeth Lexén Handelshögskolan i Stockholm Pär Åhlström Så lyckas du med Lean Implementering

Läs mer

SYNAPSEN ledarskapsdagar i halland april 2017 HÅLLBART LEDARSKAP

SYNAPSEN ledarskapsdagar i halland april 2017 HÅLLBART LEDARSKAP SYNAPSEN ledarskapsdagar i halland 20-21 april 2017 HÅLLBART LEDARSKAP Välkommen till 2017 års upplaga av Synapsen, en mötesplats som inspirerar och ger personlig utveckling till chefer, ledare och politiker

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för att motivera grupper

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för att motivera grupper 2014-05-13 Information om ledarskapskursen Ledarskap för att motivera grupper VÄLKOMMEN Varmt välkommen till kursen Ledarskap för motivera grupper! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer

Läs mer

AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET JURIDIK

AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET JURIDIK AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET JURIDIK www.plus.se Ett företag i Lexicongruppen Hyresjuridik - grundkurs Hyreslagens bestämmelser, är grundbulten för ett bostadsföretags verksamhet. Därför

Läs mer

God Jul och Gott Nytt År

God Jul och Gott Nytt År Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum December 2008 Vecka 52 Januari 2009 Vecka 3 2008 var återigen ett rekordår! Kostnadsfria seminarier Kurser Minikurser Solskenshistoria Starten av företaget

Läs mer

Lean kommun. Forum 2010. Inbjudan till konferens i Stockholm den 23-24 augusti 2010

Lean kommun. Forum 2010. Inbjudan till konferens i Stockholm den 23-24 augusti 2010 Lean kommun Forum 2010 Inbjudan till konferens i Stockholm den 23-24 augusti 2010 LYSSNA TILL Speciellt inbjuden talare Robert Kusén Strateg i kommunledningen Kungliga Tekniska Högskolan Anders Hugnell

Läs mer

Mötesplatser för kunskap

Mötesplatser för kunskap Täby kommuns anhörigstöd Mötesplatser för kunskap taby.se/anhorigstod Täby kommuns anhörigstöd riktar sig till dig som vårdar eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Du ska bo

Läs mer

Temadag om alternativa drivmedel och fordonstekniker

Temadag om alternativa drivmedel och fordonstekniker Inbjudan Inbjudan Temadag om alternativa drivmedel och fordonstekniker Tid: 2 november 2006, kl. 09.00 14.45 Plats: Kommunförbundet Västernorrland, Härnösand eller via webb-tv Välkomna till en temadag

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

TILLVÄXTMOTORN. 84 procent. - hjälper små och medelstora företag att utvecklas

TILLVÄXTMOTORN. 84 procent. - hjälper små och medelstora företag att utvecklas TILLVÄXTMOTORN - hjälper små och medelstora företag att utvecklas 84 procent uppger att Tillväxtmotorn bidragit till att förbättra deras affärsutveckling och strategi. Vi vänder oss till dig: Tillväxtmotorn

Läs mer

Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet

Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet KUNSKAP FÖR LANDETS FRAMTID Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet Mat angår oss alla! Hushållningssällskapets matkonsulter bygger sin verksamhet på kunskap,

Läs mer

Personlig assistans. Chefsdagarna. Praktisk arbetsledning som stödjer personal och brukare. Senaste nytt inom assistans så påverkas du

Personlig assistans. Chefsdagarna. Praktisk arbetsledning som stödjer personal och brukare. Senaste nytt inom assistans så påverkas du Chefsdagarna Personlig assistans Inbjudan till konferens i Stockholm den 5-6 december 2011 TALARE KommunLex AB Jonas Reinholdsson Nyköpings kommun Catarina Lindgren Praktisk arbetsledning som stödjer personal

Läs mer

Välkomna till Göteborgs Stads ekonomidagar Årets tema: innovation Tid: maj Var: Stenungsbaden, Stenungssund

Välkomna till Göteborgs Stads ekonomidagar Årets tema: innovation Tid: maj Var: Stenungsbaden, Stenungssund Välkomna till Göteborgs Stads ekonomidagar 2017 Årets tema: innovation Tid: 16-17 maj Var: Stenungsbaden, Stenungssund Välkommen till Stenungsbaden 16-17 maj Göteborgs Stads ekonomidagar är ett unikt tillfälle

Läs mer

KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2015 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI FASTIGHETSTEKNIK ERFARENHETSTRÄFFAR ENERGI & INNEMILJÖ

KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2015 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI FASTIGHETSTEKNIK ERFARENHETSTRÄFFAR ENERGI & INNEMILJÖ KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2015 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI ENERGI & INNEMILJÖ ERFARENHETSTRÄFFAR FASTIGHETSTEKNIK JURIDIK PERSONLIG UTVECKLING KUNDER & MARKNAD UTEMILJÖ KURSÖVERSIKT

Läs mer

Hur syns vi i Digitala Sociala Medier? Digitala Sociala Medier är idag en oerhört viktig och kostnadseffektiv mediekanal

Hur syns vi i Digitala Sociala Medier? Digitala Sociala Medier är idag en oerhört viktig och kostnadseffektiv mediekanal 2013-01-21 13/06 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Informationsansvariga inom samtliga förvaltningar Marknadsföringsansvariga Kommunala bolag/stiftelser Landstinget

Läs mer

SPECIALINBJUDAN - MÖTESINDUSTRINS TILLVÄXTDAG

SPECIALINBJUDAN - MÖTESINDUSTRINS TILLVÄXTDAG Tobias Krantz Svenskt Näringsliv tidigare forskningsminister - en av dagen huvudtalare SPECIALINBJUDAN - MÖTESINDUSTRINS TILLVÄXTDAG 6 mars - Mötesindustrins Tillväxtdag Möten för tillväxt Så heter det

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA RÖDAKORSKRETS

UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA RÖDAKORSKRETS UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA RÖDAKORSKRETS Hösten 2013 Du är en del av världens största mänskliga skyddsnät ta chansen att bli utbildad! Information Utbildningarna är avsedda för kompetensutvecklingen för

Läs mer

Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län

Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län Projektledning, ledarskap och affärsutveckling Evenemangsutveckling Målgrupp: Till

Läs mer

Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013

Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013 Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013 Totalt var 58 personer anmälda till Länsteatrarnas vårmöte, då är våra gäster och värdar inräknade i summan, så 53 medlemmar deltog. Vi har fått in totalt 19

Läs mer

LEAN KUNDSERVICE. Lean som stöd för: Nöjdare medarbetare Ökat kundvärde Stärkt konkurrenskraft

LEAN KUNDSERVICE. Lean som stöd för: Nöjdare medarbetare Ökat kundvärde Stärkt konkurrenskraft inbjudan till konferens i Stockholm den 28-29 november 2011 PRAKTIKFALL Nordea Cards Linda Bengts Salus Ansvar Eva Roth GoExcellent Maria Andersson Ann-Kristin Sjöström Martin Schneider Lean som stöd för:

Läs mer

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER GÖTEBORG HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar.

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER GÖTEBORG HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar. FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER GÖTEBORG HÖSTEN 2013 Föreläsningar som förändrar. Lära för Livet Seminarier Utbildning Talarförmedling Er partner inom individ-, ledarskaps- och teamutveckling Sveriges bästa talare

Läs mer

TALENT MANAGEMENT. Är du med och slåss om stjärnorna? inbjudan till konferens i Stockholm den 11-12 september 2012

TALENT MANAGEMENT. Är du med och slåss om stjärnorna? inbjudan till konferens i Stockholm den 11-12 september 2012 inbjudan till konferens i Stockholm den 11-12 september 2012 PRAKTIKFALL FRÅN Microsoft Anne-Marie Andric Google Jeanette Duvebrant Byråchef Är du med och slåss om stjärnorna? Mc Donalds Lotta Björk Sweco

Läs mer

BJUD IN TILL ETT MÖTE OCH BLI EN VÄRDEFULL AMBASSADÖR FÖR DIN STAD. [ eskilstunaconvention.se ]

BJUD IN TILL ETT MÖTE OCH BLI EN VÄRDEFULL AMBASSADÖR FÖR DIN STAD. [ eskilstunaconvention.se ] BJUD IN TILL ETT MÖTE OCH BLI EN VÄRDEFULL AMBASSADÖR FÖR DIN STAD [ eskilstunaconvention.se ] Att delta i nationella och internationella möten och kongresser är ofta berikande och utvecklande. Men har

Läs mer