Alla seminarier är förlagda till Textile Fashion Center i Borås kl , datum presenteras på hemsidan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Alla seminarier är förlagda till Textile Fashion Center i Borås kl. 13-16, datum presenteras på hemsidan www.iuc-sjuharad.se."

Transkript

1

2 SEMINARIEKEDJAN 2015 IUC Sjuhärad erbjuder åtta årliga seminarier för inspiration, kompetensutveckling och omvärldsbevakning, som i sin tur bidrar till förbättringsarbetet i den egna verksamheten. Håll dig och kollegorna uppdaterade på aktuella ämnen i Seminariekedjan. Och passa på att nätverka med likasinnade. Alla seminarier är förlagda till Textile Fashion Center i Borås kl , datum presenteras på hemsidan JANUARI INSPIRATIONSFÖRELÄSNING MED JIM THURESSON Om attityder och inställningar, mentala bilder, goda vanor, konsten att bygga självförtroende samt hur vi skapar miljöer där alla lyckas. Jim Thuresson var landslagstränare i basket, idag är han en avlandets främsta och mest uppskattade föreläsare i positivt ledarskap. Äkta energikick! FEBRUARI INNOVATION I LANDET LAGOM Vad gör Landet Lagom med den svenska innovationskraften? Hur ligger vi till i den globala innovationskonkurrensen? Och kan den som aldrig fått lära sig att hantera misslyckanden någonsin bli hjälte? Vi har bjudit hit Vinnova för att lära oss hur vi ska göra. Välkommen du också! MARS INTERNET OF THINGS M2M, prylarnas internet, ett nätverk av uppkopplade manicker? Hypen är stor, intresset växer och medan världen forskar och funderar har vi i Borås kopplat ihop våra maskiner i många år. APRIL LÄTTVIKT - ETT TUNGT ARGUMENT FÖR SVENSK INDUSTRI Lätta konstruktioner är ett område som industrin identifierat som ett sätt att stärka konkurrenskraft och slå vakt om hållbar tillväxt. Kommer kraven på lätta konstruktioner att bli en överlevnadsfråga? AUGUSTI FRAMGÅNG OCH PERSONLIG UTVECKLING Höstsäsongen kickar vi igång med en inspirationsföreläsare om framgång, personlig utveckling och förbättrade resultat. Det blir konkreta tips, råd och verktyg om hur vi kan lyckas bättre i vår yrkesroll. SEPTEMBER VISUALISERING DEN VISUELLA FABRIKEN? Visualisering är ett centralt begrepp inom Lean. En mer visuell verksamhet kan mycket väl vara en grund för bättre beslut. Både processen och resultatet kan och bör visualiseras för såväl proaktiva som reaktiva beslut. OKTOBER KVALITET ELLER INNOVATION Här väljer vi mellan fokus på kvalitet i minsta detalj, eller så tittar vi närmare på hur företagsledningen kan agera för kontinuerlig innovation i en snabbföränderlig värld. Temat är inte helt klart men det blir garanterat ett fartfyllt seminarium med ett namnkunnigt företag. NOVEMBER LEAN MARKNADSFÖRING OCH FÖRSÄLJNING Målet i kundhanteringen bör vara verkligt kundvärde i kundens viktigaste kontaktpunkt med företaget, till minsta möjliga kostnad. Att införa Lean kan vara en väg att optimera processerna inom försäljning, service och marknadsföring.

3 NÄTVERKSTAN I IUC Sjuhärads funktionsnätverk får aktiva företag tillgång till värdefull expertkunskap, nya perspektiv och unika, samlade erfarenheter. Egna frågor välkomnas, och den som lyfter en fråga får ovärderlig hjälp av kunniga personer i samma roll som brottas med liknande problem varje dag. Våra åtta årliga seminarier bryter av vardagen och ska ses som tillfällen att lyfta blicken och se framåt; som injektioner av inspiration som bör fyllas på med jämna mellanrum över året. Vi vågar påstå att det är i princip omöjligt att ersätta alla fördelar som aktivt nätverkande och seminariedeltagande ger med utbildningar, rekryteringar och/eller inköpta konsulttjänster. Och vad skulle det kosta..? IUCS NIO FUNKTIONSNÄTVERK Här träffas människor med samma yrkesroller från olika företag fyra gånger per år: I feb/mars, april/maj, september/oktober och november/ev december. När det passar korsinbjuder vi till träffarna, t.ex. har Kvalitet- och miljö-nätverket varit med på en Lean-träff på temat Green Lean. Principen för våra nätverk är att deltagarna ska lära av varandra och lära av andra. Vi varvar interna träffar med externa studiebesök och inbjudna föreläsare på aktuella teman. Vid varje träff ges tillfälle att reflektera, diskutera och resonera i gruppen kring det man sett, hört och upplevt under dagen. NYTTA FÖR NÄTVERKANDE FÖRETAG: Kontinuerlig och strukturerad kompetensutveckling av medarbetare. Nya eller bättre kontakter och relationer med andra företag i regionen. Kostnadseffektiv omvärldsbevakning och benchmarking. Nya affärsmöjligheter och samarbeten. Stärkt konkurrenskraft. Utveckling av verksamheten. Medarbetarna fungerar som ambassadörer för egna företaget. NYTTA FÖR AKTIVA INDIVIDER I NÄTVERKEN: Fokus på problemlösning andras och egna. Ökad kunskap om aktuella teman. Kompetensutveckling genom diskussioner, studiebesök och kunniga föreläsare. Nya perspektiv genom omvärldsbevakning och benchmarking se hur andra gör och tänker. Kontaktnät direkt med deltagarna och indirekt genom deltagarnas nätverk. Nya (externa) kollegor och bollplank ger inspiration och igenkänning nätverksträffarna blir efterlängtade tillfällen att träffa engagerade människor med samma funktion och erfarenheter. Nya intryck och idéer stärkter den egna innovationskraften. Vi tar löpande in nya medlemmar, deltagare och gäster på våra arrangemang. Vet du någon som behöver höra lite mer om IUC Sjuhärad? Kontakta oss! Vi kommer gärna ut och presenterar oss och våra industriella mötesplatser. Kontakta:

4 NÄTVERKSÅRET 2015 Nätverksträffarna är välorganiserade med kallelser och anmälan, företagspresentationer, rundvandringar, fika, lunch och noteringar från diskussionerna. IUC Sjuhärad fungerar som nätverksmotor medan deltagarnas egna önskemål styr teman och innehåll. Mot slutet av varje nätverksår arbetas den gemensamma planen fram för nästa år. Här är planen för 2015 med träffar, värdföretag och teman. Den är inte färdig och ändringar kan komma kommer! att ske. ARBETSLEDARNÄTVERKET Feb/mars Studiebesök hos Centiro, Borås Hur skapa optimalt engagemang och mest motivation hos medarbetarna? April/maj Emballator Baltzar September Ericsson Beslutas i nätverket under våren November Autotube Beslutas i nätverket under våren INKÖP- OCH LOGISTIKNÄTVERKET Mars Peter Hellman Västsvenska Handelskammaren Betalnings-, leverans- och försäkringsvillkor säkerställ din process vid import & export April/maj Elastocon Forts processer, dokument etc imp/exp September Studiebesök logistikföretag Vi letar upp ett skickligt logistikföretag och lär av dem- November Helge Nyberg? Primo? Beslutas i nätverket under våren KVALITET- OCH MILJÖNÄTVERKET Februari SP och IUC Sjuhärad ISO 9001 och ISO April/maj Emballator Beslutas i nätverket under våren September Lantmännen/Aspen Beslutas i nätverket under våren November Primo Beslutas i nätverket under våren LEAN 3 - NÄTVERK FÖR FÖRETAG SOM KOMMIT LITE LÄNGRE I SITT LEANARBETE Feb/mars Mont Blanc? April Teoretisk träff med Peter Kammensjö Människan i lean. Vill alla vara del av förändringsarbetet. Ska alla..?

5 LEAN 2 NÄTVERK FÖR STÖRRE FÖRETAG ( ANSTÄLLDA) Feb/mars Ludvig Svensson Agil planering? April Teoretisk träff med Peter Kammensjö Människan i lean. Vill alla vara del av förändringsarbetet. Ska alla..? LEAN 1 NÄTVERK FÖR MINDRE FÖRETAG ( ANSTÄLLDA) Februari Bolon Lönesättning, nya roller/ny klassning i leanorganisationen April IUC Sjuhärad, Simonsland Teori, tex Daglig styrning September Vårgårda Industri Beslutas i nätverket under våren November ACB Accent Beslutas i nätverket under våren MARKNADS- OCH FÖRSÄLJNINGSNÄTVERKET Feb/mars Eton Shirts Sälja skjortor för en halv miljard så här gör du! April/maj IUC Sjuhärad, Simonsland Försäljning roligt eller nödvändigt? PRODUKTUTVECKLINGSNÄTVERKET Mars VGR och IUC Sjuhärad Innovationsfinansiering April SWEREA/IVF & Sveba Dahlen Lean produktutveckling September Ev Semcon eller annan Den kreativa processen November Emballator Molntjänster = 2000-talets IT-stöd UNDERHÅLLSNÄTVERKET Feb/mars IUC Sjuhärad och SP CE-märkning, maskindirektivet med SP April/maj Beslutas i nätverket under våren Beslutas i nätverket under våren Läs mer om våra nätverk på vår hemsida Kontakta för mer information och anmälan till träffarna!

6 DELTAGANDE OCH AVGIFTER Ett aktivt nätverkande företag går med i Nätverkstan där samtliga nätverk och seminarier ingår i serviceavgiften. Vill man gärna komma på våra seminarier så är det Seminarienätverket som gäller. Den som föredrar att handplocka nätverk och seminarietillfällen gör så enligt enskilda priserna. NÄTVERKSTAN = ALLA NÄTVERK OCH SEMINARIER ALL INCLUSIVE ÅRLIG SERVICEAVGIFT FÖR FÖRETAG MED: 1-10 anställda kr anställda kr anställda kr Över 51 anställda kr Deltagande i ett enskilt nätverk (fyra träffar/år): kr för två personer per år och nätverk. Vi har ett 40-tal företag med i nätverken idag, och det finns plats för fler. SEMINARIEKEDJAN = ÅTTA INSPIRERANDE SEMINARIER I Seminariekedjan ingår fritt antal deltagare från företaget vid varje seminarietillfälle i år. ÅRLIG SERVICEAVGIFT FÖR FÖRETAG MED: Under 50 anställda kr anställda kr Över 100 anställda kr Deltagande på enskilt seminarium: 495 kr per person och tillfälle. Nytt för 2015 är att vi tar ut en så kallad no show-avgift om 250 kr. Det debiterar vi dig som anmält dig men som inte dyker upp utan meddelande. Så snälla, meddela om du får förhinder. Moms tillkommer på samtliga priser. UTBILDNINGAR Flera företag har framfört önskemål att IUC skulle kunna samordna utbildningar. Det har vi lyssnat på. Eftersom vi rör oss i gränslandet nätverksträff seminarium utbildning tog vi under 2014 de första stapplande stegen för att erbjuda mer renodlade utbildningar. Naturligtvis med industriinriktning. Det arbetet fortsätter vi i år, utbildningarna kan t.ex. handla om projektledning, verktyg inom Lean, datakunskap (Excel), säkerhet, arbetsmiljö, ledarskap och givetvis tekniska utbildningar. När vi kommit igång finns aktuella kurser, tillfällen och priser på vår hemsida Här behöver vi få veta vad ni har för utbildningsbehov i företagen! Hör gärna av er till oss på IUC och berätta vad ni behöver inom utbildning och kompetensutveckling nu och på lite längre sikt. Aktuella, kvalitetssäkrade utbildningar på hemmaplan till bra priser! KONTAKTPERSON NÄTVERK, SEMINARIER OCH UTBILDNINGAR Katarina Nordström tfn: , e-post: Eller kom in till oss på Textile Fashion Center i Borås, ta en kaffe och prata industriella mötesplatser! Välkommen till ännu ett spännande år på Sjuhärads industriella mötesplatser! Nu kör vi!! // Hälsningar IUC Sjuhärad Jan Andersson, Katarina Nordström och Göran Muszynski

Industriella mötesplatser 2014

Industriella mötesplatser 2014 Industriella mötesplatser 2014 Nätverkstan I IUC Sjuhärads nio funktionsnätverk får aktiva företag tillgång till värdefull expertkunskap, nya perspektiv och unika, samlade erfarenheter. Egna frågor välkomnas,

Läs mer

NätVerkstan Bli medlem i NätVerkstan och du får tillgång till värdefull expertkunskap och ett nätverk av samlade erfarenheter.

NätVerkstan Bli medlem i NätVerkstan och du får tillgång till värdefull expertkunskap och ett nätverk av samlade erfarenheter. NätVerkstan Bli medlem i NätVerkstan och du får tillgång till värdefull expertkunskap och ett nätverk av samlade erfarenheter. Som medlem i IUC Sjuhärads NätVerkstan ingår ditt företag i ett nätverk där

Läs mer

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA En guide till dig som ska ha en LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA 1 INNEHÅLL 2 Hur guiden kan användas... 2 3 Mentorprogrammets upplägg... 3 3.1 Mål med mentorprogrammet... 3 3.2 Utformning av mentorprogrammets...

Läs mer

Föreläsningar & Kurser 2015

Föreläsningar & Kurser 2015 Föreläsningar & Kurser 2015 För medlemmar i Unionen Chef Unionen Stockholm, Östra Sörmland/Gotland och Uppland Anmäl dig under Kurser och Spetsa din chefskompetens Innehållsförteckning @ Unionens chefslinje

Läs mer

distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP

distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP innehåll 4 Stöd till klubbar och kommuner DEL 1 5 Organisera ert stöd 7 Nyckelpersoner DEL 2

Läs mer

Lärande och utveckling i vardagen. förutsättningar och verktyg

Lärande och utveckling i vardagen. förutsättningar och verktyg Lärande och utveckling i vardagen förutsättningar och verktyg Om Carpe - bakgrund I detta material nämns Carpe som en enhet. Fram till och med 30 juni 2014 består Carpe av två delar, Forum Carpe och projekt

Läs mer

Att synas och bli fler - en handbok i medlemsutveckling

Att synas och bli fler - en handbok i medlemsutveckling Att synas och bli fler - en handbok i medlemsutveckling Framgångsrik rekrytering Vårdförbundet är en idéburen organisation vi samlas runt idén om bättre arbetsvillkor, utvecklingen av våra yrken och utveckling

Läs mer

96 % kan rekommendera Ledarnas kurser!

96 % kan rekommendera Ledarnas kurser! VÅREN 2015 96 % kan rekommendera Ledarnas kurser! Hos oss blir du en bättre chef. CHEFSUTVECKLING PÅ DINA VILLKOR LEDARNAS KURSER & SEMINARIER Som medlem i Ledarna har du fri tillgång till ett brett utbud

Läs mer

Förändra på rätt sätt!

Förändra på rätt sätt! Affärslitteratur för ledare och chefer www.liber.se/bl Nummer 4 September 2007 Förändra på rätt sätt! Läs om periodens bok på sidan 2-3 Håll ett öga på omvärlden och kommunicera bättre! Välj vårt Inspirationspaket

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN UTBILDNINGSKATALOG F Ö R E L Ä S N I N G W O R K S H O P A F F Ä R S U T V E C K L I N G För utveckling av besöksnäringen ALUN VIKTEN AV ATT UTVECKLAS! I framtiden gäller det inte bara att ha rätt kunskaper

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det handlar om dina förutsättningar, din utveckling och din lön. Du ska ha möjlighet att få en

Läs mer

Dokumentation av ett utvecklingsprogram för kvinnor som driver företag

Dokumentation av ett utvecklingsprogram för kvinnor som driver företag Dokumentation av ett utvecklingsprogram för kvinnor som driver företag Innehåll: 3. Inledning 4. Introduktion till programmet 5. Intervju med Mona Jakobsson 6. Bakgrund till KompetensTrappan 7. Intervju

Läs mer

INNEHÅLL. Nätverk som metod för utveckling Olika slags nätverk Välj dina nätverk Framgångsfaktorer 8 Vårda ditt nätverk Starta eget nätverk Lästips 15

INNEHÅLL. Nätverk som metod för utveckling Olika slags nätverk Välj dina nätverk Framgångsfaktorer 8 Vårda ditt nätverk Starta eget nätverk Lästips 15 Chefen & Nätverk INNEHÅLL Nätverk som metod för utveckling 4 Olika slags nätverk 5 Välj dina nätverk 6 Framgångsfaktorer 8 Vårda ditt nätverk 10 Starta eget nätverk 11 Lästips 15 Ledarna februari 2011

Läs mer

STÄRK DITT LEDARSKAP Ledarutbildning i verkligheten.

STÄRK DITT LEDARSKAP Ledarutbildning i verkligheten. STÄRK DITT LEDARSKAP Ledarutbildning i verkligheten. I BILDAR LEDARE Nu vet jag vad det menas att vara rustad för rollen som ledare och framför allt varför det är viktigt. Chef - Apoteksbranschen De tog

Läs mer

Kommun och näringsliv tillsammans

Kommun och näringsliv tillsammans Kommun och näringsliv tillsammans Hur härligt vore Härjedalen utan idéer, jobb och företag? Det är lätt att inse att utan driftiga företagare, inga jobb och ingen tillväxt. Arbetet med Härjedalskontraktet

Läs mer

Utbildningskatalog Våren 2008

Utbildningskatalog Våren 2008 Vi hjälper företag att växa Utbildningskatalog Våren 2008 10 goda råd för att lyckas som företagare Sidan 3 Ditt bästa nätverk en aktiv styrelse Sidan 5 VD-utbildning sid 4 Rekryteringsutbildning sid 4

Läs mer

LEAN VERKSAMHETSUTVECKLING. Joseph Grenny: Bästsäljande experten om hur man 10-faldigar chanserna att lyckas med lean.

LEAN VERKSAMHETSUTVECKLING. Joseph Grenny: Bästsäljande experten om hur man 10-faldigar chanserna att lyckas med lean. ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS Mars 2012 Med dagstidningens räckvidd och facktidningens fokus LEAN VERKSAMHETSUTVECKLING Nr. 8 3 TIPS FÖRBÄTTRA OCH SKAPA DELAKTIGHET

Läs mer

Nära dig. Norrbotten. Guldnappen 2012. En tidning till dig som är medlem i Unionen

Nära dig. Norrbotten. Guldnappen 2012. En tidning till dig som är medlem i Unionen Nära dig No: 1-2012 Norrbotten En tidning till dig som är medlem i Unionen I detta nummer : Vårens kurser och aktiviteter sidan 5-8 Unionens ledarskapsprogram sidan 9 Vikten av ett fast jobb sidan 3 Bli

Läs mer

Verktygslåda för innovation

Verktygslåda för innovation Verktygslåda för innovation Verktygslåda för innovation Innovation och förnyelse är viktigt för att Kronoberg ska kunna stärka sin välfärdsnivå. Vill vi bo och verka i en konkurrenskraftig region som kännetecknas

Läs mer

Nätverk för lärande och utveckling

Nätverk för lärande och utveckling VERKSAMHETSUTVECKLING FÖRVALTNINGSKUNSKAP CHEFSUTVECKLING KOMPETENSFÖRSÖRJNING Nätverk för lärande och utveckling Den här boken ger några svar på frågan: Varför nätverk? Nätverk för lärande och utveckling

Läs mer

Så får vi det bra på jobbet

Så får vi det bra på jobbet Så får vi det bra på jobbet Ett studiematerial som utvecklar arbetsgruppen Innehåll Övning 1 Vad är en bra arbetsgrupp? 4 Studera FIRO en teori om gruppers utveckling 5 Övning 2 Hur fungerar vår egen arbetsgrupp?

Läs mer

En skrift om vad som engagerar och motiverar oss. Drivkrafter. Att stimulera och stödja ideellt engagemang

En skrift om vad som engagerar och motiverar oss. Drivkrafter. Att stimulera och stödja ideellt engagemang En skrift om vad som engagerar och motiverar oss Drivkrafter 2 Inledning Vad driver volontärer att engagera sig ideellt? Och hur kan vi som volontärsamordnare skapa förutsättningar för volontären att upptäcka

Läs mer

Problemlösarna har fyra konkreta tips på vad som gör ett lyckat studiebesök:

Problemlösarna har fyra konkreta tips på vad som gör ett lyckat studiebesök: Problemlösarna har fyra konkreta tips på vad som gör ett lyckat studiebesök: 1. Var medveten om vilken målgruppen är I Problemlösarna är det elever i årskurs 8-9 som är målgruppen. Många ungdomar i den

Läs mer

- Fokus import och export - Mentor. fokus import och export

- Fokus import och export - Mentor. fokus import och export - Fokus import och export - Mentor fokus import och export Innehåll Mentorskapsprogram med fokus på import och export 3 Utveckla ditt företag med en mentor 4 Varför mentorskap 5 Almi tipsar inför import

Läs mer

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar.

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas att boken ger dig nya perspektiv på hur du på bästa sätt kan ta vara

Läs mer

Besöksnäringen. Slutrapport projekt: Samverkan besöksnäring i Nordanstigs kommun. Projekttid: 2013-03-01 2013-08-31 Bergsjö 2013-08-31 Lena Strömstedt

Besöksnäringen. Slutrapport projekt: Samverkan besöksnäring i Nordanstigs kommun. Projekttid: 2013-03-01 2013-08-31 Bergsjö 2013-08-31 Lena Strömstedt Besöksnäringen Slutrapport projekt: Samverkan besöksnäring i Nordanstigs kommun Projekttid: 2013-03-01 2013-08-31 Bergsjö 2013-08-31 Lena Strömstedt Projekt Samverkan Besöksnäring i Nordanstigs kommun

Läs mer

ATT UTVECKLA EN LÄRANDE ORGANISATION

ATT UTVECKLA EN LÄRANDE ORGANISATION ATT UTVECKLA EN LÄRANDE ORGANISATION - en handbok Ulrika Geeraedts Ulricehamns kommun Att utveckla en lärande organisation 2011 genomfördes en stor omorganisation i Ulricehamns kommun som bestod i såväl

Läs mer

ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! VIVIANN LABBA

ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! VIVIANN LABBA ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! AV VIVIANN LABBA Attrahera Kunder! 1 2 ViviAnn Labba Agera Business Smart : Attrahera Kunder! 49 hemligheter till hur du

Läs mer

Utvärdering av utvecklingsprogram för blivande ledare-98 - ett program inom ramen för det regionala ledarförsörjningsprogrammet

Utvärdering av utvecklingsprogram för blivande ledare-98 - ett program inom ramen för det regionala ledarförsörjningsprogrammet 1 Rapport Utvärdering av utvecklingsprogram för blivande ledare-98 - ett program inom ramen för det regionala ledarförsörjningsprogrammet Programmet genomfört av Göteborgsregionens Kommunalförbund på uppdrag

Läs mer

Drygt fem månader har gått sedan GRo gick in i

Drygt fem månader har gått sedan GRo gick in i Dokumentation från GRo-workshop på Radisson Blu Hotell 19 september 2011 Hur går vi vidare? Drygt fem månader har gått sedan GRo gick in i genomförandefasen av projektet och ytterligare nästan femton månader

Läs mer