I Riksorganisationens verksamhetsplan nämns några förutsättningar för PRO:s verksamhet 2016 under rubrikerna Världen och Sverige.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "I Riksorganisationens verksamhetsplan nämns några förutsättningar för PRO:s verksamhet 2016 under rubrikerna Världen och Sverige."

Transkript

1 1 PRO STOCKHOLMS LÄN Verksamhetsplan 2016 Omvärldsanalys. I Riksorganisationens verksamhetsplan nämns några förutsättningar för PRO:s verksamhet 2016 under rubrikerna Världen och Sverige. Världen: Under 2016 håller USA presidentval. Brasilien arrangerar sommar-os. FN:s internationella äldredag infaller den 1 oktober. En dag för att uppmärksamma äldres rättigheter. Det finns risk för att oron i världen inte dämpas och att det leder till att fler människor tvingas fly från sin hemländer. Sverige: I Sverige är det ett politiskt mellanår, inga planerade val ska hållas. Utbytet av nya sedlar och mynt fortsätter. Flera för PRO viktiga utredningar lämnar sina betänkande under hösten 2015 och 2016; bostäder för äldre, vinster i välfärden, digitaliseringskommissionen, åtgärder för att motverka diskriminering med flera. Sedan detta skrevs har två viktiga utredningsuppdrag satts igång av regeringen: Nationell kvalitetsplan för äldreomsorgen samt Kommissionen för jämlik hälsa Stockholms län: Stockholms län växer med drygt personer per år. Stockholms län utmärks av ett stort antal ensamhushåll. Många av dessa är äldre personer. Familjestrukturerna ser ut på olika och delvis nya sätt. Åldersspannet ökar mellan pensionärer med en längre livslängd. Denna utveckling kräver mer av både samhället och PRO. Flexibiliteten måste öka och verksamheten måste anpassas till växande och olika behov. Vi behöver tillexempel uppmärksamma pensionärer med bakgrund i olika kulturer. Utveckling av den nya tekniken och ökande digitala klyftor i samhället är en utmaning liksom rekrytering av förtroendevalda till föreningslivet. Krämporna som drabbar de åldrande stockholmarna är åkommor som hjärt-och kärlsjukdomar, altzheimer, cancer och psykisk ohälsa i form av depression och ångest och multisjukdomar/multimedicinering.

2 2 Allt detta kräver att fler bostäder byggs, främst hyresrätter till rimliga priser. Äldrebostäder krävs också i allt högre omfattning. En samtidig utbyggnad är nödvändig av välfärdssamhället i form av vård, omsorg, skolor, fritids - och kulturverksamhet, samt en god miljö i bred bemärkelse- allt med solidarisk fördelning och solidarisk finansiering av välfärden. I en växande storstadsregion krävs en stark utbyggnad av en fungerande och miljövänlig kollektivtrafik till rimliga avgifter anpassad för alla generationer och människors funktioner. Den förebyggande verksamheten och ett aktivt föreningsliv är nödvändiga verktyg för en sund samhällsutveckling. Under 2015 höll riksorganisationen kongress där PRO valde sin första kvinnliga ordförande och där det bland annat antogs ett nytt handlingsprogram där kvinnor och jämställdhetsfrågor, äldres sexualitet, folkhälsoarbete och global solidaritet tydliggjordes och lyftes fram. Alla de beslut som kongressen fattade behöver vi arbete med så att de är kända och genomsyrar hela organisationen. PRO Stockholms län står inför flera ekonomiska utmaningar. För närvarande pågår en utredning om hur ABF distriktet ska organiseras på ett effektivt sätt. Hur detta kommer att påverka samarbetet mellan PRO Stockholms län och ABF Stockholms län och det ekonomiska stödet på några års sikt är i dagsläget osäkert. För 2016 bedömer vi dock att inga större förändringar genomförs. Vi kan inte utgå ifrån höjda landstingsbidrag. Samtidigt kan vi konstatera att det allmänna kostnadsläget ökar. För att kunna ha en fungerande expedition samarbetar PRO Stockholms län nära med PRO Samorganisationen i Stockholm sedan flera år för att utnyttja resurser effektivt. Samarbetet är en förutsättning för att PRO ska hävda sig i vårt län och region. För att att ha en beredskap för framtiden kommer distriktsstyrelsen tillsätta en ekonomigrupp med uppgift att komma med förslag hur vi ska klara ekonomin på sikt. Arbetsgruppen ska också titta på hur medlemsavgiften fördelas mellan organisationsleden. För att vara en attraktiv organisation för pensionärer i Stockholms län krävs att distriktet underlättar för föreningarna, med utbildningar för förtroendevalda och olika ledare, så att vi kan erbjuda en varierande verksamhet med hög kvalitet. Sammantaget krävs både en breddning och fördjupning av PRO:s egen verksamhet, samt ett skärpt intressepolitiskt engagemang!

3 3 Distrikten 6 MOM 1 Verksamhet Distrikten omfattar föreningar och samorganisationer inom områden som fastställs av riksorganisationens styrelse. Distrikten har följande uppgifter Ålagda enligt stadgarna vem 1. Driva pensionärernas intressefrågor och verka för att öka pensionärernas inflytande. Utser representanter till intressepolitiska uppdrag och utbildar dessa. Samordnar och driver PROs frågor utifrån våra intressepolitiska program. Implementera och tydliggöra programmen i organisationens intressepolitiska arbete. Löpande och aktuell påverkan på politiska partier i landsting och kommuner Alla partier i Landstinget ska känna till PRO landstingspolitiska program och aktuella ställningstaganden. Alla PRO representanter i KPR/SPR ska ha kunskaper om PRO:s landstingspolitiska program. Att regelbundet föra ut det intressepolitiska arbetet på hemsida och facebook samt att göra sammanfattningar av detta i cirkuläret. Bedriva opinionsbildning i aktuella frågor.

4 4 Ålagda enligt stadgarna vem 1.Fortsättning 2. Främja ett nära samarbete mellan distriktet, samorganisationer och föreningar och genomföra gemensam verksamhet och aktiviteter. Utveckla samarbetet mellan LPR och KPR. Regelbundna utbildningar och träffar med samtliga ledarfunktioner. Har en kommittéverksamhet som stöd för föreningarna, utbildar ledare, tar initiativ till verksamhetsutveckling. Framställa ett informationshäfte om hur det intressepolitiska arbetet är uppbyggt och genomförs. 35 sammandrag av funktionärer och föreningsledare. Fyra möten runt om i länet med lokalföreningsordförande, samorganisationernas/ samrådsgruppernas och framtidsgruppernas ordförande/sammankallande samt distriktsstyrelsens kontaktpersoner. Sex distriktscirkulär. Fyra nr av distriktstidningen. Aktuell hemsida.

5 5 Ålagda enligt stadgarna vem 2. Fortsättning Aktiva med information på facebook. 3. Bidra till en positiv medlemsutveckling och medverka till att nya föreningar bildas. 4. Fastställa föreningarnas verksamhetsområden i samråd med berörd samorganisationen. Stimulerar samorganisationer och föreningar till medlemsvärvning, levande göra behovet av ökad kvalité i verksamhet för att nå nya, implementerar nya idéer och metoder Beslutar om organisationen i distriktet, har kunskap om hur det ser ut i de olika organisationsleden, tar ansvar för utveckling av organisation, anpassar denna till framtida utveckling. Minst nya medlemmar brutto. Minst medlemmar i nettoökning. 200 färre som begär utträde. Utveckla nya arbetsformer genom Stockholmsprojektet. En konferens om PRO:s föreningsutveckling, stöd till föreningar som behöver det och ta fram en strategi för ett framtida starkt och växande PRO.

6 6 vem 4. Fortsättning Utveckla distriktsstyrelsens kontaktpersonsorganisation för att genom den öka stödet till föreningarna. Arbeta med föreningar i kris och dokumentera detta arbete. Organisationsstöd 5. Upprätta organisationsoch verksamhetsplaner. Ansvara för en serviceinriktad distriktsexpedition. Personal- och teknik ansvar. Tillsätta en ekonomigrupp med inriktning på framtiden. Årligen fastställa en delegationsordning, utse firmatecknare. En styrelsekonferens (27-29 april 2016). Samtliga medarbetare ska ha moderna arbetsverktyg.

7 7 5. Fortsättning Utse kommittéer och fastställa arbetsuppgifter och ledamöter. Svara för verksamhetsuppföljningen. 6. Stockholmsprojektet Kartläggning, basfakta om antalet äldre i ett område. Möta pensionärer med utländsk bakgrund. Medlemsrekrytering och medlemsvård. Kommunikation. Fortsatt utvecklingsarbete för ett bra fungerande styrelsearbete. Tillämpa och göra kommunikationsplattformen känd. Ta fram en mall för att föreningarna ska kunna följa medlems- och befolknings utveckling. Möta etniska pensionärsföreningar. Seminarier om mediapåverkan. Koncept för medlemsvärvarkampanj i distriktet. Kommunikationsplan för distriktet.

8 8 Intressepolitik 7. Landstingspolitiska gruppen 8. Kommunalpolitiska kommittén Samordna förtroendevalda med landstingsuppdrag. Driva distriktets intressepolitiska frågor i lands-tinget. Driva på i de frågor som handlingsprogrammets tar upp inom sina respektive områden. Landstingspolitiskagruppen ska avge en årlig rapport i verksamhetsberättelsen. Genomföra utbildning för KPR/SPR. Initiera träffar med KPR/SPR samt landstingpolitiskt och Minst fyra träffar med landstingspoliskt förtroendevalda PRO medlemmar. Kontakt med landstingsledningen Stimulera intressepolitiska studier. Genomföra två KPR/SPR utbildningar. Två träffar med PRO representanterna i KPR/SPR.

9 9 8. Fortsättning kommunpolitiskt Kommittéverksamhet i övrigt förtroendevalda PRO:are. 9. Data/IT kommittén Samarbeta med PROs folkhögskola om webbsida 1 och 2 i Stockholm. Genomföra seminarier som syftar till att utveckla samorganisationernas och föreningarnas ITkompetens. Utbilda föreningarnas IT ansvariga med hjälp av utomstående kursledare. Verka för att en grupp av Hjördisutbildare utbildas av Riksorganisationen. Genomföra en kurs av vardera Webbsida 1 och 2 per termin tillsammans med Folkhögskolan i Stockholm. Genomföra två seminarier om aktuella ämnen för IT-och webbansvariga med utomstående föreläsare. Bedriva en uppsökande verksamhet avseende föreningars webbsidor. Vi vill prioritera föreningar med svaga eller icke aktiva webbsidor.

10 10 9. Fortsättning 10. Folkhälsokommittén Aktualisera olika folkhälsoperspektiv samt lyfta fram aktiviteter som stärker folkhälsan. Organisera och genomföra 16 Hjördiskurser. Informera om kongressens beslut internt. Följa försöksverksamheter som startas i två kommuner. Initiera studier och föreläsningar tillsammans med ABF. Stödja PRO föreningar i deras folkhälsoarbete. Genomföra konferenser om folkhälsosatsningen med friskvård som delaktivitet. Arbeta för att kunna genomföra ett projekt kring psykisk hälsa.

11 Fortsättning Uppmärksamma fallolyckor genom kunskap och underlag för initiativ till samorganisationer och via kommunalpolitiska kommittén. 11. Friskvårdskommittén Stärka PRO föreningarnas friskvårdsansvariga. Genomföra sammandrag och utbildning av friskvårdsansvariga. Kommittén samordnar följande arbetsgrupper, bridge, golf, boule och PRO-vetarna. 12. Boulegruppen Stimulera PRO föreningarna till bouleaktiviteter. 13. Bridgegruppen Stimulera PRO föreningarna till bridgeaktiviteter. Genomföra DM i boule och bowling. Genomföra Höstkulan på Ålands Ekerö. Två bridgekurser. Tre gruppmöten.

12 Fortsättning Tre Spelaktiviteter på Viking Cinderella. Medverka i en riksaktivitet bridgeledare. 14. Golfgruppen Stimulera PRO föreningarna till golfaktiviteter. 15. PRO vetargruppen Stimulera PRO föreningarna till veteranvetaraktiviteter. Arrangera DM i Golf under maj månad. Medverka i RM. Organisera tävlingar i distriktet. Delta med ett lag i regionfinalen. 16. Konsumentkommittén Medverka och genomföra PRO:s nationella prisundersökning och stimulera till aktiviteter kring nya konsumentfrågor. Genomföra prisundersökningar. Två konsumentseminarier. Utbildning av prisundersökare/ombud.

13 Fortsättning Genomföra sammandrag och utbildningar för prisoch konsumentombud. Värva nya konsumentoch prisundersökare. Ta fram ett informationsmaterial för nyrekrytering av ombud och information på föreningsmöten. 110 prisundersökare/ombud. 17. Kulturkommittén Stimulera PRO föreningarna till kulturaktiviteter. Utveckla kulturverksamheten i distriktet. Stimulera körverksamheten i föreningarna och till nyskapande inom körverksamheten. Genomföra två utbildningar för kulturansvarig under året. Genomföra sammandrag av körledare och ordna körresa Genomföra kulturprogram. 60 aktiva körer. Utveckla kultur och mötestipskatalog tillsammans med ABF.

14 Resekommittén Informera föreningarna om aktuella avtal/respaket. Genomföra reseledarutbildning och visningsresor tillsammans med samarbetspartners. Stimulerar till en utvecklad reseverksamhet. Uppmärksamma föreningar som inte genomför reseverksamhet. Genomföra fyra visningsresor. Genomföra en reseledarutbildning. Minst resenärer. Kartlägger utvecklingsbehov. 19. Studiekommittén Genomföra, ansvara och utveckla kursverksamhet med särskild inriktning på funktionärsutbildningen lokalt. Utbilda och stimulera distriktets Cirkeltimmar Deltagare i cirkel Kulturarrangemang Kursdeltagar internat/ externat deltagare.

15 Fortsättning kursledargrupp. Förankra utbildningsplaner och utveckla kursmaterial. Informera om aktuellt kursutbud. Stärka föreningarnas studieorganisatörers roll genom seminarier och träffar, samt därigenom höja statusen på den lokala utbildningen och cirkelverksamheten kursledare, träffas fyra gånger/år för utvärdering, utveckling av kursverksamheten och fortbildning. Halvårsvisa kursprogram och regelbunden info via cirkulär, Stockholmsbilagan i PROpensionären och utskick. Träff för föreningarnas studieorganisatörer minst 2 gånger/år. Upprätthålla bra kontakter och utveckla Samarbetet med vårt studieförbund ABF.

16 Tidningskommittén Utveckla distriktstidningen, fler annonsörer. Träffar - utveckling - utbildning kring lokala PRO tidningar och medlemsblad. Stimulera till att stärka ekonomin av lokala tidningar med flera annonsörer. Fyra nummer av distriktstidningen Utveckla annonsförsäljningen och se över prislistan. Stimulera föreningarna till lokala PRO tidningar. Genomföra utbildning i lokal tidningshantering. 21. Trafik- och säkerhetskommittén Utveckla och genomföra informationsverksamhet om säkerhet i trafiken och i hemmiljö. Utbilda trafiksäkerhetsombud. 80 aktiva ombud. Två utbildningsträffar under året.

17 Fortsättning Genomföra seminarier och kurser om trafikkunskap, fallolyckor och andra säkerhetsfrågor i trafiken. Ta fram ett informationsmaterial för nyrekrytering av ombud och information på föreningsmöten. 22. Kampanj- och medlemsvärvarkommittén Medverka på olika mässor i samverkan med Riksorganisationen. Stimulera organisationen till en aktivare medlemsvärvning. Utveckla medlemsvärvarkoncept. Medverka på minst två mässor per år. Genomföra två utbildningar för föreningarna. Utveckla nya värvar koncept. Hitta metoder för att bearbeta utträden. 23. Lotterikommittén Stimulera PRO föreningarna till Försäljningsmål lotter.

18 Fortsättning försäljning av Trippelskrapet. Samla lotteriansvariga vår och höst. 24. Försäkringsansvariga Informera och utbilda PRO föreningar om försäkringsfrågor. Samla PRO föreningarnas försäkringsombud höst.

Distriktets verksamhetsplan

Distriktets verksamhetsplan Distriktets verksamhetsplan 2014 2013-08-12 Distrikten MOM 1 Verksamhet Distrikten omfattar föreningar och samorganisationer inom områden som fastställs av riksorganisationens styrelse. Distrikten har

Läs mer

Denna utveckling påverkar både samhället och PRO. Flexibiliteten måste öka och verksamheten måste anpassas till växande och olika behov.

Denna utveckling påverkar både samhället och PRO. Flexibiliteten måste öka och verksamheten måste anpassas till växande och olika behov. Antagen 20171109 PRO Stockholms län Verksamhetsplan 2018 Innehåll Omvärldsanalys Prioriteringar Inriktningsmål Omvärldsanalys Stockholms län: Stockholms län med sina närmare 2,3 miljoner invånare växer

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016

VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN 2016 ÖSTERGÖTLAND Verksamhetsplan för PRO Östergötland 2016 Organisationen präglas av en levande intern demokrati och ett vitalt inre liv. Våra ställningstaganden och program är väl förankrade

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 ÖSTERGÖTLAND

Verksamhetsplan 2017 ÖSTERGÖTLAND Verksamhetsplan 2017 ÖSTERGÖTLAND Verksamhetsplan för PRO Östergötland 2017 Organisationen präglas av en levande intern demokrati och ett vitalt inre liv. Våra ställningstaganden och program är väl förankrade

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 ÖSTERGÖTLAND

VERKSAMHETSPLAN 2015 ÖSTERGÖTLAND VERKSAMHETSPLAN 2015 ÖSTERGÖTLAND Verksamhetsplan för PRO Östergötland 2015 Organisationen präglas av en levande intern demokrati och ett vitalt inre liv. Våra ställningstaganden och program är väl förankrade

Läs mer

Utbildningsplaner. Stockholms län PRO 1 PRO 2. för styrelseledamöter, valberedningar, revisorer, ledare och funktionärer (alla med uppdrag)

Utbildningsplaner. Stockholms län PRO 1 PRO 2. för styrelseledamöter, valberedningar, revisorer, ledare och funktionärer (alla med uppdrag) Stockholms län Utbildningsplaner för styrelseledamöter, valberedningar, revisorer, ledare och funktionärer (alla med uppdrag) PRO 1 PRO 2 Totalt 16 studietimmar Antagna av styrelsen för PRO Stockholms

Läs mer

Datumplan för 2015. Stockholms län. Skapad:2015-01-29. Dokumentet kommer kontinuerligt att uppdateras via vår hemsida www.

Datumplan för 2015. Stockholms län. Skapad:2015-01-29. Dokumentet kommer kontinuerligt att uppdateras via vår hemsida www. Datumplan för 2015 Stockholms län Skapad:2015-01-29 Dokumentet kommer kontinuerligt att uppdateras via vår hemsida www.pro/stockholm Var observant på datum för revideringar. Innehåll Sid 2 Distriktets

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 ÖSTERGÖTLAND

Verksamhetsplan 2018 ÖSTERGÖTLAND Verksamhetsplan 2018 ÖSTERGÖTLAND 2 Verksamhetsplan för PRO Östergötland 2018 Organisationen präglas av en levande intern demokrati och ett vitalt inre liv. Våra ställningstaganden och program är väl förankrade

Läs mer

Uppdrag. Värdegrund. Vision. Fyra fokusområden

Uppdrag. Värdegrund. Vision. Fyra fokusområden Uppdrag PRO distriktet Stockholms län har cirka 46 000 medlemmar i ungefär 119 föreningar. Styrelsens uppdrag är att leda verksamheten, vilket bidrar till medlemmarnas, föreningarnas och samorganisationernas

Läs mer

Bilden av PRO. Ur PROs kommunikationsplan. 27 februari 2016 www.pro.se/stockholm 1

Bilden av PRO. Ur PROs kommunikationsplan. 27 februari 2016 www.pro.se/stockholm 1 Bilden av PRO PRO är en vital organisation för alla Sveriges pensionärer. PRO driver rakryggat pensionärernas intressen och erbjuder medlemmarna en mötesplats för gemenskap, personlig utveckling, glädje

Läs mer

Det kontantlösa samhället oroar många medlemmar. Arbetet för att kontanter ska vara kvar som betalmedel fortsätter.

Det kontantlösa samhället oroar många medlemmar. Arbetet för att kontanter ska vara kvar som betalmedel fortsätter. Verksamhetsplan 2018 PRO skall vara en stark kraft för Sveriges pensionärer 2018 präglas av två händelser: PROs kongress och de allmänna valen. Det betyder att PRO arbetar med två tidsperspektiv under

Läs mer

Söder Gävle. Verksamhetsplan 2019

Söder Gävle. Verksamhetsplan 2019 Söder Gävle Verksamhetsplan 2019 1 Verksamhetsplan 2019 PRO är en självständig, oberoende och partipolitisk obunden organisation. En organisation som verkar för ett samhälle där medborgarna har ekonomisk

Läs mer

Datumplan för 2015. Stockholms län. Skapad:2015-05-06. Dokumentet kommer kontinuerligt att uppdateras via vår hemsida www.

Datumplan för 2015. Stockholms län. Skapad:2015-05-06. Dokumentet kommer kontinuerligt att uppdateras via vår hemsida www. Datumplan för 2015 Stockholms län Skapad:2015-05-06 Dokumentet kommer kontinuerligt att uppdateras via vår hemsida www.pro/stockholm Var observant på datum för revideringar. Innehåll Sid 2 Distriktets

Läs mer

Välkommen till PRO 1. Nu är det dags! PRO Stockholms län

Välkommen till PRO 1. Nu är det dags! PRO Stockholms län Välkommen till PRO 1 Nu är det dags! PRO Stockholms län 1 Innehållet i PRO 1 Detta är PRO Intressepolitik hur kan PRO påverka Hur fungerar en PROförening Hur finansieras verksamheten Vara ledare i PRO

Läs mer

PRO är en självständig, oberoende och partipolitiskt obunden organisation. PRO arbetar för

PRO är en självständig, oberoende och partipolitiskt obunden organisation. PRO arbetar för 1 Verksamhetsplan 2015 PRO är en av Sveriges största folkrörelser och har en viktig roll och uppgift att fylla som pensionärernas intresseorganisation. PRO strävar efter ett samhälle som präglas av solidaritet,

Läs mer

KURSER OCH TRÄFFAR våren 2016

KURSER OCH TRÄFFAR våren 2016 STOCKHOLMS LÄN KURSER OCH TRÄFFAR våren 2016 Uppdaterad 2016-01-02 1 2 Välkommen till kurser och träffar! Vi erbjuder dig som förtroendevald utbildningar som ska inspirera dig till att vara aktiv i PRO.

Läs mer

Utbildningsplaner. ledare och funktionärer. Introduktionskurs ( Intro ) PRO 1 PRO 2. Totalt 20 studietimmar

Utbildningsplaner. ledare och funktionärer. Introduktionskurs ( Intro ) PRO 1 PRO 2. Totalt 20 studietimmar Distrikt Stockholm Utbildningsplaner för styrelseledamöter, valberedningar, revisorer, ledare och funktionärer Introduktionskurs ( Intro ) PRO 1 PRO 2 Totalt 20 studietimmar Antagna av styrelsen för PRO

Läs mer

Uppdrag. Värdegrund. Vision. Fyra fokusområden

Uppdrag. Värdegrund. Vision. Fyra fokusområden Uppdrag PRO distriktet Stockholms län har cirka 46 000 medlemmar i ungefär 119 föreningar. Styrelsens uppdrag är att leda verksamheten, vilket bidrar till medlemmarnas, föreningarnas och samorganisationernas

Läs mer

PRO UPPSALA LÄN. Kurser och aktiviteter 2018

PRO UPPSALA LÄN. Kurser och aktiviteter 2018 PRO UPPSALA LÄN Kurser och aktiviteter 2018 Vi är ett starkt distrikt och vi ska bli ännu bättre. Därför behåller vi stipendium även under 2018 för förtroendevalda och ledare som deltar i Gysinge Folkhögskolas

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 Samorganisationens uppgifter SAMORGANISATIONER MOM 1 SAMARBETE KOMMUNVIS Enligt PRO:s stadgar ska, där det finns mer än en PRO-förening, finnas en samorganisation. Det krävas i olika

Läs mer

Leder styrelsens sammanträden och arbetar för att stärka samarbetet mellan föreningarna.

Leder styrelsens sammanträden och arbetar för att stärka samarbetet mellan föreningarna. Verksamhetsplan för 2017 Samorganisationens uppgift enligt 5 MOM 1 I kommuner där det finns mer än en PRO-förening krävs i olika sammanhang samarbete mellan föreningarna. Samorganisationen har till uppgift

Läs mer

Distriktets större aktiviteter Under 2017skall distriktet genomföra distriktsmästerskap i Bridge samt tre idrotter, Boule, Bowling och Golf

Distriktets större aktiviteter Under 2017skall distriktet genomföra distriktsmästerskap i Bridge samt tre idrotter, Boule, Bowling och Golf Verksamhetsplan 2017 PRO en stark kraft för Sveriges pensionärer I denna Verksamhetsplan drar PRO upp riktlinjerna för vad organisationen som helhet ska göra under 2017. PRO arbetar för en bättre tillvaro

Läs mer

Förslag VERKSAMHETSPLAN FÖR PRO VÄRMLAND ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR PRO VÄRMLAND 2018.

Förslag VERKSAMHETSPLAN FÖR PRO VÄRMLAND ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR PRO VÄRMLAND 2018. 1 Förslag VERKSAMHETSPLAN FÖR PRO VÄRMLAND 2018. ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR PRO VÄRMLAND 2018. Erbjuda gemenskap, aktiviteter och trevlig samvaro för våra medlemmar. Arbeta för förbättrade levnadsförhållanden

Läs mer

Verksamhetsplan SPF Seniorerna Bohusdistriktet

Verksamhetsplan SPF Seniorerna Bohusdistriktet Verksamhetsplan 2016-2017 SPF Seniorerna Bohusdistriktet 1 Mål och inriktning 2016-2017 Vår verksamhetsplan tar utgångspunkt i Mål och Riktlinjer för kongressperioden 2015-2017 som beslöts av SPF Seniorernas

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 Verksamhetsplan 2015 Förutsättningar för verksamheten 2015 En ny regering kommer att finnas på plats. Det är upp till PRO att visa att vi förmår att påverka regeringen i den riktning

Läs mer

STOCKHOLMS LÄN KURSPROGRAM 2013-2014

STOCKHOLMS LÄN KURSPROGRAM 2013-2014 2012 STOCKHOLMS LÄN KURSPROGRAM 2013-2014 Välkomna till 2013-2014 års kursverksamhet Vi erbjuder dig som förtroendevald utbildning som ska inspirera dig till att vara aktiv i PRO: - Nya kunskaper - Erfarenhetsutbyte

Läs mer

STOCKHOLMS LÄN KURSPROGRAM 2014

STOCKHOLMS LÄN KURSPROGRAM 2014 2012 STOCKHOLMS LÄN KURSPROGRAM 2014 Välkomna till 2014 års kursverksamhet Vi erbjuder dig som förtroendevald utbildning som ska inspirera dig till att vara aktiv i PRO: - Nya kunskaper - Erfarenhetsutbyte

Läs mer

KURSER OCH TRÄFFAR 2015

KURSER OCH TRÄFFAR 2015 2015 Jan STOCKHOLMS LÄN KURSER OCH TRÄFFAR 2015 Välkomna till 2015 års kursverksamhet Vi erbjuder dig som förtroendevald utbildningar som ska inspirera dig till att vara aktiv i PRO: - Nya kunskaper -

Läs mer

STOCKHOLMS LÄN. KURSER OCH TRÄFFAR vintern 2015 och våren 2016. Uppdaterad 6 november 2015. Sida 1 av 14

STOCKHOLMS LÄN. KURSER OCH TRÄFFAR vintern 2015 och våren 2016. Uppdaterad 6 november 2015. Sida 1 av 14 STOCKHOLMS LÄN KURSER OCH TRÄFFAR vintern 2015 och våren 2016 Uppdaterad 6 november 2015 Sida 1 av 14 Välkommen till kurser och träffar! Vi erbjuder dig som förtroendevald utbildningar som ska inspirera

Läs mer

Förslag VERKSAMHETSPLAN FÖR PRO VÄRMLAND ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR PRO VÄRMLAND 2019.

Förslag VERKSAMHETSPLAN FÖR PRO VÄRMLAND ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR PRO VÄRMLAND 2019. 1 Förslag VERKSAMHETSPLAN FÖR PRO VÄRMLAND 2019. ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR PRO VÄRMLAND 2019. Erbjuda gemenskap, aktiviteter och trevlig samvaro för våra medlemmar. Arbeta för förbättrade levnadsförhållanden

Läs mer

Verksamhetsplan för 2016

Verksamhetsplan för 2016 Verksamhetsplan för 2016 Samorganisationens uppgift I kommuner där det finns mer än en PRO-förening krävs i olika sammanhang samarbete mellan föreningarna. Samorganisationen har till uppgift att ta initiativ

Läs mer

Arbetsutskott har utsetts av styrelsen och bestått av Carl-Eric Thörngren, Eivor Johansson, Lars-Erik Nyström och Åke Swahn.

Arbetsutskott har utsetts av styrelsen och bestått av Carl-Eric Thörngren, Eivor Johansson, Lars-Erik Nyström och Åke Swahn. 1 PRO Uppsala län Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen Styrelsen har bestått av Carl-Eric Thörngren, ordförande Eivor Johansson, kassör Lars-Erik Nyström, sekreterare Åke Swahn, vice ordförande, studieorganisatör

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan för PRO Norra Älvsborgs distrikt 2016

Förslag till Verksamhetsplan för PRO Norra Älvsborgs distrikt 2016 1 Förslag till Verksamhetsplan för PRO Norra Älvsborgs distrikt 2016 PRO arbetar utifrån det handlingsprogram som antogs av kongressen 2015. År 2016 är det år då vi fortsätter att utveckla organisationen

Läs mer

PRO Segeltorp Ditt förtroendeuppdrag i PRO

PRO Segeltorp Ditt förtroendeuppdrag i PRO PRO Segeltorp Ditt förtroendeuppdrag i PRO Utbildningsdag för styrelse och funktionärer 203-08-5 Dagens program 0:00-0:45 PRO:s grunddokument 0:50-:30 Styrelsens årsplanering, två viktiga möten :30-2:00

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 PRO distriktet i Västmanland

VERKSAMHETSPLAN 2016 PRO distriktet i Västmanland VERKSAMHETSPLAN 2016 PRO distriktet i Västmanland Inledning PRO är en vital organisation för alla Sveriges pensionärer. PRO driver rakryggat pensionärernas intressen och erbjuder medlemmarna en mötesplats

Läs mer

Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 www.pro.se Art nr PRO297. Tryckeri: TMG Sthlm, 2012

Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 www.pro.se Art nr PRO297. Tryckeri: TMG Sthlm, 2012 Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 Stadgar antagna vid PROs kongress 15 18 juni 2012 1 Innehåll 1 Detta är PRO...3 2 Så här ser organisationen ut...4 3 Medlemskap...4 4 Föreningarna...5

Läs mer

VERKSAMHET OCH BUDGET

VERKSAMHET OCH BUDGET VERKSAMHET OCH BUDGET 2016 Höstmöte 4:e november 2015 Scandic Star, Lund Distriktsmästerskap i Boule, 4 augusti 2015 PRO-DISTRIKTET I SKÅNE Innehåll Ordförande har ordet 2 Intressepolitik 3 Kommunikation

Läs mer

Verksamhetsplan PRO Oxelösund

Verksamhetsplan PRO Oxelösund Verksamhetsplan 2017 PRO Oxelösund Pro Oxelösunds uppgift är: att erbjuda alla pensionärer en mötesplats för gemenskap personlig utveckling, glädje och hälsa. att erbjuda ett varierat utbud av verksamheter

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN PRO VÄRMLAND 2016.

VERKSAMHETSPLAN PRO VÄRMLAND 2016. VERKSAMHETSPLAN PRO VÄRMLAND 2016. PRO är en vital folkrörelse som bildades 1942 och som idag har drygt 400 000 medlemmar i Sverige och PRO Värmland har nästan 17 000 medlemmar fördelade på 63 föreningar.

Läs mer

KURSER OCH TRÄFFAR våren 2017

KURSER OCH TRÄFFAR våren 2017 STOCKHOLMS LÄN KURSER OCH TRÄFFAR våren 2017 Uppdaterad 2017-01-11 1 2 Välkomna till kurser och träffar våren 2017 PRO Stockholms län erbjuder utbilningar och möten till förtroendevalda, ledare och funktionärer.

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 & Budget

Verksamhetsplan 2019 & Budget Bomhus Verksamhetsplan 2019 & Budget 1 FÖRENINGENS VERKSAMHETSPLAN 2019 Föreningen ska verka för bedriva en bred verksamhet som främjar gemenskap och är till gagn för medlemmarna Kontaktombud/Solglimten

Läs mer

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland Verksamhetsplan för Hörselskadades distrikt i Västra Götaland 2018 Denna verksamhetsplan antogs på Distriktsmötet 2017-10-28 1 (6) Hörselskadades Riksförbund Hörselskadades Riksförbund (HRF) är en av de

Läs mer

VERKSMANHETSPLAN 2015 PRO distriktet Västmanland

VERKSMANHETSPLAN 2015 PRO distriktet Västmanland VERKSMANHETSPLAN 2015 PRO distriktet Västmanland Inledning PRO är en vital organisation för alla Sveriges pensionärer. PRO driver rakryggat pensionärernas intressen och erbjuder medlemmarna en mötesplats

Läs mer

DET SKA VARA ROLIGT OCH MENINGSFYLLT ATT VARA MEDLEM I SPF

DET SKA VARA ROLIGT OCH MENINGSFYLLT ATT VARA MEDLEM I SPF VERKSAMHETSPLAN 2015, SPF Distrikt Halland Detta dokument är ett av våra många verktyg för distriktets årsaktiviteter. Innehåller utbildningar, aktiviteter, sammankomster, föreläsningar, seminarier. Vår

Läs mer

Historik inför SPF Distriktets 30 års jubileum

Historik inför SPF Distriktets 30 års jubileum Historik inför SPF Distriktets 30 års jubileum Först i slutet av 1930-talet kom en organiserad samverkan mellan pensionärer till stånd. Diskussionerna var många och inte alltid så eniga, men den 6 september

Läs mer

Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2017

Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2017 Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2017 Välkommen till kurser och konferenser hösten 2017 Vi har nu avverkat en fantastisk studievår och närmar oss nu en solig och skön sommar. Sommaren ska vi

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Kongressen som genomfördes i juni 2015 slog fast riktlinjerna för verksamheten inom PRO under perioden 2015-2018. Den intressepolitiska inriktningen är tydlig. Det finns många viktiga

Läs mer

GENOMFÖRD ABF KURSER FÖR PRO MEDLEMMAR 2016 GENOMFÖRD PRO KURSER OCH AKTIVITETER 2016

GENOMFÖRD ABF KURSER FÖR PRO MEDLEMMAR 2016 GENOMFÖRD PRO KURSER OCH AKTIVITETER 2016 GENOMFÖRD ABF KURSER FÖR PRO MEDLEMMAR 2016 ABF Inspirationsdag för dataledare Plats: Missionskyrkan Målgrupp: Alla Dataledare PRO Uppsala Län 26 januari Kursledning: Gunnel Eriksson ABF, Gunder Brandell

Läs mer

Verksamhet och budget 2015

Verksamhet och budget 2015 1 Blekinge Verksamhet och budget 2015 PRO-Blekinge Höstmötet den 21 november 2014 i Sölvesborg Deltagare vid kursen i surfplattor 2014 2 Inledning. PRO är en folkrörelse i förändring. Den tekniska utvecklingen

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Förslag till: Verksamhetsplan & Budget 2018 IF Metall avd 27 Östra Skaraborg Avdelningens verksamhet ska bygga på följande ledord: Delaktighet Alla ger utav sitt engagemang i avdelningens verksamhet och

Läs mer

PRO en stark, välkomnande och kompetent organisation

PRO en stark, välkomnande och kompetent organisation 1 Del 2, PRO:s organisation PRO en stark, välkomnande och kompetent organisation Sveriges pensionärer behöver en stark organisation PRO är en stor och aktiv organisation och den främsta företrädaren för

Läs mer

Samorganisationen i Gävle

Samorganisationen i Gävle Samorganisationen i Gävle Verksamhetsplan och budget för år 2015 Sida 1 av 5 PRO Samorganisation i Gävle kommun Uppgifter enligt stadgarna I kommuner där det finns mer än en PRO-förening krävs i olika

Läs mer

Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2019

Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2019 Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2019 Välkommen till kurser och konferenser hösten 2019 Efter en mycket bra studievår 2019 vill jag hälsa dig välkommen att deltaga i höstens kurser och konferenser.

Läs mer

6 sept IT-kurs Trollhättan FH

6 sept IT-kurs Trollhättan FH OBS! KONTAKTA DIN STUDIEORGANISATÖR FÖR DELTAGANDE I KURS! STUDIEORGANISATÖREN GÖR SEDAN ANMÄLAN! 6 sept IT-kurs Trollhättan FH Målgrupp IT Informations och webbansvariga i föreningarna. Kursledare Lisbeth

Läs mer

Aktuellt. PRO Vänner. PRO Skåne. Fortsättning. Detta händer i sep-okt:

Aktuellt. PRO Vänner. PRO Skåne. Fortsättning. Detta händer i sep-okt: Aktuellt Nummer 9 september 2013 PRO Skåne Ö Rönneholmsv 2 Box 170 21 200 10 Malmö 040-30 69 90 pro-skane@skane.pro.se www.pro.se/skane Exp. & telefontid: Må - to 9-12 & 13-15 Fr 9-12 Månadens citat "Din

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019

VERKSAMHETSPLAN 2019 VERKSAMHETSPLAN 2019 PRO Samorganisation Västerås PRO Samorganisation i Västerås Inledning Samorganisationens roll är att vara samordnare för Västerås 14 PRO föreningar. Samorganisationen har till uppgift

Läs mer

STOCKHOLMS LÄN. KURSER OCH TRÄFFAR våren

STOCKHOLMS LÄN. KURSER OCH TRÄFFAR våren STOCKHOLMS LÄN KURSER OCH TRÄFFAR våren 2018 2017-12-20 1 Välkomna till kurser och träffar våren 2018 PRO Stockholms län erbjuder utbildningar och möten till förtroendevalda, ledare och funktionärer. Målet

Läs mer

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland. Antagen 2009-10-24. Sidan 1 av 7

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland. Antagen 2009-10-24. Sidan 1 av 7 Verksamhetsplan för Hörselskadades distrikt i Västra Götaland 2010 Antagen 2009-10-24 Sidan 1 av 7 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Hörselskadades distrikt i Västra Götaland kommer under år

Läs mer

Mål och riktning från förbund och distrikt

Mål och riktning från förbund och distrikt SPF Seniorerna Leksand Verksamhetsplan 2019 Innehållsförteckning Mål och riktning 2018 2021 från förbund och distrikt...2 Värdegrund...2 SPF Seniorerna Leksand...3 A. t med föreningens verksamhet...3 B.

Läs mer

Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2017

Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2017 Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2017 Välkommen till kurser och konferenser våren 2017 Vi går nu in i ett nytt år, 2017, och det är nu tid att se över vilka utbildningar som ni behöver att erbjuda

Läs mer

Organisation och Fördelning av arbetsuppgifter

Organisation och Fördelning av arbetsuppgifter Organisation och Fördelning av arbetsuppgifter SPF Seniorerna 159 Hässleholm Föreningens stadgar utgör grunden för framtiden och fördelning av arbetsuppgifter, SPF:s normalstadgar antogs vid årsmötet den

Läs mer

Förslag till dagordning vid PRO Jämtlands höstmöte 5 november 2015

Förslag till dagordning vid PRO Jämtlands höstmöte 5 november 2015 Verksamhetsplan och budget 2016 PRO Jämtlands län Box 377, Krondikesvägen 93 831 25 Östersund Tel: 063-137600 e-post:pro@jamtlands-lan.pro.se Förslag till dagordning vid PRO Jämtlands höstmöte 5 november

Läs mer

Verksamhetsplan och Arbetsordning för

Verksamhetsplan och Arbetsordning för Verksamhetsplan och Arbetsordning för Villaägarna i Malmö Antagen av styrelsen 2009-03-17 Reviderad senast 2010-12-08 1 (8) I texten nedan kallade: Villaägarna i Malmö (ViM) Regionkontor (RK), Regionstyrelsen

Läs mer

Rättvik den 27 april

Rättvik den 27 april Rättvik den 27 april Dagens innehåll Vår verksamhetsplanering 2018 Vad gör förbundet med pengarna? Inför valet Föreningsguiden Dataskyddsförordningen - GDPR Förbundet ska enligt stadgarna... Tillvarata

Läs mer

Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2018

Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2018 Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2018 Välkommen till kurser och konferenser våren 2018 Efter en bra studiehöst 2017 med många nya aktiviteter är det nu tid för föreningarna att se över vilka utbildningar

Läs mer

Stockholmsdistriktet, Samorganisation Stockholm. Kort rapport om träffen om pensionärsråden 24 februari 2016. Sida 1 av 8

Stockholmsdistriktet, Samorganisation Stockholm. Kort rapport om träffen om pensionärsråden 24 februari 2016. Sida 1 av 8 Kort rapport om träffen om pensionärsråden 24 februari 2016. Sida 1 av 8 Träffen var i ABF-huset. Kallade till förmiddagen var de nyvalda i Stadsdelsnämndernas pensionärsråd (SPR) samt Kommunstyrelsens

Läs mer

Kurser o samlingar 2017

Kurser o samlingar 2017 Kurser o samlingar 2017 01. Hjördis erfarenhetsutbyte 25 januari Målgrupp: Hjördisansvariga Medverkande: Anne-Lie Fröberg PRO Riks, Eivor Johansson 02. Samorganisationer och samrådsgrupper 26 januari Diskussion

Läs mer

STOCKHOLMS LÄN KURSER OCH TRÄFFAR HÖSTEN 2015

STOCKHOLMS LÄN KURSER OCH TRÄFFAR HÖSTEN 2015 STOCKHOLMS LÄN KURSER OCH TRÄFFAR HÖSTEN 2015 Uppdaterad 25 augusti 2015 Välkommen till kurser och träffar hösten 2015 Vi erbjuder dig som förtroendevald utbildningar som ska inspirera dig till att vara

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2010

VERKSAMHETSPLAN 2010 VERKSAMHETSPLAN 2010 Enligt styrelsebeslut 2010-02-05 1(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitelrubrik Sid nr FRAMSIDA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL 3 ORGANISATION 3 EKONOMI 4 KOMMITTÉERNA

Läs mer

Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2016

Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2016 Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2016 Välkommen till kurser och konferenser våren 2016 Som förtroendevald eller tilltänkt förtroendevald inbjuds du till ett antal kurser och konferenser som vi

Läs mer

KONGRESS 2018 STADGAR

KONGRESS 2018 STADGAR KONGRESS 2018 STADGAR antagna vid PRO:s kongress den 15-17 juni 2018 Gäller fr o m 1 januari 2019 2 INNEHÅLL 1 Detta är PRO 3 2 PRO:s organisation 3 3 Medlemskap 4 4 Föreningarna 4 5 Samorganisationer

Läs mer

Motion nr 212 Windowsversion 8 på datorn. PRO Valla-Fridhem - Linköping, Östergötland. Motivering. Yrkande. Distriktets yttrande

Motion nr 212 Windowsversion 8 på datorn. PRO Valla-Fridhem - Linköping, Östergötland. Motivering. Yrkande. Distriktets yttrande Motion nr 212 Windowsversion 8 på datorn PRO Valla-Fridhem - Linköping, Östergötland ID509 Då det är stora problem för datoranvändare med Windows 8-versionen som har lite datorvana och även för nybörjare

Läs mer

Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2019

Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2019 Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2019 Välkommen till kurser och konferenser våren 2019 Vi har nu lämnat en bra och framgångsrik studiehöst bakom oss. Vi har kommit en bra bit på vägen när det

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1 Innehållsförteckning 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA... 3 1.1 VERKSAMHETSIDÉ... 3 1.2 LEDORD... 3 1.3 FYRISGÅRDENS ÖVERGRIPANDE MÅL ENLIGT STADGARNA

Läs mer

PRO NORRA ÄLVSBORGS DISTRIKT. Verksamhetsplan. och. Budget.

PRO NORRA ÄLVSBORGS DISTRIKT. Verksamhetsplan. och. Budget. PRO NORRA ÄLVSBORGS DISTRIKT Verksamhetsplan och Budget 2019 www.norraalvsborg.pro.se Verksamhetsplan för PRO Norra Älvsborgs distrikt 2019 Vid kongressen 2018 antogs ett nytt handlingsprogram och nya

Läs mer

Presentation: Margareta Jansson ersättare för Guy Lööv, deltagit i framtagandet av Äldrevårdsprogrammet

Presentation: Margareta Jansson ersättare för Guy Lööv, deltagit i framtagandet av Äldrevårdsprogrammet Råd för råden Presentation: Margareta Jansson ersättare för Guy Lööv, deltagit i framtagandet av Äldrevårdsprogrammet Sjuksköterska Barnmorska Vårdlärare Utvecklingschef Närsjukvårdschef Presentation Förväntningar

Läs mer

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar.

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar. 2 Verksamhetsplanen är det dokument som pekar ut arbetarekommunens prioriterade verksamhet under 2013. Verksamhetsplanen föreslå inte till skillnad från föregående års verksamhetsplaner, att gälla över

Läs mer

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland Verksamhetsplan för Hörselskadades distrikt i Västra Götaland 2019 1 (6) Hörselskadades Riksförbund Hörselskadades Riksförbund (HRF) är en av de största intresseorganisationerna i Sverige. HRF företräder

Läs mer

Hallands Länsförbund av 4H. Reglemente. för förtroendevalda & verksamhetsgrupper

Hallands Länsförbund av 4H. Reglemente. för förtroendevalda & verksamhetsgrupper Hallands Länsförbund av 4H Reglemente för förtroendevalda & verksamhetsgrupper Reviderat vid Länsförbundsstäma 13 april 2013 Allmänt om uppdrag Länsförbundets uppgift är att inom sitt verksamhetsområde

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 SPF Seniorerna Halland

VERKSAMHETSPLAN 2017 SPF Seniorerna Halland VERKSAMHETSPLAN 2017 SPF Seniorerna Halland SPF Seniorerna är ett pensionärsförbund, som är partipolitiskt obundet och hyllar demokratiska värderingar i samhället. Vår grundsyn är att alla människor i

Läs mer

Dnr Nya regler för anslag till ungdomsorganisationer fr o m 2008

Dnr Nya regler för anslag till ungdomsorganisationer fr o m 2008 Dnr 2006-0382 Nya regler för anslag till ungdomsorganisationer fr o m 2008 Inledning Ungdomsorganisationerna gör värdefulla insatser i samhället. Ett rikt förgrenat föreningsliv betyder en spridning av

Läs mer

IOGT-NTO är en stark folkrörelse

IOGT-NTO är en stark folkrörelse Arbetsplan 2012 IOGT-NTO Kalmar län Utvecklingsplanen utgår från IOGT-NTO:s strategiska inriktning 2010-2015, som antogs vid kongressen 2009. IOGT-NTO Kalmar län har valt att prioritera några av punkterna

Läs mer

STADGAR. antagna vid PRO:s kongress den juni Gäller fr o m 1 januari 2016.

STADGAR. antagna vid PRO:s kongress den juni Gäller fr o m 1 januari 2016. STADGAR antagna vid PRO:s kongress den 12-14 juni 2015 Gäller fr o m 1 januari 2016. 3 INNEHÅLL 1 DETTA ÄR PRO...4 2 SÅ HÄR SER ORGANISATIONEN UT...5 3 MEDLEMSKAP...5 4 FÖRENINGARNA...6 5 SAMORGANISATIONER...10

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 FRISK & FRI UPPSALA

VERKSAMHETSPLAN 2015 FRISK & FRI UPPSALA VERKSAMHETSPLAN 2015 FRISK & FRI UPPSALA Verksamhetens syfte Frisk & Fri Uppsala verkar för ett samhälle utan ätstörningar där alla är fria att vara sig själva. Föreningens verksamhet syftar till att:

Läs mer

Samorganisation Sundsvall

Samorganisation Sundsvall Samorganisation Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 PRO Alnö, PRO Attmar, PRO City Sundsvall, PRO Holm, Pro Indal, PRO Liden, PRO Matfors-Tuna PRO Njurunda, PRO Selånger, PRO Sköns Norra, PRO Sköns Södra,

Läs mer

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna:

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna: Förslag Södra Skånes scoutdistrikt Distriktet Distriktet har idag ett omfattande ansvar för att stödja kårer och kretsar samt andra organisationer inom vår verksamhet. Detta ansvar tar vi genom att under

Läs mer

EXTRANUMMER NOVEMBER 2016

EXTRANUMMER NOVEMBER 2016 EXTRANUMMER NOVEMBER 2016 stockholms län Höstmöte Mötet leddes av Elsemarie Bjellqvist. Skrev protokoll gjorde Kerstin Arbelund PRO STOCKHOLMS LÄN EXTRANUMMER NOVEMBER 2016 Ansvarig utgivare Bo Ardström

Läs mer

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland Verksamhetsplan för Hörselskadades distrikt i Västra Götaland 2009 Verksamhetsplanen har varit föremål för samråd med föreningarna på distriktsmötet 2008-11-08 och fastställdes av styrelsen den 2008-12-06.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET November Folkets Park 15.00

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET November Folkets Park 15.00 DALSJÖFORS VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2019 19 November 2018 Folkets Park 15.00 Dagordning 1 Mötets öppnande 2 Mötet behörigen sammankallat 3 Godkännande av dagordning och arbetsordning 4 Val av mötesfunktionärer

Läs mer

SPFs förnyelse - ett steg till!

SPFs förnyelse - ett steg till! SPFs förnyelse - ett steg till! Sammanställning av styrelsernas seminarier under hösten 2012 för utveckling av SPF Dokumentet innehåller frågor som ställts och diskuterats på seminarierna. Därför är jag

Läs mer

Verksamhet. 1 Samverkansaktiviteter

Verksamhet. 1 Samverkansaktiviteter Verksamhet HSO Blekinge är en partipolitisk och religiöst obunden samverkansorganisation för länsövergripande medlemsföreningar, som i sin verksamhet organiserar personer med funktionshinder och/eller

Läs mer

Samorganisationen i Gävle

Samorganisationen i Gävle Samorganisationen i Gävle Verksamhetsplan och budget för år 2014 Sida 1 av 5 PRO Samorganisation i Gävle kommun Uppgifter enligt stadgarna I kommuner där det finns mer än en PRO-förening krävs i olika

Läs mer

Över 300 motioner inskickade till kongressen

Över 300 motioner inskickade till kongressen PRO informerar, januari 2018. Över 300 motioner inskickade till kongressen Välkommen till ett nytt och innehållsrikt år i PRO som både innehåller kongress och valrörelse! Kongressen hålls den 15-17 juni

Läs mer

3 (8) Under verksamhetsperioden ska vi arbeta med att utveckla hela rekryteringskedjan som innefattar, frågan betalningen välkomnandet introduktionen.

3 (8) Under verksamhetsperioden ska vi arbeta med att utveckla hela rekryteringskedjan som innefattar, frågan betalningen välkomnandet introduktionen. 2 (8) Den här verksamhetsplanen för Socialdemokraterna i Bohuslän sträcker sig från 1 januari 2015 till 31 december 2018. Eftersom det är en flerårig verksamhetsplan håller den sig på en övergripande verksamhetsnivå.

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 2011 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst

Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst Innehållsförteckning Bakgrund Sid 3 Mission Sid 3 Vision Sid 3 Uppdrag Sid 3 Regionens övergripande ansvar Sid 4 Varumärkesutveckling och marknadsföring

Läs mer

ORGANISATORISKT PROGRAM

ORGANISATORISKT PROGRAM KONGRESS 2018 ORGANISATORISKT PROGRAM PRO en stark, välkomnande och kompetent organisation 2 PRO EN STARK, VÄLKOMNANDE OCH KOMPETENT ORGANISATION Sveriges pensionärer behöver en stark organisation PRO

Läs mer

Kronoberg. Kursprogram 2019

Kronoberg. Kursprogram 2019 Kursprogram 2019 Till ledamöter och ersättare i kommunala och regionala pensionärsråden Utbildning för KPR- och RPR-ledamöter samt ersättare Tid: 31/1-19, kl. 9-15. Plats: ABF-huset (Sal 5), Arabygatan

Läs mer

STOCKHOLMS LÄN KURSER OCH TRÄFFAR HÖSTEN 2015

STOCKHOLMS LÄN KURSER OCH TRÄFFAR HÖSTEN 2015 STOCKHOLMS LÄN KURSER OCH TRÄFFAR HÖSTEN 2015 Välkommen till kurser och träffar hösten 2015 Vi erbjuder dig som förtroendevald utbildningar som ska inspirera dig till att vara aktiv i PRO: - Nya kunskaper

Läs mer

PM utifrån protokoll nr 5 IOGT-NTO Stockholms distrikt

PM utifrån protokoll nr 5 IOGT-NTO Stockholms distrikt PM utifrån protokoll nr 5 IOGT-NTO Stockholms distrikt Tid: 2013-05-05 13.00-16.00 Plats: IOGT-NTO Distriktsexpeditionen, Klara Södra Närvarande: Oskar Jalkevik Ordförande Linda Tjälldén Vice ordförande

Läs mer