FAIR PROJECT 2012 INBJUDAN MÄSSPROJEKTET Hej!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FAIR PROJECT 2012 INBJUDAN MÄSSPROJEKTET 2012. Hej!"

Transkript

1 INBJUDAN MÄSSPROJEKTET 2012 Hej! I denna inbjudan vill vi ge er information gällande Mässprojektet 2012 och de aktiviteter som planeras. Ni kan läsa om Mässprojektet 2011 och de aktiviteter som genomfördes i år och vilka konstnärliga verksamheter som deltog på samt om vad vi gör 2012 på Mässprojektets syfte är att hitta nya möjligheter för avsättning av de föreställningar som produceras för scenen i vårt land. Vi arbetar med att hitta nya marknader. Mässprojektet arbetar också med att utöka kompetens, nätverk och know how gällande internationellt turnerande och vad det innebär att arbeta internationellt. Vi gör det genom att vara närvarande på ett antal noga utvalda mässor och marknader i världen. Vi arbetar också med att synliggöra behovet av en ökad internationalisering av den svenska scenkonsten genom lobbyarbete/seminarieverksamhet. Mässprojektet har utvecklats utifrån de erfarenheter vi som deltagit gjort sedan projektet första gången genomfördes Mässprojektet är initierat och drivs av Loco World (f.d Loco Motion). Nytt i år är att vi delvis blir nordiska. Vid flera av mässorna kommer Mässprojektet att tillsammans med Dance Info Finland, Performing Arts Hub Norway, Danish Arts Agency och Performing Arts Iceland, organisera mässnärvaro och gemensamma aktiviteter såsom möten för arrangörer, cocktails, mottagningar, möten och showcases. Vi gör en specialsatsning på APAP i New York i januari I det här dokumentet kan ni läsa om: vad det innebär att delta vad det kostar att delta hur och när man anmäler sig vad som ingår i avgiften vad som inte ingår dvs. vilka kostnader ni själva täcker under de kommande mässorna. vilka uppgifter och vilket material som ska lämnas in till oss information om olika deadlines som berör projektdeltagarna.

2 BAKGRUND Koreografer, grupper & institutioner samverkar i ett gemensamt projekt och promotar sig själva i ett av de större internationella samarbetena inom svensk scenkonst deltog 27 verksamheter. Syftet med Mässprojektet är att uppnå internationellt erkännande för dans och rörelsebaserad scenkonst producerad i Sverige av konstnärer verksamma i vårt land. Projektet utforskar metoder och provar olika tekniker och kommunikationsvägar för att marknadsföra konstnärliga visioner, projekt, produktioner och idéer internationellt. Projektet syftar till att öka synligheten och närvaron av svenska scenkonstartister vid konferenser och mässor i världen. Det finns mycket att upptäcka i den svenska scenkonsten idag. Scenen är varierande och det finns en hel del nya unga konstnärer och institutioner som arbetar på ett icke-traditionellt sätt, vilket attraherar en internationell publik. Teater och dans för den unga publiken är också mycket aktiva i Sverige och har en lång historia. FORTSÄTTNINGEN 2012 utvidgas Mässprojektet till att i delar också omfatta de andra fyra nordiska länderna Island, Norge, Finland och Danmark. Vi fortsätter arbeta med en ökad svensk och gemensam nordisk närvaro på några av världens största scenkonstmässor och marknader för att ge de svenska scenkonstutövarna ökad internationell exponering, nordiska och internationella kontakter och ökad kunskap om internationell etablering på nya potentiella marknader. MÄSSPROJEKTET KOMMER ATT DELTA I FÖLJANDE KONFERENSER OCH UTSTÄLLNINGAR UNDER 2012: * 6 13 januari APAP/ISPA/Under the Radar Festival i New York, USA (27) mars IETM Köpenhamn juni ISPA kongressen i Seoul, Sydkorea 3 alt. 4 juli ALMEDALEN Internationellt seminarium * 29 augusti 1 september Tanzmesse NRW, Düsseldorf, Tyskland november CINARS, Montréal, Canada december ICE HOT Helsinki, Finland Mässor märkta med * genomförs i samarbete med övriga nordiska länder.

3 * 6 13 januari APAP/ISPA/Under the Radar Festival i New York, USA The Nordic Countries on stage in New York 2012 är ett nordiskt projekt vars syfte är att presentera och främja scenkonst från de nordiska länderna för en global publik. Projektet har erhållit stöd från Kulturkontakt Nord och Loco World/Mässprojektet är en del av projektet tillsammans med Dance Info Finland, Danse- og Teatersentrum Norske Scenekunst, Danish Arts Agency och det nya projektet Centrum för Scenkonst, Island som är under uppbyggnad. Institutioner och oberoende artister från alla de nordiska länderna går samman och delar ett bås på APAP. 1. Vi arrangerar två showcases på the Gerald W Lynch Theater i samarbete med CINARS, den 7 januari. Loco World är koordinator för alla de nordiska ländernas medverkan. 2. Vi genomför en nordisk mottagning för internationella arrangörer på The Gerald W Lynch Theater den 7 januari 3. Showcase/Open Space The Joyce Soho den 10 januari 4. Mottagning The Joyce Soho, den 10 januari 5. Programboken bladas in i delegatportföljerna, st. Subventionerar registreringskostnaden på APAP med minst 20%. Registreringsavgiften är ca 6 000SEK (820$). Hyra av bås samt inredning i bås Kostnader för mottagning/evenemang i båset Marknadsföring av evenemang i bås och inbjudningar till showcases och mottagningar. Koordinering av Showcaset på The Joyce Soho och på The Jay Gerald College (Gerald W Lynch Theater) i samarbete med CINARS, Kanada och de öriga nordiska länderna. Hyra och bokning av teatrarna där showcases och mottagningar arrangeras. Kostnader för mottagningen. Projektlednings och informationsarbete. Distributionskostnader av programbroschyren. Produktion av promotion-dvd som kommer att visas i båset samt fysiska DVDer att delas ut. Tipsar om billiga hotell. Samordnar boende när så önskas. Marknadsföring av Mässprojektets deltagande i kongressen genom nyhetsbrev, hemsida och pressreleaser. Registreringsavgiften APAP (högst 80%) Resor Hotellkostnader Uppehälle Vid medverkan med dansare i showcases eller andra evenemang står ni för löner och andra ersättningar. OBS att det inte utbetalas någon ersättning vid medverkan i showcase.

4 28 30 mars IETM Köpenhamn 1. Om du inte redan är medlem i IETM betalar Mässprojektet registreringsavgiften. 2. Det pågår diskussioner om ett förmöte i Malmö den 27 mars med ett eventuellt seminarium om det nordiska samarbetsprojekt som nu pågår. 3. Vi kommer att arrangera något slags Introduction To.. och vill gärna veta vilka som är intresserade av att delta. Det kommer att finnas ett begränsat antal platser så, först till kvarn gäller, precis som i Stockholm under IETM. 4. Programboken bladas in i delegatportföljerna ca 500 deltagare.. Kostnaden för bladning i delegatportfölj. Hyra av scen för NItroduction To... Registreringsavgiften IETM för dem som inte redan är medlemmar. Marknadsföring av Mässprojektets deltagande i kongressen genom nyhetsbrev, hemsida och pressreleaser. Resor Traktamenten Hotell för samtliga deltagande i er grupp. Vid medverkan i Introduction To.. samtliga kostnader för medverkande, eventuella tekniker och/eller teknik. OBS att det inte utbetalas någon ersättning vid medverkan i showcase juni ISPA kongressen i Seoul, Sydkorea 1. Åsa Edgren finns på plats. 2. Programboken bladas in i delegatportföljerna. Förutsatt att erforderliga medel anslås projektet, täcker Mässprojektet registreringskostnaden. Bladning i delegatportföljerna ca 400st. Marknadsföring av Mässprojektets deltagande i kongressen genom nyhetsbrev, hemsida och pressreleaser. Resor, hotell och traktamente vid närvaro på plats.

5 3 alt. 4 juli ALMEDALEN Internationellt seminarium Internationellt seminarium i Visby under Almedalsveckan. Ett seminarium som förklarar vad Mässprojektet är samt vad är det som är unikt för just detta projekt. Hur kan vi öka kännedomen om nordisk scenkonst producerad för en utländsk marknad? Projektet står för kostnaden för hyra av lokal, seminariekostnader, mingel och avgifter kopplade till arrangemang under Almedalsveckan. Kostnader för inbjudna internationella gäster och paneldeltagare. Det som står ovan. Vi står för kostnad av lokal för seminarium under en av dagarna under Almedalsveckan. Förslag att vi även håller ett öppet mingel på kvällen samma datum. Marknadsför oss under Almedalsveckan genom foldern, flyers m.m. Boende - många av hotellen är redan uppbokade, men hör av dig om att du vill stå på reservlista: Maila till info@gtsab.se för att få hjälp med att hitta boende. Resa, läs mer här: * 29 augusti 1 september Tanzmesse NRW, Düsseldorf, Tyskland 1. Vi planerar en nordisk mottagning. 2. Svenskt bås. Förhandlingar pågår med Tanzmesse om en gemensam nordisk hall. OBS!! att Tanzmesse har många olika deadlines för anmälan om bås, föreställningar och open studios. De viktigaste står specificerade nedan. Läs mer om dem på Tanzmesse har redan öppet för intresseanmälan för att delta med en föreställning eller en Open Studio. När ni har gjort en bindande anmälan till Mässprojektet 2012 får ni en kod att uppge angående båset. Gå då in på Tanzmesses hemsida och fyll i: Form Proposal for a Performance eller Form Proposal for an Open Studio. Mässprojektet har redan registrerat sig för ett stort bås om 20 m2. Ny deadline för att anmäla en föreställning eller ett kommande projekt till Open Studio är den 31 oktober 2011! forts. nästa sida

6 * 29 augusti 1 september Tanzmesse NRW, Düsseldorf, Tyskland forts. Registreringskostnaden Båskostnader För att kunna anmäla sitt intresse att delta med en föreställning, i ett showcase eller en open studio måste man hyra ett bås. Är du med i Mässprojektet står vi för den kostnaden. Programboken bladas in i delegatportföljerna ca 1000 st. Resor, hotell och traktamente vid närvaro på plats. Vid medverkan med dansare i showcases eller andra evenemang står ni för löner och andra ersättningar. OBS att det inte utbetalas någon ersättning vid medverkan i showcase, * november CINARS Montréal, Canada Gemensamt nordiskt bås Mottagning/fest Luncheon Showcase möjligheter utreds just nu i ett samarbete med aktörer i Québec och barnteaterfestivalen Coup de Théâtre Båskostnader tillsammans med övriga nordiska länder. Kostnaden för en gemensam nordisk presentation (luncheon) för särskilt inbjudna utländska arrangörer. Kostnaden för att Programboken bladas in i delegatportföljerna ca 600st. Kostnaden för att koordinera och informera om anmälningar till de av CINARs egna arrangerade showcase. Dock ej några anmälnings eller faktiska kostnader i samband med deltagande, om ni skulle bli utvalda. Kostnader för hyra av nordisk showcase teater Usine C. Resor, hotell och traktamente vid närvaro på plats för samtliga resande i din/er grupp.

7 ANMÄLAN Deltagaravgift: SEK exkl. moms kr exkl moms faktureras den 15 november, vilket täcker kostnaderna för programboken 2012 och New York kr exkl moms faktureras den 15 januari Fyll i det bifogade dokumentet anmalan-material_fairproject-2012.doc och skicka via mail till fairproject@locoworld.se, senast den 1 november INLÄMNING AV MATERIAL Bilder lämnas förslagsvis via skickafilen.se, via länk till (zippad) fil via ftp eller till webbsida, eller om storleken tillåter det, via mail. Vi föredrar att få bilderna digitalt, har ni problem med hur de kan skickas, kontakta oss. Se vidare i separat dokument. Material till DVD kan skickas via skickafilen.se, länk till Vimeo, via ftp eller annan nedladdningsbar länk eller i sista hand via post. Texter skickas helst i Word-dokument eller direkt i ett mail. Pdf:er går bra om ni inte har något annat val. I övrigt, se anmalan-material_fairproject-2012.doc DETTA INGÅR I ANMÄLNINGSAVGIFTEN TILL MÄSSPROJEKTET» Sammanfattning Vi producerar broschyren Made in the Nordic Countries samt fraktar och distribuerar den till samtliga mässor nämnda ovan. Vi producerar en samlings-dvd med klipp från varje medverkande artist/grupp. Samlings-DVDn kommer att visas i våra bås på mässorna. Alla medverkande får fem ex. var. Videon kommer att finnas på Vimeo och med länk på Loco Worlds hemsida. Vi planerar och koordinerar showcases, mottagningar, anmälningar enligt ovan. Vi håller deltagarna informerade om deadlines, nyheter och förändringar som berör oss i de olika mässprogrammen. DETTA STÅR DU/NI FÖR OCH INGÅR INTE» Sammanfattning Samtliga rese-, hotell- och traktaments-kostnader för dig och din grupp. Inlämning av det material som Mässprojektet behöver för att producera och arrangera sina åtaganden inom tidsgränserna för deadlines.

8 För att få mest ut av Mässprojektet bör man deltaga med producent eller ensam, men det är inget krav. Du beslutar själv vilka mässor/kongresser du vill medverka fysiskt vid. Du är dock alltid representerad via projektledningen för Mässprojektet samt genom programboken och samlings-dvdn. Deadlines för anmälan till de mässsor som inte redan finns nedan återkommer vi om efterhand som det blir aktuellt. DEADLINES 1 april Senaste datum att anmäla resa till Tanzmesse. Anmälan görs till Mässprojektet Övriga deadlines (ISPA Seoul, CINARS etc) informeras om efter hand som de bestäms. VIKTIGA DATUM 13 oktober kl Informationsmöte om Mässprojektet 2012 på SITE i Stockholm. 14 oktober kl Informationsmöte om Mässprojektet 2012 på Danscentrum i Malmö. 15 oktober kl Informationsmöte om Mässprojektet 2012 på Dansbyrån i Göteborg.

9 ORGANISATION Åsa Edgren, projektledare Anna Diehl, produktion och form: Made in the Nordic Countries, informatör, koordinator och produktionsledare showcasen i New York och Malmö. Emelie Bergbohm, projektledare Almedalen Anna Karlström, projektekonom Projektledning Nordic Countries on stage in New York 2012: Ása Richardsdottir, Performing Arts Iceland Mads Nyholm, Danish Arts Agency, Denmark Pirjetta Mulari, Dance Info, Finland Tove Bratten, Danse- og Teatercentrum Norsk Scenekunst, Norge Åsa Edgren, Loco World, Sverige FINANSIERING 2009, 2010 och 2011 erhöll Mässprojektet bidrag från Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Stockholms Stad och Svenska Institutet. Nordic Countries on Stage in New York 2012 har erhållit bidrag från Kulturkontakt Nord. Ansökningsprocessen med öriga bidragsgivare pågår. Mässprojektet 2012 stöds av Kulturrådet.

10 NÅGRA REAKTIONER FRÅN DEM SOM VAR MED 2011 Jag var den yngsta deltagaren, och upplevde ett väldigt generöst tilltal och en nyfikenhet öppenhet som jag sällan skådat i något liknande sammanhang. Jag kände ingen när jag reste dit, och fick en famn full med värdefulla kontakter och vänner med mig hem. Det var också otroligt värdefullt för mig som inte jobbat med dans så länge, att jag fick resa med en projektgrupp som går under namnet Mässprojektet. Förutom goda tips av projektledaren Åsa Edgren, som skötte organiseringen och informationsflödet med bravur, fick jag ett utökat nätverk på hemmaplan. De är producenter, koreografer och dansare från både den fria och den institutionella sektorn. De som ingår i mässprojektet ser inte varandra som konkurrenter, alla pushar varandra och det finns ett väldigt generöst utbyte av erfarenheter sinsemellan. Kulturpolitiskt kan detta lyfta hela danstaket i Sverige och de svenska aktörerna inom dansen blir en gemensam ambassadör mot de internationella arenorna. Foldern Made in Sweden gjorde succé och var nog den som de flesta sparade och tog med sig hem av det materialet som fanns i välkomst-påsen som alla delegater fick på ISPA. Stor succé och en effektiv isbrytare när man pratade med vem som helst på kongressen. Jag blev stärkt som producent av att vara med på ISPA och fick mersmak. EMELIE BERGBOHM, Producent för Virpi Pahkinen Programmet var välplanerat för alla dagarna. Vi fick höra paneldebatter i internationellt aktuella ämnen, med medverkande från stora kulturcenter, och även mindre aktörer. Några debatter hade även kulturpolitisk inriktning, vilket är viktigt i dessa tider av nedskärningar av kulturbudgetar i många länder. ( U.K., Nederländerna m.fl.) Vi fick se många väldigt fina och påkostade kulturbyggnader, dels nyligen upprustade och även flera stora nya byggnader, som operahus, filmcenter m.m. Det var imponerande att se hur Toronto verkligen satsar på scenkonsthus, till skillnad från Stockholm. Vi hade också tillfällen att möta deltagare från hela världen mer informellt över en cocktail och under luncher/middagar. Över lag var det en väldigt öppen stämning bland deltagarna och många var intresserade av att skapa kontakter för utbyte av kultur och föreställningar. Visitkort byttes kontinuerligt. Under Pro-ex fick jag några internationella kontakter, vilka visade intresse för mina dansföreställningar för barn, kontakter som ska fortsätta. Jag hade med mig presentationsmaterial i form av folder med info-blad och dvd:er på engelska, vilka gick åt. Jag har redan sedan hemkomsten fått ett par mail från deltagare från ISPA, så det har på en gång gett kontakter över gränser, vilket känns roligt. I övrigt är det så trivsamt att få umgås med kollegor en tid och få prata yrkesrelaterade ämnen över ett glas vin och en middag, det var en stor del av behållningen, det hinner vi ju aldrig göra här hemma. Jag ser mycket fram emot nästa mässa som jag ska delta i i N.Y.i Januari MINNA KROOK DANS deltog via Minna Krook vid ISPA-kongressen i Toronto juni 2011.

TILL DELTAGANDE I MÄSSPROJEKTET 2010. 2010 fortsätter Mässprojektet in i fas två med nedslag på fyra mässor på tre kontinenter i världen.

TILL DELTAGANDE I MÄSSPROJEKTET 2010. 2010 fortsätter Mässprojektet in i fas två med nedslag på fyra mässor på tre kontinenter i världen. Stockholm 2009-12-21 INBJUDAN TILL DELTAGANDE I MÄSSPROJEKTET 2010 2010 fortsätter Mässprojektet in i fas två med nedslag på fyra mässor på tre kontinenter i världen. Nytt för fas två är att vi nu välkomnar

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011

VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011 Stockholm 2011 01 07 VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011 Loco Motion har arbetat och utvecklat Mässprojektet sedan 2008. Under två omgångar, 2009 och 2010, har projektet genomförts, utvärderats och utvecklats.

Läs mer

Mässprojektet 2011. Programbok och samlingsdvd. Vilka platser kommer ni/du att medverka på? Hejsan!

Mässprojektet 2011. Programbok och samlingsdvd. Vilka platser kommer ni/du att medverka på? Hejsan! Mässprojektet 2011 Hejsan! Vi är mycket glada över att ni har valt att ansluta er till Mässprojektet 2011! Nästa steg för er är att nu läsa igenom följande information kring projektet. Vi har försökt att

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

RAPPORT. från MÄSSPROJEKTET 2012

RAPPORT. från MÄSSPROJEKTET 2012 RAPPORT från MÄSSPROJEKTET 2012 INNEHÅLL FÖRORD 3 OM MÄSSPROJEKTET syfte & bakgrund 4 medverkan 5-8 Marknadsföring & trycksaker 9 Made In - katalogen 10-11 Röster från medverkande 12-13 SAMARBETET MED

Läs mer

Utställarpaket Microsoft TechDays

Utställarpaket Microsoft TechDays Utställarpaket Microsoft TechDays Örebro 23-24 mars 2010 TechDays 2009 blev en stor succé. Med nästan 1300 deltagare - två dagar fyllda av 97 sessioner, över 100 experter, mötesplatser, utställningar och

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

Långvarigt nätverksstöd

Långvarigt nätverksstöd 1. Grundläggande information 1.1. Nätverkets namn 1.2. En kort engelskspråkig beskrivning 0/500 Ifall din ansökning beviljas, kan beskrivningen publiceras på Kulturkontakt Nords webbplats. 1.3. Planerat

Läs mer

INBJUDAN TILL MITTIA SKOGS TRANSPORT LJUSDAL 14-15 AUGUSTI 2015 NORDENS STÖRSTA FACKMÄSSA INOM SKOGSTRANSPORT

INBJUDAN TILL MITTIA SKOGS TRANSPORT LJUSDAL 14-15 AUGUSTI 2015 NORDENS STÖRSTA FACKMÄSSA INOM SKOGSTRANSPORT INBJUDAN TILL MITTIA LJUSDAL 14-15 AUGUSTI 2015 NORDENS STÖRSTA FACKMÄSSA INOM 1 9 9 9-2 0 1 1 9 9 9-2 0 1 5 Möten mellan människor På mässan är den tunga frågan högaktuell Per-Arne Weglin p r o j e k

Läs mer

Stöd för kompetensutveckling

Stöd för kompetensutveckling 1. Grundläggande information 1.1. Projektets titel 1.1.1. Projektet är: Förprojekt Pilotprojekt Projekt * Förprojekt är en undersökning, ett tydliggörande av förutsättningarna för att genomföra ett större

Läs mer

Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013

Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013 Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013 Totalt var 58 personer anmälda till Länsteatrarnas vårmöte, då är våra gäster och värdar inräknade i summan, så 53 medlemmar deltog. Vi har fått in totalt 19

Läs mer

* Aktör= besöksmål, restaurang, hotell, förening, hembygdsgård, butik, café, evenemang, aktivitet mm

* Aktör= besöksmål, restaurang, hotell, förening, hembygdsgård, butik, café, evenemang, aktivitet mm Vad är Upplev Lundaland? Under Kristi himmelfärd den 13-16 maj arrangeras Upplev Lundaland. Arrangemanget vänder sig till alla besökare och invånare som bor i Lundaland ( Kävlinge, Staffanstorp, Lund,

Läs mer

Ansökan om bidrag till internationellt kulturutbyte inom musik Läs bifogad information innan du fyller i blanketten!

Ansökan om bidrag till internationellt kulturutbyte inom musik Läs bifogad information innan du fyller i blanketten! Ansökan om bidrag till internationellt kulturutbyte inom musik Läs bifogad information innan du fyller i blanketten! Personuppgifter Alla bidrag söks av och tilldelas personer, ej grupper eller organisationer.

Läs mer

Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 2 2010

Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 2 2010 Månadsbladet Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 2 2010 Hej allihopa! Jag hoppas att ni har haft en härlig påskhelg! Här på 4H:s expedition i Falkenberg är förberedelserna för årets stämma i full

Läs mer

Affärsmöjligheter inom avfallshantering, vattenrening och sanering i Tjeckien 24-25 januari 2005 i Prag

Affärsmöjligheter inom avfallshantering, vattenrening och sanering i Tjeckien 24-25 januari 2005 i Prag Inbjudan till miljöteknikseminarium med workshop Lena Sommestad leder delegation till Tjeckien Affärsmöjligheter inom avfallshantering, vattenrening och sanering i Tjeckien 24-25 januari 2005 i Prag Sveriges

Läs mer

Öppen psykiatrisk tvångsvård och öppen rättspsykiatrisk vård

Öppen psykiatrisk tvångsvård och öppen rättspsykiatrisk vård Öppen psykiatrisk tvångsvård och öppen rättspsykiatrisk vård Inbjudan till konferens i Stockholm den 27-28 januari 2009 TALARE Kommunlex Katarina Lindblad Socialstyrelsen Helena Forssell Kristinehamn kommun

Läs mer

Almedalsopinion. Maj 2013

Almedalsopinion. Maj 2013 Almedalsopinion Maj 2013 3. Vad tänker du på när du hör ordet Almedalsveckan? Almedalsopinion 2013 2 2. I vilken egenskap besöker du Almedalsveckan 2013? För en intresseorganisation 45% Politiskt förtroendevald

Läs mer

My Lindh Nordiska Panoraman

My Lindh Nordiska Panoraman My Lindh Nordiska Panoraman Redovisning IASPIS Internationellt kulturutbyte Slakthusateljéerna + Air d Islande i samarbete med Skaftfell Center of Visual Art, Seidisfjördur, Island 28 juli - 10 augusti

Läs mer

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 Drömdeg innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 inledning Det ska vara roligt att genomföra ett projekt! Att göra förarbete med

Läs mer

Plusgiro/bankgiro eller kontonummer

Plusgiro/bankgiro eller kontonummer SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon kontaktperson Mobil kontaktperson

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi skickar ut separata

Läs mer

Stöd till residenscentra

Stöd till residenscentra 1. Grundläggande information 1.1. Konstnärsresidenscentrets namn 0/100 1.2. Residensprogrammets eventuella namn 0/100 1.3. En kort engelskspråkig beskrivning av verksamheten som stöd söks för: 0/500 Ifall

Läs mer

Matsesgården. Linda Forsman m.fl. har trädgårdsföreställningar på Matsesgården. Foto: Sanna Wikström, GD. 372 505 kr

Matsesgården. Linda Forsman m.fl. har trädgårdsföreställningar på Matsesgården. Foto: Sanna Wikström, GD. 372 505 kr Matsesgården Linda Forsman m.fl. har trädgårdsföreställningar på Matsesgården. Foto: Sanna Wikström, GD Projektägare: Korda Art Productions, ideell förening Projektledare: Linda Forsman Kommun: Hedemora

Läs mer

ÄR DU PÅ PLATS när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS?

ÄR DU PÅ PLATS när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? ÄR DU PÅ PLATS när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? Utställarinformation 2016 LEDARSKAP i EKONOMI i HR 5 goda skäl till varför du bör vara på plats när de offentliga beslutsfattarna möts 1 En unik

Läs mer

Regionalt dansnätverk

Regionalt dansnätverk Projektbeskrivning Regionalt dansnätverk Projektstart respektive projektslut: 2015.07.01 2016.12.31 1. Sammanfattning 2. Bakgrund 3. Syfte och mål 4. Genomförande 5. Tidsplan 6. Målgrupper 7. Projektets

Läs mer

Utvärdering av Länsteatrarnas Vårmöte i Växjö 2013

Utvärdering av Länsteatrarnas Vårmöte i Växjö 2013 Utvärdering av Länsteatrarnas Vårmöte i Växjö 2013 Totalt var 54 personer anmälda till Länsteatrarnas vårmöte, då är våra 10 gäster inräknade i summan, så 44 medlemmar deltog. Svarsfrekvensen var den sämsta

Läs mer

KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER

KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER DANSFUNK 2.0 dansfunk [dansfunk ] s. -en -er förk. av dans & funktionsnedsättningar KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER DANSFUNK 2.0 Skånes Dansteater har sedan

Läs mer

Utställarinformation 2014. ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS?

Utställarinformation 2014. ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? Utställarinformation 2014 ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? 5 goda skäl till varför du bör vara på plats när de offentliga beslutsfattarna möts 1 Kommunicera ditt budskap direkt

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SKNTs ÅRSKONFERENS

RIKTLINJER FÖR SKNTs ÅRSKONFERENS RIKTLINJER FÖR SKNTs ÅRSKONFERENS Intresseanmälan värdskap Den kommun som är intresserad av att stå värd för SKNTs årskonferens anmäler detta på SKNTs webbsida (f r om ansökan 2018). Intresseanmälan behandlas

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Almedalsopinion. Maj 2012

Almedalsopinion. Maj 2012 ! Almedalsopinion Maj 2012 2a. Vad tänker du på när du hör ordet Almedalsveckan? Almedalsopinion 2012 2 2. I vilken egenskap besöker du Almedalsveckan 2012? För en intresseorganisation 41% Politiskt förtroendevald

Läs mer

NYHETSBREV 2011 # 2. Convention Bureau

NYHETSBREV 2011 # 2. Convention Bureau NYHETSBREV 2011 # 2 Lite klarare luft, lite starkare färger och en härlig energi efter sommarens ledighet. Hoppas att ni också känner så nu när hösten närmar sig. Efter sommarens många möten med vänner

Läs mer

Skapa aktivitet för nätverksmotorer

Skapa aktivitet för nätverksmotorer Skapa aktivitet för nätverksmotorer För att skapa en aktivitet behöver du vara inloggad på nätverkets hemsida. När du skapar en aktivitet måste du som motor ansöka om att få visa den i gemensamma På Gångkalendern

Läs mer

rekryteringslådan Inspiration och verktyg till dig som ska ut på en mötesplats

rekryteringslådan Inspiration och verktyg till dig som ska ut på en mötesplats rekryteringslådan Inspiration och verktyg till dig som ska ut på en mötesplats Vad är det här för låda? -Jo, det är meningen att du som skall i väg på en mötesplats ska hitta det du behöver för att kunna

Läs mer

SPECIALINBJUDAN - MÖTESINDUSTRINS TILLVÄXTDAG

SPECIALINBJUDAN - MÖTESINDUSTRINS TILLVÄXTDAG Tobias Krantz Svenskt Näringsliv tidigare forskningsminister - en av dagen huvudtalare SPECIALINBJUDAN - MÖTESINDUSTRINS TILLVÄXTDAG 6 mars - Mötesindustrins Tillväxtdag Möten för tillväxt Så heter det

Läs mer

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga UPPLEVELSEN ÄR DIN Om att se dans tillsammans med barn och unga Den här foldern vänder sig till dig som vill uppleva dansföreställningar tillsammans med barn och unga. Du kanske är lärare, leder en studiecirkel

Läs mer

Danskompaniet Spinn och Producentbyrån presenterar MOVING BEYOND INCLU- SION

Danskompaniet Spinn och Producentbyrån presenterar MOVING BEYOND INCLU- SION Danskompaniet Spinn och Producentbyrån presenterar MOVING BEYOND INCLU- SION MOVING BEYOND INCLU- SION 2016 2018 2016 23/8 2/9 Danskompaniet Spinn och Candoco Dance Company bjuder in till Lab Sweden ett

Läs mer

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser:

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: LATHUND FONDSÖKNINGAR 2014/2015 Sida 1 av 8 Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: Reglemente för fondsökningar o o o Sektionsfonden Projektfond Föreläsningsfond Hur bör en

Läs mer

Grundläggande information

Grundläggande information Grundläggande information Att fylla i en ansökningsblankett Du måste fylla i alla fält i blanketten för att komma vidare till nästa sida. Ansökningen för Modulen stöd till nätverk: kortvarigt nätverksstöd

Läs mer

Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011

Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011 Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011 Örebro 29-30 mars 2011 Vad är TechDays? TechDays är Microsofts största konferens i Sverige för de som arbetar med Microsofts produkter, plattform och lösningar.

Läs mer

SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION MEDSÖKANDE, GRUPPER, FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER. PROGRAMBESKRIVNING Programmets titel

SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION MEDSÖKANDE, GRUPPER, FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER. PROGRAMBESKRIVNING Programmets titel Sida 1 (7) ANSÖKAN Kulturstöd SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon

Läs mer

Våra erbjudande och rabatter

Våra erbjudande och rabatter Den enda riktiga flygmässan i Norden Våra erbjudande och rabatter Vid beställning och full betalning: - 7% rabatt innan den 30 April - 4% rabatt innan den 30 Maj Sista beställnings- och betalningsdag:

Läs mer

MADE IN SWEDEN INBJUDAN. building on 100 years of innovation for waterwise communities

MADE IN SWEDEN INBJUDAN. building on 100 years of innovation for waterwise communities MADE IN SWEDEN building on 100 years of innovation for waterwise communities INBJUDAN Unik möjlighet för svenska företag att delta i svensk monter på IWA World Water Congress & Exhibition 2020 Temat för

Läs mer

English Skandinaviska «Tillbaka till Kulturkontakt Nord. Ifall din ansökning beviljas, kan beskrivningen publiceras på Kulturkontakt Nords webbplats.

English Skandinaviska «Tillbaka till Kulturkontakt Nord. Ifall din ansökning beviljas, kan beskrivningen publiceras på Kulturkontakt Nords webbplats. 1. Grundläggande information 1.1. Ansökningens namn 1.2. En kort beskrivning 0/300 Ifall din ansökning beviljas, kan beskrivningen publiceras på Kulturkontakt Nords webbplats. 1.3. Planerat startdatum:

Läs mer

Klimatanpassning Sverige 2017 Den nationella konferensen om lösningar, strategier och finansiering.

Klimatanpassning Sverige 2017 Den nationella konferensen om lösningar, strategier och finansiering. Klimatanpassning Sverige 2017 Den nationella konferensen om lösningar, strategier och finansiering. Den nationella konferensen Klimatanpassning Sverige har genomförts varje år sedan 2011. Det är den centrala

Läs mer

God Jul och Gott Nytt År

God Jul och Gott Nytt År Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum December 2008 Vecka 52 Januari 2009 Vecka 3 2008 var återigen ett rekordår! Kostnadsfria seminarier Kurser Minikurser Solskenshistoria Starten av företaget

Läs mer

att uppdra åt kommunledningskontoret att förbereda och genomföra ett deltagande under Almedalsveckan 2016 enligt föredragningen

att uppdra åt kommunledningskontoret att förbereda och genomföra ett deltagande under Almedalsveckan 2016 enligt föredragningen KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Dahlmann Christian Datum 2015-11-24 Diarienummer KSN-2015-2171 Kommunstyrelsen Almedalsveckan 2016 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta att kommunstyrelsens

Läs mer

Västra regionen. Inbjuder till vårkonferens på. Ästad Gård 18-19 maj 2010

Västra regionen. Inbjuder till vårkonferens på. Ästad Gård 18-19 maj 2010 Västra regionen Inbjuder till vårkonferens på Ästad Gård 18-19 maj 2010 Välkomna till västra regionens vårkonferens! Årets vårkonferens är förlagd till Ästad Gård, en mycket inspirerande miljö som måste

Läs mer

Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen

Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen Nyhet 2008-09-25 Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen Den 15 oktober äger Stora Aktie- och Fonddagen rum i Uppsala Konsert & Kongress. Under dagens gång arrangeras flera intressanta seminarier

Läs mer

Bilder: Tuula Palaste-Eerola

Bilder: Tuula Palaste-Eerola Bilder: Tuula Palaste-Eerola Synlighet åt regionala aktörer! Nylandsveckan är en evenemangsvecka som Nylands förbund koordinerar och där syftet är att ge synlighet åt nyländska aktörer och arbete som gjorts

Läs mer

FAST TRACK GERMANY ACCELERATE YOUR BUSINESS WITH GERMANY

FAST TRACK GERMANY ACCELERATE YOUR BUSINESS WITH GERMANY ACCELERATE YOUR BUSINESS WITH GERMANY INBJUDAN PROGRAMSTART DEN 9 MAJ 2017 Ser du Tyskland som nästa steg i den internationella satsningen? Eller känner du att befintliga affärer behöver utvecklas ytterligare?

Läs mer

Livsmedelsforum 2017 Den nationella konferensen om miljö, hållbarhet och hälsa

Livsmedelsforum 2017 Den nationella konferensen om miljö, hållbarhet och hälsa Livsmedelsforum 2017 Den nationella konferensen om miljö, hållbarhet och hälsa Hälso- och miljöeffekter från livsmedel blir allt mer uppmärksammade och konferensen Livsmedelsforum 2017 tar för andra året

Läs mer

Vill du bli företrädare i Ledarna?

Vill du bli företrädare i Ledarna? Vill du bli företrädare i Ledarna? Är jag en företrädare? Är du chef eller ledare, medlem i Ledarna och intresserad av att påverka vad som händer på din arbetsplats? Då kanske du är rätt person för att

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK 1. Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet på hälsouniversitetet, Linköpings universitet, campus Norrköping. 2. Vilket universitet,

Läs mer

Redovisning resebidrag till Nordox i Kina, november 2014! av Karin Ekberg, 2015-05-07!!

Redovisning resebidrag till Nordox i Kina, november 2014! av Karin Ekberg, 2015-05-07!! Redovisning resebidrag till Nordox i Kina, november 2014 av Karin Ekberg, 2015-05-07 Inbjuden av nionde upplagan av Nordox filmfestival reste jag med hjälp av Konstnärsnämndens resebidrag till Kina i november

Läs mer

Livsmedelsforum 2017 Den nationella konferensen om miljö, hållbarhet och hälsa

Livsmedelsforum 2017 Den nationella konferensen om miljö, hållbarhet och hälsa Livsmedelsforum 2017 Den nationella konferensen om miljö, hållbarhet och hälsa Hälso- och miljöeffekter från livsmedel blir allt mer uppmärksammade och konferensen Livsmedelsforum 2017 tar för andra året

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Datum: 20-21 april 2013 Plats: Hotell Statt i Hässleholm Ändrat namn på regionala konferensen! Snart är det åter dags för lokalföreningar,

Läs mer

2016 P R O G R A M B L A D

2016 P R O G R A M B L A D 2016 PROGRAMBLAD Ställ ut på HR-Dagarna 2016 När ni deltar som utställare på HR-Dagarna 2016 når ni personalchefer, HR-Chefer och VD på företag på de orter där ni vill öka er marknadsföring och försäljning.

Läs mer

Konstnärsnämnden och Kulturbryggan. - statlig myndighet under Kulturdepartementet

Konstnärsnämnden och Kulturbryggan. - statlig myndighet under Kulturdepartementet Konstnärsnämnden och Kulturbryggan - statlig myndighet under Kulturdepartementet Konstnärsnämndens uppdrag Konstnärsnämnden är en statlig myndighet under Kulturdepartementet. Den övergripande uppgiften

Läs mer

Inspiration Days 2015. 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel

Inspiration Days 2015. 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel Inspiration Days 2015 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel Handfasta tips, erfarenhetsutbyte och nätverkande Välkommen till vår användarkonferens för dig som vill lära dig mer om flexitebpms, utbyta

Läs mer

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma 2011 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsaetävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade Vår Internationella tävling kommer att hållas den 14-15 Maj

Läs mer

Välkommen till SVRs SAMHÄLLSBYGGNADSDAGAR 2007. Globalisering Vår bransch - Din framtid Stockholm 10 11 oktober 2007 www.svr.se

Välkommen till SVRs SAMHÄLLSBYGGNADSDAGAR 2007. Globalisering Vår bransch - Din framtid Stockholm 10 11 oktober 2007 www.svr.se Välkommen till SVRs SAMHÄLLSBYGGNADSDAGAR 2007 Globalisering Vår bransch - Din framtid Stockholm 10 11 oktober 2007 www.svr.se Följande företag stödjer SVRs SAMHÄLLSBYGGNADSDAGAR 2007 Guldpartners Silverpartners

Läs mer

Härnösands internationella arbete - ny internationell policy

Härnösands internationella arbete - ny internationell policy Härnösands internationella arbete - ny internationell policy Innehållsförteckning sidan Inledning... 3 Syfte... 3 Övergripande mål... 3 Prioriterade områden... 4 Utbildning Arbete och tillväxt Näringsliv

Läs mer

BIENNALENS VÄRDE I EKONOMISKA TERMER

BIENNALENS VÄRDE I EKONOMISKA TERMER SCENKONSTBIENNALEN Scenkonsten i Sverige befinner sig i ett explosivt utvecklingsskede. Genrer och uttrycksformer korsbefruktar varandra på nya sätt. Scenkonstbiennalen är ett av naven i den konstnärliga

Läs mer

Kostnadsfria seminarier

Kostnadsfria seminarier Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 12 Mars 2009 Kostnadsfria seminarier Starter Diplom, stänger den 24 april Minikurser Tullverket: TullNytt nr 4 SEB: Det går visst att låna

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Vattenstämman 2015, 19-20 maj, Hotell Södra Berget, Sundsvall

Vattenstämman 2015, 19-20 maj, Hotell Södra Berget, Sundsvall Vattenstämman 2015, 19-20 maj, Hotell Södra Berget, Sundsvall Anmälningsavgifter deltagare: Medlem 5600:- Ej medlem 7300:- Företagsabonnent 6000:- Värdkommun/Sundsvall/Timrå/ Nordanstig 2750:- Statliga

Läs mer

Projektbeskrivning Black/North SEAS i Västra Götaland

Projektbeskrivning Black/North SEAS i Västra Götaland Projektbeskrivning Black/North SEAS i Västra Götaland Projektpresentation Black/North SEAS är ett 3,5 årigt Europeisk konstnärligt samarbetsprojekt med grundfinanisering från EU Culture 2007-2013 som kopplar

Läs mer

Kulturfakta.

Kulturfakta. Page 1 of 7 Subscribe Past Issues Tra Nyhetsbrev från Kulturanalys Norden View this email in your browser Kulturfakta Välkommen till Kulturanalys Nordens nyhetsbrev Kulturfakta. Här lyfter vi fram nyheter

Läs mer

SPCIs Mentorprogram 2011/2012

SPCIs Mentorprogram 2011/2012 SPCIs Mentorprogram 2011/2012 Välkommen till SPCIs Mentorprogram! SPCIs Mentorprogram startade 2010. I styrelsen för SPCI hade vi länge sökt efter sätt att knyta ihop olika åldersgrupper i vår förening

Läs mer

ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING 2015-2016

ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING 2015-2016 1(5) ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING 2015-2016 Vad ansöker man om och för vilken tid? I Cirkos residensansökning kan man ansöka om en 2-4 veckors residensperiod i Cirko, i Södervik i Helsingfors.

Läs mer

Del 1. Frågor om dig, din familj och ditt boende. 1. Är du. 2. I vilken skola gå du i? 3. Vilken årskurs går du i? 4. Hur bor du?

Del 1. Frågor om dig, din familj och ditt boende. 1. Är du. 2. I vilken skola gå du i? 3. Vilken årskurs går du i? 4. Hur bor du? Del 1 Frågor om dig, din familj och ditt boende. 1. Är du Tjej Kille 2. I vilken skola gå du i? Duveholmsgymnasiet Lindengymnasiet Ellwynska skolan 3. Vilken årskurs går du i? Årskurs 2 i gymnasiet, NV

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

Riktlinjer för statsbidrag till musikarrangörer

Riktlinjer för statsbidrag till musikarrangörer Box 27215, 102 53 Stockholm Besök: Borgvägen 1 5 Tel: 08 519 264 00 kulturradet@kulturradet.se www.kulturradet.se Riktlinjer för statsbidrag till musikarrangörer Kulturrådet beslutar att anta följande

Läs mer

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna INFLYTANDE PROJEKTET unga i kulturplanerna Dalarna 2011-2012 Det här samarbetet handlar om att unga, som det pratas om och planeras för i kulturplanerna, själva ska få komma till tals. Att deras idéer

Läs mer

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Foto: Simon Paulin/Iimagebank.sweden.se Foto: Tomas Utsi/imagebank.sweden.se VERSION 1.0 DEN GLOBALA RESENÄRENS BILD AV SVERIGE INLEDNING Foto:

Läs mer

Lugnås Björkängen 1 542 94 Mariestad. Fråga 3 - Kontaktperson/ den som svarar på enkäten. Namn. mail och telefonnummer:

Lugnås Björkängen 1 542 94 Mariestad. Fråga 3 - Kontaktperson/ den som svarar på enkäten. Namn. mail och telefonnummer: Välkommen att delta i denna enkätundersökning! Denna enkät är avsedd att kartlägga nuläget inom regionens arbetslivsmuseer/industrihistoriska föreningar för att ge ett bra underlag för NAV:s fortsatta

Läs mer

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Hur tycker Du att föreläsningarna har varit under dagarna? Mycket värdefulla 21 Värdefulla 11 Mindre värdefulla 0 Värdelösa 0 Saknas ifyllt

Läs mer

Föreläsningar med Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Föreläsningar med Mats Danielsson, Etikettdoktorn Föreläsningar med Mats Danielsson, Etikettdoktorn Affärsetikett Er möjlighet till fler lyckade affärer Vänder sig till Innehåll Er som vill öka kompetensen inom området och få en vassare relation till

Läs mer

Kostnadsfria seminarier under månaden

Kostnadsfria seminarier under månaden Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum November 2008 Vecka 48 Kostnadsfria seminarier under månaden Minikurser: - Att utveckla en hemsida - Sökmotoroptimering - Tips på hur du får massor av nya

Läs mer

2013-02-15 13/35. Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen

2013-02-15 13/35. Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen 2013-02-15 13/35 Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen Engelska för kommun och offentlig sektor Utveckla ditt ordförråd i engelska med inriktning på kommun och

Läs mer

Yttrande över Fotografiskas ansökan om stöd till evenemang

Yttrande över Fotografiskas ansökan om stöd till evenemang Tjänsteutlåtande Datum: Diarienr: 17 december 2012 203.8.3-444/2012 Handläggare: Telefon: Mattias Rindberg 08-508 285 90 mattias.rindberg@stockholm.se Till styrelsen för Stockholm Business Region Yttrande

Läs mer

KTH. Företagskatalog Stockholm

KTH. Företagskatalog Stockholm 11111011100 KTH Företagskatalog Stockholm Innehållsförteckning Välkomna 3 Datatjej konferens 4 Sponsorpaketen 6 Sponsortabell 7 Förtydliganden 8 Övrig spons 10 Intresseanmälan 11 Projektgruppen 12 Välkomna

Läs mer

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com BÖCKER INSPIRATION Vår vision är att inspirera minst en miljon människor till att förverkliga sina drömmar och må bra under tiden. Är du en av dem? Personligt entreprenörskap handlar om kraften och förmågan

Läs mer

för arbetsresa till Milano, Italien den 12-17 november, samt medverkan på festivalen DansFabrik i Brest, Frankrike 16-26 mars 2014

för arbetsresa till Milano, Italien den 12-17 november, samt medverkan på festivalen DansFabrik i Brest, Frankrike 16-26 mars 2014 Redovisning av bidrag från Konstnärsnämnden inom dans - Lotta Melin KN 2013/7313 för arbetsresa till Milano, Italien den 12-17 november, samt medverkan på festivalen DansFabrik i Brest, Frankrike 16-26

Läs mer

Slutrapport: NORDBUK stödprogram

Slutrapport: NORDBUK stödprogram English Skandinaviska «Tillbaka till Kulturkontakt Nord Stryk/slett min rapport Fortsätt senare Slutrapport: NORDBUK stödprogram 1. Information om aktiviteterna/projektet 1.1. Ansökningens/projektets namn...

Läs mer

Sammanställning av förslag vid lokalt kulturting

Sammanställning av förslag vid lokalt kulturting 2017-04-13 1 [5] Sammanställning av förslag vid lokalt kulturting Den 24 november kallade kulturförvaltningen i Gislaveds kommun till lokalt kulturting i Glashuset. De närvarande delades in i olika grupper

Läs mer

Attraktiv Näringslivskommun

Attraktiv Näringslivskommun Attraktiv Näringslivskommun Inbjudan till konferens i Stockholm den 23-24 mars 2010 PRAKTIKFALL FRÅN Arena för tillväxt Roland Lexén Årets tillväxtkommun 2008! Umeå kommun Roland Carlsson Entreprenörsregionen

Läs mer

Anmäl din förpackningslösning till ScanStar Den gemensamma nordiska förpackningstävlingen som kombinerar kreativitet, teknik och material

Anmäl din förpackningslösning till ScanStar Den gemensamma nordiska förpackningstävlingen som kombinerar kreativitet, teknik och material Anmäl din förpackningslösning till ScanStar Den gemensamma nordiska förpackningstävlingen som kombinerar kreativitet, teknik och material ScanStar är en gemensam nordisk förpackningstävling, som sedan

Läs mer

Vad står ni/du för? Vilka värden finns i er/din verksamhet/utbud? Varför söker ni sponsorer/samarbetspartners?

Vad står ni/du för? Vilka värden finns i er/din verksamhet/utbud? Varför söker ni sponsorer/samarbetspartners? kulturstrategi 1 arbetsmaterial eget arbete för kulturaktörer Att samarbeta med näringslivet, vare sig man gör det som ensemble/grupp/organisation, eller som enskild konstnär, kräver förarbete. Detta förarbete

Läs mer

Välkommen till EG Utility Användarträff 2015

Välkommen till EG Utility Användarträff 2015 Välkommen till EG Utility Användarträff 2015 årets IT-konferens för dig ANVÄNDARKONFERENS PÅ SCANDIC INFRA CITY Upplands Väsby, den 24-25 september 2015 Kom och nätverka, träffa branschexperter och ta

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

PROFESSIONELLT & PERSONLIGT

PROFESSIONELLT & PERSONLIGT PROFESSIONELLT & PERSONLIGT ETT UTBYTE FÖR ATT GAGNA, INSPIRERA & FÖRKOVRA DEN SMÅSKALIGA TURISMEN ETT SAMARBETEMELLAN LEADER MITTSKÅNE & LEADER ÅLAND INNEHÅLL PROFESSIONELLT & PERSONLIGT... 1 Projektidé...

Läs mer

Upprop för den fria scenkonsten

Upprop för den fria scenkonsten Upprop för den fria scenkonsten inbjudan till dialog Fördubbla anslagen Den fria professionella scenkonsten är idag en självklar del av det svenska kulturlivet som bidrar till en dynamisk, högklassig och

Läs mer

Kick-off för utbytesstudier! 2015-2016 JOHANNA PERSSON KOORDINATOR UTRESANDE UTBYTESSTUDENTER FILOSOFISKA FAKULTETENS KANSLI

Kick-off för utbytesstudier! 2015-2016 JOHANNA PERSSON KOORDINATOR UTRESANDE UTBYTESSTUDENTER FILOSOFISKA FAKULTETENS KANSLI Kick-off för utbytesstudier! 2015-2016 JOHANNA PERSSON KOORDINATOR UTRESANDE UTBYTESSTUDENTER FILOSOFISKA FAKULTETENS KANSLI Vad händer nu? Ansökan Språkintyg Finansiering Försäkring Begrepp och ord Att

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL NORDISKT MÖTE FÖR IDROTTSLEDARVETERANER

VÄLKOMMEN TILL NORDISKT MÖTE FÖR IDROTTSLEDARVETERANER VÄLKOMMEN TILL NORDISKT MÖTE FÖR IDROTTSLEDARVETERANER Göteborg 16-17-18 augusti 2013 Foto: Dick Gillberg/goteborg.com Foto: Dick Gillberg/goteborg.com Välkommen, alla Riksidrottens Vänner och Idrottsledarveteraner

Läs mer

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ Boka monter och vinn 5.000 kr presentkort på s Sportcenter WOW! Har ni tänkt på hur bra vi är? En fantastiskt företagsam kommun, både historiskt och nu. Framtiden ser med andra ord ljus ut, för visst ska

Läs mer

Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012

Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012 Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012 BEATMEET är en kreativ mötesplats för musiker. Kom till Beatmeet som du är, lämna Beatmeet med egen merch, egna artistfoton och massor av musikaliska

Läs mer