MARKTILLDELNINGSAVTAL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MARKTILLDELNINGSAVTAL"

Transkript

1 Inför exploatering av fastigheten Linköping Integrationen 4 inom Västra Valla i Linköpings kommun, har Linköpings kommun (org. nr ), nedan kallad kommunen, och Förnamn Efternamn (pers. nr. ÅÅMMDD-NNNN) och Förnamn Efternamn (pers. nr. ÅÅMMDD-NNNN), nedan kallad exploatören, träffat följande 1. Bakgrund MARKTILLDELNINGSAVTAL Linköpings kommun planerar ett bo- och samhällsexpo, nedan kallad expon. Kommunens ambition är att expon ska vara en förebild för framtidens samhällsbyggande. Platsen för LinköpingBo är Vallastaden i Västra Valla. Målet är att knyta ihop och utveckla universitetet och staden. Vallastaden och förändringar inom Campus Valla är den första etappen för universitetets möte med staden och utvecklingen av Västra Valla som en blandad och levande stadsdel. Den vision som expon ska föra fram är att Människan bygger staden och stadsdelen ska präglas av lärande, kreativitet, social hållbarhet och resurseffektivitet. Utvecklingen av Västra Valla kommer att ske i samverkan mellan kommunen, Akademiska hus och Linköpings universitet. Under våren och sommaren 2012 genomfördes en arkitekttävling i syfte att få fram bra idéer om hur Vallastaden ska formas. Det vinnande förslaget Tegar baseras på den traditionella oskiftade byns indelning av jordbruksmarken i olika tegar. Förslaget utgår från att människan bygger staden och ger förutsättningar för många olika marktilldelningar i varierande storlek och goda möjligheter till blandning av bostadstyper väl integrerade med varandra. Ambitionen är att skapa en syntes av den traditionella rutnätsstadens orienterbarhet och mångfald av lokaler längs befolkade gatustråk och grannskapsplaneringens tankar om lokala socialt hållbara enheter med gemensamma mötesplatser. För att förverkliga expon har Akademiska hus och kommunen genomfört ett markbyte, där kommunen får tillgång till ett större sammanhängande markområde för i huvudsak bostäder i omedelbar anslutning till Linköpings universitet. Kommunen har vidare bildat ett bolag, Linköpingsexpo AB (org ), nedan kallad expobolaget, för själva genomförandet av expon. För det område som kommunen bytt till sig vann detaljplanen laga kraft i oktober 2013 och de västra kvarteren kommer att ingå i det område som nu är tänkt för expon. Kommunens del i expon omfattar ca 600 lägenheter i flerfamiljshus, ca 50 radhus och ca 10 friliggande småhus. Förutom bostäderna planeras även för två parkeringsanläggningar, en förskola, lokaler i bottenvåningar samt omsorgsboende i form av trapphus- och trygghetsboende. Inom området mellan Corson och Johannes Magnus väg planeras för Vallastadens torg, kommersiell verksamhet samt student- och forskarbostäder. Under sommaren/hösten 2015 släppte kommunen två friliggande småhustomter via mäklare där exploatören tilldelats fastigheten Integrationen 4. 1 (9)

2 2. Avtalets syfte Marktilldelningsavtalets syfte är att reglera parternas åtaganden och skyldigheter vid exploateringen och genomförandet av fastigheten Linköping Integrationen 4 inom Vallastaden, med tillhörande del i gemensamhetsanläggningar inom kvarteret Integrationen, nedan kallad tilldelningen, se bilaga A. Genom marktilldelningsavtalet anges också de förutsättningar som gäller för att exploatören skall tilldelas mark för exploateringen och för att marktilldelningen skall fullföljas genom marköverlåtelse. 3. Detaljplan och kvalitetsprogram för Vallastaden Detaljplanen för Vallastadens östra del vann laga kraft den 16 oktober 2013, se bifogade antagandehandlingar för planbestämmelser, plankarta och fastighetsindelningsbestämmelser, bilaga B 1, B 2 och B 3. Ett kvalitetsprogram har tagits fram för Vallastaden. Kvalitetsprogrammet ska vara ett stöd vid samordning och utformning av den yttre miljön samt bebyggelsen i Vallastaden. Programmet anger kvalitetsprinciper för stadsmiljön på allmänna platser och inom kvartersmark samt beskriver därmed de åtaganden som kommunen respektive övriga exploatörer ansvarar för, se bilaga C. 4. Förutsättningar Det finns ett antal grundförutsättningar för tilldelningen. Dessa är att det friliggande småhuset ska uppföras i 1-2 våningar samt att del av fastigheten Integrationen 4 berörs av kulvertfastighet. Byggnaden ska uppföras i slänten ned mot Smedstadbäcken, vilket innebär att på grund av översvämningsrisk ska färdig golvhöjd i byggnaden vara minst +70,175 i höjdsystemet RH Kombinationen med flacka dikesslänter mot Smedstadbäcken och färdig golvhöjd på minst +70,175 medför att byggnader i norra delarna av kvarteret Integrationen delvis behöver grundläggas på plintar eller med förhöjd sockel. Höjder för parkmarken längs bäcken i gränsen mot kvarteren redovisas i antagandehandling för detaljplanekarta, se bilaga B 2. Under förutsättning att ett köpekontrakt/markanvisningsavtal upprättas och undertecknas av båda parter, skall kommunen till exploatören överlåta fastigheten Linköping Integrationen 4 som markerats i bilaga A. Byggnader är till stor del placerade i fastighetsgräns vilket medför krav på brandsektionering mot intilliggande fastigheter. Markpriset för tilldelningen är Köpeskilling kr/tomt exklusive anslutningsavgifter, parkeringsfriköp och mässavgift. Själva överlåtelsen av tilldelningen kommer att genomföras vid tecknande av köpekontraktet/markanvisningsavtalet. Ett mässavtal kommer att upprättas mellan parterna i samband med tecknande av köpekontraktet/markanvisningsavtal, för mässavtalets huvudsakliga utformning se bilaga D. Parterna är överens om att exploatören i samband med tecknandet av mässavtalet skall betala 2 (9)

3 en mässavgift inklusive moms om kr för den friliggande småhustomten. Mässavgiften tas ut av expobolaget för de mervärden och den marknadsföring som expon förväntas innebära för byggherren och dess projekt. Exploatören står för samtliga projekterings- och utredningskostnader för sitt projekt samt för de åtgärder som krävs för att ett köpekontrakt/markanvisningsavtal ska kunna träffas mellan exploatören och kommunen. Exploatören bekostar bygglovsavgifter, lagfartskostnader, förrättningskostnader (avstyckningskostnaden för tilldelningen betalas av kommunen) samt övriga tillstånd m.m. Exploatören ska ansvara för och bekosta samtliga bygg- och anläggningsåtgärder inom kvartersmarken, både inom den egna fastigheten och för sin andel av de gemensamma kvartersanläggningarna. Kommunen bekostar eventuell hantering av arkeologi och befintliga markföroreningar, så att marken skall kunna användas enligt detaljplanen i enlighet med de platsspecifika riktvärdena, se vidare 14. Om exploatören vid tidpunkten för tecknandet av köpekontraktet/markanvisningsavtalet inte längre är beredd att betala det markpris som angivits har kommunen rätt att häva detta avtal. Om kommunen häver avtalet av detta skäl har kommunen rätt att behålla hela marktilldelningsavgiften. Kommunen är huvudman för allmän platsmark inom detaljplaneområdet (gator, parker, torg m.m.), vilket innebär att kommunen ansvarar för anläggande, drift och underhåll av dessa. Kostnaderna för dessa anläggningar ingår i exploatörens köpeskilling. Exploatören är huvudman för tilldelningen och ansvarar för utbyggnad, drift och underhåll av kvartersmarken i enlighet med detaljplanen. Exploatören förbinder sig vidare att ingå i erforderliga gemensamhetsanläggningar och samfälligheter i kvarteret och bekosta sin andel av anläggande, drift och underhåll. Exploatören förbinder sig vidare att tillse att såväl tilldelningen som gemensamhetsanläggningarna är iordningsställda till expon. Respektive ledningsägare är huvudman för de allmänna ledningar som förekommer inom planområdet. De svarar för anläggande, drift och underhåll av de allmänna ledningarna inom den allmänna platsmarken och inom u-områden inom kvartersmarken fram till anvisad förbindelsepunkt. U-område innebär att marken ska vara tillgänglig för allmänna underjordiska ledningar. 5. Marktilldelningsavgift Vid detta avtals undertecknande skall exploatören erlägga en marktilldelningsavgift på 10 % av köpeskillingen, 10% av Köpeskillingen kr. Marktilldelningsavgiften skall avräknas den slutliga köpeskillingen när köpet fullbordas. Vid ett eventuellt avhopp återbetalas inte marktilldelningsavgiften. Marktilldelningsavgiften skall sättas in på kommunens bankgirokonto, , märkt Vallastaden , Fredrik Ek Integrationen 4, samt Efternamn. 6. Detaljplanekostnader och övriga utredningar Kommunen har bekostat framtagandet av detaljplan inklusive tillhörande miljökonsekvensbeskrivning, fastighetsförteckning, riskanalys och grundkarta m.m. 3 (9)

4 Kommunen har i samband med framtagandet av detaljplanen bekostat nödvändiga undersökningar och utredningar. Det kan t.ex. gälla undersökningar och utredningar rörande arkeologi, trafiklösningar, natur- och kulturmiljö och andra undersökningar för detaljplanens framtagande. Vilka utredningar och undersökningar som krävdes för detaljplanen bestämdes av kommunen. Exploatören beställer och bekostar eventuella ytterligare undersökningar och utredningar, som exploatören finner relevanta, samt den kompetens som erfordras för att kunna genomföra sitt projekt. 7. Gemensamhetsanläggning Planen innehåller flera typer av gemensamma kvartersanläggningar såsom gränder, felleshus med tillhörande gemensamma ytor, m.m. Utbyggnaden av dessa gemensamhetsanläggningar ska ske i enlighet med detaljplan och framtaget kvalitetsprogram, se bilaga B och C, samt regleras i avtal och/eller beslut i anläggningsförrättningar mellan exploatören och övriga byggherrar/fastighetsägare i kvarteret. Felleshusen ska vara en gemensam mötespunkt i kvarteret och kan innehålla exempelvis övernattningslägenhet, grovtvättstuga, samlingslokal eller cykelverkstad för de boende i kvarteret. Felleshusen blir också angöringspunkt till den tekniska infrastrukturens kulvertsystem (se 17). Byggherrar i respektive kvarter ansvarar gemensamt, via gemensamhetsanläggning, för finansiering och utbyggnad av felleshusen. Felleshusen ska omfatta en uppvärmd byggnad om minst 100 m 2 BTA samt ett omslutande växthus om m² BYA. Två gemensamhetsanläggningar har inrättats genom överenskommelse mellan byggherrarna i en anläggningsförrättning. Förrättningen reglerade andelstalen för utförande, drift och underhåll av de olika gemensamhetsanläggningarna. Gemensamhetsanläggningarna kommer att förvaltas genom föreningsförvaltning i vilka andelsägarna i gemensamhetsanläggningarna är medlemmar. 8. Bil och cykelparkering Det ska vara enkelt och lätt att ställa ifrån sig cykeln i Vallastaden. Strävan är att skapa cykelparkeringar av hög kvalitet, både i gaturummen och i kvarteren. Cykelparkering för bostadsändamål anordnas i första hand inom respektive fastighet, men kan till del lösas via cykelparkeringsfriköp inom kommunens mark. För enbostadshus förutsätts att cykelparkering anordnas inom den egna fastigheten. Särskilt parkeringstal för cyklar inom enbostadshus anges därför inte. För bilparkering gäller kommunens system om parkeringsfriköp i kombination med genomförande av en bilpoolslösning för samtliga bostäder. Någon bilparkering är således inte tillåten inom tomterna för radhus och enbostadshus varvid även dessa skall ingå i det kommunala friköpssystemet för parkering. För radhus/enbostadshus gäller 1,2 platser per bostad/lägenhet. Parkeringsgarage byggs av det kommunala parkeringsbolaget (S:t Kors) Dukaten parkering AB och platser hyrs direkt av dem. Parkering för rörelsehindrade och 4 (9)

5 korttidsparkering, för i och urlastning, samt parkeringar för bilpoolsbilar anordnas av Dukaten på kommunal mark som kantstensparkeringar i gaturummen. Även dessa upplåts och ingår i friköpssystemet. Inom kvartersmarken (gränder) kommer parkeringsplatser för rörelsehindrade samt angöringsplatser att kunna anordnas. Ytterligare parkeringar inne på bostadsgårdar eller garage i underbyggda gårdar kommer inte kunna anordnas. Avgiften för parkeringsfriköp är 2,5 prisbasbelopp per parkeringsplats och denna avgift ska erläggas till (S:t Kors) Dukaten parkering AB innan bygglov beviljas. Exploatören ska säkerställa medlemskapet i bilpoolen i minst fem år. För äganderätt ska exploatören vid vidareförsäljning säkerställa ovanstående medlemskap i avtal med köparen. Byggherrarna ska gemensamt genomföra en kraftfull marknadsföring av bilpoolslösningen och dess förutsättningar före första inflyttning. Medlemsavgiften för bilpoolen uppgår de 5 första åren till ca 60 kr/månad och bostad. 9. Markens bebyggande Tilldelningen ska bebyggas i enlighet med detaljplanen, bilaga B och byggnaderna ska ha den utformning som föreskrivs i kvalitetsprogram, bilaga C samt uppfylla expobolagets krav på mässkvalitet. Om exploatören efter det att bebyggelsen godkänts av expobolaget, avser ändra utformning eller utförande på bebyggelsen inom området skall detta först godkännas av kommunen och expobolaget. Eventuella fördyringar, exempelvis flyttning av serviser, som följer av en sådan förändring bekostas av exploatören. White har tagit fram skisser över kvarteren för höjdsättning och dagvattenhantering, se Bilaga F. Dessa ligger till grund för nybyggnadskartan. Exploatören skall därtill samordna arbetet under byggnationen med övriga byggherrar inom kvarteret. 10. PBL avgifter Detta avtal reglerar inte bygglovavgifter enligt Linköpings kommuns taxa. Det åligger således exploatören att ansöka om bygglov och erlägga bygglovsavgift. Kostnaden för planprövning (planavgift) ingår dock i den köpeskilling som exploatören erlägger enligt kommande köpekontrakt/markanvisningsavtal. Därmed ska ingen ytterligare planavgift erläggas i samband med kommande bygganmälan eller bygglov. 11. Projektering Den projektering exploatören gör inom projektets ram görs på egen risk. 12. Miljö och kretsloppsfrågor Smedstadbäcken är recipient för dagvatten och utgör den naturliga lågpunkten i området och kommer att vara viktig för bortledning av dagvatten från området. Dagvatten skall omhändertas lokalt/fördröjas inom kvartersmarken, se anvisningar i kvalitetsprogrammet, Bilaga C. Del av dagvattenlösningen innebär att dagvatten leds i ytliga öppna avrinningssystem via gränder och andra gemensamma ytor inom kvartersmark. Det 5 (9)

6 ankommer på varje byggherre att vidta erforderliga åtgärder för att skydda byggnader mot vatten som avrinningssystemet tillfälligt ej kan omhänderta. 13. Energihuskalkyl Exploatören skall uppfylla grundkrav för energianvändningen i enlighet med kvalitetsprogrammet, se Bilaga C. Kommunens energihuskalkyl skall användas för beräkning av energianvändningen, se För inloggningsuppgifter kontakta kommunens energirådgivare Liv Balkmar via alt. Liv.balkmar@linkoping.se 14. Geoteknik och markundersökningar En översiktlig geoteknisk utredning har utförts, se Bilaga E. Ytterligare utredningar kommer att krävas vilka exploatören ansvarar för. Kommunen kommer inte att betala ut någon ersättning för dåliga grundläggningsförhållanden. I samband med eventuell pålning samt sprängning måste verksamheten vid Ångströmslaboratoriet beaktas. Verksamheten tål inte vibrationer. Pålnings- och sprängningsarbeten måste därför planeras i samråd med laboratoriets personal och förläggas tidsmässigt så att störningar kan undvikas. För att minimera störningsrisken är borrpålning sannolikt en lämplig lösning. Linköpingsexpo AB kommer att vara behjälpliga vid samordningen mellan byggherrarna och Ångströmslaboratoriet. Några av de byggherrar som redan fått tilldelningar i Vallastaden har gemensamt gjort en geoteknisk undersökning. I samband med denna undersökning togs även prover avseende markföroreningar. Vissa prover visade spår av barium och kobolt som överskrider Naturvårdsverkets generella riktvärden för känslig markanvändning. Efter detta har Linköpings kommun med hjälp av Hifab tagit ytterligare prover och analyserat dessa samt tagit fram platsspecifika riktvärden för Vallastaden. Analysresultaten visar att förekomsten av barium och kobolt i marken är naturlig. Inom Vallastaden finns kommunalt VA och därför accepteras högre hälsoriskbaserade riktvärden. Detta medför att de halter av barium och kobolt som uppmätts inom området underskrider de platsspecifika riktvärdena för känslig markanvändning, som tillämpas för bostäder i Vallastaden. Miljökontoret bedömer att det aktuella området lämpar sig för bostadsändamål utifrån de halter av barium och kobolt som uppmätts i marken i aktuellt område. 15. Masshantering Exploatören ansvarar för och bekostar att marken inom sin blivande fastighet fylls upp till den nivå som anges i detaljplanen, Bilaga B och i den markplaneringsplan för kvarteren som är framtagen, se Bilaga F, med massor av tillräcklig kvalitet och av lämplig beskaffenhet i övrigt. Kommunen tar inget ansvar för denna masshantering. Exploatören är medveten om att markens beskaffenhet kan innebära att byggnationen kan kräva pålning, lättfyllning, uppfyllnad, förbelastning, sprängning, radonsäkert byggande eller liknande åtgärder. Någon ersättning från kommunen för ovanstående åtgärder utgår inte. Vid anläggandet av kulvertsystem inom kvarteren och tekniskt utrymme vid Felleshusen har Tekniska Verken AB dokumenterat de arbeten de utfört, se Bilaga G. 6 (9)

7 Exploatören ska, på egen bekostnad, ta hand om och transportera bort eventuella överskottsmassor inom sin tilldelning till lämplig deponi eller annan lämplig plats. Kommunen tillhandahåller ingen tipp för överskottsmassor. Alla kostnader för hantering och deponering av överskottsmassor ska betalas av exploatören. Eventuell lättfyllning och pålning som krävs för grundläggning bekostas av exploatören. 16. Etablering av bodar m.m. Vissa kvarter som inte kommer att ingå i expon kommer att vara tillgängliga för byggherrarnas etableringar samt för kommunens entreprenörer för den allmänna platsmarken. Efter genomförd marktilldelning kommer kommunen och Linköpingsexpo AB i samverkan med byggherrarna att ta fram ett förslag för att underlätta för byggherrarnas etablering. Under expon kommer de aktuella ytorna att behöva användas för tillfällig parkering. 17. Teknisk försörjning En innovativ lösning för den tekniska infrastrukturen har tagits fram av Tekniska Verken där försörjning av området i huvudsak kommer att ske via underjordiska kulvertar som går genom kvarteren och i vissa gator. I kulverten samlas samtliga ledningsslag. Från kulverten kommer sedan ledningar att behöva anläggas i lokalgator och kvartersmark för försörjning till byggnader. För kulvert samt allmänna ledningar och anläggningar kommer u-område tillskapas inom kvartersmark (grändområden) i detaljplanen. Därutöver kommer vissa fastigheter belastas av kulvertarna vars rättighet tryggas via ledningsrätt/3d-fastighet. Kulvertarnas läge redovisas med illustrationslinje i antagandehandling för detaljplanen, se bilaga B. 18. Fjärrvärme och sophantering Uppvärmning av varmvattnet, bostadsbebyggelsen, felleshusen samt övrig bebyggelse inom tilldelningen skall ske med fjärrvärme. Sophanteringen skall ske via en stationär sopsugningsanläggning där grundkonceptet är med nedkast vid de gemensamma felleshusen. 19. Anläggningsavgifter Det åligger exploatören att ansöka om anslutningar samt bekosta samtliga anslutningsavgifter för stationär sopsug, el, fjärrvärme, vatten, spill- och dagvatten (VSD), tele och opto enligt gällande taxor. För sopor och övrigt avfall kommer avgifter att tas fram i samverkan med berörda byggherrar under projekteringen av området. 20. Information om serviser m.m. I samband med kommunens och Tekniska Verkens anläggningsarbete för gator m.m. är exploatören skyldig att lämna sådana uppgifter som behövs för anslutning av servisledningarna till allmänna ledningar. 7 (9)

8 21. Tidplan, byggstart och byggnadsskyldighet Vallastaden kommer att vara platsen för expon sensommaren 2017 och därför förutsätts en snabb bostadsproduktion. Exploatören ska senast inom 1 år från tillträdesdagen ha startat bebyggandet av det överlåtna markområdet, samt inom två år från tecknandet av köpekontraktet/markanvisningsavtalet, dock senast färdigställt byggnationen. Inom varje kvarter krävs samverkan mellan byggherrarna rörande byggnationen och dess färdigställandetider. Med färdigställande avses att all byggnation mot allmän platsmark ska vara avslutad i enlighet med detaljplanen och kvalitetsprogram. Med byggstart avses att bygglov har sökts och beviljats samt att grundläggningsarbeten har påbörjats. Har inte exploatören uppfyllt byggnadsskyldigheten enligt ovan utfaller ett vite om 30 % av köpeskillingen. Skuldebrev berörande detta upprättas i samband med köpekontraktet/markanvisningsavtalet. Utöver färdigställande mot allmän plats enligt ovan regleras övrig byggnadsskyldighet i mässavtal, se utkast i bilaga D, som tecknas med expobolaget i samband med tecknande av köpekontrakt/markanvisningsavtal. Tilldelningstomten får ej överlåtas innan byggnadsskyldigheten är uppfylld och tidigast två år från tillträdesdagen. 22. Tillträde Kommunen kommer att bygga ut del av infrastrukturen inom planområdet innan byggstart kan påbörjas och tillträde kan ske för exploatören. Tillträde sker således när ovanstående infrastrukturutbyggnad skett samt att exploatören betalat in hela köpeskillingen. Övriga villkor för tillträde och slutbetalning tas upp i ovan nämnda köpekontrakt/markanvisningsavtal. 23. Hävning av avtal Om exploatören häver detta avtal eller om exploatörens bostadsprojekt inte går att genomföra på grund av skäl som exploatören råder över har kommunen rätt att behålla hela marktilldelningsavgiften. Faller exploatörens bostadsprojekt på grund av kommunala beslut skall kommunen återbetala hela marktilldelningsavgiften, utan ränta, till exploatören inom två månader. I samtliga fall när kommunen och/eller exploatören häver detta avtal gäller att exploatören inte har rätt till någon form av ersättning utöver den återbetalning av marktilldelningsavgiften som beskrivs i denna paragraf. 24. Samordning Planområdet kommer att exploateras av flera byggherrar. Exploatören ansvarar för och bekostar tillsammans med övriga exploatörer för den samordning som behövs mellan dem. Detta medför att exploatören skall medverka på samordningsmöten inför och kontinuerligt under byggskedet. Vid t.ex. pålning och sprängning under byggskedet kommer särskilda förutsättningar att gälla, 8 (9)

9 se 14 geoteknik. I samband med anläggningsförrättningen i varje kvarter regleras utförande, drift och underhåll av de gemensamhetsanläggningar exploatörerna har åtagit sig att delta i, se Överlåtelse Detta avtal får inte överlåtas av exploatören utan kommunens skriftliga samtycke. 26. Tvist Tvist angående tolkning av detta avtal skall avgöras av allmän domstol. * * * * * Detta avtal har upprättats i två likalydande exemplar av vilka parterna tagit var sitt. Linköping / 2015 Linköping / 2015 För Linköpings kommun i enlighet med giltig behörighetshandling Bill Ericsson Kontorschef Teknik och samhällsbyggnadskontoret Förnamn Efternamn Förnamn Efternamn Ovanstående namnteckning bevittnas (Namnförtydligande) Ovanstående namnteckningar bevittnas (Namnförtydligande) BILAGOR Bilaga A Område som ska överlåtas Bilaga B1 Detaljplan (antagandehandling) upprättad , rev , planbestämmelser, endast framsidan. Bilaga B2 Detaljplan (antagandehandling) upprättad , rev , plankarta. Bilaga B3 Detaljplan (antagandehandling) upprättad , rev , fastighetsindelningsbestämmelser. Bilaga C Kvalitetsprogram upprättat Bilaga D Utkast till Mässavtal upprättat av Linköpingsexpo AB Bilaga E Geoteknisk undersökning, Vallastaden Linköping, Tekniska Verken Driftum AB, daterad , endast framsida Bilaga F Dagvattenlösning och höjdsättning för kvarteren, White Bilaga G Situationsplan och normalsektion över markarbeten vid kulvertsektion samt plattbelastningsplan 9 (9)

MARKTILLDELNINGSAVTAL

MARKTILLDELNINGSAVTAL Inför exploatering av ett område bestående av del av fastigheten Linköping Smedstad 1:4 inom Västra Valla i Linköpings kommun, har Linköpings kommun (org. nr. 212000-0449), nedan kallad kommunen, och Bolaget

Läs mer

MARKTILLDELNINGSAVTAL

MARKTILLDELNINGSAVTAL Inför exploatering av ett område bestående av fastigheten/rna Linköping Vallastaden x:y inom Västra Valla i Linköpings kommun, har Linköpings kommun (org. nr. 212000-0449), nedan kallad kommunen, och Bolaget

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika.

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika. Mellan Ludvika kommun, genom samhällsbyggnadsnämnden, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), ( Bolaget ), har nedan träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Nedan benämnt Markanvisningsavtalet

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT 1 (6) Mellan Oskarshamns kommun genom dess kommunfullmäktige, nedan kallad Kommunen, och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 9 nedan träffats

Läs mer

PLANERA FÖR BOSTÄDER PLANERING AV STAD & LAND. Kontraproduktiva utredningsförslag. Bostadsbehov. Socialt blandat boende Service i samverkan

PLANERA FÖR BOSTÄDER PLANERING AV STAD & LAND. Kontraproduktiva utredningsförslag. Bostadsbehov. Socialt blandat boende Service i samverkan Nr. 1 2013 PLANERING AV STAD & LAND Finansiell omtanke PLANERA FÖR BOSTÄDER Bostadsbehov Kontraproduktiva utredningsförslag Socialt blandat boende Service i samverkan Linking social capital, Praktisera

Läs mer

avseende markupplåtelse mm för uppförande av bostadsbebyggelse inom fastigheten Prästhopen 2:2 i Frösjö strand, Gnesta kommun.

avseende markupplåtelse mm för uppförande av bostadsbebyggelse inom fastigheten Prästhopen 2:2 i Frösjö strand, Gnesta kommun. Mellan Gnesta kommun, org nr 212000-2965, Västra storgatan 15, 646 80 Gnesta, ( Kommunen ), och XXXXXXXXX, org nr: xxxxxxxxxx, med adress xxxxxxxxxxxxx, ( Bolaget ), har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

AVTAL OM MARKANVISNING

AVTAL OM MARKANVISNING Mellan Motala kommun och exploatören AVTAL OM MARKANVISNING 1 Parter Motala kommun, nedan kallad kommunen, org.nr 212000-2817, 591 86 Motala Exploatörens namn, nedan kallad exploatören, org.nr XXXXXX-XXXX,

Läs mer

K Ö P E K O N T R A K T

K Ö P E K O N T R A K T K Ö P E K O N T R A K T Säljare: Linköpings kommun, 212000-0449 Teknik- och samhällsbyggnad 581 81 Linköping Telefon växel: 013-20 60 00 nedan kallad säljaren Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil

Läs mer

avseende planläggning och exploatering av fastigheten Älta 37:19 i Nacka kommun.

avseende planläggning och exploatering av fastigheten Älta 37:19 i Nacka kommun. 1 (5) Mellan Nacka kommun, org nr 212000-0167, nedan kallad Kommunen, och Nisseshus nr 1 HB, org nr 916587-3424, helägt dotterbolag till Vasakronan AB, nedan kallad Bolaget har träffats följande RAMAVTAL

Läs mer

Ärende 20. Godkännande av markanivsningsavtal med Ekeforshus AB samt Emrahus AB avseende Blossalyckan i Arild

Ärende 20. Godkännande av markanivsningsavtal med Ekeforshus AB samt Emrahus AB avseende Blossalyckan i Arild Ärende 20 Godkännande av markanivsningsavtal med Ekeforshus AB samt Emrahus AB avseende Blossalyckan i Arild 263 KALLELSE/PROTOKOLLSFÖRSLAG KOMMUNSTYRELSEN 2013-10-01 KS/2012/85 GODKÄNNANDE AV MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

K Ö P E K O N T R A K T

K Ö P E K O N T R A K T K Ö P E K O N T R A K T Säljare: Linköpings kommun, 212000-0449 Teknik- och samhällsbyggnad 581 81 Linköping Telefon växel: 013-20 60 00 nedan kallad säljaren Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Bilaga 1

MARKANVISNINGSAVTAL. Bilaga 1 Bilaga 1 Mellan Värmdö kommun, org nr 212000-0035, 134 81 Gustavsberg, ( Kommunen ), och Företaget, org nr xxxxxx-xxxx, adress, ( Bolaget ), har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL avseende upplåtelse

Läs mer

Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Postadress Postnummer och ort nedan kallade köparen

Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Postadress Postnummer och ort nedan kallade köparen KÖPEKONTRAKT Säljare: Linköpings kommun, 212000-0449 Teknik- och samhällsbyggnad 581 81 Linköping Telefon växel: 013-20 60 00 nedan kallad säljaren Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Namn personnummer

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL (UTKAST)

EXPLOATERINGSAVTAL (UTKAST) Bilaga 4 EXPLOATERINGSAVTAL (UTKAST) Mellan Södertälje kommun (org nr 212000-0159), nedan kallad kommunen, och... (org nr...), nedan kallad exploatören, har följande avtal träffats om exploatering av del

Läs mer

Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet för Näsbyholm 3:39 Östra Sandbacksberget

Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet för Näsbyholm 3:39 Östra Sandbacksberget KF 17:1 KF 17:2 TJÄNSTEUTLÅTANDE Mark- och exploateringsenheten Handläggare Stina Norrbom 0152-293 59 Kommunfullmäktige Dnr KS/2016:738-254 2016-12-19 1/2 Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet

Läs mer

Bilaga I K Ö P E A V T A L. Bolaget AB (******-****) Adress Postadress Telefon växel: nedan kallad köparen

Bilaga I K Ö P E A V T A L. Bolaget AB (******-****) Adress Postadress Telefon växel: nedan kallad köparen Bilaga I Förslag köpeavtal med skuldebrev till markanvisning för Manstorp JS etapp 1(5) 3. Datum: 20xx-xx-xx K Ö P E A V T A L Säljare: Linköpings kommun, 212000-0449 Teknik- och samhällsbyggnad 581 81

Läs mer

AVTAL OM MARKANVISNING

AVTAL OM MARKANVISNING Mellan Motala kommun och exploatören AVTAL OM MARKANVISNING 1 Parter Motala kommun, nedan kallad kommunen, org.nr 212000-2817, 591 86 Motala Exploatörens namn, nedan kallad exploatören, org.nr XXXXXX-XXXX,

Läs mer

Markanvisningsavtal med Bolagsnamn avseende del av Edsberg 10:8, Edsberg, Sollentuna

Markanvisningsavtal med Bolagsnamn avseende del av Edsberg 10:8, Edsberg, Sollentuna 1 Parter Mellan Sollentuna kommun (org.nr 212000-0134), nedan kallad Kommunen, och Bolagsnamn (org.nr xxxxxx-xxxx), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 10 nedan träffats följande

Läs mer

Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5)

Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5) Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5) Mellan Järfälla kommun (org. nr 212000-0043), nedan kallad Kommunen, och XXX (org. nr YYYYYY-yyyy), nedan kallad Exploatören, har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

K Ö P E K O N T R A K T

K Ö P E K O N T R A K T K Ö P E K O N T R A K T Säljare: Linköpings kommun, 212000-0449 Teknik- och samhällsbyggnad 581 81 Linköping Telefon växel: 013-20 60 00 nedan kallad säljaren Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil

Läs mer

LINKÖPING BO & SAMHÄLLSEXPO. Markanvisning 2017 Vallastaden. Inbjudan till markanvisning för bostadsbebyggelse inom LinköpingsBo2017 2014-10-22

LINKÖPING BO & SAMHÄLLSEXPO. Markanvisning 2017 Vallastaden. Inbjudan till markanvisning för bostadsbebyggelse inom LinköpingsBo2017 2014-10-22 LINKÖPING BO & SAMHÄLLSEXPO Markanvisning 2017 Vallastaden Inbjudan till markanvisning för bostadsbebyggelse inom LinköpingsBo2017 2014-10-22 Innehåll Vallastaden 4 Bakgrund 4 Bärande idéer 4 Västra Valla

Läs mer

M A R K A N V I S N I N G S A V T A L

M A R K A N V I S N I N G S A V T A L Dnr: 2015 KSM 0669 Mellan Tyresö kommun (org.nr. 212000-0092), ( Kommunen ), och Riksbyggen ekonomisk förening (org.nr.702001-7781), 106 18 Stockholm ( Bolaget ), har nedan träffats följande M A R K A

Läs mer

Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Postadress nedan kallade köparen. Linköping Maspelösa 1:XX

Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Postadress nedan kallade köparen. Linköping Maspelösa 1:XX KÖPEKONTRAKT Säljare: Linköpings kommun, 212000-0449 Teknik- och samhällsbyggnad 581 81 Linköping Telefon växel: 013-20 60 00 nedan kallad säljaren Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Namn personnummer

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL. Trygghetsboende vid Björkbacken

EXPLOATERINGSAVTAL. Trygghetsboende vid Björkbacken 1(6) EXPLOATERINGSAVTAL Trygghetsboende vid Björkbacken Följande avtal om exploatering av delar av fastigheterna Bollmora 2:588 och 2:1 i Tyresö kommun har träffats mellan kommunen och exploatören. Kommunen

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL. Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) 1(6) Berörda fastigheter: Mellansjö 3:4 m.fl.

EXPLOATERINGSAVTAL. Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) 1(6) Berörda fastigheter: Mellansjö 3:4 m.fl. Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) 1(6) EXPLOATERINGSAVTAL Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) Berörda fastigheter: Mellansjö 3:4 m.fl. Parter:, Armada Kommunfastigheter AB samt Österåkersvatten AB Utkast 2016-05-10

Läs mer

Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby

Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby Missiv 1(2) Kommunstyrelsens förvaltning Datum Diarienummer 2016-10-20 KS/2015:236 Handläggare Hanna Hammarlund Tfn 0142-851 34 Kommunstyrelsen Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby

Läs mer

Markanvisningsavtal mellan Knivsta Kommun och Magnolia Bostad AB, avseende del av Ängby 1:1 KS-2015/488

Markanvisningsavtal mellan Knivsta Kommun och Magnolia Bostad AB, avseende del av Ängby 1:1 KS-2015/488 Kommunstyrelsens arbetsutskott 145 Utdrag ur PROTOKOLL OJUSTERAT 2015-09-07 Markanvisningsavtal mellan Knivsta Kommun och Magnolia Bostad AB, avseende del av Ängby 1:1 KS-2015/488 Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL MARKANVISNING

MARKANVISNINGSAVTAL MARKANVISNING 1 (5) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och Bolaget AB (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 8 nedan träffats följande

Läs mer

Markanvisningsavtal Skväkran 1

Markanvisningsavtal Skväkran 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-11-23 1/4 Handläggare Jörgen Altin Markanvisningsavtal Skväkran 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Adress Postadress nedan kallade köparen

Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Adress Postadress nedan kallade köparen KÖPEKONTRAKT Säljare: Linköpings kommun, 212000-0449 Teknik- och samhällsbyggnad 581 81 Linköping Telefon växel: 013-20 60 00 nedan kallad säljaren Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Namn personnummer

Läs mer

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng.

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng. 1/6 1/6 2/6 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1. INLEDNING En genomförandebeskrivning har till uppgift att redovisa de organisatoriska, tekniska, ekonomiska och fastighetsrättsliga åtgärder som

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal i Mjölby kommun

Riktlinjer för exploateringsavtal i Mjölby kommun Riktlinjer för exploateringsavtal i Mjölby kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2016-12-20 143 Namn:Hanna Hammarlund Datum: 2016-11-02 Kommunstyrelsens förvaltning Utgångspunkter I Mjölby kommun tecknas

Läs mer

Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1

Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1 1(5) Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1 Följande avtal om försäljning och byggande av bostäder inom del av fastigheten Hälsinggården 24:1 i Falun har träffats mellan Kommunen och Bolaget:

Läs mer

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/5 Planområd G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling 2010-08-16, reviderad 2011-03-25 DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

Läs mer

Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192

Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192 1(5) Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192 Följande avtal om försäljning och byggande av bostäder inom fastigheten Gustavsberg 1:192 i Gustavsberg, Värmdö kommun har träffats mellan Kommunen och Bolaget:

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G

A N T A G A N D E H A N D L I N G 1(5) A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för Kv. Hjulet m.fl. Falkenbergs kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2012-12-21 Reviderad 2013-05-21 1. INLEDNING Detaljplanens syfte är att möjliggöra

Läs mer

Dnr KS/2012:70-254 Mark- och exploateringsenheten 2014-11-21. Mellan nedanstående parter träffas följande exploateringsavtal.

Dnr KS/2012:70-254 Mark- och exploateringsenheten 2014-11-21. Mellan nedanstående parter träffas följande exploateringsavtal. AVTAL Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:70-254 Mark- och exploateringsenheten 2014-11-21 1/7 EXPLOATERINGSAVTAL Mellan nedanstående parter träffas följande exploateringsavtal. Parter Strängnäs kommun,

Läs mer

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs.

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs. TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-10 Kommunstyrelsen Stefan Sköldén Mark-exploateringsingenjör Telefon 08 555 010 74 stefan.skolden@nykvarn.se kv. Kaffebryggaren KS/2017:458 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL MÄSSAN

MARKANVISNINGSAVTAL MÄSSAN DETTA ÄR ETT UTKAST TILL MARKANVISNINGSAVTAL. FÖRÄNDRINGAR KAN KOMMA ATT SKE DÅ DET FAKTISKA AVTALET TAS FRAM MELLAN KOMMUNEN OCH BOLAGET. 1 Parter Sollentuna kommun (org.nr. 212000-0134), nedan kallad

Läs mer

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-09-21 NORMALT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik Tjörns Kommun, Västra Götaland 2/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad

Läs mer

MARK- OCH GENOMFÖRANDEAVTAL. Höjdvägen. Höjdvägen 1(7) Berörda fastigheter: Berga 11:1, Berga 13:1 samt Berga 13:2.

MARK- OCH GENOMFÖRANDEAVTAL. Höjdvägen. Höjdvägen 1(7) Berörda fastigheter: Berga 11:1, Berga 13:1 samt Berga 13:2. Höjdvägen 1(7) MARK- OCH GENOMFÖRANDEAVTAL Höjdvägen Berörda fastigheter: Berga 11:1, Berga 13:1 samt Berga 13:2. Parter: Österåkers kommun, MBA Mark & Invest i Täby AB, Österåkersvatten AB. Utkast 2016-05-10

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 214 tillhörande detaljplan för kvarteret Mjölnaren med närområde (Omvandling av Västgötegatan med bostäder, hotell, butiker, parkeringshus, med mera) inom Nordantill i Norrköping

Läs mer

Markanvisning inom del av fastigheten Gredelby 7:78, revidering KS-2019/230

Markanvisning inom del av fastigheten Gredelby 7:78, revidering KS-2019/230 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Anders Carlquist Datum KS-2019/230 Exploateringschef 2019-04-02 Kommunstyrelsen Markanvisning inom del av fastigheten Gredelby 7:78, revidering KS-2019/230

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:140 m fl BOSTÄDER VID HEMBYGDSVÄGEN Bollebygds Kommun, Västra Götalands län Antagandehandling 2006-09-07 Detaljplan för Flässjum 3:140 m fl. BOSTÄDER

Läs mer

MARKANVISNING AVSIKTSFÖRKLARING/MÅL

MARKANVISNING AVSIKTSFÖRKLARING/MÅL 1 (5) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 6 nedan träffats

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/6 Planområdet G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling, 2009-12-14, reviderad 2010-07-14 Laga kraft, 2010-08-30 DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands

Läs mer

Ändring av exploateringsavtal för Ölandshamnen (Eldaren 1, 6 och del av Kvarnholmen 2:6)

Ändring av exploateringsavtal för Ölandshamnen (Eldaren 1, 6 och del av Kvarnholmen 2:6) TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 205-04-2 KS 203/058 5026 Rev 205-04-30 Kommunfullmäktige Ändring av exploateringsavtal för Ölandshamnen (Eldaren, 6 och del av Kvarnholmen

Läs mer

U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G

U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G 2009-05-28 Genomförandebeskrivning: Drivbänken FABO (Utställningshandling) 1(5) U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G Detaljplan för del av Kv Drivbänken (f.d. Möllevägsskolan) Falkenbergs kommun Hallands

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Samrådshandling

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Samrådshandling GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Samrådshandling 2012-01-17 Detaljplan för SKÄGGRISKAN 2 M FL Kungälvs kommun, Västra Götalands län SAMHÄLLSBYGGNAD Planering och exploatering ADRESS Nämndhuset 442 81 Kungälv TELEFON

Läs mer

Upplands Väsby kommun Öresundskastellet Fastighets AB, EXPLOATERINGSAVTAL bilaga A Bakgrund och syfte bilaga B Bilagor

Upplands Väsby kommun Öresundskastellet Fastighets AB, EXPLOATERINGSAVTAL bilaga A Bakgrund och syfte bilaga B Bilagor Mellan Upplands Väsby kommun, org.nr 212000-0019, nedan kallad Kommunen och Öresundskastellet Fastighets AB, org.nr 556978-8788, nedan kallad Fastighetsägaren, har träffats följande EXPLOATERINGSAVTAL

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL avseende del av fastigheten Sundbyberg 2:17 vid Kyrkogatan/Tulegatan i Sundbybergs kommun.

MARKANVISNINGSAVTAL avseende del av fastigheten Sundbyberg 2:17 vid Kyrkogatan/Tulegatan i Sundbybergs kommun. Mellan Sundbybergs kommun, org. nr 212000-0175, nedan kallat Staden och Näckström Fastigheter AB, org. nr 556556-5248, nedan kallat Exploatören har träffats följande Markanvisningsavtal. Staden och Exploatören

Läs mer

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-10-04 1/3 Handläggare Jörgen Altin Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen Förslag till

Läs mer

Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Lysekils kommun, Västra Götalands län 2008-11-20

Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Lysekils kommun, Västra Götalands län 2008-11-20 Antagandehandling Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl, Västra Götalands län 2008-11-20 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Norconsult AB Ref: 1415001 2 (7) INLEDNING En genomförandebeskrivning redovisar

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING 1 [6] 2011-10-24 Plannummer: 53-31 Referens Kristofer Uddén DETALJPLAN FÖR Tornet 4 m.m. (f.d. Tornbergsskolans tomt) Botkyrka kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING BOTKYRKA KOMMUN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling Dnr 0461/05 Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl Bostäder i Nya Kristinedal Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Genomförandebeskrivning, antagandehandling 2013-09-19 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Markanvisningstävling för Kirurgen 6

Markanvisningstävling för Kirurgen 6 MARKANVISNING 1(10) Datum 2017-12-21 Markanvisningstävling för Kirurgen 6 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 3 3. Markanvisningsavtalets förutsättningar... 8 4. Anbudets

Läs mer

Genomförandeavtal och köpekontrakt med Robert Dicksons stiftelse avseende del av detaljplan för bostäder vid Flatås Park inom stadsdelen Flatås

Genomförandeavtal och köpekontrakt med Robert Dicksons stiftelse avseende del av detaljplan för bostäder vid Flatås Park inom stadsdelen Flatås Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2015-08-31 Diarienummer 0651/05 Exploateringsavdelningen Emma Eliasson Telefon 031-368 10 70 E-post: emma.eliasson@fastighet.goteborg.se Genomförandeavtal och köpekontrakt

Läs mer

KÖPEAVTAL. Teknik- och samhällsbyggnad Linköping Telefon växel: nedan kallad säljaren

KÖPEAVTAL. Teknik- och samhällsbyggnad Linköping Telefon växel: nedan kallad säljaren 1(7) KÖPEAVTAL Säljare: Linköpings kommun, 212000-0449 Teknik- och samhällsbyggnad 581 81 Linköping Telefon växel: 013-20 64 00 nedan kallad säljaren Köpare: Namn 1 personnummer ½-del Telefon, mobil Namn

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET Bollebygds kommun, Västra Götalands län Samrådshandling 2009-01-20 Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET

Läs mer

Exploateringsavtal. Riktlinjer i Leksands kommun. Fastställd av kommunfullmäktige

Exploateringsavtal. Riktlinjer i Leksands kommun. Fastställd av kommunfullmäktige Exploateringsavtal Riktlinjer i Leksands kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2015-09-21 113 0 Mål Riktlinjerna ska bidra till transparens och ökad tydlighet som medverkar till att en mångfald av aktörer/exploatörer

Läs mer

Detaljplan för bostäder och handel vid Kyrktorget

Detaljplan för bostäder och handel vid Kyrktorget 1 (5) Dnr: KS/2008:120 Detaljplan för bostäder och handel vid Kyrktorget Genomförandebeskrivning Utställningshandling, utställning 2 Upprättad 2016-06-14 INLEDNING En genomförandebeskrivning har till uppgift

Läs mer

RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL I SÖLVESBORG KOMMUN

RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL I SÖLVESBORG KOMMUN RIKTLINJER Sid 1 (9) RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL I SÖLVESBORG KOMMUN Sölvesborgs kommun, upprättad 2015-12-14, KF 153/2015 Vad är ett exploateringsavtal? Ett exploateringsavtal är ett avtal för genomförande

Läs mer

Östra Frestaby i Fresta i Upplands Väsby kommun

Östra Frestaby i Fresta i Upplands Väsby kommun Detaljplan för Östra Frestaby i Fresta i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska, tekniska och administrativa åtgärder som behövs

Läs mer

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25 Parter Varbergs kommun, nedan kallad kommunen 212000-1249 432 80 Varberg AB, nedan kallad exploatören 1. Bakgrund, syfte och omfattning Avtalet

Läs mer

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Samrådshandling 2016-01-27 Detaljplan för LYCKE-RYR 2:6 M FL Bostäder Kungälvs kommun, Västra Götalands län SAMHÄLLSBYGGNAD Planering och exploatering ADRESS

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal

Riktlinjer för exploateringsavtal Riktlinjer för 1 Riktlinjer för Utgångspunkter och mål Utgångspunkter I Söderköpings kommun tecknas och plankostnadsavtal mellan kommunen och en byggherre eller en fastighetsägare i samband med detaljplaneläggning

Läs mer

Försäljning och markanvisningsavtal för fastigheterna Eldaren 6 m.fl., Ölandshamnen

Försäljning och markanvisningsavtal för fastigheterna Eldaren 6 m.fl., Ölandshamnen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 2015-03-20 KS 2015/0102 50126 Kommunfullmäktige Försäljning och markanvisningsavtal för fastigheterna Eldaren 6 m.fl., Ölandshamnen

Läs mer

1/5 ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad Ulricehamns kommun Västra Götalands län. Dnr 2006.

1/5 ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad Ulricehamns kommun Västra Götalands län. Dnr 2006. 1/5 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad Ulricehamns kommun Västra Götalands län Dnr 2006.0534 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2007-11-22 1. INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

[Eventuellt en skrivning om solidariskt ansvar hos moderbolag. Används då markanvisning ges till dotterbolag utan tillgångar inom koncern.

[Eventuellt en skrivning om solidariskt ansvar hos moderbolag. Används då markanvisning ges till dotterbolag utan tillgångar inom koncern. 1 (5) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 6 nedan träffats

Läs mer

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Sandås 2:7

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Sandås 2:7 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Maria Jakobsson 2015-12-02 KS 2014/0758 0480-450081 Kommunstyrelsen Markanvisningsavtal för del av fastigheten Sandås 2:7 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Spiggen 4 m fl, vid Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Spiggen 4 m fl, vid Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 0-0- KS 0/0 0 Kommunstyrelsen Markanvisningsavtal för del av fastigheten Spiggen m fl, vid Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet Förslag till

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med överlåtelse av fastigheten Telefonen 1

Överenskommelse om exploatering med överlåtelse av fastigheten Telefonen 1 Bilaga 2 1 (7) Mellan Danderyds kommun genom dess kommunstyrelse, nedan kallad Kommunen, och NYAB UNÄT Stocksunds Fastighetsutveckling AB (org.nr. 556990-9715), nedan kallat Bolaget, har under de förutsättningar

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

1. BAKGRUND OCH SYFTE

1. BAKGRUND OCH SYFTE 1 (5) Mellan Nacka kommun, org nr 212000-0167, nedan kallad Kommunen, och NCC Boende AB, org nr 556726-4121, nedan kallad NCC Boende och NCC Roads AB, org nr 556034-5174, nedan kallad NCC Roads, har träffats

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen KS10.431 Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen Genomförandebeskrivning Antagandehandling 2014-05-27 Genomförandebeskrivning En genomförandebeskrivning

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL. Tidplan för utbyggnad av bebyggelse och allmänna anläggningar.

EXPLOATERINGSAVTAL. Tidplan för utbyggnad av bebyggelse och allmänna anläggningar. Mellan Upplands Väsby kommun, org.nr 212000-0019, nedan kallad Kommunen och Bo i Väsby AB, org.nr 556887-4399, nedan kallad Exploatören, har träffats följande EXPLOATERINGSAVTAL om genomförande av ett

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten.

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten. 1(5) Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och JM AB, nedan kallad Exploatören, org nr 556045-2103 har denna dag träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Bakgrund I januari 2015

Läs mer

Markanvisning, Ängby 1:1 KS-2014/95

Markanvisning, Ängby 1:1 KS-2014/95 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Anders Carlquist Datum KS-2014/95 2014-02-27 Kommunstyrelsen Markanvisning, Ängby 1:1 KS-2014/95 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att godkänna upprättat

Läs mer

Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun

Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2014-05-22 Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun Inbjudan till markanvisning för bostadsbebyggelse genom anbudsförfarande. Denna handling liksom tillhörande

Läs mer

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(6) SPN-141/2008 214 G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 11:2 med närområde inom Klockaretorpet i Norrköping, fysisk planering den 12 januari 2009 reviderad den

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun KS10.431 Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun Genomförandebeskrivning samrådshandling 2012-05-22 Genomförandebeskrivning En genomförandebeskrivning redovisar de

Läs mer

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2016:220-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-01-31 1/4 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB

Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB 12:1 12:2 TJÄNSTEUTLÅTANDE 12:3 Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-11-20 1/2 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 KF 18:1 KF 18:2 KF 18:3 KF 18:4 KF 18:5 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2016:220-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-01-31 1/4 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Diarienummer: 2009.0253 Objektnummer: 507 159 Datum: 2018-10-26 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplanen för Apotekaren 24 UTSTÄLLNINGSHANDLING Inledning Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

HALLERNA ETAPP II GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Detaljplan för. Stenungsunds kommun, Västra Götaland

HALLERNA ETAPP II GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Detaljplan för. Stenungsunds kommun, Västra Götaland Antagandehandling Detaljplan för HALLERNA ETAPP II Stenungsunds kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB, Mark och exploatering Uppdragsnummer: 215 550 2 1 INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Utställningshandling Utställningstid 13 mars - 10 april 2018 Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala Upprättad i november 2017 2004/P016 D421 Handlingar

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Samråd Datum: 2013-05-14 FN Diarienummer: 2896/09 Exploateringsavdelningen Handläggare: Lisa Mellberg Telefon: 031-368 11 67 E-post: lisa.mellberg@fastighet.goteborg.se Detaljplan för förskola

Läs mer

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft.

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft. Datum Diarienummer Sida 2013-05-15 1/5 Samrådshandling Detaljplan för Ulvesunds Marina Ulvesund 1:206 m fl i Ljungskile Uddevalla kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

Upplands Väsby kommun äger fastigheten Harva 1:3. I övrigt är det främst enskilda markägare. Fastigheten Harva 1:6 har 13 delägare.

Upplands Väsby kommun äger fastigheten Harva 1:3. I övrigt är det främst enskilda markägare. Fastigheten Harva 1:6 har 13 delägare. Samrådshandling Detaljplan för Harva GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska, tekniska och administrativa åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen

Läs mer

K Ö P E K O N T R A K T

K Ö P E K O N T R A K T 1(5) K Ö P E K O N T R A K T KS0121/16 1. Säljare Falu kommun (212000-2221), genom dess kommunstyrelse, 791 83 Falun, nedan kallad kommunen, säljer till 2. Köpare Svärdsjö Tankställe AB (559079-5778),

Läs mer

Detaljplan för del av Svedala 306:16 m fl Nya Stationsområdet etapp 1, i Svedala, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Svedala 306:16 m fl Nya Stationsområdet etapp 1, i Svedala, Svedala kommun, Skåne län 2011-01-20 Dnr: 08.806 Projektnummer: D7250 Detaljplan för del av Svedala 306:16 m fl Nya Stationsområdet etapp 1, i Svedala, Svedala kommun, Skåne län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SYFTE Syftet med planen är

Läs mer

Kvarter 4b, 5b, 5c, 6, 8a: AB Ystadbostäder, Ystad (org.nr )

Kvarter 4b, 5b, 5c, 6, 8a: AB Ystadbostäder, Ystad (org.nr ) MARKANVISNINGSAVTAL Parter: Säljare: Kvarter 4b, 5b, 5c, 6, 8a: AB Ystadbostäder, 271 80 Ystad (org.nr. 556073-8857) Kvarter 1, 2, 3a, 3b, 3c: Ystads kommun, Nya Rådhuset, 271 80 Ystad (org.nr. 212000-1181)

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-02-12 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2010-11-15, rev. 2011-12-14 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för kvarteren PHAETON och MINERVA m.fl. fastigheter i Norrtälje stad Dnr 05-10079.214 Ks 06-774 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar. Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress

Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar. Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress Köpekontrakt Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress Fastighet Fastigheten Kalmar Rustningen X-X, med adress Hjortvägen

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal Gävle kommun

Riktlinjer för exploateringsavtal Gävle kommun KOMMUNLEDNINGSKONTORET Riktlinjer för exploateringsavtal Gävle kommun Revidering 2018. 17KS465. Antagandehandling Riktlinjer för exploateringsavtal Revidering 2018. Antagandehandling 17KS465 Övergripande

Läs mer

Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB

Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-09-08 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Detaljplan för del av Habo Bränninge 1:2 m fl Västra Solhöjden och Södra Bränninge

Detaljplan för del av Habo Bränninge 1:2 m fl Västra Solhöjden och Södra Bränninge Detaljplan för del av Habo Bränninge 1:2 m fl Västra Solhöjden och Södra Bränninge - genomförandebeskrivning Antagandehandling Antagen 2012-09-27 September 2012 Laga kraft 2012-10-22 Genomförandetid utgår

Läs mer

Bäverbäcken OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS OCH GOLFVERKSAMHET

Bäverbäcken OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS OCH GOLFVERKSAMHET STADSBYGGNADSKONTORET Björn Edén, exploateringsingenjör Maj 2010 Samrådshandling GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bäverbäcken OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS OCH GOLFVERKSAMHET Fastigheterna

Läs mer

Exploateringsavtal i Falun

Exploateringsavtal i Falun falun.se/ Exploateringsavtal i Falun Så går det till EXPLOATERINGSAVTAL I FALUN 1 2 EXPLOATERINGSAVTAL I FALUN Inledning Exploateringsavtal i Falun Så går det till Inledning 3 Riktlinjer för exploateringsavtal

Läs mer