1. Allmänt. Föreskrifter för vistelserapportering m.m., , v 2.0

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. Allmänt. Föreskrifter för vistelserapportering m.m., , v 2.0"

Transkript

1 Föreskrifter för vistelserapportering m.m. I enlighet med 13 kap. 3 Riksidrottsförbundets (RF) stadgar har Riksidrottsstyrelsen (RS) genom beslut den 15 januari 2012 utfärdat följande föreskrifter för vistelserapportering m.m. RF:s Dopingkommission (DopK) har i enlighet med 13 kap. 4 RF: s stadgar rätt att utfärda anvisningar till föreskrifterna. Dessa är att betrakta som allmänna råd. 1. Allmänt 1.1 Dessa föreskrifter avser idrottsutövares skyldigheter beträffande vistelserapportering och skyldighet att inställa sig till och att vara tillgänglig för dopingkontroll, liksom förenings skyldigheter i vad avser vistelserapportering och åtgärder då skyldigheterna inte uppfylls samt specialidrottsförbunds (SF) informationsskyldighet. 1.2 De som omfattas av föreskrifterna är; - idrottsutövare som ingår i sitt internationella specialidrottsförbunds (ISF); Registered Testing Pool (RTP) och av DopK utsetts att ingå i den svenska kontrollpoolen, om inte föreskrifterna strider mot det internationella förbundets regler och anvisningar eller om överenskommelse träffats mellan ISF och DopK om att DopK:s föreskrifter ska gälla, - idrottsutövare som utsetts av DopK, - SF samt förening inom SF, som utsetts av DopK. Vad som föreskrivs för förening gäller även IdrottsAB. 1.3 Information insamlad enligt dessa föreskrifter ska endast användas för DopK:s, ISF:s, andra antidopingorganisationers (ADO) och World Anti- Doping Agency s (WADA) planering, koordinering och genomförande av dopingkontroller. 2. Svenska kontrollpoolen 2.1 DopK ska definiera kriterier för kontrollpoolen samt utse vilka som omfattas av dessa föreskrifter. DopK ska på publicera såväl kriterierna som vilka som utsetts. 2.2 Idrottsutövare och föreningar som utsetts av DopK indelas i en Individuell respektive en Kollektiv kontrollpool. DopK ska ange vilka idrottsutövare inom den individuella kontrollpoolen som hänförs till en nationell RTP, beträffande vilka information enligt dessa föreskrifter ska lämnas till WADA och andra berörda ADO:s. Fastställande av idrotter/lag, som ska ingå i den kollektiva kontrollpoolen ska ske efter samråd med berört SF. 2.3 DopK ansvarar för att fortlöpande revidera såväl kriterierna för respektive pool som förteckningen över de idrottsutövare och föreningar som ingår i poolerna och att informera dessa, berörda SF samt ISF enligt World Anti- Doping Code (WADC). 2.4 Idrottsutövare kvarstår i kontrollpoolen till dess att DopK beslutat att denne inte längre kvarstår i poolen, eller till dess att utövaren drar sig tillbaka från tävlingsidrott och skriftligen meddelar detta enligt DopK: s anvisningar.

2 3. Rapporteringsskyldighet för idrottsutövare inom den svenska kontrollpoolen 3.1 Allmänt Idrottsutövare ansvarar alltid för att lämna information enligt dessa föreskrifter En idrottsutövare får uppdra till annan person, SF eller förening att lämna alla eller delar av de uppgifter som krävs för att uppfylla kraven på vistelserapportering. DopK ska underrättas om sådant uppdrag Idrottsutövare fritas inte från ansvar enligt om rapporteringsskyldighet, som uppdragits åt annan enligt 3.1.2, inte fullgörs på föreskrivet sätt Förening är ensam ansvarig för vistelserapportering beträffande lag som ingår i den kollektiva poolen. 3.2 Individuell kontrollpool Idrottsutövare som är utsedd att ingå i den individuella kontrollpoolen ska lämna vistelserapport enligt Idrottsutövare ska lämna vistelserapport på anvisat sätt till DopK. Rapport ska ges in senast den 15 december, 15 mars, 15 juni och 15 september och avse närmast följande kalenderkvartal Vistelserapport ska innehålla följande uppgifter; a) Fullständiga personuppgifter samt kontaktuppgifter där idrottsutövaren kan nås av underrättelser och andra skrivelser. Meddelande som sänts enligt lämnade kontaktuppgifter ska anses ha kommit idrottsutövaren till handa fem arbetsdagar efter det att meddelandet skickats. b) Idrottsutövares eventuella funktionshinder av betydelse för genomförande av dopingkontroll. c) Idrottsutövares medgivande att information kan delges andra ADO: s med rätt att testa idrottsutövaren. d) Adressuppgifter, avseende varje dag, där idrottsutövaren har sin dygnsvila. e) Namn och adress, avseende varje dag, för de platser där idrottsutövare kommer att träna, arbeta, studera eller utöva annan återkommande aktivitet, kompletterat med tidsangivelse för sådana aktiviteter. f) Tävlingsprogram med datum samt namn och adresser på tävlingsplatser. Idrottsutövare är skyldig att snarast uppdatera vistelserapporten när uppgifterna ändras Vistelserapport måste, för varje enskild dag under kvartalet, innehålla uppgifter om en specifik plats där utövaren är tillgänglig för dopingkontroll under en 60-minutersperiod, mellan klockan och Platsen och dess tillgänglighet ska anges med sådan noggrannhet att den vid behov enkelt kan lokaliseras och tillträdas.

3 Idrottsutövare ansvarar för att, då ingivna uppgifter ändras, så snart som möjligt uppdatera sin rapport, dock senast före angiven 60-minutersperiod. 3.3 Kollektiv kontrollpool För förening, som enligt 2.2 har fått i uppdrag att till DopK inge vistelserapport, gäller följande; a) Separat rapport ska inges av varje lag i föreningen som omfattas av föreskrifterna. Rapporten ska på anvisat sätt inges senast den 15:e i månaden före rapportperiodens början, och rapporten ska omfatta minst en månad och som mest ett kvartal. b) Rapporten ska innehålla uppgifter om minst två (2) tillfällen per vecka då laget är samlat till träning eller annan aktivitet utanför tävling. Varje tillfälle ska ha en varaktighet om minst 60 minuter och platsen och dess tillgänglighet ska anges med sådan noggrannhet att den vid behov enkelt kan lokaliseras och tillträdas. c) Vistelserapportering ska utföras hela året. Om laget under en period ej har gemensamma aktiviteter ska rapporten innehålla uppgifter om detta. d) Förening är skyldig att snarast uppdatera vistelserapporten när uppgifterna ändras Som underlag för upprättande av förteckning över idrottsutövare i den kollektiva poolen, för vilka förening ska sköta vistelserapporteringen, ska föreningen på begäran av DopK lämna person- och adressuppgifter DopK kan i särskilda fall medge undantag från ovanstående bestämmelser. 4. Specialidrottsförbunds rapportskyldighet 4.1 SF är skyldigt att till DopK rapportera vilka idrottsutövare som av ISF fastställts att ingå i den internationella kontrollpoolen. 4.2 Som underlag för upprättande av förteckning över idrottsutövare i den individuella poolen ska SF på begäran av DopK lämna person- och adressuppgifter. 4.3 SF är skyldigt att till DopK löpande rapportera vilka föreningar/lag som omfattas av kriterierna för den kollektiva kontrollpoolen. 4.4 SF är skyldigt att informera DopK om planerade träningsläger och övriga idrottsliga sammandragningar på elit- och landslagsnivå som anordnas av SF. 5. Avvikelser från föreskrifterna 5.1 Bestraffningsbara förseelser (2.4 Idrottens antidopingreglemente) Idrottsutövare och förening som inte rapporterat enligt dessa föreskrifter (rapporteringsbrist). Idrottsutövare som inte befinner sig på enligt inlämnad vistelserapport angiven tid och plats när dopingkontroll ska genomföras (bomkontroll).

4 Förseelse föreligger endast när idrottsutövare eller förening under en 18- månadersperiod vid tre tillfällen gjort sig skyldig till avvikelse genom rapporteringsbrist och/eller bomkontroll. Här ska även inräknas avvikelser som handlagts av annan ADO. 5.2 Rapporteringsbrist Rapporteringsbrist föreligger då en idrottsutövare eller förening med avsikt eller på grund av försumlighet underlåtit att följa dessa föreskrifter avseende; - skyldighet att lämna rapport och vid rätt tidpunkt - rapportens innehåll - skyldighet att komplettera och rätta uppgifterna vid förändrade förhållanden Om idrottsutövare eller förening underrättats om sin skyldighet att lämna vistelserapport ska han anses ha varit försumlig om han inte kan motbevisa detta. 5.3 Bomkontroll Bomkontroll föreligger då en idrottsutövare med avsikt eller av försumlighet inte befunnit sig på rapporterad plats under den 60-minutersperiod som angivits i vistelserapporten Idrottsutövaren ska anses ha varit försumlig om han: - underrättats om följderna av en bomkontroll när han informerades om att han utsetts att ingå i en kontrollpool, - eftersökts för dopingkontroll och dopingkontrollansvarig vidtagit rimliga åtgärder för att lokalisera idrottsutövaren, och - inte kan styrka att han inte varit försumlig då han inte var tillgänglig på angiven tid och plats. Idrottsutövaren ska även anses ha varit försumlig om han underlåtit att uppdatera sin vistelserapportering i vad avser 60-minutersperioden. 5.4 Gemensamma bestämmelser En andra rapporteringsbrist och/eller en andra bomkontroll under samma kvartal ska endast behandlas som en misstänkt avvikelse om idrottsutövaren dessförinnan informerats om den först misstänkta avvikelsen månadersperioden börjar när en idrottsutövare eller förening gjort sig skyldig till en avvikelse. Den först registrerade avvikelsen förfaller efter 18 månader och ny period börjar löpa från dagen för eventuell senare avvikelse Rapporteringsbrist ska anses ha inträffat första dagen i den period vistelserapporten omfattar eller den dag då komplettering eller rättelse senast ska utföras enligt och Handläggning 6.1 Allmänna bestämmelser Misstänkta avvikelser enligt 2.4 Idrottens antidopingreglemente ska utredas och handläggas enligt följande. Vad som föreskrivs om idrottsutövare gäller i tillämpliga delar förening En idrottsutövare kan endast registreras för avvikelse om DopK fastställt följande;

5 - att idrottsutövaren mottagit information om att han ingår i en kontrollpool för vistelserapportering, och vilka krav som ställs därmed samt vilka konsekvenserna kan bli om reglerna inte följs, och - att idrottsutövaren inte uppfyllt kraven under 6.2 respektive 6.3 nedan DopK ska registrera alla fastställda avvikelser mot dessa föreskrifter. När en idrottsutövare har registrerats för tre avvikelser inom en 18- månadersperiod ska följande gälla när andra ADO än DopK också har registrerat avvikelser: a) ADO med flest registrerade avvikelser har ansvaret för att anmäla förseelse till bestraffning. Om två eller fler ADO:s har samma antal avvikelser registrerade, ska den ADO vars kontrollpool idrottsutövaren tillhörde vid den tredje avvikelsen göra anmälan. Om utövaren då tillhörde såväl DopK:s som ISF:s kontrollpool ska ISF handlägga ärendet. b) Om ADO inte anmäler förseelse inom 30 dagar efter det att WADA mottagit underrättelse om den tredje påstådda avvikelsen, anses ADO ha beslutat att den misstänkta förseelsen inte kan ligga till grund för anmälan, varvid överklagande kan aktualiseras enligt artikel 13 WADC Information som lämnas till idrottsutövare enligt 6.2.2, 6.2.5, och ska även sändas till WADA och annan berörd ADO om idrottsutövaren av DopK hänförts till nationell RTP. Även i övrigt gäller informationsskyldighet enligt WADC Handläggning vid rapporteringsbrist Om idrottsutövaren erhållit information enligt ovan och DopK finner att kraven under 3.1, 3.2 och 3.3 inte uppfyllts ska utövaren underrättas inom fjorton dagar efter det bristen upptäckts. Idrottsutövaren ska beredas tillfälle att senast inom fjorton dagar efter det han fått del av underrättelsen yttra sig i ärendet. Idrottsutövaren ska informeras om att det såvida han inte kan visa att rapporteringsbrist inte förekommit kommer att registreras en rapporteringsbrist samt om konsekvenserna av registrerade avvikelser. Informationen ska också innehålla upplysning om tidigare registrerade avvikelser under löpande 18-månadersperiod Inkommer inget yttrande, eller anser DopK att yttrandet inte förändrar bedömningen att en avvikelse har skett, ska idrottsutövaren underrättas om att en avvikelse kommer att registreras. Utövaren ska samtidigt underrättas om möjligheten att få den registrerade avvikelsen omprövad. Idrottsutövaren, ska underrättas inom fjorton dagar om DopK finner att rapporteringsbrist inte förelegat Idrottsutövaren har rätt att inom fjorton dagar begära omprövning av om rapporteringsbrist förekommit. Begäran om omprövning ska prövas av en till tre personer som utses av DopK och som inte deltagit vid den tidigare handläggningen av ärendet. Beslut i fråga om omprövning ska meddelas

6 senast inom fjorton dagar efter det att begäran inkom och beslutet ska tillställas idrottsutövaren per brev senast sju dagar efter beslutet DopK ska registrera en rapporteringsbrist om idrottsutövaren inte begär omprövning eller om sådan prövning inte föranlett någon ändring av DopK:s första ställningstagande Idrottsutövaren, ska underrättas om registrering, med uppgift om tidpunkt för aktuell avvikelse, samt även om registrering inte skett efter att fråga om rapporteringsbrist aktualiserats. Tidigare registrerade avvikelser under löpande 18-månadersperiod ska framgå av underrättelsen Handläggning vid bomkontroll Dopingkontrollansvarig ska rapportera ett misslyckat försök att genomföra dopingkontroll till DopK. Rapporten ska innehålla så detaljerad information som möjligt, inkluderande datum, plats, exakta tidsangivelser för ankomst och avfärd, beskrivning av åtgärder för att lokalisera idrottsutövaren, uppgifter om vilka andra personer som kontaktats samt övriga relevanta detaljer avseende försöket Om idrottsutövaren erhållit information enligt ovan och DopK finner att kraven under uppfyllts ska utövaren underrättas inom fjorton dagar efter det misslyckade kontrollförsöket. Idrottsutövaren ska beredas tillfälle att senast inom fjorton dagar efter det han fått del av underrättelsen yttra sig i ärendet. Idrottsutövaren ska därvid informeras om att det - om han inte kan övertyga DopK om att det inte varit fråga om en bomkontroll kommer att registreras en påstådd bomkontroll samt om konsekvenserna av en fastställd delförseelse. Tidigare registrerade påstådda delförseelser under löpande18-månadersperiod ska framgå av underrättelsen Inkommer inget yttrande, eller anser DopK att yttrandet inte förändrar bedömningen att en avvikelse har skett, ska idrottsutövaren underrättas om att en avvikelse kommer att registreras. Utövaren ska samtidigt underrättas om möjligheten att få den registrerade avvikelsen omprövad. Idrottsutövaren ska underrättas inom fjorton dagar om DopK finner att bomkontroll inte förekommit Idrottsutövaren har rätt att inom fjorton dagar begära omprövning av om bomkontroll förekommit. Begäran om omprövning ska prövas av en till tre personer som utses av DopK och som inte deltagit vid den tidigare handläggningen av ärendet. Beslut i fråga om omprövning ska meddelas senast inom fjorton dagar efter det att begäran inkom och beslutet ska tillställas idrottsutövaren per brev senast sju dagar efter beslutet DopK ska registrera en bomkontroll om idrottsutövaren inte begär omprövning eller om sådan prövning inte föranlett någon ändring av DopK:s första ställningstagande.

7 6.3.6 Idrottsutövaren, ska underrättas om registrering, med uppgift om tidpunkt för aktuell avvikelse, samt även om registrering inte skett efter att fråga om bomkontroll aktualiserats. Tidigare registrerade avvikelser under löpande 18-månadersperiod ska framgå av underrättelsen. 6.4 Förseelse enligt 6. ska handläggas enligt 8 Idrottens antidopingreglemente. DopK har bevisbördan för anmäld förseelse. Om någon av de påstådda avvikelserna inte kan styrkas föreligger ingen förseelse enligt 2.4 Idrottens antidopingreglemente. Om idrottsutövaren senare gör sig skyldig till avvikelse kan den, tillsammans med tidigare styrkta eller inte prövade avvikelser inom 18-månadersperioden, ligga till grund för en ny anmälan om förseelse. 7. Sekretess och gallring av personuppgifter 7.1 För hanteringen av uppgifter enligt denna föreskrift gäller sekretessreglerna i 14, Idrottens antidopingreglemente och Föreskrifter för behandling av personuppgifter. 7.2 DopK ska inte sprida information om registrerade förseelser till andra än de ADO som behöver informationen. Sekretess gäller alla som får sådan information. Kungörelse kan ske tidigast då idrottsutövaren befunnits ha begått en förseelse enligt 2.4 Idrottens antidopingreglemente. 7.3 DopK ansvarar för att uppgifter, som inte längre är relevanta för ändamålet med vistelserapportering, gallras ur upprättade förteckningar och förstörs. 8 Historik Dessa föreskrifter har sin bakgrund i RF-stämmans beslut 2003 om svensk idrotts anslutning till World Anti-Doping Code. Föreskrifterna antogs första gången av RS den 9 juni 2004 har därefter reviderats den 18 januari 2005, 25 april 2006, 7-8 april 2008, mars 2009, januari 2010 och senast genom RS beslut den 15 januari 2012.

Frågor och svar om din vistelserapportering

Frågor och svar om din vistelserapportering Frågor och svar om din vistelserapportering Swedish Testing Pool Varför måste jag vistelserapportera? Det är svårt att göra dopingkontroller utanför tävling om man inte vet var idrottaren befinner sig.

Läs mer

Idrottens reglemente om otillåten vadhållning samt manipulation av idrottslig verksamhet

Idrottens reglemente om otillåten vadhållning samt manipulation av idrottslig verksamhet Idrottens reglemente om otillåten vadhållning samt manipulation av idrottslig verksamhet Detta reglemente har fastställts av RF-stämman den 30 maj 2015 att gälla fr.o.m. den 1 juni 2015. 1 Idrottens reglemente

Läs mer

RF:s DOPINGREGLER, ny lydelse fr.o.m. 1 juli 2004

RF:s DOPINGREGLER, ny lydelse fr.o.m. 1 juli 2004 Bilaga 5 RF:s DOPINGREGLER, ny lydelse fr.o.m. 1 juli 2004 13 kap Regler mot doping 1 Doping RF:s regler mot doping har till syfte att tillvarata idrottsutövarnas grundläggande rätt att delta i en dopingfri

Läs mer

Idrottens dopingreglemente

Idrottens dopingreglemente Idrottens dopingreglemente Fastställt av extra RF-stämma 2004, med ändringar från RF-stämman 2007 Idrottens dopingreglemente är fastställts genom beslut (per capsulam) av extra RF-stämma i maj 2004, med

Läs mer

MOT PyeongChang. 10 minuter. av din tid

MOT PyeongChang. 10 minuter. av din tid MOT PyeongChang 10 minuter av din tid 10 timmars träning 10 minuters läsning Du tillhör den yppersta eliten i din idrott och satsar på de olympiska spelen (OS) i Pyeongchang 2018. Svensk Antidoping vill

Läs mer

Idrottens antidopingreglemente

Idrottens antidopingreglemente Idrottens antidopingreglemente Detta reglemente har fastställts av RS den 11 december 2008 med ikraftträdande den 1 januari 2009 samt fastställt av RF-stämman den 15-17 maj 2009. Reviderades av RS den

Läs mer

Svenska Bodybuilding & Fitness Förbundet REGLEMENTE OM BESTRAFFNING

Svenska Bodybuilding & Fitness Förbundet REGLEMENTE OM BESTRAFFNING Svenska Bodybuilding & Fitness Förbundet REGLEMENTE OM BESTRAFFNING Bestämmelsernas omfattning Bestraffning enligt detta reglemente får, dömas ut till Förening, styrelseledamot, domare, tävlande eller

Läs mer

RÅD OCH INSTRUKTIONER FÖR SF:S ANTIDOPING- PROGRAM

RÅD OCH INSTRUKTIONER FÖR SF:S ANTIDOPING- PROGRAM RÅD OCH INSTRUKTIONER FÖR SF:S ANTIDOPING- PROGRAM 1 2 Det här dokumentet är tänkt att fungera som hjälpmedel vid skrivande och uppdatering av SF:s antidopingprogram. Här beskrivs varför ett program ska

Läs mer

Antidopingprogram. För. Svenska Bowlingförbundet

Antidopingprogram. För. Svenska Bowlingförbundet Antidopingprogram För Svenska Bowlingförbundet 2018-2019 Antidopingprogram för Svenska Bowlingförbundet 2018 Inledning Målet med idrottens antidopingarbete är att försäkra alla idrottare deras självklara

Läs mer

Antidopingprogram

Antidopingprogram Antidopingprogram 2016-02-12 ANTIDOPINGPROGRAM Bakgrund Enligt Riksdidrottsförbundets (RF) stadgar ska SF aktivt arbeta för en dopingfri verksamhet inom förbundet och sina medlemsföreningar samt upprätta

Läs mer

Det är fusk att dopa sig Det är farligt att dopa sig Det kan vara olagligt att dopa sig Det skadar Svemos trovärdighet att dopa sig

Det är fusk att dopa sig Det är farligt att dopa sig Det kan vara olagligt att dopa sig Det skadar Svemos trovärdighet att dopa sig Svemo kör rent Det är fusk att dopa sig Det är farligt att dopa sig Det kan vara olagligt att dopa sig Det skadar Svemos trovärdighet att dopa sig Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet har 2018 antagit

Läs mer

RF:s Elitidrottskonferens Chalmers, Göteborg 11 12/5 2015 Jan Engström jan.engstrom@rf.se 070-671 68 53

RF:s Elitidrottskonferens Chalmers, Göteborg 11 12/5 2015 Jan Engström jan.engstrom@rf.se 070-671 68 53 RF:s Elitidrottskonferens Chalmers, Göteborg 11 12/5 2015 Jan Engström jan.engstrom@rf.se 070-671 68 53 WADP World Anti- Doping Program Nytt 1. World Anti- Doping Code 2432 ändringar 2. Internationella

Läs mer

Möjligheten för styrelseledamöter i SF, SDF och DF att väljas till RIN

Möjligheten för styrelseledamöter i SF, SDF och DF att väljas till RIN 13.20 Motion nr 21 och 22 Motion nr 21: Svenska Innebandyförbundet: Valbarhet till RIN, DoN och DopK Motionärens förslag: att SF-ledamot ska vara valbar till RIN, DoN och till DopK. Motion nr 22: Svenska

Läs mer

DOPINGKONTROLL dina rättigheter och skyldigheter

DOPINGKONTROLL dina rättigheter och skyldigheter DOPINGKONTROLL dina rättigheter och skyldigheter VEM HAR RÄTT ATT KONTROLLERA och hur ska det gå till? Frågorna är berättigade. Till din hjälp har vi g jort denna folder för att du ska känna till dina

Läs mer

Svenska Roddförbundets antidopingprogram

Svenska Roddförbundets antidopingprogram Svenska Roddförbundets antidopingprogram Förbundets kontaktperson vid antidopingfrågor Per Lundberg per.lundberg@rodd.rf.se 070 4932246 1 Bakgrund Svenska roddförbundet skall enligt RF:s stadgar 11 kap,

Läs mer

Disciplinärenden. Hur går föreningen tillväga? Vet du...

Disciplinärenden. Hur går föreningen tillväga? Vet du... Vet du...... vad korpidrottsnämnden gör? sid 4... hur en förenings bedömningsnämnd ska vara sammansatt? sid 5... hur man hanterar ett disciplinärende i en bedömningsnämnd? sid 8-9... att endast enskilda

Läs mer

SVENSKA SKIDFÖRBUNDETS. Antidopningspolicy

SVENSKA SKIDFÖRBUNDETS. Antidopningspolicy SVENSKA SKIDFÖRBUNDETS Antidopningspolicy Fastställd av SSF:s förbundsstyrelse 2013-06-18 E-Mail TELEFON ADRESS Org Nr Bankgiro info@skidor.com +46 (0)23 874 40 Riksskidstadion, SE-791 19 Falun 802003-0287

Läs mer

Eftersom de flesta dopingfallen berört motionärer har det gett en skev bild av antalet dopingfall inom tävlingsidrotten.

Eftersom de flesta dopingfallen berört motionärer har det gett en skev bild av antalet dopingfall inom tävlingsidrotten. 1.1 Bakgrund Idrotten skall vara dopingfri! Därför samverkar idrotten såväl nationellt som internationellt på olika sätt för att uppnå detta mål. En del av de åtgärder mot doping som svensk tyngdlyftning

Läs mer

SIBF:s antidopingprogram

SIBF:s antidopingprogram SIBF:s antidopingprogram Doping är ett fusk som hotar idrottsrörelsens trovärdighet och missbrukarnas hälsa. Dopingkontrollen måste vara effektiv, straffen ska kännas, men ytterst handlar det om etik,

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (6)

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (6) FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (6) B. 14 REGLEMENTE FÖR VALNÄMNDEN Utöver det som föreskrivs i kommunallagen och vallagen gäller för valnämnden bestämmelserna i detta reglemente. VALNÄMNDENS UPPGIFTER 1 Valnämnden

Läs mer

Antidopinginformation

Antidopinginformation Antidopinginformation DK Nackswinget Antidopinginformation Detta material är ett utdrag från RF:s hemsida, Vid tvetydigheter är det alltid det som RF skrivit som gäller VIKTIGT Länkar och texter är det

Läs mer

Disciplinärenden. Hur går föreningen tillväga?

Disciplinärenden. Hur går föreningen tillväga? Disciplinärenden Hur går föreningen tillväga? Skulle den anmälda parten inte vara nöjd med bedömningsnämndens beslut i ärendet så kan denne överklaga till korpidrottsnämnden. Vi har nedan skapat en kort

Läs mer

Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun

Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun Ärendenummer KS2017/239 VALN2016/2 Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun Dokumenttyp Beslutad av Gäller fr.om. Gäller t.om. Reglemente Kommunfullmäktige 2017-06-12 Tillsvidare Ersätter Gäller för

Läs mer

Svenska Triathlonförbundets Antidopingprogram

Svenska Triathlonförbundets Antidopingprogram Svenska Triats Antidopingprogram Svenska Triat Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Organisation... 3 Policy om doping... 3 Med doping menas... 3 Typ av doping... 4 Risker... 4 Nationell och internationell

Läs mer

DOPINGKONTROLL dina rättigheter och skyldigheter

DOPINGKONTROLL dina rättigheter och skyldigheter DOPINGKONTROLL dina rättigheter och skyldigheter VEM HAR RÄTT ATT KONTROLLERA och hur ska det gå till? Här kan du läsa om dina rättigheter och skyldigheter i samband med en dopingkontroll. Vi vill att

Läs mer

12.1 RS förslag Uteslutning av Svenska Kälksportförbundet

12.1 RS förslag Uteslutning av Svenska Kälksportförbundet 12.1 RS förslag Uteslutning av Svenska Kälksportförbundet Förslag: RS föreslår att RF-stämman beslutar att utesluta Svenska Kälksportförbundet som medlem ur Riksidrottsförbundet; samt att beslutet träder

Läs mer

Handlingsplan för implementering av Svenska Roddförbundets antidopingprogram

Handlingsplan för implementering av Svenska Roddförbundets antidopingprogram Handlingsplan för implementering av Svenska Roddförbundets antidopingprogram Ansvarig för arbetet: Per Lundberg per.lundberg@rodd.rf.se 070 4932246 Bakgrund Svenska roddförbundet skall enligt RF:s stadgar

Läs mer

Arbetsordning för etik- och besvärsnämnden (EBN) med regler för handläggning av etik- och besvärsärenden

Arbetsordning för etik- och besvärsnämnden (EBN) med regler för handläggning av etik- och besvärsärenden 2010 05 03 1 (7) Arbetsordning för etik- och besvärsnämnden (EBN) med regler för handläggning av etik- och besvärsärenden 1. EBN:s organisation Svenska psykoanalytiska föreningens stadgar 11 ger följande

Läs mer

Sametingets arbetsordningar Sametinget Box Kiruna Tfn

Sametingets arbetsordningar Sametinget Box Kiruna Tfn Sametingets arbetsordningar Sametinget Box 90 981 22 Kiruna Tfn 0980-780 30 Arbetsordning 1 för Sametingets styrelse och nämnder beslutad den 23-26 oktober 2012 2 Allmänt 1 Sametingets plenum ska bland

Läs mer

Svenska Sportdykarförbundets

Svenska Sportdykarförbundets Svenska Sportdykarförbundets antidopingpolicy Antagen av förbundsstyrelsen vid styrelsemöte 2009-04-17. Förord En dopingfri idrott är ett mål som bör och ska ha högsta prioritet inom alla förbund. Som

Läs mer

Svenska Bandyförbundets Antidopingprogram

Svenska Bandyförbundets Antidopingprogram Innehåll 1 Grundläggande information... 1 1.1 Bakgrund... 1 1.2 Syfte... 1 2 Organisation... 1 2.1 WADA... 1 2.2 Internationella bandyförbundet... 2 2.3 Svenska bandyförbundet... 2 3 Juridik... 2 3.1 Idrottens

Läs mer

MOT RIO. 10 minuter. av din tid

MOT RIO. 10 minuter. av din tid MOT RIO 10 minuter av din tid 10 timmars träning 10 minuters läsning Du tillhör den yppersta eliten i din idrott och satsar på de olympiska spelen i Rio 2016. Svensk Antidoping vill inte att du ska bestraffas

Läs mer

Reglemente med allmänna bestämmelser för Vingåker kommuns nämnder

Reglemente med allmänna bestämmelser för Vingåker kommuns nämnder Flik 3.2 Reglemente med allmänna bestämmelser för Vingåkers Flik 3.2 Reglemente med allmänna bestämmelser för Vingåker kommuns nämnder Allmänna uppgifter och bemyndiganden 2 Sammanträden 3 Ersättares tjänstgöring

Läs mer

Föreskrifter om statligt lokalt aktivitetsstöd

Föreskrifter om statligt lokalt aktivitetsstöd Föreskrifter om statligt lokalt aktivitetsstöd Fastställda av RS 2016-05-20 ( 130) med senaste revidering RS 2018-08--22 ( 107) 1 Inledning Regeringen har enligt förordningen (1999:1177) om statsbidrag

Läs mer

Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet

Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet Fastställd av styrelsen 2013-12-17, reviderad 2015-12-03. 1. Ansvar och uppgifter Enligt arbetsordningen för Göteborgs universitet, fastställd

Läs mer

Råd och regler för HANDLÄGGNING AV BESTRAFFNINGSÄRENDEN

Råd och regler för HANDLÄGGNING AV BESTRAFFNINGSÄRENDEN 1(5) Juridiska Nämnden Jan Rebane 2009-09-22 Uppdaterad av Thomas Hedstrand 2019-09-03 Råd och regler för HANDLÄGGNING AV BESTRAFFNINGSÄRENDEN För golfsporten, liksom för övriga idrotter som genom sina

Läs mer

regel modell plan policy program riktlinje rutin strategi taxa reglemente för interna myndighetsnämnden ... Beslutat av: Kommunfullmäktige

regel modell plan policy program riktlinje rutin strategi taxa reglemente för interna myndighetsnämnden ... Beslutat av: Kommunfullmäktige modell plan policy regel reglemente för interna myndighetsnämnden program riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum: 2018-12-17 216 Ansvarig:

Läs mer

Regel. modell plan policy. program regel. riktlinje rutin strategi taxa. reglemente för valnämnden ... Beslutat av: Kommunfullmäktige

Regel. modell plan policy. program regel. riktlinje rutin strategi taxa. reglemente för valnämnden ... Beslutat av: Kommunfullmäktige modell plan policy Regel reglemente för valnämnden program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum: 2018-12-17 217 Ansvarig: Valansvarig

Läs mer

Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet

Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet Fastställd av styrelsen 2013-12-17, senast reviderad 2019-02-20. 1. Ansvar och uppgifter Enligt arbetsordningen för Göteborgs universitet,

Läs mer

REGLEMENTE FÖR FÖRBUNDSDIREKTIONEN I RÄDDNINGSTJÄNSTFÖRBUNDETMITT BOHUSLÄN

REGLEMENTE FÖR FÖRBUNDSDIREKTIONEN I RÄDDNINGSTJÄNSTFÖRBUNDETMITT BOHUSLÄN Blad 1 REGLEMENTE FÖR FÖRBUNDSDIREKTIONEN I RÄDDNINGSTJÄNSTFÖRBUNDETMITT BOHUSLÄN Godkända av kommunfullmäktige den 11 juni 2014, 116 Bilaga till förbundsordningen för Räddningstjänstförbundet Mitt Bohuslän.

Läs mer

5 Nämnderna är personuppgiftsansvariga för de register och andra behandlingar av personuppgifter som sker inom respektive verksamhetsområde.

5 Nämnderna är personuppgiftsansvariga för de register och andra behandlingar av personuppgifter som sker inom respektive verksamhetsområde. ALLMÄNT NÄMNDREGLEMENTE För styrelsen och nämnderna gemensamma bestämmelser 1 Detta reglemente gäller för Kommunstyrelsen, Barn- och utbildningsnämnden, Socialnämnden samt Kultur- och tekniknämnden. Med

Läs mer

Stadgar för Stureby SK

Stadgar för Stureby SK Stadgar för Stureby SK 1 Föreningen har till uppgift främja och genom sina medlemmar utöva allmän idrottslig verksamhet. För detta ändamål skall föreningen verka för idrottens bästa, välja ändamålsenliga

Läs mer

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN Utöver det som stadgas i kommunallagen om kommunal nämnd och dess verksamhet gäller bestämmelserna i detta reglemente samt de bestämmelser i övrigt som kommunstyrelsen

Läs mer

G 14.4 Riksidrottsförbundets bestraffningsbestämmelser RF s 14 kap Bestraffningsärenden

G 14.4 Riksidrottsförbundets bestraffningsbestämmelser RF s 14 kap Bestraffningsärenden DP26-01C Sida: 1:7 2004-04-14 G 14 FÖRBUNDSBESTRAFFNING (enligt RF:s stadgar, kapitel 14) G 14.1 Allmänt Om domarjuryn anser att utdömt straff är för lindrigt, och reglerna inte medger någon hårdare tävlings-bestraffning,

Läs mer

Antidoping information

Antidoping information Antidoping information Dopingens "3 punkter" Doping är förbjudet inom all idrott. Argumenten bakom det kan sammanfattas i tre punkter: FUSK En känsla för ärlighet och rent spel ligger i idrottens natur.

Läs mer

SVENSKA SKIDSKYTTE- FÖRBUNDETS. Antidopingprogram Fastställd av SSSF:s förbundsstyrelse INNEHÅLL BAKGRUND 2 ORGANISATION 3

SVENSKA SKIDSKYTTE- FÖRBUNDETS. Antidopingprogram Fastställd av SSSF:s förbundsstyrelse INNEHÅLL BAKGRUND 2 ORGANISATION 3 SVENSKA SKIDSKYTTE- FÖRBUNDETS Antidopingprogram Fastställd av SSSF:s förbundsstyrelse 2015-10-25 INNEHÅLL BAKGRUND 2 ORGANISATION 3 JURIDISKA ASPEKTER 4 DOPINGKONTROLLER 5 INFORMATION OCH UTBILDNING 6

Läs mer

REGLER FÖR LOK-STÖD. 1 Inledning Riksidrottsförbundet betalar ut bidrag till idrottsföreningar. Det har regeringen bestämt.

REGLER FÖR LOK-STÖD. 1 Inledning Riksidrottsförbundet betalar ut bidrag till idrottsföreningar. Det har regeringen bestämt. REGLER FÖR LOK-STÖD I rutorna här ute i kanten står de kompletta reglerna som Riksidrottsstyrelsen har bestämt. 1 Inledning Riksidrottsförbundet betalar ut bidrag till idrottsföreningar. Det har regeringen

Läs mer

Underrättelse om misstanke om att Fast Communication Sweden AB inte informerat abonnenter om villkorsändring

Underrättelse om misstanke om att Fast Communication Sweden AB inte informerat abonnenter om villkorsändring UNDERRÄTTELSE 1(6) Datum Vår referens Aktbilaga 2017-06-01 Dnr: 17-816 Fast Communication Sweden AB 559021-6296 Att: Henrik Willquist Advokatfirman Glimstedt henrik.willquist@glimstedt.se Underrättelse

Läs mer

Reglemente för valnämnden

Reglemente för valnämnden Dnr 2016/269/003, Id 51286 Reglemente för valnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2016-06-27, KF 170 2 3 INNEHÅLL VALNÄMNDENS UPPGIFTER 4 Sakområden 4 Processbehörighet 4 Rätt att ingå avtal 4 Rätt att

Läs mer

Dopingkontroll dina rättigheter och skyldigheter

Dopingkontroll dina rättigheter och skyldigheter Dopingkontroll dina rättigheter och skyldigheter Vem har rätt att kontrollera och hur ska det gå till? Frågorna är berättigade. Till din hjälp har vi gjort denna folder för att du ska känna till dina rättigheter

Läs mer

Rutiner vid misstanke om fusk

Rutiner vid misstanke om fusk Språkvetenskapliga fakultetsnämnden Rutiner vid misstanke om fusk Allmänt Handläggning av fuskärenden utgår från Högskoleförordningens 10 kap. angående disciplinära åtgärder (se appendix nedan). HF:s regelverk

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 3.8

Laholms kommuns författningssamling 3.8 Laholms kommuns författningssamling 3.8 Reglemente för socialnämnden; antaget av kommunfullmäktige den 16 december 2014, 196 1, med ändring den 28 april 2015, 68 2, den 29 september 2015, 119 3, den 28

Läs mer

11.2 Svenska Bridgeförbundet

11.2 Svenska Bridgeförbundet 11.2 Medlemsansökan Svenska Bridgeförbundet 11.2 Svenska Bridgeförbundet Förslag: RS föreslår att RF-stämman beslutar att i enlighet med RS utlåtande, avslå Svenska Bridgeförbundets ansökan om medlemskap

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BARN- UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMND

REGLEMENTE FÖR BARN- UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMND REGLEMENTE FÖR BARN- UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMND GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2015-04-29, 81 Dnr: KS 2015/84 Revideras Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360

Läs mer

Reglemente för fastighets och servicenämnden

Reglemente för fastighets och servicenämnden Reglemente för fastighets och servicenämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Reglemente för fastighets och servicenämnden Reglemente 2014-11-17, 181 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Reglemente för byggnadsnämnden

Reglemente för byggnadsnämnden Antagen av: kommunfullmäktige Datum: 2015-09-07 86 Ersätter: reglemente antaget 2006-12-04 och komplettering gjord 2010-06-07 för byggnadsnämnden 1 Uppdrag och verksamhet Nämnden ska inom sitt verksamhetsområde

Läs mer

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Antaget av: kommunfullmäktige 2019-06-24, 84 Gäller från: 2019-07-01 Ansvarig: Utbildningschef Revideras: Vid behov Ersätter: av kommunfullmäktige fastställt reglemente 2018-01-29, 4 REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS-

Läs mer

Reglemente för miljö- och hälsoskyddsnämnden

Reglemente för miljö- och hälsoskyddsnämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för miljö- och hälsoskyddsnämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Miljö- och hälsoskyddsnämnden fullgör, i den mån

Läs mer

REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2016-10-31, KF 166 Dnr: KS 2015/90 Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se

Läs mer

REGLEMENTE. Brandkåren Norra Dalarna

REGLEMENTE. Brandkåren Norra Dalarna REGLEMENTE Brandkåren Norra Dalarna Sida 2(9) Mora 2018-10-30 Reglemente Brandkåren Norra Dalarna Fastställd: Kommunfullmäktige i Leksand 2018-10-16 8 Kommunfullmäktige i Mora 2018-09-17 65 Kommunfullmäktige

Läs mer

SPELARKONTRAKT ( förslag)

SPELARKONTRAKT ( förslag) SPELARKONTRAKT ( förslag) Följande avtal har ingåtts mellan och (föreningen) (spelaren) Född: ort: land: för närvarande boende i land: Detta avtal / spelarkontrakt är skrivet utifrån de Övergångsbestämmelser

Läs mer

ANTIDOPINGSPROGRAM FÖR SVENSKA GOLFFÖRBUNDET 2013 2015

ANTIDOPINGSPROGRAM FÖR SVENSKA GOLFFÖRBUNDET 2013 2015 ANTIDOPINGSPROGRAM FÖR SVENSKA GOLFFÖRBUNDET 2013 2015 Svenska Golfförbundet (SGF) ska enligt RF:s stadgar, 11 kap, 4, punkt 5 aktivt arbeta för en dopingsfri verksamhet inom förbundet och anslutna föreningar

Läs mer

Reglemente för byggnadsnämnden

Reglemente för byggnadsnämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för byggnadsnämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Byggnadsnämnden fullgör, i den mån uppgifterna inte åligger kommunstyrelsen,

Läs mer

Reglemente för fastighetsnämnden

Reglemente för fastighetsnämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för fastighetsnämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Fastighetsnämnden förvaltar kommunens bebyggda fastigheter och

Läs mer

STADGAR MOLLÖSUNDS BÅTFÖRENING

STADGAR MOLLÖSUNDS BÅTFÖRENING STADGAR MOLLÖSUNDS BÅTFÖRENING Stadgar för den ideella föreningen Mollösunds Båtförening (MBF), bildad 1980, med hemort Mollösund, Orust kommun. Stadgarna fastställdes på föreningsmötena 2013-07-08 samt

Läs mer

Administrativa regler

Administrativa regler 1 ( 7 ) Innehållsförteckning 0. Inledning 1. Ansökan; förbindelser 2. Granskning 3. Beslut om certifiering; certifikat 4. Certifieringsmärke 5. Uppföljning 6. Ändrade förhållanden 7. Allvarlig anmärkning

Läs mer

Juridiska Nämnden BESLUT

Juridiska Nämnden BESLUT Juridiska Nämnden meddelat av Juridiska Nämnden den 31 mars 2011 i överklagat ärende enligt 14 kap. Riksidrottsförbundets (RF) stadgar (4/2011 JurN 4-14) KLAGANDE CH MOTPARTER 1. BL 2. EA 3. SA 4. BH SAKEN

Läs mer

Åklagarmyndighetens författningssamling

Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens föreskrifter om internationellt samarbete; ÅFS 2007:12 Konsoliderad version Konsoliderad version senast ändrad genom ÅFS 2018:4 Åklagarmyndigheten

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Elförordning; utfärdad den 25 april 2013. SFS 2013:208 Utkom från trycket den 8 maj 2013 Regeringen föreskriver följande. Inledande bestämmelse 1 I denna förordning finns kompletterande

Läs mer

Reglemente för Tillväxt- och utvecklingsnämnden

Reglemente för Tillväxt- och utvecklingsnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2018-06-14, 129 Reglemente för Tillväxt- och utvecklingsnämnden Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen och i förekommande fall annan lagstiftning gäller bestämmelserna i

Läs mer

Lokala rutiner vid hantering av rapporter och anmälningar enligt lex Sarah. En del av kvalitetsarbetet

Lokala rutiner vid hantering av rapporter och anmälningar enligt lex Sarah. En del av kvalitetsarbetet Lokala rutiner vid hantering av rapporter och anmälningar enligt lex Sarah En del av kvalitetsarbetet Fastställd av Individ- och familjenämnden 2014-11-18 Innehåll Skyldighet att rapportera 1 Skyldighet

Läs mer

Handläggning av personuppgiftsincidenter

Handläggning av personuppgiftsincidenter Handläggning av personuppgiftsincidenter Anvisning Diarie-/dokumentnummer: KS2019/0831 Beslut: Förvaltningsledningen 2019-04-30 Giltighetstid: Från och med 2019-05-01 tills vidare Dokumentansvarig: Administrativ

Läs mer

Reglemente för Krisledningsnämnden

Reglemente för Krisledningsnämnden Utgivare: Kommunledningskontoret, Kansliavdelningen Gäller från: 15 mars 2016 Antagen: KF 7/2016 Reglemente för Krisledningsnämnden Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen (1991:900) för nämnder och

Läs mer

11.7 Svenska Kanotslalomförbundet

11.7 Svenska Kanotslalomförbundet 11.7 Medlemsansökan Svenska Kanotslalomförbundet 11.7 Svenska Kanotslalomförbundet Förslag: RS föreslår att RF-stämman beslutar att i enlighet med RS utlåtande, avslå Svenska Kanotslalomförbundets ansökan

Läs mer

Reglemente för tekniska nämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015.

Reglemente för tekniska nämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Reglemente för tekniska nämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Nämndens uppgifter 1 Tekniska nämnden fullgör kommunens uppgifter avseende gator och väghållning, parkverksamhet, nyttjande

Läs mer

Arkivreglemente för Staffanstorps kommun

Arkivreglemente för Staffanstorps kommun FÖRFATTNING 1.4 [1] Antaget av kommunfullmäktige 126/14 2014-KS-124 Arkivreglemente för Staffanstorps kommun Förutom de i arkivlagen (SFS 1991:782) och arkivförordningen (SFS 1991:446) intagna bestämmelserna

Läs mer

11.9 Svenska Padelförbundet

11.9 Svenska Padelförbundet 11.9 Medlemsansökan Svenska Padelförbundet 11.9 Svenska Padelförbundet Förslag: RS föreslår att RF-stämman beslutar att i enlighet med RS utlåtande, avslå Svenska Padelförbundets ansökan om medlemskap.

Läs mer

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Antaget av kommunfullmäktige den 14 oktober 2015, 139 Reglementet gäller från och med 1 november 2015. 0 Uppdrag och verksamhet 1 Barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Åklagarmyndighetens författningssamling

Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens föreskrifter om internationellt samarbete; Konsoliderad version senast ändrad genom ÅFS 2016:6 ÅFS 2007:12 Konsoliderad version Åklagarmyndigheten

Läs mer

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 2018-01-29 4 Gäller från: 2018-01-01 Ansvarig: Utbildningschef Revideras: Vid behov Ersätter: av kommunfullmäktige fastställt reglemente 2017-04-24, 42 REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS-

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2017-05-24 B E S L U T FI Dnr 16-18492 Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 408 980 00 Fax +46 8 24 13 35 finansinspektionen@fi.se www.fi.se Särskild avgift enligt

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om register över europeiska grupperingar för territoriellt samarbete; SFS 2009:705 Utkom från trycket den 30 juni 2009 utfärdad den 17 juni 2009. Regeringen föreskriver

Läs mer

Svenska Boxningsförbundets Antidopingprogram och policy

Svenska Boxningsförbundets Antidopingprogram och policy Svenska Boxningsförbundets Antidopingprogram och policy 1. Bakgrund Svenska Boxningsförbundet tar aktivt avstånd från doping i alla dess former och vill med detta program tydliggöra skapandet och användandet

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SUNDSVALL, ÅNGE, NORDANSTIG OCH TIMRÅ KOMMUNERS GEMENSAMMA ÖVERFÖRMYNDARNÄMND

REGLEMENTE FÖR SUNDSVALL, ÅNGE, NORDANSTIG OCH TIMRÅ KOMMUNERS GEMENSAMMA ÖVERFÖRMYNDARNÄMND REGLEMENTE FÖR SUNDSVALL, ÅNGE, NORDANSTIG OCH TIMRÅ KOMMUNERS GEMENSAMMA ÖVERFÖRMYNDARNÄMND Det ursprungliga reglementet och avtalet om samverkan i gemensam nämnd har fastställts av kommunfullmäktige

Läs mer

Handlingsplan för dopingfri klubb

Handlingsplan för dopingfri klubb 1 Handlingsplan för dopingfri klubb Med hjälp av den här handledningen kan föreningen analysera läget och upprätta en antidopingplan. Bäst är om styrelsen gör detta men man kan också vara en större grupp

Läs mer

REGLEMENTE FÖR OMSORGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR OMSORGSNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR OMSORGSNÄMNDEN Utöver det som stadgas i kommunallagen om kommunal nämnd och dess verksamhet gäller bestämmelserna i detta reglemente samt de bestämmelser i övrigt som kommunstyrelsen har

Läs mer

Disciplinstadga för studenter vid Chalmers tekniska högskola AB

Disciplinstadga för studenter vid Chalmers tekniska högskola AB Dokumentets metadata: Beslut av: Rektor Datum för beslut: 2019-01-14 Dokumentet gäller från och med: 2019-01-14 Dokumentet gäller till och med: Tillsvidare Typ av styrdokument: Föreskrift Handläggare:

Läs mer

BAKGRUND 2 ORGANISATION 3 JURIDISKA ASPEKTER 4 DOPINGKONTROLLER 6 INFORMATION OCH UTBILDNING 7 HANDLINGSPLAN 8

BAKGRUND 2 ORGANISATION 3 JURIDISKA ASPEKTER 4 DOPINGKONTROLLER 6 INFORMATION OCH UTBILDNING 7 HANDLINGSPLAN 8 SVENSKA SKID SKYTTE - FÖRBUNDETS Antidopingprogram Fastställ d av SS S F:s förbundsstyrelse 2018-10 - 28 INNEHÅLL BAKGRUND 2 ORGANISATION 3 JURIDISKA ASPEKTER 4 DOPINGKONTROLLER 6 INFORMATION OCH UTBILDNING

Läs mer

RF:s REGLER MED KOMMENTARER FÖR STATLIGT LOKALT AKTIVITETSSTÖD

RF:s REGLER MED KOMMENTARER FÖR STATLIGT LOKALT AKTIVITETSSTÖD RF:s REGLER MED KOMMENTARER FÖR STATLIGT LOKALT AKTIVITETSSTÖD (Beslutade av RS den 8 december 1997 samt reviderade av RS den 21-22 november 2002, den 1-2 december 2003, den 3 oktober 2006 och den 11 december

Läs mer

Styrelsens förslag 9.2.1 Stadgeändring - av språklig och redaktionell karaktär

Styrelsens förslag 9.2.1 Stadgeändring - av språklig och redaktionell karaktär Styrelsens förslag 9.2.1 Stadgeändring - av språklig och redaktionell karaktär Att bifalla till stadgeändringar enligt nedan: Att tillämpa den nya ordningen vid förbundsmötet 2013. 2 kap Förbundsmöte 6

Läs mer

11.3 Svenska Cheerleadingförbundet

11.3 Svenska Cheerleadingförbundet 11.3 Medlemsansökan Svenska Cheerleadingförbundet 11.3 Svenska Cheerleadingförbundet Förslag: RS föreslår att RF-stämman beslutar att i enlighet med RS utlåtande, avslå Svenska Cheerleadingförbundets ansökan

Läs mer

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (4) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2018-06-19 Ersätter: 2017-03-01 Gäller fr o m: 2018-07-01 Reglemente för vård- och omsorgsnämnden Utöver det som

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om verkställighet av frivårdspåföljder; SFS 1998:642 Utkom från trycket den 24 juni 1998 utfärdad den 11 juni 1998. Regeringen föreskriver följande. 1 kap. Villkorlig

Läs mer

Reglemente för Elitlicensen, div. 1 herrar

Reglemente för Elitlicensen, div. 1 herrar Reglemente för Elitlicensen, div. 1 herrar Innehållsförteckning 1. Inledande bestämmelser 1 1.1 Allmänt 1 1.2 Kriterier 1 1.3 Beslutsorgan 1 1.3.1 Licensnämnden 1.3.2 Överklagandenämnden 1 1.3.3 Disciplinnämnden

Läs mer

Reglemente för tekniska nämnden

Reglemente för tekniska nämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för tekniska nämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Tekniska nämnden förvaltar och utvecklar kommunens grönområden,

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden i Åre kommun

Reglemente för krisledningsnämnden i Åre kommun Beslutad av: Kommunfullmäktige Dokumentansvarig: Säkerhetssamordnare Dokumenttyp: Reglemente Giltighetstid: Tillsvidare Gäller från: 2012-09-26 Diarienr: Reglemente för krisledningsnämnden i Åre kommun

Läs mer

Reglemente för Myndighetsnämnden

Reglemente för Myndighetsnämnden Reglemente för Myndighetsnämnden Antaget av Kommunfullmäktige 2010-12-16 178 Inledning Enligt 6 kap 32 Kommunallagen ska fullmäktige utfärda reglementen med närmare föreskrifter om nämndernas verksamhet

Läs mer

Socialnämnden utövar också ledningen av den kommunala hälso- och sjukvården samt svarar för sådan hälso- och sjukvård som erbjuds i särskilt boende

Socialnämnden utövar också ledningen av den kommunala hälso- och sjukvården samt svarar för sådan hälso- och sjukvård som erbjuds i särskilt boende F 1 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 1991-12-09, 276 Reviderat 1993-05-10, 128 Reviderat 1995-02-27, 44 Reviderat 1997-06-16, 158 Reviderat 1998-12-07, 265 Reviderat 1999-02-15,

Läs mer

Kommunal Författningssamling

Kommunal Författningssamling Kommunal Författningssamling för Falköpings kommun KS 2016/36 003 KFS 2016:10 Reglemente för valnämnden Antagen av kommunfullmäktige den 21 mars 2016 Gäller från och med 1 april 2016 Utöver det som föreskrivs

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR STOCKHOLM Utgiven av KF/KS kansli 2006:5 Reglemente med allmänna bestämmelser för Stockholms stads nämnder Kommunfullmäktiges beslut den 11 december 2006 (Utl 2006:193)

Läs mer