ALBUM DEL 1 Jan-Juli 2004

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ALBUM...2004 DEL 1 Jan-Juli 2004"

Transkript

1 ALBUM DEL 1 Jan-Juli 2004 Magnus 30årsfest 24:e jan Den 24:e jan 2004 hade jag min 30 årsfest. Festen var ute i Villa Bromsten och var en MASKERAD med temat M eller N.. *Annica och Calle som NUNNA och Narkosläkare.

2 *Lars och Catti som MUSSE och MIMMI

3 *Jag och Astrid.. Astrid som MATROS(a) och jag som Don Johnson i MIAMI VICE.

4 *Martin och henrik som NARKOMAN och MEN IN LACK. *Frida och stefan som NUNNA och NEGER.

5 *MAN IN BLACK.. Micke glider runt och spanar. *Esse var MOBIL och snackar med narkosläkaren.. Matrosan och Negern i bakgrunden.

6 *Fredrik som MATTA i soffan med Kim och Staffan som var Vampyrer (nosferatu på latin visst). Peter sitter och sipprar på en öl här framme *Fredrik tittar ner på bordet där tanja (Musketör), Stefan, Frida, Astrid och Johan (Metallica Fan) sitter.

7 *Lina (Militär) med Katta (Magnus Uggla) och Sandra som Greger i NILE CITY. Catti pratar med Peter här framme *MUSSE PIGG utklädd till Thomas... Snygga singelskivor till öron va??

8 *Mimmi med Medaljören Ingrid... *I mitter har Erika kommit som lisa MISKOVSKI med sin Rockbjörn, och Linda som en Maskros står och pratar med Fredrik

9 *Lite dans på "dansgolvet" *Ullis som MÖRDAD buggar med Mattan-Fredrik.

10 *NINJATURTLES.. Erik och Fredrik där bak och Jessica och Annica här framme.

11 *Fredrik tränger sin in mellan Maskrosen och Miskovski. *Kerstin som NATT med Astrid och Ingrid. Mina favvis-tvillingar..

12 *Martin Narkomanen håller på att blanda ihop en fix... eller en drink iaf

13 *Mimmi har lockat Nunnan i synd.. Dricka sprit.. Puhuuuu *Och sen drar Nunnan med matrosan på lite party.

14 *Ullis är Mördad av själva Mördaren Sibbis... *Även en cool kille (med läsk i hand) som Don kan bli lite skraj när en mördad en dyker upp.. tur man har en rejäl pistol då.. *hehe*

15 *Mördaren drar runt ett extra tag med yxan i magen på den stackars mördade Ola.. *Tanja som musketör.. Eller det blir kanske musketös... *ler*

16 *Magnus och Magnus.. Eller var det Don och Katta. Eller?? Hmmm jag ger upp.. *Stefan som Neger och Fredrik som Mulatt.

17 *Catti och Astrid på den vanliga samlingsplatsen på festerna.. KÖKET *Väckelsemöte i Bromstens frikyrkoförsamling... Eller kanske YMCA på dansgolvet.

18 *Sandra som Greger i NILE CITY dansar Las Ketchup dansen med Staffan och Fredrik.. Alla är inte riktigt synkade på rörelserna... *Erika håller sig pigg på mattan..

19 *Fredrik med Andreas inne på mitt rum.. andreas var Neurokirurg innan men bytte om lite senare på natten. *Katta och Sandra drag Musse i svansen..

20 *Favvis-tvillingarna igen.. Min söta Astrid och Syster Ingrid... *Erik kom förbi senare på kvällen och haffade Erika på en bild

21 *Staffan och Kim, våra bitska besökare.. REKLAM: Nu kan du oxå få ett Nosferatu-Smile *Tyr fredrik inte är allergisk nu när han kramar en blomma.. BLOMKRAMARE..

22 *Nattens drottning.. Kerstin svänger med sina stjärnor i ljusets hastighet.. *En marockan kom förbi... Filip är lite i hatten...

23 Och så lite potporri

24

25

26

27

28

29

30

31 *Vinterlandskap från balkongen i villa bromsten. 1:e feb 2004 *Lite 13-dagsmiddag hemma hos Astrids familj.. Esse, Mammis, Ingrid, Pappis och Astrid

32 *Astrid och Jag på vår 1-årsdag det 28:e feb.. Lite champagne i lägenheten innan vi ska ner till Faros och äta gott.. (obs: samma kläder som den dagen vi träffades 1 år tidigare.. *ler*)

33 *Vinterlandskap från gångbron vid rålambshovsparken. 29:e Feb 2004 *Hemma hos erika på födelsedagsfest.. Jag, Lina, Maria, xx, Erika själv, Anders, erik och sandra.. Astrid gömmer sig bakom lampan..

34 En dag när jag var ledig så hälsade jag på Ulrika och Cornelia i Lilla Soffbutiken på östermalm.. (reklam *ler*) *Utsikt från Astrids föräldrars lägenhet.. Solnedgång över svecohuset.. =)

35 *Middag hemma i huset, innan vi gick ut på stan.. Clockwise: Ola, fredrik, Astrid, Stefan, frida, Fredrik och Kerstin *Astrid och Jag på väg upp till Diana och Görans lilla sons dop..

36 *Göran och Diana och lilla sebastian *Janne och Jojjo (dianas syster) med ingrid, astrid och esse

37 *kan berätta att astrid smälte som en isbit när hon såg detta.. farligt farligt.. *hehe* *Här är hon... Vid stefans bil på väg till skåne över påsken..

38 *Astrid och min mor på stranden i Ljunghusen *Och här hittade hos sin egen bostadsrättsförening

39 *Vi tyckte det var lite trångt i en bil, så vi tog båda när vi åkte.. =) *Sen på eftermiddagen var det middag på jensens böfhus. Göran, Siw, Farsan, carina och astrid..

40 *Och ut på pub på kvällen.. Mats och fredrik i en vild diskussion..

41 *Dagen efter.. Njuter av solen i NYHAVN i Köpendanmark.. *Senare på eftermiddagen flyger Astrid hem till sthlm, och jag hälsar på fredrik på jobbet... fick provsitta cockpit på en av deras RJ-100.

42 *Och här är han själv framför den.. *Och sen på väg hem igen.. Åkte med stefan och Frida i bilen Agda..

43 *Astrid och Jag ute i Judarnsskogen en varm aprildag *Senare på kvällen var det premiärgrilldax.. Sibbis, fredrik och erika sköter grillningen

44 *Och här äter vi upp kolbitarna.. *ler* Micke, astrid, fredrik, erika, filip, sibbis och thomas. Senare på natten gick hälften av oss ut och svängde lite på galways *Veckan efter var det lite lugnare.. Tacos hemma hos Ingrid och Esse och sen lite videofilm.. Mysigt mysigt

45 *Hare bra... *ler* Mitt inne i stan sprang vi på en stor halvmeters hare som hoppade omkring på trotoaren.. Ibland dök den in och smaskade påskliljor.. *Astrid på balkongen innan vi ska till kerstin på valborgsfest *Lille Andreas på storasysters 3-årskalas.

46 *Och här öppnar Hanna paketen med lillebror Andreas och storebror Christoffer *Sen var det full dans till Schlagerskivan

47 *Jag med en kall ÖL på mosebackes uteserveringen den 6:e maj 2004 *astrid och tvillingsyster ingrid på bromstenvillans balkong på fredagsmiddag den 7 maj.. De Bortoli Shiraz vin... Jammi.. Klart rekommenderbart...

48 *Bengan och Martin på fördrink hemma i huset... martin var på besök från luxembourg så då får man ju ut och parta lite.. *Hela min stockholmsfamilj på astrid och ingrids 30 års dag...

49 *Fredrik, Frida och Erika när vi var ute och festade... först Mamas and Tapas, sen Lemon och sen Galways *Stefan och jag var oxå med...

50 *Astrid och jag firade in Junis början i solskenet nere i rålambshovsparken.. Kebab, jordgubbar och Champange. Inte helt fel va?

51 *Uno och Carl-Axel hade fyllt år precis så dom bjöd på Grillfest i trädgården. Massa god mat, öl och vin. Fast mycket av vinet hamnade på mig och micke när vi lyckades välta bordet.. *hehe* *Alla dom andra gick vidare till Solvalla efteråt och här går micke igenom planer för kvällens spel..

52 *Denna gatuskylten hittade farsan och siw nere i Ystad... *hihi* Jag börjar gilla Ystad minsann.. *hehe* *Efter en eftermiddag på restaurangdagarna åkte vi hemåt.. Jag gick och astrid tog sig fram såhär...

53 *Stefan och Jag på Poolias POPSTARS-sommarfest. Visst var vi schnügga??

54 *dagen efter var man såååå trött så att ligga i gräset och titta på maraton var alldeles lagom.. Såhär mycker folk var det utanför oss.. *Och dagen efter det hade flickorna lyckats locka med oss upp till Steninge slott i Märsta..

55 *Flickorna ville handla en massa glas och keramik, så här fyller Astrid bakluckan på vår lilla hyrbil... *Och fick flickorna sitt lystmäte med glas, så ville jag få mitt med.. Vi körde till ena banändan på Arlanda och tittade lite på planen. Vi stod sen även rakt under planen så att det donade och blåste till ordentligt.. Häftig känsla...

56 *En varm skön junikväll gick jag och astrid till Solstugan vid Fredhäll.. Där mötte vi upp med Cornelia som sänkte lite alkohol med oss i solskenet *Sommarfest med Astrid jobb på Ulla Winbladhs werdshus.. Ola, Hans och Magnus (nr2) väntar på efterlängtade öl i värmen.

57 * Magnus (nr3) och Camilla på den andra sidan.. Här har vi fått ölen (syns på magnus leende) *Och Astrid och Magnus (nr1 *hihi*) när vi flyttat in under tak (bra för det började regna och åska sen)

58 *Johan, Cissi, Magnus och Käthe i väntan på middagen *Och på andra sidan Tanja, Ola och Monica.

59 *Lite efterfest inne i stan efter U.W. Solnedgång över slussen *Och Astrid och Hans rockar loss på "dans"golvet..

60 *Kerstin och Ola pustar ut i soffan efter en massa god mat och gott vin hemma med oss en kväll.. Gick vidare ut på Kvarnen sen och rockade loss.. *Jag och Astrid lyxar med lite frukost ute på stan.. Cafe Julias har supergoda rostade smörgäss..

61 MIDSOMMAR 2004 på Ornö i Stockholms Skärgård *Astrid och Micke i Dalarö. Vi ska precis gå på båten Havsörnen mot Ornö och Ullis lantställe *Full fart mellan öar och skär

62 *Framme i stugan och lite fördrink innan själva midsommarmiddagen. Anna-Karin, Ullis, Sibbis, Astrid och Micke.. och jag bakom kameran såklart *Sibbis och Anna-Karin bläddar fram nå n bra snappsvisa, så man inte BARA behöver dricka.

63 *Efter middagen körde vi lite terrängkrocket. Ullis laddar hårt mot en port *Och jag laddar hårt mot fotografen.. *hihi*

64 *Sen trängdes vi inne i lilla stugan, drack alkohol och spelade TP *Astrid och Ullis vid tårtan... Hur mycket har den leende Astrid smuttat på vinet kan man undra *hihi* *Senare på natten grillade dom som var pigga och vakna.. Anna-Karin och micke är grillmasters

65 *Lilla stugan som vi alla 6 trängdes i *Och utsikten från verandan

66 *Carina och Göran (Min bror och hans fru) på besök i Sthlm i början av Juli... Dom, astrid och jag gick först på Faros och åt grekiskt och sen till MEST och sänkte lite öl... Här vid slussen med en "välkänd" stockholmsvy i bakgrunden. *På vägen hem var jag och astrid lite "wild and crasy".. Bl.a. red på blågula älgar..

67 *Nere vid slussen dagen efter... Trist väder det blev bara *Men inomhus kan det oxå bli blött... Massa vin blev det.. =)

68 *Den första bilden jag tog med min nya lilla mobiltelefonskamera (VGA-format). Micke fick vara modell *Sista dagen på mitt 2:an uppdrag på Powerwave. Janne och Stefan tar en lunchkopp kaffe i solen utanför.

69 (Juli 2004) Sommarsemestern del 1 (Roslagen-Skåne-Stockholm) * Uppe i Roslagen. Jag och Astrid och hennes föräldrar sitter i Östhammar och äter fin middag på restaurang. * Efter Roslagen bar det av ner till Skåne för en veckas "ratrace". Här har vi blivit hämtade på tåget med alternativ taxi. *ler*

70 *Senare på kvällen nere i Beddinge hos Annica och Calle.. Lite kallt för att bada, men dock.. =) * Sightseen i nordvästra skåne.. Jag och Astrid har precis käkat lunch i Mölle

71 * Sen bar det av mot konstverket NIMIS på Kullen.. Vi lyckades locka med Linda och Bosse, och Ola och Kerstin. Efter självmordsbranta klippstigar ner dit så vet jag inte hur "glada" dom var för att vi lyckades locka med dom.. *hehe* *Hela Nimis i dess "prakt". Egentligen helt fantastiskt att man lyckats bygga ihop ett så nt åbäke. Men häftigt var det.

72 * På kvällen blev vi lockade till Mats och Eva i Hjärup på grillning * Niclas och hans Nella och hennes dotter Liv kom oxå. Jätteskoj att träffa alla samtidigt

73 * En skånetur UTAN ett besök på Lilla Torg finns ju inte... Astrid har fått ta i en Corona och är nöjd och glad för det.. =) * PÅ tordagen mötte vi Catti och Lars på ett cafe i Lund.. Snackade en massa om dittan och dattan och Stalingrad..

74 * DÄR BORTA ÄR MITT LAND... Jag står på Sibbarp och pekar över Barnviken mot det som var landet Magnusanien när jag var en liten parvel på sådär 5-7 år... Fredagen var en riktigt solig toppendag så vi passade på att åka ut till mina "barndoms lekplatser".. * Här är Astrid på min brors gamla "land", Kendoanien. Numera är det Öresundsbron som dominerar Horisonten

75 * Tja, vad ska man säga.. =) Vi åkte här ut till mina andra gamla "lekplatser". Stranden i Lomma. *På fredagskvällen hade Fredrik sin födelsedagsfest i sin fina lägenhet i Malmö. Vi var först.. *hihi*

76 * Senare kom fler iaf. Bl.a. Kerstin och hennes kompis Anna (till vänster) som dricker vin i Freddes Bamseglas a la dallasstorlek.

77 * Annika och hennes sambo Henrik snackar med fredrik på kvällen innan dom flesta av oss vinglade ut på Etagé och rockade loss ett par timmar. * Ny fest på uppstuts.. =) Efter att suttit 5 timmar på tåg upp till sthlm igen så var vi hos Sibbis på hennes födelsedagsfest.. Här är Roger och Ullis igång.

78 * Maria och Ullis på "dansgolvet" sen *Linda och Jag rockade oxå på lite..

79 *Olle och Astrid höll sig i soffan istället. *TÅÅÅRTA.. Sibbis fyller 1 år.. Om man ska tro ljusen iaf.. =)

ALBUM 2003 - DEL 1. *Lite vinter... Is på mälaren, ute vis Södra Ängbybadet. *Solen gömmer sig bakom ett träd nere vid södra ängbybadet

ALBUM 2003 - DEL 1. *Lite vinter... Is på mälaren, ute vis Södra Ängbybadet. *Solen gömmer sig bakom ett träd nere vid södra ängbybadet ALBUM 2003 - DEL 1 *Lite vinter... Is på mälaren, ute vis Södra Ängbybadet *Solen gömmer sig bakom ett träd nere vid södra ängbybadet *Kaveldun ute på nacka reservatet när jag och helena var ute och gick

Läs mer

ALBUM...2007 del 2 (Juli September 2007)

ALBUM...2007 del 2 (Juli September 2007) ALBUM...2007 del 2 (Juli September 2007) * Tillbaka i Sthlm och en "varm" kväll på Gerdas. Fredde och Tobbe i det sista solljuset innan det blev mörkt * På andra sidan hade vi 3 st MA-flickor * Keep on

Läs mer

ALBUM...2003 Del 2 (Från Juli 2003- Dec 2003)

ALBUM...2003 Del 2 (Från Juli 2003- Dec 2003) ALBUM...2003 Del 2 (Från Juli 2003- Dec 2003) Frankrikeresan med kompisarna * Jag och fredrik har precis lyft från Kastrups flygplats i ett Grönt Sterling-flygplan. Sibbis, Ola och Ullis flög ner en dag

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

ALBUM... 2004 del 3 (Oktober-December 2004)

ALBUM... 2004 del 3 (Oktober-December 2004) ALBUM... 2004 del 3 (Oktober-December 2004) * En lördag i oktober gav vi Micke skjuts ut till Arlanda och passade där på att bli överflugna av lite plan.. =) Dånar rejält där man står under.. * Sen på

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Första operationen september 2010

Första operationen september 2010 Första operationen september 2010 Oliver Vår son föddes med total dubbelsidig LKG-spalt. Första operationen som vi nu har genomfört gjordes när han var nästan 7 månader och då slöt de den mjuka gommen

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster Så var det då dags att för första gången sammanfatta händelserna för en rallyfantast, s k gam, detta utspelade sig under en helg och beskriver många tankar och känslor upplevda under en och samma helg...

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, det är Maria. -Hej, sa Dennis. -jag vill bara tacka för att du räddade min brors son. - Det var så lite så. - Och förlåt för att jag inte vågade säga ifrån på caféet,

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

ALBUM... 2005 del 2 (Juni-Juli 2005)

ALBUM... 2005 del 2 (Juni-Juli 2005) ALBUM... 2005 del 2 (Juni-Juli 2005) * Smaka på sthlm i Juni... Kungsans restaurangdagar.. Mötte upp Annica, eric och en del av deras gamla arbetskompisar där nere.. Ola o Kerstin dök up sen med.. * Här

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Lille katt, lille katt, lille söte katta, vet du att, vet du att det blir mörkt om natta

Lille katt, lille katt, lille söte katta, vet du att, vet du att det blir mörkt om natta Heja Bamse, starkast är vår Bamse. Men han tycker inte om att slåss! Dunderhonung, farmors dunderhonung, äter han för att bli stark förstås. Och kommer det en stöddig typ, och ger en liten svag ett nyp,

Läs mer

SENARE EWA ZACHRIZON MICHAEL ZACHRIZON

SENARE EWA ZACHRIZON MICHAEL ZACHRIZON 39 ÅR SENARE EWA ZACHRIZON MICHAEL ZACHRIZON rätt man vid min sida Michael fyller alla mina behov finns där hela tiden som min andra hälft tillsammans är vi hela Michael 6/12-15 kl 19:15 Jag och Ewa åkte

Läs mer

ALBUM...2006 Del 1 (Januari-Juni 2006)

ALBUM...2006 Del 1 (Januari-Juni 2006) ALBUM...2006 Del 1 (Januari-Juni 2006) * Pokerkväll hemma hos ingrid och Esse... Mr Big Gambler.. Som vann sen oxå.. *hihi* * Sen pulkadax. Ola o Kerstin var på middag hos oss, och vi passade på att pulka

Läs mer

ALBUM...2008 Del 1 (Januari-Juni 2008)

ALBUM...2008 Del 1 (Januari-Juni 2008) ALBUM...2008 Del 1 (Januari-Juni 2008) * på besök på söder hos Sandra och Fredrik. Giraffis fick vara med som stöd :-) * Giraffis behövdes dock inte för Sandra klarade det bra själv * Alexander på sitt

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

kapitel 1 Publicerat med tillstånd Dilsa och den falska förälskelsen Text Petrus Dahlin Bild Sofia Falkenem Rabén & Sjögren 2013

kapitel 1 Publicerat med tillstånd Dilsa och den falska förälskelsen Text Petrus Dahlin Bild Sofia Falkenem Rabén & Sjögren 2013 kapitel 1 I morgon börjar sommarlovet och vi ska åka till Gröna Lund. Om sommaren fortsätter på det här sättet kommer det att bli den bästa i mitt liv. Jag sitter hemma på rummet och har just berättat

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

Situationer som stimulerar till alkoholkonsumtion eller narkotikamissbruk

Situationer som stimulerar till alkoholkonsumtion eller narkotikamissbruk IDS-100 Situationer som stimulerar till alkoholkonsumtion eller narkotikamissbruk Namn Datum (år mån dag) I detta formulär finns listade ett flertal situationer i vilka många människor ofta dricker alkohol

Läs mer

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Bakrund.2 Syfte,frågeställning,metod...3 Min frågeställning..3 Avhandling.4,

Läs mer

6b presenterar. Tänk om...

6b presenterar. Tänk om... 6b presenterar Tänk om... Tänk om jag var en fågel och du min lilla unge Vi skulle flyga ovanför varenda liten dunge Vi skulle flyga högt, högt upp i det blå Och sen skulle vi sno frön när bonden skulle

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti

barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti Två och en halv vecka sen sist. Två och en halv vecka som har varit rätt så lugna och rätt så förkylda. Det är förkylningstider nu. Många av våra

Läs mer

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Björns föräldrar separerade när han var ett år. Efter det bodde han mest med sin mamma, men varannan helg hos sin pappa, med pappans fru och sin låtsassyster.

Läs mer

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Lina Kapitel 1 Lina var 10 år och satt inne med sina två vänner Gustav och Caroline.

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Kapitel 3. Här är en karta över ön Kap 1 Skeppet Jag var på en färja och jag skulle över till Danmark och spela Champions League finalen som är det bästa man kan vinna i fotbollsvärlden. Jag spelar i FC Liverpool och vi ska möta Bayern

Läs mer

-PAROS- Varmt och skönt. -PAROS- Sol, bad och värme. God mat & Dryck. -CANNES & MONACO- Hembesök och Depådrink.

-PAROS- Varmt och skönt. -PAROS- Sol, bad och värme. God mat & Dryck. -CANNES & MONACO- Hembesök och Depådrink. -PAROS- Varmt och skönt -PAROS- Sol, bad och värme. God mat & Dryck. -CANNES & MONACO- Hembesök och Depådrink. -MÜNCHEN-&-BERLIN- Oktoberfest & Återförening. INEHÅLL InterRail 1990 Traveller 1990 Nr 2

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Kapitel 1 - skeppet Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Jag och min bästa kompis skulle åka flygplan till Madagaskar, men de flygplanet hade kraschat. Så vi var tvungna att åka med ett skepp, så

Läs mer

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.! Dag 1 Det är en varm och solig fredag över potatis land. Moa potatisson äter glass på sin balkong i rad huset. hennes mamma är i London. Moa har sommarlov. Moa ska ha födelsedagskalas på söndag hon har

Läs mer

Slippa-bada-vecka. Publicerat med tillstånd Ellen, Sorken och hemligheten Text Maria Frensborg Bild Tomas Nilsson Bonnier Carlsen 2012

Slippa-bada-vecka. Publicerat med tillstånd Ellen, Sorken och hemligheten Text Maria Frensborg Bild Tomas Nilsson Bonnier Carlsen 2012 Slippa-bada-vecka Som tur var kom höstlovet och befriade mig från en baddag. Jag satt hemma i köket på lördagsmorgonen och kände mig lite extra lycklig. På bordet brann ett stearinljus som jag hade tänt

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari Nu när ni har det kallt hemma i Sverige blir det bara varmare och varmare här hos oss. Vi går emot den varmaste perioden och det känns verkligen.

Läs mer

Semestervecka i Skara

Semestervecka i Skara Sommarbilder 2008 Här de uppklädda grabbarna innan vi skall på dop. Här är hela familjen Nyhus samlad efter att de döpt kusin Adam i Örgryte kyrka.. Semestervecka i Skara Vi hyrde en liten stuga vid sjön

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen.

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen. - manus ver.2 INT Sovrum dag En kille ligger och sover i hans väldigt städade, prydliga rum. Det är JIM. Ett foto av hans mor och en väckarklocka syns på nattduksbordet. Han sätter sig upp nöjd 2 sekunder

Läs mer

LYCKAD FÖRENINGSDAG ***************************************************************************

LYCKAD FÖRENINGSDAG *************************************************************************** LYCKAD FÖRENINGSDAG Juli 2011 Många medlemmar tog chansen att vinna priser i tipsrundan, grilla korv, lyssna på Limpans rock-trio och sist men inte minst låta barnen rida ponny Familjen Peterson som vann

Läs mer

1. Olle använder glasögon därför att han.dåligt. 2. Johan behöver en hörapparat därför att han hör dåligt med det vänstra

1. Olle använder glasögon därför att han.dåligt. 2. Johan behöver en hörapparat därför att han hör dåligt med det vänstra SFI ORDKUNSKAP 1. Olle använder glasögon därför att han.dåligt. 2. Johan behöver en hörapparat därför att han hör dåligt med det vänstra 3. Alvedon och nässpray kan du receptfritt. 4. Receptfritt att du

Läs mer

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix ABC klubben Historiestund med mormor Asta Av Edvin Bucht 3a Djuptjärnsskolan Kalix Nu är Lea, Jacob och Dennis på väg till sin mormor, Asta som hon heter. Dom körde från orten Kalix, till deras mormor,

Läs mer

Fyra sekunder Arbetsmaterial för läsaren Författare: Kirsten Ahlburg

Fyra sekunder Arbetsmaterial för läsaren Författare: Kirsten Ahlburg Fyra sekunder Arbetsmaterial för läsaren Författare: Kirsten Ahlburg Om arbetsmaterialet Det här arbetsmaterialet följer sidorna i boken. Till varje sida finns det ordförklaringar och frågor att fundera

Läs mer

Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos!

Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos! Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos! Efter att vi lämnat av Torpagojorna o båten Hero på Kos, tog vi en segling ner på södersidan av Kos. Som vanligt

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

KAPTEN VANDA OCH VATTENMYSTERIET

KAPTEN VANDA OCH VATTENMYSTERIET KAPTEN VANDA OCH VATTENMYSTERIET Någon har lämnat vattenspår i hela Staffanstorp. Hjälp Kapten Vanda att lista ut vem det är! Ett blött spel för hela familjen. Spelet utgår ifrån: Torget Spelet är skapat

Läs mer

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008:

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008: Min tid i Bryssel Onsdag 12 nov 2008: Klockan ringde 03:15 och jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Det var väldigt nära att jag direkt somnade om för just då kändes en hel natts sömn viktigare

Läs mer

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken

Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken 1 Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken En huvudsats kan ensam bilda en mening Flera huvudsatser kan bilda en mening En huvudsats + en bisats kan bilda en mening

Läs mer

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012 Hjälp! Jag Linn gjorde illa hjälp! jag gjorde illa linn Text: Jo Salmson 2012 Bild: Veronica Isaksson 2012 Formgivare: Sandra Bergström Redaktör: Stina Zethraeus Repro: Allmedia Öresund AB, Malmö Typsnitt:

Läs mer

Semestervecka i Skara

Semestervecka i Skara Sommarbilder 2008 Här de uppklädda grabbarna innan vi skall på dop. Här är hela familjen Nyhus samlad efter att de döpt kusin Adam i Örgryte kyrka.. Semestervecka i Skara Vi hyrde en liten stuga vid sjön

Läs mer

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s POLEN 2011 Jesper Hulterström V10 s 1 Jag heter Jesper Hulterström och Har varit på utlandspraktik 5/5 25/5 i Polen i en stad vid namn Tuchola. Resan varade i 3 veckor och den gjorde jag med John Pettersson

Läs mer

Författare: Can. Kapitel1

Författare: Can. Kapitel1 Ön Författare: Can Kapitel1 Jag heter Johnny Depp och är 37 år. Jag. bor i Madagaskar. Min mamma är svårt sjuk och jag måste försöka se min mamma innan hon dör.hon bor i Australien och jag har lånat en

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

ALBUM...2006 Del 2 (Juli - December 2006 )

ALBUM...2006 Del 2 (Juli - December 2006 ) ALBUM...2006 Del 2 (Juli - December 2006 ) Barcelona Juli 2006 * Barcelona i Juli är VARMT.. Tur att dom har så stora Cervezas då :-) * på förmiddan och Lunch så brukade vi bege oss till Stranden för att

Läs mer

Slutsång. Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag. och ha det så bra!

Slutsång. Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag. och ha det så bra! Slutsång Melodi: "Tack ska du ha, Kalle heter jag, vad du heter gör detsamma tack ska du ha!" Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag och ha det så bra! En liten båt En liten båt blir ofta

Läs mer

Vägen till den andra världen

Vägen till den andra världen Vägen till den andra världen KAPITEL 1 Vägen Till Den Andra Världen Trodde aldrig att jag skulle hitta denna underbara värld! Det var en helt vanlig fredag, jag vaknade tidigt för att gå till skolan. Dagen

Läs mer

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez Jag heter Antonio och jag arbetar som tandläkare. En tandläkare hjälper människor med deras tänder. Om du inte går till tandläkaren så kommer du att få hål i tänderna och väldigt ont. Att gå till tandläkaren

Läs mer

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Författare: Izabella Rydén Det var en gång för inte så länge sedan. Då levde den 14-åriga Tugummi von Bubbelgum med sin lillasyster Molly Viktoria von Bubbelgum. Tugummi

Läs mer

Le, Tova! LÄSFÖRSTÅELSE. Elevmaterial RIKKE DYRHAVE SIDAN 1. Namn: Frågor på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten.)

Le, Tova! LÄSFÖRSTÅELSE. Elevmaterial RIKKE DYRHAVE SIDAN 1. Namn: Frågor på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten.) RIKKE DYRHAVE SIDAN 1 Elevmaterial Namn: LÄSFÖRSTÅELSE Tova Frågor på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten.) 1. Vad heter Tovas bästis? 2. Vad gillar Tova med sig själv? 3. Vad är det som

Läs mer

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum Stella Lindbäck Molly Victoria von Bubbelgum vaknade av att det lät som att ett fönster krossades. Hon vågade inte gå ner och kolla. Men hon sprang ner för trappan

Läs mer

barnhemmet i muang mai onsdag 3 maj - måndag 12 juni

barnhemmet i muang mai onsdag 3 maj - måndag 12 juni barnhemmet i muang mai onsdag 3 maj - måndag 12 juni Sex veckor sedan sist. Sex långa veckor pga att vi ofrivilligt har tvingats vara borta en hel del från barnhemmet under denna period. En helt oplanerad

Läs mer

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag heter Sara. Jag är 10 år gammal. Jag har en lillasyster. Hon är 3 år. Hon heter Linda. Jag har en mamma och pappa också. Vi är en fattig familj. Vi bor i ett litet hus på landet.

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli Det är lugnt på Phuket när det är sommar i Europa, i alla fall mycket lugnare. Men hos oss är allt som vanligt fast med lite mindre besök. Och som

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december Under veckorna som har gått har vi med jämna mellanrum i vardagen firat thailändska högtider och framöver blir det dags för lite farang-högtider

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 1 april - onsdag 6 maj

barnhemmet i muang mai tisdag 1 april - onsdag 6 maj barnhemmet i muang mai tisdag 1 april - onsdag 6 maj Äntligen, äntligen, äntligen är de tillbaks. Lusten att skriva veckobrev försvann med barnen om vi ska vara ärliga men nu har barnen och med andra ord

Läs mer

Rally SM.. Rally SM... Rally SM.. så var det åter dags.. för denna underbart trevliga form av rally.. denna gång på "hemmaplan", vilket som vanligt ställer till en hel del extra problem som man inte behöver

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam Boktips Äntligen, äntligen, äntligen kommer vi med våra nya lästips lagom till höstlovet. Hoppas ni kan hitta något mysigt ställe att krypa upp, ner eller in i och läsa lite bra böcker nu när vädret är

Läs mer

Skåningarna är på hugget och en diskussion följde efteråt. Det kändes bra. Efter det kunde jag slappna av och bara njuta av arrangemanget som i

Skåningarna är på hugget och en diskussion följde efteråt. Det kändes bra. Efter det kunde jag slappna av och bara njuta av arrangemanget som i Det har varit NYP-träff i Skåneland i helgen 14-16 sept 2011 Nätverk för yngre yrkesverksamma med Parkinson träffades på Sundsgården i Helsingborg med ett program fullt av bra information och roliga inslag.

Läs mer

stockholm.se/medioteket cirkbloggen.se

stockholm.se/medioteket cirkbloggen.se En både varmhjärtat och humoristisk fula ankungen-berättelse från Taiwan. Om krokodilen Guji-Guji som föds in i en familj ankor. Så en dag stöter Guji-Guji ihop med tre elaka krokodiler, de vill att han

Läs mer

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke DRAKEN Av Simon Kraffke 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Erik och jag är 7 år och jag bor på en gård och den gården heter Hemlighetensgård bara för att vad som helst kan hända här. Och den gården ligger

Läs mer

Nya vänner ORDFÖRSTÅELSE TEXTFÖRSTÅELSEFRÅGOR MARIA BURMAN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Nya vänner ORDFÖRSTÅELSE TEXTFÖRSTÅELSEFRÅGOR MARIA BURMAN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA BURMAN ORDFÖRSTÅELSE halt (s 3, rad 1), isigt, lätt att glida och ramla mellanmål (s 5, rad 7), något lätt att äta, frukt till exempel stukat (s 7, rad 9), gått snett med,

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev

Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev December 2009 Till alla nyhetsbrev... Rubriker: Efter sju år har flickorna sitt eget hem Första mötet Aldrig kunde jag tro Festen på El Arca som ingen kommer att glömma

Läs mer

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA FRENSBORG LÄSFÖRSTÅELSE kapitel 1 scouterna(sid 3, rad 8), grupp för ungdomar som tycker om naturen försvunnen (sid 3, rad10), borta parkeringen (sid 4, rad 1), där man

Läs mer

Nu är jag snart på väg! Jag älskar att resa!

Nu är jag snart på väg! Jag älskar att resa! Nu är jag snart på väg! Jag älskar att resa! Kära dagbok! Nu är jag tillbaka i Leiden igen. Flygresan var lika rolig som vanligt. Jag kände igen mig direkt när vi kom fram så jag visade Annika, Caroline,

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

jonas karlsson det andra målet

jonas karlsson det andra målet jonas karlsson det andra målet noveller wahlström & widstrand 064802Det andra målet.orig.indd 3 12/21/06 3:03:00 PM Wahlström & Widstrand www.wwd.se Jonas Karlsson 2007 Tryck: GGP Media GmbH, Tyskland

Läs mer

MORDET : vid polisstationen, telefonen ringer och Anders svarar. - Hej du har kommit till Polisstationen vad har hänt?

MORDET : vid polisstationen, telefonen ringer och Anders svarar. - Hej du har kommit till Polisstationen vad har hänt? MORDET Carl går upp för trappan och sätter sig vid datorn. Det har varit en jobbig och slitsam dag. Han går in på datorn och kollar sina mejl. Han hör ett brummande och kollar ut och där står en motorcykel

Läs mer

RAPPORT FRÅN ZAMBIA. Det fanns tom toalett och dusch.

RAPPORT FRÅN ZAMBIA. Det fanns tom toalett och dusch. RAPPORT FRÅN ZAMBIA I november besökte Ulla och jag familjen Linyama i Zambia 5 dagar. Ett besök som var efterlängtat från båda parter. Vi togs verkligen emot med stora famnen. Det visade sig att Michael

Läs mer

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör 1978 Scen 1. Personer emma jerry robert en servitör 1977 är Emma 38 och Jerry och Robert 40. * Betrayal hade premiär på National Theatre i London, 15 november 1978, i regi av Peter Hall. Pub. 1977. Vår.

Läs mer

Den kidnappade hunden

Den kidnappade hunden Den kidnappade hunden Lisa, Milly och Kajsa gick ner på stan med Lisas hund Blixten. Blixten var det finaste och bästa Lisa ägde och visste om. När de var på stan gick de in i en klädaffär för att kolla

Läs mer

www.viljaforlag.se Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet!

www.viljaforlag.se Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet! ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN SOM Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet! Kapitel 1 1. Jim och Amir studerar på en folkhögskola. Vet du vad en folkhögskola är? Vad är

Läs mer

1 december B Kära dagbok!

1 december B Kära dagbok! 1 december B Kära dagbok! (Fast egentligen är det ju ingen dagbok, utan en blå svenskaskrivbok från skolan. Jag bad fröken om en ny och sa att jag hade tappat bort den andra. Sen kan jag bara säga att

Läs mer

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och Jag och min morbror. Jag var hemma själv och satt i soffan. Jag har inget och göra. Vart är tv kontrollen någonstans? Har mamma tagit bort kontrollen? Jag får väl leta sa jag med en suck. Ring ring, är

Läs mer