CHG Stuteri AB. Måndag.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "CHG Stuteri AB. Måndag."

Transkript

1 Följ med på en resa i vår vardag med våra hästar Presentation: Vi som driver CHG stuteri heter Jessica och Henrik Håkansson. Vi startade vårt bolag på hösten Vi har valt att återberätta en vecka när fölningarna hör till vardagen, Vi har också valt att återberätta om Red Hot Chilli 1285s Falsterbovecka,RHC är vår först uppfödda avkomma. Han gick sitt bruksprov 2014 och har sedan dess verkat i avel sidan om sin tävlingskarriär. Så häng med! CHG Stuteri AB. Vi har idag 9 avelssto samt så har vi inlånat ett sto. Vi får mellan 5-10 föl om året. I år fick vi 10 föl av 11 betäckta sto. Henrik kör även ett eget bolag bredvid vårt hästföretag, ett mark entreprenadföretag. Måndag. Henrik går ut och fodrar hästarna vid kl 6.00 varje dag, både dom på box oxh dom som står på lösdrift. Ute på lösdriften kollar han samtidigt igenom alla hästarna så dom mår bra och inte skadat sig under natten. Han ser också över så att dom har rent vatten kvar om inte fyller han på detta. Under tiden hästar på box äter sin krafft lägger han ut deras hösilage i deras hagar, ser till så dom har vatten. När morgonmålet är uppätet så får hästarna komma ut i sina hagar. När jag lämnat vår son på skolan mockar jag stall och vindskydd och strör upp ordentligt. I dom boxar vi har hästar läggs det in krafft och hösilage. När detta är klart går jag ut till sto och föl. Det brukar bli väldigt mycket kel med dom alla och under tiden kan jag i lugn och ro se till så alla mår bra och beter sig som dom brukar. Fölen lyfts det ben på och jag tar väldigt mycket på dom precis överallt, vilket dom älskar.

2 Vid är det tid för lunch för våra box hästar, dom får mycket ensilage både morgon och lunch ute i sina hagar, näst intill fri tillgång, dom får helt enkelt så mycket hösilage som går i rören. Vi har cementrör i vinterhagarna som vi lägger ensilagen i så det inte skall blåsa bort eller att unghästarna ska stå i sin mat. Givetvis kollas hästarna över så dom äter och dricker som dom ska. På lösdrifterna har hästarna fri tillgång på hösilage. Dom har får två balar åtgången och vi brukar behöva köra ut nytt till dom var 3:de dag. Tjejerna och fölen får också krafft 2 gånger per dag, morgon och kväll. Vid ca kl tar vi in boxhästarna lite beroende på väder & vind. Lösdrift hästarna får sin krafft och nytt vatten inför natten. Vi borstar hästarna, spolar ben om det behövs och kollar så ingen fått något sår eller skada. Vid ca Tar vi en sista koll på hästarna. Dom får mat och vatten. Vissa kan tycka att detta är sent men vi har erfarit att om något händer så som kolik eller fastrullning eller dyl så har vi mer kontroll samt hinner hjälpa hästarna innan det går för långt. Det har faktiskt räddat ett par st hästar här. Både kolik och fastrullningar. Tisdag. Vi ponerar att det är vår och tid för fölning. När det är tid för fölning så vakar vi stona dag och natt vilket innebär att här alltid finns minst en person hemma på gården. Våra sto fölar antingen i vindskyddet eller inne på box. Vi vakar dom med sele och kamera samt så tittar vi på hur dom beter sig hela tiden, då vi känner alla våra märrar väl så ser vi när det är tid för fölning. När våra ston fölar finns vi alltid där men stör så lite som möjligt. Behöver stoet en extra hand är vi snabbt på plats, likaså vid akuta situationer. I år startade vår fölningssäsång med stor dramatik där stoet var förstföderska, fölet fastnade, inte bara en gång utan 3 gånger på vägen ut, vilket resulterade i att fölet var näst intill död när vi väl fick ut den. Vi började direkt med hjärt och lungräddning medan ägaren ringde distriktsveterinärerna som snabbt var på plats. Då hade vi fått liv i fölet till veterinärens stora beundran. Idag mår fölet precis som alla andra föl här på gården. Ytterligare 10 föl föddes här på gården i år. Vi hade ett felläge som vi snabbt fick rätt på och en märr som tyvärr gick sönder illa men som vi tack vare snabb insats räddade livet på. Fölet blev märrens sista avkomma och idag när hennes föl är 5 månader vandrar vår fina märr på dom gröna ängarna. Resterande fölningar flöt på bra utan extra dramatik. Trots mycket spänning och dramatik så ger varje individ oss så mycket tillbaka.

3 Onsdag. I år hade vi fölbedömning här på gården vilket var jätte skönt. Detta gjorde att vi hade möjlighet att visa alla våra föl. Dom fick bra och rättvisa bedömningar. Och vi kunde med facit i hand stolt visa 3 st av dom på Riksfölsfinalen i Flyinge. Vår fina CHG Hot Spicy e. Red Hot Chilli Cortez fick fanatiska poäng och slutade på en 3-de plats. Denna fina kille är såld till Anette Jernberg. Vi önskar dom all lycka i framtiden. Det ska bli mycket spännande att följa fina Spicy på hans resa genom livet. Torsdag. Livet med många hästar innebär en hel del risker. Vem som helst kan förstå att ju fler hästar du har desto mer skador händer. Vi har varit med om det mesta så som hovskada där halva hoven bröts av, vilket resulterade i att stoet kastade sitt föl, koliker, sårskador, hovbölder, lite annat smått och gott och nu sist en buköppning. Oftast går det bra men Tyvärr har vi i år fått ta bort 2 hästar. Ett fantastiskt fint sto som vi trodde så mycket på i aveln och en gammal fin elit märr som bla lämnat en godkänd hingst. Visst gör det fruktansvärt ont i hjärtat varje gång man ställs inför ett avslut men så skönt för våra fyrbenta vänner att vi kan hjälpa dom. Ingen vill se sin vän lida då är det bättre att hjälpa dom till en bättre plats. Fredag. Näst intill året om sitter vi och letar och tittar på hingstar inför nästkommande år. Detta är en av dom saker som är så otroligt spännande och roligt. Det finns sjukt mycket fina, duktiga och helt fantastiska hingstar det gäller bara att matcha dom till rätt sto. När vi letar hingstar så sitter vi ofta och tittar på filmer på både hingsten och dess avkommor. Jag kan tycka att det är väldigt viktigt

4 att se vad den intressanta hingsten lämnat för dom kan vara helt fantastiska själva men det betyder inte att deras avkommor är det. Vi avlar inte på att, Den hingsten var snygg, den tar vi. Vi avlar på prestation och meriter och letar dagarna igenom på den perfekta matchningen till just vårt sto. Att vi sedan har en egen hingst (Red Hot Chilli 1285 )som i mångas ögon är för ung att avla på än. Ja jag förstår det, men jag som uppfödare och ägare känner min häst bästa av alla och vill givetvis sätta honom på några a våra sto varje år. Jag tror ju stenhårt på honom både inom sporten och inom avel om jag inte gjort det hade jag inte lagt så väldigt mycket pengar på honom som jag faktiskt gjort för att få honom godkänd. I år har vi fått 8 avkommor efter honom, detta pga att se vad han lämnar med helt olika sto. Och om jag inte betäcker med honom själv som tror så mycket på honom varför skulle någon annan göra det då? Årets avkommor har inte gjort oss besvikna, vi har sett många av dom och en hel del live. Dessutom fick vi bra bedömning på våra här i sommar. Slår man ihop dom visade fölen så lämnar RHC bra galopp, bra typ på alla sina avkommor samt bra trav på dom sto som har en bra grund trav själv. En av hans avkommor, Kärrs Sonora Chilli erhöll fina 25.8 p 85 % i Södra Kalmar län hon var högst bedömda fölet på deras fölbedömning. Det positiva med att ha en egen hingst är också om någon av dom sto som blir seminerade med annan hingst inte skulle bli dräktig så har vi RHC med sina starka simmare. I år betäckte RHC 36 sto varav 1 ej blev dräktig. Detta medför att han ligger på 97 % dräktighet. Lördag. Dagarna går på som i Måndags. Dock passar vi på helgerna på att plocka in sto och föl från lösdriften för att skölja ben, klippa mannar och svansar, borsta och mysa med dom. Detta blir oftare under höst och vinter då med risk för lera och skitiga hästar. På vår och sommar behöver vi oftast inte spola ben så då borstar vi och klipper dom i hagen. Ett par gånger om året plockas stona in och badas vilket dom älskar. Hanna Fröslöv sköter hovarna på våra hästar. Har just nu ingen hemma som har skor så det är endast verkning. Detta görs inne på höst & vinter och ute sommartid. Vi har världens bästa veterinär Agneta Tégner som vi haft sedan många år tillbaka som hjälper oss med skador, semin, vaccineringar och allt annat. Söndag. Har vi tur så ska Red Hot Chilli och Olof Smith, Oshästar ut på någon tävling vilket vi alltid försöker hänga med på. Annars löshoppas någon unghäst eller så åker vi och hälsar på 2,5 åringarna som är på inridning hos Johanna Wall och Anna Krügel. Det är alltid lika spännande att ser sina avkommor börja sin utbildning. Då vi har föl och unghästar till salu kommer det ofta någon spekulant och tittar på helgerna.

5 Några föl är sålda, några är till salu och några kommer vi att satsa på själva för framtiden. Hur som helst så följer vi alla våra avkommor på deras färd genom livet vilket är mycket spännande och roligt. Red Hot Chilli 1285 Red Hot Chilli 1285 e. Niveau Wolfgang född RHC är vår först uppfödda avkomma. Han gick sitt bruksprov 2014 och har sedan dess verkat i avel sidan om sin tävlingskarriär. Red Hot Chilli har sedan hösten 2013 ridits/matchats och tävlats av Olof Smith Oshästar. Vi är jätte nöjda med vårt samarbete med Olof och Frida så planen är att ni kommer få fortsätta se Olof och RHC på tävlingsbanorna framöver. Vi har valt att återberätta RHCs Falsterbovecka vilket han med lätthet kvalade in på tre raka försök i våras. MÅNDAGEN den 6/7-2015: Vi hade inför denna tävling bestämt att RHC skulle bo hemma i sin egen box så han kunde fortsätta serva sina sto under denna vecka därav fick vi låna Blädde Gård, RHC hingsthållares hästlastbil. Så med nybryggt kaffe for vi iväg tidigt för att hämta upp vår laddade & taggade häst i Hörby hos Olof. När vi kom var RHC fixad, flätad och klar för avfärd mot Falsterbo. När vi anlände till tävlingsplatsen anmälde vi oss och sedan var det tid för besiktning. RHC uppförde sig jätte bra och fick därefter ställas på lastbilen en stund innan det var tid för framridning till hans första kval. Väl inne på framridningen skötte han sig också bra. Spänningen var på topp och hans matte var inte långt från att svimma. Dagens runda var inne på dressyrbanan. Läktarna var fullsatta! Väl inne på banan gjorde han är kanon runda, var nolla och ingen kunde vara stoltare än hans uppfödare tillika ägare! Olof var jätte nöjd med rundan och efter en skön avskrittning blev det en skön dusch för vår fina kille. Han fick givetvis en massa morötter och äpple. Man kunde riktigt se på honom hur stolt och duktig han kände sig. Efter allt beröm var det tid för lastning för en resa till Blädde Gård och tappning. Det gick som vanligt snabbt och bra och snart stod vår stjärna på lastbilen igen denna gången på väg hem till sin box.

6 Tisdagen den 7/ Då var det tid för kval 2 och precis som dagen innan hämtade vi RHC i Hörby hos Olof och körde honom till Falsterbo. Denna dag var vi något sena pga trafiken till tävlingsplatsen så när vi väl kom in på området stod Olof med hela sitt team redo med sadel träns, schabrak, luva, nr lapp, benskydd. Hade denna sadling varit på tid så hade vi vunnit i hästlängder. RHC var oberörd av detta, han ville mest få upp sin ryttare på ryggen så han kunde få göra det han älskar mest i hela världen nämligen att jobba. Framridningen gick jätte bra även idag, nästan ännu bättre än igår faktiskt, även om han idag var på en ny framridningsbana och skulle in på en ny bana, idag en gräsbana (nya gräsbanan för i år). Väl inne på banan hoppade han ännu lite bättre än gårdagen. Än en gång var han felfri och lyckan var total! Idag höll hans matte inte bara på att svimma hon var nära på att göra i byxan så nervös hon var, men det gick bra -inga olyckor hände och efter rundan tror jag inte jag varit så glad någonsin tidigare. Vilken häst vi fött upp och äger! Ja som ni förstår var lyckan obeskrivlig. Efter en massa beröm och pussande från matte på RHC så var det tid för en dusch och sedan hemfärd. Idag skulle RHC inte tappas utan kördes rakt hem till hans box. Onsdagen den 8/ Idag var det vilodag från Falsterbo men tid för tappning. Krille och Tobbe tog hand om det själva så vi kunde ta hand om våra hästar hemma för en dag. Vi har förmånen att ha underbara människor som hjälper oss här hemma när vi själv är iväg. Torsdagen den 9/ Ännu en vilodag från Falsterbo. Olof red Chilli en sväng för att känna på honom och han var lika strålande pigg och lycklig som vanligt. Annars spenderades dagen mest i hagen i lugn och ro. Fredagen den 10/ FINALdagen startades med att RHC tappades och därefter kördes till Falsterbo. Dagens final blev inte riktigt som planerat. Då det var många 5-åringar som tagit sig till final så beslöts det att klassen skulle delas upp på två omgångar. Ena hälften gick som planerat på förmiddagen och andra hälften gick på eftermiddagen. Detta innebar att om man gick till omhoppning så gick den på kvällen vi sex tiden ca. RHC skulle som planerat starta i första omgången. Denna dagen skulle han gå inne på stora banan. Detta var första stora arena som RHC någonsin varit inne på. Han skötte sig super. Visst blev han först lite chockad/spänd men efter något språng slappnade han av och sedan gick det av bara farten. Han var NOLLA i Finalen och skulle därmed gå omhoppning mot kvällen. Jösses så glada vi blev i hela teamet. Tårarna var inte långt från mattes ögon så stolt och glad var jag. Då omhoppningen skulle gå mot kvällen så lyckades vi låna en box på Falsterbo som RHC fick stå och vila i tills det var tid för omhoppning.

7 Omhoppningen. Olof & RHC var taggade inför omhoppning, visst började RHC känna av sin tuffa vecka med tävling på 3 olika banor plus att han tappades men denna häst har en vilja och en glöd för sitt jobb som många andra saknar. Framridningen gick bra, Olof tog det ganska lugnt och kände mest igenom så allt stämde inför omhoppningen. Väl inne på banan var det gasen i botten och full fokus på att försöka ta hem segern. Olof red så grästussarna for om RHC hovar -Till RHCs stora lycka och glädje. Olof satsade allt i kom i mål på en riktigt bra tid FELFRI så visst var dom med i matchen! Dock fanns det några som var något lite snabbare men från den som blev etta till RHCs tid så skiljde det endast på en halv sekund! Red Hot Chilli och Olof slutade på en 4de plats. Dom blev bäst placerade Svenskfödda tillika godkända hingst. Ja ni förstår själva nu kunde matte inte hålla tillbaka tårarna längre! Tänk så mycket lycka och glädje vår fina häst ger oss. Han är magisk. Pga av hans prestation under våren där han hade 9 starter varav 8 felfria runder och en runda med ett förargligt pet där han inte ens var i hindret så blev RHC uttagen till unghäst VM i Zangerheide. Detta var en resa vi aldrig kommer att glömma -Så spännande och roligt och vilken tävlingsplats, Vilken upplevelse. Hoppas vi tar oss dit igen. Lördagen den 11/ Red Hot Chilli gick på sin första semester för detta året vilken han givetvis var värd efter vårens och sommarens resultat! Så från denna dagen och 6 veckor framåt njöt RHC i sin hage och på myspromenader. God Jul Från Oss Alla Till Er Alla Red Hot Chilli, Jessica & Henrik CHG Stuteri AB ChampagneGården Välkomna och titta in på vår hemsida. Här hittar ni allt från våra sto, unghästar, föl och hästar till salu.

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Johanna Stjärnqvist: Tävlingsdag på Ribersborg 16/5-2015 Jag tänkte berätta om en tävlingsdag på Ribban. Först vaknar jag av att min väckarklocka

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Stall Flitige Lise. Resan. Boende Stall Flitige Lise Jag hade min praktik med Klara Winkler, vi åkte ner till Holland, till stall Flitige Lise. Stall Flitige Lise är ett försäljnings och tillridningsstall. De flesta av hästarna ägs av

Läs mer

tema avelsstoet Kulltorps stuteri har en tanke bakom varje nytt föl 52 hästfocus #

tema avelsstoet Kulltorps stuteri har en tanke bakom varje nytt föl 52 hästfocus # 52 hästfocus #1 2012 www.hastfocus.se Kulltorps stuteri har en tanke bakom varje nytt föl R På Kulltorps stuteri har det i många år fötts upp vackra och framgångsrika welshponnyer sektion B, som har hävdat

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Följ med Gunilla i hennes vardag med hästen i centrum

Följ med Gunilla i hennes vardag med hästen i centrum Följ med Gunilla i hennes vardag med hästen i centrum Presentation: Gunilla Persson Berg: Uppfödare, hästägare, ryttare, hovslagare och tränare. Jag har hållit på med hästar hela livet och haft förmånen

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Dagbok VALPSIDA 150508. Skriv ut VALPAR.

Dagbok VALPSIDA 150508. Skriv ut VALPAR. Dagbok VALPSIDA 150508 VALPAR. Skriv ut I söndags kväll började Axa och jag att sova i valprummet. På onsdagen började Axa att bädda, hon ville inte äta något, knappt skinka eller leverpastej. Onsdag natt

Läs mer

Johan Arneng har haft en lång. Uppfödarprofilen. Uppfödarprofilen: Johan Arneng kombinerar fotboll med trav

Johan Arneng har haft en lång. Uppfödarprofilen. Uppfödarprofilen: Johan Arneng kombinerar fotboll med trav TEXT OCH FOTO: Anne Adre-Isaksson 22 Det var fascinationen för stammar och avel som lockade Johan Arneng in i travet. Idag är han avelsansvarig på Stall Zet och har egen uppfödning tillsammans med hustrun

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE

VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE 011-660 95 www.aby-ridskola.se VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE 1 (6) Välkommen till Stallgängsutbildningen Stallgänget För att underlätta för er som

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Jag heter Emilie och fyller 25 år i sommar. Jag har ridit sedan jag var 9 år gammal och när jag var 11 år började jag på UPK. Det kändes på en gång

Jag heter Emilie och fyller 25 år i sommar. Jag har ridit sedan jag var 9 år gammal och när jag var 11 år började jag på UPK. Det kändes på en gång Emilie Wass Jag heter Emilie och fyller 25 år i sommar. Jag har ridit sedan jag var 9 år gammal och när jag var 11 år började jag på UPK. Det kändes på en gång att det var en extremt bra ridskola på alla

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Jag såg dig och kände så starkt i hjärtat det här är min häst, nästa dag var annonsen borta... Jag tänkte att äh jag hade ändå inte möjlighet att köpa en unghäst nu, för jag hade inte stallplats för en

Läs mer

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012 MAJ 2012 Sommartider den 27 maj 2012 Har hunnit vara hemma en vecka nu och vila upp mig lite från lägret ute på Lidingö, eller vilat och vilat, det har varit tester på schemat den gågna veckan. Men har

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari Nu när ni har det kallt hemma i Sverige blir det bara varmare och varmare här hos oss. Vi går emot den varmaste perioden och det känns verkligen.

Läs mer

PATRULLTID & PYJAMASBÖN

PATRULLTID & PYJAMASBÖN PATRULLTID & PYJAMASBÖN Till dig ledare Det viktigaste under lägret är kanske samlingen i den lilla gruppen/patrull? Här finns möjligheten att varje morgonen och kväll på ett särskilt sätt se varandra,

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Min APU i Polen! V10S. John Pettersson 5/05/2011 22/05/2011

Min APU i Polen! V10S. John Pettersson 5/05/2011 22/05/2011 Min APU i Polen! John Pettersson 5/05/2011 22/05/2011 V10S Inledning Jag heter John Pettersson och går V10S. Jag går inriktning skog på Vretagymnasiet 1a året, i den här rapporten kommer du som läser få

Läs mer

Rönninge-ritten 7/6-08.

Rönninge-ritten 7/6-08. Rönninge-ritten 7/6-08. Varsågoda och rid! Sa en glad funktionär när vi i min grupp ivrigt skrittade iväg på den första CR slingan på 30 km. Det var en varm och solig dag så vi fick det goda rådet att

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

runt innan vi blev körda till vårt boende. I Kessel blev vi mötta av Emile Hendrix och hans fru Hilda som hälsade och var jättetrevliga.

runt innan vi blev körda till vårt boende. I Kessel blev vi mötta av Emile Hendrix och hans fru Hilda som hälsade och var jättetrevliga. STAL HENDRIX När jag blev uppkallad bland de andra tjejerna för att höra om vi fått utlandspraktik eller inte var jag väldigt förhoppningsfull men samtidigt nervös. Så fort vi klivit in i rummet fick vi

Läs mer

Publicerat med tillstånd Märtas hästbok Text och bild Erika Eklund Wilson Bonnier Carlsen 2011

Publicerat med tillstånd Märtas hästbok Text och bild Erika Eklund Wilson Bonnier Carlsen 2011 Jag heter Märta. Jag älskar hästar! Det här är min bästa häst Julia. Hon bor på ridskolan. Där finns ridläraren Kattis, alla hästarna och mina ridkompisar. Jag rider där varje vecka. 7 Använd skänklarna!

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

Svenska Knabstrupperföreningens RIKSUTSTÄLLNING Med Årets Unghästtalang Hanaskede, Axvall 11-12 augusti 2012

Svenska Knabstrupperföreningens RIKSUTSTÄLLNING Med Årets Unghästtalang Hanaskede, Axvall 11-12 augusti 2012 Svenska Knabstrupperföreningens RIKSUTSTÄLLNING Med Årets Unghästtalang Hanaskede, Axvall 11-12 augusti 2012 Gemensamma bestämmelser: 1. Anmälningstiden utgår måndagen den 23 juli 2012. 2. Anmälan på särskild

Läs mer

UNM JUNI 2015 TÅRNBY DANMARK. Ett par dagar från Emelie Nyman Wänseth dagbok

UNM JUNI 2015 TÅRNBY DANMARK. Ett par dagar från Emelie Nyman Wänseth dagbok UNM 13-14 JUNI 2015 TÅRNBY DANMARK Ett par dagar från Emelie Nyman Wänseth dagbok UNM 13-14 juni 2015 Ett par dagar från Emelie Nyman Wänseth s dagbok. Fredag 12 juni Gäsp! Vaknar extremt tidigt för att

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

Distriktsveterinärerna tipsar. Information till. Stoägare

Distriktsveterinärerna tipsar. Information till. Stoägare Distriktsveterinärerna tipsar Information till Stoägare Avelssäsongen Våren är här och en ny avelssäsong stundar. Nya drömmar om föl väcks över hela landet hos såväl ston som stoägare. Då det varje år

Läs mer

Den kidnappade hunden

Den kidnappade hunden Den kidnappade hunden Lisa, Milly och Kajsa gick ner på stan med Lisas hund Blixten. Blixten var det finaste och bästa Lisa ägde och visste om. När de var på stan gick de in i en klädaffär för att kolla

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli Det är lugnt på Phuket när det är sommar i Europa, i alla fall mycket lugnare. Men hos oss är allt som vanligt fast med lite mindre besök. Och som

Läs mer

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren qvo vadis? 2007-01-11 Av Ellenor Lindgren SCEN 1 HEMMA Publikinsläpp. tar emot publiken och förklarar att slagit huvudet. har bandage runt huvudet och ligger och ojar sig på scenen. leker och gör skuggspel.

Läs mer

Dubbelseger i Sturup

Dubbelseger i Sturup Dubbelseger i Sturup I helgen så lossnade det ordentligt för Joakim och teamet. Det var dags för den 3:e deltävlingen i det Danska mästerskapet och den andra deltävlingen i Sverige. Platsen var Sturup,

Läs mer

VAD HÄNDER MED DITT STO? -PÅ MARKEBÄCKS SEMINSTATION

VAD HÄNDER MED DITT STO? -PÅ MARKEBÄCKS SEMINSTATION Seminsäsongen 2010 VAD HÄNDER MED DITT STO? -PÅ MARKEBÄCKS SEMINSTATION Markebäcks Seminstation Vet. Lotten Bäckgren Vägen från att man bestämmer sig för att betäcka sitt sto till dess man får ett föl

Läs mer

Barmarksläger i Portugal februari 2010

Barmarksläger i Portugal februari 2010 Barmarksläger i Portugal februari 2010 Torsdagen den 11 februari åkte en tapper skara orienteringsbrudar (Karin, Eva E, Eva J, Frida och Johanna) mot Portugal för att slipa formen i en vecka. Fredagen

Läs mer

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Rudolf Nu ska jag berätta om Rudolf Rudenstam. Rudolf är 38 är

Läs mer

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken.

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Vialundskolan: Nystart med Drömmen om det goda i Kumla av Malin Sundin För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Jag började direkt när jag kom tillbaka till skolan

Läs mer

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 SÖNDAG! När jag anländer till Halmstad känns det nästan overkligt. Tänk att jag verkligen är här. Att det är nu det händer. Har haft detta som mitt ständiga slut

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

med sin nya miljö. Introduktionen med Tilla sköttes utomhus och gick bra. Resten av dagen tog vi det bara lugnt, lekte, åt och bara hade mysigt.

med sin nya miljö. Introduktionen med Tilla sköttes utomhus och gick bra. Resten av dagen tog vi det bara lugnt, lekte, åt och bara hade mysigt. Den här artikeln skrev jag till Svenska kooikerhondjeklubbens medlemstidning. I tidningsnumret innan så skrev Felicia på kennel Rantafejs en liten artikel om uppfödning och så blev jag tillfrågad att skriva

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Första operationen september 2010

Första operationen september 2010 Första operationen september 2010 Oliver Vår son föddes med total dubbelsidig LKG-spalt. Första operationen som vi nu har genomfört gjordes när han var nästan 7 månader och då slöt de den mjuka gommen

Läs mer

Publicerat med tillstånd Spinkis och Katta Text Lasse Anrell Bild Mati Lepp Bonnier Carlsen 2009

Publicerat med tillstånd Spinkis och Katta Text Lasse Anrell Bild Mati Lepp Bonnier Carlsen 2009 Första dagen på sommarlovet ska Olle åka på fotbollsläger. Det är två lag från Söderkamraterna som ska träna ihop: Olles lag och ett tjejlag. Varför ska vi träna med tjejer? undrar några killar i Olles

Läs mer

Måndag!!! För att kolla på centrallasarettets hemsida, klicka här Hejdå! En bild på centrallasarettet...

Måndag!!! För att kolla på centrallasarettets hemsida, klicka här Hejdå! En bild på centrallasarettet... Måndag!!! Jag har valt att praoa på centrallasarettet på kirurgmottagningen! Dagen började klockan 8 på morgonen. Jag kom till entréhallen där jag blev hämtad av två kvinnor som heter Cecilia och Kerstin.

Läs mer

PIA. Publicerat med.llstånd Titel Text Bild Förlag

PIA. Publicerat med.llstånd Titel Text Bild Förlag PIA Jonatan är så glad att han nästan svävar in genom dörren till sporthallen. Han är barfota och har träningsbyxor och T-shirt på sig. Han ser fram emot att få flyga genom luften med ena benet framför

Läs mer

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar.

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar. innehållsförteckning Kap 1 Byxor s.1 Kap 2 Kidnappad s.2 Kap 3 den stora resan s.3 Kap 4 Hittat honom s.4 kap 5 Ingen tror oss s.5 Kap 6 Äntligen fångade s.6 BYXOR $$ Kap 1 Linus satt en tidig lördagmorgon

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10.

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10. KAPITEL 2 De hade knappt kommit ut på gatan förrän Emil fick syn på Söndagsförstöraren. Tant Hulda brukade komma och hälsa på varje söndag, fast Vega som bott i huset före familjen Wern hade flyttat för

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december Under veckorna som har gått har vi med jämna mellanrum i vardagen firat thailändska högtider och framöver blir det dags för lite farang-högtider

Läs mer

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863 7800

Läs mer

Lärarmaterial. Klara och grisen. Vad handlar boken om? Mål och förmågor från Lgr 11: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Hans Peterson

Lärarmaterial. Klara och grisen. Vad handlar boken om? Mål och förmågor från Lgr 11: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Hans Peterson Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Hans Peterson Vad handlar boken om? Boken handlar om Klara som ska flytta till en gård med sin mamma och hennes kille Johan. Klara vill inte flytta till landet för där

Läs mer

Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, det är Maria. -Hej, sa Dennis. -jag vill bara tacka för att du räddade min brors son. - Det var så lite så. - Och förlåt för att jag inte vågade säga ifrån på caféet,

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober

barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober Nu har det gått nästan en hel månad sedan vårt förra veckobrev. Detta brev har dröjt så länge helt enkelt för att det har hänt så mycket att

Läs mer

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013 MAJ 2013 Mallorca den 22 maj 2013 Så har vi anlänt till Mallorca och den lilla byn Soller här på ön, sist jag var här var för 2 år sedan med laget. Denna gång är det bara jag A-K och Bettan men vi har

Läs mer

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Den magiska dörren. By Alfred Persson Den magiska dörren By Alfred Persson 1 Hej Ffcbtgbgfjbfgjb Hej jag heter Benjamin. Jag är 10 år och går på Heliås. Mina ögon är bruna och håret är svart och jag har 5 finnar. Jag gillar att ha matte då

Läs mer

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013.

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Sandra Nilsson Född 95 Meriter : Lag-SM medaljer på ponny Startat

Läs mer

Skruttans badträning

Skruttans badträning Skruttans badträning Skruttans badträning Skruttan, flickan med en mage som luras. En saga om och för barn med Prader-Willi syndrom. Skruttan måste varje vecka gå till sjukhuset för att träna i den stora

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014

barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014 barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014 Oktober och nästan hela november har gått sedan sist och oj vad vi har hunnit med mycket! Barnen har fått sina mitterminsbetyg de har

Läs mer

Hur föds svenska fullblod upp?

Hur föds svenska fullblod upp? Hur föds svenska fullblod upp? Ett fördjupningsarbete av Caroline Söderberg och Gabriella Carlsson, Steg 3 2011 1 Inledning Alla uppfödare vill föda upp hållbara, snabba och framgångsrika hästar. Alla

Läs mer

Billie: Avgång 9:42 till nya livet (del 1)

Billie: Avgång 9:42 till nya livet (del 1) LEKTIONER KRING LÄSNING Lektionsövningarna till textutdragen ur Sara Kadefors nya bok är gjorda av ZickZack Läsrummets författare, Pernilla Lundenmark och Anna Modigh. Billie: Avgång 9:42 till nya livet

Läs mer

Rembo Skidor Presenterar

Rembo Skidor Presenterar Rembo Skidor Presenterar HUGO JACOBSSON Ålder: 16 år Skidgymnasiets ort: Mora kommun Gren: Längdskidor Vilket år går du på skidgymnasiet: Första året Program: Naturvetenskapliga programmet Hugos tips:

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

DEN RUNDA TUNNELN EN UNDERSKATTAD FIENDE

DEN RUNDA TUNNELN EN UNDERSKATTAD FIENDE DEN RUNDA TUNNELN EN UNDERSKATTAD FIENDE Av Marie Hansson När man är nybörjare i agility, eller ser sporten utifrån, är det lätt att tro att just den runda tunneln är det allra lättaste hindret! Och det

Läs mer

En olydig valp. Publicerat med tillstånd Puzzel på valpkurs Text Isabelle Halvarsson Bild Margareta Nordqvist Bonnier Carlsen 2011

En olydig valp. Publicerat med tillstånd Puzzel på valpkurs Text Isabelle Halvarsson Bild Margareta Nordqvist Bonnier Carlsen 2011 En olydig valp Det var en varm dag fram på höstkanten. I en bil satt den lilla jack russell-valpen Puzzel. Hon var en terrier och rätt så envis av sig. När dörren öppnades slank hon snabbt ut. Tyst som

Läs mer

Det hanns också med bassängbad, vattenrutschkana och minigolf. Fanns även möjlighet till bowling och klätterväg.

Det hanns också med bassängbad, vattenrutschkana och minigolf. Fanns även möjlighet till bowling och klätterväg. Rikslägret 2017. Årets Riksläger gick av stapeln i Idre och Idre Fjälls anläggning. Rikslägret planeras från Svenska Orienteringsförbundet och alla klubbar har möjlighet att deltaga. Nästan 500 ungdomar

Läs mer

LISAS DAGBOK när autismen tar över. Thomas Filipsson

LISAS DAGBOK när autismen tar över. Thomas Filipsson LISAS DAGBOK när autismen tar över Thomas Filipsson Barnläkaren var tydlig och korrekt Det är något som inte stämmer. Orden är hämtade från den 8 maj 1995. På avdelning 15 på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

Läs mer

Förskoleklass Bubblan

Förskoleklass Bubblan Sida 1 av 5 Skarpnäcks skola Förskoleklass Bubblan Bulleribock telenr: 0761291067 Bubblan telenr: 0761294382 Öppning och stängningsfritids telenr: 50815626 Veckobrev 30 mars 2012 för vecka 14, 16 och 17

Läs mer

Slutsång. Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag. och ha det så bra!

Slutsång. Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag. och ha det så bra! Slutsång Melodi: "Tack ska du ha, Kalle heter jag, vad du heter gör detsamma tack ska du ha!" Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag och ha det så bra! En liten båt En liten båt blir ofta

Läs mer

Fördjupningsarbete av Karin Tedesund

Fördjupningsarbete av Karin Tedesund Fördjupningsarbete av Karin Tedesund Steg 3 kursen 2004/2005 INLEDNING Jag valde mitt ämne på grund av att jag nyligen inskaffat mig en skrittmaskin `Walker. Skrittmaskinen har använts i över 30 år. För

Läs mer

Förlossningsberättelse

Förlossningsberättelse Förlossningsberättelse Torsdag 17 oktober På kvällen börjar jag känna av mensvärkslika smärtor i nedre delen av magen. Jag antar att det är helt normalt och reflekterar inte mer över det. Jag sover oroligt

Läs mer

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting!

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! 20/7 2014 Vi åkte från Kuben kl. 01:00 söndag morgon. Busschauffören stannade i Västerås för att ta en bensträckare men

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista stålskena fraktur brott i handleden akuten amputering konvention avtal efterskott omprövning överklaga SJUVÅRD VID ILLFÄLLIG VISELSE UOMLANDS

Läs mer

Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27

Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27 Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27 Nu var det dags att lämna fastlandet för att segla mellan öar i ca 7 månader framåt. Efter att ha fyllt diesel och sett till att passa in tidvattnet åkte

Läs mer

Verktygslåda för mental träning

Verktygslåda för mental träning Lek med tanken! Instruktioner för Verktygslåda för mental träning Här hittar du några verktyg som hjälper dig som är aktiv idrottare att bli att bli ännu bättre i din idrott. Är du tränare eller förälder

Läs mer

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012 JUNI 2012 Midsommar den 25 juni 2012 Då var midsommar över för denna gång och det har varit en riktigt trevlig helg med härligt folk! Började med Borejoggen som var bland det jobbigaste jag gjort, påminn

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 24 januari - lördag 11 februari

barnhemmet i muang mai tisdag 24 januari - lördag 11 februari barnhemmet i muang mai tisdag 24 januari - lördag 11 februari Jokk blev kvar länge på sjukhuset men har äntligen kommit hem. Vi har haft invigning av lekplatsen. Mia, Lasse, Fred, Oscar och Sandra har

Läs mer

EIDFAXI VÅR MAJ 2019

EIDFAXI VÅR MAJ 2019 EIDFAXI VÅR 18-19 MAJ 2019 Eidfaxi hälsar dig varmt välkommen till en fin vårhelg på Sundbyholm. Nedan följer lite information om vad som gäller på tävlingsplatsen, ett preliminärt tidsprogram samt lite

Läs mer

Lättläst. Gula Pressen. Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Lättläst / GULA PRESSEN

Lättläst. Gula Pressen. Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Lättläst / GULA PRESSEN gp FDUV Lättläst Gula Pressen Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Nummer 1 FEBRUARI 2012 Lättläst / GULA PRESSEN 1 Islandshästar på Ankis stall Det är en fin dag på Ankis ridstall. Det är kallt i

Läs mer

Författare:Julia Ahola och Thea Kjellström

Författare:Julia Ahola och Thea Kjellström Författare:Julia Ahola och Thea Kjellström Hela klass 5A har samlat in pengar till en klassresa.evelina har samlat in mest av alla.dom ska åka till Karibien och dom ska bo på en kryssning på havet.det

Läs mer

Sara och Sami talar ut Arbetsmaterial för läsaren Författare: Tomas Dömstedt

Sara och Sami talar ut Arbetsmaterial för läsaren Författare: Tomas Dömstedt Sara och Sami talar ut Arbetsmaterial för läsaren Författare: Tomas Dömstedt Om arbetsmaterialet Det här arbetsmaterialet följer sidorna i boken. Till varje sida finns det ordförklaringar och frågor att

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Du är den jag vill ha

Du är den jag vill ha Text (Rosa): Måns Gahrton l Text (Ville): Johan Unenge Du är den jag vill ha Baserat på en berättelse av Måns Gahrton och Johan Unenge Illustrationer: Johan Unenge www.livetenligtrosa.se du är den jag

Läs mer

Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4

Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4 Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4 Fredag 17 Juni Fri träning Dags för ännu ett race och även denna gången så hängde en dålig väderprognos över helgen, SMHI har lovat regn varje tävling såhär långt denna

Läs mer

Sommar, sommar & sol. Aktuellt

Sommar, sommar & sol. Aktuellt Sommar, sommar & sol Värme, sommar och sol! För många av er stundar snart ett sommarlov kan jag tro. Se då till och njut på allra bästa sätt! Är man kanin tror jag just nu att det bästa i livet är dagarna

Läs mer

Jojo 5B Ht-15. Draken

Jojo 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget - Jojo kan du gå ut och plocka lite ved till brasan frågade mamma - Okej jag kommer sa jag Å föresten jag heter Jojo och jag är 11 år jag bor i ett rike som kallas älvänka

Läs mer