Nytt särskilt boende för äldre KS/2018:456

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nytt särskilt boende för äldre KS/2018:456"

Transkript

1 Maria Frykegård Nämndsekreterare Telefon Nytt särskilt boende för äldre KS/2018:456 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att ge samhällsbyggnadskontoret och ekonomikontoret i uppdrag att påskynda processen att utreda förutsättningar för ett nytt särskilt boende för äldre i enlighet med de beslut som vård och omsorgsnämnden har fattat och , samt i enlighet med innehållet i denna tjänsteskrivelse daterad Sammanfattning av ärendet Med anledning av att omfattande platsbrist råder gällande platser inom särskilt boende för äldre, föreligger ett påtagligt behov av att beslut fattas och åtgärder vidtas för att påskynda en utbyggnad av platser inom särskilt boende. Då verksamheten i nuläget är tvingad att köpa externa platser utanför kommunen, bedöms detta medföra en merkostnad motsvarande 7 miljoner kronor för år Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige har beslutat att avsätta 110 mnkr i investeringsbudgeten för nytt särskilt boende för äldre i Mål och budgetramar för 2018 med ekonomisk plan Ekonomiska konsekvenser En köpt plats på särskilt boende för äldre, uppskattas vara ungefär 500 kronor per dygn dyrare än en plats i egen regi. För 2018 års första månader har platser köpts utanför kommunen till en kostnad av 2,7 miljoner kronor. Kostnaden kommer att eskalera under resterande del av året och bedöms landa på närmare 7 miljoner kronor för helåret Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Tjänsteskrivelse Protokollsutdrag 7, vård- och omsorgsnämnden Tjänsteskrivelse Protokollsutdrag 67, vård- och omsorgsnämnden Barnkonventionskonsekvenser Beslutet i sig medför inga nya barnkonventionskonsekvenser. 1(2)

2 Beslutet expedieras till Ekonomikontoret Samhällsbyggnadskontoret Vård- och omsorgschef Akten Ola Edström Tf chef för kommunledningskontoret Birgitta Elvås Tf kommundirektör 2(2)

3

4 Harri Luukko nämndsekreterare Telefon Nytt särskilt boende för äldre VON/2017:100 Förvaltningens förslag till beslut 1. Vård- och omsorgsnämnden beslutar föreslå kommunstyrelsen besluta att hos kommunfullmäktige begära att medel tilldelas för finansiering av byggnation av ett nytt särskilt boende för äldre med 60 platser. 2. Vård- och omsorgsnämnden beslutar föreslå kommunstyrelsen besluta att uppdra till samhällsbyggnadsavdelningen beräkna kostnad för byggnation av ett nytt särskilt boende för äldre med 60 platser, samt anvisa lämplig plats för var ett nytt särskilt boende för äldre kan byggas. Vård- och omsorgsnämnden Sammanfattning av ärendet Utifrån befolkningsökning bedömer vård och omsorg att behov föreligger att bygga ett nytt särskilt boende för äldre. För att möta nuvarande och kommande behov av platser på särskilt boende, föreslås beslut fattas att finansiering avsätts för byggnation av ett nytt särskilt boende för äldre med 60 platser. Ekonomiska konsekvenser En byggnation av nytt särskilt boende förutsätter att beslut fattas om tilldelning av investeringsmedel. Vård- och omsorg bedömer att kostnaden för investeringen bör beräknas fram av samhällsbyggnadsavdelningen. Driftsbudgeten bedöms kunna hanteras inom ramen för kommunens ordinarie årliga budgetprocess som huvudsakligen brukar baseras på volymökningar. Om inte ytterligare platser för särskilt boende bereds kommer det att få negativa ekonomiska konsekvenser för driftbudgeten de kommande åren. Detta främst på grund av att de externa placeringar som förvaltningen blir tvungen till att köpa för en kostnad som är högre än i den egna regin. Dessutom riskera ett högt beroende av externa platser att kommunen i högre utsträckning kan förlora kostnadskontrollen genom att effektiviseringsåtgärder inte kan vidtas i en extern verksamhet, samt att prisökningstakten för platserna generellt är högre i en extern verksamhet. Beräkningsexempel på merkostnad vid en eventuell platsbrist på 50 platser år 2024: En extern placering kostar år 2017 cirka 500 kronor mer än en placering i den egna regin. Vid en årlig prisökningstakt på 3 % motsvarar detta 614 kronor år (4)

5 Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Ärendet I takt med att invånarantalet i Nykvarn ökar, stiger även behov och efterfrågan av platser för särskilt boende. Utöver detta har socialnämnden enligt lag en skyldighet att delta i samhällsplaneringen på ett sådant sätt att boendeformer planeras, byggs och finns tillhanda för de kommuninvånare som exempelvis behöver särskilt boende. Enligt de prognoser vård och omsorg har tagit del av från Regionplanekontoret prognostiseras Nykvarns befolkning motsvara personer år 2024 och antalet personer över 80 år prognostiseras till att motsvara 581 personer. Av dessa bedöms cirka 13 % kunna ha behov av att bo på ett särskilt boende. Under förutsättning att ovanstående blir utfallet, kommer Nykvarn behöva 116 platser för särskilt boende år Merkostnad per årsplacering (år 2024) per individ: kronor Merkostnad år 2024 om 50 platser behöver köpas externt: kronor. Utöver en strikt beräkning utifrån förväntad befolkningsökning finns faktorer som i viss mån också kan påverka vilket det faktiska utfallet av platsbehov blir: - In- och utflyttning i kommunen - Folkhälsa och individuell hälsa - Tillgång till eventuella alternativa boendelösningar - Socioekonomiska faktorer - Omsättningshastighet på platser - Individuella val gällande att bo kvar i eget boende eller inte 2(4)

6 år Behov SÄBO Kommunens nuvarande och enda särskilda boende Lugnet, rymmer 52 platser vilka i dagsläget är fullbelagda. Vård- och omsorgsnämnden beslutade att förslå kommunstyrelsen besluta att ge samhällsbyggnadsavdelningen i uppdrag att bygga ut Lugnet med 10 platser. Även om dessa 10 platser tillkommer kommer platsbehovet inom kort att överstiga tillgången på platser. Om beslut fattas om tillbyggnad av Lugnet, samt ett beslut om byggnation av ett nytt äldreboende kommer kommunen sammantaget ha tillgång till 122 platser. 700 Ett nytt särskilt boende ska erbjuda en god vård och tillgodose den enskildes behov av självbestämmande, integritet, trygghet och livskvalitet. Inom denna boendeform finns personal dygnet om. Boendet behöver kunna erbjuda en säker vårdmiljö, fullvärdiga lägenheter och praktisk funktionalitet i inom- och utomhusmiljö. Dessutom behöver boendet vara rustat så att tillämpning av ny teknik blir möjlig. Under förutsättning att beslut fattas enligt förslag, kommer vård och omsorg att upprätta en detaljerad beskrivning gällande behovet av utformning. Barnkonventionskonsekvenser Ärendet berör primärt äldre som behöver insatser från kommunen. Dock bedöms att i planeringsarbete med utformningen av ett eventuellt nytt äldreboende, bör beaktas att förutsättningar erbjuds exempelvis barn och unga att besöka äldre släktingar i en miljö som upplevs som positiv. Mahria Persson Lövkvist Vård- och omsorgschef Harri Luukko Nämndsekreterare/utredare Beslutet expedieras till 3(4)

7 Kommunstyrelsen Vård- och omsorgschef Akten 4(4)

8

9 Vård- och omsorgsnämnden Mahria P Lövkvist Vård och omsorgschef Telefon mahria.persson.lovkvist@nykvarn.se Behov av särskilt boende för äldre VON/2017:100 Förvaltningens förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden beslutar föreslå kommunstyrelsen besluta att ge samhällsbyggnadskontoret och ekonomikontoret i uppdrag att påskynda processen att utreda förutsättningar för ett nytt särskilt boende för äldre i enlighet med de beslut som vård och omsorgsnämnden har fattat och , samt i enlighet med innehållet i denna tjänsteskrivelse daterad Sammanfattning av ärendet Med anledning av att omfattande platsbrist råder gällande platser inom särskilt boende för äldre, föreligger ett påtagligt behov av att beslut fattas och åtgärder vidtas för att påskynda en utbyggnad av platser inom särskilt boende. Då verksamheten i nuläget är tvingad att köpa externa platser utanför kommunen, bedöms detta medföra en merkostnad motsvarande 7 miljoner kronor för år Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Protokollsutdrag 7, vård- och omsorgsnämnden Tjänsteskrivelse Protokollsutdrag 67, vård- och omsorgsnämnden Tjänsteskrivelse Ärendet I takt med att invånarantalet i Nykvarn ökar, stiger även behovet och efterfrågan av platser för särskilt boende. Vård- och omsorgsnämnden har enligt lag en skyldighet att delta i samhällsplaneringen på ett sådant sätt att boendeformer planeras, byggs och finns tillhanda för de kommuninvånare som exempelvis behöver särskilt boende. Enligt de prognoser vård och omsorg NYKVARNS KOMMUN 1(3)

10 har tagit del av från Regionplanekontoret, prognostiseras Nykvarns befolkning motsvara personer år 2024 och antalet personer över 80 år prognostiseras till att motsvara 581 personer. Av dessa bedöms cirka 13 % kunna ha behov av att bo på ett särskilt boende. Under förutsättning att ovanstående blir utfallet, kommer Nykvarn behöva 116 platser för särskilt boende år Kommunens nuvarande och enda särskilda boende Lugnet, rymmer 52 platser vilka i dagsläget är fullbelagda. Vård- och omsorgsnämnden beslutade att förslå kommunstyrelsen besluta att ge samhällsbyggnadsavdelningen i uppdrag att bygga ut Lugnet med 10 platser. Även om dessa 10 platser tillkommer kommer platsbehovet inom kort att överstiga tillgången på platser. Om beslut fattas om tillbyggnad av Lugnet, samt ett beslut om byggnation av ett nytt äldreboende kommer kommunen sammantaget ha tillgång till 122 platser. Med utgångspunkt i det ovan beskrivna, samt tidigare beslut i vård- och omsorgsnämnden om att platsantalet behöver byggas ut i särskilt boende för äldre, redovisas här en ytterligare behovsinventering: Vid juli månads utgång har vård och omsorg köpt externa platser motsvarande 2,7 miljoner kronor. Under augusti månad har ett flertal nyansökningar om särskilt boende kommit in varav flera ansökningar har bifallits, då behov föreligger. Detta medför att vård och omsorg i dagsläget köper 8 platser, har 8 ärenden som har fått beslut om särskilt boende samt ett 10-tal ytterligare pågående utredningar där merparten sannorlikt bedöms ha behov av särskilt boende. I händelse av att beslut inte hinner verkställas inom 3 månader från att beslut fattats, kommer IVO (inspektionen för vård och omsorg) att hos Förvaltningsrätten ansöka om att kommunen föreläggs att betala särskild avgift för beslut som inte verkställts. Avgifterna ligger mellan : - och 1 miljon kronor per ärende. Ekonomiska konsekvenser En köpt plats på särskilt boende för äldre, uppskattas vara ungefär 500 kronor per dygn dyrare än en plats i egen regi. För 2018 års första månader har platser köpts utanför kommunen till en kostnad av 2,7 miljoner kronor. Kostnaden kommer att eskalera under resterande del av året och bedöms landa på närmare 7 miljoner kronor för helåret Barnkonventionskonsekvenser Beslutet i sig medför inga nya barnkonventionskonsekvenser. NYKVARNS KOMMUN 2(3)

11 Mahria Persson Lövkvist Vård- och omsorgschef Harri Luukko Nämndsekreterare/utredare Beslutet expedieras till Kommunstyrelsen Ekonomikontoret Vård- och omsorgschef Akten NYKVARNS KOMMUN 3(3)

Ramförändringar i budget Vård- och omsorgsnämnden

Ramförändringar i budget Vård- och omsorgsnämnden TJÄNSTESKRIVELSE 2018-05-15 Percy Carlsbrand Ekonomichef 08-555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se Ramförändringar i budget 2018 - Vård- och omsorgsnämnden KS/2018:265 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61

Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61 2018-04-26 Vård- och omsorgsnämnden Mahria Persson Lövkvist Telefon 08 555 010 50 Mahria.persson.lovkvist@nykvarn.se Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61 Förvaltningens förslag

Läs mer

Revision- Granskning av biståndsbedömning inom hemtjänsten

Revision- Granskning av biståndsbedömning inom hemtjänsten TJÄNSTESKRIVELSE TJÄNSTESKRIVELSE 2018-03-26 Vård- och omsorgsnämnden Harri Luukko Nämndsekreterare/utredare Telefon 08-555 010 62 harri.luukko@nykvarn.se Revision- Granskning av biståndsbedömning inom

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen

TJÄNSTESKRIVELSE TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 2017-09-21 Kommunstyrelsen Mikael Kjelleros-Endrell Kommunsekreterare Telefon 08 555 010 03 mikael.kjelleros-endrell@nykvarn.se Remiss: Förslag till överenskommelse vid flyttning till

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 3 oktober 2016 kl. 17.00 19.30, konferensrum Yngern, kommunhuset Jan Linderhielm (np) ersätter Peter Ohlsson (m), som ordförande

Läs mer

Budgetuppföljning VON/2018:59

Budgetuppföljning VON/2018:59 TJÄNSTESKRIVELSE TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-26 Vård- och omsorgsnämnden Harri Luukko Nämndsekreterare/utredare Telefon 08-555 010 62 harri.luukko@nykvarn.se Budgetuppföljning 2018-03-31 VON/2018:59 Förvaltningens

Läs mer

Ekonomiska konsekvenser Beslut om att anta konsekvensbeskrivningen i sig, medför ingen ekonomisk konsekvens.

Ekonomiska konsekvenser Beslut om att anta konsekvensbeskrivningen i sig, medför ingen ekonomisk konsekvens. TJÄNSTESKRIVELSE TJÄNSTESKRIVELSE 2018-03-26 Vård- och omsorgsnämnd Harri Luukko Nämndsekreterare/utredare Telefon 08-555 010 62 harri.luukko@nykvarn.se Konsekvensbeskrivning budgetram 2019 VON/2018:48

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 4 april 2016 kl. 17.00 19.45, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np),

Läs mer

Överenskommelse avseende boendeplatser för asylsökande ensamkommande barn KS/2014:371

Överenskommelse avseende boendeplatser för asylsökande ensamkommande barn KS/2014:371 TJÄNSTESKRIVELSE 2014-12-23 Kommunstyrelsen Thomas Jansson Kanslichef Telefon 08 555 010 09 thomas.jansson@nykvarn.se Överenskommelse avseende boendeplatser för asylsökande ensamkommande barn KS/2014:371

Läs mer

Beslut om vallokaler för valdagen 9 september 2018 samt förtidsröstning för perioden 22 augusti till och med 9 september

Beslut om vallokaler för valdagen 9 september 2018 samt förtidsröstning för perioden 22 augusti till och med 9 september TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-11 Kommunstyrelsen Mikael Kjelleros-Endrell Kommunsekreterare Telefon 08 555 010 03 mikael.kjelleros-endrell@nykvarn.se Beslut om vallokaler för valdagen 9 september 2018 samt

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag år 2017 KS/2017:509 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen

TJÄNSTESKRIVELSE. Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag år 2017 KS/2017:509 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen 2017-12-29 Kommunstyrelsen Mikael Kjelleros-Endrell Kommunsekreterare Telefon 08 555 010 03 mikael.kjelleros-endrell@nykvarn.se Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag år 2017 KS/2017:509

Läs mer

Utökad budgetram för överförmyndaren KS/2016:104

Utökad budgetram för överförmyndaren KS/2016:104 Ärende 8 TJÄNSTESKRIVELSE 2016-02-23 Kommunstyrelsen Linda Olsson Utredare/Jurist Telefon 08 555 010 53 linda.olsson@nykvarn.se Utökad budgetram för överförmyndaren KS/2016:104 Förvaltningens förslag

Läs mer

Delårsbokslut VON/2018:96

Delårsbokslut VON/2018:96 TJÄNSTESKRIVELSE TJÄNSTESKRIVELSE 2018-09-21 Vård- och omsorgsnämnden Harri Luukko nämndsekreterare Telefon 08-555 010 62 harri.luukko@nykvarn.se Delårsbokslut 2018-08-31 VON/2018:96 Förvaltningens förslag

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Måndag 23 januari 2017 kl. 17.00 20.00, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np) Matilda Drol (s) Ersättare Ingrid Lindskog

Läs mer

PROTOKOLL 2015-04-07

PROTOKOLL 2015-04-07 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tisdag 7 april 2015 kl. 17.00 18.30 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Lindehielm

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Måndag 8 maj 2017 kl. 17.00 19.15, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Bertil Svenson (np) Matilda Drol (s) Eva Johansson (s) Ersättare Kristina

Läs mer

Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige att anse motionen besvarad.

Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige att anse motionen besvarad. TJÄNSTESKRIVELSE 2019-03-04 Kommunstyrelsen Bob Wållberg Kommunstyrelsens ordförande Telefon 08 555 010 06 bob.wallberg@nykvarn.se Konstgräs ett miljöproblem KS/2018:527 Majoritetens förslag till beslut

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Utökad budgetram för. Kundcenter KS/2016:144 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen

TJÄNSTESKRIVELSE. Utökad budgetram för. Kundcenter KS/2016:144 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen 2016-05-17 Kommunstyrelsen Lena Ramdani Informationsstrateg Telefon 08-555 010 05 lena.ramdani@nykvarn.se Kundcenter KS/2016:144 Förvaltningens förslag till beslut Utökad budgetram för 1. Kommunstyrelsen

Läs mer

Ekonomisk uppföljning år Delårsrapport med budgetuppföljning per den sista augusti

Ekonomisk uppföljning år Delårsrapport med budgetuppföljning per den sista augusti TJÄNSTESKRIVELSE 2017-09-19 Vård- och omsorgsnämnden Harri Luukko nämndsekreterare Telefon 08-555 010 62 harri.luukko@nykvarn.se Ekonomisk uppföljning år 2017- Delårsrapport med budgetuppföljning per den

Läs mer

Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna redovisningen av obesvarade motioner och medborgarförslag.

Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna redovisningen av obesvarade motioner och medborgarförslag. PROTOKOLLSUTDRAG 2018-01-23 Kommunstyrelsen 8 Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag år 2017 KS/2017:509 109 Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag år 2017 Dnr KS/2017:509

Läs mer

Utredning Återvinningscentral KS/2016:117

Utredning Återvinningscentral KS/2016:117 Ärende 15 TJÄNSTESKRIVELSE 2016-03-01 Kommunstyrelsen Johan Dahlberg Avfallsansvarig Samhällsbyggnadsavdelningen 08-555 020 95 johan.dahlberg@nykvarn.se Utredning Återvinningscentral KS/2016:117 Förvaltningens

Läs mer

PROTOKOLL 2015-08-31. Tid och plats Beslutande Ledamöter. Övriga närvarande Ersättare. Justering. Underskrifter. Vård- och omsorgsnämnden

PROTOKOLL 2015-08-31. Tid och plats Beslutande Ledamöter. Övriga närvarande Ersättare. Justering. Underskrifter. Vård- och omsorgsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 31 augusti 2015 kl. 17.00 19.00, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Lindehielm

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 29 februari 2016 kl. 17.00 19.40, konferensrum Yngern, kommunhuset Jan Linderhielm (np), ersätter Peter Ohlsson (m), som

Läs mer

Vård och omsorgsnämndens detaljbudget samt effektmål 2019 VON/2018:121

Vård och omsorgsnämndens detaljbudget samt effektmål 2019 VON/2018:121 TJÄNSTESKRIVELSE TJÄNSTESKRIVELSE 2018-12-28 Vård- och omsorgsnämnden Harri Luukko nämndsekreterare Telefon 08-555 010 62 harri.luukko@nykvarn.se Vård och omsorgsnämndens detaljbudget samt effektmål 2019

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDN INGSUTSKOITET. Sammanträdesdatum 2014-03-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDN INGSUTSKOITET. Sammanträdesdatum 2014-03-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDN INGSUTSKOITET 12 (21} Sammanträdesdatum 2014-03-04 53 Dnr 2014/239 Nybyggnation av gruppbostad enligt lag om stöd och service för vissa funktionshindrade, LSS INLEDNING Projektering

Läs mer

PROTOKOLL konferenslokal Yngern, kommunhuset. Malin Westergren (np), ersätter Jan Linderhielm (np)

PROTOKOLL konferenslokal Yngern, kommunhuset. Malin Westergren (np), ersätter Jan Linderhielm (np) Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Tid och plats för justeringen Måndag den 10 november 2014 kl.17.00 17.15 i konferenslokal

Läs mer

Årlig uppräkning och förändrad rutin för årlig uppräkning av taxa för tillsyn och tillstånd LSO och LBE - Södertörns brandförsvarsförbund KS/2017:88

Årlig uppräkning och förändrad rutin för årlig uppräkning av taxa för tillsyn och tillstånd LSO och LBE - Södertörns brandförsvarsförbund KS/2017:88 JÄNEKRIVELE 2017-04-20 Kommunstyrelsen Percy Carlsbrand Ekonomichef elefon 08 555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se Årlig uppräkning och förändrad rutin för årlig uppräkning av taxa för tillsyn och tillstånd

Läs mer

KF Ärende 31 Socialnämnden - Äskande ur verksamhetspott på grund av volymökningar 2018

KF Ärende 31 Socialnämnden - Äskande ur verksamhetspott på grund av volymökningar 2018 KF Ärende 31 Socialnämnden - Äskande ur verksamhetspott på grund av volymökningar 2018 Tjänsteskrivelse 1 (3) 2018-10-22 KS 2018-00394 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Christian Westas Kommunfullmäktige

Läs mer

Skolbyggnation för ett växande Nykvarn- Furuborgskolan KS/2013:211

Skolbyggnation för ett växande Nykvarn- Furuborgskolan KS/2013:211 2015-06-03 Kommunstyrelsen Bengt Persson Utredare Telefon 08-555 010 08 bengt.persson@nykvarn.se Skolbyggnation för ett växande Nykvarn- Furuborgskolan KS/2013:211 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Uppräkning av programpriser för gymnasieskolan 2016 KS/2015:221

Uppräkning av programpriser för gymnasieskolan 2016 KS/2015:221 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-09-16 Kommunstyrelsen Anders Edin Controller/handläggare Telefon 08 555 010 35 anders.edin@nykvarn.se Uppräkning av programpriser för gymnasieskolan 2016 KS/2015:221 Förvaltningens

Läs mer

Taxor och avgifter 2019 Vård- och omsorgsnämnden KS/2018:465

Taxor och avgifter 2019 Vård- och omsorgsnämnden KS/2018:465 TJÄNSTESKRIVELSE 2018-10-08 Percy Carlsbrand Ekonomichef Telefon 08 555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se Taxor och avgifter 2019 Vård- och omsorgsnämnden KS/2018:465 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Begäran om investeringsmedel för Kostenheten avseende Björkesta- och Turingeskolans tillagningskök och matsalar KS/2017:38

Begäran om investeringsmedel för Kostenheten avseende Björkesta- och Turingeskolans tillagningskök och matsalar KS/2017:38 TJÄNSTESKRIVELSE 2017-04-19 Kommunstyrelsen Mikael Kjelleros Endrell Kommunsekreterare 08-55501003 mikael.kjelleros-endrell@nykvarn.se Begäran om investeringsmedel för Kostenheten avseende Björkesta- och

Läs mer

PROTOKOLL 2015-01-26

PROTOKOLL 2015-01-26 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Måndag 26 januari 2015 kl. 17.00 18.30 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Peter Ohlsson

Läs mer

Skolbyggnation för ett växande Nykvarn- Furuborgskolan KS/2013:211

Skolbyggnation för ett växande Nykvarn- Furuborgskolan KS/2013:211 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-06-03 Kommunstyrelsen Bengt Persson Utredare Telefon 08-555 010 08 bengt.persson@nykvarn.se Skolbyggnation för ett växande Nykvarn- Furuborgskolan KS/2013:211 Förvaltningens förslag

Läs mer

Datum: kl 10:45 Paragrafer: Eric Styffe Sekreterare

Datum: kl 10:45 Paragrafer: Eric Styffe Sekreterare Datum: kl 10:45 Paragrafer: 484-488 Plats: Nya Skagern, Gullspång Underskrifter Per-Arne Brandberg Ordförande Eric Styffe Sekreterare Justeringens plats och tid: Justeras Anders Andersson Beslutande Ersättare

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 14 december 2015 kl. 17.25 19.15, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Lindehielm (np) Eva

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Handlingsplan för en ekonomi i. balans Vård- och omsorgsnämnden KS/2019:238 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen

TJÄNSTESKRIVELSE. Handlingsplan för en ekonomi i. balans Vård- och omsorgsnämnden KS/2019:238 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 2019-04-27 Kommunstyrelsen Percy Carlsbrand Ekonomichef Telefon 08 555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se balans Vård- och omsorgsnämnden KS/2019:238 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Reviderad taxa för tillsyn. enligt strålskyddslagstiftningen KS/2017:445 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen. Inte aktuellt.

TJÄNSTESKRIVELSE. Reviderad taxa för tillsyn. enligt strålskyddslagstiftningen KS/2017:445 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen. Inte aktuellt. JÄNSESKIVELSE 2017-11-08 Kommunstyrelsen Maria Frykegård Nämndsekreterare elefon:08-555 010 08 maria.frykegard@nykvarn.se enligt strålskyddslagstiftningen KS/2017:445 eviderad taxa för tillsyn Förvaltningens

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Måndag 10 november 2014 kl. 17.15-19.30 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Mona Zetterberg (m) Urban Söder (np) Matilda Drol (s)

Läs mer

14. Ansökan från Socialnämnden att få disponera medel ur resultatutjämningsfonden

14. Ansökan från Socialnämnden att få disponera medel ur resultatutjämningsfonden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2019-06-17 24 (32) Kf Ks 14. Ansökan från Socialnämnden att få disponera medel ur resultatutjämningsfonden Dnr 2019/31-041 Från och med 2012 införde Västerviks kommun

Läs mer

4 Ändrad organisation av boende för ensamkommande barn KS 2015/718 Föredragande: Karin Ahrle

4 Ändrad organisation av boende för ensamkommande barn KS 2015/718 Föredragande: Karin Ahrle Datum: kl 17:00 Plats: Nämndrummet Ordförande Carina Gullberg Sekreterare Britt-Marie Nilsson Vid ordinarie ledamots förhinder kontaktas i första hand personlig ersättare. Vid dennes förhinder kontaktas

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår Kommunstyrelsen föreslå Kommunfullmäktige besluta

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår Kommunstyrelsen föreslå Kommunfullmäktige besluta 0 Österåker Tjänsteutlåtande Kommunkansliet Till Kommunstyrelsen Datum 2016-08-25 Dnr KS 2016/0133 Svar på motion nr och Lars Frid (S) - 16/2016 från Marie Ende (S), Cecilia Ringstedt (S) Bygg fler LSS

Läs mer

Sekreterare Eric Styffe

Sekreterare Eric Styffe Datum: kl 10:00 Plats: Socialkontoret, Gullspång Ordförande Per-Arne Brandberg Sekreterare Eric Styffe Vid ordinarie ledamots förhinder kontaktas i första hand personlig ersättare. Vid dennes förhinder

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att låta de framtagna riktlinjerna för exploateringsavtal gå ut på samråd.

Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att låta de framtagna riktlinjerna för exploateringsavtal gå ut på samråd. TJÄNSTESKRIVELSE 2016-01-12 Kommunstyrelsen Oscar Olsson Samhällsplanerare 08-555 014 80 oscar.olsson@nykvarn.se exploateringsavtal KS/2015:450 Riktlinjer för Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Rekommendation, tilläggsöverenskommelse om samverkan gällande personer med missbruk/beroende av spel om pengar VON/2018:112

Rekommendation, tilläggsöverenskommelse om samverkan gällande personer med missbruk/beroende av spel om pengar VON/2018:112 TJÄNSTESKRIVELSE TJÄNSTESKRIVELSE 2019-01-30 Vård- och omsorgsnämnden Harri Luukko Nämndsekreterare/utredare Telefon 08-555 010 62 harri.luukko@nykvarn.se Rekommendation, tilläggsöverenskommelse om samverkan

Läs mer

Detaljplan för del av Nykvarn 10:6 (f.d Tennisbanan) Rättelse av plankarta KS/2011:309

Detaljplan för del av Nykvarn 10:6 (f.d Tennisbanan) Rättelse av plankarta KS/2011:309 2015-08-27 Kommunstyrelsen Sofia Cedergren Planarkitekt Telefon 08 555 014 73 sofia.cedergren@nykvarn.se Detaljplan för del av Nykvarn 10:6 (f.d Tennisbanan) Rättelse av plankarta KS/2011:309 Förvaltningens

Läs mer

Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp

Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp Tjänsteskrivelse 1 (5) Datum Diarienummer 2018-10-04 BIN 2018/3222:4 Calle Karlsson Stabschef calle.karlsson@trelleborg.se 0410-73 39 35 Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp Ärendebeskrivning I december

Läs mer

Sammanträdesplan för 2018 och uppdrag till nämnderna att synkronisera sina sammanträdesplaner med kommunstyrelsen KS/2017:245

Sammanträdesplan för 2018 och uppdrag till nämnderna att synkronisera sina sammanträdesplaner med kommunstyrelsen KS/2017:245 2017-05-16 Kommunstyrelsen Erika Nysäter Kvalificerad utredare Telefon 08-555 010 89 erika.nysater@nykvarn.se Sammanträdesplan för 2018 och uppdrag till nämnderna att synkronisera sina sammanträdesplaner

Läs mer

Rapportering av ej verkställda biståndsbeslut första kvartalet 2016

Rapportering av ej verkställda biståndsbeslut första kvartalet 2016 SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Bengt Ehlin 2016-04-21 SCN-2016-0158 Socialnämnden Rapportering av ej verkställda biståndsbeslut första kvartalet 2016 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Måndag 7 november 2016 kl. 17.00 18.00, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np) Matilda Drol (s) Ersättare Claudia Medina

Läs mer

Produktionsstart av tillbyggnad av Wijbackens vård- och omsorgsboende

Produktionsstart av tillbyggnad av Wijbackens vård- och omsorgsboende 1 (4) TJÄNSTESKRIVELSE 2015-05-18 Social- och omsorgskontoret Kommunstyrelsen Äldreomsorgsnämnden Hölö-Mörkö kommundelsnämnd Produktionsstart av tillbyggnad av Wijbackens vård- och omsorgsboende Dnr: ÄON

Läs mer

Dnr Son 2018/532 Begäran om nytt äldreboende i Barkarbystaden III

Dnr Son 2018/532 Begäran om nytt äldreboende i Barkarbystaden III TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2018-11-20 Socialnämnden Dnr Son 2018/532 Begäran om nytt äldreboende i Barkarbystaden III Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag: 1. Socialnämnden beslutar att begära

Läs mer

Icke verkställda beslut enligt SoL kvartal KS

Icke verkställda beslut enligt SoL kvartal KS Icke verkställda beslut enligt SoL kvartal 2 2016 23 KS 2016.286 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-11-28 229 Icke verkställda beslut enligt SoL kvartal 2 2016 (KS 2016.286) Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunen följer årligen upp den verksamhet som utförare bedriver i kommunen.

Kommunen följer årligen upp den verksamhet som utförare bedriver i kommunen. TJÄNSTESKRIVELSE 2017-05-16 Kommunstyrelsen Erika Nysäter Kvalificerad utredare Telefon 08-555 010 89 erika.nysater@nykvarn.se Nämndernas redovisning av program för uppföljning och insyn av verksamhet

Läs mer

Överenskommelse avseende boendeplatser för asylsökande ensamkommande barn KS/2014:371

Överenskommelse avseende boendeplatser för asylsökande ensamkommande barn KS/2014:371 TJÄNSTESKRIVELSE 2014-12-23 Kommunstyrelsen Thomas Jansson Kanslichef Telefon 08 555 010 09 thomas.jansson@nykvarn.se Överenskommelse avseende boendeplatser för asylsökande ensamkommande barn KS/2014:371

Läs mer

Ekonomiska konsekvenser Förslaget bedöms ge viss kompensation för generella kostnads- och prisökningar.

Ekonomiska konsekvenser Förslaget bedöms ge viss kompensation för generella kostnads- och prisökningar. TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-31 Kommunstyrelsen Percy Carlsbrand Ekonomichef Telefon 08 555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se Vård- och omsorgsnämnden KS/2017:498 Taxor och avgifter 2018 Förvaltningens förslag

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Måndag 4 maj 2015 kl. 17.00 19.15, Frivilligcentralen Nykvarn Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Lindehielm (np) 37-40, 47 Ulla Andersson (m) Matilda Drol (s) Eva Johansson

Läs mer

Utredning

Utredning 2016-03-01 Kommunstyrelsen Johan Dahlberg Avfallsansvarig Samhällsbyggnadsavdelningen 08-555 020 95 johan.dahlberg@nykvarn.se Återvinningscentral KS/2016:117 Utredning Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Rapport icke verkställda KS

Rapport icke verkställda KS Rapport icke verkställda beslut SoL och LSS- kvartal 2 2018 23 KS 2018.253 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-11-19 242 Rapport icke verkställda beslut SoL och LSS- kvartal 2 2018 (KS 2018.253)

Läs mer

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden,

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, Sid 1 (5) 2018-02-19 Dnr 17ON21 Tjänsteskrivelse Handläggare Rolf Hammar Tfn 026-17 93 05 rolf.hammar@gavle.se Omvårdnadsnämnden Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, december 2017

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta förvaltningens förslag till

Förvaltningens förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta förvaltningens förslag till TJÄNSTESKRIVELSE 2016-11-01 Kommunstyrelsen Erika Nysäter Utredare Telefon 08-555 010 89 erika.nysater@nykvarn.se Program för uppföljning och insyn av verksamhet som bedrivs av privata utförare för mandatperioden

Läs mer

111 Dnr 00005/2017. Omsorgsnämnden beslutar 1. Förslag till driftbudget samt investeringsbudget för godkänns.

111 Dnr 00005/2017. Omsorgsnämnden beslutar 1. Förslag till driftbudget samt investeringsbudget för godkänns. 1(6) 111 Dnr 00005/2017 Budget 2018 beslutar 1. Förslag till driftbudget samt investeringsbudget för 2018-2020 godkänns. 2. Förslag till driftbudget samt investeringsbudget 2018-2020 gäller efter att erforderliga

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Måndag 12 december 2016 kl. 17.00 17.50, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np) Matilda Drol (s) Eva Johansson (s) Ersättare

Läs mer

Sammanträdesplan för 2017 och uppdrag till nämnderna att synkronisera sina sammanträdesplaner med kommunstyrelsen KS/2016:23

Sammanträdesplan för 2017 och uppdrag till nämnderna att synkronisera sina sammanträdesplaner med kommunstyrelsen KS/2016:23 2016-04-18 Kommunstyrelsen Erika Nysäter Utredare Telefon 08 555 010 89 erika.nysater@nykvarn.se Sammanträdesplan för 2017 och uppdrag till nämnderna att synkronisera sina sammanträdesplaner med kommunstyrelsen

Läs mer

Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2018

Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2018 SOCIALFÖRVALTNINGEN Elisabeth Karlsson 2018-05-02 Socialnämnden Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2018 Förslag till beslut Socialnämnden föreslås besluta att godkänna rapporten över ej verkställda

Läs mer

Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet

Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Kallelse Omsorgsnämnden Tid: Onsdagen den 9 december 2015 kl. 14.00 Observera dag och tid! Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärenden 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för

Läs mer

Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2017

Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2017 SOCIALFÖRVALTNINGEN Elisabeth Karlsson 2017-05-15 Socialnämnden Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2017 Förslag till beslut Socialnämnden föreslås besluta att godkänna rapporten över ej verkställda

Läs mer

Ärende 17. Svar till Barn- och utbildningsnämnden avseende ansökan om tilläggsanslag ur KS oförutsett

Ärende 17. Svar till Barn- och utbildningsnämnden avseende ansökan om tilläggsanslag ur KS oförutsett Ärende 17 Svar till Barn- och utbildningsnämnden avseende ansökan om tilläggsanslag ur KS oförutsett Tjänsteskrivelse 1 (2) -09-02 KS.0016 Handläggare Christian Westas Kommunstyrelsen Svar till barn- och

Läs mer

Tjänsteskrivelse Uppdrag till socialnämnden

Tjänsteskrivelse Uppdrag till socialnämnden EMELIE HALLIN SID 1/4 STABSCHEF 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Uppdrag till socialnämnden Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige uppdrar

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 9 juni 2014 kl. 17.00-19.15 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Sammanträdesplan 2019 för Digitaliseringsutskottet KS/2018:429

Sammanträdesplan 2019 för Digitaliseringsutskottet KS/2018:429 TJÄNSTESKRIVELSE 20180925 Björn Bergérus Nämndsekreterare Telefon 08555 014 10 bjorn.bergerus@nykvarn.se Sammanträdesplan 2019 för Digitaliseringsutskottet /2018:429 Kommunstyrelsens digitaliseringsutskotts

Läs mer

Ärende 9 Svar till Gymnasienämnden avseende äskande om utökad budgetram 2016

Ärende 9 Svar till Gymnasienämnden avseende äskande om utökad budgetram 2016 Ärende 9 Svar till Gymnasienämnden avseende äskande om utökad budgetram 2016 Tjänsteskrivelse 1 (1) 2016-03-30 KS 2016.0103 Handläggare Christian Westas Kommunstyrelsen Svar till gymnasienämnden avseende

Läs mer

KS Ärende 3. Nytt boende för ensamkommande barn

KS Ärende 3. Nytt boende för ensamkommande barn KS Ärende 3 Nytt boende för ensamkommande barn Tjänsteskrivelse 2014-10-20 KS 2014.0303 Handläggare: Sandra A Karlsson Ny överenskommelse avseende kommunens mottagande av ensamkommande barn Sammanfattning

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Maria Kuisma 2015-01-22 SCN-2015-0090 administratör

Handläggare Datum Diarienummer Maria Kuisma 2015-01-22 SCN-2015-0090 administratör SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Maria Kuisma 2015-01-22 SCN-2015-0090 administratör Socialnämnden Rapportering av ej verkställda biståndsbeslut enligt 4 kapitlet 1 och 16 kapitlet 6

Läs mer

Nattbemanning på kommunens Vård- och omsorgsboende samt på entreprenad upphandlad verksamhet.

Nattbemanning på kommunens Vård- och omsorgsboende samt på entreprenad upphandlad verksamhet. 1 (3) 2011-02-14 Tjänsteskrivelse Dnr ÄON 10/123 Kontor Kommunstyrelsens kontor, Utredarenheten Handläggare -Lena Palmgren, utredare 08-52303860 -lena.palmgren@sodertalje.se Paula Weinehammar Paula.weinehammar@sodertalje.se

Läs mer

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs.

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs. TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-10 Kommunstyrelsen Stefan Sköldén Mark-exploateringsingenjör Telefon 08 555 010 74 stefan.skolden@nykvarn.se kv. Kaffebryggaren KS/2017:458 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

Rekommendation att publicera datamängder som öppna data (KSL/14/0114-4) KS/2014:413

Rekommendation att publicera datamängder som öppna data (KSL/14/0114-4) KS/2014:413 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-04-29 Kommunstyrelsen Anders Sloma Utredare Telefon 08 555 010 10 anders.sloma@nykvarn.se Rekommendation att publicera datamängder som öppna data (KSL/14/0114-4) KS/2014:413 Förvaltningens

Läs mer

Införande av ärendehanteringssystem LEX 2 KS/2015:19

Införande av ärendehanteringssystem LEX 2 KS/2015:19 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-01-08 Kommunstyrelsen Anders Sloma Utredare Telefon 08 555 010 10 anders.sloma@nykvarn.se Införande av ärendehanteringssystem LEX 2 KS/2015:19 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

1. Godkänna att Socialnämnden förhyr lokal om 363 kvm på Solskiftesvägen 3A av Armada Fastighets AB.

1. Godkänna att Socialnämnden förhyr lokal om 363 kvm på Solskiftesvägen 3A av Armada Fastighets AB. Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-1 1-12 AU 9:20 Dnr. KS 2014/0309-133 Lokal för bostad för ensamkommande barn Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen beslutar 2. Finansiering

Läs mer

Medel till framtagning av handlingar för byggnation av vattentorn

Medel till framtagning av handlingar för byggnation av vattentorn TJÄNSTESKRIVELSE 2015-09-01 Kommunstyrelsen Hans Tjulin VA-ingenjör Telefon 08 555 014 75 hans.tjulin@nykvarn.se Medel till framtagning av handlingar för byggnation av vattentorn KS/2015:311 Förvaltningens

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 25 januari 2016 kl. 17.00 18.35, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np) Eva

Läs mer

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-04-22 DNR KS 2015.033 EMELIE HALLIN SID 1/2 STABSCHEF 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Hemställan

Läs mer

Preliminär budget för vård- och omsorgsnämnden 2016-2018, samt förslag till budgetjusteringar för år 2019

Preliminär budget för vård- och omsorgsnämnden 2016-2018, samt förslag till budgetjusteringar för år 2019 TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) 2015-04-22 Handläggare, titel, telefon Lotta Rengart, ekonomistrateg 011-153312 Vård- och omsorgsnämnden Preliminär budget för vård- och omsorgsnämnden 2016-2018, samt förslag till

Läs mer

93 Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service (LSS) kvartal 4, 2018 (KSKF/2018:5)

93 Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service (LSS) kvartal 4, 2018 (KSKF/2018:5) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-04-30 Sida 1(1) 93 Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service (LSS) kvartal 4, 2018 (KSKF/2018:5) Beslut

Läs mer

Komplettering till kallelse till kommunfullmäktiges sammanträde den 12 februari 2018

Komplettering till kallelse till kommunfullmäktiges sammanträde den 12 februari 2018 SAMMANTRÄDESHANDLINGAR Datum 2018-02-08 Kommunstyrelsens förvaltning Kansliet Vår handläggare Kanslichef Eva Kristina Andersson Komplettering till kallelse till kommunfullmäktiges sammanträde den 12 februari

Läs mer

Avveckling av Danderyds kommuns hemtjänst i egen regi

Avveckling av Danderyds kommuns hemtjänst i egen regi DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (7) Kommunstyrelsen Avveckling av Danderyds kommuns hemtjänst i egen regi Ärende Socialnämnden har i beslut föreslagit att kommunstyrelsen ska avveckla hemtjänsten i

Läs mer

Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 kl Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet

Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 kl Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Kallelse Kommunstyrelsen Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 kl. 17.00 Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärenden 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för justering 3. Godkännande

Läs mer

101 KS2019/198. Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag. Sida 1 av 5. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

101 KS2019/198. Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag. Sida 1 av 5. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 av 5 101 KS2019/198 Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag Beslut s förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige bifaller socialnämndens äskande med 5,2 mnkr. Finansiering av tilläggsanslaget

Läs mer

Ersättningslokal för gatu- och parkenhetens maskinhall "Gröna ladan"

Ersättningslokal för gatu- och parkenhetens maskinhall Gröna ladan 1(2) TEKNISK NÄMND Sammanträdesdatum: 2017-09-12 119 Ersättningslokal för gatu- och parkenhetens maskinhall "Gröna ladan" Dnr 2017-000169 Beslut Tekniska nämnden beslutar att inriktningen framöver ska

Läs mer

Medgivande att ta emot medel - Prestationsersättning för införandet av lokala värdighetsgarantier (KS/2012:470)

Medgivande att ta emot medel - Prestationsersättning för införandet av lokala värdighetsgarantier (KS/2012:470) ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Kommunstyrelsen 2012-11-05 Dnr KS/2012:470 Medgivande att ta emot medel - Prestationsersättning för införandet av lokala värdighetsgarantier (KS/2012:470) Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset. Övrig information. Ordförande. Sekreterare Tfn:

Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset. Övrig information. Ordförande. Sekreterare Tfn: KALLELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2018-11-12 Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset Övrig information Ordförande Sekreterare Tfn: 08-587 850 00 1 Förslag till beslut 2 (2) Kommunfullmäktige 2018-11-12

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Kommunstyrelsen. Samlat nationellt system för kunskapsstyrning i socialtjänsten

Kommunstyrelsen. Samlat nationellt system för kunskapsstyrning i socialtjänsten Kommunstyrelsen 2019-05-07 1 (3) Kommunledningskontoret Välfärd Mattias Berglund 016-710 32 54 KSKF/2019:95 Kommunstyrelsen Yttrande över SKLs rekommendation till kommunerna om gemensam finansiering av

Läs mer

AU 6:15 Dnr. KS 2012/

AU 6:15 Dnr. KS 2012/ ÖSTERÅKERS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-20 AU 6:15 Dnr. KS 2012/0160-739 Utdrag: akten, KS Rapportering av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen och lagen

Läs mer

2015-03-25. Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

2015-03-25. Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2015-03-25 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelse och kommunfullmäktige

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Ramförändring för nyanställning till IT-enheten KS/2018:214 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen

TJÄNSTESKRIVELSE. Ramförändring för nyanställning till IT-enheten KS/2018:214 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen 2018-05-14 Toivo Tiedemann IT-chef Telefon 08-555 011 14 toivo.tiedemann@nykvarn.se Ramförändring för nyanställning till IT-enheten KS/2018:214 Förvaltningens förslag till beslut Förvaltningen föreslår

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 1 (1) KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-11-27 VÄLKOMMEN Kommunstyrelsen i Höganäs kommun kallas till sammanträde. Datum och tid: 2014-11-27, kl 17:30 Plats: Gruvsalen, Stadshuset Ledamot som är förhindrad

Läs mer