iljömärk produkt!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "iljömärk produkt! www.froeling.com"

Transkript

1 Miljömärkt produkt!

2 Uppvärmning med pellets Fröling har arbetat med att effektivisera användningen av trädbränslen i snart fem decennier. I dag står Fröling för modern värmeteknik för biobränslen. Våra värmepannor för ved, flis och pellets används med stor framgång över hela Europa. Samtliga produkter tillverkas på företagets egna fabriker i Österrike och Tyskland. Vi har ett omfattande servicenät som garanterar högsta driftsäkerhet. Spara med pellets utan att snåla med komforten Prisutvecklingen för olika energityper de senaste åren visar tydligt fördelarna med träpellets. Detta ekologiska uppvärmningssätt är även ekonomiskt attraktivt. Trä är en förnyelsebar och därmed CO 2 -neutral energikälla. Pellets består av obehandlat trä. De stora mängder hyvel- och sågspån som uppstår som biprodukt inom den träbearbetande industrin komprimeras och pelleteras utan ytterligare behandling. Den höga energitätheten och de enkla leveransoch lagermöjligheterna gör pellets till ett optimalt bränsle för helautomatiska värmeanläggningar. Leveransen kan ske med bulkbilar som blåser in pelletsen direkt i pelletsförrådet.

3 P4 Pellet Den nya generationens pelletspannor Fröling sätter en ny internationell standard för teknik och design med sin nya P4-panna. Denna nya produkt från Fröling erbjuder högsta tänkbara komfort tack vare en rad intelligenta och helautomatiska funktioner. Miljömärkt produkt!

4 Perfekta lösningar för alla behov Passar allt från lågenergihus till hyresfastigheter Värmebehovet i ett hus bestäms framför allt av de uppvärmda boendeytorna och byggnadens konstruktion. P4-pannan marknadsförs i åtta olika effektstorlekar och kan tack vare sitt breda effektområde användas i både lågenergihus och i fastigheter med större värmebehov. Det går även att integrera pannan i en befintlig värmeinstallation. Det intelligenta regleringssystemet Fröling Lambdatronic P 3200 sköter alla kontrollfunktioner och kan även användas för fjärrövervakning via en dator eller mobiltelefon. P4 Pellet 8/15/20/25 P4 Pellet 32/38 P4 Pellet 48/60 Komfortasklåda Automatisk uraskning Automatisk uraskning Komfortasklåda (P4 8-25) Vid komforturaskning matas askan automatiskt fram till två asklådor. När transportlocket monterats på kan askan enkelt och dammfritt transporteras till tömningsstället. Automatisk uraskning (från P4 32) Vid automatisk uraskning matas askan fram till två utvändiga askbehållare. Tack vare den smarta låsmekanismen kan askbehållaren demonteras snabbt och enkelt.

5 P4 Pellet Smart både vid leverans och installation Funktion: Plug and Play Packa upp, anslut, elda Litet platsbehov Enkel att ställa på plats Redan när P4-pannan ställs in i ditt pannrum märker du några viktiga fördelar. Eftersom P4-pannan är så kompakt monteras den lekande lätt även i trånga pannrum. Samtliga komponenter levereras färdigkopplade. Vid behov kan de olika komponenterna demonteras med några enkla handgrepp. Det går även att lyfta in pannan i delar. Allt detta gör att P4 även är mycket intressant vid renoveringsprojekt.

6 Ultramodern teknik

7 P4 Pellet Den nya pelletspannan med de speciella fördelarna: Mycket god värmeisolering i flera skikt. VOS-teknik (verkningsgradsoptimeringssystem) för extremt hög verkningsgrad med motor för automatisk rengöring. Lambdatronic P 3200 reglering med innovativ bussteknik. Varvtalsreglerad sugande fläkt med funktionsövervakning för högsta driftsäkerhet. Rymlig förrådsbehållare med automatisk pelletsmatning. Isolerad renslucka för bästa värmeisolering. Stor komfortasklåda för långa tömningsintervaller. Automatisk uraskning i två slutna askbehållare från 32 kw. Patenterad värmeväxlare med flera kretsar för glidande drift av pannan. P4-pannan är därigenom även mycket lämplig för uppvärmning av lågenergihus. Värmeväxlarens konstruktion med tre stråk garanterar högsta möjliga askavskiljning. Dessutom krävs ingen extern returflödesökning. Automatisk skjutrost för uraskning säkerställer underhållsfri drift. Beprövat tätningsskjutspjäll garanterar en säker drift av pannan. Automatisk tändning. Speciell cyklonkonstruktion med inbyggd ljuddämpning gör driften i det närmaste ljudlös.

8 Perfektion in i minsta detalj Funktion: Värmeväxlare i flera lager med 3-stråks-konstruktion Maximal verkningsgrad i pannan, Betydande kostnadsbesparing, Lång livslängd. Den patenterade värmeväxlaren med flera lager gör att driften av P4 alltid kan anpassas optimalt till alla situationer. Någon extern utrustning för varmhållning av returtemperatur krävs inte. I kombination med det glidande arbetssättet leder dettta till avsevärt lägre bränsleförbrukning. Den speciella pannkonstruktionen förhindrar att daggpunkten underskrids och ger P4 en mycket lång livslängd. Konstruktionen med tre drag styr om avgasernas väg genom pannan flera gånger och skapar därigenom en enastående effektiv askavskiljning. Funktion: Självrengörande anläggning Ren förbränning Mindre emissioner Automatisk uraskning När du väljer P4 får du en kvalitetsprodukt. Den automatiska skjutrosten möjliggör en bekväm och underhållsfri drift. När man eldar med trädbränsle uppstår alltid aska och det gäller även för pellets. På P4-pannan transporteras askan automatiskt till två askbehållare som kan tömmas enkelt och bekvämt. Miljömärkt Egenskap: Energieffektivitet Låg strömförbrukning Låga driftskostnader produkt! När P4-modellen utvecklades var hög energieffektivitet en central målsättning. Ett kvitto på att vi lyckats är att pannnan uppfyller kraven för både den tyska miljömärkningen Blå ängeln och den österrikiska miljömärkningen. P4 förbrukar lite energi och håller därmed driftskostnaderna låga.

9 P4 Pellet Funktion: Varvtalsreglerad sugande fläkt och lambdareglering Maximal driftkomfort Permanent optimering av förbränningen För att säkerställa exakt luftmängd vid förbränningen monteras en varvtalsreglerad sugande fläkt som standard. I kombination med lambdaregleringen uppnås därmed optimala förbränningsförhållanden. Funktion: Rumsluftsoberoende drift Optimal för lågenergihus Högsta möjliga effektivitet i anläggningen Lågenergihus har ett tätt byggnadsskal. I vanliga pannrum ger de nödvändiga tilluftsöppningarna upphov till en okontrollerad värmeförlust. Värmepannor som inte är beroende av rumsluften kan undvika detta genom en direkt anslutning till luftintaget. Dessutom höjs temperaturen i den tillförda förbränningsluften genom ett inbyggt förvärmningssystem som ökar anläggningens effektivitet. Funktion: Omfattande säkerhetskoncept högsta möjliga driftsäkerhet maximal tillförlitlighet Fallröret bildar i kombination med det beprövade täta skjutspjället ett synnerligen funktionssäkert slussystem. Självtestet som genomförs innan anläggningen startas och den automatiska feldiagnosen garanterar en säker drift.

10 Bränslematningssystem Universalsugsystem Sugsonder Detta system är enkelt att montera och erbjuder mycket hög flexibilitet. Universalsugsystemet klarar även stora avstånd mellan förråd och pannrum. Uppsugningssondernas och överföringsenhetens (pelletsboxens) placering kan anpassas individuellt till den aktuella situationen i förrådet. Pelletsbox Detaljer och utföranden Pelletsbox Komfort Sugsond för pellets De patentskyddade sonderna, som utvecklats av Fröling, placeras i förrådet och säkerställer en tillförlitlig och jämn tömning. Växlingen mellan sonderna kan ske manuellt (Pelletsbox Eco) eller helt automatiskt (Pelletsbox Komfort). Pelletsbox Eco Inblåsningsrör för pellets Pelletsen levereras med bulkbil och blåses in via det inblåsningsrör som är placerat i förrådet. Det andra röret används för att luften ska kunna strömma ut på ett kontrollerat och dammfritt sätt. Pelletsbox Uno

11 P4 Pellet Skruvsugsystem Transportsystem med säcksilo Frölings skruvsugsystem är den perfekta lösningen för fyrkantiga rum med matningsöpppningen på främre kortsidan. Tack vare utmatningsskruvens djupa och vågräta placering utnyttjas rumsvolymen optimalt samtidigt som förrådet kan tömmas helt. I kombination med Frölings sugsystem möjliggörs dessutom en flexibel placering av pannan. Med säcksilosystemen kan pelletsen lagras på ett flexibelt och framför allt enkelt sätt. Säcksilon erbjuder en rad fördelar: enkel montering, dammtät konstruktion och vid behov kan säcksilon även ställas upp utomhus med nödvändigt skydd mot regn och UV-ljus. Transportsystem med jordtank Förrådsbehållare Om det inte finns plats för ett pelletsförråd i huset är en jordtank ett bra alternativ. Jordtanken grävs ned i marken bredvid byggnaden. Pelletsen transporteras till pannan via en sugledning. För dragning av ledningar krävs ett rör som leder fram till jordtanken. Jordtanken fylls på via en öppning ovanför pelletstanken. Om det inte går att inrätta ett pelletsförråd är förrådsbehållaren för pellets det optimala alternativet. Tack vare den moduluppbyggda konstruktionen kan ett automatiskt transportsystem när som helst installeras i efterhand.

12 Komfort med system Funktion: Reglering Lambdatronic P 3200 Exakt reglering av förbränningen genom lambdareglering Stor och översiktlig manöverpanel med inställbar betraktningsvinkel Menystyrda funktioner med onlinehjälp Pannan kan övervakas från vardagsrummet Med sin nya pannreglering P 3200 kan Fröling erbjuda framtidens teknik redan i dag. På den behovsoptimerade manöverpanelen med sin individuellt inställbara betraktningsvinkel visas alla drifttillstånd på ett översiktligt sätt. De optimalt strukturerade menyerna gör handhavandet synnerligen enkelt. De viktigaste funktionerna väljs bekvämt direkt via knappar. Frölings bussystem gör det möjligt att montera utbyggnadsmoduler på valfri plats. Du kan montera lokala styrenheter på pannan, vid värmeshunten, bredvid ackumulatortanken, i vardagsrummet eller hos grannen. Kort sagt där du tycker att de behövs. En annan fördel är att allt installeras med minimalt behov av elkablar. Ännu mer komfort får du med den nya rumsmanöverenheten RBG Via denna enhet kan du bekvämt styra uppvärmningen från vardagsrummet. Alla viktiga värden och tillståndsmeddelanden kan avläsas på enklast tänkbara sätt och du kan göra samtliga inställningar med en knapptryckning.

13 P4 Pellet Funktion: Fröling SMS-box Larmmeddelanden via SMS Aktiv styrning av pannan Detta system erbjuds för alla Fröling-anläggningar med automatisk matning och gör det möjligt att övervaka och styra pannan via SMS-meddelanden. SMS-boxen kan programmeras direkt från mobiltelefonen och har två ingångar för störningsmeddelanden och två utgångar för fjärrstyrning. Dessutom kan du själv utforma larm- och meddelandetexterna. SMS-boxen kan användas för att starta och stänga av uppvärmningen och för att ställa in t.ex. nattsänkteller partydrift (endast i kombination med rumsgivare). När ditt fjärrkommando utförts skickar SMS-boxen automatiskt ett kvitto. Funktion: Fröling visualisering 3200 Övervakning och handhavande från datorn Loggning av panndata Fjärrövervakning via modem Pannvisualiseringen är ett tillbehör som gör det möjligt att bekvämt styra pannan från datorn. Samtliga driftsvärden och kundparametrar kan visas och ändras. Vanligt Windows-gränssnitt och översiktlig menystruktur garanterar enklast tänkbara handhavande. I kombination med ett modem kan du koppla upp dig till visualiseringen via telefonnätet. Det innebär att du alltid kan övervaka ditt värmesystem, var du än befinner dig. Funktion: Systemteknik för optimalt energiutnyttjande Kompletta lösningar för alla behov Optimalt anpassade komponenter Integrerad solenergi P4 Pellet med hygienisk ackumulatortank H3 och integrerad solenergi

14 Perfekt integrerade system Frölings systemteknik möjliggör ett effektivt energiutnyttjande. Värmeanläggningen kan omfatta upp till fyra ackumulatortankar, åtta varmvattenberedare och 18 värmekretsar. Du kan även ansluta andra energikällor tex solpaneler till din anläggning. P4 Pellet med S3 Turbo, skiktad tank och Unicell NT-S P4 Pellet med Unicell NT-S Glidande drift Vid glidande drift arbetar Fröling P4 endast upp till den temperaturnivå som önskas av övriga delar i värmesystemet (varmvattenberedare, radiatorkretsar). Därmed förhindras onödiga strålningsförluster. Denna egenskap garanterar maximal effektivitet. Dessutom krävs ingen extern utrustning för höjning av returtemperaturen.

15 P4 Pellet Tekniska data för P4 Pellet förrådsbehållare Mått P4 Pellet 8 P4 Pellet 15 P4 Pellet 20 P4 Pellet 25 L Pannans längd [mm] L1 Längd inkl. sugande fläkt [mm] B Pannans bredd [mm] B1 Bredd inkl. förrådsbehållare [mm] B2 Förrådsbehållarens bredd [mm] H Pannans höjd [mm] H1 Förrådsbehållarens höjd [mm] H2 Förrådsbehållarens höjd öppnad [mm] Tekniska data - förrådsbehållare P4 Pellet 8 P4 Pellet 15 P4 Pellet 20 P4 Pellet 25 Lagringsvolym [l] Totalvikt inkl. panna [kg]

16 Tekniska data Mått - P4 Pellet [mm] P4 8 P4 15 P4 20 P4 25 P4 32 P4 38 P4 48 P4 60 L Pannans längd 1) L * Pannans längd 1) L1 Totallängd inkl. sugande fläkt L1 * Totallängd inkl. sugande fläkt B Pannans bredd B * Pannans bredd inkl. fäste 2) B1 Totalbredd inkl. sugcyklon H Pannans höjd 3) H1 Totalhöjd inkl. sugcyklon H2 Höjd anslutning avgasrör H3 Höjd anslutning framledning H4 Höjd anslutning returledning H5 Höjd anslutning avtappning H6 Höjd anslutning avluftning H8 Höjd anslutning sugande fläkt H15 Höjd anslutning sugsystem Avgasrörets diameter ) Alla pannor kan föras in genom en 80 cm bred dörr. 2) Pannans bredd inkl. fäste för transportanordning. Motsvarar den minimala transportbredden efter demontering av stoker, sugcyklon och transportanordning. 3) Motsvarar den minimala transporthöjden efter demontering av stoker, sugcyklon och transportanordning. Tekniska data - P4 Pellet P4 8 P4 15 P4 20 P4 25 P4 32 P4 38 P4 48 P4 60 Märkeffekt [kw] 10,5 14,9 20,0 25,0 32,0 38,0 48,0 58,5 Värmeeffektområde [kw] 3,1-10,5 3,1-14,9 6,0-20,0 7,5-25,0 8,9-32,0 8,9-38,0 14,4-48,0 17,3-58,5 Elektrisk effekt [W] Vattenvolym [l] Pannans vikt [kg] Fler tekniska detaljer och tips avseende uppvärmning med pellets finns i våra omfångsrika planeringsunderlag. P Alla bilder är endast symboliska! Med reservation för tekniska förändringar samt tryck- och sättningsfel. Källor för externt bildmaterial: Heizkessel- und Behälterbau GesmbH A-4710 Grieskirchen, Industriestr. 12 AUT: Tel +43 (0) Fax +43 (0) GER: Tel +49 (0) Fax +49 (0) E-post: info@froeling.com Internet:

OMLÄNKAD SWE P0190409 - Prospekt P4 Pellet_P0190409 - Prospekt P4 Pellet.qxd 2009-10-12 12.00 Sida 1. m är k t. ilj ö. p ro

OMLÄNKAD SWE P0190409 - Prospekt P4 Pellet_P0190409 - Prospekt P4 Pellet.qxd 2009-10-12 12.00 Sida 1. m är k t. ilj ö. p ro OMLÄNKAD SWE P0190409 - Prospekt P4 Pellet_P0190409 - Prospekt P4 Pellet.qxd 2009-10-12 12.00 Sida 1 M ilj ö p ro m är k t d ukt! www.froeling.com OMLÄNKAD SWE P0190409 - Prospekt P4 Pellet_P0190409 -

Läs mer

iljömärk produkt! www.froeling.com

iljömärk produkt! www.froeling.com Miljömärkt produkt! www.froeling.com Uppvärmning med pellets Fröling har arbetat med att effektivisera användningen av trädbränsle i mer än fem decennier. I dag står Fröling för modern värmeteknik baserad

Läs mer

iljömärk produkt! www.froeling.com

iljömärk produkt! www.froeling.com Miljömärkt produkt! www.froeling.com Uppvärmning med ved Fröling har arbetat med att effektivisera användningen av trädbränslen i snart fem decennier. I dag står Fröling för modern värmeteknik för biobränslen.

Läs mer

Från en förstklassig leverantör

Från en förstklassig leverantör www.froeling.com Från en förstklassig leverantör Fröling har arbetat med att effektivisera användningen av trädbränslen i snart fem decennier. I dag står Fröling för modern värmeteknik för biobränslen.

Läs mer

Pressmapp. Fröling Heizkessel- und Behälterbau GmbH Industriestraße 12 A-4710 Grieskirchen. Internet: www.froeling.com e-mail: info@froeling.

Pressmapp. Fröling Heizkessel- und Behälterbau GmbH Industriestraße 12 A-4710 Grieskirchen. Internet: www.froeling.com e-mail: info@froeling. Pressmapp Fröling Heizkessel- und Behälterbau GmbH Industriestraße 12 A-4710 Grieskirchen Internet: www.froeling.com e-mail: info@froeling.com Peter Norrbin Tel. +46 (70) 203 85 50 peter.norrbin@telia.com

Läs mer

iljömärk produkt! www.froeling.com

iljömärk produkt! www.froeling.com Miljömärkt produkt! www.froeling.com Uppvärmning med flis och pellets Fröling har arbetat med att effektivisera användningen av trädbränslen i snart fem decennier. I dag står Fröling för modern värmeteknik

Läs mer

Uppvärmning med flis och pellets

Uppvärmning med flis och pellets www.froeling.com Uppvärmning med flis och pellets Fröling har arbetat med att effektivisera användningen av trädbränsle i fem decennier. I dag står Fröling för modern värmeteknik baserad på biomassa. Våra

Läs mer

Flis-, spån- och pelletspannor. Lambdamat KOMMUNAL INDUSTRI.

Flis-, spån- och pelletspannor. Lambdamat KOMMUNAL INDUSTRI. Flis-, spån- och pelletspannor Lambdamat KOMMUNAL INDUSTRI www.froeling.com High-tech utan gränser Ända sedan starten har Fröling specialiserat sig på effektiv användning av energikällan trä. Idag står

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

GILLES VÄRMEPANNOR. - Högkvalitativa och helautomatiska pelletspannor.

GILLES VÄRMEPANNOR. - Högkvalitativa och helautomatiska pelletspannor. GILLES VÄRMEPANNOR - Högkvalitativa och helautomatiska pelletspannor. HPK-RA 12,5-160 - Högpresterande pelletspanna. Pannan tillverkas enligt de högsta kvalitetskraven. All svetsning sker så att inga spänningar

Läs mer

Flis/ Pellets. 28-110 kw

Flis/ Pellets. 28-110 kw Flis/ Pellets 28-110 kw Den bästa idéen sedan elden uppfanns: Turbomatic från Fröling. Den mest innovativa formen av uppvärmningsteknik. Det går bra med flis, spån, pellets och till och med ved. Uppvärmning

Läs mer

Biobränslepanna 130-2000kW

Biobränslepanna 130-2000kW Februari 2014 Biobränslepanna 130-2000kW Rörlig roster Automatisk askutmatning Träflis eller liknande bränsle Keramisk brännkammare Sotblåsning Steglös effektreglering PLC med webserver D Alessandro CSA

Läs mer

Pellets ger dig tid och pengar över

Pellets ger dig tid och pengar över Pelletspannor Gör nåt mer för pengarna... HÖG OLJA K O ST N AD PELLETS VED LÅG LITEN ARBETSINSATS STOR I jämförelse med vedeldad panna och oljepanna så är pellets ett mellanalternativ som både ger pengar

Läs mer

VÄRMEPANNOR HPK-RA. 12,5-150kW PELLETS

VÄRMEPANNOR HPK-RA. 12,5-150kW PELLETS VÄRMEPANNOR HPK-RA 1,5-150kW PELLETS Pelletspanna HPK-RA 1,5-160 Över 90% effektivitet! Denna högprestandapanna är tillverkad som en spänningsfri svetsad konstruktion. De värmeisolerade dörrarna i fronten

Läs mer

Stoker Boken. Den Svensktillverkade Brännaren från Grästorp. Stokerboken - Din guide till lägre uppvärmningskostnader

Stoker Boken. Den Svensktillverkade Brännaren från Grästorp. Stokerboken - Din guide till lägre uppvärmningskostnader Stoker Boken Den Svensktillverkade Brännaren från Grästorp Stokerboken - Din guide till lägre uppvärmningskostnader Inledning Sonnys svensktillverkade stoker går att koppla till de flesta i dag förekommande

Läs mer

Kondenserande gaspanna. Varför Vaillant? För att vi erbjuder kraft, effektivitet och tillförlitlighet. ecocraft exclusiv

Kondenserande gaspanna. Varför Vaillant? För att vi erbjuder kraft, effektivitet och tillförlitlighet. ecocraft exclusiv Kondenserande gaspanna Varför Vaillant? För att vi erbjuder kraft, effektivitet och tillförlitlighet ecocraft exclusiv ecocraft exclusiv gaspanna Kraftfull gaspanna för de stora uppdragen i sex effektstorlekar

Läs mer

PE1 Pellet. PE1 Pellet. Pelletspanna. PE1 Pellet. med reglering.

PE1 Pellet. PE1 Pellet. Pelletspanna. PE1 Pellet. med reglering. PE1 Pellet PE1 Pellet Pelletspanna PE1 Pellet med reglering www.froeling.com 1 Uppvärmning med pellets I mer än femtio år har Fröling ägnat sig åt effektiv användning av energikällan trä. Idag står namnet

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

70 RB 50 RB 0 2 b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G RB

70 RB 50 RB 0 2 b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G RB b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G RB20 RB50 RB70 R B - P e l l e t s b r ä n n a r e... ger dig en koldioxidneutral eldning och bidrar inte till global uppvärmning eller klimatförändringar. Askan kan

Läs mer

GILLES HPK-VR. - Högkvalitativa och helautomatiska flispannor.

GILLES HPK-VR. - Högkvalitativa och helautomatiska flispannor. GILLES HPK-VR - Högkvalitativa och helautomatiska flispannor. Verkningsgraden i en Gilles HPK- VR är upp till 95,% 1 6 2 flis ELDNING Flis panna HPK-VR Ny effektiv flispanna med senaste trapproster teknologin.

Läs mer

Tellus vedpanna DP-serien. Lättskött och prisvärd

Tellus vedpanna DP-serien. Lättskött och prisvärd Tellus vedpanna DP-serien Lättskött och prisvärd Vedpanna för expert och novis Enkel att sköta och mycket prisvärd. En panna ur Tellus DP-serie som passar den inbitne vedeldaren lika bra som nybörjaren.

Läs mer

Uppvärmning i världsklass - Biobränslepannor från Clean Burn

Uppvärmning i världsklass - Biobränslepannor från Clean Burn Uppvärmning i världsklass - Biobränslepannor från Clean Burn Driftsäkra Miljövänliga Kostnadseffektiva Kompakta Biobränslepannor idealiska för: Större fastigheter Närvärmenät Industrier Växthus m.m. 220-500

Läs mer

Uppvärmning med ved. BioControl. Lambda

Uppvärmning med ved. BioControl. Lambda Uppvärmning med ved BioControl 18-40 Lambda 18-40 Kompetens är vår framgång Fakta om HERZ: 22 företag Koncernens huvudkontor finns i Österrike. Forskning & utveckling i Österrikiskt. Österrikiska ägare

Läs mer

Schiedel Absolut. Ett blockskorstenssystem med integrerad tilluft

Schiedel Absolut. Ett blockskorstenssystem med integrerad tilluft Schiedel Absolut Ett blockskorstenssystem med integrerad tilluft Absolut oberoende Du väljer fritt bland bränslen och värmepannor Det går att planera in frihet. Redan från början. Förutsatt att du planerar

Läs mer

P4 Pellet. Pelletspanna. P4 Pellet. med brännvärde och reglering.

P4 Pellet. Pelletspanna. P4 Pellet. med brännvärde och reglering. P4 Pellet Pelletspanna P4 Pellet med brännvärde och reglering Märkt med miljösymbolen! www.froeling.com Uppvärmning med pellets I mer än femtio år har Fröling ägnat sig åt effektiv användning av energikällan

Läs mer

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se Pellets naturlig värme Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme www.pellsam.se Pellets naturlig värme Pellets är en naturlig uppvärmningsform som kombinerar en mycket

Läs mer

Gilles 12,5-160kW. Pelletspanna

Gilles 12,5-160kW. Pelletspanna Pellets Flis Pelletspanna Gilles,-60kW Gilles har väl beprövade produkter med hög kvalité till ett konkurrenskraftigt pris. Anläggningarna har stor driftsäkerhet tack vare Gilles smarta självkorrigerande

Läs mer

Vad är en pelletskamin?

Vad är en pelletskamin? Vad är en pelletskamin? Enkelt uttryckt kan man säga att en pelletskamin är en maskin där man stoppar in pellets och ut kommer det värme till halva elpriset. Man ställer bara in önskad temperatur, sedan

Läs mer

Firematic. HELAUTOMATISK FLIS- OCH PELLETSPANNA 20 60 & 80 301 kw

Firematic. HELAUTOMATISK FLIS- OCH PELLETSPANNA 20 60 & 80 301 kw Firematic HELAUTOMATISK FLIS- OCH PELLETSPANNA 20 60 & 80 301 kw Innehåll Uppvärmning för framtiden...3 Central kontrollenhet, T-CONTROL...4 Firematic 20 60...6 Firematic 80 301...8 Flismatningssystem...

Läs mer

Uppvärmning med pellets. 10-60 kw

Uppvärmning med pellets. 10-60 kw Uppvärmning med pellets 10-60 kw Kompetens är vår framgång Fakta om HERZ: 22 Bolag Koncernens huvudkontor finns i Österrike. Forskning & utveckling i Österrikiskt. Österrikiska ägare 1600 anställda i mer

Läs mer

Fastighetsvärme. med pellets som energikälla

Fastighetsvärme. med pellets som energikälla Fastighetsvärme med pellets som energikälla Fullutrustad värmemodul 00 kw med 40 m pelletssilo Fullutrustad Modulvärme från Baxi Modulvärme kan via den inbyggda värmeväxlaren enkelt kopplas mot befintligt

Läs mer

TOPLING SASP. Hög kvalitet till RÄTT PRIS!

TOPLING SASP. Hög kvalitet till RÄTT PRIS! TOPLING SASP Hög kvalitet till RÄTT PRIS! SASP Topling är både miljö och kvalitet certifierad Flygbild över anläggningen i Boden. 35 ÅR AV ERFARENHET VÄRMER VÄRLDEN! Med över 35 års erfarenhet och med

Läs mer

Installation, drift och skötsel. Pelletförråd Pelletförråd 200 ver3

Installation, drift och skötsel. Pelletförråd Pelletförråd 200 ver3 Installation, drift och skötsel Pelletförråd 200 2011-03-10 Pelletförråd 200 ver3 PELLETFÖRRÅD 200 Användningsområden 11-03 PELLETFÖRRÅD 200 lämpligt vid matning av pelletsbrännaren Viking Bio från externt

Läs mer

Mobil Pelletsvärme Janfire System JET

Mobil Pelletsvärme Janfire System JET (1/7) Mobil Pelletsvärme Janfire System JET (2/8) Mobil Pelletsvärme Janfire System JET Janfire System Jet har sedan företagets start 1983 varit den dominerande grenen av företaget. Under den tid då pellets

Läs mer

Ackumulatortankar. Får värmen att räcka längre

Ackumulatortankar. Får värmen att räcka längre Ackumulatortankar Får värmen att räcka längre Publikationer utgivna av Energimyndigheten kan beställas eller laddas ned via www.energimyndigheten.se eller beställas genom att skicka e-post till energimyndigheten@cm.se

Läs mer

Varför Vaillant? För att vi erbjuder vägghängd komfort med maximal effektivitet för de stora behoven. Vägghängd gaspanna

Varför Vaillant? För att vi erbjuder vägghängd komfort med maximal effektivitet för de stora behoven. Vägghängd gaspanna Vägghängd gaspanna Varför Vaillant? För att vi erbjuder vägghängd komfort med maximal effektivitet för de stora behoven ecotec plus VC 806/5-5 / VC 1006/5-5 / VC 1206/5-5 ecotec plus för de fullvuxna skräddarsydda

Läs mer

Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder?

Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder? Garageportöppnare Sommer och Aperto garageportö Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder? Med en garageportöppnare slipper du gå ur bilen i regn och rusk bara för att öppna porten. Portöppnaren

Läs mer

Installations- och skötselanvisning

Installations- och skötselanvisning OPEX Installations- och skötselanvisning 2009-05-01 www.trebem a.se Innehåll Leveransomfattning...2 Komponentförteckning...2 Installation Pannrum och skorsten...3 Rökrörsanslutning...3 Elektrisk installation...3

Läs mer

Nya möjligheter att värma med pellets

Nya möjligheter att värma med pellets Nya möjligheter att värma med pellets En ren besparing för dig och naturen ULMA AB of Sweden Nya möjligheter att värma med pellets Med en pelletsbrännare behåller man husets ventilation så som huset är

Läs mer

Elomax 250 & 450. Det här är din nya chef i pannrummet.

Elomax 250 & 450. Det här är din nya chef i pannrummet. Elomax 250 & 450 Smartaste villavärmen! Det här är din nya chef i pannrummet. Elomax 250 & 450 Elomax. Hjärnan i ditt uppvärmningssystem. ELOMAX är designad för att möta framtiden. Den ersätter helt en

Läs mer

Värme från Pellets. Skogen ger oss naturlig och miljövänlig värme till våra hus. www.biovarmesverige.se. www.eta.co.at. Perfektion aus Leidenschaft.

Värme från Pellets. Skogen ger oss naturlig och miljövänlig värme till våra hus. www.biovarmesverige.se. www.eta.co.at. Perfektion aus Leidenschaft. Värme från Pellets Skogen ger oss naturlig och miljövänlig värme till våra hus. Perfektion aus Leidenschaft. www.biovarmesverige.se 1 www.eta.co.at Pellets är ett utmärkt och enkelt bränsle. Olja, el och

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

IVT 633. Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare

IVT 633. Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare IVT 633 Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare Komplett värmepump för värme, varmvatten, ventilation och IVT 633 är den nya generationens värmepump. Den är utvecklad för att motsvara moderna

Läs mer

Material som kan orsaka statisk elektricitet, tex. plaströr, får inta användas, eftersom detta kan orsaka explosioner.

Material som kan orsaka statisk elektricitet, tex. plaströr, får inta användas, eftersom detta kan orsaka explosioner. Tips och råd om mottagnings förhållanden till ett förråd/ en silo Det finns flera leverantörer och modeller av pellets förråd och pellets silo på marknaden. Undersök i första hand om det finns något som

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

VÄRMEPANNOR HPK-RA kW FLIS

VÄRMEPANNOR HPK-RA kW FLIS VÄRMEPANNOR HPK-RA -0kW FLIS Flispanna HPK-RA -60 Över 90% effektivitet! Denna högprestandapanna är tillverkad som en spänningsfri svetsad konstruktion. De värmeisolerade dörrarna i fronten öppnas utåt.

Läs mer

Uppvärmning med Flis och Pellets

Uppvärmning med Flis och Pellets Uppvärmning med Flis och Pellets 20-60 kw 80-499 kw Kompetens är vår framgång Fakta om HERZ: 22 Bolag Koncernens huvudkontor finns i Österrike. Forskning & utveckling i Österrikiskt. Österrikiska ägare

Läs mer

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem DAIKIN BERGVÄRME Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump RÄTT VÄRMEPUMP FÖR ALLA FÖRHÅLLANDEN Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

Daikin bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

Daikin bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin bergvärme Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump Rätt värmepump för alla förhållanden Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

Företaget finns representerat i...

Företaget finns representerat i... Vår kundservice... I samarbete med HERZ Armaturen GmbH, med filialer i alla Europas länder, med våra samarbetspartners och företasrepresentation kan vi alltid ta hand om våra kunder på ett optimalt och

Läs mer

En ytterst prisvärd semiautomatisk pelletspanna i klass 5.

En ytterst prisvärd semiautomatisk pelletspanna i klass 5. RB ECO serien Med fokus på din bekvämlighet och överlägsen ekonomi En ytterst prisvärd semiautomatisk pelletspanna i klass 5. Full komfort med automatisk pelletspanna Att elda med pellets behöver inte

Läs mer

M I L T O N TopLine. Milton TopLine. Milton introducerar en ny generation kondenserande gaspannor, som bygger på en patenterad ny flow teknologi.

M I L T O N TopLine. Milton TopLine. Milton introducerar en ny generation kondenserande gaspannor, som bygger på en patenterad ny flow teknologi. Milton TopLine 80 och 100 - en ny generation av gaspannor M I L T O N TopLine Milton TopLine Milton introducerar en ny generation kondenserande gaspannor, som bygger på en patenterad ny flow teknologi.

Läs mer

Planeringsunderlag Buderus GE 215. Gjutna värmepannor för olja och gas 40-85 kw. Version 1.01 20060906 - JMA

Planeringsunderlag Buderus GE 215. Gjutna värmepannor för olja och gas 40-85 kw. Version 1.01 20060906 - JMA Planeringsunderlag Buderus Gjutna värmepannor för olja och gas 40-85 kw Version 1.01 20060906 - JMA 1 Buderus lågtemperatur gjutjärnspannor, effektområde 45-85 kw. Konstruktionstryck 5,0 Bar max 120 o

Läs mer

KMP Neptuni (Konventionell skorsten) Ariterm Sweden AB

KMP Neptuni (Konventionell skorsten) Ariterm Sweden AB KMP Neptuni (Konventionell skorsten) Ariterm Sweden AB Ariterm Sweden AB/Sverige 34 900 kr Två fasta effektlägen 3,1 5,8 kw 93 % 91 % 41 47 db(a) 52 x 58 x 104 cm 100 125 kg 20 25 kg Kan drivas med batteri

Läs mer

Opop H418/Bio Comfort Trä Pelletspanna

Opop H418/Bio Comfort Trä Pelletspanna Opop H418/Bio Comfort Trä Pelletspanna 100 stegs modulerande drift Woody Generation EN 303-5 godkänd av DTI (Danish Technological Institute). Godkänd til trykekspansion. Miljö, Energi klass A.A. MONTERINGSVÄGLEDNING

Läs mer

PelletsUnit ETA PU. Biovärme Sverige. PelletsUnit. ETA PU 7, 11 och 15 kw. Liten och smart. Perfektion för perfektionism. www.eta.co.

PelletsUnit ETA PU. Biovärme Sverige. PelletsUnit. ETA PU 7, 11 och 15 kw. Liten och smart. Perfektion för perfektionism. www.eta.co. PelletsUnit ETA PU Biovärme Sverige PelletsUnit ETA PU 7, 11 och 15 kw Liten och smart Perfektion för perfektionism www.eta.co.at PelletsUnit ETA PU 7 till 15 kw Teknik möter Design Touchscreen display

Läs mer

Uppvärmning med Flis & Pellets

Uppvärmning med Flis & Pellets Uppvärmning med Flis & Pellets En pålitlig partner Mer är 110 år på marknaden 20-60 80-201 Kompetens är vår framgång Fakta om Herz: 35 Företag Koncernens huvudkontor finns i Österrike Forskning och utveckling

Läs mer

Fastighetsägare. i en klass för sig själva!

Fastighetsägare. i en klass för sig själva! Fastighetsägare i en klass för sig själva! De har valt att värma sina fastigheter med biobränsle, vilket är det överlägset bästa sättet att spara pengar och miljö! Välkommen att välja en lösning som passar

Läs mer

AKVA-standardtank. AKVASAN-tank för installation i efterhand

AKVA-standardtank. AKVASAN-tank för installation i efterhand Värme ur vatten Värme enligt mått En Akvaterm-ackumulatortank kan kombineras med de flesta värmekällor oberoende av värmesystem. Akvaterms standardmodeller omfattar varmvattentankar för villor, allt från

Läs mer

Octopus för en hållbar framtid

Octopus för en hållbar framtid EN MILJÖVÄNLIG VÄRMEPUMP FÖR IDAG OCH IMORGON Octopus har utvecklat och tillverkat värmepumpar sedan 1981 och har genom flera års utveckling tagit fram det bästa för miljön och kunden. Den senaste produkten

Läs mer

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! Anslut energisparprodukter för vattenburen värme maximalt för pengarna! Om din bostad har vattenburen värme kan du reducera dina uppvärmningskostnader

Läs mer

Automatiska slagdörröppnare

Automatiska slagdörröppnare Automatiska slagdörröppnare Kvalitet är vår drivkraft Tillsammans med pålitliga partners över hela världen erbjuder TORMAX slagdörrslösningar för många olika behov. Själva hjärnan i systemet består av

Läs mer

Vattenmantlade eldstäder

Vattenmantlade eldstäder Vattenmantlade eldstäder Lacunza har under lång tid utvecklat vedeldade produkter för god hushålls ekonomi, ekologi och med hänsyn för miljön. Vi har utvecklat produkter som ger skön och billig värme

Läs mer

Berg-/jordvärmepumpar 6-17 kw. Utnyttja energin i berget för uppvärmning Effektiva bergvärmepumpar med 10 års garanti på kompressoren

Berg-/jordvärmepumpar 6-17 kw. Utnyttja energin i berget för uppvärmning Effektiva bergvärmepumpar med 10 års garanti på kompressoren Berg/jordvärmepumpar 617 kw Utnyttja energin i berget för uppvärmning Effektiva bergvärmepumpar med 10 års garanti på kompressoren geotherm plus geotherm Varför geotherm? För att berget/jorden levererar

Läs mer

...rätt lösning på större projekt. är år. BioFire 500-1000. Fjärrvärme / Närvärme Hotellanläggningar Bostadsprojekt

...rätt lösning på större projekt. är år. BioFire 500-1000. Fjärrvärme / Närvärme Hotellanläggningar Bostadsprojekt ...rätt lösning på större projekt En pålitlig partner Mer är 110 år på marknaden BioFire 500-1000 Fjärrvärme / Närvärme Hotellanläggningar Bostadsprojekt 2 En pålitlig partner Fakta om Herz: 35 Företag

Läs mer

En värmekälla för hela huset

En värmekälla för hela huset VÄRME NÄRA DIG En värmekälla för hela huset Värme i din närhet Det finns många fördelar med att installera en pelletskamin i huset, jämfört med vedkaminer som endast har för syfte att var mysig, men sällan

Läs mer

Luft/vatten. Hydrobox. www.ecodan.se

Luft/vatten. Hydrobox. www.ecodan.se Luft/vatten Hydrobox www.ecodan.se Hydrobox - det tysta, effektiva och miljövänliga värmesystemet för villor Ecodan Hydrobox är Mitsubishi Electrics tysta, effektiva och miljövänliga värmesystem som ger

Läs mer

Drift och underhåll Pelletspannan Mini Q

Drift och underhåll Pelletspannan Mini Q Drift och underhåll Pelletspannan Mini Q Godkännande enligt EN303-5 INSTRUKTIONSBOK FÖR EcoTec MiniQ MED MAXEFFEKT 20/25 kw TEKNISKA FAKTA 300 D C H 370 345 290 80 E B A 100 Pannans effekt [kw] Parametrar

Läs mer

SWEBO PHC. Prefabricerade och standardiserade värmecentralslösningar.

SWEBO PHC. Prefabricerade och standardiserade värmecentralslösningar. SWEBO PHC Prefabricerade och standardiserade värmecentralslösningar. SWEBO PHC - VÄRMECENTRALER MED Co 2 NEUTRAL VÄRME Den rådande trenden i världen är att förändra nyttjandet av våra energiresurser. Användningen

Läs mer

PRODUKT KATALOG DANSK DESIGN PRODUCERAT I EU

PRODUKT KATALOG DANSK DESIGN PRODUCERAT I EU PRODUKT KATALOG DANSK DESIGN PRODUCERAT I EU M 80 TVÅNGSBLANDARE (80L) Baron M80 tvångsblandare är kraftfull och effektiv. M80 ger en optimal blandning av allt från jordfuktig betong till spackel. En användarvänlig

Läs mer

Octopus för en hållbar framtid

Octopus för en hållbar framtid EN MILJÖVÄNLIG VÄRMEPUMP FÖR IDAG OCH IMORGON Octopus har utvecklat och tillverkat värmepumpar sedan 1981 och har genom flera års utveckling tagit fram det bästa för miljön och kunden. Den senaste produkten

Läs mer

VEDOLUX ROBUSTA MILJÖVÄNLIGA VEDPANNOR

VEDOLUX ROBUSTA MILJÖVÄNLIGA VEDPANNOR VEDOLUX ROBUSTA MILJÖVÄNLIGA VEDPANNOR SVENSKTILLVERKADE VEDPANNOR Att elda med ved är det absolut billigaste sättet att värma sitt hus. Med Vedolux Lambda-serien är det billigare och enklare än någonsin.

Läs mer

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW är en ny generation luft/vattenvärmepumpar. Här förenar vi mer än 35 års erfarenhet av värmepumpteknik med den senaste utvecklingen. Resultatet blir en värmepump

Läs mer

Thermorossi H20 18 Easy

Thermorossi H20 18 Easy Thermorossi H20 18 Easy Thermorossi är ett norditalienskt företag som tillverkar pelletskaminer av mycket hög kvalitet. Företaget tillverkar även vedeldade och pelletseldade pannor, vedkaminer och vedspisar.

Läs mer

ErP. DVCompact. med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation

ErP. DVCompact. med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter DVCompact med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation ErP 2016 2 Att andas är att

Läs mer

BIOTECH SOLVÄRME SOLFÅNGARE BFK DRAIN MASTER BDM

BIOTECH SOLVÄRME SOLFÅNGARE BFK DRAIN MASTER BDM BIOTECH SOLVÄRME SOLFÅNGARE BFK DRAIN MASTER BDM n 4 Biotech Solfångare BFK BIOTECH SOLFÅNGARE BFK SOLKRAFTVERKET Högsta kvalitetssäkerhet, flexibel tillverkning och kort leveranstid tack vare modern maskinpark

Läs mer

Dags att byta panna? Här är några förslag och erbjudanden.

Dags att byta panna? Här är några förslag och erbjudanden. Dags att byta panna? Här är några förslag och erbjudanden. Kapa dina värmekostnader med ny kondenserande gaspanna När du vill sänka din energiförbrukning för att spara kostnader och miljö är lösningen

Läs mer

0 5 1 RB 99 RB b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G 0 7 RB 0 2 RB

0 5 1 RB 99 RB b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G 0 7 RB 0 2 RB b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G RB20 RB70 RB99 RB150 R B - P e l l e t s b r ä n n a r e... ger dig en koldioxidneutral eldning och bidrar inte till global uppvärmning eller klimatförändringar. Askan

Läs mer

Energismarta vattenmantlade braskaminer som värmer upp hela huset Fristående- och inbyggnadskaminer

Energismarta vattenmantlade braskaminer som värmer upp hela huset Fristående- och inbyggnadskaminer Ansluts mot värmesystemet Energismarta vattenmantlade braskaminer som värmer upp hela huset Fristående- och inbyggnadskaminer Var energismart och välj en vattenmantlad braskamin En vattenmantlad braskamin

Läs mer

UNICONFORT GLOBAL. - Powered by Swebo.

UNICONFORT GLOBAL. - Powered by Swebo. UNICONFORT GLOBAL - Powered by Swebo. Den nuvarande energi politiken grundas uteslutande på att användningen av fossila bränslen inte längre kan fortsätta. Ur miljömässig synpunkt är användningen av de

Läs mer

Vedvärme när den är som effektivast

Vedvärme när den är som effektivast Vedvärme när den är som effektivast 2 www.kakelugnspannan.se Kakelugn, öppenspis, vedpanna och ackumulatortank, allt i ett skal Kakelugnspannan är en kombination av de bästa egenskaperna från kakelugnen

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2 Det bästa har blivit ännu bättre Kräv NYA ALPHA2 KONTINUERLIG INNOVATION. DET LIGGER I VÅRA GENER. Med över 3 miljoner sålda enheter världen över har Grundfos ALPHA2 visat sig vara världens bäst säljande

Läs mer

Thermorossi H20 14 Easy

Thermorossi H20 14 Easy Thermorossi H20 14 Easy Thermorossi är ett norditalienskt företag som tillverkar pelletskaminer av mycket hög kvalitet. Företaget tillverkar även vedeldade och pelletseldade pannor, vedkaminer och vedspisar.

Läs mer

Fläktkonvektorer. 2 års. vattenburna. Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing!

Fläktkonvektorer. 2 års. vattenburna. Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! PRODUKTBLAD Fläktkonvektorer vattenburna Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! 2 års garanti Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula.se 416-087, 416-111,

Läs mer

LogoBloc. 90-600kW. Datum 081006, rev 0

LogoBloc. 90-600kW. Datum 081006, rev 0 LogoBloc 90-600kW Datum 081006, rev 0 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 ALLMÄN VIKTIG INFORMATION... 3 LEVERANSKONTROLL... 3 ANSVAR... 3 SKÖTSEL OCH UNDERHÅLL... 3 SÄKERHET... 3 REKLAMATION...

Läs mer

Framtidsäker - energieffektiv Objektuppvärmning. är år. BioMatic 220-500. Stora byggnader Hotellanläggningar Industrier

Framtidsäker - energieffektiv Objektuppvärmning. är år. BioMatic 220-500. Stora byggnader Hotellanläggningar Industrier Framtidsäker - energieffektiv Objektuppvärmning En pålitlig partner Mer är 110 år på marknaden BioMatic 220-500 Stora byggnader Hotellanläggningar Industrier Fördelar med BioMatic från Herz... Panncentral

Läs mer

2010-04-05 SE. för nöd och lust E L E K T R I S K F Ö R B R Ä N N I N G S T O A L E T T

2010-04-05 SE. för nöd och lust E L E K T R I S K F Ö R B R Ä N N I N G S T O A L E T T 2010-04-05 SE för nöd och lust E L E K T R I S K F Ö R B R Ä N N I N G S T O A L E T T Ditt bästa val av toalett! Toamoa är en elektrisk förbränningstoalett som är framtagen specifikt för Dig som har fritidshus

Läs mer

Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten

Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten Möjlighet att styras och övervakas över Internet Ett teknologiskt

Läs mer

Biobränslepannor. 10kW-3,5MW

Biobränslepannor. 10kW-3,5MW Biobränslepannor 10kW-3,5MW REKA-HKRST 100-3500kW (max 30% fukthalt) REKA HKRST har rörligt roster och kan eldas med de flesta skruvbara bränslen med maximal fukthalt på 30%. n är tillverkad av högkvalitativt

Läs mer

PANNSERIE AV STÅLPLÅT SMAL DESIGN

PANNSERIE AV STÅLPLÅT SMAL DESIGN Termax Unical Trio-fastighetspannor FASTIGHETS- PANNOR Trio 63-0 kw PANNSERIE AV STÅLPLÅT SMAL DESIGN - ryms genom 80 cm dörr (upp till 730 kw) 3 STRÅKSTEKNIK - för olja och gas BRÄNNARLUCKA PÅ GÅNGJÄRN

Läs mer

BioAir. Varmluftspanna. Datum 151202, rev 0

BioAir. Varmluftspanna. Datum 151202, rev 0 BioAir Varmluftspanna Datum 151202, rev 0 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 ALLMÄN VIKTIG INFORMATION... 3 LÄS NOGA IGENOM DENNA INSTRUKTION INNAN PANNAN STARTAS... 3 GARANTIVILLKOR... 3 LEVERANSKONTROLL...

Läs mer

Osby P500 100 till 1000 kw

Osby P500 100 till 1000 kw Osby P500 00 till 000 kw Optimalt värmeutbyte och låga emissioner. Osby P500 är en fastbränslepanna avsedd för eldning med torra träbränslen typ pellets, briketter, torv och flis med max 30% fukthalt.

Läs mer

10 % Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem. mphe.danfoss.

10 % Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem. mphe.danfoss. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem 10 % Bättre värmeöverföring Tack vare en innovativ plåtkonstruktion

Läs mer

AW Värmefläktar för värmevatten

AW Värmefläktar för värmevatten Värmefläktar för värme Värmefläktar för värme fläktarna används för permanent uppvärmning av lager, industrilokaler, verkstäder, sporthallar, butiker och liknande. Snygg design, med enkla rena former,

Läs mer

FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR

FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR AT M O S P H E R ATM FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR TÄCKER ALLA BEHOV Med 42EM erbjuder Carrier ett brett urval av lösningar inom luftkonditionering, anpassade

Läs mer

Framtidens. ergvärmepump DAIKIN ALTHERMA VÄRMEPUMP FÖR BERGVÄRME

Framtidens. ergvärmepump DAIKIN ALTHERMA VÄRMEPUMP FÖR BERGVÄRME Framtidens ergvärmepump DAIKIN ALTHERMA VÄRMEPUMP FÖR BERGVÄRME Daikin Altherma värmepump för bergvärme fördelar Geotermisk energi är en fri energikälla som kan användas för uppvärmning och varmvatten.

Läs mer

Osby PB2 350 till 3000 kw

Osby PB2 350 till 3000 kw Osby PB2 350 till 3000 kw Helautomatisk fastbränslepanna Osby PB2 är en helautomatisk fastbränslepanna avsedd för eldning med torra träbränslen typ pellets, briketter och flis. Pannans automatiska sotning

Läs mer

Flexibla värmesystem utan gränser.

Flexibla värmesystem utan gränser. Flexibla värmesystem utan gränser. Bara hos CTC. Valfrihet med Energyflex. På CTC har vi alltid hyllat principen om flexibla system. Det är därför du alltid får Energyflex på köpet när du investerar i

Läs mer

Rumsreglering. Effektivitet och flexibilitet i alla miljöer med SAUTER EY-modulo.

Rumsreglering. Effektivitet och flexibilitet i alla miljöer med SAUTER EY-modulo. Rumsreglering Effektivitet och flexibilitet i alla miljöer med SAUTER EY-modulo. Smart SAUTER-rumshantering ger individuell komfort med maximal energieffektivitet i rum som verkligen lever. SAUTER för

Läs mer