Om Grevlunda Consulting

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Om Grevlunda Consulting"

Transkript

1

2 Om Grevlunda Consulting Grevlunda Consulting är ett kommunikationsföretag med fokus på personliga möten, så som konferenser, mässor och event. Vi jobbar alltid med den bästa personalen, vi drivs av ett grönt tänk i alla våra projekt och delar med oss av våra bästa tips för hur just du ska lyckas med möten. Välkommen att kontakta oss! Jonathan Liebendörfer Projektledare Grevlunda Consulting jonathan@grevlundaconsulting.se Varför Grevlunda Consulting? Personal Vi arbetar med den bästa personalen, de är utbildade inom service och sälj, de levererar alltid förstklassig service och goda resultat. Rådgivning eller genomförande Oavsett om du behöver råd eller helt genomförda projekt finns vi tillgängliga. Kreativitet och innovation Vi utvecklar ständigt nya produkter och tjänster för att kunna skapa effektivare möten. Erfarenhet och kunskap Vi har en stor kunskapsbank och flerårig erfarenhet från tusentals personliga möten inom varierande områden.

3 Om Mötesguiden Precis som människor är alla möten unika. För att du som arrangör ska kunna skapa möten som är givande för alla inblandade skapades Mötesguiden. Mötesguiden är resultatet av flera års erfarenhet av möten, och handlar om möten mellan människor inom ramen för konferenser, mässor, event och liknande tillställningar. Guiden är en sammanställning av de viktigaste sakerna som du som arrangör eller deltagare bör tänka på i möten med medverkande. Mötesguiden är tänkt att fungera som vägledning snarare än som checklista. Påverka Mötesguiden Vi strävar alltid efter att göra Mötesguiden bättre. Därför betyder din åsikt väldigt mycket för oss! Är det något du saknar eller som du tycker ska finnas med? Tveka då inte att kontakta oss med ditt bidrag på: jonathan@grevlundaconsulting.se. Vi som skapat Mötesguiden Design och illustrationer: Sanna Rundqvist Text: Jonathan Liebendörfer

4

5 Innehåll I Mötesguiden delar vi med oss av våra viktigaste erfarenheter och värdefulla tips inom en rad olika områden. Tipsen riktar sig till dig oavsett om du är erfaren eller oerfaren mötesplanerare. Generellt...6 Personal...8 Event Marketing...9 Action Marketing...10 Open Marketing...11 Expo Marketing...12 Konferenser och kongresser...13 Turnéer...14 Sampling...15 Evenemang...16 Arbetsmarknadsdagar...17 Seminarier...18 Sista minuten-tips...19

6 Generellt GENERELLT 6 Oavsett vilken typ av arrangemang som planeras, finns det mycket att tänka på. Nedan listar vi några av de viktigaste sakerna som du bör hålla reda på. Börja med att enas om visioner och mål med arrangemanget. Brainstorma fritt och skriv ner det ni kommer fram till. Identifiera målgrupp! Vilken är er målgrupp, har ni flera målgrupper? Kan undersökningar eller fokusgrupper tillföra mer kunskap om målgrupperna? Utse en projektledare som ansvarar för projektet från början till slut. Den personen driver projektet framåt tillsammans med ett team av andra personer från organisationen eller företaget. Många företag fokuserar för mycket på nya kunder och medlemmar istället för på redan befintliga. Undersökningar visar dock att det kostar mycket mer att skaffa nya kunder än att behålla befintliga. Belöna därför även befintliga kunder. Var noga med att företagets namn syns tydligt. Räkna alltid besökare, kontakter, leads och försäljning vid arrangemanget för att få statiskt som är mätbar och kan användas vid framtida utvärdering. Se alltid till att ha rikligt med material att dela ut, och att materialet även kan användas vid andra tillfällen. Dela gärna ut giveaways, men var noga med vad ni delar ut. Använd helst egna produkter eller produkter som kan sammankopplas med era. Var ute i god tid! Vissa arrangemang kräver större förberedelse än andra. Många arrangemang är återkommande på ett eller flera olika sätt. Tänk på att tidigt utveckla strategin för att på så sätt kunna finna skalfördelar. Var flexibla och beredda på att prova nya idéer och på att ändra fokus. Det blir sällan exakt som planerat, flexibilitet är viktigt. Välj tidpunkt för arrangemanget noga så att evenemanget uppnår sin önskade effekt.

7 GENERELLT 7 Det är alltid populärt att bjuda på kaffe. Det finns till och med möjlighet att hyra in en egen barista. Det är alltid bra med olika former av tävlingar eller aktiviteter som gör att ni kan samla in information om kunderna som namn, e-post, ålder och liknande. Finns det andra företag, organisationer eller produkter som ni kan samarbeta med? Om svaret är ja, kan det finnas stora möjligheter till win-win situationer och symbios. Det är alltid möjligt att använda musik och bild på olika sätt. Hur kan ni jobba med det? Det pratas en del om 360-arrangemang, där Vasaloppet är ett ypperligt exempel. Det klassiska skidloppet sker inte en dag per år utan finns nu även som CykelVasan, Öppet spår och TjejVasan. Dra nytta av den information som finns om era kunder. Det kan vara kundregister, e-postlistor eller liknande. Dessa är bra vid utskick av inbjudan till ditt arrangemang. Efter avslutat arrangemang är det dags för utvärdering. Samla in åsikter, bilder, film, intervjuer och anteckningar under arrangemanget som kan användas till detta. Efter arrangemanget kan ni även jobba med fokusgrupper eller intervjuer, för att sedan sammanställa allt och dra lärdomar inför nästa arrangemang. Följ upp med annan reklam i samband med ditt arrangemang. Det kan vara traditionell reklam eller PR och ibland finns det annonsblad, mässtidningar eller liknande medier. Alla arrangörer bör tänka över säkerheten. Ta fram en säkerhetsmanual för hur ni ska agera i olika situationer Hur kan ni använda nya medier? Appar, sociala medier och smartphones får en allt mer aktiv roll i dag och kan användas för att enklare aktivera besökare och kunder. Om arrangemanget sker i ett större sammanhang finns det goda möjligheter till sponsring i många olika former. Ta miljö- och socialt ansvar, och kommunicera det!

8 Personal PERSONAL 8 Personalen är den viktigaste resursen då de representerar företaget. Det är de som har förmågan att fånga besökarnas uppmärksamhet och öka deras positiva associationer till företaget, produkterna och varumärket. Använd personer från olika befattningar på företaget eller organisationen och använd er av personal som kan göra alla småsysslor. Detta gör det möjligt för er att ägna all uppmärksamheten åt kunderna oavsett tillställning och situation. Om personalen inte är glad, trevlig och positiv så kan du lägga ner direkt. Var noga med att ha korta pauser och energipåfyllningar med jämna mellanrum. Personalen måste alltid tänka på vad de gör när de representerar företaget, speciellt när de har företagets kläder på sig och inte jobbar. Ha alltid dryck och tilltugg tillgänglig för personalen så att de håller sig glada och alerta. Det är bättre med för mycket än för lite. Att personalen äter lunch är en självklarhet. Ordna alltid med reservpersonal som kan rycka in om det behövs. På så vis är du förberedd om personal blir sjuk eller om ni har ett underskott av personal. Lägg extra tid och resurser på att skaffa fram presentabla kläder för personalen. Många kläder går också att använda vid andra tillfällen. Ha gärna en hel uppsättning med kläder. Ta också hänsyn till väder och klimat. Tänk mångfald när du väljer personal. Försök att skapa en bra blandning av förmågor, intressen, ålder och kön. Personalen ska spegla samhället i så stor utsträckning som möjligt. Försök att skapa gemenskap hos de som ska arbeta tillsammans. Detta kan ske genom kick-off eller liknande aktiviteter inför arrangemanget. Använd personalen i utvärderingen efteråt, även för de mest enkla arrangemang.

9 Event Marketing EVENT MARKETING 9 Event Markting handlar om att bygga positiva och långsiktiga relationer med kunden snarare än att skaffa kortsiktiga förtjänster i form av försäljning. För att göra detta är det viktigt att engagera kunder och uppmuntra till deltagande. Vad vill ni få ut av ert event? Var inte rädd för att hämta inspiration från andra event. Vad har ni tyckt varit bra respektive dåligt? Ha olika aktiviteter för att skapa engagemang, och anpassa aktiviteterna efter målgrupp, plats och tillfälle. Bara fantasin kan sätta gränser för vad ni kan ha för olika aktiviteter och var ni kan vara. Visa nya och gamla produkter eller tjänster och låt kunderna testa, smaka och prova. Dela gärna ut exemplar som kunden kan få med sig hem. Kom ihåg att det övergripande målet är att skapa hållbara och långsiktiga relationer. Event Marketing passar väldigt bra i anslutning till sportevenemang. Om möjligt, försök att få till besök av sportstjärnor för autografskrivning och fotografering. Det är alltid poulärt. Kan även tillämpas på andra evenemang och med andra kända profiler. Aktiviteter för barn är alltid populärt. Det finns mängder av olika aktiviteter att hyra in, eller varför inte köpa dem om ni vill använda det vid fler tillfällen? Glöm inte att ha aktivieter för vuxna. Se till att aktivera och involvera dem. Anpassa aktivieter efter årstid och vad ni vill förknippas med.

10 Action Marketing ACTION MARKETING 10 Till skillnad från Event Marketing, fokuserar Action Marketing på att öka försäljning. Framförallt möter vi det i dagligvaruhandeln i anslutning till helger. Se till att ha riktigt bra erbjudanden så att kunderna nappar och får med sig produkten hem. Detta sker lämpligast i anslutning till platser där era produkter finns att köpa. Passar framförallt bra för konsumtionsvaror som köps i daglivaruhandeln. Är det mat, låt kunderna smaka. Är det skönhetsprodukter, låt kunderna känna och dofta. Låt alltid kunden ta del av produkten. Kräv resultat av personalen. Tydliga mål är bra och se till att följa upp dem med feedback. Kom ihåg att butiker kan ha olika förutsättningar och coacha personalen i säljteknik fortlöpande. Förlägg aktiviteter till de perioder då flest personer besöker butiken eller platsen. Vanligtvis sker akitviteten under torsdagar, fredagar och lördagar. Personalen måste vara kontaktsökande med besökarna. De ska synas och höras. Var noga med att butiken har tillräckligt med produkter så att de inte tar slut under arrangemanget. Det går utmärkt att demonstrera andra produkter än konsumtionsvaror. Det är viktigt att vara där kunderna rör sig. Spana in hur kunderna rör sig i butiken och bestäm plats baserat på det. Kom ihåg att det ska säljas. Aktiviteten ska helst leda till märkbara resultat i försäljningsstatistiken från dag ett. Se till att exponera produkterna ordentligt under aktiviteten för att få ett större genomslag. Se även till att produkterna har de bästa platserna i butiken under pågående aktivitet.

11 Open Marketing OPEN MARKETING 11 Open marketing handlar framförallt om att använda redan befintliga lokaler, nyöppnade lokaler eller lokaler under uppbyggnad och öppna upp dem för besökare. Open marketing kan mest liknas vid öppet hus-aktiviteter. Vilken tid på året, vilken dag i veckan ska ni ha det och vilka öppettider? En gymnasieskola bör till exempel ha det innan gymnasievalet. Se till så att all personal kan svara på frågor och att alla vet vem som kan svara på mer specifika frågor. Tänk på att ha extrapersonal så att ni kan ge ökad service under denna dag. Använd er egen personal i så stor utsträckning som möjligt, och gärna från flera olika befattningar. Det finns alltid behov av personal som kan göra småsysslor, och varför inte ha ambassadörer på plats? Se detta som en första kontakt med kunden och lägg extra tid på de som visar ett stort intresse. Boka in dem på ett nytt besök eller erbjud prova på eller liknande. Låt dig inte hindras av en pågående byggnation. Det kan vara minst lika intressant för målgruppen att se. Särskilt intresse kan finnas när det berör större infrastrukturprojekt eller andra projekt med stort intresse från allmänheten. Ha öppet på så många ställen som möjligt och erbjud gärna guidad visning. Detta gör att ni kan visa hur er verksamhet fungerar på riktigt. Tänk extra mycket på säkerheten, särskilt om det är ett pågående byggprojekt eller en anläggning där tillverkning eller liknanade sker. Se till så att alla ser vilka som tillhör företaget eller organisationen. Enhetliga slipsar, scarfs, jackor eller tröjor är att rekommendera.

12 Expo Marketing EXPO MARKETING 12 Det finns två typer av mässor; fackmässor och publika mässor. Beroende på vilken typ av mässa ni ska delta i så finns det olika förutsättningar samt för- och nackdelar. Fundera på var de bästa platserna finns på mässan. Gick du inte på förra mässan så gå på en annan mässa och titta. En monter kan se ut på många olika sätt, men tänk på att ha en öppen och välkomnande monter. I många fall går det bra att sälja företagets produkter direkt på mässan, dels för att finansiera själva kostnaden för mässan, dels för att nya kunder ska få med sig företagets produkter hem. Dela gärna ut prover eller sälj dem billigt. Tävlingar med vinster kan vara bra, där vinsten är produkter eller tjänster som ni säljer. Rollups är väldigt vanligt i dag men det finns flera olika alternativ till det som är både snyggare och bättre. Hur kan ni jobba med ljus, ljud och bild? Var noga med valet av mässor. Delta på det viktigaste i er bransch och se om det finns andra mässor där ni skulle kunna passa in själva eller med några andra. Att deltaga kan ibland kosta mer än vad det smakar. Det brukar ofta vara föreläsningar i anslutning till mässan. Se vad som går och undersök möjligheterna till att själva delta. Har ni tänkt delta vid fler tillfällen eller finns det ett behov av att använda montern vid andra tillfällen? Då kan det vara lönt att bygga en monter som går att plocka upp och ner smidigt. Skaffa möjligheten att kunna ta betalt med kort i montern. Lönar det sig inte med en kortterminal så finns izettle.

13 Konferenser/Kongresser KONFERENSER/KONGRESSER 13 Konferenser består oftast av en serie av diskussioner, föredrag och presentationer inom en bransch, företag eller organisation. Större sammankomster brukar kallas kongresser. Den första frågan ni ska ställa er är om det ska vara internt eller extern. Är det för företaget, branschen eller samhället i stort? Avsätt alltid tid för de informella mötena, nätverkande och mingel. Detta höjer mervärdet för deltagarna. Det går utmärkt att ha utställningar i anslutning till konferenser och kongresser. Påsar, konferensmappar eller USB-minnen. Hur har ni tänkt att förmedla information till deltagarna? Power Point-presentationer och liknande kan förmedlas efteråt via e-post. Ta in extrapersonal för alla småsysslor så att ni kan koncentrera er på det viktiga. Alla deltagare bör ha namnskyltar eller konferensbrickor. Planera in studiebesök ute i verkligheten eller se till så att verkligheten kommer till er. Alla konferenser bör innehålla en middag eller bankett av något slag, där tid ges till avslappnat nätverkande. Var noga med att skylta vilka som är arrangörer, dels ute, dels inne. Det sker lämpligast med RollUp men det finns bra möjligheter till olika former av flaggor eller väggar. Planera i mycket god tid och försök att ha återkommande arrangemang. När ni avslutar konferensen eller kongressen, berätta då när nästa tillfälle är och var. Skriv ut listor på alla deltagare där det står namn, position/titel samt företag, och se till så att konferensdeltagare kan ta egna exemplar av dessa. Detta ger ett mervärde för alla besökare.

14 Turnéer TURNÉER 14 Många företag åker på turnéer runt om i Sverige men även i världen för att marknadsföra sig. På sommaren är det klassiskt att besöka semesterorter och på vintern är det skidorter som gäller. Det finns dock många fler ställen att stanna på dit stadsfester och festivaler kan räknas. Gör en smart turnéplan. Planera in både korta och långa stopp samt lediga dagar och dagar med vila. Var finns er målgrupp? Vilka festivaler och stadsfester är intressanta? Ska ni bara besöka butiker eller bara städer där andra evenemang inte är på gång? Välj platser där flera evenemang pågår samtidigt och var inte rädd för att dela upp turnén under korta perioder. Var ute i god tid med att ansöka om polistillstånd för att sätta upp ett tält eller liknande på gator och torg, då processen kan ta lång tid. Lägg ner tid på att undersöka var den bästa platsen för er monter är baserat på era planer och önskemål med turnén. Ta hänsyn till eventuella aktiviteter och målgrupp. Ha en ordentlig budget för bensin. Det går alltid åt mer än man tror. Kör både ekonomiskt samt miljövänligt och använd alltid miljöbilar i den mån det är möjligt. Packa ner verktygslådan och diverse bra-att-ha-prylar! Logistik är a och o, och se till att det ni använder er av inte tar slut under turnén. Tänk på hur personalen uppför sig i trafiken med era strippade bilar. Tänk särskilt på hastigheten. Ha alltid med extra kläder. Varje anställd behöver ha flera uppsättningar. Var noga med att kommunicera de regler som gäller för alkohol och festande för personalen, och informera om dessa i god tid innan turnén börjar. Boka boende i god tid, särskilt om ni besöker städer och platser där det är fler evenemang som pågår eller när det är högsäsong.

15 Sampling SAMPLING 15 Sampling är en bra metod för att snabbt få spridning av en ny produkt direkt till konsumenterna. Det kan med fördel göras både inne i butiker eller ute på gator och torg. Bara fantasin sätter gränser! För att få ett starkt genomslag är det bra om personalen jobbar många tillsammans i team. Det ökar synligheten samtidigt som spridningen blir större. För att öka synligheten ytterligare, är det bra att ha olika former av mobila stationer. Detta gör det möjligt att dela ut fler produkter. Använd gärna flaggor på de mobila stationerna för att öka synligheten ytterligare. Se till att personalen har enhetliga kläder, till exempel genom att bära samma färg, gärna med en stor logotyp på ryggen. Det ska synas att de kommer från samma företag, och framgå varifrån de kommer. Se till att det finns tillräckligt med material att dela ut. Om det blir material över kan det alltid användas vid andra tillfällen. Om sortimentet tillåter, dela ut små produkter istället för stora. Exempel på detta kan vara att dela ut prover istället för ordinarie produkt. Ha en välfungerande logistik. Det är extra viktigt om ni har produkter som är tunga, utrymmeskrävande, i stora mängder eller om ni har kyl- eller frysvaror. Samplingt är ett ypperligt komplement till Event Marketing där ni kan röra er på ett större område och göra reklam för den större aktiviteten samtidigt som produkter delas ut. Sampling i samband med större evenemang är särskilt bra, men tänk på var ni rör er. Undvik evenemangsområdet om det inte finns tillstånd till det. Deltar ni med event eller som sponsor så bör det gå att röra sig på området. Kontrollera detta i förväg. Observera att det finns något som heter gratis är gott. Folk ska få ett smakprov och inte en årsförbrukning av en produkt med sig hem. Passa på att bjuda in till tävlingar via mobilen eller webben.

16 Evenemang EVENEMANG 16 Evenemang kan innefatta allt från musikfestivaler till stadsfestivaler och idrottsarrangemang. Det kan röra sig om besökare mellan 50 personer till Oavsett omfattning finns det många aspekter att ta hänsyn till. Alla former av arrngemang har sina olika förutsättningar men samtidigt många gemensamma nämnare. Här kommer de viktigaste. Den första frågan man ska ställa sig är Vem betalar? Är det besökarna, sponsorer, företag eller är det skattefinansierat? Oftast går det bra att kombinera dessa. Ett framgångsrikt evenemang över tid har ordning på ekonomin. Ha en välfungerande logistik för både varor och människor. Återkommande arrangemang kan ha olika teman från år till år. Använd med fördel volontärer men se till att de får mat, bra kläder, gratis resor med kollektivtrafiken samt ledig tid under själva evenemanget. Se till att ha aktiviteter för flera åldrar, det gör att man kan locka en större publik. Ha alltid en avdelning för press och media. Det kan finnas ett intresse av att rapporera från evenemanget, från olika medier. Att ha sponsorer är en självklarhet, de kan dessutom delas in i olika former av sponsorer. En av de absolut viktigaste sakerna är att ha en bra och välfungerande säkerhet. Utse en säkerhetschef till varje evenemang.

17 Arbetsmarknadsdagar ARBETSMARKNADSDAGAR 17 De flesta universitet och högskolor anordnar arbetsmarknadsdagar där studenter och företag möts. Oftast är det ett av de första mötena mellan potentiella arbetsgivare och arbetstagare. Företagets omfattning har ingen betydelse. Alla företag kan delta, oavsett om det är ett mindre företag eller ett lokalt. Bjud in till andra former av arrangemang under arbetsmarknadsdagarna. Exempel på sådant kan vara att inbjuda till besök på kontoret för att visa hur det är att jobba på företaget. Det finns stora möjligheter att genomföra flera aktiviteter innan och efter på universitetet eller högskolan, exempelvis genom föreläsningar eller utbildningar. Delta gärna med personer från företaget som tidigare varit studenter på samma universitet eller högskola som ni besöker. Många studentorganisationer har ett eller flera sponsorföretag där arbetsmarknadsdagarna bara är en liten del av deras totala arrangemang. Det finns stora möjligheter för ert företag att bidra med era produkter eller tjänster. Det finns alltid något ni kan bidra med. Att stå med i arbetsmarknadsdagens egen katalog brukar ingå i deltagandet. Ibland finns det även möjlighet att annonsera. Pennor, bokmärken, datorfodral, anteckningsblock det finns mycket som studenterna kan använda och som du kan dela ut för att marknadsföra ditt företag. Finns du inte på de största arbetsmarknadsdagarna för just din bransch så finns du inte.

18 Seminarier SEMINARIER 18 Till skillnad från konferenser är seminarier kortare och skapar fler dialogtillfällen mellan deltagarna. Se detta som en första kontakt och återkoppla gärna. Förse deltagarna med material med företagets namn på, exempelvis anteckningsblock och pennor. Som arrangör kan du hålla seminarier som är kostnadsfria för deltagarna beroende på vilken vinstsituation det ger företaget. Ett seminarium ska vara kort och helst inte längre än två timmar. Idealet är att hålla seminariet runt en timme långt. Det går utmärkt att genomföra frukostseminarier eller lunchseminarier där det serveras frukost eller lunch i anslutning till seminariet. Det kan även locka deltagare. Det viktigaste med seminariet är att det är givande för båda parter. Dels för deltagaren, dels för företaget. Lyft fram diskussionen och deltagarnas delaktighet. Det går utmärkt att ha flera seminarier parallellt under större evenemang med olika inriktningar. Se till att få med anteckningar från varje seminarium så att du kan gå tillbaka och läsa om det som sagts.

19 Sista minuten-tips SISTA MINUTEN-TIPS 19 Ibland är man ute i sista minuten med projekt. Nedan har vi samlat några sista minuten-tips oavsett om du ska planera ett evenemang eller delta under ett utan att ha gjort förberedelser. Ha alltid RollUps tillgängliga med företagets namn. Oftast finns det RollUps eller liknande i receptionen på företaget som kan användas. Samplingaktiviteter går i regel att genomföra på relativt kort tid, speciellt när det gäller lanseringen av en ny produkt. Det viktigaste av allt är att delta. Oavsett hur sent ute du är, brukar det finnas goda chanser till att kunna delta på ett eller annat sätt. Närvaro är a och o. Använd företagets säljare om evenemanget är en del av en marknadsföringsaktivitet. Det gäller inte bara säljare, utan kan tillämpas inom alla områden där er personal täcker behovet. Kontakta Grevlunda Consulting för att få expresspersonal. På många konferenser går det att anmäla sig på plats. Om ni upptäcker att det är en mässa som ni missar och inte har en utställarplats, kan det vara värt att besöka mässan ändå för att knyta kontakter. Vad finns det för material på kontoret? Det är alltid bra att ha broschyrer och andra underlag till förfogande. Se även Sampling på sida 15, om att ha material över till andra tillfällen.

20

Produktkatalog. Luleå Studentkår Luleå tekniska universitet

Produktkatalog. Luleå Studentkår Luleå tekniska universitet Produktkatalog Luleå Studentkår Luleå tekniska universitet LULEÅ STUDENTKÅR 1 kår 6 sektioner Luleå Studentkår är en intresseorganisation som verkar för studenter på Luleå tekniska universitet. Vårt ansvarsområde

Läs mer

KONSTEN ATT LYCKAS MED DITT MÄSSDELTAGANDE

KONSTEN ATT LYCKAS MED DITT MÄSSDELTAGANDE KONSTEN ATT LYCKAS MED DITT MÄSSDELTAGANDE TIPS OCH RÅD VAD DU BÖR TÄNKA PÅ FÖRE OCH EFTER MÄSSAN www.fortnox.se KONSTEN ATT LYCKAS MED DITT MÄSSDELTAGANDE TIPS OCH RÅD VAD DU BÖR TÄNKA PÅ FÖRE OCH EFTER

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

arbetsmarknad@luleastudentkar.com 0920-49 32 72 Luleå Studentkår Luleå Tekniska Universitet 971 87 Luleå

arbetsmarknad@luleastudentkar.com 0920-49 32 72 Luleå Studentkår Luleå Tekniska Universitet 971 87 Luleå Luleå Studentkår är en intresseorganisation som verkar för studenter på Luleå tekniska universitet. Genom våra studentföreningar har vi en nära anknytning till studenter hos samtliga utbildningar inom

Läs mer

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Arbetsmarknadsenheten EventPortfölj

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Arbetsmarknadsenheten EventPortfölj Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Välkommen till Teknologkårens arbetsmarknadsenhet. Vi jobbar med mötet mellan studenter och företag genom dels vår arbetsmarknadsvecka, LARV, och dels olika

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Foto från Enköpingsmässan 2014, kommunens gemensamma monter. Råd och checklistor. Medverka vid mässor. Enköpings kommun

Foto från Enköpingsmässan 2014, kommunens gemensamma monter. Råd och checklistor. Medverka vid mässor. Enköpings kommun Råd och checklistor Foto från Enköpingsmässan 2014, kommunens gemensamma monter Medverka vid mässor Enköpings kommun Planera en mässa Enköpings kommun kan ha nytta av att medverka vid mässor. Men för att

Läs mer

Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande. Lisbeth Larsson. Grant Thornton International. All rights reserved.

Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande. Lisbeth Larsson. Grant Thornton International. All rights reserved. Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande Lisbeth Larsson Världens mest värdefulla varumärken 1. Apple 2. Google 3. IBM 4. McDonalds 5. Microsoft Några kända varumärken i Göteborg Dagens presentation

Läs mer

ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B

ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B Detta whitepaper hjälper dig att identifiera vilka faktorer som påverkar kundlojalitet och hur du kan stärka lojaliteten

Läs mer

Res tillsammans. Gruppresor och charter

Res tillsammans. Gruppresor och charter Res tillsammans Gruppresor och charter Vi skräddarsyr den perfekta gruppresan Ska ni ut på äventyr eller bara resa iväg tillsammans? Om ni är fler än tio personer hjälper vi till med allt från tågresor

Läs mer

Arrangera i Glashuset 2014

Arrangera i Glashuset 2014 Arrangera i Glashuset 2014 Information för dig som vill eller ska arrangera aktiviteter i Glashuset. Glashusets mått Yta: 30m 2 (5,5 x 5,5 m) Fönster: 29 (1,28 x 2,63 m) Målet med Umeå2014 Kulturhuvudstadsåret

Läs mer

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ Boka monter och vinn 5.000 kr presentkort på s Sportcenter WOW! Har ni tänkt på hur bra vi är? En fantastiskt företagsam kommun, både historiskt och nu. Framtiden ser med andra ord ljus ut, för visst ska

Läs mer

Företagspaket. Umeå 27/1-30/1. Tema: mentorskap. Kontaktpersoner. Projektledare: Stina Ingvarsson 070-381 15 87 Annelie Dammander 070-241 42 95

Företagspaket. Umeå 27/1-30/1. Tema: mentorskap. Kontaktpersoner. Projektledare: Stina Ingvarsson 070-381 15 87 Annelie Dammander 070-241 42 95 Företagspaket datatjej 2005 Umeå 27/1-30/1 Tema: mentorskap Kontaktpersoner Projektledare: Stina Ingvarsson 070-381 15 87 Annelie Dammander 070-241 42 95 Hemsida: Mailadress: www.cs.umu.se/ datatjej datatjej@cs.umu.se

Läs mer

Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011

Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011 Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011 Örebro 29-30 mars 2011 Vad är TechDays? TechDays är Microsofts största konferens i Sverige för de som arbetar med Microsofts produkter, plattform och lösningar.

Läs mer

Utställarpaket Microsoft TechDays

Utställarpaket Microsoft TechDays Utställarpaket Microsoft TechDays Örebro 23-24 mars 2010 TechDays 2009 blev en stor succé. Med nästan 1300 deltagare - två dagar fyllda av 97 sessioner, över 100 experter, mötesplatser, utställningar och

Läs mer

Utställarinformation 2014. ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS?

Utställarinformation 2014. ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? Utställarinformation 2014 ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? 5 goda skäl till varför du bör vara på plats när de offentliga beslutsfattarna möts 1 Kommunicera ditt budskap direkt

Läs mer

Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län

Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län Projektledning, ledarskap och affärsutveckling Evenemangsutveckling Målgrupp: Till

Läs mer

18 STEG FÖR HUR DU SKAPAR EFFEKTIVARE MÖTEN!

18 STEG FÖR HUR DU SKAPAR EFFEKTIVARE MÖTEN! 18 STEG FÖR HUR DU SKAPAR EFFEKTIVARE MÖTEN! En viktig hörnsten i ett företag är att ha en bra möteskultur. Det har skrivits spaltmil om hur man ska tänka när man har ett möte. Nu har vi sammanfattat en

Läs mer

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com BÖCKER INSPIRATION Vår vision är att inspirera minst en miljon människor till att förverkliga sina drömmar och må bra under tiden. Är du en av dem? Personligt entreprenörskap handlar om kraften och förmågan

Läs mer

Medlemmar. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Medlemmar. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Medlemmar SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS MEDLEMMAR Varför är det viktigt för din klubb att ha många

Läs mer

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2015

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2015 Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2015 KAMPANJMANUAL 2015 2 KAMPANJMANUAL 2015 3 INNEHÅLL KOMMUNIKATION SOM RÄDDAR LIV Sid 3-6 Sid 7-10 Sid 11 Sid 12-14 Sid 15-16 Sid 17 Sid 18 Om kampanjen Aktiviteter Budskap

Läs mer

Produktkatalog CHARM 2015

Produktkatalog CHARM 2015 Produktkatalog CHARM 2015 Innehåll Våra paket 1 Ingår i alla paket 3 Överblick paket 4 Tillval 5 Tillval event 7 Tillval marknadsföring 12 Välkommen till CHARM 2015! Tack så mycket för Er anmälan till

Läs mer

SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se a v ti k A SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 AKTIVA De aktiva är de som arrangerar aktiviteter i SSU-klubben och bär

Läs mer

MÄSSKOLAN FEM KORTA LEKTIONER FÖR BÄTTRE UTSTÄLLARE

MÄSSKOLAN FEM KORTA LEKTIONER FÖR BÄTTRE UTSTÄLLARE MÄSSKOLAN FEM KORTA LEKTIONER FÖR BÄTTRE UTSTÄLLARE 1. INTRODUKTION Ett väl genomfört mässdeltagande består av tre viktiga moment planering, genomförande och uppföljning. Här går vi igenom dessa grundermoment

Läs mer

Att marknadsföra bibliotekens tjänster

Att marknadsföra bibliotekens tjänster Att marknadsföra bibliotekens tjänster Innan ni påbörjar planeringen av olika marknadsföringsaktiviteter så bör ni fundera igenom några grundläggande saker: resurser som ni har att tillgå, era viktigaste

Läs mer

THS Näringslivsgrupp 2010-2011

THS Näringslivsgrupp 2010-2011 THS Näringslivsgrupp 2010-2011 En plattform mellan företag och studenter THS Näringsliv THS Näringsliv är Tekniska Högskolans Studentkårs centrala organ för näringslivssamverkan. Vi arbetar ständigt för

Läs mer

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen Insamlingsguide Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen TÄNK OM DIABETES KUNDE BOTAS Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi en framtid

Läs mer

MONTER AGERANDE NÄSTAN ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ETT BÄTTRE - EN LITEN HANDBOK FRÅN FAIRLINK.SE -

MONTER AGERANDE NÄSTAN ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ETT BÄTTRE - EN LITEN HANDBOK FRÅN FAIRLINK.SE - MONTER NÄSTAN ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ETT BÄTTRE AGERANDE - EN LITEN HANDBOK FRÅN FAIRLINK.SE - Monter, monterpersonal och besökare är tre pusselbitar som tillsammans ska skapa det perfekta mötet på mässan.

Läs mer

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala!

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Sveriges förenade studentkårer (SFS) bjuder en gång om året in alla medlemskårer till SFS Fullmäktigemöte och för det står varje år en eller flera av SFS medlemskårer

Läs mer

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014 Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014 KAMPANJMANUAL 2014 2 INNEHÅLL Sid 4-8 Sid 9 Sid 10-11 Sid 12 Sid 13 Sid 14 Aktiviteter Budskap Tryckt material Digitalt material Profilprodukter Kampanjhemsida KAMPANJMANUAL

Läs mer

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst.

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst. Välkommen! Hej och välkommen till TBi-sektionens samarbetsfolder! Vi är en glad sektion på Linköpings Tekniska Högskola vars studenter utbildar sig till civilingenjörer och naturvetare inom kemi och bioteknik.

Läs mer

Lärgruppsplan Utvecklingsplan för tränare och aktiva

Lärgruppsplan Utvecklingsplan för tränare och aktiva Lärgruppsplan Utvecklingsplan för tränare och aktiva SISU Idrottsutbildarna är lokal anordnare av all studieverksamhet som rapporteras som statsanslagsberättigad. Föreningen är arrangör och samverkanspart.

Läs mer

Vilka är era produkter/tjänster? Vilka värden finns i er/din verksamhet/utbud? Hur kommunicerar ni ert varumärke?

Vilka är era produkter/tjänster? Vilka värden finns i er/din verksamhet/utbud? Hur kommunicerar ni ert varumärke? kulturstrategi 1 arbetsmaterial eget arbete för företag Att samarbeta med kulturlivet kräver förarbete. Detta förarbete startar alltid med ett internt arbete för att tydliggöra det egna företagets syften

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

Våra monterlösningar

Våra monterlösningar Våra monterlösningar Genvägen till en lyckad mässa Har du tänkt på allt? Det har vi. Du behöver inte vara expert på design och layout för att ha mässans snyggaste monter. Faktum är att du till och med

Läs mer

VOLONTÄRINSATSER FÖR MISSION OCH BISTÅNDSPROJEKT. Instruktioner för volontären, församlingen och missionären.

VOLONTÄRINSATSER FÖR MISSION OCH BISTÅNDSPROJEKT. Instruktioner för volontären, församlingen och missionären. VOLONTÄRINSATSER FÖR MISSION OCH BISTÅNDSPROJEKT Instruktioner för volontären, församlingen och missionären. Innehåll Inledningsord - Att sända ut volontärer Instruktioner för volontären Instruktioner

Läs mer

Varumärkesfrämjande. möjligheter. Årets viktigaste mässa för restaurangbranschen. Nordens största fastfood- & cafémässa

Varumärkesfrämjande. möjligheter. Årets viktigaste mässa för restaurangbranschen. Nordens största fastfood- & cafémässa Varumärkesfrämjande möjligheter Nordens största fastfood- & cafémässa Årets viktigaste mässa för restaurangbranschen 2 Guldpartner Som Guldpartner har du en unik möjlighet att markera din position på marknaden

Läs mer

Inbjudan till Sveriges företag. Earth Hour 2012 31 mars kl 20.30 21.30

Inbjudan till Sveriges företag. Earth Hour 2012 31 mars kl 20.30 21.30 Inbjudan till Sveriges företag Earth Hour 2012 31 mars kl 20.30 21.30 Kära företag! Lördag den 31 mars 2012 klockan 20.30 är det dags att släcka! År 2011 deltog över 5 000 städer i 135 länder i Earth Hour.

Läs mer

ENERGIKONTOR SYDOSTS NYHETSBREV OM EUROPEISKA TRAFIKANTVECKAN, NR 7-2008 (080911)

ENERGIKONTOR SYDOSTS NYHETSBREV OM EUROPEISKA TRAFIKANTVECKAN, NR 7-2008 (080911) TRAFIKANTVECKAN, NR 7-2008 (080911) Ett 40-tal aktiviteter under trafikantveckan Cirka 40 aktiviteter med koppling till hållbart resande kommer att genomföras i regionen under Europeiska trafikantveckan.

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

KTH. Företagskatalog Stockholm

KTH. Företagskatalog Stockholm 11111011100 KTH Företagskatalog Stockholm Innehållsförteckning Välkomna 3 Datatjej konferens 4 Sponsorpaketen 6 Sponsortabell 7 Förtydliganden 8 Övrig spons 10 Intresseanmälan 11 Projektgruppen 12 Välkomna

Läs mer

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Ungas sätt att göra skillnad Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Den 18-19 maj 2013 anordnade Nytänk den andra av de 4 inspirationsträffar som projektet kommer att hålla under

Läs mer

Tänk på att alltid involvera programrådet i diskussioner som rör marknadsföring av er skogliga utbildning!

Tänk på att alltid involvera programrådet i diskussioner som rör marknadsföring av er skogliga utbildning! Marknadsföringsaktiviteter som SLA stödjer med marknadsföringsbidrag - Inspiration och förslag för dig som arbetar på skolan eller är ledamot i skolans skogliga programråd. Branschen och SLA ser naturbruksskolorna

Läs mer

Luleå Studentkår Erbjudandekatalog

Luleå Studentkår Erbjudandekatalog är en intresseorganisation som verkar för studenterna på Luleå Tekniska Universitet. Genom våra studentföreningar har vi nära anknytning till studenter hos samtliga utbildningar under filosofisk fakultet.

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Dags för en Miljövecka?

Dags för en Miljövecka? Till dig som är miljöansvarig Dags för en Miljövecka? Smaka vår ekologiska paj! Hur Svanlig är du? Vinn en matkasse! Här kommer inspirationen och materialet som enkelt tar er från ord till handling! Öppna

Läs mer

Steg för steg-guide för. Medarbetarundersökning

Steg för steg-guide för. Medarbetarundersökning Steg för steg-guide för Medarbetarundersökning En av de viktigaste resurserna i en organisation är medarbetarna. Hur dina medarbetare samarbetar kommer att i hög utsträckning påverka resultatet för din

Läs mer

Välkommen till KHAD 2013!

Välkommen till KHAD 2013! Välkommen till KHAD 2013! Nu börjar den 1a februari, mässdagen, att närma sig och vi vill därför komma med en mer detaljerad information om vad som gäller under dagen. Totalt blir det 36 företag från skolans

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Vad står ni/du för? Vilka värden finns i er/din verksamhet/utbud? Varför söker ni sponsorer/samarbetspartners?

Vad står ni/du för? Vilka värden finns i er/din verksamhet/utbud? Varför söker ni sponsorer/samarbetspartners? kulturstrategi 1 arbetsmaterial eget arbete för kulturaktörer Att samarbeta med näringslivet, vare sig man gör det som ensemble/grupp/organisation, eller som enskild konstnär, kräver förarbete. Detta förarbete

Läs mer

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Ordna en Klädbytardag på Sveriges största Klädbytardag den 9 april som också är Miljövänliga Dagen. Naturskyddsföreningens kretsar, ideella medlemmar

Läs mer

Arrangemang Vad kan det vara? Öppet hus Uppvisningar Triangelloppet Blodomloppet Tjejrundan Korpen National Cup Halvvättern Eskilstunaloppet Haningedagen Jägarmilen Växjö Convent Konstgräscup Sweden Floorball

Läs mer

NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB. Effektiv och snabb service för näringslivet

NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB. Effektiv och snabb service för näringslivet NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB Effektiv och snabb service för näringslivet NULINK STÄRKER DITT FÖRETAG! 2007 ombildades Linköpings kommuns näringslivskontor till aktiebolaget NuLink, som betyder

Läs mer

* Aktör= besöksmål, restaurang, hotell, förening, hembygdsgård, butik, café, evenemang, aktivitet mm

* Aktör= besöksmål, restaurang, hotell, förening, hembygdsgård, butik, café, evenemang, aktivitet mm Vad är Upplev Lundaland? Under Kristi himmelfärd den 13-16 maj arrangeras Upplev Lundaland. Arrangemanget vänder sig till alla besökare och invånare som bor i Lundaland ( Kävlinge, Staffanstorp, Lund,

Läs mer

TRAVEL&TASTE. Conventum Arena, Örebro 13 februari 2016. En mässa med resor och världens kök

TRAVEL&TASTE. Conventum Arena, Örebro 13 februari 2016. En mässa med resor och världens kök TRAVEL&TASTE Conventum Arena, Örebro 13 februari 2016 En mässa med resor och världens kök SMAKA PÅ VÄRLDEN! Ready for take off? Travel & Taste är mässan där du som utställare serverar dina besökare smaker

Läs mer

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen INSAMLINGSGUIDE Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen 13 Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi - en framtid där diabetes kan botas och

Läs mer

Produktportfölj Uniaden 2019

Produktportfölj Uniaden 2019 Produktportfölj Uniaden 2019 Uniaden är namnet på Umeå kommuns största studentdrivna näringslivsprojekt som årligen arrangeras vid Umeå universitet och är i dagsläget Sveriges bredaste arbetsmarknadsdag

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

BORÅS FIRST HOTEL GRAND FREDAG 24 FEBRUARI

BORÅS FIRST HOTEL GRAND FREDAG 24 FEBRUARI Välkommen till... 2017 BORÅS FIRST HOTEL GRAND FREDAG 24 FEBRUARI 2017 Ett HR-event på First Hotel Grand Fredagen den 24 februari arrangeras HR-Dagen 2017 på First Hotel Grand i Borås. Då hoppas vi att

Läs mer

KONGLIGA KEMISEKTIONEN KTH. Produktportfölj. Kemisektionensnäringslivsutskott KNUT

KONGLIGA KEMISEKTIONEN KTH. Produktportfölj. Kemisektionensnäringslivsutskott KNUT KONGLIGA KEMISEKTIONEN Produktportfölj KTH Kemisektionensnäringslivsutskott KNUT KNUT 2016/2017 Innehåll Produktportföljens innehåll... 2 Evenemang... 2 Allmänt... 2 Lunchföreläsning... 2 Studiebesök...

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

Höst EXPOXTRA. Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan. Höst 2015. I samarbete med. www.promotionmassanhost.se

Höst EXPOXTRA. Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan. Höst 2015. I samarbete med. www.promotionmassanhost.se 1813-15 -20 AUGUSTI, JANUARI, KISTAMÄSSAN, STOCKHOLM STOCKHOLM Höst 2015 EXPOXTRA Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan Höst 2015 I samarbete med KISTAMÄSSAN - MÖJLIGHETERNAS ARENA Promotionmässan

Läs mer

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Genom föreningar erbjuds nyanlända flyktingar och invandrare möjlighet till delaktighet i samhällslivet. Vi vinner

Läs mer

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf Fss-manualen anordna föreningsstyrelsesamling i unf innehåll Det du håller i din hand är ett viktigt verktyg för att utveckla UNF:s föreningar och deras arbete

Läs mer

GUIDE BUTIKSEVENT EASTON DAY

GUIDE BUTIKSEVENT EASTON DAY GUIDE BUTIKSEVENT EASTON DAY NYA EASTON UTVECKLAR DIN AFFÄR >> >> Easton Hockey har en relativt kort men framgångsrik historia på hemkontinenten Nordamerika. Framgången har nåtts tack vare ett starkt fokus

Läs mer

easyfairs VAS-tjänster

easyfairs VAS-tjänster easyfairs VAS-tjänster Mervärdestjänster som ökar din exponering på mässan Bild/logo på mässans registrering online 50 % av besökarna förhandsregistrerar sig till mässan via mässans registreringssajt.

Läs mer

Sponsringsmöjligheter

Sponsringsmöjligheter Svenska Mässan, Göteborg 2 & 3 april 2014 Sponsringsmöjligheter Tack vare att mässor är så starka arenor för marknadsföring har sponsring blivit ett utmärkt sätt att skilja sig från de andra och befästa

Läs mer

Den nationella mötesplatsen om socialt ansvarstagande i praktiken

Den nationella mötesplatsen om socialt ansvarstagande i praktiken Den nationella mötesplatsen om socialt ansvarstagande i praktiken Datum: 6 december 2017 Plats: 7A Odenplan, Stockholm Tid. 09:00 17:00 + mingel Arrangörer: Aktuellt Hållbarhet + medarrangör (Läs mer om

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer

Arbetsmarknadsdagarna för Industriell ekonomi vid Lunds Tekniska Högskola

Arbetsmarknadsdagarna för Industriell ekonomi vid Lunds Tekniska Högskola Arbetsmarknadsdagarna för Industriell ekonomi vid Lunds Tekniska Högskola 29-30 januari, 2014 Välkomna till Industriell ekonomi vid LTH En av Sveriges mest framstående och attraktiva utbildningar! Den

Läs mer

Varumärkesfrämjande sponsringsmöjligheter

Varumärkesfrämjande sponsringsmöjligheter Stockholm 2014 Kistamässan, Stockholm 15-16 oktober 2014 Varumärkesfrämjande sponsringsmöjligheter Tack vare hundratals utställare och en mässa som växer varje år, har sponsring blivit ett utmärkt sätt

Läs mer

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa.

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa. 7 steg för att skapa en Hashtag- strategi för B2B- företag Marketinghouse (källor: Google, Hubspot, Twitter, Instagram och olika bloggar) Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag

Läs mer

Förberedelse: Planera, planera, planera

Förberedelse: Planera, planera, planera Förberedelse: Planera, planera, planera En av de viktigaste beståndsdelarna i en lyckad rekrytering är planering. Planera i god tid, gärna på våren så att det inte blir stressigt på hösten precis innan

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

Vad händer om din organisation blir en av Sveriges Bästa Arbetsplatser 2013?

Vad händer om din organisation blir en av Sveriges Bästa Arbetsplatser 2013? Vad händer om din organisation blir en av Sveriges Bästa Arbetsplatser 2013? 2013-02-04 Sveriges Bästa Arbetsplatser 2013 - Från bra till bäst I mer än 20 år har Great Place to Work utvecklat kunskapen

Läs mer

Unik Mat- & Dryckmässa

Unik Mat- & Dryckmässa Unik Mat- & Dryckmässa I september 2015 kommer Svenska Smaker till Gasklockorna i Gävle för första gången någonsin. Du vill inte missa detta! Svenska Smaker är en mässa som sätter den lokala producenten

Läs mer

Projektgruppsområden:

Projektgruppsområden: Sök Projektgruppen Chalmers Studentkårs Arbetsmarknadsdagar, CHARM, är Nordens ledande arbetsmarknadsdagar som arrangeras på Chalmers i februari varje år. Till CHARM kommer över 160 företag från många

Läs mer

Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR

Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR STEG FÖR STEG FÖRE AKTIVITETEN Boka lokal. Ta reda på vilka som inte är medlemmar i DIK, så att de också blir inbjudna. Kolla med din arbetsgivare att det är OK

Läs mer

Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016

Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 01 Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 Du Syns AB Mittevent har skapat en ny inspirationsmässa

Läs mer

FOTO: ISTOCK MENTORBANKEN

FOTO: ISTOCK MENTORBANKEN S V E R I G E S A R K I T E K T E R FOTO: ISTOCK MENTORBANKEN INLEDNING Mentorskap är ett koncept för att inspirera, utmana och utveckla människor i profession och som person. Mentorskapet innebär att

Läs mer

Arrangemang av attitydförändringsaktiviteter omkring sol-och pelletssystem

Arrangemang av attitydförändringsaktiviteter omkring sol-och pelletssystem Nätverk för Förnybar Värme Arrangemang av attitydförändringsaktiviteter omkring sol-och pelletssystem Augusti 2012 Nätverk för Förnybar Värme Inledning Den här handboken syftar till att vara till hjälp

Läs mer

Anbudsunderlag Yrkes- SM 2020

Anbudsunderlag Yrkes- SM 2020 Anbudsunderlag Yrkes- SM 2020 Bakgrund WorldSkills Sweden har som mål att höja kvaliteten, statusen och intresset för svensk yrkesutbildning. WorldSkills Sweden är ett samarbete mellan Svenskt Näringsliv,

Läs mer

Framförhandlade föreläsningar

Framförhandlade föreläsningar - - - - Framförhandlade föreläsningar På föjande sidor listar vi färdiga föreläsningsalternativ från regionen. De är förberedda på att föreläsa vid behov om det ämnet som är beskrivet i texterna. Vi har

Läs mer

Medeltidsveckans kommunikationsgrupp

Medeltidsveckans kommunikationsgrupp Medeltidsveckans kommunikationsgrupp Medeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 31 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva

Läs mer

Landsbygd 2.0. Vad är det?

Landsbygd 2.0. Vad är det? Landsbygd 2.0 Vad är det? 1 Historien bakom Blir landsbygdens invånare äldre, färre och dummare? Nej, men tyvärr är det många som tror det. På landsbygden bor vi längre ifrån varandra och de stora avstånden

Läs mer

Entreprenörskapsporträtt Teddy Andersson

Entreprenörskapsporträtt Teddy Andersson Entreprenörskapsporträtt Teddy Andersson Grupp 26 Författare: Sanna Nordberg bmp15sno@student.lu.se BME16 Kurs: MIOA01 Kursansvarig: Mona Becker 2017-10-02 Teddy Andersson - Entreprenör och problemlösare

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

Vill du också synas bättre?

Vill du också synas bättre? Vill du också synas bättre? Det rör på sig... Det händer saker i blomsterbranschen. Den ökande konkurrensen från fler aktörer och ett starkare allmänt reklambrus har gjort det svårare att göra sig hörd.

Läs mer

VAD ERBJUDER BOKORRIDOREN FÖR DIG SOM STUDENT?

VAD ERBJUDER BOKORRIDOREN FÖR DIG SOM STUDENT? Välkommen till 2014 2014 VAD ERBJUDER BOKORRIDOREN FÖR DIG SOM STUDENT? Bokorridoren vill ge alla studenter en möjlighet att möta näringslivet genom en mässa med aktuella företag inom bygg- och fastighetsbranschen.

Läs mer

PBL Hållbar utveckling. HT 2015. Vecka 35-36

PBL Hållbar utveckling. HT 2015. Vecka 35-36 PBL Hållbar utveckling. HT 2015. Vecka 35-36 Uppgift Arbetet ska vara datorskrivet och varje grupp ska skriva 5-6 A4 sidor. Texten ska vara skriven i Times new roman storlek 12. Normalt radavstånd och

Läs mer

OWASP AppSec Research 2010 Conference

OWASP AppSec Research 2010 Conference AppSec Research 2010 Conference Stockholm 21-24 juni Sponsringsprogram för OWASP AppSec Research 2010 Open Web Application Security Project (OWASP) är en öppen, global, icke-kommersiell organisation bestående

Läs mer

Hur arrangerar man Utbildningsdag och Vårmöte i Nuklearmedicin kort handledning

Hur arrangerar man Utbildningsdag och Vårmöte i Nuklearmedicin kort handledning SWEDISH SOCIETY OF NUCLEAR MEDICINE sid. 1(4) Hur arrangerar man Utbildningsdag och Vårmöte i Nuklearmedicin kort handledning Allmänt om vårmöte i Nuklearmedicin Svensk Förening för Nuklearmedicin (SFNM)

Läs mer

rial e smat g in sn Vi

rial e smat g in sn Vi Visningsmaterial 2 VISNIM 5 På visningen Här hittar du produkter som gör din visning lättare och som hjälper dig att presentera företaget snyggt och proffsigt. Allt från visningsbockar, visningsprospekt

Läs mer

... Fråga om ert förslag på datum och tid passar, eller fråga när det finns lediga tider.

... Fråga om ert förslag på datum och tid passar, eller fråga när det finns lediga tider. Dopguidens Checklista www.dopguiden.se 2-3 månader innan Bestäm datum för dopet Vilket dopdatum passar bra för er? Glöm inte att kolla med dopgästerna. Det kan vara svårt att hitta ett datum som passar

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

Chokladsalongen Chokladfest i hela Askersund. Inbjudan!

Chokladsalongen Chokladfest i hela Askersund. Inbjudan! Chokladsalongen Chokladfest i hela Askersund Inbjudan! till utställare och värdar 2008 Chokladfesten växer! En gång om året fylls Askersunds gator och torg med doften av choklad! Den 12 14 september 2008

Läs mer

ARRANGÖRER OCH AKTÖRER

ARRANGÖRER OCH AKTÖRER BAKGRUND VARFÖR Ryssland är en av de fyra mest strategiskt viktiga marknaderna för Sverige och Sveriges utrikeshandel med Ryssland växer snabbt men från en låg nivå i absoluta termer (14:e plats bland

Läs mer