Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016"

Transkript

1 Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Socialnämnden genomför vartannat år en brukarundersökning inom Individ- och familjeomsorgen, IFO. Tidigare undersökningar har genomförts på lite olika sätt. Senast, 2014, genomfördes den tillsammans med kommunerna i Boråsregionen. För år 2016 har Marks kommun deltagit i en nationell brukarundersökning med stöd av Sveriges kommuner och landsting, SKL. Undersökningen riktar sig till personer som är aktuella inom individ- och familjeomsorgens myndighetsutövning. Syftet med brukarundersökningen är att få fram jämförbara mått på brukarupplevd kvalitet inom individoch familjeomsorg. Måtten kan användas för jämförelser mellan kommuner och över tid. Resultatet kommer att publiceras i Kommun- och landstingsdatabasen (Kolada) och som kompletterande mått i Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) i januari Brukarundersökningen genomfördes under veckorna 37-41, Svarstiden förlängdes en vecka, tyvärr har det inkommit svar efter att insamlingen avslutades. Dessa har inte kommit med i svaren, men finns med i antalet utlämnade. Enkäten är framtagen för att delas ut efter kontakt med myndighetsutövningen (träffat en socialsekreterare). Om en besökare var aktuell inom flera enhetsområden och har olika socialsekreterare delades enkäten ut inom varje område, om man till exempel var aktuell inom både försörjningsstöd och missbruksvården. Enkäten är anonym. Enkäten fanns tillgänglig på åtta olika språk; svenska, engelska, finska, arabiska, dari, pashto, somaliska och tigrinja. Endast inom Försörjningsstödsenehet har besökarna använt annat språk; engelska (1), somaliska (2) och arabiska (15). Samtliga enheter inom Individ- och familjeomsorgen har deltagit i undersökningen, i denna rapport finns Socialpsykiatrin med, vilket den inte är i den nationella undersökningen. Vidare så inkom endast ett svar från Integrationsenheten, varför undersökningen bland de ensamkommande barnen 13 år och äldre, inte kan redovisas och har tagits bort ur det totalt antal utlämnade enkäterna. Tidigare undersökningar har redovisats med ett Nöjd Kund Index, detta kan inte redovisas i år, då årets frågorställningar inte är formulerade med skattningsskalor som tidigare undersökningar. Denna sammanställning är av övergripande karaktär. En fördjupad analys, per enhet och kön, kommer att genomföras när den nationella statistiken publiceras.

2 Svarsfrekvens Svarsfrekvens Totalt Försörjningsstöd Vuxenenheten Socialpsykiatrin Familjeenheten Vårdnads havare Familjeenheten Ungdom >13 år Erbjudna Svar Frekvens 43% 51% 44% 47% 23% 43% Den totala svarsfrekvensen för IFO blev 43 procent. Totalt har 135 personer gett sin syn på individ- och familjeomsorgens verksamhet, exklusive ensamkommande barn. Möjligheten att ge sin syn på verksamheten hade 317 personer. Enkäten har under tidigare undersökningar delats ut på olika sätt och till olika urvalsgrupper delades enkäten ut under två veckor och svarsfrekvensen blev 70 procent, medan 2014 delades enkäten ut både vid möte och via utskick med brev och svarskuvert, då blev svarsfrekvensen endast 29 procent. Värt att notera i år är att vårdnadshavarna har en låg svarsfrekvens på 23 procent. Fråga 1 - Bakgrund 1 Är du kvinna eller man? Antal personer Kvinna Man Totalt Av de 135 personer som valde att besvara enkäten, var 45 % kvinnor (61 kvinnor) och 55 % män (74 män). Könsfördelningen över hela IFOs klientel är inte framtaget. Tidigare år var fördelningen mellan könen: 2012, 42 % kvinnor, 53 % män samt 5 % annat, samt för 2014, 51 % kvinnor och 49 % män. Enkäten har delats ut på olika sätt under åren vilket kan vara orsaken till skillnaderna i svarsfrekvens mellan könen.

3 Fråga 2 - Tillgänglighet Hur lätt eller svårt är det att få kontakt med socialsekreteraren (till exempel via telefon, sms eller e-post)? Mycket lätt Ganska lätt Ganska svårt Mycket svårt Kvinna 33% 47% 8% 0 12% Man 38% 38% 9% 4% 11% Totalt 36% 42% 9% 2% 11% 78 procent av de som svarat tycker att det är lätt att få kontakt med sin socialsekreterare, för två år sedan var det 79 procent som tyckte detta. Här ser vi att majoritet upplever att vi har god tillgänglighet men ser att vi kan förbättras. Den digitala tekniken förändras allt snabbare, vilket gör att medborgarna rent allmänt kan inhämta information snabbare. Detta gör att även Individ- och familjeomsorgen måste öka på sin tillgänglighet. Fråga 3 Information Hur lätt eller svårt är det att förstå informationen du får av socialsekreteraren? Mycket lätt Ganska lätt Ganska svårt Mycket svårt Kvinna 49% 38% 7% 0 6% Man 47% 4 9% 1% 3% Totalt 48% 39% 8% 1% 4% 87 procent av de svarande tycker att socialsekreteraren kan förmedla information så att den är lätt att förstå, för två år sedan var det 84 procent som tyckte detta. Här ser vi att flertalet kan få information på ett förståeligt sätt. Individ- och familjeomsorgen använder flertalet olika hjälpmedel i kommunikationen med besökarna. Det kan bland annat vara att handläggarna förbereder och genomför möten utifrån den enskildes förmåga och behov genom att använda olika samtalsmetoder, använda White boards eller har med sig tolk på möten.

4 Fråga 4 - Bemötande Hur stor förståelse visar socialsekreteraren för din situation? Mycket stor Ganska stor Ganska liten Ingen alls Kvinna 38% 42% 2% 8% Man 38% 39% 11% 4% 8% Totalt 38% 41% 3% 8% 79 procent upplever att socialsekreteraren visar förståelse för den enskildes situation. Frågan om bemötande i denna form av förståelse har inte tidigare ställts, varför inga jämförande tal finns. Individ- och familjeomsorgen ska sträva efter att besökarna upplever ett gott bemötande och ser att detta är ett utvecklingsområde. Detta bland annat genom att fortsätta kompetensutveckla personal och säkerställa att ny personal får kunskap och verktyg när det gäller bemötande i och förståelse i mötet med besökare. Fråga 5 - Delaktighet Frågar socialsekreteraren efter dina synpunkter på hur din situation skulle kunna förändras? Ja Nej Kvinna 68% 22% Man 71% 18% 11% Totalt 7 14% 16% 3 upplever att de inte är delaktiga eller inte vet/ingen i deras möjlighet till att få lämna sina synpunkter på sina förändringsmöjligheter. Frågan om delaktighet i denna form av synpunkter har inte tidigare ställts, varför inga jämförande tal finns. Individoch familjeomsorgen bedömer att detta är ett viktigt utvecklingsområde.

5 Fråga 6 - Delaktighet Hur mycket har du kunnat påverka vilken typ av hjälp du får av socialtjänsten i kommunen? Mycket Ganska mycket Ganska lite Inte alls Kvinna 2 32% 22% 2% 24% Man 2 41% 21% 1% 17% Totalt 19% 37% 22% 2% 2 56 procent upplever att de kunnat påverka vilken typ av hjälp som man får av socialtjänsten. Frågan om delaktighet i denna form av möjlighet till påverkan har inte tidigare ställts, varför inga jämförande tal finns. Individ- och familjeomsorgen är medveten om att besökarna inte alltid upplever att de erhåller det stöd och hjälp i den form och omfattning som de önskar. Detta är ett välkänt dilemma inom IFO och Individoch familjeomsorgen ska arbeta med att öka på känslan av delaktighet även om man inte får det stöd man önskar. Fråga 7 - Helhetsomdöme Hur nöjd eller missnöjd är du sammantaget med det stöd du får från socialtjänsten i kommunen? Mycket nöjd Ganska nöjd Ganska missnöjd Mycket missnöjd Kvinna 34% 38% 3% 7% 18% Man 34% 37% 12% 3% 14% Totalt 34% 37% 8% 16% 71 procent upplever att de att de är nöjda med det sammantagna stödet de erhållit från Individ- och familjeomsorgen, för två år sedan var det 72 procent som tyckte detta.

6 Fråga 8 - Förändring Hur har din situation förändrats sedan du fick kontakt med socialtjänsten i kommunen? Förbättrats mycket Förbättrats lite Ingen förändring Försämrats lite Försämrats mycket Vet inte/ingen Kvinna 33% 22% 2% 23% Man 33% 29% 14% 12% 4% Totalt 33% 6% 16% 58 procent upplever att deras situation har förbättrats sedan de fick kontakt med Individoch familjeomsorgen. För två år sedan svarade 72 procent att deras situation blivit bättre efter kontakten med Individ- och familjeomsorgen. Verksamheten tar på stort allvar att 26 procent upplever att deras situation inte förändrats eller försämrats sedan kontakt. Denna siffra samt att 16 procent uppger att de inte vet eller inte har en, kan bero på vilka förväntningar man har haft, när man fick kontakt med Individ- och familjeomsorgen. Här ser verksamheten ett behov av att gör göra djupare analyser. Värt att notera här, är att denna upplevda situation skiljer det sig mellan könen. Sammanfattning Denna brukarundersökning visar på att bland de besökare som valt att besvara enkäten finns en positiv inställning till verksamheterna inom IFO. Överlag är det stor övervikt på de svar som bedöms som positiva vilket måste tolkas som att verksamheterna arbetar på ett sätt som klienterna/brukarna är nöjda med. När resultatet tolkas är det viktigt att tänka på att resultatet speglar vad de personer som svarat, upplever i den stund när enkäten besvaras. Vid jämförelser med tidigare genomförda undersökningar visar det på att beroende på med vilken metod som används genererar det i hur svarsfrekvensen blir. Då de tre senaste undersökningarna har genomförts på olika sätt, med olika utdelningsmetoder, till olika enheter, olika frågeställningar osv är det av vikt att analysera hur man på bästa sätt kan genomföra kommande undersökningar. Då det är en nationell undersökning som är genomförd kan analysen göras tillsammans med andra kommuner. Denna sammanställning är av övergripande karaktär. En fördjupad analys, per enhet och kön, kommer att genomföras när den nationella statistiken publiceras.

Brukarundersökning IFO 2016

Brukarundersökning IFO 2016 2017-02-13 Dnr SN 2016/385 Marie Nyström och Maria Ekeroth Utvecklingsledare, Kansliet Brukarundersökning IFO 2016 Brukarnas upplevelser av kontakten med socialtjänsten i Haninge kommun Postadress Besöksadress

Läs mer

Brukarundersökning IFO 2016

Brukarundersökning IFO 2016 Brukarundersökning IFO 2016 Myndighetsutövning Social barn- och ungdomsvård Ekonomiskt bistånd Missbruks- & beroendevård 2 Bakgrund I samband med utvecklingen av Öppna jämförelser har behovet av nationella

Läs mer

Brukarundersökning IFO 2017

Brukarundersökning IFO 2017 2018-01-31 Dnr: SN 2017/317 Marie Nyström och Maria Ekeroth Utvecklingsledare, Kansliet Brukarundersökning IFO 2017 Brukares upplevelser av kontakten med socialtjänsten i Haninge kommun 2 Innehållsförteckning

Läs mer

VAD TYCKER DU OM SOCIALTJÄNSTEN?

VAD TYCKER DU OM SOCIALTJÄNSTEN? VAD TYCKER DU OM SOCIALTJÄNSTEN? Resultat av brukarundersökning 2018 i Nacka 2018-11-06 Vad tycker du om socialtjänsten? 1 ÄR DU KVINNA ELLER MAN? BAKGRUND OCH SYFTE MED UNDERSÖKNINGEN Nacka kommun genomför

Läs mer

Resultat brukarundersökning 2017

Resultat brukarundersökning 2017 Resultat brukarundersökning 2017 Socialförvaltningen 2017-12-18 Brukarundersökning 2017 Socialförvaltningen har för tredje året i rad deltagit i den nationella brukarundersökningen för Individ- och familjeomsorgen.

Läs mer

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016 Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016 Socialnämnden genomför vartannat år en brukarundersökning inom Funktionshinderområdet. Tidigare undersökningar har genomförts på lite olika sätt. Senast,

Läs mer

Brukarundersökning 2015

Brukarundersökning 2015 2016-01-13 Brukarundersökning 2015 Socialförvaltningen Vetlanda här växer människor och företag 2 Innehåll Bakgrund... 3 Metod och mätperiod... 3 Antal svar, bortfall och svarsfrekvens... 3 Kön... 3 Resultat...

Läs mer

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Analys och arbetet framåt

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Analys och arbetet framåt Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Analys och arbetet framåt Socialnämnden genomför vartannat år en brukarundersökning inom Individ- och familjeomsorgen, IFO. Under hösten 2016 genomfördes

Läs mer

Arbete och välfärdsnämnden. Brukarundersökning individ och familjeomsorg Kristianstads kommun {{date}} 1

Arbete och välfärdsnämnden. Brukarundersökning individ och familjeomsorg Kristianstads kommun {{date}} 1 Arbete och välfärdsnämnden Brukarundersökning individ och familjeomsorg Kristianstads kommun {{date}} 1 Innehåll Syftet med brukarundersökningen... 3 Genomförandet... 3 Resultat... 4 Tabell 1: Individ

Läs mer

VÄGLEDNING FÖR GENOMGÖRANDE AV NATIONELL BRUKARUNDERSÖKNING INOM INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG 2017

VÄGLEDNING FÖR GENOMGÖRANDE AV NATIONELL BRUKARUNDERSÖKNING INOM INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG 2017 VÄGLEDNING FÖR GENOMGÖRANDE AV NATIONELL BRUKARUNDERSÖKNING INOM INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG 2017 För mer information om undersökningen kontakta: Pani Hormatipour, pani.hormatipour@skl.se INLEDNING I samband

Läs mer

1228 Dnr IFN 2017/

1228 Dnr IFN 2017/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) 2017-12-07 AU Individ- och familjenämnden 1228 Dnr IFN 2017/00665-4.2.4 Rapport brukarenkät 2017 - Individ- och familjenämndens verksamhet, myndighetsutövning - enheten för

Läs mer

Bilagor Brukarundersökning inom individ- och familjeomsorg 2015

Bilagor Brukarundersökning inom individ- och familjeomsorg 2015 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2016-02-03 Dnr: 2016/71-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se Kopia till Gunilla Westberg Individ- och familjenämnden

Läs mer

Brukarundersökning Socialtjänsten

Brukarundersökning Socialtjänsten Brukarundersökning Socialtjänsten 2016-01-15 KS 2016.0275-1 U N D E R R U B R I K Brukarundersökning Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se Webbplats:

Läs mer

Brukarundersökning 2015

Brukarundersökning 2015 Brukarundersökning Nationell brukarundersökning inom IFO-området ARBETE OCH VÄLFÄRD Utvecklingsenheten April 4, 6 Författare: Mats Karlsson, utredare Sammanfattning Arbete och välfärd har sedan på olika

Läs mer

Brukarundersökning avseende myndighetsutövningen och Personligt ombud

Brukarundersökning avseende myndighetsutövningen och Personligt ombud Socialtjänsten Till Vård- och omsorgsnämnden Datum 2018-02-07 Dnr VON 2018/0015 Brukarundersökning avseende myndighetsutövningen och Personligt ombud Sammanfattning Socialförvaltningen har genomfört en

Läs mer

Instruktioner för brukarundersökning inom individoch familjeomsorg (myndighetsutövning)

Instruktioner för brukarundersökning inom individoch familjeomsorg (myndighetsutövning) 2015-08-31 1 (7) Instruktioner för brukarundersökning inom individoch familjeomsorg (myndighetsutövning) För frågor om undersökningen, kontakta: Carolina Björkman, carolina.bjorkman@skl.se Introduktion

Läs mer

Brukarundersökning och systematisk uppföljning inom ekonomiskt bistånd. Fokus ekonomiskt bistånd, 5 feb. 2018

Brukarundersökning och systematisk uppföljning inom ekonomiskt bistånd. Fokus ekonomiskt bistånd, 5 feb. 2018 Brukarundersökning och systematisk uppföljning inom ekonomiskt bistånd Fokus ekonomiskt bistånd, 5 feb. 2018 Mia Ledwith Ex. på stöd till systematisk uppföljning Nationella brukarundersökningar i samverkan

Läs mer

Kvalitetsbarometern IFO

Kvalitetsbarometern IFO Utökad sammanfattning med tabeller i särtryck Kvalitetsbarometern IFO Brukarnas upplevelser av kvalitet inom individoch familjeomsorgen i Solna stad 2011 Bo Engström Utredningsspecialisten Augusti 2011

Läs mer

Brukarundersökning individ- och familjeomsorgen perioden september t.o.m november 2012.

Brukarundersökning individ- och familjeomsorgen perioden september t.o.m november 2012. SMEDJEBACKENS KOMMUN 2013-02-04 Familje- och utbildningsförvaltningen Individ- och familjeomsorgen Anita Jernberg Utredningssekreterare Telefon: 0240-66 03 39 Familje- och utbildningsnämnden Brukarundersökning

Läs mer

Enkätundersökning boende för ensamkommande barn

Enkätundersökning boende för ensamkommande barn Tjänsteskrivelse () -- SN.87 Handläggare: Patrik Jonsson,. socialkansliet Socialnämnden Enkätundersökning boende för ensamkommande barn Sammanfattning En enkätundersökning har genomförts på boendet för

Läs mer

Socialförvaltningens brukarundersökning 2016

Socialförvaltningens brukarundersökning 2016 Socialförvaltningens brukarundersökning 2016 Genomförandet av brukarundersökning 2016 Socialförvaltningen deltog under 2016 liksom under 2015 i den nationella brukarundersökningen för IFO. Enkäten vände

Läs mer

VÄGLEDNING FÖR GENOMFÖRANDE AV NATIONELL BRUKARUNDERSÖKNING INOM INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG 2018

VÄGLEDNING FÖR GENOMFÖRANDE AV NATIONELL BRUKARUNDERSÖKNING INOM INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG 2018 VÄGLEDNING FÖR GENOMFÖRANDE AV NATIONELL BRUKARUNDERSÖKNING INOM INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG 2018 För mer information om undersökningen kontakta: Pani Hormatipour, pani.hormatipour@skl.se Innehållsförteckning

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2016 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2016 HVB hem Farsta Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation Om undersökningen Svarsfrekvens

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen Individ- och familjeomsorgen

SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen Individ- och familjeomsorgen SMEDJEBACKENS KOMMUN 2013-11-22 Familje- och utbildningsförvaltningen Individ- och familjeomsorgen Familje- och utbildningsnämnden Brukarundersökning individ- och familjeomsorgen perioden maj t.o.m. oktober

Läs mer

Arbetsmarknads- och socialförvaltningens resultat av kund- och brukarundersökningen, KBU, år 2016

Arbetsmarknads- och socialförvaltningens resultat av kund- och brukarundersökningen, KBU, år 2016 Arbetsmarknads- och socialförvaltningens resultat av kund- och brukarundersökningen, KBU, år 6 Här är en kortfattad presentation av arbetsmarknads- och socialförvaltningens kund- och brukarundersökning,

Läs mer

Brukarundersökning med Sveriges kommuner och landsting

Brukarundersökning med Sveriges kommuner och landsting SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Eiderbrant Ulf Datum 2017-03-28 Diarienummer SCN-2017-0165 Socialnämnden Brukarundersökning med Sveriges kommuner och landsting Förslag till beslut Socialnämnden föreslås

Läs mer

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorgen Introduktionsenheten

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorgen Introduktionsenheten Brukarundersökning Individ- och familjeomsorgen Introduktionsenheten 2008 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att vi arbetar

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2016

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2016 Dnr 41-766/16 November 16 Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 16 stockholm.se November 16 Utgivare: Äldreförvaltningen Kontaktperson: Elisabeth Landström Dnr 41-766/16 Innehåll Innehåll

Läs mer

RESULTAT AV BRUKARENKÄT 2015

RESULTAT AV BRUKARENKÄT 2015 RESULTAT AV BRUKARENKÄT 2015 SAMMANFATTNING Vuxenheten i Nora kommun genomförde i november 2015 en enkätundersökning. Enkäten bestod av sex frågor + en tilläggsfråga om kön. Samtliga som besökte socialkontoret

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2015 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2015 Stödboende Spanga Tensta Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation Om undersökningen

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2015 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2015 Boendestöd Spanga Tensta Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation Om undersökningen

Läs mer

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2017

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2017 2018-02-06 Dnr SN 2018/22 Mari-Louise Brunstedt och Maria Ekeroth Utvecklingsledare, Kansliet Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2017 Brukarnas upplevelser av sina insatser hos socialtjänsten i

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2016 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2016 Stödboende Kungsholmen Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation Om undersökningen

Läs mer

B R U K A R E N K Ä T E R I N O M I F O - FH 2014

B R U K A R E N K Ä T E R I N O M I F O - FH 2014 B R U K A R E N K Ä T E R I N O M I F O - FH 2014 E N K Ä T U N D E R S Ö K N I N G A R I N O M M Y N D I G H E T S U T Ö V N I N G O C H U T F Ö R A R V E R K S A M H E T E R I G Ö T E B O R G S S T A

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2017

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2017 Bilaga Dnr 4.1-142/218 Februari 217 Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 217 stockholm.se Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 217 Februari 217 Utgivare: Äldreförvaltningen

Läs mer

Brukarundersökning. Socialförvaltningen i Örebro kommun. Bemötande våren Sv 152/2013 Sö 151/2013

Brukarundersökning. Socialförvaltningen i Örebro kommun. Bemötande våren Sv 152/2013 Sö 151/2013 Sv 152/2013 Sö 151/2013 Socialförvaltningen i Örebro kommun Brukarundersökning Bemötande våren 2013 Sammanställd av: Marie Kindahl Karlsson Administrativ samordnare INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning...

Läs mer

Brukarundersökning 2013 Bemötande, tillgänglighet och information

Brukarundersökning 2013 Bemötande, tillgänglighet och information Dnr NAV/2013:205 2014-03-18 Brukarundersökning 2013 Bemötande, tillgänglighet och information NAV/2013:205 2013-11-25 Arbete och Välfärd Sofie Johansson, utredare Mats Karlsson, utredare Dnr NAV/2013:205

Läs mer

Brukarenkät IFO FH Myndighet 2012

Brukarenkät IFO FH Myndighet 2012 Brukarenkät IFO FH Myndighet 202 Göteborgs Stad En undersökning genomförd av Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB (2) Uppdrag: Brukarenkät IFO FH Myndighet 202 Beställare: Göteborgs Stad Projektledare

Läs mer

VÄGLEDNING FÖR GENOMGÖRANDET AV PILOTENKÄT, BRUKARUNDERSÖKNING ENSAMKOMMANDE BARN 2017

VÄGLEDNING FÖR GENOMGÖRANDET AV PILOTENKÄT, BRUKARUNDERSÖKNING ENSAMKOMMANDE BARN 2017 VÄGLEDNING FÖR GENOMGÖRANDET AV PILOTENKÄT, BRUKARUNDERSÖKNING ENSAMKOMMANDE BARN 2017 För mer information om undersökningen kontakta: Johanna Maxson, johanna.maxson@skl.se INLEDNING Under de senaste åren

Läs mer

Brukarundersökning med brukarmedverkan 2016

Brukarundersökning med brukarmedverkan 2016 Brukarundersökning med brukarmedverkan 2016 Brukarundersökning inom IFO-området ARBETE OCH VÄLFÄRD Utvecklingsenheten November 1, 2017 Författare: Kristina Jansson Sammanfattning Enkätundersökning genomfördes

Läs mer

Göteborgs stad. Utförarenkät 2016

Göteborgs stad. Utförarenkät 2016 Göteborgs stad Utförarenkät 2016 Information om undersökningarna Göteborgs Stad har under flera års tid genomfört utförarundersökningar. Enkäten för utförare genomfördes senast 2014. Undersökningen för

Läs mer

Resultat av 2014 års kundenkät/brukarundersökning inom vård- och omsorgsverksamheter

Resultat av 2014 års kundenkät/brukarundersökning inom vård- och omsorgsverksamheter 2014-10-17 Handläggare Lisa Ringqvist ProVarmdo Vård- och omsorgsstyrelsen Resultat av 2014 års kundenkät/brukarundersökning inom vård- och omsorgsverksamheter Förslag till beslut Vård- och omsorgsstyrelsen

Läs mer

BRUKARUNDERSÖKNING 2011

BRUKARUNDERSÖKNING 2011 BRUKARUNDERSÖKNING 2011 SOCIAL OCH ARBETSMARKNAD HANNA LINDE, VERKSAMHETSUTVECKLARE, 2012-03-29 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och metod... 3 Olika former av gruppindelning för jämförelse... 3 Svarsfrekvens

Läs mer

Nationell Brukarundersökning FO år 2016

Nationell Brukarundersökning FO år 2016 Nationell Brukarundersökning FO år 2016 Tyresö kommun / 2017-01-19 2 (10) Sammanfattning Under hösten 2016 har en nationell brukarundersökning inom funktionsnedsättning genomförts i syfte att mäta den

Läs mer

Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012

Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012 www.ljungby.se Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012...3

Läs mer

Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd

Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd sida 1 (9) Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd sida 2 (9) SAMMANFATTNING... 3 BAKGRUND... 3 METOD... 3 RESULTAT... 3 HEMTJÄNST... 3 SÄRSKILT BOENDE OCH VÄXELVÅRD... 4 NÖJD-KUND-INDEX

Läs mer

Instruktioner för brukarundersökning inom individoch familjeomsorg (myndighetsutövning)

Instruktioner för brukarundersökning inom individoch familjeomsorg (myndighetsutövning) 2015-01-12 1 (7) Instruktioner för brukarundersökning inom individoch familjeomsorg (myndighetsutövning) För frågor om undersökningen kontakta: Mia Ledwith, mia.ledwith@skl.se Bakgrund En särskild utvecklingssatsning

Läs mer

Analys av brukarundersökning i verksamhet bostad och stöd i vardagen och i verksamhet arbete och sysselsättning

Analys av brukarundersökning i verksamhet bostad och stöd i vardagen och i verksamhet arbete och sysselsättning RAPPORT januari 2014 Analys av brukarundersökning i verksamhet bostad och stöd i vardagen och i verksamhet arbete och sysselsättning Sammanfattning I Pilen för 2013 för Omsorgsnämnden och Individ och familjeomsorgsnämnden

Läs mer

Nacka Kommun Boendestöd

Nacka Kommun Boendestöd Nacka Kommun Boendestöd Totalresultat Oktober Innehåll Sammanfattning 3 Om undersökningen 4 Resultat 5 Slutsats 16 Kontakt 17 Sammanfattning Målgrupp och Metod Undersökningen har genomförts som en postal

Läs mer

Föräldrasynpunkter på Sandvikens förskolor februari 2016

Föräldrasynpunkter på Sandvikens förskolor februari 2016 Datum Arkåsen/Westerman-Annerborn KUN2016/75 2016-03-11 Föräldrasynpunkter på Sandvikens förskolor februari 2016 Bakgrund/metod Som ett led i arbetet att följa upp förskolans verksamhet och förbättra föräldrarnas

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad - HVB-hem

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad - HVB-hem Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2015 Stockholm Stad - HVB-hem Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2015 HVB-hem Staden totalt Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation Om

Läs mer

Information om undersökningarna

Information om undersökningarna Information om undersökningarna Göteborgs Stad har under flera års tid genomfört utförarundersökningar. Enkäten för utförare genomfördes senast 2016. Undersökningen för 2018 har riktat sig till brukare

Läs mer

Nexus brukarundersökning. Socialförvaltningen

Nexus brukarundersökning. Socialförvaltningen Nexus brukarundersökning 2017 Socialförvaltningen Sammanfattning brukarundersökning Nexus Inom Nexus finns ett självklart intresse för besökares åsikter om verksamheten, främst för att kunna säkerställa

Läs mer

Medborgarundersökning 2012: vad anser nackaborna om fritidsutbudet?

Medborgarundersökning 2012: vad anser nackaborna om fritidsutbudet? 2013-03-25 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE FRN 2011/109-041 Fritidsnämnden Medborgarundersökning 2012: vad anser nackaborna om fritidsutbudet? Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till protokollet.

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2019 Stockholms stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2019 Stockholms stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2019 Stockholms stad Stockholms stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2019 Utförare - Boendestöd 1:a Aktiva valet i norden AB 2 Presentation Om undersökningen

Läs mer

Brukarundersökning. Najaden socialförvaltningens öppna missbruksvård. Juni 2006

Brukarundersökning. Najaden socialförvaltningens öppna missbruksvård. Juni 2006 Brukarundersökning Najaden socialförvaltningens öppna missbruksvård 2006 Juni 2006 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2016 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2016 Stödboende Sodermalm Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation Om undersökningen

Läs mer

Brukarundersökning. Flyktingmottagningen. Dec 2006

Brukarundersökning. Flyktingmottagningen. Dec 2006 Brukarundersökning Flyktingmottagningen 2006 Dec 2006 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att vi arbetar efter en bestämd

Läs mer

Daglig g verksamhet/boende med särskild service/personlig assistans Mariann G Luthman 1

Daglig g verksamhet/boende med särskild service/personlig assistans Mariann G Luthman 1 Brukarundersökning 2013 Daglig g verksamhet/boende med särskild service/personlig assistans Mariann G Luthman 1 Syfte mäta utifrån brukarperspektivet i styrkortet Brukarna/kunderna upplever att de får

Läs mer

Dagverksamhet för Dementa Farsta. Brukarundersökning dagverksamhet inom äldreomsorgen

Dagverksamhet för Dementa Farsta. Brukarundersökning dagverksamhet inom äldreomsorgen Dagverksamhet för Dementa Farsta Brukarundersökning inom äldreomsorgen Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom äldreomsorgen 2014 Dagverksamhet Denna rapport visar resultaten för brukare med beslut

Läs mer

RESULTAT AV BRUKARENKÄT 2014

RESULTAT AV BRUKARENKÄT 2014 RESULTAT AV BRUKARENKÄT 2014 SAMMANFATTNING Vuxenheten i Nora kommun genomförde i november 2014 en enkätundersökning tillsammans med 29 andra kommuner. Enkäten bestod av fem frågor + två tilläggsfrågor

Läs mer

s SÅ TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN

s SÅ TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN Rapport 2018-01-25 VON 230/17 Vård- och omsorgsförvaltningen Enheten för kvalitet- och verksamhetsutveckling s SÅ TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN Undersökning av kvaliteten i hemtjänst och särskilt boende

Läs mer

Tillgängligheten för klienter inom enheten ekonomiskt bistånd rapport

Tillgängligheten för klienter inom enheten ekonomiskt bistånd rapport : Rapport Kundvalskontoret 2009-05-18 Elisa-Beth Widman/Gun-Britt Kärrlander 08-590 971 50/972 33 Dnr Fax 08-590 733 41 SÄN/2009:148 gun-britt.karrlander@upplandsvasby.se Social- och äldrenämnden Tillgängligheten

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2015

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2015 Dnr 41-639/215 Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 215 stockholm.se Brukarundersökning 215 3 (42) Innehållsförteckning Om undersökningen 4 Sammanfattning av årets resultat 4 Vård och omsorgsboende

Läs mer

Brukarundersökning Individ- & familjeomsorgsavdelningen oktober 2015

Brukarundersökning Individ- & familjeomsorgsavdelningen oktober 2015 16-1-31 Brukarundersökning Individ- & familjeomsorgsavdelningen oktober 1 Myndighetsutövning Missbruks- & beroendevård 2 Sammanfattning av resultatet på IFO Tillgänglighet 7 % tycker att det är eller ganska

Läs mer

Brukarundersökning Bostad med särskild service LSS

Brukarundersökning Bostad med särskild service LSS Brukarundersökning Bostad med särskild service LSS 2017-02-09 KS2017.0497 U N D E R R U B R I K Brukarundersökning Finspångs 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: @finspang.se Webbplats:

Läs mer

Göteborgs Stad. Utförare 2016 Arbetsfokus. Genomförd av CMA Research AB December 2016

Göteborgs Stad. Utförare 2016 Arbetsfokus. Genomförd av CMA Research AB December 2016 Göteborgs Stad Utförare 2016 Genomförd av CMA Research AB December 2016 Svarsfrekvens Antal svar Antal utskick Svarsfrekvens 17 20 85% 2 Instruktionssida 3 Index Göteborgs Stad Index Jag förstår den information

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning Genomförd av CMA Research AB December 2017

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning Genomförd av CMA Research AB December 2017 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2017 Genomförd av CMA Research AB December 2017 Göteborgs Stad, Myndighetsutövning 2017, sida 2 Information om undersökningen Göteborgs Stad har under mer än tio års tid

Läs mer

Brukarenkät individ- och familjeomsorg 2013

Brukarenkät individ- och familjeomsorg 2013 Brukarenkät individ- och familjeomsorg 201 Göteborgs Stad En undersökning genomförd av Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB 1 (14) Uppdrag: Brukarenkät individ- och familjeomsorg 2012 Beställare:

Läs mer

Nationell Patientenkät Somatisk öppen och slutenvård vuxna 2018 Resultatrapport för Norrbotten

Nationell Patientenkät Somatisk öppen och slutenvård vuxna 2018 Resultatrapport för Norrbotten Nationell Patientenkät Somatisk öppen och slutenvård vuxna 2018 Resultatrapport för Norrbotten Bakgrund Nationell Patientenkät (NPE) är ett samlingsnamn för återkommande nationella undersökningar av patientupplevelser

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2017 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2017 Utförare - Sysselsättning Tur och Retur Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation

Läs mer

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016 2017-02-13 Dnr SN 2016/283 Mari-Louise Brunstedt och Maria Ekeroth Utvecklingsledare, Kansliet Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016 Brukarnas upplevelser av sina insatser hos socialtjänsten i

Läs mer

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Enkätundersökning ekonomiskt bistånd s resultat stockholm.se Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Konsult: Enkätfabriken AB 2 Innehåll Staden 4 6 Metod 7 Målgrupp och bortfall 8 Resultat 8 Resultatens

Läs mer

Göteborgs Stad. Utförare 2016 Enheten för alkohol, spel och drogproblem. Genomförd av CMA Research AB December 2016

Göteborgs Stad. Utförare 2016 Enheten för alkohol, spel och drogproblem. Genomförd av CMA Research AB December 2016 Göteborgs Stad Utförare 2016 Genomförd av CMA Research AB December 2016 Svarsfrekvens Antal svar Antal utskick Svarsfrekvens 339 392 86% 2 Instruktionssida 3 Index Jag förstår den information jag får av

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2018 Stockholms stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2018 Stockholms stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2018 Stockholms stad Stockholms stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2018 Utförare Sysselsättning Mellanmålet Rehab AB sysselsättning 2 Presentation Om

Läs mer

Rapport Brukarundersökning personlig assistans 2018

Rapport Brukarundersökning personlig assistans 2018 Rapport Brukarundersökning personlig assistans 2018 Sammanställd av sektionschefer och socialförvaltningens kvalitetsgrupp Innehållsförteckning Rapport... 1 Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Resultat...

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Barn- och ungdomsenheten. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Barn- och ungdomsenheten. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 12 40 30% 2 Instruktionssida 3 Myndighet IFO-FH Göteborgs Stad

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde Ärende. av brukarenkäter inom individ- och familjeomsorgen. Egna anteckningar ~ LJUSNARSBERGS ~ KOMMUN

Kommunstyrelsens sammanträde Ärende. av brukarenkäter inom individ- och familjeomsorgen. Egna anteckningar ~ LJUSNARSBERGS ~ KOMMUN Kommunstyrelsens sammanträde 218-4-25 Ärende 14 Redovisning av brukarenkäter inom individ- och familjeomsorgen Egna anteckningar ~ LJUSNARSBERGS ~ KOMMUN [9191LJUSNARSBERGS ~KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGS-

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2018 Stockholms stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2018 Stockholms stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2018 Stockholms stad Stockholms stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2018 Utförare Sysselsättning Akalla Arbetscentrum 2 Presentation Om undersökningen

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2017 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2017 Utförare - Sysselsättning Emma sysselsattning arbetstraning Enkätfabriken undersökningar

Läs mer

Göteborgs stad. Brukarenkät Myndighetsutövning FO-FH

Göteborgs stad. Brukarenkät Myndighetsutövning FO-FH Göteborgs stad Brukarenkät Myndighetsutövning FO-FH December 2015 Information om undersökningen Göteborgs Stad har under mer än tio års tid genomfört en undersökning riktad till klienter inom Individ-

Läs mer

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Stadsövergripande resultat 2014 stockholm.se 2 Enkätundersökning ekonomiskt bistånd 2014 Publikationsnummer: Dnr:dnr ISBN: Utgivningsdatum: Utgivare: Kontaktperson:

Läs mer

Brukarundersökning inom funktionsnedsättning Stockholm Stad

Brukarundersökning inom funktionsnedsättning Stockholm Stad Brukarundersökning inom funktionsnedsättning 2016 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom funktionsnedsättning 2016 Hemtjänsten Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation Om undersökningen

Läs mer

Nexus brukarundersökning. Socialförvaltningen

Nexus brukarundersökning. Socialförvaltningen Nexus brukarundersökning 2016 Socialförvaltningen Sammanfattning brukarundersökning Nexus Vi som arbetar på Nexus är självklart intresserade av att veta vad våra besökare tycker om vår verksamhet för att

Läs mer

I jämförelse mellan kön är kvinnor något nöjdare än män och skillnaderna har även ökat mellan 2015 och 2014, där kvinnorna har blivit nöjdare.

I jämförelse mellan kön är kvinnor något nöjdare än män och skillnaderna har även ökat mellan 2015 och 2014, där kvinnorna har blivit nöjdare. Brukarenkät IFO 2015 Kvalitetsrapport 2015:2 KVALITETSRAPPORT Brukarenkät 2015 visar att förvaltningen totalt sett har en mycket god brukarnöjdhet (kundnöjdhet) i alla de frågeområden som berörs i enkäten.

Läs mer

Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2013

Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2013 Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 213 Sysselsättning Socialnämnden Presentation Om undersökningen Svarsfrekvens Resultat Resultat per fråga över tid Resultat regiform Resultat

Läs mer

Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom äldreomsorgen 2013

Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom äldreomsorgen 2013 Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom äldreomsorgen 2 Dagverksamhet Denna rapport visar resultaten för brukare med beslut om dagverksamhet från Skärholmen stadsdel Presentation Om undersökningen

Läs mer

VAD TYCKER DU OM SOCIALTJÄNSTEN?

VAD TYCKER DU OM SOCIALTJÄNSTEN? VAD TYCKER DU OM SOCIALTJÄNSTEN? RESULTAT BRUKARUNDERSÖKNING 1:AN NOVEMBER 01 ÄR DU ELLER? För att kunna förbättra vår verksamhet behöver vi veta vad som fungerar bra och mindre bra idag. Därför har alla

Läs mer

Brukarundersökning. Socialförvaltningens reception. Juni 2006

Brukarundersökning. Socialförvaltningens reception. Juni 2006 Brukarundersökning Socialförvaltningens reception 2006 Juni 2006 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att vi arbetar efter

Läs mer

KOMMUNENS KVALITET I KORTHET 2018

KOMMUNENS KVALITET I KORTHET 2018 KOMMUNENS KVALITET I KORTHET 2018 För tolfte året i rad har Kommunens kvalitet i korthet (KKiK) genomförts. Under 2018 deltog cirka 260 kommuner i undersökningen, som från och med 2018 är indelad i tre

Läs mer

Brukarenkät inom individ- och familjeomsorgen 2014

Brukarenkät inom individ- och familjeomsorgen 2014 Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Sida 1 (8) 2015-01-07 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-50815024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-01-29 familjeomsorgen

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Barn- och Familjeenheten. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Barn- och Familjeenheten. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 10 40 25% 2 Instruktionssida 3 Index Bistånd Index Göteborgs Stad

Läs mer

Vintertullens dagverksamhet. Brukarundersökning dagverksamhet inom äldreomsorgen

Vintertullens dagverksamhet. Brukarundersökning dagverksamhet inom äldreomsorgen Vintertullens Brukarundersökning inom äldreomsorgen Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom äldreomsorgen 2016 Dagverksamhet Denna rapport visar resultaten för brukare med Vintertullens som utförare.

Läs mer

Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom äldreomsorgen 2013

Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom äldreomsorgen 2013 Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom äldreomsorgen 13 Dagverksamhet Denna rapport visar resultaten för brukare med beslut om dagverksamhet från Spånga-Tensta stadsdel Presentation Om undersökningen

Läs mer

Brukarundersökning Nacka kommun. Social- och äldrenämnden Utvärdering Vuxengruppen och Unga vuxna. December 2014

Brukarundersökning Nacka kommun. Social- och äldrenämnden Utvärdering Vuxengruppen och Unga vuxna. December 2014 Brukarundersökning 2014 Nacka kommun Social- och äldrenämnden Utvärdering Vuxengruppen och Unga vuxna December 2014 Nordiska Undersökningsgruppen 2014-12-19 Titel: Nacka kommun Social- och äldrenämnden

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Enheten för Unga vuxna. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Enheten för Unga vuxna. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 69 101 68% 2 Instruktionssida 3 Index Arbetsmarknad och sysselsättning

Läs mer

Brukarenkät IFO FH Myndighet 2013

Brukarenkät IFO FH Myndighet 2013 Brukarenkät IFO FH Myndighet 013 Göteborgs Stad En undersökning genomförd av Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB 1 (14) Uppdrag: Brukarenkät IFO FH Myndighet 013 Beställare: Göteborgs Stad Projektledare

Läs mer

Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende

Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende Avdelningen beställare Avdelningen egen regi Sida 1 (5) 2018-10-29 Handläggare: Michael Boström 08 508 18 156 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-12-18 Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Biståndsenheten funktionshinder Fys. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Biståndsenheten funktionshinder Fys. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 16 44 36% 2 Instruktionssida 3 Index Bistånd/service Index Göteborgs

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Enheten för vuxna. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Enheten för vuxna. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 23 72 32% 2 Instruktionssida 3 Index Bistånd/service Index Göteborgs

Läs mer