Information om ärendehantering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information om ärendehantering"

Transkript

1 Information om ärendehantering Läs informationen nedan innan du fyller i blanketten handlägger bostadsklagomål med syfte att undanröja olägenheter. Det kan handla om störande buller från fläktar och restauranger, mögel i badrummet, dålig ventilation, vedeldning eller liknande inomhusmiljöfrågor. Miljöförbundet bedriver även tillsyn över förskolor och skolor, badanläggningar, diskotek (höga ljudnivåer) hygienlokaler (frisör, tatuering etc.), hotell och andra offentliga lokaler. Andra verksamhetsområden är livsmedel och miljöskydd. Om du har frågor om denna information eller om hur du fyller i blanketten, kan du kontakta miljöförbundet tfn För att ett ärende ska kunna drivas av miljöförbundet krävs bl. a. följande: Klagomålen måste gälla ett område som miljöförbundet har tillsyn över i Karlshamns, Sölvesborgs eller Olofströms kommuner. Om det rör ett ärende för en annan myndighet eller annan kommun får du vända dig till den myndigheten eller kontakta miljökontoret i den aktuella kommunen. Den störning, olägenhet som du upplever ska utgöra en hälsorisk. I miljöbalken definieras olägenhet för människors hälsa som en störning som enligt medicinsk eller hygienisk bedömning kan påverka hälsan och inte är ringa eller helt tillfällig (9 kap 3 MB). Störningen ska pågå i nuläget. Klagomål på störningar som tidigare pågått men nu upphört, handläggs inte. Du ska normalt ha kontaktat din fastighetsägare inklusive bostadsrättsförening (FÄ) nyligen, eller den verksamhetsutövare (VU) som orsakar störningen. Du ska även ha begärt besked och ev. tidsplan om åtgärder. FÄ eller VU bör ha fått skälig tid för att utreda och åtgärda problemet. Får du ingen hjälp trots att du kontaktat FÄ eller VU, ska du fylla i Blankett för olägenhetsanmälan. Du kan givetvis vända dig till ett konsultföretag för att få råd om hur du kan gå vidare. För att ett ärende ska kunna drivas och följas upp krävs att du så noga som möjligt fyller i Blankett för olägenhetsanmälan. Om du vill vara anonym kan ditt klagomål komma att nedprioriteras, undantag finns dock. Om din Blankett för olägenhetsanmälan saknar väsentliga uppgifter, skickas blanketten tillbaka till dig för komplettering. Om ingen komplettering inkommer sker handläggning utifrån blankettens befintliga skick. Det kan innebära att ärendet nedprioriteras eller lämnas utan åtgärd och avslutas. Om blanketten måste kompletteras av dig fördröjs handläggningen av ärendet. Klostergatan 1 Fax: Webb: miljovast.se 1(5)

2 Om ett ärende drivs av Miljöförbundet, var medveten om följande: Handläggning av ärenden sker enligt miljöbalken (1998:808) och syftar till att undanröja olägenhet för människors hälsa. Ärendegången är huvudsakligen skriftlig och regleras även av förvaltningslagen, kommunallagen och viteslagen. Lagstiftning kan hämtas via e. dyl. eller beställas från leverantörer av författningar. FÄ och VU omfattas av miljöbalkens bestämmelser och har därför en skyldighet att kunna visa att de har den kunskap som behövs om verksamhetens miljö- och hälsopåverkan. De ska också kunna visa att de vidtagit de försiktighetsmått som behövs för att verksamheten inte ska leda till att människor eller miljön störs (2 kap 1-3 MB). Efter bedömning av klagomålen kommer krav på utredning och åtgärder att riktas mot FÄ eller VU. Miljöavdelningen tar då ut en avgift för nedlagd handläggningstid i ärendet enligt en av kommunfullmäktige fastställd taxa. Tillsynsavgiften debiteras FÄ eller VU enbart om klagomålen är befogade. Det är FÄ inklusive bostadsrättsföreningar eller VU som är miljöavdelningens motpart i ärendet, inte den som klagar. Om du flyttar kommer ärendet normalt att fortsätta drivas mot FÄ eller VU. Följande vanliga problem handläggs normalt inte av Miljöförbundet: Frågor rörande sophantering: kontakta i första hand Västblekinge Miljö AB tfn Renhållning av gator, torg och parker: kontakta respektive kommun på tfn (Karlshamn), (Olofström) eller (Sölvesborg). Återvinningsstationer och hanteringen av förpackningar: kontakta i första hand Förpackningsinsamlingen tfn eller deras huvudentreprenör Västblekinge Miljö AB tfn Störningar från grannar i flerfamiljshus: I första hand är det fastighetsägarens ansvar att åtgärda. Om du är medlem i hyresgästföreningen kan du vända dig dit. För upplysningar om regler etc. kan du även kontakta hyresnämnden i Växjö tfn Arbetsmiljöfrågor: kontakta arbetsmiljöinspektionen i Växjö tfn Ekonomisk kompensation för störning: Miljöförbundet hanterar inga ekonomiska frågor gällande kompensation eller liknande. Om du är medlem i hyresgästföreningen kan du vända dig dit. För upplysningar om regler etc. kan du även kontakta hyresnämnden i Växjö tfn Synpunkter på boendemiljön som slitage i lägenhet och estetiska frågor: om du är medlem i Hyresgästföreningen kan du vända dig dit. För upplysningar om regler etc. kan du även kontakta hyresnämnden i Växjö tfn Klostergatan 1 Fax: Webb: miljovast.se 2(5)

3 Blankett för klagomål gällande miljö- och hälsoskydd Vad gäller klagomålet? Kryssa för den ruta som olägenhetsanmälan gäller och beskriv på raden under vilken typ av störning det rör sig om. Beskriv störningen så exakt som möjligt. Buller Ventilation Fukt/mögel Drag Lukt Låg temperatur Sophämtning Vedeldning Nedskräpning Eldning Tobak Övrigt Var upplevs störningen? Bostad Trapphus Tvättstuga Allmän lokal Annan plats När sker störningen? Dagtid ( ) Kvällstid ( :00) Nattetid ( ) Dygnet runt När märkte du av störningen för första gången? Är fler störda av samma problem? Vem i så fall? Klostergatan 1 Fax: Webb: miljovast.se 3(5)

4 Beskriv kortfattat vad ni förväntar er att miljöförbundet skall göra Kontaktuppgifter Ange namn, adress, telefonnummer och om möjligt organisationsnummer till den verksamhetsutövare eller fastighetsägare som du upplever orsakar störningen (t.ex. restaurang eller livsmedelsaffär). Ange namn, adress, telefonnummer och om möjligt organisationsnummer till din fastighetsägare, bostadsrättsförening eller motsvarande. Ange även din boendeform. Ange namn, adress och telefonnummer till eventuella övriga kontaktpersoner och ange titel t.ex. förvaltare. Eventuella kontakter med fastighetsägaren eller verksamhetsutövaren När var du första gången i kontakt med fastighetsägaren eller verksamhetsutövaren om störningen? När var du senast i kontakt med fastighetsägaren eller verksamhetsutövaren om störningen? Vad har fastighetsägaren eller verksamhetsutövaren gjort hittills? Vad planerar fastighetsägaren eller verksamhetsutövaren att vidta för ytterligare åtgärder? När ska fastighetsägaren eller verksamhetsutövaren börja vidta åtgärder och när har man angett att åtgärderna senast kommer att vara klara? Klostergatan 1 Fax: Webb: miljovast.se 4(5)

5 Eventuella kontakter med Miljöförbundet Har du tidigare varit i kontakt med miljöförbundet angående aktuell störning och när i så fall? Nej Ja När? Har du meddelat fastighetsägaren eller verksamhetsutövaren att du kontaktat miljöförbundet Nej Ja Vad planerar fastighetsägaren eller verksamhetsutövaren att vidta för ytterligare åtgärder? Kontaktuppgifter till dig Du kan välja att lämna anmälan anonym. Då ska nedanstående uppgifter inte fyllas i. Ibland kan anonyma klagomål vara svåra att utreda. Ett exempel är vid brister i din bostad där det kan behöva göras en utredning i din bostad. Namn Telefon dagtid Adress E-post Telefon kvällstid Postnummer och ort Blanketten skickas till:, Sölvesborg alternativt miljokontoret@miljovast.se. Tänk på att din e-post sparas. Blanketten kan även lämnas direkt i brevlådan eller till vår reception på Klostergatan 1 i Sölvesborg. Du behöver inte uppge namn. Klostergatan 1 Fax: Webb: miljovast.se 5(5)

6 Behandling av dina personuppgifter hos Miljöförbundet sparar och behandlar de personuppgifter, som du lämnar i denna blankett. Personuppgifter är till exempel namn, kontaktuppgifter, person- eller organisationsnummer och uppgift om fastighet. Syftet med att behandla dina personuppgifter är att vi ska kunna handlägga ditt ärende. Om vi inte har dina personuppgifter, kan vi inte handlägga ditt ärende. Ibland behöver de uppgifter, som du lämnar i blanketten, kompletteras. I så fall kommer vi att själva försöka samla in de uppgifter som behövs. Det gör vi i första hand från dig själv men även andra källor kan användas, exempelvis nationella databaser, andra myndigheter eller allmänt tillgängliga källor. Dina personuppgifter kan komma att delas med andra myndigheter och enskilda. Det kan till exempel vara om vi behöver informera eller fråga andra parter något om ditt ärende. Uppgifterna kan också komma att delas med leverantörer av datasystem (så kallade personuppgiftsbiträden) som vi använder för att kunna hantera ditt ärende. Om du ska betala en avgift för handläggningen, delar vi dina personuppgifter med personuppgiftsbiträdet Sölvesborgs kommun. Vi kan även komma att dela dina personuppgifter med en tredje part, förutsatt att vi är skyldiga att göra så enligt lag. Däremot kommer vi aldrig att överföra dina uppgifter till ett land utanför EU. Dina personuppgifter sparas och behandlas tills ditt ärende är avslutat hos oss. Under den tid vi handlägger ditt ärende, är den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter uppgift av allmänt intresse och myndighetsutövning. För övrig behandling, som vi är skyldiga att göra enligt lag, är den rättsliga grunden rättslig förpliktelse. Miljöförbundet styrs av regler om allmänna handlingar i Tryckfrihetsförordningen, Offentlighets- och sekretesslagen och Arkivlagen. Dina uppgifter får sällan raderas och kan behöva sparas för all framtid. Dina rättigheter Personuppgiftsansvarig är med organisationsnummer Du kontaktar oss enklast via e-postadress miljokontoret@miljovast.se eller postadress, Sölvesborg. Du har rätt att få information om de uppgifter vi har om dig (ett så kallat registerutdrag). Du kan också kontakta oss om du vill få dina uppgifter rättade eller överförda, om du vill begära att vi begränsar behandlingen av dina uppgifter, för att göra invändningar om du tror att vi behandlat dina personuppgifter fel eller om du vill begära radering av dina uppgifter. Det kan vara bra att känna till att bestämmelser om allmänna handlingar och arkiv går före dataskyddsförordningen. Därför kan vi inte alltid till exempel radera någons personuppgifter, även om personen begär det. Vårt dataskyddsombud är Kommunalförbundet Sydarkivera. Du kan vända dig dit med frågor eller synpunkter. Kontaktuppgifter: dataskydd@sydarkivera.se. Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter, har du rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen. Klostergatan 1 Fax: Webb: miljovast.se

Samhällsbyggnad, Miljö och Hälsa

Samhällsbyggnad, Miljö och Hälsa Samhällsbyggnad, Miljö och Hälsa BLANKETT FÖR OLÄGENHETSANMÄLAN Personuppgifter Namn Boendeform Villa Hyresrätt Bostadsrätt Adress Ort mobil Ev. lägenhetsnr. Om annan boendeform, specificera nedan Personuppgifter

Läs mer

BLANKETT FÖR ANMÄLAN OM OLÄGENHET

BLANKETT FÖR ANMÄLAN OM OLÄGENHET BLANKETT FÖR ANMÄLAN OM OLÄGENHET Personuppgifter Namn Postadress Telefon Epost: Boendeform Villa Hyresrätt Bostadsrätt Adress Ort Telefon mobil Ev. lägenhetsnr Om annan boendeform, specificera nedan Personuppgifter

Läs mer

Klagomål. Vad gäller störningen? Sätt kryss i lämplig ruta och beskriv störningen.

Klagomål. Vad gäller störningen? Sätt kryss i lämplig ruta och beskriv störningen. VERSIONSNR 2018-04-17 Klagomål SKICKA TILL MILJÖAVDELNINGEN MILJO@VALLENTUNA.SE Besvara nedanstående frågor. En komplett ifylld blankett gör det enklare för oss och bidrar till en kortare handläggningstid.

Läs mer

Information om ärendehantering

Information om ärendehantering Information om ärendehantering Läs inform ationen nedan innan du fyller i Blankett för olägenhetsanm älan Samhällsbyggnadsförvaltningen handlägger klagomål med syfte att undanröja olägenheter. Det kan

Läs mer

Anmälan av störning i bostad

Anmälan av störning i bostad Introduktion Var god läs igenom nedanstående innan du fyller i anmälan * Miljö- och stadsbyggnadskontoret handlägger bostadsklagomål som t.ex. störande buller från fläktar eller mögel i badrummet i syfte

Läs mer

Störningen ska vara pågående. Klagomål på störningar som pågått tidigare men upphört handläggs inte.

Störningen ska vara pågående. Klagomål på störningar som pågått tidigare men upphört handläggs inte. Hälsoskydd KLAGOMÅLSBLANKETT INFORMATION OM HUR VI HANTERAR DITT KLAGOMÅL Vi handlägger klagomål som t ex. rör störande buller från fläktar, fuktproblem eller andra inomhusmiljöfrågor i syfte att undanröja

Läs mer

Vid anmälan av störning kommer en kopia på denna blankett att skickas till fastighetsägaren/verksamhetsutövaren/den störande för kommunicering.

Vid anmälan av störning kommer en kopia på denna blankett att skickas till fastighetsägaren/verksamhetsutövaren/den störande för kommunicering. ANMÄLAN 1 (4) Datum Anmälan av störning Denna blankett är till för att underlätta handläggningen av ert ärende. Det är därför viktigt att blanketten fylls i så utförligt som möjligt för att korta handläggningstiden

Läs mer

Störningen ska vara pågående. Klagomål på störningar som pågått tidigare men upphört handläggs inte.

Störningen ska vara pågående. Klagomål på störningar som pågått tidigare men upphört handläggs inte. Hälsoskydd KLAGOMÅLSBLANKETT INFORMATION OM HUR VI HANTERAR DITT KLAGOMÅL Vi handlägger klagomål som t ex. rör störande buller från fläktar, fuktproblem eller andra inomhusmiljöfrågor i syfte att undanröja

Läs mer

Anmälan om störning/klagomål

Anmälan om störning/klagomål Anmälan om störning/klagomål Miljö- och byggnadsnämnden och miljö- och byggkontoret handlägger klagomål enligt miljöbalken, med syfte att undanröja olägenheter av betydelse för människors hälsa eller miljö.

Läs mer

Anmälan/klagomål Flerbostadshus (hyresrätt/bostadsrätt) Obs! Läs igenom informationen på sidan 4 innan du skickar in anmälan!

Anmälan/klagomål Flerbostadshus (hyresrätt/bostadsrätt) Obs! Läs igenom informationen på sidan 4 innan du skickar in anmälan! Anmälan/klagomål Flerbostadshus (hyresrätt/bostadsrätt) Obs! Läs igenom informationen på sidan 4 innan du skickar in anmälan! Personuppgifter för anmälare/klagande Namn Telefon Utdelningsadress Postnummer

Läs mer

KLAGOMÅLSBLANKETT FÖR BYGG, STRANDSKYDD, MILJÖ, HÄLSOSKYDD OCH LIVSMEDEL

KLAGOMÅLSBLANKETT FÖR BYGG, STRANDSKYDD, MILJÖ, HÄLSOSKYDD OCH LIVSMEDEL KLAGOMÅLSBLANKETT FÖR BYGG, STRANDSKYDD, MILJÖ, HÄLSOSKYDD OCH LIVSMEDEL Läs bifogad Information rörande anmälan om klagomål på sidan 4 och 5 innan du besvarar följande frågor. Personuppgifter* om dig

Läs mer

Läs Information rörande anmälan om klagomål på sidan 4 och 5 innan du besvarar följande frågor. Adress: Postadress: Fastighetsbeteckning:

Läs Information rörande anmälan om klagomål på sidan 4 och 5 innan du besvarar följande frågor. Adress: Postadress: Fastighetsbeteckning: Insändes till Bräcke kommun Bygg- och miljöavdelningen Box 190 843 21 Bräcke Diarienummer KLAGOMÅLSBLANKETT FÖR BYGG, STRANDSKYDD, MILJÖ, HÄLSOSKYDD OCH LIVSMEDEL Datum I syfte att administrera din ansökan

Läs mer

Anmälan om dagvattenanläggning

Anmälan om dagvattenanläggning 1. Verksamhetsutövare Namn Firmatecknare Person- eller organisationsnummer Adress Utdelningsadress Kontaktperson Telefonnummer E-post Övrig information 2. Adress- och fastighetsuppgifter för anläggningen

Läs mer

Personuppgifter* om dig som klagar (om du vill vara anonym, fyll inte i några uppgifter)

Personuppgifter* om dig som klagar (om du vill vara anonym, fyll inte i några uppgifter) Bygg- och miljönämnden Box 190, 843 21 Bräcke bygg-miljonamnden@bracke.se KLAGOMÅLSBLANKETT För bygg, strandskydd, miljö, hälsoskydd och livsmedel. I syfte att administrera din ansökan kommer av dig lämnade

Läs mer

Anmälan om avhjälpande åtgärd Enligt 28 förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd

Anmälan om avhjälpande åtgärd Enligt 28 förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Anmälan om avhjälpande åtgärd Enligt 28 förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Information om fastigheten Fastighetsbeteckning Fastighetens utdelningsadress (gata, box etc.) Fastighetsägarens

Läs mer

Läs bifogad Information rörande anmälan om klagomål på sidan 4 och 5 innan du besvarar följande frågor.

Läs bifogad Information rörande anmälan om klagomål på sidan 4 och 5 innan du besvarar följande frågor. Klagomålsblankett för bygg, strandskydd, miljö, hälsoskydd och livsmedel Klagomål Läs bifogad Information rörande anmälan om klagomål på sidan 4 och 5 innan du besvarar följande frågor. Personuppgifter*

Läs mer

Den som störningsanmälan riktas mot kommer att informeras och ges möjlighet att ta del av handlingar i ärendet.

Den som störningsanmälan riktas mot kommer att informeras och ges möjlighet att ta del av handlingar i ärendet. 1(5) Bygg- och miljönämnden 592 80 Vadstena ANMÄLAN OM STÖRNING Denna blankett är till för att underlätta ärendehandläggningen. Det är därför viktigt att blanketten fylls i så utförligt som möjligt för

Läs mer

Blankett för bostadsklagomål

Blankett för bostadsklagomål Miljöförvaltningen Blankett för bostadsklagomål Ifylld blankett skickas till Miljöförvaltningen, Box 41, 221 00 Lund 1(4) Jag/vi som klagar Namn: Gatuadress: Lägenhetsnummer: Postnummer och ort: Fastighetsbeteckning:

Läs mer

Anmälan om att yrkesmässigt sprida bekämpningsmedel Enligt 41 förordning om bekämpningsmedel (2014:425)

Anmälan om att yrkesmässigt sprida bekämpningsmedel Enligt 41 förordning om bekämpningsmedel (2014:425) Anmälan om att yrkesmässigt sprida bekämpningsmedel Enligt 41 förordning om bekämpningsmedel (2014:425) 1. Anmälan gäller kemisk bekämpning på: Banvall Område större än 1000 m 2 där allmänheten fritt får

Läs mer

Ansökan avser följande preparat (ytterligare detaljerad information ska bifogas (Bilaga A) 1 2 3

Ansökan avser följande preparat (ytterligare detaljerad information ska bifogas (Bilaga A) 1 2 3 Ansökan om tillstånd att yrkesmässigt sprida bekämpningsmedel Enligt 14 SNFS 1997:2 och 40 förordning om bekämpning (2014:425) Sökande Namn: Adress: Person-/organisationsnummer: Postnummer och Ort: E-postadress:

Läs mer

Anmälan av störning som utgör olägenhet för människors hälsa eller miljön

Anmälan av störning som utgör olägenhet för människors hälsa eller miljön Anmälan av störning som utgör olägenhet för människors hälsa eller miljön Information När miljö- och byggenheten har fått ett ärende tas kontakt med den störande som ges möjlighet att ge sin bild av situationen.

Läs mer

Information om handläggning av klagomål

Information om handläggning av klagomål Samhällsbyggnadskontoret KLAGOMÅL Anmälan om klagomål i bostad 1/6 Information om handläggning av klagomål Läs informationen nedan innan du fyller i blanketten Miljöenheten handlägger klagomål som rör

Läs mer

Sida 1 av 4 Haparanda stad - Samhällsbyggnadskontoret Klagomålsanmälan Orsak till störning Förnamn* Efternamn* * Ort* Telefon mobil Fastighetsägare Fastighetsägarens adress fastighetsägaren Ort fastighetsägare

Läs mer

Ansökan/Anmälan om enskild avloppsanläggning Enligt 9 kap. 6 miljöbalken samt i förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd

Ansökan/Anmälan om enskild avloppsanläggning Enligt 9 kap. 6 miljöbalken samt i förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Ansökan/Anmälan om enskild avloppsanläggning Enligt 9 kap. 6 miljöbalken samt 13-14 i förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Obs! Påbörja inte anläggningen förrän du har fått ditt

Läs mer

Klagomål inom- och utomhusmiljö

Klagomål inom- och utomhusmiljö MBF_16.Klagomålmiljö 2018-04-04 Sida 1 / 5 Klagomål inom- och utomhusmiljö Den här blanketten kan du använda till alla typer av klagomål som gäller miljöproblem inom- eller utomhus. Om ditt klagomål gäller

Läs mer

Information om ärendehantering

Information om ärendehantering Information om ärendehantering Läs informationen nedan innan du fyller i blanketten handlägger bostadsklagomål med syfte att undanröja olägenheter. Det kan handla om störande buller från fläktar och restauranger,

Läs mer

Ange avstånd och riktning till närmaste bostäder dricksvattentäkt och annan störningskänslig verksamhet

Ange avstånd och riktning till närmaste bostäder dricksvattentäkt och annan störningskänslig verksamhet 1(3) MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN Miljö 821 80 Bollnäs 0278-250 00 (växel) miljo@bollnas.se Sökande Namn (bolag eller person): ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN Miljöprövningsförordningen 2013:251 kap 1 10,11 samt

Läs mer

Försäljningsställe Namn på försäljningsstället. Ägare

Försäljningsställe Namn på försäljningsstället. Ägare Egenkontrollprogram för försäljning av elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare 23 lag (2017:425) om elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare Värt att veta om egenkontrollprogram Du som

Läs mer

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON E-POST/WEBB ORGANISATIONSNR GIRO

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON E-POST/WEBB ORGANISATIONSNR GIRO Information om personuppgiftsbehandling Anmälare Gislaveds kommun kommer att spara och behandla de personuppgifter du lämnar in till kommunen via denna blankett och eventuella bifogade handlingar, se bilaga

Läs mer

Ansökan om bostadsanpassningsbidrag

Ansökan om bostadsanpassningsbidrag Ansökan om bostadsanpassningsbidrag Blanketten skickas till: Handläggare bostadsanpassningsbidrag Strängnäs kommun Socialkontoret Nygatan 10 645 80 Strängnäs 1. Sökande * För- och efternamn Portkod Postnummer

Läs mer

Anmälan av lokal för barnomsorg och skola

Anmälan av lokal för barnomsorg och skola VERSIONSNR 2018-04-23 SID 1/5 Anmälan av lokal för barnomsorg och skola SKICKA TILL SBF/MILJÖAVDELNINGEN ENLIGT 38 FÖRORDNING (1998:899) OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET OCH HÄLSOSKYDD Varför anmälan? Enligt

Läs mer

ÅRSRAPPORT för VINDKRAFTVERK UPPGIFTER OM ANLÄGGNINGEN UPPGIFTER OM HUVUDMAN 1 VERKSAMHETSBESKRIVNING. ÅRSRAPPORT för VINDKRAFT 1(4) Anläggning:

ÅRSRAPPORT för VINDKRAFTVERK UPPGIFTER OM ANLÄGGNINGEN UPPGIFTER OM HUVUDMAN 1 VERKSAMHETSBESKRIVNING. ÅRSRAPPORT för VINDKRAFT 1(4) Anläggning: ÅRSRAPPORT för VINDKRAFT 1(4) ÅRSRAPPORT för VINDKRAFTVERK Anläggning: År: UPPGIFTER OM ANLÄGGNINGEN Anläggningens (platsens) namn: Fastighetsbeteckning: Kommun: : Kommun: Kontaktperson (namn, tele, e-post):

Läs mer

Underrättelse om driftstörning

Underrättelse om driftstörning MBF_42.Underrättelsedriftstörning 2018-04-10 Sida 1 / 3 Underrättelse om driftstörning Enligt paragraf 6 i förordningen om verksamhetsutövarens egenkontroll (SFS 1998:901). Verksamhetsutövaren ska omgående

Läs mer

Fastighetsägare. Adress. Telefon (dagtid) E-postadress

Fastighetsägare. Adress. Telefon (dagtid) E-postadress Sida 4 av 4 Har du frågor? Miljö- och byggavdelningen Telefon: 0271-570 00 miljo-bygg@ovanaker.se Skickas till Ovanåkers kommun Miljö- och byggavdelningen 828 80 Edsbyn Eller till: miljo-bygg@ovanaker.se

Läs mer

Så behandlar vi dina personuppgifter

Så behandlar vi dina personuppgifter Så behandlar vi dina personuppgifter EU:s dataskyddsförordning, GDPR, ersatte den 25 maj 2018 personuppgiftslagen, PuL. Syftet med lagen är att skydda individens rätt till ett privatliv. Den personliga

Läs mer

Anmälan om återvinning av avfall för anläggningsändamål - kod enligt 9 kap 6 miljöbalken och 29 kap 35 miljöprövningsförordning (2013:251)

Anmälan om återvinning av avfall för anläggningsändamål - kod enligt 9 kap 6 miljöbalken och 29 kap 35 miljöprövningsförordning (2013:251) Miljöförvaltningen Blankett för anmälan 1(3) Anmälan om återvinning av avfall för anläggningsändamål - kod 90.141 enligt 9 kap 6 miljöbalken och 29 kap 35 miljöprövningsförordning (2013:251) Anmälningsplikt

Läs mer

Vid klagomål på en störning kommer en kopia på denna blankett att skickas till fastighetsägaren/verksamhetsutövaren/den störande.

Vid klagomål på en störning kommer en kopia på denna blankett att skickas till fastighetsägaren/verksamhetsutövaren/den störande. Miljö- och byggnämnden KLAGOMÅL PÅ STÖRNING Enligt miljöbalken avseende olägenhet för människors hälsa eller miljön UB.11 VER.1 1(5) Miljö- och byggavdelningen Att sändas till: tel: 040-43 90 00 Miljö-

Läs mer

Anmälan av verksamhet enligt 38 förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd

Anmälan av verksamhet enligt 38 förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Anmälan av verksamhet enligt 38 förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Blanketten skickas till Miljösamverkan östra Skaraborg, 541 83 Skövde eller info@miljoskaraborg.se Anmäl er

Läs mer

Ansökan om dispens från strandskydd

Ansökan om dispens från strandskydd MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Kommunhuset 234 81 LOMMA 040-641 10 00 Sida 1 av 5 Blankett uppdaterad: 2018-05-22 Lagrum: 7 kap 18 Miljöbalken Blanketten ska fyllas i enligt instruktioner, se bilaga! 1. Sökande

Läs mer

Datum när verksamheten beräknas öppna/datum när verksamheten startade

Datum när verksamheten beräknas öppna/datum när verksamheten startade Miljöförvaltningen 1(3) Anmälan om hygienisk verksamhet Enligt 38 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Verksamhet Verksamhetens namn Besöksadress Fastighetsbeteckning Organisationsnummer

Läs mer

Miljökontoret. Sökanden. Fastighetsuppgifter. Ansvarig för miljökontroll. Entreprenör Namn på företag 1 (5) Person-/organisationsnummer sökande.

Miljökontoret. Sökanden. Fastighetsuppgifter. Ansvarig för miljökontroll. Entreprenör Namn på företag 1 (5) Person-/organisationsnummer sökande. Anmälan om efterbehandling av förorenat område enligt 28 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd (1998:899) Anmälan ska lämnas till miljökontoret senast sex veckor innan den planerade efterbehandlingen

Läs mer

Upplysning enligt 11 i 10 kap Miljöbalken Anmälan enligt 28 i förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd. Organisationsnummer/Personnummer

Upplysning enligt 11 i 10 kap Miljöbalken Anmälan enligt 28 i förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd. Organisationsnummer/Personnummer Anmälan om avhjälpande åtgärder eller grävarbeten i förorenad jord med anledning av föroreningsskada enligt 28 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd (efterbehandling av ett förorenat område)

Läs mer

Anmälan om lokal för barnomsorg och undervisning Enligt 38 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd. Verksamhet

Anmälan om lokal för barnomsorg och undervisning Enligt 38 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd. Verksamhet Miljöförvaltningen 1(3) Anmälan om lokal för barnomsorg och undervisning Enligt 38 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Verksamhet Verksamhetens namn Organisationsnummer Besöksadress Fastighetsbeteckning

Läs mer

Anmälan enligt 38 förordning om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd - lokal för undervisning

Anmälan enligt 38 förordning om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd - lokal för undervisning MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Sida 1 av 3 Kommunhuset Blankett uppdaterad: 2018-05-22 234 81 LOMMA 040-641 10 00 Lagrum: 38 förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Anmälan avser Ny

Läs mer

Anmälan av störning som utgör olägenhet för människors hälsa eller miljön

Anmälan av störning som utgör olägenhet för människors hälsa eller miljön Anmälan av störning som utgör olägenhet för människors hälsa eller miljön Information När miljö- och hälsoskyddskontoret har fått ett ärende tas kontakt med den störande som ges möjlighet att ge sin bild

Läs mer

Anmälan om yrkesmässig hygienisk verksamhet

Anmälan om yrkesmässig hygienisk verksamhet MBF_33.Anmälanhygienverksamhet 2018-04-06 Sida 1 / 4 Anmälan om yrkesmässig hygienisk verksamhet Enligt paragraf 38 i förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd (SFS1998:899). Anmälan avser

Läs mer

Övriga upplysningar:.

Övriga upplysningar:. Ansökan om förordnande av god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 7 får göras av den ansökan avser. Syftet med blanketten är att utreda om förutsättningarna för godmanskap eller

Läs mer

3. I vilken omfattning och med vad behöver ovan nämnd person hjälp. Bevaka sin rätt avseende viss rättshandling nämligen: Övriga upplysningar:.

3. I vilken omfattning och med vad behöver ovan nämnd person hjälp. Bevaka sin rätt avseende viss rättshandling nämligen: Övriga upplysningar:. Socialnämnden har enligt 5 kap 3 socialtjänstförordningen skyldighet att anmäla till överförmyndaren om den finner att god man eller förvaltare bör förordnas för någon. Sådan anmälan skall göras på denna

Läs mer

Anmälan/ansökan om spridning av växtskyddsmedel (bekämpningsmedel)

Anmälan/ansökan om spridning av växtskyddsmedel (bekämpningsmedel) MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Sida 1 av 6 Blankett uppdaterad: 2018-05-22 Tänk på! Anmälan/ansökan ska vara Miljöenheten tillhanda senast 4 veckor innan den tänkta spridningen ska ske Vilken typ av ärende

Läs mer

Information om anmälan enligt miljöbalken

Information om anmälan enligt miljöbalken Information om anmälan enligt miljöbalken När ska en anmälan göras? Husbehovstäkter omfattas idag normalt inte av tillstånds- eller anmälningsplikt enligt miljöbalken. Husbehovstäkter som kan komma att

Läs mer

Ansökan om villkorsbesked

Ansökan om villkorsbesked MBF_50.Ansökanvillkorsbesked 2018-04-13 Sida 1 / 3 Ansökan om villkorsbesked Innan du ansöker om bygglov kan du begära att få en bedömning av ditt ärende. Det kallas villkorsbesked. Du kan söka villkorsbesked

Läs mer

Organisationsnummer. Avfallstyper Sort Avfallskod* Mängd/tillfälle Lagringstid Användningsområde

Organisationsnummer. Avfallstyper Sort Avfallskod* Mängd/tillfälle Lagringstid Användningsområde Miljöförvaltningen Blankett för anmälan 1(3) Anmälan om lagring av icke-farligt avfall som en del av att samla in avfall kod 90.40 enligt 9 kap 6 miljöbalken och 49 miljöprövningsförordningen (2013:251),

Läs mer

ANMÄLAN AV KÖLDMEDIEANLÄGGNING ELLER UPPLYSNING OM BYTE AV OPERATÖR

ANMÄLAN AV KÖLDMEDIEANLÄGGNING ELLER UPPLYSNING OM BYTE AV OPERATÖR ANMÄLAN AV KÖLDMEDIEANLÄGGNING ELLER UPPLYSNING OM BYTE AV OPERATÖR Denna blankett används för anmälan av ny eller ändrad köldmedieanläggning eller för att upplysa Miljöförvaltningen om att det sker ett

Läs mer

Om PCB-sanering. Har dokumentation från PCB-inventering skickats till Gislaveds kommun?

Om PCB-sanering. Har dokumentation från PCB-inventering skickats till Gislaveds kommun? Gislaveds kommun kommer att spara och behandla de personuppgifter du lämnar in till kommunen via denna blankett och eventuella bifogade handlingar, se bilaga 1. Har dokumentation från PCB-inventering skickats

Läs mer

Observera att avfall inte får transporteras inom kommungränsen, tas med till en annan kommun eller eldas.

Observera att avfall inte får transporteras inom kommungränsen, tas med till en annan kommun eller eldas. Ansökan om befrielse från att lämna avfall Enligt Arvidsjaurs kommuns föreskrifter om avfallshantering kan en fastighetsinnehavare beviljas befrielse från skyldigheten att lämna avfall till Arvidsjaurs

Läs mer

Verksamhetsansvarigt företag (moderbolag) om annat än ovanstående

Verksamhetsansvarigt företag (moderbolag) om annat än ovanstående 1 (10) Anmälan miljöfarlig verksamhet Enligt miljöbalken 9 kap. Anmälan ska sändas in senast 6 veckor innan start av ny verksamhet eller ändring av befintlig verksamhet. Allmänna uppgifter om företaget

Läs mer

Överklagande av timavgift enligt miljöbalken, fastigheten Plomben 5 i Stockholm

Överklagande av timavgift enligt miljöbalken, fastigheten Plomben 5 i Stockholm Miljöförvaltningen Hälsoskydd Tjänsteutlåtande Sida 1 (4) 2015-08-03 Handläggare Robert Eriksson Telefon: 508 28 951 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Stockholm, MHN 2015-08-25, p 8 Överklagande av

Läs mer

Anmälan om att driva skola, förskola eller fritidshem

Anmälan om att driva skola, förskola eller fritidshem MBF_31. Anmälanskolaförskolafritids 2017-04-06 Sida 1 / 4 Anmälan om att driva skola, förskola eller fritidshem Enligt paragraf 38 i förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd (SFS 1998:899).

Läs mer

Anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap 6 miljöbalken

Anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap 6 miljöbalken Anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap 6 miljöbalken Information om kommunens hantering av personuppgifter finns bilagt längst ner i blanketten Ärendet avser ändring av befintlig verksamhet ny

Läs mer

Övriga upplysningar:.

Övriga upplysningar:. Ansökan om förordnande av god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 7 får göras av den ansökan avser. Syftet med blanketten är att utreda om förutsättningarna för godmanskap eller

Läs mer

Besöksadress Postnr. Ort. Postadress (samma som besöksadress ) Postnr. Ort. Besöksadress Postnr. Ort

Besöksadress Postnr. Ort. Postadress (samma som besöksadress ) Postnr. Ort. Besöksadress Postnr. Ort Miljönämnden Blankett för anmälan 1(4) Anmälan av ny miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken Anmälan av miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap. 6 miljöbalken (1998:808), miljöprövningsförordningen (2013:251)

Läs mer

Anmälan om avhjälpandeåtgärd - efterbehandling av förorenad byggnad

Anmälan om avhjälpandeåtgärd - efterbehandling av förorenad byggnad MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Sida 1 av 5 Kommunhuset 234 81 LOMMA 040-641 10 00 Blankett uppdaterad: 2018-05-22 Enligt 28 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd (1998:899) är det förbjudet

Läs mer

Anmälan om drift av förskola, fritidshem och skola

Anmälan om drift av förskola, fritidshem och skola Sid 1 (4) Anmälan om drift av förskola, fritidshem och skola 613 81 Oxelösund * = Obligatorisk uppgift 0155-380 00 Drift av förskola, fritidshem och skola enligt 38 förordning (1998:899) om miljöfarlig

Läs mer

Anmälan om blästringsarbete omfattande mer än 500 kvadratmeter yta (EG-kod 28.71)enligt 16 kap 8 miljöprövningsförordningen (2013:251)

Anmälan om blästringsarbete omfattande mer än 500 kvadratmeter yta (EG-kod 28.71)enligt 16 kap 8 miljöprövningsförordningen (2013:251) Sida 1 av 5 Anmälan om blästringsarbete omfattande mer än 500 kvadratmeter yta (EG-kod 28.71)enligt 16 kap 8 miljöprövningsförordningen (2013:251) Fastighet Fastighetsbeteckning Fastighetsägare Adress

Läs mer

Liljan 3 Yttrande till MRN, förslag till beslut, föreläggande med vite om att åtgärda inomhustemperatur

Liljan 3 Yttrande till MRN, förslag till beslut, föreläggande med vite om att åtgärda inomhustemperatur Miljö- och räddningstjänstnämnden Datum 1 (6) YTTRANDE Gustav Helander Miljö- och räddningstjänstnämnden Liljan 3 Yttrande till MRN, förslag till beslut, föreläggande med vite om att åtgärda inomhustemperatur

Läs mer

Ansökan och anvisning om tillstånd för servering av alkoholdrycker vid enstaka tillfälle till slutet sällskap, restaurang 8 kap 2 alkohollagen

Ansökan och anvisning om tillstånd för servering av alkoholdrycker vid enstaka tillfälle till slutet sällskap, restaurang 8 kap 2 alkohollagen Om du vill servera sprit, vin, starköl eller annan jäst alkoholdryck mot betalning till slutna sällskap måste du ansöka om serveringstillstånd. När du ansöker om tillstånd gör kommunen en utredning. Ett

Läs mer

ANMÄLAN OM EFTERBEHANDLING AV ETT FÖRORENAT OMRÅDE (enligt 28 förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd)

ANMÄLAN OM EFTERBEHANDLING AV ETT FÖRORENAT OMRÅDE (enligt 28 förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd) ANMÄLAN OM EFTERBEHANDLING AV ETT FÖRORENAT OMRÅDE (enligt 28 förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd) Blanketten skickas till Miljösamverkan östra Skaraborg, 541 83 Skövde Fastighetsägare

Läs mer

Försörjningsstöd. Vuxna. Hemmavarande barn. Adress. Blanketten skickas till: Ensamstående Sammanboende Gifta. Ansökan om. Plats för ankomststämpel

Försörjningsstöd. Vuxna. Hemmavarande barn. Adress. Blanketten skickas till: Ensamstående Sammanboende Gifta. Ansökan om. Plats för ankomststämpel Ansökan om Plats för ankomststämpel Försörjningsstöd Nybesök Blanketten skickas till: Socialförvaltningen 512 80 Svenljunga Vuxna Sökande, efternamn och samtliga förnamn Medsökande, efternamn och samtliga

Läs mer

Anmälan om sanering och efterbehandling av förorenat område

Anmälan om sanering och efterbehandling av förorenat område MBF_37_Anmälansanering 2018-04-09 Sida 1 / 5 Anmälan om sanering och efterbehandling av förorenat område Enligt paragraf 28 i förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd (SFS 1998:899). Förorenat

Läs mer

installation eller väsentlig ändring av eldstad och/eller rökkanal

installation eller väsentlig ändring av eldstad och/eller rökkanal Anmälan av Plats för ankomststämpel Blanketten skickas till: Samhällsbyggnadsförvaltningen 512 80 Svenljunga installation eller väsentlig ändring av eldstad och/eller rökkanal enligt 6 kap 5 plan- och

Läs mer

Ansökan (egen-ansökan) avseende god man eller förvaltare

Ansökan (egen-ansökan) avseende god man eller förvaltare Ansökan om förordnande av god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap. 4 respektive 7 får göras av den enskilde, dennes make eller sambo eller närmaste släktingar. Syftet med blanketten är att

Läs mer

Ansökan om tillstånd för försäljning av tobaksvaror (detaljhandel)

Ansökan om tillstånd för försäljning av tobaksvaror (detaljhandel) Anvisningar Version 2019-06-18 Ansökan om tillstånd för försäljning av tobaksvaror (detaljhandel) Du som vill sälja tobaksvaror till konsumenter måste från och med den 1 juli 2019 ha ett tillstånd för

Läs mer

Integritetspolicy för X organisation

Integritetspolicy för X organisation Integritetspolicy för X organisation Dataskyddsförordningen Dataskyddsförordningen, eller GDPR som förkortning av The General Data Protection Regulation, innehåller regler om hur man får behandla personuppgifter.

Läs mer

Anmälan om att starta skola eller förskola

Anmälan om att starta skola eller förskola Introduktion I Anmälan enligt 38 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd (SFS 1998:899). Anmälan ska ha inkommit till miljö- och stadsbyggnadskontoret senast 6 veckor innan lokalen tas i

Läs mer

Ansökan och anvisning om tillstånd för servering av alkoholdrycker vid enstaka tillfälle till slutet sällskap. förening 8 kap 2 alkohollagen

Ansökan och anvisning om tillstånd för servering av alkoholdrycker vid enstaka tillfälle till slutet sällskap. förening 8 kap 2 alkohollagen Om du vill servera sprit, vin, starköl eller annan jäst alkoholdryck mot betalning till slutna sällskap måste du ansöka om serveringstillstånd. När du ansöker om tillstånd gör kommunen en utredning. Ett

Läs mer

Ifylls fullständigt för en objektiv bedömning. Skriv gärna direkt i blanketten med datorn. Gatuadress: Postnr: Ort:

Ifylls fullständigt för en objektiv bedömning. Skriv gärna direkt i blanketten med datorn. Gatuadress: Postnr: Ort: Sökande Namn: Ifylls fullständigt för en objektiv bedömning. Skriv gärna direkt i blanketten med datorn. Personnr: Gatuadress: Postnr: Ort: Telefon: E-post: Om nuvarande folkbokföringsadress inte är i

Läs mer

Solarieverksamhet Bemannad Obemannad

Solarieverksamhet Bemannad Obemannad Miljöförvaltningen 1(4) Anmälan om kosmetiskt solarium som upplåts till allmänheten Enligt 10 Strålsäkerhetsmyndighetens föreskrifter om solarier och artificiella solanläggningar (SSMFS 2012:5) Verksamhet

Läs mer

Anmälan om bassängbad, bubbelpool, floating eller liknande

Anmälan om bassängbad, bubbelpool, floating eller liknande MBF_32.Bassängbadbubbelpool 2017-04-06 Sida 1 / 4 Anmälan om bassängbad, bubbelpool, floating eller liknande Enligt paragraf 38 i förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd (SFS 1998: 899).

Läs mer

Ansökan och anvisning om tillstånd för servering av alkoholdrycker vid enstaka tillfälle till slutet sällskap, företag 8 kap 2 alkohollagen

Ansökan och anvisning om tillstånd för servering av alkoholdrycker vid enstaka tillfälle till slutet sällskap, företag 8 kap 2 alkohollagen Om du vill servera sprit, vin, starköl eller annan jäst alkoholdryck mot betalning till slutna sällskap måste du ansöka om serveringstillstånd. När du ansöker om tillstånd gör kommunen en utredning. Ett

Läs mer

Sökanden. Fastighetsuppgifter där massor ska läggas ut. Utförare/entreprenör (om annan än sökande) Ansvarig för miljökontroll. Miljökontoret 1 (5)

Sökanden. Fastighetsuppgifter där massor ska läggas ut. Utförare/entreprenör (om annan än sökande) Ansvarig för miljökontroll. Miljökontoret 1 (5) Anmälan om användning av avfall för anläggningsändamål Användning av avfall (t.ex. schaktmassor) på ett sätt som kan förorena mark, vattenområde eller grundvatten om risken inte är mindre än ringa enligt

Läs mer

Så behandlar vi dina personuppgifter

Så behandlar vi dina personuppgifter Så behandlar vi dina personuppgifter I integritetspolicyn får du veta hur vi samlar in, använder, sparar, lämnar ut och skyddar dina personuppgifter. Integritetspolicyn gäller för all vår verksamhet. Vi

Läs mer

Så behandlar Överförmyndarnämnden dina personuppgifter

Så behandlar Överförmyndarnämnden dina personuppgifter Så behandlar Överförmyndarnämnden dina personuppgifter Dataskyddsförordningen, också känd som GDPR (General Data Protection Regulation), är en ny lagstiftning från EU som ersätter personuppgiftslagen.

Läs mer

Anmälan avseende god man eller förvaltare

Anmälan avseende god man eller förvaltare Denna blankett används av företrädare för vårdinrättning eller socialtjänst för att anmäla behov av god man eller förvaltare. Anmälan skickas till: Överförmyndaren 283 80 Osby enligt föräldrabalken 11

Läs mer

Så här går det till Ansökan Ansökan Ekonomi

Så här går det till Ansökan Ansökan Ekonomi Välkommen! Vad roligt att du vill äga företag i vår kommun. Det är vi glada för. Vi gillar entreprenörer. Samtidigt ska sägas med en gång; den som vill servera alkohol har en del pappersarbete framför

Läs mer

Underrättelse om markarbete i förorenat område

Underrättelse om markarbete i förorenat område MBF_43.Markarbeteförorenatområde 2018-04-10 Sida 1 / 5 Underrättelse om markarbete i förorenat område Exempel på markarbete är grävning, schaktning och borrning. Förorenat område Fastighetsbeteckning (traktnamn

Läs mer

Begäran om registerutdrag (rätten till tillgång) enligt artikel 15 dataskyddsförordningen

Begäran om registerutdrag (rätten till tillgång) enligt artikel 15 dataskyddsförordningen Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnd Blankett Sida 1 (5) tillgång) enligt artikel 15 Jag begär härmed, med stöd av artikel 15 i, utdrag ur Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnds personuppgiftsbehandlingar.

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter inom överförmyndarens verksamhet

Information om behandling av personuppgifter inom överförmyndarens verksamhet ANMÄLAN 1(6) Överförmyndaren Svalövs kommun 268 80 Svalöv Information om behandling av personuppgifter inom överförmyndarens verksamhet Om någon på grund av sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd

Läs mer

ANSÖKAN OM LICENS. - tillhandahålla årlig landbaserad turnering i kortspel enligt 9 kap. 7 spellagen (2018:1138) Uppgifter om sökanden

ANSÖKAN OM LICENS. - tillhandahålla årlig landbaserad turnering i kortspel enligt 9 kap. 7 spellagen (2018:1138) Uppgifter om sökanden Datum Uppgifter om sökanden 1. Sökande Namn och associationsform Postadress/Lägenhetsnummer Besöksadress Faktureringsadress Postnummer Ort Land E-post Diarienummer till ärende där licens till kommersiellt

Läs mer

Ifylld blankett lämnas eller skickas in till Alingsåshem (se adress nedan). Obs! Endast fullständigt ifylld blankett godkänns för registrering.

Ifylld blankett lämnas eller skickas in till Alingsåshem (se adress nedan). Obs! Endast fullständigt ifylld blankett godkänns för registrering. Avtal nr. Objekt Ifylld blankett lämnas eller skickas in till Alingsåshem (se adress nedan). Obs! Endast fullständigt ifylld blankett godkänns för registrering. Sökande Personnummer Förnamn Efternamn C/o

Läs mer

ANSÖKAN OM RIKSFÄRDTJÄNST Sida 1 av 2

ANSÖKAN OM RIKSFÄRDTJÄNST Sida 1 av 2 ANSÖKAN OM RIKSFÄRDTJÄNST Sida 1 av 2 Sökande Personnummer Adress Postnummer och ort Telefon- eller mobiltelefonnummer dagtid E-postadress Kontaktperson om annan än sökande Telefonnummer dagtid Ändamålet

Läs mer

Ansökan om god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap. 4 respektive 7

Ansökan om god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap. 4 respektive 7 ANSÖKAN 1(6) Överförmyndaren Svalövs kommun 268 80 Svalöv Ansökan om god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap. 4 respektive 7 Om någon på grund av sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd

Läs mer

Anmälan om miljöfarlig verksamhet

Anmälan om miljöfarlig verksamhet ANMÄLAN 1 (6) Anmälan om miljöfarlig verksamhet Enligt 10 Miljöprövningsförordningen Allmänna uppgifter (A) VAR GOD TEXTA Anläggningens namn Organisations-/personnummer Besöksadress Fastighetsbeteckning

Läs mer

Ansökan om tillstånd för försäljning av tobaksvaror

Ansökan om tillstånd för försäljning av tobaksvaror Anvisningar Version 2019-06-25 Ansökan om tillstånd för försäljning av tobaksvaror (partihandel) Du som vill sälja tobaksvaror till detaljhandeln måste från och med den 1 juli 2019 ha ett tillstånd för

Läs mer

Ansökan om enskilda insatser LSS

Ansökan om enskilda insatser LSS Information Insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) är till för personer med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar. Vem kan ansöka? Den som är i behov av insatser

Läs mer

Så här behandlar V-Dala överförmyndarsamverkan dina personuppgifter

Så här behandlar V-Dala överförmyndarsamverkan dina personuppgifter Version 1, 2018-05-22 Information till den registrerade Så här behandlar V-Dala överförmyndarsamverkan dina personuppgifter V-Dala överförmyndarsamverkan värnar om din personliga integritet. Därför sker

Läs mer

Information om nedläggning av miljöfarlig verksamhet

Information om nedläggning av miljöfarlig verksamhet MBF_62.Nedläggningavmiljöfarligverksamhet 2018-04-13 Sida 1 / 4 Information om nedläggning av miljöfarlig verksamhet Uppgifter om företaget Företagets namn Adress Organisationsnummer Postnummer och postadress

Läs mer

ANSÖKAN OM LICENS. - tillhandahålla lokalt poolspel på hästar enligt 6 kap. 8 spellagen (2018:1138) Uppgifter om sökanden. Uppgifter om ansökt licens

ANSÖKAN OM LICENS. - tillhandahålla lokalt poolspel på hästar enligt 6 kap. 8 spellagen (2018:1138) Uppgifter om sökanden. Uppgifter om ansökt licens Datum Uppgifter om sökanden 1. Sökande Namn och associationsform Org.nr/personnummer E-post Postadress/Lägenhetsnummer Besöksadress Faktureringsadress Postnummer Ort Land Kontaktperson Uppgifter till den

Läs mer

Besiktning avser Hela byggnaden Del av byggnad Besiktningsförrättare. Namn på inspektör. Nej. Nej. Nej

Besiktning avser Hela byggnaden Del av byggnad Besiktningsförrättare. Namn på inspektör. Nej. Nej. Nej Information om personuppgiftsbehandling Gislaveds kommun kommer att spara och behandla de personuppgifter du lämnar in till kommunen via denna blankett och eventuella bifogade handlingar, se bilaga 2.

Läs mer

Hantering av personuppgifter i Borås Stad

Hantering av personuppgifter i Borås Stad Stefan Fransson, informationssäkerhetsansvarig E-post: stefan.fransson@boras.se Telefon: 033-35 71 02 1(6) Hantering av personuppgifter i Borås Stad Det är viktigt för Borås Stad som kommun att alla som

Läs mer

Ansökan om serveringstillstånd - Serverat

Ansökan om serveringstillstånd - Serverat 1(8) Individ- och familjeförvaltningen Ansökan om serveringstillstånd - Serverat Uppgifter om sökande Adress Postnummer Ort E-post Telefon Uppgifter om företaget Bolagsform (Du kan endast välja ett alternativ)

Läs mer