INSTALLATIONSGUIDE. SW953 Jonathan Massagebadkar Mått: 1400 x 1400 x 580 mm.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INSTALLATIONSGUIDE. SW953 Jonathan Massagebadkar Mått: 1400 x 1400 x 580 mm."

Transkript

1 INSTALLATIONSGUIDE SW953 Jonathan Massagebadkar Mått: 1400 x 1400 x 580 mm.

2 BÄSTE KUND Tack för att du valt vår produkt. Tag några minuter att läsa denna manual innan installation och användning. VARNING 1. Barn bör endast använda badkaret i sällskap av en vuxen. 2. Gravida och människor med diabetes, högt blodtryck eller hjärt- och kärlsjukdomar bör inte använda badkaret utan att först rådfråga läkare. 3. För din säkerhet - var uppmärksam på fallhöjden när du går i och ur badkaret. Tänk på att risken att halka ökar med mycket lödder i badkaret. 4. Starta aldrig vattenpumpen utan vatten i badkaret och stäng av pumpen innan vattnet täms ut. 5. För att undvika skador och repor, gnugga inte badkaret med hårt material. 6. Använd inte surt eller starkt alkoholiskt rengöringsmedel så som aceton och ammoniak. Rengör badkaret med milt rengöringsmedel och mjuk trasa. 7. All installation och reparation bör göras av behörig fackman.

3 BILDER 1. Bilder

4 RITNING 2. Ritning och grundfunktioner Grundfunktioner - 6 vattenjets. - 8 luftbubbeljets. - Fläkt som driver luftbubbeljets: 300W. - Vattenpump: 1.0 hp. - Handdusch. - Blandare. - 1 nackstöd. - Luftregulator för justering av massagestyrka. - Kontrollpanel. - Vattenomkopplare. - Ozon-rengöring. - Värmare. - Undervattensbelysning(LED). - Maximal vattenkapacitet: 305 Liter. - Vikt: 54 kg. - Färg: Vit. Material - Badkar: Akryl. - Ram: Rostfritt stål. Bra att veta - 5 års garanti och 2 års servicegaranti. - Inkakling rekommenderas ej i servicehänseende.

5 FÖRBEREDELSER 3. Förpackning Använd verktyg för att öppna förpackningen. Kontrollera att alla tillbehör finns i förpackningen. 4. Jonathan massagebadkar levereras med följande tillbehör: 1. Bottenventil 1 st 2. Duschslang 1 st 3. Handdusch 1 st 4. Lock till bottenventil 1 st 5. Kran 1 st 6. Nackstöd 1 st 5. Verktyg som behövs för montering av Jonathan massagebadkar: A. Vattenpass B. Tätningsmedel C. Skiftnyckel D. Stjärnskruvmejsel E. PTFE-tejp

6 ELEKTRISK ANSLUTNING 6. Elektrisk anslutning 1. Elektriska parametrar Volt. Frekvens. Effekt vattenpump Ström 220V+ - 10% 50Hz 1HP 16A Försiktighetsåtgärder 2. Alla elektriska anslutningar måste göras av en licensierad och lokalt behörig elektriker. 3. Det bör finnas elläckage-skydd på strömförsörjningen, som bereds och ansluts av användaren. Kablar måste anslutas till jord. Sektionen för den elektriska tråden bör inte vara mindre än 3x3 m². Strömförsörjningsapparaten ska vara installerad i enlighet med National Safety Standard. Anslut skyddsjordledningen vid markeringen på badkarsramen. Strömmen som ansluts till badkaret ska vara permanenta kablar och galvaniserade fram till eluttaget. 4. Varning: När elektriska produkter används bör grundläggande försiktighetsåtgärder alltid följas, inklusive följande: FARA: Risk för elektrisk stöt! Anslut endast till kretsar som skyddas av en jordfelsbrytare(jfb). Jordfelsbrytare JFB levereras inte men skall alltid användas. Alla elektriska delar måste vara väl jordade, annars kan tillverkaren inte ta ansvar för eventuella förluster och skador som kan uppstå. 5. Det bör finnas krypskydd på nätaggregatet. Se till att jordledningen är säker och se till att eluttag och strömbrytare inte kommer nära vatten. 6. Använd inte överhettat vatten och sätt inte igång massagesystemet förrän vattennivån överstiger massagemunstyckenas position. 7. Töm badkaret på vatten och stäng alltid av strömmen efter användning. 8. Spänningen är 220V. Badkaret ska inte användas med spänning över 235V eller under 190V. Om inte detta efterföljs kan produkten skadas. 9. Gör en omstart vid tillfälligt systemstopp. 10. Om elkabeln är skadad måste den bytas ut av en specialist. Detta för att undvika fara. 11. Vattentrycket är 0.2 Mpa Mpa och kabeln för varm- och kallvatten är G 1/ För att undvika olyckor och skador - läs den här manualen noga och se till att all installation och anvädning överenssämmer med manualen.

7 INSTALLATIONSPROCESS 7. Installation 1. Innan installation bör det kontrolleras att det tänkta underlaget kan bära badkarets vikt. 2. Vattenförsörjningen som används i massagebadkaret ska placeras skyddat inuti badkaret. Kallvatten Varmvatten El. Avloppshål 3. Vänd på badkaret och linda dräneringshålet med PTFE-tejp. Skruva sedan fast avloppsröret Vänd tillbaka badkaret. - Montera handdusch. - Montera nackstödet. - Anslut handdusch och blandare till vattenslangen. Blandaren måste ha en egen vattenventil. - Flytta badkaret till platsen där det ska stå och sätt ner avloppsröret i avloppet. - Försegla avloppsröret med tätningsmedel. - Justera badkarets fötter och mät med vattenpasset så att badkaret står helt horisontellt. Detta är viktigt både för att badkaret ska stå stabilt och för att vattnet ska rinna ut ordentligt. 5. Täta mellanrummet mellan badkaret och väggen med tätningsmedel för att undvika vattenläckage.

8 ANVÄNDNING 8. Användning 1. Läs den här manualen noga så att du använder badkaret säkert och korrekt. 2. Se till att alla elkablar är korrekt inkopplade och jordade innan strömmen slås på. 3. Vrid på blandarens varm- och kallvattenreglage för att fylla badkaret med vatten. Justera vattentemperaturen till önskad temperatur och tryck igång vattenpump och luftpump på kontrollpanelen när vattennivån har överstigit massagemunstyckenas position. 4. Öka och minska massagestyrkan med hjälp av luftregulatorn. 5. När luftpumpen trycks igång kommer munstycket i botten av massagebadkaret att regelbundet spruta luftbubblor. 6. Vrid omkopplaren för att få vatten från handduschen. 7. Stäng av luftpump och vattenpump på kontrollpanelen. 8. Koppla ur elen om badkaret inte ska användas på länge 9. För att förlänga badkarets livslängd rekommenderas att inte sätta på och stänga av badkaret med mindre än 30 sekunders mellanrum. 10. Om något inte fungerar korrekt, koppla ur strömmen och starta om badkaret efter 30 sekunder. 9. Felsökning Problem Vattenpumpen fungerar inte. Luftpumpen fungerar inte. Massagestyrkan kan inte justeras. Badkaret står inte vågrätt. Vattenläckage Möjliga anledningar Strömmen eller läckageskyddet är urkopplat. Vattenpump-hjulet har fastnat. Vattenpumpen är avstängd. Vattenpumpen har gått sönder. Strömmen är urkopplad. Pumpens strömbrytare är avstängd. Spänningsproblem. Brytaren är trasig Vattencirkulationen är blockerad. Fötterna är inte väl justerade. Den tätande ringen fungerar inte Lösa muttrar. Delar av badkaret är inte väl anslutna Lösning Slå på strömmen och anslut läckageskyddet. Rengör vattenpump-hjulet. Tryck på strömbrytaren till vattenpumpen. Byt ut vattenpumpen. Slå på strömmen. Tryck på pumpens strömbrytare. Kontrollera spänning. Byt brytaren. Rengör vattencirkulationen. Justera fötterna ytterligare. Byt ut den tätande ringen. Se över muttrarna och spänn vid behov. Förbättra anslutningen till badkarets delar.

9 ANVÄNDNING 10. Kontrollpanelens funktioner 1. Översikt Display Vattenpump Luftpump - och bläddra åt vänster i menyn Belysning + och bläddra åt höger i menyn ON/OFF Värmare Radio/CD Inställningar för kontrollpanelen Radiokanaler 2. ON/OFF - Starta och stäng av systemet genom att trycka på ON/OFF-knappen. Detta ska alltid göras efter att badkaret fyllts med vatten. Systemet stängs av automatiskt efter 1 timme. Kontrollpanelen stänger av automatiskt om den inte används på över 1 minut. 3. Vattenpump(vattenmassage) - När systemet är igång, tryck på knappen för Vattenpump för att sätta igång vattenmassagen. Om det är för mycket eller för lite vatten i badkaret indikeras det med ett blinkande ljus och pumpen stängs av. 4. Luftpump - När systemet är igång, tryck på knappen för Luftpump för att sätta igång luftbubbelfunktionen. Om det är för lite vatten i badkaret stoppas funktionen. Tryck på knappen tre gånger och systemet går in i ett läge där du kan justera luftbubblornas fart på en skala mellan 1 och Radio/CD - När systemet är igång, tryck på knappen för Radio/CD. Första trycket på knappen startar radion och frekvensen visas på displayen. Tryck en gång till på knappen och CD-funktionen aktiveras. Tryck på knappen en tredje gång och funktionen Radio/CD stängs av. När radio/cd är på, använd pil-knapparna för att ställa in volym mellan 0-15 db. Tryck på knappen två gånger när radioläget är på, och du kan ställa in önskad frekvens med pilknapparna. Håll inne pilknapparna och radion söker automatiskt efter radiokanaler, och börjar spela så fort den hittar en radiokanal. Håll nu in knappen i en sekund för att spara den aktuella radiokanalen. Radions frekvens är 87,5-108,0 MHz. 6. Fler sätt att spara radiokanal - När radioläget är aktiverat, tryck på knappen för radiokanaler och välj radiokanal med pil-knapparna. Håll in knappen för radiokanaler i en sekund och den aktuella frekvensen sparas bland dina radiokanaler.

10 ANVÄNDNING 10. Kontrollpanelens funktioner, fortsättning. 7. Belysning - Tryck på knappen för belysning när badkaret är fyllt med vatten och undervattensbelysningen sätts på. Tryck på knappen igen för att stänga av belysningen. 8. Värmare - När badkaret är fyllt med vatten och vattenpumpen är igång, tryck på knappen för värmare för att ställa in vattentemperatur. Välj sedan temperatur med pil-knapparna. Stäng av värmaren genom att trycka på knappen för värmare igen. Värmaren fungerar endast med vatten i badkaret. Med knappen välja teperatur. kan en standardtemperatur väljas mellan 25 och 45 C. Använd pil-knapparna för att 9. Ozon-rengöring - Ozon-rengöringen dödar bakterier i både badkarsvattnet och rörsystemet. Ozonet sätts automatiskt på när systemet har varit avstängt i 30 sekunder. Rengöringen är aktiv i 10 minuter och symbolen syns på diplayen. Vänta med att tömma ut badkarsvattnet tills rengöringen är färdig. 10. Lås och lås upp kontrollpanelen - Om kontrollpanelen inte används på 30 sekunder låser den sig och symbolen blinkar. Panelen kan också låsas genom att knappen trycks in i mer än en sekund. Tryck en gång på knappen för att låsa upp kontrollpanelen igen Teknisk specifikation för kontrollpanelen Volt Ström Resistans Frekvens Effekt Vattentät

11 ANVÄNDNING 11. Rengöring och underhåll 1. Använd milt flytande diskmedel och mjuk trasa för daglig rengöring. Använd inte rengöringsmedel med aceton eller ammoniak. Använd inte desinfektor med syra eller formaldehyd vid desinfektion. 2. Om repa uppstår på badkarets yta, använd 2000# vattenslippapper till att putsa repan och polera sedan. Slippapper och polermedel finns att köpa i järnhandeln. 3. Kalkrester kan tas bort med varm citronsyra eller vinäger på en mjuk trasa. 4. För att komma åt smutsrester och hår som fastnat, skruva av jetsen och vattencirkulationen innan rengöring. 5. Regelbunden rengöring är inte nödvändig på förgyllda och silverbelagda delar. 6. För att undvika repor, rengör inte badkaret med hårda eller grova material. 7. Utsätt inte badkaret för temperaturer över 70 C. 8. För rengöring av massagesystemet: fyll badkaret med 40 C varmt vatten och tillsätt rengöringsmedel(2g/l). Kör sedan vattenmassagesystemet i 5 minuter. Stoppa därefter pumpen och och töm badkaret på vatten. Fyll badkaret med kallt vatten och kör massagesystemet i 3 minuter. 6. Kontrollera regelbundet om något är trasigt på badkaret eller dess vatten- och elinkoppling. 7. För att förlänga badkarets livslängd rekommenderas att inte använda det mer än 3 timmar per gång. Rekommenderade rengöringsprodukter Sw669 Beauty polish Sw671 Spa Kit Sw668 Cleansing Cream SpaCare Beauty Polish används för tätning, polering och underhåll av alla ytor i massagebadkar. Beauty Polish gör ytorna smutsavvisande och ger en vacker glans. Kit med allt som behövs för att underhålla ert nya massagebadkar så att det är lika fräscht vid varje bad: Desinfektion, rengöring och doft. SpaCare Cleansing Cream med mild slipverkan tar bort hårt sittande smuts i vattenlinjen på ditt massagebadkar. Perfekt att använda även på kakel, badrumsporslin och i duschkabiner. Sw672 Eucalyptus-doft Sw673 Tall-doft Sw667 Pipe Cleaner Tillsätt SpaCare Wellness Fragrance i badkaret för att uppleva ditt bubbelbad med nya sinnen! Ger en behaglig och rogivande doft av eucalyptus medan du badar. Tillsätt SpaCare Wellness Fragrance i badkaret för att uppleva ditt bubbelbad med nya sinnen! Ger en behaglig och rogivande doft av tall medan du badar. Pipe Cleaner är en mästare på effektiv rengöring av det dolda rörsystemet i massagebadkar. Sw 666 Pipe Cleaner stor Sw674 Sunwac 3 Sw670 Sunwac 3 - stor Pipe Cleaner är en mästare på effektiv rengöring av det dolda rörsystemet i massagebadkar. Extra stor flaska. SpaCare Sunwac 3 tabletter används för att garantera vattenhygienen i massagebadkar för 1-3 personer med ett vatteninnehåll på liter. Jonathan massagebadkar är nu klart att användas. Vid eventuella problem under installationen är du varmt välkommen att kontakta kundtjänst: Telefon: kundtjanst@swedmart.se

12 SWEDMART AKTIEBOLAG FÖRETAGSINFORMATION Företagsnamn: Swedmart Aktiebolag Organisationsnr: Ägare: Fastighet och förvaltningsbolag Bankgironr: Postadress: Industrivägen 14, Tyresö KONTAKTUPPLYSNINGAR Telefon: Order: Kundtjänst: Web: Besöksadress: Industrivägen Tyresö

INSTALLATIONSGUIDE. SW892 Rhonda Massagebadkar Mått: 1380 x 1380 x 580 mm.

INSTALLATIONSGUIDE. SW892 Rhonda Massagebadkar Mått: 1380 x 1380 x 580 mm. INSTALLATIONSGUIDE SW892 Rhonda Massagebadkar Mått: 1380 x 1380 x 580 mm. BÄSTE KUND Tack för att du valt vår produkt. Tag några minuter att läsa denna manual innan installation och användning. VARNING

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. SW890 Viktor Massagebadkar Mått: 1750 x 800 x 600 mm.

INSTALLATIONSGUIDE. SW890 Viktor Massagebadkar Mått: 1750 x 800 x 600 mm. INSTALLATIONSGUIDE SW890 Viktor Massagebadkar Mått: 1750 x 800 x 600 mm. BÄSTE KUND Tack för att du valt vår produkt. Tag några minuter att läsa denna manual innan installation och användning. VARNING

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. SW886 Mattias Massagebadkar Mått: 1500 x 1500 x 600 mm.

INSTALLATIONSGUIDE. SW886 Mattias Massagebadkar Mått: 1500 x 1500 x 600 mm. INSTALLATIONSGUIDE SW886 Mattias Massagebadkar Mått: 1500 x 1500 x 600 mm. BÄSTE KUND Tack för att du valt vår produkt. Tag några minuter att läsa denna manual innan installation och användning. VARNING

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. SW891 Elias Massagebadkar Mått: 1800 x 850 x 600 mm.

INSTALLATIONSGUIDE. SW891 Elias Massagebadkar Mått: 1800 x 850 x 600 mm. INSTALLATIONSGUIDE SW891 Elias Massagebadkar Mått: 1800 x 850 x 600 mm. BÄSTE KUND Tack för att du valt vår produkt. Tag några minuter att läsa denna manual innan installation och användning. VARNING 1.

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. SW723/v SW723/w SW724/v SW724/w SW445/v SW445/w Rosetta Massagebadkar Mått: 1500 x 780 x 565 mm.

INSTALLATIONSGUIDE. SW723/v SW723/w SW724/v SW724/w SW445/v SW445/w Rosetta Massagebadkar Mått: 1500 x 780 x 565 mm. INSTALLATIONSGUIDE SW723/v SW723/w SW724/v SW724/w SW445/v SW445/w Rosetta Massagebadkar Mått: 1500 x 780 x 565 mm. BÄSTE KUND Tack för att du valt vår produkt. Tag några minuter att läsa denna manual

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. SW930 Höger, SW931 Vänster Adrian Massagebadkar Mått: 1700 x 800 x 630 mm.

INSTALLATIONSGUIDE. SW930 Höger, SW931 Vänster Adrian Massagebadkar Mått: 1700 x 800 x 630 mm. INSTALLATIONSGUIDE SW930 Höger, SW931 Vänster Adrian Massagebadkar Mått: 1700 x 800 x 630 mm. BÄSTE KUND Tack för att du valt vår produkt. Tag några minuter att läsa denna manual innan installation och

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. SW747 Alexandra Massagebadkar Mått: 1400 x 1400 x 600 mm.

INSTALLATIONSGUIDE. SW747 Alexandra Massagebadkar Mått: 1400 x 1400 x 600 mm. INSTALLATIONSGUIDE SW747 Alexandra Massagebadkar Mått: 1400 x 1400 x 600 mm. BÄSTE KUND Tack för att du valt vår produkt. Tag några minuter att läsa denna manual innan installation och användning. VARNING

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. SW733 Hampus vit 90 cm Duschkabin Mått: 900 x 900 x 2250 mm.

INSTALLATIONSGUIDE. SW733 Hampus vit 90 cm Duschkabin Mått: 900 x 900 x 2250 mm. INSTALLATIONSGUIDE SW733 Hampus vit 90 cm Duschkabin Mått: 900 x 900 x 2250 mm. BÄSTE KUND Tack för att du valt vår produkt. Tag några minuter att läsa denna manual innan installation och användning. VARNING

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. SW176 Kolding Massagebadkar Mått: 1730 x 1200 x 740 mm.

INSTALLATIONSGUIDE. SW176 Kolding Massagebadkar Mått: 1730 x 1200 x 740 mm. INSTALLATIONSGUIDE SW176 Kolding Massagebadkar Mått: 1730 x 1200 x 740 mm. BÄSTE KUND Tack för att du valt vår produkt. Tag några minuter att läsa denna manual innan installation och användning. VARNING

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. SW341 Elisabet Ångduschkabin Mått: 900 x 900 x 2250 mm.

INSTALLATIONSGUIDE. SW341 Elisabet Ångduschkabin Mått: 900 x 900 x 2250 mm. INSTALLATIONSGUIDE SW341 Elisabet Ångduschkabin Mått: 900 x 900 x 2250 mm. BÄSTE KUND Tack för att du valt vår produkt. Tag några minuter att läsa denna manual innan installation och användning. VIKTIGT

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. SW344 Josefina-90 Duschkabin Mått: 900 x 700 x 2220 mm.

INSTALLATIONSGUIDE. SW344 Josefina-90 Duschkabin Mått: 900 x 700 x 2220 mm. INSTALLATIONSGUIDE SW344 Josefina-90 Duschkabin Mått: 900 x 700 x 2220 mm. BÄSTE KUND Tack för att du valt vår produkt. Tag några minuter att läsa denna manual innan installation och användning. VARNING

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. SW782 Stefan-100 Duschkabin Mått: 1000 x 1000 x 2270 mm.

INSTALLATIONSGUIDE. SW782 Stefan-100 Duschkabin Mått: 1000 x 1000 x 2270 mm. INSTALLATIONSGUIDE SW782 Stefan-100 Duschkabin Mått: 1000 x 1000 x 2270 mm. BÄSTE KUND Tack för att du valt vår produkt. Tag några minuter att läsa denna manual innan installation och användning. VARNING

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. SW342 Gunilla Duschkabin Mått: 900 x 900 x 2200 mm.

INSTALLATIONSGUIDE. SW342 Gunilla Duschkabin Mått: 900 x 900 x 2200 mm. INSTALLATIONSGUIDE SW342 Gunilla Duschkabin Mått: 900 x 900 x 2200 mm. BÄSTE KUND Tack för att du valt vår produkt. Tag några minuter att läsa denna manual innan installation och användning. VARNING 1.

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. SW1632 Njord Handdukstork Mått: 1400 x 350 mm.

INSTALLATIONSGUIDE. SW1632 Njord Handdukstork Mått: 1400 x 350 mm. INSTALLATIONSGUIDE SW1632 Njord Handdukstork Mått: 1400 x 350 mm. BÄSTE KUND Tack för att du valt vår produkt. Tag några minuter att läsa denna manual innan installation och användning. VIKTIGT 1. Montering

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. SW1630 Frej Handdukstork Mått: 860 x 530 x 105 mm.

INSTALLATIONSGUIDE. SW1630 Frej Handdukstork Mått: 860 x 530 x 105 mm. INSTALLATIONSGUIDE SW1630 Frej Handdukstork Mått: 860 x 530 x 105 mm. BÄSTE KUND Tack för att du valt vår produkt. Tag några minuter att läsa denna manual innan installation och användning. VIKTIGT 1.

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. SW1627 Hermod Handdukstork Mått: 740 x 400 mm.

INSTALLATIONSGUIDE. SW1627 Hermod Handdukstork Mått: 740 x 400 mm. INSTALLATIONSGUIDE SW1627 Hermod Handdukstork Mått: 740 x 400 mm. BÄSTE KUND Tack för att du valt vår produkt. Tag några minuter att läsa denna manual innan installation och användning. VIKTIGT 1. Montering

Läs mer

MONTERINGSGUIDE DUSCHKABIN/ÅNGBASTU - CASTOR

MONTERINGSGUIDE DUSCHKABIN/ÅNGBASTU - CASTOR MONTERINGSGUIDE DUSCHKABIN/ÅNGBASTU - CASTOR MONTERINGSGUIDE - CASTOR - www.trygghandel.se - INLEDNING Duschkabinen är tillverkad i överensstämmelse med gällande lagar och föreskrifter. Duschkabinen innehåller

Läs mer

Massagebadkar Monte 62107 INSTALLATIONSGUIDE BRUKSANVISNING FÖR MASSAGEBADKAR MODELL: MONTE 62107 Bästa användare: Tack för att du har valt ett BATHLIFE-badkar. För att garantera säkerhet, läs instruktionerna

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. SW838 Termostat till handdukstork

INSTALLATIONSGUIDE. SW838 Termostat till handdukstork INSTALLATIONSGUIDE SW838 Termostat till handdukstork BÄSTE KUND Tack för att du valt vår produkt. Tag några minuter att läsa denna manual innan installation och användning. VARNING 1. Använd aldrig en

Läs mer

Massagebadkar. Instruktionsmanual för användning & installation. MODELL: STYRSÖ 170 MÅTT: 1700*1200*680mm

Massagebadkar. Instruktionsmanual för användning & installation. MODELL: STYRSÖ 170 MÅTT: 1700*1200*680mm Lertagsgatan 8 69434 Hallsberg 019-125580 info@badspecialisten.se www.badspecialisten.se Massagebadkar Instruktionsmanual för användning & installation MODELL: STYRSÖ 170 MÅTT: 1700*1200*680mm Kära kund,

Läs mer

MONTERINGSANVISNING. Lyx massagebadkar

MONTERINGSANVISNING. Lyx massagebadkar MONTERINGSANVISNING Lyx massagebadkar MONTERINGSANVISNING Tack för att du köpt ett Bathlife massagebadkar. Läs igenom denna manualen noggrant, innan du börjar installera och använda badkaret. Denna anvisning

Läs mer

MONTERINGSGUIDE DUSCHKABIN/ÅNGDUSCH PAN

MONTERINGSGUIDE DUSCHKABIN/ÅNGDUSCH PAN MONTERINGSGUIDE DUSCHKABIN/ÅNGDUSCH PAN MONTERINGSGUIDE - PAN - www.trygghandel.se - INLEDNING Duschkabinen är tillverkad i överensstämmelse med gällande lagar och föreskrifter. Duschkabinen innehåller

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR MASSAGEBADKAR MODELL: BT-65100RIL Tack för att du valt ett massagebadkar från Bathlife. Läs instruktionerna noga före installation och bruk. Innan installation, vänligen läs igenom avsnittet

Läs mer

Massagebadkar. Instruktionsmanual för användning & installation. MODELL: EKERÖ MÅTT: 1700*800*680mm

Massagebadkar. Instruktionsmanual för användning & installation. MODELL: EKERÖ MÅTT: 1700*800*680mm Lertagsgatan 8 69434 Hallsberg 019-125580 info@badspecialisten.se www.badspecialisten.se Massagebadkar Instruktionsmanual för användning & installation MODELL: EKERÖ MÅTT: 1700*800*680mm Kära kund, Tack

Läs mer

MONTERINGSANVISNING EVITA-6036. Massagebadkar

MONTERINGSANVISNING EVITA-6036. Massagebadkar MONTERINGSANVISNING EVITA-6036 Massagebadkar Kära kund: Tack för att du köpt ett Bathlife massagebadkar. Läs igenom denna manualen noggrant, innan du börjar installera och använda badkaret. Vänligen ta

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. SW178 Viborg Massagebadkar Mått: 1800 x 800 x 550 mm.

INSTALLATIONSGUIDE. SW178 Viborg Massagebadkar Mått: 1800 x 800 x 550 mm. INSTALLATIONSGUIDE SW178 Viborg Massagebadkar Mått: 1800 x 800 x 550 mm. BÄSTE KUND Tack för att du valt vår produkt. Tag några minuter att läsa denna manual innan installation och användning. VARNING

Läs mer

Massagebadkar. Instruktionsmanual för användning & installation MODELL: MÅTT: 1520*850*720mm. MÅTT: 1620*850*700mm. MÅTT: 1720*850*700mm

Massagebadkar. Instruktionsmanual för användning & installation MODELL: MÅTT: 1520*850*720mm. MÅTT: 1620*850*700mm. MÅTT: 1720*850*700mm Lertagsgatan 8 69434 Hallsberg 019-125580 info@badspecialisten.se www.badspecialisten.se Massagebadkar Instruktionsmanual för användning & installation MODELL: 15085 16085 17085 MÅTT: 1520*850*720mm MÅTT:

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR MASSAGEBADKAR MODELL: MONTE 65103 Tack för att du har valt ett BATHLIFE-badkar. Följ alla instruktioner noga för att garantera säkerheten. Innan installation, vänligen läs igenom avsnittet

Läs mer

MONTERINGSGUIDE DUSCHKABIN/ÅNGDUSCH CRONOS

MONTERINGSGUIDE DUSCHKABIN/ÅNGDUSCH CRONOS MONTERINGSGUIDE DUSCHKABIN/ÅNGDUSCH CRONOS MONTERINGSGUIDE - CRONOS - www.trygghandel.se - INLEDNING Duschkabinen är tillverkad i överensstämmelse med gällande lagar och föreskrifter. Duschkabinen innehåller

Läs mer

Manual Swebad badkar manual 2009.11. Badkar SWEBAD BADKAR MANUAL 2009.11

Manual Swebad badkar manual 2009.11. Badkar SWEBAD BADKAR MANUAL 2009.11 Badkar 1. Installation: a) Installation av badkar b) Montering av front c) Installation av avloppssystem d) Montering av blandare och kranar e) Installation av vattentillförsel f ) Installation av el,

Läs mer

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Avfuktare Instruktionsmanual WASCO 2000 DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Läs och spara dessa instruktioner för senare bruk INNEHÅLLSFÖRTECKNING Läs noga igenom manualen före användning och spara den som referens.

Läs mer

www.bathdeluxe.com Innehållsförteckning

www.bathdeluxe.com Innehållsförteckning Tack för att du har köpt ett Bath Deluxe produkt. Av säkerhetsskäl ber vi dig att läsa igenom denna installations- och bruksanvisning noggrant innan du installerar och använder badkaret. Innehållsförteckning

Läs mer

brigg Massagebadkar Bruksanvisning Edition 1-10

brigg Massagebadkar Bruksanvisning Edition 1-10 brigg Massagebadkar Bruksanvisning Edition 1-10 1:2 Monterings- och användarmanual Denna manual gäller för Brigg badkar och massagebadkar Grattis till ditt val av bubbelbad! Denna användarmanual är framtagen

Läs mer

VÄGEN TILL VÄLBEFINNANDE I DITT inomhus bubbelbad

VÄGEN TILL VÄLBEFINNANDE I DITT inomhus bubbelbad VÄGEN TILL VÄLBEFINNANDE I DITT inomhus bubbelbad Scandinavian SpaCare inomhus bubbelbad Inomhus- och utomhusspa Att bada spabad är en totalupplevelse. När du sätter på vattnet och sjunker ned i det uppvärmda

Läs mer

Bruksanvisning. AQUA LINE Typ: AQ V 3000W Art.:

Bruksanvisning. AQUA LINE Typ: AQ V 3000W Art.: Bruksanvisning AQUA LINE Typ: AQ340 230V 3000W Art.: 90 27 791 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg!

Läs mer

INSTALLATIONS BRUKSANVISNING

INSTALLATIONS BRUKSANVISNING INSTALLATIONS & BRUKSANVISNING BADKAR & MASSAGEBADKAR Tack för att du valt ett massagebadkar från Noro Scandinavia. Här hittar du vad som du behöver tänka på vid installation angående el och vatten, funktionerna

Läs mer

BUBBELBADKAR Monterings- och användarmanual 26.6.2013 WELLINO. www.bathdeluxe.com

BUBBELBADKAR Monterings- och användarmanual 26.6.2013 WELLINO. www.bathdeluxe.com BUBBELBADKAR Monterings- och användarmanual 26.6.2013 WELLINO www.bathdeluxe.com WELLINO Innehållsförteckning Punkt Viktigt för installationen...1-7 Elektriska krav... 8-10 Vatteninstallation...11-14 Efter

Läs mer

Art BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK

Art BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK Art 90011 BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK Vi är glada att du har valt vår produkt 90011 BAIN MARIES. Produkten har en modern och smart design och är producerad av stål med hög kvalitet. För att du

Läs mer

BRUKSANVISNING. Varmvattenberedare

BRUKSANVISNING. Varmvattenberedare Varmvattenberedare 30 liter / 50 liter / 80 liter Modell nr. DSZF15- LJ30Y6- S (30 liter) / DSZF15- LJ50Y6- S (50 liter) Modell nr. SZF20- LJ/80Y6- D (80 liter) Läs och förstå denna bruksanvisning innan

Läs mer

Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016

Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016 Bruksanvisning Art.: 9027791 Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016 Cirkulerande varmvattensystem Aqualine Art.: 9027791 Cirkulerande varmvattensystem för frostskydd av vattenkoppar

Läs mer

Användarmanual H2308CBF

Användarmanual H2308CBF Användarmanual 1. Displayområde 2. Vattenpump 3. Luftpump 4. Belysning 5. Minusknapp 6. Plusknapp 7. Termostat 8. Audio omkopplare 9. Lagring FM kanal 10. Inställningsknapp 11. Av/På I Funktion 1. Vattenpump

Läs mer

INSTALLATIONS BRUKSANVISNING

INSTALLATIONS BRUKSANVISNING INSTALLATIONS & BRUKSANVISNING MASSAGEBADKAR Tack för att du valt ett massagebadkar från Noro. Här hittar du vad som du behöver tänka på vid installation angående el och vatten, funktionerna i ditt massagebadkar

Läs mer

MONTERINGSANVISNING BADKAR GLIMMINGE

MONTERINGSANVISNING BADKAR GLIMMINGE BÄTTRE BADRUM SV MONTERINGSANVISNING BADKAR GLIMMINGE Art.nr. BG1313SLE BG1313NLE RSK.nr 7303174 7303173 Monteringsanvisning Glimminge 20130508-1.2 Innehåll: Installation av badkar med frontpanel, följ

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Fotmassage Artikelnummer 7580-1040

B R U K S A N V I S N I N G. Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 B R U K S A N V I S N I N G Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 1 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 Följ nedanstående säkerhetsföreskrifter noggrant när du använder fotmassagen, särskilt

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt 1-fas (E-nr 1340191 / 1340193) Installations- och bruksanvisning Allmänt EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt (E-nr 1340191 / 1340193). Värmevakten

Läs mer

Straightener. Register your product and get support at HP8297. Användarhandbok

Straightener. Register your product and get support at   HP8297. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8297 SV Användarhandbok a b cd e g f h i Svenska Gratulerar till din nya produkt och välkommen till Philips! Genom att registrera

Läs mer

MONTERINGSANVISNING BADKAR SALTHOLMEN

MONTERINGSANVISNING BADKAR SALTHOLMEN BÄTTRE BADRUM SV MONTERINGSANVISNING BADKAR SALTHOLMEN Art.nr. BS1570SLE BS1570NLE BS1670SLE BS1670NLE BS1680SLE BS1680NLE BS1770SLE BS1770NLE RSK.nr 7303180 7303179 7303182 7303181 7303184 7303183 7303188

Läs mer

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning AVFUKTARE DH10M Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning Innehåll Lägg vänligen tid på läsa denna manual noggrant och spara den för senare användning. Sida Specifikationer

Läs mer

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Grattis till ditt köp av den elektriska kaminen Cozzy Fire. Läs noga igenom monterings- och bruksanvisningen samt säkerhetsföreskrifterna innan du använder produkten.

Läs mer

Tovenco Bruksanvisning

Tovenco Bruksanvisning Tovenco Bruksanvisning För system TSS Tovenco Support System Tovenco AB Vinnersjövägen 9-11 810 40 Hedesunda Tele 0291-10750 Fax 0291-10940 info@tovenco.se www.tovenco.se Inledning Bäste kund, gratulerar!

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING Garanti & bruksanvisning... 1 Garantivillkor... 2 Installationsanvisning.. 3 Montering hängfront.. 4 Reglage utseende..

INNEHÅLLSFÖRTECKNING Garanti & bruksanvisning... 1 Garantivillkor... 2 Installationsanvisning.. 3 Montering hängfront.. 4 Reglage utseende.. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Garanti & bruksanvisning........ 1 Garantivillkor... 2 Installationsanvisning.. 3 Montering hängfront.. 4 Reglage utseende.. 5 Tillbehör... 6 Inkopplingsanvisning badkar. 7 Garantivillkor

Läs mer

Generell användarmanual. Massagebadkar. PM-hem AB, Hangarvägen 12, KARLSKOGA Tel: Fax:

Generell användarmanual. Massagebadkar. PM-hem AB, Hangarvägen 12, KARLSKOGA Tel: Fax: Generell användarmanual Massagebadkar Version: 2018-01-02 PM-hem AB, Hangarvägen 12, 691 35 KARLSKOGA Tel: 0586-72 40 40 Fax: 0586-552 21 E-post: info@pm-hem.se Hemsida: www.pm-hem.se Introduktion Vi gratulerar

Läs mer

BRUKSANVISNING SVENSKA

BRUKSANVISNING SVENSKA INNEHÅLL Generellt... 2 BRUKSANVISNING SVENSKA I kartongen skall det finnas 3 Batterivård. 3 Installation. 4 Översikt. 5 Funktioner. 6 Övriga funktioner.. 8 Snabbguide för att komma igång.. 9 Skötsel och

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning EFP Trådlös takmonterad värmevakt med spisvakt 1-fas (E-nr 1340197) Installations- och bruksanvisning Allmänt EFP Trådlös takmonterad värmevakt med spisvakt (E-nr 1340197). Värmevakten monteras i taket

Läs mer

Tovenco Bruksanvisning

Tovenco Bruksanvisning Tovenco Bruksanvisning För system TDS + Tovenco Damper System + Tovenco AB Vinnersjövägen 9-11 810 40 Hedesunda Tele 0291-10750 Fax 0291-10940 info@tovenco.se www.tovenco.se Inledning Bäste kund, gratulerar!

Läs mer

Garanti og bruksavisning Cancun, Rio

Garanti og bruksavisning Cancun, Rio OBS! VIKTIG HANDLING Garanti og bruksavisning Cancun, Rio 18-1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Garanti & bruksanvisning.. 1 Garantivillkor... 2 Installationsanvisning. 3 Montering stickfront (Cancun)..... 4 Montering

Läs mer

MONTERINGSANVISNING BADKAR DJUPVIK

MONTERINGSANVISNING BADKAR DJUPVIK BÄTTRE BADRUM SV MONTERINGSANVISNING BADKAR DJUPVIK Art.nr. BD1580SHD BD1580SVD BD1580NHD BD1580NVD RSK.nr 7303196 7303197 7303194 7303195 Monteringsanvisning Djupvik 20130408-2.0 Innehåll: Installation

Läs mer

HP8180

HP8180 Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8180 SV Användarhandbok Svenska Gratulerar till din nya produkt och välkommen till Philips! Genom att registrera din produkt på www.philips.com/welcome

Läs mer

Användarmanual KVARN ORIGINAL. U / SE Rev. 090111. Din lokala återförsäljare ... ...

Användarmanual KVARN ORIGINAL. U / SE Rev. 090111. Din lokala återförsäljare ... ... Användarmanual KVARN ORIGINAL Din lokala återförsäljare... U / SE Rev. 090111... 1. innehållsförteckning. Kvarn Original 1 Innehållsförteckning 2. 2 Inledning 3. 3. Varningar och föreskrifter 3-4 4. Grundregler

Läs mer

Register your product and get support at. HP8230 HP8232 HP8233. Användarhandbok

Register your product and get support at.   HP8230 HP8232 HP8233. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8230 HP8232 HP8233 Användarhandbok a g f e d c b HP8230 HP8232 HP8233 (14mm) (11mm) ( g ) ( f ) ( c ) Svenska Gratulerar till din nya

Läs mer

Handhavande NOVA. 1. Placering i rummet

Handhavande NOVA. 1. Placering i rummet Manual NOVA Sida 2 av 8 Handhavande NOVA När NOVA tas emot skall det omgående undersökas om godset har några synliga skador. Eventuella skador ska omgående anmälas till fraktföretaget på plats. Under installationstiden

Läs mer

TR-026N/027N Intellect-ånggenerator

TR-026N/027N Intellect-ånggenerator TR-026N/027N Intellect-ånggenerator Bruksanvisning FÖRSIKTIG Elkontakten till denna ånggenerator skall vara försedd med jordkabel och skydd mot elstötar. Ånggeneratorn får endast installeras av kvalificerad

Läs mer

Hairdryer. Register your product and get support at. HP4935/00. Användarhandbok

Hairdryer. Register your product and get support at.   HP4935/00. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4935/00 Användarhandbok Svenska Gratulerar till din nya produkt och välkommen till Philips! Genom att registrera din produkt

Läs mer

Studsmatta 512x305 cm

Studsmatta 512x305 cm SÄKERHETSANVISNINGAR OCH MONTERINGSANVISNINGAR Art. 9053595 Studsmatta 512x305 cm Studsmatta, fyrkantig - Art. 9053595 Beskrivning: Fyrkantig studsmatta med nät, matta och stege. Innehåll Inledning...

Läs mer

Hairdryer. Register your product and get support at HP4997/22. Användarhandbok

Hairdryer. Register your product and get support at   HP4997/22. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4997/22 SV Användarhandbok d e c b f a i g h Svenska Gratulerar till din nya produkt och välkommen till Philips! Genom att registrera

Läs mer

Bliss LED spegel. Anvisning för montering, drift och skötsel 1(6) Tekniska data. Ljuskälla: Kapslingsklass: Färgtemperatur:

Bliss LED spegel. Anvisning för montering, drift och skötsel 1(6) Tekniska data. Ljuskälla: Kapslingsklass: Färgtemperatur: Bliss LED spegel Anvisning för montering, drift och skötsel Tekniska data Utförande: Ljuskälla: Kapslingsklass: Ström: Storlek: Färgtemperatur: Effekt: Storlek: Färgtemperatur: Effekt: LED spegel LED IP44

Läs mer

HP8180

HP8180 Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8180 SV Användarhandbok Svenska Gratulerar till din nya produkt och välkommen till Philips! Genom att registrera din produkt på www.philips.com/welcome

Läs mer

Portabel Luftkonditionering A/C Milan

Portabel Luftkonditionering A/C Milan Portabel Luftkonditionering A/C Milan Vänligen läs denna manual noggrant och spara den för framtida bruk och referens Innehållsförteckning 1. Säkerhetsföreskrifter..1 2. Benämning på delar....2 3. Tillbehör.......2

Läs mer

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8655 HP8656. Användarhandbok

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8655 HP8656. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8655 HP8656 SV Användarhandbok a b c d e f g h c d i j k C 3 3CM 7~10 sec. 7~10 sec. 7~10 sec. 7 7~10 sec. Svenska Gratulerar till

Läs mer

MASSAGEBADKAR. Bruksanvisning och garantibevis BRIGG. Edition 1-08

MASSAGEBADKAR. Bruksanvisning och garantibevis BRIGG. Edition 1-08 MASSAGEBADKAR BRIGG Bruksanvisning och garantibevis Edition 1-08 Monterings- och användarmanual samt Garantibevis Denna manual gäller för Brigg badkar och massagebadkar Grattis till ditt val av bubbelbad!

Läs mer

3. ANVÄNDNING. 3.1 Princip

3. ANVÄNDNING. 3.1 Princip 3. ANVÄNDNING 3.1 Princip LVA enheten är från AZTOgraph AB byggd som en enhet. Inne i enheten finns cirkulationskrets och elskåp. Cirkulationskretsen pumpar vatten ut till respektive användningsområde

Läs mer

Bruksanvisning. Vattenkokare. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens.

Bruksanvisning. Vattenkokare. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. Bruksanvisning Vattenkokare Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. 1. Viktiga instruktioner Vänligen läs dessa instruktioner noggrant innan du använder apparaten första

Läs mer

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE HN 12362 Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. Packa upp terrassvärmaren och kontrollera att alla

Läs mer

Monterings- och användarmanual samt Garantibevis. Grattis till ditt val av bubbelbad! INNEHÅLLSFÖRTECKNING:

Monterings- och användarmanual samt Garantibevis. Grattis till ditt val av bubbelbad! INNEHÅLLSFÖRTECKNING: Monterings- och användarmanual samt Garantibevis Denna manual gäller för badkar och massagebadkar Grattis till ditt val av bubbelbad! Denna användarmanual är framtagen för att du ska få glädje av ditt

Läs mer

FILTERPUMP BRUKSANVISNING

FILTERPUMP BRUKSANVISNING FILTERPUMP BRUKSANVISNING Innehållsförteckning INTRODUKTION OCH EGENSKAPER... 3 SÄKERHETSANVISNINGAR... 3 PUMP ÖVERSIKT, teckning... 4 STÖRNINGAR OCH FELSÖKNING... 5 UNDERHÅLL... 5 INSTALLATIONSANVISNINGAR...

Läs mer

Register your product and get support at Straightener HP8339. Användarhandbok

Register your product and get support at   Straightener HP8339. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8339 SV Användarhandbok l a b c d e f g h i j k Svenska 1 Introduktion Gratulerar till din nya produkt och välkommen till

Läs mer

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm)

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Installationsanvisning och bruksanvisning JPF AT ¾ " 2 Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Obs! Läs noga igenom installation och bruksanvisning innan ni monterar och driftsätter detta filter. Viktigt

Läs mer

Hairdryer. Register your product and get support at HP8183 HP8182 HP8181 HP8180. Användarhandbok

Hairdryer.   Register your product and get support at HP8183 HP8182 HP8181 HP8180. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8183 HP8182 HP8181 HP8180 SV Användarhandbok Svenska Gratulerar till din nya produkt och välkommen till Philips! Genom att

Läs mer

Register your product and get support at Hairdryer HP8260. SV Användarhandbok

Register your product and get support at   Hairdryer HP8260. SV Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8260 SV Användarhandbok Svenska 1 Introduktion Gratulerar till din nya produkt och välkommen till Philips! Genom att registrera

Läs mer

Möt Eve Light Switch. Strömkrets Ram Inre ram. 1 Ström ut N Neutral L Yttre ledare / Fas

Möt Eve Light Switch. Strömkrets Ram Inre ram. 1 Ström ut N Neutral L Yttre ledare / Fas Snabbstartsguide Möt Eve Light Switch Strömkrets Ram Inre ram Brytarenhet Vippknapp N N L Extern ingång Ström ut N Neutral L Yttre ledare / Fas 3, x 5 mm,5 x 6 mm Spänning: 30 V~ 50 / 60 Hz Ström: 5 A

Läs mer

Hairdryer HP8180. Register your product and get support at SV Användarhandbok

Hairdryer HP8180. Register your product and get support at   SV Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8180 SV Användarhandbok Svenska Gratulerar till din nya produkt och välkommen till Philips! Genom att registrera din produkt

Läs mer

Generell användarmanual Alice & Victoria serien Bluetooth

Generell användarmanual Alice & Victoria serien Bluetooth Generell användarmanual Alice & Victoria serien Bluetooth Version 3.0 PM-hem AB, Hangarvägen 12, 691 35 KARLSKOGA Tel: 0586-72 40 40 Fax: 0586-552 21 E-post: info@pm-hem.se Hemsida: www.pm-hem.se Inledning

Läs mer

Användarsäkerhet. Elektrisk säkerhet. Phaser 5500 Laserskrivare

Användarsäkerhet. Elektrisk säkerhet. Phaser 5500 Laserskrivare Användarsäkerhet Skrivaren och de rekommenderade förbrukningsartiklarna har utformats och testats för att uppfylla strikta säkerhetskrav. Genom att uppmärksamma följande instruktioner ser du till att skrivaren

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. När man väljer plats att installera massagebadkaret skall man tänka på vissa faktorer:

INSTALLATIONSGUIDE. När man väljer plats att installera massagebadkaret skall man tänka på vissa faktorer: INNEHÅLL INSTALLATIONS GUIDE 1. Installation 69 2. Transport och inbärning 69 3. Installering av massagebadkar 70 Ta av träemballaget och öppna kartongen med tillbehör 70 Montera fötter på aluminium ramen,

Läs mer

Hairdryer. Register your product and get support at HP8203 HP8202 HP8201 HP8200. Användarhandbok

Hairdryer. Register your product and get support at  HP8203 HP8202 HP8201 HP8200. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8203 HP8202 HP8201 HP8200 SV Användarhandbok Svenska Gratulerar till din nya produkt och välkommen till Philips! Genom att

Läs mer

Säkerhetsanvisningar

Säkerhetsanvisningar Användarhandbok Säkerhetsanvisningar Vid installation och användning av spabadet ska grundläggande försiktighetsåtgärder alltid iakttas, inklusive följande: Läs dessa anvisningar: VARNING! För att minska

Läs mer

Manual. Ultrasonisk Luftfuktare HACE MJS-400 - HACE MJS-500

Manual. Ultrasonisk Luftfuktare HACE MJS-400 - HACE MJS-500 Manual Ultrasonisk Luftfuktare HACE MJS-400 - HACE MJS-500 Viktiga säkerhetsföreskrifter Plocka aldrig isär, laga eller förändra denna maskin. Service måste utföras av utbildad servicepersonal. Förändringar

Läs mer

Lampa (Bulb) Dimmer (om sådan finns) Laddning platta Tillbehör Fjärrkontroll (pebble2)

Lampa (Bulb) Dimmer (om sådan finns) Laddning platta Tillbehör Fjärrkontroll (pebble2) Manual till Bulb 2 För att följa texten skall ni ha manualen som följer med produkten, där finns bilderna som texten nedan hänvisar till. Angivna sid nummer i texten nedan hänvisar till den bifogade manualen

Läs mer

Tovenco Bruksanvisning

Tovenco Bruksanvisning Tovenco Bruksanvisning För system TDS Tovenco Damper System Tovenco AB Vinnersjövägen 9-11 810 40 Hedesunda Tele 0291-10750 Fax 0291-10940 info@tovenco.se www.tovenco.se Inledning Bäste kund, gratulerar!

Läs mer

Straightener. Register your product and get support at HP8361/00. SV Användarhandbok

Straightener. Register your product and get support at   HP8361/00. SV Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8361/00 SV Användarhandbok a b c d e + -- --- f g h i j k l Svenska Gratulerar till din nya produkt och välkommen till Philips!

Läs mer

MONTERINGSANVISNING BADKAR APELVIKEN

MONTERINGSANVISNING BADKAR APELVIKEN SV MONTERINGSANVISNING BADKAR APELVIKEN Art.nr. BA1685SVE BA1685SHE BA1685NVE BA1685NHE RSK.nr 7373681 7373680 7373679 7373678 Monteringsanvisning Apelviken 20160401-1.0 Innehåll: Installation av badkar

Läs mer

BRUKSANVISNING CEAPRO FRAMKALLNINGSMASKIN

BRUKSANVISNING CEAPRO FRAMKALLNINGSMASKIN BRUKSANVISNING CEAPRO FRAMKALLNINGSMASKIN På kommande sidor följer en kortfattad bruksanvisning som beskriver handhavandet av framkallningsmaskinen CEAPRO. Bruksanvisningen är till största delen en ren

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. INSTALLATION Före installation 3 MASSAGESYSTEM BRONZE 5 2(12) Tack för att du valt ett massagebadkar från NORO.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. INSTALLATION Före installation 3 MASSAGESYSTEM BRONZE 5 2(12) Tack för att du valt ett massagebadkar från NORO. MASSAGEBADKAR Tack för att du valt ett massagebadkar från NORO. Här hittar du det du behöver tänka på vid installation vad gäller el och vatten, funktionerna i ditt massagebadkar och tips för skötsel som

Läs mer

Remote Meter. Version: RM-1. Installation och Handhavande Manual REMOTE METER RM-1. Digital manöverpanel för SunSaver Duo

Remote Meter. Version: RM-1. Installation och Handhavande Manual REMOTE METER RM-1. Digital manöverpanel för SunSaver Duo Remote Meter TM Version: RM-1 Installation och Handhavande Manual REMOTE METER RM-1 Digital manöverpanel för SunSaver Duo 1098 Washington Crossing Road Washington Crossing, PA 18977 USA www.morningstarcorp.com

Läs mer

MATTRANSPORTVAGN METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I

MATTRANSPORTVAGN METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I MATTRANSPORTVAGN METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I Installations- och bruksanvisningar 31.05.2013 3755281 3755280 3755279 3755278 3755277 1. Allmänt...3 1.1. I anvisningarna använda symbolers betydelse...3

Läs mer

ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR

ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR SÄKERHETSANVISNINGAR Tillverkaren rekommenderar en korrekt användning av belysningsapparaterna! Därför

Läs mer

TRANSPORTABEL ISBITSMASKIN

TRANSPORTABEL ISBITSMASKIN TRANSPORTABEL ISBITSMASKIN Användarmanual Läs användarmanualen noggrant innan ismaskinen tas i bruk. Spara användarmanualen för senare användning. BESKRIVNING AV ISMASKINEN 1. Översta kåpa 2. Frontkåpa

Läs mer

Straightener. Register your product and get support at HP8360/00. Användarhandbok

Straightener.   Register your product and get support at HP8360/00. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8360/00 SV Användarhandbok Svenska Gratulerar till din nya produkt och välkommen till Philips! Genom att registrera din

Läs mer

Bruksanvisning OPTIMAX

Bruksanvisning OPTIMAX B R U K S A N V I S N I N G F r a m k a l l n i n g s m a s k i n O P T I M A X 2003-03-10 SVK Röntgenteknik AB Båtvägen 7, 191 33 Sollentuna Innehållsförteckning sid 1.0 Säkerhetsföreskrifter 3 2.0 Testkörning

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 B R U K S A N V I S N I N G Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 1 Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Asksugen/grovsugen ska inte användas nära lättantändliga

Läs mer