BULLETINEN. Tryggare boende med Riksbyggen och Bewator. Videoövervakning: Saker du inte visste om IR-belysning

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BULLETINEN. Tryggare boende med Riksbyggen och Bewator. Videoövervakning: Saker du inte visste om IR-belysning"

Transkript

1 BEWATOR BULLETINEN NUMMER Tryggare boende med Riksbyggen och Bewator Videoövervakning: Saker du inte visste om IR-belysning Roadshow: Bewator fortsätter sin resa landet runt Produktnyhet: Nya tillbehör för inbrottslarm

2 KOLUMNEN Ett gott nytt år önskar Bewator! Nu för tiden firar vi nyår lite tidigare i och med att vårt räkenskapsår slutar sista september istället för som tidigare den sista december. Vi kan nu titta tillbaka på året som gått och aktivera planerna för det kommande året. Säkerhetsmarknaden i Sverige är fortsatt uppåtgående och vi märker att det råder full fart hos installatörer över hela landet. Givetvis återspeglas detta i vår verksamhet och det är mycket glädjande att se vår tillväxt inom framförallt passerkontroll och integrerade system. Vi märker även att vårt one-stop-shop tänkande börjar etablera sig hos våra kunder. Detta koncept är egentligen ganska enkelt. I takt med att slutkunderna kräver mer integrerade lösningar inom passerkontroll, inbrottslarm och videoövervakning, måste vi som produkt- och systemleverantör tillgodose detta behov. Många installatörer är vana att arbeta med lösningar inom säkerhet, men det är få leverantörer som kan leverera ett brett och sammanflätat produktutbud inom elektronisk säkerhet. Vårt integrerade säkerhetssystem Bewator 2010 är ett bra exempel på hur framgångsrikt ett helhetstänk kring säkerhet kan vara. Vi ser detsamma inom våra övriga produktområden. Vårt passersystem Bewator Entro är numer integrerat med SISTORE, som är Siemens utbud av digitala lagrings- och styrenheter för videoövervakning. Vi ser även att fler och fler väljer våra detektorer och magnetkontakter vid köp av Bewator 2010, eller att många sett fördelarna med att köpa både inbrottslarm och passersystem från oss. För installatören innebär vår affärsmodell en orderpunkt, en leverans, en teknisk support, och en leverantör att vända sig till för hjälp före, under och efter ett projekt. Ingenting hamnar mellan stolarna som kan ske när flera olika leverantörer är inblandade. För slutkunden innebär det en garanti att de produkter och system som levereras fungerar tillsammans både idag och imorgon. Detta är oerhört viktigt när kunden gör ett systemval som ska kunna byggas ut och uppgraderas med tiden. Starten på det nya året kännetecknas i övrigt av fullt aktivitet hos Bewator. Vår pågående roadshow har varit en succé med många besökare och vi hoppas att du har möjlighet att besöka oss på någon av de 6 orter som återstår oavsett om du vill lyssna på intressanta seminarier eller få en visning av någon av våra produktnyheter. Om du inte har möjlighet att komma på roadshowen finns vi även med på Sectech i Stockholm oktober. Bo Kulhanek, VD Kontakta redaktionen Rebecca Neuman-Comrie, Redaktör Tel: Marcus Lindström, Layout Tel: Bewator AB Englundavägen 7, Solna Telefonnr Växel: Kundtjänst:

3 NYHETER Elmia fastighetsmässa 2007 Årets fastighetsmässa, Elmia, gick av stapeln september och självklart var vi där och visade våra produkter passande för fastigheter. Den stora nyheten var den nya versionen av Bewator Entro med stöd för videoövervakning samt förbättrade bokningsfunktioner. Bewators monter hade många besökare som nyfiket ville veta mer om våra lösningar inom passerkontroll, integrerade system och videoövervakning. Tack för en trevlig mässa och förhoppningsvis ses vi snart igen! Tävlingen Tack alla ni som svarade på frågan, Vilken produkt förknippar du starkast med namnet Bewator? i förra numret av Bulletinen. Vi fick in närmare 50 svar och svaren varierade mellan passerkontroll, Bewator 2010 och kodlås. Besök oss på Sectech! Sectech-mässan är välbesökt av säkerhetsbranschen och går av stapeln oktober på Rica Talk Hotel i Stockholm/Älvsjö. Det är en mässa arrangerad av AR Media International och Stockholmsmässan tillsammans. Förutom möjlighet till att titta på utställningen finns det för besökarna också ett fullspäckat seminarieprogram att ta del av. Bewator hittar du i monter 02:21. Denna tävling var inte en tävling i dess rätta bemärkelse utan alla som svarade hade givetvis rätt och fick en reflexväxt skickat till sig. Vi hoppas de kom väl till pass!

4 ROADSHOW Bewator Roadshow 2007 Nu har vi varit ute i fyra veckor och det har varit enormt roligt! Tack alla ni som har tagit er tid att komma till vår utställning och inte minst ni som varit med och lyssnat på våra seminarier. Kommentarerna från er har varit positiva och det är med tillförsikt vi nu ser fram emot nästa vända som startar den 6 november i Karlstad. Mattias Ericsson Adam Stolpe På varje ort har vi ett rum för seminarier och ett rum för en utställning. Där ställer vi ut moduler med produkter från varje produktområde, vi visar till exempel ett par nya produkter inom passerkontroll som den nya versionen Bewator Entro samt Simplebus porttelefon med färgmonitor. Inom videoövervakning presenterar vi en mängd olika kameror och lagringsenheter, bland annat Multieye och SISTORE, och för integrerade system visas Bewator 2010 med Multieye videoövervakning. Vi kan även demonstrera olika centralapparater och larmdon för brand- och inbrottslarm. Utöver modulerna som är aktiva och demonstrerbara har vi flera andra ställ med produkter att titta närmare på. I Stockholm hade vi närmare 80 personer som under dagen besökte vår utställning. Vi pratade med bland annat Mattias Ericsson och Adam Stolpe, larmtekniker från YIT. De var med på samtliga seminarier och tyckte att konceptet var riktigt bra. Video kan vara en djungel ibland och Bewators videoseminarium rätade ut en del frågetecken, kommenterade Mattias Ericsson. Att Bewator Entro integreras med videoövervakning är riktigt bra, inflikade Adam Stolpe, som även gillade de nyheter som presenterades vad gäller Bewator Utställningen med möjlighet till demonstrationer var också jättebra. Vi har med oss en gäst, en projektledare, och det var ett perfekt tillfälle att demonstrera stora delar av Bewators sortiment, fortsatte han. Till utställningen kan du komma närhelst under öppettiden 9-15, ingen föranmälan krävs och kunnig Bewator personal finns på plats under hela tiden. Hela turnéplanen finns på vår hemsida och där hittar du även all information om vilka hotell vi stannar till på.

5 ROADSHOW Ser man inget kan man inget ta Bilder från demonstration i Falun På vår resa genom Sverige har vi med oss dimgeneratorn Smokecloak, som vi demonstrerar utomhus. En dimgenerator försvårar för en inkräktare att lokalisera sig i lokalen och att stjäla, ser man inget kan man inget ta. En Smokecloak dimgenerator producerar en dimma gjord av livsmedelsglykol och destillerat vatten som förångas i generatorn och sprids i rummet den ska skydda. Bewator säljer och marknadsför Smokecloak vars dimma inte är skadlig för vare sig elektronik eller människa. Smokecloak finns i olika utföranden där skillnaden är hur stor volym som kan täckas på kortas möjliga tid. Den minsta varianten klarar 155 kubikmeter på 30 sekunder. Smokecloak erbjuder också en unik försäkring som skyddar slutkunden mot skada som uppstår på grund av felaktig eller inte utlöst maskin vid ett eventuellt inbrott. Besök vår Roadshow för en demonstration! 4/9 Linköping 5/9 Skövde 6/9 Uddevalla 11/9 Falun 12/9 Uppsala 13/9 Stockholm 9/10 Luleå 10/10 Umeå 11/10 Sundsvall 16/10 Malmö 17/10 Helsingborg 18/10 Göteborg 6/11 Karlstad SCANDIC KLARÄLVEN 7/11 Örebro CLARION HOTELL (FD RADISSON SAS) 8/11 VästeråS SCANDIC VÄSTERÅS 13/11 Växjö SCANDIC VÄXJÖ 14/11 KalmaR SCANDIC KALMAR VÄST 15/11 Kristianstad QUALITY GRAND HOTELL Seminarieprogram: Passerkontroll Integrerade säkerhetssystem Videoövervakning Lunch Platserna till seminarierna är begränsade så skicka din anmälan snarast till:

6 Tryggare boende med Riksbyggen och Bewator Det är många som idag vill äga sin bostad. Det kan vara ekonomiska skäl såsom en förväntad vinst vid försäljning som driver en ombildning, men oftast handlar det om att människor vill kunna påverka sitt eget boende. En ombildning i sig själv är inte alltid det lättaste att genomföra, men än mer komplicerat kan det bli när det handlar om äldre hus där underhållet kan ha varit undermåligt. Det finns en mängd faktorer som gör att ett hus är säkert och trivsamt att bo i, och det är lätt att förbise de enklaste medlen för att uppnå detta.

7 REPORTAGE Riksbyggen är en kooperativ medlems- och intresseorganisation för Riksbyggens bostadsrättsföreningar. De är ett serviceföretag för dessa men även andra kunder. Riksbyggen i Helsingborg hjälper idag cirka 130 föreningar i sitt distrikt med bland annat tekniska uppdrag såsom upphandling och underhåll av passagesystem, porttelefoni och bokningssystem för allmänna utrymmen. Bland dessa föreningar finns även många nya ombildningar från tidigare allmännyttiga hus. I ett tekniskt uppdrag ingår det att utefter en kravspecifikation från de boende ta fram förslag på lösningar. Sedan några år tillbaka har Riksbyggen i Helsingborg rekommenderat användingen av Bewators produkter. ANPASSADE LÖSNINGAR Bewator har ett brett produktutbud speciellt framtaget för fastigheter och dess hyresgäster. Förutom att lösningarna ger ökad säkerhet innebär de också en ökad servicegrad och bekvämlighet genom exempelvis tvättstugebokning via internet, eller hands-free öppning av garagedörrar. Förvaltningschefen Henrik Holm, som även ansvarar för den regionala kontorspersonalen och dess byggnadsingenjörer, förklarar samarbetet med Bewator som ett naturligt val då deras uppgift är att föreslå den bästa möjliga lösningen för kunden. Bewator står för tåliga produkter och är ett starkt och välkänt varumärke. Vi har i princip aldrig fått några klagomål på deras produkter efter installation. Och skulle det vara något är Bewators service alltid 100%, förklarar han. Bewator har ett rikstäckande nätverk av duktiga installatörer, vilket gör att det inte är några problem för Riksbyggen att hjälpa föreningen hitta en installatör med rätt kompetens. Efter installationen väljer dessutom 70 procent av kunderna att låta Riksbyggens förvaltare administrera systemen. Tack vare att vi valt en leverantör kan våra förvaltare systemen mycket bra, vilket gör att vi kan arbeta effektivt och ha en hög servicegrad gentemot våra kunder, fortsätter Henrik Holm. MER ÄN BARA SKALSKYDD De flesta boende väljer att ha ett gediget skalskydd, d.v.s skydd mot inbrott, både genom att installera porttelefoner i entreér och garagedörrar samt passersystem till förrådsutrymmen och källare. Vid installation av ett bokningssystem får de boende också bättre kontroll över vem som kan komma in i tvättstugan under bestämda tider på dygnet. Ett bokningssystem kan även installeras så att det tar hand om andra gemensamma utrymmen exempelvis en bastu eller ett gym som föreningen äger. De boende kan välja att boka sina tider antingen via terminal eller via internet. Detta ger en enorm flexibilitet och frihet för de boende samtidigt som det ökar säkerheten. Bewators produkter känns alltid genomtänkta, de är liksom gjorda för varandra. Som företag ligger Bewator väl framme i utvecklingen, fortsätter Henrik Holm. Bewators produkter finns installerade i både större och mindre föreningar i Riksbyggen Helsingborgs distrikt. Den största föreningen har 150 lägenheter. HELSINGBORGSHUS 32 Bostadsrättsföreningen Helsingborgshus 32 som ligger i de södra delarna av Helsingborg har nyligen fått ett Bewator Entro passersystem med beröringsfria läsare samt ett Bewator Entro bokningssystem installerat. Bostadsrättsföreningen bildades 1985 då huset byggdes av Riksbyggen och innefattar 57 lägenheter. Riksbyggens Tekniska förvaltare för Helsingborg och Landskrona, Jesper Andersson, föreslog nya berörings-

8 Henrik Holm Jesper Andersson fria läsare till föreningen då cylindrar och nycklar till det befintliga låscylindersystemet inte längre fanns att tillgå. Jesper har tidigare haft stor framgång med installationer av Bewator Entro i sitt område, och kunde med det styrka fördelarna för bostadsrättsföreningens styrelse. Det var ett snabbt beslut. Samtliga entreér, både från vägen samt till portar från innergården är nu utrustade med beröringsfria läsare. Varje lägenhet har fått 4 brickor som alla är behörighetsbegränsade så att de enbart fungerar för just de dörrar de ska ha tillträde till. Utöver entreér är även förrådsdörrar och källarutrymmen utrustade med läsare och ingår i systemet. Systemet administreras enkelt av styrelsens ordförande. Föreningen har haft en del problem med inbrott då den ligger i en stadsdel i Helsingborg som är lite stökigare, och de ville ha en lösning som inte bara moderniserade fastigheten utan också ökade säkerheten, säger Jesper Andersson, ansvarig på tekniska förvaltningen. ENERGISPARANDE I samband med moderniseringen av lås passade föreningen också på att byta ut sin gamla tvättstugebokningstavla mot ett Bewator Entro bokningssystem. Brickan som är programmerad för lägenheten används även här. Bewator Entro bokningssystem ger bostadsrättsföreningen möjlighet att effektivisera nyttjandet av tvättstugan och på så sätt spara kostnader i energi och vatten. Bewator Entro bokningssystem kan programmeras att ge lägenhetsinnehavare tillgång till endast ett visst antal tvättpass. Även här behöver inte hyresgästerna längre tänka på att bli av med sina ägodelar då det bara är den som har bokat tvättpasset som kommer in i tvättstugan. I denna bostadsrättsförening bor människor i väldigt varierande åldrar och skeden i livet, men jag har bara fått positiv respons från samtliga sedan Bewator Entro systemet installerades, avslutar Jesper Andersson. Installationen gjordes av NEA Sydsvenska Elektriska AB i Helsingborg.

9 PRODUKTNYHETER Nya tillbehör som förenklar I samband med att vi tagit fram en komplett katalog för Bewators sortiment av produkter inom produktområdet Inbrottsoch Brandlarm lanserar vi några nyheter som förenklar installationer. Bland annat en kopplingsdosa som är speciellt framtagen för anslutning av Bewator 2010 kabel. Detta är bara några av alla de produkter vi presenterar i den fullspäckade katalogen med produkter och tillbehör för alla tänkbara behov. KPD 2010 Bewator har tagit fram en kopplingsdosa, KPD 2010, som förenklar installationen av Bewator 2010 systemet. KPD 2010 är en kopplingsdosa som kan användas för avsäkring, fördelning och separation av strömmatningen till noder och lås i en Bewator 2010 installation. Kopplingsdosan är speciellt framtagen för anslutning av Bewator 2010 kabel med dubbla strömmatningspar. Dosan kan även användas för separation av låsmatning när 2010 kabel med bara ett strömpar används. Samtliga plintar är skruvplint med trådskydd för en enkel och säker installation. Dosan är förberedd med genomföringar rundkabel och för kabelkanal 10 x 22 mm och levereras med fästskruvar. KPD 2010 är gjord av vit halogenfri plast och har måtten (B x H x D) 65 x 90 x 30 mm. KPD 202 Vi har även utökat sortimentet med ytterligare en kopplingsdosa, KPD 202 som är en vidareutveckling av den populära kopplingsdosan KPD 200. Den nya kopplingsdosan har 20 fria plintar och ytterligare 2 plintar för ett separat sabotageskydd. Sabotagebrytaren är en mikroswitch för bästa hållbarhet och driftsäkerhet. Samtliga plintar är skruvplint med trådskydd för en enkel och säker installation. Dosan är förberedd med genomföringar rundkabel och för kabelkanal 10 x 22 mm och levereras med fästskruvar. KPD 202 är gjord av vit halogenfri plast och har måtten (B x H x D) 65 x 90 x 30 mm. KMK 361 En annan nyhet är KMK 361 som är en karmöverföringssats med modularkontakter. KMK 361 har fördelen att vara både enkel att montera och demontera. Karmöverföringen består av två kopplingsdosor med skruvplint och modularkontakt för enkel och snabb i och ur koppling vid behov. Samtliga plintar är skruvplint med trådskydd för en enkel och säker installation. Kabeln är en 6- ledad spiralsladd med max utdragen längd på cirka 50 cm eller två olika raka kablar med längderna 30 cm och 50 cm. KMK 361 är gjord av halogenfri vit plast och varje kopplingsdosa har måtten 91 x 31 x 23 mm.

10 VIDEOÖVERVAKNING Fråga Bewator om videoövervakning CCTV (Closed Circuit Television) är en vanlig benämning på lokalt installerade kamerasystem. Videoövervakning, kamera- eller TV-övervakning är också benämningar på samma sak. Idag har utvecklingen av videoövervakning lett till ett nätverkstänkande med IP-kameror och enheter för digital lagring av bilder som även erbjuder många funktionella möjligheter för exempelvis kamerainställningar, samt bild- och händelsesökning. Videoövervakning innebär ökad säkerhet och trygghet, och är idag lika aktuell för detaljhandeln som industrin och andra typer av fastigheter där man vill övervaka ett område, en händelse eller en process. Videoövervakning ger full visuell kontroll över verksamheten dygnet runt utan att någon person behöver befinna sig på plats. Med hjälp av digital lagring kan händelser dokumenteras och återges, vilket kan användas för att exempelvis identifiera personer eller kartlägga ett visst händelseförlopp. De senaste årens tekniska utveckling har lett till ökad kapacitet för minneslagring och möjliggjort inspelning av extraordinära händelser istället för en konstant inspelning. Dagens videoövervakning är därmed mer kostnadseffektiv och kan användas på många olika sätt. HELTÄCKANDE LÖSNINGAR INOM VIDEOÖVERVAKNING Bewator har mycket god kompetens inom videoövervakning och kan erbjuda ett heltäckande produktprogram för alla typer av behov och miljöer från världsledande leverantörer. Våra lösningar för videoövervakning kan även integreras med säkerhetssystemet Bewator 2010 och passersystemet Bewator Entro. Det möjliggör avancerade funktioner såsom att låta ett larm starta en videoinspelning eller som att presentera en larmhändelse i systemens grafiska miljö. Dessutom erbjuder Bewator hög kompetens och bästa möjliga stöd till installatörer och slutkunder i valet av den optimala lösningen för videoövervakning. LAGRINGSENHETER Bewator erbjuder ett brett utbud av lagringsenheter för analog eller digital lagring av bilder. Bewators system för digital bildlagring Digital Video Recorders (DVR) och Digital Video Management Systems (DVMS) är kraftfulla och flexibla för små och stora anläggningar där de största enheterna kan ansluta upp till 64 kameror. Avancerad rörelsedetektion, nätverksanslutning, styrning av kameror direkt från mjukvaran, samt en mängd olika sökfunktioner på inspelat material, är några av de funktioner som utmärker Bewators utbud av digitala bildlagringsenheter. Som en fortsättning på det videoövervakningsseminarium vi erbjuder under vår roadshow kan vi erbjuda en heldagskurs i videoöverakning. Kursen vänder sig i första hand till installatörer med viss erfarenhet av kamerainstallationer. Första kursen kommer att hållas i Stockholm 22/11 och är ett samarbete med en ledande kameraleverantör. Är du intresserad? Maila till 10

11 KOMMENTAR Ett samlat grepp om säkerheten Marknadschef Mathias Jonsson förklarar hur Bewator ser på helhetslösningar inom säkerhet Bewator har på många sätt förändrats de senaste åren men kärnvärdena är detsamma. Enkelhet för kunden, användar- och installationsvänliga produkter, hög teknisk kompetens på personalen och mycket god servicegrad. Vår största utmaning handlar om att bevara och förädla dessa kärnvärden och anpassa sättet vi arbetar på i takt med att vår verksamhet växer. Bewator har genomgått en stor förändring de senaste åren. Åren från 2003 tills nu har kännetecknats av flertalet förvärv och Siemens köp av Bewator. Vår verksamhet ser inte likadan ut idag som den gjorde för fyra år sedan. Vår produktportfölj har breddats avsevärt med videoövervakning, inbrottslarm och brandlarm. Samtidigt har vi haft en mycket stark tillväxt varje år. Bewators verksamhet är idag indelad i fyra produktområden: Passerkontroll, Integrerade system, Videoövervakning, samt Inbrottslarm och Brandlarm. Samlingsnamnet för dessa produkter är Elektronisk säkerhet och Bewator är den största leverantören på den svenska marknaden. Idag är vi inte bara en tillverkare utan även en distributör. Gemensamt är dock vår egna tekniska kompetens och kännedom om marknaden som löper som en röd tråd genom samtliga produktområden. Även om vi delar upp vår verksamhet i fyra produktområden är vår utmaning att få våra kunder att se oss som en helhetsleverantör helt enkelt någon som kan ta ett samlat grepp om säkerheten. Vi ser oss själva som en säkerhetsleverantör med en bred produktportfölj och spetskompetens inom både specifika produktområden och elektronisk säkerhet i stort. vår utmaning är att få våra kunder att se oss som en helhetsleverantör helt enkelt någon som kan ta ett samlat grepp om säkerheten. Slutkunder efterfrågar idag i allt högre grad integrerade säkerhetslösningar där arbetet med att administrera säkerhetsanläggningen minimeras. Fler och fler vill också ha en gemensam systemplattform istället för att ha spridda system för passerkontroll, inbrottslarm och videoövervakning. Många installatörer i Sverige är vana att arbeta med att erbjuda kunden en fungerande säkerhetslösning och har därmed ett helhetstänk kring säkerheten. De är beroende av att få system och produkter som fungerar tillsammans utan problem. Få produkt- och systemleverantörer kan dock leva upp till detta krav eftersom många är specialiserade inom endast ett eller ett par produktområden. Integration är den verklighet vi lever i och vi måste svara upp mot marknadens krav. Vi har länge varit lyckosamma när det gäller integrerade system genom Bewator 2010 men detta tänk måste löpa genom hela vår verksamhet. Det är inte rimligt för en slutkund eller installatör att träffa tre-fyra produktleverantörer och försöka få deras produkter att samverka smärtfritt. Vem ska dessutom hantera supporten? Risken är stor att någonting hamnar mellan stolarna. Vi arbetar nu oerhört intensivt med att integrera olika produkter i vår portfölj med varandra och samtidigt bredda vår kompetens internt. Detta innefattar att utbilda vårt säljteam på alla våra produkter och system och få vår tekniska support att arbeta mer homogent med hela vårt utbud. Målsättningen är helt klart att en kund som kontaktar oss med ett specifikt problem ska få ett svar som garanterar en lösning. Det är inte rimligt för en slutkund eller installatör att träffa tre-fyra produktleverantörer och få deras produkter att samverka smärtfritt. Vem ska dessutom hantera supporten? 11

12 KUND I FOKUS Kund i fokus - Lås & Säkerhetstjänst Elektronik AB Örjan Strand 1984 var Lås & Säkerhethetstjänst Elektronik AB en nyss avknoppad del av installationsföretaget Larmtec AB. Syftet var att Lås & Säkerhetstjänst Elektronik AB skulle koncentrera sig på elektronikinstallationer som på den tiden fortfarande var väldigt nytt. Samma år gjorde Bo Kulhanek ett säljbesök hos Örjan Strand, VD på Lås & Säkerhetstjänst Elektronik AB, och visade Bewators kodlås, K01. Resten är historia. Örjan Strand och Lås & Säkerhetstjänst Elektronik AB har varit kund hos Bewator alltsedan Bo sålde in det första kodlåset, och samarbetet har förstärkts ytterligare under åren. Idag är Lås & Säkerhetstjänst Elektronik AB en Bewator Guldpartner. Lås & Säkerhetstjänst Elektronik AB med säte i Eskilstuna består idag av nio installatörer. Delägare samt VD och vice VD, Örjan Strand och Håkan Pantzar, ansvarar för försäljningen och projekteringen. När Bo kom och presenterade kodlåset för mig så var det riktigt hi-tech. Jag gillar elektronik och trodde på elektronisk säkerhet redan då så det var kul grejer, berättar Örjan Strand. Under ett par år ledde vi till och med försäljningsligan i Sverige, fortsätter han. Det har hänt mycket sen 1984 både för Bewator och för Lås & Säkerhetstjänst Elektronik inte minst utökningen av produkter i Bewators sortiment. I början var det inte så stora installationer och projekt man sysslade med. Nu är projekten oftast större och då är det en fördel att välja Bewator. Jag behöver bara kontakta en person för att få det stöd och den support jag behöver för att klara av att leverera samtliga delar i projektet, säger Örjan. Vi har inte sysslat med videoinstallationer i mer än ett par år, och för inte så längesen gjorde vi en stor och lyckad installation hos ICA Maxi i Eskilstuna, där vi fick all support vi behövde från Bewator för att tillgodose kundens behov. På frågan om hur han upplever relationen med Bewator och Siemens idag så säger Örjan att det han möjligtvis kan sakna är att han idag inte kan namnen på alla. Tack Örjan! 12

13 PRODUKTNYHETER Lys upp i höstmörkret med IR-ljus Nu när vi går mot mörkare tider tycker vi att det är på plats att påminna om hur viktigt det är att ha rätt belysning till kamerorna i ett videoövervakningssystem. I höst och vintertider är det inte ovanligt att mörkret faller redan vid tidig eftermiddag. Ett bevakningsobjekt som inte är rätt belyst står då sårbart större delen av dygnet. Ett övervakningssystem är aldrig starkare än sin svagaste länk. Vid mörkrets inbrott är det vanligast att försök till inbrott görs och när du väljer kameror bör du välja en modell som klarar att ge kvalitativa bilder dygnet runt, även när det är mörkt. För att förhindra alltför mörka bilder bör du se till att belysa bevakningsobjektet på bästa möjliga sätt. De två vanligaste typerna av nattbelysning för kameror är vitt ljus och infrarött ljus. Vitt ljus kan ibland väljas bort, antingen av säkerhetsskäl eller för att man är orolig för ljusföroreningar. Den senaste tekniken från Derwent är den prisbelönta Black Diamond som är speciellt designad för naturtrogen ljusåtergivning, vilket drastiskt ökar möjligt belysningsavstånd samt levererar överlägsen bildkvalité. Vill du veta mer om IR-belysning eller vill ha råd vad gäller vidoeövervakning generellt är du alltid välkommen att kontakta någon av våra videospecialister! Bewator har valt att komplettera sitt sortiment med IR-produkter från segmentets marknadsledare Derwent. Infrarött ljus (IR) uppfattas inte av det mänskliga ögat men det kan tas upp av svartvita kameror eller kameror med dag/natt funktion som växlar från färg till svartvitt vid ett förbestämt ljusvärde. Detta betyder att IR-ljus kan användas för att lysa upp ett område och tillåta kameraövervakning nattetid utan att man behöver komplettera med dyra artificiella ljuskällor. Infrarött ljus erbjuder även flera andra fördelar jämfört med konventionella ljuskällor. IR-strålar kan bland annat formas till att optimera kamerans prestanda, det ger längre livslängd, möjliggör hemlig övervakning och bidrar till lägre omkostnader. Derwents produkter bygger på en patenterad teknik, Cosec2- tekniken. Det möjliggör en jämn LED-belysning i både bredd och djup, samt eliminerar alla eventuella punkter med för mycket belysning. Kameraövervakning utan IR Derwent Black Diamond Kameraövervakning med IR 13

14 BULLETINEN Din åsikt är viktig! Varje år utför Bewator en kundundersökning där vi skickar ut en enkät till ett slumpmässigt urval kunder. Vi har oftast en hög svarsfrekvens på dessa undersökningar och svaren är en ovärderlig del av vårt totala kvalitetsarbete. Dina åsikter som kund är viktiga för oss! Vi har nu fått tillbaka årets undersökning och vi kan konstatera att överlag är ni kunder väldigt nöjda med större delen av vårt arbete. Vi har områden där vi behöver bli bättre och det tar vi till oss och försöker förbättra. Utav de utvalda kunderna har vi dragit 10 stycken som tack för hjälpen i dagarna har fått ett par biobiljetter. Tack än en gång för ert engagemang och ni som inte blev utvalda denna gång vet väl att ni kan höra av er till oss med synpunkter närsomhelst! Bewator förstärker ytterligare Under hösten har Bewator gjort ytterligare förstärkningar i organisationen. Vi har fått två nya medarbetare inom teknisk support och då speciellt för produktområdet passerkontroll. Vi har även förstärkt vårt Project Engineering team som ansvarar för utvecklingen av vårt integrerade säkerhetssystem Bewator Det har tillkommit en systemtestledare och ytterligare en systemtestare. Är du intresserad av att arbeta på Bewator? Ta en titt på hemsidan under Om Bewator, där publicerar vi aktuella tjänster. Louise Agerkvist är nyanställd förstärkning på teknisk support för passerkontroll. Louise kommer närmast från Securitas Respons där hon arbetat som driftchef de senaste 10 åren. Andreas Löfstrand är också en nyanställd förstärkning på teknisk support passerkontroll. Andreas har de senaste sju åren arbetat med driftsättning och service hos Siemens SES. Kenneth Ahlfors är ny teknisk dokumenterare för Bewator. Kenneth kommer närmast ifrån General Electrics Healthcare där han arbetat med teknisk dokumentation i 7 år. Martin Wingren är ny på kundservice. Martin är inte ny på Bewator utan han har arbetat i tre år på lagret och har sedan ett år tillbaka varit ansvarig för teamet där. Daniel Edstam är nyrekryterad systemtestledare inom Project Engineering. Daniel har stor erfarenhet av test och certifiering och har de senaste fjorton åren arbetat hos Ericsson. Johan Torneheim kommer närmast ifrån Teleste Video Networks där han arbetat i fem år. Johan har anställts som systemtestare inom Project Engineering. 14

15 BULLETINEN till Mathias Jonsson Marknadschef VAD GÖR MARKNADSFUNKTIONEN? Marknadsfunktionen hanterar i korthet all intern och extern kommunikation innefattande produktinformation, pressinformation, annonsering, nyhetsbrev, kampanjer och givetvis denna publikation Bulletinen. Utöver detta är vi ansvariga för vårt varumärke Bewator med riktlinjer och profilering, olika aktiviteter som mässor och kundevents, vår webb, samt allt marknadsmaterial som vi helt och hållet producerar internt. Marknadsfunktionen hanterar även en hel del dokumentation och de produktutbildningar som vi erbjuder våra kunder. Utöver detta arbetar jag med en hel del frågor inom affärsutveckling som till exempel vårt partnerprogram. HUR ARBETAR NI? Ingen dag är den andra lik! Vi har egentligen få rutinuppgifter utan jobbar hela tiden med en mängd samtidigt löpande projekt. Detta kan exempelvis innefatta en ny produktkatalog, en produktlansering och en mässa. När det gäller utbildning är vi ständigt fullbokade. Vi bedriver både standardiserade kurser på olika orter och mer skräddarsydda utbildningar hos kunden. Detta är hela tiden en avvägning som måste göras med de resurser vi har. Till våren kommer vi att förändra våra kurser lite grann och vi planerar även att nyttja tekniska lösningar för att bättre nå ut till våra kunder. VAD ÄR VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ NÄR DET GÄLLER MARKNADS- FÖRING OCH KOMMUNIKATION? Kvalitet, noggrannhet och tydlighet. Det går egentligen att vara obegränsat kreativ när det gäller att förmedla ett budskap men det är mycket viktigt att innebörden inte går förlorad. Vi försöker hela tiden förbättra oss gällande löpande information kring våra produkter och ge våra kunder bra och informativt säljmaterial som de kan nyttja i sin egen försäljning. Samtidigt gäller det att allting passar in i vår strategi och följer de riktlinjer vi satt upp för vårt varumärke. VAD FOKUSERAR NI PÅ JUST NU? Två saker. Det första är vårt budskap om Bewator som en helhetsleverantör. Vi är unika på den svenska marknaden med vårt produktutbud inom passerkontroll, integrerade system, videoövervakning, samt inbrottslarm och brandlarm. Vi vill få våra kunder att se nyttan med en leverantör före under och efter ett pågående projekt. Detta gäller i hög grad integration mellan olika produkter som till exempel Bewator Entro och SISTORE- familjen. Det andra är vår pågående roadshow över hela landet som är ett viktigt instrument för oss att träffa nya och gamla kunder. Vi får en chans att visa upp våra produkter och berätta hur vi ser på elektronisk säkerhet. Roadshowen är också ett utmärkt tillfälle att visa upp vår produktbredd och vår kunskap. VAD ÄR DET BÄSTA MED DITT JOBB? Att varje dag få ha förmånen att leda och arbeta med otroligt duktiga och kompetenta människor! 15

16 Bewator Entro + Video = Sant! Den 1:a oktober lanseras nästa version av Bewators storsäljande passersystem Bewator Entro. Den nya versionen tillåter integration med videoövervakningssystem vilket ger en kompakt, komplett och enkel säkerhetslösning. Bewator Entro är ett modernt passersystem utvecklat med användarvänlighet i fokus. Det första systemet lanserades 1997 och är idag ett av de mest köpta passersystemen på marknaden. Bewator Entro 5.3 kan integreras fullt ut med Siemens digitala lagringsenheter, SISTORE AX, MX eller CX. Genom integrationen går det att kombinera funktioner i Bewator Entro med videoinspelning, vilket ytterligare höjer säkerheten i butiken, på kontoret eller i bostadsfastigheten. Vill du veta mer? Kontakta oss eller besök oss på Bewators partnerprogram är ett nätverk av installerande säkerhetsföretag som går i spetsen för ett innovativt säkerhetstänkande. Bewator Guldpartners och Bewator Partners finns över hela landet för att garantera en lokal närvaro med installation, service och support av Bewators produkter och system. Allt för att garantera en funktionell, driftsäker och långsiktig säkerhetslösning för kunden. Bewator AB, Box 1275, Solna Tel: , Fax:

Security Products Partnerprogram

Security Products Partnerprogram Security Products Partnerprogram Answers for infrastructure. Security Products Partnerprogram med oss är du säker Security Products är ett affärsområde inom Siemens AB, Building Technologies Division och

Läs mer

Tryggare fastighet. Answers for infrastructure.

Tryggare fastighet. Answers for infrastructure. Tryggare fastighet Answers for infrastructure. Välkommen till ett tryggare och trevligare boende! I en flerbostadsfastighet finns det, förutom den egna lägenheten, många gemensamma utrymmen som de boende

Läs mer

Tryggare fastighet. Answers for infrastructure.

Tryggare fastighet. Answers for infrastructure. Tryggare fastighet Answers for infrastructure. Välkommen till ett tryggare och trevligare boende! I en flerbostadsfastighet finns det, förutom den egna lägenheten, många gemensamma utrymmen som de boende

Läs mer

Den visuella konsten. Answers for infrastructure.

Den visuella konsten. Answers for infrastructure. Den visuella konsten Answers for infrastructure. Lösningar för alla behov Videoövervakning ger full visuell kontroll över en verksamhet dygnet runt. Med hjälp av digital lagring kan man i efterhand identifiera

Läs mer

En tryggare värld. Ett samlat grepp om säkerheten. Building Technologies, Security Products

En tryggare värld. Ett samlat grepp om säkerheten. Building Technologies, Security Products En tryggare värld Ett samlat grepp om säkerheten Building Technologies, Security Products Hitta balansen i dina säkerhetsinköp > Siemens är ett av världens största företag inom elektronik och elteknik

Läs mer

T3 Airframe. det perfekta displaysystemet SPARA ARBETE TRANSPORT TID & PENGAR

T3 Airframe. det perfekta displaysystemet SPARA ARBETE TRANSPORT TID & PENGAR T3 Airframe det perfekta displaysystemet SPARA ARBETE TRANSPORT TID & PENGAR T3 Airframe - ger oslagbar flexibilitet och stabilitet med ett fåtal skickligt utformade komponenter. Med vårt nya, unika och

Läs mer

VAKA. En ny generation passersystem

VAKA. En ny generation passersystem VAKA En ny generation passersystem VAKA En ny generation passersystem VAKA är ett passersystem avsett för såväl företag och förvaltningar som flerbostadsfastig heter. Istället för nycklar, som alltför

Läs mer

Din Trygghet. Dygnet Runt. www.lh-alarm.se

Din Trygghet. Dygnet Runt. www.lh-alarm.se Din Trygghet Dygnet Runt www.lh-alarm.se Vår syn på säkerhet Trygghet är målet, säkerhet är vägen. Och säkerhet uppnås genom pålitliga samarbetspartners och driftsäkra larmsystem. För oss på LH Alarm handlar

Läs mer

Aptussystemet - från säkerhetsinventering till en trevlig och trygg flerbostadsfastighet. vit

Aptussystemet - från säkerhetsinventering till en trevlig och trygg flerbostadsfastighet. vit Aptussystemet - från säkerhetsinventering till en trevlig och trygg flerbostadsfastighet vit Passagesystem Aptus passage-, porttelefon- och boknings system skapar trygga miljöer för boende i flerbostadshus,

Läs mer

Security Products Kursutbud

Security Products Kursutbud Security Products Kursutbud 3 Building Technologies, Security Products Bli mer konkurrenskraftig med en kurs från Security Products Siemens, Security Products erbjuder ett brett utbud av kurser i våra

Läs mer

BULLETINEN. Roadshow 2007! Bewator utökar sortimentet med nya kameror från Sony. Nästa version av Bewator Entro är här.

BULLETINEN. Roadshow 2007! Bewator utökar sortimentet med nya kameror från Sony. Nästa version av Bewator Entro är här. BEWATOR BULLETINEN NUMMER 2 2007 Roadshow 2007! Bewator 2010: Ökar säkerheten hos Stockholms brandförsvar och SOS Alarm Produktnyhet: Bewator utökar sortimentet med nya kameror från Sony Produktnyhet:

Läs mer

Smarta möteslösningar för alla arbetsplatser. Kompletta konferensrum. Installerat och klart.

Smarta möteslösningar för alla arbetsplatser. Kompletta konferensrum. Installerat och klart. Smarta möteslösningar för alla arbetsplatser Kompletta konferensrum. Installerat och klart. Våra gedigna kunskaper och långa erfarenhet borgar för att allting fungerar som planerat. Låt oss hjälpa er att

Läs mer

BEWATOR NUMMER 4 2007 God helg önskar Bewator! Fryshuset skyddar lokalerna med Bewator Entro ICA Maxi i Örebro valde säkerhet från Bewator

BEWATOR NUMMER 4 2007 God helg önskar Bewator! Fryshuset skyddar lokalerna med Bewator Entro ICA Maxi i Örebro valde säkerhet från Bewator BEWATOR BULLETINEN NUMMER 4 2007 God helg önskar Bewator! Reportage: Fryshuset skyddar lokalerna med Bewator Entro Reportage: ICA Maxi i Örebro valde säkerhet från Bewator Produktnyhet: Ny beröringsfri

Läs mer

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ARX, RX och Smartair ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ASSA är kanske inte det första företag du tänker på när det är dags att installera passersystem?

Läs mer

SISTORE. Siemens digitala videolagringsenheter. Building Technologies, Security Products

SISTORE. Siemens digitala videolagringsenheter. Building Technologies, Security Products SISTORE Siemens digitala videolagringsenheter Building Technologies, Security Products Öka tryggheten i din verksamhet med kompetent och modern teknik! Med videoövervakning får du full visuell kontroll

Läs mer

Din kompletta säkerhetsleverantör

Din kompletta säkerhetsleverantör Din kompletta säkerhetsleverantör Säkerhet för allt du vill skydda 2 Din kompletta säkerhetsleverantör CERTEGO är din trygga partner i säkerhet En säkerhetslösning är en viktig investering, som omfattar

Läs mer

Välkommen till en enklare värld!

Välkommen till en enklare värld! Välkommen till en enklare värld! ) Kort om Byggnet Access Byggnet Access är ett modernt webbaserat system för lagring av olika dokument och ritningsrelaterad information, som behöver delas mellan olika

Läs mer

ORTTELEFON PORTTELEFON. Aptus Logga_Negativ I cmyk 40% svart. Scala 1:1

ORTTELEFON PORTTELEFON. Aptus Logga_Negativ I cmyk 40% svart. Scala 1:1 ORTTELEFON Aptus Logga_Negativ I cmyk 40% svart Scala : PORTTELEFON Aptus Porttelefon Våra porttelefoner hjälper lägenhetsinnehavarens gäster att hitta rätt - samtidigt som de är husets portvakt, vilket

Läs mer

Passersystem och porttelefoni

Passersystem och porttelefoni Passersystem och porttelefoni Underlättar nyckelhantering Skapar trygghet Enkel integration Hantera över internet Support för att snabbt komma igång Sammankoppla med bokningstavla och fastighetsbox Översikt

Läs mer

Axtel. Porttelefon Porttelefoner. För en tryggare fastighet. P. Strandberg. T. Kantén. K. Larsson

Axtel. Porttelefon Porttelefoner. För en tryggare fastighet. P. Strandberg. T. Kantén. K. Larsson Porttelefon Porttelefoner Axtel För en tryggare fastighet P. Strandberg T. Lundell T. Kantén L. Frisk K. Larsson Då allt fler fastighetsägare väljer att låsa sina entréer uppstår behovet att på ett bekvämt

Läs mer

Att driva en Önskabutik!

Att driva en Önskabutik! Att driva en Önskabutik! Önskakedjan FAKTA OCH SIFFROR Önskakedjan består av 35 butiker med ett 100-tal anställda och omsatte 2014 ca 167 mkr, exklusive moms. Butikerna finns idag i huvudsak i mindre städer

Läs mer

Säkerhet helt anpassad till just era behov DS7220 V2 / DS7240 V2 centralapparater för inbrottslarm

Säkerhet helt anpassad till just era behov DS7220 V2 / DS7240 V2 centralapparater för inbrottslarm Säkerhet helt anpassad till just era behov DS7220 V2 / DS7240 V2 centralapparater för inbrottslarm Säkerhet har sitt pris, men det behöver inte kosta en förmögenhet. Centralapparaterna DS7220 V2 och DS7240

Läs mer

Områdesövervakning - Områdesövervakning inklusive kameraövervakning

Områdesövervakning - Områdesövervakning inklusive kameraövervakning SvK4005, v3.3, 2012-08-09 VÅR BETECKNING TR09-06 DATUM 2007-04-04 TEKNISK RIKTLINJE UTGÅVA A Områdesövervakning - Områdesövervakning inklusive kameraövervakning Inledning Under senare år har elbranschen

Läs mer

Elektroniska säkerhetslösningar för handeln

Elektroniska säkerhetslösningar för handeln Elektroniska säkerhetslösningar för handeln Answers for infrastructure. 1 2 Ett samlat grepp om säkerheten Minska svinn och stöld i handeln med elektronisk säkerhet i flera steg Oavsett storlek på företag

Läs mer

Elektroniska säkerhetslösningar för kursgårdar och konferenshotell

Elektroniska säkerhetslösningar för kursgårdar och konferenshotell Elektroniska säkerhetslösningar för kursgårdar och konferenshotell 3 Answers for infrastructure. Ge gästerna ökad frihet under kontrollerade former Gemensamt för kursgårdar och konferenshotell är att det

Läs mer

VAKA - Passersystem.sjunio9atta8.se,20101115 www

VAKA - Passersystem.sjunio9atta8.se,20101115 www VAKA - Passersystem Aldrig har det varit enklare! VAKA är ett helt nyutvecklat passersystem och utmärker sig genom en unik systemuppbyggnad så väl som på en lång rad innovativa funktioner. Som första passersystem

Läs mer

NYHETER HÖSTEN 2011. www.catell.se. Saknar du vår ordinarie katalog? E-posta din adress till info@catell.se så skickar vi en direkt!

NYHETER HÖSTEN 2011. www.catell.se. Saknar du vår ordinarie katalog? E-posta din adress till info@catell.se så skickar vi en direkt! NYHETER HÖSTEN 2011 Saknar du vår ordinarie katalog? E-posta din adress till info@catell.se så skickar vi en direkt! FÖRETAGET Catell grundades 2009 och är ett helsvenskt företag med säte i Stockholm.

Läs mer

Serviceavtal avtalad trygghet! Själva grundidén med ett säkerhetssystem är att skapa trygghet för brukaren. Därför bör det också vara självklart att

Serviceavtal avtalad trygghet! Själva grundidén med ett säkerhetssystem är att skapa trygghet för brukaren. Därför bör det också vara självklart att Serviceavtal avtalad trygghet! Själva grundidén med ett säkerhetssystem är att skapa trygghet för brukaren. Därför bör det också vara självklart att en utbildad larmtekniker regelbundet provar, kontrollerar

Läs mer

P O R T T E L E F O N E R. City Kit

P O R T T E L E F O N E R. City Kit S K Y L I N E P O R T T E L E F O N E R City Kit M Ö J L I G H E T E R Skyline är ett sortiment där man utifrån varje enskilt behov enkelt formar en färdig produkt. Ett 20-tal moduler är allt som behövs

Läs mer

Passagesystem. DinBox fastighetssystem

Passagesystem. DinBox fastighetssystem Passagesystem Underlättar nyckelhantering Skapar trygghet Enkel integration Hantera över internet Support för att snabbt komma igång Sammankoppla med bokningstavla och postbox DinBox fastighetssystem DinBox

Läs mer

Välkommen till en tryggare värld

Välkommen till en tryggare värld Välkommen till en tryggare värld Bewator rankas som en av de tre ledande leverantörerna av passersystem i Europa Bewator nummer ett inom elektronisk säkerhet I snart 30 år har Bewator lett utvecklingen

Läs mer

Fördel miljön. En liten broschyr om samverkande fastighetssystem

Fördel miljön. En liten broschyr om samverkande fastighetssystem Fördel miljön En liten broschyr om samverkande fastighetssystem Med tanke på miljön Metrima Home Solutions AB är idag störst i Sverige inom området enhetsmätning av el, värme och vatten. Tillsammans med

Läs mer

Ledande inom nyckelfri låsning

Ledande inom nyckelfri låsning Ledande inom nyckelfri låsning 2 Öka tryggheten och säkerheten med... Ökade krav på trygghet och säkerhet gör att allt fler idag vill begränsa till trädet för obehöriga till företag, förvaltningar och

Läs mer

COBS Porttelefoner från 2N. -För ökad säkerhet och komfort!

COBS Porttelefoner från 2N. -För ökad säkerhet och komfort! COBS Porttelefoner från 2N -För ökad säkerhet och komfort! Porttelefonen - din dörrvakt På grund av bland annat vandalisering så är kontroll i dagens samhälle en nödvändighet. Ett vanligt krav för nästan

Läs mer

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt FunktionsIT FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt Vad är FunktionsIT? FunktionsIT är vårt koncept för att paketera IT som tjänst. Det ger dig som kund en centraliserad och automatiserad hantering av

Läs mer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer 2 Praesideo högtalar- och utrymningslarmssystem från Bosch Hålla allmänheten informerad och skyddad Med fler

Läs mer

MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk

MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk 2 MIC Series 550 Sätter standarden inom övervakning Tilltalande, kompakt design för diskret integrering i övervakningsmiljöer Tålig, vandalsäker

Läs mer

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking.

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Garageytor Pacific LED Green Parking Modernisera ditt garage. Nya innovativa. Stora energibesparingar, minskat underhåll, längre livslängd och enkel installation. 80 Besparingar besparingar* *Reducerade

Läs mer

modern kraftfull enkel

modern kraftfull enkel intercopy.net modern kraftfull enkel Användarvänligt Byggdagbok Forum Snabbt Säkert Flexibelt Utskrifter Inköp Skärmanpassning Arkivering intercopy.net är ett av Sveriges mest använda projektnätverk, idag

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

FÖRETAGSPRESENTATION )))

FÖRETAGSPRESENTATION ))) FÖRETAGSPRESENTATION ))) Information som ska spridas och information som ska sparas Det började under femtiotalets byggboom. Information i form av mått och material behövde mångfaldigas och distribueras

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

Bosch köper Extreme Extreme CCTV-gruppens produkter finns nu tillgängliga hos Bosch

Bosch köper Extreme Extreme CCTV-gruppens produkter finns nu tillgängliga hos Bosch Bosch köper Extreme Extreme CCTV-gruppens produkter finns nu tillgängliga hos Bosch 2 I Bosch köper Extreme Integritet, nyskapande och prestanda Tack vare Boschs förvärv nyligen av Extreme CCTVgruppen,

Läs mer

IRL KALMAR 2013-03 - 13

IRL KALMAR 2013-03 - 13 IRL KALMAR 2013-03 - 13 AGENDA Björn och Fredrik Om vår ägare Om oss i Europa och Sverige Vår organisation lokalt Vår funktion/erbjudande Presentation Kamerabevakning OM VÅR ÄGARE: STANLEY BLACK & DECKER

Läs mer

BEST IQ säker vårdkommunikation i klartext! EN PRODUKT FRÅN

BEST IQ säker vårdkommunikation i klartext! EN PRODUKT FRÅN BEST IQ säker vårdkommunikation i klartext! EN PRODUKT FRÅN BEST IQ systemet som växer med uppgiften! Idag sker förändringar snabbare än någonsin. Inte minst inom vården. För att kunna möta morgondagens

Läs mer

+ Kunder berättar. Älvsbyhus AB. Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00

+ Kunder berättar. Älvsbyhus AB. Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00 + Kunder berättar + AB Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00 Hustillverkaren som gör det möjligt för fler att bygga nyckelfärdiga hus

Läs mer

Nyhetsbrevets 2012-01-02 Volym 1, utgåva 1

Nyhetsbrevets 2012-01-02 Volym 1, utgåva 1 Nyhetsbrevets 2012-01-02 Volym 1, utgåva 1 God fortsättning...önskar VI PÅ RAKOM! 2011 har blivit 2012, nytt år med andra ord. Jag hoppas alla har haft en bra jul och nyårshelg trots avsaknaden av snö

Läs mer

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 MINI DESIGN XS4 MINI DESIGN : Modern och stilren design är SALTO:s varumärke. Med XS4 Mini

Läs mer

Version April 2015. TRYCKGUIDE för bästa digitala underlag

Version April 2015. TRYCKGUIDE för bästa digitala underlag Version April 2015 TRYCKGUIDE för bästa digitala underlag Tryckguide De riktlinjer och råd som vi listar i guiden kan hjälpa dig att spara både arbete och tid. Vi ger dig information om hur du bäst anpassar

Läs mer

Version September 2014. Utskriftsbeställning

Version September 2014. Utskriftsbeställning Version September 2014 Utskriftsbeställning ) Kort om Byggnet Access Byggnet Access är ett internetbaserat dokumenthanteringssystem för bygg- och fastighet- samt industriprojekt. Eftersom mappstruktur

Läs mer

IT SOM TJÄNST IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST. www.office.

IT SOM TJÄNST IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST. www.office. - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS Vi vågar säga att en fungerande IT-drift är nyckeln till en fungerande verksamhet, och det vi också vet är att frågan

Läs mer

www.siemens.se/buildingtechnologies

www.siemens.se/buildingtechnologies www.siemens.se/buildingtechnologies Security Products (f.d. Bewator) är en division inom Siemens AB, Building Technologies och är marknadsledande inom området elektronisk säkerhet med ett heltäckande sortiment

Läs mer

Välkommen till en enklare värld!

Välkommen till en enklare värld! Välkommen till en enklare värld! ) Kort om Byggnet Access Byggnet Access är ett modernt webbaserat system för lagring av olika dokument och ritningsrelaterad information, som behöver delas mellan olika

Läs mer

LARM OCH SÄKERHETSTEKNIK

LARM OCH SÄKERHETSTEKNIK LARM OCH SÄKERHETSTEKNIK Larm- och säkerhetstekniska systems huvuduppgift är att varna för eller skydda mot olika typer av faror för människa eller egendom. Allt arbete med denna typ av system kräver ett

Läs mer

Nettoprislista. Anbudsområde H Värdeskåp

Nettoprislista. Anbudsområde H Värdeskåp Nettoprislista Anbudsområde H Värdeskåp Värdeskåp Välkommen till Informa Vårt sortiment I vårt värdeskåpssortimentet finns brand- och inbrottsklassade värdeskåp samt säkerhetsskåp tillverkade enligt högsta

Läs mer

VAKA En ny generation passersystem. Projektering & systembeskrivning med inkopplingsexempel

VAKA En ny generation passersystem. Projektering & systembeskrivning med inkopplingsexempel VAKA En ny generation passersystem Projektering & systembeskrivning med inkopplingsexempel Innehåll: Sida: Inledning..... 2 VAKA - översikt..... 3 Dörrmiljöer / inkoppling. 4 Systembeskrivning. 6 VAKA

Läs mer

LARM OCH SÄKERHETSTEKNIK

LARM OCH SÄKERHETSTEKNIK LARM OCH SÄKERHETSTEKNIK Larm- och säkerhetstekniska systems huvuduppgift är att varna för eller skydda mot olika typer av faror för människa eller egendom. Allt arbete med denna typ av system kräver ett

Läs mer

Nytänkande effektivt samarbete

Nytänkande effektivt samarbete Nytänkande effektivt samarbete HELHETSLÖSNINGAR FÖR TEKNISKA INSTALLATIONER Behov av nya lösningar Bygg- och installationsbranschen utvecklas snabbt. Idag är fastigheter mer tekniskt krävande än tidigare.

Läs mer

Lösningar för ventilation

Lösningar för ventilation lindab ventilation Lösningar för ventilation Vår vision Lindab skall uppfattas som världens bästa varumärke i VVS-branschen. Mission Vår mission är att göra det möjligt för alla människor att åtnjuta

Läs mer

Folksams erbjudande om villalarm

Folksams erbjudande om villalarm Folksams erbjudande om villalarm Ett bra larm ger dig trygghet och minskar kostnaderna för oss alla Ett bra larm med ordentlig bevakningstjänst är ett effektivt skydd mot inbrott. Det innebär att du som

Läs mer

Passersystem VAKA 10

Passersystem VAKA 10 Driftsättning & Snabbstart Passersystem VAKA 10 20003-1 Vaka snabbstart axema Sida 1 Copyright Axema Access Control AB, Stockholm 2011. 20003-sv Vaka quick guide Axema Access Control AB är ett svenskt

Läs mer

Aptus Yale Doorman. Systemanslutna lägenhetslås!

Aptus Yale Doorman. Systemanslutna lägenhetslås! Aptus Elektronik AB. Ekonomivägen 3-5, 436 33 Askim telefon växel: 031 68 97 00 försäljning: 031 68 97 10 fax: 031 68 97 99. epost: aptus@aptus.se www.aptus.se Systemanslutna lägenhetslås! Aptus utvecklar

Läs mer

bekväm flerbostad An ASSA ABLOY Group company

bekväm flerbostad An ASSA ABLOY Group company bekväm flerbostad Assa AB utvecklar, tillverkar och marknadsför lås- och säkerhetssystemför dörrar och fönster till objektoch konsumentmarknaden. Produkterna kännetecknas av kvalitet, högsäkerhet och design.

Läs mer

Industritjänster till rätt grad

Industritjänster till rätt grad Industritjänster till rätt grad Industritjänster till rätt grad Inom den industriella sektorn är rätt temperatur viktig. Avvikelser får inte vara för stora. Dessutom har noggrannhet, driftsäkerhet och

Läs mer

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX WEB Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 En tryggare arbetsplats för alla En person som känner sig trygg på sin arbetsplats

Läs mer

Ett steg längre inom Print och IT

Ett steg längre inom Print och IT Ett steg längre inom Print och IT TDO som IT-partner. Alla företag är i behov av IT-kompetens, men det är inte alla företag som kan eller vill anställa en IT-specialist. Låt oss berätta hur vi kan ta över

Läs mer

DIGITAL KOMMUNIKATION

DIGITAL KOMMUNIKATION DIGITAL KOMMUNIKATION SIGNEX Lyft blicken och se möjligheterna... DIGITAL KOMMUNIKATION NÄR DEN ÄR SOM BÄST -INVESTERING FÖR FRAMTIDEN Inom detaljhandeln har man sett att rörliga bilder i butiken ökar

Läs mer

SKYLINE PORTTELEFONER

SKYLINE PORTTELEFONER SKYLINE PORTTELEFONER SKYLINE PORTTELEFONER MÖJLIGHETER Skyline är ett sortiment där man utifrån varje enskilt behov enkelt formar en färdig produkt. Ett 20-tal moduler är allt som behövs för total flexibilitet.

Läs mer

Vaka Användarmanual. Användarmanual. VAKA Passersystem

Vaka Användarmanual. Användarmanual. VAKA Passersystem Användarmanual VAKA Passersystem axema Sida 1 Copyright Axema Access Control AB, Stockholm 2012. 200xx-sv Vaka användarmanual Axema Access Control AB är ett svenskt säkerhetsföretag som sedan 1992 utvecklar

Läs mer

Sentrion intelligent säkerhet

Sentrion intelligent säkerhet Sentrion intelligent säkerhet www www IP-kamera Mobilgränssnitt Internet Befintligt nätverk SIOM Dörr-/larmnod Sentrion Centralenhet www Dörr-/larmnod SIOM Larm Sentrion marknadens mest intelligenta säkerhetssystem

Läs mer

IT SOM TJÄNST IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST. www.office.

IT SOM TJÄNST IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST. www.office. IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST Vi vågar säga att en fungerande IT-drift är nyckeln till en fungerande verksamhet, och det

Läs mer

Söker du produkter eller tjänster inom säkerhetsområdet? Här är säkerhetsbranschens leverantörer. UTBILDNING

Söker du produkter eller tjänster inom säkerhetsområdet? Här är säkerhetsbranschens leverantörer. UTBILDNING SÄKERHETSMARKNADEN Söker du produkter eller tjänster inom säkerhetsområdet? Här är säkerhetsbranschens leverantörer. BEVAKNING SÄKERHET OCH LARMSYSTEM IT-SYSTEM / IT-SÄKERHET KONSULTTJÄNSTER BRANDSÄKERHET

Läs mer

ASCOM IP-DECT TRÅDLÖS IP-TELEFONI MED BEPRÖVAD TEKNOLOGI

ASCOM IP-DECT TRÅDLÖS IP-TELEFONI MED BEPRÖVAD TEKNOLOGI ASCOM IP-DECT TRÅDLÖS IP-TELEFONI MED BEPRÖVAD TEKNOLOGI 2 ASCOM IP-DECT Ascom är ledande inom trådlös telefoni för professionella användare. Våra lösningar är kända för sin flexibilitet, tillförlitlighet

Läs mer

RECVENT+ Ventilation och värme. Tryggt, Säkert och Enkelt

RECVENT+ Ventilation och värme. Tryggt, Säkert och Enkelt RECVENT+ Ventilation och värme Tryggt, Säkert och Enkelt REC i korthet REC Indovent AB grundades 1954 och är verksamma inom affärsområdena Ventilation & Energi och Industriprodukter. Huvudkontoret finns

Läs mer

ADRESS BOX 84, 182 11 DANDERYD BESÖKSADRESS KEVINGESTRAND 20 TELEFON 08-622 15 00 FAX 08-755 84 39 E-POST INFO@SGF.GOLF.SE INTERNET WWW.GOLF.

ADRESS BOX 84, 182 11 DANDERYD BESÖKSADRESS KEVINGESTRAND 20 TELEFON 08-622 15 00 FAX 08-755 84 39 E-POST INFO@SGF.GOLF.SE INTERNET WWW.GOLF. ADRESS BOX 84, 182 11 DANDERYD BESÖKSADRESS KEVINGESTRAND 20 TELEFON 08-622 15 00 FAX 08-755 84 39 E-POST INFO@SGF.GOLF.SE INTERNET WWW.GOLF.SE GRAFISK FORM: MADELAINE HENEBY FOTO: STEFAN EK REPRO: TYPOGRAFEN

Läs mer

Störst sortiment och bäst kompetens i lager

Störst sortiment och bäst kompetens i lager Störst sortiment och bäst kompetens i lager 1 Värdeskapande kundanpassning Lundgrens representerar några av världens ledande tillverkare av produkter inom flödesteknik och industrigummi. Tack vare detta

Läs mer

ÅTTA STARKA SKÄL! DÄRFÖR VÄLJER DE FLESTA OSS FÖR EN FRAMGÅNGSRIK FÖRETAGSAFFÄR. Rätt köpare, rätt säljare och rätt pris i mer än 35 år

ÅTTA STARKA SKÄL! DÄRFÖR VÄLJER DE FLESTA OSS FÖR EN FRAMGÅNGSRIK FÖRETAGSAFFÄR. Rätt köpare, rätt säljare och rätt pris i mer än 35 år 8 ÅTTA STARKA SKÄL! DÄRFÖR VÄLJER DE FLESTA OSS FÖR EN FRAMGÅNGSRIK FÖRETAGSAFFÄR. Rätt köpare, rätt säljare och rätt pris i mer än 35 år Egentligen är det helt naturligt att vi är Sveriges ledande företagsmäklare.

Läs mer

Kaba TouchGo Bekväm säkerhet

Kaba TouchGo Bekväm säkerhet Kaba TouchGo Bekväm säkerhet Med det elektroniska låset Kaba TouchGo TM slipper du leta efter nyckeln. Det räcker med att du rör vid dörrhandtaget för att dörren skall låsas upp utan nyckel eller bricka.

Läs mer

PROCESSBESKRIVNING BYALAG. Hur det fungerar det när ni har bestämt er för fibernät

PROCESSBESKRIVNING BYALAG. Hur det fungerar det när ni har bestämt er för fibernät PROCESSBESKRIVNING BYALAG Hur det fungerar det när ni har bestämt er för fibernät Bredband i hela Sverige Målet för bredbandspolitiken är att Sverige ska ha bredband i världsklass. För att kunna realisera

Läs mer

AEGIS-lampor från Bosch Skydds- och säkerhetsbelysning

AEGIS-lampor från Bosch Skydds- och säkerhetsbelysning AEGIS-lampor från Bosch Skydds- och säkerhetsbelysning 2 AEGIS-lampor AEGIS-lampor Skydds- och säkerhetsbelysning Patentsökt Constant Light-teknik kompenserar för nedbrytning av lysdioderna. Black Diamond-teknik

Läs mer

telekom 1-2015 Nära samarbete och leveransprecision viktigt vid fiberutbyggnad

telekom 1-2015 Nära samarbete och leveransprecision viktigt vid fiberutbyggnad telekom 1-2015 Nära samarbete och leveransprecision viktigt vid fiberutbyggnad Samarbetspartners i fiberutbyggnaden i Göteborg, Daniel Jernström, Elektroskandia, Nils Norberg, OneOak Network och Jonas

Läs mer

Företagspresentation

Företagspresentation Företagspresentation Vi bryter branschens mönster varje dag Under ett och samma tak levererar vi pneumatik, industriventiler, linjärteknik och profiler En unik mix av produktprogram Öbergs - en oberoende

Läs mer

Bekymmersfri IT-vardag

Bekymmersfri IT-vardag Bekymmersfri IT-vardag VD har ordet Långsiktighet, nytänkande och hög tillförlitlighet är kärnvärden för CoreIT Min och mina fantastiska medarbetares absoluta strävan är att CoreIT ska vara den bästa partnern

Läs mer

Hur vill du hålla kontakten? Behöver du beställa något mer? Håll dig uppdaterad om nyheter och insikter. EFG är tillgängligt dygnet runt.

Hur vill du hålla kontakten? Behöver du beställa något mer? Håll dig uppdaterad om nyheter och insikter. EFG är tillgängligt dygnet runt. EFG KUNDSERVICE Together we make it matter EFG Kundservice - gör det enklare att vara kund. EFG lanserar en helt ny kundservice och logistikmodell för snabbare, tydligare och bättre kommunikation. Det

Läs mer

Sociala medier och uppdragsutbildning

Sociala medier och uppdragsutbildning Sociala medier och uppdragsutbildning Vad ska jag prata om? Utveckla dina affärer med sociala medier Vägen fram till en framgångsrik social media-strategi Uppdragsutbildning i sociala medier? Mål med föreläsningen?

Läs mer

Bulletinen. Sintony 60 - nytt trådlöst larmsystem. Tryggare hem hos BRF Sveaborg. Siemens och Manpower inleder samarbete.

Bulletinen. Sintony 60 - nytt trådlöst larmsystem. Tryggare hem hos BRF Sveaborg. Siemens och Manpower inleder samarbete. Security Products Bulletinen PRODUKTNYHETER: Sintony 60 - nytt trådlöst larmsystem REPORTAGE: Tryggare hem hos BRF Sveaborg REPORTAGE: Siemens och Manpower inleder samarbete Building Technologies, Security

Läs mer

ENGAGEMANG KUNNANDE SERVICE ANDERS PETTERSSON VD INTERCUT SVERIGE AB A ANDERS Det är med oerhörd stolthet och glädje jag ser att Intercut de senaste åren, tillsammans med vårt systerföretag Areg, har

Läs mer

Magnetkontakter diskret, effektivt skydd för moderna anläggningar

Magnetkontakter diskret, effektivt skydd för moderna anläggningar Magnetkontakter diskret, effektivt skydd för moderna anläggningar Larmsignaler och passagekontroll för dörrar, grindar och fönster www.siemens.com/securityproducts Answers for infrastructure MK-serien

Läs mer

T E K N I S K F Ö R V A L T N I N G

T E K N I S K F Ö R V A L T N I N G T E K N I S K F Ö R V A L T N I N G - 2 - T E K N I S K F Ö R V A L T N I N G - 3 - TEOGE erbjuder teknisk förvaltning Med teknisk förvaltning menar vi Servicemedvetenhet Tillgänglighet Ordning och reda

Läs mer

BULLETINEN. Bewator blir Security Products. Reportage: Bewator 2010 mer än bara säkerhet

BULLETINEN. Bewator blir Security Products. Reportage: Bewator 2010 mer än bara säkerhet BEWATOR BULLETINEN NUMMER 1 2008 Bewator blir Security Products Reportage: Bewator 2010 mer än bara säkerhet Reportage: Villa Rosenhill i Hittarp trygghet skapar livskvalité KOLUMNEN Välkommen till Security

Läs mer

Nails - Affärsidé. Kundgrupp: Vi fokuserar mest på ungdomar eftersom de är mer intresserade av något nytt och varierande.

Nails - Affärsidé. Kundgrupp: Vi fokuserar mest på ungdomar eftersom de är mer intresserade av något nytt och varierande. Nails - Affärsidé Affärsidé Ge färg och glans till dina naglar! Vi erbjuder en mängd trendiga nyanser som skapar en skönhetskänsla. Vi säljer ett stort utbud av märket Catrine Arley med ett rimligt pris

Läs mer

Din förening är värd det bästa

Din förening är värd det bästa Tv, bredband och telefoni Passersystem Digital tvättstugebokning Din förening är värd det bästa Bra & kunnig kundservice Upplev mer igår, idag och imorgon Låt oss sträcka lite på ryggen. Det är vi som

Läs mer

guiden SVARSTELEFONER VIDEO Bus2

guiden SVARSTELEFONER VIDEO Bus2 PORTTELEFON guiden VIDEO Bus Alternativ Porttelefonguiden Allt fler väljer idag att låsa sina fastighetsentréer för att hindra obehörig passage samt minska risken för skadegörelse och inbrott. En porttelefon

Läs mer

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Endast fantasin sätter gränser Din verksamhet är unik. Det borde din lösning för Print & Apply också vara. Print & Apply lösningar för

Läs mer

AXIELL ARENA Det digitala biblioteket

AXIELL ARENA Det digitala biblioteket AXIELL ARENA Det digitala biblioteket Axiell Arena Med Axiell Arena möter vi framtidens digitala utmaningar Johan Brinck, koordinator för biblioteken i Skåne Nordväst. Idag är webben den moderna människans

Läs mer

Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal

Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal Med en social HotSpot från Idékonsulten får ni möjligheten att bygga en egen unik marknadsföringskanal till personer

Läs mer

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem.

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Foto www.willanordic.se 2 Höj livskvalitén. En villahiss betyder så mycket mer än att transportera sig från en våning till en annan. Det handlar om att njuta

Läs mer

3712 företagspres SG_lek 1-09-14 16.38 Sidan 1 SECUREGUARD

3712 företagspres SG_lek 1-09-14 16.38 Sidan 1 SECUREGUARD 3712 företagspres SG_lek 1-09-14 16.38 Sidan 1 SECUREGUARD 3712 företagspres SG_lek 1-09-14 16.38 Sidan 2 Secureguard komplett distributör av nätverkssäkerhet med toppkompetens Secureguard har en genomtänkt

Läs mer

ESMIKKO4 är den driftmässiga grundstommen i Schneider Electrics integrerade säkerhetssystem.

ESMIKKO4 är den driftmässiga grundstommen i Schneider Electrics integrerade säkerhetssystem. ESMIKKO4 Integrerat säkerhetssystem ESMIKKO4 integrerat säkerhetssystem är grunden i systemkonceptet ESMI integrerat säkerhetssytem. Från de olika enheterna i vår driftsäkra produktserie kan man hitta

Läs mer

BULLETINEN. Stärkt säkerhet med videoövervakning. Örebro Tingsrätt: Produktnyhet: Sistore CX - ny intelligent videocodec

BULLETINEN. Stärkt säkerhet med videoövervakning. Örebro Tingsrätt: Produktnyhet: Sistore CX - ny intelligent videocodec BEWATOR BULLETINEN NUMMER 3 2006 Örebro Tingsrätt: Stärkt säkerhet med videoövervakning Arvika Bostads AB: Kortläsare istället för nycklar till lägenhetsdörrarna Produktnyhet: Sistore CX - ny intelligent

Läs mer