Kompletta solvärmesystem Högeffektiva solvärmeanläggningar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kompletta solvärmesystem Högeffektiva solvärmeanläggningar"

Transkript

1 Kompletta solvärmesystem Högeffektiva solvärmeanläggningar living full of energy

2 Roth solvärmesystem För tappvarmvatten, uppvärmning och swimmingpooler. Solvärme Solen skänker jorden enorma energimängder. Om man kunde ta tillvara all energi som strålar mot jorden under en halvtimme skulle den räcka för att tillgodose hela världens energibehov under ett helt år. Roth har utvecklat högteknologiska och effektiva solfångarsystem som anpassas efter individuella behov. Idag kan man räkna med att solfångarsystemet täcker upp till 2/3 av tappvarmvattenbehovet. Dessutom kan effektiva och anpassade system bidra till uppvärmningen av huset. Generellt för varje system är att systemets beräkning/ dimensionering är avgörande för en ekonomisk och oproblematisk installation. Roth erbjuder hjälp med dimensionering av nya solfångaranläggningar, för att säkerställa optimala anläggningar till varje projekt. Roths solfångare Heliostar S4 tillverkas med pushkopplingar. Detta gör installationen ännu enklare och snabbare än tidigare. Enkel och säker montering Med Roths unika monteringssystem där solfångarna sätts fast med hjälp av snabbfästen, får man ytterligare en monteringsfördel. Det är möjligt att montera flera solfångare parallellt, utan att använda verktyg. Dessutom minskar risken för skador, eftersom det inte finns några vassa kanter på solfångaren.

3 Högeffektiv ackumulering av värme Det tjocka höljet av polykarbonat har, ihop med isoleringen i solfångaren, en hög isolerförmåga, vilket gör att värmen lagras optimalt. I kombination med den högeffektiva absorbatorn garanterar Heliostar S4 högsta effektivitet i årtionden. Minimal vikt Heliostar S4 har ett speciellt hölje i polykarbonat, som ger solfångaren stabilitet och en mycket låg vikt på 37 respektive 32 kg. Lång livslängd Med den mörka färgen passar solfångaren visuellt med vilken yta som helst och säkerställer ett optimalt UV-motstånd. Den tål starkt förorenad luft och aggressivt kustklimat. Unik design och funktion När solfångarna är sammansatta med hjälp av Roths push-kopplingar och snabbfästen, framstår de som en enda enhet eftersom de sitter så tätt intill varandra. Resultatet är en enkel och visuellt tilltalande anläggning, som är helt unik. Den parallella sammankopplingen av solfångarna ger ett lågt tryckfall vilket gör att upp till 10 st paneler kan monteras på rad samtidigt som driftsekonomin för pumpen blir bra. Helautomatisk maskin som tillverkar kollektorlådan till solfångaren Heliostar S4. Helautomatisk tillverkning säkrar en hög och jämn kvalitet. En Roth solvärmeanläggning med Heliostar S4 solfångare ger dig många fördelar Push-kopplingar (solfångarna placeras på skenor på taket och skjuts enkelt samman). Kollektorlådan/ramen tål stora belastningar (slag-, temperatur-, vind-, och UV-beständig) och har inga vassa kanter. Högeffektiv ackumulering av värme. Universalfångare till alla typer av montering: på tak, integrerad i tak, fristående och väggmonterad. Helgjuten kollektorlåda i polykarbonat som säkerställer att solfångaren är 100 % tät. Järnfattigt säkerhetsglas som uppfyller hagelklass 1. Komplett system från en leverantör. Modern och enkel design. Lång livslängd. Märkt med Keymark*. Konsumenten sparar CO2 och pengar. Täcker upp till 2/3 av konsumentens tappvarmvattenbehov. Kan bidra med en del av husets uppvärmning. CE-märkt. *Keymark licensnummer 011-7S168 F är ett certifieringssystem där en neutral tredje part kontrollerar att tillverkares CE-märkesdeklaration uppfylls till fullo.

4 Teknisk specifikation för Roth Heliostar S4 solfångare Heliostar S4 252 Heliostar S4 218 Längd mm mm Bredd mm mm Höjd 109 mm 109 mm Bruttoarea 2,52 m² 2,18 m² Nettoarea 2,30 m² 1,96 m² Vikt 37 kg 32 kg Kollektorlåda Solfångaryta Absorbator Helgjuten kollektorlåda i polykarbonat som säkerställer en rostfri installation Stålförstärkt säkerhetsglas Heltäckande med högselektiv beläggning Absorbering α 95 % α 95 % Emission ε 5 % ε 5 % Vätskevolym 1,16 l 0,86 l Vätsketyp roth Heliostar solfångarvätska Max temp solfångare 209 C 209 C Storlek dykrörsgivare Ø 6 mm (inv.) Ø 6 mm (inv.) Anslutning ½ utv. ½ utv. Årsutbyte Över 525 kwh/m²/år Över 525 kwh/m²/år Roth Heliostar solfångare

5 Roth styrenheter BW, BW/H och BW/H Komfort Roth kontrollenhet BW BW är en mikroprocessorstyrd temperaturdifferensstyrning som används när solvärmen ska användas till enbart tappvarmvattenberedning. Kontrollenheten ger dig en snabb överblick över funktionerna. Den bakgrundsbelysta displayen är utrustad med symboler som är lätta att förstå och du kan styra solfångaranläggningen automatiskt eller manuellt. Vi levererar kontrollenhet BW med 2 st PT-1000 dykrörsgivare, 1 utgång för varvtalsstyrning och 4 st givaringångar. Roth kontrollenhet BW/H BW/H är en mikroprocessorstyrd temperaturdifferensstyrning som används när solvärmen ska användas till både tappvarmvattenberedning och uppvärmning av huset. Förutom grundfunktionerna är det möjligt att få speciella funktioner för optimering av anläggningen. Kontrollenheten ger dig en snabb överblick över funktionerna. Den bakgrundsbelysta displayen är utrustad med symboler som är lätta att förstå. Vi levererar kontrollenhet BW/H med 3 st PT-1000 dykrörsgivare, 1 utgång för varvtalsstyrning, 1 on/off utgång, 4 st givaringångar och 1 impulsingång för energimätare. Roth kontrollenhet BW/H Komfort BW/H Komfort är en mikroprocessorstyrd temperaturdifferensstyrning som används när solvärmen ska användas till både tappvarmvattenberedning och uppvärmning av huset. Förutom grundfunktionerna är det möjligt att få speciella funktioner för optimering av anläggningen Kontrollenheten ger dig en snabb överblick över funktionerna. Den bakgrundsbelysta displayen är utrustad med symboler som är lätta att förstå, och det är möjligt att se inställningsvärden och driftdata via PC. Vi levererar kontrollenhet BW/H Komfort med 3 st PT-1000 dykrörsgivare, 12 st givaringångar varav 2 impulsingångar och 1 ingång för solsensor, samt 9 reläutgångar för styrning av pump, panna eller dylikt. Roth Solarstation Solarstationen är en färdig enhet redo för montering på väggen. Kompletteras med önskat expansionskärl. Levereras med upphängningsanordning. Enheten är provtryckt och elektriskt färdigkopplad. Isoleringen skyddar mot värmeförlust och risk för skållning. Den integrerade pumpen är konstruerad för höga driftstemperaturer på 100 C (120 C kortvarigt) och kan pumpa vatten med 40-50% glykolblandning. Flödesmätaren har en skala från 2 till 16 l/min.

6 Teknisk specifikation för Roth Solarstation Nominell storlek DN 25 Armaturmaterial Packningar Isolering Mässing epdm/teflon epp Max drifttryck* 10 bar vid 100 C Säkerhetsventil Manometer 6 bar 10 bar Termometer C Temperatur, max Driftstemperatur 100 C Kortvarigt 120 C Flödesmätare 2-16 l/min, förberedd för 40-50% uppblandning Pump rs 25/6, 1½ Max temp solfångare 209 C Anslutning Bredd med isolering Höjd med isolering Längd på expansionsrör Max lyfthöjd 6 m Max vätskemängd 4,5 m3/h 4 x 18 eller 4 x 22 mm 250 mm 350 mm 480 mm Roth Heliostar solfångare *) Utan säkerhetsventil Roth solvärmetankar Roth har flera olika typer av tankar som är speciellt utvecklade för solvärmesystem. Lagringstankarna BW 300 och BW 400 används i system där solvärmens primära uppgift är att värma tappvatten och eventuell överskottsenergi leds via värmeväxlare ut i värmeanläggningen. BW/H 750 och BW/H 900 är byggda enligt behållare i behållare principen som säkerställer en stor volym av tappvarmvatten och används där solvärmen även ska bidra till uppvärmning av huset. Roth kombitankar på 500, 800 och 1000 liter är försedda med tappvattenslinga.. Det säkerställer en snabb ersättning av tappvarmvattnet, samt att man har en stor kapacitet på varmt tappvatten. Kombitankarna används i system där solvärmen även ska bidra till uppvärmning av huset. Dessutom finns möjlighet att välja vår kompletta tank i 60 cm modul med förmonterad solarstation, BW/H styrning, blandnings-ventil, expansionskärl och elpatron. Denna tank används i system där solvärmen ska värma upp tapp-vattnet, men kan kompletteras med värmeväxlare till värmeanläggningen. För att få ett ekonomiskt och funktionellt solvärmesystem är det viktigt att tankstorleken anpassas till den individuella anläggningen. Kontakta Roth för dimensionering av solvärmetanken.

7 Dimensionering av solvärmesystemet Du bör alltid få en beräkning av solvärmesystemet innan du börjar. Det är avgörande för funktionen och ekonomin att systemet är korrekt dimensionerat. Roth använder den senaste tekniken till att beräkna ett solvärmesystems solfångarantal och tankstorlek. Du får självklart också veta hur stor del av t ex tappvarmvattenbehovet som täcks av solvärmesystemet. Samtidigt kan vi beräkna hur mycket du förväntas spara i olja eller gas när systemet är installerat. Solvärmeutbildning Vi fokuserar på kvaliteten och funktionen. Vi har utbildning för dig som är VVS-installatör där du lär dig dimensionering, utrustning och montering av solvärmesystem. Utbildningen tar ca en halv dag och sker på Roth Nordics nordiska huvudkontor i Frederikssund. Utbildningen växlar mellan teori och praktik, och vi har bl a en takkonstruktion inomhus där du under säkra förhållanden kan prova att montera våra solfångare. För att förenkla beräkningsprocessen kan du fylla i ett formulär på internet och maila till oss. Med hjälp av denna information gör vi en funktionell och ekonomisk beräkning, samt en materialspecifikation. Roth Solarsystem - Underlag för offert Underlaget mailas till: service@roth-nordic.se Namn: Adress: Telefon nr.: E-post: Plats för installation (närmaste stad): Installatör: Antal boende i huset Vuxna: Barn: Husets storlek m² Antal våningar: Användning solvärme: Varmvatten Varmvatten och värme Pool Poolvolym (m³) Nuvarande uppvärmning: Direkt-el Elpanna (vattenburet) Olja/Ved Fjärrvärme Värmepump Årlig energiförbrukning: El (kwh) Olja (m³) Pellets (kg) Ved (m³) Annat Värmedistribution: Golvvärme Radiatorer Max. tilloppstemp. Taklutning och riktning: Väst Öst Taklutning ( ) Vädersträck Fristående montering Sydväst Sydost Syd Takkonstruktion: Tegel Plåt Korrugerad plåt Papptak Annat Finns ackumulatortank: Ja/Nej Volym (l) Solslinga (Ja/Nej) Avstånd mellan solpaneler och tank: Längd (m) Önskad installation: Ovan tak Infällt i tak På ställning 0-45 Fristående Övrig information: Roth Nordic AB Hanögatan 9, Malmö Tel: Fax: service@roth-nordic.se

8 En internationell koncern med lokal insikt Roth Nordic AB är ett dotterbolag till Roth Industries, med huvudkontor och produktion i Tyskland. Koncernen är en av Europas ledande producenter av VVSsystem. Koncernen sysselsätter ca 1000 medarbetare och omsätter ca 2 miljarder SEK om året. Kvalitet och miljö är mycket viktigt för oss och vi kompromissar inte, därför är våra produkter certifierade i enlighet med ISO 9001 och ISO Kvalitet i tid Kunden står alltid i centrum det är vår inställning i alla situationer. Förhållandet till våra kunder präglas av partnerskap och långvariga relationer. Kvalitet och service är en förutsättning för vår verksamhet och via vårt logistikcenter i Frederikssund, 40 km från Köpenhamn, ger vi service till Norden med produkter i tid. Vi vet nämligen hur viktigt det är att du får dina varor vid den tid vi har lovat. och försäljning via VVS-grossister är våra produkter lätt tillgängliga. Vi täcker hela Norden och när du köper från oss får du samtidigt professionell back-up och omfattande garantier, för vi är med hela vägen. Roth EkoEnergiKretslopp Vårt motto living full of energy betyder att vi i tanke och handling fokuserar på miljön, individen och utnyttjande av alternativa energikällor. Våra produkter gör det möjligt att producera, lagra och använda energi i en miljöriktig energicirkel, det sparar både CO2 och pengar. Roth har även Vattenburna golvvärmesystem MultiPex rörsystem AluLaserPlus rörsystem SnowFlex snösmältningssystem Tanksystem till regnvatten Kompletta VVS-system vi är med hela vägen Roth Nordic AB utvecklar, producerar och marknadsför kompletta VVS-system, speciellt anpassade för den nordiska marknaden. Med nationell säljorganisation Roth Nordic AB Hanögatan Malmö Tel Fax service@roth-nordic.se

Kompletta solvärmesystem

Kompletta solvärmesystem Energisystem Kompletta solvärmesystem Högeffektiva solvärmeanläggningar Living full of energy Solen skänker jorden enorma energimängder. Om man kunde ta tillvara all energi som strålar mot jorden under

Läs mer

Roth Solvärme. Produktsortiment.... living full of energy!

Roth Solvärme. Produktsortiment.... living full of energy! Roth Solvärme Produktsortiment... living full of energy! 1 Roth Solfångare Roth Heliostar plan solfångare Absorbator med högselektiv ytbehandling, 4 mm prismaslipat säkerhetsglas, svartfärgat hölje av

Läs mer

Roth Solvärme. Produktsortiment.... living full of energy!

Roth Solvärme. Produktsortiment.... living full of energy! Roth Solvärme Produktsortiment... living full of energy! 200 Roth Boken 2012-2013 Roth Solfångare Roth Heliostar S4 plan solfångare Absorbator med högselektiv ytbehandling, 4 mm prismaslipat säkerhetsglas,

Läs mer

Intelligent golvvärme

Intelligent golvvärme Intelligent golvvärme - kompletta system som är enkla att installera...living full of energy 1 GOLVVÄRME SOM ÄR ENKEL ATT INSTALLERA Roths golvvärmelösningar är utvecklade för professionella installatörer,

Läs mer

SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme

SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme Solen är en oändlig källa till förnybar energi. En resurs som ger smartare energianvändning för alla fastigheter som behöver värme och varmvatten under sommarhalvåret.

Läs mer

Solenergi som framtiden älskar.

Solenergi som framtiden älskar. Solenergi som framtiden älskar. Grundat 1997 Djurmo mellan Borlänge och Leksand, Dalarna Leverantör av flexibla värmesystem med solvärme. Leverantör och installatör av solcellsanläggningar för elproduktion

Läs mer

Solvärmesystem. Upptäck vårt eget solsystem

Solvärmesystem. Upptäck vårt eget solsystem THERMOTECH Solvärmesystem Upptäck vårt eget solsystem Välkommen Till Thermotechs värld Användarvänlighet, design och miljö. Det har varit ledstjärnor när vi skapat vårt solvärmesystem. Resultatet är kompletta

Läs mer

Fläktkonvektorer. 2 års. vattenburna. Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing!

Fläktkonvektorer. 2 års. vattenburna. Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! PRODUKTBLAD Fläktkonvektorer vattenburna Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! 2 års garanti Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula.se 416-087, 416-111,

Läs mer

Innehållsförteckning. I alla paket ingår:

Innehållsförteckning. I alla paket ingår: Solpaket för produkter Innehållsförteckning Solpaket för NIBE Split...1 Solpaket för NIBE F370/470...2 Solpaket för F1145/VPBS...3 Solpaket för F1145/VPAS...4 Solpaket för ackumulatortank med solslinga...5

Läs mer

Intelligent golvvärme

Intelligent golvvärme Intelligent golvvärme Kompletta system som är enkla att installera Living full of energy Ju större den värmeavgivande ytan är, desto mer effektiv och ekonomisk blir uppvärmningen av rummet. Vid uppvärmning

Läs mer

Fallstudie: Uppföljning av solvärmeanläggning i nybyggd förskola i Kil

Fallstudie: Uppföljning av solvärmeanläggning i nybyggd förskola i Kil Fallstudie: Uppföljning av solvärmeanläggning i nybyggd förskola i Kil När Kils Kommun skulle bygga den nya förskolan Skogsgläntan beslutades också att den också skulle få kommunens första solvärmeanläggning.

Läs mer

Tappvarmvattenstationer. sustainable energy solutions

Tappvarmvattenstationer. sustainable energy solutions SE Tappvarmvattenstationer sustainable energy solutions T-FAST Mini 3 4 T-FAST ie20 5 6 T-FAST ie35 7 8 T-FAST ie Compact 2 9 T-FAST ie60 11 12 BIG T-FAST ie 13 15 TERMOVENTILER T-FAST MINI Modul för varmvattenproduktion

Läs mer

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW är en ny generation luft/vattenvärmepumpar. Här förenar vi mer än 35 års erfarenhet av värmepumpteknik med den senaste utvecklingen. Resultatet blir en värmepump

Läs mer

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! Anslut energisparprodukter för vattenburen värme maximalt för pengarna! Om din bostad har vattenburen värme kan du reducera dina uppvärmningskostnader

Läs mer

Perifal Sol Solen som energikälla

Perifal Sol Solen som energikälla Perifal Sol Solen som energikälla Skattefri värme Generöst med varmvatten Perifal Sol Solen är den stjärna som är belägen i centrum av vårt solsystem. I omloppsbanor kring solen rör sig solsystemets planeter,

Läs mer

Solel och solvärme i villan. Lisa Ossman, SP Energiteknik

Solel och solvärme i villan. Lisa Ossman, SP Energiteknik Solel och solvärme i villan Lisa Ossman, SP Energiteknik Hur mycket solenergi finns det egentligen? Instrålningen mot jorden täcker 10 000 ggr vårt årliga energibehov i världen 12 kvm solceller per person

Läs mer

Var lyser solen bäst?

Var lyser solen bäst? Var lyser solen bäst? Bild: Institute för Environment and sustainability- European Commission Det strålar årligen in ca 10 000 gånger mer solenergi än den energi som används på jorden! Solceller (ger el)

Läs mer

Solenergi. en del av framtiden! Sol & Energiteknik ingår i NIBE-koncernen

Solenergi. en del av framtiden! Sol & Energiteknik ingår i NIBE-koncernen Solenergi en del av framtiden! Sol & Energiteknik ingår i NIBE-koncernen En timmes solinstrålning mot jordytan motsvarar den energi mänskligheten förbrukar på ett helt år! Ett vanligt villatak tar emot

Läs mer

ECODAN LUFT/VATTEN INVERTER. Ny revolutionerande teknik och ett komplett system för värme/varmvatten

ECODAN LUFT/VATTEN INVERTER. Ny revolutionerande teknik och ett komplett system för värme/varmvatten ECODAN LUFT/VATTEN INVERTER Ny revolutionerande teknik och ett komplett system för värme/varmvatten Ny effektiv och miljövänlig teknik sänker dina kostnader Ecodan ett komplett system I uteluften finns

Läs mer

IVT Solvärme. Kompletta solenergisystem för hus och fastigheter.

IVT Solvärme. Kompletta solenergisystem för hus och fastigheter. IVT Solvärme Kompletta solenergisystem för hus och fastigheter. Solenergisystem för fastigheter. Innehåll Solen vår starkaste energikälla. 4 Energibesparing och hållbarhet. 6 Om solfångare. 8 Solfångare

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

Octopus för en hållbar framtid

Octopus för en hållbar framtid EN MILJÖVÄNLIG VÄRMEPUMP FÖR IDAG OCH IMORGON Octopus har utvecklat och tillverkat värmepumpar sedan 1981 och har genom flera års utveckling tagit fram det bästa för miljön och kunden. Den senaste produkten

Läs mer

BIOTECH SOLVÄRME SOLFÅNGARE BFK DRAIN MASTER BDM

BIOTECH SOLVÄRME SOLFÅNGARE BFK DRAIN MASTER BDM BIOTECH SOLVÄRME SOLFÅNGARE BFK DRAIN MASTER BDM n 4 Biotech Solfångare BFK BIOTECH SOLFÅNGARE BFK SOLKRAFTVERKET Högsta kvalitetssäkerhet, flexibel tillverkning och kort leveranstid tack vare modern maskinpark

Läs mer

gratis värme från solen!

gratis värme från solen! Solvärme gratis värme från solen! K2 SOLFÅNGARSYSTEM Värmen från solen är miljövänlig, gratis och riktigt smart En investering som ger värme i många år FÖRDELAR MED SOLVÄRME BILLIGT OCH MILJÖVÄNLIGT MÅNGA

Läs mer

Solenergi. 2015 Lösningar för solvärme och solel med paneler som lämpar sig för alla typer av tak. Ditt tak kan betala en del av din elräkning!

Solenergi. 2015 Lösningar för solvärme och solel med paneler som lämpar sig för alla typer av tak. Ditt tak kan betala en del av din elräkning! Solenergi 2015 Lösningar för solvärme och solel med paneler som lämpar sig för alla typer av tak. Ditt tak kan betala en del av din elräkning! Plannja Solenergilösningar Solenergi är en oändlig, fri och

Läs mer

K-FLEX SOLAR SYSTEM L'ISOLANTE K-FLEX L'ISOLANTE K-FLEX K-FLEX SOLAR R K-FLEX TWIN SOLAR K-FLEX TWIN SOLAR CU

K-FLEX SOLAR SYSTEM L'ISOLANTE K-FLEX L'ISOLANTE K-FLEX K-FLEX SOLAR R K-FLEX TWIN SOLAR K-FLEX TWIN SOLAR CU K-FLEX SOLAR SYSTEM Komplett utbud av ISOLERINGSPRODUKTER Utformat för solvärme-system Snabb & enkel installation UV-beständig Utformat speciellt för SOLFÅNGARE L'ISOLANTE K-FLEX Erbjuder ett komplett

Läs mer

Roth Fördelarshunt Pro

Roth Fördelarshunt Pro Roth Fördelarshunt Pro Med termisk reglerventil för konstant framledningstemperatur och helautomatiskt varvtalsstyrd cirkulationspump. Fördelarshunten används tillsammans med Roth Golvvärmefördelare och

Läs mer

Roth SnowFlex Rörsystem

Roth SnowFlex Rörsystem Projekterings- och Monteringsanvisning... living full of energy! 1 Ett komplett snösmältningssystem för att hålla utomhusytor snö- och isfria Uppvärmning av utomhusytor såsom infarter, ramper, torg, gågator

Läs mer

CTC EcoSol paketerade systemlösningar för solvärme. Nyhet! Solenergi för vanligt folk.

CTC EcoSol paketerade systemlösningar för solvärme. Nyhet! Solenergi för vanligt folk. CTC EcoSol paketerade systemlösningar för solvärme. Nyhet! Solenergi för vanligt folk. Solen ger fem gånger mer energi än vad ditt hus förbrukar. Nu behöver du varken vara astronaut eller Uppfinnar Jocke

Läs mer

Octopus för en hållbar framtid

Octopus för en hållbar framtid EN MILJÖVÄNLIG VÄRMEPUMP FÖR IDAG OCH IMORGON Octopus har utvecklat och tillverkat värmepumpar sedan 1981 och har genom flera års utveckling tagit fram det bästa för miljön och kunden. Den senaste produkten

Läs mer

Steget mot framtiden. Synergi i optimalt energiutnyttjande. Fueltech

Steget mot framtiden. Synergi i optimalt energiutnyttjande. Fueltech Steget mot framtiden Synergi i optimalt energiutnyttjande Fueltech Mikael Jönsson Anders Persberg Energismart Boende Framtidens möjligheter med huset som kraftkälla! Var kommer Co2 utsläppen ifrån? Bostäder

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

Offert. Nordic Värmesystem

Offert. Nordic Värmesystem Offert Nordic Värmesystem Nordic Värmesystem AB levererar ett helhetskoncept med flexibla, energisnåla och miljövänliga systemlösningar som klarar den nuvarande energilagstiftningen om minskad energianvändning

Läs mer

AKVA-standardtank. AKVASAN-tank för installation i efterhand

AKVA-standardtank. AKVASAN-tank för installation i efterhand Värme ur vatten Värme enligt mått En Akvaterm-ackumulatortank kan kombineras med de flesta värmekällor oberoende av värmesystem. Akvaterms standardmodeller omfattar varmvattentankar för villor, allt från

Läs mer

Sol och frånluft värmer Promenaden

Sol och frånluft värmer Promenaden Sol och frånluft värmer Promenaden Sedan våren 2010 får brf Promenaden i Falun värme och tappvarm vatten från solfångare och värmepumpar. Investeringen mer än halverar behovet av fjärrvärme. Föreningen

Läs mer

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem DAIKIN BERGVÄRME Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump RÄTT VÄRMEPUMP FÖR ALLA FÖRHÅLLANDEN Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

Elomax 250 & 450. Det här är din nya chef i pannrummet.

Elomax 250 & 450. Det här är din nya chef i pannrummet. Elomax 250 & 450 Smartaste villavärmen! Det här är din nya chef i pannrummet. Elomax 250 & 450 Elomax. Hjärnan i ditt uppvärmningssystem. ELOMAX är designad för att möta framtiden. Den ersätter helt en

Läs mer

Daikin bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

Daikin bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin bergvärme Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump Rätt värmepump för alla förhållanden Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

Vår främsta energikälla.

Vår främsta energikälla. Vår främsta energikälla. Solen är en enorm tillgång! Med våra långa sommardagar har Sverige under sommaren lika stor solinstrålning som länderna kring Medelhavet! Ett vanligt villatak tar emot ca 5 gånger

Läs mer

Ackumulatortankar. Får värmen att räcka längre

Ackumulatortankar. Får värmen att räcka längre Ackumulatortankar Får värmen att räcka längre Publikationer utgivna av Energimyndigheten kan beställas eller laddas ned via www.energimyndigheten.se eller beställas genom att skicka e-post till energimyndigheten@cm.se

Läs mer

EXPERTER PÅ SOLVÄRME. DET STÅR VI FÖR. 25 ÅRS ERFARENHET SÄGER ALLT.

EXPERTER PÅ SOLVÄRME. DET STÅR VI FÖR. 25 ÅRS ERFARENHET SÄGER ALLT. SOLENERGI ÅT POOLEN EXPERTER PÅ SOLVÄRME. DET STÅR VI FÖR. 25 ÅRS ERFARENHET SÄGER ALLT. EFFECTA AB är din kompletta leverantör av miljövänliga helhetslösningar för uppvärmning av fastigheter. Med mer

Läs mer

Luft/vattenvärmepumpar. Trygg och energisnål uppvärmning för villor.

Luft/vattenvärmepumpar. Trygg och energisnål uppvärmning för villor. Luft/vattenvärmepumpar Trygg och energisnål uppvärmning för villor. En smidig installation som sparar pengar från första dagen. I den här broschyren har vi samlat all information du behöver om våra luft/vattenvärmepumpar.

Läs mer

Aqualux 750 Teknik Aqualux 500 Teknik GÖR VÄRMESYSTEMET FRAMTIDSSÄKERT! ETT EXEMPEL PÅ VAD SOM ÄR MÖJLIGT:

Aqualux 750 Teknik Aqualux 500 Teknik GÖR VÄRMESYSTEMET FRAMTIDSSÄKERT! ETT EXEMPEL PÅ VAD SOM ÄR MÖJLIGT: Aqualux 750 Teknik Aqualux 500 Teknik SVENSKTILLVERKAT GÖR VÄRMESYSTEMET FRAMTIDSSÄKERT! Energipriset har alltid förändrat sig beroende på tillgång och efter politikers beslut. Det var inte så länge sedan

Läs mer

Energismarta vattenmantlade braskaminer som värmer upp hela huset Fristående- och inbyggnadskaminer

Energismarta vattenmantlade braskaminer som värmer upp hela huset Fristående- och inbyggnadskaminer Ansluts mot värmesystemet Energismarta vattenmantlade braskaminer som värmer upp hela huset Fristående- och inbyggnadskaminer Var energismart och välj en vattenmantlad braskamin En vattenmantlad braskamin

Läs mer

IVT 633. Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare

IVT 633. Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare IVT 633 Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare Komplett värmepump för värme, varmvatten, ventilation och IVT 633 är den nya generationens värmepump. Den är utvecklad för att motsvara moderna

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

Luft/vattenvärmepumpar. Trygg och energisnål uppvärmning för villor.

Luft/vattenvärmepumpar. Trygg och energisnål uppvärmning för villor. Luft/vattenvärmepumpar Trygg och energisnål uppvärmning för villor. En smidig installation som sparar pengar från första dagen. I den här broschyren har vi samlat all information du behöver om våra luft/vattenvärmepumpar.

Läs mer

Oilon Geocube, MH, GT, SH och RE

Oilon Geocube, MH, GT, SH och RE Jordvärmepumpar Oilon Geocube, MH, GT, SH och RE Egnahemshus - Höghus - Industri Jordvärmepump Oilon Geocube 5 kw - 11 kw För byggnader på 90-300 m² Stor tappvattenproduktion Oilon Geocube -jordvärmepumpen

Läs mer

SOLVÄRMESYSTEM SMÅHUS

SOLVÄRMESYSTEM SMÅHUS SOLVÄRMESYSTEM SMÅHUS Innehåller information om olika systempaket som nyttjar solenergi! NYA AFFÄRSMÖJLIGHETER MED SOLVÄRME! SOLVÄRMESYSTEM Här följer grundläggande beskrivningar av de vanligaste systemen

Läs mer

Vår erfarenhet är din trygghet

Vår erfarenhet är din trygghet ENERGI FRÅN SOLEN. Solvärme i våra hushåll blir allt vanligare, det är bra för miljön och för ekonomin. Det sägs att solens strålar som träffar jorden under 5,5 minuter motsvarar jordens samlade energianvändning

Läs mer

Framtidens energicenter

Framtidens energicenter EC Svensk Framtidens energicenter ECOScience Systemtank ECOScience Bufferttank ECOScience sätter ny standard för energihantering i ditt hem. Detta uppnås genom effektiv energiförvaring och optimal användning

Läs mer

Solvärmestation. Thermotech solvärmesystem FÖRDELAR FAKTA

Solvärmestation. Thermotech solvärmesystem FÖRDELAR FAKTA FÖRDELAR Stilren design Komplett monterad vid leverans Låg vikt Inbyggd avluftare Enkel installation Reglercentral med bl.a. - Varvtalsstyning av pump - 13 förprogrammerade system FAKTA ARTIKELNUMMER 81600

Läs mer

NIBE AHP/AHPS/AHPH Ackumulatortank

NIBE AHP/AHPS/AHPH Ackumulatortank NIBE /S/H Ackumulatortank 2 Modulbyggd ackumulatortank med möjlighet till varmvattenberedning. /S/H är ett nytt modulbyggt ackumulatortankkoncept av typen "tekniktank". Varje modul i systemet är cm bred

Läs mer

VILLAVÄRME Ecodan Next Generation Luft-vatten värmepump. www.mitsubishivillavarme.se

VILLAVÄRME Ecodan Next Generation Luft-vatten värmepump. www.mitsubishivillavarme.se VILLAVÄRME Ecodan Next Generation Luft-vatten värmepump www.mitsubishivillavarme.se Spara pengar med nya Ecodan Next Generation det tysta, effektiva och miljövänliga värmesystemet som ger dig ett behagligare

Läs mer

enkel och solid Enkel och solid design med KAVANI fi nns inga kompromisser,

enkel och solid Enkel och solid design med KAVANI fi nns inga kompromisser, Stålskorstenar 1 enkel och solid En skorsten i superligan skorstenen är den absolut viktigaste delen i ett eldningssystem. Det är här som rökgaserna leds bort från förbränningen och här ska man definitivt

Läs mer

hemma hos uppvärmningssystem som kombinerar bergvärme med solfångare och därför ger en nära nog försumbar elräkning.

hemma hos uppvärmningssystem som kombinerar bergvärme med solfångare och därför ger en nära nog försumbar elräkning. hemma hos 17 Byggentreprenör Magnus Olsén har hus som både yrke och hobby. När han och hans fru lät bygga sitt eget drömhus för några år sedan ville han förverkliga alla de idéer han samlat på sig genom

Läs mer

Tellus vedpanna DP-serien. Lättskött och prisvärd

Tellus vedpanna DP-serien. Lättskött och prisvärd Tellus vedpanna DP-serien Lättskött och prisvärd Vedpanna för expert och novis Enkel att sköta och mycket prisvärd. En panna ur Tellus DP-serie som passar den inbitne vedeldaren lika bra som nybörjaren.

Läs mer

Solvärme. gratis värme från solen! SOLFÅNGARSYSTEM

Solvärme. gratis värme från solen! SOLFÅNGARSYSTEM Solvärme gratis värme från solen! K2 SOLFÅNGARSYSTEM solvärme är miljövänligt, gratis och riktigt smart en investering som ger gratis värme i många år GRATIS OCH MILJÖVÄNLIGT Solen har alltid varit vår

Läs mer

PromoSol 130/4. Electrotec Energy. Upphovsrättsskyddad Sida 1

PromoSol 130/4. Electrotec Energy. Upphovsrättsskyddad Sida 1 PromoSol 130/4 Sida 1 Innehåll 1 Allmänt... Fel! Bokmärket är inte definierat. 2 Produkt beskrivning... 3 3 Mått... 4 4 Teknisk specifikation... 4 5 Solkretspump, Grundfos Solar 20 65 130... 5 6 Montering...

Läs mer

Roth Solarsystem. Ett komplett sortiment för vattenburen solvärme

Roth Solarsystem. Ett komplett sortiment för vattenburen solvärme Solarsystem Ett komplett sortiment för vattenburen solvärme Solsystem Ett komplett sortiment för vattenburen solvärme Solar solfångarpaket utnyttjar solen med senaste teknik Solen skänker jorden enorma

Läs mer

Monteringsanvisning DALATANKEN:

Monteringsanvisning DALATANKEN: Monteringsanvisning DALATANKEN: 1. Förord Tack för att vi fick förtroendet att leverera DALATANKEN till Er. Vi vet att Ni kommer att bli nöjd med ert val och att Ni med vårt system får ett optimalt system.

Läs mer

Luft-till-vatten splitsystem

Luft-till-vatten splitsystem Luft-till-vatten splitsystem systemarkitektur Luft-tiLL-vatten splitsystem Carrier presenterar Xp energy den innovativa värmelösningen för bostadsapplikationer luft-till-vatten splitsystem. vi konstruerade

Läs mer

Daikin. Bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus

Daikin. Bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Daikin Bergvärme Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Rätt värmepump för alla förhållanden Daikin Bergvärme gör det riktigt enkelt att alltid skapa bästa besparing för alla hus. Glöm krånglig

Läs mer

ACKUMULATORTANK Hjärtat i husets värmesystem

ACKUMULATORTANK Hjärtat i husets värmesystem ACKUMULATORTANK Hjärtat i husets värmesystem Besparing som värmer gott Bistra vinterdagar eller solheta sommardagar oavsett när har du glädje och nytta av en ackumulatortank. Den ger värme och varmvatten

Läs mer

Prislista. Solenergilösningar 2015 JANUARI

Prislista. Solenergilösningar 2015 JANUARI Prislista Solenergilösningar 2015 JANUARI Plannja Solenergilösningar Solenergi är en oändlig, fri och ren naturresurs. Nyttjande av solenergi i form av uppvärmt vatten eller elektricitet ökar energieffektiviteten.

Läs mer

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem DAIKIN BERGVÄRME Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump RÄTT VÄRMEPUMP FÖR ALLA FÖRHÅLLANDEN Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

Snabbkurs i solceller!

Snabbkurs i solceller! Snabbkurs i solceller! En solcellsanläggning saknar helt rörliga delar som slits, kärvar eller går sönder. Detta gör att anläggningen behöver minimalt med service samtidigt som driftsäkerheten är oslagbar.

Läs mer

PERIFAL SOL SOLEN SOM ENERGIKÄLLA

PERIFAL SOL SOLEN SOM ENERGIKÄLLA PERIFAL SOL SOLEN SOM ENERGIKÄLLA Perifal Sol Solen är den stjärna som är belägen i centrum av vårt solsystem. I omloppsbanor kring solen rör sig solsystemets planeter, bland dessa jorden. Solljuset förser

Läs mer

Fjärrvärmecentral Alfa Laval Midi Wall

Fjärrvärmecentral Alfa Laval Midi Wall Användningsområde Standardiserad komplett fjärrvärmecentral för uppvärmning och tappvarmvattenberedning för flerfamiljshus(10-30 lgh). Enheten kopplas direkt till fjärrvärmenätet och den kombinerade reglercentralen/rumsgivaren

Läs mer

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR ELPANNA. Uponor Elpanna

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR ELPANNA. Uponor Elpanna UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR ELPANNA levereras komplett med pump, styrutrustning, expansionskärl m m. Pannan, som monteras på vägg, är speciellt anpassad för golvvärmesystem. Frontplåtarna är av vitlackerad

Läs mer

Made in Sweden. Solvärme i kombination med fjärrvärme

Made in Sweden. Solvärme i kombination med fjärrvärme Made in Sweden Solvärme i kombination med fjärrvärme Inkoppling av solvärme mot fjärrvärme Hur värmen tas till vara på i undercentralen finns det en rad olika lösningar på beroende på omständigheterna

Läs mer

Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten

Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten Möjlighet att styras och övervakas över Internet Ett teknologiskt

Läs mer

Monterings- och installationsanvisning SUNPUR vakuumrör-solfångare

Monterings- och installationsanvisning SUNPUR vakuumrör-solfångare Monterings- och installationsanvisning SUNPUR vakuumrör-solfångare Northern Nature Energy 1 02/2009 Innehåll Allmänt om solvärmeanläggningar 3 Allmänna råd 6 Placering 7 Dimensionering 7 Montering på tak

Läs mer

PRODUKTKATALOG SUNCARRY SOLVÄRME

PRODUKTKATALOG SUNCARRY SOLVÄRME PRODUKTKATALOG SUNCARRY SOLVÄRME 2010 1 Innehåll Sidan 3 4 Solfångare Sidan 4 5 Drivpaket Sidan 5 6 Drivpaket tillbehör Sidan 7 Special kopplingar Sidan 7 Solautomatik Sidan 8 Övriga tillbehör Sidan 8

Läs mer

NIBEAHP/AHPS/AHPH. Modulbyggd ackumulatortank med möjlighet till varmvattenberedning. Ackumulatortank

NIBEAHP/AHPS/AHPH. Modulbyggd ackumulatortank med möjlighet till varmvattenberedning. Ackumulatortank NIBE/S/H Ackumulatortank 2 Modulbyggd ackumulatortank med möjlighet till varmvattenberedning. /S/H är ett nytt modulbyggt ackumulatortankkoncept av typen "tekniktank". Varje modul i systemet är 60 cm bred

Läs mer

iljömärk produkt! www.froeling.com

iljömärk produkt! www.froeling.com Miljömärkt produkt! www.froeling.com Uppvärmning med ved Fröling har arbetat med att effektivisera användningen av trädbränslen i snart fem decennier. I dag står Fröling för modern värmeteknik för biobränslen.

Läs mer

PROBLEM: Det kan vara svårt att veta. av varmvatten. solutions for flow technology

PROBLEM: Det kan vara svårt att veta. av varmvatten. solutions for flow technology PROBLEM: Det kan vara svårt att veta anläggningens behov av varmvatten LÖSNING: VI HAR ACKumulatortankar för alla behov solutions for flow technology ACKUMULATORTANKAR TILLÄMPNINGAR System AT 8475 Varmvattenberedning

Läs mer

Solfångare. Miljövänlig värme från Småland. Ett miljövänligt sätt att sänka dina varmvattenkostnader.

Solfångare. Miljövänlig värme från Småland. Ett miljövänligt sätt att sänka dina varmvattenkostnader. Solfångare Ett miljövänligt sätt att sänka dina varmvattenkostnader. Miljövänlig värme från Småland. Vi har varit drivande i utvecklingen av miljövänliga värmesystem i snart 40 år. Från vår fabrik i Tranås

Läs mer

Vedvärme när den är som effektivast

Vedvärme när den är som effektivast Vedvärme när den är som effektivast 2 www.kakelugnspannan.se Kakelugn, öppenspis, vedpanna och ackumulatortank, allt i ett skal Kakelugnspannan är en kombination av de bästa egenskaperna från kakelugnen

Läs mer

Fungerar solvärme i Sverige?

Fungerar solvärme i Sverige? Solvärmesystem - dimensionering i i - installationsexempel mindre system - Installationsexempel stora system Klaus Lorenz -Forskningsingenjör SERC -Företagsledare Svesol värmesystem - Leverantör av flexibla

Läs mer

Byt till Sverigesolen Producera ditt eget varmvatten! För dig med direktverkande el! AQUASMART

Byt till Sverigesolen Producera ditt eget varmvatten! För dig med direktverkande el! AQUASMART Byt till Sverigesolen Producera ditt eget varmvatten! För dig med direktverkande el! AQUASMART Sverigesolen spar upp till 50% och ger inga koldioxidutsläpp Energin är idag den enskilt största kostnaden

Läs mer

Solelserbjudande från Södra. Egen solel

Solelserbjudande från Södra. Egen solel Solelserbjudande från Södra Egen solel Så här tillverkas solel Solelserbjudande från Södra För att producera din egen el från solens energi behöver du ett tak eller en markyta utan skuggor. Se över hur

Läs mer

Fastighetsägare. i en klass för sig själva!

Fastighetsägare. i en klass för sig själva! Fastighetsägare i en klass för sig själva! De har valt att värma sina fastigheter med biobränsle, vilket är det överlägset bästa sättet att spara pengar och miljö! Välkommen att välja en lösning som passar

Läs mer

Solenergi - Ett lysande energialternativ

Solenergi - Ett lysande energialternativ Solenergi - Ett lysande energialternativ Bild: istockphoto. Intro Denna broschyr syftar till att ge en introduktion till hur solenergi fungerar, vilka användningsområden som är fördelaktiga samt vilka

Läs mer

Varför Vaillant? För att vi erbjuder vägghängd komfort med maximal effektivitet för de stora behoven. Vägghängd gaspanna

Varför Vaillant? För att vi erbjuder vägghängd komfort med maximal effektivitet för de stora behoven. Vägghängd gaspanna Vägghängd gaspanna Varför Vaillant? För att vi erbjuder vägghängd komfort med maximal effektivitet för de stora behoven ecotec plus VC 806/5-5 / VC 1006/5-5 / VC 1206/5-5 ecotec plus för de fullvuxna skräddarsydda

Läs mer

Bruksanvisning för multifunktionstank MWT MWT 500.3

Bruksanvisning för multifunktionstank MWT MWT 500.3 Bruksanvisning för multifunktionstank MWT 300.3 MWT 500.3 2011-07-13 Läs bruksanvisningen noga innan produkten tas i bruk INNEHÅLLSFÖRTECKNING Garantivillkor 3 Generell information 4 Komponenter 5 Tekniskdata

Läs mer

Solfångare. Ett miljövänligt sätt att sänka dina varmvattenkostnader

Solfångare. Ett miljövänligt sätt att sänka dina varmvattenkostnader Solfångare Ett miljövänligt sätt att sänka dina varmvattenkostnader 2 Du sparar pengar, men miljön är den stora vinnaren. Solvärme är idag det mest miljövänliga alternativet för uppvärmning. Framförallt

Läs mer

Värmeväxlarpaket TMix E

Värmeväxlarpaket TMix E THERMOSYSTEM TM GOLVVÄRME Värmeväxlarpaket TMix E TMIX E-20 TMIX E-30 FÖRDELAR Färdigbyggd vid leverans. Kan kopplas direkt mot golvvärme eller industrifördelare. Möjliggör frostskydd av markvärmeanläggningaroch

Läs mer

Specialister på solvärme och flexibla värmesystem

Specialister på solvärme och flexibla värmesystem www.svesol.se Specialister på solvärme och flexibla värmesystem KATALOG 32 FASTIGHET Svesol Värmesystem AB katalog nr 32/fastighet www.svesol.se 1 Stora system spar mer Ju högre förbrukning av varmvatten

Läs mer

Energiförsörjning Storsjö Strand

Energiförsörjning Storsjö Strand Farzad Mohseni, Sweco Energuide Stockholm 2012-05-23 Energiförsörjning Storsjö Strand 1 Sustainergy Energieffektivisering Energiplaner, klimatstrategier m.m. åt kommuner/län/regioner Energitillförsel ur

Läs mer

Framtidens. ergvärmepump DAIKIN ALTHERMA VÄRMEPUMP FÖR BERGVÄRME

Framtidens. ergvärmepump DAIKIN ALTHERMA VÄRMEPUMP FÖR BERGVÄRME Framtidens ergvärmepump DAIKIN ALTHERMA VÄRMEPUMP FÖR BERGVÄRME Daikin Altherma värmepump för bergvärme fördelar Geotermisk energi är en fri energikälla som kan användas för uppvärmning och varmvatten.

Läs mer

Hjärtat i ditt värmesystem!

Hjärtat i ditt värmesystem! Hjärtat i ditt värmesystem! www.ecoscience.se Svensk DESIGN ENVIRONMENT EFFICIENCY Dags att ta ditt ansvar för dina barns framtida miljö! Hos ECOScience hittade vi svaret på vår dröm ett miljövänligt och

Läs mer

ECODAN. Luft-vattenvärmepump. www.mitsubishivillavarme.se

ECODAN. Luft-vattenvärmepump. www.mitsubishivillavarme.se ECODAN Luft-vattenvärmepump www.mitsubishivillavarme.se Spara pengar med nya Ecodan Next Generation det tysta, effektiva och miljövänliga värmesystemet som ger dig ett behagligare inomhusklimat i hemmet.

Läs mer

Neotherm solenergi. Klimatvänlig uppvärmning av tappvatten och centralvärme

Neotherm solenergi. Klimatvänlig uppvärmning av tappvatten och centralvärme Neotherm solenergi Klimatvänlig uppvärmning av tappvatten och centralvärme THE FLOW OF ENERGY Solvärme i vår värld Solenergi en kontinuerlig energikälla som är helt gratis för dig. Även om Sverige ligger

Läs mer

Utbildningskompendium Solvärme

Utbildningskompendium Solvärme Utbildningskompendium Solvärme Allmän information: - Vi pratar termiska system inte solceller inte luftburna system... - Vi pratar indirekta system inte direkta. D.v.s. Vi har ett värmebärarmedium i solfångaren

Läs mer

Luft/vatten. 5 års. värmepump. 2 års. Art.nr: 416-107, 416-116. garanti PRODUKTBLAD. garanti. Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula.

Luft/vatten. 5 års. värmepump. 2 års. Art.nr: 416-107, 416-116. garanti PRODUKTBLAD. garanti. Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula. PRODUKTBLAD Luft/vatten värmepump Art.nr:, 5 års garanti Kompressordel 2 års garanti Övriga delar Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula.se , Värmepump luft/vatten Anslut energisparprodukter för vattenburen

Läs mer

Alfa Laval Mini Plus Fjärrvärmecentral Mini Plus

Alfa Laval Mini Plus Fjärrvärmecentral Mini Plus Användningsområde Standardiserad komplett fjärrvärmecentral för uppvärmning och tappvarmvattenberedning i villor och flerbostadshus (1-12 lgh). Enheten kopplas direkt till fjärrvärmenätet och installationenen

Läs mer

Luft/vatten. värmepump. 2 års. Art.nr: 416-107, 416-086 5 års. garanti PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing!

Luft/vatten. värmepump. 2 års. Art.nr: 416-107, 416-086 5 års. garanti PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! PRODUKTBLAD Luft/vatten värmepump Art.nr: 416-107, 5 års garanti Kompressordel 2 års garanti Övriga delar Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula.se

Läs mer

Halvera Mera med Climate Solutions Energieffektiv Värme och Kyla

Halvera Mera med Climate Solutions Energieffektiv Värme och Kyla Climate Solutions Sweden AB Dåntorpsvägen 33 HL SE-136 50 HANINGE www.climatesolutions.se Phone: +46 8 586 10460 Mob: +46 8 76 525 0470 Mitt namn: Bertil Forsman Korta fakta Climate Solutions: Företaget

Läs mer

Agenda. Vad är vad? Solfångarsystem - solvärme Typer av solfångare Sol-värme-ekonomi

Agenda. Vad är vad? Solfångarsystem - solvärme Typer av solfångare Sol-värme-ekonomi Agenda Vad är vad? Solfångarsystem - solvärme Typer av solfångare Sol-värme-ekonomi Vad är el och elpris? Så fungerar en solcell! Elproduktion av solceller i Sverige? Sol-el-ekonomi! Frågor? Sol-el Genererar

Läs mer