Gävle OK. Verksamhetsplan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Gävle OK. Verksamhetsplan 2005 2005-03-06"

Transkript

1 Gävle OK Verksamhetsplan

2

3 Inledning Nu börjar den nya organisationen att trimmas där kommittéerna är representerade i styrelsen. Goda kontakter, färsk information och gemensam planering är viktiga för att skapa en väl fungerande klubb. Det ska bli intressant att följa styrelsens arbete kommande år. GOK-stugan en oas och vattenhål för oss klubbmedlemmar och andra frisksportare är i behov av flera ingrepp i form av reparationer och ansiktslyftningar. Åtgärderna måste till i år. Idéer och planer finns det gott om. GOK-stugan har en potential för skilda aktiviteter. Blandar vi också in klubblokalen in i bilden tillsammans med vår omfattande verksamhet så är problembilden mer omfattande. Det är brist på utrymme, fina lokaler, duschar för alla, kontor, förvaring och det viktigaste en gemensam träffpunkt där alla ryms efter träningarna. Vinterns träningar från Hemlingbystugan fortsätter i en härlig anda. Allt fler söker sig till träningarna där eftersnacket fortsätter i klubblokalens vrå. Hemlingbystugan med de nya arrendatorerna kommer in i en ny era där det kommer att hända mycket i och runt omkring. Förändringarna kommer troligen att påverka delar av vår verksamhet. Därför vill styrelsen ta upp ämnet om en Ny klubbstuga för året runt samlingsplats där vi alla kan träffas, träna ifrån, duscha och basta, fika, äta, m.m. Styrelsen startar en grupp som tittar närmare på alternativ till en Ny klubbstuga nära hemlingbybacken. Klubben och kommittéerna är i ständigt behov av ansvariga och ledare till olika befattningar och uppgifter stora som små. Ledarrekrytering och utbildningar är ett måste krav för oss. Genom att i tidig ålder få medverka i olika uppgifter bl.a. på våra tävlingar så skolar vi in nya in i organisationen. Styrelsen vill stödja bildandet av ett Ungdomsråd. Rådet ska formas av ungdomar mellan år. De ska ges möjlighet att ställa krav men också ta ansvar. Förhoppningarna är att ungdomarna får en bra start i ledarskap och ansvarstagande. Styrelsen föreslår att medlemsavgiften för 2006 ska vara oförändrad. Här följer verksamhetsplanen för Gävle OK. Kommittéerna redovisar i stora drag deras ambitioner och mål för det nya orienteringsåret 2005.

4 Gävle Orienteringsklubb 4 Gävle Ungdomskommittén ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNING till år 2007: 10 stycken nya tävlingsaktiva per år. Utbildning Målsättning Utbilda en ledare per år vid någon SOFT-utbildning. Vi erbjuder alla ledare att gå barnledarutbildning. Genomföra en studiecirkel för svarta gruppen varje år (teknikträning, kartläsning, arrangemang, banläggning, säsongsavslutning etc.). Ledarna är vår viktigaste resurs och det är viktigt att vi har välutbildade ledare som är motiverade att utbilda våra ungdomar. Nyrekrytering Målsättning Genomföra nyrekryteringsverksamhet varje år. Rekrytera tre nya ledare varje år. Behålla 50 % av nybörjarna till hösten. Nyrekryteringsansvarig är Carina Lif. Ansvarig organiserar och administrerar nyrekryteringen under de fyra veckor de pågår, därefter ansvarar gruppansvariga i gröna/ gula gruppen för de nya barnen. Vi avser att genomföra aktiviteter på ungefär samma sätt som under fjolårets nyrekrytering: Tre stadsdelsvisa nybörjarkurser ( Börja med orientering ) under slutet av april maj. Gemensam fortsättning i anslutning till ordinarie ungdomsträning vid klubbstugan under maj juni, vilken därefter övergår i gul grupp under hösten. Fortsättningskursen kommer även i år att innehålla en föräldrakurs för intresserade föräldrar och i mån av plats övriga vuxna nybörjare. För att rekryteringsverksamheten ska vara framgångsrik förutsätts dock att den fortsätter att vara hela klubbens angelägenhet och att många medlemmar hjälper till.

5 Gävle Orienteringsklubb 5 Gävle Behålla Målsättning Upptaktsträff med föräldramöte i början av barmarkssäsongen i varje enskild grupp. Samtliga ungdomar bör duscha efter träningen i GOK-stugan under våren. Organisera träffar en gång i månaden hemma hos för svarta, januari mars. Organisera enkelt gemensamt fika efter träningarna under våren. Arrangörsgrupp bland ungdomarna anordnar säsongsavslutning. Vid säsongsavslutning utse årets rookie i varje träningsgrupp, som inte ska vara baserat på tävlingsprestation. Vårruset i maj för tjejerna. Aktivt arbeta för tjejsatsning under året En viktig anledning till att delta i vår verksamhet skall vara en rolig och social gemenskap. Orientering är en relativt svårtillgänglig sport och vi ser föräldrarna som mycket viktiga för att kunna behålla ungdomarna. Vi ordnar därför gratis nybörjarkurs för nya föräldrar, för att även behålla dem inom verksamheten. Träning Målsättning Två träningstillfällen per vecka för svarta gruppen. Koordinationsmoment för alla gruppen, t.ex. leka i skogen, tarzanstig (inte på fotbollsplanen ). Långsiktigt verka för att en hinderbana upprättas (stuggruppen!) vid GOKstugan. Tävlingslika träningsarrangemang vid ordinarie måndagsträning under vår och höst. Uppmuntra träningsflit t.ex. genom att gruppansvarig har stapeldiagram där deltagare vid träningen får notera sig för det s.k. flitpriset. Ungdomskommittén strävar efter hög träningskvalitet och god samverkan med träningskommittén. Egna träningsarrangemang har vi vanligtvis en kväll per vecka. Under vintern är det Träning för alla i Hemlingby som gäller där vi har (mer eller mindre) lekfull löpträning ibland med inslag av orienteringsteknik eller spänst/ snabbhet/styrka. När förutsättningar finns rekommenderar vi ungdomarna att åka skidor.

6 Gävle Orienteringsklubb 6 Gävle Under vår och höst tänker vi genomföra teknikträningar av hög kvalitet. Detta uppnås genom att träningarna har vissa grundmoment som återkommer varje träningstillfälle: LEK-TEKNIK-KONDITION. Teknikträningen genomförs som delmoment och svårighetsgraden ökar successivt under året anpassade till utbildningstrappan. Vi kommer i svarta gruppen liksom förra året genomföra en studiecirkel i full koll orienteringsteknik med tillhörande praktik på lämplig karta. Måndagsträningarna i Hemlingby är enklare momentstyrd träning och på torsdagsträningarna nyttjar vi TRK:s teknikträningar på andra svårare områden för dem som känner sig mogna att prova på svårare teknikträningsmoment. Samtliga träningar och aktiviteter planeras i studiecirkelform under januari mars. Då sker även dokumentation och förändringar av teknikträningsövningarna. Vi har två fasta samlingsplatser för träning Hemlingby på våren och Skidstavallen på hösten. Vi kommer att ha inskolnings-/träningstävlingar på onsdagskvällar i parkmiljö under maj juni tillsammans med UIG inom Gästrikland och troligen även någon komplettering på hemmaplan. Syfte är att skola in nya orienterare i tävlingsmomentet och få våra etablerade ungdomar att köra högintensiva träningar som utvecklar löpförmågan parallellt med orienteringsförmågan i hög fart. Samarbetsgruppen för Ungdomar i Gästrikland (UIG) Målsättning Medverka i och ansvara för minst en gemensam aktivitet i UIG. Genom representation i samarbetsgruppen för Gästrikland (GOF) medverka och påverka till utvecklingen av ungdomar och nyrekryteringsinsatser i orientering tillsammans med andra orienteringsklubbar i distriktet. Sammankallande är Ingemar Gillgren och representanter för GOKär Jan Sjöhed och Ulf Eriksson (junioransvarig). GOK tar under 2005 ansvar för: Gemensamma träffar under våren för träningsgrupp år (junioransvarig). Organisera resor till Juniorcup (junioransvarig). USM-förberedande träning och tävlingsresan. Gästrikelägret. Verka för samordning med övriga klubbar för deltagande i Rikslägret i Idre.

7 Gävle Orienteringsklubb 7 Gävle Läger och särskilda tävlingsresor Externa arrangemang Påsklägret ansvarar TRK för. Ungdomskommittén har inget engagemang. Riksläger för våra ungdomar i svarta gruppen. Egna arrangemang Teknikträningsläger april i Uppsala för svarta gruppen. Dagläger (främst röda gruppen) med intensiv teknikträning under tiomilahelgen, eventuellt med övernattning fredag lördag i klubbstugan. Tävlingsresa vår den maj till Alfta-Ösas tävling med buss och övernattning. Dagläger för yngre ungdomar i slutet av sommarlovet. svarta gruppen deltar som ledare. Tävlingsresa höst med buss till Österåkerskavlen (Stockholm) eller Klubbslaget (Uppsala) i oktober. Tävlingsresa höst till Dala-Dubbeln för de äldsta och tuffaste i oktober. Tävling Målsättning Minst 75% av ungdomarna skall delta vid GP. Delta med minst ett flick- och pojklag vid Tiomila (maj) och U-tiomila varje år. Utmärkelsen Årets ungdomsgokkie utökas till att gälla en tjej och en kille. Under våren utse prova på-tävling där samtliga nya orienterare får nödvändig hjälp av ledare. Ungdomskommitténs verksamhet syftar främst till att utbilda ungdomarna i orientering som tävlingsidrott, varför vi uppmuntrar till tävlingsdeltagande i allmänhet. En förbättring som vi tror kommer underlätta tävlingsdebut: Steg 1 prova på det vid tävlingslik träning måndagsträningen. Steg 2 prova på serietävlingar i enkel terräng i närmiljö se träning ovan. Steg 3 prova på utvecklings-/inskolnings tävlingsklass vid tävling i distriktet. Steg 4 delta vid GästrikeCupen samt att starta i ett lag i GP-lagtävling under hösten. Vi kommer att delta i kavlarna Tiomila och Ungdomens tiomila som höjdpunkter i lagtävlingar. Andra större individuella tävlingar som ungdomarna kan bli uttagna till är Distriktsmatchen (13-16 år) och Ungdoms-SM (15-16 år).

8 Gävle Orienteringsklubb 8 Gävle Organisation Målsättning Rekrytera minst en kvinnlig ledare per år Rekrytera minst tre nya ledare per år Ungdomskommittén har även en ledamot i styrelsen, som för tillfället är ordföranden i kommittén, Jan Sjöhed. Det som kallas ungdomskommittén består av ordförande och vice ordförande, vilka är valda, samt ett antal ledare som rekryterats på annat sätt. Besättningen för år 2005 ser (i skrivande stund) ut så här: Ordförande Vice ordförande Rekryteringsansvarig Stadsdelsansvariga rekrytering (gällde 04; med reservation för ändringar) Gruppledare ParkCup Jan Sjöhed Harald Knutsen Carina Lif Maria Nilsson och Erik Klingström (Andersberg) Sandra Elmefjäll och Monica Johansson (Sätra-Stigslund) John Almén och Hans-Erik Eriksson (Bomhus) Jan Sjöhed Carina Lif Karin Möllerberg Harald Knutsen Ulf Eriksson Jerker Boman Hans Lemoine Jan Nilsson Olle Kellner Peter Herbert Anna-Lena Tynong (ny) Anette Sjöberg (ny)

9 Gävle Orienteringsklubb 9 Gävle Tränings- och tävlingskommittén Funktion Tränings- och tävlingskommittén under 2005 består av: Samordnare, sekreterare Träningsledare Elitledare, damer Elitledare, herrar Juniorledare Läger Anmälan, ekonomi UK, HD Åsa Jernberg Markus Martinelle Ingela Eriksson Göran Hedman Ulf Eriksson Ola Johansson Lars Jansson Ingela Eriksson Mattias Eriksson Göran Hedman Övriga funktionärer: Gubb-UK Gum-UK Mats Hemström Margareta Lemoine Träningsverksamhet Träningsplanering enligt nedan: Vinter Vår Sommar Höst Måndag Löpning, gymnastik Måndagsrundan Tisdag Kvalitet Kvalitet Kvalitet Kvalitet Onsdag Veckotur Veckotur Veckotur Torsdag Snabbdistans/distans OL-teknik OL-teknik OL-teknik Fredag Lördag Söndag Innebandy Långdistans Nytt för i år är att vi flyttat fram söndagsträningarna en timme till kl. 11:00 för att testa om det kommer fler deltagare, speciellt juniorer, till dessa.

10 Gävle Orienteringsklubb 10 Gävle Samarbete med GOF (Gästriklands Orienteringsförbund) sker inom TRK. Ett exempel på detta är den årliga Vintercupen där de största klubbarna i Gästrikland turas om att arrangera deltävlingar. I år ser programmet ut så här: Lördag 6 februari, Storviks IF Torsdag 24 februari, OL-gymnasiet Lördag 5 mars, Gävle OK Torsdag 17 mars, OK Hammaren Läger 22-23/1, skidläger i Harsa, ansvarig Ola Johansson /3, tävlingshelg med Södertäljes tävling och Måsenstafetten, ansvariga UK /3, påskläger med teknikträningar, i Stockholmstrakten, ansvarig Åsa Jernberg. 6-7/8, SM-läger i Dalarna med Malmias tävling, ansvariga UK. 6-10/7, fjälläger Vemdalen, ansvarig Ola Johansson. Tävlingsverksamhet Rekommenderade tävlingar kommer att utses som tidigare, och skrivas in i månadsbladet Sumpskon och på hemsidan. Anmälan till tävlingarna sker genom Klubben Online; läs mer under Klubbinfo på För att täcka kostnaderna för tävlingsverksamheten kommer även i år en tävlingsavgift att tas ut på 300kr/säsong. Kavlar/Laguttagning UK har en 10-milamapp, som finns tillgänglig i klubblokalen, med tävlingsinformation och gamla kartor o.s.v. som löparna ska gå igenom innan tävlingen. UK ska även försöka jobba med att hitta lagledare/peppare (som inte själva är med och tävlar) till de större kavlarna, t.ex. någon som har koll på tider och kokar korv/soppa till löparna. UK kommer också att ordna någon/några UK-testträningar som kommer att ligga till grund för vissa kavleuttagningar.

11 Gävle Orienteringsklubb 11 Gävle KM Kommittén ansvarar för att tre klubbmästerskap (dag, natt och kort) arrangeras varje år genom att välja ut vissa åldersgrupper som ska fungera som funktionärer. Ett informationsdokument om att arrangera KM finns hos TRK och på under Dokument (internt efter att man loggat in på hemsidan). Så här är årets KMtävlingar planerade: Natt-KM i Mårdäng, 7 april, ansvariga D60-79 (H70-). Kort-KM vid Klubbstugan, 25 maj, ansvariga D Dag-KM i Hagsta (förslag), 4 juni, ansvariga H Målsättning TRK:s målsättning då det gäller antalet klubbmedlemmar på träningsaktiviteterna är att bibehålla och även gärna öka antalet deltagare. Detta ska uppnås genom att ha hög kvalitet på träningar och läger. För att få bra kvalitet på träningarna (gäller alla sorters träningar), ska den som är träningsansvarig vid tillfället informera och ha en genomgång innan träning, om vad som ska tränas och vad syftet med träningen är. Målsättning finns även till att ordna fler OL-teknikträningar, vilket ska uppnås genom att ha några kartområden med fasta kontroller. Årets områden kommer att bli Nälltärnberg och Trödje/Björke. De fasta kontrollerna ska sitta ute under sommarhalvåret och mallkarta ska alltid finnas i klubblokalen (får inte tas därifrån). Under vinterhalvåret finns fasta reflexer utsatta för natträning i Hemlingbyområdet. För att få med högskolestudenter på våra aktiviteter ska TRK även i fortsättningen ha gott samarbete med Högskolan i Gävle och GOS (Gefles Orienterande Studenter). Juniormentorgrupp Erfarenhetsutbytet, speciellt från de rutinerade elitseniorerna/veteranerna, till de elitsatsande juniorerna och yngre seniorerna ska bli bättre. Detta ska uppnås genom att mentorsgrupper och eventuellt enskilda mentorer ska hjälpa till med att stötta och utveckla de yngre. Inom mentorskapet kommer det att fokuseras först och främst på OL-teknik.

12 Gävle Orienteringsklubb 12 Gävle Resultatinriktad elitmålsättning Denna målsättning har tagits fram genom diskussioner i elitgruppen. Den bygger på att klubbens ekonomiska resurser bibehålls på nuvarande nivå. Målsättningarna ska uppnås bland annat genom: Bättre deltagande på de gemensamma träningarna, genom att göra dem roliga och konkurrenskraftiga. Fasta teknikkontroller som gör det enkelt att arrangera bra OL-teknikträningar. Att träningens syftet klargörs, speciellt på OL-teknikträningarna. Att förbättra löpförmågan för att bättre hänga med, speciellt i stafetterna. Att träna i kuperad terräng inför SM i Dalarna. Uppföljningspass (även för seniorer) som bör genomföras på vissa OLteknikträningar. Varje elitlöpare ska göra en individuell målsättning inför säsongen. Där ingår bland annat att varje löpare ska analysera sina starka och svaga sidor samt systematiskt träna upp de svaga sidorna och bibehålla de starka. SM går i år på relativt nära håll (Dalarna) och SM-läger planeras därför till Ludvikatrakten den 6 7/8, då man kommer att springa Malmias tävling och även något teknikträningspass. Det kommer även att finnas möjlighet vid ytterligare ett tillfälle att åka dit och utnyttja SMträningpaket, som TRK köper in för de aktuella SM-löparna. Några utvalda mål, av olika typ, som elitlöparna har satt upp för säsongen 2005 Individuellt Ranking Damer 2 löpare bland de 200 bäst rankade 5 löpare bland de 300 bäst rankade 10 löpare bland de 500 bäst rankade DM Damer Dominerande klubb NM Damer 3 4 medaljer SM Damer 5 löpare kvalificerade till klassisk och kortdistans 2 löpare till final i klassisk och kortdistans 1 löpare i topp-10

13 Gävle Orienteringsklubb 13 Gävle Kavlar DM SM Tiomila Jukola/Venla Herrar Damer Herrar Damer Herrar Damer Herrar Damer Koppar- Herrar /Siljanskavlen Damer Guld, silver, brons Guld + en medalj till H20 bland de 20 bästa H21 bland de 30 bästa Två lag Två lag 1:a-laget bland de bästa (max 15 minuters bom på 10 löpare) Bland de 60 bästa 1:a-laget bland de 40 bästa (max 10 minuters bom på 7 löpare) 2:a-laget bland de 150 bästa Bland de 90 bästa Bland de 5 bästa (max 5 minuters bom på 5 löpare) Bland de 20 bästa Rånäskavlen Herrar Bland de 10 bästa (max 5 min bom på 5 löpare) Långsiktig elitmålsättning för Gävle OK (togs fram vid årsskiftet ) Ranking DM Varje år ska ytterligare 1 herrlöpare vara bland de 160/250/500 bästa och ytterligare 1 damlöpare vara bland de 200/300/500 bästa. Dominerande klubb i Gästrikland. NM 12 medaljer, varav 2 guld, under åren medaljer, varav 3 guld, under åren SM Minst 20 löpare kvalificerade till klassisk och kortdistans Därefter ska ytterligare 2 löpare per år vara kvalificerade till klassisk och kortdistans. 5 medaljer, varav 1 guld totalt Budkavlar SM: , placering 5 10 för H 21, för D , medalj för H 21, för D 21. I H 20 och D 20 är målsättningen att varje år vara bland de 10 med minst ett av lagen samt 2 medaljer. 10-mila och Jukola: , H 21 placering -20, D 21 placering , H 21 placering -15, D 21 placering -40.

14 Gävle Orienteringsklubb 14 Gävle Övrigt Minst 2 löpare per år ska genomgå tränarkurs. Genomföra KM i banläggning. Genomföra läger inför SM och/eller viktiga kavlar. Genomföra studiecirklar/föreläsningar med tema efter behov/önskemål från löparna. En plan för hur målsättningen ska uppnås kommer, inför varje år, att tas fram i samarbete/dialog med löparna.

15 Gävle Orienteringsklubb 15 Gävle Arrangemangskommittén Ledamöter: Klas Backlund, Lars-Håkan Bengtsson, Tommy Berger, Karin Bergström (sammankallande), Pär Jonsson, Per Sundberg. Tävlingsarrangemang Vårtävlingarna arrangeras i månadsskiftet april maj i Oppala. Det blir dubbeltävlingar med en klassisk/elittävling lördagen den 30 april och en kortdistanstävling söndagen den 1 maj. Sprinttävlingar arrangeras den 1 3 juli (fjolårets plan ska användas). Tävlingsområdena är Sätra (1/7), Fjärran Höjder och Tranmur (2/7) samt Kungsbäck (3/7). Under 2006 planeras vårtävlingarna och natt-dm att arrangeras i Hedesunda och dag-dm i Oppala samt en kort-sprint i juni juli i lämpligt närområde. Planering pågår i distriktet för att försöka få SM till Gästrikland 2009 eller Kartor Under våren görs viss revidering i Oppala inför vårtävlingarna och till hösten ska kartan kompletteras mot gamla E4an inför DM Kartorna i Hemlingby och Skidstavallen ses över avseende bl.a. hyggen och stigar. Dessutom ska stadskartan kring Fjärran Höjder revideras. Nyritning pågår i område öster om Hedesunda inför vårtävlingarna Klubbens samtliga kartor finns i digital form, vilket innebär att behovet av kartor i lager inte är så stort. Eftersom laserutskrifterna även kan användas i skala 1: har vi inget behov av tryckta kartor vid våra tävlingar. Kommittén anser att en investering till klubben av en färgskrivare noga bör övervägas. SportIdent/ IP Skogen m.m. Under året ska 10 st. SportIdent-enheter (av den nya typen) införskaffas. En ny IP Skogen förvaltas av en Gästrikegemensam allians. Viss gammal utrustning har vi dock fortfarande kvar för eget ändamål. Under våren genomförs ett antal utbildningsdagar för sekretariatsfunktionärer och ansvariga för tävlingstekniken (bl.a. systemen OLA och SportIdent).

16 Gävle Orienteringsklubb 16 Gävle Breddkommittén Naturpasset Naturpasset arrangeras i år i Hemlingby och i Strömsbro. Våra försäljningsställen är Hemlingbystugan, Naturkompaniet, Team Sportia och Apoteket Lejonet. Vi hoppas också att medlemmarna uppvisar minst lika hög aktivitet som under 2004 avseende försäljning av Naturpasset på sina arbetsplatser. Företagsförsäljningar har utgjort en betydande andel av försäljningen de senaste åren och vi hoppas på motsvarande framgångar i år. Tiden för Naturpasset blir från maj till september. Exakt tidpunkt samordnas med övriga klubbar i distriktet. Priset föreslås bli 50 kr. Veckotur Veckoturen kommer att köras under hela säsongen från maj till och med augusti. Veckoturen kommer att gå på onsdagar i samarbete med Valbo, Skutskär, Ödmården och Oslättforspojkarna. Vi kommer också att svara för en etapp i Gästrike 4-dagars. Tjej-Gåing Tjej-Gåing går nu för sjunde året och även nu i samarbete med Svenska Gång- och Vandrarförbundet. Det går av stapeln en kväll i slutet av augusti. Platsen blir Högskolan. Cykeltrim Vi ska försöka genomföra någon form av cykeltrim under sommaren. Vi funderar över någon specialkarta över Gävles centrala och södra delar. Försäljning planeras via cykelhandlare. Veckans bana var 14:e dag Tankar om motionsbanor till försäljning var 14:e dag under sommaren har också kommit upp. Banor och inmatning av resultat ska förslagsvis ske via en webbsida. Frågetecken för hur försäljningen av kartor rent praktiskt ska gå till.

17 Gävle OK Budgetförslag intäkter kostnader budget 100 Intäkter Uppdrag Sponsring Minnesfond Administration Månadsblad Bingo Bingolotto Medlemslotteri Övriga lotterier Utbildning Telefon Klädförsäljning Klubbstugan Klubblokalen Gävle stadskuponger Trivselkom S:a adm Tiomila Jukola SM manna Smålandskavlen Elittest/ j-cup Övriga kavlar Fi 15 manna träning Vintercup Harsaläger Fjälläger Allm. tävlingar Klubbmästerskap Skidor Friidrott Reseersätt. Elit Ol-gymnasium dagars dagars S.a träningskom Kartframställning Kartförsäljning Nat. Tävling vårtävlingarna sprinttävlingarna Sportident S:a Arrangemang Tjejgåing Cykeltrim Veckans bana Naturpasset Veckotur S:a bredd och motion is/

18 Gävle OK Budgetförslag träffar Träning mm Allm. tävlingar Nybörjarkurs Utbildning Arrangemang egna Dagläger höst Teknikläger röd Gästrikeläger Riksläger Teknikläger svart Handslaget tjejer Tävl.resa 10 mila tävlingsresa vår Tävl.resaU-10 mila Tävlresa höst klubb tävl.resa höst Dala USM resor S:a ungdom SUMMA Räntor TOTALT Avskrivningar RESULTAT is/

Gävle OK. Verksamhetsplan 2004 2004-03-10

Gävle OK. Verksamhetsplan 2004 2004-03-10 Gävle OK Verksamhetsplan 2004 2004-03-10 Inledning Den påbörjade måldiskussionen fortsätter. Det som kommer fram ur den diskussionen kommer att påverka mycket av verksamheten de närmaste åren. Det innebär

Läs mer

9HUNVDPKHWVSODQ ) UVODJ

9HUNVDPKHWVSODQ ) UVODJ *lyoh2. 9HUNVDPKHWVSODQ ) UVODJ ,QOHGQLQJ )UnJDQlULQWHYDG*2.NDQJ UDI UGLJXWDQYDG'8NDQJ UDI U*2. Det låter som en bra påminnelse om att föreningsarbetet är mycket ideellt arbete och personliga insatser

Läs mer

Gävle OK. Verksamhetsplan 2003. Version 2003-02-20

Gävle OK. Verksamhetsplan 2003. Version 2003-02-20 Gävle OK Verksamhetsplan 2003 Version 2003-02-20 Inledning När vi nu tittar i klubbens verksamhetsplan ser vi hur kommittéernas planer sakta men säkert fyller almanackan. Det är träningar, tävlingar,

Läs mer

Gävle OK Verksamhetsplan 2008

Gävle OK Verksamhetsplan 2008 Gävle OK Verksamhetsplan 2008 Inledning Under inledningen av 2008 inbjuder styrelsen till en framtidsdiskussion under två dagar för att tillsammans med medlemmarna ta reda på vad vi vill med Gävle OK under

Läs mer

Gävle OK. Verksamhetsplan 2009 2010-02-24

Gävle OK. Verksamhetsplan 2009 2010-02-24 Gävle OK Verksamhetsplan 2009 2010-02-24 Inledningstext Gävle Orienteringsklubb är framgångsrik. Vi har tävlande som lyckas hemma, nationellt och även internationellt. Vi har också många som deltar för

Läs mer

Gävle Orienteringsklubb. Ekonomisk berättelse 2005

Gävle Orienteringsklubb. Ekonomisk berättelse 2005 Gävle Orienteringsklubb Ekonomisk berättelse 2005 Bokslutskommentarer och fonder Resultatrapport konton Resultatrapport resultatenheter Balansrapport Revisionsberättelse EKONOMI Bokslutskommentarer Årets

Läs mer

Gävle OK. Verksamhetsplan 2009. Förslag 2009-03-03

Gävle OK. Verksamhetsplan 2009. Förslag 2009-03-03 Gävle OK Verksamhetsplan 2009 Förslag 2009-03-03 Inledning Under 2008 och framtidsdiskussionen som hölls, fick vi fram nya färska mål och utmaningar att jobba vidare med under 2009, såväl i styrelsen som

Läs mer

SUMPSKON. Juli/Augusti 2004 /TRK

SUMPSKON. Juli/Augusti 2004 /TRK SUMPSKON Juli/Augusti 004 GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 80 57 GÄVLE Telefonsvararen: 06-4 63 09 Klubblokalen: 06-6 34 88 Anmälningar: 06-4 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Mikael Berggren

Läs mer

Gävle OK. Verksamhetsplan Förslag

Gävle OK. Verksamhetsplan Förslag Gävle OK Verksamhetsplan 2007 Förslag 2007-02-04 Inledning Framgång föder framgång Gävle OK som organisation är i sig en framgång. Vi blir allt bättre på att fördela arbetet i olika grupper och kommittéer.

Läs mer

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 1 Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 Klubbens verksamhet bedrivs i enighet med Policy för Ringsjö OK, som bland annat innebär att vi arbetar mot alla former av droger, tobak, narkotika och dopning. Egna

Läs mer

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2007 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under flera år och som till största delen fokuserats på ungdoms- och elitverksamheten.

Läs mer

Gävle Orienteringsklubb. Ekonomisk berättelse 2004

Gävle Orienteringsklubb. Ekonomisk berättelse 2004 Gävle Orienteringsklubb Ekonomisk berättelse 2004 Bokslutskommentarer och fonder Resultatrapport konton Resultatrapport resultatenheter Balansrapport Revisionsberättelse EKONOMI Bokslutskommentarer Årets

Läs mer

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Helen Walfridsson

Läs mer

Våra sponsorer 2005 UTKAST. Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 06-02-22

Våra sponsorer 2005 UTKAST. Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 06-02-22 Gävle OK Johan Eriksson vid SM i Umeå, tvåa i H18 sprint Karl-Olov Borg, Magnus Lundberg och Hans Aurell med segerkransen från Tiomilas veteranklass. Årsberättelse 2005 Gävle Orienteringsklubb Sidan 2

Läs mer

Gävle OK Årsberättelse 2004

Gävle OK Årsberättelse 2004 Gävle OK Årsberättelse 2004 Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 05-03-17 Gävle Orienteringsklubb Sidan 3 Gävle 05-03-17 Årsberättelse 2004 Styrelsen för Gävle orienteringsklubb avger härmed årsberättelse

Läs mer

Gävle Orienteringsklubb Sidan 1 Gävle 04-02-29

Gävle Orienteringsklubb Sidan 1 Gävle 04-02-29 Gävle Orienteringsklubb Sidan 1 Gävle 04-02-29 Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 04-02-29 Gävle Orienteringsklubb Sidan 3 Gävle 04-02-29 Årsberättelse 2003 Styrelsen för Gävle orienteringsklubb avger

Läs mer

December 07 / Januari 08

December 07 / Januari 08 Amanda Cliffordsson GOK s modeikon. December 07 / Januari 08 20 JANUARI Ungdomskommittén informerar Träningsupptakt Vi startar träning för ALLA efter Jullovet på tisdag 8/1 kl. 18:00 vid Hemlingybstugan.

Läs mer

Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 03-02-24

Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 03-02-24 Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 03-02-24 Gävle Orienteringsklubb Sidan 3 Gävle 03-02-24 Årsberättelse 2002 Styrelsen för Gävle orienteringsklubb avger härmed årsberättelse för 2002, 54:e verksamhetsåret.

Läs mer

20:e januari JANUARI

20:e januari JANUARI 20:e januari JANUARI NYTT ÅR! NY MEDLEMSAVGIFT! Ett år har gått och nu är det dags att betala in medlemsavgiften för säsongen 2007. För att klubbens gruppförsäkring skall gälla vid träning och tävling

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 1 VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 KLUBBENS VERKSAMHET BEDRIVS I ENIGHET MED POLICY FÖR RINGSJÖ OK, SOM BLAND ANNAT INNEBÄR ATT VI ARBETAR MOT ALLA FORMER AV DROGER, TOBAK, NARKOTIKA OCH DOPNING. EGNA

Läs mer

Gävle Orienteringsklubb Gävle

Gävle Orienteringsklubb Gävle Gävle Orienteringsklubb Gävle 2007-10-22 Protokoll från höstmöte Den 20:e oktober 2007 kl 13.00 i GOK-stugan Närvarande: 13 personer närvarade vid mötet, närvarolista bifogas protokollet. 1 Mötets öppnande.

Läs mer

Gävle Orienteringsklubb Gävle

Gävle Orienteringsklubb Gävle Gävle Orienteringsklubb Gävle 2006-11-13 Protokoll från höstmöte den 8 november 2006, kl 18.30 i GOK-stugan Närvarande: 24 personer närvarande på mötet. Närvarolista bifogas protokollet. 1. Mötets öppnande.

Läs mer

Nya orienteringskläder inför vårsäsongen!

Nya orienteringskläder inför vårsäsongen! Maj 2018 Nya orienteringskläder inför vårsäsongen! Under vintern har alla som velat fått vara med att ta fram ny design på vår tävlingströja, tights och linnen. Under ledning av Pernilla Eriksson togs

Läs mer

OK Renen. Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer

OK Renen. Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer OK Renen Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer 2016-04- 17 Förslag på kommittéer ü Arrangemangs ü Ungdoms ü Tränings- och tävlings ü Bredd ü SkidO ü Cykel ü Information- och marknadsförings ü Klubblokals

Läs mer

Gävle OK Årsberättelse 2007

Gävle OK Årsberättelse 2007 Gävle OK Årsberättelse 2007 Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 08-03-18 Våra sponsorer 2007 Gävle Orienteringsklubb Sidan 3 Gävle 08-03-18 Årsberättelse 2007 Styrelsen för Gävle orienteringsklubb avger

Läs mer

Gävle OK Årsberättelse 2006

Gävle OK Årsberättelse 2006 Gävle OK Årsberättelse 2006 Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 07-04-02 Våra sponsorer 2006 Gävle Orienteringsklubb Sidan 3 Gävle 07-04-02 Årsberättelse 2006 Styrelsen för Gävle orienteringsklubb avger

Läs mer

Brons/Silver-grupperna 2017

Brons/Silver-grupperna 2017 Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2017 Hur ser gruppindelningen ut i OK Tyr Ungdom Mål med grupperna Brons och Silver Vilka är vi ledare i Brons resp. Silver (och resten av Ungdom) Hur kommer vi

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN VALLENTUNA-ÖSSEBY OL

VERKSAMHETSPLAN VALLENTUNA-ÖSSEBY OL VERKSAMHETSPLAN 2008 VALLENTUNA-ÖSSEBY OL GRUNDER Vallentuna-Össeby orienteringslöpare (VÖOL) är en orienteringsklubb som verkar främst inom Vallentuna kommun och som skall ta tillvara svensk orienterings

Läs mer

Februari 08. Harsalägret 2008 20 FEBRUARI

Februari 08. Harsalägret 2008 20 FEBRUARI Februari 08 Harsalägret 2008 20 FEBRUARI Nytt år, ny säsong dags att betala in medlemsavgiften för 2008 Avgifterna för 2008 är oförändrade: 100 kr för de som är 20 år eller yngre 200 kr för de som är 21

Läs mer

Maj 10. Sumpsk n. Gävle Ok s framtidshopp?! Erik Sisell, Lass Jansson, Jakob Enmark

Maj 10. Sumpsk n. Gävle Ok s framtidshopp?! Erik Sisell, Lass Jansson, Jakob Enmark Maj 10 Sumpsk n Gävle Ok s framtidshopp?! Erik Sisell, Lass Jansson, Jakob Enmark Ledaren Nu är tävlingssäsongen äntligen igång på allvar! Det är i stort sett snöfritt i Uppsala där många ska tävla i helgen

Läs mer

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 Fem nyckelord som ska vara beskrivande för vår verksamhet Glädje Kamratskap Struktur/ Kontinuitet Utmaning/ Äventyr Lärande/ Utveckling Så här är vi organiserade

Läs mer

Välkommen till O-Gala V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng

Välkommen till O-Gala V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng Välkommen till O-Gala 2017 V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng Program O-Gala 2017 (WiFI: lösenord = nunnedok) VUXENPROGRAM 11.30-12.30 Lunch för alla (Umeå Folket Hus) 12.30-13.00

Läs mer

Sundbybergs IK orientering. Info till Föräldrar/nya vuxna

Sundbybergs IK orientering. Info till Föräldrar/nya vuxna Sundbybergs IK orientering Info till Föräldrar/nya vuxna Innehåll SIK Orienterings mål Aktiviteter, Tävlingar och Läger Infokanaler Ledare och sektionens organisation Kläder och utrustning Begrepp och

Läs mer

Träningsprogram hösten 2018

Träningsprogram hösten 2018 Träningsprogram hösten 2018 Datum Aktivitet Fredag 3-lördag 4 augusti Ungdomens 10-Mila, Götene Fredag 10-lördag 11 augusti 7-CAMP - Tränings och lärakännadag i Örby för åldern 10-12 år Tisdag 14 augusti

Läs mer

Klubbträning våren 2010

Klubbträning våren 2010 Klubbträning våren 2010 Under den gångna helgen har först OL-kommittén, sedan träningsgruppen inom OL-kommittén träffats för att diskutera och planera klubbträningen i vår. Med oss hade vi de gula lapparna

Läs mer

Breddkommittén planerar även i år för flera sinsemellan ganska olika motionsarrangemang.

Breddkommittén planerar även i år för flera sinsemellan ganska olika motionsarrangemang. VERKSAMHETSPLAN 2012 Gävle Orienteringsklubb Gävle Orienteringsklubbs medlemmar är aktiva på många sätt. Vi har framgångsrika elitorienterare, lovande yngre som siktar högt och både yngre och äldre som

Läs mer

Hösten Skene SoIS

Hösten Skene SoIS Hösten 2018 Skene SoIS Aktuellt Träning/Tävling Hur informerar vi? -hemsida, -facebook, -mail, -SMS. Nybörjarkurs Våra egna arrangemang -DM Sprint -DM Sprintstafett -DM Natt -DM Lång Naturpasset Träningsprogrammet

Läs mer

SUMPSKON. November 2003 GOK-KONTAKT: SUMPSKON: Dragning medlemslotteri den 21 Oktober 2003

SUMPSKON. November 2003 GOK-KONTAKT: SUMPSKON: Dragning medlemslotteri den 21 Oktober 2003 SUMPSKON November 2003 GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Telefonsvararen: 026-14 63 09 Faxen: 026-14 62 29 Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se

Läs mer

SUMPSKON. Juli/Augusti -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: SUMPSKON: TACK ALLA KM ARRANGÖRER

SUMPSKON. Juli/Augusti -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: SUMPSKON: TACK ALLA KM ARRANGÖRER SUMPSKON Juli/Augusti -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Helen Walfridsson

Läs mer

Gävle OK Årsberättelse 2008

Gävle OK Årsberättelse 2008 Gävle OK Årsberättelse 2008 Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 09-04-17 Våra sponsorer 2008 Gävle Orienteringsklubb Sidan 3 Gävle 09-04-17 Årsberättelse 2008 Styrelsen för Gävle orienteringsklubb avger

Läs mer

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år STORA TUNA OK Fakta Stora Tuna OK En av Borlänges tre orienteringsklubbar. Klubbstuga Skräddarbacken Har verksamhet för alla mellan 4-100 år En av Sveriges mest framgångsrika orienteringsklubbar Arrangerar

Läs mer

Juli / Augusti 08. Albin Steinwall. 20 augusti

Juli / Augusti 08. Albin Steinwall. 20 augusti Juli / Augusti 08 Albin Steinwall 20 augusti Ledaren Det känns verkligen roligt att skriva en första ledare till vår fina informationsskrift Sumpskon. Vi i styrelsen har tidigare diskuterat att skriva

Läs mer

Länna IF Verksamhetsplan 2016

Länna IF Verksamhetsplan 2016 Länna IF Verksamhetsplan 2016 Krokvägen 5 740 11 LÄNNA lannaif@gmail.com www.lannaif.se Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2016 I. Inledning... 3 II. Mål med verksamheten... 3 III. Styrelse 2016... 3

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Medelpads orienteringsförbund Dokumentet godkändes av årsmötet 2014-03-12 Innehållsförteckning Inledning... 3 Övergripande styrdokument... 3 Verksamhetsplan 2014-2015... 4 Verksamhetsidé

Läs mer

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser Hållpunkter vuxna 15.00 Vi ser framåt: Inledning och diskussioner 17.00 Psykologi för orienterare 18.00-20 Middag med händelser Hållpunkter ungdom 15.00 Orientering och innebandy 15.30 Film i biblioteket

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte

Protokoll vid styrelsemöte Östergötlands Orienteringsförbund Protokoll vid styrelsemöte Söndag den 22/4 2018, Plats: OK 64 Torpa Närvarande: Carina Berger-Svensson Bengt-Ove Blomkvist Lena Fröberg Björn Karlsson Eva-Karin Jönsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2010

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2010 Verksamhetsberättelse Motala AIF OL 2010 Styrelsens förord Härmed lägger styrelsen för MAIF Orienteringslag fram sin verksamhetsberättelse. Som vanligt svarar kommittéerna för sina redogörelser. Vi har

Läs mer

OK Linnés Ungdomsplan år 2014

OK Linnés Ungdomsplan år 2014 OK Linnés Ungdomsplan år 2014 OK Linné är en av Sveriges största orienteringsklubbar både vad gäller elit och antalet aktiva ungdomar. I ungdomsplanen har ledarna i ungdomskommittén arbetat med att strukturera

Läs mer

Verksamhetsplan 2009 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2009 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2009 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2009 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under tidigare år. Utöver att utveckla verksamheten i de olika kommittéerna krävs

Läs mer

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017 Örebro 2017-03-08 Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017 Svensk orienterings vision är att vara världens bästa idrott. Med denna vision som grund vill orienteringsrörelsen växa och attrahera

Läs mer

NYTT ÅR! NY MEDLEMSAVGIFT!

NYTT ÅR! NY MEDLEMSAVGIFT! FEBRUARI Ordförande har ordet: Äntligen snö Visst är det skönt med en vit vinter. Det blir så mycket ljusare ute. Skidturen lockar. Många har tränat flitigt i skogen både med och utan lampa nu när det

Läs mer

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler?

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Votes: 97 Bli bättre på att visa och marknadsföra våra aktiviteter till nya människor Fler närtävlingar Vilket ger

Läs mer

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan (7)

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan (7) HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Verksamhetsplan 2019 1 (7) Innehåll Verksamhetsplan ungdom 3 Verksamhetsplan PreO 4 Verksamhetsplan SkidO 5 Verksamhetsplan MTBO 5 Verksamhetsplan tekniska kommittén 6

Läs mer

Motion angående förslag om Terräng-KM

Motion angående förslag om Terräng-KM Motioner inkomna till Centrum OK årsmöte 2010 A. Terräng-KM 1 Oskar Karlin Motion om terräng-km Under 2009 arrangerades fem klubbmästerskap. Alla var roliga (på sitt sätt) och samlade klubbens medlemmar

Läs mer

Kretstränare i Västergötlands orienteringskretsar

Kretstränare i Västergötlands orienteringskretsar Kretstränare i Västergötlands orienteringskretsar Utkast: Det här dokumentet ska ses som ett diskussionsunderlag för hur träningsverksamheten i Västergötlands orienteringskretsar kan organiseras. Målsättningen

Läs mer

SUMPSKON. Juli / Augusti 2003 GOK-KONTAKT: Dragning medlemslotteri den 5 Juni 2003 SUMPSKON: ELITTRÄFF. SM i Värmland. Damerna leder div 1 Norra

SUMPSKON. Juli / Augusti 2003 GOK-KONTAKT: Dragning medlemslotteri den 5 Juni 2003 SUMPSKON: ELITTRÄFF. SM i Värmland. Damerna leder div 1 Norra SUMPSKON Juli / Augusti 003 GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 80 57 GÄVLE Telefonsvararen: 06-14 63 09 Faxen: 06-14 6 9 Klubblokalen: 06-6 34 88 Anmälningar: 06-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se

Läs mer

Nya medlemmar. A dress ändringar. Namn: Namn: Samuel Mattson. Helny Johansson. Se matriklen. Se matriklen. Se matriklen.

Nya medlemmar. A dress ändringar. Namn: Namn: Samuel Mattson. Helny Johansson. Se matriklen. Se matriklen. Se matriklen. Maj 09 Sumpsk n Nya medlemmar Namn: Samuel Mattson A dress ändringar Namn: Helny Johansson Jonna Mattsson Karin Mattsson Tillberg Mats Gavlefors Pontus Cliffordson Städdag den 18 maj Vårens städdag vid

Läs mer

En spännande orienteringssäsong väntar oss och som vanligt blir det säsongspremiär för de flesta av oss på långfredagen med Ärlas tävling.

En spännande orienteringssäsong väntar oss och som vanligt blir det säsongspremiär för de flesta av oss på långfredagen med Ärlas tävling. Tullinge SK - ungdom En spännande orienteringssäsong väntar oss och som vanligt blir det säsongspremiär för de flesta av oss på långfredagen med Ärlas tävling. Några viktiga milstolpar inför säsongen 2008:

Läs mer

Verksamhetsplan 2010 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2010 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2010 (inkl. budgetförslag) 1 Verksamhetsplanen för 2010 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under tidigare år. Utöver att utveckla verksamheten i de olika kommittéerna krävs

Läs mer

GOK-Bladet. November Ordföranden reflekterar

GOK-Bladet. November Ordföranden reflekterar GOK-Bladet November 2017 Ordföranden reflekterar Senast ni läste ett GOK-blad var i mars och nu har flera av er avverkat en lång och härlig orienteringssäsong! Daladubblen avslutade säsongen för ungdomarna

Läs mer

Oktober 2012. Sumpsk n

Oktober 2012. Sumpsk n Oktober 2012 Sumpsk n Ledaren Sprint-SM som stor succé Så här skrev jag i våras inför sprint-sm. Tävlingsledaren Super-Pär Jonsson går på som en furie och kommer att se till att Strömvallen blir en riktig

Läs mer

Gruppindelning och ansvariga ledare:

Gruppindelning och ansvariga ledare: Gruppindelning och ansvariga ledare: Nybörjargruppen Grön Ledare: Gunnel Hansson (0706055543), Marie Svennerud Yngre ungdomsgruppen Vit ( HD 10, födda 2008 och senare). Ledare: Linda Ingemarsson (0733124894),

Läs mer

GOK s damlag på Jukola 20 September

GOK s damlag på Jukola 20 September SEPTEMBER 06 GOK s damlag på Jukola 20 September Parkeringsvakter sökes 7-10 september Gävle OK har fått i uppdrag att ansvara för parkeringen under Järnvägsmuseets 150- årsjubileeum, TÅG 150. Arrangemanget

Läs mer

SUMPSKON. December 2003 Januari 2004 GOK-KONTAKT: SUMPSKON: NATURPASSET 2003

SUMPSKON. December 2003 Januari 2004 GOK-KONTAKT: SUMPSKON: NATURPASSET 2003 SUMPSKON December 003 Januari 004 GOK-KONTAKT: NATURPASSET 003 Gävle OK Hemlingbystugan 80 57 GÄVLE Telefonsvararen: 06-4 63 09 Faxen: 06-4 6 9 Klubblokalen: 06-6 34 88 Anmälningar: 06-4 58 70 Hemsidan:

Läs mer

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan 1 (6)

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan 1 (6) Svaide Roma SOK Verksamhetsplan 2014 1 (6) Stuggruppen Ansvara för uthyrning av stugan. Klara av tillsyn och skötsel av stugan på ideell basis. Utföra diverse underhåll på ideell basis. Underhålla motionsspåren.

Läs mer

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan 1. Nulägesanalys Under 2015 har det bedrivits en ungdomsverksamhet med drygt 60 ungdomar fördelat på tre olika träningsgrupper, baserat på ålder

Läs mer

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015.

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 20150928 Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 0 En beskrivning av förtroendeposter i ÖLOF 2015: Ordföranderollen inklusive styrelsens uppdrag och arbetsuppgifter

Läs mer

Gävle OK Årsberättelse 2009

Gävle OK Årsberättelse 2009 Gävle OK Årsberättelse 2009 Gävle Orienteringsklubb Sidan 2 Gävle 10-04-18 Våra sponsorer 2009 Gävle Orienteringsklubb Sidan 3 Gävle 10-04-18 Årsberättelse 2009 Styrelsen för Gävle orienteringsklubb avger

Läs mer

JUNI 07. Bilder från Vårluffen, från vänster; Cecilia Knutsen, Joakim Sjöberg och Didrik Arnell. 20 JUNI

JUNI 07. Bilder från Vårluffen, från vänster; Cecilia Knutsen, Joakim Sjöberg och Didrik Arnell. 20 JUNI JUNI 07 Bilder från Vårluffen, från vänster; Cecilia Knutsen, Joakim Sjöberg och Didrik Arnell. 20 JUNI Styrelsemöte den 13/6, frågor eller information till styrelsen skickas med e-post till adress info@gok.se

Läs mer

November 09. Sumpsk n

November 09. Sumpsk n November 09 Sumpsk n N ya medlemmar A dressändringar Namn: Sigge Jansson Namn: Lina Lindberg Marie Jacobsson Vilhelm Bergqvist Andreas Holmqvist Charlotta Bergqvist Ulf Bergqvist Edvin Bergqvist Anton

Läs mer

SNO-konferens. 2011-01-22 Tveta

SNO-konferens. 2011-01-22 Tveta SNO-konferens 2011-01-22 Tveta Agenda 09.00 09.20 Samling, välkomna, rep. av 2010 års konf. 09.20 10.00 Ekonomiska läget 10.00 10.15 Kaffe och mingel 10.15 11.10 Grupparbete 1 11.10 11.15 Kort genomgång

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 Det är augusti och slut på sommar och semester, men vi har en härlig orienteringshöst att se fram emot! Sommaren har varit fylld av trevlig orientering för den som varit flitigt,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 Klubben ska: Bedriva en elitinriktad tränings- och tävlingsverksamhet för våra medlemmar Möjliggöra ett aktivt utövande av sporten även för övriga orienteringslöpare och skidåkare

Läs mer

Verksamhetsmål och riktlinjer

Verksamhetsmål och riktlinjer Verksamhetsmål och riktlinjer Introduktion Detta dokument beskriver Trollhättans IF Friidrott målsättning och värderingar. Det ger anvisningar och riktlinjer hur förening skall agera. Dessutom pekar det

Läs mer

SUMPSKON. Juni -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: SUMPSKON: Styrelsemöte 1 juni i Klubblokalen.

SUMPSKON. Juni -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: SUMPSKON: Styrelsemöte 1 juni i Klubblokalen. SUMPSKON Juni -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Helen Walfridsson

Läs mer

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdoms och juniorverksamhet 1. Vision PITEÅ GOLFKLUBB SKA ERBJUDA DEN BÄSTA BARN OCH UNGDOMSVERKSAMHETEN I KOMMUNEN, ALLA KATEGORIER

Läs mer

Brattåsorientering våren 2016

Brattåsorientering våren 2016 Brattåsorientering våren 2016 Våra mål detta år: Utmana och utveckla deltagande barn-ungdom och ha kul genom orienteringen. Träna och förbereda barn-ungdom inför tävlingar i orientering. Att uppnå 15 startande

Läs mer

Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje grupp finns separat.

Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje grupp finns separat. JUNIORTRÄNING 2018 Nu startar äntligen juniorträningen igen! Juniorträning är för barn från 4 år och uppåt. Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje

Läs mer

ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB

ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB VERKSAMHETSINRIKTNING 2016 & LÅNGTIDSPLAN 2016-2025 1 VERKSAMHETSINRIKTNING 2016 Vår Verksamhetsidé är ATTUNDA OK ska vara en ideell idrottsförening med hemvist i Sollentuna,

Läs mer

WOKs vision

WOKs vision WOKs vision 2014-2020 Innehållsförteckning Verksamhetsidé...3 Värdegrund...3 Visionen...3 Verksamhetsområde...4 Arrangemang...4 Förening...4 Individutveckling...4 Mål...4 Tävla...5 Tävla elit...5 Föreningsnivå...5

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 JÄRFÄLLA SKIDKLUBB Förslag till årsmöte 2018-04-22 Sida 1 av 5 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 En omarbetning av tidigare verksamhetsplan har gjorts där en anpassning har skett till

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2018

OK Tranans nyhetsbrev 2/2018 OK Tranans nyhetsbrev 2/2018 Det blev en kort vår, vädermässigt, i år! Men när den äntligen kom så gick snösmältningen snabbt och vi kunde arrangera vår tävling, Traneträffen, i helt snöfria marker den

Läs mer

Vision Vi skall vara inkluderande, utvecklande och låta våra juniorer ha roligt tillsammans samt respektera varandra.

Vision Vi skall vara inkluderande, utvecklande och låta våra juniorer ha roligt tillsammans samt respektera varandra. Juniorkommittén 2017 består av; Camilla Yngfalk, Håkan Moquist, Håkan Palo, Lars Hesselberg, Gunnar Olsson, Daniel Jansson, Pernilla Hemmingsson och Lena Johansson Verksamhetsplan 2017 Mission Juniorverksamheten

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2008

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2008 Verksamhetsberättelse Motala AIF OL 2008 Styrelsens förord Härmed lägger styrelsen för MAIF Orienteringslag fram sin verksamhetsberättelse. År 2008 fick vi äntligen arrangera våran Vår-tävling den 13 april

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 SEGERSTA OK E-post:segerstaok@passagen.se Under verksamhetsåret har följande personer ingått i styrelse och verksamhetsgrupper. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan Verksamhetsplan_HOF_2017

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan Verksamhetsplan_HOF_2017 1 HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Verksamhetsplan 2017 2 Innehåll Verksamhetsplan ungdom 3 Verksamhetsplan PreO 4 Verksamhetsplan MTBO 5 Verksamhetsplan tekniska kommittén 6 Bilagor Resultatbudget 3 Verksamhetsplan

Läs mer

Välkommen till föreningen!

Välkommen till föreningen! Välkommen till föreningen! Välkommen till Tullinge friidrott! Hoppas du/ni ska trivas i verksamheten. Vår verksamhet bygger på lek, personlig utveckling och samvaro genom träning och tävling inom friidrott

Läs mer

Skid- och Orienteringsklubben VILJAN Oskarshamn

Skid- och Orienteringsklubben VILJAN Oskarshamn Skid- och Orienteringsklubben VILJAN Oskarshamn Verksamhetsplan för 2007 med MÅL OCH RIKTLINJER samt långtidsplanering för 2007-2011 Fastställd på årsmötet 2007-02-27 VERKSAMHETSIDÉ. Att vara en stark

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver 5 2016-10-30 INLEDNING Målet ska vara att utveckla verksamheten för barn, ungdomar och vuxna för cykling - Mountainbike, Landsväg och Motion. Åtgärder för att få fler

Läs mer

TUREBERGS IF ORIENTERING PROGRAM FÖR UNGDOMAR 2009

TUREBERGS IF ORIENTERING PROGRAM FÖR UNGDOMAR 2009 2009 1 av 14 MEDLEMSAVGIFT OCH SEKTIONSAVGIFT TÄVLINGSKLUBB FÖR UNGDOMAR Samtliga ungdomar skall erlägga medlemsavgift och sektionsavgift enligt hemsidan för att få deltaga i aktiviteter anordnade av Turebergs

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2016

Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2016 Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2016 Vilka är vi ledare i Brons resp. Silver (och resten av Ungdom) Hur ser gruppindelningen ut i OK Tyr Ungdom Mål med grupperna Brons och Silver Hur kommer vi

Läs mer

Barn- och Ungdomspolicy. Västerås SOK

Barn- och Ungdomspolicy. Västerås SOK Barn- och Ungdomspolicy Västerås SOK Hemsida: www.vasterassok.se Sida: 1(6) Innehåll 1 Barn- och ungdomspolicy Västerås SOK... 3 2 Verksamhetens syfte... 3 2.1 Barnverksamheten... 3 2.2 Ungdomsverksamheten...

Läs mer

Samverkansmöte i projektet "Utvecklingsmiljö Göteborg" 25 augusti

Samverkansmöte i projektet Utvecklingsmiljö Göteborg 25 augusti Samverkansmöte i projektet "Utvecklingsmiljö Göteborg" 25 augusti Närvarande IK Uven Annika Aasa annika@boquist.net Götebors Skidklubb Lennart Andersson info@skidklubben.se Sjövalla FK Magnus Ohlsson magnus.ohlsson@volvo.com

Läs mer