Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 9 april 2015 kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 9 april 2015 kl. 18.15"

Transkript

1 Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 9 april 2015 kl Sammanträdet inleds med information om En säker kommun av säkerhetssamordnare Michael Björklund. Sedan börjar Allmänhetens frågestund som pågår under ca 30 minuter. Frågor kan lämnas skriftligt, i förväg, till kommunkansliet eller skriftligt/muntligt vid sammanträdet. Anonyma frågor kommer inte att tas upp. Justerare: Cecilia Svanlind Thörn och Helene Larsson Saikoff med Patrik Fornander och Jomark Polintan som ersättare. Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 15 april kl Val av justerare 2. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 3. Motion om boendeskola 4. Översyn/uppdatering av konkurrensprogram för Filipstads Kommun 5. Fastställande av borgensavgift för stiftelsen Filipstadsbostäder och övriga bolag inom koncernen 6. Borgen - Filipstads Energinät AB 7. Begäran om medel för säkerställande av Klimatskydd 8. Ansvarsfrihet för kommunstyrelsen och övriga nämnder avseende 2014 års verksamhet 9. Årsredovisning Sammanräkning ny ersättare i kommunfullmäktige 11. Fyllnadsval ny ledamot i kommunstyrelsen 12. Fyllnadsval ny ledamot i barn- och utbildningsnämnden 13. Fyllnadsval ny ledamot i Filipstads Energi AB och Filipstads Energinät AB 14. Fyllnadsval i Föreningen Filipstads Bergslags kanal 15. Val av ombud till årsmöte med Gullspångsälvens vattenvårdsförbund 16. Revisorerna informerar 17. Anmälningsärenden Föredragningslista och handlingar finns tillgängliga på kommunstyrelsens kansli och på biblioteket i Filipstad. Handlingar finns dessutom tillgängliga på där man även kan lyssna på fullmäktiges sammanträde. Välkomna! Ordföranden

2 Kf Dnr 2015/52 Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus I motion 12 mars 2015 anför Christer Olsson (M) följande: Ungdomens Hus har succesivt ökat sitt besöksantal och är en mycket populär mötesplats för ungdomar i Filipstads kommun, egentligen den enda om man inte är föreningsaktiv på annat sätt. Här finns möjlighet till en rad olika aktiviteter, såsom spel, datorer, deltagande i events av skilda slag etc. etc. och kanske det viktigaste av allt, att det är just en samlingsplats för ungdomar att umgås och lära känna andra. Ungdomens hus har också en stor betydelse när det gäller integrationen av ungdomar från andra länder. Här ges möjlighet till social kontakt och inblick i hur det svenska samhället fungerar. Förutom allt detta bidrar också verksamheten på Ungdomens Hus till att ungdomarna har en plats att umgås på istället för att vara nere i centrum av Filipstad på kvällarna. Mot bakgrund av att intresset för Ungdomens Hus blir allt större och att antalet besökare därmed blir fler, ökar också behovet av utökade öppettider för verksamheten. Undertecknad yrkar därför ; att Kommunstyrelsen ges i uppdrag att utreda möjligheterna till ett utökat öppethållande av Ungdomens Hus.

3 Kommunstyrelsen 25 mars Kommunstyrelsens arbetsutskott 13 oktober Kommunfullmäktige 18 september Ks 33 Kf Au 77 Kf 81 Dnr 2014/161 Kf 18 september 2014 Motion om boendeskola I motion 1 september 2014 anför Bengt Sjöberg (KD) följande: Jag har tagit del av ett medborgarförslag under valrörelsen. Förslagsställaren informerade om ett samarbetsprojekt i Älvsbyn om boendeskola mellan enheten för arbete och integration och Älvsbyns Fastigheter AB. I samband med att jag studerade förslaget läste jag om hur några andra kommuner även anordnat och erbjudit boendeskola på sina orter. Målgrupperna har varit olika, men främst handlat om nyanlända, ungdomar, personer som bor i lägenheter med andrahandskontrakt m.m. Att bo i ett hyreshus innebär att hitta vägar att samverka, visa hänsyn och lära sig att leva med varandra och samverka kring tvättstuga, soprum, förråd och lära sig vilka regler som gäller när man till exempel vill sätta upp tavlor. Boendeskolan kan förebygga stora reparationskostnader och spara pengar åt bostadsstiftelsen, men bidrar även till trivseln och gemenskapen i ett bostadsområde. Störande ljud, hög musik och andra störande moment minskar när alla hyresgäster känner till regler och hur inredning och maskiner m.m. fungerar och hur de ska skötas för att undvika slitage och skador. En boendeskola bör ha både en teoretisk och en praktisk grund och förebygga vräkningar samt främja en god boendemiljö. I Älvsbyn kunde kommunen få ekonomisk hjälp av Länsstyrelsen för projektets genomförande. Jag yrkar att kommunstyrelsen i samarbete med Filipstadsbostäder får till uppgift att anordna en boendeskola för dem som är nyinflyttade eller får egen lägenhet för första gången i sitt liv. Kommunfullmäktige beslutar att remittera motionen till kommunstyrelsen Beslutsexp: I-NP Arbetsutskottet beslutar att remittera motionen till tekniska chefen.

4 Kommunstyrelsen 25 mars Ks 25 mars 2015 Kommunstyrelsens teknikutskott har behandlat motionen den 9 mars 2015 och beslutat föreslå att förvaltningschefens tjänsteskrivelse utgör svar på motionen samt att därmed anse motionen besvarad. Förvaltningens förslag Styrelsen i Filipstadsbostäder har under 2014 beslutat om att gå vidare med idén att utreda ett införande av Trygghetsvärd i stiftelsens regi. Bland annat visar utredningen att trygghetsvärdarna praktiskt kan tillgodose hyresgäster med service men även fungera som länk mellan hyresgäster med olika behov och bakgrund, i syfte att skapa god boendemiljö och samverkan mellan de som bor i Filipstadsbostäders bestånd. Filipstadbostäder för dialog med Arbetsmarknads- och Integrationsenheten om hur ett arbete med Trygghetsvärdar skulle kunna kompletteras med Integrationsvärdar. En Integrationsvärd skulle, likt Trygghetsvärden, kunna jobba med boendemiljön, trygghet och som språkstöd i detta arbete m.m. I ett sådant dagligt samarbete som riktas mot både äldre yngre och nyinflyttade så blir ingen kategori hyresgäst förbisedd. Med en sådan samverkansmodell genereras en naturlig integration och samröre mellan både äldre, yngre och nyanlända med stöd av värdpersonerna. Inom ramen för en sådan samverkansmodell finns också möjligheter att vid behov hjälpa och stötta enskilda med förekommande frågor. Färdigställande av organisation och tjänster bearbetas och lämnas under 2015 för vidare beslut om genomförande. Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att förslag till svar utgör svar på motionen samt att därmed anse motionen besvarad.

5 Kommunstyrelsen 25 mars Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars Ks 32 Kf Au 10 Dnr 2015/43 Översyn/uppdatering av konkurrensprogram för Filipstads kommun Kommunchefen Claes Hultgren meddelar i tjänsteskrivelse 5 mars 2015 att nuvarande konkurrensprogram utarbetades under 2003 med hjälp av exempel på upprättade konkurrensprogram enligt Sveriges kommuner och landstings riktlinjer (SKL) och antogs av Kommunfullmäktige 27 november 2003, 122. Kommunens konkurrensprogram har det innehåll som behövs för att fungera i nuvarande utförande men däremot finns behov av att göra några mindre uppdateringar. I översynen av konkurrensprogrammet har jämförelser gjorts med ett antal kommuners konkurrensprogram samt SKL:s uppföljning av kommunala konkurrensprogram, Lättare sagt än gjort Översynen har visat att kommunernas konkurrensprogram inte nämnvärt skiljer sig åt. För att nuvarande Konkurrensprogram skall vara aktuellt föreslås några förändringar. Konkurrensprogrammet består av följande delar. a) Kommunalt konkurrensprogram b) Bilagor: Kalkylmodell, Arbetsrätt Uppdatering har skett enligt följande: Konkurrensprogram Punkt 4, Upphandlingen sker enligt LOU (2007:1 091) lag om offentlig upphandling. Punkt 6: Ersätts med gällande miljöpolicy Bilaga: Arbetsrätt Denna text ersätter punkt (avtalspensioner) För kommunalt anställda som är födda 1986 eller senare gäller from AKAP- KL. För kommunalt anställda som är födda innan 1986 gäller KAP-KL som började gälla De arbetstagare som tidigare omfattats av tidigare avtal ex PFA 98 har med några undantag övergått till att omfattas av KAP-KL istället. Undantagen berör anställda som avgått eller fått anställningen omreglerad före 2006 pga. sjuk- eller aktivitetsersättning.

6 Kommunstyrelsen 25 mars Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars För anställda inom andra arbetsmarknadssektorer gäller andra pensionsavtal. För anställda hos kommunala företag tecknas normalt hängavtal till AKAP-KL, KAP-KL, PA-ÖKL, PFA eller liknande pensionsavtal beroende på bl.a. vilken arbetsgivarorganisation företaget tillhör och vilka arbetstagarorganisationer som berörs. Pensionsfrågorna är tekniskt svåra och representerar stora ekonomiska värden. Därför är det viktigt att på ett tidigt stadium kontakta expertis inom området kap 17 utgår och Varsel skall läggas till arbetsförmedlingen (tidigare länsarbetsnämnden) Förändringarna har markerats med rött i materialet. Förslag till beslut Att godkänna reviderat konkurrensprogram för Filipstads kommun. Kommunchef Claes Hultgren presenterar ärendet och besvarar frågor härtill. Christer Olsson yrkar att punkt tillförs Information föregår alltid en förhandling enligt (19 MBL). Arbetsutskottet beslutar att punkt tillförs Information föregår alltid en förhandling enligt (19 MBL) samt att föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att med redaktionella ändringar godkänna reviderat konkurrensprogram för Filipstads kommun. Kommunchef Claes Hultgren presenterar ärendet och besvarar frågor i anslutning härtill.

7 Kommunstyrelsen 25 mars Kommunstyrelsen beslutar att uppdra till kommunchefen att se på möjligheterna att i samband med Årsredovisning redovisa hur stor del av verksamheterna som upphandlas totalt och lokalt. Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna reviderat konkurrensprogram för Filipstads kommun.

8 Kommunstyrelsen 25 mars Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars Ks 34 Kf Au 11 Dnr 2013/150 Fastställande av borgensavgift för Stiftelsen Filipstadsbostäder och övriga bolag inom koncernen Kommunchefen meddelar i tjänsteskrivelse 5 mars 2015 att Kommunstyrelsen beslutade 24 september att införa borgensavgift för Stiftelsen Filipstadsbostäder. Beslutet gällde för 2013 och Grunden för att ta ut borgensavgift regleras i Lagen om allmännyttiga kommunala bostadsbolag, vilket bl. a innebär att kommunen ska ta ut en marknadsmässig avgift for att kompensera den ekonomiska fördel som den kommunala borgen ger. Med anledning av att Filipstads Energinät får behov av att upplåna medel, med kommunal borgen, pga. Ränteavdragsbegränsningsregler (särskilt ärende) och att beslut inte har tagits för 2015 måste nytt beslut om borgensavgift tas. Nivån på borgensavgiften ska därför från 2015 och framåt gälla hela den kommunala koncernen inkl. Stiftelsen Filipstadsbostäder. Nuvarande nivå på 0,4 % är relevant även idag. Däremot kan det vara lämpligt att inte ta ett beslut om nivån för ett enskilt år utan att beslutet kan gälla tillsvidare. Förslag till beslut Att borgensavgift till kommunkoncernen och Stiftelsen Filipstadsbostäder tillsvidare utgår med 0,4 %. Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att borgensavgift till kommunkoncernen och Stiftelsen Filipstadsbostäder tillsvidare utgår med 0,4 %. Kommunchef Claes Hultgren presenterar ärendet och besvarar frågor i anslutning härtill. Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att borgensavgift till kommunkoncernen och Stiftelsen Filipstadsbostäder tillsvidare utgår med 0,4 %.

9 Kommunstyrelsen 25 mars Kf Ks 35 Dnr 2015/ 48 Ang. borgen för Filipstads Energinät AB Kommunchefen Claes Hultgren meddelar i tjänsteskrivelse 3 mars 2015 att de ränteavdragsbegränsningsregler som infördes från och med den 1 januari 2009 har from 1 januari 2013 utvidgats. De nya reglerna omfattar som huvudregel enbart ränteutgifter på interna skulder men har utvidgats till att omfatta ränteutgifter på alla interna skulder oavsett vad skulden avser. Fram tills nu har Filipstads Stadshus AB(FSAB) med döttrar kunnat hantera effekten. Efter avstämning med bolagets revisor är vår bedömning att aktiv åtgärd måste ske avseende den revers som idag ligger mellan kommunen och Filipstads Energinät AB (FENAB) på tkr för att på sikt undvika risken för att skatteeffekt ska uppstå. FENAB har idag en likviditet på ca 25 mkr av detta kan 20 mkr användas för att delfinansiera en lösen av reversen. Resterande måste upplånas vilket kräver en kommunal borgen. Borgensavgift kommer att utgår enligt kommunens fastställda nivå, f.n. 0,4 %. Förslag har stämts av med VD för FENAB. Ekonomisk innebär lösningen att kommunens ränteintäkter minskar med ca 1,2 mkr samtidigt som FENAB resultat förbättras med motsvarande belopp. Förslag till beslut Att Filipstads kommun beviljar Filipstads Energinät AB borgen på 12 mkr för upptagande av lån Att i övrigt godkänna föreslagen åtgärd. Kommunchef Claes Hultgren presenterar ärendet och besvarar frågor i anslutning härtill. Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att Filipstads kommun beviljar Filipstads Energinät AB borgen på 12 mkr för upptagande av lån att i övrigt godkänna föreslagen åtgärd.

10 Kommunstyrelsen 25 mars Kf Ks 36 Dnr 2015/ 53 Begäran om medel för säkerställande av Klimatskydd Inge Nilsson Piehl, teknisk chef och Per Green, fastighetschef meddelar i tjänsteskrivelse 16 mars 2015 att Fastighetsavdelning har konstaterat att medel saknas i verksamheten för att kunna åtgärda akut inträngande vatten i en rad av kommunens fastigheter. Vatteninträngning i fastigheterna äventyrar inte bara fastigheten utan även verksamheterna i fastigheterna. Anledningen till dessa akuta åtgärder är eftersläpande underhåll. Avsikten är att säkerställa klimatskyddet på ett antal fastigheter. Nedan redovisade åtgärder beräknas uppgå till kr som förslagsvis finansieras genom investeringsmedel. Fastigheterna utan inbördes prioritering, är följande: - Ungdomens hus (Deltakomläggning) - Brattfors skola, nya delen (Takomläggning) - Rosendahl (Deltakomläggning) - Västeräng, lågdelar samt bygglinje (Omfattande reparationsarbeten tak) - Wasahallen (Omfattande tätning av befintligt tak) - Prippen (Takomläggning ) - Spångbergshallen (Takomläggning på del över sporthall) - Ferlinskolan (Deltakomläggning) - Nordmarks skola (Dräneringsarbete) - Ferlinskolan (Dräneringsarbete) - Storbron (Dräneringsarbete) Förslag till beslut att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige tilldela medel om kr för återinvestering i klimatskydd för namngivna fastigheter. Förvaltningschef Inge Nilsson Piehl och fastighetschef Per Green presenterar ärendet och besvarar frågor i anslutning härtill. Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att tilldela medel om kr för återinvestering i klimatskydd för namngivna fastigheter.

11 Kf Dnr 2015/50 Ansvarsfrihet för kommunstyrelsen och övriga nämnder avseende 2014 års verksamhet Kommunens revisorer har granskat kommunens styrelse och nämnders verksamhet och genom utsedda lekmannarevisorer även verksamheten i Filipstads Stadshus AB samt Stiftelsen Filipstadsbostäder under år Granskningen har utförts enligt kommunallagen, god revisionssed i kommunal verksamhet och kommunens revisionsreglemente. Revisionen har löpande tagit del av styrelsens och nämndernas verksamhet via protokoll och andra beslutsunderlag, samt genom samtal med förtroendevalda och tjänstemän. Revisionen har även haft dialog med kommunfullmäktiges presidium om kommunens förutsättningar. Fördjupade granskningar har genomförts inom ett antal verksamhetsområden. Vidare har räkenskaperna samt den interna kontrollen granskats. Resultatet och omfattningen av genomförd granskning framgår av Revisionsberättelse för år 2014, Revisorernas redogörelse 2014, Lekmannarevisorernas granskningsrapporter och revisionsberättelser från de kommunala företagen. Revisionen har inte erhållit revisionsberättelse från Kommunalförbundet Region Värmland som underlag till kommunfullmäktiges ansvarsprövning. Revisorerna tillstyrker att ansvarsfrihet beviljas kommunstyrelsen, nämnderna samt de enskilda förtroendevalda i dessa organ. De iakttagelser och synpunkter revisorerna angett i anslutning härtill har av revisorerna redovisats för ansvarig styrelse, nämnd och förvaltning genom skriftliga rapporter och muntliga redogörelser vid sammanträden. Revisionsrapporter har även löpande överlämnats till kommunfullmäktige för kännedom.

12 Kommunstyrelsen 25 mars Kf Ks 37 Dnr 2015/50 Årsredovisning 2014 Ekonomienheten har utarbetat förslag till årsredovisning för Föreliggande förslag kommer att kompletteras med att kommunstyrelsens ordförande och 2:e vice ordförande ger sin bild på 2014 års resultat samt en betraktelse över framtiden. Årsredovisningen består av förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt kassaflödesanalys för kommunen, redovisningsprinciper, noter, resultaträkning och balansräkning för den affärsdrivande verksamheten, drift- och investeringsredovisning i sammandrag, personalredovisning, verksamhetsberättelser per nämnd samt diverse bilagor. Årets resultat Bokslut 2014 visar ett resultat före extraordinära poster som uppgår till 2,1 mkr. En försämring mot föregående år med -3,8 mkr och mot budgeterad resultatnivå en förbättring på 1,2 mkr. Nämnderna sammantaget visar ett underskott med -1,9 mkr jämför med budget. Det skall i sammanhanget nämnas att Barn- och utbildningsnämnden och Socialnämnden erhållit tilläggsanslag på 2,7 respektive 2,2 mkr under året. Avsättning har gjorts till Omstruktureringsfond med 2,3 mkr och till ny framtida återvinningscentral (ÅVC) med 1,2 mkr. Ingen avsättning till återställande av deponi har gjorts då befintlig reserv har beräknats vara tillräcklig. Nedskrivning har skett av bokfört restvärde med 0,8 mkr för Nykroppa gamla skola och Parkhallen då rivningsbeslut fattats under Kommunchef Claes Hultgren presenterar ärendet och besvarar frågor i anslutning härtill. Kommunstyrelsen beslutar att ej vidta några ändringar i förslaget till bokslut som delgetts revisorerna för granskning. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna Årsredovisning för 2014 samt att godkänna resultatutredningen för 2014 inklusive de avsättningar/dispositioner som redovisats.

13 Kf Dnr 2014/174 Sammanräkning ny ersättare i kommunfullmäktige efter Torbjörn Johnson (FIL) I skrivelse 3 mars 2015 avsäger sig Torbjörn Johnson sin plats som ersättare i kommunfullmäktige.

14 Kommunfullmäktige 12 mars Kf Kf 25 Dnr 2014/174 Fyllnadsval i kommunstyrelsen Stefan Johansson (SD) - ledamot I skrivelse 24 februari 2015 avsäger sig Stefan Johansson (SD) sin plats som ledamot i kommunstyrelsen. Torbjörn Parling yrkar att val av ny ledamot till kommunstyrelsen återremitteras till kommunfullmäktiges valberedning. Sebastian Nilsson yrkar att val av ny ledamot till kommunstyrelsen skall avgöras idag. Ordförande ställer proposition på de båda yrkandena och finner att kommunfullmäktige beslutat att återremittera val av ny ledamot till valberedningen. Kommunfullmäktige beslutar att befria Stefan Johansson (SD) från uppdraget samt att återremittera val av ny ledamot i kommunstyrelsen till kommunfullmäktiges valberedning. Beslutsexp: S.J Sebastian Nilsson, Gisela Nyquist, Robert Spector och Tord Johansson reserverar sig mot beslutet.

15 Kommunfullmäktige 12 mars Beslutsexp: S.J Kf Kf 26 Dnr 2014/174 Fyllnadsval i Barn- och utbildningsnämnden Stefan Johansson (SD) - ledamot I skrivelse 24 februari 2015avsäger sig Stefan Johansson (SD) sin plats som ledamot i barn- och utbildningsnämnden. Torbjörn Parling yrkar att val av ny ledamot i Barn- och utbildningsnämnden återremitteras till kommunfullmäktiges valberedning. Sebastian Nilsson yrkar att val av ny ledamot till Barn- och utbildningsnämnden skall avgöras idag. Ordförande ställer proposition på de båda yrkandena och finner att kommunfullmäktige beslutat att återremittera val av ny ledamot till valberedningen. Kommunfullmäktige beslutar att befria Stefan Johansson (SD) från uppdraget samt att återremittera val av ny ledamot i Barn- och utbildningsnämnden till kommunfullmäktiges valberedning. Sebastian Nilsson, Gisela Nyquist, Robert Spector och Tord Johansson reserverar sig mot beslutet.

16 Kf Dnr 2014/174 Fyllnadsval i styrelsen för Filipstads Energi AB och Filipstads Energinät AB efter Per-Olof Felth (S) - ledamot Ny ledamot i styrelsen för Filipstads Energi och Filipstads Energinät AB ska utses efter Per-Olof Felth (S). :

17 Kf Dnr 2014/174 Fyllnadsval i Föreningen Filipstads Bergslags kanal efter Per-Olof Felth (S) - ledamot Ny ledamot i Föreningen Filipstads Bergslags kanal ska utses efter Per- Olof Felth (S). :

18 Kf Dnr 2014/174 Val av ombud till årsmöte med Gullspångsälvens Vattenvårdsförbund Ett ombud ska utses till årsmöte med Gullspångsälvens vattenvårdsförbund.

19 Kf Anmälningsärenden 1. Beslut Länsstyrelsen Ny ersättare i fullmäktige, Örjan Jakobsson (S) 2. Protokoll Länsstyrelsen Avgången ledamot i fullmäktige, Stefan Johansson, SD 3. Revisionsrapport över Årsredovisning 2014 (Bifogas)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 25 mars (23) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 25 mars (23) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl Kommunstyrelsen 25 mars 2015 1(23) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.35 Ajournering kl. 15.51-16.15 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Christer Olsson Torbjörn Parling

Läs mer

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S)

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S) Kommunstyrelsen 16 december 2015 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.50 Ajournering kl. 13.32-13.34, 14.45-15.10, 16.25-16.43 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 mars 2015 1 (9)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 mars 2015 1 (9) Kommunstyrelsens teknikutskott 9 mars 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.55 A-journering 15.55-16.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Jomark Polintan

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 9 april 2015 (30) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Ajournering kl.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 9 april 2015 (30) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Ajournering kl. Kommunfullmäktige 9 april 2015 (30) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 19.33 Ajournering kl. Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med Allmänhetens frågestund som pågår under ca 30 minuter.

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2015 1 (17)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2015 1 (17) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2015 1 (17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.10.05-12.40 Ajournering kl. 11.17-11.26 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Anders Nilsson

Läs mer

1. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 2. Övertagande av lån Filipstads Tennisklubb

1. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 2. Övertagande av lån Filipstads Tennisklubb KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-11-02 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 7 december 2015 kl.09.00 Joakim Nyman från Polisen informerar om medborgarlöfte

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Utses att justera: Lillvor Eriksson och Ulf Söhrman med Per Gruvberger och Christina Söhrman som ersättare.

Utses att justera: Lillvor Eriksson och Ulf Söhrman med Per Gruvberger och Christina Söhrman som ersättare. Kommunfullmäktige 7 april 2016 1 (17) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen och Sessionssalen kl 18.15-20.02 Ajournering kl. 18.45-18.55 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Bo Forsberg,

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Kommunstyrelsen

Underskrifter: Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 23 mars 2016 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.20 Ajournering kl. 14.50-15.15, 16.00-16.15 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer Olsson (M) Torbjörn

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 19 april 2018 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 19 april 2018 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 19 april 2018 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med Allmänhetens frågestund. Frågestunden håller på ca 30 minuter.

Läs mer

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson Kommunstyrelsen 22 januari 2014 1(10 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.05 Ajournering kl. 14.30-15.00 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Marina Isaksson

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling Kommunstyrelsen 20 januari 2016 1(13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.17 Ajournering kl.13.40-14.00, 15.00-15.45, 16.01-16.04 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer Olsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3) PFILIPSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober 2015 1 (3) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.30 Ajournering kl. 10.28-10.47, 12.00-12.05 Beslutande: Observatörer:

Läs mer

Ersättare: Linda Malm, Christel Iversen, Cecilia Svanlind Törn, Britt-Marie Wall, Bengt Sjöberg

Ersättare: Linda Malm, Christel Iversen, Cecilia Svanlind Törn, Britt-Marie Wall, Bengt Sjöberg Kommunstyrelsen 10 december 2015 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 15.30-16.50 Ajournering kl. 16.10-16.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Christer Olsson Torbjörn Parling Marina

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

23 mars 2016 kl

23 mars 2016 kl Till Kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2016-03-16 Kommunstyrelsens sammanträdesrum den 23 mars 2016 kl. 13.30 Kommunfullmäktigeärenden 1. Motion ang. tids- och sensorstyrd

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november 2016 1 (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-10.40 Ajournering 9.50-10.07 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Henric Forsberg (S), Ulf Söhrman (M) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 2017

Britt-Marie Wall (S), Henric Forsberg (S), Ulf Söhrman (M) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 2017 Kommunstyrelsen 29 november 2017 1 (17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.36 Ajournering kl. 14.37-15.00, 16.00-16.25 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 12 mars 2015 kl. 18.15

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 12 mars 2015 kl. 18.15 Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 12 mars 2015 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med en information från Jan-Erik Andrén, nyanställd förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 mars (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 mars (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Kommunfullmäktige 16 mars 2017 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.31 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare:

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 mars 2015 (19) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 20.54 Ajournering kl. 19.24-19.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 mars 2015 (19) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 20.54 Ajournering kl. 19.24-19. Kommunfullmäktige 12 mars 2015 (19) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 20.54 Ajournering kl. 19.24-19.35 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

Ändringar i revisorernas reglemente

Ändringar i revisorernas reglemente TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2017-09-21 KS 2017/0824 50044 Rev 2017-10-25 Kommunfullmäktige Ändringar i revisorernas reglemente Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige

Kallelse. Kommunfullmäktige Kallelse Kommunfullmäktige Torsdagen den 19 april 2018 Kommunfullmäktige 2018-04-19 2 Kommunfullmäktige i Ragunda kommun sammanträder torsdagen den 19 april 2018, kl. 17.00, Anders Olofskolan, Hammarstrand.

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-11.25 Ajournering kl. 9.45-10.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Britt-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering ,

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering , Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december 2016 1 (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.10 Ajournering 10.20-10.30, 10.56-10.58 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Åsa Hååkman Felth

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Ulf Söhrman (M) Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 7 februari

Britt-Marie Wall (S), Ulf Söhrman (M) Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 7 februari Kommunstyrelsen 25 januari 2017 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.28 Ajournering kl. 14.30-14.50, 15.10-15.20 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S) ordförande Torbjörn

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (13)

Barn- och utbildningsnämnden (13) Barn- och utbildningsnämnden 2017-11-07 1(13) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.30 Mötet ajourneras kl 10.00 10.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktiges valberedning 1 december 2014 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.00-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktiges valberedning 1 december 2014 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.00-14. Kommunfullmäktiges valberedning 1 december 2014 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.00-14.15 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Jomark Polintan Christer Olsson Patrik Fornander

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Henrik Forsberg (S), Filip Dahlöv (M) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 11-21

Britt-Marie Wall (S), Henrik Forsberg (S), Filip Dahlöv (M) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 11-21 Kommunstyrelsen 22 februari 2017 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.00 Ajournering kl. 14.15-14.50 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S) ordförande Torbjörn Parling

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni (5)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni 2017 1 (5) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 9.00 11.57 Ajournering kl:10.07-10.25, 11.35-11.45 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordf Torbjörn

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 16 februari kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 16 februari kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 16 februari kl. 18.15 Sammanträdet inleds med en information av Anna Lindström från Sveriges kommuner och

Läs mer

Sophie Nygren Sofia Westergren (M) Bo Pettersson (S) sekreterare ordförande justerare

Sophie Nygren Sofia Westergren (M) Bo Pettersson (S) sekreterare ordförande justerare KOMMUNSTYRELSEN Tid: 16:30-16:40 Plats: Skeppet Beslutande Sofia Westergren (M), ordförande Bo Pettersson (S), vice ordförande Gunnar Lidén (M) ersätter Linda Ekdahl (M), jäv 59, 61 Roger Andersson (S)

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 27 november 2006 kl. 19:00. 1. Upprop, val av justerare jämte

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (1) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 12 oktober 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30-14:34 Sekreterare

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Reglemente för Älvsbyns kommuns revisorer

Reglemente för Älvsbyns kommuns revisorer Reglemente för Älvsbyns kommuns revisorer Antaget av kommunfullmäktige, KF 86/06-11-27. 5 reviderad av kommunfullmäktige, KF 15/08-06-16. Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Gävle kommun

Reglemente för revisorerna i Gävle kommun 1 Reglemente för revisorerna i Gävle kommun Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Revisorernas uppgifter Verksamheter 1 Revisorerna skall 2 1. självständigt,

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 maj 2005 1 (14) Plats och tid: Föreningshuset, Brattfors kl 18.15-19.55 Ajournering 19.05-19.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 maj 2005 1 (14) Plats och tid: Föreningshuset, Brattfors kl 18.15-19.55 Ajournering 19.05-19. Kommunfullmäktige 12 maj 2005 1 (14) Plats och tid: Föreningshuset, Brattfors kl 18.15-19.55 Ajournering 19.05-19.15 Beslutande: Anita Widman ordf. Rolf Wennerlöf Per Gruvberger Roland Björkman Anders

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars (6)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars 2016 1 (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-10.57 Ajournering 09.46-10.02 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsen kl Kommunfullmäktigeärenden

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsen kl Kommunfullmäktigeärenden Till Kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-09-13 Bröderna Ericssonrummet den 19 september 2018 kl. 13.30 Kommunfullmäktigeärenden 1. Årsredovisning 2017 för Samordningsförbundet

Läs mer

kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil

kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil KALLELSE FÖREDRAGNINGSLISTA EXTRA KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats: Ordförande: Sekreterare 2018-12-13 kl. 16.30 Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Jan-Olof Johansson Mari-Louise Dunert Ärende Öppet sammanträde,

Läs mer

Kommunal ag (2017:725) 12 kap. Revision 12

Kommunal ag (2017:725) 12 kap. Revision 12 Kommunallag (2017:725) 12 kap. Revision 12 Revisorerna ska varje år till fullmäktige lämna en berättelse med redogörelse för resultatet av den revision som avser verksamheten under det föregående budgetåret.

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, onsdagen den 17 april 2019 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, onsdagen den 17 april 2019 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, onsdagen den 17 april 2019 kl. 18.15 Sammanträdet börjar med Allmänhetens frågestund som pågår under ca 30 minuter. Frågor

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 december (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 december (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering kl Kommunfullmäktige 15 december 2016 1 (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.12 Ajournering kl. 18.40-18.50 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

12. Reglemente för den samordnade revisionen i Västerviks kommun ändring Dnr 2018/6-003

12. Reglemente för den samordnade revisionen i Västerviks kommun ändring Dnr 2018/6-003 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 22 (59) 2018-02-26 Kf Ks 27 12. Reglemente för den samordnade revisionen i Västerviks kommun ändring Dnr 2018/6-003 Gällande reglemente för den samordnade revisionen

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 oktober (15) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 oktober (15) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Ajournering kl Kommunfullmäktige 16 oktober 2014 1 (15) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 19.51 Ajournering kl.19.04-19.25 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S)

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S) Kommunstyrelsen 16 december 2015 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.50 Ajournering kl. 13.32-, 13-34, 14.45-15.10, 16.25-16-43 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-04-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 april 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid

Läs mer

Ansvarsprövning 2014

Ansvarsprövning 2014 www.pwc.se Ansvarsprövning 2014 Översiktlig granskning av kommunstyrelsen och nämnderna Robert Bergman April 2014 1 Inledning 2 Inledning Bakgrund Av kommunallagen och god revisionssed följer att revisorerna

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-09-12 kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Knivsta kommun Antaget av Kommunfullmäktige 57,

Reglemente för revisorerna i Knivsta kommun Antaget av Kommunfullmäktige 57, Datum Diarienummer 2010-04-29 KS-2009/1033 Reglemente för revisorerna i Knivsta kommun Antaget av Kommunfullmäktige 57, 2010-04-29 Reglemente för revisorerna i Knivsta kommun I anslutning till allt som

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Utses att justera: Britt-Marie Wall och Ulla Olsson med Torbjörn Parling och Ulf Söhrman som ersättare.

Utses att justera: Britt-Marie Wall och Ulla Olsson med Torbjörn Parling och Ulf Söhrman som ersättare. Kommunfullmäktige 16 december 2015 1 (14) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 17.15 18.36 Ajournering kl.17.20-17.45, 18.12-18.15 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell,

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.53 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 06:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 06:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 06:1 Kf 19/2006 Dnr Ks 2012/135 Dnr Ks/K 2006.10322 REVISIONSREGLEMENTE Gäller från den 1 januari 2007. Revisorernas roll 1 Revisorernas uppgift är att

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Sammanträde den 8 oktober 2018 kl Kommunfullmäktigeärende

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Sammanträde den 8 oktober 2018 kl Kommunfullmäktigeärende KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-10-04 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för Bröderna Ericssonrummet Sammanträde den 8 oktober 2018 kl. 09.00 Justerare: Christer Olsson Kommunfullmäktigeärende

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Ugglehallen kl. 18:00-19:25, 19:55-20:45 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Ulf Bengtsson, kommundirektör Cecilia Håkansson, kommunsekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

Kommunfullmäktiges verksamhetsberättelse för år 2014

Kommunfullmäktiges verksamhetsberättelse för år 2014 Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-18 AU 3:17 Dnr. KS 2015/0125 Kommunfullmäktiges verksamhetsberättelse för år 2014 Arbetsutskottets beslut Ärendet bereds vidare. Sammanfattning

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING HÖGANÄS KOMMUN Ersätter KFS 2001:06 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Dnr 07:06 2007:16 REVISIONSREGLEMENTE Reglemente för revisorerna i Höganäs kommun Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år

Läs mer

REVISIONSREGLEMENTE FÖR REVISORERNA I LANDSKRONA KOMMUN

REVISIONSREGLEMENTE FÖR REVISORERNA I LANDSKRONA KOMMUN 1 REVISIONSREGLEMENTE FÖR REVISORERNA I LANDSKRONA KOMMUN KF 2006-12-18 196 Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders, styrelsers och fullmäktigeberedningars

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 maj (8)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 maj (8) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 maj 2016 1 (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-11.57 Ajournering kl. 10.05-10.22 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

3: Årsredovisning år 2017 för kommunen och de kommunala bolagen Delges:

3: Årsredovisning år 2017 för kommunen och de kommunala bolagen Delges: Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-05-28 3: Årsredovisning år 2017 för kommunen och de kommunala bolagen Delges: Samtliga nämner och bolag, KLK Ekonomi, Revision Dnr 17KS497 Beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Richard Brown Bo Pettersson (S) Lisbeth Svensson (L) sekreterare ordförande justerare

Richard Brown Bo Pettersson (S) Lisbeth Svensson (L) sekreterare ordförande justerare KOMMUNSTYRELSEN Tid: 08:35 09.00 Plats: Kulturhuset Fregatten konferensrum Fyren Beslutande Bo Pettersson (S), ordförande Linda-Maria Hermansson (C), vice ordförande Sofia Westergren (M) Gunnar Pettersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.53 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Marina Isaksson (S) Christer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Kommunfullmäktige. Ärendenr: KS 2014/335 Fastställd: Reviderad senast: FÖRFATTNINGSSAMLING. Revisionsreglemente

Kommunfullmäktige. Ärendenr: KS 2014/335 Fastställd: Reviderad senast: FÖRFATTNINGSSAMLING. Revisionsreglemente Kommunfullmäktige Ärendenr: KS 2014/335 Fastställd: 2006-11-27 Reviderad senast: 2016-10-31 FÖRFATTNINGSSAMLING Revisionsreglemente 2/8 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Revisionens roll...

Läs mer

Revisionsreglemente för Falkenbergs kommuns revisorer

Revisionsreglemente för Falkenbergs kommuns revisorer REVISIONSREGLEMENTE FÖR FALKENBERGS KOMMUNS REVISORER fastställt av kommunfullmäktige 200 6-11-30 154 Gäller fr o m 2007-01-01 Dnr: 2006:294 Revisionsreglemente för Falkenbergs kommuns revisorer Revisionens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslagsdatum: 29 september 2017 Datum för anslagets nedtagande: 23oktober

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslagsdatum: 29 september 2017 Datum för anslagets nedtagande: 23oktober Kommunstyrelsen 20 september 2017 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.06 Ajournering kl. 14.50-15.05, 15.40-16.01 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer

Läs mer

Reglemente för kommunens revisorer

Reglemente för kommunens revisorer Styrande dokument Senast ändrad 2018-10-16 Reglemente för kommunens revisorer Dokumenttyp Reglemente Dokumentnamn Reglemente för kommuns revisorer Fastställd/Upprättad Kommunfullmäktige 263 2018-10-16

Läs mer

Nytt revisionsreglemente för Eskilstuna kommuns förtroendevalda revisorer

Nytt revisionsreglemente för Eskilstuna kommuns förtroendevalda revisorer Kommunstyrelsen 2018-10-29 Kommunledningskontoret Ledningsstaben KSKF/2018:378 Andreas Lindbom 016-710 54 80 1 (2) Kommunstyrelsen Nytt revisionsreglemente för Eskilstuna kommuns förtroendevalda revisorer

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10)

Barn- och utbildningsnämnden (10) Barn- och utbildningsnämnden 2017-02-07 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.15 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Sune

Läs mer

Reglemente för kommunrevisionen

Reglemente för kommunrevisionen Styrande dokument Senast ändrad 2017-06-13 Reglemente för kommunrevisionen Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentnamn Reglemente för kommunrevisionen Fastställd/Upprättad Kommunfullmäktige 227 2017-06-13

Läs mer

Socialnämnden Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl: 9:00-11:45 Ajournering kl: 10:10-10:33

Socialnämnden Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl: 9:00-11:45 Ajournering kl: 10:10-10:33 Socialnämnden 2018-05-16 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 180516 kl: 9:00-11:45 Ajournering kl: 10:10-10:33 Beslutande Anders Nilsson (V) Christer Olsson (M) Britt-Marie

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström PROTOKOLL 1(13) Tid: Kl 13:00-14:50 Plats: Forsen Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2018-12-17 Paragrafer:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 maj (15) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 maj (15) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 maj 2017 1 (15) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.15 Ajournering 10.32-10.42 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-03-23

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-03-23 KOMMUNSTYRELSEN Tid 17:00-17:05 Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner Erica Bjärsved ekonomichef Emma Dahlgren

Läs mer

Reglemente. Revisorer

Reglemente. Revisorer Reglemente Revisorer 1 1.9 1 (4) Revisionsreglemente för revisorerna i Luleå kommun Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders och styrelsers

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Finspångs kommun

Reglemente för revisorerna i Finspångs kommun 2007-04-16 1(6) Reglemente för revisorerna i Finspångs kommun Fastställt av Kommunfullmäktige 2007-01-31 18 och gäller från och med 2007-02-01. Ersätter Kommunfullmäktige beslut 2003-03-26 106. Revisionens

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.20 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 18 oktober (23) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 18 oktober (23) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Kommunfullmäktige 18 oktober 2018 1 (23) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.59 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 maj 2014 1 ( 17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.20-12.12 Ajournering kl. 09.50-10.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 maj 2014 1 ( 17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.20-12.12 Ajournering kl. 09.50-10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 maj 2014 1 ( 17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.20-12.12 Ajournering kl. 09.50-10.07 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-01-29 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 29 januari 2015, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1. Upprop 2 Val av två protokolljusterare och tid och plats

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl t1hjo SAMMANTRÄDES PROTOKOLL l Plats och tid Stadshuset, kl 16.00-17.20, ajournering kl 16.40-17.00 Beslulande Ledamöter Catrin HuImarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Ewa F Thorstenson (M) Britt-Marie

Läs mer

Revisionsreglemente för Piteå kommun

Revisionsreglemente för Piteå kommun Revisionsreglemente för Piteå kommun Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Revisionsreglemente för Piteå kommun Reglemente 2006-11-20 178 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer