Kära Läsare. Enkelt och Kul att vara kreativ

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kära Läsare. Enkelt och Kul att vara kreativ"

Transkript

1

2 Kära Läsare Enkelt och Kul att vara kreativ Det här Scrap Lovers-häftet vill ge dig inspiration och tips om hur du kan använda dina bilder på ett roligt och kreativt sätt. Vi visar dig bland annat hur du kan använda roliga knappar, handgjort papper, vackra band, snygga stämplar, glittrande rhinestenar och mycket mer. Ha det så trevligt!

3 H Ä R L I G A B I L D E R P Å M I N S T I N G E N TIPS: Pröva med att göra en dubbel ram med två slags tejp. Gör en ram av dekorationstejp cirka 3 cm från kanten. Skär en bit kartong i en annan nyans än bottenfärgen och placera den innanför ramen med dekorationstejp. Skär hål för de bilder du vill ha eller lägg bilderna direkt på papperet. Skapa en personlig girlang. Klipp ut bokstäver av ett läckert papper och klistra upp dem på ett silversnöre. Använd knappar eller blommor som avslutning på girlangen. Dekorera sidan med blommor och knappar sätt dem i små grupper. Gulliga Baby Använd dekorationstejp för att avgränsa områden eller rama in dina bilder.

4 M I N N E N A V E N O F Ö R G L Ö M L I G D A G TIPS: Använd lager på lager för att få en 3D-effekt. Rama in bilden med två olika papper. Klipp två ramar i olika storlekar. Stämpla motivet med guld på den yttersta ramen bara en del av motivet är synlig på ramen. Utvidga ramen genom att stämpla med samma motiv på bakgrundspapperet i silver. Den Perfekta Dagen Lägg rhinestenar eller små hjärtan på de stämplade motiven för att sätta extra fokus på motivet.

5 D E S K Ö N A S T E V A R D A G S M I N N E N A TIPS: En liten fjäder skapar liv och en snygg 3D-effekt. Använd några av de färger som finns på fotot som bakgrund det ger ett enhetligare intryck. Använd gärna flera färger. Tillverka din egen dekoration. Använd samma papper som bakgrund för att stansa ut t.ex. blommor och fjärilar och placera dem i små grupper. Du kan ge mer liv åt scrap-sidan med hjälp av små knappar. Dekorationstejp kan också användas för att göra bokstäver. Fäst tejpen på papper om den är svår att styra du kan ev. rita bokstäverna på baksidan och klippa ut dem. Vackra Prinsessa Använd silkesband till mer än rosetter sätt dubbelhäftande tejp på baksidan av bandet och skapa egna mönster med banden.

6 EN HÄRLIG DAG SOM ÄR VÄRD ATT MINNAS TIPS: Använd stämpeln flera gånger med samma svärta för att få ett ljusare stämpelavtryck. Riv av ett hörn på en bit handgjort papper och fäst det i hörnet på din scrapbok-sida. Sätt en lång tråd i knapparna så det ser ut som om de är påsydda, och sno tråden runt knapparna. Rama in bilden med stämplade motiv. Stämpla med två färger. Använd silverfärgen som använts på flera ställen och en brun färg som sätter fokus på fiolen. Klipp ut bokstäverna i det vackra handgjorda indiska papperet. Flicka med Talang Använd knappar och stämpeldynor i samma färgton. Sätt knapparna ovanpå det stämplade motivet för att skapa en extra effekt.

7 SKÖNA SOMMARLOVSMINNEN FRÅN STRANDEN TIPS: Använd ett snöre i matchande färg för att rama in din scrapbok-sida. Använd glada sommarfärger till dina sommarminnen. Använd en utstansare för att göra olika dekorationer i fräscha färger. Kombinera dina egna blommor och dekorationer med knappar och små rhinestenar. Använd också utstansaren på dina bilder stansa ut en del av bilden och använd den på din scrapbok-sida. Låt gärna en del av dekorationen gå över den gula kanten. Placera dekorationen i små grupper eller runt en bild. Stansa ut blommor i olika färger/storlekar och sätt dem ovanpå varandra. Böj upp blombladen en aning, så får du en snygg 3D-effekt. Sätt en rhinesten mitt i blomman. Sol och Sommarkul Rhinestenarna ger en vacker effekt på blommor. Om du använder pincett är det lättare att sätta dit de små rhinestenarna.

8 R O L I G A M I N N E N F R Å N E N R E G N I G D A G TIPS: Använd rhinestenar i färger som matchar papperet. En girlang binder ihop delarna. Klipp ut några hjärtan och strimlor i olika bredd. Fäst dem på ett snöre och sätt lite knappar mellan några av delarna. Dra snöret igenom alla hål i knapparna. Knapparna i änden av snöret limmas fast på papperet. Här har bokstäverna klippts ut i samma papper som det enfärgade hjärtat. Det blir enhetligare om man använder samma papper till flera saker på samma sida. Klipp eller skär ut en tunn pappersstrimla (ca 1 mm), vira den runt en strumpsticka eller liknande och använd den som effekt mellan blommorna. Flickan och Vattnet Använd knappar och rhinestenar som dekoration. De finns i många färger och varianter.

9 R O L I G A M I N N E N F R Å N E N F E S T L I G D A G TIPS: Sätt en fjäder eller annan dekoration bredvid bilden för att uppnå en 3D-effekt. Använd din fantasi och lek med stämpelfärger och stämpelmotiv. Innan du börjar är det bra att göra en kladd på en bit kopieringspapper, så du vet ungefär var du ska stämpla. När du stämplar i ett hörn, se till att de stämplade motiven också rör vid varandra. Att stämpla i flera lager ger extra djup åt scrap-sidan. Skapa effekt med utstansade motiv. Låt dem bilda en linje genom bilden som fjärilarna på den här scrapsidan, som flyger från hörn till hörn. Dekorera de stämplade blommorna med rhinestenar. Charmerande Diva Stämpelfärger och stämpelmotiv finns i många olika varianter. Om din stämpel är mycket detaljerad kan du prova med att stämpla på mjukt underlag, t.ex. en musmatta, för att få fram alla detaljer tydligare.

10 D E F Ö R S T A R O L I G A B I L D E R N A TIPS: Använd knappar med skojiga mönster. Klipp till en bit papper 20 x 20 cm. Skär hål för så många bilder du tänker använda. Fäst bilderna på baksidan av papperet. Självhäftande spets har många möjligheter här har den använts som ram för papperet. Stansa ut ett antal blommor i olika färgnyanser och sätt ihop dem kors och tvärs. Sätt ihop dem i en eller flera grupper. När du dekorerar är det bra att samla dekorationerna i grupper och som regel i ett ojämnt antal. Klipp ut bokstäver i det handgjorda papperet och limma fast dem på ett silversnöre. Dra snöret genom en knapp i båda ändar och limma fast knapparna på ramen. Sätt rhinestenar på de ställen där de ger bäst effekt. Lilla Gullunge Klipp ut en tag i kartong och sätt på ett namn bokstäverna klipper du ut i dekorationstejp smycka tagen med små blommor och skriv eventuellt en hälsning på baksidan.

11 MINNS DE SMÅ ÖGONBLICKEN I VARDAGEN TIPS: Använd bilder från annonser eller reklamblad som utfyllnad mellan dina egna bilder. Ramar behöver inte vara fyrkantiga eller runda, de kan också ha andra former t.ex. ett hjärta. Klipp ut ett hjärta i handgjort papper och sätt på en självhäftande spets. Sätt på den så, att underkanten ligger bakom hjärtat. Klipp ut en massa små fyrkantiga bilder och placera ut dem så de bildar ett hjärta. Texten på vänster sida är gjord med dekorationstejp. På höger sida har blommotivet stämplats flera gånger och i mitten av blommorna sitter det små rhinestenar. Fågeln har klippts ut i papper och placerats på blommorna. De små rhinestenarna högst upp i hjärtat framhäver hjärtformen. Livets små ögonblick Kombinera självhäftande spetsband och stämpelmotiv.

12 EN GOD VÄNINNA ÄR DET BÄSTA SOM FINNS TIPS: Rengör dina stämplar med en våtservett. Dra ett streck runt bilden. Välj det stämpelmotiv du vill använda som ram för bilden. Stämpla motivet på strecket. Klipp en bit papper som är lite större än bilden (3 5 mm) och sätt bakom bilden. Sätt bilden och ramen ovanpå de stämplade motiven. Lägg till de stämplade motiv du önskar här har motiven stämplats flera gånger på vänster sida. Stansa ut några blommor gärna med en färg som finns på bilden. Sätt till sist små rhinestenar på de utstansade blommorna och på de stämplade blommorna. Bästa Vännerna Tillverka en tag med flickornas namn klipp ut bokstäverna eller printa ut dem och dekorera efteråt med en stämpel och ett par små rhinestenar.

13 De Skönaste Minnena Livet är fullt av minnesrika och vackra händelser, som är värda att bevara på bästa sätt. Det här Scrap Lovers-häftet vill ge dig inspiration och tips om hur du kan använda dina bilder på ett roligt och kreativt sätt. Ha det riktigt trevligt! SAM PARTNER A/S DK-6000 Kolding Copyright 2013 DIAS

Skola: Ljus, del 1 Det befintliga ljuset

Skola: Ljus, del 1 Det befintliga ljuset Skola: Ljus, del 1 Det befintliga ljuset Ljuset är grunden för att kunna fotografera. Vad är ljus, hur uppstår färg, varför ser ljus olika ut vid olika tillfällen, hur tar jag tillvara ljuset vid ett visst

Läs mer

Julhjärtan - Blomma. Sissel Blom. Lycka till :-) Färg 1. Färg 2. Detta hjärta är enkelt att göra, du behöver bara fösta ihop delarna, inte fläta/väva.

Julhjärtan - Blomma. Sissel Blom. Lycka till :-) Färg 1. Färg 2. Detta hjärta är enkelt att göra, du behöver bara fösta ihop delarna, inte fläta/väva. Julhjärtan - Blomma Detta hjärta är enkelt att göra, du behöver bara fösta ihop delarna, inte fläta/väva. Klipp ut varje hjärta i två olika färger. Mönstret ska vara mot en vikt kant där linjen är streckad.

Läs mer

Gör mer med makro! Enkel makrofotografering

Gör mer med makro! Enkel makrofotografering Gör mer med makro! Enkel makrofotografering Det handlar inte bara om att knäppa snabba bilder. Det är även din chans att ta fantastiska foton med toppmodern teknik. Upptäck Canons makroobjektiv och ge

Läs mer

Hur man gör en poster i PowerPoint

Hur man gör en poster i PowerPoint Hur man gör en poster i PowerPoint Victoria Johansson Humanistlaboratoriet, Lunds universitet it-pedagog@sol.lu.se Senast uppdaterad av Susanne Schötz 080128 Innehåll 1 Inledning 2 1.1 Innehållet i denna

Läs mer

Krafter. Jordens dragningskraft, tyngdkraften. Fallrörelse

Krafter. Jordens dragningskraft, tyngdkraften. Fallrörelse Krafter 1 Krafter...2 Jordens dragningskraft, tyngdkraften...2 Fallrörelse...2 Repetera lutande plan...3 Friktion...6 Tröghet...7 Tröghet och massa...8 Tyngdpunkt...8 Ta reda på tyngdpunkten för en oregelbunden

Läs mer

Elevportfölj A-nivå. Årskurs 6. Teknik. Undersökning av glasögon. Elevens svar:

Elevportfölj A-nivå. Årskurs 6. Teknik. Undersökning av glasögon. Elevens svar: 1 Undersökning av glasögon Gör en undersökning av glasögon med hjälp av dessa frågor: Vilka delar består glasögon av? Varför finns det oftast gångjärn i glasögonbågar och hur fungerar de? Var kan man hitta

Läs mer

1. En scout söker sin tro och respekterar andras

1. En scout söker sin tro och respekterar andras 1. En scout söker sin tro och respekterar andras Ett frågetecken - Vad är skillnaden på att tro och att veta? Ta en sekund till att fundera på skillnaden mellan tro och vetande. Rita upp en linje på marken.

Läs mer

årskurs F-3 Berättelsen tar sin början.

årskurs F-3 Berättelsen tar sin början. Berättelsen tar sin början. Berättelsen tar sin början Inled berättelsen och arbetet med att läsa brev 1 från Pigglorna. Innan ni läser brevet väljer ni om ni vill låta eleverna tillverka var sin Piggla

Läs mer

Läroboken Om Hygien. Lär dig hur du tvättar händerna och håller dig frisk. Andra upplagan

Läroboken Om Hygien. Lär dig hur du tvättar händerna och håller dig frisk. Andra upplagan Läroboken Om Hygien Lär dig hur du tvättar händerna och håller dig frisk Andra upplagan Små hjältar och skurkar Visste du att det finns partiklar överallt omkring oss som kallas för mikroorganismer? De

Läs mer

Se till att ingen sömsmån blir för lång så att det sträcker sig förbi diket som du ska sy i.

Se till att ingen sömsmån blir för lång så att det sträcker sig förbi diket som du ska sy i. Om det bildas jack i kanten på stycket så putsar jag ner jacket. Se till att ingen sömsmån blir för lång så att det sträcker sig förbi diket som du ska sy i. Pressa på täcket lite och försäkra dig om att

Läs mer

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det GUNILLA CARLSSON KENDALL Snubbel tråden ADHD Så funkar det Bruksanvisning Till alla mammor och pappor eller andra vuxna: Läs gärna en liten bit i taget tillsammans med barnet. Hjälp till att hitta svaren

Läs mer

Barnhack! kom igång med Scratch del 1

Barnhack! kom igång med Scratch del 1 Måns Jonasson Barnhack! kom igång med Scratch del 1 välkommen till kom igång med scratch! 3 Om den här kursen 3 Vad är Scratch? 3 grunderna i scratch vad är vad? 3 block script i olika kategorier 5 Rörelse

Läs mer

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas!

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Vad händer när föräldrarna ska skiljas? Vad kan jag som barn göra? Är det bara jag som tycker det är jobbigt? Varför lyssnar ingen på mig? Många barn och unga skriver

Läs mer

Hur man gör en laboration

Hur man gör en laboration Hur man gör en laboration Förberedelser Börja med att läsa igenom alla instruktioner noggrant först. Kontrollera så att ni verkligen har förstått vad det är ni ska göra. Plocka ihop det material som behövs

Läs mer

Glasfiber handbok för nybörjare.

Glasfiber handbok för nybörjare. Glasfiber handbok för nybörjare. Med tanke på att det verkar finnas ett stort intresse att vilja lära sig gjuta i glasfiber så tänkte jag att jag skulle skriva en liten handbok i ämnet som förklarar från

Läs mer

Den magiska dörren. - ett romanprojekt

Den magiska dörren. - ett romanprojekt Den magiska dörren - ett romanprojekt Idé och lärarhandledning av Josef Sahlin 2011 Bakgrund! 3 Idé! 3 Rättigheter! 4 Syfte! 4 Arbetets gång! 4 Lektionsupplägg! 5 Framsida! 5 Kapitel 1 - Hej! 6 Kapitel

Läs mer

Vackra drakar vill gärna flyga

Vackra drakar vill gärna flyga Det här kompendiet vill få dig att upptäcka hur lätt och roligt det är att bygga drakar som flyger. Kompendiet är uppdelat i två delar: första delen består av några blad med steg-för-steg-anvisning hur

Läs mer

Barnmöteslektioner som fungerar

Barnmöteslektioner som fungerar Barnmöteslektioner som fungerar 1 Presentation Lektioner som fungerar 2 Förord 2 Innan ni börjar 3 Bibelns syn på barn 6 2 De fyra viktigaste 4 lektioner 7 Till dig som ledare 7 1. Gud älskar mig 8 2.

Läs mer

Måla rätt inomhus VÄGGAR & TAK

Måla rätt inomhus VÄGGAR & TAK Måla rätt inomhus VÄGGAR & TAK Förord Med ny färg på väggarna kan du förändra hela upplevelsen av ett rum. Därför är det ett spännande och mycket roligt projekt du har framför dig när du ska måla ditt

Läs mer

orientering, naturkunskap och äventyr på en gång Lärarhandledning

orientering, naturkunskap och äventyr på en gång Lärarhandledning orientering, naturkunskap och äventyr på en gång Lärarhandledning Det är friskare luft i skogen och fullt med fästingar. Douglas 10 år En orienterare har gympakläder och smutsiga skor. Felicia 10 år En

Läs mer

om ramning En liten handledning till den som vill rama in själv. GRAFIK, AKVARELL, FOTO MÅLNINGAR & KILRAM OBJEKT BRODYR NYA MEDIA

om ramning En liten handledning till den som vill rama in själv. GRAFIK, AKVARELL, FOTO MÅLNINGAR & KILRAM OBJEKT BRODYR NYA MEDIA om ramning En liten handledning till den som vill rama in själv. KAPITEL 1: KAPITEL 2: KAPITEL 3: KAPITEL 4: KAPITEL 5: GRAFIK, AKVARELL, FOTO MÅLNINGAR & KILRAM OBJEKT BRODYR NYA MEDIA 1 GRAFIK, AKVARELL,

Läs mer

Vikt och volym. Kapitel 4 Vikt och volym

Vikt och volym. Kapitel 4 Vikt och volym Vikt och volym Kapitel 4 Vikt och volym I kapitlet får eleverna arbeta med vikt och volym. Avsnittet om volym tar upp enheterna liter, deciliter och centiliter. Avsnittet om vikt tar upp enheterna kilogram,

Läs mer

Vi möts dagligen av en

Vi möts dagligen av en Text som fler kan läsa tips om typografi och layout Vi möts dagligen av en mängd tidningar, tidskrifter, broschyrer, affischer och andra trycksaker. De flesta kan lätt läsa informationen i dem. Men det

Läs mer

De falska breven. Arbetsmaterial till. Om boken

De falska breven. Arbetsmaterial till. Om boken Om boken Boken handlar om en tjej som får ett brev från Erik. Erik har hon känt för länge sedan. Då var han tyst och blyg men nu är han annorlunda, mer mogen. De skriver flera brev för att till slut träffas.

Läs mer

DF0405s18-29 04-05-14 11.41 Sida 18 TEMA TA BÄTTRE GRUPPBILDER

DF0405s18-29 04-05-14 11.41 Sida 18 TEMA TA BÄTTRE GRUPPBILDER DF0405s18-29 04-05-14 11.41 Sida 18 TEMA TA BÄTTRE GRUPPBILDER Ta bättre gruppbilder Att ta bilder på par och grupper är svårare än att jobba med enskilda individer, men följer du våra tips så kommer du

Läs mer

Communicate: In Print

Communicate: In Print Svensk version av Hargdata AB Published by Widgit Software Widgit Symbols Widgit Software 1994-2011 Widgit pictures Widgit Software 2011 Acknowledgements In print 2 Widgit Software 2011 We would like to

Läs mer

Inspirationsmaterial till häftet

Inspirationsmaterial till häftet Inspirationsmaterial till häftet För dig som arbetar med barn i åldrarna 5 till 9 år inom förskolan och skolan. INNEHÅLL 1. VARFÖR ARBETA MED BARNKONVENTIONEN?............................ 3 2. SAMLINGARNA.......................................................

Läs mer

En vanlig dag i Kongo-Brazzaville

En vanlig dag i Kongo-Brazzaville En vanlig dag i Kongo-Brazzaville Ett rollspel Ledarmaterial För barn mellan 7 och 9 år, eventuellt ända upp till 11 år En vanlig dag i Kongo-Brazzaville Ett rollspel Introduktion Detta är ett ledarmaterial

Läs mer

informerar Att ledsaga synskadade Idet här informationsbladet får du tips på hur du ledsagar

informerar Att ledsaga synskadade Idet här informationsbladet får du tips på hur du ledsagar informerar Att ledsaga synskadade Synskadades Riksförbund tar till vara synskadades intressen och är ett språkrör gentemot samhället. Målet är att synskadade ska kunna leva ett aktivt och jämlikt liv.

Läs mer

O/LIKA. Ett metodmaterial mot fördomar och diskriminering

O/LIKA. Ett metodmaterial mot fördomar och diskriminering O/LIKA Ett metodmaterial mot fördomar och diskriminering Innehåll Inledning 3 Kom igång 8 Hela havet stormar med mångfaldstema 9 Mångfaldstermometern 12 Med silversked i mun 14 Grupper 17 Vem är? 18 Osynliga

Läs mer