Närvarorapportering och bidrag, Sunnersta AIF version

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Närvarorapportering och bidrag, Sunnersta AIF version"

Transkript

1 1 Närvarorapportering och bidrag, Sunnersta AIF version Introduktion SAIF är en ideell idrottsförening och beroende av medlemsavgifter, träningsavgifter, sponsring och bidrag. Olika former av bidrag finns (se nedan). För att SAIF ska få de bidrag vi är berättigade till, är det viktigt att alla lag inom föreningen rapporterar närvaro för de aktiviteter laget har. Det gäller träningar, matcher, lagkvällar med mera. Med det här dokumentet vill vi informera om vad vi får bidrag för, och hur du som ledare ska gå till väga när du rapporterar närvaro. Sunnersta Fredrick Beste, kassör huvudstyrelsen Följande personer har bidragit med kunskaper och synpunkter till detta dokument: Susanne Lindberg, Mats Bejmyr, Lena Hennig, Ken Lindfors Bakgrundsinformation och översikt I huvudsak kommer aktivitetsbidragen från två källor: Uppsala kommun (kommunala bidrag) Riksidrottsförbundet (RF), (s k statligt lokalt stöd, LOK-stöd ) Kommunala bidrag: Medlemsstöd Föreningen kan få stöd för varje stödberättigad medlem. För att vara stödberättigad måste medlemmen vara mellan 5 och 25 år och ha deltagit i en föreningsaktivitet. För 2016 fick vi kr. 59,40 kr/bidragsberättigad medlem och år. Sammankomst Stödberättigad sammankomst är sammankomster med minst tre deltagare som pågår i minst en timme.

2 2 För VT 2016 fick vi kr. För HT 2016 fick vi kr. 60 kr/sammankomst. Aktivitetsstöd Aktivitetsstödet betalas ut för barn och unga 5-25 år för alla som är med på sammankomsten. Det baseras på antalet aktivitetspoäng. Varje medlem får aktivitetspoäng när medlemmen deltar i en stödberättigad sammankomst. I åldersspannet 5 14 år kan föreningen få stöd för högst 200 aktivitetspoäng per deltagare och kalenderår. 1 poäng per deltagare per sammankomst om minst 60 minuter/dygn. 3 poäng per deltagare per sammankomst om minst 180 minuter (tre timmar)/dygn. För VT 2016 fick vi kr. För HT 2016 fick vi kr. Aktivitetspoäng: 2,75 kr. Kvalitetspoäng Föreningen kan få stöd för det antal kvalitetspoäng som föreningen nått upp till. Antalet kvalitetspoäng ger rätt till en viss del av den bidragspott som finns för det kvalitativa arbetet. Kvalitativt arbete innebär att klubben skall nå upp till vissa krav som kommunen ställer, som t ex fastställd verksamhetsplan, att olika policydokument finns, likabehandling, värdegrund, drogpolicy, aktiv rekrytering av underrepresenterade grupper, och annat, och det varierar år för år. För 2016 fick vi kr. Driftstöd Föreningen får bidrag för att vi själva sköter vår anläggning Graneberg. För 2016 fick vi 28 % av de kostnader vi haft för Graneberg, vilket blev kr. Skollovsstöd Föreningen kan få ett bidrag på 2500 kr/grupp med personer per grupp. För 2017 fick vi 2500 kr för pingisskola samt kr för fotbollsskola. Bidrag från RF ( LOK-stöd ): Aktivitetsstöd: En gruppaktivitet ska pågå i minst 60 minuter, ledas av minst en ledare utsedd av föreningen och bestå av minst 3 och högst 30 övriga deltagare. Ledaren ska ha fyllt 13 år och vara medlem i en förening inom RF. Ledaren får inte vara ansvarig för flera gruppaktiviteter samtidigt. När aktiviteten leds av två eller flera ledare erhåller föreningen ytterligare ett ledarstöd. Deltagare ska vara medlem i den förening som bedriver gruppaktiviteten. För VT 2016 fick vi kr. För HT 2016 fick vi kr. 8 kr/deltagare, 24 kr/ledare, 6 kr/extra ledare.

3 3 Projektbidrag Det finns också särskilda projektbidrag att söka för speciella ändamål. Under 2016 sökte och fick SAIF bidrag för att bedriva fotbollsverksamhet med flyktingungdomar på Kronparken. Även olika lyft och ledarutbildningar kan man söka och få bidrag för. Sammanfattning SAIF får alltså både kommunala och LOK-bidrag för samma aktiviteter. Vi har förr registrerat närvaro i två olika system, IdrottOnline och laget.se, men har nu valt att enbart använda oss av laget.se. Dock förekommer det att vissa bidragsansökningar exporterar data från laget.se till IdrottOnline (eftersom medlemsregistren ligger kvar där, och anledningen till det är att det systemet i sin tur är kopplat mot vårt bokföringssystem, FortKnox, där alla fakturor i sin tur skapas). Detta behöver dock inte ledare som tidrapporterar bry sig om all närvarorapportering sker i laget.se! Uppgifter för ledare inom SAIF Medlemsregister Varje lag måste hålla sin medlemslista uppdaterad. Detta för att undvika mycket merarbete på kansliet, med fakturor som går ut trots att aktiv slutat, eller att nytillkomna aktiva inte registreras. Meddela kansliet så fort en ändring sker, så uppdaterar vi medlemsregistret och ser till att allt blir rätt. För att vi ska kunna lägga in nya medlemmar i IdrottOnline behövs namn, personnummer, mail och telefon. Även namn och personnummer på målsman behövs för personer under 18 år, som ju inte får ingå avtal själva. (Se filen Registrering ny medlem ). Eftersom vi från 2017 har kopplat medlemsregistret i IdrottOnline mot vårt bokföringsprogram Fortnox, så är det nu extra viktigt att ni meddelar nya medlemmar till kansliet! Annars kommer inte dessa att få några fakturor på medlems- och träningsavgifter då vi måste skapa fakturor för de nya som tillkommer. Meddela även när någon slutat, då vi måste ta bort dem från IdrottOnline och ta bort deras faktura i Fortnox för att de inte ska få påminnelser/inkassokrav. (Se filen Avsluta medlem ). Närvarorapportering på laget.se Grundförutsättningen för att vi skall kunna ansöka om de olika bidragen är alltså att vi har all vår närvaro komplett och rapporterad på laget.se! Två gånger om året, (februari och augusti), ansöker vi om bidrag, och vid de tillfällena används inrapporterad närvaro från laget.se som underlag! Vid de tillfällena skall alltså föregående termins aktiviteter vara kompletta och inrapporterade. Sista dag för redovisning av närvaro till kansliet:

4 4 25 juli för aktiviteter 1 jan-30 juni 25 januari för aktiviteter 1 juli-31 december Så gör man För att kunna rapportera i laget.se behöver du ha administrationsbehörighet, det får du hjälp med av den som är ansvarig för er lagsida eller Susanne på SAIF-kansliet. När du loggar in på laget.se så skall du välja vyn Admin. Instruktionen nedan förutsätter att ni redan använder laget.se för att registrera medlemmar och aktiviteter (träningar, matcher och övriga aktiviteter). Klicka på Aktiviteter i menyn till vänster. Alla aktiviteter som finns för laget i aktuell månad visas. (Månad kan ändras genom att klicka på önskad månad ovanför listan). I exemplet ovan är det aktiviteten Test 20 september som ännu inte är närvarorapporterad. Klicka på den svarta knappen där det står 0 närvarande. Knapp Registrera visas, tryck på denna.

5 5 En lista med lagets alla spelare och ledare visas. I listan finns en kolumn för Närvaro. Ett frågetecken i denna kolumn betyder att närvaro ej är registrerad på personen. Klicka på? för de personer som närvarat på aktiviteten så att frågetecknet ändras till en bock. Närvaron registreras när man ändrar till bock (det finns ingen Spara -knapp). Om man registrerat närvaro på fel person så är det bara att klicka på bocken så ändras den tillbaka till ett frågetecken. Kom ihåg att även registrera vilka ledare som deltagit!

6 6 Att tänka på: Alla aktiviteter där kryssrutan för LOK-aktivitet är markerad kommer att skickas över till IdrottOnline för vidare bearbetning (enligt tidigare beskriven process). Om en aktivitet skapats för något som inte är bidragsgrundande så skall denna kryssruta avmarkeras. (T ex kan man ha skapat aktiviteter för att göra ett anmälningsutskick för att kontrollera intresse för något.) Om en aktivitet i kalendern inte blir av, kom ihåg att ta bort den. Annars skickas aktiviteten över till IdrottOnline som ofullständig. För aktiviteter får vi alltså bidrag både från RF/LOK och från kommunen, men de har lite olika regler för bidragen. Om en aktivitet pågår minst 3 timmar ger den ett högre bidrag. För kommunala bidrag kan vi registrera samma deltagare högst 3 timmar per dag och för RF högst 1 timme per dag. Beräkning av tid för aktivitet: Även restid till bortamatch skall tas med. Cuper och liknande: o Man får bara bidrag för en aktivitet per spelare och dag. Därför behöver man inte lägga upp olika aktiviteter för varje match, och för aktiviteterna däremellan. o Om en cup pågått 2 dagar så har vi lagt in den båda dagarna och satt t ex starttid när vi lämnar Pavven på dag 1 och sluttid på eftermiddagen efter sista match. Dag 2 har vi satt en starttid på morgonen och sluttid när vi beräknar vara hemma. (Hur som helst så är ju högsta möjliga bidraget för aktivitet som pågår minst 3 timmar) o Man behöver alltså inte lägga in varje cupmatch som en egen aktivitet eftersom man ändå inte får bidrag för mer än en aktivitet per dag och spelare, men det är viktigt att 3 timmar eller mer aktivitet per dag verkligen registreras som det. Kom ihåg att registrera alla ledare som deltagit. Bidraget från RF blir högre om minst 2 ledare deltar.

7 7 Alla aktiveter med laget som har minst en ledare kan ge bidrag, t ex träning, match, pizzakväll, reklamutdelning, lagkväll, taktikutbildning, hälsogenomgång, teambuilding, avslutning, etc. För kommunalt bidrag behövs minst 3 deltagare och för RF minst 3 deltagare och högst 30 deltagare. På laget.se kan man välja aktivitetstyp mellan match, träning, och övrigt men för bidragets storlek spelar det ingen roll. Lycka till och Forza SAIF (SaifIsLife)!

Instruktion LOK- bidrag

Instruktion LOK- bidrag Instruktion LOK- bidrag Detta är en guide framställd för att underlätta ifyllandet av blanketterna för LOK- bidrag. I Tallboda IF vill vi att ALLA aktiviteter skall närvarorapporteras och det är lagledaren

Läs mer

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF Version 1.2 2013-08-21 Innehåll Inloggning i Idrottonline... 3 Registrering av personer... 4 Registrering av ledare... 4 Nytt lösenord... 4 Registrering av spelare...

Läs mer

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline I denna manual beskrivs hur ni ledare administrerar det lokala aktivitetsstödet i sin helhet. Vi går igenom hur man lägger in

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

Genom ett samarbete med MyClub har vi nu fått en ny hemsida.

Genom ett samarbete med MyClub har vi nu fått en ny hemsida. Genom ett samarbete med MyClub har vi nu fått en ny hemsida. Den nya sidan har en rad funktioner för föreningen och lagledare som kommer göra saker betydligt enklare och snyggare än tidigare. Varje lag

Läs mer

Ansökan om kommunalt lokalt aktivitetsstöd

Ansökan om kommunalt lokalt aktivitetsstöd Sida 1 av 6 Ansökan om kommunalt lokalt aktivitetsstöd * Obligatoriska fält 1 Föreningen 1.1 Vi har tagit del av den gemensamma värdegrunden och förbinder oss att bedriva verksamheten i enlighet med denna.

Läs mer

Bidragsregler för idrottsföreningar

Bidragsregler för idrottsföreningar Bidragsregler för idrottsföreningar Regler för bidrag till idrottsföreningar i Upplands Väsby kommun med barn- och ungdomsverksamhet, anslutna till Riksidrottsförbundet Bestämmelser för kommunala bidrag

Läs mer

STATLIGT LOKALT AKTIVITETSSTÖD LOK-STÖD. Nya regler från 1 januari 2014

STATLIGT LOKALT AKTIVITETSSTÖD LOK-STÖD. Nya regler från 1 januari 2014 STATLIGT LOKALT AKTIVITETSSTÖD LOK-STÖD Nya regler från 1 januari 2014 Förkortningen LOK står för statligt lokalt aktivitetsstöd, och är avsett att stödja barn- och ungdomsverksamheten mellan 7-25 år i

Läs mer

Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du

Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du Aktiviteter läggs förslagsvis upp i förväg i lagets kalender. Då kan ni också lära era spelare/föräldrar att själva hålla sig uppdaterade om matcher, träningar

Läs mer

Bidragsregler för idrottsföreningar

Bidragsregler för idrottsföreningar Bidragsregler för idrottsföreningar Regler för bidrag till idrottsföreningar med barn- och ungdomsverksamhet i Upplands Väsby kommun, anslutna till Riksidrottsförbundet Bestämmelser för kommunala bidrag

Läs mer

Ansökan om kommunalt lokalt aktivitetsstöd

Ansökan om kommunalt lokalt aktivitetsstöd Sida 1 av 6 Ansökan om kommunalt lokalt aktivitetsstöd * Obligatoriska fält 1 Kontaktuppgifter 1.1 Vi har tagit del av den gemensamma värdegrunden och förbinder oss att bedriva verksamheten i enlighet

Läs mer

REGLER FÖR LOK-STÖD. 1 Inledning Riksidrottsförbundet betalar ut bidrag till idrottsföreningar. Det har regeringen bestämt.

REGLER FÖR LOK-STÖD. 1 Inledning Riksidrottsförbundet betalar ut bidrag till idrottsföreningar. Det har regeringen bestämt. REGLER FÖR LOK-STÖD I rutorna här ute i kanten står de kompletta reglerna som Riksidrottsstyrelsen har bestämt. 1 Inledning Riksidrottsförbundet betalar ut bidrag till idrottsföreningar. Det har regeringen

Läs mer

Skapa aktiviteter. Skapa aktivitet via fliken LOK Klicka på fliken LOK och sedan på Lägg till aktivitet

Skapa aktiviteter. Skapa aktivitet via fliken LOK Klicka på fliken LOK och sedan på Lägg till aktivitet Skapa aktiviteter Skapa aktiviteter gör man i förväg och det kan man göra på två sätt, antingen via kalendern eller via fliken LOK, välj vilket sätt som passar er förening bäst. Skapa aktivitet via fliken

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2

Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2 Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inloggning och skapa kommunfil i IdrottOnline... 3 2. Import av kommunfil till Aktivitetsstöd... 5 3. Kontrollera

Läs mer

Lathund för bytet till SportAdmin. Gif Nike

Lathund för bytet till SportAdmin. Gif Nike Lathund för bytet till SportAdmin Gif Nike Aktiviteter 1. Synka medlemmar/ledare/föräldrar 2. Flytta document 3. Lägga in aktiviteter/utskick 4. Hemsida 5. Appar 6. Närvaro Supportmaterial sportadmin Har

Läs mer

LOK- stöd. Registrering av närvaro. LOK- stöd är aktivitetsstöd som vi söker både från staten och kommunen, översiktligt så får vi :

LOK- stöd. Registrering av närvaro. LOK- stöd är aktivitetsstöd som vi söker både från staten och kommunen, översiktligt så får vi : LOK- stöd LOK- stöd är aktivitetsstöd som vi söker både från staten och kommunen, översiktligt så får vi : Statligt: 24 kr/gruppaktivitet och om vi har 2 el fler ledare får vi ytterligare 6 kr/gruppaktivitet,

Läs mer

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 2 Viktigt att tänka på! RF Import version stödjer både registrering av fulla personnummer hos Idrott Online och personer som enbart har födelsesummer (inte fyra

Läs mer

Manual för Sportadmin, ett system för lagsidor, närvarohantering, fakturering mm

Manual för Sportadmin, ett system för lagsidor, närvarohantering, fakturering mm Manual för Sportadmin, ett system för lagsidor, närvarohantering, fakturering mm Framför dig har du en manual vars mål är att göra det enkelt att komma igång med uppdatering av lagsidor, närvarokontroll

Läs mer

Manual för statligt LOK-stöd via mobilen/sms

Manual för statligt LOK-stöd via mobilen/sms Manual för statligt LOK-stöd via mobilen/sms 1. Logga in på ditt lags arbetsrum/lagsida. Se till att du har fått extra behörighet som redaktör på huvudsidan. Välj fliken LOK i den gråa menylistan längst

Läs mer

Titel Version Datum Sida Användarhandledning Laget.se/LNIK

Titel Version Datum Sida Användarhandledning Laget.se/LNIK 0.1 2013-01-12 1 (52) Innehållsförteckning 1. Introduktion... 3 1.1. Syfte med dokumentet... 3 2. Tillgång och behörigheter... 4 2.1. Generellt... 4 2.2. Huvudmenyn efter inloggning... 5 2.3. Administratörsvyn...

Läs mer

Söka aktivitetsbidrag med Idrott & förenings e-tjänst

Söka aktivitetsbidrag med Idrott & förenings e-tjänst Söka aktivitetsbidrag med Idrott & förenings e-tjänst Introduktion för ungdomsföreningar Uppdaterad 2015-06-11 Inledning Idrott & förenings e-tjänst är ett webbaserat hjälpmedel för föreningar och privatpersoner

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Manual laget.se. 1. Glömt lösenordet

Manual laget.se. 1. Glömt lösenordet Manual laget.se 1. Glömt lösenordet... 1 2. Komma till redigera/admin-läge... 2 3. Lägga in aktiviteter... 2 4. Lägga in spelare och föräldrar... 2 5. Skicka gratis grupp-sms... 3 6. Skicka kallelse till

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

Manual för nya hemsidan. Grundläggande funktioner för lagledare

Manual för nya hemsidan. Grundläggande funktioner för lagledare Manual för nya hemsidan Grundläggande funktioner för lagledare Inledning Detta dokument beskriver de grundläggande funktionerna på Onyx nya hemsida och hur Du: Lägger ut en nyhet på ditt lags hemsida Lägger

Läs mer

Idro%Online. Svensk idro,s verksamhetssystem. Introduk.on. Azalea BK FOTBOLLSKLUBBEN FÖR BARN OCH UNGDOMAR

Idro%Online. Svensk idro,s verksamhetssystem. Introduk.on. Azalea BK FOTBOLLSKLUBBEN FÖR BARN OCH UNGDOMAR Idro%Online Svensk idro,s verksamhetssystem Introduk.on DAGENS PROGRAM Introduktion till IdrottOnline Administration Gruppadministration Modulen Aktivitet Kalender Närvaroregistrering Modulen Utbildning

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning 1(20) Funktionsbeskrivning Import från RF - Aktivitetsstöd Beskrivningen stödjer funktion per 20120916 2(20) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Viktigt att tänka på!...3 1. Syfte...4 2. Funktionsbeskrivning

Läs mer

Sköndals IK IdrottOnline Lathund för ledare

Sköndals IK IdrottOnline Lathund för ledare IdrottOnline Lathund för ledare Innehåll 1 IdrottOnline Manualer... 2 2 Struktur... 2 3 Logga in... 3 4 Lagsida... 5 5 Nyheter... 8 6 Kalender... 18 6.1 Aktivitet... 20 6.1.1 Skapa aktivitet... 20 6.1.2

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på Nätet (ApN) är den e-tjänst där kultur- och fritidsförvaltningens bidragsberättigade idrottsföreningar ska närvarorapportera. Systemet medför flera fördelar för

Läs mer

Regler för bidrag till idrottsföreningar i Upplands Väsby kommun med barn- och ungdomsverksamhet, anslutna till Riksidrottsförbundet.

Regler för bidrag till idrottsföreningar i Upplands Väsby kommun med barn- och ungdomsverksamhet, anslutna till Riksidrottsförbundet. Styrdokument, regler Kundvalskontoret 2012-01-01 Andreas Åstrand 08-590 971 56 Dnr Fax 08-590 890 77 Andreas.astrand@upplandsvasby.se Regler för bidrag till idrottsföreningar i Upplands Väsby kommun med

Läs mer

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd 3.1.1 091214 Ansök om LOK-stöd Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Föreskrifter om statligt lokalt aktivitetsstöd

Föreskrifter om statligt lokalt aktivitetsstöd Föreskrifter om statligt lokalt aktivitetsstöd Fastställda av RS 2016-05-20 ( 130) med senaste revidering RS 2018-08--22 ( 107) 1 Inledning Regeringen har enligt förordningen (1999:1177) om statsbidrag

Läs mer

Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc

Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc Till dig som är ledare i Friluftsfrämjandet Lund. Framför dig har du en manual som sats samman för att göra det enkelt att komma

Läs mer

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden).

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden). Lathund MyClub Innehåll Närvaroregistrering... 2 Skapa aktiviteter i kalendern... 7 Skapa kallelse när du skapar aktivitet... 14 Ta bort aktivitet från kalendern... 18 Närvaroregistrering mobil... 19 Närvaroregistrering

Läs mer

Skapa kommunfil. kommunens hemsida Sökord: närvaroregistrering. e-tjänst aktivitetsstöd

Skapa kommunfil.  kommunens hemsida Sökord: närvaroregistrering.  e-tjänst aktivitetsstöd 1 Skapa kommunfil Manual för idrottsföreningar som registrerat närvaro i IdrottOnline (IOL) eller andra system som kan integreras med IOL och som skall överföras till Kultur- och fritidsförvaltningens

Läs mer

Guide för att komma igång med Laget.se

Guide för att komma igång med Laget.se Guide för att komma igång med Laget.se För att lättare komma igång med hemsidan för laget har Öjebyns IBF skapat ett dokument för att hjälpa er med detta: Klicka på Menyerna nedan för att hoppa till det

Läs mer

LATHUND FÖR KLUBBSNACK.SE (NSK:s administrativa verktyg)

LATHUND FÖR KLUBBSNACK.SE (NSK:s administrativa verktyg) LATHUND FÖR KLUBBSNACK.SE (NSK:s administrativa verktyg) Allmän info Ett uppdaterat medlemsregister är ryggraden i en förenings verksamhet. Det underlättar fakturering/uppföljning av medlemsavgifter, närvarorapportering,

Läs mer

Sköndals IK IdrottOnline Lathund för ledare

Sköndals IK IdrottOnline Lathund för ledare IdrottOnline Lathund för ledare Innehåll 1 IdrottOnline Manualer... 2 2 Struktur... 2 3 Logga in... 3 4 Lagsida... 5 5 Nyheter... 8 6 Kalender... 11 6.1 Aktivitet... 13 6.1.1 Skapa aktivitet... 13 6.1.2

Läs mer

Digital Närvarorapportering Hur gör man?

Digital Närvarorapportering Hur gör man? Digital Närvarorapportering Hur gör man? Logga in med dina personliga uppgifter på sidan app.folkuniversitetet.se. Välj rätt cirkel ur listan, och kontrollera att alla uppgifter stämmer. Se till att du

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. 1 Struktur. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. 1 Struktur. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO

Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO Denna manual innehåller följande ämnen: Strukturen för en lagsida Roller i IdrottOnline Logga in på IdrottOnline Publicera en nyhet Använda en bild (ladda upp

Läs mer

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline 1 Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline För att skicka kommunfil från IdrottOnline behöver föreningen även ha inloggningsuppgifter till kommunens system Aktivitetsstöd. Det är olika inloggningsuppgifter

Läs mer

IdrottOnline introducerades 2007 med målet att kunna erbjuda svensk idrott en stabil och driftsäker plattform för administration och kommunikation.

IdrottOnline introducerades 2007 med målet att kunna erbjuda svensk idrott en stabil och driftsäker plattform för administration och kommunikation. IdrottOnline introducerades 2007 med målet att kunna erbjuda svensk idrott en stabil och driftsäker plattform för administration och kommunikation. Med IdrottOnline erbjuds idrottens förbund och föreningar

Läs mer

Idrotts- och ungdomsorganisationer

Idrotts- och ungdomsorganisationer Idrotts- och ungdomsorganisationer Allmänna bestämmelser Kommunalt bidrag utgår till idrottsorganisationer och övriga barn- och ungdomsorganisationer, vilka skapar respekt för de olika värderingar som

Läs mer

LATHUND. Import från Idrott Online till kommunens Aktivitetsstöd. För idrottsföreningar som söker LOK-stöd från Riksidrottsförbundet

LATHUND. Import från Idrott Online till kommunens Aktivitetsstöd. För idrottsföreningar som söker LOK-stöd från Riksidrottsförbundet 1(8) LATHUND Import från Idrott Online till kommunens Aktivitetsstöd För idrottsföreningar som söker LOK-stöd från Riksidrottsförbundet Mia Fors 2014-09-09 Kommunens Aktivitetsstöd levereras av 1. Registrera

Läs mer

Manual om registrering av aktivitetsnärvaro för Idrottonline

Manual om registrering av aktivitetsnärvaro för Idrottonline Manual om registrering av aktivitetsnärvaro för Idrottonline Här kommer äntligen den manual jag lovade vid kurstillfället, har dock tagit en del tid. Vid din genomgång av denna så vill jag att du kontaktar

Läs mer

VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ

VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ NKÖPING PRESENTATION En presentation av applikationen Aktivitetsstöd för NÄRVAROREGISTRERING Ett begrepp vi vill försöka använda oss av MEN FÖRSTF RST Finns det några idrottsföreningar

Läs mer

FÖRENINGSMÖTE 11 OKTOBER. Välkommen

FÖRENINGSMÖTE 11 OKTOBER. Välkommen FÖRENINGSMÖTE 11 OKTOBER Välkommen FÖRENINGSMÖTE 11 OKTOBER Organisation Bakgrund Bidragsregler Markeringsavgifter Ekonomi Fika IdrottOnline Föreningsportalen uppsala.se - Interbook Aktivitetsstödsmodulen

Läs mer

Introduktion av SportAdmin

Introduktion av SportAdmin Introduktion av SportAdmin Styrelsen har beslutat att byta administrativt system från IdrottOnline till SportAdmin. Lanseringsdatum är 15 mars 2018. Detta är en introduktion till hur man som ledare och

Läs mer

MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA

MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA För coacher, lagföräldrar och informationsansvariga Denna manual är väldigt kortfattad och går bara igenom det mest elementära. För mer information hänvisar vi

Läs mer

Introduktion av SportAdmin/Hemsidan

Introduktion av SportAdmin/Hemsidan Introduktion av SportAdmin/Hemsidan Detta är en introduktion till hur man använder SportAdmin som tränare och lagledare. Läs mer om SportAdmin på www.sportadmin.se Lagledare och tränare har rättigheter

Läs mer

Lathund. Grupper, aktiviteter och närvaro i Fjärdhundra SK

Lathund. Grupper, aktiviteter och närvaro i Fjärdhundra SK Lathund Grupper, aktiviteter och närvaro i Fjärdhundra SK Närvarorapportera i Fjärdhundra SK på datorn Se till så att du har inloggning till idrottonline. Om du inte har det kontakta Britta Jäderblom,

Läs mer

Hantera kontaktuppgifter och skapa användarkonton för ledare på lagets hemsida etc

Hantera kontaktuppgifter och skapa användarkonton för ledare på lagets hemsida etc Hantera kontaktuppgifter och skapa användarkonton för ledare på lagets hemsida etc Ni har kanske, precis som jag, brottats med kontaktuppgifter för ledare på lagsidan? Hur man än lägger till kontaktinformation

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Handbok för Aktivitetskort på nätet ADJÖ! R E P P PA Handbok för Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på Nätet (ApN) är den e-tjänst där fritidsförvaltningens föreningar ska närvarorapportera. Systemet

Läs mer

Uppdaterad 2015-02-05. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

Uppdaterad 2015-02-05. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Uppdaterad 2015-02-05 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och webbläsare...

Läs mer

NYA NORMER FRÅN OCH MED 2000-01-01 FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR OCH

NYA NORMER FRÅN OCH MED 2000-01-01 FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR OCH Antagen av kommunfullmäktige 1999-11-23 122 1 NYA NORMER FRÅN OCH MED 2000-01-01 FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER MED UNGDOMSVERKSAMHET. Bidrag till föreningars ungdomsverksamhet i Säters

Läs mer

- en ny webblösning för föreningen

- en ny webblösning för föreningen - en ny webblösning för föreningen Broschyren som du håller i din hand ska förhoppningsvis reda ut en del frågetecken kring IdrottOnline Klubb Information från idrotten i Västergötland Detta ingår i IdrottOnline

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

Information om ny hemsida laget.se för innebandyn

Information om ny hemsida laget.se för innebandyn Information om ny hemsida laget.se för innebandyn Laget.se Vi flyttar vår sida från IdrottOnline till Laget för att få en modernare, aktivare och mer lättanvänd sida. Länken är ändrad på SIFs huvudsida

Läs mer

Grundläggande utbildning MyClub för tränare och lagledare i HSK

Grundläggande utbildning MyClub för tränare och lagledare i HSK Grundläggande utbildning MyClub för tränare och lagledare i HSK Innehållsförteckning Skapa aktiviteter... 3 Enstaka aktiviteter utan kallelse... 3 Återkommande aktiviteter utan kallelse... 4 Skapa kallelse...

Läs mer

Rapportera närvaro Lathund för rapportering till LOK Stöd via IdrottOnline-appen.

Rapportera närvaro Lathund för rapportering till LOK Stöd via IdrottOnline-appen. Installera Appen på din smartphone Du kan installera appen från Google Play store för Android och AppStore för iphone. Sök på IdrottOnline så kommer den fram. När du sedan startar upp appen så möts du

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på nätet umea.se/aktivitetskort Vad är Aktivitetskort på nätet? Aktivitetskort på nätet är en tjänst för aktivitetsbidragsgrundande närvarorapportering. Tjänsten har sedan lanseringen den

Läs mer

Fö reningsadministratö r Hantera ledare Hantera na rvarökört Registrera na rvarö (ledare) Statistik Periödrappört, bidragsansö kan

Fö reningsadministratö r Hantera ledare Hantera na rvarökört Registrera na rvarö (ledare) Statistik Periödrappört, bidragsansö kan Fö reningsadministratö r Hantera ledare Hantera na rvarökört Registrera na rvarö (ledare) Statistik Periödrappört, bidragsansö kan Inloggning i ApN Tillsätt nya och hantera ledare Hantera närvarokort Ändra

Läs mer

AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET

AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET MANUAL AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET Föreningsbidrag Värmdö Kommun med närvarorapportering i ApN Version 2 2014-03-18 Innehållsförteckning Innehåll Varför ApN?... 3 Kontaktuppgifter... 3 Tillgång till systemet...

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Handbok för Aktivitetskort på nätet ADJÖ PAPPER! Handbok för Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på Nätet (ApN) är den e-tjänst där fritidsförvaltningens föreningar ska närvarorapportera. Systemet medför

Läs mer

Fakturera. grupper. Skapa. kunder. Välj Fakturering Skapa ny Ny kund i menyn.

Fakturera. grupper. Skapa. kunder. Välj Fakturering Skapa ny Ny kund i menyn. Fakturera grupper Om du vill skapa likadana fakturor till flera kunder, t ex hyror i fastighetsbolag eller medlemsavgifter i en sportklubb, kan du använda Gruppfakturering. Du börjar med att lägga till

Läs mer

Nya funktioner. Version 4.05 2014-09-10

Nya funktioner. Version 4.05 2014-09-10 Nya funktioner Version 4.05 2014-09-10 Efkon AB 2011-2014 Sid 2 Denna dokumentation utgör ett komplement till den befintliga dokumentationen som man kan nå online i menyn till @Medlem. Nya funktioner i

Läs mer

MANUAL AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET

MANUAL AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET MANUAL AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET För föreningsbidrag Värmdö Kommun Varför ApN? Aktivitetskort på Nätet, ApN, är ett webbaserat program som förenklar föreningars tillvägagångssätt att ladda upp årsmöteshandlingar

Läs mer

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Hemsidan baseras på webbverktyget EPiServer,

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

SISU-Idrottsutbildarna

SISU-Idrottsutbildarna SISU-Idrottsutbildarna SISU Idrottsutbildarna är idrottens utbildningsorganisation och ger tillsammans med Svenska Golfförbundet stöd åt klubbar när det gäller utbildning och utveckling av verksamhet i

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

1 Allmänt. 2 Hur gör man. 2.1 Gå till lagets sida, Logga in genom att trycka på hänglåset

1 Allmänt. 2 Hur gör man. 2.1 Gå till lagets sida, Logga in genom att trycka på hänglåset 1 Allmänt Detta är den lilla instruktionen för att redigera innehållet för laget. För att få en lagsida skicka ett mail till webmaster, webmaster@vikingstad.nu Ange namn, epostadress och lag 1 ALLMÄNT...1

Läs mer

Föreningsregister. Registrering

Föreningsregister. Registrering Föreningsprocessen Föreningsregister Vårt föreningsregister hittar man via kommunens hemsida. Här hittar du smarta funktioner som länkar till Google och vägbeskrivning etc. direkt ifrån registret. Det

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Inledning...3 Operativsystem och webbläsare...3 Föreningens utbildningsmodul.4 Inledning...4 Arrangemang...4 Öppna arrangemang...4 Sök arrangemang...7 Kopiera arrangemang...7

Läs mer

OBS! Applikationen uppdateras då och då vilket innebär att även instruktionen kan ändras något.

OBS! Applikationen uppdateras då och då vilket innebär att även instruktionen kan ändras något. Arrangemang via webb Arrangemang via webb eller Registrera arrangemang är en webbapplikation där cirkelledare samt utbildnings- och studieansvariga kan logga in och anmäla nya arrangemang samt anmäla deltagare.

Läs mer

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden).

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden). Lathund MyClub Innehåll Närvaroregistrering... 2 Skapa aktiviteter i kalendern... 7 Skapa kallelse när du skapar aktivitet... 14 Ta bort aktivitet från kalendern... 18 1 Närvaroregistrering Logga in på

Läs mer

Uppdaterad Närvaroregistrering och ansökan om LOK-stöd

Uppdaterad Närvaroregistrering och ansökan om LOK-stöd Uppdaterad 2017-10-05 Närvaroregistrering och ansökan om LOK-stöd Innehåll Inledning... 3 Utbildning... 3 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 3 Information... 3 Manualer... 3 Operativsystem

Läs mer

Bidragsregler för övriga föreningar

Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsreglementet avser samtliga hos Upplands Väsby kommun registrerade ideella föreningar med huvudverksamhet inom det kulturella fältet samt scoutföreningar och frilufsföreningar.

Läs mer

För föreningar som gjort fullständig LOK-stödsansökan i IdrottOnline

För föreningar som gjort fullständig LOK-stödsansökan i IdrottOnline För föreningar som gjort fullständig LOK-stödsansökan i IdrottOnline Beskrivning för Skapa kommunfil i IdrottOnline och Importera närvaro från RF till Aktivitetsstöd. IdrottOnline 1. Gå till föreningens

Läs mer

Lathund för registrering i Aktivitetskort på Nätet (ApN)

Lathund för registrering i Aktivitetskort på Nätet (ApN) Lathund för registrering i Aktivitetskort på Nätet (ApN) Aktivitetskort på Nätet är ett digitaliserat system för att registrera och ansöka om kommunalt aktivitetsstöd. Registrera föreningsadministratör

Läs mer

MANUAL AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET

MANUAL AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET MANUAL AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET För föreningsbidrag Värmdö Kommun Varför ApN? Aktivitetskort på Nätet, ApN, är ett webbaserat program som förenklar föreningars tillvägagångssätt att ladda upp årsmöteshandlingar

Läs mer

LATHUND Utbildningsmodulen #vgidrott #vgsisu

LATHUND Utbildningsmodulen #vgidrott #vgsisu LATHUND Utbildningsmodulen Idrottonline @vgidrott #vgidrott #vgsisu Att jobba i lärgrupp Att jobba i lärgrupp (fd. studiecirkel) innebär att diskutera/samtala om ett gemensamt ämne i mindre grupp för att

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer genom excel Skapa lag (grupper) Redigera

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

Att använda laget.se

Att använda laget.se 2012 Att använda laget.se för ungdomsledare i MSSK Dokumentet är framtaget för att hjälpa till att förenkla användningen av lagens webbsidor. Har du förslag på ändringar eller ser felaktigheter kan du

Läs mer

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Aktiviteter/arrangemang Städning på stan, hur fungerar det? Utdrag ur belastningsregistret, hur ligger vi till!? SSL herr matcharrangemang, hur fungerar

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Inledning...2 Operativsystem och webbläsare...2 Föreningens utbildningsmodul.3 Inledning...3 Arrangemang...3 Öppna arrangemang...3 Sök arrangemang...5 Kopiera arrangemang...5

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på nätet En tjänst för bidragsgrundande närvarorapportering. Kundsupport vardag kl 8-17 090-16 16 60, välj 2 Inloggningsuppgifter föreningsadministratör: asa.borglund@vallentuna.se Manual

Läs mer

Närvarorapportering. Ledare

Närvarorapportering. Ledare Närvarorapportering Ledare 2 (16) Datum 2011-09-15 Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 5 2. Hantera deltagare... 6 2.1 Deltagare...

Läs mer

Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem

Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem 2-31 Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem Innehåll Logga in på Lagets hemsida Truppen administration av spelare Nyheter E postutskick Träningar Aktivitet

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer genom excel Skapa lag (grupper) Redigera

Läs mer

Bidragsreglemente för ideell. fritidsverksamhet i Nordmalings kommun

Bidragsreglemente för ideell. fritidsverksamhet i Nordmalings kommun Bidragsreglemente för ideell fritidsverksamhet i Nordmalings kommun Fastställt av kommunfullmäktige 2013-12-16 126 Innehållsförteckning 1 Målsättning... 3 2 Allmänna villkor... 3 3 Föreningsregister...

Läs mer

Närvaroregistrering och ansökan om LOK-stöd

Närvaroregistrering och ansökan om LOK-stöd Närvaroregistrering och ansökan om LOK-stöd Högerställd textrad för diarienummer etc. Innehållsförteckning Inledning 3 Utbildning 3 Information 3 Manualer 3 Operativsystem och webbläsare 3 Hjälp och support

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Se även videomanualen för licenshantering.

MANUAL LAGLICENSER. Se även videomanualen för licenshantering. Manual för registrering av laglicenser. Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar. Se även videomanualen för licenshantering. Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

LOK stöd. Hur? Vad? Varför?

LOK stöd. Hur? Vad? Varför? Klubbstöd LOK stöd Hur? Vad? Varför? Nya begrepp Ledarstöd - ersätter sammankomstbidraget - När aktiviteten leds av en ledare får föreningen ett ledarstöd (X kr). - Om aktiviteten leds av två eller flera

Läs mer