Förlängning av entreprenadavtal för ambulansverksamheten i Hultsfred

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förlängning av entreprenadavtal för ambulansverksamheten i Hultsfred"

Transkript

1 Kalmar läns landsting Ks 84 Dnr Förlängning av entreprenadavtal för ambulansverksamheten i Hultsfred Mellan Kalmar läns landsting, som beställare och Hultsfreds kommun har träffats överenskommelse om förlängning av entreprenadavtalet för ambulansverksamheten i Hultsfred. Avtalstiden omfattar perioden Arbetsutskottet 243/95 s beslut Överenskommelsen om förlängning av entreprenadavtalet för ambulansverksamheten i Hultsfred godkänns.

2 Ks 85 Dnr Godkännande av hyreskontrakt för barnstuga i fastigheten Väduren 4, Virserum Mellan AB Hultsfreds Bostäder, som hyresvärd och Hultsfreds kommun som hyresgäst har upprättats hyreskontrakt avseende lokaler för barnstugeverksamhet i fastigheten Väduren 4, Virserum. Kontraktet löper från och med 1 januari 1995 till och med 31 december 2001 och hyran för första hyresåret uppgår till kronor. Arbetsutskottet 247/95 s förslag till kommunfullmäktige Hyreskontraktet med AB Hultsfreds Bostäder om förhyrning av barnstugelokaler i fastigheten Väduren 4, Virserum, godkänns enligt bilaga.

3 Ks 86 Dnr Försäljning av mark från fastigheten Hägelåkra 5:90 till AB Hultsfreds Bostäder Mellan Hultsfreds kommun som säljare och AB Hultsfreds Bostäder som köpare har upprättats köpekontrakt (2 st) om försäljning av två markområden från fastigheten Hägelåkra 5:90 enligt bilagor. Det ena markområdet uppgår till m2 och köpeskillingen är bestämd till kronor. Det andra markområdet utgör m2 och köpeskillingen är bestämd till kronor. Tillträde skall för båda markområdena ske den 1 juni 1995 och i övrigt gäller i köpekontrakten angivna villkor. På fastigheterna skall AB Hultsfreds Bostäder uppföra gruppbostäder åt Kalmar läns landsting. Arbetsutskottet 249/95 s förslag till kommunfullmäktige Köpekontrakten om försäljning av m2 respektive m2 mark från fastigheten Hägelåkra 5:90 för en sammanlagd köpeskilling av kronor godkänns enligt bilagor.

4 Ks 87 Dnr Motion om verksamhetsmått för kommunala verksamheter Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 24 april, 52, inlämnades av fullmäktigeledamoten Göran Berglund, m, en motion om framtagning av verksamhetsmått för kommunens olika verksamheter. Göran Berglund föreslår att verksamhetsmått skall tas fram för representativa områden i kommunen och att verksamhetsmåtten skall vara klara till budgetberedningens arbete och ingå i underlagsmaterialet. Arbetsutskottet 255/95 s förslag till kommunfullmäktige Kommunens samtliga förvaltningar uppmanas att till höstens budgetberedning utöka antalet verksamhetsmått inom sina respektive områden. Göran Berglunds motion om verksamhetsmått för kommunala verksamheter skall härmed anses besvarad.

5 Fastighetskontor Ks 88 Dnr Godkännande av överenskommelse om fastighetsreglering med Smålandsmjärden AB, Virserum Mellan å ena sidan Hultsfreds kommun, som ägare till fastigheten Virserum 8:1 samt å andra sidan Smålandsmjärden AB, Virserum, som ägare till fastigheten Hovtången 6, Virserum, har träffats överenskommelse om fastighetsreglering enligt bilaga. Genom fastighetsreglering skall från fastigheten Virserum 8:1 överföras ett markområde om cirka m2 till fastigheten Hovtången 6. Som ersättning skall Smålandsmjärden AB till kommunen erlägga 15 kronor per m2 överförd mark. I övrigt gäller i överenskommelsen angivna villkor. Arbetsutskottet 257/95 s beslut Överenskommelsen om fastighetsreglering mellan Hultsfreds kommun och Smålandsmjärden AB i Virserum godkänns enligt bilaga.

6 Ks 89 Dnr Kommunal borgen för Hultsfred-Vimmerby Flygplats AB Hultsfreds kommun borgar för två lån i Hultsfred-Vimmerby Flygplats AB. Lånen är på 2 miljoner respektive kronor. För att vid förlängning av lånen kunna erhålla lägsta möjliga ränta krävs av kreditgivarna att så kallade efterställda lån tas upp. Planerings- och ekonomikontoret föreslår med skrivelse den 17 maj till kommunstyrelsen att Hultsfred-Vimmerby Flygplats AB får utöka borgade lån med belopp motsvarande erforderlig deposition enligt utlånande banks vid varje tidpunkt gällande regler. Dessa medel får i samband med upplåning placeras i efterställt lån hos banken. Placeringen får uppgå till det belopp som erfordras i deposition vid varje tidpunkt gällande regler för depositionen i den utlånande banken. Aktuell bank för placering av lånen är Nordbanken Kommunlån AB. Arbetsutskottet 260/95 s förslag till kommunfullmäktige Hultsfred-Vimmerby Flygplats AB får utöka borgade lån med belopp motsvarande erforderlig deposition enligt utlånande banks vid varje tidpunkt gällande regler. Utökningen av lånen får i samband med upplåning placeras i så kallat efterställt lån hos banken. Placeringen får uppgå till det belopp som erfordras i deposition enligt vid varje tidpunkt gällande regler för deposition i den utlånande banken.

7 Ks 90 Dnr Utbyte av AB Hultsfreds Bostäders lån för kommunhuset AB Hultsfreds Bostäder äger och förvaltar kommunhuset. Finansieringen har skett med lån i utländsk valuta. Enligt hyresavtalet mellan kommunen och bostadsbolaget skall den särskilda redovisningsenheten, som kommunhuset ingår i, visa varken under- eller överskott. När avtalet upprättades var bostadsbolaget schablonmässigt beskattat, men numera beskattas bostadsbolaget som vilket annat bolag som helst. Denna beskattningsmässiga förändring omöjliggör att tillämpa avtalet utan skattekonsekvenser. Det som framför allt ger behov av en reglering mellan kommunen och bostadsbolaget är de resultatmässiga effekterna av kursförändringar för lånen i utländsk valuta. För att undvika detta föreslår planerings- och ekonomikontoret med skrivelse till kommunstyrelsen den 17 maj 1995 att kommunen mot revers i svenska kronor övertar bostadsbolagets lån i utländsk valuta för kommunhuset utöver tidigare beslutade. Övertagandet skall ske i värdet per den 1 januari Bostadsbolaget skuld för kommunhuset uppgår till 63 miljoner kronor. Reversräntan sätts marknadsmässigt i relation till överenskommen hyresnivå. Arbetsutskottet 261/95 s förslag till kommunfullmäktige Utöver redan beslutade övertagande, övertar kommunen, mot revers i svenska kronor, bostadsbolagets lån i utländsk valuta för kommunhuset. Övertagandet av lånet skall ske till värdet per den 1 januari 1995 och reversräntan sätts marknadsmässigt i relation till överenskommen hyresnivå.

8 Ks 91 Dnr Fördelning av uppdragsutbildningens överskott 1994 och uppdragsutbildningens framtida utvecklingskostnader och investeringar Ekonomikontoret redovisar med skrivelse den 16 maj ett förslag på användningen av uppdragsutbildningens överskott 1994 och uppdragsutbildningens framtida resultat kopplat till utvecklingskostnader och investeringar. För 1995 föreslås att kronor ombudgeteras ( kronor som utgör 70 procent av 1994 års resultat på kronor och kronor av 1994 års utvecklingsmedel). Av de ombudgeterade kronorna föreslås till driftbudgeten för Hultsfreds Informations- och Teknologistudio, HITS, samt kronor till investeringar för nya offererade kurser. Av investeringarna på kronor skall kronor användas till datorutrustning och kronor till övriga inventarier. Uppdragsutbildningens kostnader för nya kursplaner och kompetenshöjande åtgärder etc. skall fortsättningsvis belasta uppdragsutbildningens driftbudget och ingå i årets resultat. Av eventuella överskott skall normalt 30 procent av dessa, dock högst kronor återgå till uppdragsutbildningen för investeringar. I uppdragsutbildningens investeringsbudget anslås kronor. Arbetsutskottet 262/95 s förslag till kommunfullmäktige godkänner dels förslaget om fördelning av uppdragsutbildningens resultat 1994, dels förslaget om uppdragsutbildningens framtida resultat kopplat till utvecklingskostnader och investeringar.

9 Ks 92 Dnr Kommunal borgen för AB Hultsfreds Bostäder för lån till förvärv av fastigheten Sämjan 5, Hultsfred AB Hultsfreds Bostäder har av fastighetsbolaget Sämjan KB genom kronofogdemyndigheten förvärvat fastigheten Sämjan 5 i Hultsfred för en köpeskilling av 15 miljoner kronor. Bostadsbolaget anhåller med skrivelse till kommunstyrelsen den 9 maj 1995 om kommunal borgen för ett lån på 10 miljoner kronor som upptagits i samband med förvärvet av fastigheten. Arbetsutskottet 263/95 s förslag till kommunfullmäktige AB Hultsfreds Bostäder beviljas kommunal borgen för ett lån på 10 miljoner kronor som bostadsbolaget upptagit i samband med förvärvet av fastigheten Sämjan 5 i Hultsfred.

10 Ks 93 Dnr Förbehållsbelopp för pensionärer på servicehus och sjukhem För närvarande har samtliga boende på servicehus, som bor i de "gamla" pensionärsrummen och de som bor på sjukhemmen ett förbehållsbelopp på kronor per månad. Däremot omfattas inte pensionärer som bor i servicehus i insprängda servicelägenheter och pensionärer som bor i friliggande villor av förbehållsbeloppet. Socialnämnden föreslår med beslut den 9 maj 1995, 45, kommunfullmäktige att samtliga boende på servicehus, ej i de friliggande villorna, skall ha ett förbehållsbelopp på kronor per månad. Arbetsutskottet 264/95 s förslag till kommunfullmäktige Samtliga boende på servicehus (ej boende i friliggande villor) och boende på sjukhemmen skall ha ett förbehållsbelopp på kronor per månad.

11 Ks 94 Yttrande över Stephan Richters överklagande av kommunfullmäktiges beslut den 24 april 1995, 40, om redovisning av ej slutbehandlade motioner Länsrätten i Kalmar län hemställer med föreläggande den 12 maj 1995 om kommunens yttrande över Stephan Richters, Virserum, överklagande av kommunfullmäktiges beslut den 24 april 1995, 40, om redovisning av ej slutbehandlade motioner. På uppdrag av kommunstyrelsens arbetsutskott har kommunkansliet den 18 maj upprättat ett yttrande enligt bilaga. Arbetsutskottet 266/95 s förslag till kommunfullmäktige antar kommunkansliets bilagda yttrande av den 18 maj som fullmäktiges eget yttrande. Protokollsanteckning Göran Berglund, m, deltog ej i kommunstyrelsens handläggning och beslut i detta ärende.

12 Fastighetskontor Ks 95 Dnr Förvärv av fastigheten Verkstaden 2, Hultsfred Mellan BeGe Bil i Oskarshamn AB som säljare och Hultsfreds kommun som köpare, har träffats köpeavtal om försäljning av fastigheten Verkstaden 2 i Hultsfred. Köpeskillingen är bestämd till kronor och tillträde skall ske den 1 juni I övrigt gäller i köpeavtalet angivna villkor. Arbetsutskottet 268/95 s beslut Köpeavtalet om förvärv av fastigheten Verkstaden 2 av BeGe Bil i Oskarshamn AB för en köpeskilling av kronor godkänns enligt bilaga. Kostnaderna för förvärv, lagfart och stämpelskatt får täckas ur kommunstyrelsens konto för fastighetsförvärv och fastighetsbildning.

13 Fastighetskontor Ks 96 Dnr Godkännande av överenskommelse om fastighetsreglering med AB Gamla Torget 2, Hultsfred Mellan å ena sidan Hultsfreds kommun som ägare till fastigheten Verkstaden 2, Hultsfred samt å andra sidan AB Gamla Torget 2, Hultsfred, som ägare till fastigheten Verkstaden 3, har träffats överenskommelse om fastighetsreglering enligt bilaga. Genom fastighetsregleringen skall från fastigheterna Verkstaden 2 och Hultsfred 3:1 överföras två markområden om tillsammans m2 till fastigheten Verkstaden 3. Som ersättning för de överförda markområdena skall AB Gamla Torget 2 till kommunen erlägga kronor. Ersättningen skall erläggas senast den 1 juni Överenskommelsen är för sin giltighet och bestånd beroende av kommunstyrelsens godkännande samt av att kommunen får förvärva fastigheten Verkstaden 2 av BeGe Bil i Oskarshamn AB. Arbetsutskottet 269/95 s beslut Överenskommelsen om fastighetsreglering med Hultsfreds kommun och AB Gamla Torget 2 i Hultsfred godkänns enligt bilaga.

14 Fastighetskontor Ks 97 Dnr Godkännande av överenskommelse om fastighetsreglering med Allelektronik i Hultsfred AB Mellan å ena sidan Hultsfreds kommun som ägare till fastigheten Verkstaden 2 samt å andra sidan Allelektronik i Hultsfred AB, som ägare till fastigheten Verkstaden 4, har träffats överenskommelse om fastighetsreglering enligt bilaga. Genom fastighetsreglering skall från fastigheten Verkstaden 2 överföras ett markområde om cirka m2 till fastigheten Verkstaden 4. Som ersättning för det överförda markområdet skall Allelektronik i Hultsfred AB erlägga kronor senast den 1 juli Överenskommelsen är för sin giltighet och bestånd beroende av kommunstyrelsens godkännande samt av att kommunen får förvärva fastigheten Verkstaden 2 av BeGe Bil i Oskarshamn AB. Arbetsutskottet 270/95 s beslut Överenskommelsen om fastighetsreglering mellan Hultsfreds kommun och Allelektronik i Hultsfred AB godkänns enligt bilaga.

15 Ks 98 Dnr Tilläggsanslag för tätningar och förstärkningar i simhallen, Hagadal I fastighetskontorets investeringsbudget för 1995 har anvisats kronor till tätningar och förstärkningsarbeten i simhallen på Hagadal. Kostnaderna, som baseras på infordrade anbud, uppgår till kronor. Fastighetskontoret anhåller i skrivelse till kommunstyrelsen den 19 maj 1995 om ett tilläggsanslag på kronor. Arbetsutskottet 282/95 s förslag till kommunfullmäktige Fastighetskontoret beviljas ett tilläggsanslag på kronor för tätnings- och förstärkningsarbeten i simhallen i Hagadal. För ändamålet anvisas kronor ur eget kapital.

16 Ks 99 Dnr Upptagande av lån för förvärvet av sjukhemmen i Hultsfred och Målilla s beslut om förvärv av sjukhemmen i Hultsfred och Målilla innebar att lånefinansiera köpeskillingen på 40,5 miljoner kronor. Lån till depositionen kan således ej ske och av fullmäktiges beslut framgår inte heller att deposition i form av efterställt lån får lämnas. Nordbankens dotterbolag, Nordbanken Kommunlån AB, erbjuder krediter till kommuner och krediter mot borgen av dessa eller svenska staten. Med kommuner avses även landsting, kommunalförbund samt församlingar och kyrkliga samfälligheter. Inga andra säkerhetsformer kan förekomma. Bolagets kreditvillkor är förmånligare än vad Nordbanken Kredit AB kan erbjuda. En förutsättning för kredit i bolaget är att kredittagaren lämnar en deposition. Depositionen är ett så kallat efterställt lån till bolaget. Kredittagaren erhåller samma ränta på depositionen som betalas för krediten. Kredittagaren erbjuds att låna till depositionen. Den högre upplåningen som blir följden av detta innebär ingen ökad kostnad för kredittagaren då ränta och förfallodagar för kredit och deposition är identiska. Depositionen återbetalas i sin helhet när krediten löses men kan förloras om kredittagaren inte fullgör sina betalningar till kommunlån. Depositionen innebär inte solidariskt ansvar. Kommunlåns kreditkonstruktioner erfordrar vissa ändringar av nuvarande regelverk för att kommunen skall kunna ta upp kredit i bolaget. Arbetsutskottet 570/94 152/94

17 s förslag till kommunfullmäktige Kredit får upptas i Nordbanken Kommunlån AB och finansierings-kreditbeslut (även redan fattade sådana) får ökas med belopp motsvarande erforderlig deposition i form av efterställt lån enligt Nordbanken Kommunlån AB:s vid varje tid gällande regler. Medel får i samband med upplåning hos Nordbanken Kommunlån AB placeras i efterställt lån till bolaget. Placeringen får uppgå till det belopp som erfordras i deposition enligt vid varje tid gällande regler för depositionen i Nordbanken Kommunlån AB.

18 Ks 100 Dnr Taxa för byggnadsnämndens verksamheter När plan- och bygglagen trädde i kraft den 1 juli 1987 gav Svenska Kommunförbundet ut en nykonstruktion av planoch bygglovtaxan. Samtidigt utlovades att den nya taxan ganska snart skulle revideras på grundval av den första tidens erfarenheter. Den reviderade utgåvan redovisades år 1990 under nytt namn "Taxa för byggnadsnämndens verksamhet". Under 1994 gjordes en uppföljning av tillämpningen av taxan genom en enkät till samtliga kommuner. Fr.o.m. den 1 juli 1995 införs ett nytt system för bygglovprövningen och tillsyns- och kontrollförfarandet i samband med byggande. Bestämmelserna om tekniska egenskapskrav flyttas från plan- och bygglagen till lagen om tekniska egenskapskrav på byggnader m.m. De nya reglerna medför att vissa arbetsuppgifter försvinner helt eller minskar samt att andra uppgifter tillkommer. Det nya förslaget till taxekonstruktion är anpassat till de nya reglerna. Oklarheten om när de nya reglerna skulle börja gälla och om reglerna för uttagande av planavgift skulle komma att förändras har stört uppläggningen av arbetet med taxeöversynen. Förslaget till ny taxekonstruktion har remitterats i två omgångar till tjänstemän i ett 20-tal kommuner. Översynen bygger således på kommunens erfarenheter av den gamla taxan och på de synpunkter och förslag som remisskommunerna har lämnat. Denna första utgåva är tänkt att kunna användas som ett första underlag till en ny taxa efter 1 juli Eftersom alla kostnadskonsekvenser inte fullt ut kan förutses bör denna utgåva betraktas som preliminär och en revidering bör kunna ske inom de närmaste åren, när erfarenheter vunnits av tillämpningen av ändringarna i plan- och bygglagen. Dessutom kan, som nämnts, beredningen av förslagen i plan- och byggutredningens andra respektive tredje delbetänkande komma att ändra t.ex. villkoren för uttag av planavgifter.

19 Byggnadsnämnden 182/95

20 s förslag till kommunfullmäktige fastställer "Taxa för byggnadsnämndens verksamhet" att gälla från 1 juli 1995 enligt bifogat förslag från Svenska Kommunförbundet. Grundbeloppet (G) vilket f.n. är 25 kronor föreslås oförändrat under 1995 och beräknas ge en 70 procentig kostnadstäckning för tillståndsverksamheten. Utvärdering av de ekonomiska konsekvenserna för såväl kommun som enskilda bör ske inom 1 år.

21 Ks 101 Dnr Delegation till byggnadsnämnden samt delegation av byggnadsnämndens beslutanderätt Fr.o.m. den 1 juli 1995 införs ett nytt system för bygglovprövningen och tillsyns- och kontrollförfarandet i samband med byggande. Bestämmelserna om tekniska egenskapskrav på byggnader flyttas från plan- och bygglagen till lagen om tekniska egenskapskrav på byggnader m.m. De nya reglerna medför att vissa arbetsuppgifter försvinner helt eller minskar samt att andra uppgifter tillkommer. Då alla bygglovärenden inkomna t.o.m skall behandlas enligt "gamla lagstiftningen" och då byggherren har 5 år på sig till genomförandet medför detta att byggnadsnämnden fram till behöver tillämpa såväl nuvarande delegationsrätt som den nu föreslagna utökade delegationsrätten. Med anledning av den nya lagstiftningens utformning föreslår byggnadsnämnden , 183, följande tillägg till gällande delegationsordning: Författning PBL 9 kap. 7 PBL 9 kap. 9 PBL 9 kap. 10 1:a st Ärende Besluta om att byggsamråd skall genomföras eller om det skall anses obehövligt. Besluta om kontrollplan om sådan inte är uppenbart obehövlig. Utfärda slutbevis. PBL 9 kap. 10 Förbjuda att byggnad eller del 2:a st av den används innan de brister avhjälpts som hindrar att slutbevis utfärdas. PBL 9 kap. 14 Godkänna kvalitetsansvarig för visst arbete.

22 Byggnadsnämnden 183/95 s förslag till kommunfullmäktige s delegation till byggnadsnämnden enligt 1 kap. 5 4:e stycket kommunallagen utökas med tillägg enligt ovan (PBL 9 kap. 7, 9, 10 och 14 ). Motsvarande tillägg skall göras beträffande delegation av byggnadsnämndens beslutanderätt enligt 3 kap. 12 kommunallagen.

23 Sven Gustavsson Laila Ekström Ks 102 Dnr Val av ombud till ordinarie bolagsstämma vid Kalmar Läns Trafik AB Kalmar Läns Trafik AB kallar med skrivelse den 29 maj 1995 till ordinarie bolagsstämma onsdagen den 14 juni 1995 kl Kommunen äger rätt att utöver det röstberättigade ombudet representeras av en ej röstberättigad representant. s beslut Till kommunens ombud vid bolagsstämman med Kalmar Läns Trafik AB den 14 juni utses kommunstyrelsens ordförande kommunalrådet Sven Gustavsson. s vice ordförande Laila Ekström utses att utöver det röstberättigade ombudet representera kommunen vid bolagsstämman.

24 Fastighetskontor Ks 103 Dnr Tillbyggnad av omklädningspaviljongen på Knektavallen i Hultsfred Fastighetskontoret har infordrat anbud på totalentreprenad för tillbyggnad av omklädningspaviljongen vid Knektavallen i Hultsfred. Fördelaktigaste anbud kronor efter nollställning, har lämnats av All-Bygg i Hultsfred AB. s beslut All-Bygg i Hultsfred AB antas som entreprenör för tillbyggnad av omklädningspaviljongen på Knektavallen. Tillbyggnaden får påbörjas omgående.

25 Ks 104 Dnr Omdisponering av medel i fastighetskontorets investeringsbudget för tillbyggnad av omklädningspaviljongen vid Knektavallen har den 24 april 1995, 42, för ombyggnad av Knektavallen i Hultsfred anvisat kronor enligt följande: Statsbidrag Fritidsnämndens budget 1995 Eget kapital kronor kronor kronor Möjligheterna till statsbidrag har därefter förändrats. Dels har bidragets storlek per dagsverke reducerats med kronor till kronor per dagsverke. Dels har entreprenören ej möjlighet att anlita anvisad arbetskraft till med än 60 dagsverken, vilket ger ett statsbidrag på kronor. Detta får till följd att kronor saknas. I fastighetskontorets investeringsbudget för 1995 finns för kondensproblem i sporthallstaket vid Lindblomskolan anslaget kronor. Enklare lösningar till en kostnad av kronor är här vidtagna och dessa skall förhoppningsvis vara tillfyllest. Detta har också medfört ett överskott på kronor. s förslag till kommunfullmäktige kronor från kontot för åtgärder mot kondensproblem på sporthallstaket vid Lindblomskolan får omdisponeras för tillbyggnad av omklädningspaviljongen på Knektavallen.

26 Ks 105 Anmälningsärenden Följande delegationsbeslut och beslut som av annan orsak ej föranleder kommunstyrelsens behandling anmäls till kommunstyrelsen. Arbetsutskottet Fastighetschefens delegationsbeslut

Eget kapital Anslaget 1995 Återstår

Eget kapital Anslaget 1995 Återstår 1995-06-19 1 Kf 66 Meddelanden 1. Kammarrättens i Jönköping dom 1995-05-09 i S-R Jonassons, Virserum, överklagande av kommunfullmäktiges beslut 1994-11-24, 120, om renhållningstaxa för Hultsfreds kommun.

Läs mer

Förhandlingsgrupp för övertagandet av omsorgsverksamheten från Kalmar läns landsting

Förhandlingsgrupp för övertagandet av omsorgsverksamheten från Kalmar läns landsting 1995-05-09 1 Sven Gustavsson Laila Ekström Kommunförbundet Kalmar län Au 242 Dnr 1993.73 617 Förhandlingsgrupp för övertagandet av omsorgsverksamheten från Kalmar läns landsting Från och med 1 januari

Läs mer

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår 1995-03-20 1 Kf 27 Meddelanden 1.Redovisning av anslagen för oförutsedda utgifter mm år 1995. Till Kf:s förfogande Anslag från Anslaget 1995 Återstår årets början 1 000 000 264 918 735 082 Till KF:s förfogande

Läs mer

Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet

Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet 1995-10-02 1 Eva Carp Ks # 125 Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet Kommunförbundet i Kalmar län arrangerar en konferens i Högsby den 19 oktober 1995 med temat Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet.

Läs mer

Fastställande av timavgift inom hemtjänsten

Fastställande av timavgift inom hemtjänsten 1995-02-06 1 Ks 29 Dnr 1994.364 706 Fastställande av timavgift inom hemtjänsten När kommunfullmäktige antog nya avgifter för äldreomsorgen förbisågs att fastställa timavgiften för tillhandahållande av

Läs mer

Nytt hyreskontrakt med Hotell AB Hulingen

Nytt hyreskontrakt med Hotell AB Hulingen 1995-12-18 1 Hotell Hulingen Sven Carlsson Fastighetskontoret Kf 126 Dnr 1995.260 844 Nytt hyreskontrakt med Hotell AB Hulingen Mellan Hultsfreds kommun som hyresvärd och Hotell AB Hulingen som hyresgäst

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 14.00-16.00 Beslutande Bo Bergman Annelie Milton-Björk Lars Hagberg Jonny Bengtsson Jan Kennmark Göran Berglund Laila

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Vena vandrarhem, Vena kl. 08.30-11.15 Beslutande Sven Gustavsson Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Sven

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.50 Beslutande Bo Bergman Karl-Gunnar Johansson Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Sven Carlsson

Läs mer

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00-12.15 Beslutande Sven Gustavsson Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 14.00-15.20 Beslutande Bo Bergman Annelie Milton-Björk Lars Hagberg Jonny Bengtsson Jan Kennmark Göran Berglund Sivert

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.05 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Ove Engkvist Övriga deltagande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Lars Ekvall Lars Rosander Göran Berglund Övriga deltagande Magnus

Läs mer

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund Kungörelse 1 (2) Ersättarna för kännedom Kommunfullmäktige 2017-01-24 Tid för sammanträde måndagen den 6 februari 2017 kl. 18:30 Lokal Skeppet, Målilla Fredrik Eirasson Ordförande Johan Sandell Sekreterare

Läs mer

Hyreskontrakt med Hultsfreds Kommunala Industri AB för lokaler i fastigheten Smeden 10, Hultsfred

Hyreskontrakt med Hultsfreds Kommunala Industri AB för lokaler i fastigheten Smeden 10, Hultsfred 1995-11-27 1 Kommunstyrelsen Au 638 Dnr 1995.344 282 Hyreskontrakt med Hultsfreds Kommunala Industri AB för lokaler i fastigheten Smeden 10, Hultsfred Mellan Hultsfreds Kommunala Industri AB som hyresvärd

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 14.00-16.00 Beslutande Jonny Bengtsson, s Christel Rudiger-Karlsson, s Tommy Ejnarsson, v Konny Bogren, s Lennart Beijer, v Åke Bergh, m Torbjörn Wirsenius,

Läs mer

Försäljning av del av Sturestaden 3:1 till ARKOLU AB

Försäljning av del av Sturestaden 3:1 till ARKOLU AB ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-08-09 Blad 3 Ks 72 Au 84 Dnr 163/2010-253 Försäljning av del av Sturestaden 3:1 till ARKOLU AB Från tekniska nämnden har inkommit

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 09.30-11.45 ande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus Blomberg Bertil Karlström

Läs mer

1995-03-14 1. Utbildningsdag om kommunalisering av omsorgsverksamheten

1995-03-14 1. Utbildningsdag om kommunalisering av omsorgsverksamheten 1995-03-14 1 Sven Gustavsson Laila Ekström Au 139 Utbildningsdag om kommunalisering av omsorgsverksamheten Nybro kommun inbjuder politiker och tjänstemän till en utbildningsdag om kommunalisering av omsorgsverksamheten

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Hotell Dacke, Virserum kl. 08.30-11.15 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

Strategi för hantering av kommunkoncernens lån i japanska yen

Strategi för hantering av kommunkoncernens lån i japanska yen 1995-10-23 1 Mats Stenström Au 551 Dnr 1995.166 045 Strategi för hantering av kommunkoncernens lån i japanska yen Arbetsutskottet har tidigare diskuterat förslag till strategier för hantering av kommunens

Läs mer

Dnr RD 2005/176. Förbundsordning för Region Dalarna

Dnr RD 2005/176. Förbundsordning för Region Dalarna Dnr RD 2005/176 Förbundsordning för Region Dalarna 1 Förbundets ändamål Kommunalförbundets ändamål är att vara ett samverkansorgan för kommunerna och landstinget i Dalarnas län för att tillvarata länets

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut. Nr Ärende Dnr

Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut. Nr Ärende Dnr 1(5) Kommunstyrelsen 2016-04-04 Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut Beredningssammanträde: KSAU den 21 mars 2016 Beslutssammanträde: KS den 4 april 2016 Nr Ärende Dnr 1 Förslag till beslut

Läs mer

Samordningsförbundet i Kalmar län.

Samordningsförbundet i Kalmar län. TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2019-03-20 KS 2019/0237 Kommunfullmäktige Revidering av förbundsordning för Samordningsförbundet i Kalmar län Förslag till beslut Kommunfullmäktige godkänner

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.10 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

KS 17 10 SEPTEMBER 2014

KS 17 10 SEPTEMBER 2014 KS 17 10 SEPTEMBER 2014 KÖPEKONTRAKT Säljare: Köpare: Fastighet: Uppsala kommun, genom dess kommunstyrelse, org nr 212000-3005, nedan kallad Säljaren. Uppsala Kommun Skolfastigheter AB, org nr 556911-0751,

Läs mer

Cirkulärnr: 1994:135 Diarienr: 1994:1626. Datum: Planfrågor, Stadsbyggnad, Bygglov Rubrik: Ändringar i plan- och bygglagen (1994:852)

Cirkulärnr: 1994:135 Diarienr: 1994:1626. Datum: Planfrågor, Stadsbyggnad, Bygglov Rubrik: Ändringar i plan- och bygglagen (1994:852) Cirkulärnr: 1994:135 Diarienr: 1994:1626 Handläggare: Avdsek: Bengt Westman SAM Plan Datum: 1994-06-29 Mottagare: Kommunstyrelsen Planfrågor, Stadsbyggnad, Bygglov Rubrik: Ändringar i plan- och bygglagen

Läs mer

Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal

Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Sida 1/10 Beslutad av: Kommunfullmäktige, 2018-03-06 Ansvarig förvaltning: Samhällsbyggnadskontoret, Kommunstyrelsens förvaltning Kontakt: Kungsbacka

Läs mer

Justering av grundbeloppet i stadsbyggnadsnämndens taxa

Justering av grundbeloppet i stadsbyggnadsnämndens taxa Utlåtande 2004:37 RI (Dnr 199-3862/2003) Justering av grundbeloppet i stadsbyggnadsnämndens taxa Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Höjning av grundbeloppet i stadsbyggnadsnämndens

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

Val av ledamöter och ersättare till polisnämnden för polisområde 5, Vimmerby och Hultsfred

Val av ledamöter och ersättare till polisnämnden för polisområde 5, Vimmerby och Hultsfred 1995-03-20 1 De valda Polisstyrelsen Au 148 Dnr 1995.074 114 Val av ledamöter och ersättare till polisnämnden för polisområde 5, Vimmerby och Hultsfred Polisstyrelsen i Kalmar län rekommenderar med skrivelse

Läs mer

Förlängning av terminssäkrade utlandslån

Förlängning av terminssäkrade utlandslån 1995-11-20 1 Ekonomikontor Britt-Marie Hultgren Au 613 Dnr 1995.329 045 Förlängning av terminssäkrade utlandslån Ekonomikontoret meddelar att kommunens terminssäkrade utlandslån i Sparbanken på 4 411 241,75

Läs mer

Sammanträdesdatum 2010-11-01. Ekonomichef Rosie-Marie Fors och ekonom Pär Thudeen redogör för ärendet.

Sammanträdesdatum 2010-11-01. Ekonomichef Rosie-Marie Fors och ekonom Pär Thudeen redogör för ärendet. m '""-"< z - -..., KOMMUNFULLMÄKTIGE 2010-11-01.,~ TRANAs KOMMUN 200 Dnr 418/10 Budget 2012, ksau 173, ks 158 Ekonomichef Rosie-Marie Fors och ekonom Pär Thudeen redogör för ärendet. För finansiering av

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

HÖRBY KOMMUN Flik: 1 Författningssamling Sida: 32 (-36)

HÖRBY KOMMUN Flik: 1 Författningssamling Sida: 32 (-36) Författningssamling Sida: 32 (-36) REGLEMENTE FÖR PENNINGHANTERINGEN I HÖRBY KOMMUN 1. Mål och riktlinjer Den nya kommunallagen tar upp penninghanteringen i 8 kap 1-3: Kommunernas och landstingens medelsförvaltning

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-14.45 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Arne Högstedt Lennart Beijer Göran Berglund Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-04-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 april 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid

Läs mer

Kommunala bolagens övertagande av kommunens lån, ingående av borgen för de kommunala bolagen. (AU 26) Dnr KS 2013-41

Kommunala bolagens övertagande av kommunens lån, ingående av borgen för de kommunala bolagen. (AU 26) Dnr KS 2013-41 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2013-02-05 45 Kommunala bolagens övertagande av kommunens lån, ingående av borgen för de kommunala bolagen. (AU 26) Dnr KS 2013-41

Läs mer

Ärende 8 Inriktningsbeslut om försäljning av fastigheten Sånnahult 2:3 samt budgetpost för stiftelsen Kurrebo

Ärende 8 Inriktningsbeslut om försäljning av fastigheten Sånnahult 2:3 samt budgetpost för stiftelsen Kurrebo Ärende 8 Inriktningsbeslut om försäljning av fastigheten Sånnahult 2:3 samt budgetpost för stiftelsen Kurrebo TJÄNSTESKRIVELSE 1(1) 2015-10-02 Jörgen Wijk 0477 441-14 jorgen.wijk@tingsryd.se Kommunstyrelsens

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 8:00-8:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 122-124 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1988-10-24 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 18.30-18.45 Samtliga

Läs mer

Förvärv av fastighetsbolag med tomträtterna Kylfacket 1 och Kylrummet 1 i Slakthusområdet

Förvärv av fastighetsbolag med tomträtterna Kylfacket 1 och Kylrummet 1 i Slakthusområdet Styrelse 2011-09-01 Ärende 3 2011-08-29 Sid. 1(6) Peter Kvarnhem 08-508 29 390 Förvärv av fastighetsbolag med tomträtterna Kylfacket 1 och Kylrummet 1 i Slakthusområdet Förslag till beslut Styrelsen föreslås

Läs mer

Förbundsordning för Region Dalarna

Förbundsordning för Region Dalarna Dnr RD 2005/176, RD 2011/34 Förbundsordning för Region Dalarna Version 2014-12-12 1 Förbundets ändamål Kommunalförbundets ändamål är att vara ett samverkansorgan för kommunerna och landstinget i Dalarnas

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1992-01-20 Plats och tid Beslutande Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl 18.30-18.52 Samtliga ledamöter

Läs mer

Förvärv av nybildade aktiebolag inom koncernen SGA Fastigheter AB

Förvärv av nybildade aktiebolag inom koncernen SGA Fastigheter AB STADSLEDNINGSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE SLK DNR 022-1917/2011 SID 1 (6) Handläggare SLK: Katharina Gratschew, tfn 08-508 29 311 Handläggare Stockholms Stadshus AB: Andreas Jaeger tfn 08-508 29 269 Till

Läs mer

1995-06-12 1. Upplåtelse av mark för lekplats på Tors plan

1995-06-12 1. Upplåtelse av mark för lekplats på Tors plan 1995-06-12 1 Anders Åström Gatukontor Au 303 Dnr 1995.179 332 Upplåtelse av mark för lekplats på Tors plan Positiva gruppen anhåller genom Anders Åström att få disponera en av planteringarna på Tors plan

Läs mer

Bo Bergman, s Ove Engkvist, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd 164-176 Tommy Ejnarsson, v

Bo Bergman, s Ove Engkvist, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd 164-176 Tommy Ejnarsson, v 1(18) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Bo Bergman, s Ove Engkvist, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd 164-176 Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2018-11-14 161 KS 402/18 Nytt reglemente för krisledningsnämnden Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige

Läs mer

Försäljning av del av Räveskalla 1:370, 1:409 och 1:415

Försäljning av del av Räveskalla 1:370, 1:409 och 1:415 M2 BESLUTSFÖRSLAG Försäljning av del av Räveskalla 1:370, 1:409 och 1:415 I samband med upprättandet av Detaljplan för Sjömarken, del av Räveskalla 1:25 m.fl. har ett köpeavtal upprättats mellan Borås

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Bidrag till Rumiadagar 12-14 maj 1995

Bidrag till Rumiadagar 12-14 maj 1995 1995-03-27 1 Kommunstyrelsen Au 169 Bidrag till Rumiadagar 12-14 maj 1995 Ett flertal föreningar från Hultsfreds kommun inom utbildning, miljövård, kultur och idrott har upprättat vänortskontakter med

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 37-38 Beslutande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Bertil Dahl (V) Inger Hilmansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 9 maj 2001 klockan 17.00 17.15 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran Arveståhl

Läs mer

kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil

kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil KALLELSE FÖREDRAGNINGSLISTA EXTRA KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats: Ordförande: Sekreterare 2018-12-13 kl. 16.30 Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Jan-Olof Johansson Mari-Louise Dunert Ärende Öppet sammanträde,

Läs mer

Förslag till hyror för bostadsrätter för särskilt boende

Förslag till hyror för bostadsrätter för särskilt boende GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2002-08-20 Handläggare: Kristina Rosqvist Fastighetsförvaltningen AO Sjukhem Tel: 508 270 44 Kristina.rosqvist@gfk.stockholm.se 2002-06-25 Till Gatu- och

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) KS/2015:341 KS/2015:354

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) KS/2015:341 KS/2015:354 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-09-30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträde 6 oktober 2015 klockan 8.30 i Kungsbackarummet 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) 2. Nyttjanderättsavtal pendelparkering

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 8:30-9:35 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 107-112 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Bodil Liedberg-Jönsson, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Arne Fäldt, s

Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Bodil Liedberg-Jönsson, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Arne Fäldt, s 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 14:00-15.15 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Bodil Liedberg-Jönsson, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Arne Fäldt,

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 14:7

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 14:7 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 14:7 Kf 103/2014 Dnr Ks/K 2001.10441 REGLEMENTE FÖR TOMELILLA KOMMUN OCH DESS HELÄGDA FÖRETAG Antagen av kommunfullmäktige den 18 juni 2014, Kf 103. 1.

Läs mer

Au 147 Reviderad delegationsordning vid försäljning/förvärv av mark och fastigheter vid brådskande ärenden, delegation till Kommunstyrelsen

Au 147 Reviderad delegationsordning vid försäljning/förvärv av mark och fastigheter vid brådskande ärenden, delegation till Kommunstyrelsen STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 8 (33) Sammanträdesdatum 2012-09-12 Ks 97 KS/2012-0317 Au 147 Reviderad delegationsordning vid försäljning/förvärv av mark och fastigheter vid brådskande ärenden,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 4 mars 1998, klockan 17.00-17.50 Beslutande Annica Eriksson, ordf Carl-Gustav Thunström Marianne Arvidsson Anette Larsson, tjg ers Åke Sundeqvist, tjg ers Torbjörn

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-06-17. KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-06-17. KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-06-17 PLATS OCH TID KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-16.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

AVTAL OM UPPHÖRANDE AV TOMTRÄTT SAMT AVFLYTTNING MM

AVTAL OM UPPHÖRANDE AV TOMTRÄTT SAMT AVFLYTTNING MM 1 Mellan Stockholms kommun, genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad staden, och AB Karl Ekesiöö, 556020-6194, nedan kallad Bolaget har, under förutsättning som anges i 16 nedan, träffats följande AVTAL

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-12-03 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 3 december 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Revisorernas

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT 1 (6) Mellan Oskarshamns kommun genom dess kommunfullmäktige, nedan kallad Kommunen, och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 9 nedan träffats

Läs mer

Ks 132 Dnr 06/

Ks 132 Dnr 06/ 2 Ks 132 Dnr 06/303 114 Yttrande - Laglighetsprövning enligt kommunallagen, tillsättning av obehörig lärare, Mål nr:22008-06 Förslag till Ekerö kommunens yttrande till Länsrätten i mål nr 22008-6 godkänns.

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.25 Beslutande Sivert Bergström Jonny Bengtsson Gun-Yvonne Fahlström Tommy Ejnarsson Ove Engkvist Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1995-09-07 Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Avtal om överlåtelse av rättigheter och skyldigheter enligt säljoptionsavtalet (2003-04-16) avseende fastigheten Orkanen 1 i Malmö

Tjänsteskrivelse. Avtal om överlåtelse av rättigheter och skyldigheter enligt säljoptionsavtalet (2003-04-16) avseende fastigheten Orkanen 1 i Malmö SIGNERAD 2014-04-24 Malmö stad Stadskontoret 1 (2) Datum 2014-04-24 Handläggare Claes-Inge Wennström Stadsjurist claesinge.wennstrom@malmo.se Tjänsteskrivelse Avtal om överlåtelse av rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande

Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande Kommunfullmäktige Utdrag ur SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sid 54 Dnr KS 2015-306 Dpl 23 Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande Enligt ny lagstiftning

Läs mer

Styrelsen lämnar följande motiverade yttrande enligt 18 kap. 4 aktiebolagslagen avseende vinstutdelningsförslaget:

Styrelsen lämnar följande motiverade yttrande enligt 18 kap. 4 aktiebolagslagen avseende vinstutdelningsförslaget: Punkt 8(c) s i, org. nr. 556313-4583, fullständiga förslag till beslut om utdelning för år 2010, inklusive motiverat yttrande enligt 18 kap. 4 aktiebolagslagen (2005:551) föreslår att utdelning för 2010

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2016:220-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-01-31 1/4 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Köpeavtal. Org. Nr NACKA Nedan benämnd Köparen

Köpeavtal. Org. Nr NACKA Nedan benämnd Köparen 1 (5) Köpeavtal 1 PARTER Köpare: Säljare: Nacka kommun Org. Nr 212000-0167 131 81 NACKA Nedan benämnd Köparen Wallenstam fastighets AB Älta c/o Wallenstam AB Org. Nr 556720-1198 401 84 GÖTEBORG Nedan benämnd

Läs mer

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 KF 18:1 KF 18:2 KF 18:3 KF 18:4 KF 18:5 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2016:220-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-01-31 1/4 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund

Läs mer

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV MARK

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV MARK Mellan Nacka kommun genom kommunstyrelsen, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx xxxx]), ( Bolaget ), har under de förutsättningar som anges nedan träffats följande AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE

Läs mer

Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1

Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1 1(5) Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1 Följande avtal om försäljning och byggande av bostäder inom del av fastigheten Hälsinggården 24:1 i Falun har träffats mellan Kommunen och Bolaget:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 16 februari 2000, klockan 17.00-17.35. Beslutande Dan-Åke Moberg Per Holm Annica Eriksson Barbro Matsman, tjg ers Sven-Ove Cederstrand Lars-Åke Kjellman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 5 december 2001 klockan 17.00 18.25 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Sven Gustavsson Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Bo Bergman Övriga deltagande Sven

Läs mer

Delegationsbestämmelser för Fastighets- och servicenämnden

Delegationsbestämmelser för Fastighets- och servicenämnden ionsbestämmelser för Fastighets- och servicenämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans ionsbestämmelser för Fastighets- och servicenämnden ionsordning 2015-01-22 2 Fastighets-

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 8 september 2015 kl. 8:30-9:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 63-66 ande Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred kl Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 10.15-12.10 Beslutande Övriga deltagande Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Carola Nilsson,

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Jonny Bengtsson, s Ove Engqvist, s Ingrid Rosen Per-Inge Pettersson Åke Bergh Övriga deltagande Sven Carlsson Bo Strangnefjord

Läs mer

Markus Lund (S) utses att utöver ordföranden justera dagens protokoll.

Markus Lund (S) utses att utöver ordföranden justera dagens protokoll. 1 (5) Protokoll nr 6 fört vid extra sammanträde med styrelsen i, 556832-1110, den 18 november 2013, klockan 08.00-08.55 ande: Övriga närvarande: Peter Lilja, ordförande (M) Kaj Göransson (S) Christina

Läs mer

Kapitaltillskott och inlösen av lån till Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag

Kapitaltillskott och inlösen av lån till Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag Landstingsdirektörens stab 2014-10-22 Dnr 2014/0626 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Kapitaltillskott och inlösen av lån till Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag Styrelseordföranden i Landstingen

Läs mer

KS 6 19 JUNI 2013. Översyn av borgensprinciper. Kommunstyrelsen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

KS 6 19 JUNI 2013. Översyn av borgensprinciper. Kommunstyrelsen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta KS 6 19 JUNI 2013 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Malmberg Jan Datum 2013-06-13 Diarienummer KSN-2013-0868 Kommunstyrelsen Översyn av borgensprinciper Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV FASTIGHET

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV FASTIGHET Mellan Nacka kommun genom kommunstyrelsen, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx xxxx]), ( Bolaget ), har under de förutsättningar som anges nedan träffats följande AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002 Ks 83 Dnr KS02/358 022 Ledarpolicy för Arvika kommun En beredningsgrupp bestående av kommunstyrelsens presidium, representanter för förvaltningscheferna samt administrativa

Läs mer

Köp genom fastighetsreglering

Köp genom fastighetsreglering Innehåll Köp genom Ulf Jensen Grundfall Stämpelskatt och inteckningar Förrättningen Rättigheters ställning Betalningen Köprättsliga frågor Köpekontrakt eller medgivande? 1.1 De båda grundfallen Fastigheterna

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 2001- kl. 08.30-10.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Stadsplaneringsnämndens Delegationsordning. Antagen 2015-02-25

Stadsplaneringsnämndens Delegationsordning. Antagen 2015-02-25 Stadsplaneringsnämndens Delegationsordning Antagen 2015-02-25 Delegationsordning Antagen 2015-02-25 38 Gäller fr.o.m. 2015-03-27 2015 Ersätter stadsplaneringnämndens beslut: 2014-05-20 1117, 2012-09-11

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Fastighetsnämnden 2006-10-18

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Fastighetsnämnden 2006-10-18 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Fastighetskontoret E 520 kl 13:15-14:40 Beslutande Övriga deltagande Stefan Bergman Karl-Erik Gustavsson Margareta Lundgren Lars Carlsson Jan-Erik Ershag

Läs mer