Särskild utbildning för vuxna SÄRVUX. Kurskatalog, 2014/2015. Hagfors kommun

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Särskild utbildning för vuxna SÄRVUX. Kurskatalog, 2014/2015. Hagfors kommun"

Transkript

1 Särskild utbildning för vuxna SÄRVUX Kurskatalog, 2014/2015 Hagfors kommun

2 Särskild utbildning för vuxna Särvux Särvux är en del av den kommunala vuxenutbildningen och är till för dig som har fyllt 20 år, har utvecklingsstörning eller som har fått en hjärnskada. Du läser i liten grupp och i lugn takt. Tillsammans med din lärare gör du en individuell studieplan utifrån dina behov. Genom att studera på Särvux kan du bättra på dina kunskaper för att bättre klara av arbete, boende och/eller fritid. På Särvux behöver du inte läsa det du redan kan. Du blir validerad för dina tidigare erfarenheter och kunskaper och läser bara det du har behov av.

3 Vad vill du läsa? Du kan läsa på; träningsskolenivå, grundsärskolenivå eller på gymnasiesärskolenivå. Du kan oxkså välja att läsa en lärlingsutbildning. hjälper dig att välja rätt! Studie- och yrkesvägledare Karin Pihlström telefon: e-post: Lärare Lisa Svensson telefon: e-post:

4 Lärlingsutbildning Lärlingsutbildning inom särskild utbildning för vuxna är en grundläggande yrkesutbildning. Den ger dig möjlighet att få ökad arbetslivserfarenhet och lära dig mer om ett yrke av en kunnig handledare. Utbildningen Utbildningen är 20 veckor till ett läsår lång, med möjlighet till förlängning. Du studerar en dag i veckan på skolan. Övriga dagar är du på din praktikplats. Utbildningen (t.ex. antal dagar på praktikplats) anpassas efter individuella behov. Under utbildningen förbereds du inför och tränar på att delta i arbetslivets strukturer och krav. Du tränar även grundläggande färdigheter i arbetet. Efter utbildningen får du betyg i de kurser du gått och ett intyg, som tydligt beskriver dina kunskaper och färdigheter. Betygen sätts av elevens lärare, i samverkan med handledaren på arbetsplatsen. Hur fungerar det? Du ansöker till utbildningen. Det kan du göra genom att ringa till oss och få hjälp med din ansökan. träffas och skriver en individuell studieplan. I studieplanen beskriver vi vad du ska studera, i vilken omfattning och hur länge du vill studera, vilket företag du ska praktisera på och vad du ska lära dig på praktikplatsen och i skolan liksom vem som ska vara din handledare på praktikplatsen. Hos oss på Särskild utbildning för vuxna i Hagfors finns stora möjligheter att utforma en lärlingsutbildning, som matchar just dina behov, förutsättningar och önskemål. Du har rätt att läsa lärlingsutbildning hos oss om du under kalenderåret fyller 20 år och har ett intellektuellt funktionshinder. Du bör också: ha egen drivkraft och vilja lära mer klara av att läsa kurser från gymnasiesärskolans nationella program klara av att själv ordna resan till skolan och till din praktikplats.

5 1 Du skriver in dig! En individuell studieplan upprättas. Tillsammans med eleven dokumenteras: Intressen Mål med utbildningen Förkunskaper Förutsättningar Styrkor och svårigheter Behov av digitala hjälpmedel och stödstrukturer Analys av inlärningsstil 2 ser över möjligheterna. tar kontakt med olika arbetsplatser och förhör oss om möjlighetertill praktik som fungerar för eleven. finner en handledare, som passar eleven. ger handledaren stöd och utbildning. 3 Du börjar! Eleven förbereds inför arbetsplatsens strukturer och krav. Grundläggande färdigheter i arbetet tränas, liksom användning av kompenserande hjälpmedel och stödstrukturer. Eventuell anpassning på arbetsplatsen ses över tillsammans med handledaren. Eleven börjar på sin praktikplats. Skolan fortsätter att ha en god kontakt med eleven och har uppföljningsmöten med arbetsplatsen varje eller varannan vecka. Minst en dag i veckan är eleven på skolan. I skolan fortsätter eleven att lära sig om bl.a. samspel, bemötande och arbetslivskunskap. Nationella kurser utifrån vald yrkesinriktning.

6 Gymnasial nivå Alla kurser på gymnasial nviå hittar du på Skolverkets webbplats. Här beskriver vi några av de kurser, som vi erbjuder. När du läser hos oss på Särvux i Hagfors utformar vi en utbildning som passar just dig. För mer information om kursutbudet hör gärna av dig till läraren på Särvux. Orienteringskurs, validering 200 poäng I den här kursen får du först ett intyg på dina tidigare erfarenheter och kunskaper. Du får stöd i att välja vad du skulle vilja läsa och/ eller arbeta med. förbereder dig inför dina fortsatta studier. lägger grunden för en utbildning som leder dig fram till dina mål. Svenska 1 Kursen är för dig som är intresserad av att bli bättre på svenska språket. Du kan redan läsa och skriva. samtalar, lyssnar och diskuterar jobbar med läsförståelse ser på film och lyssnar på musik gör bildspel och filmer med hjälp av Ipads. tränar på att granska innehållet i olika källor. Bild 1 Kursen är för dig som tycker om att måla och vill lära dig mer om bild och form. samtalar om hur man kan använda bilder och vilket budskap bilden har pratar om hur bilder påverkar oss, exempelvis reklam lär oss om färg och form skapar egna bilder med olika tekniker och material. Svenska som andraspråk 1 Kursen är för dig som har ett annat modersmål än svenska. samtalar, lyssnar och diskuterar läser böcker och tidningar ser på film och lyssnar på musik. skriver texter besöker bibliotek gör bildspel och filmer använder datorer och ipads tränar på att granska innehåll i olika källor lär oss studieteknik

7 Gymnasial nivå - fristående kurser Engelska 1 Kursen är för dig som har studerat engelska förut. Du har läst engelsk text tidigare. samtalar med varandra på engelska lyssnar på andra som talar engelska lyssnar på engelsk musik läser olika slags engelska texter tränar på att skriva engelska använder olika medier för att lyssna och lära, t.ex. internet, tv och film lär oss om hur människor lever och har det i engelsktalande länder Matematik 1 Du har läst matematik på grundsärskolan. gör matematiska beräkningar löser matematiska problem i vardagslivet tränar på huvudräkning och rimlig hetsbedömning jobbar med geometriska begrepp jobbar med procenträkning jobbar med matematiska enheter och enhetsbyten jobbar med miniräknare och dator Samhällskunskap 1 Kursen är för dig som är intresserad av samhällsfrågor och vill lära dig mer om det svenska samhället. : följer aktuella händelser i tidningar, radio, tv och på Internet tar reda på vilka tjänster samhället erbjuder lär oss om hur Sverige styrs arbetar med miljöfrågor lär oss om privatekonomi lär oss om allmänna kommunikationsmedel lär oss studieteknik.

8 Grundläggande nivå Orienteringskurs 1, validering och utveckling*, 200 poäng I den här kursen får du först ett intyg på dina tidigare erfarenheter och kunskaper. skriver ner vad du vill läsa och utvecklas i arbete, vardagsliv och fritid. ser vilka möjligheter som finns för dig i närheten av där du bor. Sedan tittar vi på vad du kan läsa hos oss, för att nå dina mål. Du träffar en lärare individuellt. Du kommer att få hemuppgifter. förbereder dig för vidare studier. (* Orienteringskurs) Läs- och skrivinlärning, 200 poäng* Kursen är för dig som vill lära dig läsa och skriva från grunden och för dig som vill bli säkrare. tränar att läsa och skriva på olika sätt. hjälper dig med att hitta läs- och skrivhjälpmedel som passar dig. I kursen ingår att du övar hemma. (*Orienteringskurs) Svenska, 1000 poäng samtalar, lyssnar och diskuterar läser böcker och tidningar ser på film och lyssnar på musik. tittar på och pratar om bilder. skriver enkla texter skapar egna bildspel och filmer. besöker bibliotek. använder datorer och ipads.

9 Grundläggande nivå Svenska som andraspråk, 1000 poäng samtalar om intressen och upplevelser och om hur det är i Sverige och i det svenska samhället. gör studiebesök och utflykter. övar vanliga ord och uttryck. läser och skriver olika texter. ser på film och lyssnar på musik. tittar på och pratar om bilder. skapar bildspel och filmer. Engelska, 450 poäng lyssnar på och pratar engelska lär oss nya ord med hjälp av bildkort, ipad och dator hjälps åt att använda engelsk ordbok läser mycket korta engelska texter dramatiserar olika situationer lär oss lite om något engelsktalande lands kultur spelar spel skapar bildspel och/eller filmer. Matematik, 600 poäng jobbar med matematik i vardagen löser matematiska problem tillsammans använder olika räknesätt träna på att använda pengar använder miniräknare och hjälpmedel som du har i din närhet i vardagen.

10 Grundläggande nivå Matte i köket*, 200 poäng lär oss om vikt, bland annat kilo och gram lär oss om volym, bland annat liter och deciliter räknar om recept, exempelvis från 4 till 2 portioner räknar ut hur mycket som finns kvar och behöver handlas. arbetar i både kök och klassrum och tillagar enkla rätter efter recept. (*delkurs) Samhällskunskap, 150 poäng följer aktuella händelser i tidningar, radio, tv och på Internet tar reda på vilka tjänster samhället erbjuder lär oss hur Sverige styrs pratar om demokrati och politik arbetar med miljöfrågor gör olika studiebesök. beskriver, berättar och visar för varandra.

11 Grundläggande nivå Hem- och konsumentkunskap - Må bra till kropp och själ, 350 poäng pratar om hur kroppen fungerar lär oss om hur man äter rätt gör enkla mellanmål pratar om och provar på olika fritidsaktiviteter har lektioner på och utanför skolan. Biologi -Ut i naturen, 150 p Kursen ges på kvartsfart med träff varannan vecka plus minst två utflykter. har flera lektioner ute i naturen. följer förändringarna i naturen under ett år. gör utflykter till en park, en sjö och en skog. pratar om djur och växter. fotograferar, pratar och skriver om våra upplevelser.

12 Grundläggande nivå Historia, 150 poäng pratar om några historiska händelser pratar om hur människorna levde i Sverige från forntid till nutid lär oss om några upptäcktsresor pratar om andra världskriget och hur det fortfarande påverkar oss pratar om människors levnadsförhållanden i olika tider lär oss om hur våra traditioner har kommit till. Religionskunskap, 150 poäng lär oss om olika världsreligioner, t.ex. kristendomen och islam tittar på kristendomen i Sverige: pratar om olika religiösa högtider diskuterar och reflekterar över livsfrågor t.ex. relationer och kärlek diskuterar etiska begrepp t. ex. rätt och orätt, jämlikhet och solidaritet. Geografi, 150 poäng jobbar med väder, årstidsväxlingar och klimat pratar om hur människan påverkar miljön tittar på människors levnadsvillkor på olika platser i världen jobbar med olika länder i världen tränar på att använda kartor och jordglob lär oss om hur jordytan formas och förändras.

13 Grundläggande nivå Fysik, 150 poäng pratar om fysiken i naturen, t.ex. solsystemet, årstider, dag och natt, ljud och ljus pratar om fysiken i vardagen och i samhället, t.ex. olika uppfinningar, tyngdkraft, friktion och jämvikt, elektricitet, kärnkraft, fossila och förnybara bränslen. gör enkla undersökningar. pratar om säkerhet i hemmet. Kemi, 150 poäng pratar om kemin i naturen tex vatten, luft, fotosyntes och förbränning. pratar om kemin i vardagen och samhället tex kretslopp, matens innehåll och betydelse för vår hälsa och vanliga kemikalier. gör enkla undersökningar. Teknik, 150 poäng tittar på olika tekniska lösningar och föremål i vardagen. undersöker hur de fungerar och hur vi kan använda dem. läser instruktioner och bruksanvisningar. tar reda på vad som händer med vårt avfall och lär oss att sortera sopor. pratar om säkerhet vid tex hantering av elektricitet och tekniska apparater. pratar om hur vi kan spara på energi och vatten. gör egna tekniska konstruktioner.

14 Grundläggande nivå, träningsskola På grundläggande nivå, motsvarande träningsskola kan du läsa kurserna, Språk och kommunikation, Natur och miljö och Individ och samhälle. Du kan även välja att läsa delkurser inom samma områden. Språk och kommunikation, 1200 p Kursen språk och kommunikation syftar till att utveckla dina förmågor att samspela med andra, tolka olika former av kommunikativa uttryck, söka information från olika källor och använda ord, begrepp, symboler och andra uttryckssätt för språk och kommunikation. Natur och miljö, 1200 p Kursen Natur och miljö syftar till att utveckla dina förmågor att använda kunskaper inom människa och natur, ordna händelser och upplevelser i tid och rum, sortera föremål utifårn kvalitet och kvantitet, reflektera över samband mellan orsak och verkan, identifiera och reflektera över tekniska lösningar i vardagen utifrån funktion och använda ord, begrepp och symboler inom ämnesområdet.. Individ och samhälle, 1200 p Kursen Språk och kommunikation syftar till att utveckla dina förmågor att välja, planera och genomföra aktiviteter i vardagsmiljön, undersöka närmiljön, dess historia och traditioner, undersöka olika religioner och livsfrågor, reflektera över demokratiska värden, principer och arbetssätt, söka information om service- och kulturutbud, och använda ord, begrepp och symboler inom ämnesområdet.

15 Grundläggande nivå, träningsskola Djur och natur, 200 poäng läser, samtalar och gör experiment. arbetar med: Växter och djur, deras livsvillkor och levnadsmiljöer. Vattnets olika former och kretslopp i naturen. Återkommande mönster i naturen, till exempel dygn, årstider och vädertyper. Kursen syftar till att utveckla dina förmågor att använda kunskaper om natur, ordna händelser och upplevelser i tid och rum, sortera föremål utifrån kvalitet och kvantitet, reflektera över samband mellan orsak och verkan, använda ord, begrepp och symboler inom ämnesområdet Människokroppen, 200 poäng läser, samtalar och gör experiment. arbetar med: Människans upplevelser av ljus, ljud, temperatur, smak och doft. Människokroppen och dess olika delar och funktioner. Relationer, kärlek och sexualitet. Kursen syftar till att utveckla din förmåga att använda kunskaper om människan och använda ord, begrepp och symboler inom ämnesområdet.

16 Grundläggande nivå, träningsskola Hagfors på kartan, 300 p läser, samtalar, söker information och gör utflykter i närområdet. arbetar med: Närmiljön och dess historia, traditioner och högtider. Sverige och världen. Platser som har betydelse för eleven. Regler och lagar med betydelse för eleven, till exempel trafikregler och hur man beter sig i trafiken på ett säkert sätt. Avstånd, riktning, riktmärken och kännemärken och hur de används vid till exempel förflyttning. Planering av händelser i tidsföljd. Avbildningar av verkligheten till exempel bild, foto och film. Kursen syftar till att utveckla dina förmågor att välja, planera och genomföra aktiviteter i vardagsmiljön, undersöka närmiljön, dess historia och traditioner, reflektera över demokratiska värden och principer, ordna händelser och upplevelser i tid och rum, reflektera över samband mellan orsak och verkan och använda ord, begrepp och symboler inom ämnesområdet. Nära dig, 300 poäng läser, samtalar, söker information och gör utflykter i närområdet. ; lär oss symboler och enkla instruktioner. söker Information i olika medier lär oss mer om samhällsfunktioner och samhällsservice, tittar på fritids och kulturutbudet i närsamhället. lär oss mer om yrken och verksamheter i samhället tittar på reklam och läser tidningen lär oss mer om trafikregler Kursen syftar till att uveckla dina förmågor att välja, planera och genomföra aktiviteter i vardagsmiljön, undersöka närmiljön, dess historia och traditioner, söka information om service- och kulturutbud, samspela med andra, tolka olika former av kommunikativa uttryck, söka information från olika källor, och använda ord, begrepp, symboler inom ämnesområdet.

17 Grundläggande nivå, träningsskola Traditioner och religioner, 300 p läser, samtalar, tittar på filmer och uttrycker oss med hjälp av bilder. arbetar med: * Kristendomen i det svenska samhället förr och nu. * Några religiöst motiverade levnadsregler och berättelser från kristendom, islam, judendom, hinduism och buddhism. * Livsfrågor med betydelse för eleven, till exempel gott och ont, rätt och orätt, kamratskap, könsroller, jämställdhet och relationer. * Värdegrund, demokrati och alla människors lika värde. Ord, begrepp och symboler inom ämnesområdet. Kursen syftar till att utveckla dina förmågor att undersöka närmiljön, dess historia och traditioner, undersöka olika religioner och livsfrågor, reflektera över demokratiska värden, principer och arbetssätt, använda ord, begrepp och symboler inom ämnesområdet. Tid och pengar, 400 poäng läser, samtalar, räknar och gör vid behov olika studiebesök. arbetar med * Återkommande mönster i naturen, till exempel dygn, årstider och vädertyper. * Tidsuppfattning, till exempel länge, före och strax. * Uttryck för tid som beskriver nutid, dåtid och framtid samt uppdelning av tid, till exempel morgon, veckodag och årstid. * Planering av händelser i tidsföljd. * Heltal. Hur de benämns och storleksordnas. * Sedlar och mynt. Hur de sorteras efter värde. * Pengars användning. * De fyra räknesätten i praktiska situationer. * Likheter och olikheter. Hur föremål kan jämföras och sorteras utifrån sina egenskaper. Kursen syftar till att uveckla dina förmågor att ordna händelser och upplevelser i tid och rum, sortera föremål utifrån kvalitet och kvantitet, reflektera över samband mellan orsak och verkan, använda ord, begrepp och symboler inom ämnesområdet.

18 Grundläggande nivå, träningsskola Mat och hälsa, 300 poäng tittar på bilder, samtalar och arbetar i köket. ; skapar inköpslistor, handlar och tittar på priser bakar och lagar mat lär oss om hygien och rengöring vid arbete i köket lär oss metoder och strategier för att påverka olika situationer. lär oss om sambandet mellan mat, rörelse och hälsa. mäter längd och volym undersöker föremål utifrån egenskaper, struktur, geometri, lukt, smak etc Kursen syftar till att uveckla dina förmågor att välja, planera och genomföra aktiviteter i vardagsmiljön, använda kunskaper om människa, sortera föremål utifrån kvalitet och kvantitet, reflektera över samband mellan orsak och verkan, identifiera och reflektera över tekniska lösningar i vardagen och använda ord, begrepp och symboler inom ämnesområdet. Ditt hem, 300 poäng tittar på bilder, samtalar och arbetar praktiskt. städar, arbetar med återvinning, tvätt, rengöring och vård av olika material och ytor i bostaden. lär oss vad vi ska göra om det händer en olycka i hemmet. lär oss om hur vi ska klä oss efter rådande temperatur. Kursen syftar till att du ska utveckla dina förmågor att välja, planera och genomföra aktiviteter i vardagsmiljön, ordna händelser och upplevelser i tid och rum, sortera föremål utifrån kvalitet och kvantitet, reflektera över samband mellan orsak och verkan, identifiera och reflektera över tekniska lösningar i vardagen utifrån funktion, och använda ord, begrepp och symboler inom ämnesområdet.

19

20 Kontakta ll du gå i skolan hos oss? Studie- och yrkesvägledare Karin Pihlström telefon: e-post: Lärare Lisa Svensson telefon: e-post: Har du ersättning från Försäkringskassan? Glöm inte att prata med din handledare på Försäkringskassan innan du söker till oss. Det är viktigt att de vet om att du studerar. Ta gärna kontakt med vår studie- och yrkesvägledare för mer information om ersättning när du studerar. Det finns möjlighet att söka bidrag från Specialpedagogiska skolmyndigheten (

Särskild utbildning för vuxna SÄRVUX. Kurskatalog, 2014/2015. Hagfors kommun

Särskild utbildning för vuxna SÄRVUX. Kurskatalog, 2014/2015. Hagfors kommun Särskild utbildning för vuxna SÄRVUX Kurskatalog, 2014/2015 Hagfors kommun Särskild utbildning för vuxna Särvux Särvux är en del av den kommunala vuxenutbildningen och är till för dig som har fyllt 20

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna SÄRVUX. Kurskatalog, 2014/2015. Hagfors kommun

Särskild utbildning för vuxna SÄRVUX. Kurskatalog, 2014/2015. Hagfors kommun Särskild utbildning för vuxna SÄRVUX Kurskatalog, 2014/2015 Hagfors kommun Särskild utbildning för vuxna Särvux Särvux är en del av den kommunala vuxenutbildningen och är till för dig som har fyllt 20

Läs mer

Kursbeskrivningar Särskild utbildning för vuxna

Kursbeskrivningar Särskild utbildning för vuxna Kursbeskrivningar Särskild utbildning för vuxna Svenska pratar om vad vi gjort och varit med om pratar om nyheter och innehåll i böcker vi läst lär oss nya ord pratar om vad vi ser på bilder gör berättelser

Läs mer

Komvux Malmö Södervärn. Widgitsymboler Widgit Software/hargdata 2014

Komvux Malmö Södervärn. Widgitsymboler Widgit Software/hargdata 2014 Kursbeskrivningar Särskild Utbildning för Vuxna SUV Widgitsymboler Widgit Software/hargdata 2014 Komvux Malmö Södervärn sidan 3 Om Lärvux i Malmö 4 Kontakta oss 5 Ansökan och här finns vi Innehåll Grundläggande

Läs mer

Komvux Malmö Södervärn

Komvux Malmö Södervärn Kursbeskrivningar särskild utbildning för vuxna Komvux Malmö Södervärn Widgitsymboler Widgit Software/hargdata 2014 1 Innehåll sidan 3 Om Lärvux i Malmö 4 Kontakta oss Grundläggande kurser, motsvarande

Läs mer

SÄRVUX särskild utbildning för vuxna

SÄRVUX särskild utbildning för vuxna Komvux i Lund SÄRVUX särskild utbildning för vuxna 2014 Glimmervägen 12 www.lund.se/komvux Bli en del av kunskapens stad Komvux i Lund SÄRVUX - särskild utbildning för vuxna har en utvecklingsstörning

Läs mer

Välkommen till Särskild utbildning för vuxna

Välkommen till Särskild utbildning för vuxna Välkommen till Särskild utbildning för vuxna Kurskatalog för läsåret 2015 2016 HITTA TILL OSS Vår expedition finns på Brogårdsskolan Gamla Kyrkogatan 2, Kristinehamn Studie- och yrkesvägledare 0550-874

Läs mer

Komvux Malmö Södervärn

Komvux Malmö Södervärn Kursbeskrivningar Särskild Utbildning för Vuxna SUV Komvux Malmö Södervärn Widgitsymboler Widgit Software/hargdata 2014 1 sidan 3 Om Lärvux i Malmö 4 Kontakta oss 5 Ansökan och Här finns vi Innehåll Grundläggande

Läs mer

LÄRVUX kurser 2015/2016

LÄRVUX kurser 2015/2016 Lärvux kurser 2015/2016 1 Välkommen till Lärvux Lärvux är kommunens vuxenutbildning för dig som har inlärningssvårigheter som beror på utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada. Lärvux är för dig

Läs mer

Lärvux. Särskild utbildning för vuxna Grundläggande kurser Läsåret 2015-2016

Lärvux. Särskild utbildning för vuxna Grundläggande kurser Läsåret 2015-2016 Lärvux Särskild utbildning för vuxna Grundläggande kurser Läsåret 2015-2016 Lärvux finns på grundläggande- och gymnasial nivå och är till för dig som: Vill lära dig nya ämnen Vill fördjupa och utveckla

Läs mer

Kontakta oss. Arbetsmarknadskonsulen t Fredrik Berg

Kontakta oss. Arbetsmarknadskonsulen t Fredrik Berg Kontakta oss Arbetsmarknadskonsulen t Fredrik Berg 013-20 58 87 fredrik.berg@linkoping.se Biträdande rektor Helena Djerf 013-20 75 71 helena.djerf@linkoping.se Rektor Lilian Johansson 013-20 75 86 lilian.johansson@linkoping.se

Läs mer

Komvux i Lund. LÄRVUX särskild utbildning för vuxna. Glimmervägen 12

Komvux i Lund. LÄRVUX särskild utbildning för vuxna. Glimmervägen 12 Komvux i Lund LÄRVUX särskild utbildning för vuxna 2016 Glimmervägen 12 www.lund.se/komvux LÄRVUX - särskild utbildning för vuxna har en utvecklingsstörning eller en förvärvad hjärnskada har lust att gå

Läs mer

Det livslånga lärandet. Mattias Egebrink. Kurskatalog Lärvux

Det livslånga lärandet. Mattias Egebrink. Kurskatalog Lärvux Det livslånga lärandet Mattias Egebrink Kurskatalog Lärvux Är du nyfiken på att studera är du välkommen till oss för att diskutera dina önskemål. Vi finns i Komvux lokaler (hus C) på Korsängsgatan 12 i

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna. Särvux. Välkommen till Särvux - en plats där du växer. Kom ihåg! Sista ansökningsdag. 1 maj. Trollhättan Y Vänersborg

Särskild utbildning för vuxna. Särvux. Välkommen till Särvux - en plats där du växer. Kom ihåg! Sista ansökningsdag. 1 maj. Trollhättan Y Vänersborg Särskild utbildning för vuxna Särvux Välkommen till Särvux - en plats där du växer Kom ihåg! Sista ansökningsdag 1 maj Trollhättan Y Vänersborg Kort om Särvux i Trollhättan och Vänersborg Särvux är för

Läs mer

Komvux Malmö Södervärn

Komvux Malmö Södervärn Komvux Malmö Södervärn Lärvux Kurskatalog 2016-2017 2017 Grundläggande kurser som motsvarar träningsskolan Grundläggande kurser som motsvarar grundsärskolan Gymnasiala kurser som motsvarar gymnasiesärskolan

Läs mer

Innehåll. Grundläggande kurser nivå träningsskola 6 SPRÅK OCH KOMMUNIKATION. Gymnasiala kurser nivå gymnasiesärskola

Innehåll. Grundläggande kurser nivå träningsskola 6 SPRÅK OCH KOMMUNIKATION. Gymnasiala kurser nivå gymnasiesärskola Innehåll 3 Om utbildningen 4 Kontakta oss 5 Ansökan Grundläggande kurser nivå träningsskola 6 SPRÅK OCH KOMMUNIKATION 6 Prata lyssna 6 Läsa skriva 6 Drama högläsning 7 Söka information 7 Engelska bas 8

Läs mer

I komvux. Lärvux. Särskild utbildning för vuxna Kurskatalog

I komvux. Lärvux. Särskild utbildning för vuxna Kurskatalog I komvux Lärvux Särskild utbildning för vuxna Kurskatalog Innehåll Så söker du till Lärvux > 3 Vi som arbetar på Lärvux > 3 Så arbetar vi > 4 Kurser på Grundläggande nivå Natur och miljö > 5 Individ och

Läs mer

Natur och miljö, kurskod: SGRNAT7 Antal verksamhetspoäng: 1200

Natur och miljö, kurskod: SGRNAT7 Antal verksamhetspoäng: 1200 Natur och miljö, kurskod: SGRNAT7 Antal verksamhetspoäng: 1200 Genom undervisningen inom kursen natur och miljö ska eleven ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att; använda kunskaper om människa

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna 2014-2015. Gnesta Kommun Lärvux 0158-275 686

Särskild utbildning för vuxna 2014-2015. Gnesta Kommun Lärvux 0158-275 686 Särskild utbildning för vuxna 2014-2015 Gnesta Kommun Lärvux 0158-275 686 Särskild utbildning för vuxna är till för dig som har fyllt 20 år har en utvecklingstörning eller har fått en hjärnskada i vuxen

Läs mer

LÄRVUX kurser 2017/2018

LÄRVUX kurser 2017/2018 Lärvux kurser 2017/2018 1 Välkommen till Lärvux Lärvux är kommunens vuxenutbildning för dig som har inlärningssvårigheter som beror på utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada. Lärvux är för dig

Läs mer

Kurskatalog 2015 / 2016 LÄRVUX

Kurskatalog 2015 / 2016 LÄRVUX Kurskatalog 2015 / 2016 LÄRVUX Innehållsförteckning: Information sidan 1-2 Kurser på grundläggande nivå: Biologi sidan 3 Engelska sidan 4 Fysik sidan 5 Geografi sidan 6 Hem- och konsumentkunskap sidan

Läs mer

Kompetenscenter. Kurskatalog för Lärvux

Kompetenscenter. Kurskatalog för Lärvux Kompetenscenter Kurskatalog för Lärvux Välkommen till Lärvux Lärvux är för dig som är över 20 år och i behov av särskild inlärning som beror på utvecklingsstörning eller en förvärvad hjärnskada. Lärvux

Läs mer

Vem kan gå på Lärvux? Syftet med Lärvux

Vem kan gå på Lärvux? Syftet med Lärvux Kurskatalog Lärvux Läsåret 2015-2016 Innehåll Innehåll... 3 Vem kan gå på Lärvux?... 1 Syftet med Lärvux... 1 Studierna... 2 Betyg... 2 Vilka ämnesområden finns på träningsskolenivå?... 3 1. Språk och

Läs mer

Särskild undervisning för vuxna. Välkommen att studera på. Särvux. Särvux

Särskild undervisning för vuxna. Välkommen att studera på. Särvux. Särvux Särskild undervisning för vuxna 2015 2016 Välkommen att studera på Särvux Särvux 1 Välkommen till särskild utbildning för vuxna på Lidingö Du som fyllt 20 år och har en utvecklingsstörning eller en hjärnskada

Läs mer

SVENSKA. För dig som vill bli bättre på att läsa, skriva och uttrycka dig. Grundläggande nivå. Delkurser 1-5. Kurskod: SGRSVE7

SVENSKA. För dig som vill bli bättre på att läsa, skriva och uttrycka dig. Grundläggande nivå. Delkurser 1-5. Kurskod: SGRSVE7 SVENSKA För dig som vill bli bättre på att läsa, skriva och uttrycka dig. Delkurser 1-5 Kurskod: SGRSVE7 Samtala och lyssna Läsa och förstå Skriva ord och texter Träna stavning och ordkunskap Kurs 1-4

Läs mer

Särvux. Kurskatalog 2013/14

Särvux. Kurskatalog 2013/14 Särvux Kurskatalog 2013/14 Innehåll Kort om Särvux i Malmö Särvux är för dig som... 4 Du kan ansöka till särvux om du vill:... 4 Tre nivåer... 4 Kostar det något att studera på särvux?... 4 Får jag betyg?...

Läs mer

Välkommen till LärVux Falkenberg!

Välkommen till LärVux Falkenberg! 2017/2018 Välkommen till LärVux Falkenberg! LärVux är till för dig som har fyllt 20 år och har en intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada. LärVux finns för dig som har behov av att;

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna

Särskild utbildning för vuxna Särskild utbildning för vuxna Kurskatalog läsåret 2015/2016 Särvux är till för dig som är över 20 år och har inlärningssvårigheter som beror på utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada. Det finns

Läs mer

2. Kursplaner för särskild utbildning för vuxna

2. Kursplaner för särskild utbildning för vuxna 2. Kursplaner för särskild utbildning för vuxna PÅ GRUNDLÄGGANDE NIVÅ SOM MOTSVARAR DEN UTBILDNING SOM GES INOM TRÄNINGSSKOLAN INOM GRUNDSÄRSKOLAN Individ och samhälle Kurskod: SGRIND7 Verksamhetspoäng:

Läs mer

Läsåret 2015-2016. Vuxnas Lärande Barn och utbildning. Särskild utbildning för vuxna LÄRVUX. Kurskatalog 2015/16. Sala kommun. Tel.

Läsåret 2015-2016. Vuxnas Lärande Barn och utbildning. Särskild utbildning för vuxna LÄRVUX. Kurskatalog 2015/16. Sala kommun. Tel. Vuxnas Lärande Barn och utbildning Läsåret 2015-2016 Särskild utbildning för vuxna LÄRVUX Kurskatalog 2015/16 Sala kommun Särskild utbildning för vuxna Vuxnas Lärande Barn och utbildning Lärvux Fredsgatan

Läs mer

Kurskatalog för Lärvux

Kurskatalog för Lärvux Kurskatalog för Lärvux Torsås 2016-2017 Välkommen till Lärvux! Lärvux är skolan som vill ge dig kunskaper som leder till personlig utveckling, bättre livskvalitet och större kunskaper om samhället vi lever

Läs mer

VUXENUTBILDNINGEN I SÖDERTÄLJE KURSKATALOG FÖR SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA KRINGELVÄGEN 1, 151 33 S ÖDERTÄLJE

VUXENUTBILDNINGEN I SÖDERTÄLJE KURSKATALOG FÖR SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA KRINGELVÄGEN 1, 151 33 S ÖDERTÄLJE VUXENUTBILDNINGEN I SÖDERTÄLJE KURSKATALOG FÖR SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA 2013 2014 KRINGELVÄGEN 1, 151 33 S ÖDERTÄLJE Välkommen till särskild utbildning för vuxna i Södertälje Du är välkommen att söka

Läs mer

Vuxenutbildningen KURSKATALOG SÖDERTÄLJE SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA

Vuxenutbildningen KURSKATALOG SÖDERTÄLJE SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA Vuxenutbildningen KURSKATALOG SÖDERTÄLJE SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA Inne hållsförteckning Välkommen! 3 Vi som är lärare 4 Om oss 5 Så här ansöker du! 6 Behöver du hjälp med din ansökan? 7 kurser 8 Gymnasiala

Läs mer

Centralt innehåll. Vardagsrutiner och vardagsmiljö. Omvärld. Leva tillsammans. I årskurs 1-9

Centralt innehåll. Vardagsrutiner och vardagsmiljö. Omvärld. Leva tillsammans. I årskurs 1-9 VARDAGSAKTIVITETER Människor har i alla tider och i alla samhällen försökt förstå sina levnadsvillkor och de sociala sammanhang som de ingår i. Att förvalta jorden så att en hållbar utveckling blir möjlig

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LÄRVUX. Särskild utbildning för vuxna. - Att studera som vuxen är roligt och stimulerande!

VÄLKOMMEN TILL LÄRVUX. Särskild utbildning för vuxna. - Att studera som vuxen är roligt och stimulerande! VÄLKOMMEN TILL LÄRVUX Särskild utbildning för vuxna - Att studera som vuxen är roligt och stimulerande! Vad är Lärvux? Det är roligt att lära, och du växer som människa av kunskap, får nya intryck och

Läs mer

CAS-vuxenutbildning för dig

CAS-vuxenutbildning för dig SÄRVUX- värmdö CAS-vuxenutbildning för dig Särskild utbildning för vuxna Särvux Värmdö är kommunens vuxenutbildning för dig som är över 20 år och har inlärningssvårigheter som beror på utvecklingsstörning

Läs mer

SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA

SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA Vägga Vuxenutbildning Karlshamn SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA Kurskatalog Särskild utbildning för vuxna Särskild utbildning för vuxna vänder sig till dig som vill förbättra dina kunskaper på träningsskolenivå,

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LÄRVUX. Särskild utbildning för vuxna

VÄLKOMMEN TILL LÄRVUX. Särskild utbildning för vuxna VÄLKOMMEN TILL LÄRVUX Särskild utbildning för vuxna Vad är Lärvux? Lärvux är en egen skolform som består av en grundläggande och en gymnasial nivå. Du är välkommen att söka kurser hos oss om du behöver

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL SÄRVUX. - För dig som har gått särskolan

VÄLKOMMEN TILL SÄRVUX. - För dig som har gått särskolan VÄLKOMMEN TILL SÄRVUX - För dig som har gått särskolan Vad är särvux? Särvux är en egen skolform som består av grundläggande särvux och gymnasial särvux. Särvux vänder sig till vuxna med utvecklingsstörning

Läs mer

Kurskatalog för Lärvux. Kompetenscenter

Kurskatalog för Lärvux. Kompetenscenter Kurskatalog för Lärvux Kompetenscenter Kontakta oss: Christina Fredriksson Lärare Telefon: 073-662 8917 E-post:christina.fredriksson@koping.se Micke Rönnlund Lärare Telefon: 073-662 8917 E-post: micke.ronnlund@koping.se

Läs mer

Kurskatalog för särskild utbildning för vuxna

Kurskatalog för särskild utbildning för vuxna Kurskatalog för särskild utbildning för vuxna Simrishamn 2013-2014 Fredsdalsgatan 7, 272 24 Simrishamn Välkommen till Särskild utbildning för vuxna i Simrishamn. En utbildning för dig som har en utvecklingsstörning

Läs mer

SÄRVUX kursprogram 2014-2015

SÄRVUX kursprogram 2014-2015 SÄRVUX kursprogram 2014-2015 Välkommen till Vux i Mölnlycke! Särskild utbildning för vuxna (Särvux) är kommunens vuxenutbildning för dig som har inlärningssvårigheter som beror på utvecklingsstörning eller

Läs mer

Kurskatalog för Särvux. Särskild utbildning för vuxna

Kurskatalog för Särvux. Särskild utbildning för vuxna Kurskatalog för Särvux Särskild utbildning för vuxna Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning Information sidan 2 Kurser på grundläggande nivå motsvarande grundsärskola: Biologi sidan 5 Engelska sidan 6

Läs mer

Välkommen till Särvux i Mölnlycke!

Välkommen till Särvux i Mölnlycke! Sär vux kursprogram 2013 Välkommen till Särvux i Mölnlycke! Särskild utbildning för vuxna (Särvux) är kommunens vuxenutbildning för dig som har inlärningssvårigheter som beror på utvecklingsstörning eller

Läs mer

Lärvux. Botkyrka Vuxenutbildning Kursprogram

Lärvux. Botkyrka Vuxenutbildning Kursprogram 1 Lärvux Botkyrka Vuxenutbildning Kursprogram Välkommen till Lärvux! Särskild utbildning för vuxna Lärvux finns för dig som - har fyllt 20 år och har en intellektuell funktionsnedsättning, förvärvad hjärnskada

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna. Utbildning på vuxnas villkor SÄRVUX. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet

Särskild utbildning för vuxna. Utbildning på vuxnas villkor SÄRVUX. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet Särskild utbildning för vuxna Utbildning på vuxnas villkor 2012 SÄRVUX Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet 2 /SÄRVUX Katalog 2012 Välkommen till Vuxenutbildningen i Strängnäs! Vårt mål är att

Läs mer

Särvux. Sista ansökningsdag 9 maj boras.se/sarvux. Välkommen till. (Särskild utbildning för vuxna) 2015-2016. Sid 1

Särvux. Sista ansökningsdag 9 maj boras.se/sarvux. Välkommen till. (Särskild utbildning för vuxna) 2015-2016. Sid 1 Lär dig mer, repetera dina kunskaper och studera i långsam takt i en liten grupp! Särvux Välkommen till (Särskild utbildning för vuxna) 2015-2016 Sista ansökningsdag 9 maj boras.se/sarvux Sid 1 Välkommen

Läs mer

Kurskatalog för särskild utbildning för vuxna

Kurskatalog för särskild utbildning för vuxna Kurskatalog för särskild utbildning för vuxna Simrishamn 2015-2016 Fredsdalsgatan 7, 272 24 Simrishamn Välkommen till Särskild utbildning för vuxna i Simrishamn. En utbildning för dig som har en utvecklingsstörning

Läs mer

Särvux. Kurskatalog 2014/15

Särvux. Kurskatalog 2014/15 Särvux Kurskatalog 2014/15 Innehåll Nyheter! Läs- och skrivinlärning Arbetslivskunskap Service och bemötande Information om lärlingsutbildning allmän information Kolla vår hemsida för fler nyheter under

Läs mer

Hösten 2015 - Våren 2016

Hösten 2015 - Våren 2016 Hösten 2015 - Våren 2016 Masugnen ~ 1 ~ Vem kan gå på särvux? Särskild utbildning för vuxna (särvux) är kommunens vuxenutbildning för dig som är över 20 år och som har inlärningssvårigheter som beror på

Läs mer

I katalogen hittar du de kurser som vi idag kan erbjuda i Härnösand. Lärvux Härnösand

I katalogen hittar du de kurser som vi idag kan erbjuda i Härnösand. Lärvux Härnösand I katalogen hittar du de kurser som vi idag kan erbjuda i Härnösand. Lärvux Härnösand Kurskatalog 2016 Information Sidan Specialpedagogerna... 4 Studie- och yrkesvägledarna & Rektorn.... 5 Om Lärvux och

Läs mer

Kurskatalog för Lärvux. Kompetenscenter

Kurskatalog för Lärvux. Kompetenscenter Kurskatalog för Lärvux Kompetenscenter Kontakta oss: Christina Fredriksson Lärare Telefon: 073-662 8917 E-post: christina.fredriksson@koping.se Studie- och yrkesvägledning E-post: studievagledarna.kkc@koping.se

Läs mer

Särvux. Kurskatalog 2013/14

Särvux. Kurskatalog 2013/14 Särvux Kurskatalog 2013/14 Innehåll allmän information Kort om Särvux i Malmö Särvux är för dig som... 4 Tre nivåer... 4 Kostar det något att studera på särvux?... 4 Får jag betyg?... 4 Önskemål... 4 ll

Läs mer

Lokal studieplan för träningsskolan i verklighetsuppfattning åk 1-9

Lokal studieplan för träningsskolan i verklighetsuppfattning åk 1-9 Lokal studieplan för träningsskolan i verklighetsuppfattning åk 1-9 Kunskaps område Människa, djur och natur Centralt innehåll Kunskapskrav åk 9 grundläggande Människans upplevelse av ljud, ljus, temperatur,

Läs mer

SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA 2015/2016. Hos oss är det du som räknas.

SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA 2015/2016. Hos oss är det du som räknas. SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA 2015/2016 Hos oss är det du som räknas. 1 Välkommen till Särskild utbildning för vuxna Vem får studera på särskild utbildning för vuxna? Det får du som bor i Sverige och har

Läs mer

Lokal studieplan för träningsskolan i vardagsaktiviteter för åk 1-9

Lokal studieplan för träningsskolan i vardagsaktiviteter för åk 1-9 Lokal studieplan för träningsskolan i vardagsaktiviteter för åk 1-9 Kunskaps område Vardagsrutiner och vardagsmiljö Centralt innehåll Kunskapskrav åk 9 grundläggande Recept och instruktioner och hur de

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna

Särskild utbildning för vuxna LUST ATT LÄRA MER Särskild utbildning för vuxna SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA - SÄRVUX Våra kurser vänder sig till dig som - har fyllt 20 år - har en kognitiv funktionsnedsättning, eller en förvärvad hjärnskada

Läs mer

Hösten Våren 2018

Hösten Våren 2018 Hösten 2017 - Våren 2018 ~ 1 ~ Vem kan gå på lärvux? Särskild utbildning för vuxna är kommunens vuxenutbildning för dig som är över 20 år och som har inlärningssvårigheter som beror på utvecklingsstörning

Läs mer

Särskild undervisning för vuxna. Välkommen att studera på. Särvux

Särskild undervisning för vuxna. Välkommen att studera på. Särvux Särskild undervisning för vuxna 2016 2017 Välkommen att studera på Särvux 1 Välkommen till särskild utbildning för vuxna på Lidingö Du som fyllt 20 år och har en utvecklingsstörning eller en förvärvad

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna

Särskild utbildning för vuxna Särskild utbildning för vuxna Särskild utbildning för vuxna vänder sig till dig som vill förbättra dina kunskaper på träningsskolenivå, grundsärskolenivå eller gymnasiesärskolanivå Särskild utbildning

Läs mer

Välkommen att studera på Särskild undervisning för vuxna

Välkommen att studera på Särskild undervisning för vuxna Välkommen att studera på Särskild undervisning för vuxna 2013-2014 Välkommen till särskild utbildning för vuxna på Lidingö. Du som fyllt 20 år och har en utvecklingsstörning eller en hjärnskada kan läsa

Läs mer

e p r t er Lä a n st ud e r a i l å ng sam t a k Särvux Välkommen till (Särskild utbildning för vuxna) 2014-2015

e p r t er Lä a n st ud e r a i l å ng sam t a k Särvux Välkommen till (Särskild utbildning för vuxna) 2014-2015 dig mer, repe r t er Lä a di na ku n sk ap e ro p! p ch u r g st ud liten e r a i l å ng n e i t sam t a k Särvux Välkommen till (Särskild utbildning för vuxna) 2014-2015 Sista ansökningsdag 9S i dmaj

Läs mer

Kurskatalog 2016-2017

Kurskatalog 2016-2017 Kurskatalog 2016-2017 Är du nyfiken på att studera är du välkommen till oss för att diskutera dina önskemål. Vi finns i Komvux lokaler (hus C) på Korsängsgatan 12 i Enköping. Lärvux är en del av den kommunala

Läs mer

Kurskatalog. Särskild utbildning för vuxna

Kurskatalog. Särskild utbildning för vuxna Kurskatalog LÄRVUX Särskild utbildning för vuxna Orienteringskurser Lär dig om digitala hjälpmedel Använda dator Använda Ipad Lära om mobiltelefoner Få kunskaper om sociala medier Prova på Lärvux Lära

Läs mer

Frimanskas vuxenutbildning LÄRVUX 2014-2015

Frimanskas vuxenutbildning LÄRVUX 2014-2015 Frimanskas vuxenutbildning LÄRVUX 2014-2015 1 Kontakt LärVux Ring eller skicka e-post om det är något du undrar över. Gå gärna in på vår hemsida:www1.vasteras.se/frimanska/ Besöksadress LÄRVUX Växhuset

Läs mer

Välkommen till Vux i Mölnlycke!

Välkommen till Vux i Mölnlycke! Välkommen till Vux i Mölnlycke! Särskild utbildning för vuxna (Särvux) är kommunens vuxenutbildning för dig som har inlärningssvårigheter som beror på utvecklingsstörning eller en förvärvad hjärnskada.

Läs mer

Välkommen till. Särskild utbildning för vuxna i Trelleborg

Välkommen till. Särskild utbildning för vuxna i Trelleborg Välkommen till Särskild utbildning för vuxna i Trelleborg Särskild utbildning för vuxna - Särvux Våra kurser vänder sig till dig som har fyllt 20 år har en utvecklingsstörning eller en förvärvad hjärnskada

Läs mer

Vi utgår alltid efter dina enskilda behov och förutsättningar.

Vi utgår alltid efter dina enskilda behov och förutsättningar. Vem får studera på särskild utbildning för vuxna? Det är du som bor i Sverige och har en utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada som får studera inom särskild utbildning för vuxna från och med det

Läs mer

Välkommen att studera på Särvux i Avesta!

Välkommen att studera på Särvux i Avesta! Välkommen att studera på Särvux i Avesta! Särvux är en frivillig vuxenutbildning för dig som är över 20 år och har inlärningssvårigheter som beror på utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada samt

Läs mer

Kort om särskild utbildning för vuxna

Kort om särskild utbildning för vuxna LÄTTLÄST TILL ELEVEN Kort om särskild utbildning för vuxna FOTO: MICHAEL MCLAIN Till dig som vill läsa på särskild utbildning för vuxna Du som har fyllt 20 år och har utvecklingsstörning eller hjärnskada

Läs mer

Kurskatalog. Särskild utbildning för vuxna

Kurskatalog. Särskild utbildning för vuxna Kurskatalog Särskild utbildning för vuxna Hösten 2015 Välkommen till SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA VID ARVIKA KOMMUN Vem får studera på särskild utbildning för vuxna? Det får du som bor i Sverige och har

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna Läsåret 2014/2015

Särskild utbildning för vuxna Läsåret 2014/2015 LärVux Särskild utbildning för vuxna Läsåret 2014/2015 LärVux finns på grundläggande- och gymnasial nivå och är till för dig som: Vill lära dig nya ämnen Vill fördjupa och utveckla dina kunskaper Vill

Läs mer

Välkommen att studera hos oss! Lärvux. -Här ser du vad vi kan erbjuda! Vi finns på Cul Norra kyrkogatan 39, Hudiksvall

Välkommen att studera hos oss! Lärvux. -Här ser du vad vi kan erbjuda! Vi finns på Cul Norra kyrkogatan 39, Hudiksvall Lärvux Välkommen att studera hos oss! -Här ser du vad vi kan erbjuda! Vi finns på Cul Norra kyrkogatan 39, Hudiksvall Vad är Lärvux? Lärvux riktar sig till personer över 20 år inom vuxenutbildningen med

Läs mer

natur och miljö Syfte

natur och miljö Syfte Natur och miljö Kurskod: SGRNAT7 Naturvetenskapen har sitt ursprung i människans nyfikenhet och behov av att veta mer om sig själv och sin omvärld. Att veta hur företeelser i omvärlden hänger samman är

Läs mer

SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA Särvux

SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA Särvux Kalix Kommun KURSKATALOG SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA Särvux Vi har kurserna på Träningsskolenivå Grundsärskolenivå Gymnasiesärskolenivå För personer med förvärvad hjärnskada Utbildning för dig som fyllt

Läs mer

Särvux. Sista ansökningsdag 9 maj boras.se/sarvux. Välkommen till. Lär dig mer, repetera dina kunskaper och studera i långsam takt i en liten grupp!

Särvux. Sista ansökningsdag 9 maj boras.se/sarvux. Välkommen till. Lär dig mer, repetera dina kunskaper och studera i långsam takt i en liten grupp! Lär dig mer, repetera dina kunskaper och studera i långsam takt i en liten grupp! Särvux Välkommen till en del av Vuxenutbildningen 2016-2017 Sista ansökningsdag 9 maj boras.se/sarvux Sid 1 Välkommen till

Läs mer

CVL LÄRVUX KURSKATALOG

CVL LÄRVUX KURSKATALOG CVL LÄRVUX KURSKATALOG 2017-2018 1 Välkommen till Lärvux Lärvux (särskild utbildning för vuxna) är kommunens vuxenutbildning för dig som har inlärningssvårigheter som beror på utvecklingsstörning eller

Läs mer

Integrations- och Arbetsmarknadsförvaltningen Vuxenutbildningen. skolan som ger dig extra stöd

Integrations- och Arbetsmarknadsförvaltningen Vuxenutbildningen. skolan som ger dig extra stöd Integrations- och Arbetsmarknadsförvaltningen Vuxenutbildningen skolan som ger dig extra stöd Hösten 2015 och våren 2016 1 Välkommen till SärVux SärVux (Särskild utbildning för vuxna) Det är en frivillig

Läs mer

TILL ELEVEN. Kort om Särskild utbildning för vuxna

TILL ELEVEN. Kort om Särskild utbildning för vuxna TILL ELEVEN Kort om Särskild utbildning för vuxna Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm tel: 08-690 95 76 fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se ISBN 978-91-87115-82-0

Läs mer

Utvecklas hela livet LÄRVUX. kurskatalog Uppsala. Kurser på grundläggande nivå Kurser på gymnasial nivå Yrkeskurser. www.vux.uppsala.

Utvecklas hela livet LÄRVUX. kurskatalog Uppsala. Kurser på grundläggande nivå Kurser på gymnasial nivå Yrkeskurser. www.vux.uppsala. Utvecklas hela livet LÄRVUX kurskatalog Uppsala Kurser på grundläggande nivå Kurser på gymnasial nivå Yrkeskurser www.vux.uppsala.se 2 Välkommen och studera som vuxen! Har du lust att studera? Är du osäker

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna

Särskild utbildning för vuxna Särskild utbildning för vuxna Särvux Sydnärkes Utbildningsförbund ASKERSUND HALLSBERG LAXÅ Kurskatalog 2010 Särvux en alternativ utbildning Särvux är kommunens vuxenutbildning för dig som är över 20 år

Läs mer

Kurskatalog för Särvux. Särskild utbildning för vuxna

Kurskatalog för Särvux. Särskild utbildning för vuxna Kurskatalog för Särvux Särskild utbildning för vuxna Läsåret 2015-2016 Särvux Särskild utbildning för vuxna Särvux är en frivillig kommunal vuxenutbildning för dig över 20 år och som har en utvecklingsstörning

Läs mer

Bilder på framsidan: Vuxenliv 2 ute på årstidsspaning, arbete med Ipad och laborativ matematik

Bilder på framsidan: Vuxenliv 2 ute på årstidsspaning, arbete med Ipad och laborativ matematik VÄLKOMMEN ATT STUDERA PÅ SÄRVUX I AVESTA 2014-2015 Bilder på framsidan: Vuxenliv 2 ute på årstidsspaning, arbete med Ipad och laborativ matematik Särskild utbildning för vuxna är en frivillig vuxenutbildning.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL CVL/SÄRVUX

VÄLKOMMEN TILL CVL/SÄRVUX VÄLKOMMEN TILL CVL/SÄRVUX (Centrum för Vuxnas Lärande, f.d. Komvux) vänder sig till Dig som är över 20 år och som saknar, behöver förbättra eller komplettera Din utbildning. Särvux är en del av CVL som

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG 2014/2015 Upplands Väsby Lärvux

UTBILDNINGSKATALOG 2014/2015 Upplands Väsby Lärvux UTBILDNINGSKATALOG 2014/2015 Upplands Väsby Lärvux LÄRVUX ERBJUDER FÖLJANDE KURSER: Språk och kommunikation sidan 3 Individ och samhälle sidan 4 Svenska sidan 5 Engelska sidan 6 Matematik sidan 7 Samhällskunskap

Läs mer

Särvux. Kurskatalog 2011/12

Särvux. Kurskatalog 2011/12 Särvux Kurskatalog 2011/12 2 Innehåll Grundläggande särvux motsvarande träningsskolan Svenska 14 Bild 15 Arbete/boende 16 Dator 17 Fritid 18 Mitt Malmö 19 Natur 20 Pengar 21 Grundläggande särvux motsvarande

Läs mer

SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA

SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA Information och Kursbeskrivningar Lärvux Utgiven 2016-11 Särskild Utbildning för vuxna Särskild utbildning för vuxna är kommunens vuxenutbildning för personer över 20 år som

Läs mer

täby lärvux Utbildningskatalog 2014 2015

täby lärvux Utbildningskatalog 2014 2015 täby lärvux Utbildningskatalog 2014 2015 Undervisningens mål Undervisningen har som mål att ge kunskaper och färdigheter för att bättre klara vardagsliv och arbetsliv. Lärvux undervisning i Täby vänder

Läs mer

SAMHÄLLSORIENTERANDE ÄMNEN

SAMHÄLLSORIENTERANDE ÄMNEN SAMHÄLLSORIENTERANDE ÄMNEN Geografi, historia, religionskunskap och samhällskunskap Människor har i alla tider och i alla samhällen försökt förstå och förklara sina levnadsvillkor och de sociala sammanhang

Läs mer

CVL SÄRVUX KURSKATALOG

CVL SÄRVUX KURSKATALOG CVL SÄRVUX KURSKATALOG 2016-2017 1 Välkommen till Särvux Särvux (Särskild utbildning för vuxna) är kommunens vuxenutbildning för dig som har inlärningssvårigheter som beror på utvecklingsstörning eller

Läs mer

Välkommen Till. särskild utbildning för vuxna. Kurskatalog 2013-14. Träningskolan, Grundläggande nivå och gymnasienivå

Välkommen Till. särskild utbildning för vuxna. Kurskatalog 2013-14. Träningskolan, Grundläggande nivå och gymnasienivå Välkommen Till särskild utbildning för vuxna Kurskatalog 2013-14 Träningskolan, Grundläggande nivå och gymnasienivå Du är välkommen att söka kurser hos oss, om du behöver extra stöd i din inlärning, på

Läs mer

Lärvux i Upplands-Bro

Lärvux i Upplands-Bro Lärvux i Upplands-Bro www.upplands-bro.se/larvux lärvux broschyr.indd 1 2016-06-10 12:27:30 Foto: Elena Elisseva Lärvux i Upplands-Bro Lärvux är särskild utbildning för vuxna. Från och med augusti 2016

Läs mer

Lektion med pengar i kursen Min Vardagsmatematik. Praktisk övning i brandskydd i kursen Bra att kunna på arbetet.

Lektion med pengar i kursen Min Vardagsmatematik. Praktisk övning i brandskydd i kursen Bra att kunna på arbetet. VÄLKOMMEN ATT STUDERA PÅ SÄRVUX I AVESTA 2012-2013 Bilder på framsidan: Lektion med pengar i kursen Min Vardagsmatematik. Praktisk övning i brandskydd i kursen Bra att kunna på arbetet. Kursen Tala, lyssna,

Läs mer

LärVux. skolan som ger dig extra stöd

LärVux. skolan som ger dig extra stöd LärVux skolan som ger dig extra stöd LÄSÅRET 2015/2016 Välkommen till LärVux LärVux (Särskild utbildning för vuxna) Det är en frivillig skolform för Dig över 20 år som tidigare haft svårigheter i skolan,

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG 2013/2014 Upplands Väsby Lärvux

UTBILDNINGSKATALOG 2013/2014 Upplands Väsby Lärvux UTBILDNINGSKATALOG 2013/2014 Upplands Väsby Lärvux Lärvux erbjuder följande kurser: Språk och kommunikation sidan 3 Individ och samhälle sidan 4 Svenska sidan 5 Engelska sidan 6 Matematik sidan 7 Samhällskunskap

Läs mer

SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA 2016/2017. Hos oss är det du som räknas.

SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA 2016/2017. Hos oss är det du som räknas. SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA 2016/2017 Hos oss är det du som räknas. 1 Välkommen till Särskild utbildning för vuxna Vem får studera på särskild utbildning för vuxna? Det får du som bor i Sverige och har

Läs mer

Studierna vill ge dig möjlighet att bättre klara ARBETE. Du studerar I LUGN MILJÖ I LITEN GRUPP VID ETT ELLER FLERA TILLFÄLLEN PER VECKA

Studierna vill ge dig möjlighet att bättre klara ARBETE. Du studerar I LUGN MILJÖ I LITEN GRUPP VID ETT ELLER FLERA TILLFÄLLEN PER VECKA VIVA KOMVUX För dig som är över 20 år och behöver mera tid för att lära dig saker på grund av utvecklingsstörning, eller att du som vuxen fått en hjärnskada. Särvux bygger vidare på dina tidigare kunskaper

Läs mer

REVIDERAD 2014-03-15. Kort om Särskild utbildning för vuxna

REVIDERAD 2014-03-15. Kort om Särskild utbildning för vuxna REVIDERAD 2014-03-15 Till Eleven Kort om Särskild utbildning för vuxna Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm tel: 08-690 95 76 fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se

Läs mer

Välkommen att studera på Särvux i Avesta!

Välkommen att studera på Särvux i Avesta! Välkommen att studera på Särvux i Avesta! Särvux är en frivillig vuxenutbildning för dig som är över 20 år och har inlärningssvårigheter som beror på utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada som

Läs mer

Välkommen till Särvux i Sala

Välkommen till Särvux i Sala Särvux Utbildning för vuxna Kurskatalog 2009/10 Sala kommun Innehåll Innehåll sid. 2 Allmän information sid. 3 Engelska sid. 4 Matematik sid. 5 Samhällskunskap sid. 6 Svenska sid. 7 Kommunikation och omvärldskunskap

Läs mer