K Vintners Charles Smith

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "K Vintners Charles Smith"

Transkript

1 K VINTNERS CHARLES SMITH - USA K Vintners Charles Smith Vinproducent är kanske inte det första man tänker på när man träffar Charles Smith. Hans vildvuxna kalufs, mörka solglasögon och minst sagt oborstade attityd, för snarare tankarna till rockmusik än sofistikerade viner. En gissning inte helt avlägsen sanningen eftersom Charles i "sitt tidigare liv" var manager och turnéledare för flera rockband. Charles är en självlärd vinmakare som drivs av sitt intresse att skapa viner som smakar som platsen där druvan vuxit. Resultatet är välbalanserade viner fullastade med smaker och med vingårdens speciella signum både när det gäller jordmån och klimat. Lika lite som Charles själv passerar obemärkt förbi, lika lite gör hans viner det. Och de fantasifulla namnen glöms knappast bort i första taget. Inte heller de spektakulära etiketterna formgivna av danska Rikke Korff som tidigare var designchef på Levi Strauss & Co. Druvorna i Charles Smiths viner kommer från några av Washingtons bästa växtplatser och han prioriterar odlare som tillämpar metoder för hållbart jordbruk. Charles har alltid något nytt projekt på gång och i slutet av juli 2016 slog han upp de 6,5 meter höga portarna till sitt nya vineri i den hippa stadsdelen Jet City i Seattle. Vineriet ligger i en gammal sliten industrilokal som han låtit bygga om till en av den amerikanska västkustens i särklass hetaste samlingspunkt för både tillverkning och provning av vin. Charles Smith är en sann naturbegåvning. En katt bland hermelinerna som drivs av sin passion att göra vin till folket. Utöver hans värstingar i små kvantiteter, lyckas han även med konststycket att göra kvalitetsviner i större volymer som alla har möjlighet att njuta av.

2 K VINTNERS CHARLES SMITH - USA, Washington Super Substance Sauvignon Blanc Druvorna till vinet kommer från en vingård som heter Sunset i den nya, lilla AVA:an Ancient Lake som i sin tur tillhör den större Columbia Valley. Vingården ligger på cirka 360 meters höjd i en ganska djup och grön floddal där jorden består av mager kalksten. År 2013 var den varmaste årgången sedan 2003, men innan och under skörd blev vädret betydligt kyligare. Vinet är generöst och smakrikt med Nya världen fokus och en känsla av Loire. Druvorna plockades under första veckan av oktober. Det har jäst på sin naturliga jäst och inte genomgått malolaktisk jäsning. Vinet har lagrats i sex månader på sin jästfällning vilket bidrar till den stora smakrikedomen. Doft och smak Fantastik doft av varm, färsk citrus och exotiska frukter men med en grön örtighet som ger vinet ett friskt intryck. Smaken är som att äta solsken, frukten strålar med en angenäm hint av citruszest. En ganska hög syra håller ihop vinet och ger det en fin längd. Njut av Super Substance till en färsk pasta med skaldjur i krämig sås smaksatt med citronzest, persilja, vitlök och salvia. Produkt/Art.nr Super Substance Sauvignon Blanc/ Land/Region USA/Washington Druvor 100% Sauvignon Blanc Producent K Vintners Charles Smith Vinmakare Charles Smith Lagring 50% cementtank, 50% gamla ekfat Årgång/Alkohol 2014/12,5% Pris/(exkl. moms) 199,00 kr/(159,20 kr) Lansering TSE (1100 fl)

3 CESCONI - Italien Cesconi Cesconi är en familjeegendom som ligger i Trentino i norra Italien, även kallat Dolomiterna. Familjen har en lång historia och ligger perfekt på höjden i Pressano. Alla vingårdslägen är konverterade till ekologisk odling och omfattar ca 20ha. Man har även påbörjat ett arbete mot biodynamiska principer då man har ett stort intresse för det naturliga kretsloppet och vill öka sin förståelse för naturen. Man producerar även en del olivolja och äppelmust. Vingårdarna är fördelade på två områden, dels i Pressano där man odlar på ca 300m höjd över havet och här råder ett kontinentalt klimat med stora variationer på dag och natt. Jorden består av uråldrig marin fossil sten och jord, här trivs Gewurtztraminer, Pinot Blanc, Chardonnay, Sauvignon och den blå druvan Lagrein. Vid Garda sjön får man svalka från sjön och jorden är mestadels alluvial, gammal flodbotten och här odlar man främst Manzoni bianco, Riesling, Merlot och Cabernet Franc. Idag blandar man traditionella metoder med innovativ teknik för bästa möjliga kvalitet.

4 CESCONI - Italien, Trentino Cesconi Pletter EKOLOGISKT Druvorna kommer från en vingård som vetter mot väster i byn Pressano som ligger cirka 300 meter över havet. Jordmånen består av uråldrig, ganska lös och djup lera och sten. Vinrankorna är cirka 35 år gamla och är uppbundna i en pergola. Druvorna handplockas och avstjälkas innan jäsning i ståltank. Därefter lagras vinet 12 månader i gamla ekfat. Pletter får vila i 6 månader i källaren innan det är dags att säljas. Pletter produceras bara de år druvorna får mogna till fullo och totalt görs flaskor vid dessa bra skördeår. Doft och smak Komplex och djup doft av mörka körsbär, torkade örter, plommon och mörk choklad. Smaken följer i samma stil med stor fruktighet, fint integrerade tanniner och ett långt och djupt slut. Mums! Produkt/Art.nr Cesconi Pletter/ Land/Region Italien/Trentino Druvor 100% Lagrein Producent Cesconi Vinmakare Roberto och Lorenzo Cesconi Lagring 12 mån gamla ekfat Årgång/Alkohol 2013/13% Pris/(exkl. moms) 200,00 kr/(160) Lansering TSE (600 fl)

5 PECCHENINO - Italien Pecchenino Peccheninos historia sträcker sig tillbaka till slutet av1700-talet. Gården har alltid varit familjeägd och drivs idag av Orlando och Attilio Pecchenino. Vinodlingarna har blivit allt större genom åren och består nu av 25 hektar där de flesta är belägna i distriktet Dogliani. Dogliani har DOCG status för Dolcetto och det är också Dolcetto som är fokus för bröderna Peccheninos arbete. Övriga viner från Pecchenino är Nebbiolo från Monforte d `Alba och Barbera, Chardonnay och Sauvignon Blanc. Bröderna brukar sin jord med varsam hand och är noggranna med att arbetet sker inom ramen för ekologisk hållbarhet. Mellan vinrankorna får gräset växa för att hålla jorden på plats och undvika erosion. Druvklasarna gallras två gånger per säsong för att säkerställa att druvorna är jämnt mogna när det är dags för skörd. Detta gör att selekteringen av druvor går väldigt snabbt.

6 PECCHENINO - Italien, Piemonte Pecchenino Dogliani Superiore Sirì D'Jermu Namnet Sirí betyder "vinodling med excellent exponering" och Jermu är smeknamnet på William som var namnet på bröderna farfar. Jordmånen är kalkrik och odlingarna ligger i söderläge 420 meter över havet. Vinstockarna är i genomsnitt 25 år och vinrankornas uppbindningsmetod är guyot. Skörden sker för hand och när den når källaren pressas druvorna för att därefter jäsa med sin naturliga jäst i rostfria tankar. Vinet förs sedan över på stora ekfat för 12 månaders lagring innan buteljering var en utmärkt årgång och tur var väl det eftersom 2014 var motsatsen och bröderna Pecchenino valde att inte göra Sirì D'Jermu det året. Doft och smak En stor doft av mörka bär, viol, choklad och aningen mynta. Smaken är lång och härlig av både mörka och röda bär som björnbär, lingon, tranbär, moreller och hallon. Syran är frisk och tanninerna elegant strama. Det här är ett vin som kan avnjutas nu, men är väldigt gott även med några års lagring. Prova att dricka vinet till Agnolotti som är en vanlig pastarätt i Piemonte. Det är pasta fylld med kött och påminner lite om ravioli. Extra gott blir det med lite riven tryffel och parmesan över. Produkt/Art.nr Pecchenino Dogliani Superiore Sirì D'Jermu/ Land/Region Italien/Piemonte Druvor 100% Dolcetto Producent Pecchenino Vinmakare Orlando och Attilio Pecchenino Lagring 12 månader på stora gamla ekfat Årgång/Alkohol 2015/14% Pris/(exkl. moms) 159,00 kr/(128) Lansering TSE (1800 fl)

7 BAGLIO CRISTO DI CAMPOBELLO - Italien Baglio Cristo di Campobello Detta är en ung och innovativ producent som håller till på den södra kusten i Arigento, Sicilien. Vingården grundades år 2000 av de tre familjerna som består av bröderna Angelo, Dominico och Carmelo Bonetta stod ett fantastisk och modernt vinhus klart och 2007 producerades den första årgången. Man har 30ha i Arigento med mestadels kritstens jord och 50ha i Cambobello di Licata där jorden består av både kalk och kritsten. Vingårdarna ligger på m över havet och får en behövlig sval vind då dagstemperaturen kan uppgå till ca 35 grader, nattetid sjunker temperaturen till ca 20 grader. Man handskördar allt och har planterat med ca 5000 rankor/ha. Idag odlar man Nero d Avola, Grillo, Insolia, Cataratto men även Chardonnay och Syrah. Man går mer åt att bara odla lokala druvor för att behålla det småskaliga, det typiska för regionen och välbalanserade viner. Idag producerar man lådor per år fördelade på 8 stycken olika märken.

8 BAGLIO CRISTO DI CAMPOBELLO - Italien, Sicilien Cristo di Campobello Adènzia Bianco IGT Sicilia Med tanke på ursprunget överraskar detta vin med sin svala eleganta stil. Adènzia Bianco är en blandning av de lokala druvorna Grillo och Insolia. Grillo skördas i slutet av augusti och Insolia i början av september. Jordmånen är kalkrik och klimatet är mycket hett på dagarna men svalt på nätterna. Temperaturskillnaden kan vara över 20 grader mellan dag och natt. Vinodlingarna är högt belägna på kullarna i provinsen i Agrigento på Siciliens sydvästra sida. Skörden sker för hand och därefter traditionell vinifiering. Jäsning och maceration sker svalt i kontrolltempererade rostfria tankar för att därefter ytterligare lagras med jästfällningen 5 månader innan buteljering. Doft och smak Doften är stor av tropiska frukter, äpplen, citrus och persika. Vinet är friskt och smakrikt med balanserad syra och man kan hitta mycket smak av persika, gula äpplen, citrus och en frisk mineralitet. Adènzia Bianco är bra på egen hand men passar bra till grillad fisk och fänkål marinerad i citron och olivolja. Servera gärna med couscous som är ett vanligt tillbehör till både kött och fisk på Sicilien.. Produkt/Art.nr Cristo di Campobello Adènzia Bianco IGT Sicilia/ Land/Region Italien/Sicilien Druvor 50 % grillo, 50 % insolia Producent Baglio Cristo di Campobello Vinmakare Giuseppe Lentini/Riccardo Cotarella Lagring 5 månader på sin jästfällning Årgång/Alkohol 2016/13,5% Pris/(exkl. moms) 129,00 kr/(109) Lansering TSE (1800 fl)

Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon

Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon KENDALL-JACKSON en 60 länder. Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon Ursprung: Alexander Valley, Kalifornien, USA Druva: 100% Cabernet Sauvignon Vinerna i serien Highland Estate

Läs mer

Vifrana. Vinkatalog från LEVI Import. En modern ekologisk vinproducent från Rumänien

Vifrana. Vinkatalog från LEVI Import. En modern ekologisk vinproducent från Rumänien Vinkatalog från LEVI Import Vifrana En modern ekologisk vinproducent från Rumänien Vifrana är en ny och toppmodern vinproducent i Rumänien. Hela vingården, som är på ca. 130ha och ligger i byn Adamclisi

Läs mer

DOMAINE D ESCAPAT W W W. E S C A P A T. C O M Viner säsongen 2014 / 2015

DOMAINE D ESCAPAT W W W. E S C A P A T. C O M Viner säsongen 2014 / 2015 DOMAINE D ESCAPAT WWW.ESCAPAT.COM Viner säsongen 2014 / 2015 Prislista Priserna kan variera, för aktuella priser gå in på vår webbshop www.escapat.com alla priser är ink svensk moms alkoholskatt. Vita

Läs mer

Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt

Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt A Christmann Riesling (5882) - Systembolaget.se http://www.systembolaget.se/sok-dryck/dryck/?sortfield=pris&sortdir... 1 av 1 2012-04-30 14:08 Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt 2011

Läs mer

Vinmakningens betydelse

Vinmakningens betydelse Chardonnay. Chardonnay, en druva djupt inrotad i våra medvetanden och i vingårdar världen över. Men vad kan vi egentligen om druvan som utgör basen i merparten av alla husets vita på krogen? Att odla Chardonnay

Läs mer

Österrike Årets vinland 2015 hos Munskänkarna. Österrikes mest odlade druvor:

Österrike Årets vinland 2015 hos Munskänkarna. Österrikes mest odlade druvor: Österrike Årets vinland 2015 hos Munskänkarna. Österrike är känt som ett väldigt bra vitvinsland. Vi tänker oftast på utmärkta viner av druvorna Grüner Veltliner och Riesling. Men i Österrike finns det

Läs mer

Kårleone. Vinlista 2014. Solesole Toscana 320 Druvrent vermentino vin. Passar till både Pesto pasta och något förvånande, Rencarpaccion

Kårleone. Vinlista 2014. Solesole Toscana 320 Druvrent vermentino vin. Passar till både Pesto pasta och något förvånande, Rencarpaccion Kårleone Vinlista 2014 Husets Avignonesi 280 Sauvignon Blanc 2011 Friskt och fräscht husvin Pasqua Soave 160 Enkelt, men mycket prisvärt vin. Codice V 290 Smakfullt aromatiskt vin från Toscana Solesole

Läs mer

DOMAINE D ESCAPAT W W W. E S C A P A T. C O M Viner säsongen 2015 / 2016

DOMAINE D ESCAPAT W W W. E S C A P A T. C O M Viner säsongen 2015 / 2016 DOMAINE D ESCAPAT WWW.ESCAPAT.COM Viner säsongen 2015 / 2016 Innehåll För aktuella priser gå in på vår webbshop www.escapat.com alla priser är ink svensk moms alkoholskatt. Vita Viner Le Capitaine Chardonnay

Läs mer

Vina Nora. 242 kr /FLASKA. Nora da Neve 2012. 1452 kr /LÅDA. Rías Baixas, Spanien

Vina Nora. 242 kr /FLASKA. Nora da Neve 2012. 1452 kr /LÅDA. Rías Baixas, Spanien Vina Nora Nora da Neve 2012 Rías Baixas, Spanien Doften är ganska stor och fruktig i aromatisk stil med inslag av citrus, fat och hasselnötter. Smaken är torr i komplex och elegant stil med toner av exotisk

Läs mer

Kalazic Sauvignon Blanc

Kalazic Sauvignon Blanc Kalazic Sauvignon Blanc 1 Systembolagets enda kroatiska vin KALAZIC SAUVIGNON BLANC kommer från natursköna Baranja i Kroatien. Det är det enda kroatiska vinet i Systembolagets fasta sortiment. UTVALD AV

Läs mer

Champagne & mousserande vin. Roseviner

Champagne & mousserande vin. Roseviner Champagne & mousserande vin Philipponnat Reserve Millesimée Druvor: Pinot noir 50 % Chardonnay 30 % Pinot

Läs mer

Vita. Husets Vermentino Sardegna Pariglia 250 Friskt och fräscht husvin som går bra ihop med de flesta av våra rätter där du föredrar vitt vin

Vita. Husets Vermentino Sardegna Pariglia 250 Friskt och fräscht husvin som går bra ihop med de flesta av våra rätter där du föredrar vitt vin Vinlista Kårleone Vita Husets Vermentino Sardegna Pariglia 250 Friskt och fräscht husvin som går bra ihop med de flesta av våra rätter där du föredrar vitt vin Il Fiore Piemonte 290 Till smakrika förrätter,

Läs mer

LA COLLINA DEL CILIEGI

LA COLLINA DEL CILIEGI PRODUCENT V5560 Produktionsår IL BRUT S/A GARGANEGA CHARDONNAY STÅLTANK / FLASKA Restsötma 5,8 GRAM/LITER Även om producenten kanske är mest känd för sina röda viner så producerar de även en del vita och

Läs mer

Piemonte och Nebbiolo - en oslagbar kombination. Mats Lönnkvist

Piemonte och Nebbiolo - en oslagbar kombination. Mats Lönnkvist Piemonte och Nebbiolo - en oslagbar kombination Mats Lönnkvist 2019-01-16 Italien Piemonte - vinfakta Sjunde största vinregionen i Italien 44000 ha odlad areal (totalt ca. 800000 ha i Italien) Mest odlade

Läs mer

Scarlet Runner Shiraz

Scarlet Runner Shiraz Scarlet Runner Shiraz 1 Scarlet Runner Shiraz en ekologisk australiensare SCARLET RUNNER SHIRAZ kommer från McLaren Vale och produceras av Spring Seed Wine Co. Vinet är ekologiskt och odlas enligt gammaldags

Läs mer

Ch. Haut Grelot Bordeaux (Premières Côtes de Blaye)

Ch. Haut Grelot Bordeaux (Premières Côtes de Blaye) Bordeaux Ch. Haut Grelot blanc(vit) 2007 Sauvignon Blanc 80% Muscadelle 10% Sémillon 10% Vinifikationen utfördes i temperaturreglerade rostfria tankar vid låg temperatur. generationer är belägen i Premieres

Läs mer

Champagne Tribaut Schloesser

Champagne Tribaut Schloesser Frankrike Champagne Tribaut Schloesser Tribaut Schloesser grundades 1929 och ligger i hjärtat av Champagne i Romery mellan Montagne de Reims och Marne helt nära staden Épernay som anses vara födelseplatsen

Läs mer

Chateau Pierrail. 129 kr /FLASKA. Blanc 2014. 1548 kr /LÅDA. Bordeaux, Frankrike

Chateau Pierrail. 129 kr /FLASKA. Blanc 2014. 1548 kr /LÅDA. Bordeaux, Frankrike Chateau Pierrail Blanc 2014 Bordeaux, Frankrike Stor, aromatisk och fräsch doft. Smaken är torr med fina toner av mogna krusbär, fläder, exotisk frukt och citrus. Syran är fint balanserad och semillondruvan

Läs mer

Vita. Solesole Toscana 320 Druvrent vermentino vin. Passar till både Pesto pasta och något förvånande, Rencarpaccion

Vita. Solesole Toscana 320 Druvrent vermentino vin. Passar till både Pesto pasta och något förvånande, Rencarpaccion Vita Husets Avignonesi 280 Sauvignon Blanc 2011 Friskt och fräscht husvin Weissburgunder, Lombardiet 300 Från en liten klostergård i Syd Tyrolen. Passar till sallad och syran som finns i rätter med tomat.

Läs mer

Italien - när det är som bäst!

Italien - när det är som bäst! Du vet väl att Franska Vinlistan även fi nns på Facebook? Gilla oss på www.facebook.com/franskavinlistan Champagne Paul Déthune NV Blanc de Noirs Grand Cru Champagne Paul Déthune NV Cuvée Prestige Grand

Läs mer

Vinprovning. Röda viner från Portugal. 17.11.2010 AstraZeneca Seniorerna Mölndal. 1 Native Touriga Nacional Cabernet Sauvignon 2009 (nr 2568) Tejo

Vinprovning. Röda viner från Portugal. 17.11.2010 AstraZeneca Seniorerna Mölndal. 1 Native Touriga Nacional Cabernet Sauvignon 2009 (nr 2568) Tejo 1 Native Touriga Nacional Cabernet Sauvignon 2009 (nr 2568) Tejo 2 Periquita 2007 (nr 2574) Península de Setúbal 3 Meia Pipa 2007 (nr 2564) Terras do Sado 4 Casa Santos Lima Syrah 2008 (nr 6298) Lisboa

Läs mer

Dessertvin. Vita viner 85:-/345:- 18:-/cl 95:-/395:- 20:-/cl 95:-/395:- Jacob s Creek. Domaine La Bastide abondance 2012. Australien.

Dessertvin. Vita viner 85:-/345:- 18:-/cl 95:-/395:- 20:-/cl 95:-/395:- Jacob s Creek. Domaine La Bastide abondance 2012. Australien. Vinlista Vita viner Dessertvin Australien Tyskland Jacob s Creek Semillon, Smak av tropisk frukt och gräs med inslag av citrus. Anselmann Auslese Riesling Intensiv, frisk och fruktig med inslag av honung.

Läs mer

VINVANDRINGEN Ovansiljan

VINVANDRINGEN Ovansiljan VINVANDRINGEN 2016 Årets vinvandring bjöd på ett perfekt väder! Vi var totalt 64 anmälda, så kön med vandrare ringlade sig som en orm längs stigarna. Sollerön visade sig på sitt bästa humör med grönskande

Läs mer

Escorihuela Gascon. 137 kr /FLASKA. 1884 Malbec Reserve 2013. 822 kr /LÅDA. Mendoza, Argentina

Escorihuela Gascon. 137 kr /FLASKA. 1884 Malbec Reserve 2013. 822 kr /LÅDA. Mendoza, Argentina Escorihuela Gascon 1884 Malbec Reserve 2013 Mendoza, Argentina Doften är stor och fruktig med inslag av mörka bär och plommon. Vinet är ganska fylligt med markerade tanniner och lång eftersmak. Vinet är

Läs mer

Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD

Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD Bäste kund, Vi har härmed nöjet att presentera de av våra viner som f n finns i sortimentet. Katalogen förändras allteftersom nya produkter tillkommer och slutsålda utgår.

Läs mer

Ovansiljan. Sammanfattning av Nyhetsprovningen 2015-12-10

Ovansiljan. Sammanfattning av Nyhetsprovningen 2015-12-10 Sammanfattning av Nyhetsprovningen 2015-12-10 Annchatrine, Maggan och Björn höll i tåtarna även för årets sista nyhetsprovning, med utmärkt resultat. Vi provade 4 vita och 4 röda viner, till detta serverades

Läs mer

Röda Viner La Croix St Pierre Rouge 70 kr / 270 kr Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir 80 kr / 320 kr Vinea Crianza 85 kr / 340 kr

Röda Viner La Croix St Pierre Rouge 70 kr / 270 kr Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir 80 kr / 320 kr Vinea Crianza 85 kr / 340 kr Röda Viner La Croix St Pierre Rouge Languedoc/IGP Pays d Oc, Frankrike Medelfylligt och fruktigt vin med toner av hallon, blåbär, jordgubbar och körsbär. Tanninerna är mjuka och avslutet fruktigt och fräscht

Läs mer

Château LespaultMartillac 2014

Château LespaultMartillac 2014 PROVNING Château LespaultMartillac 2014 Graves, Pessac-Léognan. Nr. 99885 Pris: 275:- Alkoholhalt. 14 % SFF: 1-6-10 Färg. Ljus, gul färg. Doft. Nyanserad doft med tydlig fatkaraktär, inslag av gula äpplen,

Läs mer

Ovansiljan. Kommentarer till provningen Sydafrikas Vita Viner

Ovansiljan. Kommentarer till provningen Sydafrikas Vita Viner Kommentarer till provningen Sydafrikas Vita Viner Ett stort tack till Mats Leijon och kockarna för en god och väl genomförd provning. Vi hittar numera bra i de centrala vindistrikten i Sydafrika och riskerar

Läs mer

Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb

Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb Vinpaket Nr 6 Maj 2010 Maj månad nu kommer Rosévinerna! Tänk på att dessa högkvalitativa roséviner är lika

Läs mer

Zacharias (Grekland Nemea)

Zacharias (Grekland Nemea) Sötma Ampelos Phos (Vit) Moscophilero-Roditis Moscophilero-Roditis är gamla inhemska druvor på Peleponnesos. Nemea som är ett av Grekland mest välrenomerade vinområden, ligger uppe i bergen omedelbart

Läs mer

Portfolio Sensitivity: Internal

Portfolio Sensitivity: Internal Portfolio 2019 Alla priser är inklusive moms, frakt och avgifter. Minimumbeställning: 1 flaska i Lidköping 6 flaskor i resterande delar av Sverige. (Du kan variera vin ochproducent) Stemberger Denna producenten

Läs mer

Produkter från Stockholm WineLab Höst/vinter 2011-2012.

Produkter från Stockholm WineLab Höst/vinter 2011-2012. Produkter från Stockholm WineLab Höst/vinter 2011-2012. Hälge Côtes du Rhône Nu finns vårens succé-vin Hälge Côtes du Rhône även tillgänglig för restauranger. Vinet lanserades i slutet av mars 2011 och

Läs mer

Mousserande. -Geisweiler Crémant de Bourgogne - Ursprung: Franrkike

Mousserande. -Geisweiler Crémant de Bourgogne - Ursprung: Franrkike Mousserande -Geisweiler Crémant de Bourgogne - Ursprung: Franrkike Fruktig doft av äpple och citrus. Torrt, mycket frisk, fruktig smak med inslag av bröd, nougat och röda äpplen. Serveras som apertif eller

Läs mer

Heidsieck & CO Monopole Blue Top

Heidsieck & CO Monopole Blue Top VINLISTA Mousserande & Champagne Duc de Foix Cava Brut Covides, Penedes, Spanien Doften är medelstor och frisk med inslag av gröna äpplen. Smaken är torr, frisk och balanserad med inslag av äpplen och

Läs mer

Röda viner 1/1. Tommasi Valpolicella DOC, Italien (Husets) 34,00. 24 cl 13,50. 16 cl 9,10. El Coto Crianza, Rioja, Spanien 1/1 32,00 1/1 40,00

Röda viner 1/1. Tommasi Valpolicella DOC, Italien (Husets) 34,00. 24 cl 13,50. 16 cl 9,10. El Coto Crianza, Rioja, Spanien 1/1 32,00 1/1 40,00 Röda viner Tommasi Valpolicella DOC, Italien (Husets) Corvina Veronese, Rondinella, Molinara Fräsch och fruktig doft med inslag av körsbär som även finns i smaken. Rekommenderas till vitt kött, pasta,

Läs mer

Podere Forte - har något stort på gång i årgång 2016

Podere Forte - har något stort på gång i årgång 2016 Podere Forte - har något stort på gång i årgång 2016 Vineriet Podere Forte och de kringliggande biodynamiska vingårdarna liksom botaniska trädgårdar är en historia för sig, svidande vackert, unikt och

Läs mer

Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt

Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt Pouilly-Fumé de Ladoucette (2220) - Systembolaget.se http://www.systembolaget.se/sok-dryck/dryck/?sortfield=pris&sortdire... 1 av 3 2011-09-20 16:49 Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt Årgång 2008 Alkoholhalt

Läs mer

Mousserande vin Rosévin

Mousserande vin Rosévin Mousserande vin Rosévin Pol Rémy Brut Art. nr: 7544 Ursprung: Frankrike Pris (ex. moms) 47,20 Utseende: Ljust gulgrön färg, med liten mousse av små, fina bubblor. Doft: Ganska neutral, fruktig doft med

Läs mer

Mousserande vin. Patriarche Crémant de Bourgogne Brut Art. nr: 77310 Förpackning: 12 x 75 cl Ursprung: Bourgogne, Frankrike Pris (ex.

Mousserande vin. Patriarche Crémant de Bourgogne Brut Art. nr: 77310 Förpackning: 12 x 75 cl Ursprung: Bourgogne, Frankrike Pris (ex. Mousserande vin Pol Rémy Brut Art. nr: 7544 Ursprung: Frankrike Pris (ex. moms) 43,20 Utseende: Ljust gulgrön färg, med liten mousse av små, fina bubblor. Doft: Ganska neutral, fruktig doft med inslag

Läs mer

Mat & Vin. Hur svårt kan det vara?

Mat & Vin. Hur svårt kan det vara? Mat & Vin Hur svårt kan det vara? Sinnena Provning är lätt Alla äger sin upplevelse Provning är svårt Knepigt att sätta ord på vad man upplever. en är en kombination av dessa En del smak är känsel ex hetta

Läs mer

Rött. *Rekommenderas till pasta & pizza. *Rekommenderas Nötkött & Vilt. *Rekommenderas till Pizza, Charkuterier & Sallader

Rött. *Rekommenderas till pasta & pizza. *Rekommenderas Nötkött & Vilt. *Rekommenderas till Pizza, Charkuterier & Sallader Vinlista Rött Piccini Rosso Toscana Italien 68:-/295:- Sangiovese 100% Mjuk och rund smak med generösa aromer av mörka körsbär och örter. *Rekommenderas till pasta & pizza Raimonda Barbera D alba Piemonte

Läs mer

Vino della Casa 85:-/340:-

Vino della Casa 85:-/340:- Vini Rossi Vino della Casa 85:-/340:- Toscana Morellino Reviresco 105:-/420:- 100% Sangiovese Mycket fruktig, något kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, örter, plommon, skogshallon och choklad.

Läs mer

Vinlista träkolskrogen 2012

Vinlista träkolskrogen 2012 Vinlista träkolskrogen 2012 Vita Husets Lurton 240 Pinot Gris, Argentina Frisk och fruktig smak passar till sniglar, skadjur och fisk. Abadal 250 70% Chardonnay, 20% Sauvignon Blanc och 10% av den lokala

Läs mer

Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb

Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb Vinpaket Nr 8 Oktober 2010 Den sköna sommaren är slut och regnet och rusket gör att det åter är dags för

Läs mer

Tagaro. 99 kr /FLASKA. Pinataro Nero di Troia kr /LÅDA. Puglia, Italien

Tagaro. 99 kr /FLASKA. Pinataro Nero di Troia kr /LÅDA. Puglia, Italien Tagaro Pinataro Nero di Troia 2017 Puglia, Italien Mycket fruktig smak med inslag av mörka körsbär, björnbär, örter och lakrits. MATEN OCH Receptförslag på mat som passar till (recepten finns på winefinder.se)

Läs mer

Graham Beck. Brut Pinot Noir Chardonnay. Western Cape, Sydafrika

Graham Beck. Brut Pinot Noir Chardonnay. Western Cape, Sydafrika Graham Beck Brut Pinot Noir Chardonnay Western Cape, Sydafrika Stor doft med tydlig brödighet och toner av gula och gröna äpplen, citrus och mineraler. Smaken är mycket frisk och fruktig med bra, mjuk

Läs mer

Cara Nord Celler, SL * Placa Sant Sebastià, 13 * El Vilosell * Lleida * Spain

Cara Nord Celler, SL * Placa Sant Sebastià, 13 * El Vilosell * Lleida * Spain L &d Beverages TM Cara Nord Celler, SL * Placa Sant Sebastià, 13 * 25457 El Vilosell * Lleida * Spain Ljunggren & daughters AB började med vinimport våren 2014. Under varumärket L&d Beverages kommer vi

Läs mer

Vinlista DiMalda AB DiMalda AB Rudbecksgatan Örebro

Vinlista DiMalda AB DiMalda AB Rudbecksgatan Örebro Vinlista Colmello Di Grotta Företaget producerar två typer av vin som kompletterar varandra perfekt. Den kalkrika grusiga jorden i Isonzo ger viner med elegant struktur, medan sandstensjorden i Collio

Läs mer

Champagne & mousserande vin. Roseviner

Champagne & mousserande vin. Roseviner Champagne & mousserande vin Philipponnat Reserve Millesimée Druvor: Pinot noir 50 % Chardonnay 30 % Pinot

Läs mer

VINKÄLLAREN GRAPPES VINIMPORT AB

VINKÄLLAREN GRAPPES VINIMPORT AB Portfölj juli 2013 Carl Jan Vit Bordeaux 2009 VITT VIN Graves DRUVOR Sauvignon Blanc 55 %, Sémillon 40 %, Muscadelle 5 % ALKOHOLHALT 12 % Efter skörd pressas druvorna varsamt med både hydraulisk press

Läs mer

Få en inblick i den italienska vinvärlden med Cecilia Pasqua.

Få en inblick i den italienska vinvärlden med Cecilia Pasqua. Få en inblick i den italienska vinvärlden med Cecilia Pasqua. Familjeföretaget Pasqua är en modern vintillverkare som grundades av fyra bröder 1925. Den effektiva vinanläggning San Felice som slutfördes

Läs mer

Mousserande vin & Rosé

Mousserande vin & Rosé Mousserande vin & Rosé Pol Rémy Brut Art. nr: 7544 Ursprung: Frankrike Pris (ex. moms) 44,00 Utseende: Ljust gulgrön färg, med liten mousse av små, fina bubblor. Doft: Ganska neutral, fruktig doft med

Läs mer

Mousserande. -Grans Moments - Druvor: Macabeo, Xarel-lo & Parellada Ursprung: Spanien

Mousserande. -Grans Moments - Druvor: Macabeo, Xarel-lo & Parellada Ursprung: Spanien Mousserande -Grans Moments - Druvor: Macabeo, Xarel-lo & Parellada Ursprung: Spanien Smaken är lätt, elegant, ren och frisk. Torr men med en avrundad fruktsötma och med en kort men fin fruktig eftersmak

Läs mer

Barolo och Barbaresco

Barolo och Barbaresco Barolo och Barbaresco Nebbiolo Prima 2011 Nebbiolo Prima är ett av Italiens mest spännande events. Det går av stapeln i början på maj och man väntar med spänd förväntan på inbjudan. Livets Goda var enda

Läs mer

Vinprovning. Röda viner från BORDEAUX (Frankrike)

Vinprovning. Röda viner från BORDEAUX (Frankrike) 1 Château Cru Cantemerle 2010 (90417) Bordeaux Supérieur % Merlot, % Cabernet Sauvignon och % Cabernet Franc 2 Château Fourcas Hosten 2008 (95585) Listrac 59% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon och 1% Cabernet

Läs mer

Jeff Carrel. Les Darons Languedoc-Roussillon, Frankrike

Jeff Carrel. Les Darons Languedoc-Roussillon, Frankrike Jeff Carrel Les Darons 2016 Languedoc-Roussillon, Frankrike Doften är ung och nyanserad med toner av röd frukt, mörka bär, peppar, lakrits, örter och mineral. Smaken är ung, koncentrerad och stram men

Läs mer

Mousserande / Champagne

Mousserande / Champagne Mousserande / Champagne Cava Bocchoris Brut Nature Reserva NV, Katalonien, Spanien Cava Artesá Det här är en Cava av den modernare stilen, det vill säga mycket frukt och inte så mycket jordiga aromer Karaktär:

Läs mer

Nyhetsbrev Septemberlansering - Caravan Durif Lansering i Systembolagtets fasta sortiment www.vinia.se. Nummer 4 Augusti 2013

Nyhetsbrev Septemberlansering - Caravan Durif Lansering i Systembolagtets fasta sortiment www.vinia.se. Nummer 4 Augusti 2013 Caravan Durif - Septemberlansering Durif = Petit Sirah Ibland uppstår de mest underbara skapelser slumpmässigt - glada hybrider. Detta var precis det som hände för ungefär 130 år sedan i norra Rhônedalen.

Läs mer

10 viner att alltid ha hemma

10 viner att alltid ha hemma 11 apr 2016 10 viner att alltid ha hemma Skribent: Vin & Matguiden Man vet aldrig när man får oväntat besök, eller när det är dags att bjuda till lite extra. Vi tipsar om 10 viner som finns på hyllan hos

Läs mer

Viner till Jul och Nyår under 150 kr!

Viner till Jul och Nyår under 150 kr! Viner till Jul och Nyår under 150 kr! 2013 Domaine Gille Bourgogne, Blanc 139 kr / fl Bourgogne Chardonnay är ett vackert vitt vin, rent och smakrikt med en lätt touch av ek. Vi häller gärna upp ett glas

Läs mer

Merlot och confounders

Merlot och confounders Vinprovning hos OB 2015 03 30 Merlot och confounders Glas nr 1 Zenato Merlot 141.00 Veneto Glas nr 2 WesterVin Merlot 148.00 Östergötlands län Glas nr 3 Christian Moueix 141.00 Bordeaux, Saint Emilion

Läs mer

Vinprovning 2009.02.20/MN. Syrah/Shiraz. Mogna druvor

Vinprovning 2009.02.20/MN. Syrah/Shiraz. Mogna druvor Vinprovning 2009.02.20/MN Syrah/Shiraz Mogna druvor 1 Syrah/Shiraz Viner från 5 länder Australien, Nya Zeeland, Spanien, Sydafrika och USA Fyra av vinerna som provas kommer från beställningssortimentet

Läs mer

Prislista Restaurangsortiment Spirit of Avalon (gäller f o m )

Prislista Restaurangsortiment Spirit of Avalon (gäller f o m ) lista Restaurangsortiment Spirit of Avalon (gäller f o m 2016-09-12) Bodega Ribas (Spanien, Balearerna, ) Bodega Ribas är s äldsta och Spaniens tredje äldsta vingård grundad 1711 och drivs fortfarande

Läs mer

SELEZIONE MANCINI SPUMANTI E PROSECCHI

SELEZIONE MANCINI SPUMANTI E PROSECCHI SPUMANTI E PROSECCHI Cantine Ferrari 2007 Perlé, Trento DOC 130 800 Druvor: Chardonnay Karaktär: Ett bubblande vin gjort för att kunna mäta sig med av champagner. Tillverkad enligt champagnemetoden och

Läs mer

Nyhetsbrev Ett besök hos Domaine du Pesquier

Nyhetsbrev Ett besök hos Domaine du Pesquier Ett besök hos Nummer 2 Mars 2014 Vintern börjar släppa sitt grepp om Sverige och många är sugna på att resa bort till varmare breddgrader. I detta nyhetsbrev åker vi till Södra Rhônedalen och besöker vår

Läs mer

Österrike, från skandal till triumf

Österrike, från skandal till triumf Vinprovning den 10 november 2015 hos RE Österrike, från skandal till triumf Glas 1 72484 Tom Dockner Pletzengraben Grüner Veltliner Traisental Reserve 2013 165 kr Glas 2 95356 Schloss Gobelsburg Kammerner

Läs mer

DRYCK. Vinistella Appassimento Sicilien, Italien Fyllig smak med toner av mörka bär, vanilj och choklad. Pris flaska: 395:-

DRYCK. Vinistella Appassimento Sicilien, Italien Fyllig smak med toner av mörka bär, vanilj och choklad. Pris flaska: 395:- DRYCK Rött vin Moncaro Rosso Organic Fruktig och balanserad smak av körsbär och röda bär. Frisk med lätt ton av ekfat Côtes-du-Rhône Saint-Francois eko Rhonedalen, Frankrike Vinet har en elegant kryddighet

Läs mer

Nebbiolo 29 september

Nebbiolo 29 september Druvan 2B, Special Bromma HT 2014 Nebbiolo 29 september Curt Avermark Björn Gadd Italienska Tenorer. Piemonte Toscana Vinprovning.just.nu Curt Avermark 2013 Mest kända distrikten i Italien Var finns Nebbiolo?

Läs mer

Nyhetsbrev Marslansering Les Pious

Nyhetsbrev Marslansering Les Pious Marslansering I Mars 2014 lanserar Vinia vinet i det fasta sortimentet på Systembolaget. Vinet lanseras i sortimentmixarna standard CD samt premium ABCDE och har en butikstäckning med 205 butiker. Producenten

Läs mer

Kvalitetsviner från Italien

Kvalitetsviner från Italien Kvalitetsviner från Italien Exklusiva viner från Piemonte Vinerna från det UNESCO-klassade området kring Asti och Alba har utmärkta förutsättningar tack vare ett speciellt microklimat runt floden Tanero,

Läs mer

Gott Vin Ett vinbrev från Wine Consulting Sweden Objektivt. Oberoende.

Gott Vin Ett vinbrev från Wine Consulting Sweden Objektivt. Oberoende. Gott Vin Ett vinbrev från Wine Consulting Sweden Objektivt. Oberoende. Nr 6, 2019 - Italienska viner på mässan Vinitaly Hej på er alla i det vackra vårvädret. Det kanske blir sommar i år igen. Vi är hemkomna

Läs mer

Zafeirakis Chardonnay

Zafeirakis Chardonnay Zafeirakis Chardonnay Årgång: 2014 Alko. halt: 13,5 % Typ: Vitt tort vin, Ursprung: Thessalia, cent. Grekland Druvor: Chardonnay Vinifiering: 6 månader på ekfat. BS 76311-01 Doft och smak: Doft av äpplen,

Läs mer

AMARONESKOLA LEKTION 2 LEKTION 1

AMARONESKOLA LEKTION 2 LEKTION 1 AMARONESKOLA LEKTION 2 LEKTION 1 VALPOLICELLAS TERROIR Lektion två handlar om Valpolicellas varierande terroir och dess påverkan på Amarone. Valpolicella, området där Amarone produceras, omfattar 7000

Läs mer

Escorihuela Gascon. 137 kr /FLASKA. 1884 Malbec Reserve 2013. 822 kr /LÅDA. Mendoza, Argentina

Escorihuela Gascon. 137 kr /FLASKA. 1884 Malbec Reserve 2013. 822 kr /LÅDA. Mendoza, Argentina Escorihuela Gascon 1884 Malbec Reserve 2013 Mendoza, Argentina Doften är stor och fruktig med inslag av mörka bär och plommon. Vinet är ganska fylligt med markerade tanniner och lång eftersmak. Vinet är

Läs mer

Vinprovning den 4 februari 2019

Vinprovning den 4 februari 2019 Vinprovning den 4 februari 2019 hos MC, Storbo - Förkovran bland gamla bekanta - Provningsviner Vin nr 1. Barolo Serralunga d Alba Fontanafredda 2014 (nr 2305). Piemonte, Italien. 279 kr Nebbiolo. Vin

Läs mer

Nyhetsbrev Vinmakare, Ana Martin Onzain

Nyhetsbrev Vinmakare, Ana Martin Onzain Nummer 2 Mars 2015 Få ursprung ligger så varmt om hjärtat hos oss Svenskar som Rioja. Dessa fatlagrade viner med sin mjuka vaniljlika karaktär har konsumerats av svenskar sedan det stora genombrottet kring

Läs mer

Jasci (Italien, Abruzzo)

Jasci (Italien, Abruzzo) Jasci Trebiano d Abruzzo Sötma Trebiano 100% standard. Lagrat på nya franska ekfat. kan lagras ca 5 år Jasci Montepulciano d Abruzzo är odlad ca 200 m Ett elegant vin med toner av mogen gul frukt, ginst

Läs mer

Vinprovning.just.nu. Reagera Marknadsanalys AB

Vinprovning.just.nu. Reagera Marknadsanalys AB Ikväll - en snabb tvärgående rosa resa i Champagne, allt från rosa lyxchampagne till mindre lyxig bugetskumpa och en välsmakande mousserad rosé från Bourgogne kallad Cremant. Sen ska vi avsluta med en

Läs mer

Rhône - från norr till söder

Rhône - från norr till söder Vi provar oss igenom Rhône, dessa fylliga fantastiska viner. Vi har valt viner från både norra och södra Rhône. Men vi har även några favoriter från bra till säsongens skaldjur och kommande höstgrytor.

Läs mer

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20%

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% Tavel Sötma Lirac Blanc 2007 Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% med under en kort tid tills musten har uppnått den rätta färgen. sten (se bilden nedan). består av sten och Färgen är gul och briljant.

Läs mer

Eco Rojo I N I A. S E

Eco Rojo I N I A. S E Eco Rojo UTVALD AV V I N I A. S E 1 Eco Rojo ekologiskt, biodynamiskt, veganskt VID FOTEN AV BERGET Sierra del Maigmo och Sierra el Sit i Spanien ligger en vingård som skiljer sig markant från andra vingårdar

Läs mer

Marchesi de Frescobaldi

Marchesi de Frescobaldi Marchesi de Frescobaldi Campo ai Sassi Rosso di Montalcino 2013 Toscana, Italien Stor, fräsch doft av mogna körsbär. Smaken är medelfyllig, med toner av syrliga körsbär och hallon. Vinet bjuder på en mycket

Läs mer

LA CROIX ST PIERRE BLANC

LA CROIX ST PIERRE BLANC bienvenue á LA CROIX ST PIERRE BLANC Ursprung: Frankrike, Languedoc, IGP Pays d Oc Druvor: Chardonnay 60%, Sauvignon Blanc 40% Smak: Torr, fruktig och frisk med toner av ananas, citrusfrukt, grapefrukt,

Läs mer

Tema: New York, Long Island, North och South Fork, Paumanok och Wölffer, två mycket små vinproducenter

Tema: New York, Long Island, North och South Fork, Paumanok och Wölffer, två mycket små vinproducenter Vinprovning hos O N den 4 april 2016 Tema: New York, Long Island, North och South Fork, Paumanok och Wölffer, två mycket små vinproducenter Glas nr1: Wölffer Estate Merlot 2011 Merlot 88,5%,Cabernet Franc

Läs mer

Druvan special Bromma höst 2014. Merlot. Curt Avermark

Druvan special Bromma höst 2014. Merlot. Curt Avermark Druvan special Bromma höst 2014 Merlot Curt Avermark Egenskaper - Traditionellt den andra blå druvan i Bordeaux. (Och den 3:e mest odlade blå druvan i Frankrike efter Grenache och Carignan) - Nödvändig

Läs mer

La Spinetta Ca di Pian Barbera d Asti Italien, Piemonte

La Spinetta Ca di Pian Barbera d Asti Italien, Piemonte Röda Viner Rivetto Barolo Serralunga-06 Italien, Piemonte En fantastisk rik och komplex Barolo. Generös, mycket frukt, mineraler och kryddighet. 95 poäng i Wine Spectator. Gör vi inte slut på lagret i

Läs mer

Priorat. feb Skribent: Vin & Matguiden. Ett av de högst ansedda vinområdena i Spanien.

Priorat. feb Skribent: Vin & Matguiden. Ett av de högst ansedda vinområdena i Spanien. 07 feb 2017 Priorat Skribent: Vin & Matguiden Ett av de högst ansedda vinområdena i Spanien. Spanien är ett land fullt av äldre vinregioner som hela tiden kämpar med att föryngra sig för att passa in i

Läs mer

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20%

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% Tavel Sötma Lirac Blanc 2007 Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% med under en kort tid tills musten har uppnått den rätta färgen. sten (se bilden nedan). består av sten och Färgen är ljusgul och

Läs mer

Laura Catena. La Posta Malbec Fazzio Vineyard Mendoza, Argentina

Laura Catena. La Posta Malbec Fazzio Vineyard Mendoza, Argentina Laura Catena La Posta Malbec Fazzio Vineyard 2015 Mendoza, Argentina Vinet är medelfylligt med varm fin frukt som samtidigt leverarar elegans. Smaken bjuder på aromer av svarta vinbär och körsbär och avslutande

Läs mer

Munskänkarna 2012-05-11. 6 vita druvor + 6 röda druvor 3 vita viner + 3 röda viner

Munskänkarna 2012-05-11. 6 vita druvor + 6 röda druvor 3 vita viner + 3 röda viner Druvprovning Munskänkarna 2012-05-11 6 vita druvor + 6 röda druvor 3 vita viner + 3 röda viner Vita Druvor Chardonnay Chardonnay är en av väldens mest odlade druva - anpassar sig lått till olika typer

Läs mer

1/1 40,00 Syrah, Grenache

1/1 40,00 Syrah, Grenache Kleine Zalze Cellar Selection Merlot 2016, Sydafrika (Husets) Merlot Ett medelfylligt vin med smak av röda och mörka bär med inslag av kryddor. Ett friskt och fruktigt vin med en rund avslutning. Rekommenderas

Läs mer

Tenuta Michele Reverdito

Tenuta Michele Reverdito Tenuta Michele Reverdito Barbera d Alba 2015 Piemonte, Italien Djup, mörk färg. Doften mörkfruktig med toner av körsbär, blåbär, mörka körsbär, örter fat och lite stallighet. Smaken är medelfyllig med

Läs mer

Druvspecial Bromma HT 2015. Barbera 14 september. Curt Avermark

Druvspecial Bromma HT 2015. Barbera 14 september. Curt Avermark Druvspecial Bromma HT 2015 Barbera 14 september Curt Avermark Förvillad på en högre nivå? Barbera är en druva och ett namn på Piemontes näst största vin. Nebbiolo är en druva och ingår till 100% i Piemontes

Läs mer

PRESSMEDDELANDE. Det här vinet ska funka till den varma kryddgoda kalopsen och till den saftiga biffen med den hem slagna bean. Kolla mina recept!

PRESSMEDDELANDE. Det här vinet ska funka till den varma kryddgoda kalopsen och till den saftiga biffen med den hem slagna bean. Kolla mina recept! PER MORBERG LANSERAR SITT FÖRSTA EGNA VIN, EN CABERNET SAUVIGNON FRÅN CHILE. Nu så! Här kommer mitt eget vin. Ett rött bordsvin som inte ska skämmas för sig. För en hundring ska alla kunna få ett riktigt

Läs mer

TOSCANAS VÄLSIGNADE LAND

TOSCANAS VÄLSIGNADE LAND TOSCANAS VÄLSIGNADE LAND Det var i Maremma som begreppet Super Tuscan grundades. Sedan dess har allt fler upptäckt att området är en perfekt plats för flera internationella druvor. Följ med till den italienska

Läs mer

Seresin. Marama Sauvignon Blanc 2009. Marlborough, Nya Zeeland

Seresin. Marama Sauvignon Blanc 2009. Marlborough, Nya Zeeland Seresin Marama Sauvignon Blanc 2009 Marlborough, Nya Zeeland Utvalt av Arvid Rosengren Okej, jag erkänner. Nya Zealändsk Sauvignon kanske inte är den kategori vin som behöver fler förtalare. Men när en

Läs mer

Nyhetsbrev Domaine Pouderoux Maury Ekologisk Lansering

Nyhetsbrev Domaine Pouderoux Maury Ekologisk Lansering Nyhetsbrev Ekologisk Lansering Nummer 1 Mars 2015 Den andra Mars 2015 lanserar Vinia Sweden äntligen det ekologiska vinet Maury i Systembolagets fasta sortiment. lanseras i Premium ABCDE-butikerna. Det

Läs mer

SELEZIONE MANCINI SPUMANTI E PROSECCHI

SELEZIONE MANCINI SPUMANTI E PROSECCHI SPUMANTI E PROSECCHI Cantine Ferrari 2009 Perlé, Trento DOC 140 750 Druvor: Chardonnay Karaktär: Ett bubblande vin gjort för att kunna mäta sig med av champagner. Tillverkad enligt champagnemetoden och

Läs mer

Finvinsprovning. Falun 20150331

Finvinsprovning. Falun 20150331 Finvinsprovning Falun 20150331 Vad är finviner? Kvällens viner Walter Hansel North Slope Chadonnay 2009 Domaine Bonneau du Martray Corton-Charlemagne 2007 Maison Louis Jadot Pommard 1er Cru 1997 Braida

Läs mer