Använda partnerannonser Riktlinjer för Apple Online Store Affiliate Publisher-partner

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Använda partnerannonser Riktlinjer för Apple Online Store Affiliate Publisher-partner"

Transkript

1 Översikt Apple Online Store är världens främsta plats för inköp av Apple-produkter online. När ditt företag godkänns för att använda en resurs som tillhandahålls av Apple, t.ex. en webbannons eller Apple Store-webbdekal, för att styra dina kunder till Apple Online Store är det viktigt att använda resurserna korrekt så som visas i dessa riktlinjer. Resurser som tillhandahålls av Apple De av Apple tillhandahållna resurser som visas i dessa riktlinjer är endast avsedda att användas av Apple Online Store Affiliate som har samtyckt till villkoren för Apple Online Store Affiliateffi Publisher-programmet och har godkänts för att delta i programmet. Dessa resurser kan också användas av tredjepartsföretag som har tillstånd från Apple. Korrekt återgivning på din webbplats av ditt förhållande till Apple Online Store kräver att du alltid följer dessa riktlinjer när resurser som tillhandahålls av Apple används. Apple förbehåller sig rätten att när som helst upphäva tillståndet att använda resurserna om de används på ett sätt som är oförenligt med dessa riktlinjer eller som Apple bedömer vara olämpligt på annat sätt. Apple-resurser Apple-webbannons Apple Store-webbdekal Apple-resurser, inklusive annonser, dekaler och produktbilder för vissa partnerkategorier tillhandahålls endast via gränssnittet eller dataströmmen för försäljningspartner. Du får aldrig kopiera eller hämta bilder eller resurser direkt från Apples webbplats eller Apple Online Store. Använd endast de resurser du får via gränssnittet eller dataströmmen för försäljningspartner så som anges i dessa riktlinjer. Använda partnerannonser

2 2 Apple-webbannonser Apple tillhandahåller webbannonser i olika storlekar med ett stort urval av produktoch kampanjmeddelanden. Apple-webbannonser Välj en Apple-annons som är relevant för innehållet på din webbsida. Välj den storlek som passar bäst i din layout. Lokalanpassning Apple tillhandahåller anpassade annonser för varje Apple Online Store-region. Översätt aldrig Apple-annonser på egen väg. Om du behöver lokalanpassade Apple-resurser kan du kontakta Apple-representanten eller Apples godkända försäljningspartner i din region. En annons per webbsida Visa endast en Apple-annons på en webbsida. Du kan exempelvis visa en ipod-annons eller en Mac-annons på en webbsida, men inte båda. Upprepa inte en annons flera gånger på samma sida. Placering Apple-annonsen måste placeras i reklamområdet överst eller vid sidan på en webbsida. En annons för en säsongskampanj kan placeras tillsammans med redaktionellt innehåll (se sidan 6). Apple-annonsen ska helst synas tillsammans med innehåll som är relevant för den kampanj som annonsen gäller och placeras nära detta innehåll på sidan. Storlek Använd Apple-annonserna med oförändrad storlek närhelst det är möjligt. Du kan förminska annonsen så att den passar i din layout, men den får inte förstoras. Bibehåll annonsens proportioner. Ändra inte annonsens layout så att den passar på din webbsida. Webbsidans innehåll Använd inte annonser som tillhandahålls av Apple som primär källa för innehållet. Apple-annonserna utvecklas för att stödja ditt innehåll och styra kunder till rätt plats i Apple Online Store. Använd aldrig Apple-rubriker och -brödtext på samma sätt som om de tillhörde dig. Webbsidans layout Din webbplats bör återspegla ditt företags unika identitet. Imitera inte layouten i Apple Online Store, Apples webbplats på eller Apple-annonsernas layout och design. Kopiera inte gränssnittselement som menyrader och knappar från Apples webbplats på

3 3 Använda Apple-annonser Apple-annonsen måste placeras i reklamområdet överst eller vid sidan av din webbsida, företrädesvis nära innehåll som är förknippat med den Apple-kampanj som visas i annonsen. Använd inte fler än en Apple-annons.

4 4 Undvika misstag Undvik dessa vanliga misstag när du använder Apple-webbannonser. Undvika misstag med annonser Placera inte Apple-annonser inom ramen för andra annonser. Lägg inte till störningar, text eller grafik i en Apple-annons. Placera inte andra annonser eller meddelanden i en Apple-annons. Förvräng aldrig en Apple-annons. Använd den med oförändrad storlek och med samma proportioner som originalet.

5 5 Undvika layoutmisstag Använd inte flera Apple-annonser för att skapa innehållet på din webbsida. Din webbsida ska bestå av innehåll som har skapats av ditt företag. Detta exempel inleds med en Apple-annons som åtföljs av en redaktionell rubrik, vilket kan tolkas som att Apple har godkänt eller tillhandahållit det redaktionella innehållet. Det måste vara helt tydligt för läsaren att partnern är källan till innehållet. Ta inte bort Apple-produktbilder från Apple-annonser och använd inte bilderna fristående. Flytta inte omkring elementen i annonser och skapa inga nya annonser. Visa aldrig endast en del av en Appleannons.

6 6 Apple-annonser tillsammans med redaktionellt innehåll Redaktionellt innehåll som analyserar ett företag, en bransch eller en produkt eller ger uttryck för författarens åsikter ligger oftast i den mittersta delen på en webbsida. Det får endast finna en Apple-annons för en säsongskampanj i området med ditt redaktionella innehåll. Apple-annonser som exempelvis innehåller kampanjer för helger (alla hjärtans dag, nyårsdagen), bemärkelsedagar (mors dag, fars dag) eller erbjudanden inför skolstarten är acceptabla. Apples säsongsannons måste placeras på underordnad plats nära mitten eller vid sidan av det redaktionella innehållet. Om en säsongsannons från Apple visas tillsammans med ditt redaktionella innehåll ska du inte placera ytterligare Apple-annonser i reklamområdet vid sidan eller överst på webbsidan. Placera aldrig annonser med Apple-produktkampanjer tillsammans med ditt redaktionella innehåll. Produktannonser får endast placeras i reklamområdet vid sidan eller överst på en webbsida. Annonser tillsammans med redaktionellt innehåll En Apple-annons för en säsongskampanj kan placeras tillsammans med teknikrelaterat redaktionellt innehåll. Placera aldrig Apple-annonser med produktkampanjer tillsammans med redaktionellt innehåll.

7 7 Apple Store-webbdekaler Apple tillhandahåller en webbdekal med identiteten från Apple Online Store, dvs. namnet Apple Store satt i ett specialutformat tillsammans med logotypen för Apple. Apple Store-webbdekalen är endast avsedd att användas när en partner visar en grupp logotyper för företag som är förknippade med partnererbjudandet. Apple Store-webbdekaler Använd aldrig logotypen för Apple fristående i Apple Online Store-partnerkommunikation. Använd Apple Store-webbdekalen för att representera Apple Online Store. Apple tillhandahåller Apple Store-webbdekalen i en enda storlek. Dekalen finns tillgänglig i olika färger för vissa kampanjer eller för säsongsbetonat bruk. Välj en dekal som skapar god kontrast mot din bakgrundsfärg. Storlek Apple Store-webbdekalen ska användas i oförändrad storlek. Du får inte förminska eller förstora dekalen utan tillstånd från Apple. Dekalens layout får inte förändras på något sätt. Placering En Apple Store-webbdekal kan användas för att identifiera Apple Online Store i en samling med logotyper som identifierar företag som är förknippade med partnererbjudandet. En Apple Store-dekal kan användas på en sida med Appleproduktkampanjer om du ger andra annonsörer samma förmåner på specialsidor för deras erbjudanden. Använd endast en Apple Store-dekal på en webbsida. Dekalen måste ha samma relativa storlek och samma placering som logotyperna för andra företag. Den ska inte vara större än logotyperna för andra företag och inte placeras på en mer synlig plats. Använda Apple Store-dekalen Apple Store-dekalen kan placeras på en enfärgad bakgrund eller på en ruta eller i en ram, dock under förutsättning att den hanteras på samma sätt som logotyperna för andra företag.

8 8 Undvika misstag Undvik dessa vanliga misstag när du använder Apple Store-webbdekalen. Undvika misstag med dekalen Placera inte Apple Store-dekalen inom ramen för en annons. Använd inte Apple Store-dekalen som en del av dina menyalternativ. Använd inte Apple Store-dekalen som en navigeringsenhet. Placera inte Apple Store-dekalen inom ramen för redaktionellt innehåll.

9 9 Hålla Apple-resurser aktuella Apple uppdaterar kontinuerligt de resurser som tillhandahålls för partnerföretag. Använd inga föråldrade annonser. Använd endast de mest aktuella annonser som tillhandahålls av Apples godkända försäljningspartner i din region. Länka till Apple Online Store Apple-annonser och -dekaler tillhandahålls via kod från gränssnittet för försäljningspartner och innehåller länkar till motsvarande sidor i Apple Online Store. Om du publicerar en annons eller dekaler utanför dataströmmen i din egen server måste du se till att inte åsidosätta länken. Brödtext som handlar om Apple-produkter kan också länka till Apple Online Store. Fullständig information om länkar till Apple Online Store finns i din dokumentation till Apple Online Store Affiliate Publisherprogrammet. Apple-annonser får aldrig länkas till en Apple-återförsäljares webbsida. Använd en annons som tillhandahålls av återförsäljaren i stället. Förespråka Apple Online Store Använda namnet Apple Online Store När namnet Apple Online Store används i rubriker eller brödtext ska det alltid skrivas som tre ord som alla har inledande versal åtföljd av gemener. Översätt inte namnet i rubriker eller brödtext. Skriv alltid Apple Online Store på engelska, även när namnet förekommer i text på andra språk. Undvik misstag Här följer några vanliga misstag som bör undvikas när du förespråkar produkterbjudanden från Apple i din kommunikation: Ta inte med Apple-resurser (Apple-annonser, Apple Store-dekalen eller Appleproduktbilder) eller logotypen för Apple i rubriker eller brödtext. Använd inte rubriker, brödtext eller bilder från Apple Online Store eller från Apples webbplats på Gör ingen antydan om ägande eller anpassning av Apple Online Store. Säg t.ex. aldrig Använd poäng för att handla i vår Online Store från Apple. Säg i stället Använd dina poäng för att handla i Apple Online Store. Typografi Alla rubriker och all brödtext på din webbplats som hänvisar till Apple Online Store eller någon Apple-produkt ska sättas på ett sätt som är förenligt med ditt företags identitet. Imitera inte Apples typografi. Apple använder en egen version av typsnittet Myriad. Apple Online Store-partner har under inga som helst omständigheter rätt att använda Apples typsnitt i sin kommunikation. Undvik missförstånd genom att aldrig använda andra versioner av Myriad, t.ex. Adobe Myriad, i din kommunikation.

10 10 Använda varumärken och tillhörighetsmeddelanden Ett varumärke kan vara ett namn, en a logotyp eller till och med en slogan, dvs. ett valfritt sätt (ord, symbol eller enhet) att identifiera ett företags produkter eller tjänster och särskilja dem från andra företags produkter eller tjänster. Varumärken är extremt värdefulla tillgångar, eftersom de är väsentliga för att bygga starka märken. Det är viktigt att du använder Apples varumärken med försiktighet för att förhindra förväxlingar avseende tillhörighet och ansvar samt för att skydda de stora investeringar Apple har gjort i sina varumärken. Varumärkessymboler Använd rätt symbol ( TM, SM eller ) den första gången ett Apple-varumärke används i din text. Apples varumärkesförteckning på appletmlist.html innehåller korrekta varumärkessymboler för olika produkter. Dessa varumärkessymboler ska inte användas i meddelanden som ska distribueras utanför USA. Lägg inte till varumärkessymboler i Apple-annonser, Apple Store-dekalen eller andra resurser som tillhandahålls av Apple. Tillhörighetsmeddelanden Ange information om tillhörighet i all kommunikation, så att Apples varumärken ingår i din text. Ta alltid med Apple och logotypen för Apple. Apples varumärkesförteckning på innehåller korrekta varumärkesnamn och status för varumärken. Använd följande format och se till att stavning, skiftläge och interpunktion är korrekta: Apple, logotypen för Apple, ipod, itunes och Mac är varumärken som tillhör Apple Inc. och är registrerade i USA och andra länder. iphone och MacBook Air är varumärken som tillhör Apple Inc. MobileMe är ett tjänstmärke som tillhör Apple Inc. Placera meddelanden om varumärken tillhörighet tillsammans med andra juridiska meddelanden i din kommunikation. Välja en webbplatsadress Adressen för din webbplats (dvs. domännamnet) lyder under Apples riktlinjer för varumärken, på Du får inte välja ett namn som är identiskt eller nästan identiskt med ett Apple-varumärke som underordnat domännamn för din webbplats. Du kan dock använda Applevarumärken in ditt domännamn om du uppfyller samtliga av följande villkor: Ditt domännamn består inte enbart av ett eller flera Apple-varumärken. Din webbplats är redaktionell och/eller erbjuder information om Apples produkter. Din webbplats är inte en kommersiell webbplats eller en e-handelsplats som säljer produkter eller tjänster online. Ditt domännamn eller din webbplats varken antyder eller skapar en känsla av rekommendation, sponsring eller falsk association med Apple eller Apples produkter eller tjänster.

11 11 Här följer några exempel på oacceptabla och acceptabla webbadresser: Ej acceptabelt för någon webbplats: imac.com imacapple.com imac-apple.com ipodnano.com Ej acceptabelt för en e-handelswebbplats: appleproducts.com cheapmacbooks.com macdeals.com ipodaccessories.com podmart.com Acceptabelt för en redaktionell, informerande webbplats: appleinfo.com macdeals.com iphonenews.com Ingenting i dessa riktlinjer ger dig rätt att använda Apples varumärken i ditt företags eller dina produkters namn, så som beskrivs i Apples riktlinjer för varumärken. Ytterligare information om användning av Apples varumärken finns tillgänglig på Om du har ytterligare frågor efter att du har läst informationen på Apples juridiska webbplats på kan du kontakta Apple Trademark Department via e-post (appletm@apple.com). Observera att det kan ta upp till en vecka innan du får svar. Ytterligare information Om du behöver Apple-resurser kan du kontakta Apples säljare eller försäljningsadministratör i din region eller arbeta med Apples godkända försäljningspartner i din region i enlighet med ditt Apple Online Store Affiliate Publisher-programavtal. Om du behöver ytterligare information eller om du har frågor om hur dessa riktlinjer används kan du kontakta Apple-representanten eller Apples godkända försäljningspartner i din region Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, logotypen för Apple, Apple TV, imac, ipod, itunes, Mac och MacBook är varumärken som tillhör Apple Inc. och är registrerade i USA och andra länder. iphone och MacBook Air är varumärken som tillhör Apple Inc. Apple Store är ett tjänstmärke som tillhör Apple Inc. och är registrerat i USA och andra länder. MobileMe är ett tjänstmärke som tillhör Apple Inc. Andra produkt- och företagsnamn som nämns häri kan vara varumärken som tillhör respektive företag. Uttalanden från Apple-representanter som står i strid mot dessa riktlinjer är ej godkända av Apple och Apple frånsäger sig allt ansvar för sådana uttalanden.

Apple Affiliate-programmet. Riktlinjer för varumärken och bilder

Apple Affiliate-programmet. Riktlinjer för varumärken och bilder Apple Affiliate-programmet Riktlinjer för varumärken och bilder apple Innehåll Översikt 3 Marknadsföring av Apples webbplats 4 Apples logotyp 5 Apple-webbannonser Rekommendationer 6 Designmisstag du bör

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR ILLUSIONEN

ANVÄNDARVILLKOR ILLUSIONEN ANVÄNDARVILLKOR ILLUSIONEN Välkommen till Illusionen! Tack för att du använder Illusionen som tillhandahålls av Fotboll 2000. Detta är villkoren för användning av denna webbplats och programvara, bilder,

Läs mer

Herbalife oberoende distributör Stil Guide Juni 2011

Herbalife oberoende distributör Stil Guide Juni 2011 Herbalife oberoende distributör Stil Guide Juni 2011 2010 Herbalife International of America, Inc. All rights reserved. USA. WW6352 1/11 Innehållsförteckning Inledning 3 Allmänna riktlinjer 4 Auktoriseringsregler

Läs mer

Guide till Mynewsdesk Hosted Newsroom - Kom igång och spegla ditt pressrum!

Guide till Mynewsdesk Hosted Newsroom - Kom igång och spegla ditt pressrum! Guide till Mynewsdesk Hosted Newsroom - Kom igång och spegla ditt pressrum! Hur du implementerar ditt Hosted Newsroom I den här guiden kan du läsa hur du skapar ert Hosted Newsroom ert pressrum på er egna

Läs mer

International Inner Wheel Branding Guidelines

International Inner Wheel Branding Guidelines International Inner Wheel Den översatta texten hänvisar till samma sidor som i originalversionen Sidan 2 Innehåll: 3 Introduktion 4 Varumärket 5 Varumärkets användning 7 Primära färger 8 Sekundära färger

Läs mer

Sponsringsmöjligheter

Sponsringsmöjligheter Svenska Mässan, Göteborg 2 & 3 april 2014 Sponsringsmöjligheter Tack vare att mässor är så starka arenor för marknadsföring har sponsring blivit ett utmärkt sätt att skilja sig från de andra och befästa

Läs mer

Användarmanual för Content tool version 7.5

Användarmanual för Content tool version 7.5 Användarmanual för Content tool version 7.5 TM WEB Express AB Manual Content tool 7.5 Sid 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 OM PUBLICERINGSVERKTYGET... 3 1.1 ALLMÄNT... 3 2 ÖVERSIKT... 3 3 ALLMÄNT OM WEBBSIDAN

Läs mer

Inledning. Inledning. Namn

Inledning. Inledning. Namn Grafisk manual Inledning I den här manualen presenteras de beståndsdelar som utgör Stockholms Skridskoseglarklubbs visuella identitet, samt regler och riktlinjer hur de skall användas. Reglerna och riktlinjerna

Läs mer

Svenskt Sigill Grafiska riktlinjer

Svenskt Sigill Grafiska riktlinjer Svenskt Sigill Grafiska riktlinjer Inledning 2 Logotyp Grundversion 3 Logotyp Frizon 4 Logotyp 3D 5 Logotyp Webbanpassad 6 Logotyp Byline 7 Logotyp Tilläggsinformation 8 Tillämpning 10 Typografi 11 Kontakt

Läs mer

INLEDNING. Inledning Logotyp Färger Teckensnitt Tillämpningar

INLEDNING. Inledning Logotyp Färger Teckensnitt Tillämpningar GRAFISK MANUAL INLEDNING Den här manualen beskriver hur vi arbetar med vår grafiska profil. I den hittar du allt från användandet av logotypen och hanterandet av färger och typografi, till mallar för utformning

Läs mer

Regler för användning av certifikatsmärke utfärdat av SP Certifiering

Regler för användning av certifikatsmärke utfärdat av SP Certifiering Regler för användning av certifikatsmärke utfärdat av SP Certifiering CERTIFI AD ER Grundvillkor för att få använda certifikatsmärke utfärdat av SP Certifiering SP:s certifikatsmärke får användas under

Läs mer

GRAFISK PROFIL TIDAHOLMS KOMMUN

GRAFISK PROFIL TIDAHOLMS KOMMUN GRAFISK PROFIL TIDAHOLMS KOMMUN INNEHÅLL 2 3 4 5 6 7 8 8 8 Varför grafisk profil? Övergripande riktlinjer Logotyper Kommunvapen Tidaholmslogotyp Verksamhetsspecifika symboler Skyltar Mallar Audiell profil

Läs mer

Utdrag ur Widgit Go SE användarhandbok De nya funktionerna i version 2.3 för ipad och iphone. Utvecklad av. Hargdata AB

Utdrag ur Widgit Go SE användarhandbok De nya funktionerna i version 2.3 för ipad och iphone. Utvecklad av. Hargdata AB Utdrag ur Widgit Go SE användarhandbok De nya funktionerna i version 2.3 för ipad och iphone Utvecklad av Hargdata AB Östra Harg, Torpängen 585 91 Linköping Sverige Tel: 013-712 70 Epost: info@hargdata.se

Läs mer

YAHOO! SEARCH MARKETING Tips för att öka trafiken

YAHOO! SEARCH MARKETING Tips för att öka trafiken YAHOO! SEARCH MARKETING Tips för att öka trafiken Vill du hitta fler sätt att öka trafiken till din webbplats? På de här sidorna hittar du 25 tips som hjälper dig att locka kunder till din webbplats. Prova

Läs mer

Varumärkesfrämjande sponsringsmöjligheter

Varumärkesfrämjande sponsringsmöjligheter Stockholm 2014 Kistamässan, Stockholm 15-16 oktober 2014 Varumärkesfrämjande sponsringsmöjligheter Tack vare hundratals utställare och en mässa som växer varje år, har sponsring blivit ett utmärkt sätt

Läs mer

Direktonline. GRAFISK MANUAL

Direktonline. GRAFISK MANUAL Visuell kommunikation Direktonline Direktonline. GRAFISK MANUAL KONTAKT Telefon: 031-301 33 20 E-post: info@direktonline.se ADRESS Erik Dahlbergsgatan 9 411 26 Göteborg ONLINE Webbplats: www.direktonline.se

Läs mer

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02 Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland Senast reviderad 2012-03-02 Sök en specifik tjänst... 3 Första gången du registrerar en ansökan... 4 Vill ansöka och har redan ett användarkonto... 5

Läs mer

Allmännavillkor (Uppdaterad 09/09-2015)

Allmännavillkor (Uppdaterad 09/09-2015) Avtalsvillkor Allmännavillkor (Uppdaterad 09/09-2015) EMS Design Webbyrå (Erik Martin Sundell Design) Domäner och företag som ägs av EMS Design www.emsdesign.se www.sverigehemsidor.se www.kopa-hemsida.se

Läs mer

Villkor för användande av Postens funktion spåra brev och paket

Villkor för användande av Postens funktion spåra brev och paket Villkor för användande av Postens funktion spåra brev och paket 1 Allmänt 1.1 Posten AB (publ), nedan kallat Posten, erbjuder företag och privatpersoner att ladda ner och använda Postens datorprogram med

Läs mer

FrontPage Express. Ämne: Datorkunskap (Internet) Handledare: Thomas Granhäll

FrontPage Express. Ämne: Datorkunskap (Internet) Handledare: Thomas Granhäll FrontPage Express I programpaketet Internet Explorer 4.0 och 5.0 ingår också FrontPage Express som installeras vid en fullständig installation. Det är ett program som man kan använda för att skapa egna

Läs mer

Lampladan City. Grafisk manual

Lampladan City. Grafisk manual Grafisk manual Innehåll 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. Introduktion Logotyp Logotyp: Färgalternativ Logotyp: Färgalternativ Färger Färger: Förklaring Grafisk dekor Typografi Typografi: Tillämpling

Läs mer

Internetpolicy Styrdokument för Klevbergets Samfälligheter på Internet

Internetpolicy Styrdokument för Klevbergets Samfälligheter på Internet 2010-04-14 Utgåva 1.0 Internetpolicy Styrdokument för Klevbergets Samfälligheter på Internet Revisionshistorik Utgåva Datum Kommentar 1.0 2010-04-14 Upprättad Klevbergets samfälligheter på Internet Detta

Läs mer

12 Webb och kurshemsidor

12 Webb och kurshemsidor 12 Webb och kurshemsidor Många lärare använder sig av kurswebbsidor eller egna personliga webbsidor som ett ställe att samla information och dokumentation kring sitt arbete. Om du ska skapa en webbsida,

Läs mer

Innan du börjar göra din katalog så rekommenderar vi att du läser igenom den korta introduktionen på startsidan.

Innan du börjar göra din katalog så rekommenderar vi att du läser igenom den korta introduktionen på startsidan. Innan du börjar göra din katalog så rekommenderar vi att du läser igenom den korta introduktionen på startsidan. Där efter går du till rutan Skapa ny katalog och väljer där att Skapa ny produktkatalog.

Läs mer

TILLÄGGSVILLKOR FÖR BBM CHANNELS

TILLÄGGSVILLKOR FÖR BBM CHANNELS TILLÄGGSVILLKOR FÖR BBM CHANNELS Välkommen till BBM Channels. Detta är en social nätverksfunktion inom BBM som utökar ditt nätverk utanför din släkt och bekantskapskrets och ger dig möjlighet att hålla

Läs mer

IDENTITETSMANUAL VOLVOKORTET Version 1.1 28 maj 2012

IDENTITETSMANUAL VOLVOKORTET Version 1.1 28 maj 2012 IDENTITETSMANUAL VOLVOKORTET Version 1.1 28 maj 2012 02 Innehåll INNEHÅLL Identitet...03 Logotyp...04 Stödgrafik...09 Specialgrafik...10 Typografi...13 Implementering...15 Kontaktuppgifter...19 03 Identitet

Läs mer

Rekommendation om betalt/köpt innehåll

Rekommendation om betalt/köpt innehåll Rekommendation om betalt/köpt innehåll NATIVE ADVERTISING www.tu.se www.dagspress.se Inledning Native advertising och andra former av annonsörsbetalt/-sponsrat innehåll i redaktionella medier är en viktig

Läs mer

S T E G F Ö R S T E G. Skapa ett nytt RocketSync-konto... 2. Information om upphovsrätt och varumärken... 7. Innehållsförteckning

S T E G F Ö R S T E G. Skapa ett nytt RocketSync-konto... 2. Information om upphovsrätt och varumärken... 7. Innehållsförteckning S T E G F Ö R S T Innehållsförteckning Skapa ett nytt RocketSync-konto... 2 Information om upphovsrätt och varumärken... 7 E G Skapa ett nytt RocketSync-konto Min online-lagring är din egen personliga

Läs mer

Etiska riktlinjer för marknadsföring av växtskyddsmedel 2011-11-30

Etiska riktlinjer för marknadsföring av växtskyddsmedel 2011-11-30 Etiska riktlinjer för marknadsföring av växtskyddsmedel 2011-11-30 Etiska riktlinjer för marknadsföring av växtskyddsmedel Reviderade av styrelsen för Svenskt Växtskydd den 30 november 2011 1. Dessa riktlinjer

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (ios)

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (ios) Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (ios) Innan du använder din Brother-maskin Definitioner av anmärkningar Följande symboler och principer används i den här bruksanvisningen:

Läs mer

MimioMobile Bruksanvisning. mimio.com

MimioMobile Bruksanvisning. mimio.com MimioMobile Bruksanvisning mimio.com 2013 Mimio. Med ensamrätt. Reviderat 04.09.2013. Ingen del av detta dokument eller denna programvara får reproduceras eller överföras i någon form eller på något sätt,

Läs mer

Här är några tips om hur du kommer igång med vanliga uppgifter. Komma igång -serien

Här är några tips om hur du kommer igång med vanliga uppgifter. Komma igång -serien Här är några tips om hur du kommer igång med vanliga uppgifter. Komma igång -serien 2 Microsoft Dynamics CRM 2013 och Microsoft Dynamics CRM Online hösten 2013 Först ska du välja rätt arbetsområde försäljning,

Läs mer

GRAFISK MANUAL 6/2012

GRAFISK MANUAL 6/2012 GRAFISK MANUAL 6/2012 2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 01 Baselement Svenska folkpartiets logotyp Vår logo: dimensioner och skyddsområde Logoversioner och minimistorlek Logons användning Applikationer

Läs mer

GRAFISK PROFILMANUAL

GRAFISK PROFILMANUAL GRAFISK PROFILMANUAL JUNI 2017 INLEDNING Vår grafiska identitet är det snabbaste och starkaste uttrycksmedlet för vårt varumärke. Därför är det av största vikt att vi följer de grafiska riktlinjer som

Läs mer

Komma igång med Klassrum. En lärarhandledning om appen Klassrum för Mac

Komma igång med Klassrum. En lärarhandledning om appen Klassrum för Mac Komma igång med Klassrum En lärarhandledning om appen Klassrum för Mac Presentation av Klassrum för Mac Klassrum är en mångsidig app för ipad och Mac som hjälper dig att vägleda eleverna i lärandet, dela

Läs mer

Nyheter i IA-systemet

Nyheter i IA-systemet Nyheter i IA-systemet från 2015-09-27 Sida 2 av 11 INNEHÅLL 1. ALLMÄNT OM VERSIONEN... 3 2. NYTT GRÄNSSNITT... 4 2.1. Logga ut-knappen... 4 2.2. Hjälp och information om systemet... 4 2.3. Vallistor...

Läs mer

Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014

Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014 Fejjan för alla 1.0 Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014 Fejjan för alla gör det lättare för personer med olika typer av funktionsnedsättningar

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Grafisk manual Vårdsamverkan Skaraborg

Grafisk manual Vårdsamverkan Skaraborg Grafisk manual AaBbCcDdEe FfGgHhIiJjKk LlMmNnOoPp QqRrSsTtnOoPpQq RrSsTtUuVv WwXxYyZzÅåÄäÖö Varför en grafisk manual? s visuella profil syftar till att skapa en tydlig, enhetlig och konsekvent kommunikation

Läs mer

Samtliga delar av märket är varumärkesskyddade.

Samtliga delar av märket är varumärkesskyddade. 1(8) 2(8) När företag och organisationer vill markera tillhörighet till Dalarna finns det ett märke att använda. Märket har tagits fram under arbetet med projektet Bilden av Dalarna och har formen av en

Läs mer

Bilaga Digital profilmanual

Bilaga Digital profilmanual Bilaga Digital profilmanual Version 1 Januari 2011 SID 2 Innehåll Inledning... 3 Logotyp... 4 Placering... 4 Alternativ placering... 5 Färger... 6 Färgpalett... 6 Färganvändning... 7 Färghierarki... 8

Läs mer

/Nordens största varuhus/nordens største varehus/pohjoismaiden suurin tavaratalo/cdon.com. /grafisk manual

/Nordens största varuhus/nordens største varehus/pohjoismaiden suurin tavaratalo/cdon.com. /grafisk manual /Nordens största varuhus/nordens største varehus/pohjoismaiden suurin tavaratalo/cdon.com /grafisk manual /grafisk manual Ett samlat intryck ger ett bättre intryck, detta är anledningen till att denna

Läs mer

/NORDENS STÖRSTA VARUHUS/NORDENS STØRSTE VAREHUS/POHJOISMAIDEN SUURIN TAVARATALO/CDON.COM /GRAFISK MANUAL

/NORDENS STÖRSTA VARUHUS/NORDENS STØRSTE VAREHUS/POHJOISMAIDEN SUURIN TAVARATALO/CDON.COM /GRAFISK MANUAL /NORDENS STÖRSTA VARUHUS/NORDENS STØRSTE VAREHUS/POHJOISMAIDEN SUURIN TAVARATALO/CDON.COM /GRAFISK MANUAL /GRAFISK MANUAL Ett samlat intryck ger ett bättre intryck, detta är anledningen till att denna

Läs mer

Det här dokumentet är tänkt som en minnesanteckning. programmet och är alltså inte tänkt att förklara allt.

Det här dokumentet är tänkt som en minnesanteckning. programmet och är alltså inte tänkt att förklara allt. Det här dokumentet är tänkt som en minnesanteckning från min genomgång av programmet och är alltså inte tänkt att förklara allt. Den förutsätter att du ska göra layout till den tidningsartikel du skrivit

Läs mer

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare PRERELEASE 03/07/2011 Juridisk information Juridisk information Juridisk information finns på http://help.adobe.com/sv_se/legalnotices/index.html. iii

Läs mer

Lathund för SFÖ:s profilformulär

Lathund för SFÖ:s profilformulär Lathund för SFÖ:s profilformulär Introduktion Via webbformuläret kan du själv ändra och uppdatera dina data när som helst. Det viktigaste i den här lathunden finns även sammanfattat under menyn överst

Läs mer

E U : S E K O L O G I S K A L O G O

E U : S E K O L O G I S K A L O G O EU:S EKOLOGISKA LOGO EU:S EKOLOGISKA LOGO INLEDNING Två välkända symboler utgör grunden för EU:s ekologiska logo: EU-flaggan officiell symbol för EU sedan 1986 och ett löv som i olika former symboliserar

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR ANTIQNET

ANVÄNDARVILLKOR ANTIQNET Allmänt ANVÄNDARVILLKOR ANTIQNET Dessa allmänna villkor ("Allmänna Villkoren"), tillsammans med övriga villkor som finns på AntiqNets webbplats ("Webbplatsen") samt övriga villkor som AntiqNet i vissa

Läs mer

WHOIS policy för.eu-domännamn

WHOIS policy för.eu-domännamn WHOIS policy för.eu-domännamn 1/7 DEFINITIONER Termer som definieras i allmänna villkor och/eller i tvistlösningsreglerna för domänen.eu skrivs i kursiv stil i detta dokument. AVSNITT 1. INTEGRITETSPOLICY

Läs mer

Varumärkeshandbok för byråer JUNI 2016

Varumärkeshandbok för byråer JUNI 2016 Varumärkeshandbok för byråer JUNI 2016 INNEHÅLL 03 Introduktion 04 Google Partners och dess medlemmar 15 Statiskt Partners-märke 05 Specialiseringar för företag 16 Använda det statiska märket 17 Otillåten

Läs mer

FÄRGER GRAFISKA ELEMENT BILD- OCH TEXTMANÉER ANVÄNDNING SLUTORD

FÄRGER GRAFISKA ELEMENT BILD- OCH TEXTMANÉER ANVÄNDNING SLUTORD GRAFISK MANUAL IDENTITET INNEHÅLL Grafisk design och kommunikation är en sektion med en stark identitet. Vi vet vilka vi är och hur vi gör. Denna manual har gjorts för att alla andra också ska veta vilka

Läs mer

Grafisk manual. För Falu Tank

Grafisk manual. För Falu Tank Grafisk manual För Falu Tank Grafisk profil Vad är en grafisk profil? En grafisk profil är en samling riktlinjer för hur tryckt och elektronisk information ska se ut. Den grafiska profilen består av tre

Läs mer

Primär. Sekundär. färger 1.0

Primär. Sekundär. färger 1.0 grafisk manual 1.0 färger Primär Den orangea färgen är Apelsinblommans husfärg och är tagen från apelsinen för att skapa en tydlig återkoppling till företagets namn. Orange är en energifylld färg som

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

GRAFISKA RIKTLINJER. för Statskontoret. Version

GRAFISKA RIKTLINJER. för Statskontoret. Version GRAFISKA RIKTLINJER för Statskontoret Version 5. 2018-01-09 Innehåll Logotype svensk och engelsk Färgpalett Typografi Rapportomslag Annonsering Visitkort Logotype svensk och engelsk Logotypen förekommer

Läs mer

INNEHÅLL. Vår grafiska identitet... 3. Logotyper... 4. Färger... 5. Typografi... 6. Profilmaterial... 7. Profil-CD... 8

INNEHÅLL. Vår grafiska identitet... 3. Logotyper... 4. Färger... 5. Typografi... 6. Profilmaterial... 7. Profil-CD... 8 P R O F I L M A N U A L INNEHÅLL Vår grafiska identitet............... 3 Logotyper..................... 4 Färger........................ 5 Typografi...................... 6 Profilmaterial...................

Läs mer

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok Läs det här dokumentet innan du installerar Mac OS X. Det innehåller viktig information om att installera Mac OS X. Systemkrav Om du ska uppgradera till

Läs mer

Senast uppdaterad 18 juni, 2014. Ersätter villkoren från den 2 maj 2013 i dess helhet.

Senast uppdaterad 18 juni, 2014. Ersätter villkoren från den 2 maj 2013 i dess helhet. Ytterligare användningsvillkor för Acrobat.com Senast uppdaterad 18 juni, 2014. Ersätter villkoren från den 2 maj 2013 i dess helhet. ADOBES ONLINETJÄNSTER SOM ÄR TILLGÄNGLIGA VIA ACROBAT.SE YTTERLIGARE

Läs mer

Genom att följa instruktionerna når vi konsekvens, tydlighet och trovärdighet i vår kommunikation.

Genom att följa instruktionerna når vi konsekvens, tydlighet och trovärdighet i vår kommunikation. Hotell Grafisk Profil Vår grafiska profil är en viktig del av vår identitet och ett grundläggande verktyg i våra relationer. Därför är det avgörande att vi använder vår grafiska profil rätt och att alla

Läs mer

Lean Interior. Style guide. version 1.0

Lean Interior. Style guide. version 1.0 L I Style guide version 1.0 Identitet L i är den självklara valet för den inredningsintresserade som eftersöker ett både förnyat och personligt utformat hem, utan att lämna några permanenta avtryck i bostaden.

Läs mer

GRAFISK PROFIL TIDAHOLMS KOMMUN

GRAFISK PROFIL TIDAHOLMS KOMMUN GRAFISK PROFIL TIDAHOLMS KOMMUN INNEHÅLL 2 3 4 5 6 7 9 10 10 10 Varför grafisk profil? Övergripande riktlinjer Logotyper Kommunvapen Tidaholmslogotyp Grafiska element Verksamhetsspecifika symboler Skyltar

Läs mer

Struktanalys. Analys av strukturerade produkter. grafisk manual v1.0

Struktanalys. Analys av strukturerade produkter. grafisk manual v1.0 grafisk manual v1.0 Innehåll: Inledning Varumärket... 3 Logotyp Grundregler & utföranden... 4 Tillämpning... 5 Luft & storlek... 6 Färgpalett Primära färger & komplementfärger... 7 Färgpalett... 8 Typsnitt

Läs mer

Att använda talsyntesen ClaroRead Pro Version 6

Att använda talsyntesen ClaroRead Pro Version 6 Att använda talsyntesen ClaroRead Pro Version 6 Talsyntesen kan läsa upp all text som går att markera. Till exempel Word-dokument, på Internet, e-post mm. Den kan även läsa PDFfiler, bilder och inskannade

Läs mer

Grafisk manual. Studentkåren i Sundsvall 2013

Grafisk manual. Studentkåren i Sundsvall 2013 Grafisk manual Studentkåren i Sundsvall 2013 STUDENTKÅREN I SUNDSVALL GRAFISK MANUAL INLEDNING 2 Inledning Detta dokument reglerar Sundsvalls studentkårs grafiska profil med logotyper, typsnitt, färger

Läs mer

Denna Sekretesspolicy gäller endast för webbsidor som direkt länkar till denna policy när du klickar på "Sekretesspolicy" längst ner på webbsidorna.

Denna Sekretesspolicy gäller endast för webbsidor som direkt länkar till denna policy när du klickar på Sekretesspolicy längst ner på webbsidorna. Sekretesspolicy Elanco, en division inom Eli Lilly and Company (Lilly), (härefter "Elanco" eller "Lilly" i denna Sekretesspolicy) respekterar integriteten hos dem som besöker våra webbsidor och det är

Läs mer

ibooks Author Komma igång

ibooks Author Komma igång ibooks Author Komma igång Välkommen till ibooks Author, ett lätt sätt att skapa snygga och interaktiva Multi-Touch-böcker för ipad och Mac. Börja med proffsiga Apple-designade mallar med mängder av eleganta

Läs mer

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Version 1.0 Introduktion Skapa ett MSPA-konto Aktivera Office 365 i Telia Business Apps Verifiera företagets domännamn Lägg till användare

Läs mer

Manual HSB Webb brf 2004 03 23

Manual HSB Webb brf 2004 03 23 NYHETER Manual HSB Webb brf 2004 03 23 Nu kan man sätta en hemavdelning på ett arbetsflöde, så att det bara blir synligt från den avdelningen och nedåt i strukturen under en förening. Ett arbetsflöde blir

Läs mer

O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation

O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation Denna guide är avsedd att hjälpa användare vars epost har blivit flyttad till Exchange Online och Office 365, samt för

Läs mer

Inledning 4 6. Märke. Typsnitt 7 9. 10. Färger

Inledning 4 6. Märke. Typsnitt 7 9. 10. Färger GRAFISK PROFIL INNEHÅLL 3. Inledning 4 6. Märke Huvudmärke. Varianter. Tillämpning. 7 9. Typsnitt Huvudtypsnitt. Webbtypsnitt. 10. Färger Huvudfärger. Komplementfärger. Webbfärger INLEDNING Den grafiska

Läs mer

Grafisk Manual. Version 1.0

Grafisk Manual. Version 1.0 Grafisk Manual Version 1.0 Innehåll Inledning...3 Logotyp...4-5 Symbol och ordbild...4 Lokalavdelningar...5 Logotypens säkerhetszon...5 Storlekar...5 Grafiskt mönster...6 Flagga... 7 Färger...8 Typografi...9

Läs mer

Grafisk manual för Sveriges Viktigaste Jobb. ringen

Grafisk manual för Sveriges Viktigaste Jobb. ringen grafisk manual Grafisk manual för Sveriges Viktigaste Jobb ringen Vår symbol ringen med texten Sveriges Viktigaste Jobb ska finnas på alla enheter. Ringen är den minsta gemensamma nämnaren för satsningen

Läs mer

Ansök om Autogiro hos din golfklubb

Ansök om Autogiro hos din golfklubb Ansök om Autogiro hos din golfklubb Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Skapa en användare... 3 Fyll i en ansökan... 5 Skriv ut, signera och lämna in din blankett till din golfklubb... 6 Vid

Läs mer

Din manual CANON LBP-3300 http://sv.yourpdfguides.com/dref/536449

Din manual CANON LBP-3300 http://sv.yourpdfguides.com/dref/536449 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för CANON LBP-3300. Du hittar svar på alla dina frågor i CANON LBP-3300 instruktionsbok

Läs mer

Grafisk manual GAKE DOJO. Riktigt bra självförsvar!

Grafisk manual GAKE DOJO. Riktigt bra självförsvar! Grafisk manual 2007 JUJUTSU Riktigt bra självförsvar! Högskolan för Lärande och Kommunikation i Jönköping Andrea Drljaca, Viktor Larsson och Jesper Jarl Grafisk manual 2007-06-08 INNEHÅLL GRAFISK MANUAL...4

Läs mer

Microsajt vaccinplus.se, endast speglande information i IGM godkända "snabbguiden"

Microsajt vaccinplus.se, endast speglande information i IGM godkända snabbguiden Microsajt vaccinplus.se, endast speglande information i IGM godkända "snabbguiden" (IGM ärendenr: RV058-15. SPMSD valideringsnrse00533) klickar man här får man upp pdf på IGM godkända & spmsd validerade

Läs mer

KOM-IGÅNG-GUIDE. Kom igång och redigera din hemsida! SmelinkWeb4 editor 2

KOM-IGÅNG-GUIDE. Kom igång och redigera din hemsida! SmelinkWeb4 editor 2 KOM-IGÅNG-GUIDE Kom igång och redigera din hemsida! SmelinkWeb4 editor 2 Smelink.se l Storgatan 14 l 352 31 Växjö l support@smelink.se l www.smelink.se Uppdaterad: 121019 Del 1 Logga in Välkommen att ta

Läs mer

Pyramid SMS. Pyramid Business Studio version 3.40A (070724)

Pyramid SMS. Pyramid Business Studio version 3.40A (070724) Pyramid SMS Pyramid Business Studio version 3.40A (070724) Manual för SMS-hantering i version 3.40A, för Pyramid Business Studio för användning med Microsoft Windows. För senare förändringar eller tillägg,

Läs mer

Hur du registrerar en ansökan om pre-lei på NordLEI-webbportalen

Hur du registrerar en ansökan om pre-lei på NordLEI-webbportalen Hur du registrerar en ansökan om pre-lei på NordLEI-webbportalen Som en del av NordLEI-webbportalen kan kunder ansöka om pre-lei för sina juridiska personer. Dessutom tillåter NordLEI även både så kallad

Läs mer

Licens för användning av Arbetsförmedlingens API för lediga jobb

Licens för användning av Arbetsförmedlingens API för lediga jobb Sida: 0 av 5 Licens för användning av Arbetsförmedlingens API för lediga jobb Version 1.0 Sida: 1 av 5 Innehållsförteckning Bakgrund... 2 1. Licens... 2 2. Immateriella rättigheter... 2 3. Personuppgiftsbehandling...

Läs mer

PROFILMANUAL. Sametinget 2008

PROFILMANUAL. Sametinget 2008 PROFILMANUAL Sametinget 2008 INLEDNING En enhetlig grafisk profil för Sametinget är mycket viktig. Myndigheten måste uppfattas som en enhet, även om vi är geografiskt utspridda och inrymmer många olika

Läs mer

Creative Commons. en guide för lärare. En guide för lärare

Creative Commons. en guide för lärare. En guide för lärare Plastic globes at the Museum für Kommunikation, Berlin av Tup Wanders http://www.flickr.com/photos/tupwanders/79476476/ en guide för lärare Creative Commons En guide för lärare 1 Creative Commons Vad är

Läs mer

Grattis till ert goda kreditbetyg

Grattis till ert goda kreditbetyg Grattis till ert goda kreditbetyg Tack för att du valt Bisnodes kreditbetyg för att visa upp din kreditvärdighet. Ett bra kreditbetyg visar att ditt företag är framgångsrikt och tryggt. Förklara för kunder,

Läs mer

BankID Varumärkesguide version

BankID Varumärkesguide version BankID Varumärkesguide version 2019-02-18 INTRODUKTION Finansiell ID-Teknik BID AB ( BID ) äger, förvaltar och vidareutvecklar en e-legitimationstjänst under varumärket BankID. BankID utfärdas till privatpersoner

Läs mer

Bilaga Digital profilmanual

Bilaga Digital profilmanual Bilaga Digital profilmanual Version 3 December 2011 SID 2 Innehåll Inledning... 3 Logotyp... 4 Placering... 4 Alternativ placering... 5 Färger... 6 Färgpalett... 6 Färganvändning... 7 Färghierarki... 8

Läs mer

GRAFISK PROFIL HJÄLPREDA FÖR GRAFISK PRODUKTION

GRAFISK PROFIL HJÄLPREDA FÖR GRAFISK PRODUKTION GRAFISK PROFIL HJÄLPREDA FÖR GRAFISK PRODUKTION FÖRORD Synas på rätt sätt Den grafiska profilen är vårt ansikte utåt och den ger oss ett enhetligt utseende som stärker vårt varumärke. Genom att konsekvent

Läs mer

2.3 För att ditt medlemskap skall beviljas måste du vara över 18 år och vara registrerad kund på Webbplatsen

2.3 För att ditt medlemskap skall beviljas måste du vara över 18 år och vara registrerad kund på Webbplatsen ALLMÄNNA VILLKOR FÖR SVENSKA SPELS MEDLEMSTJÄNSTER 1. ALLMÄNT 1.1 Detta avtal fastställer villkoren ( Allmänna Villkor ) för AB Svenska Spels ( Svenska Spel ) tillhandahållande av interaktiva tjänster

Läs mer

Express Import system

Express Import system Express Import system Förenklad guide för mottagare TNT s Express Import system TNTs Express Import System gör det enkelt för dig att få dokument, paket eller pallar upphämtade från 168 länder med mottagaren

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) BESLUT 2010-02-03 363 ÄRENDENUMMER SÖKANDE Duma Nya Medier AB 805 95 Gävle MOTPART Skapa Dot Com AB 111 73 Stockholm SAKEN Alternativt tvistlösningsförfarande

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 2 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Innehåll Redigera befintlig sida... 3 Skriva text eller klistra in kopierad text... 5 Rubriker i brödtext...

Läs mer

GRAFISK MANUAL VÄGLEDNING OCH REGLER

GRAFISK MANUAL VÄGLEDNING OCH REGLER GRAFISK MANUAL VÄGLEDNING OCH REGLER 2011 Rädda Barnens Ungdomsförbund Grafisk form: Rabash webb- och designbyrå Välkommen 03. Rädda Barnens Ungdomsförbund bildades i Sverige år 2003. Som namnet avslöjar

Läs mer

Värmdö IFs grafiska profil 4. Logotyp 5-9. Färg 10. Typografi 11-12. Brevpapper 13. Visitkort 14. Korrespondenskort 15.

Värmdö IFs grafiska profil 4. Logotyp 5-9. Färg 10. Typografi 11-12. Brevpapper 13. Visitkort 14. Korrespondenskort 15. 1Grafisk manual 2 Innehåll Sida Värmdö IFs grafiska profil 4 Logotyp 5-9 Färg 10 Typografi 11-12 Brevpapper 13 Visitkort 14 Korrespondenskort 15 Kuvert 16-17 3 Värmdö IFs grafiska profil En enhetlig grafisk

Läs mer

Plus500UK Limited. Sekretesspolicy

Plus500UK Limited. Sekretesspolicy Plus500UK Limited Sekretesspolicy Sekretesspolicy Sekretesspolicy hos Plus500 Vår högsta prioritet är att skydda våra kunders och våra webbplatsbesökares personliga och ekonomiska information. I följande

Läs mer

Så här startar du P-touch Editor

Så här startar du P-touch Editor Så här startar du P-touch Editor Version 0 SWE Introduktion Viktig kommentar Innehållet i det här dokumentet och produktspecifikationerna kan ändras utan föregående meddelande. Brother förbehåller sig

Läs mer

Förord - Grafiska manualens syften och mål 3 - Huvudanvändning 3 - Distribution 3 - Beställning 3. Logotypen - Huvudlogotypen 4 - Logotyp enspalts 5

Förord - Grafiska manualens syften och mål 3 - Huvudanvändning 3 - Distribution 3 - Beställning 3. Logotypen - Huvudlogotypen 4 - Logotyp enspalts 5 GRAFISK MANUAL 2008 Den grafiska profilens grundpelare är logotypen som tillsammans med typografiska regler bildar en enhet som ger läsaren en tydlig signal om vem som är avsändaren Innehåll Förord - Grafiska

Läs mer

LOGOTYP SYMBOLER. - Företagssymbol. - Slogan. - Övriga symboler TYPOGRAFI FÄRGSKALA WEBBSIDA TRYCK. - Brevpapper. - Kuvert. - Visitkort.

LOGOTYP SYMBOLER. - Företagssymbol. - Slogan. - Övriga symboler TYPOGRAFI FÄRGSKALA WEBBSIDA TRYCK. - Brevpapper. - Kuvert. - Visitkort. 3 5 LOGOTYP SYMBOLER - Företagssymbol - Slogan - Övriga symboler 8 10 12 14 TYPOGRAFI FÄRGSKALA WEBBSIDA TRYCK - Brevpapper - Kuvert - Visitkort - Kläder LOGOTYP x x x x Logotypen används i alla sammanhang,

Läs mer

Dataföreningen i Sverige

Dataföreningen i Sverige print digitalt logotyp färger typografi version 0.6 Grafisk manual Sida 1 av 13 Design och ekonomi hänger samman All design handlar om kommuniktaion. Kommunikation som ger oss identitet och erkännande.

Läs mer

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt APA för nybörjare Den här texten är tänkt som en snabb introduktion hur du kan använda publiceringssystemet APA (Advanced Publication Application) för att redigera webbplatser. Texten kräver inga förkunskaper

Läs mer