Föreningens program för 2018/2019

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Föreningens program för 2018/2019"

Transkript

1 Föreningens program för 2018/2019 Augusti Älgsafari 26 augusti September Besök på MellisGård 23 september Oktober Bowling 13 oktober Kvällsföreläsning med Paula Tilly 15 oktober November Bad 10 November Träff med skoltema. Ombudsperson Agneta Söder, Autism Förbundets specialist på skolfrågor 21 november Kransbindning 26 november December Julavslutning 9 december Januari Restaurangbesök 28 januari Anhörigträffar - 27 augusti, 1 oktober, 5 november och 3 december Vi fortsätter med våra anhörigträffar varmt välkommen Övrigt kolla även i på vår hemsida för fler tips!! Valdebatt, möt samtliga partier från Regionfullmäktige 21 augusti Arrangör: Idé & Kunskapscentrum, inbjudan finns på vår hemsida Internationella Suicidpreventiva dagen 10 september Arrangör: se program, finns inuti detta blad och på vår hemsida Rikskonferens Flickor och kvinnor med autism oktober Arrangör: Autism Förbundet Flickor med ADHD Föreläsning, Maria Andersson 11 december Arrangör: Biljettbolaget

2 AUGUSTI Häng med på Älgsafari!! Söndagen den 26 augusti Tid: Vi samlas på parkeringen vid klockan 14:00 Plats: Smålandet Markaryds Älgsafari, Misterhult 2032, Markaryd Var med om en spännande tågresa genom älgens rike, stig in i de rymliga och bekväma vagnarna och gör en resa genom älgens rike! För att få en djupare förståelse för de 600 kg tunga djuren, guidar lokföraren under den cirka 55 minuter långa färden. Safaritåget går även genom ett bisonhägn. Älgarna är vana vid bilar och tycker mycket om tåget som går in i älgparken med jämna mellanrum under sommaren. Detta kan bero på att du som besökare får en kvist med dig innan avfärden mot älgparken. Välkommen till en unik älg park! Fika finns att köpa på plats, men det går även bra att ta med egen. Vill ni hellre åka i er egen bil går detta naturligtvis också bra säg till om detta vid din anmälan. Endast för våra medlemmar samt assistent eller medföljande anhörig. Vi bjuder på inträde & safarituren. Fast bilersättning utgår - 250kr. OBS! ANMÄLAN senast 19 augusti.

3 SEPTEMBER MellisGård - Prova på att köra häst och fika med oss i lantcaféet! Söndagen den 23 september Tid: Vi samlas på parkeringen klockan 14:00 Plats: MellisGård, Gottåsa Kärrsholm 1, Grimslöv Här får du chansen att testa på hur det känns att köra häst - hästkörning i tandemvagn, eller med ponny i rockardvagn. Handikappanpassad körning erbjuds också. Vi bjuder även på fika i deras nyrenoverade lantcafé Kaffe/saft med nygräddad våffla, sylt & grädde eller glass (meddela oss om du vill ha något annat) För dig med funktionshinder - en gratis tur i valfri vagn och för alla barn/syskon mellan 3 15 år en gratis tur med ponnyn. Övriga vuxna medlemmar betalar halva priset - 125kr. Endast för våra medlemmar samt assistent eller medföljande anhörig Meddela om du vill prova på att köra häst och vilken vagn. OBS! ANMÄLAN senast 16 september.

4 OKTOBER Bowling Lördagen den 13 oktober kl.10:00 12:00 Plats: Sim- och sporthallen, Alvesta Vi har som vanligt hyrt hela bowlinghallen, instruktör finns på plats om ni vill fråga eller behöver något tips om bowling. Ange vilken tid som passar dig och din familj/vän, 10:00-11:00 eller 11:00-12:00. Vi bjuder på fika, kaffe/te och dricka. Endast för våra medlemmar samt assistent eller medföljande anhörig. Tävling = eget initiativ. OBS! ANMÄLAN senast 7 oktober En del behöver mer - för att det ska bli lika!

5 PAULA TILLI Att vara vuxen med Aspergers Syndrom Måndagen den 15 oktober kl.18:00 20:30 Plats: IOGT NTO, Vattentorget 1, Växjö Med humor, värme och allvar berättar Paula om hur det är att leva med Aspergers syndrom. Hon berättar om missförstånd och konflikter med omgivningen som hon råkat ut för p.g.a. sitt annorlunda tankesätt. Hon berättar också om styrkor förknippade med diagnosen. Dessutom delar hon med sig av tips på saker som kan vara bra att tänka på när man möter personer med Aspergers syndrom. Föreläsningen vänder sig till dig som möter barn eller vuxna med autism, ADHD och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i ditt arbete, till dig som är förälder/anhörig och till dig med egen diagnos. Paula Tilli har fått diagnoserna Aspergers syndrom och ADD i vuxen ålder. Hon är utbildad Asperger-informatör på Ågesta Folkhögskola och föreläser både i Finland och Sverige. Paula har skrivit två böcker om hur det är att leva med Aspergers syndrom: På ett annat sätt: mina erfarenheter av Aspergers syndrom ett autismspektrumtillstånd som kom ut 2013 och Att vara vuxen med Aspergers syndrom som kom ut 2015.Hon har också framträtt i media flera gånger för att berätta om sin diagnos. Pris: 150kr för enskild medlem i autism- och aspergerföreningen 250kr för privatpersoner, yrkesverksamma företag, skolor, kommuner m.m studenter erhåller 50kr i rabatt vid uppvisat studentlegitimation Anmälan görs till vår mejl: kronoberg@autism.se, information: OBS! ANMÄLAN senast 8 oktober (Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas) Varmt välkommen!

6 NOVEMBER Familjedag - BAD Lördagen den 10 november kl.16:30 18:00 Plats: Sim- och sporthallen, Alvesta, Badvakt finns Vi har som vanligt hyrt hela simhallen simbassängen, barnpoolen, varmvattenbassängen, ångbastun och bubbelpoolen. Vill du styrketräna? säg till så försöker vi att ordna det. Bad fram till 18:00, sedan så har vi 30 minuter på oss att duscha och byta om. Egen fikakorg tas med om ni vill ha kaffe/kaka. Glöm inte hänglås till klädskåpet. Endast för våra medlemmar samt assistent eller medföljande anhörig OBS! ANMÄLAN senast 4 november Träff med skoltema Onsdagen den 21 november Kl. 18:30 20:30 Plats: i Växjö plats meddelas senare Myndigheter och skollagstiftning vad gäller? Vad kan vi som föräldrar göra? Vad gör vi som förening och förbund? Skoltemat är alltid aktuellt och allrahelst efter den senaste skolenkäten som visade på en svår situation i skolan för elever med autism. Träffa Autism- och Aspergerförbundets experter i skolfrågor; ombudsperson Agneta Söder från förbundets kansli i Stockholm. Föreningen bjuder på lätt fika och vårt bokbord är framställt. OBS! Öppen för alla - ANMÄLAN senast 14 november

7 Bind din egen krans eller dörrdekoration Måndagen den 26 november kl.17:30 19:00 Plats: Klockaregården, Öhr Gör din egen dörrkrans/dekoration. Samåkning kan ev. ordnas från Växjö Förtur för dig med funktionshinder. Endast för våra medlemmar OBS! Ålder från 18år först till kvarn. OBS! ANMÄLAN senast 19 november. Max 15 personer Först till Kvarn DECEMBER Vi bjuder på en fika Söndagen den 9 december kl.14:30 16:30 Plats: i Växjö plats meddelas senare Ta en paus i julstöket - Vi bjuder på kaffe/saft, valfri bulle och pepparkaka. Endast för våra medlemmar samt assistent eller medföljande anhörig OBS! ANMÄLAN senast 2 december. Begränsat antal platser.

8 Höstens Anhörigträffar Måndagar - 27 augusti, 1 oktober, 5 november och 3 december Tid: klockan 17:30 ca.19:30 Plats: Idé och kunskapscentrum, Södra Vallviksvägen 4B, Växjö Våra träffar fortsätter, och det är du som är anhörig till person med funktionshinder är välkommen på dessa träffar. Har du inte varit med förut så är du hjärtligt välkommen nu när vi startar upp igen. Vi träffas över en fika och samtalar om allt mellan himmel och jord. Boktips, olika föreläsningar, skolan, vården och LSS mm. OBS! Det vi samtalar om stannar inom gruppen tystnadsplikt. Preliminära datum kan komma att ändras. Kolla in på eller följ oss på facebook, OBS! Endast för medlem i Autism- och Aspergerföreningen Anmälan senast 1 vecka före träffens datum. Vi bjuder på kaffe/te/saft och fralla.

9 JANUARI 2019 Restaurangbesök Måndagen den 28 januari kl.17:30 19:00 Plats: Ristorante Bella Lanterna, Norra järnvägsgatan 6, Växjö Vi bjuder på mat & dryck på Ristorante Bella Lanterna, max 150kr / person. Välj mellan deras goda stenugnsbakade pizzor eller från a la carte Menyn, läsk eller vatten ingår. Du betalar själv för de ev. kostnader som överstiger 150kr. Endast för våra medlemmar. OBS! ANMÄLAN senast 21 januari. Förbeställning av mat kan förekomma. Förtur för personer med funktionshinder. Max 30 personer först till kvarn. VIKTIGT! Din medlemsavgift för 2019 måste vara betald för att vi ska ta upp din anmälan till denna kväll.

10 Special Nest är en webbtidning som bevakar det som händer inom neuropsykiatri. Tidningen är orädd i sitt förhållande till olika ståndpunkter och åsikter deras uppgift är att skildra, inte att ta ställning. De vänder sig till yrkesverksamma, intresserade, familjer, vuxna, ungdomar & barn samt bärare av egen funktionsnedsättning. Som medlem i Autism- och Aspergerförbundet betalar du endast 39kr/månad. Teckna din prenumeration på för att få rabatten - sätt ett kryss i rutan Medlem hos IDUS Förlag ger dig som medlem 15 % rabatt på böcker som beställs via deras hemsida Är du intresserad? Hör av dig till oss via sms så sms:ar vi över rabattkoden till dig. Vi på Idus förlag brinner extra mycket för böcker som berör, som är normkreativa och som skapar igenkänning hos alla olika - men lika viktiga - barn! Vi ger ut flera fina och viktiga böcker som berör olika funktionsvariationer, eller funktionsuppsättningar, som vi gärna kallar dem. Böcker kan vara en fin hjälp vid samtal med barn. Här har vi samlat ihop barnböcker som man kan använda vid samtal om just funktionsvariationer Vi fick ett mejl om denna App DayBuddy, pris: 40kr Ideén till DayBuddy föddes ur ett behov - Behovet fanns hos min son som, med en AST-diagnos, i skolan kämpade med att finna struktur i sin vardag med skola, läxor, aktiviteter och allt annat som hör livet till. Appen DayBuddy ger denna struktur, digitalt och skalbart, så att alla de vuxna som finns i elevens närhet kan ta del av, samt hjälpa till att mata informationen som behövs för att eleven skall uppleva att de har kontroll på sin vardag Alexander D Afflitto Läs mer på

11 TIPS från styrelsen Glöm inte att kolla in på vår hemsida, där läger vi kontinuerligt ut information om kommande föreläsningar m.m - här kommer det tips på några Anhörigcirkel - För dig som är förälder till ett vuxet barn med funktionsnedsättning och eller psykisk ohälsa När? Se vår hemsida för fullständigt program Arrangör: Omsorgsförvaltningen och Arbete och Välfärd, Växjö kommun Syskongrupp - För dig som har en syster eller bror med funktionsnedsättning och eller psykisk ohälsa. För dig över18 år. När? Se vår hemsida för fullständigt program Arrangör: Omsorgsförvaltningen och Arbete och Välfärd, Växjö kommun Syskoncirkel - För dig som har en förälder med funktionsnedsättning och eller psykisk ohälsa. För dig som är dotter eller son och som är över18 år. När? Se vår hemsida för fullständigt program Arrangör: Omsorgsförvaltningen och Arbete och Välfärd, Växjö kommun Föreläsningsserien Det Handlar om oss Kostnadsfria föreläsningar, ingen föranmälan krävs. När? 3 september, 8 oktober, 5 november och 3 december 17:00-19:00 Var? Galaxen, Växjö Bibliotek Arrangör: Omsorgsförvaltningen och Arbete och Välfärd, Växjö kommun i samarbete med Växjö bibliotek Paneldebatt Möt samtliga partier från Regionfullmäktige När? 21 augusti 17:30-21:00 Var? Sigfridsområdet, Emil Lindells väg 15, Växjö - centrumbyggnaden,oden Internationella Suicidpreventiva dagen Se program på nästa sida När? 10 september 18:00-20:00 Autism- och Aspergerförbundets Rikskonferens 2018 Se program och pris på När? oktober Var? Linköping Konferens & Kongress Pris: 1900kr Flickor med ADHD, Maria Andersson, VÄXJÖ " Vad innebär egentligen ADHD för flickor? Hur kan man upptäcka, hjälpa och stödja?visar flickor andra symptom än pojkar? Och vilka flickor är det? Vilken flicka möter du? Den impulsiva, kreativa och bråkiga flickan? Eller den blyga, ensamma flickan som är så svår att nå?" När? 11 decemberber 18:00-21:00 Var? Meddelas senare, Växjö. Pris: 250kr för anhörig, Biljett bokas på

12 INTERNATIONELLA SUICIDPREVENTIVA DAGEN 10 SEPTEMBER 2018 VÄXJÖ År 2003 beslutade WHO i samarbete med den internationella organisationen IASP (International Association for Suicide Prevention) att varje år den 10 september uppmärksamma självmord och därmed inrätta en internationell suicidpreventiv dag. Årets tema är Working Together to Prevent Suicide. I Kronobergs län vill vi uppmärksamma denna dag genom att bjuda in till föreläsning, minnesstund och ljusmanifestation. PROGRAM Inledning, Anders Elfström, sjukhuspastor i Växjö Sång och musik, Yvonne Steen Ohlander, organist i Svenska Kyrkan Föreläsning Arbeta tillsammans för att förebygga suicid - ett livsviktigt samarbete, Margit Ferm, ordförande i SPES-kretsen (SuicidPrevention och EfterlevandeStöd) i Region Jönköpings län Några ord från, Ingrid Burman, landshövding i Kronobergs län ca Ljusmanifestation vid Vattentorget. Vi går tillsammans till Växjösjön och tänder ljuslyktor i vattnet för att hedra de som tagit sina liv. Ett antal lyktor finns men det går också bra att ta med egna. Café Fontaine är öppet för fika och samvaro. TID OCH PLATS: 10 september 2018 i Växjö Domkyrka och Vattentorget vid Växjösjön. AVGIFT: Evenemanget är kostnadsfritt. Ingen anmälan behövs. För information kontakta Magnus Mjörnman, SPES-kretsen i Kronobergs län, mjoernman.magnus@gmail.com eller Jonas Ericsson, Region Kronoberg jonas.ericsson@kronoberg.se.

13 AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDETS RIKSKONFERENS 2018 FLICKOR OCH KVINNOR MED AUTISM Linköping Konsert & Kongress oktober 2018 För mer info se Att ha autism, vilken grej. Men ingen ser för jag är tjej...

14 Kostnadsfria Webbutbildningar Över har gått denna gratis kurs. Är du en av dem? E-autism. Hela kursen tar ett par timmar att genomföra. Det är en introduktion till autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd och den passar både till dig som är ny på jobbet i skolan, boende, daglig verksamhet men också till dig som är förälder /närstående eller om du har egen diagnos. En webbutbildning som vänder sig till förälder med barn i åldern 0 6 år har tagits fram av Region Skåne, Habilitering & Hjälpmedel tillsammans med Autism och Aspergerföreningen Skåne tog Förbundet fram en ny LSS plattform som du kan ladda ner i PDF-format från deras hemsida Där hittar du även Skolplattformen som togs fram 2016 och den senaste skriften som kom i maj 2017 Autism och tillgänglighet i vården som ger konkreta förslag på strategier att använda vid mötet med personer med autism. Skapa egna bildscheman på KomHIT kan du ladda ner och skapa kommunikationsstödjande material och i projektet bildstod.se kan du skapa egna bildstödsscheman tex. inför ett tandläkarbesök.

15 MEDLEM Autism- & AspergerFörbundet har medlemmar och i Kronoberg är vi nu ca.300 medlemmar. Föreningen startades upp redan1992. Som medlem får du: 4 nummer av vår tidning ÖGONBLICK med tips, goda exempel och artiklar om lagar och forskning m.m Stöd från Riksförbundets experter t.ex inom skola, pedagogik, lagar och försäkringar. Kontakt och möten i länet med andra som är i en liknande situation och har samma erfarenhet som du. Aktiviteter som i största mån anpassas och utförs tillsammans med övriga medlemmar i vår förening. HEMSIDA På vår hemsida försöker vi kontinuerligt att lägga upp nyttig information och länkar - tipsa oss gärna! MEJL För att spara tid, pengar och miljö, vill vi i så stor utsträckning som möjligt kunna använda oss av mejl istället för post när vi skickar ut information om föreningens aktiviteter. Har du inte mejl så kommer du naturligtvis att få information om aktiviteter med post som vanligt. Några mejladresser i vårt medlemsregister är felaktiga, har du inte fått mejl av oss - sänd in din mejladress igen så kontrollerar vi mot registret. TIPS Vi vill gärna få in tips från våra medlemmar Vad händer där du bor? Vad händer runt om i länet? Har du några tips på bra aktiviteter? Vill ni hjälpa till när vi har våra aktiviteter eller när vi ställer ut på föreläsningar/mässor? Hör av er till oss: kronoberg@autism.se Vi hoppas att vi har någon aktivitet i vårt program kan locka dig och att vi träffas någon av dessa dagar. Till vissa av aktiviteterna ger vi våra medlemmar med eget funktionshinder företräde och några är endast avsedda för de lite äldre medlemmarna. Tänk på att de flesta av våra aktiviteter är gratis för betalande medlem och att du som medlem alltid är försäkrad när du deltar i våra aktiviteter. FACEBOOK Du hänger väl med oss på Facebook? Ni hittar oss på Autism & Aspergerföreningen i Kronobergs Län

16 ANMÄLAN FÖR AKTIVITETER GÖRS TILL: Föreningens mejl: eller som sms: Vi behöver få in anmälan för att vi ordnar med lokal, fika, mat, inträde etc. Vid anmälan vill vi att ni ALLTID anger: Antalet deltagare namn Ibland så behöver vi även medlemsnummer/ visar upp medlemskort telefonnummer ålder på barn ev. särskilda behov VIKTIGT Lämna återbud om du får förhinder då hjälper du oss att hålla nere föreningens kostnader!! Medlemsavgift 2018 / år: Huvudmedlem 220 kr och familjemedlem 50kr / person (boende på samma adress). Som medlem är du försäkrad när du deltar på våra aktiviteter. Osäker på om alla i din familj har betalt medlemskap?? hör av dig till oss. Medlemskap kan inte överlåtas! Familjemedlem/anhörig och assistent som inte är medlem betalar ALLTID för hela den kostnad som föreningen får betala per person och aktivitet om inget annat anges. MEDLEMSKORT - Du hittar ditt medlemskort på / mina sidor På din faktura finns lösenord och användarnamn (samma som ditt medlemsnummer) Medlemskortet visas bara om du har betalt in medlemsavgiften och endast för ett år i taget. OBS! Ändring av tider kan ske. ibland kan de yttre omständigheterna göra att vi behöver ändra något eller att vi helt enkelt har skrivit fel. Vi vill därför uppmärksamma er att även titta på hemsidan eller följa oss på Facebook. Frågor? skicka gärna ett sms: så hör vi av oss så fort som vi kan

Föreningens program - Våren 2019

Föreningens program - Våren 2019 Föreningens program - Våren 2019 Februari Anhörigträff 4 februari Bowling 23 februari Mars Bad 23 mars April Världsautismdagen, Föreläsning med Lulu Andersen 2 april Anhörigträff 8 april Konstnär för en

Läs mer

Info Blad / Kommande aktiviteter 2017/2018. Förtur för dig med funktionshinder OBS! Ålder från 18 år (först till kvarn)

Info Blad / Kommande aktiviteter 2017/2018. Förtur för dig med funktionshinder OBS! Ålder från 18 år (först till kvarn) Info Blad / 2-2017 Kommande aktiviteter 2017/2018 20 augusti Vi rider Islandshäst Emmas Islandshästar Förtur för dig med funktionshinder OBS! Ålder från 15 år (först till kvarn) 2 september Minigolf Spetsamossen,

Läs mer

Aktiviteter - Våren 2018

Aktiviteter - Våren 2018 Aktiviteter - Våren 2018 Medlemsdagar 19 februari Restaurangbesök Ristorante Bella Lanterna, Växjö 10 mars Bowling, Alvesta Bowlinghall 24 mars Bad, Alvesta simhall 6 maj Leksaks- & Bilmuséet i Rydaholm

Läs mer

MEDLEMSAKTIVITETER. Våren 2017

MEDLEMSAKTIVITETER. Våren 2017 MEDLEMSAKTIVITETER Våren 2017 Först av allt vill vi från Styrelsen önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!! Vi hoppas att vi har någon aktivitet i vårt program kan locka dig och att vi träffas någon av

Läs mer

Vi från styrelsen vill önska alla välkomna till vårens aktiviteter!

Vi från styrelsen vill önska alla välkomna till vårens aktiviteter! Vi från styrelsen vill önska alla välkomna till vårens aktiviteter! Här kommer lite information om kommande aktiviteter och några andra tips som vi har fått sänt till oss. Vi hoppas att vi har något som

Läs mer

MEDLEMSAKTIVITETER. Augusti - Januari

MEDLEMSAKTIVITETER. Augusti - Januari MEDLEMSAKTIVITETER Augusti - Januari På vår hemsida www.autism.se/kronoberg försöker vi kontinuerligt att lägga upp nyttig information och länkar - tipsa oss gärna! Där kan du även läsa om vad vi i styrelsen

Läs mer

Attentionaktuellt. Våren spirar. Anhörigträff för dig som är Förälder/anhörig till litet eller stort barn med NPF. mars 2017

Attentionaktuellt. Våren spirar. Anhörigträff för dig som är Förälder/anhörig till litet eller stort barn med NPF. mars 2017 Våren spirar Fåglarna kvittrar och dagarna blir längre. Vi har medlemsträffar, årsmöte, föreläsningar, podcast och annat på gång i föreningen. Nu är vi över 900 medlemmar rekord! TACK för att du vill vara

Läs mer

DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET

DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET Autism- och Aspergerförbundet arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd.

Läs mer

Mötesplatser för anhöriga Program våren 2015

Mötesplatser för anhöriga Program våren 2015 Mötesplatser för anhöriga Program våren 2015 taby.se/anhorigstod samtalsgrupper Mötesplatser för anhöriga Anhörigstödet arrangerar mötesplatser där du får information som kan vägleda och inspirera dig.

Läs mer

Foto: Per-Arne Andersson

Foto: Per-Arne Andersson Foto: Per-Arne Andersson Föreningsbladet Program våren 2018 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad

Läs mer

Habiliteringen i Dalarna

Habiliteringen i Dalarna Habiliteringen i Dalarna Länsgemensamma Gruppverksamheter och Informationstillfällen för personer med funktionsnedsättning samt för närstående, personal och nätverk 2019 Se även Habiliteringens hemsida

Läs mer

INFORMATION OM FÖRENINGAR INOM OMRÅDET PSYKISK HÄLSA I KARLSTAD

INFORMATION OM FÖRENINGAR INOM OMRÅDET PSYKISK HÄLSA I KARLSTAD INFORMATION OM FÖRENINGAR INOM OMRÅDET PSYKISK HÄLSA I KARLSTAD Arbetsmarknads - och socialförvaltningen Vuxenavdelningen 2018-07-02 Arbetsmarknads- och socialnämnden ser civilsamhället (frivilliga organisationer,

Läs mer

FÖRENINGSNYTT. Autism & Aspergerföreningen Värmland Februari Kalender

FÖRENINGSNYTT. Autism & Aspergerföreningen Värmland Februari Kalender Autism & Aspergerföreningen Värmland Februari 2019 FÖRENINGSNYTT Här kommer medlemsutskick från Autism- och Asperger föreningen Värmland med hittills planerade aktiviteter för våren. Vi planerar aktiviteter

Läs mer

MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016

MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016 MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016 Föreningen är till för dig i Värmlands län som har intresse av autismspektrumtillstånd. Är du anhörig till någon med autismspektrumtillstånd eller har du egen diagnos och vill

Läs mer

Föreningsbladet Program höst en 2017

Föreningsbladet Program höst en 2017 Foto: Rudi Zaloga Föreningsbladet Program hösten 2017 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad som finns

Läs mer

AUTISMFORUM. Ett kunskapscenter för autism, Aspergers syndrom och andra autismspektrumtillstånd. www.autismforum.se

AUTISMFORUM. Ett kunskapscenter för autism, Aspergers syndrom och andra autismspektrumtillstånd. www.autismforum.se AUTISMFORUM Ett kunskapscenter för autism, Aspergers syndrom och andra autismspektrumtillstånd www.autismforum.se Autism och Aspergers syndrom Autism och Aspergers syndrom är funktionsnedsättningar som

Läs mer

Medlemsprogram våren 2016

Medlemsprogram våren 2016 Medlemsprogram våren 2016 Vill du ha kontakt med andra som lever med eller lever nära någon med autismspektrumtillstånd? Kom och var med på någon aktivitet eller kom till någon av våra träffgrupper. Du

Läs mer

Uppsala. Augusti 2018

Uppsala. Augusti 2018 Uppsala Augusti 2018 Innehåll Byte av lokal för träffar... sid 2 Höstens cafékvällar och NPF-träffar... sid 3 Höstens föräldra- och anhörigträffar... sid 4 Föreläsningar m.m. på Infoteket... sid 5 Gratis

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Jonathan Andersson jobbar tisdagskvällar Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

Barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna

Barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna GRUPP- KATALOG Hösten 2019 Barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna 2 Föräldrainformation, kurser och gruppbehandlingar inom BUP Här finns information om kurser, gruppverksamhet och gruppbehandlingar som finns

Läs mer

BASUTBILDNING NEUROPSYKIATRI

BASUTBILDNING NEUROPSYKIATRI BASUTBILDNING NEUROPSYKIATRI Nacka hösten 2017 Vad handlar utbildningen om? Grundutbildning i neuropsykiatrisk funktionsvariation hos barn och vuxna Diagnostik Styrkor och svårigheter Bemötande, kommunikation

Läs mer

DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET

DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET Autism- och Aspergerförbundet arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism. SOM MEDLEM FÅR DU tillgång till kunskapsutbyte, gemenskap

Läs mer

MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION. Kansliet

MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION. Kansliet MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION Kansliet Kansliet har öppet mån, tis och tors kl. 9.00-15.30. Övriga tider finns telefonsvarare. Tel. 031-12 10 03. Mejl: goteborg.magotarm@telia.com Vår kanslist

Läs mer

I samband med den nationella anhörigdagen så ordnas det aktiviteter runt om i kommunerna.

I samband med den nationella anhörigdagen så ordnas det aktiviteter runt om i kommunerna. Hög luft, en del sol och en del regn hösten kryper närmare. Vi fortsätter att förena nytta med nöje och ordna aktiviteter, föreläsningar och deltar i olika brukarråd och dialoggrupper. Styrelsen Attention

Läs mer

Aspergers syndrom. Vad är det?

Aspergers syndrom. Vad är det? Aspergers syndrom Vad är det? Aspergers syndrom är en form av autism där personer med en begåvning inom normalområdet har: Begränsad förmåga till socialt umgänge Begränsade intressen och begränsad föreställningsförmåga

Läs mer

Kursprogram våren 2015

Kursprogram våren 2015 Kursprogram våren 2015 Unga vuxna Välkommen till ADHD-center! www.habilitering.se/adhd-center Välkommen till oss på ADHD-center! Vi är ett stöd- och kunskapscenter för barn, ungdomar och unga vuxna i åldern

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Hur ska jag gå till väga för att få det att funka för mitt barn i skolan?

Hur ska jag gå till väga för att få det att funka för mitt barn i skolan? Hur ska jag gå till väga för att få det att funka för mitt barn i skolan? Agneta Söder, ombudsman skolfrågor och annat som rör barn och unga agneta.soder@autism.se Mer information och material se vår hemsida:

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Datum: 17-18 maj 2014 Plats: IOGT-NTO, Vattentorget i Växjö Snart är det åter dags för lokalföreningar, distrikt och regionkontor att mötas

Läs mer

Medlemsbrev februari 2019

Medlemsbrev februari 2019 Medlemsbrev februari 2019 Kallelse till årsmöte med FUB Stockholm och Inre Ringen Tid Söndag 10 mars 2019 klockan 10.00 12.30. Plats Åttiotvåan på S:t Göransgatan 82A Anmälan Anmäl dig senast onsdag 6

Läs mer

Medlemsbrev september 2019 för Attention Uddevalla med omnejd

Medlemsbrev september 2019 för Attention Uddevalla med omnejd Medlemsbrev september 2019 för Attention Uddevalla med omnejd Sensommaren är här! Det är alltid blandade känslor vid denna tid på året. En del tycker det är skönt att saker och ting blir mer som vanligt

Läs mer

Lördagsateljén. Anmäl dig på vår hemsida:

Lördagsateljén. Anmäl dig på vår hemsida: Anmäl dig på vår hemsida: www.krita.nu Lördagsateljén Öppen konstateljé där du självständigt kan skapa konst och vara kreativ. Erfarna ledare kan vid behov assistera dig. Välj om du vill måla, teckna,

Läs mer

Badet har öppet för personer med funktionsnedsättning. Medföljare får också bada. Badkort för sommaren kostar inget. Badet öppnar lördagen den 3 juni

Badet har öppet för personer med funktionsnedsättning. Medföljare får också bada. Badkort för sommaren kostar inget. Badet öppnar lördagen den 3 juni Badet har öppet för personer med funktionsnedsättning. Medföljare får också bada. Badkort för sommaren kostar inget. Badet öppnar lördagen den 3 juni Stora Sköndalsbadet har en handikappanpassad 25-metersbassäng.

Läs mer

GRUPP- KATALOG 2019 Barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna

GRUPP- KATALOG 2019 Barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna GRUPP- KATALOG 2019 Barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna Reviderad 2019-03-07 2 Föräldrainformation, kurser och gruppbehandlingar inom BUP Här finns information om kurser, gruppverksamhet och gruppbehandlingar

Läs mer

Föreningsbladet Program våren 2017

Föreningsbladet Program våren 2017 Föreningsbladet Program våren 2017 Foto: Per-Arne Andersson Producerat av Daglig Verksamhet Mediakontoret 2016-12-01 SOMMAR PÅ POPPEL I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du

Läs mer

Hörselverksamheten, FyrBoDal Hösten 2014

Hörselverksamheten, FyrBoDal Hösten 2014 Kurskatalog för, FyrBoDal Hösten 2014 Välkommen Välkommen till till Teckenspråksutbildning i FyrBoDal Teckenspråkslärare kommer att undervisa dig/er i grupp. Introduktionskurs i teckenspråk ges till dig

Läs mer

BASUTBILDNING NEUROPSYKIATRI

BASUTBILDNING NEUROPSYKIATRI BASUTBILDNING NEUROPSYKIATRI Nacka hösten 2016 Utredning och diagnostik Föreläsning 1 21 oktober 8.30 12 Nacka konferenscenter. Föreläsare är Hannah Jakobsson, psykolog med lång erfarenhet inom detta område.

Läs mer

Forum Funktionshinder för dig som vill veta mer om funktionsnedsättningar

Forum Funktionshinder för dig som vill veta mer om funktionsnedsättningar Forum Funktionshinder för dig som vill veta mer om funktionsnedsättningar Vilken hjälp från skolan kan mitt barn få? Vart vänder jag mig för att få en utredning? Hur kan jag få hjälpmedel? Forum funktionshinder

Läs mer

Medlemsblad Maj 2017

Medlemsblad Maj 2017 Medlemsblad Maj 2017 Medlemsutskick Får du vårt medlemsbrev via epost? För en miljövänligare kommunikation och för att underlätta kontakten med våra medlemmar efterlyses din epost-adress. Skicka det gärna

Läs mer

Kursprogram Våren 2019

Kursprogram Våren 2019 Kursprogram Våren 2019 Unga vuxna Välkommen till Adhd-center www.habilitering.se/adhd-center Välkommen till oss på Adhd-center! Vi är ett stöd- och kunskapscenter för barn, ungdomar och unga vuxna i åldern

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter

Stöd till anhöriga Aktiviteter Stöd till anhöriga Aktiviteter September 2018 - Januari 2019 Ger du stöd, hjälp eller omsorg till någon? Vi vänder oss till dig som på något sätt ger stöd, hjälp eller omsorg till en person i din närhet

Läs mer

Januari Torsdag den 26 januari kl Lunchträff restaurang Båtsmannen Växjö Självkostnadspris anmälan Eivor senast måndag samma vecka

Januari Torsdag den 26 januari kl Lunchträff restaurang Båtsmannen Växjö Självkostnadspris anmälan Eivor senast måndag samma vecka Som vanligt har vi våra fasta träffar. uppdaterad 2017-05-30 Flitiga fingrar, för oss som vill träffas och prata och skapa lite tillsammans ca. 3-5 ggr/termin. För mer information, Ingrid 0470-241 40 Träff

Läs mer

Anhörigcenters program våren 2019

Anhörigcenters program våren 2019 Anhörigcenters program våren 2019 Stöd till dig som hjälper Har du en familjemedlem, vän eller annan närstående som behöver hjälp och stöd från dig? Kommunens anhörigcenter vänder sig till dig som stöttar

Läs mer

21 NOVEMBER 2016 KARLSTAD EN VÄRMLÄNDSK INSPIRATIONSDAG MED FOKUS PÅ VERKSAMHET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING KAU.SE/FOU-VALFARD-VARMLAND

21 NOVEMBER 2016 KARLSTAD EN VÄRMLÄNDSK INSPIRATIONSDAG MED FOKUS PÅ VERKSAMHET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING KAU.SE/FOU-VALFARD-VARMLAND VÄLKOMMEN TILL INSPIRATIONSKONFERENS LSS EN VÄRMLÄNDSK INSPIRATIONSDAG MED FOKUS PÅ VERKSAMHET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 21 NOVEMBER 2016 KARLSTAD KAU.SE/FOU-VALFARD-VARMLAND VÄLKOMMEN TILL

Läs mer

Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2014

Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2014 Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2014 taby.se/anhorigstod SAMTALSGRUPPER Mötesplatser för anhöriga Anhörigstödet arrangerar mötesplatser där du får information som kan vägleda och inspirera dig.

Läs mer

Kommunbladet november 2015

Kommunbladet november 2015 Kommunbladet november 2015 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 8 2015. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under november månad? Ring växeln, telefon 0918-140

Läs mer

Barn- och ungdomshabiliteringen

Barn- och ungdomshabiliteringen Barn- och ungdomshabiliteringen PRAKTISK INFORMATION... 2 TRÄNING I BASSÄNG... 3 1 TRÄNING I BASSÄNG, LJUNGBY... 3 2 TRÄNING I BASSÄNG, LJUNGBY... 3 3 TRÄNING I BASSÄNG, LJUNGBY... 4 4 TRÄNING I BASSÄNG,

Läs mer

Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2015

Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2015 NÄTVERK FÖR ANHÖRIGA Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2015 taby.se/anhorigstod NÄTVERK HÖSTEN FÖR ANHÖRIGA 2015 Mötesplatser för anhöriga Täby kommun ordnar mötesplatser där du som anhörig får

Läs mer

Höstprogram för anhörigstödsverksamheten

Höstprogram för anhörigstödsverksamheten Socialtjänsten Höstprogram för anhörigstödsverksamheten Sommarresan! I år tar oss till Bastedalens Kinapark, i september då kakträdet blommar en upplevelse utöver det vanliga. Hoppas du vill följa med!

Läs mer

Kursprogram Hösten 2018

Kursprogram Hösten 2018 habilitering.se/adhd-center Kursprogram Hösten 2018 Unga vuxna Välkommen till Adhd-center 2 Välkommen till oss på Adhd-center! Vi är ett stöd- och kunskapscenter för barn, ungdomar och unga vuxna i åldern

Läs mer

Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsregister i RFS medlemsregister MyClub.

Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsregister i RFS medlemsregister MyClub. Riksförbundet frivilliga samhällsarbetares, RFS, medlemsregister Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsregister i RFS medlemsregister MyClub. Användare RFS kansli är

Läs mer

Kursprogram Våren 2017

Kursprogram Våren 2017 Kursprogram Våren 2017 Unga vuxna Välkommen till Adhd-center www.habilitering.se/adhd-center Välkommen till oss på Adhd-center! Vi är ett stöd- och kunskapscenter för barn, ungdomar och unga vuxna i åldern

Läs mer

BUP Dalarna Katalog gruppinsatser Hösten 2018

BUP Dalarna Katalog gruppinsatser Hösten 2018 BUP Dalarna Katalog gruppinsatser Hösten 2018 Föräldrainformation, kurser och gruppbehandlingar i BUP Dalarna - hösten 2018 Här finns information om kurser, gruppverksamhet och gruppbehandlingar som finns

Läs mer

HÖSTENS PROGRAM 2013

HÖSTENS PROGRAM 2013 HÖSTENS PROGRAM 2013 FÖR DIG SOM ÄR YNGRE OCH HAR ANHÖRIGSTÖD INSPIRATIONSTRÄFFAR Kom och inspireras av andra. I höst bjuder vi in till två inspirationsträffar för dig som är yngre anhörig till någon närstående

Läs mer

Kursprogram Våren 2018

Kursprogram Våren 2018 Kursprogram Våren 2018 Unga vuxna Välkommen till Adhd-center www.habilitering.se/adhd-center Välkommen till oss på Adhd-center! Vi är ett stöd- och kunskapscenter för barn, ungdomar och unga vuxna i åldern

Läs mer

Öppna grinden. sök kunskap, gemenskap och värme. Anhörigstödet

Öppna grinden. sök kunskap, gemenskap och värme. Anhörigstödet Öppna grinden sök kunskap, gemenskap och värme Anhörigstödet Program för våren 2017 öppet hus - Svenljunga bibliotek Under fem tisdagar mellan 17.00-19.00 har du möjlighet att träffa Svenljungas anhörigrådgivare

Läs mer

Kursprogram våren 2016

Kursprogram våren 2016 Kursprogram våren 2016 Unga vuxna Välkommen till ADHD-center! www.habilitering.se/adhd-center Välkommen till oss på ADHD-center! Vi är ett stöd- och kunskapscenter för barn, ungdomar och unga vuxna i åldern

Läs mer

När föräldern har kognitiva svårigheter Konferens för personliga ombud

När föräldern har kognitiva svårigheter Konferens för personliga ombud När föräldern har kognitiva svårigheter Konferens för personliga ombud Den 14 november, 2018, Eskilstuna Christine Eriksson-Mattsson Agnetha Hammerin SUF-Kunskapscentrum www.regionuppsala.se/suf www.regionuppsala.se/suf

Läs mer

Rum för själen. 7-9 oktober 2014 i Växjö Peter

Rum för själen. 7-9 oktober 2014 i Växjö Peter Rum för själen 7-9 oktober 2014 i Växjö Peter Du är på helig mark. Ditt uppdrag är oändligt. Du är en bärare av Guds nåd. Den stund som man får dela vid en sjukhussäng, vid en dödsbädd eller i samtalsrummet

Läs mer

Höstlov Aktiviteter. Vecka 43/44 28/10-5/11

Höstlov Aktiviteter. Vecka 43/44 28/10-5/11 Grästorps kommun Höstlov 2017 Aktiviteter Vecka 43/44 28/10-5/11 Höstlovsprogrammet finns även på www.grastorp.se Evenemangskalendern har aktiviteter under hela året. LÖRDAG 28 OKTOBER Vi arrangerar en

Läs mer

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på:

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på: Höstlov i Motala 1-5 november Se programmet och läs om att som sker under året på: motala.se/ung Bowling Motala Bowlinghall Öppettider Måndag 31/10 13.00-16.00 Tisdag 1/11 13.00-16.00 Onsdag 2/11 13.00-16.00

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM VÅREN ulricehamn.se

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM VÅREN ulricehamn.se ANHÖRIGSTÖD PROGRAM VÅREN 2019 ulricehamn.se Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person i din närhet som är långvarigt

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

Höstprogram 2019 på Anhörigcentrum

Höstprogram 2019 på Anhörigcentrum Höstprogram 2019 på Anhörigcentrum I höst händer det mycket på Anhörigcentrum. Programmet innehåller till exempel samtalsgrupper, föreläsningar i olika ämnen och friskvårdsaktiviteter. Hör av dig till

Läs mer

uppdaterad 2015-09-12 Aktiviteter 2015

uppdaterad 2015-09-12 Aktiviteter 2015 Som vanligt har vi våra fasta träffar. Januari uppdaterad 2015-09-12 Flitiga fingrar, för oss som vill träffas och prata och skapa lite tillsammans. Datum 2015: 10.00-12.00 i Ingelstad. För mer information,

Läs mer

Jag vill bli medlem i Vill du bli medlem i Autism- och Aspergerförbundet! Autism- och Aspergerförbundet?

Jag vill bli medlem i Vill du bli medlem i Autism- och Aspergerförbundet! Autism- och Aspergerförbundet? Autism Vad är det? Autism är en genomgripande, medfödd funktionsnedsättning som ofta förekommer tillsammans med andra funktionsnedsättningar som utvecklingsstörning, epilepsi, syn- och hörselnedsättning.

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter

Stöd till anhöriga Aktiviteter Stöd till anhöriga Aktiviteter Maj Aug 2018 Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Vi på anhörigstöd vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar

Läs mer

Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24

Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24 Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24 Pris till Järlas elever Ett stort och varmt grattis till våra elever i åk 6! Under vecka 12 var det vernissage i Stadshuset för utställningen Framtidens stad i Nacka

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så 2019 MARS Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: ringer Postadress: Alice Lönnemalm och Maud Norberg Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

Kursprogram Hösten 2019

Kursprogram Hösten 2019 Kursprogram Hösten 2019 Unga vuxna Välkommen till Adhd-center www.habilitering.se/adhd-center 2 Välkommen till oss på Adhd-center! Vi är ett kurs- och kunskapscenter för barn, ungdomar och unga vuxna i

Läs mer

för mer info. se www.skanesdjurpark.se

för mer info. se www.skanesdjurpark.se 1 Lär dig paddla kajak och ha kul i kanotskola! Åk. 3 - uppåt Tid: Mån 14 juni - tors 17 juni, kl.l10.00-15.00. Söndag 13 juni k.l15.00 har vi föräldraträff med information om kanotskolan. Kostnad: 500kr

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 maj 31 augusti 2016

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 maj 31 augusti 2016 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 maj 31 augusti 2016 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Res smart och enkelt med. Resekortet. Länstrafiken Kronoberg en del av Regionförbundet södra Småland

Res smart och enkelt med. Resekortet. Länstrafiken Kronoberg en del av Regionförbundet södra Småland Res smart och enkelt med Resekortet Länstrafiken Kronoberg en del av Regionförbundet södra Småland Det alltid billigare att resa med Resekortet än att betala kontant både för dig som reser ofta eller då

Läs mer

Medlemsblad Höst 2017

Medlemsblad Höst 2017 Medlemsblad Höst 2017 Kära medlem, Nu är sommaren slut och hösten kommer snart. har haft en mycket fin och trevlig sommar med bland annat vår välbesökta sommarfest, korvgrillningar, kognition diskussionstillfälle

Läs mer

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar!

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar! Uppsala Augusti 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Höstens cafékvällar... sid 1 Inbjudan till kurs om brukarrevision... sid 2 Inbjudan till föräldrautbildning via VITS... sid 4 Kurser i NPHS:regi... sid

Läs mer

Höstlovs Program 2015

Höstlovs Program 2015 Höstlovs Program 2015 Aktiviteter, evenemang och tips för unga Planering inför höstlovet 2015 Inför höstlovet har Laholms kommun tillsammans med andra aktörer i kommunen och regionen samlat material som

Läs mer

Välkommen till SFF-dagarna och kongress i Malmö 6-8/4 2018

Välkommen till SFF-dagarna och kongress i Malmö 6-8/4 2018 Viktig inbjudan Välkommen till SFF-dagarna och kongress i Malmö 6-8/4 2018 Som framgått av annons i SFF-Filatelisten är det förbundskongress i Malmö lördag 7 och söndag 8 april 2018. Den föregås av SFF-dagar

Läs mer

Vi kan vara med om många tragedier och svåra händelser men om vi förlorar vårt hopp så är det den riktiga förlusten.

Vi kan vara med om många tragedier och svåra händelser men om vi förlorar vårt hopp så är det den riktiga förlusten. Vi kan vara med om många tragedier och svåra händelser men om vi förlorar vårt hopp så är det den riktiga förlusten. Dalai Lama Vi i SPES ger aldrig upp hoppet! SPES finns i hela landet Att arbeta på ett

Läs mer

Fokus Föräldrar 2015. Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar

Fokus Föräldrar 2015. Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar Fokus Föräldrar 2015 Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar Sundbybergs stad satsar på föräldrar! Nu är det återigen dags för årets föräldravecka.

Läs mer

Hälsobro Föreningen Hälsobros styrelse Medlemskap i Hälsobro Uteslutande av medlem

Hälsobro Föreningen Hälsobros styrelse Medlemskap i Hälsobro Uteslutande av medlem Hälsobro Mer än ett Gym Verksamhetsägare och grundare till Hälsobro är Reumatikerföreningen Örebro, Psoriasisförbundet lokalavdelning Örebro och Neuroförbundet Örebro. Som medlem i någon av ovan nämnda

Läs mer

Kursprogram Hösten 2017

Kursprogram Hösten 2017 Kursprogram Hösten 2017 Unga vuxna Välkommen till Adhd-center www.habilitering.se/adhd-center Välkommen till oss på Adhd-center! Vi är ett stöd- och kunskapscenter för barn, ungdomar och unga vuxna i åldern

Läs mer

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december 2017 Detta programblad vänder sig till dig som vårdar, stöttar eller hjälper en närstående som är långvarigt sjuk, äldre eller har någon

Läs mer

Aktiviteter 1 januari 30 juni 2014

Aktiviteter 1 januari 30 juni 2014 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Socialförvaltningen FALUN

Socialförvaltningen FALUN 2019 Socialförvaltningen 791 83 FALUN 023-83 000 www.falun.se SOMMAREN 2019 Den här sommaren erbjuder Socialförvaltningen dessa arrangemang. En resa till Dalhalla,en tur med Gustaf Wasa.en resa till Bingsjö,en

Läs mer

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Willy Bjørnstad Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

Sportlovsprogram 2019 Sjöbo kommun

Sportlovsprogram 2019 Sjöbo kommun VECKA 8 Sportlovsprogram 2019 Sjöbo kommun VECKA 8 Sportlovsprogram 2019 Äntligen är det dags för sportlov! Det finns massor av roliga aktiviteter att välja bland under hela veckan - även om det inte är

Läs mer

Kursprogram Hösten 2016

Kursprogram Hösten 2016 Kursprogram Hösten 2016 Unga vuxna Välkommen till ADHD-center! www.habilitering.se/adhd-center Välkommen till oss på ADHD-center! Vi är ett stöd- och kunskapscenter för barn, ungdomar och unga vuxna i

Läs mer

Kursprogram Våren 2015

Kursprogram Våren 2015 Kursprogram Våren 2015 VUXENSKOLAN BORÅS OBS! Ny adress Druveforsvägen 8 504 33 Borås växel 0771-50 20 20 Välkommen till Vuxenskolan Sjuhärad Studieförbundet Vuxenskolan verkar för att personer med intellektuella

Läs mer

Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsregister i RFS medlemsregister MyClub.

Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsregister i RFS medlemsregister MyClub. Riksförbundet frivilliga samhällsarbetares, RFS, medlemsregister Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsregister i RFS medlemsregister MyClub. Användare RFS kansli är

Läs mer

Mötesplats Centrum 65+

Mötesplats Centrum 65+ Mötesplats Centrum 65+ Februari 2019 Engelbrektsgatan 2 Datum Tid Aktivitet V.5 Fredag 1 Lördag 2 V.6 Måndag 4 10.00-11.00 10.30-11.30 11.00-13.00 Yoga på stol samt längre avslappning Hörselhjälparna Gudstjänst

Läs mer

Stöd till vuxna med en autismspektrumdiagnos

Stöd till vuxna med en autismspektrumdiagnos Stöd till vuxna med en autismspektrumdiagnos Information om Habilitering & Hälsas stöd till dig som har en autismspektrumdiagnos (ASD) utan intellektuell funktionsnedsättning. Det kan vara autism, Aspergers

Läs mer

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen Här kan du läsa om lite olika saker som du kan aktivera dig med under höstlovet i år. Dåsportlovsprogrammet innehåller mycket fritids- och sportaktiviteter försöker vi till höstlovet nu erbjuda saker som

Läs mer

Föräldrakurs mars 2019 Sånga-Säby Hotell & Konferens

Föräldrakurs mars 2019 Sånga-Säby Hotell & Konferens 15-17 mars 2019 Sånga-Säby Hotell & Konferens Föräldrakurs För dig som har barn, oavsett ålder, med dövhet eller hörselnedsättning i kombination med utvecklingsstörning Erfarenhetsutbytet med andra föräldrar

Läs mer

Välkommen till AKC Årsmöte

Välkommen till AKC Årsmöte Nr 127, mars 2015 Välkommen till AKC Årsmöte Datum: söndag den 15 mars 2015 Tid: 14:00 Plats: Föreningens lokaler I och med detta meddelas följande: 1- Kallelse, dagordning, verksamhetsrapport * Du kallas

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 maj - 31 augusti 2015 Anhörigcenter Anhörigcenter är en informations- och mötesplats som vänder sig till dig som inom familjen, släkten eller vänkretsen stödjer en närstående

Läs mer

anhörigstöd Höst 2015

anhörigstöd Höst 2015 anhörigstöd Höst 2015 Stöd från vård- och omsorgsförvaltningen För dig som tar hand om en närstående som är äldre, långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning. Vad är anhörigstöd? Vårdar du en partner

Läs mer

Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2019

Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2019 Foto: Medsamredaktionen Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2019 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till

Läs mer