MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum"

Transkript

1 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:00 ande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Dorothea Nilsson (M), Ingemar Steneteg (C), Agneta Johansson (L), Wiveca Noren (SPI) Ej tjänstgörande ersättare Ingrid Johansen (S), Ingegerd Torhall (L) Övriga närvarande Utses att justera Berit Winbladh (omsorgschef), Cecilia Harley (medicinskt anvsarig sjuksköterska), Christina Svensson (enhetschef), Åsa Johansson (nämndsekreterare), Ann-Kristin Isacsson (ekonom), Ronny Löfquist (S) (socialdemokraterna) 43 Ingemar Steneteg (C) Justeringens plats och tid Hyltebruk, Protokollet omfattar Underskrifter Sekreterare... Åsa Johansson Ordförande.... Gunnel Johansson (S) Justerande.... Ingemar Steneteg (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningskontoret Datum för anslags nedtagande Underskrift... 1 (18)

2 ÄRENDELISTA 34 Godkännande av ärendelista och val av justerare 35 Uppföljning och redovisning ekonomi/kvalitet Förslag på höjd avgift för trygghetslarm i ordinärt boende Taxa inom äldreomsorg 38 Information kring grupp för äldrefrågor 39 Uppföljning riktlinjer för publicering i webbdiariet 40 Arkivbeskrivning omsorgsnämnden 41 Extra ärende - Ersättning för omsorg i hemmet och hemsjukvård i annan kommun Anmälan av delegeringsbeslut Information Övriga ärenden 2 (18)

3 34 Godkännande av ärendelista och val av justerare 2016 ON0001 Omsorgsnämnden godkänner ärendelistan och väljer Ingemar Steneteg (C) att tillsammans med ordförande Gunnel Johansson (S) justera protokollet. 3 (18)

4 35 Uppföljning och redovisning ekonomi/kvalitet ON0002 Omsorgsnämnden ställer sig bakom prognos efter 4 månader 2016 samt redovisning av kostnadsutveckling av verksamheter som visar en negativ årsavvikelse. Det prognosticerade underskottet härleder sig till lagstadgade verksamheter inom LSS. Omsorgsnämnden bedömer att det blir svårt att hämta in underskottet utan att avsevärt försämra kvalitén inom nämndens övriga verksamheter. Omsorgsnämnden begär tilläggsanslag om 2900 tkr för att täcka det prognosticerade underskottet. Prognos grundas på utfall till och med april månad 2016, utifrån det uppföljningsmaterial som presenterats och kända förutsättningar. Prognosen är osäker då den endast baseras på det vi vet efter årets första fyra månader. Vid årets slut prognostiserar omsorgsnämnden en negativ avvikelse om ca tkr. Prognosen beror på nödvändiga externa placeringar enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och ökade omsorgsbehov på korttidsvistelse/tillsyn/gruppbostad enligt LSS. Kommunstyrelsens arbetsutskott har gett nämnderna som uppvisar en negativ avvikelse för året i uppdrag ta fram en redovisning över hur de verksamheter som visar en negativ avvikelse har utvecklats under de senaste åren. Redovisningen finns i bifogad ärendebeskrivning. Handlingar i ärendet 53 ON AU Uppföljning och redovisning ekonomi/kvalitet 2016 Förslag till beslut Arbetsutskottets förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår att omsorgsnämnden ställer sig bakom prognos efter 4 månader 2016 samt redovisning av kostnadsutveckling av verksamheter som visar en negativ årsavvikelse. Yrkande Gunnel Johansson (S) lämnar följande tilläggsyrkande: 4 (18)

5 Det prognosticerade underskottet härleder sig till lagstadgade verksamheter inom LSS. Omsorgsnämnden bedömer att det blir svårt att hämta in underskottet utan att avsevärt försämra kvalitén inom nämndens övriga verksamheter. Omsorgsnämnden begär tilläggsanslag om 2900 tkr för att täcka det prognosticerade underskottet. Tommy Edenholm (KV) och Dorothea Nilsson (M) yrkar bifall till tilläggsyrkandet. sgång Ordföranden frågar om omsorgsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag till beslut och finner att omsorgsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag till beslut. Ordföranden frågar därefter om omsorgsnämnden antar eller avslår Gunnel Johanssons (S) tilläggsyrkande och finner att omsorgsnämnden antar tilläggsyrkandet. et skickas till Kommunstyrelsen 5 (18)

6 36 Förslag på höjd avgift för trygghetslarm i ordinärt boende ON0036 Omsorgsnämnden föreslår kommunfullmäktige att besluta att höja avgiften för trygghetslarm till 256 kronor per månad från och med avgiftsåret 2017/2018 med start den 1 mars Det innebär en avgiftshöjning på 56 kronor per månad. Regeringen har beslutat att samtliga svenska kommuner skall byta ut sina analoga trygghetslarm mot digitala trygghetslarm, ett arbete som skall vara färdigt senast På omsorgskontoret påbörjades arbetet med att byta ut larmen under 2015 och vid årsskiftet 2015/2016 är majoriteten av alla larm utbytta med undantag för ett fåtal som kommer att bytas ut under Att digitalisera våra trygghetslarm har lett till ökade kostnader för omsorgsnämnden då digitaliseringen medfört kostnader för trafikavgifter, något som omsorgstagaren tidigare betalat själv. De nya larmen kostar för oss i dagsläget 256 kronor per larm därav förslag om en avgiftshöjning från 200 kronor till 250 kronor. Handlingar i ärendet 54 ON AU Förslag på höjd avgift för trygghetslarm i ordinärt boende 2017 Förslag till beslut Omsorgskontorets förslag till beslut Omsorgsnämnden föreslår kommunfullmäktige att besluta att höja avgiften för trygghetslarm till 250 kronor per månad från och med avgiftsåret 2017/2018 med start den 1 mars Det innebär en avgiftshöjning på 50 kronor per månad. Arbetsutskottets förslag till beslut Omsorgsnämnden föreslår kommunfullmäktige att besluta att höja avgiften för trygghetslarm till 256 kronor per månad från och med avgiftsåret 2017/2018 med start den 1 mars Det innebär en avgiftshöjning på 56 kronor per månad. et skickas till Kommunstyrelsen 6 (18)

7 7 (18)

8 37 Taxa inom äldreomsorg 2016 ON0041 Omsorgsnämnden ger omsorgskontoret i uppdrag att utreda vilka ekonomiska konsekvenser förslaget om att höja avgiftstaket får för den enskilde samt för omsorgsnämnden. Uppdraget ska redovisas till omsorgsnämnden i augusti. I socialtjänstlagen (2001:453) 8 kap. 5 regleras bestämmelserna om kommuners rätt att ta ut avgifter inom äldreomsorg. Riksdagen har fattat beslut att, från om med den 1 juli 2016, ge kommunerna möjlighet att höja sitt avgiftstak för omsorgsavgift. En avgiftshöjning kommer att beröra de som har ett avgiftsutrymme som överstiger den maxtaxa (avgiftstak) som årligen beräknas utifrån det prisbasbelopp som regleras i socialtjänstlagen. För 2016 är maxtaxan 1772 kronor per månad. För de som har ett avgiftsutrymme som överstiger 1772 kronor innebär en höjning ökade avgifter om maximalt 218 kronor per månad. Den maximala omsorgsavgiften skulle då bli 1990 kronor per månad. I en redogörelse framtagen av Socialdepartementet beräknas kommunerna öka sina intäkter med 148 miljoner kronor per år om en höjning sker. I budgetpropositionen för 2016 föreslås en minskning av anslaget för kommunalekonomisk utjämning om 148 miljoner kronor per år, samma summa som kommunerna beräknas öka sina intäkter. Konsekvensen blir att, om kommunen väljer att höja sitt avgiftstak påverkas inte kommunens ekonomi till det bättre men om kommunen väljer att inte höja avgiftstaket kan kommunens ekonomi komma att påverkas negativt. En vidare konsekvens av ett höjt avgiftstak är att det kan uppstå en minskad efterfrågan på äldreomsorgens tjänster. För att få veta hur lagändringen påverkar kommunen och omsorgstagares avgifter krävs en djupare analys. Handlingar i ärendet 55 ON AU Taxa inom äldreomsorg Förslag till beslut Omsorgskontorets förslag till beslut Omsorgsnämnden ger omsorgskontoret i uppdrag att utreda vilka ekonomiska konsekvenser förslaget om att höja avgiftstaket får för den enskilde samt för omsorgsnämnden. Arbetsutskottets förslag till beslut 8 (18)

9 Arbetsutskottet föreslår att omsorgsnämnden ger omsorgskontoret i uppdrag att utreda vilka ekonomiska konsekvenser förslaget om att höja avgiftstaket får för den enskilde samt för omsorgsnämnden. Uppdraget ska redovisas till omsorgsnämnden i augusti. et skickas till Omsorgskontoret 9 (18)

10 38 Information kring grupp för äldrefrågor 2016 ON0050 Omsorgsnämnden överlämnar beslutet om tillsättande av arbetsgrupp för äldrefrågor till kommunstyrelsen och ansöker i efterhand om medel för de kostnader som uppstår för arbetsgruppen. Kommunfullmäktige antog den 26 mars 2015 den politiska inriktningen för Hylte kommun (Dnr 2015 KS0091, 5) En av programpunkterna berör omsorgsnämndens verksamheter En särskild arbetsgrupp ska undersöka hur de äldres situation kan förbättras. I uppdraget ligger kost, trygghetsboende och social tillvaro. Gruppen kan även initiera egna frågor. Omsorgsnämnden beslutade den 17 mars 2016 att tillsätta en särskild arbetsgrupp (Dnr 2016 ON0020) omsorgskontoret har tagit fram en aktivitetsplan för gruppens arbete. Omsorgsnämnden ansöker även om medel för de kostnader som uppstår för arbetsgruppen. Handlingar i ärendet 56 ON AU Information kring grupp för äldrefrågor et skickas till Kommunstyrelsen 10 (18)

11 39 Uppföljning riktlinjer för publicering i webbdiariet 2016 ON0028 Omsorgsnämnden har tagit del av uppföljningen och antar föreslagen ändring i publiceringsriktlinjerna för webbdiariet. Riktlinjerna ser ut enligt följande: Registrator ska utesluta personnamn i fältet avsändare/ mottagare vid registrering. Handlingarna ska vara sökbara endast två år från publicering. Handlingar som innehåller personnummer/ samordningsnummer, känsliga personuppgifter, lagöverträdelse eller andra personuppgifter som enskilt eller sammantaget kan kränka den personliga integriteten får inte publiceras. Vid tveksamhet tillfrågas personuppgiftsombudet. Handlingar som omfattas av sekretess får inte publiceras. Omsorgskontoret tar fram en lista över handlingar som inte får publiceras som ska ses över årligen i samband med uppföljning av publiceringsriktlinjerna. Uppföljning av publiceringsriktlinjerna ska göras årligen och redovisas till omsorgsnämnden. Från och med 1 mars 2011 publiceras omsorgsnämndens diarium i webbdiariet på Hylte kommuns webbplats. Inför kopplingen till webbdiariet antog omsorgsnämnden riktlinjer för publicering i webbdiariet som följs upp årligen. Omsorgsnämndens webbdiarium fungerade bra under förra året. En avvikelse kring publiceringen skedde i samband med uppgraderingen av kommunens dokument- och ärendehanteringssystem Platina. Handlingar som var inskannade men inte bedömda för sekretess eller PuL fanns då sökbara i webbdiariet under några timmar. Felet åtgärdades så snart det upptäcktes med hjälp av rutinen för avpublicering av webbdiariet. Vid kontroll efteråt konstaterades att inga handlingar som innehöll sekretess hade varit publicerade. Det finns nu ett behov av en mindre revidering av riktlinjerna. Tidigare har riktlinjerna angett att handlingar ska vara sökbara i 5 år efter publicering i webbdiariet. Ju fler år som finns tillgängliga desto tyngre blir det att söka i webbdiariet. Omsorgskontoret föreslår därför att den punkten i riktlinjerna ändras till 2 år. Vill medborgarna ha äldre handlingar kan de få ut dem av kommunledningskontoret. I listan över handlingar som inte får publiceras i webbdiariet har punkten skyddade personuppgifter lagts till. 11 (18)

12 Handlingar i ärendet 57 ON AU Uppföljning riktlinjer för publicering i webbdiariet et skickas till Personuppgiftsombud 12 (18)

13 40 Arkivbeskrivning omsorgsnämnden 2016 ON0030 Omsorgsnämnden antar arkivbeskrivningen. Kommunens arkiv är en del av det nationella kulturarvet. De kommunala myndigheternas arkiv ska bevaras, hållas ordnade och vårdas. Detta för att främja rätten att ta del av allmänna handlingar, framtida forsknings behov och dokumentationen av myndighetens verksamhet. Varje nämnd ansvarar för att det egna arkivet vårdas i enlighet med arkivlagen och på det sätt som framgår av arkivreglementet. Enligt 6 i arkivlagen ska varje myndighet upprätta en arkivbeskrivning som ger information om vilka slag av handlingar som kan finnas i arkivet samt hur arkivet är organiserat. Omsorgskontoret har arbetat om den förra arkivbeskrivningen och fört in aktuella uppgifter. Handlingar i ärendet 58 ON AU Arkivbeskrivning et skickas till Kommunarkivet 13 (18)

14 41 Extra ärende - Ersättning för omsorg i hemmet och hemsjukvård i annan kommun ON0055 Omsorgsnämnden beslutar att följa VästKoms rekommendation om ersättning till vistelsekommun enligt ersättningsnivån med 383 kr/timme för beslut om omsorg i hemmet för år 2016 samt att följa den ersättningsrutin som rekommenderas. Omsorgsnämnden beslutar att följa VästKoms rekommendation om ersättning till vistelsekommun enligt ersättningsnivån med 570 kr/timme för sjukvård som utgår från distriktssköterskebeslut och 595 kr/timme för behandling som beslutats av fysioterapeut/arbetsterapeut för år 2016 samt att följa den ersättningsrutin som rekommenderas. Från 1 maj 2011 har riksdagen beslutat om möjligheter för vistelsekommun att bl a erhålla ersättning från bosättningskommunen för utförd hemtjänst samt hemsjukvård vid tillfällig vistelse i kommunen. Något fast ersättningsbelopp angavs inte, utan i propositionen anges att bosättningskommunen skall ersätta vistelsekommunen enligt den ersättning som bosättningskommunen tillämpar. Många kommuner har ett ersättningsbelopp som utgår från de kostnader som härleds från Lagen om valfrihet(lov). Hylte kommun tillämpar inte LOV och har därför inte fattat något beslut om ersättningsbelopp. Kommunförbundet i Västra Götaland, VästKom har beslutat att rekommendera de 49 kommunerna i Västra Götaland att för egen del besluta om en ersättningsnivå med 383 kr/timme gällande för biståndsbedömd hemtjänst för år För hemsjukvård rekommenderar VästKom en ersättningsnivå på 570 kr/timme för sjukvård som utgår från distriktssköterskebeslut och 595 kr/timme för behandling som beslutats av fysioterapeut/arbetsterapeut. VästKoms rekommendation baseras på ett genomsnittligt timpris hos länets LOV-kommuner samt den årliga kartläggning som SKL genomför av timpriser för hemtjänst hos LOV-kommuner. VästKom rekommenderar också en faktureringsrutin som innebär att vistelsekommunen stämmer av med hemkommunen om omfattningen på hemtjänstinsatsen samt att vistelsekommunen därefter debiterar enligt den överenskommelse om hemtjänsttimmar/hemsjukvårdstimmar och eventuell restid som de båda kommunerna gör. Omsorgskontorets förslag är att följa VästKoms rekommendation 2016 och from 2017 göra samma uppräkning av ersättningsnivån som VästKom beslutar om. 14 (18)

15 15 (18)

16 42 Anmälan av delegeringsbeslut ON0004 Omsorgsnämnden har tagit del av delegeringsbesluten. Anmälan av delegeringsbeslut för perioden. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse delegeringsbeslut maj 16 (18)

17 43 Information ON0005 Omsorgsnämnden har tagit del av informationen. 13:15 Dialogmöte med gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel Information om resultat - medarbetarenkät Protokollsutdrag från kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Protokoll gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel Tillgänglighetspolitiskt program Lex Maria-anmälan Handlingar i ärendet Information maj Protokollsutdrag kommunfullmäktige 15 Protokollsutdrag kommunstyrelsen 40 Protokollsutdrag kommunfullmäktige 40 Protokollsutdrag kommunfullmäktige 39 Protokoll Gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel Tillgänglighetspolitiskt program 17 (18)

18 44 Övriga ärenden 2016 ON0006 Fråga om stimulansmedel för ökad bemanning till äldreboenden Handlingar i ärendet Dokument att skriva anteckningar i 18 (18)

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Storgatan 8C lila rummet kl. 13:15-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:30-15:10 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Wiveca Noren

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämnden 2016-04-21 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Dorothea Nilsson (M) 26, 29-32,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 09:00-11:20 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande),

Läs mer

Wiveca Norén (SPI) Dorothea Nilsson (M) Dorothea Nilsson (M) ANSLAG/BEVIS Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret

Wiveca Norén (SPI) Dorothea Nilsson (M) Dorothea Nilsson (M) ANSLAG/BEVIS Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret Omsorgsnämnden 2015-10-08 1 (9) Plats och tid Guldkanten, Hyltebruk. Klockan 13.15 15.20 Beslutande Gunnel Johansson (S) ordförande Ingemar Steneteg (C) Leif Smith (S) Dorothea Nilsson (M) Agneta Johansson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 11:00-12:50 ande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Dorothea Nilsson (M), Ingemar Steneteg (C), Wiveca Noren (SPI), Ingrid

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämndens arbetsutskott MÖTESPROTOKOLL 2016-04-14 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:25 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:15-16:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande) 108, 110-118, Leif Smith (S) (1:e vice ordförande) 108, 110-118

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-05-25

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-05-25 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 15:00-16:20 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Karl-Gustav Lindbäck (KV), Ingegerd

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 09:00-11:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

Birgit Gabrielsson (S)

Birgit Gabrielsson (S) Omsorgsnämnden 2015-04-16 1 (11) Plats och tid Hörsalen 13:15-16:25 Beslutande Gunnel Johansson (S) Tommy Edenholm (KV) Agneta Johansson (FP) Wiveca Norén (SPI) Harri Kytöharju (KV) Dorothea Nilsson (M)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:40-15:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:45 Beslutande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid ANK Sammanträdesrum kl. 13:15-16:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:10-14:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:15-15:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:15 Beslutande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

Omsorgskontoret sammanträdesrum 13:00-15:35 Gunnel Johansson (S), ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontoret sammanträdesrum 13:00-15:35 Gunnel Johansson (S), ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-06-04 1 (9) Plats och tid Beslutande Omsorgskontoret sammanträdesrum 13:00-15:35 Gunnel Johansson (S), ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Övriga deltagare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 13:00-14:15 ande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Jens- Åke Olofsson (KV), Roland Thörner (MP), Alexander Engman

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Maria Johansson Arnström (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid ANK sammanträdesrum kl. 08:15-10:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Wiveca

Läs mer

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-01-15 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen Kl. 15.00-15.55 Gunnel Johansson (S) ordförande Wiveca Norén (SPI) Tommy Edenholm (KV) Övriga deltagare Cecilia Harley,

Läs mer

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca Norén (SPI)

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca Norén (SPI) Omsorgsnämnden 2015-03-19 1 (11) Plats och tid Hörsalen 13:15-15-45 Beslutande Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2013-10-03 1(12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kl. 15.00-16.45 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Dorothea

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 9:00 12:00. Gunnel Johansson (S) ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 9:00 12:00. Gunnel Johansson (S) ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-04-02 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 9:00 12:00 Gunnel Johansson (S) ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-09-04 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Läs mer

Gunnel Johansson (S), ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV)

Gunnel Johansson (S), ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-10-01 1 (8) Plats och tid Arbets- och näringslivskontorets sammanträdesrum. Kl. 13.15-14.35 Beslutande Övriga deltagare Gunnel Johansson (S), ordförande Leif Smith (S)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 15:00-16:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Ingegerd Torhall (L), Ann-Marie Alfredsson (PRO Rydöbruk), Christer

Läs mer

Omsorgsnämnden 2015-09-17 1 (15)

Omsorgsnämnden 2015-09-17 1 (15) Omsorgsnämnden 2015-09-17 1 (15) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Klockan 13.15 15.00 Beslutande Gunnel Johansson (S) ordförande Tommy Edenholm (KV) Leif Smith (S) Victoria Gustavsson

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Omsorgsnämnden (11)

Omsorgsnämnden (11) Omsorgsnämnden 2013-03-14 1 (11) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl: 13.15-15.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Karl-Gustav

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart Ohlsson (C), Göran

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 15:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Karl-Gustav Lindbäck (KV), Ingegerd Torhall (L),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Omsorgsnämnden 2012-06-20 1 (9) Plats och tid Treklövern, Hyltebruk kl. 14.00-15.30 Beslutande Gunnel Johansson (S) Dorothea Nilsson (M) Tjänstgörande ersättare Ingemar Steneteg (C) Ann Brodin Thorsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Lennart Ohlsson (C), Ann-Christine Wendpaap (S) (1:e vice ordförande)

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet kl:

Lilla sammanträdesrummet kl: Omsorgsnämnden 2012-04-18 1 (10) Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet kl:14.00-15.30 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Ann Brodin Thorsson (KD) Karl-Gustav Lindbäck

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret kl. 13:00-14:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Alexander Engman (L) ersätter Birgitta Årzen (S) (1:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Wiveca Norén

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-04-19

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-04-19 Kommunstyrelsens arbetsutskott MÖTESPROTOKOLL 2016-04-19 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:00-10:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ronny Löfquist (S) (ordförande), Marie-Louice

Läs mer

Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Harri Kytöharju (KV) tjänstgörande

Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Harri Kytöharju (KV) tjänstgörande Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-01-16 1 (8) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum, Kl. 13.15-15-00 Beslutande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Harri Kytöharju (KV) tjänstgörande Övriga

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:30-09:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ronny Löfquist (S) (ordförande), Marie-Louice Lindström (S) (1:e vice ordförande), Johan Edenholm

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2013-03-07 1 (16) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 13:15-16.15 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2013-06-05 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum omsorgskontoret, Kl 13.15-14.45 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Karin Åkesson (C) tjänstgörande ersättare Harri Kytöharju (KV) Leif Smith (S)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Karin Åkesson (C) tjänstgörande ersättare Harri Kytöharju (KV) Leif Smith (S) Omsorgsnämnden 2013-06-20 1 (9) Plats och tid Hörsalen, kl 08.30-09.45 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Karin Åkesson (C) tjänstgörande ersättare Harri Kytöharju

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-10-29 1 (32) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2011-06-01 1 (8) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl: 13.15-16.15 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Omsorgsnämnden (10)

Omsorgsnämnden (10) Omsorgsnämnden 2014-08-14 1 (10) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15 15:00 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Ann Brodin Thorsson (KD) Harri Kytöharju (KV) Leif

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid IFO sammanträdesrum kl. 13:00-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Mikael Andersson (S) Stigert

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2012-08-09 1 (13) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum, kl: 14.00-16.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Läs mer

Birgit Gabrielsson ANSLAG/BEVIS

Birgit Gabrielsson ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämnden 2013-10-10 1 (10) Plats och tid Hörsalen, kl. 13.15 16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid 2013-10-10 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Träffpunkt Strand, Skeppargatan 15, kl. 12.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Wiveca Noren (SPI)

Läs mer

Gunnel Johansson ANSLAG/BEVIS

Gunnel Johansson ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämnden 2013-12-12 1 (11) Plats och tid Hörsalen kl. 13.15-16.00 Beslutande Övriga deltagare Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Dorothea Nilsson, (M) tjänstgörande ersättare Ann Brodin Thorsson

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2012-04-04 1 (11) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl: 14.00-16.30 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) Socialutskottet OBS: WEBB-VERSION

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) Socialutskottet OBS: WEBB-VERSION HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) OBS: WEBB-VERSION Plats och tid IFOs sammanträdeslokal, torsdagen den 12 maj 2016 kl 08.30-16.05 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S),

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:00-09:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Johansson Arnström (S) (ordförande), Sonja Andersson (C) (vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Jens- Åke Olofsson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 08.00-09.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordf. Eva Olofsson (C), vice ordf. Stefan Pettersson (M) Ingrid Ekström (SD)

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 14:30 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 14:30 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-04-03 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 14:30 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-15.25 Ajournering kl. 14.40-14.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-03-20 1 (10)

Omsorgsnämnden 2014-03-20 1 (10) Omsorgsnämnden 2014-03-20 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Kommunhusets fikarum/ Hörsalen Kl. 13:15 15:45 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP)

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-05-15 1 (28) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 ande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Charlottenlunds bed & breakfast, Långaryd kl. 13:15-14:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Stigert Pettersson (Barn-

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.00 15.17 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Socialnämnden 2015-11-10 1 (13)

Socialnämnden 2015-11-10 1 (13) Socialnämnden 2015-11-10 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-11-10 kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. 9:50-10:30 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2016-09-27 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-16.15 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), SPF - Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO - Iron Henriksson,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 15:00-16:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Karl-Gustav Lindbäck (KV), Ingegerd Torhall (L),

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-12-02 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 09:20 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Ann-Kristin Petersson (S), ordförande Ingemar Andersson (S) tjänstgörande ersättare Gunilla Magnusson (KV)

Ann-Kristin Petersson (S), ordförande Ingemar Andersson (S) tjänstgörande ersättare Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2015-08-13 1 (7) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl 08.00-08.45 Beslutande Övriga deltagare Ann-Kristin Petersson (S), ordförande Ingemar Andersson (S) tjänstgörande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:30 Beslutande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2011-05-05 1 (11) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl 13.15-15.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-12-14 Innehåll 181 Godkännande av ärendelista... 211 182 Aktuell sjukfrånvaro Margaretas Park... 212 183 Avgifter gällande hemsjukvård från och med den 1 mars 2016...

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 13.30-14.55 Ajournering kl. 14.30 14.45 Beslutande Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M) Ingrid Ekström (SD)

Läs mer