Vägledning för avrop från Belysningsarmaturer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vägledning för avrop från Belysningsarmaturer"

Transkript

1 Vägledning för avrop från Belysningsarmaturer Version 2.0

2 Datum Sid 2 (15) Innehåll 1 Om vägledningen Inledning Utveckling av vägledningen Ramavtalsområde Allmän information Ramavtalsområdets omfattning Ramavtalsområdets löptid Avropsordning Priser Leveranskostnad Leveranstid Stöddokument för avrop Om avropet Val av avropsform Kontraktsvillkor Utskick av avropsförfrågan Hållbarhetskrav och sociala krav i upphandlingen av ramavtalsområdet... 13

3 Datum Sid 3 (15) Versioner Publicerat datum Uppdaterat avsnitt Version Skapad Version Leveranskostnad och leveranstid kompletterad. Flytt av hela kapitlet om sociala krav och hållbarhetskrav sist i vägledningen. version. version. version. datum. datum. datum. version. version. version.

4 Datum Sid 4 (15) 1 Om vägledningen 1.1 Inledning vid Kammarkollegiet (nedan kallad SIC) har tagit fram denna vägledning i syfte att ge stöd till avropsberättigade myndigheter/organisationer vid avrop från ramavtal gällande Belysningsarmaturer. Även ramavtalsleverantörer kan ha nytta av vägledningen även om den i första hand ger ett myndighetsperspektiv på avrop. På finner du mer information om ramavtalsområdet, samt kontaktuppgifter till ramavtalsansvarig och ramavtalsleverantörer. Vägledningen innehåller rekommendationer från SIC, men det är avropets omfattning och komplexitet, samt eventuell användning av elektroniska system för avrop, som avgör i vilken grad vägledningen är tillämplig För mer information avseende avrop från ramavtal så hänvisas till SIC generella vägledning som finns publicerad på Utveckling av vägledningen Vägledningen kommer att uppdateras kontinuerligt. Det är alltid den senaste publicerade versionen på som gäller. Dina kommentarer till vägledningen är värdefulla. E-posta gärna dina synpunkter till ramavtalsansvarig (se eller till ramavtalsservice@kammarkollegiet.se.

5 Datum Sid 5 (15) 2 Ramavtalsområde 2.1 Allmän information Avropsberättigade Ramavtalen för Belysningsarmaturer kan nyttjas av statliga myndigheter, samt offentligt styrda organ som lämnat bekräftelse (fullmakt). Avropsberättigade organisationer finns angivna på Ramavtalsleverantörer Ramavtalsleverantörer inom Belysningsarmaturer framgår av Underleverantörer Med underleverantör avses en juridisk eller fysisk person som ramavtalsleverantören anlitar för att fullgöra hela eller delar av det åtagande som följer av ramavtalet och kontrakt. Ramavtalsleverantören ansvarar för underleverantör såsom för egen del. Ramavtalsleverantören har inte rätt att till underleverantör delegera rätten att ta emot Avropsförfrågan, lämna avropssvar, teckna kontrakt eller fakturera avropsberättigad. Eventuellt byte eller tillägg av underleverantör under kontraktstid kan endast ske efter godkännande från avropsberättigad. Ansökan om att byta eller lägga till underleverantör ska ställas till avropsberättigad i god tid före planerat bytes- eller tilläggsdatum. 2.2 Ramavtalsområdets omfattning Ramavtalet omfattar belysningsarmaturer i form av arbetsplatsarmaturer för kontorsarbete såsom skrivbordsarmaturer, golvarmaturer och takarmaturer (pendelarmaturer). Därtill kommer inredningsramaturer för trivselbelysning samt vissa specialarmaturer som exempelvis förstoringslampor. Gemensamt för samtliga armaturer är att de har någon form av stickpropp. Armaturer för fast installation ingår inte.

6 Datum Sid 6 (15) Delområden Ramavtalsområdet är indelat i två delområden: Arbetsplatsarmaturer Inredningsarmaturer Arbetsplatsarmaturer Med arbetsplatsarmaturer avses armaturer för vägg, golv, bord eller tak som ljussätter individuell arbetsplats i kontorsmiljö. Det primära syftet med arbetsplatsarmaturer är att ge kontorsarbete en belysningsmässigt fullgod arbetsmiljö Inredningsarmaturer Med inredningsarmatur avses armaturer för antingen vägg, golv, bord eller tak och som har en visuellt trivselskapande effekt med hjälp av ljuset och/eller utseendet/designen. Inredningsarmaturer ska inte vara avsedda för ljussättning av individuell arbetsplats Avgränsningar Varor från ramavtalsområdet Ljuskällor finns att avropa på avropa.se under Kontor och inredning/förbrukningsvaror/ljuskällor. 2.3 Ramavtalsområdets löptid Ramavtalen är giltiga från och med till och med och kan förlängas på initiativ av Kammarkollegiet i upp till 12 månader, det vill säga maximalt till och med Övrigt Ramavtalsområdet har en kortare giltighetstid än normalt. Ramavtalsområde avseende Belysningsarmaturer är tänkt att upphandlas som ett delområde i en kommande upphandling av Möbler och inredning. Detta för att få samma avropsordningar, giltighetstider samt ge förenklingar avseende avrop och förvaltning. Någon förlängning av giltighetstiden kommer inte att utlösas om upphandlingen av ramavtalsområde Möbler och inredning blir gällande från

7 Datum Sid 7 (15) 2.4 Avropsordning Kombinerad avropordning (komboavtal) För detta ramavtalsområde gäller en kombination av särskild fördelningsnyckel och förnyad konkurrensutsättning. Mer om detta går att läsa under avsnitt Priser Särskild fördelningsnyckel Priset för de varor som omfattas av avrop med särskild fördelningsnyckel ska vara det pris som anges för respektive vara i prislistorna publicerade per ramavtalsleverantör Förnyad konkurrensutsättning Vid avrop som föregås av förnyad konkurrensutsättning kan ramavtalsleverantören lämna andra priser än de priser som presenteras i prislistorna publicerade per ramavtalsleverantör. 2.6 Leveranskostnad Vid avrop med avropsformen särskild fördelningsnyckel får ramavtalsleverantören debitera för den faktiska leveranskostnaden för leveranser inom Sverige. Leveranskostnaden ska inte överstiga den kostnad som ramavtalsleverantören erbjuder övriga kunder. Vid Avrop med avropsformen förnyad konkurrensutsättning kan ramavtalsleverantören offerera leveranskostnad vid varje enskilt avropssvar. 2.7 Leveranstid Leverans ska ske på den tid eller inom den tidsrymd som angivits i kontraktet. Leverans får inte utan avropande myndighets godkännande ske tidigare än vad som överenskommits i kontraktet. Maximal leveranstid är 15 arbetsdagar till angiven plats i Sverige, om inget annat överenskommits. Leveranstid ska anges i orderbekräftelse. Helgdagar och tider då tillverkningsanläggningar kan vara stängda för produktion räknas inte som arbetsdagar. Sådana tidsperioder är exempelvis 25 juni - 1 augusti och 20 december - 6 januari.

8 Datum Sid 8 (15) 2.8 Stöddokument för avrop En enklare avropsblankett att använda för avrop genom särskild fördelning samt en mer avancerad blankett att använda vid förnyad konkurrensutsättning finns att använda. Dessa avropsblanketter är inte tvingande. Har avropande organisation/myndighet redan en rutin eller systemstöd för hantering av avrop så ska självklart detta användas. Denna vägledning samt en mer generell vägledning för avrop finns publicerade likaså ett antal avtalsdokument som Allmänna villkor och Huvuddokument.

9 Datum Sid 9 (15) 3 Om avropet Under denna punkt beskrivs det som är specifikt vid avrop inom detta ramavtalsområde. 3.1 Val av avropsform Avrop som beräknas ha ett värde upp till och med maximalt SEK ska genomföras genom tillämpning av en så kallad särskild fördelningsnyckel. För avrop som beräknas ha ett värde över SEK sker avrop genom förnyad konkurrensutsättning Beräknat värde upp t.o.m SEK Avrop som beräknas ha ett värde upp till och med maximalt SEK ska genomföras genom tillämpning av en så kallad särskild fördelningsnyckel. Avrop genom tillämpning av en särskild fördelningsnyckel innebär att den avropande myndigheten, utifrån en eller flera av de parametrar som anges under avsnitt Särskild fördelningsnyckel parametrar, kontaktar den ramavtalsleverantör som till lägst kostnad kan tillgodose den avropande myndighetens behov. Urval sker med utgångspunkt i de på avropa.se publicerade prislistorna. En sammanställning över efterfrågade varor kommuniceras skriftligt till ramavtalsleverantören. Om ramavtalsleverantören kan tillhandahålla efterfrågade varor tilldelas denna kontraktet Kravställning Parametrar Avrop genom tillämpning av en särskild fördelningsnyckel innebär att den avropande myndigheten väljer den ramavtalsleverantör som bäst kan tillgodose den avropande myndighetens behov vid avropstillfället med hjälp av en eller flera av nedanstående ej rangordnade parametrar. 1. Varans egenskaper Att varor ska ha en viss egenskap, exempelvis mått, material, utformning, miljö, energibesparande tillbehör som exempelvis belysningsreglering (dimmer), timer eller närvarosensor m.m. 2. Varans funktionalitet Att varor ska uppfylla vissa efterfrågade funktioner, exempelvis hantering, alternativ utformning, användarvänlighet m.m. 3. Varans estetiska utformning Att varor ska ha en viss efterfrågad estetisk utformning, exempelvis form, kulör, design m.m.

10 Datum Sid 10 (15) 4. Varans anpassning till befintlig belysning och annan inredning Att varor ska passa in med befintliga varor eller annan inredning för att få ett jämförbart visuellt enhetligt helhetsintryck. 5. Varans anpassning till lokalens utformning och funktionalitet Att varor ska passa in i lokalernas utformning och funktionalitet för att få ett jämförbart visuellt och/eller funktionellt enhetligt helhetsintryck. 6. Varans pris Varors pris enligt prislista. 7. Livscykelkostnad Varans kostnad enligt Upphandlingsmyndighetens LCC-verktyg.

11 Datum Sid 11 (15) Beräknat värde över SEK För avrop som beräknas ha ett värde över SEK sker avrop genom förnyad konkurrensutsättning enligt 7 kap. 9 LOU. Detta innebär att samtliga ramavtalsleverantörer bjuds in att på nytt lämna avropssvar i enlighet med de villkor som anges i ramavtalet. Dessa villkor får, om nödvändigt, preciseras och vid behov kompletteras med andra villkor som angetts i upphandlingsdokumenten. Tanken med detta förfarande är att den förnyade konkurrens som uppstår vid avropet ska leda till att kontrakt tecknas med den leverantör som kan erbjuda den ekonomiskt mest fördelaktiga lösningen Kravställning Parametrar Utöver de krav som ställts i upphandlingen, kan avropande myndighet använda nedanstående parametrar vid avrop genom förnyad konkurrensutsättning. Nedanstående parametrar kan antingen ställas som obligatoriska krav eller användas som tilldelningskriterier vid utvärdering av anbud. Det är upp till varje avropande myndighet att definiera hur respektive parameter ska användas. Observera att nedan beskrivning av respektive parameter inte är uttömmande utan endast exemplifierar hur detta kan användas vid avrop. Följande parametrar (en eller flera) kan användas vid avrop vid förnyad konkurrensutsättning: 1. Varans egenskaper Att varor ska ha en viss egenskap, exempelvis mått, material, utformning, miljö, energibesparande tillbehör som exempelvis belysningsreglering (dimmer), timer eller närvarosensor m.m. 2. Varans funktionalitet Att varor ska uppfylla vissa efterfrågade funktioner, exempelvis hantering, alternativ utformning, användarvänlighet m.m. 3. Varans estetiska utformning Att varor ska ha en viss efterfrågad estetisk utformning, exempelvis form, kulör, design m.m. 4. Varans anpassning till befintlig belysning och annan inredning Att varor ska passa in med befintliga varor eller annan inredning för att få ett jämförbart visuellt enhetligt helhetsintryck. 5. Varans anpassning till lokalens utformning och funktionalitet Att varor ska passa in i lokalernas utformning och funktionalitet för att få ett jämförbart visuellt och/eller funktionellt enhetligt helhetsintryck. 6. Varans pris Varors pris enligt prislista

12 Datum Sid 12 (15) 7. Livscykelkostnad Varans kostnad enligt Upphandlingsmyndighetens LCC-verktyg 8. Leveranstid Att varor ska levereras vid en speciellt angiven leveranstid 9. Säkerhetsskyddsavtal Att det träffas ett skriftligt säkerhetsskyddsavtal med leverantören om det säkerhetsskydd som behövs i det särskilda avropet 10. Särskilda krav på varurelaterade tjänster Exempelvis ljuskonsultation eller att varor ska levereras till anvisad plats, levereras monterade eller monteras på anvisad plats Tilldelningsgrund Kontrakt tilldelas den ramavtalsleverantör som lämnat det ekonomiskt mest fördelaktiga avropssvaret enligt valda parametrar i punkten Parametrar. 3.1 Kontraktsvillkor I Allmänna villkor kapitel 9 kan du hitta kontraktsvillkor och övrigt som gäller vid t.ex. leverans, leveransförseningar eller vid reklamationer eller fel i varan. 3.2 Utskick av avropsförfrågan Vid avrop genom särskild fördelningsnyckel skickas avropsförfrågan till den leverantör som kan tillgodose behovet utifrån urval av en eller flera parametrar i kravställningen till lägst pris. Vid förnyad konkurrensutsättning skickas avropsförfrågan till samtliga ramavtalsleverantörer inom respektive delområde.

13 Datum Sid 13 (15) 4 Hållbarhetskrav och sociala krav i upphandlingen av ramavtalsområdet Generellt så har Kammarkollegiet enbart upphandlat varor med LED-ljuskälla Miljökrav I kravspecifikationen har Kammarkollegiet ställt krav på att varorna ska uppfylla: - Prestandakraven och informationskraven i Ekodesignförordningen 1194/ Minimikrav på livslängden för ljuskällor enligt angivna standarder. - I de fall varan har kromade detaljer ska kromet vara trevärt. - Plasten i varan ska vara halogenfri (kabeln undantagen). Vidare ska: - Arbetsplatsarmaturer och inredningsarmaturer vara försedda med energieffektiv ljuskälla enligt energiklass A+ eller om arbetsplatsarmatur levereras med inbyggd LED, ska systemeffektiviteten vara minst 65 lm/w. I huvuddokument finns ett antal angivna åtaganden som ramavtalsleverantören ska förhålla sig till Ekodesign Ekodesignkrav innebär att en produkt måste uppfylla krav på energieffektivitet och resurseffektivitet för att få användas inom EU Energimärkning Energimärkningar kan ge information om en produkts energianvändning och därmed förbättra kundernas möjlighet att göra underbyggda val med utgångspunkt i produkters energieffektivitet Reach-förordningen Reach-förordningen skyddar mot risker förorsakade av kemikalier och farliga ämnen. Förordningen innehåller bland annat bestämmelser om registrering, utvärdering, tillstånd och begränsning av kemiska ämnen. Syftet med Reach-förordningen är att garantera en hög skyddsnivå för människors hälsa och miljön samt att främja konkurrensen och innovationen på den inre marknaden.

14 Datum Sid 14 (15) Producentansvar Begreppet producent avser inte enbart de som tillverkar en produkt utan kan enligt vissa regelverk även omfatta de som importerar eller säljer produkter i Sverige. Producenter kan bland annat vara skyldiga att ta hand om avfall samt lämna upplysningar och informera om möjligheten att lämna avfall till producenten Övrigt I direktiv 2012/19/EU finns bestämmelser som ska skydda miljön och människors hälsa genom att bland annat reglera hanteringen av avfall som utgörs av eller innehåller elektrisk och elektronisk utrustning. Det är vidare enligt Arbetsmiljöverket lämpligt att belysningsarmaturerna utformas och installeras så att nedsmutsning och korrosion så långt det är möjligt undviks och att rengöring underlättas Sociala och etiska krav Sociala och etiska krav Ramavtalsleverantören ska vid tillhandahållande av varor och tjänster kontinuerligt arbeta med att förbättra och ta hänsyn till sociala och etiska aspekter. Detta gäller även för ramavtalsleverantörens underleverantörer. Ramavtalsleverantören svarar för att lagstadgade skyldigheter vad gäller anställnings- och arbetsmiljövillkor tillämpas för berörd personal, samt motverkande av arbetsrättsliga och skattemässiga oegentligheter. Ramavtalsleverantören ska därmed bl.a. försäkra sig om att ingen så kallad svart arbetskraft anlitas för utförande av uppdraget samt förbinder sig att ha rutiner för att följa upp detta genom regelbundna kontroller Grundläggande rättigheter för arbetstagare Ramavtalsleverantören ska aktivt verka för att varor och tjänster som levereras genom ramavtalet ska vara tillverkade under förhållanden som är förenliga med: - FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna (1948) - ILO:s kärnkonventioner om tvångsarbete, barnarbete, diskriminering, föreningsfrihet samt organisationsrätt (nr 29, 87, 98, 100, 105, 111, 138 och 182) - FN:s barnkonvention (artikel 32) - Det arbetarskydd och den arbetsmiljölagstiftning som gäller i tillverkningslandet - Den arbetsrätt, inklusive lagstiftning om minimilön, och det socialförsäkringsskydd som gäller i tillverkningslandet - Den miljöskyddslagstiftning som gäller i tillverkningslandet - FN:s deklaration mot korruption Ramavtalsleverantören ska, på Kammarkollegiets begäran, redovisa dokumentation om så krävs för kontroll av att ovan är uppfyllt Antidiskriminering Ramavtalsleverantören ska vid utförande av kontrakt i Sverige följa diskrimineringslagen (2008:567). Ramavtalsleverantören ska ha ett fortlöpande arbete med aktiva åtgärder och på annat sätt verka för lika rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder. Arbetet med aktiva åtgärder ska följa 3

15 Datum Sid 15 (15) kap diskrimineringslagen samt dokumenteras i enlighet med 3 kap diskrimineringslagen Responsible Business Alliance Code of Conduct Ramavtalsleverantören ska vid utförande av kontrakt säkerställa att produktion av varor som säljs via ramavtalet sker under förhållanden som är förenliga med Responsible Business Alliance Code of Conduct version 6.0 (2018).

Vägledning för avrop från Särskilda förvaringslösningar

Vägledning för avrop från Särskilda förvaringslösningar Vägledning för avrop från Särskilda förvaringslösningar Version 1.0 Datum Sid 2 (15) Innehåll 1 Om vägledningen... 4 1.1 Inledning... 4 1.2 Utveckling av vägledningen... 4 2 Ramavtalsområde... 5 2.1 Allmän

Läs mer

Vägledning för avrop från Litteratur

Vägledning för avrop från Litteratur för avrop från Litteratur Version 1 Datum Sid 2 (11) Innehåll 1 Om vägledningen... 4 1.1 Inledning... 4 1.2 Utveckling av vägledningen... 4 2 Ramavtalsområde... 5 2.1 Allmän information... 5 2.2 Definitioner...

Läs mer

Vägledning för avrop från Flygresor inrikes 2017

Vägledning för avrop från Flygresor inrikes 2017 för avrop från Flygresor inrikes 1.0 Datum Sid 2 (8) -11-22 Dnr 23.5-3672- Innehåll 1 Om vägledningen... 4 1.1 Inledning... 4 1.2 Utveckling av vägledningen... 4 2 Ramavtalsområde... 5 2.1 Allmän information...

Läs mer

Vägledning för avrop från Konferenshotell och kursgårdar

Vägledning för avrop från Konferenshotell och kursgårdar för avrop från Konferenshotell Stora konferenser fr.o.m 151 personer 1.0 Datum Sid 2 (8) Innehåll 1 Om vägledningen... 4 1.1 Inledning... 4 1.2 Utveckling av vägledningen... 4 2 Ramavtalsområde... 5 2.1

Läs mer

Snabbguide avrop från ramavtalsområde Möbler och inredning

Snabbguide avrop från ramavtalsområde Möbler och inredning Sid 1 (7) Stefan Persson stefan.persson@kammarkollegiet.se 2019-07-08 Dnr 23.5-1861-19 Snabbguide avrop från ramavtalsområde Möbler och inredning För komplett stöd så rekommenderas den vägledning som finns

Läs mer

Vägledning för avrop från Säker förvaring

Vägledning för avrop från Säker förvaring för avrop från Säker förvaring Version 1.2 Datum Sid 2 (11) Innehåll 1 Om vägledningen... 4 1.1 Inledning... 4 1.2 Utveckling av vägledningen... 4 2 Ramavtalsområde... 5 2.1 Allmän information... 5 2.2

Läs mer

Vägledning för avrop från Drivmedel 2015

Vägledning för avrop från Drivmedel 2015 för avrop från Drivmedel 2015 Version 1.0 Datum Sid 2 (11) Innehåll 1 Om vägledningen... 4 1.1 Inledning... 4 1.2 Avropsberättigade och ramavtalsleverantörer... 4 1.3 Definitioner... 5 1.4 Fortsatt arbete...

Läs mer

Vägledning för avrop från Vattenautomater med tillhörande tjänster. Version 1.0,

Vägledning för avrop från Vattenautomater med tillhörande tjänster. Version 1.0, Vägledning för avrop från Vattenautomater med tillhörande tjänster Version 1.0, 2014-09-16 Innehållsförteckning 1. OM VÄGLEDNINGEN 1 1.1 Inledning 1 1.2 Innehåll och disposition 1 1.3 Avropsberättigade

Läs mer

Vägledning för avrop från Flygresor utrikes

Vägledning för avrop från Flygresor utrikes för avrop från Flygresor utrikes 1.0 Datum Sid 2 (9) Innehåll 1 Om vägledningen... 3 1.1 Inledning... 3 1.2 Avropsberättigade och ramavtalsleverantörer... 3 1.3 Fortsatt arbete... 4 2 Flyg utrikes... 5

Läs mer

Vägledning för avrop från Glasögon

Vägledning för avrop från Glasögon Innehållsförteckning 1. OM VÄGLEDNINGEN... 1 1.1 Inledning... 1 1.1.1 Innehåll och disposition... 1 1.2 Avropsberättigade och ramavtalsleverantörer... 1 1.2.1 Avropsberättigade... 1 1.2.2 Ramavtalsleverantörer...

Läs mer

Statens inköpscentral Vägledning Företagshälsovård

Statens inköpscentral Vägledning Företagshälsovård Vägledning Företagshälsovård 1 Förord vid Kammarkollegiet (nedan kallad ) har 2011 genomfört en ramavtalsupphandling inom ramavtalsområde Företagshälsovård. Ramavtal har tecknats inom nedanstående områden

Läs mer

1 Konferenser och möten Avropsordning Avropsordning Avropet Modell som illustrerar avropsprocessen...

1 Konferenser och möten Avropsordning Avropsordning Avropet Modell som illustrerar avropsprocessen... Avrop från Konferenser och möten 2015 Datum Sid 2 (9) Innehåll 1 Konferenser och möten... 3 1.1... 3 2 Avropet... 6 2.1 Modell som illustrerar avropsprocessen... 6 2.2 Steg 1 Utformning av avropsförfrågan...

Läs mer

Ramavtalsspår om Möbler och inredning

Ramavtalsspår om Möbler och inredning Ramavtalsspår om Möbler och inredning Agenda Fakta om ramavtalsområdet, omfattning Övriga områden med möbler Strategi möbelupphandling Hållbarhetskrav Avropsform, kravkatalog, genomförande, tjänster Stöd

Läs mer

Statens inköpscentral Ramavtal för Användarnära IT produkter. Sid 1

Statens inköpscentral Ramavtal för Användarnära IT produkter. Sid 1 Statens inköpscentral Ramavtal för Användarnära IT produkter Sid 1 Användarnära IT produkter Rangordnat ramavtal med fastställda produkter och priser med tillbehör samt vissa tjänster Avtalsperiod: 2015-12-17

Läs mer

Statens inköpscentral Vägledning för avropande myndigheter och organisationer Möbler - Helhet

Statens inköpscentral Vägledning för avropande myndigheter och organisationer Möbler - Helhet Vägledning för avropande myndigheter och organisationer Möbler - Helhet 1 Förord vid Kammarkollegiet (nedan kallad ) har 2011 genomfört en ramavtalsupphandling inom ramavtalsområde Möbler Helhet. Ramavtal

Läs mer

E-ARKIV 2013. - Avropsvägledning vid förnyad konkurrensutsättning 1(7)

E-ARKIV 2013. - Avropsvägledning vid förnyad konkurrensutsättning 1(7) E-ARKIV 2013 - Avropsvägledning vid förnyad konkurrensutsättning 1(7) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 ALLMÄNT OM RAMAVTALET E-ARKIV 2013... 3 3 AVROPSFÖRFARANDE... 3 4 AVROPSFÖRFRÅGANS INNEHÅLL...

Läs mer

Vägledning för avropande myndigheter och organisationer Möbler Direkt

Vägledning för avropande myndigheter och organisationer Möbler Direkt Sid 1 (9) Stefan Persson stefan.persson@kammarkollegiet.se 2015-01-22 Dnr 96-24-2011 Vägledning för avropande myndigheter och organisationer Möbler Direkt Förord vid Kammarkollegiet (nedan kallad Statens

Läs mer

Juridikpass 1 - Grundläggande frågor i avropsprocessen. Ann Pietikäinen & Gabriella Sydorw

Juridikpass 1 - Grundläggande frågor i avropsprocessen. Ann Pietikäinen & Gabriella Sydorw Juridikpass 1 - Grundläggande frågor i avropsprocessen Ann Pietikäinen & Gabriella Sydorw Vårt uppdrag Förordning (1998:796) om statlig inköpssamordning Att ingå ramavtal för statliga myndigheter. Inom

Läs mer

Upphandling. Avropsberättigade ska använda sig av rangordning om samtliga följande förutsättningar föreligger:

Upphandling. Avropsberättigade ska använda sig av rangordning om samtliga följande förutsättningar föreligger: Upphandlingsdokument 2017-06-01 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Goran Alilovic Upphandling Flyttjänster 23.3.5425-16 Sista anbudsdag: 2017-03-17 23:59 Symbolförklaring

Läs mer

Statens inköpscentral

Statens inköpscentral Sid 1 Introduktionsseminarium - Avrop från de statliga ramavtalen Sebastian Svartz och Karl Ekman Jurister, Enheten för ramavtalsförvaltning, Statens inköpscentral 2016-11-18 Agenda 09.30 Statens inköpscentrals

Läs mer

Möbler och inredning, Säker förvaring och Ljuskällor Avropadagen 2013-09-26

Möbler och inredning, Säker förvaring och Ljuskällor Avropadagen 2013-09-26 Möbler och inredning, Säker förvaring och Ljuskällor Avropadagen 2013-09-26 Statens inköpscentral Stefan Persson - ramavtalsansvarig Sid 2 Agenda Genomgång av ramavtalsområden och tips och råd Öppen diskussion

Läs mer

Företagshälsovårdstjänster

Företagshälsovårdstjänster Företagshälsovårdstjänster Vi som deltar här idag: Gunilla Lannestedt, ramavtalsansvarig Jeanette Hemmingsson, upphandlare Pendar Solimani, upphandlare Emma Dufva, jurist Välkommen att ställa frågor under

Läs mer

Tips och råd Möbler och inredning

Tips och råd Möbler och inredning Tips och råd Möbler och inredning Stöd och vägledning www.avropa.se Avropsblanketter Vägledning snabbguide Stödjande dokument för avrop av t.ex. bordsskärmar Sökhjälp för möbler Frågor och svar Tips och

Läs mer

Vägledning för avrop av Tjänstefordon och förmånsbilar Version 1.2, 2015-12-22

Vägledning för avrop av Tjänstefordon och förmånsbilar Version 1.2, 2015-12-22 Vägledning för avrop av Tjänstefordon och förmånsbilar Version 1.2, 2015-12-22 Innehållsförteckning 1. OM VÄGLEDNINGEN 5 1.1 Inledning 5 1.2 Innehåll och disposition 5 1.3 Avropsberättigade och ramavtalsleverantörer

Läs mer

Generell vägledning för avrop från Statens inköpscentrals. Version ramavtal

Generell vägledning för avrop från Statens inköpscentrals. Version ramavtal Generell vägledning för avrop från Statens inköpscentrals Version 171127 ramavtal Innehåll 1 Om vägledningen... 3 1.1 Inledning... 3 1.2 Definitioner... 3 2 Om ramavtalen... 4 2.1 Avropsordning... 4 3

Läs mer

Sid 1. IT-utbildning

Sid 1. IT-utbildning Sid 1 IT-utbildning IT-utbildning Ulla Karin Josefsson, avtalsansvarig Mikael Larson, bitr. avtalsansvarig Sid 2 Kort om ramavtalet Avtalsperiod: 2016-05-12-2018-05-31 (2020-05-11) Ramavtalet kan användas

Läs mer

Vägledning för avrop från ramavtal för IT-konsulter Resurskonsulter

Vägledning för avrop från ramavtal för IT-konsulter Resurskonsulter Vägledning för avrop från ramavtal för IT-konsulter Resurskonsulter 1.2 Datum Sid 2 (17) Innehåll 1 Om vägledningen... 4 1.1 Inledning... 4 1.2 Utveckling av vägledningen... 4 2 IT-konsulttjänster Resurskonsulter...

Läs mer

Tjänster för avtalsuppföljning 2018 Informationssäkerhet. Avropsstöd. Informationssäkerhet

Tjänster för avtalsuppföljning 2018 Informationssäkerhet. Avropsstöd. Informationssäkerhet Avropsstöd Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1 Tjänster... 3 3. Avrop på ramavtalet (Avropsavtal)... 3 3.1. Förnyad konkurrensutsättning... 4 3.1.1. Frågor och svar under anbudstiden... 4

Läs mer

5. Kan man ställa krav på att en Öppen utbildning ska genomföras i kundens lokaler?

5. Kan man ställa krav på att en Öppen utbildning ska genomföras i kundens lokaler? Datum Sid 1 (5) Frågor och svar på ramavtal för IT-utbildning Avrop 1. Hur långt kan ett Kontrakt (Leveransavtal) vara? Ett Kontrakt måste avropas och tecknas inom Ramavtalets giltighetstid och kan vara

Läs mer

Sid 1. IT-utbildning

Sid 1. IT-utbildning Sid 1 IT-utbildning IT-utbildning Ulla Karin Josefsson, avtalsansvarig Mikael Larson, bitr. avtalsansvarig Sid 2 Kort om ramavtalet Avtalsperiod: 2016-05-12-2018-05-31 (2020-05-11) Ramavtalet kan användas

Läs mer

1. OM VÄGLEDNINGEN 1 2. IT-KONSULTTJÄNSTER, RESURSKONSULTER 3

1. OM VÄGLEDNINGEN 1 2. IT-KONSULTTJÄNSTER, RESURSKONSULTER 3 2 Innehållsförteckning 1. OM VÄGLEDNINGEN 1 1.1 Inledning 1 1.2 Innehåll och disposition 1 1.3 Avropsberättigade och ramavtalsleverantörer 1 1.3.1 Avropsberättigade 2 1.3.2 Ramavtalsleverantörer 2 1.3.3

Läs mer

5. Kan man ställa krav på att en Öppen utbildning ska genomföras i kundens lokaler?

5. Kan man ställa krav på att en Öppen utbildning ska genomföras i kundens lokaler? Datum Sid 1 (5) Frågor och svar på ramavtal för IT-utbildning Avrop 1. Hur långt kan ett Kontrakt (Leveransavtal) vara? Ett Kontrakt måste avropas och tecknas inom Ramavtalets giltighetstid och kan vara

Läs mer

Generell vägledning för avrop från Kammarkollegiets. Version ramavtal

Generell vägledning för avrop från Kammarkollegiets. Version ramavtal Generell vägledning för avrop från Kammarkollegiets Version 180503 ramavtal Innehåll 1 Om vägledningen... 3 1.1 Inledning... 3 1.2 Definitioner... 3 2 Om ramavtalen... 4 2.1 Avropsordning... 4 3 Om avropen...

Läs mer

Vägledning för avrop från resebyråtjänster

Vägledning för avrop från resebyråtjänster Vägledning för avrop från resebyråtjänster 1.0 Datum Sid 2 (16) Innehåll 1 Om vägledningen... 4 1.1 Inledning... 4 1.2 Avropsberättigade och ramavtalsleverantörer... 4 1.3 Definitioner... 5 1.4 Fortsatt

Läs mer

IT-konsulttjänster Resurskonsulter (ITK) Sid 1

IT-konsulttjänster Resurskonsulter (ITK) Sid 1 IT-konsulttjänster Resurskonsulter (ITK) Sid 1 Deltagare från Statens Inköpscentral Anna Berg, upphandlare Sandra Lukins, avtalsansvarig Ulla Karin Josefsson, biträdande avtalsansvarig Sid 2 Agenda Avtalet

Läs mer

Vägledning för avropsförfarandet förnyad konkurrensutsättning ARBETSPLATSER KLIENTER OCH SURFPLATTOR 2012 1(9)

Vägledning för avropsförfarandet förnyad konkurrensutsättning ARBETSPLATSER KLIENTER OCH SURFPLATTOR 2012 1(9) Vägledning för avropsförfarandet förnyad konkurrensutsättning ARBETSPLATSER KLIENTER OCH SURFPLATTOR 2012 1(9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 ALLMÄNT OM RAMAVTALET ARBETSPLATSER KLIENTER OCH SURFPLATTOR

Läs mer

Ramavtal för tjänstefordon

Ramavtal för tjänstefordon Ramavtal för tjänstefordon Ramavtalet Löper fr.o.m. 2015-11-01 i 24 månader. SIC kan förlänga i upp till 24 månader. 3 delområden, ramavtal tecknade per delområde 8 fordonsklasser Totalt 13 leverantörer

Läs mer

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst Innehållsförteckning 1 Tillvägagångssätt vid avrop från ramavtal... 2 1.1 Förnyad konkurrensutsättning... 2 1.2 Krav som får kompletteras

Läs mer

SKL Kommentus Inköpscentral

SKL Kommentus Inköpscentral SKL Kommentus Inköpscentral Miljö och sociala krav i upphandling Peter Nohrstedt Hållbarhetschef SKL Kommentus Agenda Varför använda upphandling till att driva hållbarhetsfrågor? Vad säger nya lagen? UHMs

Läs mer

Vägledning för avrop från ramavtalet Fordonsförhyrning

Vägledning för avrop från ramavtalet Fordonsförhyrning Upprättad av Sid 1 (8) Vägledning för avrop från ramavtalet Fordonsförhyrning Allmänna kommentarer Word-mallen är ful, försök hitta en bättre www.avropa.se borde alltid vara en hyperlänk Hänvisningar inom

Läs mer

Vägledning. Drivmedel för stationstankning 2011

Vägledning. Drivmedel för stationstankning 2011 Vägledning Drivmedel för stationstankning 2011 1 (9) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...3 2 AVROPSBERÄTTIGADE...3 3 RAMAVTALSLEVERANTÖRER...3 4 ÖVERGRIPANDE INFORMATION OM RAMAVTALSOMRÅDET...3 4.1 OMFATTNING...3

Läs mer

Särskild vägledning för avrop RAMAVTAL POSTFÖRMEDLINGSTJÄNSTER 2013 OCH Avrop under ramavtalets sista tid

Särskild vägledning för avrop RAMAVTAL POSTFÖRMEDLINGSTJÄNSTER 2013 OCH Avrop under ramavtalets sista tid Särskild vägledning för avrop RAMAVTAL POSTFÖRMEDLINGSTJÄNSTER 2013 OCH 2013-2 Avrop under ramavtalets sista tid Innehåll 1 BAKGRUND... 3 2 REKOMMENDATION... 3 2.1 Förlängningar av befintliga avropsavtal...

Läs mer

Park- och lekplatsutrustning Avropsstöd

Park- och lekplatsutrustning Avropsstöd Avropsstöd 1 Innehåll 1. INLEDNING...3 2. ALLMÄNT OM RAMAVTALET PARK- OCH LEKPLATSUTRUSTNING 2017...3 3. GEOGRAFISKA OMRÅDEN...3 4. ANBUDSOMRÅDEN...4 5. AVROP...4 5.1 Särskild fördelningsnyckel...4 5.2

Läs mer

Vägledning för Flyg utrikes

Vägledning för Flyg utrikes Sid 1 (6) 2013-06-03 Vägledning för Flyg utrikes Allmänna kommentarer Word-mallen är ful, försök hitta en bättre www.avropa.se borde alltid vara en hyperlänk Hänvisningar inom dokumentet ska vara korsreferenser

Läs mer

Nya EU-direktiven DIREKTIV 2014/24/EU (LOU) DIREKTIV 2014/25/EU (LUF) DIREKTIV 2014/23/EU (Koncessioner) Nya EU-direktiven Offentlig upphandling ges en framträdande roll i Europa 2020-strategin, som ett

Läs mer

1. OM VÄGLEDNINGEN... 1. 1.1 Inledning... 1 1.1.1 Innehåll och disposition... 1

1. OM VÄGLEDNINGEN... 1. 1.1 Inledning... 1 1.1.1 Innehåll och disposition... 1 Vägledning för avrop av Kontorsmateriel Innehållsförteckning 1. OM VÄGLEDNINGEN... 1 1.1 Inledning... 1 1.1.1 Innehåll och disposition... 1 1.2 Avropsberättigade och ramavtalsleverantörer... 1 1.2.1 Avropsberättigade...

Läs mer

Innehållsförteckning 1. AVROPET 1 2. PRAKTISKA RÅD 9. Uppdaterade avsnitt: Publicerad datum: Versioner. Första versionen 1.

Innehållsförteckning 1. AVROPET 1 2. PRAKTISKA RÅD 9. Uppdaterade avsnitt: Publicerad datum: Versioner. Första versionen 1. Innehållsförteckning 1. AVROPET 1 1.1 Steg 1 Utformning av avropsförfrågan 1 1.1.1 Förberedande arbete, behovsanalys 1 1.1.2 Dialog med leverantörerna 2 1.1.3 Avropsförfrågans innehåll 2 1.1.4 Övrig information

Läs mer

Parkmaskiner och Gräsklippare Avropsvägledning. Parkmaskiner och Gräsklippare 2015

Parkmaskiner och Gräsklippare Avropsvägledning. Parkmaskiner och Gräsklippare 2015 Avropsvägledning 1 Innehåll 1. INLEDNING... 3 2. ALLMÄNT OM RAMAVTALET... 3 3. GEOGRAFISKA OMRÅDEN... 3 3.1 Undantag VGR... 3 4. ANTAGNA LEVERANTÖRER PER ANBUDSOMRÅDE... 4 5. AVROPSFÖRFARANDE... 4 5.1

Läs mer

Vägledning för avrop från ramavtalet Konferenstjänster

Vägledning för avrop från ramavtalet Konferenstjänster Sid 1 (8) Vägledning för avrop från ramavtalet Konferenstjänster Allmänna kommentarer Word-mallen är ful, försök hitta en bättre www.avropa.se borde alltid vara en hyperlänk Hänvisningar inom dokumentet

Läs mer

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande Ekonomisystem som tjänst

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande Ekonomisystem som tjänst 1/5 Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande Ekonomisystem som tjänst Innehållsförteckning 1 Tillvägagångssätt vid avrop från ramavtal... 2 1.1 Förnyad konkurrensutsättning... 2 1.2 Krav som får kompletteras

Läs mer

Fiktivmyndigheten Sid 1 (5)

Fiktivmyndigheten Sid 1 (5) Fiktivmyndigheten Sid 1 (5) Avropsförfrågan IT-utbildning Fiktivmyndigheten Sid 2 (5) 1 Avrop från ramavtal Fiktivmyndigheten inbjuder samtliga ramavtalsleverantörer (nedan kallad Leverantörer) att lämna

Läs mer

Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop. Städprodukter och mjukpapper

Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop. Städprodukter och mjukpapper Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop Städprodukter och mjukpapper 16-108 Innehållsförteckning Allmänna villkor... 3 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Definitioner... 3 3 Kontrakt... 4 4 Priser... 4 5 Småorderavgift...

Läs mer

Särskild vägledning för avrop RAMAVTAL MÖBLER 2013

Särskild vägledning för avrop RAMAVTAL MÖBLER 2013 Särskild vägledning för avrop RAMAVTAL MÖBLER 2013 AVROP GENOM FÖRNYAD KONKURRENSUTSÄTTNING UNDER RAMAVTALETS SISTA TID Sida 1 av 8 2018-04-24 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 BAKGRUND... 3 2 REKOMMENDATION... 3

Läs mer

Vägledning för avrop från Arkiv- och förvaringslösningar, samtliga delområden med förnyad konkurrensutsättning Version 1.

Vägledning för avrop från Arkiv- och förvaringslösningar, samtliga delområden med förnyad konkurrensutsättning Version 1. Vägledning för avrop från Arkiv- och förvaringslösningar, samtliga delområden med förnyad konkurrensutsättning Version 1.5, 2015-05-20 Innehållsförteckning 1. OM VÄGLEDNINGEN 1 1.1 Inledning 1 1.2 Innehåll

Läs mer

IT-konsulttjänster Resurskonsulter. Sandra Lukins & Anna Berg

IT-konsulttjänster Resurskonsulter. Sandra Lukins & Anna Berg IT-konsulttjänster Resurskonsulter Sandra Lukins & Anna Berg Agenda Avtalet i korthet. Att hitta på avropa.se. Stöddokument: vägledning, kompetenskrav, avropsmall. Att avropa. Frågor & svar. Kort om ramavtalet

Läs mer

1. Inbjudan. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation. 1.1 Statens inköpscentrals uppdrag. 1.2 Innehållsförteckning

1. Inbjudan. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation. 1.1 Statens inköpscentrals uppdrag. 1.2 Innehållsförteckning Förfrågningsunderlag 2016-04-18 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Upphandling Språk- och översättningstjänster Goran Alilovic 96-57-2015 Symbolförklaring: Sista anbudsdag:

Läs mer

Vägledning för avrop från Flyg Inrikes

Vägledning för avrop från Flyg Inrikes Sid 1 (8) 2014-03-10 Vägledning för avrop från Flyg Inrikes Referens nr: 96-3-2013 Allmänna kommentarer Word-mallen är ful, försök hitta en bättre www.avropa.se borde alltid vara en hyperlänk Hänvisningar

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2008:4 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Sociala krav vid upphandling uppförandekod för leverantörer Föredragande landstingsråd: Chris Heister Ärendet Landstingsdirektören framhåller

Läs mer

IT-konsulttjänster Resurskonsulter (ITK)

IT-konsulttjänster Resurskonsulter (ITK) IT-konsulttjänster Resurskonsulter (ITK) Deltagare från Statens Inköpscentral Anna Berg, upphandlare Sandra Lukins, avtalsansvarig Ulla Karin Josefsson, biträdande avtalsansvarig Ann Pietikäinen, upphandlings-

Läs mer

Sid 1 (15) Statens inköpscentral VÄGLEDNING

Sid 1 (15) Statens inköpscentral VÄGLEDNING Sid 1 (15) Statens inköpscentral Vägledning för avrop från Ramavtalen för Gåvokort 2013 Allmänna kommentarer Word-mallen är ful, försök hitta en bättre www.avropa.se borde alltid vara en hyperlänk Hänvisningar

Läs mer

Välkommen! Ulla-Karin Josefsson, ramavtalsansvarig Fredrik Aglo, upphandlare Elin Olsson, upphandlare

Välkommen! Ulla-Karin Josefsson, ramavtalsansvarig Fredrik Aglo, upphandlare Elin Olsson, upphandlare Kontorsmateriel Välkommen! Ulla-Karin Josefsson, ramavtalsansvarig Fredrik Aglo, upphandlare Elin Olsson, upphandlare Omfattning - 11 produktkategorier 1. Skrivbordsartiklar 2. Pennor 3. Block 4. Arkivering,

Läs mer

Möbler och Inredning

Möbler och Inredning Möbler och Inredning Välkommen! Stefan Persson, Ramavtalsansvarig Agenda Genomgång av ramavtalsområden inom Möbler och inredning Tips och råd och möjlighet att ställa frågor Ramavtalsområden inom möbler

Läs mer

Vägledning för avrop från Tjänstefordon och förmånsbilar 2011

Vägledning för avrop från Tjänstefordon och förmånsbilar 2011 PM 1 (13) 2012-10-09 Vägledning för avrop från Tjänstefordon och förmånsbilar 2011 G:\4 Förvaltning\1 Ramavtalsområden\Tjänstebilar 2011\Information o avropsblankett\avropsstöd\vägledning\avropsstöd_ Vägledning_150422.doc

Läs mer

Vägledning för avrop av. Bevakningstjänster och. larmcentraltjänster 1.1

Vägledning för avrop av. Bevakningstjänster och. larmcentraltjänster 1.1 Vägledning för avrop av och larmcentraltjänster 1.1 Datum Sid 2 (15) Innehåll 1 Om vägledningen... 4 1.1 Inledning... 4 1.2 Utveckling av vägledningen... 4 2 Ramavtalsområdet... 5 2.1 Allmän information...

Läs mer

Fiktivmyndigheten Dnr

Fiktivmyndigheten Dnr Fiktivmyndigheten Dnr 22-22-2015 2015-10-05 Avrop av konsult för kravhantering och kravanalys Förnyad konkurrensutsättning från ramavtal IT-konsulttjänster Resurskonsulttjänster 2013 Dnr 96-76-2012, Region

Läs mer

4. UTVÄRDERING. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. 4.1. Utvärdering i upphandlingen 2012-02-15

4. UTVÄRDERING. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. 4.1. Utvärdering i upphandlingen 2012-02-15 Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2012-02-15 Upphandlingsansvarig Upphandling Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Tryckeritjänster Birgitta Engström 96-71-2011 Symbolförklaring: Texten ingår

Läs mer

1. OM VÄGLEDNINGEN... 1. 1.1 Inledning... 1 1.1.1 Innehåll och disposition... 1

1. OM VÄGLEDNINGEN... 1. 1.1 Inledning... 1 1.1.1 Innehåll och disposition... 1 Vägledning för avrop av Kontorsmateriel Innehållsförteckning 1. OM VÄGLEDNINGEN... 1 1.1 Inledning... 1 1.1.1 Innehåll och disposition... 1 1.2 Avropsberättigade och ramavtalsleverantörer... 1 1.2.1 Avropsberättigade...

Läs mer

UPPHANDLINGSPOLICY FÖR NEDANSILJANS SAMORDNINGSFÖRBUND Fastställd av styrelsen 13 juni Policy Samordningsförbundet har enligt

UPPHANDLINGSPOLICY FÖR NEDANSILJANS SAMORDNINGSFÖRBUND Fastställd av styrelsen 13 juni Policy Samordningsförbundet har enligt UPPHANDLINGSPOLICY FÖR NEDANSILJANS SAMORDNINGSFÖRBUND Fastställd av styrelsen 13 juni 2017 1. Policy Samordningsförbundet har enligt förbundsordningen sitt säte i Gagnef kommun. Samordningsförbundet förbinder

Läs mer

Frågor och svar på ramavtal för IT-konsulter, resurskonsulter

Frågor och svar på ramavtal för IT-konsulter, resurskonsulter Datum Sid 1 (7) Frågor och svar på ramavtal för IT-konsulter, resurskonsulter Avrop 1. Om en upphandlande myndighet har ett uppdrag som omfattar mindre än 160 timmar kan vi ändå konkurrensutsätta detta?

Läs mer

8. Ramavtalets Huvuddokument

8. Ramavtalets Huvuddokument Upphandlingsdokument 2018-04-12 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Niklas Björns Upphandling Belysningsarmaturer 23.3-5695-17 Sista anbudsdag: 2018-04-18 23:59 Symbolförklaring

Läs mer

Juridikpass om avtalsstruktur och ändamålsenlighet

Juridikpass om avtalsstruktur och ändamålsenlighet Juridikpass om avtalsstruktur och ändamålsenlighet Axel Krantz, Petra Edenfeldt, Karl Ekman & Sebastian Svartz Sid 1 Inledande disposition Avtalsrelation Ramavtalets uppbyggnad Huvuddokument, utvalda rubriker

Läs mer

Upphandlingspolicy. för Borlänge, Falun, Gagnef, Ludvika och Säter

Upphandlingspolicy. för Borlänge, Falun, Gagnef, Ludvika och Säter Upphandlingspolicy för Borlänge, Falun, Gagnef, Ludvika och Säter Upphandlingspolicy för Borlänge, Falun, Gagnef, Ludvika och Säter. Upphandlingspolicyn gäller för kommunerna och innehåller riktlinjer

Läs mer

Policy för inköp och upphandling

Policy för inköp och upphandling KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2017:21-003 Policy för inköp och upphandling Antagen av kommunfullmäktige 2017-11-23 194 Policy för inköp och upphandling Flens kommun handlar varor och tjänster för betydande

Läs mer

Vägledning för avrop från Paketförmedlingstjänster Version 1,

Vägledning för avrop från Paketförmedlingstjänster Version 1, Vägledning för avrop från Paketförmedlingstjänster Version 1, 2015-03-31 Innehållsförteckning 1. OM VÄGLEDNINGEN... 1 1.1 Inledning... 1 1.2 Innehåll och disposition... 1 1.3 Avropsberättigade och ramavtalsleverantörer...

Läs mer

Fiktivmyndigheten Dnr

Fiktivmyndigheten Dnr Fiktivmyndigheten Dnr 22-22-2018 2018-11-05 Avrop av konsult/er för kravhantering och kravanalys Förnyad konkurrensutsättning från ramavtal IT-konsulttjänster Resurskonsulttjänster Dnr 23.3-7067-17, Region

Läs mer

KONTRAKT PROGRAMVAROR OCH PROGRAMVAROR SOM MOLNTJÄNST 2016

KONTRAKT PROGRAMVAROR OCH PROGRAMVAROR SOM MOLNTJÄNST 2016 Bilaga 04 Mall för kontrakt Programvaror och programvaror som molntjänst 2016 Projektnummer 10344 KONTRAKT AVSEENDE PROGRAMVAROR OCH PROGRAMVAROR SOM MOLNTJÄNST 2016 2 (7) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 MALL FÖR

Läs mer

Vägledning för avrop från ITkonsulttjänster,

Vägledning för avrop från ITkonsulttjänster, Vägledning för avrop från ITkonsulttjänster, Resurskonsulter Del 2 om avropet 1.4 Datum Sid 2 (15) Innehåll 1 Avropet... 4 1.1 Steg 1 - Utformning av avropsförfrågan... 4 1.2 Steg 2 - Utskick av avropsförfrågan...

Läs mer

Fortsatt utveckling under 2012

Fortsatt utveckling under 2012 Nyhetsbrev - Statens inköpscentral mars 2012 Statens inköpscentral ingår samordnade ramavtal avseende varor och tjänster som myndigheter upphandlar ofta, i stor omfattning eller som uppgår till stora värden.

Läs mer

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning 1 (7) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling INSTRUKTION VID FÖRNYAD Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning Denna checklista och instruktion har tagits fram för att

Läs mer

Arbetsrättsliga villkor i enlighet med ILO:s kärnkonventioner. Lisa Sennström Upphandlingskonferensen 23 november 2017

Arbetsrättsliga villkor i enlighet med ILO:s kärnkonventioner. Lisa Sennström Upphandlingskonferensen 23 november 2017 Arbetsrättsliga villkor i enlighet med ILO:s kärnkonventioner Lisa Sennström Upphandlingskonferensen 23 november 2017 Nya bestämmelser om arbetsrättsliga villkor Ny lagstiftning från den 1 juni 2017 Vad

Läs mer

1. Inbjudan. 1.1 Vårt uppdrag. 1.2 Innehållsförteckning. Belysningsarmaturer Sista anbudsdag: :59

1. Inbjudan. 1.1 Vårt uppdrag. 1.2 Innehållsförteckning. Belysningsarmaturer Sista anbudsdag: :59 Upphandlingsdokument 2018-03-02 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Niklas Björns Upphandling Belysningsarmaturer 23.3-5695-17 Sista anbudsdag: 2018-04-18 23:59 Symbolförklaring

Läs mer

2. Allmänna villkor. 2.3 Kontrakts omfattning och tolkningar Kontraktet omfattar Resebyråtjänster.

2. Allmänna villkor. 2.3 Kontrakts omfattning och tolkningar Kontraktet omfattar Resebyråtjänster. 2. Allmänna villkor 2.1 Inledning Dessa Allmänna villkor avser de Tjänster, som ska tillhandahållas efter Avrop från Ramavtal dnr 96-8-2015. Sådana Tjänster ska utföras i enlighet med vad som anges i dessa

Läs mer

Vägledning för avrop från ramavtal för IT-utbildning. Version

Vägledning för avrop från ramavtal för IT-utbildning. Version Vägledning för avrop från ramavtal för IT-utbildning Version 1.4 2016-12-20 Datum Sid 2 (28) 2016-12-20 Dnr.96-13-2016 Innehåll 1. OM VÄGLEDNINGEN... 5 1.1 Inledning... 5 1.1.1 Innehåll och disposition...

Läs mer

Vägledning för avrop från Säkra förvaringslösningar

Vägledning för avrop från Säkra förvaringslösningar Innehållsförteckning 1. OM VÄGLEDNINGEN... 1 1.1 Inledning... 1 1.1.1 Innehåll och disposition... 1 1.2 Avropsberättigade och ramavtalsleverantörer... 1 1.2.1 Avropsberättigade... 1 1.2.2 Ramavtalsleverantörer...

Läs mer

Avropsvägledning Dryckesautomater 2017

Avropsvägledning Dryckesautomater 2017 Avropsvägledning Dryckesautomater 2017 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1. Avrop... 5 3. Beställning... 5 3.1. Service... 6 3.2. Kundsupport... 8 4. Pris... 8 5. Leveransvillkor... 8 5.1.

Läs mer

Bilaga Uppförandekod för Leverantörer

Bilaga Uppförandekod för Leverantörer Bilaga Uppförandekod för Leverantörer Godkänd av Senaste förändring Gäller from: Sid. Regionfullmäktige 2013-02-04 2013-12-01 1(5) Sveriges regioner och landstings uppförandekod för leverantörer Sveriges

Läs mer

Nya upphandlingsregler. Upphandlingskonferens oktober 2015 Eva Sveman

Nya upphandlingsregler. Upphandlingskonferens oktober 2015 Eva Sveman Nya upphandlingsregler Upphandlingskonferens 21-22 oktober 2015 Eva Sveman Lagrådsremiss Nytt regelverk som upphandling Förslag på implementering av EU:s nya upphandlingsdirektiv inom den klassiska sektorn

Läs mer

Avropsstöd. Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013

Avropsstöd. Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013 Avropsstöd Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013 Innehåll 1 Innan du börjar avropa... 2 2 Inledning... 2 3 Omfattning... 2 4 Avrop på Ramavtalet... 2 5 Beställning... 2 5.1 Orderbekräftelse...

Läs mer

Västa Götalandsregionens Strategidokument. avseende. Sociala aspekter i samband med upphandling

Västa Götalandsregionens Strategidokument. avseende. Sociala aspekter i samband med upphandling 1(1) 2007-07-03 Dnr Västa Götalandsregionens Strategidokument avseende Sociala aspekter i samband med upphandling Dokumentet består av: Uppförandekod för leverantörer Handlingsplan Uppförandekod för leverantörer

Läs mer

SOS Alarms uppförandekod för leverantörer

SOS Alarms uppförandekod för leverantörer Uppförandekod för leverantörer 1.0 1 (7) SOS Alarms uppförandekod för leverantörer Revisionshistorik 2017Dokumentnamn: Version: Sida: Uppförandekod för leverantörer 1.0 2 (7) Version Datum Utfärdat av

Läs mer

Introduktionsseminarium Möbler och inredning

Introduktionsseminarium Möbler och inredning Introduktionsseminarium Möbler och inredning Kategorier avropa.se ramavtalsområden Kontor och inredning Möbler och inredning Förbrukningsvaror (Ljuskällor) Skydd och säkerhet Säker förvaring Ramavtalsområden

Läs mer

Bilaga. Avropsregler. IT-utbildning

Bilaga. Avropsregler. IT-utbildning Sid 1 (12) 2016-10-10 Dnr 96-119-2014 Version 1.02 Bilaga Avropsregler IT-utbildning Sid 2 (12) Innehållsförteckning 1 Inledning 2 2 Definitioner 2 3 Ramavtalets omfattning 2 4 Innan Avrop genomförs 3

Läs mer

Riktlinjer för upphandling i Alingsås kommun med tillhörande kommunala bolag samt kommunalförbund

Riktlinjer för upphandling i Alingsås kommun med tillhörande kommunala bolag samt kommunalförbund ALINGSÅS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Godkänd av kommunfullmäktige den 26 februari 2014, 27 Riktlinjer för upphandling i Alingsås kommun med tillhörande kommunala bolag samt kommunalförbund 1 Riktlinjernas

Läs mer

Vägsalt och dammbindningsmedel Avropsstöd

Vägsalt och dammbindningsmedel Avropsstöd Avropsstöd 1 2019-06 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Avtalstid... 3 3. Produktområden... 3 4. Volympaketeringar... 3 5. Geografisk områden... 4 6. Avrop på ramavtalet... 4 7. Beställning... 4 8. Kundservice...

Läs mer

Hygienartiklar och städmaterial Avropsvägledning. Hygienartiklar och städmaterial Sida 1 av 10

Hygienartiklar och städmaterial Avropsvägledning. Hygienartiklar och städmaterial Sida 1 av 10 Avropsvägledning 2019-03-30 Sida 1 av 10 Innehåll 1. Inledning... 4 2. Ramavtalsleverantörer... 4... 4 2.2. Avtalsområde B Miljöanpassat sortiment... 4 3. Omfattning... 4 4. Sortiment... 5 4.1. Avtalsområde

Läs mer

1. OM VÄGLEDNINGEN 1 2. PRENUMERATIONSTJÄNSTER 4

1. OM VÄGLEDNINGEN 1 2. PRENUMERATIONSTJÄNSTER 4 2 Innehållsförteckning 1. OM VÄGLEDNINGEN 1 1.1 Inledning 1 1.2 Innehåll och disposition 1 1.3 Avropsberättigade och ramavtalsleverantörer 1 1.3.1 Avropsberättigade 1 1.3.2 Ramavtalsleverantörer 2 1.3.3

Läs mer

Frågor & Svar Öppna programvaror 2010

Frågor & Svar Öppna programvaror 2010 Frågor & Svar Öppna programvaror 2010 1 (6) Kompletteringar Inga Frågor & svar 1. Svarsdatum: 2010-11-12 15:35:44 Fråga: Fråga 1: 5.1.2, Hur viktigt är det att produktlistan är komplett vid avtalstillfället.

Läs mer

POLICY. Uppförandekod för leverantörer

POLICY. Uppförandekod för leverantörer POLICY Uppförandekod för leverantörer OM UPPFÖRANDEKODEN Denna uppförandekod gäller för leverantörer, och dess underleverantörer, till Sydskånes avfallsaktiebolag med dotterbolagen Sysav Industri AB samt

Läs mer

Avfallskärl och avfallspåsar Avropsstöd. Vägledning Avfallskärl och avfallspåsar

Avfallskärl och avfallspåsar Avropsstöd. Vägledning Avfallskärl och avfallspåsar Avropsstöd Vägledning 1 2019-04 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 3. Avrop... 4 3.1. Avrop på ramavtalet rangordning... 4 3.2. Avrop genom förnyad konkurrensutsättning (FKU)... 5 4. Precisering

Läs mer

Entrémattor Avropsvägledning. Vägledning Entrémattor

Entrémattor Avropsvägledning. Vägledning Entrémattor Avropsvägledning Vägledning Entrémattor 2014 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1. Skrapmatta... 3 2.2. Köp eller hyra av Entrématta... 4 2.3. Köp av entrématta inkl. logotyp... 4 2.4. Tvätt-

Läs mer