Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr"

Transkript

1 Tid: kl Ajournering: kl kl Plats: Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr Paragrafer: Ledamöter: Ersättare: Övriga: Malin Carlsson (S) Ordförande, Marie Fridén (M) Förste vice ordförande Mats Tolfsson (S) Andre vice ordförande Marie-Louise Eng (S) Oskari Anundi (S) Gabriella Andersson (V) Staffan Falk (MP) Annacarin Martinsson (M) Birgit Wahlgren (FP) Monica Johansson (C) Leif Häggblom (SD) Börje Larsson (S) Jesper Nordén (V) Amanda Wiktorsson (M) Seija Noppa (M) Tage Carlsson (FP) Ingela Hallgren (KD) Daniel Assarsson (SD) Bo Drysén, stadsdelschef Anna Stenström, administrativ chef, stf stadsdelschef Håkan Anving, områdeschef förskola Lars Bengtsson, områdeschef skola Mariann Hult, områdeschef kost och lokalvård Hans Abrahamsson, områdeschef IFO Barn och Familj/ÄO Ärendehandläggning och hemsjukvård Helen Magnusson, områdeschef hemtjänst och vård- och omsorgsboende Lars Larsson, chef kultur/fritid/lokalt inflytande Joakim Cannerfors, områdeschef kommungemensam förskola/skola Annette Antonsson, chef för ekonomifunktionen Katarina Manfredsson, nämndsekreterare Tommi Wärme, Lärarförbundet Gunilla Nilsson, Kommunal Angelica Neville, Vårdförbundet

2 133 Upprop och val av protokollsjusterare Till justerare väljs Mats Tolfsson (S) med Leif Häggblom (SD) som ersättare. Protokollet justeras tisdagen den 29 september klockan 08:00 på Stadsdelskontoret Norr, plan Allmänhetens frågestund Ett tiotal föräldrar närvarar och ställer frågor angående grundskolan. Frågorna som ställs handlar om uppföljningar av risk- och konsekvensanalyser, rapportering av avvikelser och tillbud, hur flexteam fungerar för att hjälpa barn i behov av särskilt stöd samt om städningen på skolorna. 135 Information från stadsdelschefen Rektor Johanna Ulveström och biträdande rektor Cathrine Kristoffersson redogör för hur man arbetar med flexteam för barn med särskilda behov på Engelbrektskolan och Borgstenaskolan. Utvecklingsledare Joakim Löfgren presenterar Kvalitetsrapporten, Undervisning och resultat. Utvecklingsledare Veronica Spetz och utvecklingsledare Angelica Edenvik presenterar hur man arbetar med kontinuitet inom hemtjänsten. Områdeschef Helen Magnusson redogör för hur sjukfrånvaron ser ut inom äldreomsorgen. Områdeschef Håkan Anving redogör för situationen på förskolan Smörbollen i Sparsör och för förskolan Savannen. Verksamhetsutvecklare Anders Lindstam redogör för hur ungas inflytande i Borås fungerar. Folkhälsosamordnare Lovisa Larsson Allansson presenterar delar av välfärdsbokslutet 2014 för nämnden. 2(12)

3 /SDNN0056 Tertialrapport 2 Resultatanalys stadsdelsegen verksamhet Stadsdelen redovisar i denna prognos ett underskott med 11,9 mnkr. I detta underskott ingår beräknade merkostnader för att delade turer tagits bort med ca 5 mnkr. Det prognostiserade resultatet har förbättrats med 3,0 mnkr sedan föregående prognos. Äldreomsorgen visar en positiv kostnadsutveckling både vad gäller ärendehandläggning, hemsjukvård samt produktion. Det stora antalet vakanser bland biståndshandläggare kan dock innebära att det prognostiserade resultatet försämras. Utredningen avseende merkostnader för delade turer visar en minskad kostnadsutveckling, färre timanställda, ett högre utnyttjande av tillgänglig tid samt att sjukfrånvaron minskar. Men sommarmånaderna är inte helt tillförlitliga och utförda hemtjänsttimmar är ännu inte kvalitetssäkrade vilket innebär att kostnadsprognosen på 5 mnkr är oförändrad. Om IFOs verksamhet bibehåller den nivå som finns i nuläget kan ev. det prognostiserade underskottet minska. Det förbättrade resultatet när det gäller förskolan beror bl.a. på att Borås stad inför komponentavskrivning. Detta innebär att etableringskostnader som tidigare belastat driften nu läggs på avskrivning och istället blir en hyreskostnad. Hänsyn har i förskolans prognos inte tagits till minskade intäkter p.g.a. beslut i Kommunstyrelsen om ny barnomsorgstaxa. Det beräknade inkomstbortfallet är under utredning. Resultatanalys kommungemensam verksamhet Stadsdelsnämnden redovisar i denna prognos ett underskott med 4,25 mnkr för kommungemensam verksamhet. I underskottet ingår kostnader för barn och elever med skyddad identitet, låg beläggning på Margaretagatan 5, borttagande av delade turer samt korttiden i Fristad. Dessa underskott (5,15 mnkr) planerar stadsdelen att begära kompensation för i bokslutet, vilket innebär ett egentligt positivt resultat med 900 tkr. Denna prognos har förbättrats med 2,8 mnkr sedan föregående prognos. Det förbättrade resultatet inom äldreomsorgen beror på uthyrning av lokaler till asylboende samt förbättrade prognoser för vård- och omsorgsboenden. Stadsdelsnämnden Norr godkänner Tertial och översänder densamma till Kommunstyrelsen. 3(12)

4 /SDNN0017 Miljörapport Tertial 2 Miljö- och konsumentnämnden ansvarar för att samordna miljömålsrapporteringen till Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige utifrån de uppgifter som förvaltningarna och bolagen redovisar. Miljörapporteringen görs tre gånger per år, vid tertialuppföljningar och årsredovisning. Vid andra tertial 2015 redovisas en uppföljning av etappmål som nämnden prioriterar under I samband med denna uppföljning lyfter nämnden fram några goda exempel från förvaltningen samt redovisar uppföljning av etappmålen: 1b) Grundutbildning i miljö, 2b) Grön Flagg på skolor och förskolor, 4a) Miljökrav och etiska krav vid upphandling av varor och tjänster, 4b) Beakta livscykelkostnad vid inköp samt 7a) Minst 80 procent av tjänsteresor är fossilbränslefria eller sker med miljöfordon. Vid tertial 3 (årsredovisning) redovisas uppföljning av etappmål, indikatorer och åtgärder. Vid årsredovisning görs en bedömning i vilken utsträckning nämnden har uppfyllt miljömålen genom de åtgärder och aktiviteter som genomförts i förvaltningen. Stadsdelsnämnden Norr godkänner upprättad miljörapport för tertial och översänder rapporten till Miljö- och konsumentnämnden /SDNN0059 Förslag till reviderad strategi Bildningsstaden Borås Strategin Bildningsstaden Borås gäller till och med Stadsdelsnämnden Norr ansvarar för revideringen. En arbetsgrupp bestående av representanter för stadsdelarna och Utbildningsförvaltningen har tagit fram ett förslag till ny strategi. Den föreslagna skrivningen skiljer sig inte avsevärt från den nu gällande och är till största delen av redaktionell karaktär. Ärendet skickades i juni på remiss till Ungdomsrådet, SDN Väster, SDN Öster och Utbildningsnämnden (UBN) som alla inkommit med svar. Stadsdelsnämnden Norr godkänner upprättad handling och översänder densamma till Kommunstyrelsen /SDNN0116 Svar på remiss: Riktlinjer för marknadsföringssamarbeten Stadsdelsnämnden Norr har getts möjlighet att lämna yttrande på remissen Riktlinjer för marknadsföringssamarbeten. Riktlinjerna gäller när Borås Stad köper marknadsföring genom 4(12)

5 samarbete med annan verksamhet, t.ex. idrottsklubb eller kulturevenemang. Riktlinjerna avser även alla former av s.k. sponsring. Stadsdelsnämnden Norr tillstyrker dokumentet Riktlinjer för marknadsföringssamarbeten då det i alla stycken förefaller rimligt och väl genomtänkt. Stadsdelsnämnden Norr tillstyrker dokumentet Riktlinjer för marknadsföringssamarbeten och översänder svaret till Kommunstyrelsen /SDNN0117 Svar på remiss: Motion, Inför ett elevombud i Borås Stad I en motion daterad föreslår Falco Guldenpfennig, Kristdemokraterna, att Kommunfullmäktige uppdrar åt Stadsdelsnämnden Norr att inrätta ett kommunövergripande barn- och elevombud för årskurserna F 9 med uppgift att utifrån skollagen ge råd och anvisningar till skolor i syfte att stävja kränkande behandling, kartlägga missförhållanden och att vara stöd för barn och familjer då en kränkande situation ändå uppstått. Stadsdelsnämnden Norr anser att skolorna i stadsdelen har goda kunskaper om mobbning och kränkande behandling och att skolorna arbetar systematiskt med frågan, såväl i förebyggande syfte som i enskilda elevärenden, men konstaterar samtidigt att mobbning och kränkningar förekommer i en utsträckning som inte är acceptabel. Med hänvisning till ovanstående anser Stadsdelsnämnden Norr att frågan om elevombud bör utredas ytterligare. Stadsdelsnämnden Norr tillstyrker remissen Inför ett elevombud i Borås Stad genom att föreslå att frågan utreds vidare. Svaret översänds till Kommunstyrelsen /SDNN0118 Svar på remiss: Motion, Entreprenörskap i för- och grundskolan! Stadsdelsnämnden Norr har fått möjlighet att yttra sig över motionen Entreprenörskap i föroch grundskolan. I motionen som är daterad föreslår Anne-Marie Ekström (FP) att Kommunfullmäktige ger Stadsdelsnämnden Norr i uppdrag att ta fram en modell för hur man arbetar med entreprenörskap i förskolan och grundskolan, detta i samverkan med näringslivet. Dessutom önskar motionären att Stadsdelsnämnden Norr startar ett pilotprojekt på någon skola. 5(12)

6 I förskolan och grundskolans läroplaner beskrivs inte hur arbetet med att främja entreprenörskap skall gå till utan det överlåts till för- och grundskolorna själva att välja former. För- och grundskolor har följaktligen ett ansvar men väljer själva på vilket sätt de arbetar med frågan. Det innebär att de ges möjlighet att välja metoder och arbetssätt utifrån de förutsättningar som gäller på respektive enhet. Med hänvisning till det ansvar som för- och grundskolor har, enligt läroplanerna och det arbete som redan sker är det Stadsdelsnämnden Norrs uppfattning, att det inte finns anledning att ta fram en särskild modell för hur man jobbar med entreprenörskap och att det inte heller finns anledning att starta ett pilotprojekt på någon skola. Förslag till beslut Malin Carlsson (S) föreslår att Stadsdelsnämnden Norr avstyrker motionen Entreprenörskap i för- och grundskolan!. Marie Fridén (M) föreslår att Stadsdelsnämnden Norr tillstyrker motionen Entreprenörskap i för- och grundskolan!. sgång Ordförande ställer förslagen på bifall dels till sitt eget förslag och dels till Marie Fridéns (M) förslag och finner det förstnämnda förslaget med övervägande ja besvarad. Marie Fridén (M) begär omröstning. Följande omröstningsproposition föreslås och godkänns: Den som bifaller Malin Carlssons (S) förslag röstar ja, den det ej vill röstar nej: vinner nej har Stadsdelsnämnden beslutat enligt Marie Fridéns (M) förslag. Omröstning Vid omröstning röstas ja av Malin Carlsson (S), Mats Tolfsson (S), Marie-Louise Eng (S), Oskari Anundi (S), Gabriella Andersson (V), Staffan Falk (MP) samt nej av Marie Fridén (M), Annacarin Martinsson (M), Birgit Wahlgren (FP) och Monica Johansson (C). Leif Häggblom (SD) avstår från att rösta. Stadsdelsnämnden Norr avstyrker motionen Entreprenörskap i för- och grundskolan! och översänder svaret till Kommunstyrelsen. Reservation Alliansen i Stadsdelsnämnden Norr reserverar sig till förmån för ett tillstyrkande av motionen. Marie Fridén (M), Annacarin Martinsson (M), Birgit Wahlgren (FP), Monica Johansson (C). 6(12)

7 /SDNN0123 Ansökan om Verksamhetsbidrag 2015 från hembygdsföreningar Stadsdelsnämnden Norr har av Hembygdsföreningen Borgstena Framtid, Bredareds Hembygdsförening Fristads Hembygdsförening, Gingri Hembygdsförening, Tämta Hembygdsförening och Vänga Hembygdsförening fått en ansökan om bidrag på kr vardera till föreningarna för 2015 års verksamhet. Enligt Borås Stads Budget 2015 (sidan 97) ger stadsdelsnämnderna bidrag till föreningars lokala kulturprogram. Föreningarna ska endast verka inom nämndens geografiska verksamhetsområde. De aktuella hembygdsföreningarna verkar inom stadsdel Norr. Stadsdelsnämnden Norr har beviljat hembygdsföreningarna kr vardera för år 2011, 2012, 2013 och Stadsdelsnämnden Norr beviljar 5000 kr i verksamhetsbidrag vardera till Hembygdsföreningen Borgstena Framtid, Bredareds Hembygdsförening Fristads Hembygdsförening, Gingri Hembygdsförening, Tämta Hembygdsförening och Vänga Hembygdsförening /SDNN0133 Svar på remiss: Detaljplan för Nedre Norrmalm, Hamstern 1 m.fl., Borås Stad Stadsdelsnämnden Norr har ombetts att svara på remissen Detaljplan för Nedre Norrmalm, Hamstern 1 m.fl., Borås Stad. Stadsdelsnämnden tillstyrker detaljplanen som möjliggör permanenta studentbostäder, kontor, tillfällig vistelse (t.ex. vandrarhem) samt handel på fastigheten Hamstern 1. Nämnden har inget att erinra mot detaljplanen. Stadsdelsnämnden Norr tillstyrker remissen Detaljplan för Nedre Norrmalm, Hamstern 1 m.fl., Borås Stad och översänder svaret till Samhällsbyggnadsnämnden /SDNN0142 Tillfälliga boenden för ensamkommande flyktingbarn Sekretess, 18 kap 8 OSL 7(12)

8 /SDNN0031 Sociala utskottets deltagande vid integrationsdagen 2015 Arbetslivnämnden inbjuder till den årliga konferensen om integration den 3 november 2015 på Stadsteatern, kulturhuset. Fokus på integrationsdagen i år är barn och ungdomar. Stadsdelsnämnden Norr beslutar att det Sociala utskottet ges möjlighet att delta vid integrationsdagen den 3 november /SDNN031 Stadsdelsnämndens deltagande i medborgardialoger om biblioteken Stadsdelsnämnden Norr kommer att arrangera två medborgardialoger om biblioteken på Sjöbo och i Fristad. Syftet är att ta reda på vad medborgare tycker om sina bibliotek och hur man kan göra dem ännu attraktivare. Medborgardialogen på Sjöbo kommer att vara onsdagen den 14/10 kl Medborgardialogen i Fristad kommer att vara tisdagen den 20 oktober kl Stadsdelsnämnden Norr beslutar att följande personer deltar vid medborgardialogerna om biblioteken, den 14/10 på Sjöbo: Gabriella Andersson, Börje Larsson, Birgit Wahlgren, Annacarin Martinsson och Leif Häggblom. och 20/10 i Fristad: Jesper Nordén, Oskari Anundi, Monica Johansson, Ingela Hallgren och Daniel Assarsson /SDNN031 Pensionärsrådets deltagande vid studiebesök på trygghetsboenden Den 7 maj 2015 deltog Pensionärsrådets representanter i ett seminarium om trygghetsboenden som Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) anordnade. Nu kommer detta seminarium att följas upp med studiebesök på några trygghetsboenden som enhetschef Niklas Silfverlood arrangerar. Stadsdelsnämnden Norr beslutar att nämndens representanter i Pensionärsrådet deltar 8(12)

9 vid studiebesöken som kommer att vara tisdagen den 10 november. Stadsdelsnämnden Norr beslutar att nämndens representanter i Pensionärsrådet deltar i studiebesök på trygghetsboenden den 10 november. 148 Anmälningsärenden Stadsdelsnämnden Norr godkänner redovisningen av anmälningsärenden och lägger dessa till handlingarna. a) från Skolinspektionen; Anmälan om elevens rätt till särskilt stöd vid Fristadskolan, Dnr 2015/SDNN b) Stadsrevisionen; Projektplan för revisionsrapport angående samverkan mellan elevhälsa, primärvård och barn- och ungdomspsykiatri avseende barn och unga med psykisk ohälsa, Dnr 2015/SDNN c) Skrivelse ang incident på fritids; Dnr 2015/SDNN d) från Skolverket ang statsbidrag för personalförstärkning inom elevhälsan 2015, Dnr 2015/SDNN e) Projektbeskrivning; ombyggnad av Engelbrektskolan, Dnr 2015/SDNN f) IVO; Anmälan om allvarlig brist i Socialtjänstens verksamhet, Dnr 2015/SDNN g) Förvaltingsrätten i Jönköping; Dom laglighetsprövning enligt kommunallagen ang placering av elev i förskoleklass, Dnr 2015/SDNN h) Uppföljning av synpunkter, Stadsdelsförvaltningen Norr, januari- juni 2015, Dnr 2015/SDNN i) Skolverket; Ansökan om statsbidrag för mindre barngrupper i förskolan, Dnr 2015/SDNN j) Skrivelse från 8G Fristadskolan om praotid samt svar på skrivelsen Dnr 2015/SDNN k) Skrivelse ang särskilt stöd för elev vid Engelbrektskolan, Dnr 2015/SDNN (12)

10 l) Länsstyrelsen i Stockholm; Fördjupad uppföljning av barns och ungas rätt till sitt nationella minoritetsspråk, Dnr 2015/SDNN0150 m) Framställan till Lokalförsörjningsnämnden om utökat behov av lokaler för CFL, Dnr 2015/SDNN Delegationsärenden Stadsdelsnämnden Norr godkänner redovisningen av delegationsbeslut och lägger dessa till handlingarna. Listor med delegationsbeslut från verksamheterna 1. äldreomsorg (biståndsbeslut och bostadsanpassning) 2. individ- och familjeomsorg (familjerätten) 3. grundskola 4. personal Övriga delegationsbeslut 5. Anmälan om risk för missförhållande enligt lex Sarah, Lugnets hemtjänst (Dnr 2015/SDNN ) 6. Anmälan om risk för missförhållande enligt lex Sarah, IFO Asyl (Dnr 2015/SDNN ) 7. Anmälan om risk för missförhållande enligt lex Sarah, Lugnets hemtjänst (Dnr 2015/SDNN ) 8. Anmälan om risk för missförhållande enligt lex Sarah, Lugnets hemtjänst (Dnr 2015/SDNN ) 9. Anmälan om risk för missförhållande enligt lex Sarah, Ifo BoF (Dnr 2015/SDNN ) /SDNN0155 Initiativärende Utnyttja kommunala lokaler släpp in fritidsgården i gamla biografen på Sjöbo! 10(12)

11 Ett initiativärende har lämnats in till Stadsdelsnämnden Norr av Annacarin Martinsson (M), Birgit Wahlgren (FP), Monica Johansson (C) och Ingela Hallgren (KD). I initiativärendet föreslås att förvaltningen uppdras att ta kontakt med AB Bostäder och Lokalförsörjningsförvaltningen för att utröna vilka möjligheter det finns för fritidsgården att använda den gamla biografen på Sjöbo mot en rimlig hyra. Stadsdelsnämnden Norr beslutar att remittera initiativärendet till förvaltningen för beredning. Justeringsdag: tisdagen den 1 september klockan 08:00, Stadsdelskontoret Norr Justeringen tillkännagiven på kommunens anslagstavla den 2 september Katarina Manfredsson Malin Carlsson (S) Mats Tolfsson (S) Sekreterare Ordförande Justeringsperson 11(12)

Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr

Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr Tid: kl. 18.00 19.20 Ajournering: kl. 18.45 19.00 Plats: Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr Paragrafer: 1-13 Ledamöter: Ersättare: Övriga: Malin Carlsson (S) Ordförande, Marie Fridén (M)

Läs mer

Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar.

Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar. PROTOKOLL 1(5) Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar. Omfattning 13-23 ande ledamöter S) Malin Carlsson, ordf

Läs mer

Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr

Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr Tid: kl. 17.00 19.43 Ajournering: kl. 19.00 19.20 kl. 19.30 19.35 Plats: Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr Paragrafer: 151-174 Ledamöter: Ersättare: Övriga: Malin Carlsson (S) Ordförande,

Läs mer

Plats och tid Sammanträdeslokal Sjöboskolans matsal, Sjöbo kl. 18: Ajounering Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper kl

Plats och tid Sammanträdeslokal Sjöboskolans matsal, Sjöbo kl. 18: Ajounering Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper kl 1(11) Plats och tid Sammanträdeslokal Sjöboskolans matsal, Sjöbo kl. 18:00-21.30. Ajounering Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper kl 21.05-21.20 ande Övriga närvarande Ledamöter Malin Carlsson

Läs mer

Lokal Borgstena, Stadsdelsförvaltningen Norr

Lokal Borgstena, Stadsdelsförvaltningen Norr Tid: kl. 18.00 20:00 Ajournering: kl. 19.20 19.50 Plats: Lokal Borgstena, Stadsdelsförvaltningen Norr Paragrafer: 31-48 Ledamöter: Ersättare: Övriga: Malin Carlsson (S) Ordförande, Marie Fridén (M) Förste

Läs mer

Tid: kl. 18:00 19:50 Ajournering kl. 19:00 19:30 Plats: Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr

Tid: kl. 18:00 19:50 Ajournering kl. 19:00 19:30 Plats: Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr Tid: kl. 18:00 19:50 Ajournering kl. 19:00 19:30 Plats: Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr Paragrafer: 97-116 Ledamöter: Ersättare: Övriga: Malin Carlsson (S), Ordförande Malin Wickberg

Läs mer

Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr

Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr Tid: kl. 18.00 20.20 Ajournering: kl. 19.25 20.00 Plats: Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr Paragrafer: 175-198 Ledamöter: Ersättare: Övriga: Malin Carlsson (S) Ordförande, Marie Fridén

Läs mer

Plats: Stadsdelsförvaltningen Norr, Olovsholmsgatan 32

Plats: Stadsdelsförvaltningen Norr, Olovsholmsgatan 32 Tid: kl. 17.00 19.20 Ajournering: kl. 18.45 19.15 Plats: Stadsdelsförvaltningen Norr, Olovsholmsgatan 32 Paragrafer: 105-129 Ledamöter: Ersättare: Malin Carlsson (S) Ordförande Marie Fridén (M) Förste

Läs mer

Tid och plats Kl Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl ajournering.

Tid och plats Kl Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl ajournering. PROTOKOLL 1(6) Tid och plats Kl 18.00 18.45 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 18.00 18.20 ajournering. Omfattning 1-12 ande ledamöter S) Malin Carlsson, ordf M) Bertil Myhrberg, 1:e

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:45-20:00

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:45-20:00 1 (10) Tid: 18:00-20:10 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:45-20:00 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 132-145 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Ersättare:

Läs mer

Peter Maksinen (S) ersätter Marianne Hermansson (S) Bill Bakkemose (M) ersätter Pär Sundbaum (KD) Lennart Fritzson (FP)

Peter Maksinen (S) ersätter Marianne Hermansson (S) Bill Bakkemose (M) ersätter Pär Sundbaum (KD) Lennart Fritzson (FP) 1 (6) Tid: 18:00-18:30 Ajournering: Ingen ajournering görs. Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 144-150 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Ersättare: Övriga: Lennart Andreasson (V), Ordförande

Läs mer

Plats: Stadsdelsförvaltningen Norr, Olovsholmsgatan 32

Plats: Stadsdelsförvaltningen Norr, Olovsholmsgatan 32 Tid: kl. 17.00 18.45 Ajournering: kl. 18.15 18.35 Plats: Stadsdelsförvaltningen Norr, Olovsholmsgatan 32 Paragrafer: 149-172 Ledamöter: Ersättare: Övriga: Mats Tolfsson (S) Ordförande Marie Fridén (M)

Läs mer

137 Allmänhetens frågestund Ingen allmänhet närvarar vid dagens sammanträde.

137 Allmänhetens frågestund Ingen allmänhet närvarar vid dagens sammanträde. 2015-09-22 1(8) Tid och plats Tisdagen den 22 september 2015, kl. 16.00-16.40, Utbildningsförvaltningen Omfattning 135-158 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (FP) Anita Spjuth (V) Anders

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:50 19:00

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:50 19:00 1 (12) Tid: 18:00-19:20 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:50 19:00 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 97-111 Ledamöter: Ersättare: Övriga: Lennart Andreasson

Läs mer

Joakim Cannerfors kommungemensam skola/förskola 44 Stefan Eriksson kommungemensam skola/förskola 44

Joakim Cannerfors kommungemensam skola/förskola 44 Stefan Eriksson kommungemensam skola/förskola 44 PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats 17.00 20.25 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 43 53 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Tobias Edin (V) Lotta Samuelsson (FP) Birgitta Bergman

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:10-19:25

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:10-19:25 1 (12) Tid: 18:00-19:40 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:10-19:25 Plats: Sessionssalen Paragrafer: 146-161 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kerstin Hermansson

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:35-20:05

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:35-20:05 1 (9) Tid: 18:00-20:20 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:35-20:05 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 78-92 Ledamöter: Per Carlsson (S), ordförande

Läs mer

Svar på remiss: Handlingsplan Ett gott liv var dag Kommunstyrelsens diarienummer: 2014/KS0411

Svar på remiss: Handlingsplan Ett gott liv var dag Kommunstyrelsens diarienummer: 2014/KS0411 1(4) Svar på remiss: Handlingsplan Ett gott liv var dag Kommunstyrelsens diarienummer: 2014/KS0411 Nämndens beslut Stadsdelsnämnden Norr tillstyrker remissen och översänder svaret till Kommunstyrelsen.

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:05-19:20

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:05-19:20 1 (11) Tid: 18:00-19:30 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:05-19:20 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 114-131 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Ersättare:

Läs mer

Plats och tid Sammanträdeslokal Borgstena, Stadsdelskontoret Norr, kl. 18:00-21:05

Plats och tid Sammanträdeslokal Borgstena, Stadsdelskontoret Norr, kl. 18:00-21:05 1(26) Plats och tid Sammanträdeslokal Borgstena, Stadsdelskontoret Norr, kl. 18:00-21:05 Ajounering Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper kl 20:25-20:50 ande Övriga närvarande Ledamöter Malin

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:25-18:40

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:25-18:40 1 (10) Tid: 18:00-18:55 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:25-18:40 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 69-82 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Ersättare:

Läs mer

Tid och plats Torsdagen den 10 november 2016, kl , Scandic Plaza Borås

Tid och plats Torsdagen den 10 november 2016, kl , Scandic Plaza Borås 2016-11-10 1(5) Tid och plats Torsdagen den 10 november 2016, kl. 15.00-17.15, Scandic Plaza Borås Omfattning 1-9 Beslutande ledamöter Leif Johansson (S) Marie Fridén (M) Linda Ikatti (S) Robert Sandberg

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 23 februari 2016, kl , Utbildningsförvaltningen

Tid och plats Tisdagen den 23 februari 2016, kl , Utbildningsförvaltningen 2016-02-23 1(5) Tid och plats Tisdagen den 23 februari 2016, kl. 16.00-16.20, Utbildningsförvaltningen Omfattning 16-27 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (L) Anita Spjuth (V) Anders

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:55 19:15

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:55 19:15 1 (11) Tid: 18:00-19:25 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:55 19:15 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 53-68 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Ersättare:

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 14 NÄRVARANDE BESLUTANDE Ordförande Ledamöter ÖVRIGA Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Peter Schölander (M) Mufida Dizdar (L) Lars-Anders Ottosson (M) Gunilla Tengvall

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 18:31-18:51

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 18:31-18:51 1 (9) Tid: 18:00-18:55 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 18:31-18:51 Plats: Sessionssalen Paragrafer: 140-153 Ledamöter: Per Carlsson (S), ordförande Kerstin Hermansson

Läs mer

tjänstgörande för Marie Fridén (M) tjänstgörande för Birgitta Hedström (M)

tjänstgörande för Marie Fridén (M) tjänstgörande för Birgitta Hedström (M) 2013-03-26 1(7) Tid och plats Tisdagen den 26 mars 2013, kl. 17.00-18.20, Utbildningskontorets sammanträdesrum Omfattning 31-44 Beslutande ledamöter Anna Svalander (FP) Birgitta Bergman (M) Mattias Danielsson

Läs mer

Stadsdelsnämnden Norr kallas till sammanträde torsdagen den 24 september

Stadsdelsnämnden Norr kallas till sammanträde torsdagen den 24 september 2015-09-17 Stadsdelsnämnden Norr kallas till sammanträde torsdagen den 24 september Sammanträdet är öppet för allmänheten Tid: 17.00 Plats: Olovsholmsgatan 32 Plan 1, Sammanträdeslokal Borgstena Ledamöter:

Läs mer

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 18.55. Seija Noppa (M) Solveig Landegren (C) tjg för Else-Marie Lindgren (KD) 61-68

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 18.55. Seija Noppa (M) Solveig Landegren (C) tjg för Else-Marie Lindgren (KD) 61-68 PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 18.55 Omfattning 61-73 ande ledamöter Yvonne Persson (S) ordförande Britt-Marie Halldén (FP) 1:e vice ordförande Gunbritt Johansson

Läs mer

Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper kl

Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper kl 1 (10) Plats och tid Ajournering Närvarande Stadsdelsförvaltningen Väster, Ramnåsgatan 1, Sessionssalen, 18.00 20.30 Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper kl. 19.55 20.15 Ledamöter Lennart Andreasson

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

PROTOKOLL 2015-09-22 1 (19)

PROTOKOLL 2015-09-22 1 (19) 2015-09-22 1 (19) Tid och plats Tisdagen den 22 september 2015, kl. 17.00 20.25 i Fullmäktigehuset, rum 4317 Omfattning 116-135 Beslutande Anita Persson (V) Karl-Eric Nilsson (C) Cecilia Kochan (S) Katrine

Läs mer

REGISTER. Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00. Gullmarssalen på kommunhuset Forum , kl 08:00. Leif Karlsson (S) Karin Blomstrand (L)

REGISTER. Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00. Gullmarssalen på kommunhuset Forum , kl 08:00. Leif Karlsson (S) Karin Blomstrand (L) REGISTER Datum 1(1) Tid: Plats: Justeringsdatum: Justeringsperson: Ordförande: Sekreterare: Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00 Gullmarssalen på kommunhuset Forum 2019-06-17, kl 08:00 Leif Karlsson (S) Karin

Läs mer

tjg ersättare för Emina Beganovic (S)

tjg ersättare för Emina Beganovic (S) Plats och tid: Våglängdsgatan 153, kl. 18.00-19.30 Ajournering: - Omfattning: 101-119 Ledamöter: Ulf Sjösten (M), Ordförande Joakim Englund (S) Patric Cerny (FP), Andre vice ordförande Rebecca Pandora

Läs mer

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig Kallelse / Inbjudan 1(5) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan 8.15 16.30 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63Aktuell betygsstatistik... 77 64 Ekonomisk månadsrapport... 78 65 Aktuell barnomsorgskö... 79 66 Budget 2012... 80 67 Organisation av lokala styrelser inom barn- och utbildningsnämnden...

Läs mer

Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00

Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00 1(122) Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Stadsdelsnämnden Norr kallas till sammanträde torsdagen den 24 september

Stadsdelsnämnden Norr kallas till sammanträde torsdagen den 24 september 2015-09-17 Stadsdelsnämnden Norr kallas till sammanträde torsdagen den 24 september Sammanträdet är öppet för allmänheten Tid: 17.00 Plats: Olovsholmsgatan 32 Plan 1, Sammanträdeslokal Borgstena Ledamöter:

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Tid: kl. 13:00-13:57 CKS kl. 15:18-15:46. Ajournering: kl. 13:57-14:05 14:05-14:48

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Tid: kl. 13:00-13:57 CKS kl. 15:18-15:46. Ajournering: kl. 13:57-14:05 14:05-14:48 Tid: kl. 13:00-13:57 CKS kl. 15:18-15:46 Ajournering: kl. 13:57-14:05 14:05-14:48 Plats: Boråsregionens etableringscenter, Österlånggatan74, våning 3 Paragrafer: 27 39 Ledamöter: Mats Tolfsson (S), ordförande,

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (13) Plats och tid Travmuseet, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli Elovsson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:35-19:45

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:35-19:45 1 (9) Tid: 18:05 20:00 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:35-19:45 Plats: Sessionssalen Paragrafer: 41-56 Ledamöter: Per Carlsson (S), ordförande Kerstin Hermansson

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 20 april Tid: 17.00 19.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 28 april Paragrafer: 23-31 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (6) 2012-06-20 39-49 UTBILDNINGSNÄMNDEN. (C) (C) (C) (M) (M) (FP) (S) (S) tjänstgörande ersättare (S) (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (6) 2012-06-20 39-49 UTBILDNINGSNÄMNDEN. (C) (C) (C) (M) (M) (FP) (S) (S) tjänstgörande ersättare (S) (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (6) Plats och tid Utbildningsförvaltningen, kl. 13.30 16.45 ande Christina Ateva Ulrika Lindh Yvonne Hägnestrand Annette Andreen Torbjörn Nilsson Birgitta Arnesson Monica Enberg

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson ANSLAGSBEVIS:

Sekreterare:... Madelene Johansson ANSLAGSBEVIS: 1/11 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2018-05-29, kl. 14.00-16.00 Lokal: Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Jeanette Janson (LP) vice ordförande Anders Söfting (S) ersätter Kent Olsson (M) Anders

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-11 1. Ingela Melchersson (S) Birgitta Antonsson (KD) Britt Hogenstedt (M) Rune Sandberg (KD) Elisabeth Cobb (M)

Socialnämnden 2014-11-11 1. Ingela Melchersson (S) Birgitta Antonsson (KD) Britt Hogenstedt (M) Rune Sandberg (KD) Elisabeth Cobb (M) 2014-11-11 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl August-rummet, kommunkontoret Tisdagen den 11november 2014 klockan 9:30-11:30 Ove Bäck (C), ordförande Maria Gustafsson (S), 2:e vice

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

99-105, 107-109 Dzenan Ganic enhetschef 99-102 Linda Harju integrationssamordnare 99-101

99-105, 107-109 Dzenan Ganic enhetschef 99-102 Linda Harju integrationssamordnare 99-101 PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 17.00 18.45 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 99 109 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Samuelsson (S) Lotta Preijde (FP) Birgitta

Läs mer

Plats och tid Kronängskolan, torsdagen den 8 november 2018 kl 18:

Plats och tid Kronängskolan, torsdagen den 8 november 2018 kl 18: Instans 1(7) Plats och tid Kronängskolan, torsdagen den 8 november 2018 kl 18:00-19.00 Beslutande Närvarande Övriga Ledamöter Per Carlsson (S), Ordförande Ulf Sjösten (M), 1:e vice ordförande Lennart Andreasson

Läs mer

Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering.

Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige OBS! Lokal KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. Tid: Måndag 3 november 2014 kl. 18:00. 1. Upprop, val av

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl Ajournering

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl Ajournering Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl. 9.00 12.15 Ajournering 11.45 12.05 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Viktor

Läs mer

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl tjg för Richard Klingvall (MP)

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl tjg för Richard Klingvall (MP) PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 17.30 18.25 Omfattning 114 127 ande ledamöter Yvonne Persson (S) Heléne Vistbacka Roth (FP) Gunbritt Johansson (V) Ernad Suntic (S) Rauno

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 19:10 19:25

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 19:10 19:25 1 (11) Tid: 18:00-19:50 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 19:10 19:25 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 39-52 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Ersättare:

Läs mer

18 Revidering av riktlinjer för förskola och pedagogisk omsorg - syskonförtur

18 Revidering av riktlinjer för förskola och pedagogisk omsorg - syskonförtur Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 10 Ärendeförteckning 18 Revidering av riktlinjer för förskola och pedagogisk omsorg - syskonförtur 19 Avgift för insatsen Trygg hemgång 20 Rapport om

Läs mer

PROTOKOLL UTBILDNINGSNÄMNDEN

PROTOKOLL UTBILDNINGSNÄMNDEN 2015-06-03 1 (9) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Pia Möller (M) Louise Stjernquist (FP) Britt-Marie Kahl (M) Torbjörn Brorsson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c)

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c) NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-11 1(12) Plats och tid: Kontoret för arbete och lärande, Parkg. 6, lokal K1, kl. 13.15 16.40 Ajournering 14.25-14.45 Beslutande Siv

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Kommunhuset kl. 15:00-18:00 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande Mikael Malm (S), 2:e vice ordförande Yvonne Långström (PF),

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2009-10-29 1 (17)

Omsorgsnämnden 2009-10-29 1 (17) Omsorgsnämnden 2009-10-29 1 (17) Plats och tid Tingshuset, torsdagen den 29 oktober 2009, kl. 16.00-20.30 Ajournering kl.19.30-20.00 Beslutande Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan Edvardsson (m) 87-90

Läs mer

Jonny Köhler personligt ombud Veronica Krondal personligt ombud Sandra Hanson personligt ombud 86-88

Jonny Köhler personligt ombud Veronica Krondal personligt ombud Sandra Hanson personligt ombud 86-88 PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats 15.00 16.50 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 86 98 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Sjöhem (S) Lotta Samuelsson (FP) Birgitta

Läs mer

Ordföranden ställer de båda förslagen mot varandra och finner att Förskolenämnden beslutat i enlighet med den rödgröna gruppens yrkande.

Ordföranden ställer de båda förslagen mot varandra och finner att Förskolenämnden beslutat i enlighet med den rödgröna gruppens yrkande. PROTOKOLLSUTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2017-02-02 8 Dnr 2017/FN0001 332 Motion Bemannad parklek året runt på Stadsparkens lekplats Kommunstyrelsen har till Förskolenämnden översänt rubricerad motion

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 20:15-20:35

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 20:15-20:35 1 (10) Tid: 18:00-20:45 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 20:15-20:35 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 62-77 Ledamöter: Per Carlsson (S), ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2013-06-12 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 12 juni kl. 9.00 13.30 med ajournering kl 11.22 11.53. Bodil Hansen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-10-18 Sid: 96 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Margretetorp Gästgifvaregård kl 13.00 16.40 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Daniel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:35-18:45

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:35-18:45 1 (16) Tid: 18:00-19:15 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:35-18:45 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 1-19 Ledamöter: Ersättare: Övriga: Per Carlsson

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden (14)

Barn- och Utbildningsnämnden (14) Barn- och Utbildningsnämnden 2007-09-24 1 (14) Plats och tid Hjortviken, kl. 15.00 16.10 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Leif Karlsson (c), ordförande Ingridh Anderén (m) Margaretha Malmsjö

Läs mer

1(13) 2014-05-20. Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

1(13) 2014-05-20. Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Sanatoriet i Hultafors, tisdagen den 20 maj 2014, kl. 16.00-19.00 Ajournering kl. 17.35-17.45 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-09-22. Plats och tid: Våglängdsgatan 153, 18:00 19:45 Ajournering: kl. 19.15 19.30 (15 min) Omfattning: 116-134

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-09-22. Plats och tid: Våglängdsgatan 153, 18:00 19:45 Ajournering: kl. 19.15 19.30 (15 min) Omfattning: 116-134 Plats och tid: Våglängdsgatan 153, 18:00 19:45 Ajournering: kl. 19.15 19.30 (15 min) Omfattning: 116-134 Ledamöter: Ida Legnemark (V), Ordförande Ulf Sjösten (M), Förste vice ordförande Eva Österlund Hjort

Läs mer

Stellan Welin. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Stellan Welin

Stellan Welin. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Stellan Welin Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-11.00. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström

Läs mer

Socialnämnd öster. Protokoll Sö 290/2015. Datum: Klockan: 14:00-17:50 Plats: Jätten Ribbingsgatan 1-3

Socialnämnd öster. Protokoll Sö 290/2015. Datum: Klockan: 14:00-17:50 Plats: Jätten Ribbingsgatan 1-3 Protokoll Sö 290/2015 Socialnämnd öster Datum: 2016-03-17 Klockan: 14:00-17:50 Plats: Jätten Ribbingsgatan 1-3 Närvarande ledamöter John Johansson (S) Sara Maxe (KD) Britten Uhlin (S) Monica Skålberg (M)

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 26 januari 2017 Tid: 16.00 17.50 Plats: Matsalen, Fuxernsakolan i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 januari Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Lars Ivarsbo (C) Underskrifter:

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Protokoll SDN AFH Sammanträdesdatum Tid: 17:00-18:20. Plats: Granlidens äldreboende. Paragrafer:

Protokoll SDN AFH Sammanträdesdatum Tid: 17:00-18:20. Plats: Granlidens äldreboende. Paragrafer: Tid: 17:00-18:20 Plats: Granlidens äldreboende Paragrafer: 279-303 Närvarande Beslutande Camilla Widman (S) ordförande tjg. ej p.g.a jäv 282 Peter Hermansson (M) andre vice ordförande Christian Larsson

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén (M) Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erica Aspgren Wallin (S)

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén (M) Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erica Aspgren Wallin (S) Tid och plats 19 augusti 2019, kl. 13:00-16:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 67-68, 78-81 Bevis om anslag Anslaget sätts upp: Anslaget tas ner: Protokollets förvaringsplats Utses att justera

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/10 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2019-02-06, kl. 14.00 15.45 Lokal: Ledamöter: Monica Andersson (C) ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Stefan Jansson (S) Margareta Carlsson (S) Leif

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Barn- och utbildningsnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Barn- och utbildningsnämnden Sid nr Barn- och utbildningsnämnden 2006-01-25 Ärendeförteckning Sid nr 4 Justering...2 5 Revidering av barn- och utbildningsnämndens delegationsordning...3 7 Personalförsörjningsplan - Information...4 6 Revisionsrapport

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2011-11-10 160 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-21.20 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Arne Andersson (S) ledamot

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89.

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89. Utbildnings- och kulturnämnden 2015-04-08 Plats: Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-13 kl. 18:00 Kl. 17:00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

OBS! tiden måndagen den 26 oktober 2015 kl

OBS! tiden måndagen den 26 oktober 2015 kl KALLELSE 1 (7) 2015-10-16 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, OBS! tiden måndagen den 26 oktober 2015 kl 09.30. Ulf Olsson

Läs mer

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde:

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Tid: Tisdagen den 22 oktober klockan 14.00 Information för nämndens ledamöter/ersättare klockan 14.00-16.00 Plats: Utbildningskontorets sammanträdesrum, Stora

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 13:00-14:35 KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Erik Söderberg (FP) ordförande Carola Granell (S) vice ordförande Helen Andersson (M) Linda-Maria

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 19:00-19:20

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 19:00-19:20 1 (10) Tid: 18:00-19:30 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 19:00-19:20 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 108-121 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Ersättare:

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Datum och tid Plats 2016-11-09 15:00-17:00 Rådsalen ande ledamöter Ronny Larsson (S) (ordförande) Jan-Olov Carlsson (S) Anna Gransten (MP) Fredrik Lundquist (M) Kjell Johansson (C) Per-Henrik Jerlström

Läs mer