Verksamhetsberättelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse"

Transkript

1 1 (6) Verksamhetsberättelse Styrelsen för Vendelsö Fastighetsägareförening får härmed avge verksamhetsberättelse för tiden 23 februari februari Styrelsen Styrelsen har haft följande sammansättning sedan årsmötet den 23 februari 2012: Ordförande Staffan Gripenfors Tutviken Vice ordförande Kjell Lindqvist Tutviken Sekreterare/Adjungerad ledamot Inger Lundin Vendelsö Gård Protokollsekreterare/Ord.ledamot Eugen Czernik Gudö Kassör Barbro Poppe Vendelsö Ordinarie ledamot Lennart Gran Vendelsö Ordinarie ledamot Karl Knapp Vendelsö Gård Ordinarie ledamot Dennis Stachowiak Vendelsö Gård Styrelsesuppleant Michael Poppe Vendelsö Styrelsesuppleant Lennart Stilling Vendelsö Adjungerad ledamot Ulf Nilson Gudö Adjungerad ledamot Maria Norbeck Vendelsö Adjungerad ledamot Gunilla Bramme Lyckebyn 2. Revisorer Britt-Marie Eriksson-Roskvist och Bengt Schantz har varit revisorer under verksamhetsåret. Astrid Löfgren och Maj-Britt Lövgren har varit revisorssuppleanter. 3. Valberedning Eva Gripenfors och Birgitta Eriksson utgör valberedning inför årsmötet den 21 februari Eva Gripenfors är sammankallande. 4. Redaktionsgrupp VF-bladet Staffan Gripenfors, Ulf Nilson och Barbro Poppe har under året utgjort VF-bladets redaktionsgrupp.

2 5. Medlemsinformation 2 Under året har fyra informationsbrev VF-blad distribuerats till våra medlemmar. För redigeringen har Kjell Olsson svarat. VF-bladen distribueras förutom till medlemmarna även till Kungliga biblioteket och 6 universitetsbibliotek. VF-bladet distribueras dessutom i sex ex. till vardera biblioteken i Trollbäcken, Brandbergen och Handen samt till Hagagården och Vendelsö vårdcentral. Ett ex. sänds till Stiftelsen Tyrestaskogen. VF-bladen trycks ibland med en liten överupplaga som används för att värva fastighetsoch bostadsrättsinnehavare som ännu inte är medlemmar i VF. Ett informationsblad om VFs verksamhet, ett inbetalningskort och ett VF-blad stoppas i icke medlemmars brevlådor. Uppgiften utförs av medlemmar i styrelsen. Målsättningen är att samtliga hushåll som bor i villor, radhus, kedjehus och bostadsrätter minst en gång per år ska få ett erbjudande om medlemskap i VF. Tyvärr har vi i flera år inte kunnat leva upp till målsättningen något som bidragit till ett minskat antal medlemmar. Den tidigare metoden att en gång per år göra ett heltäckande utskick till samtliga hushåll genom Posten eller S-Post har visat sig vara mindre effektiv. Alltför många blev utan tidning. Den distributionsformen blev dessutom dyr. 6. Hemsidan VFs hemsida har i slutet av 2012 fått en bättre aktualitet. Där registreras nu de skrivelser som sänds till kommunen m.fl. mottagare. Även årsmöteshandlingar kommer att bli tillgängliga på hemsidan. Ytterligare förändringar kan bli aktuella under det nya verksamhetsåret. Synpunkter är välkomna. Inom styrelsen är det Lennart Gran som svarar för uppdateringen av hemsidan. 7. Rabattlistor Föreningens medlemmar har efter det att medlemsavgiften betalts erhållit en rabattlista innehållande rabatterbjudanden m.m. från ett drygt 30-tal företagare i våra trakter. För 2012 års rabattlista svarade Michel Poppe. Dennis Stachowiak sammanställde. 8. Trivselåtgärder Samvaron och maten efter årssammanträdet den 23 februari Valborg firades på sedvanligt sätt med bål och fyrverkeri vid Gårdens Bad inför uppskattningsvis 700 Vendelsöbor. Även i år var Vendelsö Scoutkår medarrangör. Styrelsens medlemmar har röjt sly på delar av Långsjötomten på kvällen onsdagen den 15 augusti. Viss städning av Långsjötomten har även företagits vid några andra tillfällen. 9. Sammanträden och möten Styrelsen har hållit 10 protokollförda sammanträden sedan föregående årssammanträde: 29/3, 19/4, 24/5, 14/6, 23/8, 27/9, 25/10, 22/11, 18/12 och 31/ Staffan Gripenfors och Ulf Nilson har bevistat ett av Haninge kommun anordnat öppet hus angående planprogrammet för utbyggnaden vid Forsen och Bondvägen.

3 3 10. Medlemmar VFs verksamhetsområde är Vendelsö och närmare bestämt de postnummerområden där Vendelsö är postadress. VF har även medlemmar i några angränsande postnummerområden men bedriver där ingen aktiv rekrytering. Ett 30-tal medlemmar är fritidsboende och är bosatta i Stockholm m.fl. orter. Föreningen hade vid årsskiftet 2012/ hushåll som medlemmar. Vid föregående årsskifte var medlemsantalet 726 hushåll hade VF 1014 medlemmar och för 10 år sedan 950 medlemmar. Det pågår sedan flera år en generationsväxling i vårt verksamhetsområde. VF förlorar varje år medlemmar genom avflyttning och har inte haft ork att motverka detta genom rekryteringsåtgärder. Det har inte funnits någon med tid och ork att ta sig an den uppgiften. Samma problem med tid, ork och förmåga verkar alla föreningar ha. Trollbäckens Egnahemsförening hade år medlemmar men har nu mindre än hälften. Ett första beslut togs under 2012 om att eventuellt lägga ned föreningen. Man saknar ordförande. Den medlemstidning som föreningen givit ut fyra gånger per år under 61 år Tyresö Tidning har inte kommit ut under Den här utvecklingen är oroväckande. Det behövs en lokalt förankrad förening som kan hålla ett öga på vad makthavarna har för sig. 11. Remissyttranden, skrivelser avseende detaljplaner m.m. Följande skrivelser och yttranden har lämnats under Detaljplanen för Vendelsö 3:1246 Haninge kommun Sophämtningen vid Storängsvägen 44 m.fl. SRV återvinning AB Detaljplanen för Vendelsö 3:1246 Haninge kommun Detaljplanen för Gudö gatukostnader Haninge kommun Gatukostnader Haninge kommun Haninges gatukostnadspolicy Haninge kommun Detaljplaneprogram Vendelsö 3:670 och Forsen 1:6 Haninge kommun Skötselplan för Tyresta nationpark/naturreservat Länsstyrelsen i Sthlms län Naturvårdsplan för Haninge Haninge kommun Hot och skadegörelse Haninge kommun Gudö ännu ett havererat projekt Haninge kommun/ Socialdepartementet 12. Utbyggnaden av Vendelsö Vendelsöberedningens utvecklingsprogram presenterat i VF-blad 1 och 2 för 2011 kan till 2030 medföra ytterligare nya bostäder i Vendelsö utöver vad som redan har beslutats. Merparten tillkommer i Vendelsös östra utkanter. Ett delgenomförande har påbörjats genom att kommunstyrelsen i juni 2011 gav stadsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att detaljplanera två obebyggda skogsområden, ett vid Forsen och ett vid Bondvägen. Arbetet har inletts under 2012 med ett planprogram som kan medföra 150 villor. VFs syn på utbyggnaden har redovisats bl.a. i VF-blad Vi redovisade samtidigt i vilken ordning stadsbyggnadsförvaltningen räknar med att påbörja detaljplanering av olika delområden i Vendelsö (VF-blad ) Område vid Kanalvägen Område vid Vendelsömalmsvägen Område mellan Vendelsö Allé och Lyckån Område öster om Håkansvägen Kvarnkärr, tre delområden Lyckebyn, tre delområden.

4 4 13. Utbyggnaden av Norrby Ett detaljplaneprogram för Norrby, indelat i fem planområden, antogs 2010 och kan till 2030 medföra ytterligare nya bostäder i området. Stadsbyggnadsförvaltningen räknar med att detaljplanera de fem delområdena enligt följande. Redovisat i VF-blad Norra området Verksamhetsområdet 2016 (Vid Mårtensbergskorset). JMs område 2016 (Östra Täckeråker). Södra området Mittenområdet Pågående utbyggnad av Gudö Som framgått av redovisning i årets VF-blad har genomförandet av detaljplanen för Gudö havererat såväl tids- som kostnadsmässigt. I juni 2012 räknade projektledningen med att de faktiska gatukostnaderna skulle komma att överstiga de beräknade med %. Tidplanen hade förskjutits med ett år och gatu- och VA-arbetena skulle inte vara slutförda förrän hösten I december 2012 kom besked om att kostnadsprognosen från juni inte skulle hålla. I januari tillskrevs såväl kommunstyrelsen i Haninge som bostadsminister Stefan Attefall om orättvisorna i nuvarande Plan- och bygglag (PBL) med yrkande om att uttaget av gatukostnader skulle slopas. Dagens Nyheter hade den 9 januari 2013 ett stort reportage om våra problem. DN hade även uppföljande artiklar den 11 och 15 januari. Mitt i Haninge har haft artiklar om problemen dels den 15 maj 2012 och dels den 29 januari Den av bostadsminister Stefan Attefall tillsatta Plangenomförandeutredningen kom den 9 januari 2013 med sitt betänkande Ett effektivare plangenomförande. I utredningen omfattande 483 sidor står bl.a. följande: Vi föreslår att betalningsskyldighet för gatukostnadsavgifter ska inträda när den gata eller allmänna plats som ersättningen avser kan användas för sitt ändamål. Ägare till redan bebyggda fastigheter för huvudsakligen bostadsändamål som redan har tillgång till gatunätet blir dock betalningsskyldig först när bygglov beviljas för tillkommande byggrätter enligt detaljplan. Lagförslaget, om det antas, är ett rejält steg i rätt riktning mot en rättvisare lagstiftning. Det innebär dock ingen förändring beträffande uttaget av gatukostnader i Gudö, Skogs-Ekeby och Kolartorp. Här gäller nuvarande lagstiftning och här är det kommunstyrelsen som måste backa från tidigare beslut att ta ut gatukostnader. Ett nytt yrkande om detta har sänts till kommunstyrelse den 28 januari Anslutning av VF till Villaägarnas Riksförbund Enligt 2012 års arbetsplan har styrelsen att utreda en eventuell anslutning av VF till Villaägarnas Riksförbund. Villaägarna är en organisation som bildades 1952 för att företräda landets villaägare bl.a. gentemot regering och riksdag. Sedan 1978 ska förbundet genom sina lokala kretsar och föreningar även arbeta gentemot kommunerna. Haninge-Tyresökretsen har den uppgiften i Haninge och Tyresö kommuner.

5 Medlemsutveckling VF och Villaägarna, Haninge-Tyresökretsen har samma medlemsbas och är således konkurrenter. VF hade vid årsskiftet 2012/ hushåll som medlemmar i Vendelsö. Medlemsantalet har stadigt minskat sedan rekordåret 1996 då VF hade medlemmar. Villaägarna, Haninge-Tyresökretsen hade i samma område nära 1100 medlemmar. Medlemsantalet har stadigt ökat men borde ha varit större. Kretsen, som yttrar sig i ett 30-tal ärenden per år, har inte haft samma goda lokala medlemsinformation som VF med VF-bladet. Uppskattningsvis % av VFs medlemmar är även medlem i Villaägarna Villaägarna fick good-will genom fastighetsskatten En orsak till Villaägarnas goda medlemsutveckling är troligen den good-will förbundet fått genom ett framgångsrikt arbete med s.k. plånboksfrågor gentemot regering och riksdag. Det främsta exemplet är fastighetsskatten Gatukostnaderna ny good-will fråga? Ett aktuellt exempel är gatukostnaderna i Plan- och bygglagen (PBL). Upprinnelsen var de gatukostnader som presenterats under 2008 i planprogrammet för Gudö. Ett överklagande bedömdes som utsiktslöst eftersom kommunen enligt PBL hade rätt att ta ut gatukostnader på presenterat sätt. Haninge-Tyresökretsen skrev i stället en motion till Villaägarnas kongress 2009 med yrkande att förbundet måste ta itu med gatukostnaderna på ett mer övergripande plan. Motionen tillstyrktes av kongressen. Förbundet började arbeta med frågan. I november 2011 tillsatte bostadsminister Stefan Attefall den s.k. Plangenomförandeutredningen med uppgift att reformera PBL och bl.a. undersöka gatukostnaderna. Villaägarna representerades i utredningen av förbundsjuristen Lena Södersten som expert. Förbundet fick härigenom möjlighet att direkt till utredarna framföra synpunkter på det orimliga uttaget av gatukostnader. Lena Södersten var också behjälplig med att förmedla kontakten med DN:s journalister inför reportaget om gatukostnaderna. Av punkt 14 ovan framgår att det lagförslag som lagts fram till stora delar tillgodoser kravet om att slopa gatukostnaderna dock inte helt. En lokal förening som VF har små möjligheter att på egen hand påverka regering och riksdag. För det behövs en större organisation med personella resurser som på heltid kan arbeta med villaägarfrågor. VF var för drygt 60 år sedan en av tillskyndarna till en sådan organisation. Villaägarnas Riksförbund bildades 1952 för att arbeta mot regering och riksdag. En lokal organisation med syfte att på motsvarande sätt arbeta mot kommunerna bildades 1978 då bl.a. Haninge-Tyresökretsen bildades. VF valde dock att stå utanför mycket beroende på att avgifterna blev betydligt högre i Villaägarna. VF har dock haft kontakt med och kunnat dra nytta av Villaägarna resurser genom att en i VFs styrelse även de senaste 15 åren suttit i styrelsen för Haninge-Tyresökretsen. Mandattiden för vederbörande utgår dock 2014 och f.n. finns ingen i VFs styrelse som vill åta sig det uppdraget Kommunernas verksamhet alltmer komplex Kommunernas verksamhet har blivit alltmer komplex och svår att tränga in i. Även i det lokala arbetet behövs en organisation med resurser att granska kommunerna. Även här har Villaägarna en uppgift att fylla. Villaägarna kom vid årsskiftet med en ny rapport som visar att kostnaderna för att bo i småhus kraftigt skiljer sig år beroende på i vilken kommun man bor. Det är t.ex. c:a kr dyrare att bo i Haninge än i Stockholm. Det finns stora variationer beträffande uttaget av taxor för olika verksamheter.

6 15.6 Grunden för verksamheten är avgiften Villaägarnas medlemsavgift är f.n. 405 kr varav 35 kr går till kretsen och 20 kr går till eventuell lokal förening. Lokala föreningar i Haninge finns i Dalarö, Årsta Havsbad och Jägartorp. Finns ingen lokal förening är avgiften 385 kr. VF kan inte bedriva nuvarande verksamhet med en så liten andel av medlemsavgiften som 20 kr. Den kan sannolikt utökas men den frågan har inte hunnit utredas. En anslutning hade varit lättare 1978 då Villaägarna bildade sin lokala organisation. I dag finns ett mycket stort antal föreningar av olika slag i Vendelsö något som försvårar en anslutning Slutkommentar Frågan om VFs anslutning till Villaägarna måste utredas vidare. Skriverierna om gatukostnaderna i Gudö har under 2012 medfört att alltför lite tid har kunnat ägnas åt hur en anslutning skulle kunna gå till och hur VF skulle kunna få tillräckligt god ekonomi för sin framtida verksamhet. Slutsatsen blir att frågan om en eventuell anslutning får bli föremål för fortsatt utredning under det kommande verksamhetsåret Slutord Styrelsen har även under det gångna verksamhetsåret lämnat ett stort antal yttranden och skrivelser till Haninge kommun och haft en intensiv och stimulerande kontakt med såväl medlemmar som politiker. Vi hoppas på en fortsatt god samverkan för att ytterligare kunna förbättra våra boendevillkor och vår bostadsmiljö i Vendelsö. Vendelsö Staffan Gripenfors Inger Lundin Barbro Poppe ordförande sekreterare kassör Kjell Lindqvist Eugen Czernik Karl Knapp Lennart Gran Dennis Stachowiak Michael Poppe Lennart Stilling Gunilla Bramme Ulf Nilson Maria Norbeck

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 1 (5) Verksamhetsberättelse Styrelsen för Vendelsö Fastighetsägareförening får härmed avge verksamhetsberättelse för tiden 21 februari 2013 27 februari 2014. 1. Styrelsen Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING

STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING Dessa stadgar har blivit initialt antagna vid föreningsmöte den 28 mars 1996. Revidering har beslutats och införts vid årsmöte: I. Den 9 mars 2008. II. Den 11 mars

Läs mer

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 )

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) 1 NAMN Föreningens namn är NYKÖPING- OXELÖSUNDS SLÄKTFORSKARFÖRENING. 2 SÄTE Föreningen har sitt säte i Nyköping. 3 ÄNDAMÅL Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening

Läs mer

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund 0 Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund (baserade på Förbundets Normalstadga för förening) Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Moderata Samlingspartiet i Lunds kommun. Handlingar till kretsårsmötet den 10:e april 2016

Moderata Samlingspartiet i Lunds kommun. Handlingar till kretsårsmötet den 10:e april 2016 Moderata Samlingspartiet i Lunds kommun Handlingar till kretsårsmötet den 10:e april 2016 Verksamhetsberättelse för Moderaterna i Lunds kommunskrets Verksamhetsåret 2015 Styrelsen På Lundakretsens årsmöte

Läs mer

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar EN BÄTTRE VÄRLD Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgarna antogs 1957 och reviderades senast vid Svenska FN-förbundets

Läs mer

senast den 4 september 2006

senast den 4 september 2006 Till Sunda Takters medlemmar Härmed kallas du till årsmöte med STs idrottsförening SUNDA TAKTER Torsdagen den 7 septemberl 2006 kl 14.00 i Lönnkrogen. Vi bjuder även på lite att äta därför är det viktigt

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

STADGAR för Villaföreningen Solbacken

STADGAR för Villaföreningen Solbacken STADGAR för Villaföreningen Solbacken Fastställda av årsmöte 2011-03-03 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaföreningen Solbacken nedan kallad föreningen är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

Stadgar för. Demensförbundet - Riksförbundet för demenssjukas rättigheter.

Stadgar för. Demensförbundet - Riksförbundet för demenssjukas rättigheter. 1 Stadgar för Demensförbundet - Riksförbundet för demenssjukas rättigheter. Antagna vid förbundsmöte 17 april 1988, med ändringar gjorda vid extra förbundsmöte den 27 maj 1989, vid förbundsmöten den 18

Läs mer

SVENSKA TURISTFÖRENINGEN

SVENSKA TURISTFÖRENINGEN SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Sydvästra Skåne ÅRSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2017 Styrelsen för Svenska Turistföreningen Sydvästra Skåne får härmed avge följande berättelse för verksamheten under år 2017.

Läs mer

antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Föreningen har som ändamål att bedriva havsbastuverksamhet i Kullavik.

antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Föreningen har som ändamål att bedriva havsbastuverksamhet i Kullavik. Bilaga 1 till Protokoll Årsmöte 2015 STADGAR för Kullaviks Havsbastuförening antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Allmänna bestämmelser 1 Föreningens firma Föreningens firma

Läs mer

MNKTV Mjölkudden Notvikens Kabel-TV & Villaägareförening STADGAR

MNKTV Mjölkudden Notvikens Kabel-TV & Villaägareförening STADGAR MNKTV Mjölkudden Notvikens Kabel-TV & Villaägareförening STADGAR S T A D G A R För Mjölkudden-Notvikens Kabel-TV och Villaägare Förening antagna vid sammanträde i Tunaskolans Aula den 26 november 1991

Läs mer

Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb

Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb 1 Klubbens namn Ungdomsklubbens namn är Dalarnas Dövas Ungdomsklubb. Klubben är ansluten till Sveriges Dövas Riksförbund och Sveriges Dövas Ungdoms Förbund och Dalarnas

Läs mer

Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb

Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb 1 Klubbens namn Ungdomsklubbens namn är Dalarnas Dövas Ungdomsklubb. Klubben är ansluten till Sveriges Dövas Riksförbund och Sveriges Dövas Ungdoms Förbund och Dalarnas

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. Senaste revidering 160528 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

STADGAR FÖR. SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund

STADGAR FÖR. SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund STADGAR FÖR SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund KAPITEL 1: TILLHÖRIGHET OCH ÄNDAMÅL 1.1 Tillhörighet Seniorpsykologer i Sveriges Psykologförbund (Seniorpsykologerna) är en förening inom Sveriges

Läs mer

STADGAR FÖR SVERIGES NEUROPSYKOLOGERS FÖRENING

STADGAR FÖR SVERIGES NEUROPSYKOLOGERS FÖRENING STADGAR FÖR SVERIGES NEUROPSYKOLOGERS FÖRENING Antagna vid årsmötet den 3 november 1999 i Växjö. Förslag till revidering av stadgar KAPITEL 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Sveriges Neuropsykologers

Läs mer

Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Stadgeändring, förslag till årsmötet 27 april 2011

Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Stadgeändring, förslag till årsmötet 27 april 2011 Stadgeändring, förslag till årsmötet 27 april 2011 1 Nuvarande lydelse Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening fastställda vid föreningens sammanträde den 4 december 1967, den 29 maj 1968, den 10

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Normalstadgar för förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund Normalstadgar för föreningar fastställda 2012-12-05 Stadgarna har antagits vid Villaägarna i Lerums kommuns

Läs mer

Proposition om upptagande av yrkesföreningen Sveriges Förening för Arbets- och Organisationspsykologer

Proposition om upptagande av yrkesföreningen Sveriges Förening för Arbets- och Organisationspsykologer Proposition om upptagande av yrkesföreningen Sveriges Förening för Arbets- och Organisationspsykologer 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 0 Förbundsstyrelsens proposition om upptagande av Sveriges

Läs mer

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM Antagna av ordinarie årsmöte 2002-03-21 samt bekräftade av extra årsmöte 2002-10-10. 1 Namn och verksamhetsområde Mom 3 Föreningens namn är Epilepsiföreningen

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige STADGAR FÖR SOS-Animals Sverige Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 31a maj 2008 1 Ändamål SOS-Animals Sverige är en ideell förening som skall verka för djurs välbefinnande i och utanför Sverige.

Läs mer

Kamratföreningen F 21

Kamratföreningen F 21 Sida 1 Kamratföreningen F 21 Årsmöte den 3 april 2014 Kamratföreningen F 21 2014-04-03 Sida 2 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Årsmötet öppnas. 2. Parentation. 3. Val av ordförande för mötet. 4. Val av sekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Styrelsen för Båtsällskapet Karlslund får avge följande berättelse för verksamhetsåret 1 september 2015 till 31 augusti 2016. Vid årsmötet den

Läs mer

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING GÅRVIKS BADORTSFÖRENING Protokoll Årsmöte Dag/Tid 2015-07-25 kl 11.00-12.15 Plats; Gula Villan 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Åsa Gustaf- Jansson hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade årsmötet

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204.

STADGAR FORUM SYD. Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. Senaste revidering 150530 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan

Läs mer

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna.

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna. Stadgarna antogs 2014-10-17 Agera Kvinnojour är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som arbetar med våldsutsatta personer definierar sig som kvinnor eller tjejer och deras eventuellt medföljande

Läs mer

Remissvar Detaljplan för Gudö 13:1 och 15:1 Plan

Remissvar Detaljplan för Gudö 13:1 och 15:1 Plan Vendelsö 2017-08-12 1 (5) Haninge kommun Stadsbyggnadsförvaltningen 136 81 Haninge Remissvar Detaljplan för Gudö 13:1 och 15:1 Plan.2012.07 1. Yrkande: Villaägarna, Haninge-Tyresökretsen yrkar att planärendet

Läs mer

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg ansluten till Villaägarnas Riksförbund Sidan 1 av 6 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaägarna i Åtvidaberg är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Stadgar för Riksföreningen för klinisk cytologi

Stadgar för Riksföreningen för klinisk cytologi Riksföreningen för klinisk cytologi Sid; 1(5) Stadgar för Riksföreningen för klinisk cytologi antagna vid årsmötet den 7 april 1981 och ändrade vid årsmötet 1988, 1990, 1996, 1998, 2000, 2002, 2003, 2005

Läs mer

Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna

Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna 2013-10-17 Inledning 1 Tyresö Kammarkör är en ideell förening som har sitt säte i Tyresö. Kören är en blandad amatörkör som strävar efter att utveckla

Läs mer

Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige

Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige FÖRSVARETS PERSONALTJÄNSTFÖRENING I ÖSTRA SVERIGE (FPFÖ) Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige Uppgift 1 Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige (FPFÖ) har till uppgift

Läs mer

Stadgar för Brottsofferjourernas Riksförbund

Stadgar för Brottsofferjourernas Riksförbund Stadgar för Brottsofferjourernas Riksförbund Förbundets stadgar antogs vid Riksstämman i Kiruna den 24 maj 2003. Senast reviderad vid Riksstämman i Stockholm/Sollentuna 25-26 maj 2013. Brottsofferjoure

Läs mer

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb Organisationsnummer 8024186622, nedan kallad Föreningen Föredragna på årsmötet den 23 januari 2016 Fastställda av extra årsmöte den 13 februari 2016 1 Namn och inriktning Föreningen Hallands är en ideell

Läs mer

Stadgar. För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000.

Stadgar. För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000. Stadgar För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000. Stadgarna är fastställda den 24/8 2000. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Balans

Stadgar för Riksförbundet Balans Stadgar för Riksförbundet Balans Föreningen Balans bildades år 1997. Ombildad till Riksförbundet Balans den 27 augusti 2012 med säte i Stockholm. Organisationsnummer: 802407-9074 Stadgarna antagna vid

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde Stadgar reviderade vid årsmöte 2013-04-10 Billingehus, Skövde 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket för Samordningsförbund

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva

Stadgar för Hela Sverige ska leva Stadgar för Hela Sverige ska leva Antagna vid årsmötet 2011-05-10 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva. Föreningen är ideell och partipolitiskt och religiöst obunden. 2 Föreningens

Läs mer

Stadgar för Hovenäsets Intresseförening

Stadgar för Hovenäsets Intresseförening 1 Allmänna bestämmelser Stadgar för Hovenäsets Intresseförening 1. Föreningens namn Föreningens namn är Hovenäsets Intresseförening 2. Föreningens ändamål Föreningens ändamål är att verka för åretrunt-

Läs mer

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014)

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Antagna 2014-03-20 Innehåll Stadgar för föreningen Svensk Miljöbas... 4 1 Namn och organisationsform... 4 2 Syfte... 4 3 Medlemskap... 4 4 Utträde... 4 5 Uteslutning...

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund STADGAR FÖR TYRESÅNS VATTENVÅRDSFÖRBUND Förslag till stadgar att godkänna på förbundsmötetoret förordar Förslag med

Läs mer

Föreningen Lästringebygden

Föreningen Lästringebygden Stadgar för Föreningen Lästringebygden Namn och verksamhetsområde Föreningens namn är Föreningen Lästringebygden. Föreningen är medlem i Södermanlands hembygdsförbund och därigenom ansluten till Sveriges

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

ÅRSMÖTE 2015. Torsdag 9 april kl. 18,00. Tevsjö Destilleri Järvsö

ÅRSMÖTE 2015. Torsdag 9 april kl. 18,00. Tevsjö Destilleri Järvsö ÅRSMÖTE 2015 Torsdag 9 april kl. 18,00 Tevsjö Destilleri Järvsö ÅRSMÖTE 2015-04-09 DAGORDNING 1. Öppnande av mötet genom styrelsens ordförande. 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd.

Läs mer

Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo

Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo Dagens program Årsmötesförhandlingarna Marja Eriksson från Upplandsmuseet berättar om historiken om alla nivåsänkningar av Tämnaren. Staffan Lund från Vansjön

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

Normalstadgar för officersförening

Normalstadgar för officersförening Normalstadgar för officersförening Fastställt av Förbundsmötet 2014 Normalstadgar för officersförening Inom Officersförbundet Fastställda av förbundsmötet 2014 Stadgarna utgör en minimireglering av föreningens

Läs mer

1. Förbundets namn är Riksförbundet Svenska Prematurförbundet. öka kunskapen och medvetenheten om för tidigt födda barn i samhället.

1. Förbundets namn är Riksförbundet Svenska Prematurförbundet. öka kunskapen och medvetenheten om för tidigt födda barn i samhället. STADGAR FÖR Riksförbundet Svenska Prematurförbundet 1. Förbundets namn är Riksförbundet Svenska Prematurförbundet. 2. Syften öka kunskapen och medvetenheten om för tidigt födda barn i samhället. bevaka

Läs mer

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är:

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är: Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. Stadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgarna antagna vid årsmöte 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vi årsmöte

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET

STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET Ratificerade vid årsmötet 2017, att gälla från årsmötet 2017 ANTAGNA VID ÅRSMÖTE 2013, ATT GÄLLA FRÅN ÅRSMÖTET 2013 Innehållsförteckning STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA

Läs mer

Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar

Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Dagordningspunkt 11 Riksstämma 2010 Bilaga 1 Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar STADGAR för SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Antagna vid årsmöte den 24 25 maj 1997 Reviderade

Läs mer

Ludvigsborgs Byförening Org nr

Ludvigsborgs Byförening Org nr STADGAR för den ideella föreningen Ludvigsborgs Byförening (LBF) med hemort i Ludvigsborg, Hörby kommun. LBF bildades 1975. Stadgarna ändrade av årsmöte den 20 mars 2011. Organisationsnummer: 842000-6325

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer Antagna av kårstämman

Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer Antagna av kårstämman Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer 802468-2471 Antagna av kårstämman 2012-1 1-06 1 Allmänt Scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och

Läs mer

stadgar för Göteborgsdistriktet

stadgar för Göteborgsdistriktet stadgar för Göteborgsdistriktet Stadgar för Göteborgsdistriktet av Amnesty International Detta dokument består av nationella standardstadgar för distrikt inom amnesty international, samt de lokala tillägg

Läs mer

Stadgar för FÖRENINGEN FÖR BLÖDARSJUKA I STOCKHOLM

Stadgar för FÖRENINGEN FÖR BLÖDARSJUKA I STOCKHOLM FÖRENINGEN FÖR BLÖDARSJUKA I STOCKHOLM VERKSAMHETSOMRÅDE: STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING SAMT GOTLAND OCH ÅLAND Stadgar för FÖRENINGEN FÖR BLÖDARSJUKA I STOCKHOLM Antagna på extra årsmöte den 20 november 2011.

Läs mer

Storebro Royal Cruiser Club

Storebro Royal Cruiser Club Sida 1 av 5 Storebro Royal Cruiser Club - 2016 1 Föreningens ändamål Föreningen är en sammanslutning för ägare av Storebrobåtar och skall tillvarata medlemmarnas intresse för Storebrobåtar och sjöliv samt

Läs mer

Stadgar för Sollentuna Square Dancers

Stadgar för Sollentuna Square Dancers Stadgar för Sollentuna Square Dancers 2014-12-18 STADGAR för Sollentuna Square Dancers Antagna vid föreningens bildande 22 april 1983, med tidigare ändringar fastställda 27 maj 1986, 17 februari 1998

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

RFSU Stockholms stadgar

RFSU Stockholms stadgar RFSU Stockholms stadgar 1 Namn Föreningens namn är Riksförbundet för sexuell upplysning Stockholm och förkortas RFSU Stockholm. 2 Säte Föreningens säte är Stockholm. 3 Ändamål Föreningen utgår från övertygelsen

Läs mer

Årsmöte 2014-04-23. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014-04-23. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014-04-23 Årsmöteshandlingar Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013... 3 ÅRSREDOVISNING FÖR 2013... 4 REVISIONSBERÄTTELSE... 5 LOKAL MEDLEMSAVGIFT... 6 BUDGET 2014...

Läs mer

Landskrona Pistolklubb

Landskrona Pistolklubb Föreningen bildades den 12. augusti 1944. Stadgarna har senast ändrats av årsmötet den 23:e februari 2007. 1 Uppgifter:, nedan kallad föreningen, har till uppgift att främja och utveckla skyttet med pistol

Läs mer

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva Stadgar Antagna vid årsmötet den 26 maj 2016. Hela SVerige ska leva 1 Föreningens status Riksorganisationen Hela Sverige ska leva är en riksomfattande ideell förening som är partipolitiskt och religiöst

Läs mer

KIDS FUTURE

KIDS FUTURE STADGAR för KIDS FUTURE Beslutade i Stockholm den 11 maj 2016 1 FIRMA Föreningens firma är Kids Future. 2 ÄNDAMÅL Kids Future är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som bedriver internationellt

Läs mer

- Skapa intresse för och sprida kunskap om modern squaredans enligt Callerlab.

- Skapa intresse för och sprida kunskap om modern squaredans enligt Callerlab. STADGAR För Blue Ribbon Squares Stiftad 2011-04-10 1. Ändamål 1.1 Blue Ribbon Squares är en ideell förening med syfte att: - Skapa intresse för och sprida kunskap om modern squaredans enligt Callerlab.

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2017-09-30 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 37 medlemmar representerande 28 fastigheter 1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson

Läs mer

RIKSFÖRENINGEN STOPPA KVINNLIG KÖNSSTYPNING. Stadgar. Reviderade

RIKSFÖRENINGEN STOPPA KVINNLIG KÖNSSTYPNING. Stadgar. Reviderade RIKSFÖRENINGEN STOPPA KVINNLIG KÖNSSTYPNING Stadgar Reviderade 2016-07-16 1 Föreningens Benämning 1:1 Föreningen är en ideell, politisk, och religiöst obunden Riksförening som skall benämnas RISK STOPPA

Läs mer

Verksamhet - och ekonomisk berättelse

Verksamhet - och ekonomisk berättelse Medlem i Hallands godmans och förvaltarförening Verksamhet - och ekonomisk berättelse 2018 Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Beslut om årsmötet är behörigt utlyst 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund

Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund 2012-02-15 Dnr 35862-2011-1 Till medlemmarna i Tyresåns vattenvårdsförbund Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund Samtliga medlemmar i Tyresåns vattenvårdsförbund

Läs mer

Stadgar för Abborrkrokens Villaägareförening

Stadgar för Abborrkrokens Villaägareförening Stadgar för Abborrkrokens Villaägareförening Fastställda av föreningsstämma den 8 juli 1989 och 7 juli 1990 Ändring av 6 Föreningsstyrelsen fastställda av extra föreningsstämma 30 september 2006 och ordinarie

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association vid Internationella Engelska Skolan i Hässelby Strand (PTA IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association vid Internationella Engelska Skolan i Hässelby Strand (PTA IESH) Stadgar för Parent Teacher Association vid Internationella Engelska Skolan i Hässelby Strand (PTA IESH) 1 Föreningens firma Föreningens firma är Parent Teacher Association vid Internationella Engelska

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 PROTOKOLL Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 21 september 2006 Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 Närvarande Styrelsen: Birgitta Gruvfält, Karolinska Universitetssjukhuset,

Läs mer

Höja hyran för aktiveter som t ex Carina och Studiofrämjandet ( betalar idag 500: /gång)

Höja hyran för aktiveter som t ex Carina och Studiofrämjandet ( betalar idag 500: /gång) Byalaget extra möte den 26 november 2009 11 26 Förslag, mina funderingar Vi jobbar för att behåller ovanvåningen! Har haft samtal idag med Stefan, att få ner hyran till 5.000: /månad dom dom 6 förste månaderna

Läs mer

1 Föreningens firma Föreningen är en ideell förening med firma Ingmarsö Byalag.

1 Föreningens firma Föreningen är en ideell förening med firma Ingmarsö Byalag. STADGAR för föreningen INGMARSÖ BYALAG antagna vid allmänna möten den 2 november 1996 och 31 maj 1997 Ändrade vid föreningsstämma 26 maj 2007 och 24 maj 2008 1 Föreningens firma Föreningen är en ideell

Läs mer

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability GMIC Sweden - Inspiring Sustainability Stadgar för den näringsdrivande ideella föreningen GMIC Sweden 1 Namn Föreningens namn är GMIC Sweden. 2 Ändamål och verksamhetsområde Förening är en ideell icke

Läs mer

SIG Securitys stadgar

SIG Securitys stadgar SIG Securitys stadgar Fastställda 2002-10-08. Reviderade 2006-03-16. Reviderade 2008-03-14. Reviderade 2013-04-18. 1 Firma Föreningens benämning skall vara SIG Security. 2 Ändamål SIG Security är en intressegrupp

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

Förbundet består lokalt av regionsansvariga med därtill underliggande länsföreningar. Medlem i länsförening är automatiskt medlem i förbundet.

Förbundet består lokalt av regionsansvariga med därtill underliggande länsföreningar. Medlem i länsförening är automatiskt medlem i förbundet. STADGAR POLISENS HUNDFÖRARFÖRBUND 1. Förbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas intressen samt vara rådgivande organ till Svenska Polisförbundet i frågor rörande polishundtjänsten. Förbundet

Läs mer

Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening

Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening Styrelse i Göteborgs Ornitologiska Förening (GOF) föreslår årsmötet att anta nya stadgar vid ordinarie årsmöte 2017-04-02. För att dessa ska

Läs mer

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr 897000-0710 Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 1 Innehållsförteckning Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 Föreningens namn 3 Sammansättning

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

2014-04-29. Bostadsrättsföreningen. ÅRSTÄMMAN 2013 Sammanträdesdatum 1-20. Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61. Tid 19,00-19,30

2014-04-29. Bostadsrättsföreningen. ÅRSTÄMMAN 2013 Sammanträdesdatum 1-20. Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61. Tid 19,00-19,30 1-20 Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61 Tid 19,00-19,30 ande De närvarande medlemmarna i brf Trollbacken Enligt den bifogade röstlängden. Övriga Nils Johansson, ordförande Ulf Nygård, Riksbyggen Sekreterare

Läs mer

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Centralstyrelsen föreslår Riksstämman att avslå motionen med motivering att: För närvarande har vi inga problem att rekrytera deltagare till grundkurs 1. Syftet

Läs mer

Förslag till ändring av stadgarna!

Förslag till ändring av stadgarna! Förslag till ändring av stadgarna 2014-02-18 Styrelsen har tagit fram förslag till ändring av stadgarna enligt följande sidor. Styrelsen har gått igenom stadgarna och sett behov av att modernisera språket

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

ÅRSMÖTE 2010 VERKSAMHETSÅRET

ÅRSMÖTE 2010 VERKSAMHETSÅRET Södra Näs och Nygårds Vägförening ÅRSMÖTE 2010 VERKSAMHETSÅRET 20090501-20100430 Söndagen den 4 juli 2009 kl 14.00 (registrering från 13.00) Ankarskolans matsal, Träslövsläge DAGORDNING 1 Mötets öppnande

Läs mer