Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Teknisk sektor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Teknisk sektor"

Transkript

1 Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Teknisk sektor Läsår: 2018/2019

2 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Teknisk sektor a för planen Rektor Gunilla Davidsson. Vår vision Samtliga, både elever och personal, på Gislaveds Gymnasium ska känna sig trygga och bemötas med respekt. Ingen ska bli utsatt för diskriminering, trakasserier eller annan kränkande behandling av personal eller elev (Skollagen 2010:800 och Diskrimineringslagen 2008:567). Medmänsklighet, engagemang och ansvar ska genomsyra hela verksamheten. Planen gäller från Planen gäller till Läsår 2018/2019 Elevernas delaktighet Klassrepresentanter i samtliga klasser har bjudits in till samtal och utvärdering av Likabehandlingsplanen. Gruppen har träffats vid ett tillfälle. Samtliga elever på skolan har bjudits in att komma med synpunkter på planen under läsåret. Vårdnadshavarnas delaktighet Föräldrar har vid föräldramötet i åk 1 uppmuntrats att delta i arbetet med planen. Inga föräldrar anmälde intresse. Personalens delaktighet Peronalen framförde under läsåret 2017/2018 synpunkter på att planen borde revideras och uppdateras i specifika delar. Dessa åsikter framkom i samband med att skolans olika verksamhetsområden genomlystes. Under läsåret 2017/2018 har samtliga arbetslag inom Teknisk sektor arbetat med att genomlysa likabehandlingsplanen och identifierade områden i behov av förbättring. Dessa förändringar är reviderade i denna förnyade likabehandlingsplan. Fortsatt gäller dock att lotsar i åk 1 - åk 3 har ansvar för den del av arbetet i likabehandlingsplanen som är lagd på lotstid, så som den i dagsläget är utformad. Lärarna har i arbetslagen haft möjlighet att ta upp diskrimineringsfrågor och föra fram synpunkter på de delar i planen som behöver förnyas och/eller förändras. Viktiga synpunkter har framkommit och har beaktats.

3 Förankring av planen Information om årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling ges - på Gislaveds Gymnasiums hemsida. - i häftet Elevinformation som delas ut till elever i årskurs 1. - på föräldramöten i åk 1. - till elever på lotstid. - till personal på sektorskonferenser.

4 Utvärdering Beskriv hur fjolårets plan har utvärderats Fjolårets plan har utvärderats i skolledningen, i samarbetet med skolvärdar och säkerhetsansvarig, i elevsamtal och i programarbetslagen samt i Elevhälsan. Alla elever och samtlig personal har haft möjlighet att utvärdera planen och komma med förslag på förbättringar/förändringar. Elevrepresentanter och personalrepresentant har tillsammans med representant från Elevhälsateamet och skolledningen utvärderat fjolårets plan. Delaktiga i utvärderingen av fjolårets plan Representanter från elever, skolledning, skolvärdar, säkerhetsansvarig, samtliga lärare inom sektorn och Elevhälsoteamet har alla varit med och utvärderat planen. Resultat av utvärderingen av fjolårets plan Arbetslagen tillsammans diskuterat och utvärderat var sitt område inom likabehandlingsplanen och kommit med synpunkter på områden i behov av förbättring. Därefter har arbetslagen tagit fram nytt material och övningar som med fördel kan användas i arbetet med likabehandlingsplanen. Fortsättningsvis uttrycker skolvärdar, lärare och elever i elevenkäter och samtal, att den svåraste mobbningen och kränkande behandlingen, att komma till rätta med är den som förekommer på sociala medier. Vi behöver under kommande läsår ta fram former för hur ett förebyggande arbete mot nätmobbning ska kunna implementeras i verksamheten. I år har vi i de fall de förekommit mobbning på sociala medier fått anpassa arbetet mot detta i varje enskilt fall utifrån fallet i sig. Arbetet har varit tidskrävande och därav är det bra om vi kan få till en fungerande rutin i detta. I nuläget arbetar vi på att ta fram en fungerande sådan. Årets plan ska utvärderas senast Beskriv hur årets plan ska utvärderas Planen ska utvärderas i skolledningen, skolvärdar och elevhälsoteamet. Alla elever och samtlig personal ska få möjlighet att utvärdera planen och komma med förbättringar. Elevrepresentanter ska tillsammans med representant från elevhälsan och skolledningen utvärdera planen. Elevrådet ska träffa representant från skolledningen. för att årets plan utvärderas Rektor Gunilla Davidsson

5 Främjande insatser Etnisk tillhörighet Etnisk tillhörighet Minska elevernas stereotypa föreställningar om olika etniska grupper. På lotstid i åk 1 genomföra några av de övningar som finns i dokumentet Etik och moral i filarkivet i Teknisk sektors grupp på Insidan. Diskutera med eleverna efter varje övning. Lots. Sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck Könsidentitet eller könsuttryck och Sexuell läggning Minska elevernas fördomar om människor baserat på sexuell läggning. Uppföljning sker i samtal med lots i form av gruppdiskussioner där alla ska ges möjlighet att uttrycka sin åsikt. Titta på filmen "Kriminell kärlek" eller annan för ämnet relevant film. Därefter diskutera innehållet på lotstid i åk 1. Väljer ni att använda en annan film med samma tema är det i sin ordning. Lots.

6 Kön Kön Ingen elev på skolan ska känna sig diskriminerad pga sitt kön. Uppföljning sker i samtal med lots och klasskamrater i form av gruppdiskussioner. På lotstid i åk 1 titta på en del av programmet "Könsmakt i skolan" och/eller diskutera på lotstiden vikten av begreppet kön. Många väljer idag att vara så kallade könsneutrala. Lyft diskussionen i klassen och sammanfatta klassens tankar i ämnet. Lots. Kränkande behandling Kränkande behandling Ingen elev på skolan ska känna sig kränkt av någon annan elev eller av någon personal. Träna elevernas förmåga till empati och respekt för allas lika värde genom att på lotstid i åk 1 titta på filmen " Spelar roll, Agnes" som finns på youtube. Diskutera filmens innehåll. På lotstid ska eleverna få möjlighet att diskutera kränkning som kan förekomma på sociala medier. Vilka erfarenheter har eleverna av nätmobbning? Hur tycker eleverna att vi som skola ska arbeta med dessa frågor? Vilket ansvar ligger på eleverna själv? Diskutera dessa tre frågor och förmedla en sammanställning av svaren till respektive rektor vid höstterminens slut. Det som framkommer i elevernas svar kommer beaktas i utarbetandet av nästa läsårs likabehandlingsplan.

7 Lots. Religion eller annan trosuppfattning Religion eller annan trosuppfattning Ingen ska bli diskriminerad eller kränkt pga sin religion eller trosuppfattning. Eleverna ska ges möjlighet att reflektera över och analysera människors värderingar och trosföreställningar och därigenom utveckla respekt och förståelse för olika sätt att tänka och leva. För de elever som läser kursen Religionskunskap 1: Eleverna lär sig - tolkning och analys av olika teorier och modeller inom normativ etik samt hur dessa kan tillämpas. Etiska och andra moraliska föreställningar om vad ett gott liv och ett gott samhälle kan vara. - analys av argument i etiska frågor med utgångspunkt i kristendomen, övriga världsreligioner, livsåskådningar och elevernas egna ställningstaganden. Respektive lärare i Religionskunskap.

8 Funktionsnedsättning Funktionsnedsättning Alla elever ska ha en förståelse för vardagsproblem för funktionsnedsatta. Klassen diskuterar på lotstid vardagsproblem för funktionsnedsatta. Diskussionen ska lyfta de hinder och problem det kan innebära för någon med en funktionsnedsättning i arbetslivet. Till exempel anställs vi på lika villkor? Tror ni att någon väljs bort vid en anställningsintervju på grund av en funktionsnedsättning? Hur skulle du reagera om det var du som var den drabbade? Lots. ANTD-dagen Kränkande behandling, Kön, Könsidentitet eller könsuttryck, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning, Sexuell läggning och Ålder Öka elevernas självförtroende och självkänsla. Respektive rektor och lots/lotsar följer upp med eleverna vid klasskonferens, elevdel. I år var ANTD-dagen en schemabrytande aktivitet för samtliga klasser på Gislaveds Gymnasium i alla årskurser. Dagen innehöll allt ifrån föreläsningar med representanter från Våga Va och KRIS, till samarbetsövningar och frågeställningar att bearbeta och ta ställning till. Vi erbjöd också ungdomarna möjligheten att träffa representanter från olika organisationer som kan hjälpa och stötta enskilda individer och/eller familjer i behov av hjälp när en individ hamnat i missbruk. Dagen upplevdes som mycket positiv och liknande dag planeras nästa läsår.

9 ANTD-gruppen Arbete i åk 2 och åk 3 Kränkande behandling, Kön, Könsidentitet eller könsuttryck, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning, Sexuell läggning och Ålder Arbete i åk 2 och åk 3 Inför läsåret 2018/2019 har programarbetslagen inom Teknisk sektor bestämt att vi ska arbeta vidare med likabehandlingsarbetet genom att i klasserna i åk 2 och 3 genomför en enkät. Syftet är att undersöka hur likabehandlingsarbetet som bedrivits under förra läsåret har förankrats hos eleverna. Har eleverna fått del av planen och dess syften? Enkäten inriktas på hur eleverna uppfattar kränkande behandling och om de upplevt att de eller andra har blivit illa behandlade under det gångna året. Vi har haft som avsikt att formulera enkätfrågor som både undersöker förståelsen av och handlingsberedskapen inför kränkande behandling. Frågorna (se nedan) har formulerats med uttrycket illa behandlad för att samla både kränkande och diskriminerande händelser under ett uttryck som också har en koppling till vardagsspråket. Uppföljning sker vid utvärderandet av enkätfrågorna varje läsår och diskuteras i själva utvärderingen av planen. Enkät frågorna nedan berör samtliga diskrimineringsområden. Enkätfrågor 1.Har du genom arbetet med likabehandlingsplanen i åk 1 fått en bättre förståelse för vad som menas med kränkande behandling? 2.Har du under läsåret som gått lärt dig sådant som gör det lättare för dig att idag upptäcka om någon blir illa behandlad? 3.Har du under läsåret som gått lärt dig hur du ska göra om du upptäcker att någon blir illa behandlad? 4.Har du under det gångna läsåret upplevt att du eller någon annan blivit illa behandlad på grund av kön? könsidentitet och/eller sexuell läggning? etnisk tillhörighet? religion? funktionsnedsättning? ålder? något annat? Rektor

10 Kartläggning Kartläggningsmetoder En kartläggning av eventuella problem med diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling på Gislaveds Gymnasium har gjorts under vårterminen Kartläggningen gjordes genom att ansvarig rektor i samtal har pratat med skolvärdar, elevhälsan samt att varje rektor har tagit upp detta på sina träffar med elever i klasskonferens. Vi har även analyserat de frågor i elevenkäten som rör likabehandling. Elever har även varit med i den grupp som arbetat fram denna likabehandlingsplan och då har även kartläggning gjorts. Områden som berörs i kartläggningen Kränkande behandling, Kön, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning och Sexuell läggning Hur eleverna har involverats i kartläggningen Rektor träffar representanter från varje klass vid klasskonferens elevdel. I det mötet försöker de identifiera risker för diskriminering, trakasserier och kränkande behandling i verksamheten. Elevenkät ges årligen till samtliga elever där några frågor berör trivsel och mobbning. Elevskyddsombud har varit med i den grupp som arbetat fram denna plan. Elevskyddsombud är med i samverkansgruppen. Hur personalen har involverats i kartläggningen All personal har haft möjlighet att komma med synpunkter på fjolårets plan. Resultat och analys Det som framkom i kartläggningen var att mycket av kränkande behandling äger rum i den elektroniska världen genom sms, epost, Facebook, bloggar m.m. (nät-mobbning). Dessa orsakar sedan konflikter i skolan. Vi försöker få elever att förstå att vi alla är olika och att vi bär med oss ett kulturarv utifrån var i världen vi är födda, vilken religion vi tillhör och hur vi kom till Sverige. Men trots det förekommer fortfarande mobbning vilket elevenkäten visar. Många av fallen kommer inte till vår kännedom men enkäten ger oss en fingervisning om var det finns anledning att se över verksamheten.

11 Förebyggande åtgärder E-mobbning Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling, Kön, Könsidentitet eller könsuttryck, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning, Sexuell läggning och Ålder Minska e-mobbning. Uppföljning kommer att ske genom samtal med skolvärdar och i rektors samtal med klassen i klasskonferens, elevdel. Åtgärd På lotstid i åk 1 titta på filmen "Elektronisk mobbning" i samtliga klasser och att därefter diskutera filmen utifrån frågor som dyker upp. Även utifrån elevernas egna erfarenheter och upplevelser diskutera hur nät-mobbning kan förebyggas. Motivera åtgärd Det som framkom i kartläggningen var att mycket av kränkande behandling äger rum i den elektroniska världen genom sms och nedlåtande kommentarer på olika sociala medier (emobbning). Dessa orsakar sedan konflikter i skolan. Vi kommer informera om att lagen skärpts och att nedlåtande bilder som publiceras, mot någons vilja, kan leda till polisanmälan. Lots. Skolvärdar och elevhälsan Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling, Kön, Könsidentitet eller könsuttryck, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning, Sexuell läggning och Ålder Skolvärdar och elevhälsan ska varje år presentera sig för nya elever. Det sker i samband med skolstart. Respektive rektor kontrollerar vid klasskonferens, elevdel att detta skett.

12 Åtgärd Skolan delar också ut en folder där skolvärdar och elevhälsan presenteras. Foldern sprids sedan på skolan. Motivera åtgärd Alla elever ska vara väl förtrogna med vem skolvärdar och elevhälsan är och var eleverna kan nå dem. Både skolvärdar och elevhälsan är viktiga i skolans arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Skolvärdar

13 Riktlinjer för likabehandlingsplanen Policy Samtliga, både elever och personal, på Gislaveds Gymnasium ska känna sig trygga och bemötas med respekt. Ingen ska bli utsatt för diskriminering, trakasserier eller annan kränkande behandling av personal eller elev (Skollagen 2010:800 och Diskrimineringslagen 2008:567). Medmänsklighet, engagemang och ansvar ska genomsyra hela verksamheten. Denna plan behandlar elever som utsätts för diskriminering, trakasserier eller annan kränkande behandling. Trakasserier mot personal behandlas inte i denna plan utan i kommunens personalhandbok. Rutiner för att tidigt upptäcka trakasserier och kränkande behandling Gislaveds Gymnasium har två personer anställda (skolvärdarna) som har i uppdrag att ha överblick, och helhetssyn, över den fysiska och psykosociala miljön på skolan. Utvecklingssamtal genomförs varje termin av lots. Rektor träffar representanter från varje klass som han/hon är rektor för en gång per termin vid klasskonferens, elevdel. Alla klasser har varje vecka en lotstid då lotsen träffar alla elever i klassen. All personal bjuds på kaffe en gång/dag i Oasen. Detta medför att personalen blir mer delaktiga i skolans sociala liv vilket i sin tur leder till en ökad trygghet i skolmiljön. I åk 1 genomförs också Hälsosamtal med skolsjuksköterskan. Personal som elever och föräldrar kan vända sig till En elev som känner sig utsatt kan vända sig till vem som helst av personalen. Det är viktigt att eleven vänder sig till någon som man har förtroende för. Utsedda personer att vända sig till är: Teknisk sektor Gunilla Davidsson, rektor , E-post:gunilla.davidsson@edu.gislaved.se Inga-Lill Lundqvist, skolsköterska för för teknikprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet, eloch energiprogrammet samt Introduktionsprogrammen. Rum A111, tel E-post: inga-lill.lundquist@edu.gislaved.se Marie Norlin Angerd, kurator för teknikprogrammet och el- och energiprogrammet samt Introduktionsprogrammen. Rum A113, tel E-post:. marie.norlin.angerd@edu.gislaved.se Isabel Landoff, kurator för bygg- och anläggningsprogrammet och lärlingsutbildningar FT/VF. Rum A115, tel E-post: isabel.landoff@edu.gislaved.se och Josefine Kostin, josefine.kostin@edu.gislaved.se, tel: ansvarig för delar av Introduktionsprogrammen. Elevens lots går också bra att vända sig till. Rutiner för att utreda och åtgärda när elev kränks av andra elever All personal som får kännedom om att en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling är skyldig att anmäla detta skyndsamt till elevens rektor. Rektor ansvarar för att kontakta lots och elevhälsa för att i samråd med lots och elevhälsan göra en plan för utredningen. Utredningen dokumenteras på blankett på Insidan. Lots ansvarar för att föräldrakontakt upprättas för den som är omyndig både för den som blivit utsatt och den som utfört den kränkande handlingen. Rektor ansvarar för att kontakta lots och att i samråd med lots och elevhälsan lägga upp en åtgärdsplan för varje fall av kränkande behandling/ mobbning. Åtgärdsplanen kan till exempel omfatta samtal med berörda lärare och elever, stöd av skolvärdar, stöd av elevhälsopersonal, kontakt med socialtjänst, arbetsmiljöverket och polis.

14 Rutiner för att utreda och åtgärda när elev kränks av personal All personal som får kännedom om att en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling är skyldig att anmäla detta skyndsamt till elevens rektor. Rektor ansvarar för att kontakta gymnasiechef, personalansvarig chef och huvudman. Dessa gör en utredning. Rektor ansvarar för att föräldrakontakt upprättas för den som är omyndig. Rektor ansvarar för att lägga upp en åtgärdsplan för varje fall av kränkande behandling/ mobbning. Åtgärdsplanen kan till exempel omfatta kontakt med personalavdelningen. Rutiner för uppföljning När elev kränks av personal: Rektor och personalansvarig chef ansvarar för att göra en plan för uppföljning. När elev kränks av annan elev: Rektor ansvarar för att i samråd med lots göra en plan för uppföljning som dokumenteras på blanketten på Insidan. Elevhälsoteamet utgör stödgrupp för personal, enskilda elever och elevgrupper i de fall där elever varit inblandade. Rutiner för dokumentation När elev kränks av personal: Rektor och personalansvarig chef ansvarar för att inrapporterade fall följs upp och dokumenteras. Huvudman underrättas. När elev kränks av annan elev: Rektor ansvarar för att inrapporterade fall följs upp och dokumenteras på särskild blankett som finns på Insidan. En mapp för varje fall finns hos rektor. Rektor ansvarar för att gymnasiechef hålls informerad om diskriminering och kränkande behandling och vidtagna åtgärder på skolan. Ansvarsförhållande All personal ansvarar för att - omgående rapportera till rektor om man får kännedom om att en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling. Lots ansvarar för att - föräldrakontakt upprättas för den som är omyndig både för den som blivit utsatt och den som utfört den kränkande handlingen. Rektor ansvarar för att - berörd personal dokumenterar händelsen och lämnar dokumentationen till rektor. - Anmäla till huvudmannen om man får kännedom om att en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling. - att samla lots och elevvård för att bestämma vad skolan bör göra. - gymnasiechef hålls informerad om diskriminering och kränkande behandling och vidtagna åtgärder på skolan Elevhälsan - utgör stödgrupp för personal, enskilda elever och elevgrupper i de fall där elever varit inblandade.

Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Introduktionsprogrammen exklusive Språkintroduktion Läsår: 2019/2020 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Teknisk sektor och Introduktionsprogrammen Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Sida 1 av 7 Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Tekniksk sektor a för planen Rektor Gunilla Davidsson. Vår vision

Läs mer

Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Tekniksk sektor och Introduktionsprogrammen 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasiesärskolan

Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasiesärskolan Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasiesärskolan Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasiesärskolan

Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasiesärskolan Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasiesärskolan Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasiesärskolan

Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasiesärskolan Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasiesärskolan Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Gislaveds Gymnasiums plan mot

Gislaveds Gymnasiums plan mot Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande särbehandling 2018/2019 Natur-, Estetisk- och Omvårdnadssektor Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen NEO-sektorn: Naturvetenskapligt

Läs mer

Vuxenutbildningen Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vuxenutbildningen Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Vuxenutbildningen Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Vuxenutbildningen Läsår:2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Gislaveds Gymnasiums plan mot

Gislaveds Gymnasiums plan mot Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande särbehandling 2017/2018 Natur-, Estetisk- och Omvårdnadssektor Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen NEO-sektorn: Naturvetenskapligt

Läs mer

Gislaveds Gymnasiums plan mot

Gislaveds Gymnasiums plan mot Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande särbehandling 2016/2017 Natur-, Estetisk- och Omvårdnadssektor Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen NEO-sektorn: Naturvetenskapligt

Läs mer

Vuxenutbildningen Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vuxenutbildningen Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (11) Vuxenutbildningen Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Vuxenutbildningen Läsår: 2014/2015 2 (11) Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 Ansvarig för planen Johan Wingren - Rektor Vår vision Dackeskolans

Läs mer

Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016

Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016 Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2015/2016 Innehåll Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen:... 4 Ansvarig för planen:... 4 Vår vision...

Läs mer

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5 Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan 1 (9) Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2018-09-01) Gäller för: Withalaskolan Giltig fr.o.m.: 2018-09-01 Dokumentansvarig:

Läs mer

Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling.

Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016 Dokumentsansvarig och godkänd av; Magnus Maars, rektor. magnus.maars@vetlanda.se Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår 2015/2016 Upprättad i augusti 2015

Läs mer

HÖGHAMMARGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

HÖGHAMMARGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING HÖGHAMMARGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Verksamhetsformer som omfattas av planen: Höghammargymnasiet, rektorsområde 1 och 2 Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

HÖGHAMMARGYMNASIETS OCH UTANHEDS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

HÖGHAMMARGYMNASIETS OCH UTANHEDS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING HÖGHAMMARGYMNASIETS OCH UTANHEDS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasiesärskolorna Höghammargymnasiet och Utanhed, rektorsområde 1 och 2 Läsår:

Läs mer

Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling LÅ

Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling LÅ Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling LÅ 2018 2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskolan Ansvariga för planen Rektor är ansvarig för att planen

Läs mer

Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, fritidshem & årskurs 1-6 Läsår: 2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk F-6 samt fritidshem Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Teknikprogrammet Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Teknikprogrammet Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Teknikprogrammet Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Teknikprogrammet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling läsåret

Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling läsåret Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling läsåret 2019 2020 Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskolan Ansvariga för planen Rektor är ansvarig för att

Läs mer

Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 Läsår: 2018/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Olympiaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN

Olympiaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN Olympiaskolan Plan för att främja lika rättigheter och möjligheter samt förebygga och åtgärda diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Gäller januari 2018 till september

Läs mer

Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9

Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9 Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9 År: 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundsärskola

Läs mer

Västerviks Gymnasium RO2s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västerviks Gymnasium RO2s plan mot diskriminering och kränkande behandling Västerviks Gymnasium RO2s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola VO programmet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014/2015 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Rektor, all personal, elever samt vårdnadshavare

Läs mer

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Bodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016/2017

Bodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016/2017 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Kerstin Henningsson, 0554-193 36 kerstin.henningsson@kil.se 2016-06-13 Bodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016/2017 INLEDNING I skollagen och

Läs mer

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson 1(7) Datum 2015-08-03 Handläggare Rektor Johan Johansson Barn- och utbildningsförvaltningen 0451-26 77 95 johan.johansson@hessleholm.se Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Furutorpskolan

Läs mer

Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 7-9 Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Voxnadalens gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling

Voxnadalens gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Voxnadalens gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Cybergymnasiet Malmö Grunduppgifter Verksamhetsform som omfattas av planen Gymnasieskola Ansvarig för planen Johan Wingren, rektor Vår vision På vår skola

Läs mer

Västerviks Gymnasium RO3s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västerviks Gymnasium RO3s plan mot diskriminering och kränkande behandling Västerviks Gymnasium RO3s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Finnvedens gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling

Finnvedens gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Finnvedens gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasiesärskolan Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Västerviks Gymnasium RO5s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västerviks Gymnasium RO5s plan mot diskriminering och kränkande behandling Västerviks Gymnasium RO5s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskolan och Gymnasiesärskola Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem Läsår: 2016 2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår: 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk /2018

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk /2018 Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk 7-9 2017/2018 R e s p e k t, f ö r t r o e n d e, o m t a n k e 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs

Läs mer

Birgittaskolans vuxenutbildnings plan mot diskriminering och kränkande behandling

Birgittaskolans vuxenutbildnings plan mot diskriminering och kränkande behandling Birgittaskolans vuxenutbildnings plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: SFI på Klostergatan och i Tannefors Läsår: 2017-2018 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Västerviks Gymnasium RO3:s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västerviks Gymnasium RO3:s plan mot diskriminering och kränkande behandling RO3:s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Läsår 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola för planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Ekonomisk sektor vid Gislaveds Gymnasium för läsåret 2016/17

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Ekonomisk sektor vid Gislaveds Gymnasium för läsåret 2016/17 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Ekonomisk sektor vid Gislaveds Gymnasium för läsåret 2016/17 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Ekonomisk sektor Ansvariga för

Läs mer

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen El- och energiprogrammet Läsår 2018-2019 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Västerviks Gymnasium RO5s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västerviks Gymnasium RO5s plan mot diskriminering och kränkande behandling Västerviks Gymnasium RO5s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasiesärskola Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Granbergs Fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergs Fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergs Fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Fritidshem Läsår: 2015/16 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshem

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Ekonomisk sektor vid Gislaveds Gymnasium för läsåret 2019/20

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Ekonomisk sektor vid Gislaveds Gymnasium för läsåret 2019/20 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Ekonomisk sektor vid Gislaveds Gymnasium för läsåret 2019/20 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Ekonomisk sektor Ansvariga för

Läs mer

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola

Läs mer

Mo Gård Gymnasiesärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo Gård Gymnasiesärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo Gård Gymnasiesärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasiesärskolans individuella program Läsår: 2018/2019 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Bessemerskolan, Ekonomiprogrammets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolan, Ekonomiprogrammets plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan, Ekonomiprogrammets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Ekonomiprogrammet Läsår 15/16 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola åk 1-3, fritidshem Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Lärlingsgymnasiet i Sverige AB Skolenheten Ales plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lärlingsgymnasiet i Sverige AB Skolenheten Ales plan mot diskriminering och kränkande behandling Lärlingsgymnasiet i Sverige AB Skolenheten Ales plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: gymnasieskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen åk 7-9 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen åk 7-9 Ansvariga för planen

Läs mer

Förskolan Fågelstas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Fågelstas plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Fågelstas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Barn- och utbildningsförvaltningen Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Årskurs 4-9 Läsår: 15/16 Innehåll Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 4 Främjande insatser... 5 Kartläggning...

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling uniform KUB101 v 1.0, 2005-11-25 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Elof Lindälvs gymnasium, skolenhet 2 Läsåret 2019/2020 Fastställd på APT Kungsbacka kommun Innehåll Diskrimineringslagen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Ekonomisk sektor vid Gislaveds Gymnasium för läsåret 2017/18

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Ekonomisk sektor vid Gislaveds Gymnasium för läsåret 2017/18 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Ekonomisk sektor vid Gislaveds Gymnasium för läsåret 2017/18 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Ekonomisk sektor Ansvariga för

Läs mer

Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering

Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, Grundskola årskurs 1-6 och skolbarnomsorg Läsår: 2018 2019 Innehållsförteckning

Läs mer

Hasslarödsskolan 4-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hasslarödsskolan 4-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Hasslarödsskolan 4-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Foto: istockphoto / pintogame Bie skola - läsåret 2015/2016 Bie skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola

Läs mer

Västerviks Gymnasium RO4s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västerviks Gymnasium RO4s plan mot diskriminering och kränkande behandling Västerviks Gymnasium RO4s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Bryggans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bryggans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Bryggans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2016-2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Skärgårdsgymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skärgårdsgymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Skärgårdsgymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Ansvariga för planen Vår vision Vi vill arbeta för ett gott arbetsklimat

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Örjansskolan 6-9 Från 2018 till 2019. Verksamhetsformer som omfattas av planen Örjansskolan 6-9 Ansvariga för planen

Läs mer

Norreportskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norreportskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norreportskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 7-9 Ansvariga för planen: Rektor Petra Larsson Vår vision: En skola

Läs mer

Bringåsens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bringåsens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Bringåsens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: skola Ansvariga för planen Rektor Britt-Marie Eliasson Vår vision Alla människor

Läs mer

Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Nävertorp grundsärskola och fritidshem Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Hanahöjs rektorsenhet. Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hanahöjs rektorsenhet. Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Hanahöjs rektorsenhet Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2018-2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola F-6 samt fritidshem

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling uniform KUB101 v 1.0, 2005-11-25 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Elof Lindälvs gymnasium, skolenhet 2 Läsåret 2018/2019 Fastställd på APT Kungsbacka kommun Innehåll Diskrimineringslagen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Pedagog Anette Andersson

Läs mer

Birgittaskolans vuxenutbildnings plan mot diskriminering och kränkande behandling

Birgittaskolans vuxenutbildnings plan mot diskriminering och kränkande behandling Birgittaskolans vuxenutbildnings plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kommunal Vuxenutbildning, SFI Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Skirö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skirö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Skirö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem

Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem Läsår: 2017/2018 1.Grunduppgifter 1.1 Verksamhetsformer som

Läs mer

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola år 7-9 Läsår: 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-6, fritidshem. 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Broskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Broskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Broskolans plan mot diskriminering och Planen gäller i skolans samtliga verksamheter, grundskola, öppenverksamhet, fritidsgård. Läsåret 2016/17 Tuula.tahkaaho@upplands-bro.se 08-58169403 www.upplands-bro.se

Läs mer

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5 TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5 Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Leksands gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Lå 13-14

Leksands gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Lå 13-14 131219 Leksands gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Lå 13-14 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Leksands gymnasium och samtliga APLplatser Ansvariga för planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Läroverket Läsåret 17/18 Upprättad Augusti 2017 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter

Läs mer

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola

Läs mer

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2018-2019 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Västerviks Gymnasium RO1s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västerviks Gymnasium RO1s plan mot diskriminering och kränkande behandling Västerviks Gymnasium RO1s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass - åk 6 samt fritidshemmet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Vemdalens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vemdalens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Vemdalens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem Läsår 2014-2015 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Skolenhet 3s likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling

Skolenhet 3s likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling Skolenhet 3s likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling Läsåret 2014/2015 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Ansvariga för planen Cindia Escalante Mattsson,

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Planen är framtagen av kamratstödjarna Korsbackaskolan och reviderad av arbetslag, elevhälsoteam, kamratstödjarna och ledningsgruppen. Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Friskolan Nytorps likabehandlingsplan

Friskolan Nytorps likabehandlingsplan Friskolan Nytorps likabehandlingsplan Inledning Friskolan Nytorps likabehandlingsplan är utformad i enlighet med Skollagen, Diskrimineringslagen samt Skolverkets allmänna råd för arbete mot kränkande behandling

Läs mer

Duveholms gymnasiesärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Duveholms gymnasiesärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Duveholms gymnasiesärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasiesärskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Nils Fredriksson Utbildning Gymnasiet Vuxenutbildning Läsåret 18/19 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Glömstaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Glömstaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Glömstaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, skolbarnomsorg samt grundskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Likabehandlingsplan Härjedalens gymnasium 2010-2011

Likabehandlingsplan Härjedalens gymnasium 2010-2011 Likabehandlingsplan Härjedalens gymnasium 2010-2011 Bildning, fritid och kultur Innehåll Policy för att främja elevers lika rättigheter oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning,

Läs mer

Stenkyrka skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stenkyrka skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Stenkyrka skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola F-6 och fritidshem Ansvariga för planen All personal

Läs mer

Mårdvägens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mårdvägens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mårdvägens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Försoleverksamhet Läsår 2015 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer