Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Thomas Gudmundsson (KD) David Edin (ByP)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Thomas Gudmundsson (KD) David Edin (ByP)"

Transkript

1 1(1) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, 08: Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Thomas Gudmundsson (KD) David Edin (ByP) Tjänstgörande ersättare Elina Olsen-Huokko (KD) ersättare för Birgitta Björndahl (M) Birgitta Pettersson (C) ersättare för Lotten Kluck (FP) Magnus Larsson (S) ersättare för Lars Halvarsson (S) Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare. Tjänstemän Lars Nyberg, sektorschef Anna-Carin Ingels, sekreterare Johan Nilsson, rektor 11 Risto Haapala, avdelningschef 16 Övriga Justeringens plats och tid Kommunhuset, administrativ service kl Underskrifter Paragrafer Ordförande Sakarias Winberg (KD) Justerare Magnus Larsson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Administrativ service, kommunhuset Underskrift Anna-Carin Ingels 1

2 2(2) Ärendelista 11 Rapporter Dnr 2014/1 12 Ansökan om godkännande av enskild verksamhet - pedagogisk omsorg Dnr 2014/ Förslag till integrationsplan för Leksands kommun Dnr 2013/ Personaltäthet förskolan Dnr 2014/ Avtal för pedagogisk omsorg och fristående förskolor Dnr 2013/ Förslag till organisationsförändring inom familj och stöd Dnr 2014/ Anmälan av fattade delegeringsbeslut Dnr 2014/5 2

3 11 Dnr 2014/1 Rapporter Beskrivning av ärendet Information om lokala styrelsen Insjöns skola - Ulrika Granberg, representant för lokala styrelsen Insjöns skola, rapporterar att man beslutat fortsätta sin verksamhet, att det känns bra att få uppdrag från rektor och att det finns önskemål om att få något tillbaka att diskutera och arbeta med från de utskottsmöten man besöker. För närvarande arbetar man bland annat med att försöka få mera energi i fritidsgårdsverksamheten och planerar att bjuda in enhetschef Lena Andersson till diskussion kring hur man ska få flera barn till fritidsgården. Man jobbar även med arbetsmiljön på skolan, med att stötta klassföräldrarna i deras arbete samt är behjälpliga i arbetet med utvecklingen av elevens val. Ulrika rapporterar även att man upplever att maten och miljön blivit bättre på skolan. I framtiden ska lokala styrelsen vara en del i öppet hus dagarna och man planerar att en dag i maj arbeta med skolgården. Information om brukarråd - David Edin (ByP) har varit på brukarråd på Insjöns förskola. Han rapporterar att det är mycket uppskattat med läsförståelseprojektet som pågår. En handlingsplan för avdelningsbyte har tagits fram, rutiner för ledigheter kring lov ses över samt att man är nöjda med de nya lokalerna. David har också varit hos Djura förskola. Där upplever man bland annat att pedagogtätheten är bra och att personalgruppen fungerar bra. Elina Olsen-Huokko (KD) Har besökt Ullvi skola och rapporterar att skolan blivit godkänd som en Grön-Flaggskola, vilket innebär att man arbetar med hållbar utveckling. Man diskuterade även förslag till organisation inför läsåret (3)

4 PelleLindsjö (C) har besökt Tällbergs förskola och rapporterar att där ser man farhågor med budgeten samt att det finns problem med trafiksituationen runt förskolan. Utskottet enades om att man siktar på att ha gemensamma träffar med brukarråden en gång per termin. Personal- och elevärenden - Sektorschefen Lars Nyberg informerar om tjänsteavgångar och tjänstetillsättningar som är på gång samt att antalet sökande elever till Leksands gymnasium i nuläget ser bra ut. Sammanslagning högstadiet Insjön Åkerö - Rektor vid högstadiet på Åkerö skola, Johan Nilsson, redogör för rapporten från sammanslagningen av Insjöns och Åkerös högstadieskolor. Man kan bland annat se att lunchserveringen i matsalen på Edshult fungerat bra, även bussförbindelserna fungerar till belåtenhet. Däremot är bristen på utrymme i skolan ett stort problem, därför bör högstadiet i fortsättningen ha maximalt tre parallella klasser per årskurs från och med nästa läsår. Ett antal arbetsmiljöåtgärder är genomförda eller planerade. Ledningsorganisation lärande och stöd - Sektorschefen Lars Nyberg redogör för behovet inom sektorn av att ha en person som arbetar aktivt med kvalitets- och verksamhetsfrågor. Entrepenörskolan - Sektorschefen Lars Nyberg meddelar att det på grund av för höga kostnader för renovering av lokalerna inte är aktuellt med ett inköp av Entrepenörskolan. Furuliden - Sketorschef Lars Nyberg informerar om att man i ett första skede kommer att förlänga hyresavtalet gällande Furuliden med tre år. Ett förslag på eventuell längre bindningstid kommer att presenteras vid utskotts mötet i maj eller i september. Skolbuss från Sjugare upptagningsområde till Tällbergs skola - Sektorschefen Lars Nyberg presenterar en preliminär prisuppgift på vad det skulle kosta att sätta in en buss från Sjugare upptagningsområde till Tällbergs skola. Sektorschefen kommer att meddela berörda att man jobbar vidare med frågan. Stödboende vuxna missbrukare, Dnr 2013/ Sektorschefen Lars Nyberg redogör för utredningen om att starta ett 4 2(3)

5 stödboende. Planerna är att ta upp ärendet för beslut på nästa utskottsmöte. Mottagningsboende - Sektorschefen Lars Nyberg rapporterar att det finns synpunkter på att inte utöka platsantalet för mottagningsboendet inom de närmaste åren och tankarna på att öppna ett mottagningsboende i före detta Åhls barnakademis lokaler skjuts på framtiden. Beviljat ekonomiskt bistånd, Dnr 2014/167 - Det ekonomiska biståndet var något högre än beräknat i januari Ekonomisk rapport till och med februari 2014, Dnr 2014/325 - Sektorschef Lars Nyberg redogör för den ekonomiska rapporten till och med februari Avdelningen för familj och stöd, förskolan samt gymnasieskolan ser i nuläget ut att hålla budgeten. Grundskolan däremot flaggar för att det kommer att bli svårt att hålla budget vid årets slut och kommer därför att återkomma med en åtgärdsplan. Beslut 1. Lägga informationen till handlingarna 5 3(3)

6 12 Dnr 2014/115 Ansökan om godkännande av enskild verksamhet pedagogisk omsorg Beskrivning av ärendet En ansökan har inkommit gällande start av pedagogisk omsorg i enskild regi i Insjön för sex barn i åldrarna 1-12 år. Verksamhetsidén bygger på pedagogisk omsorg i hemmiljö i Sundbergsinspirerad skolförberedande verksamhet. Maten kommer att tillagas i hemmet och ska bli en del av barnens vardag. Lägenheten finns på nedre plan i fastigheten där ett sort lekinspirerande rum är tänkt som hemvist och lekrum för barnen. Här finns gott om lekmaterial och utrymme. Till fastigheten hör också en egen inhägnade gård med lekredskap. En utmärkt miljö för pedagogisk omsorg. Maxtaxan ska tillämpas. Sektorns/avdelningens bedömning I Insjön finns idag 100 platser i kommunal förskola och två fristående förskolor med 32 platser. I januari 2014 fanns en ledig plats. Prognosen för Insjön visar att mellan åren kommer behovet av platser att öka. Det finns i nuläget ingen pedagogisk omsorg i Insjön. Beslutsunderlag 1. Ansökan om godkännande att bedriva enskild verksamhet enligt skollagen 2. Tjänsteutlåtande daterat, Utskottet lärande och stöd beslutar 1. Godkänna ansökan om godkännande att bedriva pedagogisk omsorg i enskild verksamhet enligt skollagen. Beslutet expedieras till Avdelningschef förskolan Pia Park 6 1(1)

7 13 Dnr 2013/1311 Förslag till integrationsplan för Leksands kommun Beskrivning av ärendet Kommunfullmäktige beslutade den 10 juni 2013 att ge sektorschefen för lärande och stöd i uppdrag att till hösten 2013 arbeta fram ett förslag till integrationsplan för Leksands kommun. En arbetsgrupp bestående av sektorschef Lars Nyberg, avdelningschef för familj och stöd, Risto Haapala samt föreståndaren för Siljegården, Ronnie Lundström, arbetade fram ett förslag som presenterades vid utskottsmötet den 18 november Där beslutades att förslaget skulle skickas på remiss. Ett antal remissinstanser inkom med synpunkter och vid utskottsmötet den 17 februari 2014 beslutade man uppdra till sektorschefen att arbeta in synpunkterna i förslaget till integrationsplan. Vid utskottsmötet den 24 mars 2014 presenteras, utifrån inkomna remissvar, ett förslag till integrationsplan för Leksands kommun. Beslutsunderlag 1. Tjänstemannaförslag till integrationsplan för Leksands kommun utifrån inkomna remissvar daterat s beslut 1. Utskottet ställer sig bakom tjänstemannaförslaget till integrationsplan och föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att anta integrationsplanen för Leksands kommun. Beslutet expedieras till Kommunstyrelsen Tidigare beslut i ärendet KF LS LS (1)

8 14 Dnr 2014/324 Personaltätheten i förskolan Beskrivning av ärendet Ordförande i utskottet lärande och stöd har gett sektorschef och avdelningschef för förskolan i uppdrag att se över vilka resurser som behöver tillföras förskolan, för att personaltätheten om 5,5 barn per pedagog ska kunna uppfyllas under år Under våren 2014 har kommunen 609 barn i den kommunala och den fristående verksamheten samt 105 årstjänster. Dessutom finns det fem tjänster till barn i behov av särskilt stöd. Totalt 110 tjänster och 609 barn, vilket är 5,5 barn per pedagog. Den kommunala förskolan måste ta bort ca 4,5 tjänster hösten 2014 för att klara budgeten. För att kunna bibehålla snittet om 5,5 barn behöver förskolan behålla de resurser som finns under hela Sektorns/avdelningens bedömning För att nå 5,5 barn per pedagog under 2014 behöver volymjusteringskravet för förskolan tas bort. Kravet motsvarar kronor. Om detta inte genomförs innebär det att personaltätheten i förskolan bibehålls på 5,5 barn. Beslutsunderlag Tjänstutlåtande daterat, beslutar 1. Föreslå kommunstyrelsen, att från kontot för kommunstyrelsens strategiska kostnader, tillföra avdelningen förskola kronor under 2014 för att bibehålla personaltätheten under året på 5,5 barn per årsarbetare. 8 1(2)

9 Beslutet expedieras till Kommunstyrelsen Avdelningschef förskolan 9 2(2)

10 15 Dnr 2013/1453 Avtal för pedagogisk omsorg och fristående förskolor Beskrivning av ärendet På utskottsmötet den 16 december 2013 fick sektorschefen i uppdrag att i samråd med fristående förskolor och pedagogisk verksamhet se över avtalen för pedagogisk omsorg och fristående förskolor. Sektorschef och avdelningschef för förskolan har träffat representanter för verksamheterna och gett dem möjlighet att inkomma med synpunkter på förslaget till avtal för pedagogisk omsorg och fristående förskolor. Inga synpunkter har kommit in. Beslutsunderlag 1. Förslag till överenskommelse kommun och fristående verksamhet, daterad Tjänsteutlåtande daterat, s beslut 1. Godkänna överenskommelsen mellan Leksands kommun och fristående verksamhet Beslutet expedieras till Avdelningschef förskolan 10 1(1)

11 16 Dnr 2014/305 Förslag till organisationsförändring inom familj och stöd Beskrivning av ärendet Avdelningen familj och stöd består idag av två enheter: Enheten arbete och integration som består av individ- och familjeomsorgen vuxen, öppenvård missbruk, arbetsmarknadsenheten, mottagande av ensamkommande flyktingbarn, integrationskontoret och budget- och skuldrådgivningen. Enheten barn, ungdom och familj som består av individ- och familjeomsorgen barn och familj, familjeteam, fritidsgårdar, öppna förskolan, familjerådgivningen, ungdomsmottagningen och elevhälsan. Avdelningen har genomgått stora förändringar gällande arbetssätt och metodarbete och behöver därför anpassa organisationen efter detta enligt nedanstående organisationsschema: 11 1(3)

12 Leksands kommun har sedan år 2010 ett avtal med migrationsverket om mottagande av ensamkommande flyktingbarn. I verksamheten arbetar för närvarande en föreståndare samt 14 boendehandledare. Föreståndaren har vårdansvaret för de 27 ungdomar som idag är inskrivna i verksamheten, medan enhetschefen för arbete och integration har personal- och budgetansvaret. Då verksamheten har utökats under åren och för att verksamheten ska kunna möta socialstyrelsens krav på vårdansvar och god kvalitet för HVB-verksamheten, har behovet av en chefsfunktion med det samlade vård- budget- och personalansvaret vuxit fram. Sektorns/avdelningens bedömning Avdelningen har på olika sätt förändrats under de senare åren. Arbetsmarknadsenheten har växt med verksamheter som kommunservice, centralen, kommuncafét, och gymnasiecafét. Öppenvård missbruk som tidigare köptes in drivs under egen regi, organiserat under enheten arbete och integration. Mottagande för ensamkommande flykting barn samt flyktingfamiljer har ökat. Enheten består idag av 43 anställda och en enhetschef. Enhetschef har personal och budgetansvar för hela enheten. En gemensam öppenvård har utarbetats, detta gäller både barn och familj samt vuxenmissbruket. Bedömningen är den att det blir omöjligt för enhetschefen inom framför allt arbete och integration att hålla god kvalité i arbete med personal, budget och utvecklingsfrågor då enheten är mycket spretig. Det är sju olika yrkesgrupper bestående av 43 personer. För att i fortsättningen kunna bedriva bra HVB-verksamhet, hem för vård och boende, är behovet av ett samlat ansvar för personal, budget och vård av ensamkommande flyktingbarn en förutsättning. Förslag är att integrationskontoret, mottagande av ensamkommande flyktingbarn, blir en enhet för sig med en integrationschef. Med en föreståndare för mobila team, HVB samt mottagningsboendet och att öppenvården samlas under en chef. Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande daterat, Organisationsskiss Gemensam öppenvård 12 2(3)

13 s beslut 1. Stödja förslaget att omorganisera avdelningen familj och stöd enligt förslag. 2. Stödja förslaget att tillsätta en tredje enhetschef inom avdelningen familj och stöd, vilken finansieras inom befintlig budget. Beslutet expedieras till Avdelningschef familj och stöd 13 3(3)

14 17 Dnr 2014/5 Anmälan av fattade delegeringsbeslut Beskrivning av ärendet Kommunstyrelsen har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän enligt en av kommunstyrelsen antagen delegeringsordning. Dessa beslut ska redovisas till kommunstyrelsen. Redovisningen innebär inte att kommunstyrelsen får ompröva eller fastställa delegeringsbesluten. Däremot står det kommunstyrelsen fritt att återkalla delegering. Personalärenden enligt följande: Beslut 26-35/13 fattade av avdelningschef förskolan Britt NeumanNordh Beslut 4/2013 fattat av avdelningschef familj och stöd Risto Haapala Beslut 23-35/2013 fattade av enhetschef Lena Andersson Beslut 40-42/2013 fattade av rektor Annica Sandy Hedin Beslut 1-13/2014 fattade av rektor Annica Sandy Hedin Beslut 39/2013 fattat av rektor Anders Östberg Beslut 1/2014 fattat av sektorschef Lars Nyberg Beslut 42-47/2013 fattade av förskolechef maria Granath-Nilsén Beslut 22-25/2013 fattade av rektor Karin Elfving och rektor Carolina Svedjeland Beslut 3/2014 fattat av sektorschef Lars Nyberg Beslut 1-14/2014 fattade av förskolechef Pia Eriksson-Lundström Personal- och elevärenden enligt följande: Beslut 8-15/2013 fattade av avdelningschef grundskolan Rigmor Bewö-Lundblad 14 1(2)

15 Beslut 1. Överlämna redovisningen av delegeringsbesluten till kommunstyrelsen för godkännande. Beslutet expedieras till Kommunstyrelsen 15 2(2)

Birgitta Pettersson (C), tjänstgörande ersättare för Pelle Lindsjö (C) Elina Olsen-Huokko (KD), tjänstgörande ersättare för David Edin (ByP)

Birgitta Pettersson (C), tjänstgörande ersättare för Pelle Lindsjö (C) Elina Olsen-Huokko (KD), tjänstgörande ersättare för David Edin (ByP) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön i kommunhuset, klockan 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD), ordförande Lotten Kluck (FP), 1 vice ordförande Lars Halvarsson (S), 2 vice ordförande

Läs mer

Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lars Halvarsson (S) David Edin (ByP)

Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lars Halvarsson (S) David Edin (ByP) 1(1) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, 08:30 11.15 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lars Halvarsson (S) David

Läs mer

Sakarias Winberg (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD)

Sakarias Winberg (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, 08.30 11.30 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Sakarias Winberg (KD), ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lotten Kluck (FP) David Edin (ByP)

Sakarias Winberg (KD), ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lotten Kluck (FP) David Edin (ByP) 1(1) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, 08:30 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD), ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lotten Kluck (FP) David Edin (ByP)

Läs mer

Kommunhuset, administrativ service

Kommunhuset, administrativ service 1(1) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Pettersson (C) Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordf. Lars Halvarsson

Läs mer

Kommunhuset, administrativ service

Kommunhuset, administrativ service 1(1) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, 08:30 12.20 Beslutande Ledamöter Lotten Kluck (FP) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Lars Halvarsson (S) David Edin (ByP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Birgitta Pettersson (C) ersättare för Pelle Lindsjö (C) Tjänstemän Lars Nyberg, sektorschef Anna-Carin Ingels, sekreterare 36-44

Birgitta Pettersson (C) ersättare för Pelle Lindsjö (C) Tjänstemän Lars Nyberg, sektorschef Anna-Carin Ingels, sekreterare 36-44 1(1) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, 08:30 11.00 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD) ordförande Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lotten Kluck (FP) 1:e vice ordförande Lars Halvarsson

Läs mer

Tjänstemän Per Andersson, verksamhetsekonom Carin Fredlin, sektorchef Anna-Carin Ingels, sekreterare. Underskrifter Paragrafer 37-42

Tjänstemän Per Andersson, verksamhetsekonom Carin Fredlin, sektorchef Anna-Carin Ingels, sekreterare. Underskrifter Paragrafer 37-42 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30-11.10 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) Sebastian Larsson (M) Lars Halvarsson (S) David Edin (BP) Karin Qvicker (C) Birgitta Pettersson (C) Ros-Marie Svanborg

Läs mer

Liv Lunde Andersson ersättare för Pelle Lindsjö (C) Inger Back (FP) ersättare för Birgitta Pettersson (C) Tjänstemän Övriga

Liv Lunde Andersson ersättare för Pelle Lindsjö (C) Inger Back (FP) ersättare för Birgitta Pettersson (C) Tjänstemän Övriga 1(1) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, 13.00 15.40 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD) ordförande Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Ros-Marie

Läs mer

Administrativ service, kommunhuset

Administrativ service, kommunhuset 1(2) Plats och tid Kulturskolan, 08:30-15.00 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) Sebastian Larsson (M) Lars Halvarsson (S) David Edin (BP) Karin Qvicker (C) Birgitta Pettersson (C) Rose-Marie Svanborg

Läs mer

Lotten Kluck (L) ordf. Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordf. Birgitta Pettersson (C) Rose-Marie Svanborg (S)

Lotten Kluck (L) ordf. Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordf. Birgitta Pettersson (C) Rose-Marie Svanborg (S) 1(2) Plats och tid Insjörummet, 08:30 11:50 Beslutande Ledamöter Lotten Kluck (L) ordf. Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordf. Birgitta Pettersson (C) Rose-Marie Svanborg (S) Tjänstgörande ersättare Liv

Läs mer

Administrativ service, kommunhuset

Administrativ service, kommunhuset 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30 12:15 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) ordf. Rose-Marie Svanborg (S) David Edin (ByP) Tjänstgörande ersättare Kia Rolands (KD) ers för Sebastian Larsson (M)

Läs mer

Administrativ service, kommunhuset

Administrativ service, kommunhuset 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30 11:45 Beslutande Ledamöter Titntin Löfdahl (KD) ordf. Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordf. Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordf. Birgitta Pettersson (C) Karin Qvicker

Läs mer

Pelle Lindjsö (C) Birgitta Pettersson (C) Sakarias Winberg (KD) ordförande Marianne Kronberg (M) vice ordförande

Pelle Lindjsö (C) Birgitta Pettersson (C) Sakarias Winberg (KD) ordförande Marianne Kronberg (M) vice ordförande Plats och tid Kommunhuset, plenisalen, 13.00 17.00 Beslutande Ledamöter Pelle Lindjsö (C) Birgitta Pettersson (C) Sakarias Winberg (KD) ordförande Marianne Kronberg (M) vice ordförande Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Inger Back (L) ersättare för Pelle Lindsjö (C)

Inger Back (L) ersättare för Pelle Lindsjö (C) 1(2) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Lotten Kluck (L) ordförande Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Birgitta Pettersson

Läs mer

Administrativ service, kommunhuset

Administrativ service, kommunhuset 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30-12:20 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) ordf. Sebastian Larsson (M) vice ordf 60 t.o.m. punkt löneläge 2016 Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordf Birgitta Pettersson

Läs mer

Inger Back (FP) ersättare för Pelle Lindsjö (C) Liv-Lunde Andersson (S) ersättare för Birgitta Pettersson (C)

Inger Back (FP) ersättare för Pelle Lindsjö (C) Liv-Lunde Andersson (S) ersättare för Birgitta Pettersson (C) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Lotten Kluck (FP) ordförande Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Ros-Marie Svanborg

Läs mer

Administrativ service, kommunhuset

Administrativ service, kommunhuset 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30 12:30 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) ordf. Sebastian Larsson (M) 1:e vice ordf. Lars Halvarson (S) 2:e vice ordf. David Edin (BP) Karin Qvicker (C) Birgitta

Läs mer

Regita Hedman (KD) ersätter Kerstin Marits (M) Lena Bröms Burman (MP) ersätter Inga Westlund (V)

Regita Hedman (KD) ersätter Kerstin Marits (M) Lena Bröms Burman (MP) ersätter Inga Westlund (V) 1(1) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Per Wiman (KD) vice ordförande 1:e vice ordförande Liv Lunde Andersson (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunhuset, administrativ service

Kommunhuset, administrativ service 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30 12.40 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) ordf. Sebastian Larsson (M) 1:e vice ordf. Lars Halvarson (S) 2:e vice ordf. Karin Qvicker (C) 48 e - 53 Birgitta Pettersson

Läs mer

Elina Olsen-Huokko (KD) ersättare för Thomas Gudmundsson (KD) Per-Erik Ingels (C) ersättare för David Edin (ByP)

Elina Olsen-Huokko (KD) ersättare för Thomas Gudmundsson (KD) Per-Erik Ingels (C) ersättare för David Edin (ByP) 1(1) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, 08:30-15.00 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD) ordförande Birgitta Björndahl (M) Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Lotten Kluck (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

Administrativ service, kommunhuset

Administrativ service, kommunhuset 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30 15:40 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) Sebastian Larsson (M) Karin Qvicker (C) Birgitta Pettersson (C) Ros-Marie Svanborg (S) Tjänstgörande ersättare Liv Lunde-Andersson

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) 1(2) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, klockan 8:30-9:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, klockan 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Tjänstgörande ersättare Lars-Bertil

Läs mer

Dagny Martinsson (C) ers: Karin Lundström (BP)

Dagny Martinsson (C) ers: Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid S:t Persgården, kl. 13:00 15:00 ande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) Per Wiman (KD) Siv Mattes Gärtner (S) Rune Bröms (C) Lars-Erik Jansson (S) Kerstin Marits (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Jävsnämnden ANSLAG/BEVIS. Jävsnämnden Administrativ service. Plats och tid Rum Insjön, 09:00-09:30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Jävsnämnden ANSLAG/BEVIS. Jävsnämnden Administrativ service. Plats och tid Rum Insjön, 09:00-09:30 1(2) Plats och tid Rum Insjön, 09:00-09:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S) Bertil Andersson (C) Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare Lena Ihlar (V) ers: Axel Agnas Britts (S)

Läs mer

Margareta Jobs (KD) ersättare för Karin Lundström (BP)

Margareta Jobs (KD) ersättare för Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13:00 14:05 ande Ledamöter Kenneth Dahlström (C), ordförande Per Wiman (KD) Siv Mattes Gärtner (S) Rune Bröms (C) Lars-Erik Jansson (S) Kerstin Marits (M)

Läs mer

Lotten Kluck (FP) ordförande Marianne Kronberg (M) 1: vice ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Ros-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP)

Lotten Kluck (FP) ordförande Marianne Kronberg (M) 1: vice ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Ros-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, plenisalen, 13:00 Beslutande Ledamöter Lotten Kluck (FP) ordförande Marianne Kronberg (M) 1: vice ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Ros-Marie Svanborg (S)

Läs mer

Lotten Kluck, (FP) ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Birgitta Pettersson (C) Ros-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP)

Lotten Kluck, (FP) ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Birgitta Pettersson (C) Ros-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP) 1(2) Plats och tid Musikskolan, 08:30 11:30 Beslutande Ledamöter Lotten Kluck, (FP) ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Birgitta Pettersson (C) Ros-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP) Tjänstgörande

Läs mer

Onsdagen den 12 november kl.14.00

Onsdagen den 12 november kl.14.00 1(4) Plats och tid Plenisalen, 13.00-13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Tjänstemän Se närvarolista sidan 2 Övriga Se

Läs mer

Tjänstemän John Arrias, rektor Anna-Carin Ingels, sekreterare. Underskrifter Paragrafer 18-23

Tjänstemän John Arrias, rektor Anna-Carin Ingels, sekreterare. Underskrifter Paragrafer 18-23 1(2) Plats och tid Korstäppans herrgård, 13:30 14:45 ande Ledamöter Joanna Stridh (C) ordf. Tintin Löfdahl (KD) vice ordf. Birgitta Pettersson (C) Lars Halvarsson (S) Barbro Aastrup (S) Jesper Pellgaard

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström (BP)

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid Hagagatan 8, kl 9.00-10.30 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström

Läs mer

Administrativ service, kommunhuset

Administrativ service, kommunhuset 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30 16:30 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) ordf. Sebastian Larsson (M) 1:e vice ordf. Lars Halvarson (S) 2:e vice ordf. Karin Qvicker (C) Birgitta Pettersson (C)

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) ordförande Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Siv Gärtner (S) 2:e vice ordförande Karin Lundström (BP)

Kenneth Dahlström (C) ordförande Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Siv Gärtner (S) 2:e vice ordförande Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Pleinsalen, kl 9.00-10.35 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Siv Gärtner (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunhuset, administrativ service

Kommunhuset, administrativ service 1(4) Plats och tid Kommunhuset plenisalen, kl. 16.30-16.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga Justeringens plats och tid Kommunhuset plenisalen, kl.18.00

Läs mer

Sakarias Winberg ordförande (KD), Lotten Kluck (FP), Henrietta Vedberg (M). Birgitta Björndahl (M), Peter Jonsson (M).

Sakarias Winberg ordförande (KD), Lotten Kluck (FP), Henrietta Vedberg (M). Birgitta Björndahl (M), Peter Jonsson (M). Gemensam nämnd för vuxenutbildning i Leksand- Rättvik Plats och tid Alléskolan, 13:30 ande Ledamöter Sakarias Winberg ordförande (KD), Lotten Kluck (FP), Henrietta Vedberg (M). Tjänstgörande ersättare

Läs mer

David Edin (Bp) ersättare för Pelle Lindsjö (C)

David Edin (Bp) ersättare för Pelle Lindsjö (C) 1(2) Plats och tid Insjörummet, 08:30 11.30 Beslutande Ledamöter Lotten Kluck (L) ordförande Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Birgitta Pettersson (C) Ros-Marie

Läs mer

Administrativ service, kommunhuset

Administrativ service, kommunhuset 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) ordf. Lars Halvarson (S) 2:e vice ordf. Rose-Marie Svanborg (S) Tjänstgörande ersättare Aarno Magnusson (C) ersättare för Karin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utskottet för vård och omsorg

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utskottet för vård och omsorg 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl 9.00-10.20 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S)

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson 1(2) Plats och tid Rum Insjön, Kommunhuset, 09:00-09:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordf Birgitta Pettersson (C) Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordf Rose-Marie Svanborg (S)

Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordf Birgitta Pettersson (C) Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordf Rose-Marie Svanborg (S) 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30 12:15 Beslutande Ledamöter Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordf Birgitta Pettersson (C) Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordf Rose-Marie Svanborg (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-13 1 [10] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson (SB), 1:e vice ordförande Katarina

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet Nr 5 Socialnämnden 2015-05-26 1(13) Tid och plats Tisdagen den 26 maj 2015, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Eva Larsson

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utskottet för lärande och stöd

Underskrifter Paragrafer Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utskottet för lärande och stöd 1(2) Plats och tid Insjörummet, 08:30 14:30 Beslutande Ledamöter Lotten Kluck (L) ordf. Marianne Kronberg (M) 1: vice ordf Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordf Birgitta Pettersson (C) Anna Walsh (MP) Rose-Marie

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön, klockan 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen. Se närvarolista sidan 2 ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-06-05. Administrativ service

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen. Se närvarolista sidan 2 ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-06-05. Administrativ service 1(4) Plats och tid Kommunhuset i Leksand, Plenisalen, kl. 13.00-13.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga Justeringens plats och tid Kommunhuset 2014-06-09

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utskottet för vård och omsorg ANSLAG/BEVIS Administrativ service

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utskottet för vård och omsorg ANSLAG/BEVIS Administrativ service 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl. 13:00 14.00 ande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) Per Wiman (KD) Siv Mattes Gärtner (S) Rune Bröms (C) Lars-Erik Jansson (S) Kerstin Marits (M) Karin Lundström

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-20 1 [11] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström (BP)

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 9.00-09.55 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S)

Läs mer

Dagny Martinsson (C) ers: Rune Bröms (C)

Dagny Martinsson (C) ers: Rune Bröms (C) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 9.00-9.45 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Siv Gärtner (S) 2:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S)

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Tisdagen den 27 maj 2014 Tid: 17.00 18.55 Plats: Elffröken, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 28 maj 2014 Paragrafer: 26-31 Utses att justera: Andreas Nelin (M) Underskrifter:

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 26 januari 2017 Tid: 16.00 17.50 Plats: Matsalen, Fuxernsakolan i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 januari Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Lars Ivarsbo (C) Underskrifter:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen. Se närvarolista sidan 2 ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Administrativ service

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen. Se närvarolista sidan 2 ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Administrativ service 1(4) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, kl. 16:00-16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga Justeringens plats och tid Kommunhuset, kl. 17.00 Underskrifter

Läs mer

Sakarias Winberg (KD), Helena Back (C), Henrietta Vedberg (M), Ingrid Rönnblad (S)

Sakarias Winberg (KD), Helena Back (C), Henrietta Vedberg (M), Ingrid Rönnblad (S) Gemensam nämnd för vuxenutbildning i Leksand- Rättvik Plats och tid Alléskolan, 13:30 ande Ledamöter Sakarias Winberg (KD), Helena Back (C), Henrietta Vedberg (M), Ingrid Rönnblad (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström (BP)

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid Kommunhuset Plenisalen, kl 9.00-10.40 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström (BP)

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) 1(10) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 16.00 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) Nils Nilsson (C) Maria Berglund (KD) Sten-Göran Claesson

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll Plats och tid 2011 03 10, Kommunhuset Torsby, kl 10:00 12:10 Beslutande Övriga Utses att justera Hans Lass (S), ordförande Ingela Kåreskog (S) Jörgen Nilsson (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 11111 ~!!~,,...-.; ~ Essunga kommun 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 Ledamöter Maria Malmberg (C), ordförande Pernilla Jönsson (M), vice ordförande Tobias Wallin (M)

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

Individnämndens protokoll 2014-03-25

Individnämndens protokoll 2014-03-25 Datum: Tisdagen den 25 mars 2014 Tid: 17.00 18.35 Plats: Elffröken, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26 mars 2014 Paragrafer: 19-28 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2012-02-29 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 29 februari kl. 9.00 12.15 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD)

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 24 augusti 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ersättare Caroline Wegner (S), ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson

Läs mer

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30 Plats och tid: 429, 2019-03-19, kl. 14:00-15:30 Beslutande: Ingela Sylwander (M) Sonny Rosén (L) Pia Radil (S) Katrina Dakouri (M) Wiveca Britzén (M) Mikael von Krassow (S) Maths Kjellin (M) Rose-Marie

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Johnny Sködt (SD) Nils Nilsson (C)

Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Johnny Sködt (SD) Nils Nilsson (C) 1 (11) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv 13.00 15.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm

Läs mer

Margareta Jobs (KD) ersätter Kerstin Marits (M)

Margareta Jobs (KD) ersätter Kerstin Marits (M) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen 13:00 14:30 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) Per Wiman (KD) Siv Mattes Gärtner (S) Rune Bröms (C) Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström (BP) Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Utbildningsnämnden protokoll

Utbildningsnämnden protokoll Datum: torsdag 25 oktober 2018 Tid: 16:00-18:20 Plats: Östra Roten Justeringsdag: fredag 26 oktober 2018 Paragrafer: 74-82 Utses att justera: Camilla Olofsson(M) Underskrifter: Sekreterare Ingela Flodin

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (15) Plats och tid Futurum, onsdagen den 20 september 2017 kl 13:30-15.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00. Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP. Mathias Andersson, S

Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00. Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP. Mathias Andersson, S Socialnämnden 2014-11-11 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00 ande Ledamöter Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Joanna Stridh (C), ordförande Barbro Aastrup (S) Henrieta Vedberg (M)

Joanna Stridh (C), ordförande Barbro Aastrup (S) Henrieta Vedberg (M) 1(2) Plats och tid Alléskolan, 13:30-14:30 ande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Barbro Aastrup (S) Henrieta Vedberg (M) Tjänstgörande ersättare Per Florén (L), tjänstgörande ersättare för Lotten

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Tintin Löfdahl (KD) ordf Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordf Birgitta Pettersson (C) Rose-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP)

Tintin Löfdahl (KD) ordf Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordf Birgitta Pettersson (C) Rose-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP) 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30 12.05 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) ordf Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordf Birgitta Pettersson (C) Rose-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP) Tjänstgörande

Läs mer

Sakarias Winberg, ordförande (KD), Lotten Kluck (FP), Helena Back, vice ordförande, (C), Henrietta Vedberg (M).

Sakarias Winberg, ordförande (KD), Lotten Kluck (FP), Helena Back, vice ordförande, (C), Henrietta Vedberg (M). Gemensam nämnd för vuxenutbildning i Leksand- Rättvik Plats och tid Moskogen, kl. 13.45 ande Ledamöter Sakarias Winberg, ordförande (KD), Lotten Kluck (FP), Helena Back, vice ordförande, (C), Henrietta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet Bildningsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl. 13.00 15.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Kommunhuset, administrativ service

Kommunhuset, administrativ service 1(8) Plats och tid Kommunhuset plenisalen, kl. 18.30-19.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Kommundirektör Göran Wigert Administrativ chef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Gemensam nämnd för vuxenutbildning i Leksand-Rättvik

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Gemensam nämnd för vuxenutbildning i Leksand-Rättvik 1(2) Plats och tid Alléskolan, 13:30-15.00 Beslutande Ledamöter Lotten Kluck (L), ordförande Lars Halvarsson (S) Barbro Aastrup (S) Henrieta Vedberg (M) Tjänstgörande ersättare Marianne Kronberg (M), tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-08-26. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-08-26. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Anita Wallin (MP) Lena Westling (C) Monica Hansson (C)

Anita Wallin (MP) Lena Westling (C) Monica Hansson (C) 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne

Läs mer

Service och fritidskontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 18 december 2013, kl

Service och fritidskontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 18 december 2013, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Övriga Utses att justera Service och fritidskontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 18 december 2013, kl 13.00 15.10 Hans Sternbro

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl 17:00 19:30 Utses att justera Maria Jacobsson Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-09-24

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-01 2018-03-01 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 14:00 15.45 Paragrafer 12-19 Utses att justera Gusten Mårtensson Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2018-03-08 Underskrifter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Plats och tid Ramslättsrummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16.00, rast klockan 14.50 15.10. Beslutande s Gunnar Nilsson, ordförande kd Per-Olof Hermansson, vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 2015-03-25. Blosset, Almliden 13.30-15.30

PROTOKOLL 2015-03-25. Blosset, Almliden 13.30-15.30 1(10) Plats och tid Beslutande Ledamöter Blosset, Almliden 13.30-15.30 Christer Landin (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) Tjänstegörande Ersättare Övriga

Läs mer

o Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

o Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden o Malung-Salens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11.30 Beslutande Sofia Söderström, ordförande (S) Lilian Olsson (S) Birgitta Örjas (S)

Läs mer

PROTOKOLL. Swedenborg

PROTOKOLL. Swedenborg Tid 08:15-10:50 Plats Swedenborg Beslutande ledamöter, Tjänstgörande ersättare och övriga närvarande Se närvaroförteckning sid. 7 Justeringsdag 2014-01-24 Paragrafer 1-7 Justerare Jan-Olof Montelius Underskrifter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-08 1 [8] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

Lotten Kluck (FP), Birgitta Pettersson (C), Barbro Aastrup (S), Henrieta Vedberg (M), Ros-Marie Svanborg (S), Linda Viklund (C)

Lotten Kluck (FP), Birgitta Pettersson (C), Barbro Aastrup (S), Henrieta Vedberg (M), Ros-Marie Svanborg (S), Linda Viklund (C) 1(2) Plats och tid Alléskolan, 13:30-15.15 ande Ledamöter Lotten Kluck (FP), Birgitta Pettersson (C), Barbro Aastrup (S), Henrieta Vedberg (M), Ros-Marie Svanborg (S), Linda Viklund (C) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdag den 26 april 2012 Tid: 16.00-18.15 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 26-30 Utses att justera: Tommy Nilzén (mp) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

Lotten Kluck (L), ordförande Joanna Stridh (C). vice ordförande Barbro Aastrup (S) Lars Halvarsson (S) Birgitta Pettersson (C) Henrieta Vedberg (M)

Lotten Kluck (L), ordförande Joanna Stridh (C). vice ordförande Barbro Aastrup (S) Lars Halvarsson (S) Birgitta Pettersson (C) Henrieta Vedberg (M) 1(2) Plats och tid Alléskolan, 14.00-15.40 ande Ledamöter Lotten Kluck (L), ordförande Joanna Stridh (C). vice ordförande Barbro Aastrup (S) Lars Halvarsson (S) Birgitta Pettersson (C) Henrieta Vedberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden 2010-11-18 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, 17.00 18.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M) Ingela Wastegård (M) Gunnemar Olsson (FP)) Kenneth Hermansson (C) Mona Olausson (S)

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-11:30 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Thomas Danielsson (C) Jan Rohlén (S) Ersättare

Läs mer