PROTOKOLL Fört vid Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västergötlands stämma 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL Fört vid Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västergötlands stämma 2015"

Transkript

1 PROTOKOLL Fört vid Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västergötlands stämma 2015 DATUM: Torsdagen den 16 april 2015 klockan PLATS: Konserthuset Vara NÄRVARANDE: 36 specialdistriktsidrotter representerades av 48 röstberättigade ombud. Därutöver inbjudna gäster, mottagare av utmärkelser, massmedia, förbundsledare och anställd personal, totalt 130 personer. Stämmokvällen inleds klockan med att mötesbyrån öppnar och registrering av stämmoombud påbörjas. Klockan inbjuds också samtliga till en stund av samvaro i Konserhusets Restaurang och gemensam måltid där en italienskinspirerad buffé serverades. Klockan hälsar distriktsordförande Sören Karlström samlade ombud, gäster, mottagare av utmärkelser och personal välkomna till 2015 års stämmor. Stämmorna för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna inleds denna kväll med att, journalisten Jens Lindh från SVT:s sportredaktion, tog åhörarna med på en resa genom idrottssverige. En resa där möten med människorna, som inte annars ges de stora rubrikerna, lyftes fram. Som underlag för sina berättelser använde Jens Lind tv programmen Stopptid som han själv producerat under många år. Ett inslag denna stämmokväll som stort uppskattades. Klockan inleddes en ceremoni där utmärkelser och stipendier utdelas. Dessa utmärkelser och stipendier redovisas avslutningsvis i detta stämmoprotokoll. Klockan förklarar distriktsordförande Sören Karlström 2015 års stämmor för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna för öppnande. Stämmorna genomförs gemensamt men där fördragningar och beslut tydligt presenteras för respektive organisation och noteras i två separata protokoll. Klockan tackar Sören Karlström de samlade stämmodeltagarna och förklara stämmokvällen avslutad Stämmans öppnade Distriktsordförande Sören Karlström hälsar stämmodeltagarna varmt välkomna till 2015 års stämma

2 I sin välkomsthälsning inleder Sören Karlström med att ge en kort redogörelse för de samtal som idag förs med vårt granndistrikt i väst Västsvenska Idrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna Väst Under senaste åren har samarbetet mellan distrikten i Väst och Västergötland allt mer intensifierats. En ökad regionalisering inom idrottsrörelsen där SDF i allt mindre utsträckning följer de gamla distriktsgränserna är en av orsakerna. Att distrikten verkar inom samma region och att regionen nu mer betraktar de båda distrikten som en organisation är en annan orsak. Under året har diskussioner förts om hur samarbetet ytterligare kan utvecklas. Vad kan vi tillsammans göra för att skapa de bästa förutsättningarna för idrotten i Västra Götaland och medverka till att skapa Europas bästa idrottsregion. Ett spännande arbete har inletts och en arbetsgrupp med representanter från de båda distrikten arbetar med frågan. En resa har påbörjats och där målet med resan får växa fram under resans gång. Med dessa inledande ord förklaras STÄMMAN ÖPPNAD 2. Fastställande av röstlängd Registrerade i mötesbyrån är 48 röstberättigade ombud representerande 36 specialdistriktsförbund - SDF att fastställa röstlängden och i det fall omröstning begärs justeras röstlängden genom upprop att till protokollet bilägga röstlängden (Bilaga 1) 3. Fastställande av föredragningslista att föredragningslistan för stämman fastställs 4. Fråga angående stämmans behöriga utlysande Kungörelse i nyhetsbrevet IDROTTSNYTT december 2014 Svensk Idrotts officiella organ - januari 2015 Utskick av stämmohandlingar och kallelse till samtliga SDF den 11 februari 2015 att stämman 2015 utlysts i behörig ordning.

3 5. Val av ordförande för stämman att utse Stig Bertilsson Vänersborg till ordförande för stämman. Stig Bertilsson är idag ordförande i Svenska Bandyförbundet och tillika ordförande i bandyklubben IFK Vänersborg. 6. Val av sekreterare för stämman att utse distriktschef Sture Gustafsson till sekreterare för stämman. 7. Val av två protokolljusterare att till protokolljusterare utse Gerhard Sager Fotboll/Skepplanda Roger Magnusson Friidrott/Tibro 8. Val av två rösträknare att till rösträknare utse Fredrika Eriksson Orientering/Vara Birgitta Thilander Ishockey/Skövde 9. Behandling av Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas verksamhets- och förvaltningsberättelser 2014 Verksamheten 2014 har utgått ifrån den verksamhetsinriktning som stämman 2014 beslutade skulle gälla för perioden Verksamhetsinriktningen lyfter fram tre prioriterade verksamhetsområden: 1. Idrotten 2. Resurserna 3. Stöd och service I verksamhetsberättelsen för 2014 finns genomförd verksamhet under respektiver område i verksamhetsinriktningen noga redovisad. Här nedan följer en redovisning av verksamheter som på ett eller annat sätt kommit att prägla SISU Idrottsutbildarna Västergötland 2014.

4 Värdegrundsarbete Den omfattande satsning som under 2013 gjordes på arbetet med värdegrundsfrågor har under 2014 fortsatt med samma intensitet. Arbetet med värdegrundsfrågor och riktlinjedokumentet Idrotten Vill är ett högt prioriterat verksamhetsområde. Föreningslära På samma sätt som arbetet med värdegrundsfrågor är högt prioriterat är också arbete med idrottens föreningslära IFL högt upp på dagordningen. Arbetet med att också i framtiden rekrytera människor till förtroendeuppdrag i styrelser och sektioner är en utmaning för idrottsrörelsen. Här krävs så väl kunskap för att klar uppdraget men också stöd för att bryta upp ur inkörda hjulspår och utveckla arbetsformer Grundläggande ledarutbildningar De grundläggande ledarutbildningarna - Plattformen och Grundtränarutbildning GTU är utbildningar som i kursform genomförs lokalt och regionalt. Målen är högt satta gällande antal genomförda kurser och deltagare och vi kan 2014 konstatera att målen uppfyllts. Att idrotten på detta sätt förenats i en grundläggande idrottsövergripande ledarutbildning skapar möjligheter för alla att ges möjlighet att få en grundläggande ledarutbildning oavsett storlek på förening och idrott IdrottOnline Utbildningar och support inom IdrottOnline, idrottens eget IT baserade verksamhetssystem fortgår. Ca 700 personer har deltagit i utbildningar under 2014 Process och utvecklingsarbete Att arbeta med process- och utvecklingsarbete i syfte att utveckla den lokala föreningens organisation och verksamhet är ett av SISU Idrottsutbildarnas grundbultar. Att skapa mötesplatsen men också axla rollen som processledare är ett av konsulentens allra viktigaste arbetsuppgifter. Under 2014 har 140 processarbeten i föreningar genomförts. Av Verksamhetsberättelsen 2014 framgår det också att Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västergötland under 2014 genomfört ett lokalt folkbildningsarbete som totalt omfattat utbildningstimmar vilket är en liten ökning i jämförelse med föregående år. År 2013 redovisades utbildningstimmar. Totalt har unika deltagare deltagit i verksamheten och totalt arrangemang har genomförts under 2014 Årsredovisning Årsredovisningen för det gångna verksamhetsåret föredras utav Roger Emanuelsson. Resultaträkningen visar en omslutning på kronor och ett resultat på minus kronor.

5 Balansräkningen redovisar ett eget kapital på kronor att godkänna verksamhets- och förvaltningsberättelsen för verksamhetsåret 2014 att till protokollet bilägga verksamhets- och förvaltningsberättelsen för verksamhetsåret 2014 (Bilaga 2 och 3) 10. Revisorernas berättelse Stämmoordförande Stig Bertilsson föredrar revisorernas berättelse. att lägga revisorernas berättelse till protokollet (Bilaga 4) 11. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsens förvaltning att bevilja styrelsen för Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västergötland ansvarsfrihet för den tid revisionen avser 12. Behandling av förslag (motioner) som ingetts i den ordning som anges i stadgarna eller ärende som av styrelsen hänskjutits till stämman. Till protokollet kan noteras att inga motioner inkommit till årets stämma att lägga ärendet till protokollet 13. Val av ordförande för Studieförbundets SISU Idrottsutbildarnas distriktsorganisation i Västergötland för en tid av ett år Valberedningens ordförande Solveig Sundequist, Skövde informerar om valberedningens arbete inför årets stämma. En enig valberedning nominerar Sören Karlström Skövde till distriktsordförande för en tid av ett år. Nomineras inga ytterligare förslag. att utse Sören Karlström till distriktsordförande för Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas distriktsorganisation i Västergötland för en tid av ett år.

6 14. Val av fyra övriga styrelseledamöter Föredrar Solveig Sundequist valberedningens förslag. Valberedningen nominerar: Omval av Carl-Erik Johnson - Borås Omval av Göran Nyberg - Borås Omval av Annette Svensson - Lidköping Nyval av Patricia Daoud - Trollhättan Margareta Wetterberg - Skövde har till valberedningen meddelat att hon önskar lämna sitt uppdrag som styrelseledamot i Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas i samband med årets stämma att utse Carl-Erik Johnson - Borås Göran Nyberg - Borås Annette Svensson - Lidköping Patricia Daoud - Trollhättan till övriga styrelseledamöter i styrelsen för Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västergötland på en tid av två år 15. Val av två revisorer och personliga ersättare för en tid av ett år Föredrar Solveig Sundequist valberedningens förslag. Enligt stadgan ska stämman utse auktoriserad /godkänd revisor eller godkänt revisionsbolag för en tid av ett år Nominerade av en enig valberedning Ernst&Young AB Borås (Fredrik Ekelund) Lekmannarevisor omval Ingvar Carlsson Timmersdala Med personliga ersättare Ernst&Young AB Borås (Jan Lundgren) Lekmannarevisor nyval Ulf Ågren - Hjo (Ersättare för I Carlsson) Nomineras inga ytterligare förslag. att utse Ernst&Young AB Borås (Fredrik Ekelund) Lekmannarevisor omval Ingvar Carlsson Timmersdala Med personliga ersättare Ernst&Young AB Borås (Jan Lundgren) Lekmannarevisor nyval Ulf Ågren - Hjo (Ersättare för I Carlsson)

7 16. Val av ordförande och tre ledamöter i valberedningen för en tid av ett år att utse Lennart Karlsson Velanda Karolina Peterson - Borås Viktoria Haraldsson Grimsås Thomas Wesselhoff - Alingsås till valberedning för en tid av ett år samt att utse Lennart Karlsson till ordförande i valberedningen 17. Behandling av SISU Idrottsutbildarnas verksamhets- och ekonomisk plan för verksamhetsåret 2015 Utsända handlingar till stämman har innefattat: Verksamhetsinriktning Mål- och Verksamhetsplan 2015 samt Budget för verksamhetsåret Mål- och verksamhetsplan 2015 föredras. Planen har vuxit fram i en process där styrelse och anställd personal tillsammans deltagit i arbetet. Inför verksamhetsåren har följande tre verksamhetsområden lyfts fram som särskilt prioriterad Mål och fokusområden. 1. IDROTTEN att SISU Idrottsutbildarna är det självklara valet för alla förbund och föreningar som vill utveckla sin verksamhet och organisation. Vår ambition är att öka antalet förbund och föreningar som vi har verksamhet i under perioden och vi vill bidra till att fler medlemmar medverkar i föreningens utveckling. Idrotten vill idrottens värdegrundsarbete Stimulera idrottsföreningar att arbeta med värderingsfrågor och omsätta och anpassa intentioner och ambitioner i idéprogrammet Idrotten vill. Idrottens föreningslära (föreningskunskap) Öka demokrati- och föreningskunskaperna inom idrottsrörelsen, och särskilt kunskapen om den ideella föreningens innebörd och spelregler. Framtidens idrottsförening Inom ramen för arbetsnamnet Framtidens idrottförening medverka till att föreningar och förbund får tillgång till utbildningar och utbildningsmaterial med tydligt omvärlds- och framtidsfokus. IdrottOnline Fortsatt erbjuda utbildningar inom idrottens administrativa system IdrottOnline

8 Likartat kursutbud i hela landet Fortsatt erbjuda ett likartat kursutbud i hela landet inom Idrottens föreningslära, Idrottens tränarprogram och i det administrativa verksamhetssystemet IdrottOnline. Utbildningar entreprenörskap Inom ramen för projektet Idrottens entreprenörskapsutveckling WWW genomföra riktade utbildningar inom området entreprenörskap Ledare Vara en resurs i idrottsföreningens arbete med ledarförsörjning i syfte att rekrytera, behålla och utveckla dagens och morgondagens ledare. Ungdomar Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna har idag en stark ställning som ungdomens studieförbund och står inför en utmaning att också i framtiden vara en positiv mötesplats för unga att utvecklas och växa som människor 2. RESURSERNA att kunna göra mer för fler kräver att vi säkerställa och öka de anslag vi får från stat region, och kommuner. Politiskt påverkansarbete Region och kommuner ska uppvaktas, påverkas och uppmanas att öka anslaget till SISU Idrottsutbildarna. 3. STÖD OCH SERVICE att SISU Idrottsutbildarna uppfattas att vara ett modernt och attraktivt studieförbund. Förenings utveckling Vara en resurs i idrottens utveckling och utbildning i syfte att stödja föreningar att nå sina mål och utveckla sin verksamhet. Idrott Glädje Utveckling Erbjuda utbildningar och möjligheter till praktik för tjejer och killar med funktionshinder där idrottsföreningen är den naturliga mötesplatsen Internt kvalitetsarbete Fortsätta vårt interna arbete för att kvalitetssäkra verksamheten och säkerställa att resurserna används enligt SISU Idrottsutbildarnas gemensamma riktlinjer.

9 Budget Budget för 2015 föredras av Roger Emanuelsson. Presenterad budget 2015 visar ett budgeterat överskott på kronor att godkänna verksamhets- och ekonomisk plan/budget för kommande verksamhetsår 2015 att till protokollet bilägga verksamhets- och ekonomisk plan/budget för verksamhetsåret 2015 (Bilaga 5 och 6) 18. Årsstämmans avslutande Ordföranden för stämman Stig Bertilsson tackade för sig och överlämnar ordförandeklubban till distriktsordförande Sören Karlström. Sören Karlström tackar stämmans ordförande Stig Bertilsson för en väl genomförd mötesledning och överlämnar blommor och en enkel gåva. Sören Karlström framför också ett tack till stämmoombuden och till personal och förklarar stämman för avslutad. I samband med stämmans avslutning överlämnas också blommor och gåva till Margareta Wetterberg som i samband med årets stämma valt att lämna distriktsstyrelsen VID PROTOKOLLET: Sture Gustafsson JUSTERAS: Stig Bertilsson Ordförande Gerhard Sager Protokolljusterare Roger Magnusson Protokolljusterare

PROTOKOLL Västergötlands Idrottsförbunds stämma 2015

PROTOKOLL Västergötlands Idrottsförbunds stämma 2015 PROTOKOLL Västergötlands Idrottsförbunds stämma 2015 DATUM: Torsdagen den 16 april 2015 klockan 19.30 21.00 PLATS: NÄRVARANDE: Konserthuset Vara 36 specialdistriktsidrotter representerades av 48 röstberättigade

Läs mer

PROTOKOLL Västergötlands Idrottsförbunds stämma 2013

PROTOKOLL Västergötlands Idrottsförbunds stämma 2013 PROTOKOLL Västergötlands Idrottsförbunds stämma 2013 DATUM: Tisdagen den 16 april 2013 klockan 18.00 19.30 PLATS: Konserthuset Vara NÄRVARANDE: 35 specialdistriktsidrotter representerades av 52 röstberättigade

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds distriktsidrottsstämma 2017

Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds distriktsidrottsstämma 2017 Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds distriktsidrottsstämma 2017 Plats: Solna Access Konferens Datum: 2017-03-29 Tid: 18.30-21.00 Närvarande: Enligt bilaga 1 Distriktsidrottsstämman inleds med utdelning

Läs mer

Innehåll. Mål- och verksamhetsplan 2014 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Innehåll. Mål- och verksamhetsplan 2014 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västergötland Innehåll Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna... 3 Vår berättelse... 3 Verksamhetsidé... 3 Vision... 3 Värdegrund... 3 Samverkan mellan SISU Idrottsutbildarna och Riksidrottsförbundet/Västergötlands

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2017

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2017 LINKÖPINGS GYMNASTIKSÄLLSKAP PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2017 Dag: Söndagen den 10 september 2017 Plats: Närvarande: Föreningshuset Fontänen, Västra vägen 32, Linköping 11 röstberättigade medlemmar 1 ej

Läs mer

Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds distriktsidrottsstämma 2018

Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds distriktsidrottsstämma 2018 Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds distriktsidrottsstämma 2018 Plats: Clarion Hotel Skanstull Datum: 2018-03-17 Tid: 11:00 Närvarande: Enligt bilaga 1 Distriktsidrottsstämman är integrerad i distriktets

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds distriktsidrottsstämma 2016

Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds distriktsidrottsstämma 2016 Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds distriktsidrottsstämma 2016 Plats: Folkes Konferens, Huddinge Datum: 2016-03-17 Tid: 18.30-21.00 Närvarande: Enligt bilaga 1 Distriktsidrottsstämman inleds med

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 Närvarande: Ett 35-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Birgitta

Läs mer

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSÅRET 2015 Innehåll Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna... 3 Vår berättelse... 3 Verksamhetsidé... 3 Vision... 3 Värdegrund...

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid konstituerande sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSINRIKTNING 2014-2015 - Fokusområden och ekonomisk plan 2014-15 - Mål 2014 1 RESURSERNA 2 RF- resp. SISU-stämman fattade 2013 beslut om Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan för perioden 2014-15.

Läs mer

Valberedningen föreslår att årsstämman beslutar att bifalla styrelsens förslag till stadgeändring enligt nedan.

Valberedningen föreslår att årsstämman beslutar att bifalla styrelsens förslag till stadgeändring enligt nedan. till stadgeändring: Styrelsen föreslår en ändring i Västra Götalands Idrottsförbunds stadgar - 3 Kap Valberedningen 2 SISU Idrottsutbildarna Västra Götalands stadgar 3 Kap Valberedningen 2 Valberedningen

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Blekinge 2014 2015 Verksamhetsinriktning 2014-2015 SISU Idrottsutbildarna består av samma specialidrottsförbund som Riksidrottsförbundet (RF), samt tre ytterligare

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna 2014 2015 SISU Idrottsutbildarna Foto: Bildbyrån Grafisk form: Mu ab September 2013 Verksamhetsinriktning 2014-2015 För förbundsstyrelsens (FS) ledning av verksamheten

Läs mer

Jägarnas Riksförbund Västra Götalands Viltvårdsdistrikt

Jägarnas Riksförbund Västra Götalands Viltvårdsdistrikt Protokoll fört vid Distriktsårsstämman för Västra Götalands Viltvårdsdistrikt 2015-03-14 på Glimmingen, 1. Stämmans öppnande Hans Nyman hälsade de närvarande välkomna till dagens stämma och förklarade

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen.

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. Närvarande: Ett 30-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN SKÅNEIDROTTEN

VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN SKÅNEIDROTTEN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN 2014-2015 1 SKÅNEIDROTTEN VERKSAMHETSIDÈ Skåneidrotten är samlingsbegreppet för Skånes Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Skåne. Skåneidrottens huvuduppdrag

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Protokoll nr: Datum: Sammanträdeslag: Sidor: Paragraf: 5-01 200-04-07 ÅRSTÄMMA 1 (6) 1-22

PROTOKOLL. Protokoll nr: Datum: Sammanträdeslag: Sidor: Paragraf: 5-01 200-04-07 ÅRSTÄMMA 1 (6) 1-22 VÄSTRA GÖTALANDS DÖVAS LÄNSFÖRBUND PROTOKOLL Protokoll nr: Datum: Sammanträdeslag: Sidor: Paragraf: 5-01 200-04-07 ÅRSTÄMMA 1 (6) 1-22 Sign: Plats: Kommunfullmäktiges sal, Stadshus i Skövde Närvarande:

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA - STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA BAKGRUND Svenska Karateförbund Västra (SKV) bildades som Specialdistriktsförbund (SDF) 2010-XX-XX mot bakgrund av att Svenska Karateförbundet vid Riksidrottsmötet

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva

Stadgar för Hela Sverige ska leva Stadgar för Hela Sverige ska leva Antagna vid årsmötet 2011-05-10 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva. Föreningen är ideell och partipolitiskt och religiöst obunden. 2 Föreningens

Läs mer

Länsbygderådet Blekinge Protokoll

Länsbygderådet Blekinge Protokoll Länsbygderådet Blekinge Protokoll Art: Årsstämma för Länsbygderådet Tid: Tisdagen den 21 april 2009 Plats: Kreativum, Karlshamn Öppning Ordföranden Bengt Grönblad inleder Länsbygderådets årsstämma med

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2017 NÄTVERKET - Idéburen sektor Skåne Ideell förening

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2017 NÄTVERKET - Idéburen sektor Skåne Ideell förening 1 (12) Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2017 NÄTVERKET - Idéburen sektor Skåne Ideell förening Tid: Torsdagen, den 23 mars 2017, kl. 17.30 19.30 Plats: KompetensCenter idéburna Malmö, Nobelvägen 21,

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte i Västergötlands Bowlingförbund. Den 2 juni 2014 på Lumber& Karle, Kvänum.

Protokoll fört vid årsmöte i Västergötlands Bowlingförbund. Den 2 juni 2014 på Lumber& Karle, Kvänum. Protokoll fört vid årsmöte i Västergötlands Bowlingförbund Den 2 juni 2014 på Lumber& Karle, Kvänum. 1. Mötets öppnande. Förbundsordförande Elinor Schött öppnade VgBf s åttioandra ordinarie årsmöte och

Läs mer

Stadgar. SISU Idrottsutbildarna Stockholm Antagna 2014-04-01

Stadgar. SISU Idrottsutbildarna Stockholm Antagna 2014-04-01 Stadgar SISU Idrottsutbildarna Stockholm Antagna 2014-04-01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 kap: Allmänna bestämmelser... 1 Uppgift... 1 2 Sammansättning... 1 3 Verksamhetsområde... 1 4 Stadgar... 1 5 Beslutande

Läs mer

Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2014-2015

Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2014-2015 VERKSAMHETSINRIKTNING 2014-2015 Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2014-2015 OM SISU IDROTTSUTBILDARNA SISU Idrottsutbildarna är idrottens eget studieförbund skapat av medlemmarna,

Läs mer

Protokoll. Fört vid Jönköpings läns Civilförsvarsförbunds ordinarie distriktsstämma den 3 april 2013.

Protokoll. Fört vid Jönköpings läns Civilförsvarsförbunds ordinarie distriktsstämma den 3 april 2013. Protokoll Fört vid Jönköpings läns Civilförsvarsförbunds ordinarie distriktsstämma den 3 april 2013. Plats: Vrigstad Värdshus, Vrigstad Närvarande: Se bifogad lista. (Bilaga1) 1 Distriktsordförande David

Läs mer

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 Bostadsrättsföreningen Borgmästaren i Skövde. Dag: Onsdagen den 18 april 2018 Plats: Konferensrummet, Skövde Golfklubb Tid: Klockan 18.00 19.30 Paragraf Anteckning Benämning

Läs mer

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva Stadgar Antagna vid årsmötet den 26 maj 2016. Hela SVerige ska leva 1 Föreningens status Riksorganisationen Hela Sverige ska leva är en riksomfattande ideell förening som är partipolitiskt och religiöst

Läs mer

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats.

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande fyll i namn hälsar varmt välkomna till den ordinarie föreningsstämman

Läs mer

Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds årsstämma 2014

Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds årsstämma 2014 Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds årsstämma 2014 Plats: Quality Hotel Nacka Datum: 2014-04-01 Tid: 19.00-21.00 Närvarande: Enligt bilaga 1 Distriktsidrottsstämman inleds med utdelning av distriktets

Läs mer

Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola

Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola 1 Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola 1 Fastställande av röstlängd fastställa röstlängden till 61 röstberättigade medlemmar.. 2 Fråga om årsmötet

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014 Närvarande: Cirka 40 representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Ordförande Gärmund

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Utkast inför andra revideringsbeslut vid årsmöte 2016-05-22 Hej! Nedan finns gällande stadgar för Hela Sverige ska leva Länsbygderådet Dalarna, till höger finns

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 93:e årsmöte söndagen den 10 mars 2013

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 93:e årsmöte söndagen den 10 mars 2013 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 93:e årsmöte söndagen den 10 mars 2013 Närvarande: Cirka 40 representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Ordförande Birgitta

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL. Gymnastikförbundet Sydost för verksamhetsår 2012. Tid 2013-03-10 15.00 Plats Elite Park Hotel, Växjö

ÅRSMÖTESPROTOKOLL. Gymnastikförbundet Sydost för verksamhetsår 2012. Tid 2013-03-10 15.00 Plats Elite Park Hotel, Växjö ÅRSMÖTESPROTOKOLL Gymnastikförbundet Sydost för verksamhetsår 2012 Tid 2013-03-10 15.00 Plats Elite Park Hotel, Växjö Närvarande föreningar Föreningen Dackegymnasterna, Föreningen Gymmix Växjö, Ljungby

Läs mer

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 2014 SISU Idrottsutbildarna Värmland. SISU Idrottsutbildarna Värmland

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 2014 SISU Idrottsutbildarna Värmland. SISU Idrottsutbildarna Värmland Verksamhetsinriktning 2014 Verksamhetsinriktning 2014 SISU Idrottsutbildarna Värmland SISU Idrottsutbildarna Värmland Idrottens föreningsliv i fokus Idrottsföreningen med dess aktiva, tränare, ledare och

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Beslutade på årsmöte 2016 05 22 1 Föreningens status Hela Sverige ska leva Dalarna är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Föreningen

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Pirkko Nevantausta hälsar alla välkomna till årsmötet 2011 och förklarar det därmed för öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Pirkko Nevantausta hälsar alla välkomna till årsmötet 2011 och förklarar det därmed för öppnat. Neurologiskt Handikappades NHR MotalaNadstena Riksförbund Protokoll fort vid NHR MotalaNadstena ÅRSMÖTE Ort: 59: an, Gamla Stan, Motala Datum: 2011-02 -13 Klockan: 15.00-17.30 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

BÅGSKYTTEFÖRBUNDET MEMBER OF SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND AND FÉDERATION INTERNATIONALE DE TIR A L ARC

BÅGSKYTTEFÖRBUNDET MEMBER OF SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND AND FÉDERATION INTERNATIONALE DE TIR A L ARC Svenska Bågskytteförbundet Protokoll Fört vid Svenska Bågskytteförbundets förbundsstämma. Tid 2009-04-19 Plats Hotell Scandic, Södertälje Förbundsstämmans öppnande Förbundsordföranden, Berryl Arvehell,

Läs mer

Protokoll från Distriktsstämman 2012-03-17

Protokoll från Distriktsstämman 2012-03-17 Protokoll från Distriktsstämman 2012-03-17 A B Stämmans öppnande Björn Falk hälsade alla välkomna till distriktsstämman i Oxelösunds Folkets hus Cupan. Därefter förklarade distriktsordföranden stämman

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB.

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. Årsmöte 2014-02-02 FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. 1. Val av ordförande för mötet. Till ordförande valdes Torbjörn Cairén. 2. Val av sekreterare. Till sekreterare valdes Ulla Omberg. 3. Godkännande

Läs mer

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge 2012-05-23 1 Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge Deltagare: Se bilaga 1 : Bengt Karlsson Kevin Kuru Paragrafer: 1 19 Sidor: 1 5. Bilagor: 1 Röstlängd 2 Dagordning

Läs mer

Stadgar. Stockholms Idrottsförbund Antagna

Stadgar. Stockholms Idrottsförbund Antagna Stadgar Stockholms Idrottsförbund Antagna 2014-04-01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 kap: Allmänna bestämmelser... 1 Uppgift...1 Sammansättning...1 3 Verksamhetsområde...1 4 Stadgar...1 5 Beslutande organ...1 6

Läs mer

För att hedra dessa bortgångna medlemmar hölls en tyst minut.

För att hedra dessa bortgångna medlemmar hölls en tyst minut. Kongressprotokoll Protokoll fört vid Västergötlands Schackförbunds Kongress i Alingsås lördagen den 2 april 2011. Förhandlingarna startade kl. 11.00. Kongressen hölls i Alingsås SS spellokal, Ängsgatan

Läs mer

MNSF Årsmöte avseende 2016 Protokoll (6)

MNSF Årsmöte avseende 2016 Protokoll (6) 1 (6) 1 2 (6) Mötesprotokoll Årsmöte Mellannorrlands Simförbund Plats: Härnösands Simhall Tidpunkt:, klockan 14.00-15.00 Närvarande: Tom Sandgren Patric Hedlund Birgitta Westerlind Maria Öman Monica Sundelin

Läs mer

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna.

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. IFK Lidingö Friidrottsklubb Protokoll årsmöte 2013-04-17 Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. Före det formella årsmötet förrättas prisutdelning. Hanen utdelades till Nadja

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS IDROTTSFÖRBUND

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS IDROTTSFÖRBUND STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS IDROTTSFÖRBUND Förbundet är bildat den 19 januari 1908 på Rantens hotell i Falköping. Stadgejusteringar införda i samband med stämman 2014.04.10 2 1 Kap Allmänna bestämmelser

Läs mer

2 Parentation Sekreteraren Viljo Koski framhöll att sex av distriktets medlemmar avlidit under verksamhetsåret.

2 Parentation Sekreteraren Viljo Koski framhöll att sex av distriktets medlemmar avlidit under verksamhetsåret. Kongressprotokoll Protokoll fört vid Västergötlands Schackförbunds kongress i Vårgårda lördagen den 27 mars 2010. Förhandlingarna startade kl. 11.00 Kongressen hölls på Vårgårda Värdshus i Vårgårda centrum.

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2009

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2009 SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDETS ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2009 SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET Förbundsmötet 2008 Föredragningslista vid Svenska Baseboll och Softboll Förbundets förbundsmöte

Läs mer

Protokoll. Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2015.

Protokoll. Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2015. Protokoll Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2015. Tid: lördagen den 19 mars 2016 kl. 14.00 16.30 Plats: World Trade Center, Kungsbron, Stockholm 1. Stämmans

Läs mer

Stadga för Kodcentrum

Stadga för Kodcentrum Stadga för Kodcentrum Antagna vid årsmötet 2017-04-29, förslag på revidering vid årsmötet 2018-04-28 1 Ändamål Mom 1 Kodcentrum är en ideell förening som gratis introducerar barn till programmering och

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015

Årsmötesprotokoll 2015 FSDB Stockholm och Gotlands län Årsmötesprotokoll 2015 Dag: Lördag 28 mars 2015 Tid: 13:13-17:00 Plats: Dövas Hus, Palmfeltsvägen 15 Närvarande: 26 röstberättigade medlemmar. 1 Årsmötets öppnande FSDB

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL För verksamhetsåret 2015, fört den 21/ Klockargården Tällberg

ÅRSMÖTESPROTOKOLL För verksamhetsåret 2015, fört den 21/ Klockargården Tällberg ÅRSMÖTESPROTOKOLL För verksamhetsåret 2015, fört den 21/2 2016. Klockargården Tällberg STYRELSE Mötesordförande: Eva Eriksson (till 7) Pierre Ellison (fr. 7) Mötessekreterare: Brittmarie Jonsson 1. Årsmötets

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund PROTOKOLL fört vid Norrbottens Fotbollförbunds 94 årsmöte Dag: Lördag 10 mars 2012 Plats: Scandic Hotell, Luleå Ordförande Robert Lindström hälsade samtliga välkomna och informerade

Läs mer

Stadgar. för Brottsofferjouren Sverige. Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017.

Stadgar. för Brottsofferjouren Sverige. Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017. Stadgar för Brottsofferjouren Sverige Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna 19-20 maj 2017. Förbundsstadgar Innehåll 1 Förbundet, dess namn och säte... 2 2 Förbundets ändamål...

Läs mer

Stadgar för RF-SISU Skåne

Stadgar för RF-SISU Skåne Stadgar för RF-SISU Skåne antagna vid extra distriktsstämma den 3 april 2019 med ikraftträdande den 1 januari 2020 logga 1 1 KAP ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 3 1 UPPGIFT... 3 2 SAMMANSÄTTNING... 3 3 VERKSAMHETSOMRÅDE...

Läs mer

Stadgar för Skånes Idrottsförbund. I lydelse efter årsstämman 2014

Stadgar för Skånes Idrottsförbund. I lydelse efter årsstämman 2014 Stadgar för Skånes Idrottsförbund I lydelse efter årsstämman 2014 2 1 Kap Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Skånes idrottsförbund (DF) har till uppgift att, enligt dessa stadgar och Riksidrottsförbundets

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL. Hallands Ridsportförbunds årsmöte den 16 mars 2016 i Halmstad.

ÅRSMÖTESPROTOKOLL. Hallands Ridsportförbunds årsmöte den 16 mars 2016 i Halmstad. ÅRSMÖTESPROTOKOLL Hallands Ridsportförbunds årsmöte den 16 mars 2016 i Halmstad. Närvarande: Representanter från följande klubbar; Björbäcks Ryttarförening, Caprifolens Volitigeklubb, Eksätra Ryttarsällskap,

Läs mer

STADGAR för Nedre Norra Motorcykel- och Snöskoter förbundet Org. nr

STADGAR för Nedre Norra Motorcykel- och Snöskoter förbundet Org. nr STADGAR för Nedre Norra Motorcykel- och Snöskoter förbundet Org. nr 882000-6271 Antagna av ordinarie SDF-årsmöte 2017-02-26, samt godkända av Svemo. Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Nedre Norra Motorcykel-

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi får nyttja

Läs mer

Sammanläggning av distriktsförbunden och SISU-distrikten

Sammanläggning av distriktsförbunden och SISU-distrikten Sammanläggning av distriktsförbunden och SISU-distrikten Bakgrund Vid Riksidrottsmötet i Uppsala 2011 beslutades att det i varje regionalt idrottsdistrikt ska finnas ett kansli som är gemensamt för distriktsidrottsförbundet

Läs mer

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat.

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat. Fört vid årsmöte den 25 februari 2017. Plats: Allianslokalen i Alunda Närvarande: se särskild närvarolista PROTOKOLL 1 Mötets öppnande Olle hälsade välkommen till årsmötet 2017. Lennart Johansson ordförande

Läs mer

Stadgeändringar utseende av revisionsbolag

Stadgeändringar utseende av revisionsbolag 13:6 Stadgeändringar utseende av revisionsbolag : att att SISU-stämman beslutar bifalla till stadgeändringar enligt nedan; och SISU-stämman beslutar tillämpa den nya ordningen redan vid SISU-stämman 2013

Läs mer

STADGAR FÖR ÖREBRO LÄNS IDROTTSFÖRBUND

STADGAR FÖR ÖREBRO LÄNS IDROTTSFÖRBUND STADGAR FÖR ÖREBRO LÄNS IDROTTSFÖRBUND Dessa stadgar är godkända och fastställda av - Örebro läns Idrottsförbunds styrelse 1997-03-20. - DF-stämman 1997-04-09. - Riksidrottsstyrelsen 1997-08-14. Gäller

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND Godkänd av Svenska Badmintonförbundet _15_/ 8_ 1996. KAP. 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 UPPGIFTER Västergötlands Badmintonförbund (SDF) skall, enligt dessa stadgar

Läs mer

Stadgar för SISU Västerbotten

Stadgar för SISU Västerbotten Stadgar för SISU Västerbotten Antagna vid distriktsstämman 2009-03-26 Stadgar för SISU Västerbotten 1 Kap Allmänna bestämmelser 1 Ändamål/Uppgift Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västerbotten (SISU

Läs mer

MNSF Årsmöte avseende 2015 Protokoll (6)

MNSF Årsmöte avseende 2015 Protokoll (6) 1 (6) 1 2 (6) Mötesprotokoll Årsmöte Mellannorrlands Simförbund Plats: Härnösands Simhall Tidpunkt:, klockan 13.30-14.30 Närvarande: Kenneth Svensson Tauno Haapamaa Linus Westberg Maria Öman Marie Lundblom

Läs mer

Protokoll fört vid Västmanlands Fotbollförbunds årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl ABB Arena Nord Rocklunda Västerås

Protokoll fört vid Västmanlands Fotbollförbunds årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl ABB Arena Nord Rocklunda Västerås Protokoll fört vid Västmanlands Fotbollförbunds årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 18.30 ABB Arena Nord Rocklunda Västerås Ordförande Johan Björklund hälsar årsmötesdeltagarna varmt välkomna till Västmanlands

Läs mer

STADGAR. för Dalarnas Idrottsförbund. fastställda av RF-stämman 1997

STADGAR. för Dalarnas Idrottsförbund. fastställda av RF-stämman 1997 STADGAR för Dalarnas Idrottsförbund fastställda av RF-stämman 1997 Antagna av Dalarnas Idrottsförbunds årsstämma 1999-04-24 Reviderade av Dalarnas Idrottsförbunds årsstämma 2000-04-15 Reviderade av Dalarnas

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Styrelsens förslag till sammanläggning av Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm.

Styrelsens förslag till sammanläggning av Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm. Distriktsidrottsstämman 16 mars 2019 Stockholms Idrottsförbund dagordning punkt 8 SISU Idrottsutbildarna dagordning punkt 8 Styrelsens förslag till sammanläggning av Stockholms Idrottsförbund och SISU

Läs mer

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening VOOV, Veterinär Omtanke om Våldsutsatta, är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden förening i Sverige. 1 Förening, namn och säte Veterinär

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2010-05-25 1-20 med bilagor Plats: Fritidslokalen Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 34 st. 1 Öppnandet Stämman

Läs mer

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Stadgar för Sollentuna Norra Scoutkår Organisationsnummer: 814800-3513 Antagna av Kårstämman den 2012-10-10 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda

Läs mer

PROTOKOLL. Ingvar Karlsson hälsar de närvarande välkomna och förklarar årsmötet öppnat.

PROTOKOLL. Ingvar Karlsson hälsar de närvarande välkomna och förklarar årsmötet öppnat. ÅRSMÖTE 2016 1 Sammanträdesdatum: Torsdagen den 28 april 2016 Tid: Klockan 18.30 Plats: Brännö Folkets Park, Hylte Protokollets omfattning: 1-18 Arsmötet föregicks av ett samtal om folkbildningens roll

Läs mer

PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20

PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20 BRF Odin 20 Sidan 1 av (5) PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20 DEN 9 MAJ 2012 KLOCKAN 19:00 IDUNGATAN 14 1 Stämmans öppnande Ingvar Palm hälsade alla varmt välkomna till ordinarie årsstämma

Läs mer

Förbundsstyrelsens förslag till Förbundsmötet 2012

Förbundsstyrelsens förslag till Förbundsmötet 2012 Revidering av Gymnastikförbundets stadgar 1 Kap. Grundläggande bestämmelser 1 Ändamål Svenska Gymnastikförbundet (SvGF), i dessa stadgar benämnt Gymnastikförbundet, har till uppgift att utveckla och stödja

Läs mer

Stadgar för Gotlands Idrottsförbund

Stadgar för Gotlands Idrottsförbund Stadgar för Gotlands Idrottsförbund (Reviderade vid Distriktsstämman 2018) 1 Kap Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Gotlands Idrottsförbund (DF) har till uppgift att, enligt dessa stadgar och Riksidrottsförbundets

Läs mer

FÖRBUNDSSTYRELSENS FÖRSLAG TILL FÖRBUNDSSTÄMMAN

FÖRBUNDSSTYRELSENS FÖRSLAG TILL FÖRBUNDSSTÄMMAN FÖRBUNDSSTYRELSENS FÖRSLAG TILL FÖRBUNDSSTÄMMAN Punkt 1 Stämman öppnas Punkt 2 Val av ordförande och vice ordförande vid stämman till ordförande vid stämman utse Christer Persson, Mossebo till vice ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid Regionstämma för Friluftsfrämjandet Region Väst

Protokoll fört vid Regionstämma för Friluftsfrämjandet Region Väst Protokoll 1-25 Protokoll fört vid Regionstämma för Friluftsfrämjandet Region Väst Plats: Quality Hotel Vänersborg Tid: Lördagen den 14 april 2018 Närvarande: Mötesordförande- och sekreterare, 55 ombud,

Läs mer

Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige

Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige Reviderade av årsstämman 23 maj 2015 1 Föreningens namn och syfte Stiftarna av Independent Living i Sverige, STIL, är en ideell förening. Föreningen

Läs mer

SPF Seniorerna årsstämma 2015

SPF Seniorerna årsstämma 2015 Uppsala län Org.nr 817 301-2207 SPF Seniorerna årsstämma 2015 Protokoll fört vid SPF Seniorerna Uppsala läns årsstämma på Viktoria Hotell & konferens den 8 april 2015. Distriktsordförande Laila S Eriksson

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING 2013

VERKSAMHETSINRIKTNING 2013 VERKSAMHETSINRIKTNING 2013 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna är idrottens studie, bildnings- och utbildningsorganisation. SISU Idrottsutbildarna består av specialidrottsförbund (SF) samt övriga medlemsorganisationer

Läs mer