PAMM Användarmanual

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PAMM Användarmanual"

Transkript

1 PAMM 2000 Användarmanual

2 15 4. Översikt 4.1 Programmeringsmeny

3 14 Innehållsförteckning 3.2 CAN-fel Om ditt system är utrustat med moduler som kommunicerar via CAN (Control Area Network), kan fel uppträda gällande bussens funktion. Detta kan bero på dåliga anslutningar eller termineringsproblem. Kontakta genast om du får upprepade CAN-problem! U6 01 U6 2X U6 07 U6 08 U Minnesfel SJA1000-kretsen får ingen kontakt med CAN-bussen. Ingen kontakt med SLIO nr X. Undersök att alla anslutningar är korrekta och att SLIOn är konfigurerad med rätt ID. Overrun error. Bussen är överbelastad. Bus-off error. SJA1000 har gått in i bus-off, men klarar av att starta bussen igen. Bus-off error. SJA1000 har gått in i bus-off, men klarar EJ av att starta bussen. Ditt system innehåller en processor. Den i sin tur innehåller minne av olika sorter. Dels program-minne, där programmet för ditt styrsystem ligger, dels ett parameterminne, där dina olika inställningar för systemet ligger. Om det händer någonting med dessa två minnen, t.ex. vid en statisk gnista, kan följande felmeddelanden dyka upp. U7 01 Mjukvarufel. Någonting har skadat den del av minnet där programmet ligger. Du måste byta ut din processor. 1. Vad är PAMM2000? Programmering Slutnivåer Startnivåer Finjustering Slutnivåer Startnivåer 2.4 Information Programversion Drifttid Lagrade felmeddelanden Identifikationskod 2.5 Ramptider Utstyrningskurvor Mittnivåer PLUS-funktioner Inverteringar Felmeddelanden Spakfel CAN-fel Minnesfel Översikt Programmeringsmeny...15 U7 03 EEPROM-fel. Någonting har skadat den del av minne där dina parametrar ligger. Du måste göra en hel reset av EEPROMET. Kontakta för mer information.

4 Vad är PAMM 2000 PAMM 2000 är systemet för dig som vill ha en enkel men kraftfull styrning av hydrauliska maskiner. Det är litet till sin storlek och är lätt att montera. Styrsystemet sitter i spakpaketet och kräver alltså ingen extra låda. För att systemet skall passa just din maskin är det försett med en rad inställningsmöjligheter såsom start/stoppnivåer, ramptider, utstyrningskurvor och inverteringar av funktioner. PAMM 2000 är det självklara valet för dig som är kräsen men inte vill lägga ned timmar på montering och justering. 2. Programmering För att kunna använda ditt PAMM 2000-system krävs det att du programmerar det med de data som gäller för den maskin du monterat systemet på. Detta är mycket viktigt. Ett felaktigt inställt system ger upphov till dålig körning och i sämsta fall att maskinen inte fungerar överhuvudtaget. Gå noggrant genom de inställningsmöjligheter som presenteras nedan och ställ sedan in de värden som passar för just ditt system. I beskrivningarna av programmeringsvalen anges SW1 och SW2, vilka menas de små knappar som sitter på styrenheten (se Figur 1) samt display som kommer att visas som två sifferpar i kursiv fetstil (Figur1 skulle alltså visas som 88 88). Bekanta dig med displayen på nästa sida och dess motsvarighet på systemet. 3 Felmeddelanden För att underlätta felsökning på systemet finns en mängd felmeddelanden som kan uppträda på LED-displayen. Beroende på vilket fel det är, får man olika typer av fel med olika underklasser. Några fel sparas i minnet, och kan undersökas t.ex. vid service av maskinen. De felmeddelanden som kan uppträda, och vad de beror på listas nedan: 3.1 Spakfel Spakfel uppträder på de system som har någon typ av spakar. De beror oftast på förslitningar i spaken, eller glappkontakt i någon anslutning. De spakfel som kan uppträda listas nedan: U1 0X U4 YX U5 YX Minst en spak står ej i mittläge vid uppstart. Se till att alla spakar står i mittläge. Fönsterfel. Spak med spaknummer X är dragen mot jord (Y=S), eller mot +5V (Y=R). Detta beror oftast på glappkontakt i spaken, som gör att signalen flyter. Samma som ovan, men för en spak som är ansluten via CANbussen.

5 Mittnivåer Mittnivån är den nivå som utstyrningen får när spaken står i mittläge. Om du under mittnivåinställningen vill avaktivera funktionen, gör du det genom att ta i någon av de andra spakarna. För att ställa in mittnivån, gör följande: 2.8 PLUS-funktioner Tryck SW1, på menyn visas Ta i den spak vars mittnivå skall ställas. 4. På displayen visas nu Släpp tillbaks spaken till mittläge. 5. Ställ med hjälp av spaken önskat mittläge. 6. Tryck SW1. 7. Vänta tills menyvalet visas igen. 8. Du är nu i grundmenyn. För programmering av PLUS-funktioner, se bilaga PLUS-funktioner. 2.9 Inverteringar Ibland kan man vilja att spaken skall inverteras, dvs ge en utstyrning åt motsatt håll mot vad som är normalt. För att invertera en funktion, gör följande: DISPLAY SW2 SW1 (Figur 1) För att komma in i programmeringsmenyn krävs det att du trycker på SW1 en gång högst 10 sekunder efter det att systemet startat. Innan du kommer till själva menyn visas på displayen. Detta betyder att du skall välja spak att använda för programmeringen. Det gör du genom att ta i en spak tills visas i displayen och släppa tillbaka spaken i mittläget. Observera att detta val av spak ej har med vilken funktion du skall programmera utan endast vilken spak som skall användas för programmeringsmenyn Tryck SW1, på menyn visas nu Om du vill invertera en spak, bläddra till Om du vill ta bort inverteringen på en spak, bläddra till Tryck SW1, på menyn visas Ta i den spak som skall inverteras/ställas tillbaks. 7. På displayen visas nu Släpp tillbaks spaken till mittläge. 8. Bläddra till Tryck SW Vänta tills menyvalet visas igen. 11. Du är nu i grundmenyn. Nu visas och du befinner dig i grundmenyn. För att komma ur programmeringen trycker du på SW1 när du är i grundmenyn. Följande menyvalsbeskrivningar förutsätter att du redan befinner dig i grundmenyn.

6 Slutnivåer Slutnivån är den utstyrningsnivå som motsvarar max spakutslag. För att programmera slutnivån, följ beskrivningen nedan. 5. Ställ med hjälp av spaken önskad ramptid. 6. Tryck SW1. 7. Vänta tills menyvalet visas igen. 8. Du är nu i grundmenyn enligt bilden till vänster. 2. Tryck på SW1, på menyn visas Ta i den spak vars funktion du skall ställa slutnivån på (se till att dra åt rätt håll). 4. På displayen visas nu Släpp spaken till mittläge. 5. Justera med hjälp av spaken önskad slutnivå. 6. Tryck SW1, värdet fryser på displayen. 7. Dra spaken till mittläge. 8. Vänta till menyvalet visas igen. 9. Du är nu i grundmenyn. 2.6 Utstyrningskurvor För att kunna ändra utstyrningens progressivitet erbjuder systemet 428 olika kurvor efter vilka utstyrningen ändras med spaken. Grunden för kurvorna är en X 2 kurva, vilken man kan justera effekten av. Ju större värde, desto mer böjd blir kurvan. Se nedanstående exempel där två olika kurvor presenteras, kurva 0 och kurva % Startnivåer Startnivån är den utstyrningsnivå som fås direkt vid aktivering (där ventilen börjar släppa på olja). För att programmera startnivån, följ beskrivningen nedan enligt bilden till vänster. 2. Tryck på SW1, på menyn visas Ta i den spak vars funktion du skall ställa startnivån på (se till att dra åt rätt håll). 4. På displayen visas nu Släpp spaken till mittläge. 5. Justera med hjälp av spaken önskad startnivå. 6. Tryck SW1, värdet fryser på displayen. 7. Dra spaken till mittläge. 8. Vänta till menyvalet visas igen. 9. Du är nu i grundmenyn. För att ange en ny utstyrningskurva gör följande: Tryck SW1, på menyn visas Ta i den spak vars funktion kurvan skall gälla för. 4. På displayen visas nu Släpp tillbaks spaken till mittläge. 5. Ställ med hjälp av spaken önskad kurva. 6. Tryck SW1. 7. Vänta tills menyvalet visas igen. 8. Du är nu i grundmenyn.

7 På displayen visas nu hur många gånger felet uppkommit. 7. Tryck SW1. 8. Nästa felmeddelande visas nu på liknande sätt. 9. När det inte finns några fler felmeddelanden visas Tryck SW Vänta tills menyvalet visas igen. 12. Du är nu i grundmenyn. 2.3 Finjustering När du ställer in dina start och stoppnivåer kan det vara svårt att hålla spaken precis i det läge som är önskat. För att ytterligare förbättra noggrannheten kan du välja att finjustera dina värden. Det gör du genom att öka eller minska det värde som du erhållit med den vanliga inställningen Finjustering av slutnivå Identifikationskod Här justerar du det värde som du valt som slutnivå. För att göra detta, följ beskrivningen nedan. Varje system har sin egen identifikationskod. För att visa identifikationskoden: 2.5 Ramptider Tryck SW Tryck SW1. 5. På displayen visas nu identifikationskoden. 6. Vänta tills menyvalet visas igen. 7. Du är nu i grundmenyn. Ramptid är den tidsperiod som det tar för det utstyrda värdet att ändra på sig. Ju större ramptid, desto segare system. Ju mindre ramptid, desto snabbare system. Detta används dels för att elektroniken aldrig skall tillåtas att springa ifrån mekaniken och orsaka en felaktig reglering, men också för att få en över lag mjukare styrning. Ramptiden är individuell för varje funktion, och ändras enligt följande: enligt bilden till vänster. 2. Tryck på SW Tryck på SW1, på menyn visas Ta i den spak vars slutnivå du skall finjustera (se till att dra åt rätt håll). 6. På displayen visas nu Släpp spaken till mittläge. 7. Justera med hjälp av spaken, utifrån det redan inställda värdet, en ny nivå. 8. Tryck SW1. 9. Vänta till menyvalet visas igen. 10. Bläddra tillbaks till Tryck SW Displayen visar Du är nu i grundmenyn Tryck SW1, på menyn visas Ta i den spak vars funktion du skall ställa ramptiden för. 4. På displayen visas nu Släpp tillbaks spaken till mittläge.

8 Finjustering av startnivå Här justerar du det värde som du valt som startnivå. För att göra detta, följ beskrivningen nedan. 2.4 Information Tryck på SW Tryck på SW1, på menyn visas Ta i den spak vars startnivå du skall finjustera (se till att dra åt rätt håll). 6. På displayen visas nu Släpp spaken till mittläge. 7. Justera med hjälp av spaken, utifrån det redan inställda värdet, en ny nivå. 8. Tryck SW1. 9. Vänta till menyvalet visas igen. 10. Bläddra tillbaks till Tryck SW Displayen visar Du är nu i grundmenyn. Förutom programmerbara parametrar finns det även tillgång till viss information om systemet. För att hoppa ur informationsmenyn väljer du som vanligt och trycker SW1. Den information som finns tillgänglig är följande: Drifttid Tryck SW1. 5. På displayen visas nu programversionen. 6. Vänta tills menyvalet visas igen. 7. Du är nu i grundmenyn. Drifttid är den sammanlagda tid som minst en funktion varit aktiverad. För att kontrollera drifttiden, gör följande: Lagrade felmeddelanden Tryck på SW Bläddra med den spak du valt så att menyn visar På displayen visas nu drifttiden i minuter och gör ett kort uppehåll. 6. Efter en stund visas drifttiden i timmar. 7. Vänta tills menyvalet visas igen. 8. Du är nu i grundmenyn. För att du skall kunna se vilka fel som uppkommit under körning finns det möjlighet att undersöka detta, eftersom PAMM2000 loggar en stor del av de fel som kan uppstå. För att visa dessa fel, gör följande: Programversion För att undersöka vilken programversion som sitter i ditt system. gör följande: Tryck på SW1. 1. Bläddra med den spak du valt så att menyn visar Tryck SW På displayen visas nu det första felet som uppkommit. 5. Tryck SW1.

Miniratt. Användarmanual. SVAB Hydraulik Ulvsättersgatan 2 S-694 91 HALLSBERG TEL: +46 (0) 582-152 30 FAX: +46 (0) 582-152 32

Miniratt. Användarmanual. SVAB Hydraulik Ulvsättersgatan 2 S-694 91 HALLSBERG TEL: +46 (0) 582-152 30 FAX: +46 (0) 582-152 32 Miniratt SVAB Hydraulik Ulvsättersgatan 2 S-694 91 HALLSBERG TEL: +46 (0) 582-152 30 FAX: +46 (0) 582-152 32 Användarmanual http://www.svab.se epost@svab.se 10 3.5 Invertering av ratten Följ anvisningarna

Läs mer

OBS: Denna manual är temporär och ej för permanent bruk. Manual Miniratt GP1R. Senast uppdaterad: 2007-11-07 Uppdaterad av: JÖ

OBS: Denna manual är temporär och ej för permanent bruk. Manual Miniratt GP1R. Senast uppdaterad: 2007-11-07 Uppdaterad av: JÖ OBS: Denna manual är temporär och ej för permanent bruk. Senast uppdaterad: 2007-11-07 Uppdaterad av: JÖ 2 Innehållsförteckning: 1 Introduktion... 4 1.1 Vad är Miniratt GP1R?... 4 1.2 Ratten... 4 1.3 Handhavande

Läs mer

Kom igång med RT Controller

Kom igång med RT Controller Kom igång med RT Controller En snabbguide om hur du kommer igång med ditt RT system Kom igång med RT Controller Version 1.3 (090831) (Använd Användarmanual RT Controller ver. 2.1 eller senare till denna

Läs mer

Användarmanual RT Controller

Användarmanual RT Controller Användarmanual RT Controller 1 Användarmanual RT Controller Användarmanual för RT Controller Version 2.1 (090724) Art.nr: 630007 Detta verk är skyddat av upphovsrättslagen och får ej kopieras, distribueras

Läs mer

Användarmanual GP Controller. Framsida

Användarmanual GP Controller. Framsida Användarmanual GP Controller Framsida 1 Användarmanual GP Controller Framsida 3 Användarmanual för GP Controller Version 2.2 (080909) Art.nr: 630006 Detta verk är skyddat av upphovsrättslagen och får

Läs mer

ATU. Användarmanual. Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4. Version 2014.58-003

ATU. Användarmanual. Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4. Version 2014.58-003 ATU Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4 Användarmanual Version 2014.58-003 Läs igenom hela användarhandledningen innan produkten används! Viktigt :ATU använder radiosignaler för att kommunicera och är

Läs mer

ETO Manual ETO Innehåll

ETO Manual ETO Innehåll ETO2 4550 Manual ETO2-4550 Innehåll Förklaringar Inledning Uppstart Huvudmeny Information Inställningar Fabriksinställningar Kopplingsscheman Så här kopplas givarna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Förklaring Zon

Läs mer

1. Övre lock 1 2. Display/Fönster 2 3. Nedre lock 3 4. Batterilock 4 5. Solenoid 5 6 6. Dränering 7 8 7. Ventilvred 9. 8.

1. Övre lock 1 2. Display/Fönster 2 3. Nedre lock 3 4. Batterilock 4 5. Solenoid 5 6 6. Dränering 7 8 7. Ventilvred 9. 8. Galcon 6051, 6054 1. Sprängskiss 1. Övre lock 1 2. Display/Fönster 2 3. Nedre lock 3 4. Batterilock 4 5. Solenoid 5 6 6. Dränering 7 8 7. Ventilvred 9 8. Bajonett 10 9. Pil vattenriktning 10. Ventilhus

Läs mer

Diplomatserien Drift och navigering

Diplomatserien Drift och navigering Diplomatserien Drift och navigering Diplomat-serien Atria Innehållsförteckning Inställning rumbörvärde... 3 Justering av värmekurva... 4 Brytning av värmekurva... 5 Inställning av värmestopp... 6 Läsa

Läs mer

BRUKSANVISNING EASYSTART REMOTE + MONTERINGSANVISNING FORDONSVÄRMARE TEKNISK DOKUMENTATION BRUKSANVISNING SNABBGUIDE

BRUKSANVISNING EASYSTART REMOTE + MONTERINGSANVISNING FORDONSVÄRMARE TEKNISK DOKUMENTATION BRUKSANVISNING SNABBGUIDE FORDONSVÄRMARE TEKNISK DOKUMENTATION BRUKSANVISNING EASYSTART REMOTE + SV BRUKSANVISNING SNABBGUIDE MONTERINGSANVISNING MANÖVERDON FÖR EBERSPÄCHER VÄRMARE A WORLD OF COMFORT 2 FORDONSVÄRMARE TEKNISK DOKUMENTATION

Läs mer

Antares Användning och installation

Antares Användning och installation Antares Användning och installation Sidan 1 av 13 Innehåll 1. Introduktion...... 2. Antares programvara installation...... 3. Antares programvara uppdatering...... 4. Data Linker anslutning... 5. Funktioner...

Läs mer

Bruksanvisning Operatörspanel ER-ipx12

Bruksanvisning Operatörspanel ER-ipx12 Bruksanvisning Operatörspanel ER-ipx12 Elektro Relä AB Sördalavägen 22 SE-141 60 Huddinge Telefon +46 (0)8-774 88 00 Telefax +46 (0)8-774 88 14 E-post: info@elektro-rela.se www.erab.com Obs! Operatörspanelen

Läs mer

Snabbstartguide Home Prosafe 1131 DTMF larm (Art.nr. 36-3816)

Snabbstartguide Home Prosafe 1131 DTMF larm (Art.nr. 36-3816) Snabbstartguide Home Prosafe 1131 DTMF larm (Art.nr. 36-3816) 1) Förbereda kontrollpanelen för uppstart a) Pilla loss gummipluggen på baksidan kontrollpanelen och kontrollera så att batteriets strömbrytare

Läs mer

Instruktionsbok. Program ExciControl Admin för ExciControl 16-16

Instruktionsbok. Program ExciControl Admin för ExciControl 16-16 Instruktionsbok Program ExciControl Admin för ExciControl 16-16 ExciControl Innehåll ExciControl 16-16 styrenhet 1 Inledning Sida 1 1.1 Systemöversikt 1 2 Säkerhetsföreskrifter 2 2.1 Allmänna säkerhetsföreskrifter

Läs mer

Bruksanvisning IMSE Operatörspanel

Bruksanvisning IMSE Operatörspanel Bruksanvisning IMSE Operatörspanel Abelko Innovation Box 808 971 25 LULEÅ Telefon 0920-22 03 60 Telefax 0920-22 00 68 E-post info@abelko.se www.abelko.se Opertörspanel Obs! Operatörspanelen kan bara anslutas

Läs mer

.00 E00. Innehåll: Kablage allmänt. Tillägg för drift Radiostyrning Igångkörning Programmering Vinschradio Elschema Felsökning

.00 E00. Innehåll: Kablage allmänt. Tillägg för drift Radiostyrning Igångkörning Programmering Vinschradio Elschema Felsökning B-555300..00 E00 Joystickstyrning för kran manual. Innehåll: Kablage allmänt Kablage anslutning & funktion Tillägg för drift Radiostyrning Igångkörning Programmering Vinschradio Elschema Felsökning B-555300..00

Läs mer

Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868)

Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868) Snabbstartguide Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868) 1) Förbereda kontrollpanelen för uppstart a) OBS! innan SIM-kortet Knappbeskrivning monteras i kontrollpanelen - Stegar uppåt i menyn måste

Läs mer

Flamco Fill-PE Tillägg

Flamco Fill-PE Tillägg Flamco Fill-PE Tillägg installation och drift Flamco www.flamcogroup.com FLMO FILL-PE INSTRUKTIONER FÖR INSTLLTION OH RIFT TILLÄGG innehåll sida 1. Igångkörning av 3 1.1. Igångkörning av Fill-PE 3 1.2.

Läs mer

MCP 4 snabbmanual. Minnet rymmer 100 jobb.

MCP 4 snabbmanual. Minnet rymmer 100 jobb. MCP 4 snabbmanual Limsystemet är grundinställt av leverantören: * Vid spolning/tömning har ett tryck inställts. * En miniminhastighet har angivits under vilken inget lim appliceras * Vid låg hastighet

Läs mer

Digital nivåkontroll med 3-fas kontaktor för vakuumsug NK1C2

Digital nivåkontroll med 3-fas kontaktor för vakuumsug NK1C2 Digital nivåkontroll med 3-fas kontaktor för vakuumsug NK1C2 För automatisk nivåkontroll och transport av pellets och spannmål. Med vakuumstyrning. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 PRODUKTBESKRIVNING... 1 1.1 INGÅENDE

Läs mer

Installation och användning Miniratt GP1R

Installation och användning Miniratt GP1R Installation och användning Miniratt GP1R Installation och användning Miniratt GP1R ver. 1.1 (090113) Art. nr: 630017 Den senaste upplagan av denna manual finns att hämta på www.svab.se Detta verk är skyddat

Läs mer

Galcon 6001/6051. WaterBoys AB Tel. Mail: Hemsida: Org.nr. Ekebogatan Alvesta

Galcon 6001/6051. WaterBoys AB Tel. Mail: Hemsida: Org.nr. Ekebogatan Alvesta Galcon 6001/6051 WaterBoys AB Tel. Mail: Hemsida: Org.nr. Ekebogatan 15 342 31 Alvesta 0472-104 80 boys@waterboys.se www.waterboys.se 556444-2621 1. Sprängskiss 1. Lock 2. Manövreringsknappar 3. Display

Läs mer

INSTALLATIONS- och DRIFTSANVISNING

INSTALLATIONS- och DRIFTSANVISNING INSTALLATIONS- och DRIFTSANVISNING ARITERM Solstyrning RC-SolEx ARITERM Solstyrning RC-SolEx Innehållsförteckning Viktiga funktioner...2 Produktinformation...3 Tekniska data...4 Huvudmeny...5 Meny temperaturer...6

Läs mer

medemagruppen Styrspak DX2-REM420 Bruksanvisning P Q ver November 2013

medemagruppen Styrspak DX2-REM420 Bruksanvisning P Q ver November 2013 medemagruppen P9-0291-Q ver. 1.0.0 - November 2013 SE Bruksanvisning Styrspak DX2-REM420 Minicrosser AB Bultgatan 28 S-442 40 Kungälv Telefon: (+46) 303 245 200 Fax: (+46) 303 245 228 Snabbguide P9-0291-Q

Läs mer

BRUKSANVISNING DAAB RADIO DB411. För Styrautomatik DAAB EP104 med programversion 4.07 Revision: 5

BRUKSANVISNING DAAB RADIO DB411. För Styrautomatik DAAB EP104 med programversion 4.07 Revision: 5 BRUKSANVISNING DAAB RADIO DB411 För Styrautomatik DAAB EP104 med programversion 4.07 Revision: 5 FAAC Nordic AB BOX 125, SE-284 22 PERSTORP SWEDEN, +46 435 77 95 00, support@faac.se www.faac.se Teknisk

Läs mer

STANDESSE Comfort (VCS4..)

STANDESSE Comfort (VCS4..) SV 1/1 STANDESSE Comfort (VCS4..) med DA Styrmodul (VCS-R-DA-..) VCS-R-DA-E, VCS-R-DA-V Fullständig manual DRIFT OCH UNDERHÅLL H04-0211-0511-15 STANDESSE Comfort VCS4X-. obsluhada control module 2 1. INNAN

Läs mer

Laddningsregulator 12/24V 10A. Bruksanvisning

Laddningsregulator 12/24V 10A. Bruksanvisning Laddningsregulator 12/24V 10A Bruksanvisning 1 Inledning Denna laddningsregulator har statusdisplay och 3-stegs PWM laddningsfunktion. Den har också två USB uttag för laddning av mindre apparater. 2 Anslutningsdiagram

Läs mer

Temperatur- och fuktregulator Bruksanvisning version 02/06 Artikelnummer: 198571 FOX 301A

Temperatur- och fuktregulator Bruksanvisning version 02/06 Artikelnummer: 198571 FOX 301A Temperatur- och fuktregulator Bruksanvisning version 02/06 Artikelnummer: 198571 FOX 301A Avsedd användning Regulatorn används för att registrera och visa temperatur från -55 till + 99,9 C och det relativa

Läs mer

Instruktion handterminal fläktmotorstyrning, TBLZ-1-75 SILVER C

Instruktion handterminal fläktmotorstyrning, TBLZ-1-75 SILVER C Instruktion handterminal fläktmotorstyrning, TBLZ-1-75 SILVER C 1. Allmänt Handterminal används för att ställa in motorparametrar till SILVER C. 2. Montering Handterminal kan hängas i det medföljande väggbeslaget,

Läs mer

Fresh TPC. Styrenhet med Touch display Installationsmanual. Installationsmanual

Fresh TPC. Styrenhet med Touch display Installationsmanual. Installationsmanual Fresh TPC Styrenhet med Touch display Installationsmanual Installationsmanual Touch display Inställning av tilluftstemperatur. Inställning av fläkthastighet. Fryskyddsindikator för värmeväxlare. Larm signaler.

Läs mer

JF-Link. Trådlös elmanövrering av hydraulik. Instruktionsbok. Bruksanvisning i original

JF-Link. Trådlös elmanövrering av hydraulik. Instruktionsbok. Bruksanvisning i original JF-Link Trådlös elmanövrering av hydraulik Instruktionsbok Bruksanvisning i original S INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. JF-LINK TRÅDLÖS ELMANÖVRERING AV HYDRAULIK... 5 VENTILBOX... 5 INLÄRNING AV FJÄRRMANÖVRERING...

Läs mer

ETO Manual ETO Innehåll

ETO Manual ETO Innehåll ETO2 4550 Manual ETO2-4550 Innehåll Förklaringar Inledning Uppstart Huvudmeny Information Inställningar Fabriksinställningar Kopplingsscheman Så här kopplas givarna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Förklaring Zon

Läs mer

Total Control snabbguide

Total Control snabbguide Total Control snabbguide Total Control, tillverkad av Irritrol systems är en bevattningsdator med möjlighet att styra 6-24 olika bevattningssektioner. Varje sektion kopplas till en magnetventil som öppnar

Läs mer

Flexi Kontrollmodul. Bruksanvisning. Innehållsförteckning. 1. Introduktion och tekniska specifikationer 1

Flexi Kontrollmodul. Bruksanvisning. Innehållsförteckning. 1. Introduktion och tekniska specifikationer 1 Flexi Kontrollmodul Bruksanvisning Innehållsförteckning 1. Introduktion och tekniska specifikationer 1 2. Allmän beskrivning av display och manöverknappar 2 3. Inställning av Flexidrift 3 4.Inställning

Läs mer

Quick start manual. Smart-House 2015-04-20. Rev 1.1

Quick start manual. Smart-House 2015-04-20. Rev 1.1 Quick start manual Smart-House 2015-04-20 Rev 1.1 Innehåll Förord... 3 Programvara... 4 Hämta programvara... 4 PC krav... 4 Dokumentation... 5 Manualer... 5 Projektdokumentation... 5 Smart-Dupline... 5

Läs mer

FÄLTMÄTINSTRUKTION C.A 1510

FÄLTMÄTINSTRUKTION C.A 1510 1(9) 1. Allmänt är ett instrument som mäter koldioxid (CO 2 ), temperatur och luftfuktighet. Efter avslutad mätning åskådliggörs insamlad data genom att koppla instrumentet via medföljande USB-kabel eller

Läs mer

Instruktionsbok. ExciControl CAN-brygga

Instruktionsbok. ExciControl CAN-brygga Instruktionsbok ExciControl CAN-brygga 0001- ExciControl CAN-brygga 1 Inledning Sida 1 2 Säkerhetsföreskrifter 2 2.1 Allmänna säkerhetsföreskrifter 2 3 Installation 3 3.1 Installationsanvisning 3 3.2

Läs mer

Installation Farthållare Toyota iq 2009->

Installation Farthållare Toyota iq 2009-> Installation Farthållare Toyota iq 2009-> 00000-28072-00 Farthållaren passar alla motorer och växellådor samt med eller utan Start/Stopp funktion. Beskrivning: Denna farthållare är helt elektronisk och

Läs mer

Lastvåg AE16 Light och Lastgivare LS-Light

Lastvåg AE16 Light och Lastgivare LS-Light Lastvåg AE6 Light och Lastgivare LS-Light Innehållsförteckning. Dimensioner.... Kopplingsdiagram.... Alarmrelän... 5. HOLD-funktion... 5 5. Åtkomst till parametrar... 5 6. Justering av parametrar... 6

Läs mer

Avant BRUKSANVISNING. FAKTARUTA AVANT Hög utnivå med förstärkning upp till 57 db. Automatiska funktioner för tilt och förstärkning

Avant BRUKSANVISNING. FAKTARUTA AVANT Hög utnivå med förstärkning upp till 57 db. Automatiska funktioner för tilt och förstärkning SE-2 000920 00896 Rev 1 Avant FAKTARUTA Hög utnivå med förstärkning upp till 57 db Automatiska funktioner för tilt och förstärkning Välj mellan 3 UHF-ingångar, BI/BIII, bredbandsingång och satellit-mf)

Läs mer

Manövermodul AUMATIC AC 01.2/ACExC 01.2 Non-Intrusive

Manövermodul AUMATIC AC 01.2/ACExC 01.2 Non-Intrusive Manövermodul AUMATIC AC 01.2/ACExC 01.2 Non-Intrusive Snabbinstruktionen får inte användas utan driftinstruktionen! Snabbinstruktionen ersätter INTE driftinstruktionen. Den är endast avsedd för personer

Läs mer

something new in the air E4T643

something new in the air E4T643 something new in the air E4T643 E4T643 4.1 Smart Touch elektronisk panel med modulering vid fasta hastigheter Den här kontrollen reglerar rumstemperaturen, helt utan externa givare, i fyra fläkthastigheter

Läs mer

Displaykoder och indikeringar

Displaykoder och indikeringar Displaykoder och indikeringar Display manöverlåda Under uppstart och drift visar manöverdonets display driftsdata. Tag som vana att alltid läsa av displayen vid uppstart, det ger en förståelse av styrsystemet

Läs mer

Installation Farthållare Fiat Ducato 2006->2011 Euro4 motor

Installation Farthållare Fiat Ducato 2006->2011 Euro4 motor Installation Farthållare Fiat Ducato 2006->2011 Euro4 motor Farthållaren passar alla motorer och alla växellådor. Beskrivning: Denna farthållare är helt elektronisk och godkänd enligt E1 normen, KBA (ABE)

Läs mer

Bruksanvisning för astrour typ 12.91.8.230.0000

Bruksanvisning för astrour typ 12.91.8.230.0000 Bruksanvisning för astrour typ 12.91.8.230.0000 Säkerhetsinstruktion: Installation och montering av elektrisk utrustning och produkter får bara utföras av behörig personal, då det annars finns risk för

Läs mer

Bruksanvisning IMSE Operatörspanel För Banverket

Bruksanvisning IMSE Operatörspanel För Banverket Bruksanvisning IMSE Operatörspanel För Banverket Abelko Innovation Box 808 971 25 LULEÅ Telefon 0920-22 03 60 Telefax 0920-22 00 68 E-post info@abelko.se www.abelko.se Opertörspanel Obs! Operatörspanelen

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning BRUKSANVISNING S8 s8bruks.doc Innehållsförteckning 1. System S8...2 2.0 Handhavande för kontrollenhet med lysdioder...3 2.1 Koppla till anläggningen...3 2.1.1 Om anläggningen inte går att koppla till...3

Läs mer

Programmering av. PADDY mini

Programmering av. PADDY mini multimedia Programmering av PADDY mini art. nr: CCS037 PRODUKTER SOM ANVÄNDS I DETTA EXEMPEL: PADDY mini CCS037 PADDY mini CCS012 PADDY mini CCS500 VSCOM USB TILL SERIELL DB9 LAPTOP MED WINDOWS 7 QUICKPAD

Läs mer

Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk.

Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk. Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk. 2 INNEHÅLL Introduktion Knappfunktioner Installation Placering Uppkoppling av basstationen Laddning av handenheten

Läs mer

1. Sprängskiss. 2. Montering av automatventilen

1. Sprängskiss. 2. Montering av automatventilen Galcon 6001 1. Sprängskiss 1. Övre Lock 2. Fönster 3. Nedre lock 4. Batteri 5. Solenoid 6. Ventilvred 7. Bajonett 8. Pil vattenriktning 9. Ventilhus 1 2 3 4 5 6 7 8 9 2. Montering av automatventilen 2.1

Läs mer

NETIKKA TV BRUKSANVISNING

NETIKKA TV BRUKSANVISNING Netikka TV 1 Version 2.1 NETIKKA TV BRUKSANVISNING Netikka TV 2(10) Välkommen som Netikka TV-användare! Välkommen att använda Anvias Netikka TV-tjänst. Vi gratulerar dig till ett bra val! Tjänsten ger

Läs mer

Box 79 Hantverksvägen 15 Tel. +46 (0)176-208920 Web www.vetek.se 76040 Väddö, Sverige Fax +46 (0)176-208929 Email info@vetek.se 2

Box 79 Hantverksvägen 15 Tel. +46 (0)176-208920 Web www.vetek.se 76040 Väddö, Sverige Fax +46 (0)176-208929 Email info@vetek.se 2 Manual FM-621-220X WEIGHT Vägningsläge HEIGHT Längdmått BMI BMI läge >0< Visar om vågen är inställd på noll NET Tara funktionen STA Visar om vikten är används stabil HOLD Låser värdet Ikon för kroppsfett

Läs mer

CT900LED-BED LS900. Bruksanvisning för DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR MJUKVARUVERSION 1.9. KNOP Rehatek AB

CT900LED-BED LS900. Bruksanvisning för DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR MJUKVARUVERSION 1.9. KNOP Rehatek AB DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR MJUKVARUVERSION 1.9 Bruksanvisning för CT900LED-BED LS900 KNOP Rehatek AB Kristinebergsvägen 17 302 41 Halmstad Mail: knop@knop.se Web: www.knop.se Tel: 020-12 12 34 Innehåll

Läs mer

Eventum II Larmdator

Eventum II Larmdator Eventum II Larmdator Handhavandemanual SCANDINAVIAN ELECTRONIC SYSTEMS AB Box 128-284 22 PERSTORP Tel 0435-341 50 Fax 0435-341 60 Mobil 070-543 49 95 www.scandelect.se info@scandelect.se Funktionsbeskrivning

Läs mer

Version VU 202. Logmax

Version VU 202. Logmax VU 202 Logmax Sidan 2-3: Vu 202 i hytt, förklaring lysdioder Sidan 4: Inställningar i maxi, normalvärden Sidan 5: Brytpunktskalibrering nedre kniv. Sidan 6: Brytpunktskalibrering valsar + (nedre kniv).

Läs mer

Bruksanvisning för vattenläckagevarnaren

Bruksanvisning för vattenläckagevarnaren Bruksanvisning för vattenläckagevarnaren 1100 Rev. D Innehåll INLEDNING 4 SYSTEMÖVERSIKT 4 INSTALLATION 5 Installation av mätenheten 5 Installation av elektroniken 5 ANVÄNDNING 7 ALARM 7 BESKRIVNING AV

Läs mer

Manual FKC01C924 TID/PULS/FREKVENSMÄTARE

Manual FKC01C924 TID/PULS/FREKVENSMÄTARE Manual FKC01C924 TID/PULS/FREKVENSMÄTARE Bruksanvisning Elektronisk förvalsräknare Typ Serie FKC01C924 1. Beskrivning - 6 digital siffrig räknare, 1 förval add. / subtr. - Ljus 2-linje LCD display med

Läs mer

TRUCKVÅG RCS PLUS 3100

TRUCKVÅG RCS PLUS 3100 2012-03-29 TRUCKVÅG RCS PLUS 3100 Användarmanual 1 (13) ANVÄNDARMANUAL INNEHÅLLSFÖRTECKNING sida 1. Användning av RCS PLUS 1.1. Varningar och säkerhetsförberedelser 3 1.2. Touchpanel viktindikator 4 1.3.

Läs mer

S3 DATOR DATIORINKREMENTALGIV

S3 DATOR DATIORINKREMENTALGIV Minimanual för S3-dator. Innehållsförteckning 1. Innan strömmen slås på 2. Hur fungerar tangentbordet? 3. Backup C 4. Fasfel 5. Justering motorskydd 6. Ställa in parametrar i frekvensstyrning 7. Vad krävs

Läs mer

Swing-Gate. ECO B/S Installation av Swing Gate

Swing-Gate. ECO B/S Installation av Swing Gate Swing-Gate ECO B/S Installation av Swing Gate Generellt Nedanstående manual berör installation av motorer som omfattas av SKANDIMATIK`S produktprogram. Kontrollpanelen innehåller följande EU standarder:

Läs mer

Quick start manual. Smart-House 2015-11-04. Rev 2.0

Quick start manual. Smart-House 2015-11-04. Rev 2.0 Quick start manual Smart-House 2015-11-04 Rev 2.0 Innehåll Förord... 3 Programvara... 4 Hämta programvara... 4 PC krav... 4 Dokumentation... 5 Manualer... 5 Projektdokumentation... 5 Smart-Dupline... 6

Läs mer

Användarmenyn. S k r i v d i n k o d...

Användarmenyn. S k r i v d i n k o d... Användarmanual Användarmenyn När larmsystemet är i frånkopplat läge kan användarmenyn nås genom att en användare skriver in sin PIN-kod. Från användarmenyn kan larmsystemet sedan larmas på, sättas i skalskyddsläge,

Läs mer

Skyline Duox Audio. Installations och användarmanual. Ref Se hemsida / support för senaste manualerna.

Skyline Duox Audio. Installations och användarmanual. Ref Se hemsida / support för senaste manualerna. Skyline Duox Audio Ref. 7390 Installations och användarmanual Se hemsida / support för senaste manualerna. http://www.axema.se/ Ver. 1.0 Skyline Duox Audio axema Sida 1 Innehåll Montering av moduler 2

Läs mer

VÅGINSTRUMENT LD 5208

VÅGINSTRUMENT LD 5208 VÅGINSTRUMENT LD 5208 Viktdisplay 6-siffrig display för visning av vikt (brutto eller netto), funktioner eller felmeddelanden. Siffrornas höjd ca 20 mm. Överlast indikeras med på displayen. Underlast indikeras

Läs mer

Bruksanvisning Bi-Tronic Control 3 Multitemp

Bruksanvisning Bi-Tronic Control 3 Multitemp Bruksanvisning Bi-Tronic Control 3 Multitemp Spara för framtida bruk Dokumentversioner Nr Datum Typ av ändring Reviderad av 1 2014/10/20 Första redigering av dokumentet YM / SG 2 Innehåll 1 - ÖVERSIKT...

Läs mer

Styrsystem till ABAB 255.

Styrsystem till ABAB 255. Styrsystem till ABAB 255. Funktionstangenter. Gul tangent (övre tangenten) för att stega mellan parametrarna. Displayen visa vilken funktion man är på, växlar sedan över till aktuellt inställt värde. Inställt

Läs mer

Installationsanvisning Automatik J40-J175

Installationsanvisning Automatik J40-J175 Installationsanvisning Automatik J40-J175 Beskrivning meny hantering i Zelio Logic Huvudbild vid normalt läge: Huvudbilden växlar mellan visning av Filtrering och Datum/tid Automatiken är fabriksinställd:

Läs mer

Viktig information om laddning av pumparna

Viktig information om laddning av pumparna 1(7) Viktig information om laddning av pumparna För att mätningen ska lyckas gäller det att man har kontrollerat och justerat in den utrustning som man ska använda. Läs därför denna information om hur

Läs mer

PL400 Patientvåg för liftar

PL400 Patientvåg för liftar & PL400 Patientvåg för liftar Bruksanvisning Printed in Sweden UPPSTART OCH STRÖMFÖRSÖRJNING Liftvåg PL400 drivs enbart av batterier och går inte att ansluta till ett vägguttag. Installation/utbyte av

Läs mer

Programmerbart gränsvärdesrelä för 0(4)-20 ma

Programmerbart gränsvärdesrelä för 0(4)-20 ma El-skåp Mätvärdesomvandlare Gränsvärdesreläer Programmerbart gränsvärdesrelä för 0(4)-20 ma Dubbla reläutgångar Valbara reläfunktioner Valbar uppstart och reaktionstid För 0(4)-20 ma Användningsområde

Läs mer

Programmeringsguide Picolo Porttelefon

Programmeringsguide Picolo Porttelefon 1 Programmeringsguide Picolo Porttelefon OBSERVERA! Från april 2017 levereras Picolo förprogrammerad med; Inläst Auditiv feedback, Inlästa svarsmeddelanden, Gewa koder 00-15 aktiverade Slumpvis Gewa 4096

Läs mer

Användarhan dbok. Areaberäknare INNEHÅLLSFÖRTECKNING TOC. Handbok versionsnr. SV 2-1 Programvara versionsnr. 3.0 Kongskilde

Användarhan dbok. Areaberäknare INNEHÅLLSFÖRTECKNING TOC. Handbok versionsnr. SV 2-1 Programvara versionsnr. 3.0 Kongskilde Användarhan dbok Areaberäknare Handbok versionsnr. SV 2-1 Programvara versionsnr. 3.0 Kongskilde INNEHÅLLSÖRTECKNING TOC 1. Översikt av areaberäkningsfunktion Areaberäknaren innehåller både en partiell

Läs mer

Rotronic CP11 CO2-logger

Rotronic CP11 CO2-logger Rotronic CP11 CO2-logger Teknisk data Mätområde, noggrannhet: Koldioxid 0...5000ppmCO2 ± 30ppmCO2 ± 5% av mätvärdet Relativ fukt 0.1...99.95%RF ± 2,5%RF (10...90%RF) Temperatur -20...60 C ± 0,3 C (vid

Läs mer

Funktionsguide GOLD version E/F, SMART Link DX

Funktionsguide GOLD version E/F, SMART Link DX Funktionsguide GOLD version E/F, SMART Link DX 1. Allmänt Funktionen SMART Link DX är avsedd att användas för styrning av tilluftstemperatur via sammankoppling av ett GOLD-aggregat med roterande värmeväxlare

Läs mer

Universal Installationsmanual GoldCruise GC90 med manöverspak GC5

Universal Installationsmanual GoldCruise GC90 med manöverspak GC5 Universal Installationsmanual GoldCruise GC90 med manöverspak GC5 Farthållaren passar de flesta bilar med elektronisk gaspedal samt både manuell och automat växellåda. För detaljerad information om kompatibla

Läs mer

JP JOYSTICKS PJP-008 & PJP-014

JP JOYSTICKS PJP-008 & PJP-014 BESKRIVNING JP är en 2 eller 3-axlig joystick med inbyggda PWM-utgångar. Beroende på modell är möjligt att styra upp till 9st dubbelverkande funktioner varav 6st kan vara steglösa. Utgångarna är proportionella

Läs mer

Manual för Autostart Speed Control

Manual för Autostart Speed Control Manual för Autostart Speed Control Utrustningen startas genom att man dra ut den röda knappen på instrumentpanelen märkt med Autostart. Utrustningen startar i läget klart för att köra ett startförlopp,

Läs mer

Problemlösare RDS5000

Problemlösare RDS5000 Introduktion I RDS5000 kan det förekomma ett antal larm. Dessa larm är inte alltid enkla att förstå vad de betyder eller varför de uppstår. Därför har vi försökt sammanfatta alla larm i den här felsökningsguiden.

Läs mer

Bruksanvisning Bi-Tronic Control 1 Djupfrysning

Bruksanvisning Bi-Tronic Control 1 Djupfrysning Bruksanvisning Bi-Tronic Control 1 Djupfrysning Spara för framtida bruk Notice-SV-BITRONIC1-SC-1 Dokumentversioner Nr Datum Typ av ändring Reviderad av 1 2014/10/20 Första redigering av dokumentet YM /

Läs mer

THERMOMATIC EC HOME. Trådlös rumsgivare - Installations- och Bruksanvisning

THERMOMATIC EC HOME. Trådlös rumsgivare - Installations- och Bruksanvisning THERMOMATIC EC HOME Trådlös rumsgivare - Installations- och Bruksanvisning OBS! Denna manual är i första hand för installation och manövrering av den trådlösa rumsgivaren för Thermomatic EC Home. Övriga

Läs mer

MONTERINGSANVISNING & BRUKSANVISNING för CARGARD Portstyrning RDC 30 / RDC 120

MONTERINGSANVISNING & BRUKSANVISNING för CARGARD Portstyrning RDC 30 / RDC 120 MONTERINGSANVISNING & BRUKSANVISNING för CARGARD Portstyrning RDC 30 / RDC 120 CSD AB 2000-05-02 FUNKTIONSBESKRIVNING: GarGard's Portstyrning är avsedd för öppning och stängning av elektriska garageportar,

Läs mer

Wavin AHC 9000 trådbunden rumstermostat u/nattsänkning

Wavin AHC 9000 trådbunden rumstermostat u/nattsänkning MONTERINGSANVISNING Wavin AHC 9000 trådbunden rumstermostat u/nattsänkning Wavin AHC 9000 trådbunden rumstermostat kan tillsammans med styrenheten Wavin AHC 9000 användas för styrning av rumstemperaturen

Läs mer

161 501 27/1 2006-11-09. Installations- och skötselanvisning. CTC SMS-modul. CTC EcoAir

161 501 27/1 2006-11-09. Installations- och skötselanvisning. CTC SMS-modul. CTC EcoAir 161 501 27/1 2006-11-09 Installations- och skötselanvisning CTC SMS-modul CTC EcoAir SMS-modul Innehållsförteckning. Komponentlista.... 2 För ditt eget minne.... 2 Allmänt... 3 Säkerhetsföreskrifter....

Läs mer

BRUKSANVISNING DAAB RADIO DB403 OCH DBR1-M4. Utgåva 1

BRUKSANVISNING DAAB RADIO DB403 OCH DBR1-M4. Utgåva 1 BRUKSANVISNING DAAB RADIO DB403 OCH DBR1-M4 Re vis ion :3 Utgåva 1 FAAC Nordic AB BOX 125, SE-284 22 PERSTORP SWEDEN TEL. +46 435 77 95 00 FAX +46 435 77 95 29 www.faac.se Beskrivning av mottagarna DB403

Läs mer

Instruktionsbok. Program ExciControl Admin för ExciControl 16-16

Instruktionsbok. Program ExciControl Admin för ExciControl 16-16 Instruktionsbok Program ExciControl Admin för ExciControl 6-6 ExciControl Innehåll ExciControl 6-6 styrenhet Inledning Sida. Systemöversikt Säkerhetsföreskrifter. Allmänna säkerhetsföreskrifter. Konstruktionsföreskrifter

Läs mer

Kroklastväxlare Multilift XR SL Serviceinstruktioner

Kroklastväxlare Multilift XR SL Serviceinstruktioner Felkoder F000 - F081 C000 - C020 d000 - d025 01.01-99.00 - Fel F000 - F081 anger fel i det elektroniska och elektriska systemet - Diagnoser d000 - d025 anger ologisk användning - Felkoder 01.01-99.00 i

Läs mer

INSTALLATION-OCH BRUKSANVISNING RETURSPOLNINGSAUTOMATIK XYLEM FÖR GÖINGEFILTER KOMBI

INSTALLATION-OCH BRUKSANVISNING RETURSPOLNINGSAUTOMATIK XYLEM FÖR GÖINGEFILTER KOMBI INSTALLATION-OCH BRUKSANVISNING RETURSPOLNINGSAUTOMATIK XYLEM FÖR GÖINGEFILTER KOMBI ...3 Programmering...6 Montering...8 Manuell spolning...9 El-schema... 10 Innehåll 2 RETURSPOLNINGSAUTOMATIK GÖINGEFILTER

Läs mer

SVM F4. Integrationsverk. Installationsanvisning

SVM F4. Integrationsverk. Installationsanvisning SVM F4 Integrationsverk Installationsanvisning Inkopplingsanvisning F4 För fullständig inkopplingsanvisning, se manual för F4. Leverans Integreringsverket levereras i transportläge. Detta innebär att endast

Läs mer

ETO 2 - Styrenhet för is- och snösmältning

ETO 2 - Styrenhet för is- och snösmältning ETO 2 - Styrenhet för is- och snösmältning Fördelar Enkel inställningsratt med två funktioner Upplyst display där man enkelt ser temperaturstatus m.fl. värden Styr både pumpar och blandningsventil Systemet

Läs mer

tidrapporteringar i två steg

tidrapporteringar i två steg Godkännande av tidrapporteringar i två steg Så här säkerställer ni kvalitén i tidrapporteringen och skapar högre vinst Godkännande av timmar Kom igång med godkännande av tidrapporteringar i två steg Det

Läs mer

AL-C AL-S AUX. AL-C SENSOR. (Complete) (Overload) (Aux.) + IN - IN. Svart. Grön Vit Screen. Röd EXC. + Lastgivare

AL-C AL-S AUX. AL-C SENSOR. (Complete) (Overload) (Aux.) + IN - IN. Svart. Grön Vit Screen. Röd EXC. + Lastgivare 1 Installation 153 11 3.5 139 AL-C AL-S AUX. MENU SERIE VK 86 27 35 42 41 Röd EXC. + Svart EXC. - SENSOR + IN - IN Malla I Grön Vit Screen AL-C AL-S AL-S (Complete) (Overload) (Aux.) Fullast Tillägg Överlast

Läs mer

ELSATS B-526400 E00 Komplett elsats till skogskran med minispakar för att styra 8st dubbelverkande funktioner

ELSATS B-526400 E00 Komplett elsats till skogskran med minispakar för att styra 8st dubbelverkande funktioner ELSATS B-526400 E00 Komplett elsats till skogskran med minispakar för att styra 8st dubbelverkande funktioner Elsatsen levereras komplett med joysticks och kablage. Det enda som behöver anslutas är matningskabeln.

Läs mer

Carbon Regulator Quick Guide Den här manualen visar hur du ansluter och startar Carbon Regulator.

Carbon Regulator Quick Guide Den här manualen visar hur du ansluter och startar Carbon Regulator. Carbon Regulator Quick Guide Den här manualen visar hur du ansluter och startar Carbon Regulator. Illustration 1: CarbonRegulator Egenskaper: Blå aqua LEDs för presentation av ph Användarvänlig och enkel

Läs mer

MultiDrive 2 PB.F2 / RMS

MultiDrive 2 PB.F2 / RMS MultiDrive PB.F / RMS Teknisk beskrivning Svensk ALLMÄN BESKRIVNING PB.F Olsbergs nya Power Box, PB.F är konstruerad för system där det inte finns krav på integrerat nödstopp i strömförsörjningsenheten.

Läs mer

Diplomatserien. Snabbguide. RUM 20c. Bultvägen 8, Uddevalla Telefon

Diplomatserien. Snabbguide. RUM 20c. Bultvägen 8, Uddevalla Telefon Diplomatserien Snabbguide Bultvägen 8, 45 75 Uddevalla Telefon 05-64 8 service@berghogensror.se www.berghogensror.se Innehållsförteckning Inställning rumbörvärde... 3 Justering av värmekurva... 3 Brytning

Läs mer

Beröringsfri EM-läsare 3-7440 VDS

Beröringsfri EM-läsare 3-7440 VDS Beröringsfri EM-läsare 3-7440 Installations och användarmanual a x e m a Sida 1 Innehåll - Introduktion 2-3 - Kopplingsscheman 4 - Tekniska funktioner /Standardvärden 4 - Aktivering av läsaren 5 - Ändra

Läs mer

Programmering av Tidur E 18 978 85

Programmering av Tidur E 18 978 85 Programmering av Tidur E 18 978 85 Programmering av Tidur E 18 978 85... 1 1 Funktion... 2 2 Programmering... 2 2.1 Inställning av aktuella data... 2 2.1.1 Inställning sommar-/vintertid... 2 2.1.2 Inställning

Läs mer

Personsökare RX-300 Bruksanvisning

Personsökare RX-300 Bruksanvisning Personsökare RX-300 Bruksanvisning Personsökare RX-300 är en trådlös mottagare med 99 kanaler Sändarna/larmen som används tillsammans med RX-300 kan programmeras valfritt på de 99 kanalerna Man kan använda

Läs mer

SCENER. Att ändra i en scen

SCENER. Att ändra i en scen 192 DMX kanaler 12 armaturer med upp till 16 kanaler 30 banker med 8 scener i varje ( totalt 240 scener) 6 programmerbara chases med totalt 240 scener i varje 8 reglar för kanal kontroll Signerbar Joystick

Läs mer

STYRSYSTEM. Grävmaskiner

STYRSYSTEM. Grävmaskiner STYRSYSTEM Grävmaskiner Proportionell styrning Vad är proportionell styrning? Mycket kortfattat, steglös styrning av maskinens olika funktioner. Det vill säga att föraren har direkt och steglös kontroll

Läs mer