Din guide till goda affärer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Din guide till goda affärer"

Transkript

1 Din guide till goda affärer SKL Kommentus Inköpscentral

2 SKL Kommentus Inköpscentral Vårt erbjudande väl utnyttjade skattekronor I din hand håller du vår uppdaterade Avtalskatalog för , framtagen i samarbete med våra leverantörer. Vi hoppas att den ska hjälpa dig att lättare hitta bland alla våra avtal och även kunna läsa dig till hur du kommer igång med att avropa på avtal där din enhet är anmäld. I katalogen hittar du information om vårt arbetssätt och du blir presenterad för några nyckelpersoner hos både oss, AffärsConcept och inom affärsområdet Mediatjänster. Du får också en överblick över hur vi jobbar och vem du kan vända dig till med frågor. I kommuner, landsting och regioner med bolag arbetas det hårt med att hitta de mest kostnadseffektiva lösningarna som tar hänsyn till alla medborgares bästa. Det är ett krävande arbete där många faktorer ska vägas in. Dessutom finns ett omfattande regelverk att förhålla sig till, regelverk som det också gäller att hålla sig uppdaterad kring. Att göra hållbara affärer är därför en av flera stora utmaningar och det är här som vi kommer in i bilden. Vi som inköpscentral arbetar i huvudsak med samordnade upphandlingar för kommuner, landsting och regioner med bolag. Med samordnade upphandlingar inom offentligsektor kan vi skapa mer välfärd för samma skattepengar. Att anlita oss är en investering som lönar sig i längden! Conny Callin Marknadschef SKL Kommentus Inköpscentral SKL Kommentus Inköpscentral AB Post: Stockholm Besök: Hornsgatan 15 Telefon: Fax Org nr:

3 s 3 3 Våra huvuduppgifter utföra samordnade inköp där det finns affärsnytta för kommuner, landsting, regioner och deras bolag minska kostnaderna för de varor och tjänster som köps in minska de administrativa kostnaderna för upphandling utföra behovsanalyser i samverkan med kommuner, landsting och regioner genom att bilda avtalsgrupper utföra marknadsanalyser för att åstadkomma en effektiv affärsstrategi och därmed ett hållbart och attraktivt affärsresultat Specialistleverantören - leverantören för kommun och landsting och människorna som arbetar där. Sedan 2012 levererar vi datortillbehör, ergonomi och tonerkassetter till flertalet kommuner och landsting. Läs mer på eller ring så berättar vi gärna mer om hur vi kan hjälpa just er!

4 SKL Kommentus Inköpscentral

5 5 Vårt arbetssätt som inköpscentral Vi vill ha nöjda kunder! På SKI:s ramavtal avropas varor och tjänster för ca 4 miljarder kronor varje år. Det är stor bredd på de avtal vi tillhandahåller, alltifrån fordon, drivmedel, kontorsmaterial, IT-produkter och banktjänster till placeringar inom socialtjänsten. Gemensamt för alla dessa områden är att de har hög användning bland kommuner, landsting, regioner och deras bolag. Vägledning för bästa upphandlingsplan Vi får löpande förslag på varu- och tjänsteområden från olika håll, som sedan sammanställs en gång per år för att bedöma vilken affärsnytta vi kan tillföra inom respektive område. Genom olika kontakter hos myndigheter och verksamhetsavdelningar tar vi in synpunkter som vägleder oss i valet av de områden som ska ingå i vår kommande upphandlingsplan. Att ta in marknadens förutsättningar Med utgångspunkt i den vägledning vi får undersöker vi om man genom nationell samordning kan skapa tillräcklig konkurrens inom aktuellt ramavtalsområde. Vi ser också över hur leverantörsmarknaden ser ut och om regional eller lokal hänsyn bör tas för att skapa bästa möjliga affär även lokalt. Det är centralt för oss att våra ramavtal leder till goda affärer för våra kunder samt att de kommer till enkel användning i verksamheterna. Förfrågningsunderlag Med hjälp av de uppgifter vi fått via vägledning, avtalsgrupp och utifrån den målsättning vi har att tillmötesgå behov hos både kunder och leverantörer, skapas förfrågningsunderlaget (FFU). Det är detta dokument som beskriver kraven som ställs både på de varor/tjänster som upphandlas och på leverantörerna. FFU ska också beskriva hur man lämnar anbud och hur urvalet går till.

6 SKL Kommentus Inköpscentral Två typer av avtal Vi tecknar två typer av ramavtal. Det ena är ramavtal i eget namn, vilket innebär att vi ingår avtal med de leverantörer som vunnit i konkurrensutsättningen. Det andra är ombudsavtal, i dessa fall har vi fått i uppdrag att genomföra upphandlingen för kundens räkning. I båda fallen upprättas en avropsordning som är antingen rangordnad eller sker via förnyad konkurrensutsättning. Rangordnad avropsordning innebär att den leverantör som hamnat på första plats ska kontaktas först och i de fall denne inte kan leverera går frågan vidare till nummer två och så vidare. Vid förnyad konkurrensutsättning preciserar myndigheten/enheten sina behov och väljer sedan den leverantör som bäst kan tillgodose behoven utifrån specificerade kriterier.

7 7 Kontraktsmötet samarbetet fullföljs När vi meddelat vilka leverantörer som vunnit upphandlingen förbereder vi för tecknande av ramavtal. Leverantörerna kallas till möte där vi utbyter erfarenheter om genomförandet av upphandlingen. Vi går igenom och tecknar ramavtalet och diskuterar hur det ska presenteras för våra kunder. Ökat kundvärde med avtalsuppföljning Största utmaningen med ett nytt ramavtal är att se till att det genererar resultat för dig som beställare. Det kan vara i form av direkta kostnadsbesparingar eller högre kvalitet i leveransen eller genom att inköpsläckor undviks. För att vi tillsammans ska uppnå de mål som ligger bakom genomförandet av upphandlingen görs återkommande uppföljningar av de villkor och avropsstöd som tagits fram i samarbete med beställare och leverantörer. Sex månader efter avtalsstart träffar vi berörda leverantörer och går igenom hur avtalet fungerat så långt. Vi ser också över avropsstödet och gör förtydliganden vid behov. Detta möte följs sedan upp av årliga möten med leverantörerna, där vi går igenom avropsstöd, volymer, kvalitetskrav, villkor och reklamationer. Synpunkter som inkommit från beställare tas upp och dokumenteras som referensmaterial inför kommande upphandling. Stöd i vardagen Telefonkonferenser där vi tillsammans med våra leverantörer presenterar ramavtal för både upphandlingsansvariga och beställare. Beställardagar med genomgång av ramavtal och presentation av upphandlade varor och tjänster tillsammans med våra leverantörer. Avropsstöd i form av olika avropsmallar och en utförlig ppt-presentation för genomgång med beställare. Möten för avtalsuppföljning där vi granskar hur varu- och tjänsteförsörjningen fungerar i vardagen. Kontinuerliga kontroller Vi genomför slumpvisa kontroller i samarbete med Skatteverket, Kronofogden och i vissa fall en extern revisor. Kontrollerna görs bl. a. för att säkerställa att våra leverantörer sköter redovisningen av skatter och avgifter enligt gällande lagar och regler.

8 SKL Kommentus Koncernen SKL Kommentus ett upphandlingsserviceföretag åt främst kommuner, landsting, regioner och deras bolag SKL Kommentus AB bildades redan 1927 och är en koncern med två dotterbolag; SKL Kommentus Inköpscentral AB (SKI) och AffärsConcept. SKL Kommentus AB ägs av Sveriges Kommuner och Landsting (98 procent) samt av 256 av landets kommuner. Dotterbolagen ägs till 100 procent av moderbolaget SKL Kommentus AB. SKL Kommentus är verksamt inom olika affärsområden: Inköpscentral (ramavtal för två eller flera myndigheter/enheter) AffärsConcept (upphandlingskonsulter) Media (mediatjänster) SKI är Sveriges största inköpscentral som genomför samordnade upphandlingar. AffärsConcepts affärsidé är att hjälpa köpare inom offentlig sektor att genomföra lyckade affärer. Verksamheten består i huvudsak av tre inriktningar: upphandling utbildning utredning Med SKL Kommentus Mediatjänster förenklar vi vardagen för dig som arbetar i offentlig sektor. Vi gör det genom att ta fram och tillhandahålla böcker, blanketter och olika IT-stöd och tjänster inom HR-området. tel: mail: order@salinity.com

9 9 SKL Kommentus Inköpscentral SKI bildades den 1 januari Genom en ändring i lagen om offentlig upphandling (LOU) blev det den 15 juli 2010 möjligt att bilda så kallade inköpscentraler. En inköpscentral ska vara en upphandlande myndighet i enligt med LOU:s regler och får inte drivas med vinstsyfte. Upphandlande myndigheter kan använda inköpscentralen utan föregående konsultupphandling. Vi har idag cirka 30 anställda och verksamhet i Malmö och Stockholm. Vi genomför ett 20-tal upphandlingar med ett samlat nytt kontraktsvärde på ca 500 miljoner kronor per år. På våra ramavtal avropas årligen varor och tjänster för mer är 4 miljarder kronor.

10 SKL Kommentus Mediatjänster Tryckta blanketter Vi är ett av Sveriges ledande blankettförlag. Hos oss hittar du ett stort utbud av tryckta blanketter. Du kan bland annat beställa receptblanketter och skolhälsovårdsjournaler. Behöver du specialanpassade blanketter eller recept med förtryckta förskrivarkoder hjälper vi till att ta fram det. Böcker Vi ger ut böcker som är till nytta för dig som arbetar främst inom kommun, landsting och regioner. Du hittar bland annat böcker om arbetsrätt, arbetsmiljö och kommunallagen hos oss. HR & kompetensförsörjning offentlig sektor Strategisk kompetensförsörjning och kompetensutveckling utgör en betydande del av vår kärnverksamhet i form av IT-stöd och tjänster som avser HR-området. AffärsConcept Utbildning i offentlig upphandling Vi håller grund- och fördjupningsutbildningar samt längre utbildningsprogram inom offentlig upphandling. Våra utbildningar håller alltid hög kvalitet liksom våra lärare som alla har mångårig praktisk och teoretisk kompetens. Du hittar, oavsett tidigare erfarenhet i upphandling, en kurs som passar din nivå.

11 11 Våra ramavtal ger goda affärer Ramavtalen är resultatet av den vägledning vi fått av er som arbetar inom kommun, landsting och regioner med tillhörande bolag. Med utgångspunkt i era behov har vi värderat önskvärda områden och valt ut de som vi ser kan leverera mesta möjliga affärsnytta. Vårt fokus ligger alltid på att göra upphandlingar som lämpar sig extra väl att genomföras nationellt, har hög standardiseringsgrad, stora volymer eller är inom ett så pass nischat område att den enskilda myndigheten inte har den typen av resurser tillgängliga i den egna verksamheten. Ju högre nyttjandegrad och avtalstrohet som finns på våra ramavtal, desto mer får vi ut av varje skattekrona. Det är vår erfarenhet! Få betalt i tid! Ta del av skl kommentus inköpscentrals ramavtal för inkassotjänster och få betalt i tid! visma.se/inkasso

12 SKL Kommentus Inköpscentral Våra ramavtal per affärsområde Här beskriver vi kort de ramavtal som finns klara för avrop i augusti Ytterligare information om de olika ramavtalen finner du på vår hemsida. Där finns också för varje ramavtal en sammanställning över de som är avropsberättigade på respektive ramavtal. För att påbörja avrop på våra ramavtal behöver du kontakta din upphandlingsavdelning. Upphandlingsansvarige kan hjälpa dig vidare med information om möjligheten att avropa på ramavtalet. Beslut om att börja avropa på våra ramavtal tas av den upphandlingsansvarige. ENERGI BRÄNSLEPELLETS Bulkleverans av pellets till avropande myndigheters anläggningar. ELDNINGSPRODUKTER OCH DRIVMEDEL I BULK 2012 OCH Petroleumbaserade drivmedel och eldningsprodukter i bulk. ELENERGI 2013, OCH 2014 Leverans av prissäkrad elenergi. STATIONSTANKNING 2014 Ramavtalet omfattar bensin, diesel och etanol E85 samt fordonsgas uppdelat i två avropsområden. FASTIGHET OCH TEKNIK BEVAKNING OCH LARMTJÄNSTER 2012 Tjänster indelade i fem olika områden; stationär väktare, ronderande väktare (och parkeringsvakter), larmutryckning, ordningsvakter samt larmcentral. ENERGIKONSULTER 2013 Här finns möjlighet att enkelt avropa såväl standardtjänster som skräddarsydda konsulttjänster som möter skärpta lagkrav och krav för bidrag inom energieffektiviseringsområdet. ENTRÉMATTOR 2014 Omfattar köp av skrapmattor, köp eller förhyrning av entrémattor och logomattor samt tvätt och utbytesservice. JÄRNHANDELSVAROR 2012, Ett stort antal olika redskap, exempelvis handverktyg, elverktyg, beslag, infästningsartiklar, förnödenheter, verkstadsutrustning, mindre trädgårdsmaskiner och tekniska skydd. LEKPLATSUTRUSTNING 2013 Rutschbanor, gungor, sandlådesarger, klätterställningar, papperskorgar, parksoffor m.m. LJUSKÄLLOR 2012 Lysrörslampor, LED-lampor, urladdningslampor, halogenlampor, glödlampor, säkringar m.m. för inomhusbruk. PARKMASKINER OCH GRÄSKLIPPARE Parkmaskiner, åkgräsklippare samt tillbehör och redskap för användning inom olika verksamheter såsom skötsel och underhåll av parker, gator och torg, idrottsplatser och fastighetsförvaltning. PARK- OCH LEKMATERIAL 2012 BARNVAGNAR Barnvagnar innefattande enkelsulkys, dubbelsulkys, enkelvagnar, dubbelvagnar, barnvagnstillbehör, åkpåsar samt ståbrädor. PARK- OCH LEKMATERIAL 2012 CYKLAR Trehjulingar, cyklar, skrindor, sparkcyklar, gåcyklar, trampbilar och skottkärror. STORKÖKSUTRUSTNING 2012 OCH Diskmaskiner, kylar, ugnar, värme samt övrigt som inredning, ergonomi och beredningsmaskiner. STÄDREDSKAP OCH RENGÖRINGSMEDEL 2012, Produktområdet Städredskap omfattar artiklar som borstar, sopskyfflar, fönsterputsredskap, skrapor, dukar, svampar, skurnylon, moppar, moppsystem och hinkar med mera. I Rengöringsmedel ingår exempelvis olika medel för disk, tork, tvätt och blötläggning, rengöringsmedel för ugn, mattor och möbler, medel för fläckborttagning, all- och grovrengöring. VA-MATERIAL 2012 OCH Komplett sortiment av VA-material för reparations- och underhållsarbeten samt installations- och anläggningsarbeten inom VA-verksamhet. VITVAROR 2012 Hushållsmaskiner (små-el) för köp i webbutik eller lokal butik samt leverans och installation av fastighetstvättmaskiner, torktumlare, torkskåp med tillhörande tvättstugeutrustning.

13 VITVAROR Leverans och installation av bland annat kyl, frys, spisar, hällar, diskmaskiner, tvättmaskiner och fläktar. VÄGMÄRKEN 2012 OCH Vägskyltar av mycket god kvalitet som kan levereras med erforderligt uppsättningsmaterial. VÄGSALT 2011 Vintervägsalt i form av natriumklorid och sommarvägsalt i form av kalciumklorid och magnesiumklorid. Saltprodukterna avhandlas i bulk (på lastbil ca ton per leverans), i storsäck och i småsäck inklusive frakt till anvisad plats. FORDON FORDON 2012 OCH Köp av fordon är indelat i två avtalsområden; personbilar och transportfordon upp till 3,5 ton med alla drivmedelsalternativ (enbart i ramavtalet ). Säkra och miljövänliga fordon till priser som är betydligt lägre än vad marknaden normalt erbjuder. VAGNPARKSFINANSIERING 2012 OCH Vagnparksfinansiering via finansiell leasing av fordon upp till 3,5 ton. Kringtjänster för fordonsförsäljning och vagnparksadministration ingår i 2012 men inte i den senare VÅRD OCH OMSORG HVB BARN OCH UNGA 2013 (OMBUD) Ombudsavtal som omfattar placeringar på tillståndspliktiga HVB för barn och unga i åldern 0 24 år och familjer. Ramavtalet har tecknats för 61 kommuner. LÄKEMEDEL ETT GAUCHER 2012 Omfattar läkemedel mot Gauchers sjukdom och Niemann Pick Typ C. TRYGGHETSLARM OCH LARMMOTTAGNING 2012 Digitala trygghetslarm, larmmottagning, kommunikationen emellan dessa, tillbehörslarm, installation, service, support och utbildning. VACCIN ENLIGT DET NATIONELLA BARNVACCI- NATIONSPROGRAMMET 2013 A OCH B Innehåller de fyra vaccinområden som omfattas av det nationella barnvaccinationsprogrammet: - Konjugerat pneumokockvaccin - Vaccin mot mässling, påssjuka och röda hund - Vaccin mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio, Haemophilus influenzae typ b (Hib) och hepatit B - Vaccin mot hepatit B för både barn och vuxna FÖRPACKNINGSPROJEKTET 2013 Antibiotika och saltlösningar i nya, icke förväxlingsbara förpackningar. IT OCH KOMMUNIKATION ARBETSPLATSER, KLIENTER OCH SURFPLATTOR 2012 Produkter i fem delområden; stationära arbetsplatser, bärbara arbetsplatser, bildskärmar, surfplattor och lättare bärbara datorer med olika produktrelaterade tjänster. IT-KONSULTTJÄNSTER 2012 Sex olika kompetensområden i länsvisa avropsområden; Användbarhet, Information och webb, Arkitekter, Informationssäkerhet, Ledning och styrning, Systemutveckling/- förvaltning & infrastruktur samt Verksamhetsutveckling och strategi. 13 AVTALEN FORTSÄTTER PÅ SID 20. Vi har maskiner för underhåll av alla dina ytor! Välkända varumärken du hittar hos oss: Hako Ground & Garden AB -

14 Vi håller vad vi lovar. I över 30 år har Lantmännen Agroenergi levererat fasta biobränslen till sina kunder. Vi är stolta över vår leveranssäkerhet som gör att kunden alltid kan vara trygg i sitt avtal med oss, oavsett väder och vind. Från våra fabriker runt om i Sverige kan vi erbjuda kostnadseffektiva leveranser. Med hjälp av våra nivåvakter har vi möjlighet att bevaka kundens lagernivå på distans. Kunden slipper lägga tid på att beställa och frigör tid för annat. Vi lyssnar på våra kunder och ger dem vad de behöver! Ring så berättar vi mer! Lantmännen_Annons_186x275_2.indd

15 Upphandling för trygga larmlösningar SKL Kommentus Inköpscentral

16 Digitala trygghetslarm säkra hela larmkedjan Under 2012 genomförde SKI en nationellt samordnad upphandling av digitala trygghetslarm och digital larmmottagning. För att säkra en helt digital larmkedja kan avrop ske av hela larmkedjan. Alternativt kan delar av larmkedjan avropas för att täcka separat behov. Tunstall Trygga lösningar som ger livskvalitet hela livet. Din helhetspartner för bättre vård och omsorg Tunstall är ett världsledande företag inom trygghetsteknik och systemlösningar som underlättar och förbättrar vård och omsorg av äldre, funktionshindrade och kroniskt sjuka. Tunstall är utvald helhetsleverantör i SKL Kommentus upphandling gällande framtidens trygghetstelefoner och larmmottagning Kontakt Hållbara affärer för offentlig sektor

17 SKL Kommentus Inköpscentral 92 kommuner redan igång Det är i dagsläget 92 kommuner av de 253 avropsberättigade som har påbörjat sitt arbete med avrop av digital larmkedja. Det är enkelt att avropa ett leveransavtal där ni själva anger hur många larm som önskas från start samt i vilken takt ni avser att genomföra teknikskiftet. Ramavtalet har nu varit aktivt i cirka ett år, varför vi under våren 2014 genomfört en verifiering av några av de kommuner som hunnit få avropade larm och larmmottagning installerade och testade. En fullständig rapport finns att ladda ner från SKI:s hemsida. Kontaktuppgifter Ökad säkerhet med digital larmkedja Nu digitaliseras telenäten och det sker i snabb takt. CareTech erbjuder en komplett helhetslösning en digital trygghetstjänst från trygghetslarm till larmmottagning. Det är en trygg och säker lösning för framtidens omsorg och det självklara alternativet för både användare och vårdgivare. CareTech AB är med i den nationella upphandlingen av trygghetstjänster som genomförts av Sveriges Kommuner och Landstings Inköpscentral, SKI. Hållbara affärer för offentlig sektor

18 Mer information på telefon Vid frågor gällande ramavtalet eller avropsstöd är du välkommen att kontakta mig, Ida Engberg, på telefon eller Vi har också återkommande telefonkonferenser för att informera om våra avtal. Titta på vår hemsida så ser du datum för kommande tillfällen.

19 Din maskinleverantör året runt! Telefon: Se våra återförsäljare på svenningsens.se Liten. Men med kraft att förändra världen. Med nya e-up! har vi på många sätt omdefinierat bilen som transportmedel. 100 % elektrisk, tyst, helt utan utsläpp och tillgänglig för alla. e-up! är lätt och supereffektiv med en räckvidd på upp till hela 160 km, ett batteri som kan snabbladdas på bara 30 minuter och en elmotor som ger otrolig dragkraft direkt. Och trots att e-up! är byggd med framtidens teknik är den så pålitlig och noggrant testad att vi lämnar hela 8 års garanti på batteriet. e-up! tar dessutom ansvar hela vägen, eftersom vi i samarbete med vindkraftsbolaget O2 erbjuder möjligheten att ladda din bil med ren el från vindkraft. e-up! är helt enkelt nästa kapitel i vår satsning på mer körglädje och mindre miljöpåverkan. e-up! pris från kr eller kr inklusive supermiljöbilspremie. Förmånsvärde netto 708 kr/mån.* 160 km räckvidd enligt NEDC. Elförbrukning blandad körning 11,7 kwh/100 km. CO 2-utsläpp blandad körning 0 g/km. Nya e-up! kan laddas till 80 % på 30 minuter med snabbladdningssystemet CCS. Laddningstid växelström 230V/16A, 6 timmar. Energiklass A+.*Förmånsvärde netto/mån vid 50% marginalskatt. Bilen på bilden är extrautrustad. e-up! finns hos ett begränsat antal återförsäljare. Varje återförsäljare svarar självständigt för sin egen prissättning.

20 SKL Kommentus Inköpscentral PROGRAMVAROR 2013 Generella programvaror och tillhörande produktrelaterade tjänster. T.ex. kontorsstöd, informationsförsörjning, operativsystem, säkerhetsprogramvara, driftsstödsprogramvara, tillgångshantering (Asset Management), mellanprogramvara (Middleware) och databas. UPPHANDLING E-ARKIV 2013 Ramavtalet har tagits fram i nära samverkan med sakkunniga kravställare vid SKL och Riksarkivet. Omfattar e-arkiv som tjänst eller produkt samt de konsulttjänster som fordras för införande av e-arkiv. Olika avropsstöd för ett effektivt projektarbete finns kopplat till ramavtalet. LEDNING OCH ADMINISTRATION ANNONSFÖRMEDLINGSTJÄNSTER 2011 Förmedling av annonser till media för jobbrekrytering, samhällsinformation och kampanjer. Ramavtalet omfattar också strategisk medierådgivning, annonsering och andra medieaktiviteter på lokal, regional och nationell nivå. BEMANNINGSTJÄNSTER 2012 Olika yrkeskategorier inom administration, ekonomi, personal och fastighet. DATORMATERIAL INKL. TONERKASSETTER 2012 OCH Datormaterial inkl. tonerkassetter, t.ex. bläckpatroner, USB-minnen, CD-skivor, ergonomiska tillbehör m.m. KONTORSMATERIAL 2012 OCH De vanligaste kontorsartiklarna samt kopieringspapper i mindre förpackningar. KOPIERINGSPAPPER PALLEVERANSER 2012 OCH Kopieringspapper i palleveranser av vitt och färgat papper. LOKAL DISTRIBUTION 2011 Lokal utdelning av A- och B-post. Endast de som är avropsberättigade på ombudsavtalet Postförmedlingstjänster kan tillämpa ramavtalet. LUNCHKUPONGER OCH LUNCHKORT 2012 Avtalet ger möjlighet att beställa lunchkuponger (ej lunchkort) som Betalningsmedel för anställdas köp av lunchmåltider. RESEBYRÅTJÄNSTER 2011 OCH Heltäckande resebyråservice för tjänsteresor inom Sverige och utomlands. Ramavtalet omfattar även system för självbokning, klimatkompensering, miljöstatistik och resestatistik. TIDNINGAR OCH TIDSKRIFTER 2011 OCH 2012 Förmedling av prenumererbara svenska och internationella tidningar och tidskrifter i tryckt eller elektronisk form. UPPFÖLJANDEKONTROLL AV ETISKA OCH SOCIALA KRAV 2011 Internationella inspektioner av anläggningar där leverantörer eller underleverantörer bedriver tillverkning, t.ex. fabriker, jordbruk och stenbrott. Ramavtalen omfattar även revisioner vid leverantörers huvudkontor. UTSKRIFTSTJÄNSTER 2011 Olika utskrifter i pappersform, i svartvitt och flerfärgat, kuvertering och sortering samt utskick av e-fakturor och autogiro. Området omfattar även option för distribution (porto). YRKESKLÄDER OCH SKOR Varselkläder, arbetskläder, skor och handskar för yrkesgrupper inom bygg och anläggning, vård och omsorg, kök och restaurang samt profilkläder. Cityhotell i hjärtat av Stockholm Nybrogatan 53, Stockholm mornington.se/stockholm Mitt i City Familjeägt 4-stjärnigt 221 rum, 7 våningar Rökfritt Bibliotek Restaurang & Bar Stor frukostbuffé Health club Garage Innergård Konferens Fri Wifi Renoverat 2010 Ingår i Safehotels Miljöcertifierat

21 21 BANK OCH FÖRSÄKRING BANKTJÄNSTER 2012, Omfattar i huvudsak koncernkonto med kredit, betalningsförmedlingstjänster, kortinlösentjänster, E-faktura privat, löneförmedlingstjänster, betalkort och resekonto, övrigabanktjänster samt service och support. FÖRSÄKRING AV TJÄNSTEPENSION Ramavtalet omfattar försäkring av tjänstepensioner enligt AKAP-KL, KAP-KL, PFA, PA-KL och äldre bestämmelser. Pensionsförsäkring med löpande premieinbetalning för Förmånsbestämd Ålders Pension (FÅP) i KAP-KL, premiebefrielse samt efterlevandepension. Här finns även möjlighet till partiell inlösen av intjänad pensionsrätt (IPR) samt pensionsadministration för försäkrade pensionsförmåner. INKASSOTJÄNSTER 2011 Inkassokrav och utlandsinkasso med en rad tjänster som är relaterade till inkassoverksamhet som betalningsanmaning, kreditbedömning av gäldenären (solvenskontroll) och ansökan om betalningsföreläggande hos Kronofogdemyndigheten. PENSIONSADMINISTRATION Omfattar tre delar; Pensionsadministration av AKAP-KL, KAP-KL, PFA, PA-KL och äldre bestämmelser, OPF-KL, PBF och överenskommelser inkluderande pensionsreglementen för förtroendevalda. Förmedlingstjänst för Avgiftsbestämd ålderspension, ibland kallat Valcentral samt möjlighet till utökat handläggarstöd. UTBILDNING OCH LÄRANDE ELEVDATORER OCH SURFPLATTOR 2012 Ramavtalet ger tillgång till bärbara datorer och surfplattor med tillkommande behov av pedagogiskt lärande. LEKMATERIAL 2013 Lekmaterial för skola och fritid. Leksaker, hobbymaterial och idrottsleksaker. LITTERATUR 2013 Biblioteksutrustade pappersböcker och ljudböcker samt pappersböcker utan biblioteksutrustning. LÄROMEDEL 2011 Tryckta och inlästa läromedel på svenska och andra språk. Båda med tillhörande komponenter (CD, DVD eller motsvarande), övrigt pedagogiskt material samt fortbildningsmaterial för lärare. SKOLMATERIAL 2012 OCH Traditionellt material för skolarbete, t.ex. skriv- och räknehäften, glos häften, pennor, lim, saxar mm. Beställningar görs enkelt via leverantörens webshop. REGIONALA RAMAVTAL SKÅNE BELÄGGNINGSARBETEN SKÅNE 2013 Utförandeentreprenader för tjänster inom området beläggningsarbeten. Almedahls Alingsås AB designar, tillverkar och levererar arbetskläder inom Vård-, Omsorg-, Kök- och Restaurangsektorn. Almedahls levererar i enlighet med SKL Kommentus ramavtal: Yrkeskläder och skor Vi erbjuder ett brett sortiment av egentillverkade kläder och med en välanpassad organisation hanterar idag Almedahls en stor del av Sveriges kommuner och fyller just deras behov av kvalitativa arbetskläder. Välkomna att teckna avtal med oss! För mer information, ring eller maila oss idag. info@almedahls.com, Gå in och se vårt utbud av arbetskläder på

22 SKL Kommentus Inköpscentral BEMANNINGSTJÄNSTER SJUKSKÖTERSKOR SKÅNE 2012 Avtalet omfattar undersköterskor, sjuksköterskor och distriktssköterskor för bemanning under kortare eller längre tid. JURIDISKA TJÄNSTER SKÅNE 2012 Rådgivning och granskning inom offentlig upphandling, fastighetsrätt, affärsjuridik, arbetsrätt, miljörätt, skatterätt, entreprenadrätt, allmän förvaltningsrätt, IT-rätt samt immaterialrätt. VITVAROR SKÅNE 2012 Här finns ett urval av energieffektiva produkter, främst kyl, frys och tvättmaskiner samt tillhörande tjänster. REGIONALA RAMAVTAL UPPHANDLADE PÅ UPPDRAG AV KOMMUNER I SKÅNE OCH VISSA KOMMUNER I HALLAND, BLEKINGE OCH KRONOBERG ENSKILDA PLATSER FÖR PERSONKRETS LSS SKÅNE 2012 ENSKILDA PLATSER FÖR OMSORG OCH BEHAND- LING FÖR PSYKISKT FUNKTIONSNEDSATTA SKÅNE 2012 ENSKILDA OMSORGSPLATSER SKÅNE 2012 HANDLEDNING SKÅNE 2012 HVB BARN OCH UNGA SKÅNE 2012 HVB VUXNA MISSBRUK SKÅNE 2012 KONSULENTSTÖDD FAMILJEHEMSVÅRD SKÅNE 2012 ÖPPENVÅRDSVERKSAMHET SKÅNE 2012 REGIONALA RAMAVTAL STOCKHOLMS INKÖPSCENTRAL (STIC) (TID FÖR AV- TALSSTART) FLYTT OCH TRANSPORT STIC 2014 (JAN-15) Tjänster i samband med flytt och transport av t.ex. möbler, bohag, kontor, lager samt magasinering. FÖRETAGSHÄLSOVÅRD STIC 2014 (JAN-15) Företagshälsovård, personstöd och krisstöd. KORTTIDSBOENDE STIC 2014 (AUG-14) Tillfälligt boende med personlig omvårdnad, aktivering och stimulans. Hälso- och sjukvårdsinsatser t.o.m. sjuksköterskenivå ingår. PERSONTRANSPORT STIC 2014 Turbundna resor för barn och vuxna. PLANERADE REGIONALA RAMAVTAL UNDER 2015 (STIC 2015) DRIFTSENTREPRENAD ASFALTSBELÄGGNING (STIC-15) DRIFT OCH UNDERHÅLL OFFENTLIG BELYSNING (STIC-15) DRIFT OCH UNDERHÅLL TRAFIKSIGNALER (STIC-15) LEDNINGSRELINING/FÖRNYELSE (STIC-15) LÖPANDE UNDERHÅLL AV VÄGBELÄGGNING (STIC-15) TEKNISKA KONSULTER (STIC-15)

23 23 PÅGÅENDE OCH PLANERADE UPPHANDLINGAR Här hittar du upphandlingar som är i arbetsprocessen för annonsering, annonserade eller där anbudsgivning eller utvärdering pågår alternativt är överprövade. På vår hemsida finner du ytterligare information om dessa ramavtalsområden och när de är klara för avrop. (Inom parentes tid för avtalsstart. ÖP betyder att upphandlingen ligger i överprövning och beräknas bli fördröjd för avtalslanseringen i minst 3 månader.) ANNONSFÖRMEDLINGSTJÄNSTER 2014 (AUG-2015) Kommer att omfatta förmedling av annonser till media för jobbrekrytering, samhällsinformation och kampanjer samt strategisk medierådgivning. AVFALLSKÄRL 2014 (JUN-2015) Avfallskärl, källsorteringsmöbler, sorteringsvagnar, sandbehållare, kärl för farligt avfall, containernät. DATAKOMMUNIKATION 2014 (JAN-2015) Upphandlingen Datakommunikation ingår som en del av CeHis projekt Infrastruktur 2.0 och avser datakommunikationsnät som ersättning för Sjunet (kommunikationsnät framtaget och anpassat för vård och omsorg). DRYCKESAUTOMATER 2013 (SEP-2014) Automater för varma och kalla drycker med tillhörande råvaror och serviceavtal. FORDON 2014 (FEB-2015) Personbilar och transportfordon upp till 3,5 ton med avrop genom förnyad konkurrensutsättning. FORDON BESTÄLL DIREKT 2014 (NOV-2015) Personbilar och transportfordon upp till 3,5 ton, avrop genom fastställd rangordning. FÖRBRUKNINGSARTIKLAR 2014 (OKT-2015) Förbrukningsmaterial till vård och omsorg för kontinuerliga behov vid allvarliga sjukdomar eller funktionsnedsättningar. FÖRHYRNING AV LOKALER 2014 (JUN-2015) Hyra av temporära lokaler för främst förskola, skola, sjukvård, kontor och bostäder. HPV-VACCIN 2013 (OKT-2015) Upphandlingen motsvarar de krav som omfattas av Socialstyrelsens förordning för HPV-vaccination av flickor födda 1999 och senare. HJÄLPMEDEL FÖR KOGNITIVT STÖD & KOMMU- NIKATION 2013 (SEP-2015) Kognitions- och kommunikationshjälpmedel med möjlighet att ta tillvara pågående produktutveckling. HYGIEN- PAPPER OCH PLASTMATERIAL 2013 Förbrukningsarticklar för offentliga miljöer. (JAN-2015) INKASSOTJÄNSTER 2014 (OKT-2015) Inkassokrav, utlandsinkasso och till inkassoverksamhet relaterade tjänster. KONTORSMATERIAL DATORMATERIAL INKL. TONER 2014 (DEC-2015) Kontorsmaterial, skolmaterial, datormaterial, inkl. tonerkassetter, bläckpatroner, USB-minnen, CD-skivor med mera. KONTORSMATERIAL KOPIERINGSPAPPER PÅ PALL 2014 (DEC-2015) Kopieringspapper palleveranser, vitt och färgat papper. LJUSKÄLLOR (JUN-2015) Lysrörslampor, lysrör (inkl. tändare och driftdon), LED-lampor, urladdningslampor, halogenlampor, lampor och säkringar för inomhusbruk.

Verksamhetsnytta från SKI

Verksamhetsnytta från SKI Verksamhetsnytta från SKI Tjänster på ramavtal inom det finansiella området SKL Kommentus Inköpscentral Finansiella tjänster för dig att avropa Conny Callin, Marknadschef, conny.callin@ sklkommentus.se,

Läs mer

Din guide till goda affärer

Din guide till goda affärer Din guide till goda affärer SKL Kommentus Inköpscentral SKL Kommentus Inköpscentral Vårt erbjudande väl utnyttjade skattekronor I din hand håller du vår uppdaterade Avtalskatalog för 2014-2015, framtagen

Läs mer

VERKSAMHETSNYTTA. Avtalskatalog 2015 2016. För kloka affärer

VERKSAMHETSNYTTA. Avtalskatalog 2015 2016. För kloka affärer VERKSAMHETSNYTTA Avtalskatalog 2015 2016 För kloka affärer Nu gör vi om och gör lite bättre Årets upplaga av vår Avtalaskatalog innehåller åter ett par helt nya ramavtalsområden där vi vill göra bra ramavtal

Läs mer

Upphandlingsplan

Upphandlingsplan Upphandlingsplan 1 Upphandlingsplan 6 nya ramavtalsområden Preventivmedel 2017 Kreditupplysning Laddningspunkter Uppföljandekontroller E-litteratur (utbud) E-litteratur (plattform) Upphandlingarna i denna

Läs mer

SKL Kommentus Inköpscentral

SKL Kommentus Inköpscentral SKL Kommentus Inköpscentral Vilket hållbarhetsstöd kan en kommun förvänta sig av SKL Kommentus Inköpscentral? Peter Nohrstedt, hållbarhetschef SKL Kommentus Inköpscentral Ramavtal Konsulttjänster HR &

Läs mer

Konkurrens för rent vatten - Hur upphandlingsarbetet kan bidra till bättre vatten

Konkurrens för rent vatten - Hur upphandlingsarbetet kan bidra till bättre vatten Konkurrens för rent vatten - Hur upphandlingsarbetet kan bidra till bättre vatten Dagens agenda Inköpscentral för enkla och snabba affärer Conny Callin, marknadschef, SKI Intressanta ramavtal som förbättrar

Läs mer

SKL Kommentus Inköpscentral

SKL Kommentus Inköpscentral SKL Kommentus Inköpscentral Klimatsmart och hållbar upphandling 2018-11-12 Vilket stöd kan en kommun förvänta sig av SKL Kommentus Inköpscentral? Peter Nohrstedt, hållbarhetschef Ramavtal Konsulttjänster

Läs mer

verkstad för samordnade nationella och regionala upphandlingar

verkstad för samordnade nationella och regionala upphandlingar SKL Kommentus Inköpscentral verkstad för samordnade nationella och regionala upphandlingar 1 SKL Kommentus Inköpscentral Grunden är lagd Efter 2 års arbete känns det som att vi lagt grunden för en nationellt

Läs mer

SKL Kommentus Inköpscentral

SKL Kommentus Inköpscentral SKL Kommentus Inköpscentral Ramavtalet i korthet Trygghetslarm och larmmottagning 2015 Syfte och mål Dagens trygghetslarm är till största del uppbyggda på analog teknik, en teknik som inom några år inte

Läs mer

Vi tar parti för våra kunder

Vi tar parti för våra kunder Vi tar parti för våra kunder Ägare: Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, samt 256 av Sveriges kommuner Vision: Offentlig sektors mest värdeskapande samarbetspartner Vårt erbjudande Erbjuder ramavtal i

Läs mer

Upphandling som strategiskt verktyg för offentlig sektors digitalisering

Upphandling som strategiskt verktyg för offentlig sektors digitalisering Upphandling som strategiskt verktyg för offentlig sektors digitalisering Våra ramavtal - kategorier Bygg och fastighet Fastighetsnära varor och tjänster Energi Gata och park Fordon Utbildning och lärande

Läs mer

SKL Kommentus Inköpscentral Genvägar till digitalisering

SKL Kommentus Inköpscentral Genvägar till digitalisering SKL Kommentus Inköpscentral Genvägar till digitalisering SKL Kommentus Inköpscentral Vision SKL Kommentus Ägare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) SKL Företag AB SKL Kommentus Inköpscentral AffärsConcept

Läs mer

Trygghetslarm och larmmottagning 2012. Ida Engberg SKL Kommentus Inköpscentral

Trygghetslarm och larmmottagning 2012. Ida Engberg SKL Kommentus Inköpscentral Trygghetslarm och larmmottagning 0 Ida Engberg SKL Kommentus Inköpscentral Nationellt samordnad upphandling 3 4 Samarbete mellan SKI och IT-Norrbotten Samverkan med pågående Regeringsuppdrag, SKL, SICS

Läs mer

Lathund för Mina sidor och hur man anmäler avrop

Lathund för Mina sidor och hur man anmäler avrop Lathund för Mina sidor och hur man anmäler avrop Denna lathund innehåller Logga in Anmäla avrop Avanmälan Avstegsanmälan Mina sidor Vad går att göra? Kontakt vid frågor Logga in hos SKL Kommentus Inköpscentral

Läs mer

Avropsvägledning. Vägledning Vaccin enligt det nationella barnvaccinationsprogrammet 2017

Avropsvägledning. Vägledning Vaccin enligt det nationella barnvaccinationsprogrammet 2017 Avropsvägledning Vägledning Vaccin enligt det nationella barnvaccinationsprogrammet 2017 1 Innehåll Inledning... 3 Omfattning... 3 Avrop på ramavtalet... 3 Rangordning... 4 Sekretessbelagda priser... 4

Läs mer

Järnhandelsvaror Avropsstöd. Vägledning Järnhandelsvaror

Järnhandelsvaror Avropsstöd. Vägledning Järnhandelsvaror Avropsstöd Vägledning Järnhandelsvaror 2013-2 1 2015-04 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 3. Geografisk indelning... 3 4. Avrop på ramavtalet... 3 5. Beställning... 4 5.1 Butik... 4 5.2 Kundservice...

Läs mer

Centrala upphandlingar

Centrala upphandlingar Centrala upphandlingar Avtalsområde varu-/tjänstekategori Antal Datum för Datum för Avtal kan förlängas lev avtalsstart avtalsslut maximalt t.o.m 1. Annonsförmedling Annonsförmedling - Förmedling av annonsering

Läs mer

SKL Kommentus Inköpscentral

SKL Kommentus Inköpscentral SKL Kommentus Inköpscentral Pia Hedenblad & Ida Engberg 2016-10-10 SKL Kommentus tillhör SKL Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) är en arbetsgivar- och intresseorganisation. SKL Man driver sina medlemmars

Läs mer

e Arkiv Pia Hedenblad, Försäljningschef SKI

e Arkiv Pia Hedenblad, Försäljningschef SKI e Arkiv Pia Hedenblad, Försäljningschef SKI 1 Kort om SKI Vi samordnar upphandlingar åt kommuner, landsting och regioner. Ca 35 anställda Genom att arbeta med samordnade upphandlingar inom offentlig sektor

Läs mer

Seminarie SKI-KSL Trygghetslarm & Larmmottagning 2012

Seminarie SKI-KSL Trygghetslarm & Larmmottagning 2012 Seminarie SKI-KSL Trygghetslarm & Larmmottagning 2012 Deltagare Från SKI Fredrik Lovén, Försäljningskonsult Ida Engberg, Projektledare Från KSL Agneta Aldor Från Huddinge Kommun Carina Thörnblom Deltagare

Läs mer

Ramavtal (SKI) Konsulttjänster (Affärsconcept) Media & HR

Ramavtal (SKI) Konsulttjänster (Affärsconcept) Media & HR Ramavtal (SKI) Konsulttjänster (Affärsconcept) Media & HR Vår affärsidé Vi erbjuder offentlig sektor avtal och tjänster inom inköp och HR som underlättar vardagen, frigör resurser till välfärden och bidrar

Läs mer

Lagen om offentlig upphandling

Lagen om offentlig upphandling Kommunal upphandling det möjligas konst Jordbruks och trädgårdskonferens 3 mars, Alnarp Thomas Idermark 2011 03 03 Lagen om offentlig upphandling Gällande lag om offentlig upphandling (2007:1091) I samband

Läs mer

Centrala upphandlingar

Centrala upphandlingar Centrala upphandlingar Avtalsområde varu-/tjänstekategori Antal Datum för Datum för Avtal kan förlängas lev avtalsstart avtalsslut maximalt t.o.m 1. Annonsförmedling Annonsförmedling - Förmedling av annonsering

Läs mer

Lekmaterial 2013. Avropsstöd. Vägledning Lekmaterial 2013 2013-05-13

Lekmaterial 2013. Avropsstöd. Vägledning Lekmaterial 2013 2013-05-13 Avropsstöd Vägledning Lekmaterial 2013 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1. Produktgrupp Leksaker... 3 2.2. Produktgrupp Hobbymaterial... 3 2.3. Produktgrupp Idrottsleksaker... 3 3. Avrop

Läs mer

Hållbar upphandling med hjälp av globala standarder

Hållbar upphandling med hjälp av globala standarder Hållbar upphandling med hjälp av globala standarder SIS, Swedish Standards Institute Ideell medlemsförening som utvecklar svensk, europeisk och globala standarder ISO i Sverige Utvecklar standarder Tillhandahåller

Läs mer

Yrkeskläder och skor 2012-2. Avropsstöd 2015-01-07

Yrkeskläder och skor 2012-2. Avropsstöd 2015-01-07 Avropsstöd Yrkeskläder och skor 2012-2 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 3. Avrop på ramavtalet... 3 4. Beställning... 3 4.1. Kundkonto... 4 4.2. Kundtjänst... 4 5. Pris... 4 6. Leveransvillkor...

Läs mer

Upphandlingsplan för kommunerna i Inköpssamverkan Sid 1 av 5

Upphandlingsplan för kommunerna i Inköpssamverkan Sid 1 av 5 Upphandlingsplan för kommunerna i Inköpssamverkan 201 201 Sid 1 av 5 Arbetskläder och Skyddsutrustning Arbetskläder Räddningstjänsten Motala, Vadstena 2017-01-24 Arbetskläder förskola Motala 2016-06-01

Läs mer

Upphandlingsplan 2012 2013

Upphandlingsplan 2012 2013 Upphandlingsplan 2013 Nu med regionala upphandlingar för kommuner i Skåne 1 SKL Kommentus Inköpscentral Våra prioriterade ramavtalsområden -2013 De offentliga inköpen i Sverige uppgår till ca 800 miljarder

Läs mer

Upphandlingsplan för kommunerna i Inköpssamverkan 2014-01-01 2015-06-30. Sid 1 av 5

Upphandlingsplan för kommunerna i Inköpssamverkan 2014-01-01 2015-06-30. Sid 1 av 5 Upphandlingsplan för kommunerna i Inköpssamverkan 2014-01-01 2015-06-30 Sid 1 av 5 Ekonomi, kommunikation, revision och försäkring - Ärendehantering - Juridiska tjänster - Kommunikation- och PR-stöd -

Läs mer

VERKSAMHETSNYTTA. Komplett HR-koncept

VERKSAMHETSNYTTA. Komplett HR-koncept VERKSAMHETSNYTTA Komplett HR-koncept Vi har lyssnat på dig. Och skapat ett komplett HR-koncept för dina behov. Varsågod! Infobank Arbetsrätten en ständigt uppdaterad källa Vi på SKL Kommentus arbetar dagligen

Läs mer

Avropsstöd. Vägledning av Rekryteringstjänster 2013. Sida 1

Avropsstöd. Vägledning av Rekryteringstjänster 2013. Sida 1 Avropsstöd Vägledning av Rekryteringstjänster 2013 Sida 1 1 Innehåll 2 Inledning... 3 3 Omfattning... 3 3.1 Inriktningar... 3 3.2 Avgränsning... 4 4 Avrop på Ramavtalet... 4 4.1 Avropsförfrågans innehåll

Läs mer

Centrala upphandlingar

Centrala upphandlingar Centrala upphandlingar 1. Annonsförmedling Annonsförmedling - Förmedling av annonsering till media 3 9/1/2011 8/31/2015 8/31/2015 Ja Annonsförmedling - Strategisk medierådgivning 3 9/1/2011 8/31/2015 8/31/2015

Läs mer

Upphandlingsplan för kommunerna i Inköpssamverkan 2015 2016. Sid 1 av 5

Upphandlingsplan för kommunerna i Inköpssamverkan 2015 2016. Sid 1 av 5 Upphandlingsplan för kommunerna i Inköpssamverkan 2015 2016 Sid 1 av 5 Ekonomi, kommunikation, revision och försäkring Banktjänster Vadstena 2016-01-01 Banktjänster (SKI) Motala 2016-05-04 Försäkringsmäklare

Läs mer

Kammarkollegiets ramavtal 2015-16

Kammarkollegiets ramavtal 2015-16 Kammarkollegiets ramavtal 2015-16 Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet har uppdraget att upphandla ramavtal för varor och tjänster som är avsedda för statliga myndigheter. Inom IT och telekom gäller

Läs mer

VERKSAMHETSNYTTA. Komplett HR-koncept. Nu med Webcruiter

VERKSAMHETSNYTTA. Komplett HR-koncept. Nu med Webcruiter VERKSAMHETSNYTTA Komplett HR-koncept Nu med Webcruiter Vi har lyssnat på dig. Och skapat ett komplett HR-koncept för dina behov. Varsågod! Infobank Arbetsrätten en ständigt uppdaterad källa Vi på SKL Kommentus

Läs mer

Läromedel Avropsstöd. Vägledning Läromedel Sida 1 av 7

Läromedel Avropsstöd. Vägledning Läromedel Sida 1 av 7 Avropsstöd Vägledning 2019-03-21 Sida 1 av 7 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Ramavtalsleverantör... 3 3. Omfattning... 3 4. Sortiment... 3 4.1. Kompatibilitet... 3 5. Avrop på ramavtalet... 3 6. Personuppgiftsbiträdesavtal...

Läs mer

Hur blir du leverantör till Vårgårda kommun?

Hur blir du leverantör till Vårgårda kommun? Hur blir du leverantör till Vårgårda kommun? Hur blir du leverantör till Vårgårda kommun? Vårgårda kommun gör varje år inköp för en stor summa pengar. Alla inköp måste vara upphandlade enligt de lagar

Läs mer

Så påverkas Lunds kommuns upphandlingsarbete

Så påverkas Lunds kommuns upphandlingsarbete Så påverkas Lunds kommuns upphandlingsarbete Lunds kommun och Lunds kommuns användande av ramavtal Vad kommer den förändrade lagstiftningen att innebära? Exempel på problemområden Sammanfattning och förslag

Läs mer

Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling. Planerade samordnade upphandlingar inom Stockholms Läns Landsting 2014

Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling. Planerade samordnade upphandlingar inom Stockholms Läns Landsting 2014 Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling Planerade samordnade upphandlingar inom Stockholms Läns Landsting 2014 Landstingsstyrelsen fastsäller årligen planerade samordande upphandlingar

Läs mer

Parkmaskiner och Gräsklippare Avropsvägledning. Parkmaskiner och Gräsklippare 2015

Parkmaskiner och Gräsklippare Avropsvägledning. Parkmaskiner och Gräsklippare 2015 Avropsvägledning 1 Innehåll 1. INLEDNING... 3 2. ALLMÄNT OM RAMAVTALET... 3 3. GEOGRAFISKA OMRÅDEN... 3 3.1 Undantag VGR... 3 4. ANTAGNA LEVERANTÖRER PER ANBUDSOMRÅDE... 4 5. AVROPSFÖRFARANDE... 4 5.1

Läs mer

Tjänster för avtalsuppföljning 2018 Informationssäkerhet. Avropsstöd. Informationssäkerhet

Tjänster för avtalsuppföljning 2018 Informationssäkerhet. Avropsstöd. Informationssäkerhet Avropsstöd Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1 Tjänster... 3 3. Avrop på ramavtalet (Avropsavtal)... 3 3.1. Förnyad konkurrensutsättning... 4 3.1.1. Frågor och svar under anbudstiden... 4

Läs mer

Avfallskärl 2014. Avropsstöd. Vägledning Avfallskärl 2014 1 2015-12

Avfallskärl 2014. Avropsstöd. Vägledning Avfallskärl 2014 1 2015-12 Avropsstöd Vägledning Avfallskärl 2014 1 2015-12 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 3. Geografisk indelning... 4 4. Avrop på ramavtalet... 4 5. Beställning... 4 5.2 Kundservice... 5 6. Pris...

Läs mer

Fortsatt utveckling under 2012

Fortsatt utveckling under 2012 Nyhetsbrev - Statens inköpscentral mars 2012 Statens inköpscentral ingår samordnade ramavtal avseende varor och tjänster som myndigheter upphandlar ofta, i stor omfattning eller som uppgår till stora värden.

Läs mer

VERKSAMHETSNYTTA. Avtalskatalog med upphandlingsplan för

VERKSAMHETSNYTTA. Avtalskatalog med upphandlingsplan för VERKSAMHETSNYTTA Avtalskatalog med upphandlingsplan för 2017 2018 1 Vi gör om våra ramavtal och gör dem ännu bättre samt tar oss an helt nya försörjningsområden. Årets upplaga av Avtalskatalogen innehåller

Läs mer

SKL Kommentus Inköpscentral

SKL Kommentus Inköpscentral SKL Kommentus Inköpscentral Miljö och sociala krav i upphandling Peter Nohrstedt Hållbarhetschef SKL Kommentus Agenda Varför använda upphandling till att driva hållbarhetsfrågor? Vad säger nya lagen? UHMs

Läs mer

Inbjudan att delta i samordnad upphandling av

Inbjudan att delta i samordnad upphandling av Inbjudan att delta i samordnad upphandling av - HVB vuxna med missbruk 2016 - Konsulentstödd familjehemsvård 2016 Undertecknat upphandlingsuppdrag ska vara SKL Kommentus Inköpscentral AB tillhanda senast

Läs mer

Vägledning Postförmedling 2013

Vägledning Postförmedling 2013 Vägledning Postförmedling 2013 Innehållsförteckning Allmänt om Postförmedlingstjänster 2013... 2 Definitioner... 3 A-post... 3 Adresserad direktreklam (ADR)... 3 Avrop... 3 Avropsavtal... 3 Avropsberättigade

Läs mer

Inkassotjänster Avropsstöd. Inkassotjänster

Inkassotjänster Avropsstöd. Inkassotjänster Avropsstöd Inkassotjänster 2014 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1. Åtgärder... 3 2.2. Efterbevakning... 3 2.3. Övrigt... 3 3. Avrop på ramavtalet (Avropsavtal)... 4 3.1. Kundtjänst... 5

Läs mer

Förslag på kategori A upphandlingar som beräknas genomföras under 2013.

Förslag på kategori A upphandlingar som beräknas genomföras under 2013. Landstingsradsberedningen i (i) SKRIVELSE 2013-04-10 LS 1301-0127 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSE 13* 2 3 0001 2 Fastställande av kategori A upphandlingar som beräknas bli påbörjade under år 2013

Läs mer

Avropsstöd. Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013

Avropsstöd. Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013 Avropsstöd Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013 Innehåll 1 Innan du börjar avropa... 2 2 Inledning... 2 3 Omfattning... 2 4 Avrop på Ramavtalet... 2 5 Beställning... 2 5.1 Orderbekräftelse...

Läs mer

Vanliga frågor och svar på ramavtalet Arbetsplatser och elevdatorer 2015

Vanliga frågor och svar på ramavtalet Arbetsplatser och elevdatorer 2015 Vanliga frågor och svar på ramavtalet Arbetsplatser och elevdatorer 2015 Kan man ställa krav på att efterfrågade produkter från olika grupper (exempelvis stationär och bärbar) är av samma märke? Detta

Läs mer

VA-material Avropsstöd. Vägledning VA-material

VA-material Avropsstöd. Vägledning VA-material Avropsstöd Vägledning VA-material 2015 1 2017-04 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 4. Avrop på ramavtalet... 3 5. Beställning... 3 5.1 Beställning via fysisk butik... 4 5.2 Beställning via

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer» Regler. Borås Stads. Regler för upphandling. Upphandlingsregler 1

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer» Regler. Borås Stads. Regler för upphandling. Upphandlingsregler 1 Strategi Program Plan Policy Riktlinjer» Regler Borås Stads Regler för upphandling Upphandlingsregler 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program

Läs mer

Anskaffningsbeslut avseende upphandling av juristtjänster

Anskaffningsbeslut avseende upphandling av juristtjänster 1 (5) Datum 2011-03-21 Identitet SL-2011-01602 TN 1103-079 Trafiknämnden Anskaffningsbeslut avseende upphandling av juristtjänster Bakgrund Inom AB Storstockholms Lokaltrafik ( SL ) handläggs löpande juridiska

Läs mer

BESTÄLLARE. -din guide till avtalen

BESTÄLLARE. -din guide till avtalen BESTÄLLARE -din guide till avtalen VAD ÄR UPPHANDLING? Vi är alla konsumenter och gör dagligen olika val när vi bestämmer oss för vem vi ska handla olika varor eller tjänster av. Kanske väljer vi att alltid

Läs mer

Statens inköpscentral om tillgänglighet i statliga ramavtal

Statens inköpscentral om tillgänglighet i statliga ramavtal Statens inköpscentral om tillgänglighet i statliga ramavtal Fakta om Statens inköpscentral Statens inköpscentral bildades 1 januari 2011 förvaltar ca 1 900 ramavtal med ca 750 leverantörer inom 27 ramavtalsområden

Läs mer

Möbler och inredning, Säker förvaring och Ljuskällor Avropadagen 2013-09-26

Möbler och inredning, Säker förvaring och Ljuskällor Avropadagen 2013-09-26 Möbler och inredning, Säker förvaring och Ljuskällor Avropadagen 2013-09-26 Statens inköpscentral Stefan Persson - ramavtalsansvarig Sid 2 Agenda Genomgång av ramavtalsområden och tips och råd Öppen diskussion

Läs mer

Telefonkonferens Litteratur 2013 2014-01-31

Telefonkonferens Litteratur 2013 2014-01-31 Telefonkonferens Litteratur 2013 2014-01-31 Upphandlingens genomförande 2 2014-01-31 Syfte och mål Syftet har varit att tillgodose de upphandlande myndigheternas behov av litteratur. Att till förmånliga

Läs mer

Inkassotjänster Avropsstöd. Inkassotjänster

Inkassotjänster Avropsstöd. Inkassotjänster Avropsstöd Inkassotjänster 2014 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1. Åtgärder... 3 2.2. Efterbevakning... 3 2.3. Övrigt... 3 3. Avrop på ramavtalet... 4 3.1. Kundtjänst... 4 4. Pris... 4

Läs mer

Policy för inköp och upphandling inom Värmdö kommun

Policy för inköp och upphandling inom Värmdö kommun Policy för inköp och upphandling inom Värmdö kommun Värmdö kommuns inköps- och upphandlingspolicy gäller för alla typer av inköp och upphandlingar som görs inom kommunen eller kommunens bolag. 1 Syfte

Läs mer

SKL Kommentus Inköpscentral. Arbetsplatser & Elevdatorer 2015 Avropsvägledning

SKL Kommentus Inköpscentral. Arbetsplatser & Elevdatorer 2015 Avropsvägledning SKL Kommentus Inköpscentral Arbetsplatser & Elevdatorer 2015 Avropsvägledning Innehållsförteckning Avtalsinformation.3 Avropsprocessen...4 Avropsanmälan..5 Behovsanalys..7 Förnyad konkurrensutsättning..

Läs mer

Handläggningsordning vid genomförandet av direktupphandlingar vid Högskolan Dalarna

Handläggningsordning vid genomförandet av direktupphandlingar vid Högskolan Dalarna Handläggningsordning vid genomförandet av direktupphandlingar vid Högskolan Dalarna Bilaga 2 till dokumentet Regler vid inköp och upphandling vid Högskolan Dalarna Beslut: 2015-04-10 Reviderad: - Dnr:

Läs mer

Goda avtal med UpphandlingsCenter

Goda avtal med UpphandlingsCenter TILL VÅRA BESTÄLLARE Goda avtal med UpphandlingsCenter FALUN BORLÄNGE LUDVIKA GAGNEF SÄTER HEDEMORA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Om beställarrollen 3 UpphandlingsCenter ett stöd i din verksamhet 4 Korta fakta

Läs mer

Frågor och svar. Programvaror och tjänster 2014 - Systemutveckling. Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet

Frågor och svar. Programvaror och tjänster 2014 - Systemutveckling. Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Namn: Handläggare: Daniel Melin Referensnr: 96-36-2014 Programvaror och tjänster 2014 - Systemutveckling Telefon: +46

Läs mer

Upphandlingsplan för kommunerna i Inköpssamverkan Sid 1 av 5

Upphandlingsplan för kommunerna i Inköpssamverkan Sid 1 av 5 Upphandlingsplan för kommunerna i Inköpssamverkan 2018 Sid 1 av 5 Böcker, Film & Tidskrifter Utrustning för biblioteksautomation 2019-04-30 Ekonomi, kommunikation, revision och försäkring Mjölby Banktjänster

Läs mer

SKL Kommentus AB. Sinikka Suutari. Upphandlingskonsult

SKL Kommentus AB. Sinikka Suutari. Upphandlingskonsult Sinikka Suutari Upphandlingskonsult Avropsordningar för matchning av behov och tillgång 1. Parallella avropsordningar 2. Rangordning med alternativa svarstider 3. Rangordning på produktnivå 4. Avrop enligt

Läs mer

Riktlinjer för upphandling och inköp

Riktlinjer för upphandling och inköp Riktlinjer upphandling och inköp Dnr Ks 11/159 Riktlinjer för upphandling och inköp Ånge kommunkoncern Antagen av kommunstyrelsen 2011-06-07 110 841 81 Ånge kommun tel 0690-250 100 e-post ange@ange.se

Läs mer

Introduktion till stödpaket för upphandling av IT-konsulttjänster

Introduktion till stödpaket för upphandling av IT-konsulttjänster till stödpaket för upphandling av IT-konsulttjänster 1 INNEHÅLL 1 Innehåll 1 2 Inledning 2 3 Omfattning 2 4 Användning 3 5 Avrop 4 6 Förberedelser 4 7 Innehåll 6 8 Anpassning och återanvändning av dokument

Läs mer

Upphandlingsprocessen enligt LOU - lagen om offentlig upphandling, är enkel:

Upphandlingsprocessen enligt LOU - lagen om offentlig upphandling, är enkel: April 2014 Rapport: Kommunens upphandling stor möjlighet och/eller stort krångel? Bakgrund Företag i Samverkan har upphandling som ett av fem fokusområden. Syftet är att fler affärer ska hamna hos företagen

Läs mer

IT-konsulttjänster Resurskonsulter. Sandra Lukins & Anna Berg

IT-konsulttjänster Resurskonsulter. Sandra Lukins & Anna Berg IT-konsulttjänster Resurskonsulter Sandra Lukins & Anna Berg Agenda Avtalet i korthet. Att hitta på avropa.se. Stöddokument: vägledning, kompetenskrav, avropsmall. Att avropa. Frågor & svar. Kort om ramavtalet

Läs mer

Entrémattor Avropsvägledning. Vägledning Entrémattor

Entrémattor Avropsvägledning. Vägledning Entrémattor Avropsvägledning Vägledning Entrémattor 2014 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1. Skrapmatta... 3 2.2. Köp eller hyra av Entrématta... 4 2.3. Köp av entrématta inkl. logotyp... 4 2.4. Tvätt-

Läs mer

Våra förstudier och upphandlingar

Våra förstudier och upphandlingar Kammarkollegiets ramavtal 2017 Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet har uppdraget att upphandla ramavtal för varor och tjänster som är avsedda för statliga myndigheter. Inom IT och telekom gäller

Läs mer

SKL Kommentus Inköpscentral

SKL Kommentus Inköpscentral SKL Kommentus Inköpscentral Extern remiss IT-konsulttjänster 2016 2017-10-18 I samarbete med: Välkomna Dagens möte SKL Kommentus Inköpscentrals representanter Tommy Olsson, Kategoriansvarig IT-produkter

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av upphandlade ramavtal. Härjedalens Kommun

Revisionsrapport Granskning av upphandlade ramavtal. Härjedalens Kommun Revisionsrapport Granskning av upphandlade ramavtal. Härjedalens Kommun 2 November 2012 Innehåll Sammanfattning... 1 1. Inledning... 2 2. Resultat... 3 3. Bedömning och rekommendationer... 5 Sammanfattning

Läs mer

Hållbar upphandling för en hållbar utveckling

Hållbar upphandling för en hållbar utveckling Hållbar upphandling för en hållbar utveckling Hållbar Upphandling Sveriges regioner och landsting ansvarar för att alla invånare har tillgång till en god och väl fungerande hälso- och sjukvård, tandvård

Läs mer

Granskning av upphandlingsverksamhet

Granskning av upphandlingsverksamhet Revisionsrapport Granskning av upphandlingsverksamhet AB Kristianstadsbyggen Yvonne Lundin Innehållsförteckning 1 Sammanfattning 1 1.1 Bakgrund 1 1.2 Syfte 1 1.3 Metod och avgränsning 2 2 Iakttagelser

Läs mer

Upphandlingsenheten Kommunalförbundet Region Siljan. www.regionsiljan.se

Upphandlingsenheten Kommunalförbundet Region Siljan. www.regionsiljan.se Hur fungerar offentlig upphandling? Upphandlingsenheten Kommunalförbundet Region Siljan www.regionsiljan.se Vilka är vi Jussi, upphandlingschef, jussi.halonen@regionsiljan.se, 0250-55 35 40 Cecilia Dahl-Bogg,

Läs mer

SKL Kommentus Inköpscentral. Trygghetslarm & larmmottagning 2015 Avropsvägledning

SKL Kommentus Inköpscentral. Trygghetslarm & larmmottagning 2015 Avropsvägledning SKL Kommentus Inköpscentral Trygghetslarm & larmmottagning 2015 Avropsvägledning Innehållsförteckning Avtalsinformation 4 Avropsprocessen.. 5 Behovsanalys. 7 Förnyad konkurrensutsättning....10 Hur du använder

Läs mer

Vägledning för avrop från Litteratur

Vägledning för avrop från Litteratur för avrop från Litteratur Version 1 Datum Sid 2 (11) Innehåll 1 Om vägledningen... 4 1.1 Inledning... 4 1.2 Utveckling av vägledningen... 4 2 Ramavtalsområde... 5 2.1 Allmän information... 5 2.2 Definitioner...

Läs mer

Vägledning för avropande myndigheter och organisationer Möbler Direkt

Vägledning för avropande myndigheter och organisationer Möbler Direkt Sid 1 (9) Stefan Persson stefan.persson@kammarkollegiet.se 2015-01-22 Dnr 96-24-2011 Vägledning för avropande myndigheter och organisationer Möbler Direkt Förord vid Kammarkollegiet (nedan kallad Statens

Läs mer

VÄLKOMMEN Frukostmöte 2012-11-22

VÄLKOMMEN Frukostmöte 2012-11-22 VÄLKOMMEN Frukostmöte 2012-11-22 Kort om ramavtalen Kort om en metodik Offentlig sektors erkänt ledande konsult vid förändring och utveckling av verksamhet med hjälp av IT Oberoende konsultbolag Kombination

Läs mer

FÖRETAGARE. Bli leverantör till offentlig sektor

FÖRETAGARE. Bli leverantör till offentlig sektor FÖRETAGARE Bli leverantör till offentlig sektor Varje år upphandlar vi på Inköp Gävleborg varor och tjänster för ca 4 miljarder SEK till våra medlemskommuner och bolag. För dig som företagare innebär det

Läs mer

Detta är det sista nyhetsbrevet inför sommaren och vi vill passa på att önska våra läsare en riktigt trevlig sommar!

Detta är det sista nyhetsbrevet inför sommaren och vi vill passa på att önska våra läsare en riktigt trevlig sommar! Nyhetsbrev juni Statens inköpscentral ingår samordnade ramavtal avseende varor och tjänster som myndigheter upphandlar ofta, i stor omfattning eller som uppgår till stora värden. På IT-området gäller uppdraget

Läs mer

Tilldelningsbeslut upphandling IT-arbetsplatsrelaterad

Tilldelningsbeslut upphandling IT-arbetsplatsrelaterad 2015-04-07 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2013/33-050 Kommunstyrelsen Tilldelningsbeslut upphandling IT-arbetsplatsrelaterad utrusning Förslag till beslut Kommunstyrelsen antar anbudsgivare 3, Dustin AB,

Läs mer

Tips vid anbudslämning med mera

Tips vid anbudslämning med mera Tips vid anbudslämning med mera 1. För att få tips om nya upphandlingar, prenumerera på inköpsnyheter. Gå in på Arvika kommuns hemsida http://www.arvika.se/. Skriv i sökruta Prenumerationer och välj det

Läs mer

IT-konsulttjänster Resurskonsulter (ITK)

IT-konsulttjänster Resurskonsulter (ITK) IT-konsulttjänster Resurskonsulter (ITK) Deltagare från Statens Inköpscentral Anna Berg, upphandlare Sandra Lukins, avtalsansvarig Ulla Karin Josefsson, biträdande avtalsansvarig Ann Pietikäinen, upphandlings-

Läs mer

Läromedel Avropsstöd. Vägledning Läromedel Sida 1 av 7

Läromedel Avropsstöd. Vägledning Läromedel Sida 1 av 7 Avropsstöd Vägledning 2019-01-09 Sida 1 av 7 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Ramavtalsleverantör... 3 3. Omfattning... 3 4. Sortiment... 3 4.1. Kompatibilitet... 3 5. Avrop på ramavtalet... 3 6. Personuppgiftsbiträdesavtal...

Läs mer

Fordon 2012-2. Avropsvägledning. Vägledning Fordon 2012-2 2015-01-30

Fordon 2012-2. Avropsvägledning. Vägledning Fordon 2012-2 2015-01-30 Avropsvägledning Vägledning Fordon 2012-2 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 3. Avrop på ramavtalet... 3 4. Avropsförfrågan... 4 4.1. Förutsättningar... 4 4.2. Förutsättningar för LCC-kalkyl...

Läs mer

Ramavtal för öppen programvara i offentlig förvaltning. Jan Lundh, Mikael Larsson Verva/IT-upphandling Stockholm 2008-04-16

Ramavtal för öppen programvara i offentlig förvaltning. Jan Lundh, Mikael Larsson Verva/IT-upphandling Stockholm 2008-04-16 Ramavtal för öppen programvara i offentlig förvaltning Jan Lundh, Mikael Larsson Verva/IT-upphandling Stockholm 2008-04-16 Vervas mål Att förvaltningen tillämpar en säker, effektiv och samordnad informationshantering

Läs mer

Statens inköpscentral Vägledning Företagshälsovård

Statens inköpscentral Vägledning Företagshälsovård Vägledning Företagshälsovård 1 Förord vid Kammarkollegiet (nedan kallad ) har 2011 genomfört en ramavtalsupphandling inom ramavtalsområde Företagshälsovård. Ramavtal har tecknats inom nedanstående områden

Läs mer

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni Förfrågningsunderlag 2010-12-23 Upphandlingsansvarig Upphandling Halmstads kommun Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service Ellinor Nilsson KS 2010/0468 Sista anbudsdag: 2011-02-10

Läs mer

Avfallskärl och avfallspåsar Avropsstöd. Vägledning Avfallskärl och avfallspåsar

Avfallskärl och avfallspåsar Avropsstöd. Vägledning Avfallskärl och avfallspåsar Avropsstöd Vägledning 1 2019-04 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 3. Avrop... 4 3.1. Avrop på ramavtalet rangordning... 4 3.2. Avrop genom förnyad konkurrensutsättning (FKU)... 5 4. Precisering

Läs mer

Upphandlingsdialog i Östra Göinge 2014-09-22. Mail: kommun@ostragoinge.se Webb: www.ostragoinge.se

Upphandlingsdialog i Östra Göinge 2014-09-22. Mail: kommun@ostragoinge.se Webb: www.ostragoinge.se Upphandlingsdialog i Östra Göinge 2014-09-22 Program Direktupphandling Nya EU-direktiv och förändringar i LOU Aktuella upphandling Övriga frågor Direktupphandling Höjd beloppsgräns: 505 800 kr Dokumentationsplikt

Läs mer

Elenergi 2016 (statliga myndigheter) Avropsstöd. Vägledning Elenergi 2016 (statliga myndigheter)

Elenergi 2016 (statliga myndigheter) Avropsstöd. Vägledning Elenergi 2016 (statliga myndigheter) Avropsstöd Vägledning Elenergi 2016 (statliga myndigheter) 1 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 3. Avrop på ramavtalet... 3 4. Pris... 4 4.1 Förnyad konkurrensutsättning... 4 4.2 Prissäkring...

Läs mer

5. Kan man ställa krav på att en Öppen utbildning ska genomföras i kundens lokaler?

5. Kan man ställa krav på att en Öppen utbildning ska genomföras i kundens lokaler? Datum Sid 1 (5) Frågor och svar på ramavtal för IT-utbildning Avrop 1. Hur långt kan ett Kontrakt (Leveransavtal) vara? Ett Kontrakt måste avropas och tecknas inom Ramavtalets giltighetstid och kan vara

Läs mer

UHPOI samarbete med. Möt din inköpscoach. Inköp på dina villkor. Allt fler av Privattandläkarnas medlemmar ansluter sig

UHPOI samarbete med. Möt din inköpscoach. Inköp på dina villkor. Allt fler av Privattandläkarnas medlemmar ansluter sig UHPOI samarbete med Privattandläkarna Inköp på dina villkor Möt din inköpscoach Tomas hjälper dig att handla rätt Allt fler av Privattandläkarnas medlemmar ansluter sig Magnus Isberg på Privattandläkarna

Läs mer

Aktuellt om ramavtal

Aktuellt om ramavtal Nyhetsbrev april 2014 Statens inköpscentral ingår samordnade ramavtal avseende varor och tjänster som myndigheter upphandlar ofta, i stor omfattning eller som uppgår till stora värden. På ITområdet gäller

Läs mer

Vägsalt och dammbindningsmedel Avropsstöd

Vägsalt och dammbindningsmedel Avropsstöd Avropsstöd 1 2019-06 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Avtalstid... 3 3. Produktområden... 3 4. Volympaketeringar... 3 5. Geografisk områden... 4 6. Avrop på ramavtalet... 4 7. Beställning... 4 8. Kundservice...

Läs mer

Avtalskatalog. Upphandlingsplan SKL Kommentus Inköpscentral

Avtalskatalog. Upphandlingsplan SKL Kommentus Inköpscentral Avtalskatalog Upphandlingsplan 2014 2015 1 SKL Kommentus Inköpscentral Goda affärer här finns fler Avtalskatalogen med upphandlingsplan är en uppdatering av tidigare avtalskatalog med en ny förteckning

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE 2004 Bilaga 1:1 Leverantörer 12:1. Det är hela tiden en avvägning mellan kostnad och miljöpåverkan

ÅRSBERÄTTELSE 2004 Bilaga 1:1 Leverantörer 12:1. Det är hela tiden en avvägning mellan kostnad och miljöpåverkan Leverantörer 12:1 Leverantörer Intervju med Per Dahlgren Det är hela tiden en avvägning mellan kostnad och miljöpåverkan Det handlar om pengar men också om miljö och etik. Per Dahlgren kräver både stabil

Läs mer