RISKANALYS SOLHÖJDEN SUNDSVALL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RISKANALYS SOLHÖJDEN SUNDSVALL"

Transkript

1 RAPPORT RISKANALYS SOLHÖJDEN SUNDSVALL SLUTGILTIG HANDLING

2 Uppdrag: , Riskanalys Solhöjden Titel på rapport: Riskanalys Solhöjden Sundsvall Status: Slutgiltig handling Datum: Medverkande Beställare: Kontaktperson: Hans Berndtsson Arkitektkontor AB Pontus Engellau Konsult: Uppdragsansvarig: Handläggare: Kvalitetsgranskare: Tyréns Leif Fällman Christina Björkdahl Ulrika Lindblad Revideringar Revideringsdatum Version: Initialer: ÅR-MÅN-DAG Namn, Företag Namn, Företag Författare: Datum: ÅR-MÅN-DAG Handlingen granskad av: Datum: Tyréns AB Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel: Säte: Stockholm Org.Nr:

3 Sammanfattning Tyréns har på uppdrag av Hans Berndtsson Arkitektkontor AB upprättat en riskanalys för Kv Solhöjden 31 i Sundsvall. Syftet med analysen är att identifiera vilka olycksrisker som kan påverka den planerade bebyggelsen och hur hög risknivån är inom området. Målet är att analysen ska ge förslag på hur fortsatt riskhänsyn bör tas för det planerade området samt att avgöra om föreslagen markanvändning är lämplig. Analysen tas fram för att vara en del av beslutsunderlaget inför ändring av detaljplan för Kv Solhöjden 31. Den risk som identifierats inom området utgörs av farligt godstransporter på infartsgatan norr, nuvarande E4. De planerade bostäderna ligger på ett avstånd på cirka 42 meter, medan skyddsavstånden för transportled för farligt gods angivna i översiktsplanen anger att sammanhållen bostadsbebyggelse bör undvikas på ett avstånd av 75 meter ifrån vägkant. Riskerna med infartsgatan norr utreds därmed vidare. I beräkningarna antas att sträckningen för E4 flyttats till bron över Sundsvallsfjärden, som förnärvarande är under byggnation och att vägen istället blir en infart till Sundsvall (infartsgatan norr). Två olika alternativ har undersökts; alternativ 1 där hastigheten antas sänkas till 60 km/h och alternativ 2 där hastigheten förblir oförändrad (90 km/h) jämfört med idag. De beräknade riskerna inom cirka 20 meter från vägkant är inom en nivå då riskreducerande åtgärder ska vidtas om kostnaderna för att införa åtgärderna är i proportion med den riskreducerande effekten. För att beakta att tillräcklig hänsyn tas till att säkerställa en tolerabel risknivå avseende olycksrisker för Kv Solhöjden anser Tyréns att följande åtgärd ska vidtas och beaktas i den fortsatta planeringen: Området inom cirka 20 meter från infartsgatan norr ska inte uppmuntra till stadigvarande vistelse. Följande åtgärder bör även övervägas att införas:. Det bör säkerställas att personer som vistas inom byggnader som vetter mot infartsgatan norr kan utrymma säkert om en olycka sker på vägen. För byggnader längre bort än 50 meter från vägen bedöms utrymning på fasaden mot vägen vara acceptabel. Det beror på att byggnaden skyddas av framförvarande byggnad samt att avståndet till vägen är längre än konsekvensområdet från en pölbrand. Friskluftsintag bör inte placeras i fasad som vetter mot infartsgatan norr. 3(26)

4 Innehållsförteckning 1 Inledning Uppdragsbeskrivning Mål och syfte Bakgrund Omfattning Tillgängligt underlag Metod Riskvärdering Riskvärderingskriterier Lokala riktlinjer Förutsättningar Området Analys Inledande riskidentifiering Farligt godstransporter på E Konsekvens av olyckor med farligt gods Sannolikhet för olycka med transport av farligt gods Riskuppskattning Osäkerheter Åtgärdsförslag Resultat Referenser Bilaga 1 Beräkningar 4(26)

5 1 Inledning 1.1 Uppdragsbeskrivning Tyréns har på uppdrag av Hans Berndtsson Arkitektkontor AB upprättat en riskanalys för Kv Solhöjden 31. I uppdraget ingår att ta fram en riskanalys avseende olycksrisker inför ändring av detaljplan. Analysen inkluderar en inventering av kringliggande riskobjekt inom området, samt en uppskattning av risken avseende transporter av farligt gods förbi området. En värdering av resultatet utförs och eventuella riskreducerande åtgärder redovisas. Analysen är upprättad av Christina Björkdahl (civilingenjör i riskhantering) och kvalitetsgranskad av Ulrika Lindblad (civilingenjör i kemiteknik). 1.1 Mål och syfte Syftet med analysen är att identifiera vilka olycksrisker som kan påverka den planerade bebyggelsen och hur hög risknivån är inom området. Målet är att analysen ska ge förslag på hur fortsatt riskhänsyn bör tas för det planerade området samt att avgöra om föreslagen markanvändning är lämplig. Analysen tas fram för att vara en del av beslutsunderlaget inför ändring av detaljplan för Kv Solhöjden Bakgrund Vid utformning av en detaljplan är det viktigt att visa riskhänsyn. I Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) regleras att kommunerna i sina planer och beslut beaktar sådana risker för säkerhet som har samband med markanvändning och bebyggelseutveckling. Enligt 2 kapitlet 3 ska bebyggelse och byggnadsverk lokaliseras till mark som är lämpad för ändamålet med hänsyn till människors hälsa och säkerhet samt risken för olyckor. Vidare framgår i 6 att bebyggelse och byggnadsverk utformas och placeras på den avsedda marken på ett sätt som är lämpligt med hänsyn till skydd mot uppkomst och spridning av brand och mot trafikolyckor och andra olyckshändelser. I 4 kapitlet 12 framgår att i en detaljplan får kommunen bestämma skyddsåtgärder för att motverka bland annat olyckor. 1.3 Omfattning Analysen avser olycksrisker som kan få påverkan på de planerade bostäderna inom Kv Solhöjden. Riskanalysen besvarar följande frågeställningar: Hur påverkas planområdet av risker från farligt godstransporter då sträckningen för E4 (primär farligt godsled) förändras samt andra verksamheter i närområdet? Medger riskbilden nyetablering av bostäder? Vilka åtgärder eller begränsningar måste beaktas i genomförandet? Analysen är begränsad till farligt godstransporter inom närområdet samt eventuella andra verksamheter i närområdet som kan ha en inverkan på planområdet. Analysen omfattar inte buller, vibrationer, elektromagnetisk strålning, översvämning, ras, skred, luft- eller markföroreningar. 5(26)

6 1.4 Tillgängligt underlag Följande underlag har legat till grund för analysen: Detaljplan för ett område norr om Bjälkvägen, Solhöjden 31, bostäder, Haga, Sundsvalls kommun, Detaljplan för ett område norr om Bjälkvägen, Solhöjden 31, bostäder, Haga, Sundsvalls kommun, planbeskrivning, Riskutredning avseende farligt godsled intill nya bostadsrätter, Solhöjden, Firetech, Riskanalyser i planprocessen, Medelpads räddningstjänstförbund, Metod Översiktsplan för Sundsvalls kommun, kap 3 allmänna intressen, Sundsvalls kommun, PM Riskbedömning farligt godstransporter i Sundsvallsregionen, delutredning till översiktsplan, Analysen arbetar efter följande frågeschema Vad kan hända (riskidentifiering)? Hur ofta kan det hända (frekvensanalys)? Vilka blir konsekvenserna? Utifrån detta bedöms om riskerna medger att bebyggelse upprättas samt vilka åtgärder som behöver vidtas (Riskvärdering). Materialet som ligger till grund för analysen inhämtas från myndigheter, kommun och eventuella verksamheter inom området, samt befintlig riskutredning för planområdet som togs fram Riskvärdering Värdering av risker har sin grund i hur riskerna upplevs. Som allmänna utgångspunkter för värdering av risk är följande fyra principer vägledande: Rimlighetsprincipen: Om det med rimliga tekniska och ekonomiska medel är möjligt att reducera eller eliminera en risk skall detta göras. Proportionalitetsprincipen: En verksamhets totala risknivå bör stå i proportion till den nytta i form av exempelvis produkter och tjänster verksamheten medför. Fördelningsprincipen: Riskerna bör, i relation till den nytta verksamheten medför, vara skäligt fördelade inom samhället. Principen om undvikande av katastrofer: Om risker realiseras bör detta hellre ske i form av händelser som kan hanteras av befintliga resurser än i form av katastrofer. Risker kan kategoriskt placeras i tre fack. De kan anses vara tolerabla, tolerabla med restriktioner eller oacceptabla. Figur 1 beskriver principen för riskvärdering. (Davidsson m fl, 1997). 6(26)

7 Område med oaccptabla risker Risk tolereras ej Område där risker kan tolereras om alla rimliga åtgärder är vidtagna Risk tolereras endast om riskreduktion ej praktiskt genomförbart eller om kostnader är helt oproportionerliga Tolerabel risk om kostnader för riskreduktion överstiger nyttan Område där risker kan anses små Nödvändigt visa att risker bibehålls på denna låga nivå Figur 1 Princip för uppbyggnad av riskvärderingskriterier (Davidsson m fl, 1997) Det är nödvändigt att skilja på två grupper av personer när kriterier för risktolerans diskuteras för människors liv och hälsa. Dessa är dels personer ur allmänheten, s.k. tredje man och dels personer med anknytning till den analyserade riskkällan. Privatpersoner, människor i sina bostäder, människor på offentliga platser och exempelvis i affärer etc. är att betrakta som tredje man. Denna indelning grundar sig i fördelningsprincipen, vilken innebär att enskilda grupper inte skall vara utsatta för oproportionerligt stora risker från en verksamhet i förhållande till de fördelar som verksamheten innebär för dem. För tredje man innebär detta att risken från ett analysobjekt inte bör utgöra en betydande del av den totala risken som personer i denna grupp utsätts för eftersom tredje man har mycket liten, eller ingen nytta av att utsättas för risken. Som antytts ovan bör omfattningen av de risker som påverkar analysobjektet även vara rimlig i förhållande till andra risker som vi människor utsätter oss för i samhället. I Tabell 1 följer en sammanställning av risknivåer avseende individuell risk att relatera toleranskriterierna till. Risknivåerna gäller en svensk medelperson (Räddningsverket 2004, Räddningsverket 2004b, Arbetsmiljöverket 2007). Tabell 1 Dödsorsak Årlig genomsnittlig risk att omkomma på grund av olika orsaker i Sverige Årlig individrisk Träffas av blixten och omkomma per år (1/ per år, 0,00001 % per år) Omkomma på grund av brand per år (1/ per år, 0,0014 % per år) Omkomma i arbetsolycka per år (1/ per år, 0,0013 % per år) 5 Omkomma i trafiken 510 per år (1/ per år, 0,005 % per år) Omkomma i hem- och fritidsolycksfall per år (1/4 550 per år, 0,022 % per år) Alla dödsorsaker sammantaget för personer år gamla Alla dödsorsaker sammantaget för personer 60 år gamla 1 avser de personer som arbetar heltid per år (1/1 000 per år, 0,1 % per år) år-1 (1/100 per år, 1 % per år) 7(26)

8 2.1 Riskvärderingskriterier I Sverige finns i dagsläget inget nationellt beslut om vilka riskvärderingskriterier som ska användas. Förslag till riskvärderingskriterier har tagits fram av Det Norske Veritas DNV på uppdrag av Räddningsverket. Riskvärderingskriterierna omfattar två olika värderingsmått, dels individrisk och dels samhällsrisk. Individrisk är ett mått på risken för en person som befinner sig utomhus dygnet runt på en specifik plats, till exempel på ett visst avstånd från en transportled. Samhällsrisken är ett mått på risken för en population. Samhällsrisken inkluderar risker för alla personer som utsätts för en risk även om den bara sker vid enstaka tillfällen. För individrisk föreslås följande kriterier: Övre gräns för område där risker under vissa förutsättningar kan tolereras: 10-5 /år Övre gräns för område där risker kan anses som små: 10-7 /år För samhällsrisk föreslås följande kriterier: Övre gräns där riskerna under vissa förutsättningar anses som acceptabla: F=10-4 per år för N=1 med lutningen på F/N-kurva -1. Övre gräns där risker anses vara acceptabla: F=10-6 per år för N=1 med lutningen på F/N-kurva -1. Toleranskriterierna för samhällsrisk som DNV har föreslagit för Sverige visas i Figur 2. Figur 2 Av DNV föreslagna samhällsriskkriterier för Sverige. Området mellan den övre och undre gränsen kallas för ALARP-området. ALARP står för As Low As Reasonably Practicable och innebär att riskera kan tolereras om alla rimlig åtgärder är vidtagna. I analysen används toleranskriteriet för individrisk som DNV har föreslagit. Vidare används de skyddsavstånd som redovisas i Översiktsplanen för Sundsvalls kommun, se avsnitt (26)

9 2.2 Lokala riktlinjer I översiktplanen för Sundsvall framgår att om bebyggelse planeras på ett avstånd inom 100 meter från en transportled för farligt gods så ska särskild hänsyn tas till säkerheten. Vidare framgår följande rekommenderade skyddsavstånd: Vägar med transporter av farligt gods 25 m byggnadsfritt bör lämnas närmast transportleden. Tät kontorsbebyggelse närmare än 40 m från vägkant bör undvikas. Sammanhållen bostadsbebyggelse eller personintensiva verksamheter (centrumanvändning i form av mindre galleria eller dylikt) närmare än 75 m från vägkant bör undvikas. Vid avsteg från de rekommenderade skyddsavstånden ska en riskanalys genomföras. Avsteg ska tydligt framgå och motiveras, samt att åtgärder för att uppnå säkerhet i nivå med iakttagande av skyddsavstånd ska presenteras. De rekommenderade skyddsavstånden baseras på rapporter från Göteborgs stad och Länsstyrelsen i Stockholms riktlinjer för riskhänsyn vid ny bebyggelse (Sundsvalls kommun, 2005). 3 Förutsättningar 3.1 Området Planområdet är beläget i södra Haga, cirka 1 km nordost om Sundsvalls centrum. Planområdets markareal är cirka 1 hektar och området gränsar i väster mot Skandias kontorsbyggnad, i öster och i norr mot befintlig bostadsbebyggelse och i söder mot Bjälkvägen, se Figur 3. Skandias kontorsbyggnad Figur 3 Aktuellt planområde markerat med rött. Kartunderlag från Google Earth, (26)

10 Söder om planområdet, på ett avstånd av cirka 42 meter ligger E4 (som kommer att göras om till infartsgatan norr) som används för transport av farligt gods. Söder om E4 ligger ett industriområde (del av Norra Kajen), där planer finns på att bygga bostäder (Sundsvalls kommun, 2009). I Solhöjden planeras bostadsbebyggelse i form av 9 flerbostadshus, där fyra punkthus med tre våningar placeras söder om interngatan och fem länkade punkthus, med två våningar, placeras norr om vägen. Totalt planeras ett 80-tal lägenheter. Under interngatan planeras ett gemensamt parkeringsgarage. Området där bebyggelse planeras ligger fem meter högre än infartsgatan norr. Figur 4 Illustrationskarta med de föreslagna bostadshusen. Källa: Stadsbyggnadskontoret, planbeskrivning, En fördjupad översiktplan har tagits fram för Norra kajen-området. I denna framgår att planer finns på att göra om vägarna inom området (Sundsvalls kommun, 2009). Vid utbyggnad av området kan Kv Solhöjden komma längre ifrån eventuell väg där farligt godstransporter skulle kunna komma att gå. 4 Analys 4.1 Inledande riskidentifiering Den risk som identifierats inom området utgörs av möjliga farligt godstransporter på infartsgatan norr. De planerade bostäderna ligger på ett avstånd på cirka 42 meter från befintlig vägsträckning, medan skyddsavstånden för en transportled angivna i översiktsplanen anger att sammanhållen bostadsbebyggelse bör undvikas på ett avstånd av 75 meter ifrån vägkant. Riskerna med infartsgatan norr förbi planområdet utreds därmed vidare.. 10(26)

11 4.2 Farligt godstransporter på E4 I dagsläget går alla typer av farligt godstransporter på E4 förbi området. En utredning har tagits fram av WSP där nuvarande transporter inom Sundsvallsregionen undersökts. På E4 redovisas farligt godsflödena redovisade i Tabell 2. Tabell 2 Trafikflöden på olika avsnitt av E4 Vägavsnitt ÅDT totalt ÅDT tung trafik ÅDT farligt gods Farligt gods ton per år E4 norr E4 centrum E4 söder I rapporten redovisas även en fördelning av olika typer farligt gods som transporteras. Indelningen i olika farligt godsklasser enligt ADR-regelverket (ett europeiskt gemensamt regelverk för transport av farligt gods) redovisas i Tabell 3. Tabell 3 Fördelning av olika farligt godsklasser på E4 (WSP, 2012). ADR-klass Godsklass Andel i % 1 Explosiva ämnen 0,1 2 Gaser 24 3 Brandfarliga vätskor 30 4 Brandfarliga fasta ämnen 2,8 5 Oxiderande ämnen 3 6 Giftiga ämnen 0,1 7 Radioaktiva ämnen - 8 Frätande ämnen 20 9 Övriga 20 För närvarande pågår byggnation av en bro som kommer att sträcka sig över Sundsvallsfjärden. I en utredning som tagits fram för E4 och byggnationen av bron framgår att bron förväntas trafikeras av fordon per årsmedeldygn (varav 15 % utgör tungtrafik) medan vägen förbi aktuellt planområde (infartsgatan norr) förväntas trafikeras av fordon per årsmedeldygn (Vägverket, 2009). Prognoserna avser trafik Trafiken förbi planområdet förväntas reduceras med cirka 30 % (Vägverket, 2000) I WSPs analys framgår att cirka 0,28 % (ÅDT farligt gods/ådt total trafik) av den totala trafiken förbi centrum utgörs av farligt gods innan bron byggs. Då bron byggs förväntas all genomfartstrafik gå över bron och endast farligt gods transporter till olika mål inom området förväntas kunna gå regelbundet förbi området. Farligt gods transporter kan även komma att gå förbi området vid avstängning av bron. Hur ofta bron kan komma att stängas av saknas det information om. Enligt uppgifter från Trafikverket har Höga kusten bron (som troligen är mer väderutsatt än denna bro) stängts av två gånger sedan den öppnades 1998 (Trafikverket, 2012). De verksamheter som identifierats kunna ha transporter förbi planområdet är en bensinstation väster om området, se Figur 5 samt Tivoliverket (en transport var 14:e dag med fällningskemikalier (klass 8)). Söder och sydväst om fjärden och planområdet ligger även flera bensinstationer samt en kombiterminal som skulle kunna ha transporter förbi planområdet. 11(26)

12 Ny sträckning av E4 Kombiterminal E14 Figur 5 Identifierade riskobjekt inom närområdet. Transporterna till bensinstationerna kommer troligen från oljehamnen, se Figur 5. När de levererat till en bensinstation skulle de sedan kunna fortsätta norrut till andra stationer. Transporter till kombiterminalen utgörs till stor del av transporter till och från Akzo Nobel vid Stockviksverken som ligger söderut från kombiterminalen, vilket medför att endast ett fåtal farligt gods transporter förväntas passera planområdet. Figur 6 Trafikprognos för år Källa Vägverket, (26)

13 4.3 Konsekvens av olyckor med farligt gods Farligt gods består av flera olika ämnen vars fysikaliska och kemiska egenskaper varierar. De huvudsakliga riskkällorna vid transport av farligt gods utgörs av dem som kan leda till en eller flera av följande konsekvenser; brand, explosion och utsläpp av giftiga eller frätande kemikalier. Principiellt kan en indelning ske i massexplosiva ämnen, giftiga kondenserade gaser, brandfarliga kondenserade gaser, giftiga vätskor, brandfarliga vätskor och frätande vätskor. Massexplosiva ämnen kan detonera vid olyckor. Skadeverkan är en blandning av strålningsoch tryckskador. Tryckkondenserade gaser är lagrade under tryck i vätskeform. Vid utströmning kommer en del av vätskan att förångas och övergå i gasform. Utströmningen ger upphov till ett gasmoln som driver i väg med vinden. Vätskor som strömmar ut breder ut sig på marken och bildar vätskepölar. Beroende av vätskans flyktighet kommer avdunstningen att gå olika fort. Brand och explosion kan uppstå sekundärt efter ett utsläpp av brandfarlig gas eller vätska. Om direkt antändning sker vid utsläppskällan uppstår en jetflamma. Antänds en vätskepöl uppstår en pölbrand. Vid utströmning av brandfarlig gas används ofta termerna UVCE (Unconfined Vapour Cloud Explosion) och BLEVE (Boiling Liquid Expanding Vapor Explosion). UVCE inträffar om ett gasmoln antänds på ett längre avstånd från utsläppskällan och BLEVE är ett resultat av att en värmepåverkad kokande vätska (tryckkondenserad gas) släpps ut momentant från en bristande tank och exploderar med stor kraft. Ovanstående konsekvenser kan härledas till farligt gods i ADR-klass 1, 2, 3, 6 och 8. Klass 5 oxiderande och organiska peroxider leder i sig inte till personskador vid utsläpp inom några längre avstånd, men om de blandas med brännbara ämnen och antänds kan de resultera i en explosion. Brandfarliga fasta ämnen i ADR-klass 4, radioaktiva ämnen i ADR klass 7 och övriga ämnen i klass 9 utgör normalt ingen fara för omgivningen då konsekvenserna koncentreras till fordonets närhet. Representativa scenarier för olika typer av gods och dimensionerande avstånd för skadehändelser redovisas i Tabell 4. Det dimensionerande avståndet har valts som ett representativt scenario för varje skadehändelse, definierat som 80%-percentilen i beräkningar över variationen i utfall på grund av olika vindhastigheter, hålstorlekar etcetera. Det vill säga det avstånd som understigs i 80 % av fallen. Konsekvensberäkningarna togs fram i samband med framtagandet av Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen, RIKTSAM, för Länsstyrelsen i Skåne län med iterationer i Hela fördelningen på utfall redovisas i Figur 7. Tabell 4 Representativa scenarier för olika skadehändelser med transport av farligt gods. B=brännbart, G=giftigt. Dimensionerande avstånd avser ett avstånd som vid en given olycka understigs i 80 % av fallen. Scenario Typ av gods Skadehändelse Dimensionerande avstånd 1 Explosivämne Detonation Tryckkondenserad gas, B UVCE 20 3 Tryckkondenserad gas, B BLEVE Tryckkondenserad gas, B Jetflamma 25 5 Tryckkondenserad gas, G Giftmoln Vätska, B Pölbrand direkt 30 7 Vätska, B Pölbrand fördröjd 50 8 Vätska, B, G Pölbrand direkt 30 9 Vätska, B, G Pölbrand fördröjd Vätska, B, G Giftmoln (26)

14 Kumulativ fördelning, P(X>x) utsläpp x, Avs tånd,m Detonation UVCE BLEVE Jetflamma Giftig gas Pölbrand (direkt) Pölbrand (fördröjd) Giftig vätska (klass 3) Giftig vätska (klass 6) Frätande vätska Figur 7 Fördelning över riskavstånd för tio olika riskscenarier. Totalt iterationer ligger till grund för redovisningen. 14(26)

15 4.4 Sannolikhet för olycka med transport av farligt gods Sannolikheten för att en farligt gods olycka ska ske på infartsgatan norr beräknades enligt VTImetoden. Beräkningarna redovisas i Bilaga 1. Beräkningarna utförs för två alternativ. I alternativ 1 sänks hastighetsbegränsningen till 60 km/ medan i alternativ 2 behålls dagens hastighetsbegränsning på 90 km/h. I båda alternativen antas att bron över Sundsvallsfjärden tagits i drift och E4 flyttats. Förväntat antal olyckor med farligt gods (så kallade farligt gods-olyckor, det vill säga olyckor som leder till utsläpp av farligt gods) beräknades till 3, respektive 4, per år. Antalet förväntade olyckor används för att beräkna individrisken för det aktuella området. 4.5 Riskuppskattning En beräkning av individrisk har utförts baserat på sannolikheten för farligt godsolyckor inom området och konsekvenserna av dessa. Beräkningar har utförts för de två alternativen. Beräkningarna redovisas i Bilaga 1. Resultatet framgår i Figur 9 för alternativ 1 och Figur 9 för alternativ 2. Avstånd till fasad (42 m) Figur 8 Individrisk på olika avstånd från vägkant för alternativ 1. Avstånd till fasad (42 m) Figur 9 Individrisk på olika avstånd från vägkant för alternativ 2. 15(26)

16 På ett avstånd av 42 meter, där de närmsta bostäderna planeras, är risken att en individ ska omkomma strax under den nedre gränsen för DNV:s kriterie för båda alternativen. Detta innebär att individrisken är inom det område då risken kan anses som tolerabel utan åtgärder, men att det bör säkerställas att den förblir låg. Inom cirka 20 meter är risken inom en nivå då åtgärder bör vidtas om kostnaderna är i proportion med den riskreducerande effekten. 5 Osäkerheter Riskanalyser baseras på statistik, antaganden och modeller som innehåller osäkerheter. Osäkerheter kan påverka den beräknade risknivån både uppåt och nedåt. Det finns skäl som talar för att beräkningen av risken är att betrakta som konservativ, det vill säga är valda för att vara på den säkra sidan, vilket innebär en förskjutning mot högre risk. Den störa osäkerheten ligger troligen i antalet transporter av farligt gods som kommer att passera området då bron över Sundsvallsfjärden tas i drift. I analysen har antalet transporter förbi området uppskattats baserat på tillgänglig information. Det har antagits att bron kommer att vara avstängd en dag vartannat år. Detta bedöms som konservativ då, Högakustenbron, som bedöms vara relativt likvärdig, endast varit avstängd två gånger på 15 år sedan den öppnades 1997 enligt uppgifter från Trafikverket. I uppskattningen av antalet transporter har även tagits höjd för att transporter till och från bensinstationer kan komma att gå förbi området. För att hantera osäkerheter i uppskattningarna har antalet transporter sedan fördubblats för att inte underskatta riskerna förbi området. Antas istället att farligt gods transporter minskar i samma storleksordning som övrig trafik resulterar det i att cirka 69 farligt godstransporter per dygn förväntas gå förbi området. Detta bedöms som mycket konservativt och resultatet visas i Figur 10. Hastighetsbegränsningen antas vara 90 km/h förbi området. Avstånd till fasad (42 m) Figur 10 Individrisk på olika avstånd från infartsgatan norr då antalet transporter minskat med 30 % jämfört med dagens flöde. Trots det konservativa antagandet framgår att risken inte kommer att bli oacceptabel inom området, utan risknivån ligger fortfarande inom ALARP-området. En känslighetsanalys har även utförts där antalet dagar som bron är avstängd per år antas vara fem dagar, vilket resulterar i 1860 transporter per år. Resultatet redovisas i Figur (26)

17 Avstånd till fasad (42 m) Figur 11 Individrisknivå där risken är under den nedre gränsen för DNVs värderingskriterie. Vid fasad är risknivån på gränsen till ALARP-området, medan den från vägkant fram till fasad är inom ALARP-området. 6 Åtgärdsförslag I avsnitt 2.1 redovisas de toleranskriterier för individrisk som ligger till bedömning för värderingen av olycksriskerna. Riskerna är inom ca 20 meter från vägkant inom den nivå att riskreducerande åtgärder ska vidtas om kostnaderna för att införa åtgärderna är i proportion med den riskreducerande effekten. Den största risken utgörs av transporter av brandfarliga vätskor. Brandfarliga vätskor har vanligen konsekvensavstånd inom närområdet (25-30 meter). Avståndet beror av hur stor mängd som släpps ut vid utsläppet och även hur en eventuell pöl kommer kunna spridas i området. Då bebyggelsen ligger högre upp (5 meter) än infartsgatan norr förväntas en pöl inte att sprida sig i riktning mot bebyggelsen och då avståndet är 42 meter förväntas bebyggelsen inte att påverkas i någon större utsträckning vid en pölbrand. En annan åtgärd är att säkerställa att människor inte vistas i närheten av vägen och att bostadshusen har tillgång till utrymningsvägar som vetter bort från vägen. Detta medför att personer inte vistas inom området längre perioder och att personer inomhus kan utrymma säkert vid en extern brand. Husen ligger på ett avstånd på 42 meter respektive 55 meter. För byggnader på 55 meters avstånd bedöms utrymning på fasaden mot vägen vara acceptabel. Det beror på att byggnaden skyddas av framförvarande byggnad samt att avståndet till vägen är så stort så att strålning från en pölbrand inte är över gränsvärdet. En annan risk består av exponering av gaser. Gaserna kan antingen vara brandfarliga eller giftiga. De brandfarliga gaserna kan ge upphov till brandscenarier med relativt korta konsekvensavstånd, men även betydligt längre avstånd då det avser risken för en BLEVE (boiling liquid expanding vapour explosion) eller vid utsläpp av giftiga gaser. De kortare scenarierna förväntas inte påverkan planerad bebyggelse i någon större utsträckning. För att begränsa skadorna på grund av utsläppt gas är en möjlig åtgärd att inte placera friskluftsintag mot E4. En annan åtgärd är att installera möjlighet till nödavstängning av ventilationen. Nödavstängningen kräver att det finns en beredskap, till exempel genom en bemannad 17(26)

18 reception. Åtgärden kan vara lämplig till exempel för hotellverksamhet och handel men för en normal bostadsbebyggelse bedömer inte Tyréns att åtgärden är effektiv. Skadorna från en BLEVE beror dels av tryckpåverkan och dels av strålningspåverkan. Skador från klass 1 (explosiva ämnen och föremål) kan också resultera i tryckpåverkan. Sannolikheten för att en BLEVE ska uppstå är mycket liten. Möjliga åtgärder är att bygga med rasdämpande stomme och laminerade fönster. Nyttan av åtgärderna bör ställas i relation till kostnaderna för dem. Rasdämpande stomma kan minska skadorna vid en explosion då det inte är lika troligt att större delen av byggnaden kommer att kollapsa, men kollaps kan fortfarande ske. Byggnation med platsgjuten stomme har också normalt bättre motstånd mot explosioner än prefabricerade stommar som monteras på plats. Laminerade fönster hjälper till att undvika glassplitter som skulle kunna uppstå om glaset går sönder på grund av trycket vid en explosion. Då explosioner har så pass låg sannolikhet och riskbidraget för dessa scenarier ligger under nedre gränsen för DNVs toleranskrierier görs bedömningen att inga åtgärder för denna typ av händelse är motiverade. 18(26)

19 7 Resultat För att beakta att tillräcklig hänsyn tas till att säkerställa en tolerabel risknivå avseende olycksrisker Kv Solhöjden anser Tyréns att följande åtgärd ska vidtas och beaktas i den fortsatta planeringen: Området inom cirka 20 meter från infartsgatan norr ska inte uppmuntra till stadigvarande vistelse. Följande åtgärder bör även övervägas: Det bör säkerställas att personer som vistas inom byggnader som vetter mot infartsgatan norr kan utrymma säkert om en olycka sker på vägen. För byggnader längre bort än 50 meter från vägen bedöms utrymning på fasaden mot vägen vara acceptabel. Det beror på att byggnaden skyddas av framförvarande byggnad samt att avståndet till vägen är längre än konsekvensområdet från en pölbrand. Friskluftsintag bör inte placeras i fasad som vetter mot infartsgatan norr. 19(26)

20 8 Referenser Brandskyddslaget, Riskanalys Norra kajen, Sundsvall avseende transporter med farligt gods på E4, fördjupad översiktsplan, Myndigheten för samhällskydd och beredskap, Hantering av brandfarliga gaser och vätskor på bensinstationer, 2008 Sundsvalls kommun, Norra Kajen, fördjupad översiktplan Sundsvall, Antagandehandling 26 oktober 2009, Svensk författningssamling, Plan- och bygglagen, SFS 2010:900, Trafikverket, muntlig information via kundtjänst, Vägverket Region Mitt, Vägutredning E4 Myre-Skönsberg, Vägverket, Övergripande beskrivning av vägkorridor för alternativ B samt bro över Sundsvallsfjärden, januari (26)

21 Bilaga 1 Beräkningar Beräkning av sannolikhet för olycka med farligt gods på infartsgatan norr, alternativ 1, 60 km/h, bron avstängd 1 dag vartannat år Sannolikheten för olycka beror bl.a. av trafikmängden på aktuellt vägavsnitt och antalet transporter av farligt gods. För att uppskatta antalet transporter förbi området antas att vägen stängs av 1 dag vartannat år, samt att det främst är transporter till målobjekt inom området som kan komma att gå förbi planområdet. Är vägen avstängd en dag vartannat år resulterar det i snitt cirka 49 transporter per år. Det finns sju bensinstationer inom närområdet, fyra av dessa (en bensinstation direkt väster om området samt de tre som ligger längs med befintlig E4 ) bedöms kunna ha transporter som går via planområdet. En genomsnittlig bensinstation har cirka 90 transporter om året. Antas att alla transporter går förbi planområdet resulterar det i cirka 416 transporter. Sedan har Tivoliverket cirka 26 farligt gods transporter om året. Detta resulterar i 491 transporter. För att ta höjd för osäkerheter och att det även kan finnas andra transporter som går förbi området görs en fördubbling av det förväntade antalet transporter vilket resulterar i cirka 982 farligt gods transporter per år. Förväntat antal farligt gods olyckor på väg beräknas enligt VTI-metoden med antaganden och indata redovisade i Tabell 7 (Räddningsverket, 1996). Då modellen endast behandlar olyckor på vägar med hastighetsbegränsningen 50 km/h och 70 km/h görs en extrapolering för att uppskatta förväntat antal olyckor på en 60 km/h väg. Det antas att förhållandet är linjärt för det undersökta hastighetsintervallet. Antalet förväntade olyckor blir då 5, per år och index för farligt gods olycka 0,07, vilket resulterar i 3, förväntade olyckor med farligt gods som leder till utsläpp per år på aktuellt vägavsnitt. Tabell 5 Indata för beräkning av förväntat antal farligt gods olyckor per år för infartsgatan norr, hastigheten 70 km/h, hämtad från Räddningsverket Infartsgatan norr Vägtyp Gata/väg, 70 km/h Vägsträcka 300 meter ÅDT fordon/dygn Andel transporter skyltade med farligt gods 0,01 % Olyckskvoten (antal olyckor per miljon 0,65 fordonskm) Andel singelolyckor 0,25 Index för farligt gods-olycka 0,11 Förväntade antalet olyckor 6, per år med farligt gods Förväntade antalet olyckor 2, per år med farligt gods som leder till utsläpp 21(26)

22 Tabell 6 Indata för beräkning av förväntat antal farligt gods olyckor per år för infartsgatan norr, hastigheten 50 km/h, hämtad från Räddningsverket Infartsgatan norr Vägtyp Gata/Väg, 50 km/h Vägsträcka 300 meter ÅDT fordon/dygn Andel transporter skyltade med farligt gods 0,01 % Olyckskvoten (antal olyckor per miljon 1,2 fordonskm) Andel singelolyckor 0,15 Index för farligt gods-olycka 0,03 Förväntade antalet olyckor 3, per år med farligt gods Förväntade antalet olyckor 3, per år med farligt gods som leder till utsläpp Beräkning av sannolikhet för olycka med farligt gods på infartsgatan norr, alternativ 2, 90 km/h, bron avstängd vartannat år. Samma antal transporter antas i alternativ 2 som i 1. Skillnaden ligger i att vägen istället har en hastighetsbegränsning på 90 km/h. Farligt gods olyckor på väg beräknas enligt VTI-metoden med antaganden och indata redovisade i Tabell 7 (Räddningsverket, 1996). Tabell 7 Indata för beräkning av förväntat antal farligt gods olyckor per år då infartsgatan norr förbi området förblir oförändrad. Data hämtad från Räddningsverket Infartsgatan norr Vägtyp Motorväg, 90 km/h Vägsträcka 300 meter ÅDT fordon/dygn Andel transporter skyltade med farligt gods 0,01 % Olyckskvoten (antal olyckor per miljon 0,32 fordonskm) Andel singelolyckor 0,5 Index för farligt gods-olycka 0,34 Förväntade antalet olyckor 1, per år med farligt gods Förväntade antalet olyckor 4, per år med farligt gods som leder till utsläpp 22(26)

23 Känslighetsanalys En känslighetsanalys har beräknats för att undersöka skillnaderna om antalet farligt gods reduceras med endast 30 % jämfört med dagens flöde. Förväntat antal farligt gods olyckor på väg beräknas enligt VTI-metoden med antaganden och indata redovisade i Tabell 8 (Räddningsverket, 1996). Tabell 8 Indata för beräkning av förväntat antal farligt gods olyckor per år då infartsgatan norr förbi området förblir oförändrad samt dagens flöde minskar med 30 %. Data hämtad från Räddningsverket Infartsgatan norr Vägtyp Motorväg, 90 km/h Vägsträcka 300 meter ÅDT fordon/dygn Andel transporter skyltade med farligt gods 0,26 % Olyckskvoten (antal olyckor per miljon 0,32 fordonskm) Andel singelolyckor 0,5 Index för farligt gods-olycka 0,34 Förväntade antalet olyckor 3, per år med farligt gods Förväntade antalet olyckor 1, per år med farligt gods som leder till utsläpp En beräkning har även utförts då antalet dagar som bron antas vara avstängd uppgår till fem dagar per år, istället för en dag vartannat år. Är bron avstängd fem dagar resulterar det i cirka 490 transporter per år. Det finns sju bensinstationer inom närområdet, fyra av dessa bedöms kunna ha transporter som går via planområdet. En genomsnittlig bensinstation har cirka 90 transporter om året. Antas att alla transporter går förbi planområdet resulterar det i cirka 416 transporter. Sedan har Tivoliverket cirka 26 farligt gods transporter om året. Detta resulterar i 932 transporter. För att ta höjd för osäkerheter och att det även kan finnas andra transporter som går förbi området görs en fördubbling av det förväntade antalet transporter vilket resulterar i cirka 1860 farligt gods transporter per år Förväntat antal farligt gods olyckor på väg beräknas enligt VTI-metoden med antaganden och indata redovisade i (Räddningsverket, 1996). 23(26)

24 Tabell 9 Indata för beräkning av förväntat antal farligt gods olyckor per år vid ökat farligt godsflöde. Data hämtad från Räddningsverket Infartsgatan norr Vägtyp Gata/väg, 50 km/h Vägsträcka 300 meter ÅDT fordon/dygn Andel transporter skyltade med farligt gods 0,02 % Olyckskvoten (antal olyckor per miljon 1,2 fordonskm) Andel singelolyckor 0,15 Index för farligt gods-olycka 0,03 Förväntade antalet olyckor 1, per år med farligt gods Förväntade antalet olyckor 3, per år med farligt gods som leder till utsläpp Tabell 10 Indata för beräkning av förväntat antal farligt gods olyckor per år för ökat farligt gods flöde. Data hämtad från Räddningsverket Infartsgatan norr Vägtyp Gata/väg, 70 km/h Vägsträcka 300 meter ÅDT fordon/dygn Andel transporter skyltade med farligt gods 0,02 % Olyckskvoten (antal olyckor per miljon 0,65 fordonskm) Andel singelolyckor 0,25 Index för farligt gods-olycka 0,11 Förväntade antalet olyckor 6, per år med farligt gods Förväntade antalet olyckor 7, per år med farligt gods som leder till utsläpp Då modellen endast behandlar olyckor på vägar med hastighetsbegränsningen 50 km/h och 70 km/h görs en extrapolering för att uppskatta förväntat antal olyckor på en 60 km/h väg. Det antas att förhållandet är linjärt för det undersökta hastighetsintervallet. Antalet förväntade olyckor blir då 9, per år och index för farligt gods olycka 0,07, vilket resulterar i 6, förväntade olyckor med farligt gods som leder till utsläpp per år på aktuellt vägavsnitt. 24(26)

25 Konsekvensberäkningar Beräkningar och antaganden är i huvudsak de som redovisas i Øresund Safety Advisers rapport Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen (avseende transport av farligt gods på väg och järnväg), Bilaga A, Riskanalys, 2004 som togs fram på uppdrag av Länsstyrelsen i Skåne. Följande justeringar av antaganden har utförts: Justering av sannolikheten för farligt gods olycka Då frekvensen för en farligt gods-olycka beror på hur stort konsekvensområdet för de enskilda klasserna blir, justeras frekvensen. Frekvensen för en olycka beräknas för en sträcka på 300 m. Denna justeras sedan för respektive klass baserat på konsekvensavståndet som anges i Tabell 11. Frekvensen minskas eller ökas baserat på följande formel: Tabell 11 Dimensionerande avstånd för olika scenarier Scenario Typ av gods Skadehändelse Dimensionerande avstånd från vägkant 1 Explosivämne Detonation Tryckkondenserad gas, B UVCE 20 3 Tryckkondenserad gas, B BLEVE Tryckkondenserad gas, B Jetflamma 20 5 Tryckkondenserad gas, G Giftmoln Vätska, B Pölbrand direkt 15 7 Vätska, B Pölbrand fördröjd 40 8 Vätska, B, G Pölbrand direkt 15 9 Vätska, B, G Pölbrand fördröjd Vätska, B, G Giftmoln Vätska, Frätande Frätskada 10 Då området ligger högre upp än vägen antas att en pöl inte kommer att sprida sig i riktning mot planområdet. Justering av konsekvenser för det farliga godset vid olycka Då det gäller klass 5, oxiderande ämnen krävs det att ett utsläpp blandas med bränsle för att en explosion ska kunna uppstå. För att beakta att klass 5 ändå kan leda till en explosion antas att 10 % av den transporterade mängden medför samma konsekvenser som klass 1.1 massexplosiv vara. 25(26)

26 Referens Räddningsverket, Farligt gods riskbedömning vid transport, Handbok för riskbedömning av transporter med farligt gods på väg eller järnväg, Trafikverket, Information om vägar via karta, information uppdaterad , information erhållen (26)

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN RAPPORT RISKHÄNSYN I DETALJPLAN KV HAKEN OCH HÖRNET SOLLENTUNA KOMMUN 2013-03-20 Uppdrag: 242366, Titel på rapport: Riskhänsyn i detaljplan. Kv Haken och Hörnet, Helenelund Status: Slutgiltig handling

Läs mer

MAGASINET 1, HÄSSLEHOLM

MAGASINET 1, HÄSSLEHOLM RISKUTREDNING MAGASINET 1, HÄSSLEHOLM PRELIMINÄRHANDLING 2015-09-25 Uppdrag 258868, Dp Hässleholm Brinova Titel på rapport: Riskutredning Magasinet 1, Hässleholm Status: Preliminärhandling Datum: 2015-09-25

Läs mer

RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64

RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64 RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64 RISKUTREDNING UPPDRAGSNUMMER: 285746 2018-08-21 UPPDRAG 285746, Riskutredning detaljplan Björkfors, Hemavan Titel på rapport: Riskutredning Farligt Gods Björkfors

Läs mer

KV. GASVERKET 1, KRISTIANSTAD KOMMUN

KV. GASVERKET 1, KRISTIANSTAD KOMMUN Riskutredning avseende transport av farligt gods KV. GASVERKET 1, KRISTIANSTAD KOMMUN PROJEKTNUMMER: 262684 2015-06-26 Uppdrag: 262684, Riskhänsyn detaljplan Gasverket 1, Kristianstad Titel på rapport:

Läs mer

PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18

PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18 PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18 Uppdrag: 230078, Västra Svarte, Ystad Titel på rapport: PM Riskanalys - Västra Svarte, Ystad Status: PM Datum: 2012-09-18 Medverkande Beställare: Kontaktperson:

Läs mer

Kv. Sjukhuset 9 & 10, Mörbylund RISKHÄNSYN AVSEENDE TRANSPORT AV FARLIGT GODS PÅ E18

Kv. Sjukhuset 9 & 10, Mörbylund RISKHÄNSYN AVSEENDE TRANSPORT AV FARLIGT GODS PÅ E18 Kv. Sjukhuset 9 & 10, Mörbylund RISKHÄNSYN AVSEENDE TRANSPORT AV FARLIGT GODS PÅ E18 GRANSKNINGSHANDLING 2014-03-28 Uppdrag: 245430, Mörbylund Riskbedömning DP Titel på rapport: Riskhänsyn avseende transport

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN ARNINGE HANDELSOMRÅDE

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN ARNINGE HANDELSOMRÅDE RAPPORT RISKHÄNSYN I DETALJPLAN ARNINGE HANDELSOMRÅDE 2012-08-13 Uppdrag: 241596, Riskanalys för Arninge handelsområde, Täby kommun Titel på rapport: Riskhänsyn Arninge handelsområde Status: Slutgiltig

Läs mer

Riskutredning farligt gods RISKHÄNSYN, KVARNBÄCK SAMT MAGLEHILL, HÖÖRS KOMMUN

Riskutredning farligt gods RISKHÄNSYN, KVARNBÄCK SAMT MAGLEHILL, HÖÖRS KOMMUN Riskutredning farligt gods RISKHÄNSYN, KVARNBÄCK SAMT MAGLEHILL, HÖÖRS KOMMUN RAPPORT 2019-01-10 UPPDRAG 286665, Höör Maglehill mfl Trafk- och bullerutredning Titel på rapport: Status: Riskutredning farligt

Läs mer

RISKUTREDNING DP DEL AV VELLINGE 68:14 M FL, VELLINGE

RISKUTREDNING DP DEL AV VELLINGE 68:14 M FL, VELLINGE RAPPORT RISKUTREDNING DP DEL AV VELLINGE 68:14 M FL, VELLINGE GRANSKNINGSKOPIA 2019-04-25 UPPDRAG 281903, Vellinge dp Agneshill och koppling väg 100 Titel på rapport: Riskutredning DP del av Vellinge 68:14

Läs mer

PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT

PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT 2018-04-06 UPPDRAG 281561, Miljökonsekvensbeskrivning för planprogram Hamnstaden Ystad Titel på rapport: PM Risk, del 1 Ystad Hamnstaden Status: Förhandskopia

Läs mer

RISKUTREDNING REVISORN 8, KRISTIANSTAD

RISKUTREDNING REVISORN 8, KRISTIANSTAD RAPPORT RISKUTREDNING REVISORN 8, KRISTIANSTAD GRANSKNINGSKOPIA 2019-04-25 UPPDRAG 287590, Revisorn 8 Titel på rapport: Riskutredning Revisorn 8, Kristianstad Status: Datum: 2019-04-25 MEDVERKANDE Beställare:

Läs mer

RISKUTREDNING FARLIGT GODS HÖRBY 1:57 OCH 1:68, SÖLVESBORG

RISKUTREDNING FARLIGT GODS HÖRBY 1:57 OCH 1:68, SÖLVESBORG RAPPORT RISKUTREDNING FARLIGT GODS HÖRBY 1:57 OCH 1:68, SÖLVESBORG GRANSKNINGSKOPIA 2019-02-20 UPPDRAG 289397, Detaljplan för Hörby 1:57 och 1:68 Titel på rapport: Riskutredning farligt gods Hörby 1:57

Läs mer

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar)

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar) 1 RISKANALYS INFÖR DETALJPLAN KRISTINEBERSOMRÅDET, VALLENTUNA KOMMUN RISKANALYS MED AVSEENDE PÅ HANTERING OCH TRANSPORT AV FARLIGA ÄMNEN KRING DETALJPLANEOMRÅDET BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN RISKHÄNSYN I DETALJPLAN Kv Betongblandaren Kv Betongblandaren, utformning av planerad bebyggelse. Illustration Brunnberg&Forshed 120223 Uppdragsgivare: Brunnberg & Forshed Kontaktperson: Sören Eriksson

Läs mer

Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen)

Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen) Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen) bilaga till Detaljplan för KLIPPAN 3:8, del av INDUSTRIOMRÅDE I KLIPPAN, vid

Läs mer

Riskanalys med avseende på transporter av farligt gods för Kv. Rebbelberga 14:3, Ängelholm Rapport,

Riskanalys med avseende på transporter av farligt gods för Kv. Rebbelberga 14:3, Ängelholm Rapport, 1(24) Riskanalys med avseende på transporter av farligt gods för Kv. Rebbelberga 14:3, Ängelholm Rapport, 2012-05-21, Reviderad 2012-05-24 Uppdragsnummer: 242615 Uppdragsansvarig: Cecilia Sandström Handläggare

Läs mer

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS PÅ VÄG, KV VIPAN 2, SIMRISHAMN

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS PÅ VÄG, KV VIPAN 2, SIMRISHAMN Rapport RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS PÅ VÄG, KV VIPAN 2, SIMRISHAMN RAPPORT 2018-10-21 UPPDRAG 288249, Riskutredning farligt gods, Simrishamn Titel på rapport: Riskutredning farligt gods väg, Kv

Läs mer

PM Risker med transport av farligt gods Kongahälla Östra, Kungälvs kommun

PM Risker med transport av farligt gods Kongahälla Östra, Kungälvs kommun PM Risker med transport av farligt gods Beställare: Kungälvs kommun 442 81 Kungälv Beställarens representant: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Gunnar Håkansson

Läs mer

RISKHÄNSYN I PLANERING

RISKHÄNSYN I PLANERING HAMMARSHUS, KRISTIANSTADS KOMMUN RISKHÄNSYN I PLANERING Detaljplan för Hammar 9:151, del av, m fl, inom Hammarområdet i Kristianstad RAPPORT Uppdragsgivare: Kristianstads Kommun Kontaktperson: Marie Nilsson

Läs mer

PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5

PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5 s.1 PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5 1 Inledning Denna PM upprättas på uppdrag av Fastighets AB Nävekvarn i samband med planarbete för detaljplan Nävekvarn 3:5 i Nyköpings kommun. Planförslaget

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN PRÄSTVIKEN-ERIKSBERG BOTKYRKA

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN PRÄSTVIKEN-ERIKSBERG BOTKYRKA PM RISKHÄNSYN I DETALJPLAN PRÄSTVIKEN-ERIKSBERG BOTKYRKA BILAGA TILL DETALJPLAN FÖR PRÄSTVIKEN 2014-11-17 Uppdrag: 251223, Stöd i framtagande av detaljplan Eriksberg, Botkyrka Titel på rapport: PM Riskhänsyn

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- SOLHAGAPARKEN

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- SOLHAGAPARKEN RAPPORT RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- SOLHAGAPARKEN 2015-03-09 Uppdrag: 259661, Riskhänsyn i detaljplan Titel på rapport: Riskhänsyn i detaljplan Solhagaparken Status: Datum: 2015-03-09 Medverkande Beställare:

Läs mer

Hur arbetar konsulten?

Hur arbetar konsulten? Hur arbetar konsulten? En konsults erfarenheter från arbete med riskhantering ur ett samhällsplaneringsperspektiv Fredrik Nystedt Upplägg Varför visa riskhänsyn? Viktiga begrepp Konsultens roll Metoder

Läs mer

Kvantitativ riskbedömning för detaljplan. Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg Slutgiltig handling

Kvantitativ riskbedömning för detaljplan. Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg Slutgiltig handling Kvantitativ riskbedömning för detaljplan Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg 2012-08-13 1 (13) Dokumentinformation Process: Skede Uppdragsgivare: Fysisk planering

Läs mer

PM Riskanalys för kv Åran och Nätet

PM Riskanalys för kv Åran och Nätet PM Riskanalys för kv Åran och Nätet Haparanda kommun 2007-03-12 WSP Brand- och Riskteknik PM KOMPLETTERING AV RISKANALYS KV PATAN MED AVSEENDE PÅ BEBYGGELSE I KV ÅRAN OCH NÄTET Bakgrund Haparanda kommun

Läs mer

Riskanalys, godsmagasin samt lokstallar, Älmhult Rapport

Riskanalys, godsmagasin samt lokstallar, Älmhult Rapport 1(22) Riskanalys, godsmagasin samt lokstallar, Älmhult Rapport 2014-06-18 Uppdragsnummer: 255413 Uppdragsansvarig: Cecilia Sandström Handläggare Kvalitetsgranskning Cecilia Sandström Emma Bengtsson 2(22)

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN HANDELSPLATS BRUNNA

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN HANDELSPLATS BRUNNA RAPPORT RISKHÄNSYN I DETALJPLAN HANDELSPLATS BRUNNA 2013-05-06 Uppdrag: 244238, Riskhänsyn DP Handelsplats Brunna Titel på rapport: Riskhänsyn i detaljplan Handelsplats Brunna Status: Slutrapport Datum:

Läs mer

RISKUTREDNING FARLIGT GODS FINJA SKOLA

RISKUTREDNING FARLIGT GODS FINJA SKOLA RAPPORT RISKUTREDNING FARLIGT GODS FINJA SKOLA 2018-05-28 UPPDRAG 286641, Riskhänsyn, DP, Del av Finja 7:21 och 6:13, Hässleholm Titel på rapport: Riskutredning farligt gods Finja Status: Slutrapport (Version

Läs mer

PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS

PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg Sverige TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se PM RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER

Läs mer

Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods. Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m.

Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods. Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m. 1 (10) Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m. Kristineberg, Stockholm BILAGA C RISKBERÄKNINGAR 2 (10) C.1 BERÄKNING

Läs mer

Förbigångsspår Stenkullen

Förbigångsspår Stenkullen JÄRNVÄGSPLAN Västra stambanan, Göteborg - Skövde Punktinsatser för effektivare tågtrafik Förbigångsspår Stenkullen Lerums kommun, Västra Götalands län Risk och säkerhet 2012-07-13 Objekt:TRV 2012/1996,

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN - ALBY TORGHUS, BOTKYRKA

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN - ALBY TORGHUS, BOTKYRKA PM RISKHÄNSYN I DETALJPLAN - ALBY TORGHUS, BOTKYRKA 2016-12-22 UPPDRAG 269343, Nybyggnation Alby Centrum Titel på rapport: PM Riskhänsyn i detaljplan Alby Torghus, Botkyrka Status: Slutlig version Datum:

Läs mer

PM risk "Dallashuset"

PM risk Dallashuset Uppdragsnamn Kv Lagern, Dallashuset Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Fabege 109963 2017-02-01 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 2017-02-01 LSS/EMM 2017-02-01 PM risk "Dallashuset"

Läs mer

Bilaga riskanalys. Läggs in här. Riskanalys avseende farligt gods för planområde Focken, Umeå Rapport 2013-09-26

Bilaga riskanalys. Läggs in här. Riskanalys avseende farligt gods för planområde Focken, Umeå Rapport 2013-09-26 Detaljplan för Focken 5 inom Haga, Umeå kommun 20013-10-11 Bilaga riskanalys Läggs in här Riskanalys avseende farligt gods för planområde Focken, Umeå Rapport 2013-09-26 Uppdragsnummer: 249616 Uppdragsansvarig:

Läs mer

Riskutredning Ekhagen

Riskutredning Ekhagen Jönköpings Kommun Slutgiltig Malmö 2017-09-28 Datum 2017-09-28 Uppdragsnummer 1320030058 Version Slutgiltig Joakim Martikainen Björn Andersson Joakim Martikainen Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

BILAGA B1 -SANNOLIKHETSBERÄKNINGAR

BILAGA B1 -SANNOLIKHETSBERÄKNINGAR UPPDRAGSNUMMER 1321526000 RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLANER FÖR INDUSTRI I HOVA, GULLSPÅNGS KOMMUN Sweco Environment AB Mikaela Ljungqvist Martin Bjarke Granskad av Johan Nimmermark Sweco Innehållsförteckning

Läs mer

Riskutredning för planområde

Riskutredning för planområde Briab Brand & Riskingenjörerna AB Magnus Ladulåsgatan 65 118 27 Stockholm Org nr 556630-7657 0 av 13 Kungsängens Kyrkby 2:164, Upplands-Bro Briab Brand & Riskingenjörerna AB Magnus Ladulåsgatan 65 118

Läs mer

GROVANALYS FARLIGT GODS HUSBY REKARNE 3:13

GROVANALYS FARLIGT GODS HUSBY REKARNE 3:13 RAPPORT GROVANALYS FARLIGT GODS HUSBY REKARNE 3:13 RISKANALYS 2017-12-15 UPPDRAG 282654, Riskanalys detaljplan Skogstorp Titel på rapport: Grovanalys Farligt Gods Husby - Rekarne 3:13 Datum: 2017-12-15

Läs mer

RISKUTREDNING PARKERINGSHUS UMEÅ C

RISKUTREDNING PARKERINGSHUS UMEÅ C RAPPORT RISKUTREDNING PARKERINGSHUS UMEÅ C RAPPORT Innehållsförteckning 1 Inledning... 4 1.1 Mål och Syfte... 4 1.2 Omfattning och Avgränsning... 4 1.3 Metod... 4 1.4 Underlag... 4 1.5 Principer för riskvärdering...

Läs mer

GROVANALYS FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:342, 1:1018 M.FL.

GROVANALYS FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:342, 1:1018 M.FL. RAPPORT GROVANALYS FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:342, 1:1018 M.FL. RISKANALYS UPPDRAGSNUMMER: 280842 2018-01-26 UPPDRAG 280842, Riskanalys detaljplan Björkfors, Hemavan Titel på rapport: Grovanalys Farligt

Läs mer

RISKANALYS- BJÖRKLIDEN

RISKANALYS- BJÖRKLIDEN RISKANALYS- BJÖRKLIDEN RAPPORT-VERSION B 2012-11-15 Uppdrag: 245404, Riskanalys transport farligt gods, Riksgränsen Titel på rapport: Status: Riskanalys- Björkliden 1:22 m.fl, Jukkasjärvi Kronoöverloppsmark

Läs mer

RISKUTREDNING PARKERINGSHUS UMEÅ C

RISKUTREDNING PARKERINGSHUS UMEÅ C RAPPORT RISKUTREDNING PARKERINGSHUS UMEÅ C RAPPORT Uppdrag 267292, Riskanalys farligt gods på järnväg för detaljplan med P-hus, Umeå Titel på rapport: Riskutredning Parkeringshus Umeå C Status: Datum:

Läs mer

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE UPPDRAGSNUMMER: 3840149000 RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE 1:17 SWECO ENVIRONMENT AB Handläggare: Martin Bjarke Linda Hallberg Uppdragsledare: Erik Mejer Sweco Innehållsförteckning

Läs mer

ÖVERSIKTLIG RISKBESKRIVNING

ÖVERSIKTLIG RISKBESKRIVNING Projekt Projektnummer Kv Vitsippan 104694 Handläggare Datum Rosie Kvål 2011-05-20 Internkontroll Datum Erik Midholm 2011-05-18 ÖVERSIKTLIG RISKBESKRIVNING Inledning Inom kv Vitsippan i Borås kommun planeras

Läs mer

Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr

Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Karlstad Kommun Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Slutrapport Malmö 2018-06-14 Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Datum 2018-06-14 Uppdragsnummer 1320035129 Utgåva/Status Slutrapport Olle

Läs mer

Riskbedömning transporter farligt gods

Riskbedömning transporter farligt gods PM Riskbedömning transporter farligt gods Detaljplan för Moviken 3:1 m.fl., Mariestads kommun Sektor samhällsbyggnad Planenheten 2018-11-06 Datum: 2018-11-06 Dnr: KS 2017/00375 Sida: 2 (10) Bakgrund Kommunstyrelsens

Läs mer

Riskutredning farligt gods ÅKAREN 2 NYKÖPING SLUTRAPPORT

Riskutredning farligt gods ÅKAREN 2 NYKÖPING SLUTRAPPORT Riskutredning farligt gods ÅKAREN 2 NYKÖPING SLUTRAPPORT 2018-05-31 UPPDRAG 286669, Riskutredning farligt gods Åkaren 2, Nyköping Titel på rapport: Riskutredning farligt gods Åkaren 2, Nyköping Status:

Läs mer

RAPPORT RISKHÄNSYN VÄSTRA ROSLAGS NÄSBY

RAPPORT RISKHÄNSYN VÄSTRA ROSLAGS NÄSBY RAPPORT RISKHÄNSYN VÄSTRA ROSLAGS NÄSBY SLUTGILTIG HANDLING 10 DECEMBER 2012 Uppdrag: 232478, Riskhänsyn Roslags Näsby Titel på rapport: Riskhänsyn - Västra Roslags Näsby Status: Slutgiltig handling Datum:

Läs mer

RISKBEDÖMNING STORA BRÅTA, LERUM

RISKBEDÖMNING STORA BRÅTA, LERUM repo001.docx 2012-03-2914 UPPDRAGSNUMMER 1340010000 EN KVALITATIV RISKBEDÖMNING MED AVSEEENDE PÅ TRANSPORTER AV FARLIGT GODS INFÖR PLANERAD ETABLERING AV BOSTÄDER I STORA BRÅTA, LERUMS KOMMUN Sweco Environment

Läs mer

RISKHÄNSYN VID FYSISK PLANERING

RISKHÄNSYN VID FYSISK PLANERING 2015-04-23 RISKHÄNSYN VID FYSISK PLANERING DEL AV LASYREN 1, SÖDERTÄLJE VERSION 2 Briab Brand & Riskingenjörerna AB Stockholm: Magnus Ladulåsgatan 65. 118 27 Stockholm. Telefon: 08-410 102 50 Uppsala:

Läs mer

Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2

Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2 Datum 2014-03-25 Internt granskad av: Stefan Nilsson David Winberg Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2 1. Bakgrund En ny detaljplan håller på att arbetas fram för området Barkabystaden 2 i Järfälla kommun.

Läs mer

Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av

Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av UTLÅTANDE 2012-11-21 barbro.malmlof@jarfalla.se Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av Viksjö 3:11 m fl, Järfälla kommun Bakgrund

Läs mer

Riskbedömning transporter farligt gods

Riskbedömning transporter farligt gods PM Riskbedömning transporter farligt gods Detaljplan för Moviken 3:1 m.fl., Mariestads kommun Sektor samhällsbyggnad Planenheten reviderad 2019-05-07 Datum: 2019-05-07 Dnr: KS 2017/00375 Sida: 2 (10) Bakgrund

Läs mer

Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra)

Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra) 1 (9) PM Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra) 2016-05-13 Kund Arkitektgruppen GKAK AB Dalsgatan 14, Norrköping Kontaktperson: Lena Josefsson Konsult WSP Brand & Risk

Läs mer

RISKUTREDNING FÖR DEL AV KV. FÄRGAREN

RISKUTREDNING FÖR DEL AV KV. FÄRGAREN RAPPORT RISKUTREDNING FÖR DEL AV KV. FÄRGAREN SLUTRAPPORT 2017-06-07 UPPDRAG 278217, Riskutredning farligt gods, del av kv. Färgaren, Eslöv Titel på rapport: Riskutredning för del av kv. Färgaren Status:

Läs mer

TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS. Komplettering Hus B

TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS. Komplettering Hus B TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS Komplettering Hus B 2011-02-09 Peter Nilsson peter.nilsson@briab.se 08-410 102 59 Briab - Brand & Riskingenjörerna AB Rosenlundsgatan

Läs mer

för skolverksamhet. Mellan Glömstavägen och planområdet finns en höjdrygg som är cirka 25 meter hög.

för skolverksamhet. Mellan Glömstavägen och planområdet finns en höjdrygg som är cirka 25 meter hög. KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING DATUM REFERENS 24 augusti 20155 SBU 2015-001492 SIDA 1 (8) HANDLÄGGARE Susanna Udd 08 535 364 28 susanna.udd@huddinge.se RISKHÄNSYN VID FYSISK PLANERING Rosenhill 1:12 m fl.,

Läs mer

PM Farligt gods. Skövde Slakteri. Tillbyggnad vid farligt godsled. Aspelundsvägen Skövde kommun 2015-01-21

PM Farligt gods. Skövde Slakteri. Tillbyggnad vid farligt godsled. Aspelundsvägen Skövde kommun 2015-01-21 Skövde Slakteri Tillbyggnad vid farligt godsled Aspelundsvägen Skövde kommun PM Farligt gods 2015-01-21 FAST Engineering AB Civilingenjör 2 Dokumentinformation Uppdragsnummer (internt): 2015-044 Dokumenttitel:

Läs mer

Storumans kommun. Riskbedömning för detaljplan kv Rönnen med avseende på farligt godstransporter på E12/E45, Storuman

Storumans kommun. Riskbedömning för detaljplan kv Rönnen med avseende på farligt godstransporter på E12/E45, Storuman Storumans kommun Riskbedömning för detaljplan kv Rönnen med avseende på farligt godstransporter på E12/E45, Storuman 2016-10-24 Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Omfattning och avgränsning...

Läs mer

Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade med bensinstation och transporter av farligt gods

Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade med bensinstation och transporter av farligt gods Projekt Projektnr Freden Större 11, Sundbyberg 105521 Handläggare Datum Lisa Åkesson 2014-06-04 Internkontroll Datum Rosie Kvål 2014-06-04 Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN KV FYRKLÖVERN UPPLANDS VÄSBY

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN KV FYRKLÖVERN UPPLANDS VÄSBY RAPPORT RISKHÄNSYN I DETALJPLAN KV FYRKLÖVERN UPPLANDS VÄSBY 2014-11-28 Uppdrag: 252992, Riskhänsyn i detaljplan, Kv Fyrklövern Titel på rapport: Riskhänsyn i detaljplan-kv Fyrklövern Upplands Väsby Status:

Läs mer

RISKUTREDNING VERKSAMHETER INOM KV. GARVAREN, SIMRISHAMN

RISKUTREDNING VERKSAMHETER INOM KV. GARVAREN, SIMRISHAMN RAPPORT RISKUTREDNING VERKSAMHETER INOM KV. GARVAREN, SIMRISHAMN 2015-11-19 Uppdrag 259586, Riskbedömning olycksrisk, kv Garvaren, Simrishamn Titel på rapport: Riskutredning verksamheter inom kv. Garvaren,

Läs mer

RISKHÄNSYN FARLIGT GODS

RISKHÄNSYN FARLIGT GODS HERRESTADS-TORP 1:41, 1:45 MFL, TORP UDDEVALLA, UDDEVALLA KOMMUN RISKHÄNSYN FARLIGT GODS FRHANDSKOPIA Uppdragsgivare: Max Hamburgerrestauranger AB Kontaktperson: Christian Mannerstråle Uppdragsnummer:

Läs mer

TIERP 4:140 RISK- OCH BULLERUTREDNING

TIERP 4:140 RISK- OCH BULLERUTREDNING TIERP 4:140 RISK- OCH BULLERUTREDNING RAPPORT 2014-05-05 Uppdrag: 253623 Titel på rapport: Del av Tierp, Risk- och bullerutredning Status: Rapport Datum: 2014-05-05 Medverkande Beställare: Konsult: Uppdragsansvarig:

Läs mer

Dok.nr /10/01/pm_001 Utfärdare: Helena Norin

Dok.nr /10/01/pm_001 Utfärdare: Helena Norin Påverkan på risknivån på Kongahällatomten om skyddsvall förkortas Inledning I Kungälv planeras en ny stadsdel i direkt anslutning till E6 på den så kallade Kongahälla-tomten. Den nya stadsdelen är tänkt

Läs mer

PM RISK - DETALJPLAN HORNAFJORD 3, KISTA

PM RISK - DETALJPLAN HORNAFJORD 3, KISTA s.1 PM RISK - DETALJPLAN HORNAFJORD 3, KISTA 1. Inledning Denna PM upprättas på uppdrag av Memory Hotel AB i samband med planarbete för Hornafjord 3 i Kista. Planområdet består av fastigheten Hornafjord

Läs mer

RISKHÄNSYN I PLANERING

RISKHÄNSYN I PLANERING RISKHÄNSYN I PLANERING Detaljplan för Tvärbanan, Ängelholms kommun Farligt gods samt flyg RAPPORT Uppdragsgivare: Ängelholms kommun Kontaktperson: Maria Brink Uppdragsnummer: 240353 Datum: 2012-03-07 Tyréns

Läs mer

PM RISKUTREDNING VÄXJÖ

PM RISKUTREDNING VÄXJÖ -14 UPPDRAG Riskanalys UPPDRAGSNUMMER 11004878-001 UPPDRAGSLEDARE Johan Gustavsson UPPRÄTTAD AV Egzon Haliti DATUM Inledning Syftet med detta PM är att bedöma vilka risker som transporter av farligt gods

Läs mer

Uppdragsnamn Sicklaön 362:2, Enspännarvägen Uppdragsnummer

Uppdragsnamn Sicklaön 362:2, Enspännarvägen Uppdragsnummer Uppdragsnamn Sicklaön 362:2, Enspännarvägen Uppdragsnummer 108790 Handläggare Rosie Kvål Internkontroll Pierre Wahlqvist, 20160324 Uppdragsgivare JM AB, Lars Borgman Datum 2017-01-30 Utlåtande risk Bakgrund

Läs mer

PM RISKINVENTERING. Daftö Feriecenter. Strömstad kommun. Uppdragsnummer: Uppdragsnr: 1006 9530. Datum: 2006-09-01. Antal sidor: 8.

PM RISKINVENTERING. Daftö Feriecenter. Strömstad kommun. Uppdragsnummer: Uppdragsnr: 1006 9530. Datum: 2006-09-01. Antal sidor: 8. PM RISKINVENTERING Daftö Feriecenter Strömstad kommun Uppdragsnummer: Uppdragsnr: 1006 9530 Datum: 2006-09-01 Antal sidor: 8 Upprättad av: Kontrollerad av: Erik Midholm Hanna Langéen Innehållsförteckning

Läs mer

RISK- OCH BULLERUTREDNING ÖVERLIDA CAMPING, SVENLJUNGA

RISK- OCH BULLERUTREDNING ÖVERLIDA CAMPING, SVENLJUNGA RISK- OCH BULLERUTREDNING ÖVERLIDA CAMPING, SVENLJUNGA RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORT AV FARLIGT GODS SAMT BULLERANALYS 2013-04-08 Uppdrag: 246554 Titel på rapport: Status: Risk- och bullerutredning Överlida

Läs mer

VÄSBY ENTRÉ RISKHÄNSYN I DETALJPLAN,

VÄSBY ENTRÉ RISKHÄNSYN I DETALJPLAN, RAPPORT VÄSBY ENTRÉ RISKHÄNSYN I DETALJPLAN, RAPPORT 27 AUGUSTI 2013 Uppdrag: 240644, Riskhänsyn DP Väsby Entré Titel på rapport: Riskhänsyn i detaljplan, Väsby Entré Status: Rapport Datum: 2013-08-27

Läs mer

RISKBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN

RISKBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN 2013-12-10 RISKBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN TIMOTEJEN 19 & 28, STOCKHOLM - BILAGA 1 - FREKVENSBERÄKNING Briab Brand & Riskingenjörerna AB Stockholm: Rosenlundsgatan 60. 118 63 Stockholm. Telefon:

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN RISKHÄNSYN I DETALJPLAN Kv Ekbacken 1 och 2, Sundbybergs stad Från Situationsplan Kv Ekbacken 2, Utopia Arkitekter, 2010-09-02. Uppdragsgivare: Byggnads AB ABACUS Kontaktperson: Josa Lundbäck Uppdragsnummer:

Läs mer

RAPPORT Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN ,

RAPPORT Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN , RISKUTREDNING AVSEENDE TRANSPORT AV FARLIGT GODS PÅ E4 OCH BÄRBYLEDEN FÖR PÅVERKAN PÅ KRETSLOPPSPARKEN BRILLINGE ÅVC RAPPORT 2016-12-16 Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN 2015-000522, 2016-12-16

Läs mer

Riskanalys. Del av Sandås 2:7, Kalmar kommun. Preliminär handling. Uppdragsnummer Kalmar Norra Långgatan 1 Tel:

Riskanalys. Del av Sandås 2:7, Kalmar kommun. Preliminär handling. Uppdragsnummer Kalmar Norra Långgatan 1 Tel: Upprättad 2017-09-15 (rev. 2018-05-17), Riskanalys med avseende på transporter av farligt gods och närliggande industriverksamhet Preliminär handling Uppdragsnummer 17177 Kalmar Norra Långgatan 1 Tel:

Läs mer

RISKUTREDNING FÖR PLANOMRÅDE

RISKUTREDNING FÖR PLANOMRÅDE 2016-01-07 RISKUTREDNING FÖR PLANOMRÅDE NORRBACKA 1:32-1:36, SIGTUNA VERSION 3 Briab Brand & Riskingenjörerna AB Stockholm: Magnus Ladulåsgatan 65. 118 27 Stockholm. Telefon: 08-410 102 50 Uppsala: Dragarbrunnsgatan

Läs mer

PM DETALJPLAN KUMLA 9:401 M.FL

PM DETALJPLAN KUMLA 9:401 M.FL Uppdragsnr: 1024 6975 1 (7) PM DETALJPLAN KUMLA 9:401 M.FL Kvalitativ riskbedömning WSP Brand & Risk har fått i uppdrag av Kumla kommun att bedöma vad som är erforderliga riskreducerande åtgärder i samband

Läs mer

Väster 7:1 och 7:9, Gävle kommun Bedömning av behov av riskanalyser vid exploatering för bostadsändamål

Väster 7:1 och 7:9, Gävle kommun Bedömning av behov av riskanalyser vid exploatering för bostadsändamål Väster 7:1 och 7:9, Gävle kommun Bedömning av behov av riskanalyser vid exploatering för bostadsändamål 2016-01-27 1 Uppdrag Tyréns AB har på uppdrag av TrondBygg Holding AB (markägaren till fastigheterna

Läs mer

Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun

Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun Upprättad: 2017-12-22 Upprättad av: Sandra Sydbom, White arkitekter AB Martin Henriksson, Infrapartner AB Sammanfattning

Läs mer

Teckomatorp 6:1, Svalövs kommun

Teckomatorp 6:1, Svalövs kommun Briab Brand & Riskingenjörerna AB United Spaces STUDIO, Nordenskiöldsgatan 24 211 19 Malmö Org nr 556630-7657 1 av 6 Svalövs kommun Samhällsbyggnadsnämnden Teckomatorp 6:1, Svalövs kommun Utlåtande gällande

Läs mer

PM RISKHÄNSYN I DETALJPLAN KV. ORGELN, SUNDBYBERG

PM RISKHÄNSYN I DETALJPLAN KV. ORGELN, SUNDBYBERG PM RISKHÄNSYN I DETALJPLAN KV. ORGELN, SUNDBYBERG 2015-09-18 1 Inledning Tyréns har fått i uppdrag att göra en utredning avseende olycksrisker och förutsättningar att etablera tillbyggnaden på befintlig

Läs mer

Utlåtande uppdatering av farligt godsutredning,

Utlåtande uppdatering av farligt godsutredning, Handläggare Sohrab Nassiri Tel 010 505 32 42 Mobil 0722 42 88 97 E-post Sohrab.nassiri@afconsult.com Mottagare Lerums kommun Emelie Johansson Box 225 443 25 Lerum Datum 2016-03-03 Projekt-ID 719727 Granskad

Läs mer

Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum. AB Familjebostäder Handläggare Egenkontroll Internkontroll. Rosie Kvål RKL LSS

Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum. AB Familjebostäder Handläggare Egenkontroll Internkontroll. Rosie Kvål RKL LSS Uppdragsnamn Lådkameran Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum AB Familjebostäder 109589 2016-10-13 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 161013 LSS 161013 PM Risk - Lådkameran Bakgrund och

Läs mer

1 Inledning MEMO. 1.1 Bakgrund och syfte. 1.2 Metod. Kvalitativ riskutredning avseende transporter av farligt gods Hede 3:122, Kungsbacka

1 Inledning MEMO. 1.1 Bakgrund och syfte. 1.2 Metod. Kvalitativ riskutredning avseende transporter av farligt gods Hede 3:122, Kungsbacka MEMO TITEL DATUM 27 juni 2019 TILL FRÅN PROJEKTNR. Kvalitativ riskutredning avseende transporter av farligt gods Hede 3:122, Kungsbacka Ann-Louise Hulter Viktor Sturegård A127006 ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan

Läs mer

RISKHÄNSYN VID NYBYGGNATION, FINLAND 19, SÖLVESBORG

RISKHÄNSYN VID NYBYGGNATION, FINLAND 19, SÖLVESBORG Riskutredning farligt gods RISKHÄNSYN VID NYBYGGNATION, FINLAND 19, SÖLVESBORG RAPPORT 2018-09-19 UPPDRAG 288532, Riskhänsyn, Finland 19, Sölvesborg Titel på rapport: Riskutredning farligt gods, Riskhänsyn

Läs mer

Viby 19:1 m.fl., Brunna industriområde, Upplands Bro Riskanalys

Viby 19:1 m.fl., Brunna industriområde, Upplands Bro Riskanalys NCC Property Development AB Viby 19:1 m.fl., Brunna industriområde, Upplands Bro Riskanalys Stockholm 2012-04-23 Reviderad 2012-09-03 Viby 19:1 m.fl., Brunna industriområde, Upplands Bro Datum 2012-04-23

Läs mer

RISKUTREDNING BETONGBLANDAREN 14 OCH FULLBLODET 9, MARIEHÄLL

RISKUTREDNING BETONGBLANDAREN 14 OCH FULLBLODET 9, MARIEHÄLL RAPPORT RISKUTREDNING BETONGBLANDAREN 14 OCH FULLBLODET 9, MARIEHÄLL 2015-11-06 Uppdrag 265941, Riskhänsyn, Betongblandaren, Mariehäll Titel på rapport: Riskutredning Betongblandaren 14 och Fullblodet

Läs mer

PM RISK - FASTIGHET SANNEGÅRDEN 3.2

PM RISK - FASTIGHET SANNEGÅRDEN 3.2 s.1 PM RISK - FASTIGHET SANNEGÅRDEN 3.2 1. Inledning Detta PM upprättas på uppdrag av SPP Fastigheter AB och redogör för en inledande utredning om huruvida en utveckling av fastigheten Sannegården 3:2

Läs mer

UTREDNING GÄLLANDE UTFORMNING AV RISKREDUCERANDE ÅTGÄRD, DETALJPLAN HÖGVRETEN NIBBLE

UTREDNING GÄLLANDE UTFORMNING AV RISKREDUCERANDE ÅTGÄRD, DETALJPLAN HÖGVRETEN NIBBLE UPPLANDS VÄSBY KOMMUN UPPDRAGSNUMMER UTREDNING GÄLLANDE UTFORMNING AV RISKREDUCERANDE ÅTGÄRD, DETALJPLAN HÖGVRETEN NIBBLE VERSION 1.2 SWECO SOFIA PERSSON JOHAN NIMMERMARK 1 (8) 2013-06-14 S w e co E n

Läs mer

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR. Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 1 (7) Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR. Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 1 (7) Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr 1 (7) Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 BILAGA C RISKBERÄKNINGAR 2 (7) C.1 BERÄKNING AV INDIVIDRISK För bebyggelse inom planområdet presenteras risken genom att beräkna den platsspecifika individrisken.

Läs mer

RISKUTREDNING MELLINGEHOLM 6:1

RISKUTREDNING MELLINGEHOLM 6:1 RAPPORT RISKUTREDNING MELLINGEHOLM 6:1 2015-02-05 Uppdrag: 259513, Riskutredning avseende farligt gods och flygplats Titel på rapport: Riskutredning Mellingeholm 6:1 Status: Slutrapport Datum: 2015-02-05

Läs mer

Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala

Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala PM Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala Denna översiktliga riskbedömning upprättas av Structor Riskbyrån AB på uppdrag av Structor Uppsala AB, med anledning av arbetet med

Läs mer

Riskinventering för del av fastigheten Kirseberg 14:93 (kv Carl Florman), Malmö

Riskinventering för del av fastigheten Kirseberg 14:93 (kv Carl Florman), Malmö Riskinventering för del av fastigheten Kirseberg 14:93 (kv Carl Florman), Malmö Uppdragsgivare: Kontaktperson: Tyréns Uppdragsansvarig: Malmö Stad, Fastighetskontoret Christina Andréasson Cecilia Sandström

Läs mer

Detaljplan för Lina 3:1, Tallbacken

Detaljplan för Lina 3:1, Tallbacken Riskanalys Boliden Mineral AB Detaljplan för Lina 3:1, Tallbacken Slutrapport 2018-06-26 Detaljplan för Lina 3:1, Tallbacken Riskanalys Datum 2018-06-26 Uppdragsnummer 1320032585 Version Slutrapport Emelie

Läs mer

ÖVERSIKTLIG RISKBEDÖMNING

ÖVERSIKTLIG RISKBEDÖMNING Samhällsbyggnadsförvaltningen Samrådshandling Sophia Norrman Winter, planarkitekt Jenny Holmberg, exploateringsingenjör April 2011 Dnr: 2007KSM0691 Bilaga till planbeskrivningen för detaljplan Bostäder,

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- KV. ORGELN, STOCKHOLM

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- KV. ORGELN, STOCKHOLM RAPPORT RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- KV. ORGELN, STOCKHOLM 2015-04-20 Uppdrag: 262211, Riskhänsyn i detaljplan Titel på rapport: Riskhänsyn i detaljplan Kv. Orgeln, Stockholm Status: Datum: 2015-04-20 Medverkande

Läs mer

RISKUTREDNING KV. HERKULES, TRELLEBORG

RISKUTREDNING KV. HERKULES, TRELLEBORG RAPPORT RISKUTREDNING KV. HERKULES, TRELLEBORG SLUTRAPPORT 2016-10-06 UPPDRAG 271144, Riskutredning kv. Herkules, Trelleborg Titel på rapport: Riskutredning kv. Herkules, Trelleborg Status: Datum: 2016-10-06

Läs mer

RAPPORT. Fysisk planering intill transportleder för farligt gods i Älmhult UPPDRAGSNUMMER ÄLMHULTS KOMMUN

RAPPORT. Fysisk planering intill transportleder för farligt gods i Älmhult UPPDRAGSNUMMER ÄLMHULTS KOMMUN repo001.docx 2015-10-05 RAPPORT ÄLMHULTS KOMMUN Fysisk planering intill transportleder för farligt gods i Älmhult UPPDRAGSNUMMER 13004559 Riskutredning av transporter med farligt gods på väg och järnväg

Läs mer

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum Dokumenttyp BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum 2013 10 17 Status SLUTRAPPORT Handläggare Rosie Kvål & Erik Hall Midholm Tel: 08 588 188 00 E post: rosie.kval@brandskyddslaget.se

Läs mer