Verksamheter på entreprenad och upphandlingsprocesser

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamheter på entreprenad och upphandlingsprocesser"

Transkript

1 Södermalms stadsdelsförvaltning Staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) Handläggare Eva-Lena Eirefelt Telefon: Till Södermalms stadsdelsnämnd Verksamheter på entreprenad och upphandlingsprocesser Svar på skrivelse från Filip Solsjö med flera (M), Anne-Lie Elfvén med flera (L), Fredrik Lindstål (C) och Leif Kroon (KD) Förvaltningens förslag till beslut Nämnden godkänner och överlämnar förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på skrivelsen. Margareta Östrand Stadsdelsdirektör Södermalms stadsdelsförvaltning Staben Medborgarplatsen 25 Box Stockholm Telefon Växel eva-lena.eirefelt@stockholm.se stockholm.se Sammanfattning Nämnden har gett förvaltningen i uppdrag att bereda en skrivelse från Filip Solsjö m.fl. (M), Anne-Lie Elfvén m.fl. (L), Fredrik Lindstål (C), och Leif Kroon (KD) kring verksamheter på entreprenad och upphandlingsprocesser. Verksamheter och enheter som till dagens datum återgått till egen regi är Hammarbyhamnens service- och gruppbostäder och Söders korttidshem. Södermalms assistans återgår i egen regi den 1 maj Förvaltningen listar pågående avtal och redovisar delar av Stockholms stads program för upphandling och inköp som beslutades av kommunsfullmäktige den 8 februari 2016.

2 Sida 2 (7) Bakgrund Vid sammanträdet den 22 oktober uppdrog nämnden till förvaltningen att bereda en skrivelse från Filip Solsjö m.fl. (M), Anne-Lie Elfvén m.fl. (L), Fredrik Lindstål (C), och Leif Kroon (KD) kring verksamheter på entreprenad och upphandlingsprocesser. I skrivelsen lämnas följande uppdrag: - Vilka verksamheter och enheter som till dags dato återgått till egen regi. - Vilka verksamheter och enheter som för närvarande är på entreprenad vars kontrakt löper ut eller kommer upp till beslut om förlängning under hösten 2015 och under våren Vilka förberedelser som sker inför dessa avslut eller förlängningsbeslut. - Vilka kostnadsjämförelser som görs inför prövning och beslut om återtagande i egen regi eller upphandling. - Vilka konsekvensanalyser som görs inför prövning och beslut om återtagande i egen regi eller upphandling. - Om eventuella kostnadsjämförelser och konsekvensanalyser öppet redovisas. Vilka krav som kommer att ställas vid upphandlingsprocesser av verksamheter och enheter. - Om kollektivavtal kommer att vara ett krav vid upphandlingsprocesser av verksamheter och enheter. Ärendets beredning Ärendet har beretts i staben i samarbete med sociala avdelningen och avdelningen för äldreomsorg. Ärendet har behandlats i förvaltningsgruppen den 8 mars, i pensionärsrådet den 7 mars och i rådet för funktionshindersfrågor den 8 mars 2016.

3 Sida 3 (7) Förvaltningens synpunkter och förslag På nämnden den 22 oktober 2015 redovisade förvaltningen en sammanställning över de avtal som löper ut under 2015 och 2016 samt när nämnden behöver fatta beslut. Nedan följer en uppdaterad sammanställning. Verksamhetens namn Avtalsperiod (fr.o.m. - t.o.m.) Förberedelser Vintertullens vård och (pågår) mars 2016 Hornskrokens vård- och inkl pensionat Hornskroken (KÖV) (pågår) mars 2016 Sensus Stockholm-Gotland öppen daglig verksamhet för personer med synskada (pågår) mars 2016 fatta beslut om förlängning alternativt återta driften i egen regi Dagverksamhet för personer med demenssjukdomar (Grindstugan, Guldägget, Magda och Pärlan) (pågår) november 2016 fatta beslut om förlängning alternativt återta driften i egen regi Parkdrift Södermalm december 2016 fatta beslut om förlängning alternativt återta driften i egen regi Bergsunds vård- och (pågår) december 2016 rekommendera KS fatta beslut om ny upphandling alternativt

4 Sida 4 (7) Verksamhetens namn Avtalsperiod (fr.o.m. - t.o.m.) Förberedelser Vindragarens vård- och Magdalenagårdens vård- och Guldbröllopshemmets vårdoch Tellus och Tanto fritidscenter (KÖV) (pågår) (pågår) (pågår) (pågår) KS fattade i mars 2015 på rekommendation av nämnden beslut om att bevilja nämnden att säga upp avtalet med Micasa Fastigheter AB. De äldre kommer att erbjudas möjlighet att välja annat boende. januari 2017 januari 2017 Kostentreprenad för särskilda boenden Äppelgården och Stora Blecktornet dagliga verksamheter Sjöstadsgårdens vård- och Sofiagårdens vård- och (pågår) (pågår) (pågår) (SDN rekommenderat KS att förlängning) (pågår) (SDN rekommenderat KS att förlängning)

5 Sida 5 (7) Verksamhetens namn Avtalsperiod (fr.o.m. - t.o.m.) Förberedelser Danvikstull och Hammarby dagliga verksamheter Fritidsverksamheten Maria Ungdomsklubb Södermalms gruppbostäder och Teckentullens dagliga verksamhet Reimersholme och Tantolunden grupp- och servicebostäder Södermalms assistans (pågår) (avslutad) (pågår) (Ny upphandling, beslut sdn ) (pågår) (Ny upphandling, inkl egen regianbud, beslut sdn ) (pågår) (Övergår i egen regi , beslut sdn ) Verksamheter och enheter som till dagens datum återgått till egen regi är Hammarbyhamnens service- och gruppbostäder och Söders korttidshem. Södermalms assistans återgår i egen regi den 1 maj Vid avslut eller förlängningsbeslut tittar förvaltningen på de avtalsuppföljningar som är gjorda. Det kontrolleras så att åtaganden och mervärden i anbudet är uppfyllda och som bas används stadens mall för uppföljning. I avtalsuppföljningen tittar förvaltningen bland annat på resultatet i brukarundersökningarna och på individuppföljningar. Den löpande verksamhetsuppföljningen som görs används också. Vid avslut där det blir övertagande i egen regi hanteras det som en verksamhetsövergång. Verksamheterna är kostnadsneutrala och får samma ersättning oavsett om den drivs på entreprenad eller i egen regi. Beslutet om att återta en verksamhet i egen regi eller göra en upphandling är politiskt och inget som förvaltningen analyserar. Förutom de handlingar som omfattas av upphandlingssekretessen är alla handlingar som hanteras offentliga. Värt att notera är att upphandlingsprocessen inom offentlig verksamhet till stora delar är styrd av lagar och förordningar.

6 Sida 6 (7) På kommunstyrelsen den 27 januari 2016 fattades beslut om Stockholms stads program för upphandling och inköp. Stadens upphandlingar ska, i enlighet med det nya programmet, kännetecknas av hög kvalitet, god ekonomisk hushållning och effektiv användning av stadens gemensamma resurser. Väl genomförda upphandlingar och inköp ökar nyttan för medborgarna och bidrar till ett resurseffektivt samhälle. Stadens leverantörer ska inte få konkurrensfördelar genom bristande anställningsvillkor för sina anställda. I de fall leverantörer inte är kollektivavtalsanslutna ska staden, så långt det är ändamålsenligt och möjligt enligt lag, ställa krav på särskilda kontraktsvillkor i nivå med svenska kollektivavtal. Stadens upphandlingar ska genomföras på ett kvalitativt och affärsmässigt sätt och ingångna avtal ska följas. Deltagandet i stadens upphandling ska underlättas för alla anbudsgivare, och även möjliggöra för små- och medelstora företag samt idéburen sektor att delta. Vidare ska staden genom innovationsupphandling utveckla stadens verksamheter. Oseriösa leverantörers deltagande i stadens upphandlingar ska motverkas. Utgångspunkten vid all upphandling är höga krav på kvalitet. De krav som ställs i en upphandling ska syfta till att uppnå kommunfullmäktiges och den egna nämndens/bolagsstyrelsens mål för verksamhetsområdet. För att säkerställa kvaliteten i de varor och tjänster som upphandlas ska staden ställa krav på den tekniska och yrkesmässiga förmågan och kapaciteten samt tydliga kvalitetskriterier kopplade till varan eller tjänsten. För att uppnå god kvalitet vid upphandling av verksamhet ska staden även ställa relevanta krav på bemanning, utbildningsnivå, kompetens och goda arbetsvillkor för personalen. För den goda kvaliteten är det nödvändigt att de anställdas rättigheter värnas. Vidare ska privata utförare bedriva ett aktivt arbete med att informera personal om rättigheter och skyldigheter, syftande till att värna arbetstagares psykiska och fysiska arbetsmiljö. Stadens ambition är att ta tillvara leverantörers potential att utveckla verksamheten. För att nå detta mål ska höga krav på kvalitet, i regel, ta sig uttryck i tydliga beskrivningar om vad som ska uppnås men inte hur det ska uppnås. När avtal tecknas med den vinnande anbudsgivaren ska det noga regleras att parterna ska samverka för att följa upp kontraktet och upprätthålla en hög kvalitet. Staden ska vara och uppfattas som en attraktiv kund för leverantörer vilket bidrar till att staden får bra anbud och bästa möjliga affärsvillkor. Stadens agerande på marknaden ska bidra till en långsiktigt sund konkurrens. De krav som ställs på en huvudleverantör ska som

7 Sida 7 (7) huvudregel också gälla för dess underleverantörer. Stadens upphandlingar ska föregås av en behovs- och marknadsanalys och en väl avvägd upphandlingsstrategi. En viktig del av affärsmässigheten är en effektiv uppföljning av ingångna avtal. Utgångspunkten för avtalsförvaltning ska alltid vara att avtal ska hållas och att de sanktioner som finns i avtalet ska tillämpas. Den som ansvarar för en upphandling ska också se till att berörda fackliga organisationer får information samt möjlighet att yttra sig i enlighet med gällande lagstiftning och kollektivavtal. Ur ett demokratiperspektiv är det viktigt att de förtroendevalda ges insyn och inflytande över upphandlingsprocessen. Därför ska förvaltning och nämnd hitta former för hur informationsutbytet under processen ska ske. Förvaltningen föreslår att nämnden godkänner och överlämnar detta tjänsteutlåtande som svar på skrivelsen. Bilaga 1. Skrivelse om verksamheter på entreprenad och upphandlingsprocesser från Filip Solsjö m.fl. (M), Anne-Lie Elfvén m.fl. (L), Fredrik Lindstål (C), och Leif Kroon (KD)

PLAN FÖR UPPHANDLING 2016

PLAN FÖR UPPHANDLING 2016 Dnr 100-2015-1.1. Sida 1 (5) 2015-11-1 PLAN FÖR UPPHANDLING 2016 Kommentar Plan för upphandling innehåller information om pågående avtal med datum för eventuell förlängning eller eventuell ny upphandling.

Läs mer

Södermalms stadsdelsförvaltning

Södermalms stadsdelsförvaltning Södermalms stadsdelsvaltning SID 1 (9) Analys Stadens konkurrenspolicy syftar till att på ett ansvarsmässigt och ansvarsfullt sätt genoma majoritetens beslut att allt som inte är myndighetsutövning och

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING.

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING. FÖR Vilka är de? Aktivitetsplan 2013 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING www.stockholm.se/sodermalm SID 1 (9) Analys Stadens konkurrenspolicy syftar till att på ett ansvarsmässigt och ansvarsfullt sätt genoma

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (12) Analys Anvisningar Avsnittet nedan ska innehålla en analys av nämndens hela verksamhet utifrån ett konkurrensutsättningsperspektiv och skall övergripande visa hur nämnden avser arbeta att uppnå

Läs mer

servicebostäder och Teckentullens dagliga verksamhet

servicebostäder och Teckentullens dagliga verksamhet Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1055-2015-.2.2.2. Sida 1 (5) 2016-01-11 Handläggare Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-02-04

Läs mer

Skrivelse angående ledsagning och kontaktperson

Skrivelse angående ledsagning och kontaktperson Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-01 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-04-19 Skrivelse

Läs mer

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter.

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter. Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 298-2014-2.2.2. Sida 1 (6) 2015-03-02 Handläggare Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26

Läs mer

Driften av Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende

Driften av Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-07-22 Handläggare Samia Choudhury Telefon: 08-508 09 275 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Driften

Läs mer

Nytt program för upphandlingar och inköp samt klausul om antidiskriminering och meddelarfrihet för stadens förvaltningar och bolag

Nytt program för upphandlingar och inköp samt klausul om antidiskriminering och meddelarfrihet för stadens förvaltningar och bolag Styrelseärende Styrelsen 2016-04-28 Ärende 10 Handläggare: Lars Brogren Telefon: 08-508 372 07 Till styrelsen Nytt program för upphandlingar och inköp samt klausul om antidiskriminering och meddelarfrihet

Läs mer

Central entreprenadupphandling av vård- och omsorgsboenden 2018

Central entreprenadupphandling av vård- och omsorgsboenden 2018 Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2017-04-03 Handläggare Barbro Karlsson Telefon: 08-508 36 218 Till Äldrenämnden den 25 april 2017 Central entreprenadupphandling av

Läs mer

Nytt program för upphandling och inköp. Stefan Nordin stadsledningskontoret

Nytt program för upphandling och inköp. Stefan Nordin stadsledningskontoret Nytt program för upphandling och inköp Stefan Nordin stadsledningskontoret The Capital of Scandinavia Nytt program för upphandling och inköp Program ersätter policy i enlighet med staden intention att

Läs mer

Centralupphandling av vård- och omsorgsboenden 2017

Centralupphandling av vård- och omsorgsboenden 2017 Utlåtande 2016:153 RI (Dnr 170-1307/2016) Centralupphandling av vård- och omsorgsboenden 2017 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. 1. Äldrenämnden ska ansvara för genomförande

Läs mer

Projektrapport från Stadsrevisionen Nr 8/2017 Direktupphandling

Projektrapport från Stadsrevisionen Nr 8/2017 Direktupphandling Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (7) 2018-01-02 Handläggare Fredrik Rådman Telefon: 08-50812199 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-02-01 Projektrapport från Stadsrevisionen

Läs mer

Att delvis avslå förslaget till beslut. Att därutöver anföra följande.

Att delvis avslå förslaget till beslut. Att därutöver anföra följande. Blad 50 19 Program för upphandling och inköp samt klausul om antidiskrimeinering och meddelarfrihet Remiss från kommunstyrelsen 170-850/2015 Beslut Stadsdelsnämnden överlämnar förvaltningens tjänsteutlåtande

Läs mer

Reviderade riktlinjer för medföljare vid semesterresa

Reviderade riktlinjer för medföljare vid semesterresa Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (5) 2016-08-30 Handläggare Josefin Lokvist Telefon: 08-508 12 197 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-09-22 Reviderade riktlinjer för medföljare

Läs mer

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-10 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2010-08-26 Yttrande

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes.

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes. Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-05-31 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Den fortsatta driften av Postiljonens vård- och omsorgsboende

Den fortsatta driften av Postiljonens vård- och omsorgsboende Avdelningen beställare äldreomsorg, funktionsnedsättning, individ och familj inklusive socialpsykiatri Sida 1 (6) 2015-12-09 Handläggare: Per-Ove Mattsson 08 508 18 148 Michael Boström 08 508 18 156 Till

Läs mer

Avveckling av Norra hemtjänstenheten

Avveckling av Norra hemtjänstenheten SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG OCH OMSORG O M PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTT NING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR: 2.2.2.-373/11 SID 1 (5) 2011-11-17 Handläggare: Inger Bogne Telefon:

Läs mer

Dnr /2018. Äldrenämndens beslut

Dnr /2018. Äldrenämndens beslut Sida 21 (51) 13 Central entreprenadupphandling av vård- och omsorgsboenden 2019 Förslag till vård- och omsorgsboenden att ingå kommande central upphandling av entreprenaddrift Dnr 5.1.2-125/2018 Äldrenämndens

Läs mer

Södermalms stadsdelsförvaltning. Verksamhetsberättelse 2013

Södermalms stadsdelsförvaltning. Verksamhetsberättelse 2013 Södermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetsberättelse 2013 Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (18) Dnr 395-2013-1.2.1. Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Angående remissen om Program för upphandling och inköp samt klausul om antidiskriminering och meddelarfrihet

Angående remissen om Program för upphandling och inköp samt klausul om antidiskriminering och meddelarfrihet Kommunstyrelsen Dnr: 170-850/2015 Finansroteln Sida 1 (2) Datum: 2015-10-09 Till berörd remissinstans Angående remissen om Program för upphandling och inköp samt klausul om antidiskriminering och meddelarfrihet

Läs mer

Program för upphandling och inköp samt klausul om antidiskriminering och meddelarfrihet. Svar på remiss

Program för upphandling och inköp samt klausul om antidiskriminering och meddelarfrihet. Svar på remiss Sida 1 (6) 2015-11-12 Handläggare Eva Brynk Avdelningen för Miljö och teknik Telefon: 08-508 264 03 Till Exploateringsnämnden 2015-12-10 Program för upphandling och inköp samt klausul om antidiskriminering

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-05-19 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2018-04-25 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Tjänstekoncessionskontrakt Högdalens sim- och idrottshall Uppföljning av upphandlad verksamhet

Tjänstekoncessionskontrakt Högdalens sim- och idrottshall Uppföljning av upphandlad verksamhet Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-08-29 IDN 2017-09-19 Handläggare: Anna Lundgren Telefon: 508 27 691 Till Idrottsnämnden Tjänstekoncessionskontrakt Högdalens sim- och idrottshall Uppföljning

Läs mer

Införandet av ett system för prova-på-studier för personer med försörjningsstöd

Införandet av ett system för prova-på-studier för personer med försörjningsstöd Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen staben Tjänsteutlåtande Dnr 881-2015-1.5.1. Sida 1 (5) 2015-10-26 Handläggare Helena Örnevall Telefon: 08-508 13 205 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-11-19

Läs mer

Framtida Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinskt ansvarig rehabilitering (MAR) organisation i Stockholms stads äldreomsorg

Framtida Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinskt ansvarig rehabilitering (MAR) organisation i Stockholms stads äldreomsorg ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING VUXNA, FUNKTIONSNEDS ATTA OCH ÄLDRE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-09-30 Handläggare: Krisztina Buki Telefon: 08-508 21 079 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2010-10-28 Framtida Medicinskt

Läs mer

Skrivelse om tiggeriets konsekvenser på Södermalm

Skrivelse om tiggeriets konsekvenser på Södermalm Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-08-24 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2017-09-21 Skrivelse

Läs mer

Liten guide om offentliga upphandlingar. Till stöd för dig som förhandlar och/eller sitter i samverkan som förtroendevald i Vision Stockholms stad

Liten guide om offentliga upphandlingar. Till stöd för dig som förhandlar och/eller sitter i samverkan som förtroendevald i Vision Stockholms stad Liten guide om offentliga upphandlingar Till stöd för dig som förhandlar och/eller sitter i samverkan som förtroendevald i Vision Stockholms stad Innehåll Varför en guide? Sid. 3 ILO:s åtta kärnkonventioner

Läs mer

Ett Stockholm för alla Program för tillgänglighet och delaktighet för personer med funktionsnedsättning

Ett Stockholm för alla Program för tillgänglighet och delaktighet för personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (5) 2017-12-19 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-02-01 Ett Stockholm för alla Program

Läs mer

Program för upphandling och inköp samt klausul om antidiskriminering och meddelarfrihet Remiss från kommunstyrelsen

Program för upphandling och inköp samt klausul om antidiskriminering och meddelarfrihet Remiss från kommunstyrelsen Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande DNR 01.06/1166/2015 Sida 1 (6) 2015-11-23 IDN 2015-12-15 Handläggare Anna Lundgren Telefon: 508 27 691 Till Idrottsnämnden Program för upphandling och inköp samt klausul

Läs mer

11 Stängning av platser vid Vintertullens vård- och omsorgsboende

11 Stängning av platser vid Vintertullens vård- och omsorgsboende Blad 10 11 Stängning av platser vid Vintertullens vård- och omsorgsboende Beslut 1. Stadsdelsnämnden beslutar att stänga 28 lägenheter i Vintertullens servicehus och 29 lägenheter i Vintertullens vård-

Läs mer

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Tertialrapport 1/2014 Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (9) Dnr 395-2013-1.2.1.

Läs mer

STOCKHOLMS STADS UPPHANDLINGSPOLICY

STOCKHOLMS STADS UPPHANDLINGSPOLICY Kommunfullmäktige Beslutsdatum 2007-03-26 Reviderad 2014-02-17 Sida 1 (6) Dokumentets mottagare, förvaltning och uppföljning Detta dokument vänder sig till dem som fattar beslut i inköps- och upphandlingsfrågor

Läs mer

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Dnr 417-15-1.2.1 Sida 1 (5) SDN 2015-11-17 2015-10-29 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd vårdoch

Läs mer

Uppföljning av Hammarbyhamnens gruppoch servicebostäder, Tantolundens gruppbostäder, Klubb Reimersholme och Reimersholme dagliga verksamhet

Uppföljning av Hammarbyhamnens gruppoch servicebostäder, Tantolundens gruppbostäder, Klubb Reimersholme och Reimersholme dagliga verksamhet SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKT IONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (10) 2011-10-05 Handläggare: Kjell Carlsson, Agneta Kling, Hanna Jakhammer, Britt-Marie

Läs mer

Allmänhetens insyn avseende kommunala angelägenheter som utförs av privata utförare jämte revidering av klausul om meddelarfrihet och meddelarskydd

Allmänhetens insyn avseende kommunala angelägenheter som utförs av privata utförare jämte revidering av klausul om meddelarfrihet och meddelarskydd Stadsledningskontoret Finansavdelningen. Sida 1 (9) 2017-03-06 Handläggare Carin Carlsson Telefon: 08-50829288 Allmänhetens insyn avseende kommunala angelägenheter som utförs av privata utförare jämte

Läs mer

Yttrande över remissen Upphandling och villkor enligt kollektivavtal (SOU 2015:78)

Yttrande över remissen Upphandling och villkor enligt kollektivavtal (SOU 2015:78) Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-09-13 Handläggare Karin Bergsman Telefon: 08-508 25 033 Till Socialnämnden Yttrande över remissen Upphandling och villkor

Läs mer

Synpunkter på programmet för upphandling och inköp

Synpunkter på programmet för upphandling och inköp Ert datum Er referens 2015-10-09 170-850/2015 Datum 2015-12-22 SJ Vår referens KF/KS kansli Stadshuset 105 35 Stockholm Remissvar avseende Program för upphandling och inköp samt klausul om antidiskriminering

Läs mer

Innovationer och krav på samhällsansvar i stadens upphandlingar

Innovationer och krav på samhällsansvar i stadens upphandlingar Serviceförvaltningen Verksamhetsområde upphandling Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-05-31 Handläggare Lars Ericsson Telefon: 08-508 11 818 Till Servicenämnden samhällsansvar i stadens Remiss från kommunstyrelsen

Läs mer

Månadsrapport per februari 2017

Månadsrapport per februari 2017 Södermalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 143-2017-1.2.1. Sida 1 (5) 2017-02-23 Handläggare Annegret Wallin Telefon: 08-508 12 023 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2017-03-09

Läs mer

Svar på remiss Biblioteksplan

Svar på remiss Biblioteksplan Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (6) 2016-07-06 Handläggare Cecilia Oscarsson Telefon: 08-508 12 195 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Svar på remiss Biblioteksplan

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning gruppbostäderna i Vantör

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning gruppbostäderna i Vantör Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-05-24 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon:

Läs mer

Sommarverksamhet för äldre

Sommarverksamhet för äldre Södermalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-05-14 Handläggare Marita Danowsky Telefon: 508 12 017 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2014-06-12 Sommarverksamhet för äldre Skrivelse från

Läs mer

Omstrukturering inom Hornstulls servicehus

Omstrukturering inom Hornstulls servicehus SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE. SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Stadsdelsnämnden 2012-10-25 Omstrukturering

Läs mer

Redovisning av verksamhetsuppföljning inom äldreomsorgen 2014

Redovisning av verksamhetsuppföljning inom äldreomsorgen 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.25-2015 Sida 1 (7) 2014-08-13 Handläggare Madeleine Peatt Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar LSS. The Capital of Scandinavia

Verksamhetsuppföljningar LSS. The Capital of Scandinavia Verksamhetsuppföljningar LSS The Capital of Scandinavia Verksamhetsuppföljningar idag Enkät där verksamheterna ska redogöra för hur de säkerställer att de uppfyller att åtaganden i avtal (entreprenad)

Läs mer

Kvalitetssäkring av tolkningen i stadens verksamheter

Kvalitetssäkring av tolkningen i stadens verksamheter SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-03-19 Handläggare: Kicki Elofsson Telefon: 08-508 12 008 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2012-04-19 Kvalitetssäkring av tolkningen i stadens

Läs mer

Svar på motion från Emil Broberg med flera (V) Anställningstrygghet i kollektivtrafiken (RS 2015-187)

Svar på motion från Emil Broberg med flera (V) Anställningstrygghet i kollektivtrafiken (RS 2015-187) Svar på motion från Emil Broberg med flera (V) Anställningstrygghet i kollektivtrafiken (RS 2015-187) I Region Östergötland har vi sedan 2012 en regional kollektivtrafikmyndighet, Trafik- och samhällsplaneringsnämnden

Läs mer

Sammanträde Torsdag 25 augusti 2016 klockan 18:00 Medborgarplatsen 25, plan 8. Slutet sammanträde

Sammanträde Torsdag 25 augusti 2016 klockan 18:00 Medborgarplatsen 25, plan 8. Slutet sammanträde Södermalm stadsdelsnämnd Föredragningslista 25 augusti 2016 Sammanträde Torsdag 25 augusti 2016 klockan 18:00 Medborgarplatsen 25, plan 8 Frågestund18:00-18:30 Medborgarna är välkomna att ställa frågor

Läs mer

Inriktningsbeslut om att ingå finansiell samordning i Stockholm (inrättande av samordningsförbund)

Inriktningsbeslut om att ingå finansiell samordning i Stockholm (inrättande av samordningsförbund) Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-02-23 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-03-26

Läs mer

Aktiv avtalsförvaltning inom hemtjänst? Yttrande till Stadsrevisionen i Stockholm

Aktiv avtalsförvaltning inom hemtjänst? Yttrande till Stadsrevisionen i Stockholm KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD TILL RESULTATSTYRNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-11-30 Handläggare: Christina Egerbrandt Telefon: 08 508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2010-12-16 Aktiv

Läs mer

Protokoll nr 10 fört vid stadsdelsnämndens pensionärsråds sammanträde tisdagen den 17 november 2009 kl

Protokoll nr 10 fört vid stadsdelsnämndens pensionärsråds sammanträde tisdagen den 17 november 2009 kl s SÖDERMALMS STADSDELSNÄMND SID 1 (5) 2009-11-17 Protokoll nr 10 fört vid stadsdelsnämndens pensionärsråds sammanträde tisdagen den 17 november 2009 kl. 09.30-11.30 Justerat 2009-11-18 Lars Åstrand Nils

Läs mer

Arbetsklausuler och sociala hänsyn i offentlig upphandling (SOU 2016:15) Svar på remiss från kommunstyrelsen ( /2016)

Arbetsklausuler och sociala hänsyn i offentlig upphandling (SOU 2016:15) Svar på remiss från kommunstyrelsen ( /2016) Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-08-26 Handläggare Isabelle Vas Telefon: 08-508 25 025 Till Socialnämnden 2016-09-20 Arbetsklausuler och sociala hänsyn i

Läs mer

Yttrande gällande projektrapport Ensamkommande flyktingbarn

Yttrande gällande projektrapport Ensamkommande flyktingbarn Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för individ- och familjestöd Sida 1 (6) 2017-02-01 Handläggare Patricia Hamberg Telefon: 08-508 15 024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-03- 09 Yttrande gällande

Läs mer

Rapport om utveckling av hemtjänst

Rapport om utveckling av hemtjänst Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2016-05-16 Handläggare Eva-Lena Eirefelt Telefon: 08-508 12 192 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-06-16 Rapport om

Läs mer

Stockholms stads program för inköp

Stockholms stads program för inköp s stads program för inköp 2020-2023 stockholm.se Sida 2 (13) Strategisk är ing. och som en bolagsstyrelser För ett snabbt strategiskt att nå växande upphandling dessa verktyg. ( staden ) mål ska med för

Läs mer

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2017

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2017 Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Dnr:1.2.1.27- Sida 1 (7) -03-09 Handläggare Madeleine Peatt Telefon: 08-508 21 506 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

Riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice

Riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab och kansli Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-09 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-04-19

Läs mer

Avvikelsehantering inom socialtjänsten rapport från Stadsrevisionen

Avvikelsehantering inom socialtjänsten rapport från Stadsrevisionen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-04-29 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15 024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2014-05-22

Läs mer

Resultat från Socialstyrelsens brukarundersökning - så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018.

Resultat från Socialstyrelsens brukarundersökning - så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018. Kungsholmens stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Tjänsteutlåtande Dnr. 1.1 528-2018 Sida 1 (5) 2018-10-08 Handläggare Pia Lindman Telefon: 08-508 08 418 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-11-22 Resultat

Läs mer

Redovisning av upphandling av bemannings-tjänster

Redovisning av upphandling av bemannings-tjänster ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-08-09 Handläggare: Britt-Marie Ericsson : 08-508 21 008 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2010-08-26 Redovisning av upphandling av bemannings-tjänster

Läs mer

POLICY. Policy för upphandling och inköp

POLICY. Policy för upphandling och inköp POLICY Policy för upphandling och inköp Typ av styrdokument Policy Beslutsinstans Kommunfullmäktige Fastställd 2018-01-29, 11 Diarienummer KS 2017/88 Giltighetstid Fr.o.m. 2018-02-15 tills vidare Dokumentet

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Olivia Omsorg AB ( Olivia grupp och servicebostäder)

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Olivia Omsorg AB ( Olivia grupp och servicebostäder) ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖR STADSDELSFÖRVALTNING BESTÄLLARAVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDSATTA OC H SOCIALPSYKIATRI Handläggare: Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20 506 Ann-Sophie Rüder Telefon:

Läs mer

Detta dokument vänder sig till upphandlare inom staden samt de som fattar beslut i inköps- och upphandlingsfrågor.

Detta dokument vänder sig till upphandlare inom staden samt de som fattar beslut i inköps- och upphandlingsfrågor. Bilaga 1 Stockholms stads upphandlingspolicy Dokumentets mottagare, förvaltning och uppföljning Detta dokument vänder sig till upphandlare inom staden samt de som fattar beslut i inköps- och upphandlingsfrågor.

Läs mer

Entreprenadavtal avseende Bergsunds respektive Kampementets vård- och omsorgsboende

Entreprenadavtal avseende Bergsunds respektive Kampementets vård- och omsorgsboende Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-02-19 Handläggare Barbro Karlsson Telefon: 08-508 36 218 Till Äldrenämnden den 20 februari 2018 Entreprenadavtal avseende Bergsunds

Läs mer

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2014

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.10 2014 Sida 1 (6) 2014-01-03 Handläggare Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd Plan för uppföljning

Läs mer

Lag om valfrihet - tillämpning i Stockholms stads äldreomsorg

Lag om valfrihet - tillämpning i Stockholms stads äldreomsorg ÄLDREFÖRVALTNINGEN STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2009-03-30 Handläggare: Staffan Halleskog Telefon: 08-508 36 203 Till Äldrenämnden den 21 april 2009 Lag om valfrihet - tillämpning i Stockholms stads

Läs mer

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab och kansli Sida 1 (5) 2018-03-19 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-04-19 Handlingsplan

Läs mer

Effektivare användning av äldreboenden -svar på skrivelse

Effektivare användning av äldreboenden -svar på skrivelse Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-12-08 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505

Läs mer

Uppföljning av äldreomsorgen Servicehusen Rågsved, Enskededalen och Enskede Nya

Uppföljning av äldreomsorgen Servicehusen Rågsved, Enskededalen och Enskede Nya krav Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-05-31 Handläggare Ann-Sophie Rüder Telefon: 08-508

Läs mer

Redovisning av ej verkställda beslut inom äldreomsorgen kvartal

Redovisning av ej verkställda beslut inom äldreomsorgen kvartal Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande Dnr 239-17-1.2.1 Sida 1 (5) SDN 2018-03-15 2018-01-22 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-326/2018 Sida 1 (7) 2018-04-26 Handläggare Birgitta

Läs mer

Riktlinjer vid konkurrensutsättning av kommunal verksamhet inom välfärdsområdet för Jönköpings kommun. Sn/2009:

Riktlinjer vid konkurrensutsättning av kommunal verksamhet inom välfärdsområdet för Jönköpings kommun. Sn/2009: Socialförvaltningen Stabent Nils Zadik 036-10 53 34 BILAGA 3 TILL TJÄNSTESKRIVELSE 2009-07-28 1 (5) Riktlinjer vid konkurrensutsättning av kommunal verksamhet inom välfärdsområdet för Jönköpings kommun.

Läs mer

Uppföljning inom äldreomsorgen-enskede Hemtjänst, Stureby Hemtjänst, Vantörs kommunala Hemtjänst och Årsta Hemtjänst

Uppföljning inom äldreomsorgen-enskede Hemtjänst, Stureby Hemtjänst, Vantörs kommunala Hemtjänst och Årsta Hemtjänst Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2017-11-21 Handläggare Lena Johansson Telefon: 08-50820037 Till

Läs mer

Reviderade riktlinjer för medföljare vid semesterresor

Reviderade riktlinjer för medföljare vid semesterresor Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-08-05 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2016-09-22 Reviderade riktlinjer

Läs mer

Nyanlända och asylsökande i Stockholms stad

Nyanlända och asylsökande i Stockholms stad Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-05-31 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-06-16 Nyanlända

Läs mer

Utvärdering av feriejobb för unga

Utvärdering av feriejobb för unga Södermalms stadsdelförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-01-11 Handläggare Emma Holmgren Telefon: 08-508 13 185 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-02-04 Utvärdering av feriejobb

Läs mer

Avveckling av Farsta vård- och. omsorgsboende.

Avveckling av Farsta vård- och. omsorgsboende. Avdelningen egen regi äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2015-04-02 Handläggare: Monika Lind 08 508 18 122 Till Farsta stadsdelsnämnd 2015-04-23 Avveckling av Farsta vård-

Läs mer

Fördelning av föreningsbidrag

Fördelning av föreningsbidrag Södermalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (10) 2016-02-22 Handläggare Ingegerd Apelgren, Marita Danowsky, Helena Örnevall Telefon: 08-508 12 008 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-03-17

Läs mer

Riktlinjer för handläggning inom socialtjänstens äldreomsorg

Riktlinjer för handläggning inom socialtjänstens äldreomsorg Avdelningen för äldreomsorg Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-09-04 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-09-21 socialtjänstens

Läs mer

Äldreomsorgsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN DATUM DIARIENR SIDA 2015-08-17 AN-2015/284.183 1 (4)

Äldreomsorgsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN DATUM DIARIENR SIDA 2015-08-17 AN-2015/284.183 1 (4) SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN 2015-08-17 AN-2015/284.183 1 (4) HANDLÄGGARE Maria Jonsson 08-535 378 47 Maria.Jonsson@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Skärp villkoren vid upphandling enligt LOV!

Läs mer

Upphandling av personlig assistans enligt LSS

Upphandling av personlig assistans enligt LSS SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STAD SÖVERGRIPANDE SOCIALA FRÅGOR TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-04-13 Handläggare: Pia Ludvigsen Ehnhage Telefon: 08 508 25 911 Till Socialtjänst-

Läs mer

UPPFÖLJNING AV GRINDSTUGANS, GULDÄGGETS, MAGDAS OCH PÄRLANS DAGVERKSAMHETER SAMMANFATTANDE ANALYS

UPPFÖLJNING AV GRINDSTUGANS, GULDÄGGETS, MAGDAS OCH PÄRLANS DAGVERKSAMHETER SAMMANFATTANDE ANALYS Södermalms stadsdelsförvaltning Avdelning för äldreomsorg 2016-08-23 UPPFÖLJNING AV GRINDSTUGANS, GULDÄGGETS, MAGDAS OCH PÄRLANS DAGVERKSAMHETER SAMMANFATTANDE ANALYS Nedanstående bedömning är baserad

Läs mer

Att utvärdera kvalitet

Att utvärdera kvalitet Att utvärdera kvalitet Att utvärdera mervärden objektivt, transparent och förutsebart tillsammans med sakkunniga: Så genomförde serviceförvaltningen, Stockholms stad, upphandlingen av vård och omsorgsboenden

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för stadsdelsnämndernas hemtjänst i ordinärt boende

Uppdragsbeskrivning för stadsdelsnämndernas hemtjänst i ordinärt boende Skärholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre, personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Nicoletta Zoannos Telefon: 08-508 24 594

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Svedmyrabadet, Svedmyra bad och relax AB

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Svedmyrabadet, Svedmyra bad och relax AB Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2018-02-20 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Stockholms stads program för stöd till anhöriga

Stockholms stads program för stöd till anhöriga SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-10-25 Handläggare: Marita Danowsky Kerstin Larsson, Anne Vilhelmsson Tel. 08-508 12 000 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2012-11-22 Stockholms

Läs mer

Stadens upphandlingsverksamhet Yttrande över stadsrevisionens projektrapport nr 13/2014

Stadens upphandlingsverksamhet Yttrande över stadsrevisionens projektrapport nr 13/2014 Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-01-30 IDN 2015-02-17 Handläggare Anna Lundgren Telefon: 08-508 27 691 Till Idrottsnämnden Stadens upphandlingsverksamhet Yttrande över stadsrevisionens

Läs mer

Central entreprenadupphandling av vård- och omsorgsboenden Mårtensgården och Guldbröllopshemmet

Central entreprenadupphandling av vård- och omsorgsboenden Mårtensgården och Guldbröllopshemmet Utlåtande Rotel VIII (Dnr KS 2018/670) Central entreprenadupphandling av vård- och omsorgsboenden 2019 - Mårtensgården och Guldbröllopshemmet Förslag av Äldrenämnden om vård- och omsorgsboenden att ingå

Läs mer

Protokoll nr 6 / Rådet för funktionshinderfrågor

Protokoll nr 6 / Rådet för funktionshinderfrågor Södermalms stadsdelsnämnd Protokoll nr 8/2016 Sida 1 (9) 2017-07-07 Protokoll nr 6 / 2017. Rådet för funktionshinderfrågor NYTT- Prioriterade ärenden till Södermalms SDN. För att belysa rådet ståndpunkter

Läs mer

Ramavtal för musikinstrument, Kulturskolan

Ramavtal för musikinstrument, Kulturskolan Kulturförvaltningen Kulturskolan Tjänsteutlåtande Dnr 2.6/2723/2017 Sida 1 (5) 2018-02-07 Handläggare Anders Elers Ivarsson Telefon: 08-50831855 Till Kulturnämnden 2017-03-06 Ramavtal för musikinstrument,

Läs mer

Skärpt verksamhetsuppföljning i äldreomsorgen Motion av Margareta Johansson (v) (2008:59)

Skärpt verksamhetsuppföljning i äldreomsorgen Motion av Margareta Johansson (v) (2008:59) Utlåtande 2008: RVI (Dnr 327-2016/2008) Skärpt verksamhetsuppföljning i äldreomsorgen Motion av Margareta Johansson (v) (2008:59) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Motion (2008:59)

Läs mer

Remissyttrande Program för upphandling och inköp samt klausul om antidiskriminering och meddelarfrihet (Dnr /2015)

Remissyttrande Program för upphandling och inköp samt klausul om antidiskriminering och meddelarfrihet (Dnr /2015) Stockholms stad Finansroteln Stockholm Dnr 2015-12-23 170-850/2015 Remissyttrande Program för upphandling och inköp samt klausul om antidiskriminering och meddelarfrihet (Dnr 170-850/2015) Företagarna

Läs mer

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetsberättelse 2014 Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (11) Dnr 261-2014-1.2.1.

Läs mer

Föredragande borgarrådet Karin Wanngård anför följande.

Föredragande borgarrådet Karin Wanngård anför följande. PM 2017: RI (Dnr 183-374/2017) Stadens skydd mot anlitande av svart arbetskraft, projektrapport nr 5/2017 Begäran om yttrande från stadsrevisionen, revisorsgrupp 1 Svarstid den 17 maj 2017 Borgarrådsberedningen

Läs mer

Omstrukturering av 14 lägenheter vid Kulltorps vård- och omsorgsboende

Omstrukturering av 14 lägenheter vid Kulltorps vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-05-03 Handläggare: Gunilla Jalmarsson och Kerstin Larsson Telefon: 08-508 12 000 Till stadsdelsnämnden 2012-06-14 Förvaltningens

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning för 2016 avseende hemtjänst i privat regi

Anmälan av verksamhetsuppföljning för 2016 avseende hemtjänst i privat regi Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande 19-17-1.2.1 Sida 1 (8) SDN 2017-02-02 2016-12-19 Handläggare Anne-Christine Davidsson Anna-Lena Yngvesson Tel: 08-508 06 305/314

Läs mer

Remiss om Modernisering av sociala system

Remiss om Modernisering av sociala system Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Individ- och familjeomsorgen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-02-05 Handläggare Karin Johansson Telefon: 08-50805097 Till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd 2018-03-08

Läs mer