TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet den 18 oktober 2001 kl Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL INNEHÅLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet den 18 oktober 2001 kl. 15.00 17.30. Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL INNEHÅLL"

Transkript

1 PE-5/CP/PV/ TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL från sammanträdet den 18 oktober 2001 kl Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL INNEHÅLL Sida 1. Godkännande av förslaget till föredragningslista 6 2. Justering av protokoll från sammanträdet den 18 och 27 september och den 4 oktober Godkännande av slutgiltigt förslag till föredragningslista för sammanträdesperioden oktober II (måndagen den 22 torsdagen den 25 oktober) 9 4. Meddelanden från ordföranden Skrivelse från Brok av den 4 oktober 2001 med en förteckning över kandidater som nominerats av utrikesutskottet till Sacharovpriset PV\ doc 1 PE /PRES.

2 15 5a Förberedelser inför ett extra möte med Europa-Medelhavsforum Ledamotsstadgan diskussion i närvaro av föredraganden och övriga medlemmar i kontaktgruppen Förfaranden som skall tillämpas vid brådskande samråd med rådet, i synnerhet inom ramen för det polisiära och rättsliga samarbetet vid brottmål Skrivelse från Jens-Peter Bonde av den 4 oktober 2001 om uppföljningen av förstainstansrättens dom av den 2 oktober 2001 om den tekniska gruppen för oberoende ledamöter Förslag till överenskommelse med rådet om att Europaparlamentet skall få tillgång till sekretessbelagda uppgifter på området för säkerhets- och försvarspolitik talmanskonferensens slutgiltiga beslut Förslag till beslut utan diskussion 10.1 Skrivelse från Francis Wurtz av den 9 oktober 2001 med begäran om tillåtelse för GUE-gruppens ledning att hålla ett sammanträde den 5 7 november i Ankara (utskottssammanträden under två dagar) 31 PV\ doc 2 PE /PRES.

3 10.2 Skrivelse från Renzo Imbeni av den 27 september 2001 om utnämningen av tre vice ordförande till arbetsgrupperna för Europa-Medelhavsforumet Skrivelse från vice talman Renzo Imbeni av den 3 oktober 2001 om beslutet från arbetsgruppen för behörighetstvisten angående förslaget till Europaparlamentets och rådets direktiv om tillnärmning av medlemsstaternas lagar och andra författningar om reklam för och sponsring till förmån för tobaksvaror KOM(2001) /0119(COD) (berörda utskott: a) utskottet för miljö, folkhälsa och konsumentskydd och b) utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden) Övriga och brådskande frågor Övrig information Tid och plats för nästa sammanträde 36 PV CP/ PV\ doc 3 PE /PRES.

4 TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL från sammanträdet torsdagen den 18 oktober 2001 BRYSSEL Sammanträdet öppnades kl med Europaparlamentets talman Nicole Fontaine som ordförande. Närvarande Nicole Fontaine, ordförande Ordförande för de politiska grupperna Poettering Barón Crespo Cox Hautala Wurtz Queiró tf. (PPE/DE) (PSE) (ELDR) (Verts/ALE) (GUE/NGL) (UEN). Bonde (EDD) Grupplösa 1 Garaud Dell Alba Övriga Priestley, generalsekreterare 1 Närvarande i enlighet med artikel 23.2 i Europaparlamentets arbetsordning. PV\ doc 4 PE /PRES.

5 Inbjudna till punkt 3 Palacio Vallelersundi, ordförande i utskottsordförandekonferensen Rådet som företräddes av Kommissionen som företräddes av till punkt 5a Boixareu Wall Lau Broggi Brown Imbeni, vice talman * * * Talmannens kansli Ribera d Alcalá Brunagel Ducloux Nancy Abani-Liberali de Vicente Bassot Kavalierakis Generalsekreterarens kansli Generalsekretariatet Stratigakis Aguiriano Nalda GD 1 Rømer/Ratti/Ringelstein 1 / Stensballe/Guillen Zanon/Suarez Mella GD 2 Nickel/Perillo 1 /Ducci 1 GD 3 Rolvering/Harley 1 /Duch Guillot 1 Rättstjänsten Garzón Clariana/Schoo Rådgivare Vanhaeren 1 Närvarande vid punkt 3. PV\ doc 5 PE /PRES.

6 De politiska grupperna Welle/Pedersen/Licandro (PPE/DE) Verger/Ryan/Hiller/Costello (PSE) Beels/Jensen (ELDR) Behrend/Tsetsi (Verts/ALE) D Alimonte/Squarcina (GUE/NGL) Barrett (UEN) Vangrunderbeeck/Boyd (EDD) Bulgalho (NI) O. Ratti (NI) Sekreterare vid sammanträdet: Kyst, Calinoglou, Drexler, Huber och Lane. PV\ doc 6 PE /PRES.

7 1. Godkännande av förslaget till föredragningslista Talmanskonferensen - tog del av förslaget till föredragningslista (PE /PRES.), - lyssnade till ett inlägg från ordföranden som föreslog. att en ny punkt skulle läggas till, nämligen 5a Förberedelser inför ett extra möte med Europa-Medelhavsforum, som skulle behandlas tillsammans med punkten Skrivelse från Renzo Imbeni av den 27 september 2001 om utnämningen av tre vice ordförande till arbetsgrupperna för Europa-Medelhavsforumet som skulle behandlas med diskussion,. att bordlägga punkterna 7. Förfaranden som skall tillämpas vid brådskande samråd med rådet, i synnerhet inom ramen för det polisiära och rättsliga samarbetet vid brottmål mot bakgrund av att de politiska grupperna hade meddelat att de önskade mer tid för förberedelse och att Watson, ordförande i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter, förklarat att han endast kunde närvara vid talmanskonferensens sammanträde den 25 oktober 2001, 9. Förslag till överenskommelse med rådet om att Europaparlamentet skall få tillgång till sekretessbelagda uppgifter på området för säkerhets- och försvarspolitik talmanskonferensens slutgiltiga beslut PV\ doc 7 PE /PRES.

8 mot bakgrund av att inga nya och konkreta uppgifter kommit från rådet, trots att ny kontakt knutits mellan Brok och Belgiens ständige representant vid tjänstgörande råd; ordföranden meddelade även att hon hade begärt att ett trepartsmöte skulle planeras in den påföljande veckan eller senare för att ärendet skulle kunna fortskrida; hon föreslog att man till punkt 10, Förslag till beslut utan diskussion, skulle lägga punkten Skrivelse från vice talman Renzo Imbeni av den 3 oktober 2001 om beslutet från arbetsgruppen för behörighetstvisten angående förslaget till Europaparlamentets och rådets direktiv om tillnärmning av medlemsstaternas lagar och andra författningar om reklam för och sponsring till förmån för tobaksvaror KOM(2001) /0119(COD) (berörda utskott: a) utskottet för miljö, folkhälsa och konsumentskydd och b) utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden) KOM(2001) /0119(COD) (berörda utskott: a) utskottet för miljö, folkhälsa och konsumentskydd och b) utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden) - godkände förslaget till föredragningslista med dessa ändringar. PV\ doc 8 PE /PRES.

9 2. Justering av protokoll från sammanträdet den 18 och 27 september och den 4 oktober 2001 Talmanskonferensen - tog del av protokollen från sammanträdet den 18 september 2001 (PE /PRES.) och den 27 september 2001 (PE /PRES.), - justerade protokollen; justeringen av protokollet från sammanträdet den 4 oktober 2001 bordlades till ett senare sammanträde. PV\ doc 9 PE /PRES.

10 3. Godkännande av slutgiltigt förslag till föredragningslista för sammanträdesperioden oktober II (måndagen den 22 torsdagen den 25 oktober) Talmanskonferensen - behandlade det slutgiltiga förslaget till föredragningslista för sammanträdesperioden oktober II (måndagen den 22 torsdagen den 25 oktober) punkt för punkt och på grundval av en sammanställning som gjorts av sessionstjänsten efter ett sammanträde med de politiska gruppernas generalsekreterare och med hänsyn till tidsplanen för parlamentets arbete, och godkände det med ändringar för tisdagen - bekräftade att Theatos betänkande om utnämningen av nio ledamöter till revisionsrätten skulle avhandlas utan debatt och att Theato skulle göra ett kort uttalande före omröstningen, onsdagen - beslutade att avsluta debatten om Europeiska rådets möte i Gand den 19 oktober 2001 genom omröstning om förslagen till resolution. PV\ doc 10 PE /PRES.

11 4. Meddelanden från ordföranden 4.1. Rapport från det belgiska ordförandeskapet om toppmötet i Laeken Talmanskonferensen - lyssnade till ett meddelande från ordföranden med uppgift om att den belgiske premiärministern Guy Verhofstadt förklarat att han var tillgänglig för att avlägga rapport om slutledningarna från toppmötet i Laeken på eftermiddagen måndagen den 17 december; två alternativ var möjliga, nämligen att - antingen sammankalla till ett sammanträde med talmanskonferensen som skulle vara öppet för samtliga ledamöter, eller - sammankalla parlamentet till ett extra sammanträde, - beslutade, efter det att gruppordförandena avgett ett enat yttrande, att hålla ett extra sammanträde i ärendet i Bryssel på eftermiddagen måndagen den 17 december Möte med Europarådets utskott för politiska gruppers ordförande Talmanskonferensen - tog del av information från ordföranden som bekräftade att mötet med Europarådets politiska gruppers ordförande skulle hållas i anslutning till talmanskonferensens sammanträde den 15 november Besök av Sydkoreas president Talmanskonferensen - lyssnade till ett inlägg från ordföranden, som påminde om att talmanskonferensen hade enats om att bjuda in Sydkoreas president Kim Dae Jung till ett officiellt besök vid PV\ doc 11 PE /PRES.

12 Europaparlamentet (talmanskonferensen den 14 december 2000) och att detta besök kunde ske under sammanträdesperioden december I, - välkomnade ordförandens förslag om att Sydkoreas president Kim Dae Jung skulle göra ett officiellt besök under sammanträdesperioden december I Besök av Elfenbenskustens president Talmanskonferensen - tog del av det önskemål som framförts av Elfenbenskustens president Laurent Gbagbo om att få tas emot av parlamentet och godkände ordförandens förslag om att besöket skulle ske den 28 november 2001, utanför sammanträdesperioden i Bryssel och i samband med ett extra sammanträde med talmanskonferensen, följt av en officiell middag Rapport från ordföranden om hennes möte med Arafat, president för den palestinska myndigheten, i samband med ett officiellt besök i Dublin Talmanskonferensen - lyssnade till ett meddelande från ordföranden, som rörde hennes initiativ att möta Arafat, som på grund av en rad samverkande omständigheter samtidigt befann sig i Dublin, för att diskutera situationen i Mellanöstern; Arafat betonade att närvaron av tio EU-observatörer i området är gynnsam och att allt som Europeiska unionen kan göra för att öka denna närvaro är ett steg i rätt riktning; ordföranden föreslog att meddelandet skulle vidarebefordras till Europeiska rådets möte i Gand följande dag, - lyssnade till ett inlägg från ordföranden, som berättade att hon informerat Arafat om talmanskonferensens principbeslut om att vid lämpligt tillfälle, som skulle fastställas senare, skicka en delegation till det palestinska territoriet; upplysningen hade mottagits med stort intresse av Arafat, PV\ doc 12 PE /PRES.

13 - samtyckte till att ordföranden skulle framföra Arafats meddelande till Europeiska rådet vid dess möte i Gand Säkerhetsåtgärder vid Europaparlamentet Talmanskonferensen - lyssnade till ett inlägg från ordföranden, som tackade generalsekreteraren, direktör Ratti som ansvarar för säkerhetsfrågor och all berörd personal, för det arbete de utfört för att förstärka säkerhetsåtgärderna vid parlamentet, - lyssnade till ett inlägg från generalsekreteraren som. påminde om de beslut beträffande säkerheten som presidiet fattat vid sammanträdet den 1 och 3 oktober 2001 genom vilka man även tar hänsyn till behovet av att bevara parlamentets öppenhet gentemot allmänheten (antalet besökare per år uppgår till ),. redogjorde för resultaten av en övning med utrymning av byggnaderna, som han ansåg i sin helhet var tillfredsställande, och som hade ägt rum samma morgon i Paul-Henri Spaak-byggnaden och vid vilken omkring personer hade evakuerat byggnaden på elva minuter; han påminde också om att en liknande övning skulle hållas i Strasbourg under sammanträdesperioden oktober II,. påpekade att parlamentet, i enlighet med presidiets beslut, kunde utnyttja viss expertkunskap i medlemsstater med större vana att bemöta terrorismproblem och som erbjöd rådgivning, utvärdering av befintliga säkerhetsåtgärder och rekommendationer för att öka säkerheten vid institutionen; han tillade att han skulle avlägga en rapport för presidiet så att eventuella kompletterande åtgärder kunde planeras,. betonade att trots flera påstötningar, såväl skriftliga som muntliga, från talmannen och några av gruppordförandena, hade de belgiska myndigheterna ännu inte bidragit med några permanenta ordningsvakter utanför parlamentets byggnader, trots muntliga försäkringar om att så skulle ske; detta stod i skarp motsättning till de PV\ doc 13 PE /PRES.

14 åtgärder som vidtagits av de franska myndigheterna under sammanträdesperioderna i Strasbourg, - lyssnade till ett inlägg från ordföranden, som betonade att den expertmedverkan som generalsekreteraren nämnde verkade mycket lämplig och effektiv, - lyssnade till ett inlägg från ELDR-gruppens ordförande Cox, som tackade generalsekreteraren för hans sammanfattning; han ansåg att morgonens evakueringsövning hade varit mycket nyttig och bad om uppgifter beträffande de åtgärder som vidtagits för att underlätta evakueringen av funktionshindrade i rullstol, - lyssnade till ett inlägg från PPE-DE-gruppens ordförande Poettering, som tackade generalsekreteraren och Ratti för det arbete de utfört; han ansåg att talmanskonferensen borde uttrycka sitt missnöje över de belgiska myndigheternas inställning och uppmanade ordföranden att slå an lämplig ton vid nästa uppvaktning inför myndigheterna, - lyssnade till ett inlägg från EDD-gruppens ordförande Bonde, som samtyckte med Poettering och önskade att alarmsignalerna skulle vara tydligare, - lyssnade till ett inlägg från PSE-gruppens ordförande Barón Crespo, som tackade generalsekreteraren och Ratti för deras arbete; han påpekade att om de belgiska myndigheterna fortsatte att neka att bidra med vakter borde parlamentet undersöka möjligheten att vända sig till rådet och kommissionen för att skapa en grupp av säkerhetsoch ordningsvakter för EU:s institutioner i Bryssel, - lyssnade till ett inlägg från generalsekreteraren som. redogjorde för de åtgärder som vidtagits för att underlätta evakueringen av funktionshindrade (svar på frågan från Cox),. betonade att de gälla alarmsignalerna skilde sig markant från de signaler som markerar sammanträden i kammaren (svar på fråga från Bonde). PV\ doc 14 PE /PRES.

15 Talmanskonferensen - uppdrog åt ordföranden att göra de uppvaktningar som behövdes inför behöriga belgiska myndigheter för att alla nödvändiga åtgärder skulle vidtas så snart som möjligt. PV\ doc 15 PE /PRES.

16 5. Skrivelse från Brok av den 4 oktober 2001 med en förteckning över kandidater som nominerats av utrikesutskottet till Sacharovpriset 2001 Talmanskonferensen - tog del av dokumenten. skrivelse från utrikesutskottets ordförande Brok till talmannen av den 4 oktober 2001 med förslag till nomineringar till Sacharovpriset 2001 (PE /PRES. och bilagor),. stadgarna till Sacharovpriset för åsiktsfrihet och en förteckning över dem som tidigare mottagit priset, - lyssnade till ett inlägg från ordföranden, som redogjorde för de kandidater som föreslagits av utskottet för utrikesfrågor, mänskliga rättigheter, gemensam säkerhet och försvarspolitik, - lyssnade till ett inlägg från PPE-DE-gruppens ordförande Poettering, som stödde nomineringen av Zacarias Kamuenho som är aktiv i fredsprocessen i Angola, och ansåg att priset kunde delas mellan honom och palestiniern Izzat Ghazzawi och israelen Nurit Peled-Elhanan, de båda sistnämnda aktiva i fredsprocessen i Mellanöstern; en sådan utnämningen skulle få ett symbolvärde eftersom dessa tre personer, utöver att stå för viktiga bidrag till återskapandet av fred, också företräder olika trosinriktningar; genom att ge priset till Kamuenho skulle parlamentet dessutom uttrycka sin solidaritet med Afrika, en kontinent som ofta glöms bort, - lyssnade till ett inlägg från grupplösa Garaud, som ansåg att Sacharovpriset 2001 borde tilldelas Kamuenho; med tanke på den politiska och mediala fokuseringen på Mellanöstern och mot bakgrund av att talmannen tidigare inbjudit både en företrädare för knesset och en för det palestinska parlamentet att samtidigt besöka Europaparlamentet, vore det av större betydelse att ge priset till en person från en oroshärd i världen som för närvarande är föga PV\ doc 16 PE /PRES.

17 uppmärksammad, - lyssnade till ett inlägg från grupplöse Dell'Alba, som ansåg att det vore politiskt mer intressant att vid denna tidpunkt välja den muslimska kvinnan Sihem Ben Sedrine, tunisisk journalist och aktiv i kampen för de mänskliga rättigheterna, - lyssnade till ett inlägg från EDD-gruppens ordförande Bonde, som ansåg att valet av pristagare borde vara enhälligt och inte präglas av en politisk höger/vänster-uppdelning; han stödde Poetterings förslag och betonade att man genom att ge priset till Kamuenho skulle visa att parlamentet inte har glömt den afrikanska kontinenten och konflikten i Angola, som är än mer blodig än den i Mellanöstern, - lyssnade till ett inlägg från Verts/ALE-gruppens ordförande Hautala, som ansåg att priset skulle gå till fredsaktivisterna i Mellanöstern, dvs. Ghazzawi och Peled-Elhanan, mot bakgrund av det tydliga utslag omröstningen i utrikesutskottet hade visat i det hänseendet; hon påminde om att det var tolv år sedan priset gick till mer än en person, - lyssnade till ett inlägg från ordföranden som bekräftade att den enda gång priset hade delats var 1988 (Nelson Mandela och Anatoli Marchenko, posthumt); hon hänvisade dessutom till punkt 7 i stadgarna för tilldelning av Sacharovpriset, vars formulering antydde att priset skulle tilldelas en person ( pristagaren ), - lyssnade till ett inlägg från PSE-gruppens ordförande Barón Crespo, som ansåg att formellt sett borde förslagen från utrikesutskottet följas; han betonade att Sacharovpriset var sammanknutet med de mänskliga rättigheterna och därför inte hade något samband med vare sig trosinriktningar eller politiska övertygelser; han höll samtidigt med om att det var mycket viktigt att välja en kandidat som fick så brett stöd som möjligt; utöver konflikten i Mellanöstern insisterade hans grupp på att Afrika söder om Sahara inte fick glömmas bort och stödde därför förslaget om att ge priset till både Ghazzawi, Peled-Elhanan och Kamuenho; han önskade för övrigt att kandidaterna skulle presenteras enligt det antal röster de fått och inte i alfabetisk ordning, PV\ doc 17 PE /PRES.

18 - lyssnade till ett inlägg från UEN-gruppens tf. ordförande Queiró, som gav sitt stöd till att nominera Kamuenho så att parlamentet inte skulle glömma den blodiga konflikten som sedan så länge pågått i Angola; han gav samtidigt sitt stöd till ett ekumeniskt beslut som innefattade de tre ovannämnda kandidaterna, - lyssnade till ett inlägg från GUE/NGL-gruppens ordförande Wurtz, som ansåg att samtliga kandidater som nämnts var värdiga, och uttalade sig till förmån för Ghazzawi och Peled-Elhanan, eftersom konflikten mellan israeler och palestinier stod i centrum för den pågående internationella krisen; han påminde i detta sammanhang om att utnämningen av dem båda hade fått stöd av en absolut majoritet i utrikesutskottet; om det skulle visa sig att det inte var möjligt att endast ge priset till dessa två kunde han acceptera att dela priset mellan dem och Kamuenho, - lyssnade till ett inlägg från ELDR-gruppens ordförande Cox, som stödde utnämningen av Ben Sedrine eftersom hon fullt ut fyllde kraven för en Sacharovpristagare, - lyssnade till ett inlägg från grupplösa Garaud, som ansåg att talmanskonferensen inte var bunden av den omröstning som gjorts i utrikesutskottet och kunde fatta ett självständigt beslut, - lyssnade till ett inlägg från GUE/NGL-gruppens ordförande Wurtz, som påminde om att då det 2000 varit stor skillnad i röstetalen om än mindre tydlig än i nuläget för de två främsta kandidater som föreslagits av utrikesutskottet, hade talmanskonferensen enats om att följa utskottets linje, - lyssnade till ett inlägg från ordföranden, som betonade att talmanskonferensen alltid hade varit mycket lyhörd inför förslag från utrikesutskottet; den enda gång (1988) Sacharovpriset tilldelats två personer, hade detta skett på grund av att båda fått samma antal röster i utrikesutskottet, PV\ doc 18 PE /PRES.

19 - beslutade, efter omröstning, att Sacharovpriset 2001 skulle tilldelas. palestinske Izzat Ghazzawi och israeliska Nurit Peled-Elhanan, aktiva inom fredsprocessen i Mellanöstern, och. Zacarias Kamuenho, ärkebiskop i Lubango i Angola, aktiv inom fredsprocessen i Angola, - beslutade att enligt tradition utdela priset vid ett offentligt sammanträde under sammanträdesperioden i december 2001 i Strasbourg. - beslutade att ge den tunisiska journalisten Sihem Ben Sedrine, redaktör och taleskvinna för det nationella frihetsrådet (CNLT), ett särskilt omnämnande som skulle formuleras av talmannen. PV\ doc 19 PE /PRES.

20 5a Förberedelser inför ett extra möte med Europa- Medelhavsforum Skrivelse från Renzo Imbeni av den 27 september 2001 om utnämningen av tre vice ordförande till arbetsgrupperna för Europa- Medelhavsforum Talmanskonferensen - tog del av dokumenten. förslag till skrivelse som skall undertecknas av Europaparlamentets talman Nicole Fontaine och Abdelwahad Radi, ordförande i Konungariket Marockos representativa församling, och sändas till de parlamentsordförande som deltar i Europa-Medelhavsforum inför det tredje mötet, planerat till den 8 november 2001 i Bryssel; till skrivelsen fanns bifogat förslag till program för mötet och till stadgar för dess genomförande (PE /PRES. och bilagor),. ovannämnda skrivelse från Imbeni (PE /PRES.), - tog del av ett meddelande från ordföranden om hur förberedelserna inför det extra mötet med Europa-Medelhavsforum den 8 november 2001 i Bryssel framskridit, - tog del av förtydliganden från vice talman Imbeni, som följt arbetet i arbetsgruppen för stadgar för forumet; han förklarade att det eventuella antagandet av nya stadgar inte på något sätt fick störa det extra mötet, - lyssnade till ett inlägg från PSE-gruppens ordförande Barón-Crespo, som efter dessa förtydliganden samtyckte till att denna arbetsgrupp skulle sammanträda utanför forumets extra möte, - lyssnade till inlägg från PPE-DE-gruppens ordförande Poettering och ELDR-gruppens ordförande Cox, som uttalade sig i samma riktning, PV\ doc 20 PE /PRES.

21 - lyssnade till ett inlägg från GUE/NGL-gruppens ordförande Wurtz, som ansåg att det vore bättre att enbart bevara den högtidliga och politiska karaktären vid forumets extra möte; eftersom diskussioner redan hade förts med forumets andre ordförande, Raidi, gav han ändå sitt stöd till förslaget om att arbetsgruppen för stadgarna skulle mötas enligt de villkor som nämnts tidigare, - lyssnade till ett inlägg från ordföranden, som redogjorde för önskemålet från Bangladesh ambassadör om att under forumet få yttra sig för tio muslimska stater som inte ingår i forumet; detta önskemål väckte frågan huruvida observatörer har rätt att yttra sig; eftersom detta i princip inte är fallet bör man undersöka vilka undantagsmöjligheter det finns, - lyssnade till inlägg från PPE-DE-gruppens ordförande Poettering och PSE-gruppens ordförande Barón Crespo, som samtyckte till ordförandens förslag, - lyssnade till ett inlägg från GUE/NGL-gruppens ordförande Wurtz, som ansåg att den diskussion som planerats under punkt 5 på föredragningslistan för forumets möte inte borde gälla förstärkning av den interkulturella dialogen mellan Medelhavets två sidor, utan snarare det internationella läget och förstärkning av partnerskapet mellan Medelhavets två sidor, ett ämne som är betydligt mer aktuellt, - uppdrog åt de politiska gruppernas generalsekreterare och parlamentets generalsekreterare att vid det förberedande sammanträdet den 24 oktober 2001 färdigställa förslaget till föredragningslista för forumets möte och förslaget till slutförklaring, vilka skulle översändas till forumets ordförande Radi, - godkände utnämningen av Europaparlamentets talman Imbeni till ordförande i arbetsgruppen för stadgar för Europa-Medelhavsforum. PV\ doc 21 PE /PRES.

22 6. Ledamotsstadgan diskussion i närvaro av föredraganden och övriga medlemmar i kontaktgruppen PV CP/ Talmanskonferensen - tog del av dokumenten. skrivelse från talmannen av den 9 juli 2001 till Verhofstadt beträffande en gemensam stadga för Europaparlamentets ledamöter (PE /PRES.),. skrivelse från Palacio av den 11 september 2001 om riktlinjerna för arbetet med ledamotsstadgan inom rättsutskottet (PE /PRES.),. skrivelse från ordföranden av den 21 september 2001 till Palacio angående ledamotsstadgan (PE /PRES.),. förslag till yttrande av Rothley om de viktigaste beståndsdelarna i ledamotsstadgan (PE /PRES.), - tog del av information från ordföranden om ärendets förlopp; uppgifterna handlade särskilt om kontaktgruppens möte med rådets tjänstgörande ordförande Neyts den 3 oktober 2001 vid vilket Neyts angav att det svenska ordförandeskapets förslag i skattefrågan inte kunde godkännas av rådet; Neyts hade vid mötet redogjort för det belgiska ordförandeskapets tankegångar som innebar att ledamöterna skulle få en gemensam ersättning som skulle belasta gemenskapens budget och underkastas gemenskapsskatt som skulle återföras till gemenskapens budget; de medlemsstater som så önskade skulle ha möjlighet att beskatta ersättningarna nationellt, dock utan rätt till dubbelbeskattning; vid Corepers möte den 15 oktober hade 13 delegationer samtyckt till förslaget och två (Tyskland och Italien) reserverat sig; ärendet skulle hänvisas till rådets (allmänna frågor) möte den 29 oktober 2001 så att det kunde ta ställning politiskt i skattefrågan, ordföranden påpekade därefter att rättsutskottet hade fört flera diskussioner, utan att PV\ doc 22 PE /PRES.

23 därmed ha fastställt en tidsfrist för inlämning av ändringsförslag, angående dokumentet Förslag till yttrande om de viktigaste beståndsdelarna i ledamotsstadgan, som i början av september lades fram av ärendets föredragande Rothley, - lyssnade till ett inlägg från Rothley, föredragande av ärendet om ledamotsstadgan för utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden, som lämnade kompletterande uppgifter beträffande det belgiska ordförandeskapets förslag i skattefrågan; han ansåg att ett eventuellt enhälligt beslut av rådet den 29 oktober i ärendet skulle göra att behandlingen av andra aspekter av ledamotsstadgan kunde påskyndas; han föreslog att talmanskonferensen skulle ge rättsutskottet tillstånd att fortsätta sitt arbete efter det att rådet fattat beslut i skattefrågan, - lyssnade till ett inlägg från Hautala, Verts/ALE-gruppens ordförande och medlem i kontaktgruppen för ledamotsstadgan, som gav sitt stöd till Rothleys förslag och förklarade att hon var nöjd med förslaget från det belgiska ordförandeskapet; hon begärde också att en överenskommelse skulle nås med rådet i ett senare skede beträffande frågan om den parlamentariska immuniteten, - lyssnade till ett inlägg från PPE-DE-gruppens ordförande Poettering, som tackade rättsutskottets föredragande för det arbete han hittills utfört och gav sitt stöd till hans strategi, - lyssnade till ett inlägg från utskottsordförandekonferensens ordförande Palacio Vallelersundi, som uttalade sig i egenskap av ledamot och ansåg att ovannämnda förslag från det belgiska ordförandeskapet inte löste problemet med att vissa ledamöter skulle diskrimineras på grund av sin nationalitet; hon tackade Rothley för det omfattande arbete han utfört; hon ansåg att i den mån hans förslag till yttrande till talmannen skulle utgöra underlag för diskussionerna med rådet måste samtliga ledamöter erbjudas tillfälle att uttala sig och rättsutskottet borde därför fastställa en tillräckligt lång tidsfrist för inlämning av ändringsförslag och hålla långa debatter; hon betonade också att ändringen av bestämmelserna om parlamentarisk immunitet medförde att regeringskonferensen ändrade det protokoll som bifogats fördraget, PV\ doc 23 PE /PRES.

24 - lyssnade till ett inlägg från PSE-gruppens ordförande Barón Crespo, som delade Rothleys uppfattning; han ansåg att frågan om ledamotsstadgan borde sättas in i ett aktuellt politiskt sammanhang, dvs. diskussionen om framtiden för gemenskapens institutioner; han uttryckte för övrigt sin tillfredsställelse över förslaget från det belgiska ordförandeskapet, vilket bland annat hade bekräftat principen om beskattning till gemenskapen, - lyssnade till ett inlägg från Marinho, vice talman och medlem av kontaktgruppen för ledamotsstadgan, som nämnde svårigheterna med att undvika dubbelbeskattning, vilket kunde bli följden av att varje medlemsstat hade möjlighet att ta ut nationell skatt utöver gemenskapsskatten; han ansåg för övrigt att förslaget från det belgiska ordförandeskapet skulle leda till ojämlik behandling av ledamöterna på så sätt att totalsumman för den beskattning som skulle läggas på var och en inte skulle fastställas i förhållande till intäkten, utan i förhållande till nationell skattelagstiftning; detta utgör ett problem som endast kan lösas av rådet, - lyssnade till ett inlägg från grupplöse Dell'Alba, som delade Marinhos oro; han välkomnade även det faktum att Rothley i sitt förslag till yttrande till talmannen förordade bestämmelser om ledamöternas immunitet och förmånsrätt, vilket krävde en ändring av protokollet om parlamentsledamöternas immunitet, som bifogats fördraget, - lyssnade till ett inlägg från grupplösa Garaud, som även hon välkomnade bredden i de förslag som Rothley lagt fram i sitt förslag till yttrande, varav vissa gav upphov till problemet med att ändra protokollet om ledamöternas immunitet; hon begärde för övrigt ett rättsligt utlåtande om de diskriminerande inslagen i det belgiska ordförandeskapets förslag om beskattningen; hon fruktade att de ledamöter som även skulle beskattas nationellt skulle väcka talan om ogiltigförklaring vid EG-domstolen och vid Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna, PV\ doc 24 PE /PRES.

25 - lyssnade till ett inlägg från GUE/NGL-gruppens ordförande Wurtz, som ville veta om det för närvarande var möjligt att i rådet uppnå enighet om principen om beskattning till gemenskapen av ålderspensioner som utbetalas till före detta ledamöter av Europaparlamentet, - lyssnade till ett inlägg från ELDR-gruppens ordförande Cox, som gav sitt stöd till Rothleys ståndpunkt om att avvakta utgången av rådets (allmänna frågor) möte den 29 oktober 2001 innan man fattade beslut om nästa skede; han betonade att den verkligt politiska utmaningen för parlamentet var att kunna få en majoritet av ledamöterna att godkänna stadgar som gick utöver de rent ekonomiska och finansiella aspekterna, vilket inte uteslöt de olika ledamöternas rättighet att väcka talan i enskilda detaljfrågor vid rättsliga instanser, - lyssnade till ett inlägg från EDD-gruppens ordförande Bonde, som påpekade att en bred majoritet av ledamöterna i hans grupp reserverade sig mot principen bakom förslaget från det belgiska ordförandeskapet och önskade undersöka motiven bakom denna princip; han ville dessutom veta om det skulle förekomma någon diskriminering på grund av ledamöternas nationalitet, - lyssnade till ett inlägg från utskottsordförandekonferensens ordförande Palacio Vallelersundi, som delade Garauds och Cox ståndpunkt; hon ansåg att förslaget från det belgiska ordförandeskapet skulle resultera i en diskriminering mellan Europaparlamentets ledamöter i skattefrågan och betonade att parlamentets beslut att godkänna eller inte godkänna förslaget utgjorde ett stort politiskt beslut, - lyssnade till ett inlägg från Verts/ALE-gruppens ordförande Hautala, som försvarade förslaget från det belgiska ordförandeskapet och ansåg att skillnaderna i behandling mellan de olika ledamöterna i det nuvarande systemet var ännu större, - lyssnade till ett inlägg från Rothley, föredragande för utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden, som PV\ doc 25 PE /PRES.

26 . konstaterade att det förelåg enighet om att avvakta utgången av rådets (allmänna frågor) möte den 29 oktober; mot bakgrund av detta möte skulle rättsutskottet fastställa en tillräckligt lång tidsfrist för inlämning av ändringsförslag,. förklarade att regeringarna skulle bli tvungna att enas om ledamöternas ålderspensioner och tillfälliga ersättningar,. konstaterade att förslaget från det belgiska ordförandeskapet låg närmare gemenskapsrätten än det som kommit från det svenska ordförandeskapet, eftersom det inte tillät några undantag från principen om beskattning till gemenskapen; ingen regering ansåg att det belgiska förslaget var diskriminerande; ledamöterna av Europaparlamentet var för övrigt varken EU-tjänstemän eller domare vid EG-domstolen; de bor inte i Bryssel eller Luxemburg, utan återvänder till sina valkretsar, använder den infrastruktur som finns i deras hemländer; denna infrastruktur varierar mellan länderna, varför en viss flexibilitet i skattefrågan uppstår, vilket inte utgör någon diskriminering,. delade åsikten att hans förslag beträffande ledamöternas privilegier och immunitet stod i motsättning till gällande protokoll; detta är dock från 60-talet då parlamentet inte valdes direkt och är följaktligen helt inaktuellt och motsvarar på intet sätt de förhållanden som gäller för en institution med direktvalda ledamöter; man kunde förmoda att parlamentet skulle nå en uppgörelse med rådet och till och med enas om en formell ändring av fördraget mot bakgrund av den rättsliga utveckling parlamentet skulle införa med stadgan; det var inte fråga om att godkännandet av en stadga skulle fördröjas på grund av processen med ratificering av ett nytt protokoll, det gällde att diskutera med rådet för att se om det var möjligt att nå fram till en överenskommelse,. hoppades att det skulle vara möjligt att uppnå ett resultat under den nuvarande talmannens mandattid, - beslutade att återuppta ärendet vid sammanträdet den 8 november 2001, mot bakgrund av överläggningarna i rådet. PV\ doc 26 PE /PRES.

27 7. Förfaranden som skall tillämpas vid brådskande samråd med rådet, i synnerhet inom ramen för det polisiära och rättsliga samarbetet vid brottmål Ärendet ströks från föredragningslistan. PV\ doc 27 PE /PRES.

28 8. Skrivelse från Jens- Peter Bonde av den 4 oktober 2001 om uppföljningen av förstainstansrättens dom av den 2 oktober 2001 om den tekniska gruppen för oberoende ledamöter Talmanskonferensen - tog del av dokumenten. skrivelse från Bonde av den 4 oktober 2001 med krav om att rättstjänsten skulle yttra sig över förstainstansrättens dom av den 2 oktober 2001 i de förenade målen T-222/99, T-327/99 och T-329/99 och med begäran om att punkten skulle föras upp på talmanskonferensens föredragningslista (PE /PRES.),. förstainstansrättens dom (PE /PRES.),. skrivelse från Bonde av den 17 oktober 2001 om förslag till ändring av arbetsordningen till följd av förstainstansrättens dom angående TDI-gruppen (PE /PRES.), - lyssnade till ett inlägg från EDD-gruppens ordförande Bonde, som särskilt nämnde punkt 156 i domen, i vilken en rad artiklar i Europaparlamentets arbetsordning räknas upp och i vilka de grupplösa ledamöterna behandlas på ett diskriminerande sätt i förhållande till dem som tillhör politiska grupper; han betonade att det var nödvändigt att trappa ned på diskrimineringen och gav några förslag; han förklarade sig för övrigt vara positiv till att man i arbetsordningen erkände tekniska grupper, - lyssnade till ett inlägg från PPE-DE-gruppens ordförande Poettering, som föreslog att ärendet skulle hänvisas till gruppernas generalsekreterare och parlamentets generalsekreterare, - lyssnade till ett inlägg från PSE-gruppens ordförande Barón Crespo, som begärde att den rättslige rådgivaren inför talmanskonferensen, på begäran av ordföranden, skulle avge ett yttrande i ärendet, innan det hänvisades vidare enligt ovan, PV\ doc 28 PE /PRES.

29 - lyssnade till ett inlägg från grupplöse Dell'Alba, som gav sitt stöd till Barón Crespos förslag och uppgav att utskottet för konstitutionella frågor hade inlett arbetet med att utarbeta ett betänkande om de grupplösa ledamöternas ställning, och att detta arbete hade avstannat i avvaktan på domen från förstainstansrätten; eftersom domen nu hade avkunnats ansåg han att arbetet kunde slutföras så att förstainstansrättens dom kunde behandlas mot bakgrund av såväl yttrandet från rättstjänsten som ovannämnda betänkande, - lyssnade till ett inlägg från grupplösa Garaud, som nämnde punkt 210 i domen; hon ansåg att problemets kärna låg i det faktum att de grupplösa ledamöterna inte hade samma lagstiftningsrättigheter som övriga ledamöter, vilket hon betraktade som en lagstiftningsdiskriminering, - lyssnade till ett inlägg från ordföranden som upplyste ledamöterna om att yttrandet från rättstjänsten skulle skickas ut till dem så snart som möjligt, - lyssnade till ett inlägg från utskottsordförandekonferensens ordförande Palacio Vallelersundi, som föreslog utan att utesluta möjligheten till ett överklagande att utskottet för konstitutionella frågor skulle höras beträffande de eventuella ändringar av parlamentets arbetsordning som domen kunde medföra, - lyssnade till ett inlägg från grupplöse Dell'Alba, som förklarade att ändringen av arbetsordningen hade behandlats i två betänkanden från nämnda utskott,. det ena handlade om ändringar orsakade av tillämpningen av Nicefördraget, och höll på att antas i utskottet,. det andra hade utarbetats till följd av en resolution som inlämnats av 75 ledamöter från olika grupper som önskade förbättra de grupplösa ledamöternas rättsliga status; detta betänkande hade antagits i utskottet i juni 2000 och talmanskonferensen hade sedan dess beslutat att bordlägga det i avvaktan på domen från förstainstansrätten; eftersom domen var avkunnad var det lämpligt att fullfölja arbetet med att anta betänkandet, PV\ doc 29 PE /PRES.

30 - beslutade att fortsätta överläggningarna vid ett senare sammanträde mot bakgrund av domen från förstainstansrätten och tillhörande yttrande från rättstjänsten. PV\ doc 30 PE /PRES.

31 9. Förslag till överenskommelse med rådet om att Europaparlamentet skall få tillgång till sekretessbelagda uppgifter på området för säkerhets- och försvarspolitik talmanskonferensens slutgiltiga beslut Talmanskonferensen - tog del av en skrivelse från Brok av den 19 oktober 2001 som bekräftade att inga framsteg gjorts i ärendet (PE /PRES.). * * * Ärendet bordlades till ett senare sammanträde. PV\ doc 31 PE /PRES.

32 10. Förslag till beslut utan diskussion 10.1 Skrivelse från Francis Wurtz av den 9 oktober 2001 med begäran om tillåtelse för GUE- gruppens ledning att hålla ett sammanträde den 5 7 november i Ankara (utskottssammanträden under två dagar) Talmanskonferensen, som beslutade utan diskussion, - tog del av ovannämnda skrivelse från Wurtz samt tillhörande finansieringsöversikt (PE /PRES. och bilaga), - beviljade, undantagsvis, GUE/NGL-gruppens ledning att hålla ett sammanträde i Ankara (Turkiet) den 5 7 november 2001, med tolkning till de språk som begärdes och övriga hjälpmedel. PV\ doc 32 PE /PRES.

33 10.2 Skrivelse från Renzo Imbeni av den 27 september 2001 om utnämningen av tre vice ordförande till arbetsgrupperna för Europa- Medelhavsforumet Punkten behandlades tillsammans med punkt 5a. PV\ doc 33 PE /PRES.

34 10.3 Skrivelse från vice talman Renzo Imbeni av den 3 oktober 2001 om beslutet från arbetsgruppen för behörighetstvisten angående förslaget till Europaparlamentets och rådets direktiv om Europaparlamentets och rådets direktiv om tillnärmning av medlemsstaternas lagar och andra författningar om reklam för och sponsring till förmån för tobaksvaror KOM(2001) /0119(COD) (berörda utskott: a) utskottet för miljö, folkhälsa och konsumentskydd och b) utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden) Talmanskonferensen, som beslutade utan diskussion, - tog del av ovannämnda skrivelse från Imbeni (PE /PRES.), - beslutade att bekräfta de rekommendationer som lämnats av arbetsgruppen för behörighetstvisten och som innebar att utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden skulle fortsätta vara ansvarigt utskott och utskottet för miljöfrågor, folkhälsa och konsumentpolitik skulle vara rådgivande samt att ett förstärkt Hughes-förfarande skulle tillämpas för samarbetet. PV\ doc 34 PE /PRES.

35 11. Övriga och brådskande frågor Inga ärenden behandlades under denna punkt. PV\ doc 35 PE /PRES.

36 12. Övrig information Talmanskonferensen - tog del av dokumenten. skrivelse från Prodi av den 27 september 2001 till talmannen beträffande medverkan av 20 ledamöter av Europaparlamentet vid WTO:s fjärde ministerkonferens i Doha (Qatar) den 9 13 november 2001 (PE /PRES.),. skrivelse från Wiebenga till talmannen av den 27 september 2001 med slutsatserna från den interparlamentariska unionens 106:e konferens i Ouagadougou (Burkina-Faso) den 9 15 september och med en begäran om att utse en kvinnlig ledamot till nästa konferens, den mars 2002 i Marrakech (Marocko) (PE /PRES.),. skrivelse från Dary till talmannen av den 28 september 2001 med förslag om att före årsskiftet planera en resa till Libanon, Jordanien och Syrien inom ramen för parlamentets förbindelser med länderna i Mellanöstern och Persiska viken (PE /PRES.),. skrivelse från Brok till talmannen av den 3 oktober 2001 med ordförandeskapets slutsatser från den parlamentariska konferensen Europeiska unionen länderna i stabilitetspakten (PE /PRES. och bil.),. skrivelse från PPE-DE-gruppens biträdande generalsekreterare av den 10 oktober 2001 om utnämningen av Sacrédeus till suppleant i det tillfälliga utskottet för humangenetik (PE /PRES.). PV\ doc 36 PE /PRES.

37 13. Tid och plats för nästa sammanträde Talmanskonferensen - beslutade att nästa sammanträde skulle hållas i Strasbourg torsdagen den 25 oktober 2001, kl * * * Sammanträdet avslutades kl torsdagen den 18 oktober * * * PV\ doc 37 PE /PRES.

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet torsdagen den 10 maj 2001 kl. 15.00 17.30. Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet torsdagen den 10 maj 2001 kl. 15.00 17.30. Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL PE-5/CP/PV/2001-13 TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL från sammanträdet torsdagen den 10 maj 2001 kl. 15.00 17.30 Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL S A M M A N F A T T N I N G Sidan 1. Godkännande

Läs mer

PRESIDIET PROTOKOLL. från sammanträdet måndagen den 22 oktober 2001 kl. 18.30-20.30 och onsdagen den 24 oktober 2001. Louise Weiss-byggnaden rum R 1,1

PRESIDIET PROTOKOLL. från sammanträdet måndagen den 22 oktober 2001 kl. 18.30-20.30 och onsdagen den 24 oktober 2001. Louise Weiss-byggnaden rum R 1,1 PE-5/BUR/PV/2001-15 PRESIDIET PROTOKOLL från sammanträdet måndagen den 22 oktober 2001 kl. 18.30-20.30 och onsdagen den 24 oktober 2001 kl. 18.30-20.30 Louise Weiss-byggnaden rum R 1,1 STRASBOURG INNEHÅLL

Läs mer

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från det extra sammanträdet onsdagen den 5 december 2001 kl. 17.30 19.00. Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från det extra sammanträdet onsdagen den 5 december 2001 kl. 17.30 19.00. Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL PE-5/CP/PV/2001-31 TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL från det extra sammanträdet onsdagen den 5 december 2001 kl. 17.30 19.00 Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL INNEHÅLL 1. Godkännande av förslaget

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 5 april 2006 kl. 15.00, rum S 3.4 Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG INNEHÅLL

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 5 april 2006 kl. 15.00, rum S 3.4 Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG INNEHÅLL PE-6/QUAEST/PV/2006-5 EUROPAPARLAMENTET P PV 5/2006 KVESTORERNA PROTOKOLL från sammanträdet den 5 april 2006 kl. 15.00, rum S 3.4 Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG INNEHÅLL 1. Godkännande av föredragningslistan...

Läs mer

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet torsdagen den 15 februari 2001 från kl 15.02 till kl. 17.30. Louise WEISS-byggnaden, Rum R1, 1

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet torsdagen den 15 februari 2001 från kl 15.02 till kl. 17.30. Louise WEISS-byggnaden, Rum R1, 1 PE-5/CP/PV/2001-05 TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL från sammanträdet torsdagen den 15 februari 2001 från kl 15.02 till kl. 17.30 Louise WEISS-byggnaden, Rum R1, 1 STRASBOURG I N N E H Å L L Sida STRASBOURG...

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden *** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden *** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION EUROPAPARLAMENTET 1999 2004 Utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden PRELIMINÄR VERSION 2003/0209(AVC) 21 januari 2004 *** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION om förslaget till rådets beslut om bemyndigande

Läs mer

(Meddelanden) EUROPAPARLAMENTET

(Meddelanden) EUROPAPARLAMENTET 4.8.2011 Europeiska unionens officiella tidning C 229/1 II (Meddelanden) MEDDELANDEN FRÅN EUROPEISKA UNIONENS INSTITUTIONER, BYRÅER OCH ORGAN EUROPAPARLAMENTET Arbetsordning för Konferensen mellan de parlamentariska

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 14 juni 2006 kl. 15.00 Rum S 3.4 - Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 14 juni 2006 kl. 15.00 Rum S 3.4 - Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG EUROPAPARLAMENTET PE-6/QUEST/PV/2006-7 P PV 7/2006 KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL från sammanträdet den 14 juni 2006 kl. 15.00 Rum S 3.4 - Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG INNEHÅLL Sida 1. Godkännande

Läs mer

PROTOKOLL. 11 september 2012 EUROPAPARLAMENTET TALMANSKONFERENSEN. Strasbourg. SV Förenade i mångfalden SV. från det extra sammanträdet tisdagen den

PROTOKOLL. 11 september 2012 EUROPAPARLAMENTET TALMANSKONFERENSEN. Strasbourg. SV Förenade i mångfalden SV. från det extra sammanträdet tisdagen den PV CPG 19.04.2012 PE-7/CPG/PV/2012-09 EUROPAPARLAMENTET TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL från det extra sammanträdet tisdagen den 11 september 2012 LOW-byggnaden lokal: R.1.1 Strasbourg PV\913520.doc PE494.374/CPG

Läs mer

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet. Onsdagen den 8 maj 2002 kl Paul-Henri Spaak, rum 6 B 01 BRYSSEL.

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet. Onsdagen den 8 maj 2002 kl Paul-Henri Spaak, rum 6 B 01 BRYSSEL. TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL från sammanträdet Onsdagen den 8 maj 2002 kl. 15.00-17.30 Paul-Henri Spaak, rum 6 B 01 BRYSSEL och Torsdagen den 16 maj 2002 kl. 15.00-17.30 Louise Weiss, rum 1.1 STRASBOURG

Läs mer

PRESIDIET PROTOKOLL. från sammanträdet måndagen den 1 oktober 2001 kl och. onsdagen den 3 oktober 2001 kl

PRESIDIET PROTOKOLL. från sammanträdet måndagen den 1 oktober 2001 kl och. onsdagen den 3 oktober 2001 kl PE-5/BUR/PV/2001-14 PRESIDIET PROTOKOLL från sammanträdet måndagen den 1 oktober 2001 kl. 18.30 20.30 och onsdagen den 3 oktober 2001 kl. 19.00 20.30 Louise Weiss-byggnaden rum R1.1 STRASBOURG I N N E

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden FÖRSLAG TILL YTTRANDE

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden FÖRSLAG TILL YTTRANDE EUROPAPARLAMENTET 1999 2004 Utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden DEFINITIVT FÖRSLAG 6 juni 2001 FÖRSLAG TILL YTTRANDE från utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden till utskottet

Läs mer

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet torsdagen den 23 oktober 2003 Kl Louise Weiss-byggnaden Rum R 1,1. Strasbourg INNEHÅLL

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet torsdagen den 23 oktober 2003 Kl Louise Weiss-byggnaden Rum R 1,1. Strasbourg INNEHÅLL PE-5/CP/PV/2003-34 TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL från sammanträdet torsdagen den 23 oktober 2003 Kl. 9.30-11.00 Louise Weiss-byggnaden Rum R 1,1 Strasbourg INNEHÅLL Sida 1. Godkännande av förslaget till

Läs mer

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet. torsdagen den 13 november 2003 (kl ) Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL.

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet. torsdagen den 13 november 2003 (kl ) Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL. PE-5/CPG/PV/2003-38 TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL från sammanträdet torsdagen den 13 november 2003 (kl. 15.00 17.30) Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL och torsdagen den 20 november 2003 (kl.

Läs mer

5. Administrationen vill, innan den motbevisar styrekonomens argument, klargöra bakgrunden till ärendet.

5. Administrationen vill, innan den motbevisar styrekonomens argument, klargöra bakgrunden till ärendet. 01-0439 AKTSKRIVELSE Ärende: Begäran om upphävande av styrekonomens nekande av godkännande nr 01/04 1. I ett meddelande av den 11 juni 2001 informerade styrekonomen chefen för personalavdelningen om sitt

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 12 februari 2003 kl. 15.00. Rum N3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg INNEHÅLL

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 12 februari 2003 kl. 15.00. Rum N3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg INNEHÅLL CQ PV 12.02.03 EUROPAPARLAMENTET PV02/03 KVESTORERNA PROTOKOLL från sammanträdet den 12 februari 2003 kl. 15.00 Rum N3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg INNEHÅLL 1. Godkännande av förslaget till

Läs mer

RÄTTSLIG GRUND BESKRIVNING

RÄTTSLIG GRUND BESKRIVNING MELLANSTATLIGA BESLUTSFÖRFARANDEN Inom den gemensamma utrikes- och säkerhetspolitiken, liksom på flera andra områden såsom fördjupat samarbete, vissa utnämningar och översyn av fördragen, ser beslutsförfarandet

Läs mer

***I BETÄNKANDE. SV Förenade i mångfalden SV. Europaparlamentet A8-0256/

***I BETÄNKANDE. SV Förenade i mångfalden SV. Europaparlamentet A8-0256/ Europaparlamentet 2014-2019 Plenarhandling A8-0256/2015 21.9.2015 ***I BETÄNKANDE om förslaget till Europaparlamentets och rådets förordning om skydd mot dumpad import från länder som inte är medlemmar

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för framställningar MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för framställningar MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA EUROPAPARLAMENTET 1999 Utskottet för framställningar 2004 13 september 2004 MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA Framställning 163/99, ingiven av Michel Robert, fransk medborgare, om den ojämlikhet som råder i

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för konstitutionella frågor FÖRSLAG TILL YTTRANDE. från utskottet för konstitutionella frågor

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för konstitutionella frågor FÖRSLAG TILL YTTRANDE. från utskottet för konstitutionella frågor EUROPAPARLAMENTET 1999 2004 Utskottet för konstitutionella frågor PRELIMINÄR VERSION 23 juni 2003 FÖRSLAG TILL YTTRANDE från utskottet för konstitutionella frågor till budgetutskottet över förslaget till

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL EUROPAPARLAMENTET PV BUR 17.01.2007 PE-6/BUR/PV/2007-01 P R E S I D I E T PROTOKOLL från sammanträdet 17-01-2007 Louise Weiss-byggnaden lokal R 1.1 - - - Strasbourg PV\649572.doc PE 382.266/BUR PE-6/BUR/PV/2007-01

Läs mer

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet. torsdagen den 6 februari 2003 kl Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL.

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet. torsdagen den 6 februari 2003 kl Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL. PE-5/CP/PV/2003-05 TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL från sammanträdet torsdagen den 6 februari 2003 kl. 15.00-17.30 Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL och torsdagen den13 februari 2003 kl. 9.30-11.30

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för miljö, folkhälsa och konsumentfrågor ***II FÖRSLAG TILL ANDRABEHANDLINGS- REKOMMENDATION

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för miljö, folkhälsa och konsumentfrågor ***II FÖRSLAG TILL ANDRABEHANDLINGS- REKOMMENDATION EUROPAPARLAMENTET 1999 2004 Utskottet för miljö, folkhälsa och konsumentfrågor DEFINITIVT FÖRSLAG 2000/0068(COD) 1 mars 2001 ***II FÖRSLAG TILL ANDRABEHANDLINGS- REKOMMENDATION om rådets gemensamma ståndpunkt

Läs mer

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet. onsdagen den 16 juni 2004 kl Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL INNEHÅLL

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet. onsdagen den 16 juni 2004 kl Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL INNEHÅLL PE-5/CPG/PV/2004-16 TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL från sammanträdet onsdagen den 16 juni 2004 kl. 17.15-18.45 Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL INNEHÅLL Sida 1. Godkännande av förslaget till

Läs mer

PRESIDIET PROTOKOLL. från sammanträdet måndag den 16 december 2002 kl. 18.30-20.30. Louise Weiss-byggnaden, rum R 1.1. Strasbourg INNEHÅLL

PRESIDIET PROTOKOLL. från sammanträdet måndag den 16 december 2002 kl. 18.30-20.30. Louise Weiss-byggnaden, rum R 1.1. Strasbourg INNEHÅLL PE-5/BUR/PV/2002-21 PRESIDIET PROTOKOLL från sammanträdet måndag den 16 december 2002 kl. 18.30-20.30 Louise Weiss-byggnaden, rum R 1.1 Strasbourg INNEHÅLL Sida PROTOKOLL... 1 2. Justering av protokollet

Läs mer

EUROPEISKA UNIONENS RÅD. Bryssel den 15 november 2004 (OR. en) 12062/3/04 REV 3 ADD 1. Interinstitutionellt ärende: 2003/0184 (COD) SOC 382 CODEC 968

EUROPEISKA UNIONENS RÅD. Bryssel den 15 november 2004 (OR. en) 12062/3/04 REV 3 ADD 1. Interinstitutionellt ärende: 2003/0184 (COD) SOC 382 CODEC 968 EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 15 november 2004 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2003/0184 (COD) 12062/3/04 REV 3 ADD 1 SOC 382 CODEC 968 RÅDETS MOTIVERING Ärende: Gemensam ståndpunkt antagen

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från det extra sammanträdet onsdagen den 28 mars 2007 kl

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från det extra sammanträdet onsdagen den 28 mars 2007 kl PE 6/QUAEST/PV/2007 6 EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL från det extra sammanträdet onsdagen den 28 mars 2007 kl. 10.30 Rum PHS 06B054 Paul Henri Spaak byggnaden BRYSSEL INNEHÅLL 1. Godkännande

Läs mer

A7-0043/ Anpassning av Europaparlamentets arbetsordning till Lissabonfördraget

A7-0043/ Anpassning av Europaparlamentets arbetsordning till Lissabonfördraget 19.11.2009 A7-0043/ 001-071 ÄNDRINGSFÖRSLAG 001-071 från utskottet för konstitutionella frågor Betänkande David Martin Anpassning av till Lissabonfördraget A7-0043/2009 (2009/2062(REG)) 1 Artikel 7 punkt

Läs mer

***I BETÄNKANDE. SV Förenade i mångfalden SV A8-0145/

***I BETÄNKANDE. SV Förenade i mångfalden SV A8-0145/ EUROPAPARLAMENTET 2014-2019 Plenarhandling 28.4.2015 A8-0145/2015 ***I BETÄNKANDE om förslaget till Europaparlamentets och rådets förordning om skyddsåtgärder som föreskrivs i avtalet mellan Europeiska

Läs mer

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet onsdagen den 24 januari 2001 kl Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL INNEHÅLL

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet onsdagen den 24 januari 2001 kl Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL INNEHÅLL PE-5/CP/PV/2001-03 TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL från sammanträdet onsdagen den 24 januari 2001 kl. 14.45 16.15 Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL INNEHÅLL 1. Godkännande av förslaget till föredragningslista...

Läs mer

* FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE

* FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE EUROPAPARLAMENTET 2014-2019 Utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor 23.3.2015 2014/0322(NLE) * FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE om rekommendationen till rådets beslut

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 4 juli i Strasbourg

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 4 juli i Strasbourg EUROPAPARLAMENTET CQ PV 04.07.01 PV 07/01 KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL från sammanträdet den 4 juli i Strasbourg INNEHÅLL Sida 1. Godkännande av förslaget till föredragningslista... 2 2. Justering av protokollet

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för regionalpolitik, transport och turism ***II FÖRSLAG TILL ANDRABEHANDLINGS- REKOMMENDATION

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för regionalpolitik, transport och turism ***II FÖRSLAG TILL ANDRABEHANDLINGS- REKOMMENDATION EUROPAPARLAMENTET 1999 2004 Utskottet för regionalpolitik, transport och turism PRELIMINÄR VERSION 2001/0145(COD) 6 februari 2002 ***II FÖRSLAG TILL ANDRABEHANDLINGS- REKOMMENDATION om rådets gemensamma

Läs mer

15490/14 ph/slh 1 DG D 2B

15490/14 ph/slh 1 DG D 2B Europeiska unionens råd Bryssel den 17 november 2014 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2013/0409 (COD) 15490/14 NOT från: till: Ordförandeskapet Rådet DROIPEN 129 COPEN 278 CODEC 2241 Komm. dok. nr:

Läs mer

BILAGOR. EUROPEISKA RÅDET i GÖTEBORG ORDFÖRANDESKAPETS SLUTSATSER. den 15 och 16 juni 2001 BILAGOR. Bulletin SV - PE 305.

BILAGOR. EUROPEISKA RÅDET i GÖTEBORG ORDFÖRANDESKAPETS SLUTSATSER. den 15 och 16 juni 2001 BILAGOR. Bulletin SV - PE 305. 29 EUROPEISKA RÅDET i GÖTEBORG ORDFÖRANDESKAPETS SLUTSATSER den 15 och 16 juni 2001 31 Bilaga I Uttalande om förebyggande av spridning av ballistiska missiler... s. 33 Bilaga II Uttalande om f.d. jugoslaviska

Läs mer

PROTOKOLL. den 16 maj 2007

PROTOKOLL. den 16 maj 2007 EUROPAPARLAMENTET PE-6/CPG/PV/2007-12 TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL från sammanträdet onsdagen den 16 maj 2007 Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 06B01 - - - Bryssel PV\669987.doc PE 389.628/CPG PE-6/CPG/PV/2007-12

Läs mer

Inrättande av ett nätverk av sambandsmän för invandring ***I

Inrättande av ett nätverk av sambandsmän för invandring ***I P7_TA-PROV(2010)0469 Inrättande av ett nätverk av sambandsmän för invandring ***I Europaparlamentets lagstiftningsresolution av den 14 december 2010 om förslaget till Europaparlamentets och rådets förordning

Läs mer

III RÄTTSAKTER SOM ANTAGITS I ENLIGHET MED AVDELNING VI I FÖRDRAGET OM EUROPEISKA UNIONEN

III RÄTTSAKTER SOM ANTAGITS I ENLIGHET MED AVDELNING VI I FÖRDRAGET OM EUROPEISKA UNIONEN L 348/130 Europeiska unionens officiella tidning 24.12.2008 III (Rättsakter som antagits i enlighet med fördraget om Europeiska unionen) RÄTTSAKTER SOM ANTAGITS I ENLIGHET MED AVDELNING VI I FÖRDRAGET

Läs mer

1. Grundläggande rättigheter i Europeiska unionen *

1. Grundläggande rättigheter i Europeiska unionen * 1. Grundläggande rättigheter i Europeiska unionen * A5-0064/2000 Europaparlamentets resolution om utarbetandet av en stadga om grundläggande rättigheter i Europeiska unionen (C5-0058/1999-1999/2064(COS))

Läs mer

BILAGA. till. Rådets beslut

BILAGA. till. Rådets beslut EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 31.7.2015 COM(2015) 381 final ANNEX 1 BILAGA till Rådets beslut om Europeiska unionens ståndpunkt gällande AEP-kommitténs arbetsordning, i enlighet med det inledande

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION KOMMISSIONENS YTTRANDE. om utkastet till arbetsordning i Rådgivande kommittén för arbetsmiljöfrågor

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION KOMMISSIONENS YTTRANDE. om utkastet till arbetsordning i Rådgivande kommittén för arbetsmiljöfrågor EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 17.11.2004 KOM(2004)756 slutlig KOMMISSIONENS YTTRANDE om utkastet till arbetsordning i Rådgivande kommittén för arbetsmiljöfrågor KOMMISSIONENS YTTRANDE

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 15 maj 2003 kl Rum N3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 15 maj 2003 kl Rum N3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg CQ PV 14.05.03 PV 05/03 EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL från sammanträdet den 15 maj 2003 kl. 15.00 Rum N3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg INNEHÅLL Sida 1. Godkännande av förslaget till

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 30 april 2019 (OR. en)

Europeiska unionens råd Bryssel den 30 april 2019 (OR. en) Europeiska unionens råd Bryssel den 30 april 2019 (OR. en) 8709/19 NOT från: till: Föreg. dok. nr: 7763/19 Ärende: Rådets generalsekretariat Ständiga representanternas kommitté/rådet SPORT 47 DOPAGE 12

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet torsdagen den. 16 oktober Paul-Henry Spaak-byggnaden - lokal 6B

EUROPAPARLAMENTET TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet torsdagen den. 16 oktober Paul-Henry Spaak-byggnaden - lokal 6B EUROPAPARLAMENTET PE-6/CPG/PV/2008- TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL från sammanträdet torsdagen den 16 oktober 2008 Paul-Henry Spaak-byggnaden - lokal 6B01 - - - Bryssel PV\762612.doc PE413.468/CPG PE-6/CPG/PV/2008-

Läs mer

MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA

MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA EUROPAPARLAMENTET 2009-2014 Utskottet för framställningar 28.11.2014 MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA Ärende: Framställning 0824/2008, ingiven av Kroum Kroumov, bulgarisk medborgare, och undertecknad av ytterligare

Läs mer

med beaktande av kommissionens förslag till Europaparlamentet och rådet (KOM(2003) 700) 1,

med beaktande av kommissionens förslag till Europaparlamentet och rådet (KOM(2003) 700) 1, P5_TA(2004)0361 Europeisk kulturhuvudstad för åren 2005 till 2019 ***I Europaparlamentets lagstiftningsresolution om förslaget till Europaparlamentets och rådets beslut om ändring av beslut 1419/1999/EG

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet onsdagen 9 mars 2011 kl. 15.00 Lokal: S 3.4 i LOW-byggnaden STRASBOURG INNEHÅLL

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet onsdagen 9 mars 2011 kl. 15.00 Lokal: S 3.4 i LOW-byggnaden STRASBOURG INNEHÅLL PE-7/QUAEST/PV/2011-03 EUROPAPARLAMENTET P PV 03/2011 KVESTORERNA PROTOKOLL från sammanträdet onsdagen 9 mars 2011 kl. 15.00 Lokal: S 3.4 i LOW-byggnaden STRASBOURG INNEHÅLL 1. Godkännande av förslaget

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL PE-7/QUAEST/PV/2011-12 EUROPAPARLAMENTET PV 12/2011 KVESTORERNA PROTOKOLL från det ordinarie sammanträdet onsdagen den 14 december 2011 kl. 15.00 Lokal: S 3.4 i Louise Weiss-byggnaden Strasbourg INNEHÅLL

Läs mer

MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA

MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA EUROPAPARLAMENTET 2009-2014 Utskottet för rättsliga frågor 21.11.2011 MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA (0089/2011) Ärende: Motiverat yttrande från nationalrådet i Republiken Slovakien över förslaget till Europaparlamentets

Läs mer

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE EUROPAPARLAMENTET 2009-2014 Utskottet för den inre marknaden och konsumentskydd 24.9.2013 2013/2116(INI) FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE om tillämpningen av direktiv 2005/29/EG om otillbörliga affärsmetoder (2013/2116(INI))

Läs mer

BILAGA. till FÖRSLAG TILL RÅDETS BESLUT

BILAGA. till FÖRSLAG TILL RÅDETS BESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 29.7.2015 COM(2015) 368 final ANNEX 1 BILAGA till FÖRSLAG TILL RÅDETS BESLUT om fastställande av den ståndpunkt som på Europeiska unionens vägnar ska intas i det stabiliserings-

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Sammanträdeshandling. Rådets ståndpunkt vid första behandlingen

EUROPAPARLAMENTET. Sammanträdeshandling. Rådets ståndpunkt vid första behandlingen EUROPAPARLAMENTET 2009 Sammanträdeshandling 2014 C7-0452/2011 2010/0802(COD)DHGJ 01/12/2011 Rådets ståndpunkt vid första behandlingen Rådets ståndpunkt vid första behandlingen inför antagandet av EUROPAPARLAMENTETS

Läs mer

Nya eller reviderade bestämmelser i tredje delen

Nya eller reviderade bestämmelser i tredje delen EUROPEISKA KONVENTET SEKRETARIATET Bryssel den 11 juni 2003 (11.6) (OR. fr,en) CONV 805/03 NOT från: till: Ärende: Presidiet Konventet Nya eller reviderade bestämmelser i tredje delen För konventets ledamöter

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till RÅDETS FÖRORDNING

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till RÅDETS FÖRORDNING EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 18.05.2001 KOM(2001) 266 slutlig Förslag till RÅDETS FÖRORDNING om komplettering av bilagan till kommissionens förordning (EG) nr 1107/96 om registrering

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 4 december 2014 (OR. en)

Europeiska unionens råd Bryssel den 4 december 2014 (OR. en) Europeiska unionens råd Bryssel den 4 december 2014 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2013/0045 (CNS) 16498/14 FISC 222 ECOFIN 1159 RAPPORT från: till: Ordförandeskapet Rådet Föreg. dok. nr: 16120/1/14

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 17 november 2004 kl. 16.00 rum S 3.4 Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 17 november 2004 kl. 16.00 rum S 3.4 Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL PV 13/04 från sammanträdet den 17 november 2004 kl. 16.00 rum S 3.4 Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Godkännande av förslaget

Läs mer

PUBLIC 15693/17 1 DG C LIMITE SV. Europeiska unionens råd Bryssel den 22 december 2017 (OR. en) 15693/17 LIMITE PV/CONS 76 RELEX 1114

PUBLIC 15693/17 1 DG C LIMITE SV. Europeiska unionens råd Bryssel den 22 december 2017 (OR. en) 15693/17 LIMITE PV/CONS 76 RELEX 1114 Conseil UE Europeiska unionens råd Bryssel den 22 december 2017 (OR. en) 15693/17 LIMITE PUBLIC PV/CONS 76 RELEX 1114 UTKAST TILL PROTOKOLL Ärende: 3587:e mötet i Europeiska unionens råd (utrikes frågor)

Läs mer

*** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION

*** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION EUROPAPARLAMENTET 2009-2014 Utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor 10.6.2013 2012/0334(NLE) *** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION om utkastet till rådets beslut om

Läs mer

RÄTTSLIG GRUND BESKRIVNING

RÄTTSLIG GRUND BESKRIVNING MELLANSTATLIGA BESLUTSFÖRFARANDEN Inom den gemensamma utrikes- och säkerhetspolitiken, liksom på flera andra områden såsom fördjupat samarbete, vissa utnämningar och översyn av fördragen, ser beslutsförfarandet

Läs mer

*** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION

*** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION Europaparlamentet 2014-2019 Utskottet för transport och turism 2014/0023(NLE) 7.6.2018 *** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION om utkastet till rådets beslut om ingående, på unionens och dess medlemsstaters vägnar,

Läs mer

ARBETSORDNINGAR OCH RÄTTEGÅNGSREGLER

ARBETSORDNINGAR OCH RÄTTEGÅNGSREGLER 23.4.2010 Europeiska unionens officiella tidning L 103/1 II (Icke-lagstiftningsakter) ARBETSORDNINGAR OCH RÄTTEGÅNGSREGLER ARBETSORDNING FÖR EUROPEISKA UNIONENS REVISIONSRÄTT INNEHÅLL AVDELNING I REVISIONSRÄTTENS

Läs mer

EUROPEISKA KONVENTET SEKRETARIATET. Bryssel den 31 maj 2002 (3.6) (OR. fr) CONV 72/02

EUROPEISKA KONVENTET SEKRETARIATET. Bryssel den 31 maj 2002 (3.6) (OR. fr) CONV 72/02 EUROPEISKA KONVENTET SEKRETARIATET Bryssel den 31 maj 2002 (3.6) (OR. fr) CONV 72/02 NOT från: till: Ärende: António Vitorino Konventsledamöterna Mandat för arbetsgruppen för stadgan Nedan bifogas en not

Läs mer

RP 77/2010 rd. I denna proposition föreslås att självstyrelselagen

RP 77/2010 rd. I denna proposition föreslås att självstyrelselagen RP 77/2010 rd Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av 59 a i självstyrelselagen för Åland PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås att självstyrelselagen

Läs mer

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet onsdagen den 17 december 2003 kl Louise Weiss-byggnaden rum R1, 1. Strasbourg INNEHÅLL

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet onsdagen den 17 december 2003 kl Louise Weiss-byggnaden rum R1, 1. Strasbourg INNEHÅLL PE-5/CPG/PV/2003-38 TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL från sammanträdet onsdagen den 17 december 2003 kl. 15.00-17.30 Louise Weiss-byggnaden rum R1, 1 Strasbourg INNEHÅLL Sida 1. Godkännande av förslaget till

Läs mer

Förfarandet för utnämning av Regionkommitténs ledamöter. Utnämningsförfaranden i de olika medlemsstaterna

Förfarandet för utnämning av Regionkommitténs ledamöter. Utnämningsförfaranden i de olika medlemsstaterna Förfarandet för utnämning av Regionkommitténs ledamöter Utnämningsförfaranden i de olika medlemsstaterna SAMMANFATTNING I EU-fördragets förord anges bland målsättningarna för unionen att man ska fortsätta

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 28 maj 2018 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare

Europeiska unionens råd Bryssel den 28 maj 2018 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare Europeiska unionens råd Bryssel den 28 maj 2018 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2018/0163 (NLE) 9361/18 FÖRSLAG från: inkom den: 25 maj 2018 till: Komm. dok. nr: Ärende: EPPO 12 EUROJUST 58 CATS

Läs mer

FÖRSLAG TILL YTTRANDE

FÖRSLAG TILL YTTRANDE EUROPAPARLAMENTET 2014-2019 Utskottet för jordbruk och landsbygdens utveckling 27.3.2015 2014/0256(COD) FÖRSLAG TILL YTTRANDE från utskottet för jordbruk och landsbygdens utveckling till utskottet för

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA BRYSSEL

FÖREDRAGNINGSLISTA BRYSSEL Plenarhandling FÖREDRAGNINGSLISTA DEN 10-13 JANUARI 2005 STRASBOURG DEN 26-27 JANUARI 2005 BRYSSEL 10/1/05 PE SV SV Teckenförklaring - förfaranden Om inte parlamentet beslutar annorlunda kommer de behandlade

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET Plenarhandling FÖREDRAGNINGSLISTA. Onsdagen den 11 november Bryssel 11/11/ /OJ. Förenade i mångfalden

EUROPAPARLAMENTET Plenarhandling FÖREDRAGNINGSLISTA. Onsdagen den 11 november Bryssel 11/11/ /OJ. Förenade i mångfalden EUROPAPARLAMENTET 2014 2019 Plenarhandling FÖREDRAGNINGSLISTA Onsdagen den 11 november 2015 Bryssel 11/11/15 SV Förenade i mångfalden SV Teckenförklaring - förfaranden Såvida inte parlamentet beslutar

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för framställningar MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för framställningar MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA EUROPAPARLAMENTET 2004 Utskottet för framställningar 2009 21.10.2008 MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA Angående: Framställning 0995/2002 ingiven av Stylianos Zambetakis (grekisk medborgare) för föreningen för

Läs mer

Beskrivning av det nuvarande systemet för avgränsning av befogenheter mellan Europeiska unionen och medlemsstaterna

Beskrivning av det nuvarande systemet för avgränsning av befogenheter mellan Europeiska unionen och medlemsstaterna EUROPEISKA KONVENTET SEKRETARIATET Bryssel den 28 mars 2002 (5.4) (OR. fr) CONV 17/02 NOT från: till: Ärende: Presidiet Konventet Beskrivning av det nuvarande systemet för avgränsning av befogenheter mellan

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 28 maj 2018 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, generalsekreterare för Europeiska unionens råd

Europeiska unionens råd Bryssel den 28 maj 2018 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, generalsekreterare för Europeiska unionens råd Europeiska unionens råd Bryssel den 28 maj 2018 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2018/0163 (NLE) 9361/18 ADD 1 FÖRSLAG från: inkom den: 25 maj 2018 till: Komm. dok. nr: Ärende: EPPO 12 EUROJUST 58

Läs mer

***I FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE

***I FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE EUROPAPARLAMENTET 2009-2014 Utskottet för jordbruk och landsbygdens utveckling 28.9.2010 2010/0183(COD) ***I FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE om förslaget till Europaparlamentets och rådets förordning om ändring

Läs mer

6426/15 ehe/ee/ab 1 DG B 3A

6426/15 ehe/ee/ab 1 DG B 3A Europeiska unionens råd Interinstitutionellt ärende: 2014/0258 (NLE) 2014/0259 (NLE) Bryssel den 26 februari 2015 (OR. en) 6426/15 SOC 91 EMPL 43 MIGR 11 JAI 103 A-PUNKTSNOT från: Rådets generalsekretariat

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 29 oktober 2018 (OR. en)

Europeiska unionens råd Bryssel den 29 oktober 2018 (OR. en) Europeiska unionens råd Bryssel den 29 oktober 2018 (OR. en) 7223/04 DCL 1 JUSTCIV 42 BORTTAGANDE AV SÄKERHETSSKYDDSKLASSIFICERING för dokument: 7223/04 av den: 11 mars 2004 Ny status: Ärende: Offentlig

Läs mer

Förslag till RÅDETS BESLUT

Förslag till RÅDETS BESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 30.7.2013 COM(2013) 555 final 2013/0269 (NLE) Förslag till RÅDETS BESLUT om ingående av avtalet mellan Europeiska unionen och Republiken Frankrike om tillämpning vad

Läs mer

För delegationerna bifogas ovannämnda dokument för vilket säkerhetsskyddsklassificeringen tagits bort.

För delegationerna bifogas ovannämnda dokument för vilket säkerhetsskyddsklassificeringen tagits bort. Europeiska unionens råd Bryssel den 10 juni 2015 (OR. en) 10817/10 DCL 1 FREMP 27 JAI 523 COHOM 153 COSCE 17 BORTTAGANDE AV SÄKERHETSSKYDDSKLASSIFICERING för dokument: 10817/10 av den: 8 juni 2010 Ny status:

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för regionalpolitik, transport och turism FÖRSLAG TILL YTTRANDE. från utskottet för regionalpolitik, transport och turism

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för regionalpolitik, transport och turism FÖRSLAG TILL YTTRANDE. från utskottet för regionalpolitik, transport och turism EUROPAPARLAMENTET 1999 2004 Utskottet för regionalpolitik, transport och turism PRELIMINÄR VERSION 2003/0209(AVC) 15 december 2003 FÖRSLAG TILL YTTRANDE från utskottet för regionalpolitik, transport och

Läs mer

21:a mötet. 16 18 maj 2011. BUDAPEST (Ungern) PRELIMINÄRT FÖRSLAG TILL FÖREDRAGNINGSLISTA. och ARBETSPROGRAM

21:a mötet. 16 18 maj 2011. BUDAPEST (Ungern) PRELIMINÄRT FÖRSLAG TILL FÖREDRAGNINGSLISTA. och ARBETSPROGRAM 17.3.2011 21:a mötet 16 18 maj 2011 BUDAPEST (Ungern) PRELIMINÄRT FÖRSLAG TILL FÖREDRAGNINGSLISTA och ARBETSPROGRAM OJ\861352.doc Den gemensamma parlamentariska AVS EU-församlingens webbplats: http://www.europarl.europa.eu/intcoop/acp

Läs mer

Europaparlamentets sammansättning inför valet 2014

Europaparlamentets sammansättning inför valet 2014 P7_TA(2013)0082 Europaparlamentets sammansättning inför valet 2014 Europaparlamentets resolution av den 13 mars 2013 om Europaparlamentets sammansättning inför valet 2014 (2012/2309(INL)) Europaparlamentet

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från det extra sammanträdet tisdagen den 30 november 2004, kl Rum 6 B Paul-Henri Spaak-byggnaden (PHS)

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från det extra sammanträdet tisdagen den 30 november 2004, kl Rum 6 B Paul-Henri Spaak-byggnaden (PHS) EUROPAPARLAMENTET CQ PV 30.11.04 2004 2009 PV 14/04 KVESTORERNA PROTOKOLL från det extra sammanträdet tisdagen den 30 november 2004, kl. 16.00 Rum 6 B Paul-Henri Spaak-byggnaden (PHS) BRYSSEL SAMMANFATTNING

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET Plenarhandling. Utskottet för jordbruk och landsbygdens utveckling. Föredragande (av yttrande): Czesław Adam Siekierski

EUROPAPARLAMENTET Plenarhandling. Utskottet för jordbruk och landsbygdens utveckling. Föredragande (av yttrande): Czesław Adam Siekierski EUROPAPARLAMENTET 2014-2019 Plenarhandling A8-0174/2015 1.6.2015 ***I BETÄNKANDE om förslaget till Europaparlamentets och rådets förordning om fastställande av den justeringsgrad som avses i förordning

Läs mer

* FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE

* FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE Europaparlamentet 2014-2019 Utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor 6.4.2016 2015/0314(NLE) * FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE om förslaget till rådets beslut om fastställande

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 6 juni 2000 BRYSSEL. 1. Godkännande av förslaget till föredragningslista...

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 6 juni 2000 BRYSSEL. 1. Godkännande av förslaget till föredragningslista... EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PV 6/00 PROTOKOLL från sammanträdet den 6 juni 2000 BRYSSEL INNEHÅLL Sida 1. Godkännande av förslaget till föredragningslista...2 2. Behandling av resultaten av luftkvalitetsundersökningen

Läs mer

PROTOKOLL. 13 mars 2008

PROTOKOLL. 13 mars 2008 EUROPAPARLAMENTET PV CPG 13.03.2008 PE-6/CPG/PV/2008-06 TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL från torsdagens sammanträde 13 mars 2008 Louise Weiss-byggnaden lokal R1.1 - - - STRASBOURG PV\716223.doc PE402.337/CPG

Läs mer

REVISIONSRÄTTEN. Artiklarna 285 till 287 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt (EUFfördraget).

REVISIONSRÄTTEN. Artiklarna 285 till 287 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt (EUFfördraget). REVISIONSRÄTTEN Europeiska revisionsrätten ansvarar för granskningen av EU:s finanser. Revisionsrätten bidrar som EU:s externa revisor till att förbättra EU:s finansiella förvaltning och fungerar som oberoende

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 29 oktober 2018 (OR. en)

Europeiska unionens råd Bryssel den 29 oktober 2018 (OR. en) Europeiska unionens råd Bryssel den 29 oktober 2018 (OR. en) 6512/04 DCL 1 JUSTCIV 28 BORTTAGANDE AV SÄKERHETSSKYDDSKLASSIFICERING för dokument: 6512/04 av den: 20 februari 2004 Ny status: Ärende: Offentlig

Läs mer

BILAGA. till. förslag till rådets beslut

BILAGA. till. förslag till rådets beslut EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 16.3.2016 COM(2016) 149 final ANNEX 1 BILAGA till förslag till rådets beslut om fastställande av den ståndpunkt som ska intas på Europeiska unionens vägnar i den gemensamma

Läs mer

Ändrat förslag till RÅDETS BESLUT

Ändrat förslag till RÅDETS BESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 6.9.2016 COM(2016) 552 final 2011/0103 (NLE) Ändrat förslag till RÅDETS BESLUT om undertecknande och provisorisk tillämpning av luftfartsavtalet mellan Amerikas förenta

Läs mer

***I FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE

***I FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE EUROPAPARLAMENTET 2009-2014 Utskottet för internationell handel 22.3.2012 2012/0019(COD) ***I FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE om förslaget till Europaparlamentets och rådets förordning om ändring av rådets förordning

Läs mer

14991/18 ADD 1 1 ECOMP.3 LIMITE SV

14991/18 ADD 1 1 ECOMP.3 LIMITE SV Europeiska unionens råd Bryssel den 17 december 2018 (OR. en) 14991/18 ADD 1 LIMITE PV CONS 65 COMPET 834 IND 381 MI 913 RECH 513 ESPACE 72 UTKAST TILL PROTOKOLL EUROPEISKA UNIONENS RÅD (konkurrenskraft:

Läs mer

C 326/266 Europeiska unionens officiella tidning 26.10.2012. PROTOKOLL (nr 7) OM EUROPEISKA UNIONENS IMMUNITET OCH PRIVILEGIER

C 326/266 Europeiska unionens officiella tidning 26.10.2012. PROTOKOLL (nr 7) OM EUROPEISKA UNIONENS IMMUNITET OCH PRIVILEGIER C 326/266 Europeiska unionens officiella tidning 26.10.2012 PROTOKOLL (nr 7) OM EUROPEISKA UNIONENS IMMUNITET OCH PRIVILEGIER DE HÖGA FÖRDRAGSSLUTANDE PARTERNA, SOM BEAKTAR att, i enlighet med artikel

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för sysselsättning och sociala frågor FÖRSLAG TILL YTTRANDE. från utskottet för sysselsättning och sociala frågor

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för sysselsättning och sociala frågor FÖRSLAG TILL YTTRANDE. från utskottet för sysselsättning och sociala frågor EUROPAPARLAMENTET 1999 2004 Utskottet för sysselsättning och sociala frågor PRELIMINÄR VERSION 2003/2173(INI) 22 oktober 2003 FÖRSLAG TILL YTTRANDE från utskottet för sysselsättning och sociala frågor

Läs mer

MOTIVERAT YTTRANDE FRÅN ETT NATIONELLT PARLAMENT ÖVER SUBSIDIARITETSPRINCIPEN

MOTIVERAT YTTRANDE FRÅN ETT NATIONELLT PARLAMENT ÖVER SUBSIDIARITETSPRINCIPEN Europaparlamentet 2014-2019 Utskottet för rättsliga frågor 20.3.2017 MOTIVERAT YTTRANDE FRÅN ETT NATIONELLT PARLAMENT ÖVER SUBSIDIARITETSPRINCIPEN Ärende: Motiverat yttrande från den franska senaten över

Läs mer

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet torsdagen den 26 juni 2003 kl Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01.

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från sammanträdet torsdagen den 26 juni 2003 kl Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01. PE-5/CP/PV/2003-22 TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL från sammanträdet torsdagen den 26 juni 2003 kl. 15.00 17.30 Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 Bryssel INNEHÅLL Sida 1. Godkännande av förslaget till

Läs mer

*** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION

*** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION EUROPAPARLAMENTET 2009-2014 Utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor 23.5.2013 2012/0271(NLE) *** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION om utkastet till rådets beslut om

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för framställningar MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för framställningar MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA EUROPAPARLAMENTET 2004 Utskottet för framställningar 2009 24.4.2009 MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA Angående: Framställning 0930/2005, ingiven av Marc Stahl (tysk medborgare), om erkännande i Tyskland av examina

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 15 januari 2003, kl. 15.00. Rum N3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 15 januari 2003, kl. 15.00. Rum N3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg CQ PV 15.01.03 EUROPAPARLAMENTET PV01/03 KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL från sammanträdet den 15 januari 2003, kl. 15.00 Rum N3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg INNEHÅLL 1. Godkännande av förslaget

Läs mer

***II FÖRSLAG TILL ANDRABEHANDLINGS- REKOMMENDATION

***II FÖRSLAG TILL ANDRABEHANDLINGS- REKOMMENDATION Europaparlamentet 2014-2019 Utskottet för transport och turism 2013/0013(COD) 21.10.2016 ***II FÖRSLAG TILL ANDRABEHANDLINGS- REKOMMENDATION om rådets ståndpunkt vid första behandlingen inför antagandet

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 12 mars 2008 kl Lokal: S 3.4 i Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG INNEHÅLL

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 12 mars 2008 kl Lokal: S 3.4 i Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG INNEHÅLL PE-6/QUAEST/PV/2008-10 EUROPAPARLAMENTET PV 10/2008 KVESTORERNA PROTOKOLL från sammanträdet den 12 mars 2008 kl. 15.00 Lokal: S 3.4 i Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG INNEHÅLL 1. Godkännande av

Läs mer