BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING FÖR DEL AV KVARTER 4205 SAMT DEL AV PARK- OCH TRAFIKOMRÅDE I MÖCKELÖ BY (420).

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING FÖR DEL AV KVARTER 4205 SAMT DEL AV PARK- OCH TRAFIKOMRÅDE I MÖCKELÖ BY (420)."

Transkript

1 JOMALA KOMMUN MÖCKELÖ BY BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING FÖR DEL AV KVARTER 4205 SAMT DEL AV PARK- OCH TRAFIKOMRÅDE I MÖCKELÖ BY (420). Beskrivningen avser detaljplankartan som är daterad 15 augusti 2016, reviderad enligt kommunstyrelsens beslut 166/ Områdesbestämning: Detaljplanändring för del av kvarter4205 samt del av park- och trafikområde i Möckelö by (420). Genom detaljplanändringen ändras tomt 4 och 5, parkområdet minskas och trafikområdet förstoras. Lägesbestämning: Området ligger på Möckelö. Området ligger ca 6 km från kommuncentrum i Jomala. Områdets areal är ca 5,8 ha.

2 1. BASFAKTA 1.1 Planeringssituation Generalplan eller motsvarande För planområdet finns en antagen delgeneralplan, Ändring av Möckelö delgeneralplan. Delgeneralplanen är antagen av kommunfullmäktige den 20 oktober 2009, 74. Utdrag ur från gällande delgeneralplaner. Teckenförklaringar och delgeneralplanbestämmelser I delgeneralplanen visas detaljplanområdet som område för industri- och lagerbyggnader (F), affärs-, hantverks- och industribyggnader (FB), skyddsgrön- område (EP), område för handel, förvaltning och service (HF) och hamnområde (TH). På området för industri- och lagerbyggnader (F) får verksamheten inte förorsaka oskäligt buller utomhus vid permanentbostad, skola, daghem eller motsvarande verksamhet. Ljudnivån för verksamheterna får inte överstiga 50 db(a) kvällstid (kl. 18:00-22:00) och söndagar och helgdagar kl 7:00-18:00 samt 45 db(a) nattetid (22:00-07:00) uppmätt som ekvivalent ljudnivå. Området omges med ett stängsel som ger tillräckligt skydd mot insyn och som passar in i omgivningen. På området får inte placeras bostäder. Inom FB-området får verksamheten inte förorsaka oskäligt buller utomhus vid permanentbostad, skola, daghem eller motsvarande verksamhet. Ljudnivån för verksamheterna får inte överstiga 50 db(a) kvällstid (kl. 18:00-22:00) och söndagar och helgdagar kl 7:00-18:00 samt 45 db(a) nattetid (22:00-07:00) uppmätt som ekvivalent ljudnivå. Området ska detaljplaneras före bygglov får beviljas. Skyddsgrönområdet (EP) bildar en skyddszon mot trafikled eller industri-/lager-område. Träd och buskage i området ska bevara och vid behov planteras nya. Följande allmänna bestämmelser gäller för området: På områden som inte är detaljplanerade skall byggnadsordningens bestämmelser iakttas.

3 1.1.2 Detaljplan Området är detaljplanerat med kvartersområde för kontors- och lagerbyggnader (FK), för industri- och lagerbyggnader (F), för genomfarts eller infartsväg med tillhörande skyddsoch frisiktsområden (TG), gatuområden och som parkområde i naturtillstånd (PN). Detaljplanerna är antagna av kommunfullmäktige den 19 september 2000, 86 och den 26 mars 2013, Byggnadsordning I kommunens byggnadsordning, som trädde i kraft , 53, finns följande specialbestämmelser som gäller för hela planområdet: 1. Tomtstorleken skall vara minst 7000 m². Denna bestämmelse gäller dock ej tomter, som styckats till självständig lägenhet senast den 30 juni På byggnadstomt inom det i bilagan angivna området må uppföras endast en bostadsbyggnad i högst 2 våningar och med en sammanlagt våningsyta av högst 300 m². 3. Byggnadsnämnden kan inom denna paragraf avsett område ålägga byggherre anslutning till allmänt avloppsverk, eller om allmän avloppsledning ännu inte är utbyggd, kräva att avloppet planeras så att anslutning till planerad ledning kan göras i ett senare skede. Denna bestämmelse kan tillämpas i de fall byggnaden placeras på ett avstånd av högst 100 m från allmänt avloppsnät Fastighetsregister och tomtindelning Inom planområdet ligger del av fastigheterna Verkstadstomten 1:5, Afton 2:94, Samf. Vattenområde 876:1 och Möckelövägen (HV1)-Trouville 895:1:216 samtliga i Möckelö by (420). Fastigheten 1:5 är bebyggd Byggnadsförbud På området råder inte byggnads- och åtgärdsförbud Beslut, planer Kommunstyrelsens beslutade den , 146, att godkänna anhållan om detaljplaneändring för del av kvarter 4205 i Möckelö by, under förutsättning att markägaren åtar sig att stå för planläggningskostnaderna. Kommunstyrelsen beslutade den , 161, att framlägga förslaget ill allmänt påseende under 30 dagar. Kommunstyrelsen beslutade den , 312, att inte ta hänsyn till Ålands landskapsregerings anmärkning och återremitterar ärendet för att ingå markanvändningsavtal och föravtal. Om Ålands landskapsregering inte godkänner dessa premisser måste planeprocessen avslutas. Kommunstyrelsen beslöt den , 166, att ändra förslag till detaljplaneändring för del av kvarter 4205 i Möckelö by så att PN-områden enligt bilaga och i enlighet med nuvarande gränsdragning i gällande detaljplan införlivas i detaljplaneändringen med undantag av den av landskapsregeringen föreslagna remsan med beteckningen PN i mitten av fastigheten Verkstadstomten RNr 1:5 och framlägger ånyo förslaget till detaljplaneändring för del av kvarter 4205 i Möckelö by till allmänt påseende under 30 dagar efter gjorda korrigeringar. Samtidigt beslöts att markanvändningsavtal och föravtal ska ingås med Ålands landskapsregering och godkännas av kommunstyrelsen senare under detaljplaneändringsprocessen. Landskapsregeringens byte av en del av fastighet Verkstadstomten RNr 1:5 mot del av fastigheten Afton RNr 2:94 (fastighetsbeteckning ) är också det en förutsättning för att detaljplaneändringen ska antas.

4 1.1.7 Baskarta (bilaga 1) Baskartan är gjord av Alandia Map i juli 2016 och kompletterad med lantmäteriverkets råelement från januari Markägande Planområdet ägs av landskapet, försäkringsbolag och samfälligheten för vattenområdet. 1.3 Befolkning och arbetsplatser Inom detaljplaneområdet finns byggnader i vilka det finns arbetsplatser. 1.4 Bebyggd omgivning Planområdet gränsar i norr mot bebyggelse, flisstationen och mot ett område med egnahemsbebyggelse. Mot öster gränsar planområdet mot havet. Söder om planområdet ligger en betongstation och byggnader för lager och kontor. Mot väster gränsar området mot bebyggelse för småindustri- och affärsbyggnader, del bebyggda och del obebyggda tomter. 1.5 Naturmiljö Planområdet är bebyggt. På tomt nummer fyra (västra delen av planområdet) ligger bilbesiktningen och på tomt nummer 5 (östra delen av planområdet) finns byggnader för verkstäder, service och lagerutrymmen. Mellan de befintliga byggnaderna finns ett skogsbevuxet område, det skogsbevuxna området består av lövträd med inslag av barrträd. Se även syneprotokoll. Genom norra delen av planområdet går ett trafikområde, Möckelövägen, samt en gata Lönnelundsgatan som matar trafik till bostadsområdet om planområdet. 1.6 Särdrag och skyddsobjekt Området är delgeneralplanerat och detaljplanerat. I gällande planer visas inga områden eller objekt som är skyddade eller skyddsvärda. Se syneprotokoll. 1.7 Störande faktorer Störande faktorer inom området är buller från den befintliga verksamheten och även från området norr och söder om planområdet. Andra störande faktorer i planområdets närhet har inte konstaterats.

5 2. DETALJPLAN OCH DESS MOTIVERING Den totala markanvändningen för planområdet är följande: tidigare ny tidigare % av ny % av areal (ha) areal (ha) hela arealen hela arealen Område för industri- och lagerbyggnader (F) 3,68 3, Parkområden (PN) 0,48 0, Trafikområde (TG) 0,18 0, Gator 0,12 0, Område för kontors- och lagerbyggnader (FK) 1,36 2, ,82 5, För hela planområdet gäller följande allmänna bestämmelser: 1. Obebyggda delar av tomtområde, som inte används som gångbanor eller för bilparkering ska planteras eller på annat sätt bringas i vårdat skick. 2. Strategi för dagvattenhantering i Jomala kommun ska tillämpas. 3. Verksamheter får inte förorsaka buller som vid tomtgräns överstiger de riktvärden som fastställts av stadsrådet för bullernivå. 4. Fastighetsägarens eventuella rätt att utan bygglov uppföra komplementbyggnad, skärmtak, plank eller mur undanröjs genom detaljplanen. 5. Tomtinfartens bredd får vara högst 6 meter. 6. Takmaterial på de ytor som syns till havet får inte vara reflekterande. Bilplatsbestämmelser för planområdet är enligt följande: För F-område ska minst 1 bilplats/100 m 2 påbörjad våningsyta. För FK-område ska det på varje tomt reserveras 1 bilplats/anställd. Ytterligare 1 bilplats/50 m 2 affärsyta, 80 m 2 kontorsyta och 100 m 2 industriyta. Kvartersområde för industri- och lagerbyggnader (F) Område för industri- och lagerbyggnader är 3,02 ha vilket motsvarar ca 52 % av hela planområdet. I planförslaget är del av kvarter 4205, tomt 4, planerad för industri- och lagerbyggnader. Tomtområden som används för utomhuslagring får inte förfula miljön eller medföra olägenhet för omgivningen och omgivande verksamheter. Område för utomhuslagring ska förses med skyddstak och inhägnas med plank vars höjd är minst 180 cm. Skyddstak ska anläggas med takvegetation (t.ex. sedum eller mossa). Fasadmaterialet ska bestå av trä, slät fasadplåt eller stenmaterial. Takmaterial på de ytor som syns till havet får inte vara reflekterande. Fasad- och taklinjer som är längre än 30 m, ska brytas på minst en punkt genom förskjutning eller indragning med minst 1,5 m, alternativt genom utbyggnad av yttre trapphus eller burspråk, vars fasadliv i sin helhet stiger minst 1 m över takfotslinjen. Byggnadernas högsta höjd för skärningspunkten mellan fasad och vattentak får vara högt 6,0 m. Högst 40 % av tomtens yta får bebyggas. Tomten ska inhägnas mot gata och parkområde med plank vars höjd från markytan är minst 180 cm. Alternativt kan lika högt stängsel anläggas, under förutsättning att ett tätt trädbestånd eller höga buskar planteras vid stängslet på byggnadstomten. Staket eller stängsel ska, beroende av verksamhetens art byggas så att det är tätt mot marken. Längst västerut har reserverats ett område som bör bevaras som vattenområde dock så att det på området får uppföras lastkaj och för kajen andra nödvändiga anläggningar.

6 Kvartersområde för kontors- och lagerbyggnader (FK) FK-området är ca 2,09 ha vilket motsvarar ca 36 % av hela planområdet. I planförslaget är en tomt 4 i kvarter 4205 planerad för kontors- och lagerbyggnader. På området får uppföras kontorsbyggnader med till verksamheten hörande byggnader. Fasadmaterialet ska bestå av trä eller stenmaterial. Takmaterial på de takytor som syns till havet, får inte vara reflekterande. Fasad- och takfotslinjer som är längre än 30 m ska brytas på minst en punkt genom indragning eller förskjutning med minst 1,5 m. Alternativt genom utbyggnad av yttre trapphus eller burspråk, vars fasadliv i sin helhet överstiger minst 100 cm över takfotslinjen. Utomhuslagring är inte tillåten, bortsett från sten, grus, sand och jord. Material som lagras utomhus, ska skyddas så att det inte förfular miljön eller förorsakar olägenhet för omgivningen. Byggnadstomten ska inhägnas mot gata och park med staket eller stängsel. Parkområde som ska bevaras i naturligt tillstånd (PN) Som parkområde visas områden kring korsningen Lönnelundsgatan-Möckelövägen. Parkområdet ska bilda en skyddszon mot vägkorsning och även vara en avgränsning mot andra verksamhetsområden. Parkområdet ska vårdas så att det bildar en tät skyddszon mellan de i planen visade olika markanvändningarna. Parkområdet är totalt ca 0,37 ha vilket motsvarar ca 6 % av hela planområdet. Trafikområde (TG) och gator Den del av Möckelövägen som ingår i planområdet är trafikområde för genomfarts- eller infartsväg med tillhörande skydds- och frisiktsytor (TG). Trafikområdet har förstorats mot väster så att dess avgränsning stämmer överens med vägområdets fastighetsgräns. I och med ändringen förstoras TG-området med ca 0,04 ha så att hela området är ca 0,22 ha vilket motsvarar ca 4 % av hela planområdet. I planområdet ingår del av en gata, Lönnelundsgatan, som är ca 0,12 ha vilket motsvara ca 2 % av hela planområdet. Kommunalteknik och ledningar Detaljplanerade områden ska anslutas till kommunalt vatten- och avloppsnät. Till planområdet finns el, telefon, vatten- och avloppsledning. Genom området östra del går en avloppsledning. För ledningen har reserverats en 4 m bred ledningsgata. 3. GENOMFÖRANDE Detaljplanen har gjorts på initiativ av Landskapsregeringen, ägare till fastigheten 1:5. Kommunstyrelsen beslöt att godkänna anhållan under förutsättning att markägaren åtar sig att stå för planläggningskostnaderna. Fastighetsägaren ansvarar för genomförandet av planen. De markanvändningsavtal som det ska avtalas om, ska godkännas av kommunstyrelsen innan detaljplanen antas.

7 4. KONSEKVENSER Konsekvenserna av förverkligande av detaljplanen på området kan anses vara relativt små eftersom verksamheten inom området inte förändras, verksamhetens övningsbana byggs om. Den största förändringen inom planområdet är att skogsdungen som växer i mitten på området decimeras och att parkområdet som gränsar till tomt 4 minskar. Att de bevuxna områdena minskar kan medföra att dammpartiklar i luften ökar och att insynen till kvartersområdet är större. På området planeras inga större nya byggnader utan den huvudsakliga ändringen på området sker så att uppkörningsbanan vid motorfordonsbyrån förstoras. Övningsbanan kommer att uppfylla krav som följer EU-direktiv och nationella föreskrifter. När detaljplanen förverkligats kommer trafiksäkerheten att vara bättre och arbetet inom kvarteret kommer att vara mera effektivt. Konsekvenserna för bebyggelsen kring planområdets närhet kan i förverkligande skedet vara störande och även vid tillfällen vara det även efter att området byggts klart. Reviderad enligt kommunstyrelsen beslut 166/ Jomala 15 augusti Åsa Mattsson planläggare

BESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET MARIEHAMN- BERGHAMN 895:0:1. DETALJPLANÄNDRING FÖR KVARTER 4209, PARK- OCH TRAFIKOMRÅDE.

BESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET MARIEHAMN- BERGHAMN 895:0:1. DETALJPLANÄNDRING FÖR KVARTER 4209, PARK- OCH TRAFIKOMRÅDE. JOMALA KOMMUN MÖCKELÖ BY BESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET MARIEHAMN- BERGHAMN 895:0:1. DETALJPLANÄNDRING FÖR KVARTER 4209, PARK- OCH TRAFIKOMRÅDE. Beskrivningen avser detaljplanekartan

Läs mer

BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING FÖR TOMT 2 OCH 3 I KVARTER SAMT PARKOMRÅDE I MÖCKELÖ BY.

BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING FÖR TOMT 2 OCH 3 I KVARTER SAMT PARKOMRÅDE I MÖCKELÖ BY. JOMALA KOMMUN MÖCKELÖ BY MÖCKELÖ STRAND BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING FÖR TOMT 2 OCH 3 I KVARTER 42026 SAMT PARKOMRÅDE I MÖCKELÖ BY. Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 8 augusti

Läs mer

JOMALA KOMMUN MÖCKELÖ BY

JOMALA KOMMUN MÖCKELÖ BY 1 JOMALA KOMMUN MÖCKELÖ BY DETALJPLANÄNDRING FÖR TOMT 1 I KVARTER 4206 PLANBESKRIVNING Genom detaljplanändringen delas tomten, gatuområde införlivas till tomtområde och exploateringstalet förhöjs. Detaljplanändringen

Läs mer

JOMALA KOMMUN ÄNDRING AV DELGENERALPLANEN FÖR CENTRALOMRÅDET

JOMALA KOMMUN ÄNDRING AV DELGENERALPLANEN FÖR CENTRALOMRÅDET JOMALA KOMMUN ÄNDRING AV DELGENERALPLANEN FÖR CENTRALOMRÅDET BESKRIVNINGEN AVSER PLANFÖRSLAGET SOM ÄR DATERAT DEN 15 MARS 2018. Ortofoto från lantmäteriverkets fastighetsdatatjänst (FDS), mars 2018. 1.

Läs mer

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 16 mars 2018.

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 16 mars 2018. 1 JOMALA KOMMUN BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANEÄNDRING Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 16 mars 2018. Områdesbestämning: Detaljplaneneändringen omfattar kvarteren 4245 och 4246 samt

Läs mer

TECKENFÖRKLARINGAR OCH DETALJPLANEBESTÄMMELSER Z Z Z Z Z Z Z Z :895:0: Jomala. Mariehamn 11:2 BYNUMMER. KVARTERSNUMMER.

TECKENFÖRKLARINGAR OCH DETALJPLANEBESTÄMMELSER Z Z Z Z Z Z Z Z :895:0: Jomala. Mariehamn 11:2 BYNUMMER. KVARTERSNUMMER. 39 38 478070060003 47807006000 478070060001 47870000056 39 38 478070060003 47807006000 478070060001 / 4780700004 47870000056 DETALJPLAN SOM UPPHÄVS NY DETALJPLAN 4 38 Havsörnsvägen Jomala 46 46 SVIBY 6:6

Läs mer

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 25 februari 2019.

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 25 februari 2019. 1 JOMALA KOMMUN BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANEÄNDRING Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 25 februari 2019. Områdesbestämning: Detaljplaneneändring för del av kvarteret 4363 och lantbruksområde.

Läs mer

Sida Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll 0711 Byggnadstekniska nämnden

Sida Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll 0711 Byggnadstekniska nämnden o 1 1 s sammanträde Föredragningslista/Kallelse Plats: telefonsammaträde Tid: fredag den 22 juli 2011 kl. 12.00 13.00 Nr Ärende 087 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 088 Val av protokolljusterare

Läs mer

~ 1 ~ HAMMARLANDS KOMMUN PRÄSTGÅRDEN, OMRÅDET STORÄNG PLANBESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING.

~ 1 ~ HAMMARLANDS KOMMUN PRÄSTGÅRDEN, OMRÅDET STORÄNG PLANBESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING. HAMMARLANDS KOMMUN PRÄSTGÅRDEN, OMRÅDET STORÄNG PLANBESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING. Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 18 januari 2018. Genom detaljplanändringen möjliggörs en

Läs mer

BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANEÄNDRING FÖR TOMT 2 I KVARTER Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 26 oktober 2017.

BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANEÄNDRING FÖR TOMT 2 I KVARTER Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 26 oktober 2017. JOMALA KOMMUN DALKARBY BY BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANEÄNDRING FÖR TOMT 2 I KVARTER 4055. Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 26 oktober 2017. Områdesbestämning: Detaljplaneändring

Läs mer

Planbeskrivning över utvidgad och ändrad detaljplan för kvarter 5 i Kattby.

Planbeskrivning över utvidgad och ändrad detaljplan för kvarter 5 i Kattby. HAMMARLANDS KOMMUN Planbeskrivning över utvidgad och ändrad detaljplan för kvarter 5 i Kattby. 0. OMRÅDE OCH LÄGE. Områdesbestämning: Detaljplanen omfattar Kvarter 5 i Kattby och en utvidgning västerut.

Läs mer

JOMALA KOMMUN BESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN KALMARNÄS II

JOMALA KOMMUN BESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN KALMARNÄS II 1 JOMALA KOMMUN BESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN KALMARNÄS II Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 12 augusti 2010, reviderad 3 september 2013, reviderad 11 februari 2014 och reviderad enligt

Läs mer

TOSARBY BY, SUND BESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN FÖR SLOTTSUND 1:19 I TOSARBY BY.

TOSARBY BY, SUND BESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN FÖR SLOTTSUND 1:19 I TOSARBY BY. SLOTTSUND TOSARBY BY, SUND BESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN FÖR SLOTTSUND 1:19 I TOSARBY BY. Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 13 januari 2016. Områdesbeskrivning: Detaljplan för Slottsund

Läs mer

180 Smedsby Kvarter 281

180 Smedsby Kvarter 281 180 Smedsby Kvarter 281 Ändring av detaljplan i kvarter 281 samt till kvarteret angränsande vägoch rekreationsområde. Planläggningsavdelningen 16.5.2013 Planen godkänd av samhällsbyggnadsnämnden _..201_

Läs mer

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 24 september 2014.

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 24 september 2014. GETA KOMMUN BESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 24 september 2014. Områdesbestämning: Detaljplanen omfattar fastigheterna 2:90, 2:144 och 2:149 i Dånö by.

Läs mer

SMEDSBY, Gäddaområdet Utvidgning av detaljplan, kvarter

SMEDSBY, Gäddaområdet Utvidgning av detaljplan, kvarter P r o g r a m f ö r d e l t a g a n d e o c h b e d ö m n i n g, k v a r t e r 6 6 1-665 S i d a 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 11.12.2015 Uppdaterat 3.5.2016

Läs mer

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 05 november 2015. Björkebo I

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 05 november 2015. Björkebo I HAMMARLANDS KOMMUN FREBBENBY, OMRÅDET BJÖRKLIDEN PLANBESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN. Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 05 november 2015. Björkebo I Områdesbestämning: Detaljplanen omfattar

Läs mer

Ändring av Kyrkoby detaljplan, del av kvarter 21 ändras till cykel- och gångväg. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod:

Ändring av Kyrkoby detaljplan, del av kvarter 21 ändras till cykel- och gångväg. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Ändring av Kyrkoby detaljplan, del av kvarter 21 ändras till cykel- och gångväg Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 599406201611 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , kompletterat

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , kompletterat PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 20.4.2017, kompletterat 16.8.2017 SMEDSBY, kvarter 601 Ändring av detaljplan Avsikten med ett program för deltagande och bedömning

Läs mer

BÖLE Sveden, ändring av detaljplan för kvarter 42

BÖLE Sveden, ändring av detaljplan för kvarter 42 S i d a 1 Bilaga 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 2.9.2013 Uppdaterat 16.11.2015 BÖLE Sveden, ändring av detaljplan för kvarter 42 S i d a 1 Avsikten med ett program

Läs mer

DETALJPLANEBESTÄMMELSER Dokument nr: A

DETALJPLANEBESTÄMMELSER Dokument nr: A DETALJPLANEBESTÄMMELSER Dokument nr: A-01.5-100 Degerby Detaljplan Degerby 406 Föglö FASTSTÄLLD AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 19.09.2013 Upprättad av: SAT arkitekter AB på uppdrag av Föglö Kommun. Handläggare:

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 4.9.2014 VIKBY, ÄNDRNING AV DETALJPLAN FÖR KVARTER 7 PÅ VIKBY FÖRETAGSOMRÅDE PDB, Detaljplanändring Kv 7, Vikby företagsområde ~

Läs mer

~ 1 ~ KUMLINGE KOMMUN KUMLINGE BY PLANBESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN. Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 27 maj 2019

~ 1 ~ KUMLINGE KOMMUN KUMLINGE BY PLANBESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN. Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 27 maj 2019 KUMLINGE KOMMUN KUMLINGE BY PLANBESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 27 maj 2019 Områdesbestämning: Detaljplanändring omfattar en del av fastighet Talltorp

Läs mer

Ändring av Kyrkoby detaljplan, lättrafikled på Sandåkers. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod:

Ändring av Kyrkoby detaljplan, lättrafikled på Sandåkers. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Ändring av Kyrkoby detaljplan, lättrafikled på Sandåkers Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 599406201611 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH MÅLSÄTTNINGAR...

Läs mer

SMEDSBY, Gäddaområdet Utvidgning av detaljplan

SMEDSBY, Gäddaområdet Utvidgning av detaljplan P r o g r a m f ö r d e l t a g a n d e o c h b e d ö m n i n g, G ä d d a o m r å d e t i S m e d s b y S i d a 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 11.12.2015 SMEDSBY,

Läs mer

Ändring av Bennäs detaljplan, kvarter 13. Planbeskrivning Plankod:

Ändring av Bennäs detaljplan, kvarter 13. Planbeskrivning Plankod: Ändring av Bennäs detaljplan, kvarter 13 Planbeskrivning Plankod: 599401201609 Innehållsförteckning: 2 1. BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 3 1.1 IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 3 1.2 PLANOMRÅDETS LÄGE...

Läs mer

JOMALA KOMMUN Samrådsredogörelse 1. Samrådsmöte 19 november 2013, protokoll. 1.1 Anmärkningar inlämnade till samrådet av Johanna Backman.

JOMALA KOMMUN Samrådsredogörelse 1. Samrådsmöte 19 november 2013, protokoll. 1.1 Anmärkningar inlämnade till samrådet av Johanna Backman. JOMALA KOMMUN Samrådsredogörelse avseende inkomna synpunkter angående förslag till detaljplan Kalmarnäs II, för del av fastigheterna 4:63, 4:73 och 4:74 i Vesterkalmare by, daterad den 12 augusti 2010,

Läs mer

VIKBY FÖRETAGSOMRÅDE, DETALJPLANÄNDRING OCH UTVIDGNING FÖR KVARTER 1.

VIKBY FÖRETAGSOMRÅDE, DETALJPLANÄNDRING OCH UTVIDGNING FÖR KVARTER 1. VIKBY FÖRETAGSOMRÅDE Planbeskrivning Planläggningsavdelningen 23.5.2013 Planen godkänd av kommunfullmäktige XX.XX.2013 XX VIKBY FÖRETAGSOMRÅDE, DETALJPLANÄNDRING OCH UTVIDGNING FÖR KVARTER 1. VIKBY FÖRETAGSOMRÅDE,

Läs mer

HAIKOBRANTEN Stadsdelen 33 En del av kvarteret 3527, kvarteren 3541-3551 och 3553 samt gatuoch parkområdena

HAIKOBRANTEN Stadsdelen 33 En del av kvarteret 3527, kvarteren 3541-3551 och 3553 samt gatuoch parkområdena 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER 1.1 Identifikationsuppgifter BORGÅ, HAIKO HAIKOBRANTEN Stadsdelen 33 En del av kvarteret 3527, kvarteren 3541-3551 och 3553 samt gatuoch parkområdena Detaljplan för

Läs mer

Beskrivningen avser detaljplanekarta som är daterad den 1 juni 2010, reviderad den 2 september 2010.

Beskrivningen avser detaljplanekarta som är daterad den 1 juni 2010, reviderad den 2 september 2010. JOMALA KOMMUN MÖCKELÖ BY Planbeskrivning över detaljplan. Beskrivningen avser detaljplanekarta som är daterad den 1 juni 2010, reviderad den 2 september 2010. Områdesbestämning: Detaljplanen omfattar en

Läs mer

Bilaga 1. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , justerat BÖLE, HEMSKOG 1

Bilaga 1. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , justerat BÖLE, HEMSKOG 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 8.8.2013, justerat 28.2.2014 BÖLE, HEMSKOG 1 Sida 1 Avsikten med ett program för deltagande och bedömning Enligt 63 i markanvändnings-

Läs mer

LOVISA, MERIHEINÄ STRANDDETALJPLAN

LOVISA, MERIHEINÄ STRANDDETALJPLAN LANTMÄTARE AB ÖHMAN Sten Öhman Sunnanvägen 7 10900 Hangö 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 12.11.2012; korrigerat 15.1.2015 LOVISA, MERIHEINÄ STRANDDETALJPLAN PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING 1. Planeringsområde

Läs mer

Utvidgning av Kållby industriområde detaljplan. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod:

Utvidgning av Kållby industriområde detaljplan. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Utvidgning av Kållby industriområde detaljplan Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 599599404201606 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH MÅLSÄTTNINGAR... 4 3.

Läs mer

Riktlinjer för uppförande av mur, plank och staket

Riktlinjer för uppförande av mur, plank och staket Riktlinjer för uppförande av mur, plank och staket ALLMÄNT Det finns olika anledningar varför man vill sätta upp någon form av inhägnad. Några exempel kan vara skydd mot buller, vind, insyn eller för att

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , justerat

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , justerat PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL ) Planläggningsavdelningen..0, justerat.8.0 SMEDSBY, GÄDDA II Ändring av detaljplan Sida Avsikten med ett program för deltagande och bedömning Enligt i markanvändnings-

Läs mer

Ändring av Edsevö detaljplan Edsevö trafikområde. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod:

Ändring av Edsevö detaljplan Edsevö trafikområde. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Ändring av Edsevö detaljplan Edsevö trafikområde Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 599402201608 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH MÅLSÄTTNINGAR... 4 3.

Läs mer

Ändring av Kållby detaljplan, kv och samt grönområde. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod:

Ändring av Kållby detaljplan, kv och samt grönområde. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Ändring av Kållby detaljplan, kv. 210-211 och 221-229 samt grönområde Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 599407201606 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Bygga och plantera i tomtgränsen

Bygga och plantera i tomtgränsen Bygga och plantera i tomtgränsen i Växjö kommun Vårda din tomt och förebygg olyckor Växjö kommun 2014-04-10 1 Tack för att du vårdar din tomt och förebygger olyckor Du som fastighetsägare och vi på Växjö

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL

PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL 1 (5) Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen omfattas av följande handlingar: - Tillägg till plankarta

Läs mer

S i d a 1. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen Karperö Holmhagen-Svedjeback

S i d a 1. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen Karperö Holmhagen-Svedjeback S i d a 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 26.5.2017 Karperö Holmhagen-Svedjeback S i d a 1 Avsikten med ett program för deltagande och bedömning Enligt 63 i markanvändnings-

Läs mer

S i d a 1. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen TOBY Ändring av detaljplan Tuovilan koulu

S i d a 1. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen TOBY Ändring av detaljplan Tuovilan koulu S i d a 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 12.9.2016 TOBY Ändring av detaljplan Tuovilan koulu S i d a 1 Avsikten med ett program för deltagande och bedömning Enligt

Läs mer

BESKRIVNING AV DETALJPLANEÄNDRING TOMT 14 I KVARTER 1, EN DEL AV KEMIRAVÄGEN OCH EN DEL AV OUTOKUMPUVÄGEN I STADSDEL 43

BESKRIVNING AV DETALJPLANEÄNDRING TOMT 14 I KVARTER 1, EN DEL AV KEMIRAVÄGEN OCH EN DEL AV OUTOKUMPUVÄGEN I STADSDEL 43 KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER BESKRIVNING AV DETALJPLANEÄNDRING TOMT 14 I KVARTER 1, EN DEL AV KEMIRAVÄGEN OCH EN DEL AV OUTOKUMPUVÄGEN I STADSDEL 43 PLANOMRÅDE 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER

Läs mer

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/025 Ludvig Lundgren 2007-0-18 SBN/2006:186 Laga kraft 2007-05-2 Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Farao m m inom stadsdelen Råsunda, upprättad i april

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING Tomt 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy DETALJPLANEOMRÅDETS UNGEFÄRLIGA LÄGE

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING Tomt 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy DETALJPLANEOMRÅDETS UNGEFÄRLIGA LÄGE PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING Tomt 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy DETALJPLANEOMRÅDETS UNGEFÄRLIGA LÄGE Karleby stads planläggningstjänster har utarbetat detta program för

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL 1 (5) ANTAGANDEHANDLING Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen omfattas av följande handlingar: - Fastighetsförteckning

Läs mer

Ändring av del av strandgeneralplan för Överlappfors sjöar (Dal 5:50) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y6

Ändring av del av strandgeneralplan för Överlappfors sjöar (Dal 5:50) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y6 Ändring av del av strandgeneralplan för Överlappfors sjöar (Dal 5:50) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 5994162016Y6 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN 2007-10-10 ANTAGANDEHANDLING Antagen 2007-12-13 Laga kraft 2008-01-10 DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

Stadsdel 33 Kvarteren 3554 3561 och gatu-, parkerings-, special- och parkområden

Stadsdel 33 Kvarteren 3554 3561 och gatu-, parkerings-, special- och parkområden 1 Detaljplan 429 BESKRIVNING AV DETALJPLAN 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER 1.1 Identifikationsuppgifter HAIKO, LASARETTET Stadsdel 33 Kvarteren 3554 3561 och gatu-, parkerings-, special- och parkområden

Läs mer

VIKBY ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR KVARTER 4,7 och 12 PÅ VIKBY FÖRETAGSOMRÅDE.

VIKBY ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR KVARTER 4,7 och 12 PÅ VIKBY FÖRETAGSOMRÅDE. VIKBY FÖRETAGSOMRÅDE Planbeskrivning Planläggningsavdelningen 3.2.2017, 23.2.2017 Planen godkänd av kommunfullmäktige XX.XX.2017 XX VIKBY ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR KVARTER 4,7 och 12 PÅ VIKBY FÖRETAGSOMRÅDE.

Läs mer

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 17 juli 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Dnr:

Läs mer

Ändring av Sandsund detaljplan, en del av kvarter 21 ändras till cykel- och gångväg. Planbeskrivning Plankod:

Ändring av Sandsund detaljplan, en del av kvarter 21 ändras till cykel- och gångväg. Planbeskrivning Plankod: Ändring av Sandsund detaljplan, en del av kvarter 21 ändras till cykel- och gångväg Planbeskrivning Plankod: 599406201611 2 Innehållsförteckning: 1. BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 3 1.1 IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER...

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor Fasighetsförteckning Grundkarta Genomförandetid

Läs mer

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Antagandehandling 03-0-3 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Granskningsutlåtande

Läs mer

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 30 november 2015

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 30 november 2015 HAMMARLANDS KOMMUN SKARPNÅTÖ PLANBESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN. Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 30 november 2015 Områdesbestämning: Detaljplanen omfattar en del av fastighet Mösund

Läs mer

DETALJPLAN FÖR VÄTTLANDS VERKSAMHETSOMRÅDE VID SKEE I STRÖMSTADS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR VÄTTLANDS VERKSAMHETSOMRÅDE VID SKEE I STRÖMSTADS KOMMUN 1(8) DETALJPLAN FÖR VÄTTLANDS VERKSAMHETSOMRÅDE VID SKEE I STRÖMSTADS KOMMUN STRÖMSTADS KOMMUN detaljplan Göteborg FB ENGINEERING AB Skärgårdsgatan 1, Göteborg Postadress: Box 12076, 402 41 GÖTEBORG Telefon:

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLANEN SOM BERÖR KVARTER 130, 132, 134 OCH 135 I NÄSBY BY

ÄNDRING AV DETALJPLANEN SOM BERÖR KVARTER 130, 132, 134 OCH 135 I NÄSBY BY ÄNDRING AV DETALJPLANEN SOM BERÖR KVARTER 130, 132, 134 OCH 135 I NÄSBY BY Planbeskrivning 2 Innehåll 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 4 1.1 Identifikationsuppgifter... 4 1.2 Planområdets läge...

Läs mer

Stranddetaljplan för del av Hästhagen RNr 10:5 i Petsmo by samt del av Östanpå RNr 4:258 och del av Lillölandia RNr 4:265 i Iskmo by

Stranddetaljplan för del av Hästhagen RNr 10:5 i Petsmo by samt del av Östanpå RNr 4:258 och del av Lillölandia RNr 4:265 i Iskmo by Bilaga 1 S i d a 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 6.2.2013 Stranddetaljplan för del av Hästhagen RNr 10:5 i Petsmo by samt del av Östanpå RNr 4:258 och del av Lillölandia

Läs mer

Riktlinjer för plank, staket och murar. Beslutad av bygg- och miljönämnden den 2013-01-28, xx

Riktlinjer för plank, staket och murar. Beslutad av bygg- och miljönämnden den 2013-01-28, xx Riktlinjer för plank, staket och murar Beslutad av bygg- och miljönämnden den 2013-01-28, xx Under senaste åren har intresset för att sätta upp plank och mur vid tomtgräns som insynseller bullerskydd ökat

Läs mer

INGÅ, ÄNGÖ STRANDDETALJPLAN

INGÅ, ÄNGÖ STRANDDETALJPLAN 1 LANTMÄTARE ÖHMAN Sten Öhman Sunnanvägen 7 10900 Hangö 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 22.9.2016 INGÅ, ÄNGÖ STRANDDETALJPLAN PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING 1. Planeringsområde och -situation Området

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING GRANKULLA STAD Markanvändningsenheten 16.8.2016 HELSINGFORSVÄGEN 10 Ak 220 ÄNDRING AV DETALJPLANEN Stadsdel 3, kvarter 400, tomt 5 samt gatu- och parkområden PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Vad är

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Förslag till ändring av stadsplanen för stadsdelen Västernäs, kvarter 2, tomt 1 av den 27.01.2015

Förslag till ändring av stadsplanen för stadsdelen Västernäs, kvarter 2, tomt 1 av den 27.01.2015 C SUN PLANBESKRIVNING STPLNR 0 MARIEHAMNS STAD Förslag till ändring av stadsplanen för stadsdelen Västernäs, kvarter, tomt av den.0.0 PLANPROCESSEN Godkänd av stadsutvecklingsnämnden Godkänd av stadsstyrelsen

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , kompletterat

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , kompletterat PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 21.2.2018, kompletterat 20.4.2018 FÅGELBERGETS FÖRETAGSCENTER Ändring av detaljplan för del av kvarter 2 med tillhörande väg- och

Läs mer

Planbeskrivning Samrådshandling

Planbeskrivning Samrådshandling Planbeskrivning Samrådshandling Datum 2010-06-08 Dnr BMR/2010:28 Bygg-, miljö- och räddningsförvaltningen Detaljplan för fastigheten Svalan 10 inom Sparreholm, Flens kommun, Södermanlands län Handlingar

Läs mer

SMÅHUSOMRÅDET I HANGAS, SÖDRA DELEN

SMÅHUSOMRÅDET I HANGAS, SÖDRA DELEN Bilaga till kvartersplanen Byggsättsanvisningar SMÅHUSOMRÅDET I HANGAS, SÖDRA DELEN GULLRISVÄGEN, RENFANEVÄGEN OCH VÄNDEROTSVÄGEN Kvarter 26 34 i stadsdel 251. 14.10.2016 uppdaterad 1.9.2017 INNEHÅLL 1.

Läs mer

Bilaga D PLANBESKRIVNING STPLNR 1066 MARIEHAMNS STAD

Bilaga D PLANBESKRIVNING STPLNR 1066 MARIEHAMNS STAD Bilaga D PLANSKRIVNING STPLNR MARIEHAMNS STAD Förslag till ändring av stadsplanen och tomtindelningen för Sviby by, lägenheten Rnr : samt tomtindelning för stadsdelen Klinten, kvarter, tomterna av den..

Läs mer

Detaljplan för Wallhamns industriområde, Habborsby 2:50 och Vallhamn 3:4 Bullerutredning

Detaljplan för Wallhamns industriområde, Habborsby 2:50 och Vallhamn 3:4 Bullerutredning Detaljplan för Wallhamns industriområde, Habborsby 2:50 och -17 Beställare: Wallhamnbolagen AB Beställarens representant: Rune Ohlsson Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Anna

Läs mer

Byggnadsordning för Pargas stad

Byggnadsordning för Pargas stad Byggnadsordning för Pargas stad Stadsstyrelsen 2.10.2001 Godkänd av stadsfullmäktige 6.11.2001 Tillämpas fr.o.m. 13.1.2005 ALLMÄNT 1 Förutom stadgandena i Markanvändnings- och byggnadslagen (MoBL) och

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Björknäs 1:969 (Hjortängsvägen 26B) Ansökan om bygglov för nybyggnad av enbostadshus

Björknäs 1:969 (Hjortängsvägen 26B) Ansökan om bygglov för nybyggnad av enbostadshus 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE 2015-06-05 B 2014-000352 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Björknäs 1:969 (Hjortängsvägen 26B) Ansökan om bygglov för nybyggnad av enbostadshus Förslag till beslut Bygglov ges med

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan Östra Eneby torg, Snödroppen 8 m.fl

Detaljplan Östra Eneby torg, Snödroppen 8 m.fl 1(5) Detaljplan Östra Eneby torg, Snödroppen 8 m.fl Ärendet Arcona har kontaktat kommunen med förfrågan om att upprätta ny detaljplan för att utreda förutsättningarna för att omvandla även östra sidan

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Riktlinjer för hägnader. - Plank, mur, staket, spaljé, häck och pergola

Riktlinjer för hägnader. - Plank, mur, staket, spaljé, häck och pergola Riktlinjer för hägnader - Plank, mur, staket, spaljé, häck och pergola Inledning Hägnader av olika slag har länge använts i mänskliga samhällen. Dess främsta funktion har alltid varit att markera eller

Läs mer

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun 1 (5) ANTAGANDEHANDLING MSN 2012/72-214 Tillägg till PLANKARTA, PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön,

Läs mer

fastighetsägare i Växjö kommun

fastighetsägare i Växjö kommun Du som är fastighetsägare i Växjö kommun Det här är ditt ansvar för växtlighet, renhållning, snöröjning och att bygga i tomtgränsen 1 VI HAR DELAT ANSVAR Växjö kommun och du som fastighetsägare har ett

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Kv BÅTEN 1 och 8 m fl i Ulricehamn, Ulricehamns kommun Västra Götalands län Upprättad den 16 januari 2008 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING 08-02-05 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

OMRÅDET ÖSTER OM KANAANSLANDSVÄGEN, ETAPP 2: UTSKOGSVÄGEN OCH UTSKOGSSTIGEN

OMRÅDET ÖSTER OM KANAANSLANDSVÄGEN, ETAPP 2: UTSKOGSVÄGEN OCH UTSKOGSSTIGEN Anvisningar om byggsätt OMRÅDET ÖSTER OM KANAANSLANDSVÄGEN, ETAPP 2: UTSKOGSVÄGEN OCH UTSKOGSSTIGEN KVARTEREN 11 16 i stadsdel 111 INNEHÅLL 1. SYFTE... 2 2. ALLMÄNT... 2 3. KVARTEREN... 4 1. SYFTE Syftet

Läs mer

klippa häcken bygga mur eller plank

klippa häcken bygga mur eller plank klippa häcken bygga mur eller plank klippa häcken Information om siktens betydelse för säkerheten på bostadsgator och vad du som tomtägare kan göra för att förbättra den. Säker trafik på bostadsgator kräver

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande PLANBESKRIVNING Samråds-/Utställningshandling 2010-09-13 1(5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

DETALJPLANEÄNDRING del av 7:e stadsdelens kvarter 1052 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Vad är ett program för deltagande och bedömning?

DETALJPLANEÄNDRING del av 7:e stadsdelens kvarter 1052 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Vad är ett program för deltagande och bedömning? GRANKULLA STAD Markanvändningsenheten DETALJPLANEÄNDRING del av 7:e stadsdelens kvarter 1052 29.4.2011, uppdaterat 26.3.2012 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Vad är ett program för deltagande och bedömning?

Läs mer

g-infart B II PLANKARTA ILLUSTRATIONSPLAN Ö II PLANOMRÅDETS LÄGE Repslagaregatan Repslagaregatan 21:142 20:12 20:18 21:64 GRÄNSER

g-infart B II PLANKARTA ILLUSTRATIONSPLAN Ö II PLANOMRÅDETS LÄGE Repslagaregatan Repslagaregatan 21:142 20:12 20:18 21:64 GRÄNSER ILLUSTRATIONSPLAN Repslagaregatan 21:142 PLANKARTA Repslagaregatan Planbestämmelser Följande gäller inom de områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten.

Läs mer

KORSHOLMS KOMMUN ÄNDRING AV EN DEL AV STRANDDETALJPLAN PÅ GRIS- SELSKÄR, KVARTER 1. Planebeskrivning

KORSHOLMS KOMMUN ÄNDRING AV EN DEL AV STRANDDETALJPLAN PÅ GRIS- SELSKÄR, KVARTER 1. Planebeskrivning KORSHOLMS KOMMUN ÄNDRING AV EN DEL AV STRANDDETALJPLAN PÅ GRIS- SELSKÄR, KVARTER 1 Planebeskrivning Grisselskär Planebeskrivning INNEHÅLLSFÖTECKNING 1 Grund- och identifikationsuppgifter... 1 1.1 Identifikationsuppgifter...

Läs mer

Program för detaljplan för fastigheten Stockby 1:99, 4:13 m fl (SÖDRA KLYVARESTIGEN) Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 1998.8.214

Program för detaljplan för fastigheten Stockby 1:99, 4:13 m fl (SÖDRA KLYVARESTIGEN) Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 1998.8.214 1(5) Stadsarkitektkontoret PROGRAM Program för detaljplan för fastigheten Stockby 1:99, 4:13 m fl (SÖDRA KLYVARESTIGEN) Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 1998.8.214 Handlingar Detta program med programskisser

Läs mer

Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl.

Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl. Datum 01-0- Ert datum Beteckning 01.6 Er beteckning PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Utlåtande Fastighetsförteckning Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl. i Klippans kommun, Skåne

Läs mer

Ändring av del av Lepplax strandgeneralplan (Vikman 12:137) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y3

Ändring av del av Lepplax strandgeneralplan (Vikman 12:137) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y3 Ändring av del av Lepplax strandgeneralplan (Vikman 12:137) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 5994082015Y3 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH MÅLSÄTTNINGAR...

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Hästen 5 Tranås stad Upprättad i juli 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 65/10

Tranås kommun Detaljplan för Hästen 5 Tranås stad Upprättad i juli 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 65/10 Tranås kommun Detaljplan för Hästen 5 Tranås stad Upprättad i juli 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 65/10 Planområde Antagen av byggnadsnämnden 2010-10-21 Laga kraft

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Ändring av Forsby delgeneralplan (Dalkärr 12:25) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y1

Ändring av Forsby delgeneralplan (Dalkärr 12:25) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y1 Ändring av Forsby delgeneralplan (Dalkärr 12:25) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 5994032017Y1 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH MÅLSÄTTNINGAR... 4 3.

Läs mer

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning DIARIENR SBN 2012-001482 1 (8) Antagandehandling Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Planområdet markerat i orange färg. Tillägg till

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

HANGÖ, VESTERVIK STRANDDETALJPLAN

HANGÖ, VESTERVIK STRANDDETALJPLAN LANTMÄTARE AB ÖHMAN Sten Öhman Sunnanvägen 7 10900 Hangö 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 15.11.2014 HANGÖ, VESTERVIK STRANDDETALJPLAN PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING 1. Planeringsområde och -situation

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

DETALJPLANÄNDRING OCH -UTVIDGNING FÖR KVARTER 12 I KVEVLAX.

DETALJPLANÄNDRING OCH -UTVIDGNING FÖR KVARTER 12 I KVEVLAX. 1/9 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ). KVEVLAX LÄRCENTER DETALJPLANÄNDRING OCH -UTVIDGNING FÖR KVARTER 12 I KVEVLAX. Avsikten med ett deltagande och bedömningsprogram. Enligt markanvändnings-

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Detaljplan och exploateringsavtal för Runö Gårds Södra och Brofästet

Detaljplan och exploateringsavtal för Runö Gårds Södra och Brofästet ÖSTERÅKERS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE 2007-12-17 12 (28) KF 160 Dnr. (plan) 2007.55 214 Utdrag: Akten, E/T/M-enheten, BN Detaljplan och exploateringsavtal för Runö Gårds Södra och Brofästet

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer