Hantera maskinen enkelt med snabbmenyn! Spara användningstid genom att registrera funktioner som används ofta i en knapp.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hantera maskinen enkelt med snabbmenyn! Spara användningstid genom att registrera funktioner som används ofta i en knapp."

Transkript

1 Sida 1 av 31 Snabbmeny Hantera maskinen enkelt med snabbmenyn! Spara användningstid genom att registrera funktioner som används ofta i en knapp. Kör ett jobb med en snabbvalsknapp genom att registrera kombinationer av funktioner som används ofta, t.ex. "2 på sidigt." Vad är snabbmenyn? Översikt över den här funktionen Använda skärmen Snabbmeny Funktionen på skärmen Snabbmeny Återkalla funktioner som används ofta från snabbmenyn Registrera en personlig knapp/delad knapp Återkalla en personlig knapp/delad knapp Felsökning Quick Menu (Lista över felmeddelanden)

2 Sida 2 av 31 Översikt över den här funktionen Snabbmeny är en funktion som ökar effektiviteten hos åtgärder som använder maskinens funktioner för ett kontor. Du kan skapa och registrera funktionsinställningar som används ofta, t.ex. Kopiera, Faxa, Scanna och skicka samt Scanna och lagra i en knapp. Ett exempel: du kan scanna dubbelsidiga original och skicka filen i ett kompakt PDF-format via e-post till mottagaren genom att trycka på en knapp. Det finns två typer av knappar: den delade knappen, som kan användas av alla användare och den personliga knappen som bara kan användas av resp. användare. För information om funktionen Scanna och skicka, se "Scanna och skicka." Du kan komma åt maskinen via en webbläsare och importera och exportera de personliga/delade knapparna. Med funktionen Snabbmeny kan du registrera följande inställningar i en knapp: Inställningar som kan registreras i [Favoritinst.] i funktionen Kopia (Se "Kopiera.") Inställningar för funktionen Fax (Se "Skicka/ta emot ett fax.") Inställningar som kan registreras i [Favoritinst.] i funktionen Scanna och skicka (Se "Scanna och skicka.")

3 Sida 3 av 31 Inställningar som kan registreras i [Favoritinst.] i funktionen Scanna för Scanna och lagra (Se "Scanna och lagra.") Snabbknappar för mapparna Scanna och lagra eller funktionen Åtkomst lagrade filer (se "Scanna och lagra" och "Åtkomst lagrade filer") Nedan visas hur du registrerar inställningar för de personliga/delade knapparna.

4 Sida 4 av 31 Snabbvalsknappar Som en standardinställning är snabbvalsknappar som lagrats som delade knappar för funktionen Kopia och Scanna och skicka tillgängliga med följande inställningar. Använd snabbvalsknapparna efter behov.

5 Sida 5 av 31 Knappnamn Kopiera (2på1/2-sidig) Scanna och skicka (PDF/300 dpi) Inställningsinnehåll Färg: Auto (färg/svart) 2-sidig: 1 på 2 sidor N på 1: 2 på 1 Skifta: Centrerat skift Färgval: Auto (färg/gråton) Upplösning: 300 x 300 dpi Filformat: PDF (Kompakt) Täthet: Standard Originaltyp: Text/foto Originalets innehållsriktning: Stående Reproförhållande: 100% Standardinställningar används för alla [Kopiera]- och [Scanna och skicka]-funktionsinställningar som inte ingår i 'Lagrade inställningar'. För instruktioner om hur du registrerar en personlig knapp/delad knapp, se förklaringen med funktionen Scanna och skicka som exempel i "Registrera en personlig knapp/delad knapp." Om du använder imagerunner ADVANCE C350i/C250i, krävs tillvalsprodukter för att du ska kunna använda faxfunktionen. Information om tillvalsprodukter som krävs för att använda den här funktionen finns i "Tillvalsprodukter som krävs för varje funktion."

6 Sida 6 av 31 Använda Snabbmeny från maskinen Det här avsnittet beskriver hur du använder Snabbmeny från maskinens pekskärm. Funktionen på skärmen Snabbmeny Registrera en personlig knapp/delad knapp Återkalla en personlig knapp/delad knapp Redigera en personlig knapp/delad knapp Ändra storleken på knappar Ange inställningar för skrivbordsbild Begränsa åtkomst till snabbmenyn VIKTIGT! Du kan begränsa användningen av den personliga knappen/delade knappen. Information finns i "Begränsa åtkomst till snabbmenyn."

7 Sida 7 av 31 Funktionen på skärmen Snabbmeny Det här avsnittet beskriver de grundläggande åtgärder du kan utföra från maskinens pekskärm. Knappar på skärmen Snabbmeny Visa skärmen Snabbmeny Knappar på skärmen Snabbmeny Skärmen nedan, som visas när du trycker på [Snabbmeny], kallas för huvudmenyn. Följande tangenter visas på skärmen Snabbmeny. 1 [Personlig] Tryck för att visa de knappar som registrerats som personliga knappar. [Personlig] visas bara när är inloggningstjänst har angetts. 2 [Delad] Tryck för att visa de knappar som registrerats som delade knappar. 3 Tryck för att redigera skärmen Snabbmeny. Du kan ange följande inställningar: [Ändra knappstorlek till liten]/[ändra knappstorlek till stor] [Ange bakgrund] [Redigera knappar] [Begränsa användning av snabbmeny] 4 Visningsområdet för personliga/delade knappar De registrerade personliga knapparna/delade knapparna visas i det här området. 5 [Logga ut] Tryck för att logga ut. Om du är inloggad med hjälp av en inloggningstjänst, visas [Logga ut]. Följande ikoner visas på skärmen och anger jobbtypen. Ikon Funktionstyp Kopiera Fax Scanna och skicka Scanna och lagra Genväg till de delade mapparna

8 Sida 8 av 31 Visa skärmen Snabbmeny 1. Logga in från inloggningsskärmen. Om Standardverifiering (hantering av avdelnings-id) har valts: Om SSO-H (Single Sign-On H) har valts: Om Standardverifiering (hantering av avdelnings-id) har valts: Ange avdelnings-id och PIN-kod tryck på [Logga in]. Om SSO-H (Single Sign-On H) har valts: Tryck på [Användarnamn] skriv ett användarnamn tryck på [OK]. Tryck på [Lösenord] skriv ett lösenord tryck på [OK]. Välj inloggningsdestination tryck på [Logga in]. 2. Tryck på [Snabbmeny].

9 Sida 9 av 31 För mer information om inloggningstjänster, se "Overview of Login Services." Om ingen inloggningstjänst har angetts, visas inte skärmen Logga in.

10 Sida 10 av 31 Registrera en personlig knapp/delad knapp Antalet personliga och delade knappar som kan registreras är som följer: Personlig knapp: Varje användare kan registrera högst 8 knappar (högst 1600 knappar per maskin) Delad knapp: Högst 8 knappar per maskin 1. Tryck på den funktionsknapp du vill registrera ange de inställningarna som ska registreras. Ett exempel: Om du vill scanna dubbelsidiga original och skicka dokumentet i ett kompakt PDF-format via e-post till klienten: Tryck på [Scanna och skicka]. Om den önskade funktionen inte visas på skärmen Huvudmeny, tryck på [Visa alla]. För information om funktionen Scanna och skicka, se "Scanna och skicka." Välj [Ny mottagare]. Tryck på [E-post]. Ange klientens e-postadress tryck på [OK] [OK]. Tryck på filformatsknappen. Tryck på [PDF] för <Filformat> [Ange detaljer]. Tryck på [Kompakt] [OK] [OK]. Tryck på [Alternativ] [2-sidigt original].

11 Sida 11 av 31 Välj typ av tvåsidigt original tryck på [OK] [Stäng]. 2. Tryck på. 3. Tryck på [Registrera på snabbmeny]. VIKTIGT! Om du väljer [Verif.info för enhetsinlog.] för [Info. som anv. för ver. av filsänd./bläddring] i [Funktionsinställningar] (Inställningar/Registrering), lagras inte ett lösenord för en filmottagaren i en personlig eller delad knapp på snabbmenyn. För mer information om inställningar för [Info. som anv. för ver. av filsänd./bläddring], se "Ange verifieringsmetod för filserver." Du kan välja om du vill inkludera följande lösenord när du registrerar inställningar i den personliga/delade knappen på snabbmenyn: Ett lösenord krävs för att få åtkomst till filservern vid registrering av en filmottagare

12 Sida 12 av 31 Om du vill återkalla den registrerade knappen utan att ange ett lösenord, inkluderar du ett lösenord vid registrering. Om du vill ange lösenord i de inställningar som är lagrade i den registrerade knappen, för att du ofta importerar inställningar i en personlig eller delad knapp till en annan maskin och du vill förhindra användare från att utge sig för att vara andra användare, exkluderar du ett lösenord vid registrering. 4. Tryck på [Nästa]. 5. Ange återkallningsinställningar för den knapp du registrerar tryck på [Nästa]. <Visa bekräftelsedisplay vid återkallning> Om du väljer [På] visas dialogrutan för bekräftelse för inställningarna när du återkallar den registrerade knappen. För mer information om dialogrutan för bekräftelse av inställningarna, se "Återkalla en personlig knapp/delad knapp." <Påbörja återkallning (åtgärden påbörjas när knappen trycks in)> Om du väljer [På], startar åtgärder som du registrerat i knappen utan bekräftelse när du trycker på den. Du behöver inte trycka på (Start) för att starta jobbet. 6. Välj [Personlig] eller [Delad] välj den knapp som du vill registrera tryck på [Nästa].

13 Sida 13 av Ange knappnamn och kommentar. Tryck på [Namn] anger ett namn tryck på [OK]. Tryck på [Kommentar] ange en kommentar tryck på [OK]. 8. Tryck på [OK] [Stäng]. Om du vill ändra namnet eller kommentaren trycker du på [Änd nmn]. Det antal personliga knappar som kan registreras kan vara mindre än det angivna maximala antalet, beroende på minnesanvändningen för funktionen Snabbmeny. Instruktioner för hur du använder en personlig knapp/delad knapp finns i "Återkalla en personlig knapp/delad knapp." Om autentisering inte används, visas inte personliga knappar.

14 Sida 14 av 31 Återkalla en personlig knapp/delad knapp Du kan återkalla registrerade personliga knappar/delade knappar. I det här avsnittet beskrivs proceduren för att använda personliga knappar. 1. Tryck på [Snabbmeny]. 2. Välj [Personlig] tryck på den knapp du vill använda. 3. Tryck på [Ja]. Om <Visa bekräftelsedisplay vid återkallning> är inställt på 'Av' för återkallningsinställningarna vid registrering i Snabbmeny, visas inte dialogrutan för bekräftelse innan knappens inställningar bearbetas. (Se "Registrera en personlig knapp/delad knapp.") Instruktioner för hur du registrerar en personlig knapp/delad knapp finns i "Registrera en personlig knapp/delad knapp." De mottagare som har registrerats för snabbvalsknapparna på klientmaskinens snabbmeny uppdateras inte även om de registrerade snabbvalsknapparna på servermaskinen uppdateras. Kontrollera om mottagaren har uppdaterats när du inte kan skicka till de registrerade mottagarna.

15 Sida 15 av 31

16 Sida 16 av 31 Redigera en personlig knapp/delad knapp I det här avsnittet beskrivs hur du byter namn på och raderar de registrerade personliga knapparna/delade knapparna. Som exempel förklaras i det här avsnittet hur du byter namn på och raderar personliga knappar. 1. Tryck på [Snabbmeny]. 2. Tryck på. 3. Tryck på [Redigera knappar].

17 Sida 17 av 31 Om du redigerar knappnamnet: Om du tar bort en personlig knapp: Om du redigerar knappnamnet: Välj [Personlig] välj den personliga knapp du vill ändra tryck på [Änd nmn]. Redigera knappnamnet och kommentaren tryck på [OK]. För anvisningar om hur du anger knappnamnet och kommentaren, se "Registrera en personlig knapp/delad knapp." Tryck på [Stäng]. Om du tar bort en personlig knapp: Välj [Personlig] välj den personliga knapp du vill ta bort tryck på [Radera]. Tryck på [Ja]. Tryck på [Stäng]. Administratören ta bort knappinformationen genom att logga in på sidan Hanteringstjänst för användarinställningsinformation från webbläsaren. (Se "Hantera användarinställningsinformation (hanteringstjänst för användarinställningsinformation).")

18 Sida 18 av 31 Ändra storleken på knappar Du kan ordna hur skärmen Snabbmeny visas för att passa dina behov. Det här avsnittet beskriver hur du ändra stora knappar till små knappar. 1. Tryck på [Snabbmeny]. 2. Tryck på. 3. Tryck på [Ändra knappstorlek till liten]. Små knappar visas.

19 Sida 19 av 31 Om du vill visa stora knappar trycker du på [Ändra knappstorlek till stor]. Som standard visas stora knappar. Upp till 4 stora knappar eller 8 små knappar kan visas på en skärm. Inställningen för knappstorlek gäller både för personliga knappar och delade knappar.

20 Sida 20 av 31 Ange inställningar för skrivbordsbild 1. Tryck på [Snabbmeny]. 2. Tryck på. 3. Tryck på [Ange bakgrund]. 4. Välj den knapp du vill ange bakgrund för välj inställningar för bakgrunden tryck på [OK].

21 Sida 21 av 31

22 Sida 22 av 31 Begränsa åtkomst till snabbmenyn Du kan ange om allmänna användare och oregistrerade användare ska tillåtas registrera eller redigera snabbmenyknappar. Endast den systemansvarige, SSO-H-systemadministratören (administratör), nätverksadministratören (nätverksadmin) eller enhetsadministratören (enhetsadmin) kan konfigurera inställningarna för begränsning av åtkomst till snabbmenyn. Information om typer av administratör finns i "Administratörsinställningar." Om autentisering inte används, visas inte personliga knappar. 1. Tryck på [Snabbmeny]. 2. Tryck på. 3. Tryck på [Begränsa användning av snabbmeny].

23 Sida 23 av 31 Om bara Inställningar för systemansvarig anges och autentiseringsläget inte används, visas skärmen för inloggning när du trycker på [Begränsa användning av snabbmeny]. Ange avd.-id och PIN-kod för systemet. Standardinställning för både systemansvarig-id och system-pin-kod är (Se "Ange inställningar för systemansvarig.") 4. Ange Begränsa användning av snabbmeny tryck på [OK]. <Registrera delade knappar>: Om du anger <Registrera delade knappar> till [På] kan allmänna användare och obehöriga användare registrera, redigera eller ta bort den delade knappen eller ändra storleken på knappar och bakgrundsbilden. <Använd personlig knapp>: Välj [På] om du vill använda personliga knappar. <Standarddisplaybild för autentisering>: Välj [Personlig] eller [Delad] för att ange standardskärm som visas efter verifiering.

24 Sida 24 av 31 Importera/exportera de personliga knapparna/delade knapparna I det här avsnittet beskrivs hur du exporterar de personliga knapparna/delade knapparna till/från en dator. Om du vill importera/exportera knapparna måste du logga in på maskinen från webbläsaren. Du kan ansluta från portalsidan för fjärranvändargränssnittet. Exportera de personliga knapparna/delade knapparna Importera de personliga knapparna/delade knapparna VIKTIGT! Stäng in av maskinens huvudström medan en personlig knapp-/delad knappfil exporteras/importeras eftersom det kan leda till att maskinen slutar fungera. Öppna och redigera inte exporterade XML-filer eftersom det kan leda till att maskinen slutar fungera. Om du vill använda fjärranvändargränssnittet ställer du in [Fjärrgränssnitt] i [ Hanteringsinställningar] (Inställningar/registrering) på 'På'. (Se "Fjärrgränssnitt.") Endast den systemansvarige eller SSO-H-systemadministratören (administratör)/nätverksadministratören (nätverksadmin)/enhetsadministratören (enhetsadmin) kan använda sidan Snabbmeny. Information om typer av administratör finns i "Administratörsinställningar." Det är administratören som kan exportera och importera Snabbmeny från en dator. Exportera de personliga knapparna/delade knapparna I det här avsnittet beskrivs hur du exporterar de personliga knapparna/delade knapparna via en webbläsare. De exporterade personliga knapparna/delade knapparna sparas på datorn som en XML-fil. 1. Starta webbläsaren. 2. Ange följande URL i <Adress>. till maskinen eller värdnamn> VIKTIGT! Sidan som visas skiljer sig, beroende på vilken inloggningstjänst du valt. 3. Ange de olika alternativen logga in. Följande displaybild visar standardinställningarna. Ange <Systemansvarigs-ID> och <System-PIN-kod> klicka på [Administratörsinloggning]. Standardinställning för både <Systemansvarig-ID> och <System-PINkod> är ' '. Vi rekommenderar att du ändrar både <Systemansvarig-ID> och <System-PIN-kod>. (Se "Ange inställningar för systemansvarig.")

25 Sida 25 av 31 Om standardautentisering (Hantering av avdelnings-id) eller SSO-H (Single Sign-On H) har angetts, anger du nödvändig information för varje inloggning. 4. Klicka på [Quick Menu]. 5. Klicka på [Export].

26 Sida 26 av 31 Om du inte vill kryptera den exporterade filen: Om du vill kryptera den exporterade filen: Om du inte vill kryptera den exporterade filen: Klicka på [Export]. Den exporterade filen sparas på den angivna platsen. Om du vill kryptera den exporterade filen: Välj [Encrypt file] skriv ditt lösenord.

27 Sida 27 av 31 Ange samma lösenord i <Confirm>. Klicka på [Export]. Den exporterade filen sparas på den angivna platsen. Importera de personliga knapparna/delade knapparna I det här avsnittet beskrivs hur du läser in (importerar) den personliga knappen/delade knappen som sparats som en XML-fil i datorn till maskinen via en webbläsare. 1. Starta webbläsaren. 2. Ange följande URL i <Adress>. till maskinen eller värdnamn> VIKTIGT! Sidan som visas skiljer sig, beroende på vilken inloggningstjänst du valt. 3. Ange de olika alternativen logga in. Följande displaybild visar standardinställningarna. Ange <Systemansvarigs-ID> och <System-PIN-kod> klicka på [Administratörsinloggning]. Standardinställning för både <Systemansvarig-ID> och <System-PINkod> är ' '. Vi rekommenderar att du ändrar både <Systemansvarig-ID> och <System-PIN-kod>. (Se "Ange inställningar för systemansvarig.") Om standardautentisering (Hantering av avdelnings-id) eller SSO-H (Single Sign-On H) har angetts, anger du nödvändig information för varje inloggning.

28 Sida 28 av Klicka på [Quick Menu]. 5. Klicka på [Import] (Importera).

29 Sida 29 av 31 Om du importerar filer som inte är krypterade: Om du importerar filer som är krypterade: Om du importerar filer som inte är krypterade: Klicka på [Bläddra] ange den fil du vill importera i den dialogruta som visas klicka på [OK]. Du kan även ange sökvägen direkt. Klicka på [Import] (Importera). Om du importerar filer som är krypterade: Klicka på [Bläddra] ange den fil du vill importera i den dialogruta som visas klicka på [OK].

30 Sida 30 av 31 Du kan även ange sökvägen direkt. Välj [Decrypt file] skriv lösenordet. Klicka på [Import] (Importera). VIKTIGT! Stäng in av maskinens huvudström medan en personlig knapp-/delad knappfil importeras eftersom det kan leda till att maskinen slutar fungera. Ange följande inställningar om du arbetar i en miljö som använder en proxyserver. (Eftersom dessa inställningar skiljer sig åt beroende på nätverksmiljö, bör du kontakta nätverksadministratören.) I proxyserverinställningarna för din webbläsare lägger du till IP-adressen för maskinen eller datornamnet i listan [Exceptions] (adresser som inte använder en proxy). Webbläsaren behöver följande inställningar: JavaScript ska vara aktiverats och cookies aktiverade för varje session.

31 Sida 31 av 31 För mer information om inloggningstjänster, se "Overview of Login Services." Om ingen inloggningstjänst har angetts, visas inte skärmen Logga in. Du kan använda de importerade filerna för den personliga knappen/delade knappen bland samma modeller (imagerunner ADVANCE C351iF/C350i/C250i). Det kan däremot hända att du inte kan använda vissa importerade knappar beroende på skillnaden på monterat tillval och omgivande miljö. Klicka på [Log Out] för att avsluta åtgärden.

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Lathund M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Lathund M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Lathund M575 Skriva ut en lagrad utskrift Skriv ut ett jobb som har lagrats i produktens minne på följande sätt. 1. Bläddra till och tryck på Hämta från enhetsminne på

Läs mer

Lathund för BankID säkerhetsprogram

Lathund för BankID säkerhetsprogram Lathund för BankID säkerhetsprogram BankID säkerhetsprogram för Windows, version 4.10 Datum: 2009-11-23 Introduktion När du ska hämta ut och använda e-legitimationen BankID behöver du ha ett installerat

Läs mer

Installationsguide fo r CRM-certifikat

Installationsguide fo r CRM-certifikat Installationsguide fo r CRM-certifikat För att säkerställa en säker inloggning till CRM Finance webb så behöver alla kunder installera ett kund-unikt klientcertifikat innan man kan försöka logga in i systemet.

Läs mer

Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering

Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering Först skall certifikatet installeras på de datorer som skall kunna logga in i Online. Det gör du på följande sätt. Spara zip-filen med certifikatet

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE MFP. Lathund

LASERJET ENTERPRISE MFP. Lathund LASERJET ENTERPRISE MFP Lathund M725dn M725f M725z M725z+ Skriva ut en lagrad utskrift Skriv ut ett jobb som har lagrats i produktens minne på följande sätt. 1. Bläddra till och tryck på Hämta från enhetsminne

Läs mer

Web Connect-guide. Version A SWE

Web Connect-guide. Version A SWE Web Connect-guide Version A SWE Gällande modeller Denna bruksanvisning gäller följande modeller. DCP-8250DN/MFC-8950DW(T) Definitioner av anmärkningar Följande ikon används i den här bruksanvisningen:

Läs mer

Upptäck andra funktioner såsom utskrift direkt från USB-minne.

Upptäck andra funktioner såsom utskrift direkt från USB-minne. Sida 1 av 100 Åtkomst lagrade filer Åstadkom serverfri fildelning. Upptäck andra funktioner såsom utskrift direkt från USB-minne. Skicka och skriv ut filer lagrade i maskinen genom att följa de steg som

Läs mer

Web Connect-guide. Version 0 SWE

Web Connect-guide. Version 0 SWE Web Connect-guide Version 0 SWE Tillämpliga modeller Den här bruksanvisningen gäller följande modeller: ADS-2500W och ADS-2600W Definition av anmärkningar Följande ikon används i den här bruksanvisningen:

Läs mer

Snabb. Användningsguide. Svenska

Snabb. Användningsguide. Svenska Svenska Lär dig använda maskinen 4 Kopieringstips 6 Utskriftstips 7 Faxtips 8 Skanningstips 9 Tips vid registrering av mottagare 10 Gå till http://canon.com/oip-manual för att läsa användarhandboken där

Läs mer

Forms and Favorites. Version 5.2. Administratörshandbok

Forms and Favorites. Version 5.2. Administratörshandbok Forms and Favorites Version 5.2 Administratörshandbok Augusti 2017 www.lexmark.com Innehåll 2 Innehåll Ändringshistorik...3 Översikt... 4 Konfigurera programmet... 5 Öppna den inbyggda webbservern...5

Läs mer

Handbok för AirPrint. Information om AirPrint. Tillvägagångssätt för inställning. Utskrift. Bilaga

Handbok för AirPrint. Information om AirPrint. Tillvägagångssätt för inställning. Utskrift. Bilaga Handbok för AirPrint Information om AirPrint Tillvägagångssätt för inställning Utskrift Bilaga Innehåll Handbokens användning... 2 Symboler i handboken... 2 Friskrivningsklausul... 2 1. Information om

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Lathund M575

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Lathund M575 LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP Lathund M575 Skriva ut en lagrad utskrift Skriv ut ett jobb som har lagrats i produktens minne på följande sätt. 1. Bläddra till och tryck på Hämta från enhetsminne på

Läs mer

Sharpdesk V3.5. Push - installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0

Sharpdesk V3.5. Push - installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0 Sharpdesk V3.5 Push - installationsguide: produktnyckelversion Version 1.0 Copyright Upphovsrätten för denna programvara tillhör Sharp Corporation. All reproduktion, bearbetning eller översättning utan

Läs mer

Innehållsförteckning. Logga in med etjänstekort i Infektionsregistret 3. Installation av kortläsare till e-tjänstekort 3

Innehållsförteckning. Logga in med etjänstekort i Infektionsregistret 3. Installation av kortläsare till e-tjänstekort 3 Instruktioner för inloggning, behörighetsansökan, användning av e-tjänstekort till Infektionsregistret samt installation av kortläsare till e-tjänstekort 1 Innehållsförteckning Logga in med etjänstekort

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Viktigt! Läs igenom hela anvisningen innan du påbörjar inloggningen för första gången.

Viktigt! Läs igenom hela anvisningen innan du påbörjar inloggningen för första gången. Inloggning för COINS och COINS Analys Genom inloggningsportalen på http://start.coins.se får du som användare tillgång till alla våra system och tjänster som du är behörig till med ditt SSL-användarcertifikat,

Läs mer

Molnplattform. Version 1.0. Användarhandbok

Molnplattform. Version 1.0. Användarhandbok Molnplattform Version 1.0 Användarhandbok September 2017 www.lexmark.com Innehåll 2 Innehåll Ändringshistorik...3 Översikt... 4 Komma igång...5 Systemkrav... 5 Öppna molnplattformen...5 Öppna Print Management-webbportalen...

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Denna guide gäller för installation av FAR Komplett Offline 2.1.2 på Windows XP, Windows Vista respektive Windows 7. Dialogrutorna kan skilja sig åt beroende

Läs mer

ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server

ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server 1. Inledning För att den i Arx interna Jetty Web servern skall kunna skapa temporära filer måste den ha tillgång till en användarkatalog (ett användarkonto)

Läs mer

Web Connect-guide. Version A SWE

Web Connect-guide. Version A SWE Web Connect-guide Version A SWE Tillämpliga modeller Den här bruksanvisningen gäller följande modeller: HL-380CDW/DCP-905CDW/9020CDN/9020CDW/MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW Definition av anmärkningar

Läs mer

Inloggning till Winst och installation av Java för användare med Mac

Inloggning till Winst och installation av Java för användare med Mac Inloggning till Winst och installation av Java för användare med Mac Version 1.0 2014-02-24 2 (5) Innehåll 1 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 2 LADDA NER OCH INSTALLERA JAVA... 3 3 INLOGGNING TILL WINST MED MAC...

Läs mer

Vid problem med programmet kontakta alltid C/W Cadware AB på telefon 08-522 04 640

Vid problem med programmet kontakta alltid C/W Cadware AB på telefon 08-522 04 640 Installation av CW KeyDesign/DoorDesign Detta program görs och underhålls av C/W CadWare AB. CW KeyDesign/Doordesign säljs alltid med underhållsavtal med telefonsupport samt programuppdateringar på websidan:

Läs mer

Beställning till Husfoto. Handledning

Beställning till Husfoto. Handledning Beställning till Husfoto Handledning Datum: 13 mars 2012 Innehåll Inställningar... 2 Så här gör du en beställning... 4 Så här hämtar du materialet... 7 Hur sparas filerna?... 8 Support...11 Kortkommandon

Läs mer

Anslut till fjärr-whiteboard

Anslut till fjärr-whiteboard Anslut till fjärr-whiteboard RICOH Interactive Whiteboard Client for ipad Introduktionsguide Läs den här guiden noggrant innan du använder produkten och förvara den nära till hands för att kunna återgå

Läs mer

Handbok för Google Cloud Print

Handbok för Google Cloud Print Handbok för Google Cloud Print Information om Google Cloud Print Utskrifter med Google Cloud Print Bilaga Innehåll Handbokens användning... 2 Symboler i handboken... 2 Friskrivningsklausul... 2 1. Information

Läs mer

Sharpdesk V3.5. Installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0

Sharpdesk V3.5. Installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0 Sharpdesk V3.5 Installationsguide: produktnyckelversion Version 1.0 Copyright Upphovsrätten för denna programvara tillhör Sharp Corporation. All reproduktion, bearbetning eller översättning utan skriftligt

Läs mer

Scan Station Pro 550 Administration och serviceverktyg för Scan Station

Scan Station Pro 550 Administration och serviceverktyg för Scan Station Scan Station Pro 550 Administration och serviceverktyg för Scan Station Konfigurationshandbok A-61732_sv 7J4367 Kodak Scan Station Pro 550 Administration Innehåll Skillnader... 1 Installation... 2 Skapa

Läs mer

Bruksanvisning Brother Meter Read Tool

Bruksanvisning Brother Meter Read Tool Bruksanvisning Brother Meter Read Tool SWE Version 0 Copyright Copyright 2017 Brother Industries, Ltd. Med ensamrätt. Innehållet i det här dokumentet kan ändras utan föregående meddelande. Programvaran

Läs mer

Skanna. WorkCentre C2424-kopiator/skrivare

Skanna. WorkCentre C2424-kopiator/skrivare Skanna Det här kapitlet innehåller: "Vanlig skanning" på sida 4-2 "Installera skannerdrivrutinen" på sida 4-4 "Justera skanningsalternativ" på sida 4-5 "Hämta bilder" på sida 4-11 "Hantera filer och styra

Läs mer

Utskrift och kopiering en guide Innehåll: Sidan:

Utskrift och kopiering en guide Innehåll: Sidan: Utskrift och kopiering en guide Innehåll: Sidan: 1. Kortläsare och USB kontakt placering 2 2. Pekskärm och knappsats 3 3. Inloggning på maskin 4 4. Utskrift från FollowMe kön 5 5. Utskrift från USB 6 6.

Läs mer

DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord

DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord Ver 130912 Innehåll 1 Använda Citrix Desktop - Fjärrskrivbord... 2 2 Inställningar i Fjärrskrivbordet... 7 Kontrollera att de applikationer du har tillgång

Läs mer

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Det här avsnittet omfattar: "Förberedelser" på sidan 3-15 "Snabbinstallation från cd-skiva" på sidan 3-15 "Andra installationssätt" på sidan 3-16 "Felsökning

Läs mer

Annan användare är inloggad

Annan användare är inloggad Instruktion: Logga in i Treserva med tjänste-id eller reservkort När du ska logga in på din arbetsdator ska du använda dig av ditt tjänste-id. Du loggar in på olika sätt beroende på om din dator är avstängd,

Läs mer

Det finns två varianter av inloggning den enkla varianten kräver inte något BankID/SMS utan bara ditt användarnamn och lösenord.

Det finns två varianter av inloggning den enkla varianten kräver inte något BankID/SMS utan bara ditt användarnamn och lösenord. Guide för att logga in på Portal (F5) som ersätter Mobility Guard Ett nytt sätt och ny adress att logga in/ut på. Adressen är portal.trollhattan.se Det finns två varianter av inloggning den enkla varianten

Läs mer

Web Connect-guide. Version B SWE

Web Connect-guide. Version B SWE Web Connect-guide Version B SWE Tillämpliga modeller Den här bruksanvisningen gäller följande modeller: DCP-J4110DW, MFC-J4310DW/J4410DW/J4510DW/J4610DW/J4710DW Definition av anmärkningar Följande anteckningssätt

Läs mer

Kopierar...5. Job interrupt (Avbryta jobbet)...6 Avbryta ett kopieringsjobb...6. E-post...7. Förbereda dig för att skicka e-post...

Kopierar...5. Job interrupt (Avbryta jobbet)...6 Avbryta ett kopieringsjobb...6. E-post...7. Förbereda dig för att skicka e-post... Snabbguide Innehåll Kopierar...5 Göra kopior...5 Göra en snabbkopia...5 Kopiera med den automatiska dokumentmataren...5 Kopiera med skannerglaset...5 Job interrupt (Avbryta jobbet)...6 Avbryta ett kopieringsjobb...6

Läs mer

Instruktionsbok för Fjärrskrivbord

Instruktionsbok för Fjärrskrivbord Instruktionsbok för Fjärrskrivbord 2 I T S N O R D I C Innehåll Allmän information...4 Nå Fjärrskrivbordet från kontoret...6 Nå Fjärrskrivbordet när du jobbar utanför kontoret... 10 Logga ut när du jobbar

Läs mer

Windows NT 4.x. Förberedelser. Snabbinstallation från cd-skiva. Phaser 6250 färglaserskrivare

Windows NT 4.x. Förberedelser. Snabbinstallation från cd-skiva. Phaser 6250 färglaserskrivare Windows NT 4.x Det här avsnittet omfattar: Förberedelser på sidan 3-21 Snabbinstallation från cd-skiva på sidan 3-21 Andra installationsmetoder på sidan 3-22 Felsökning i Windows NT 4.x (TCP/IP) på sidan

Läs mer

Utkast/Version (7) Användarhandledning - inrapportering i Indataportalen

Utkast/Version (7) Användarhandledning - inrapportering i Indataportalen Utkast/Version Sida 2.0 1 (7) 2017-05-12 Användarhandledning - inrapportering i Indataportalen 2 (7) Innehåll 1. Rapportering till VINN eller KRITA... 3 1.1 Allmänt... 3 1.2 Terminologi... 3 2. Inloggning...

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Författare Version Datum. Visi System AB 2.0 2009 03 30

Författare Version Datum. Visi System AB 2.0 2009 03 30 1. Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva hur man installerar Visi på din dator. Dokumentet är uppdelat i fyra delar: Installation Grundinställningar Kom igång med Visi Felsökning 1.1. Systemkrav

Läs mer

Dags för lösenordsbyte? Instruktioner för PC/Windows och Mac.

Dags för lösenordsbyte? Instruktioner för PC/Windows och Mac. Dags för lösenordsbyte? Instruktioner för PC/Windows och Mac. TIPS för våra PC-användare: TIPS! Genom att själv göra lösenordsbytet redan nu kan du förenkla hela lösenordbytet. Klicka på tangenterna CTRL

Läs mer

Novell Filr 2.0 Web-program snabbstart

Novell Filr 2.0 Web-program snabbstart Novell Filr 2.0 Web-program snabbstart Februari 2016 Snabbstart Det här dokumentet hjälper dig att bekanta dig med Novell Filr och att snabbt förstå de viktigaste begreppen och uppgifterna. Om Filr Med

Läs mer

Snabb. Användningsguide. Gå till canon.com/oip-manual för att läsa användarhandboken där alla funktioner för den här enheten beskrivs.

Snabb. Användningsguide. Gå till canon.com/oip-manual för att läsa användarhandboken där alla funktioner för den här enheten beskrivs. Snabb Användningsguide Gå till canon.com/oip-manual för att läsa användarhandboken där alla funktioner för den här enheten beskrivs. Hjälp att använda maskinen Kopieringstips Utskriftstips Faxtips Skanningstips

Läs mer

Bruksanvisning Applikationsplats

Bruksanvisning Applikationsplats Läs handboken noggrant innan du använder maskinen och ha den nära tillhands för framtida bruk. Bruksanvisning Applikationsplats INNEHÅLL Hur handboken ska läsas...2 Symboler i handboken...2 Friskrivningsklausul...

Läs mer

Samsung NVR SRN-473S/873S/1673S Quick guide till web/app anslutning

Samsung NVR SRN-473S/873S/1673S Quick guide till web/app anslutning Samsung NVR SRN-473S/873S/1673S Quick guide till web/app anslutning Förberedelser Anslut dina Samsung kameror till PoE porten på NVR en. Anslut en nätverkskabel till Viewer porten på NVR en och koppla

Läs mer

Web Connect-guide. Version 0 SWE

Web Connect-guide. Version 0 SWE Web Connect-guide Version 0 SWE Tillämpliga modeller Den här bruksanvisningen gäller följande modeller: ADS-2500We och ADS-2600We. Definitioner av symboler Följande symboler används i hela bruksanvisningen:

Läs mer

Filleveranser till VINN och KRITA

Filleveranser till VINN och KRITA Datum Sida 2017-04-25 1 (10) Mottagare: Uppgiftslämnare till VINN och KRITA Filleveranser till VINN och KRITA Sammanfattning I detta dokument beskrivs översiktligt Vinn/Kritas lösning för filleveranser

Läs mer

Kom igång med Windows Phone

Kom igång med Windows Phone 1 of 12 Windows Phone Innehåll 1 Inledning... 2 2 Konfigurera flerfaktorsinloggning... 2 4 Konfigurera applikationer... 12 4.1 Mail i mobilenhet... 12 4.2 Skype i mobil enhet... 12 4.3 OneNote i mobilenhet...

Läs mer

Scan to RightFax. Version 2.0. Administratörshandbok

Scan to RightFax. Version 2.0. Administratörshandbok Scan to RightFax Version 2.0 Administratörshandbok Augusti 2017 www.lexmark.com Innehåll 2 Innehåll Ändringshistorik...3 Översikt... 4 Checklista för distribueringsberedskap...5 Konfigurera programmet...

Läs mer

Byggsektorns Miljöberäkningsverktyg Användarmanual

Byggsektorns Miljöberäkningsverktyg Användarmanual IVL Svenska Miljöinstitutet Byggsektorns Miljöberäkningsverktyg Användarmanual Version 1.1 December 17, 2018 Författare: Anders Sidvall Nils Boberg 12/17/2018 Page 1 Innehållsförteckning INSTALLERA BYGGSEKTORNS

Läs mer

Snabbguide LQS App (översättning av originalbruksanvisningen) Dokumentversion: 1.2. Appversion LQS Om detta dokument

Snabbguide LQS App (översättning av originalbruksanvisningen) Dokumentversion: 1.2. Appversion LQS Om detta dokument Snabbguide LQS App (översättning av originalbruksanvisningen) Dokumentversion: 1.2 Appversion LQS 1.1.20.0 Om detta dokument I denna snabbguide beskrivs de viktigaste stegen kring följande ämnen: Bestämning

Läs mer

GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report

GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report Läs mer https://www.artologik.com/se/surveyandreport.aspx Kontakta oss https://www.artologik.com/se/kontakt.aspx Innehållsförteckning GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report... 3 Personuppgifter

Läs mer

Information till användare av trådlöst LAN

Information till användare av trådlöst LAN Information till användare av trådlöst LAN Läs handboken noggrant innan du använder maskinen och ha den nära tillhands för framtida bruk. Information till användare av trådlöst LAN Den här handboken förklarar

Läs mer

MX-FR43U DATASÄKERHETSPROGRAM BRUKSANVISNING. Innehåll

MX-FR43U DATASÄKERHETSPROGRAM BRUKSANVISNING. Innehåll MX-FR43U DATASÄKERHETSPROGRAM BRUKSANVISNING Innehåll Inledning...2 När datasäkerhetsprogrammet har installerats...4 Säkerhetsinställningar för datasäkerhetsprogrammet...4 Dokumentkontrollfunktionen...4

Läs mer

Bruksanvisning Handbok för uppdatering av firmware

Bruksanvisning Handbok för uppdatering av firmware Bruksanvisning Handbok för uppdatering av firmware Läs avsnittet Säkerhetsinformation i handboken "Läs detta först" innan du använder maskinen, för säker och korrekt användning. INNEHÅLL 1. Handbok för

Läs mer

Handhavande manual problemhantering

Handhavande manual problemhantering av Handhavande manual problemhantering 1(9) av Flytta dina dokument från H: till OneDrive I och med att Norrtälje kommun går över till Office 365 för skolverksamheten så kommer den egna lagringsplatsen

Läs mer

Anslut till fjärr-whiteboard

Anslut till fjärr-whiteboard RICOH Interactive Whiteboard Client for Windows Introduktionsguide Läs den här guiden noggrant innan du använder produkten och förvara den nära till hands för att kunna återgå till den senare. HELA INNEHÅLLET

Läs mer

Snabb. Användningsguide. Svenska

Snabb. Användningsguide. Svenska Svenska Lär dig använda maskinen 4 Kopieringstips 6 Utskriftstips 7 Faxtips 8 Skanningstips 9 Tips vid registrering av mottagare 10 Mer information finns på canon.com/oip-manual, där du kan läsa användarhandboken

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR KULTA2 -SYSTEMET

BRUKSANVISNING FÖR KULTA2 -SYSTEMET BRUKSANVISNING FÖR KULTA2 -SYSTEMET 1. Använda Kulta2 -systemet för första gången s. 1-3 2. Inloggning i systemet med existerande användarnamn och lösenord s. 4-5 3. Följa och redigera ansökan s. 6 4.

Läs mer

KOMMA IGÅNG MED AREFF MYLOGIN

KOMMA IGÅNG MED AREFF MYLOGIN 1 (5) KOMMA IGÅNG MED AREFF MYLOGIN 1. INTRODUKTION Det här dokumentet innehåller instruktioner för grundinställningarna i programvaran MyLogin Utility för användning av Areff - MyLogin. 2. KONFIGURERA

Läs mer

Felsökningsguide för Asgari-kameror

Felsökningsguide för Asgari-kameror Felsökningsguide för Asgari-kameror Välkommen till vår felsökningsguide! Här finner du lösningar på de vanligaste problemen som kan uppstå på vissa datorer och enheter. Om du fortfarande behöver mer hjälp

Läs mer

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support KI Biobank Instruktion Användarmanual för ELSA Innehållsförteckning Allmänt... 1 Vad är ELSA?... 1 Vad behövs för att använda ELSA?... 2 Felrapportering och support... 2 Att använda ELSA... 2 Viktig information...

Läs mer

Fr om version ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem

Fr om version ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem Fr om version 2018.2 ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem Vad är ett HogiaID? Ett Hogia Identity (HogiaID) är en unik identitet för en användare av ett eller flera Hogia-system.

Läs mer

Instruktioner för inloggning med e-tjänstekort till 3C/Comporto samt installation av kortläsare till e- tjänstekort

Instruktioner för inloggning med e-tjänstekort till 3C/Comporto samt installation av kortläsare till e- tjänstekort Instruktioner för inloggning med e-tjänstekort till 3C/Comporto samt installation av kortläsare till e- tjänstekort 1 Innehållsförteckning Logga in med etjänstekort i 3C 3 Installation av kortläsare till

Läs mer

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking Läs mer www.artologik.com/se/ezbooking.aspx Kontakta oss www.artologik.com/se/kontakt.aspx Table of content GDPR personuppgifter I Artologik EZbooking... 3 Vilken

Läs mer

Inledning. 1. Logga in. 2. Välj brukare. 3. Lås upp hos en brukare. Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone

Inledning. 1. Logga in. 2. Välj brukare. 3. Lås upp hos en brukare. Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone Inledning Denna manual riktar sig till hemtjänstpersonal och beskriver i detalj hur appen används ute i verksamheten. Med Phoniros app

Läs mer

Webmail instruktioner

Webmail instruktioner Sida 1 av 7 Webmail instruktioner Med hjälp av webmailtjänsten på ITN, så är det möjligt att läsa och skicka epost över hela världen. Det enda som krävs är en dator med internet anslutning och en webläsare

Läs mer

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET.

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. INSITE INSTALLATIONSBULLETIN Sid 2: Installera INSITE Sid 7: Ta bort INSITE OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. OM PROGRAMVARAN INSTALLERAS ELLER ANVÄNDS PÅ FELAKTIGT

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR NÄTVERKSANVÄNDARE

BRUKSANVISNING FÖR NÄTVERKSANVÄNDARE BRUKSANVISNING FÖR NÄTVERKSANVÄNDARE Lagra utskriftsloggen i nätverket Version 0 SWE Beskrivning av anmärkningar Följande symboler används i den här bruksanvisningen: I anmärkningar med rubriken Obs får

Läs mer

Instruktioner för Axxell's Trådlösa Nät

Instruktioner för Axxell's Trådlösa Nät Tobias Ahlfors Revisionshistorik Revision 1.1 2 Dec 2014 Innehållsförteckning Snabbguide... 1 Instruktioner... 1 Steg 1 - Network and Sharing Center... 1 Steg 2 - Skapa en ny nätverksprofil...

Läs mer

Guide för Google Cloud Print

Guide för Google Cloud Print Guide för Google Cloud Print Version B SWE Beskrivning av anmärkningar Följande anmärkning används i den här bruksanvisningen: Information om hur du agerar i en viss situation eller hur du använder en

Läs mer

Windows 98 och Windows Me

Windows 98 och Windows Me Det här avsnittet omfattar: "Förberedelser" på sidan 3-30 "Snabbinstallation från cd skiva" på sidan 3-31 "Andra installationsmetoder" på sidan 3-31 "Felsökning i " på sidan 3-33 Förberedelser 1. Kontrollera

Läs mer

Beställning till Diakrit

Beställning till Diakrit Februari 2010 Capitex AB Kalmar (huvudkontor): Box 751 Svensknabbevägen 30 391 27 Kalmar Tel vxl 0480-44 74 00 Fax 0480-44 74 01 Stockholm: Gustavslundsvägen 30 167 51 Bromma Tel 08-720 36 50 Fax 08-720

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

LICENSAKTIVERINGSGUIDE. Design Collaboration Suite

LICENSAKTIVERINGSGUIDE. Design Collaboration Suite LICENSAKTIVERINGSGUIDE Design Collaboration Suite 2014 Varje kapitel representerar en viss typ av licensmetod. På ditt licenscertifikat står det vilken licenstyp du har. Hitta din licenstyp i listan nedan

Läs mer

Windows 2000/XP-nätverk

Windows 2000/XP-nätverk Phaser 4400 laserskrivare I det här avsnittet får du stegvisa instruktioner om installation och felsökning för Windows 2000/XP: Förberedelser se sida 23. Snabbinstallation från cd-romskiva se sida 23.

Läs mer

LATHUND GROUPWISE 6.0. RXK Läromedel, Riddarplatsen 36 Plan Järfälla Tel: , Fax: e-post:

LATHUND GROUPWISE 6.0. RXK Läromedel, Riddarplatsen 36 Plan Järfälla Tel: , Fax: e-post: LATHUND GROUPWISE 6.0 RXK Läromedel, Riddarplatsen 36 Plan 7 177 30 Järfälla Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 259 40 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se Detta material är författat av RXK Läromedel. Mångfaldigande

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Nätanmälan_Användarmanual_Generell_0_9.docx Sida 1 av (23) Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart Nätanmälan. Den är skriven för

Läs mer

Kylmas lätta guider Till PlantWatch PRO3

Kylmas lätta guider Till PlantWatch PRO3 Kylmas lätta guider Till PlantWatch PRO3 Innehållsförteckning Ändra larmtext... 3 Skapa rapport... 5 Skriva ut rapport... 7 Skapa Epostrapport... 9 Kvittera larm... 12 Lägga till och ta bort värden ifrån

Läs mer

Infobric Ease Snabbguide

Infobric Ease Snabbguide Denna snabbguide ger dig en överblick över de vanligaste momenten en systemadministratör utför. Detta är ingen manual utan ska ses som en enkel guide till utbildade systemadministratörer. Översikt av Infobric

Läs mer

Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart

Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart Maj 2015 Novell Messenger 3.0.1 och senare kan användas på mobila enheter med ios, Android BlackBerry. Du kan vara inloggad på Messenger från olika platser på samma

Läs mer

Windows NT 4.x. Förberedelser. Snabbinstallation från cd-skiva. Phaser 4500 laserskrivare

Windows NT 4.x. Förberedelser. Snabbinstallation från cd-skiva. Phaser 4500 laserskrivare Windows NT 4.x Det här avsnittet omfattar: "Förberedelser" på sidan 3-21 "Snabbinstallation från cd-skiva" på sidan 3-21 "Andra installationsmetoder" på sidan 3-22 "Felsökning i Windows NT 4.x (TCP/IP)"

Läs mer

Om du misstänker att värdens privata nyckel har manipulerats kan du skapa en ny genom att utföra följande steg:

Om du misstänker att värdens privata nyckel har manipulerats kan du skapa en ny genom att utföra följande steg: Bästa säkerhetspraxis för Symantec pcanywhere I det här dokumentet beskrivs ändringarna för förbättrad säkerhet i pcanywhere 12.5 SP4 och pcanywhere Solution 12.6.7, hur huvuddragen i dessa förbättringar

Läs mer

Kom igång med en körjournal

Kom igång med en körjournal Kom igång med en körjournal Denna vägledning hjälper dig att komma igång med din Körjournal För att förarhandboken ska logg föra resorna mot rätt förare, är det viktigt att konfigurationen görs så snabbt

Läs mer

Guide för Google Cloud Print

Guide för Google Cloud Print Guide för Google Cloud Print Version A SWE Beskrivning av anmärkningar Följande anmärkning används i den här bruksanvisningen: Information om hur du agerar i en viss situation eller hur du använder en

Läs mer

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar Meetings Innehåll Funktioner Inloggning Ändra lösenord ipadens läge Nämnder Möten Mötets ärenden Dokument hämta dokument Dokument läsa dokument Navigera mellan ärenden och dokument Länkar Ladda ner ny

Läs mer

Installationsanvisningar VISI Klient

Installationsanvisningar VISI Klient Installationsanvisningar VISI Klient 1. Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva hur man installerar Visi på din dator. Dokumentet är uppdelat i fyra delar: Installation Grundinställningar Kom igång

Läs mer

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 "Förberedelser" på sida 3-14 "Snabbinstallation från CD-skiva" på sida 3-14 "Övriga installationssätt" på sida 3-15 "Felsökning i Windows 2000, Windows

Läs mer

Manual Nationell- och systemadministratör

Manual Nationell- och systemadministratör M ANUAL NATIONELL - OCH SYS TE M ADMINISTRATÖ R (2) Manual Nationell- och systemadministratör Stöd och behandling Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Elin Åkerblom

Läs mer

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE MANUAL FÖR UE PÅ DELAD PERSONALLIGGARE VID YTTERLIGARE FRÅGOR RING 010-101 15 80 ELLER MAILA PÅ INFO@1TIME.SE Du har blivit inbjuden som UE på ett byggprojekt som kräver elektronisk

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Xerox WorkCentre 3655 Flerfunktionsskrivare Kontrollpanel

Xerox WorkCentre 3655 Flerfunktionsskrivare Kontrollpanel Kontrollpanel De tillgängliga tjänsterna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Mer information om tjänster och inställningar finns i Användarhandbok. 3 4 5 Pekskärm Menyer 6 6 Alfanumerisk knappsats

Läs mer

Schemalätt 6.0 Applikationstjänstanvisning

Schemalätt 6.0 Applikationstjänstanvisning Schemalätt 6.0 Applikationstjänstanvisning Inledning Här följer en kort instruktion över hur du ansluter till Schemalätt 6.0 med applikationstjänsten RemoteApp via Windows 10 och Google Chrome samt hur

Läs mer

Använda Limesurvey. Efter inloggning kommer du till startsidan för Limesurvey. Nedan visas en bild på de val som kan göras från startsidan.

Använda Limesurvey. Efter inloggning kommer du till startsidan för Limesurvey. Nedan visas en bild på de val som kan göras från startsidan. Skapa konto För att använda Limesurvey måste du ansöka om ett separat datakonto, d.v.s. det är inte samma användaruppgifter som ditt datakonto vid HiG. Ansökan görs genom att kontakta Mats Brenner alt.

Läs mer

ParaGå-guide -kommunala utförare

ParaGå-guide -kommunala utförare ParaGå-guide -kommunala utförare Viktig information Sid. 2 Aktivera låskod på enheten Sid. 4 Skapa Google-konto Sid. 8 Installera Mobileiron och ParaGå appen Sid. 10 Genväg ParaGå Sid. 18 Support Sid.

Läs mer

Administration av porttelefon SO-3396-GSM. cloud.tidomat.com

Administration av porttelefon SO-3396-GSM. cloud.tidomat.com cloud.tidomat.com Innehåll Administration av porttelefon... 3 Konto... 3 Logga in första gången... 3 Språkval... 3 Navigering i cloud.tidomat.com... 3 Navigera till olika vyer... 4 Lägga till ny lägenhet...

Läs mer

Fr om version använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia einvoice eller Hogia Approval Compact Edition

Fr om version använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia einvoice eller Hogia Approval Compact Edition Fr om version 2015.3 använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia einvoice eller Hogia Approval Compact Edition Vad är ett HogiaID? Ett Hogia Identity (HogiaID) är en unik identitet

Läs mer

Windows 98 och Windows Me

Windows 98 och Windows Me Windows 98 och Windows Me "Förberedelser" på sida 3-25 "Snabbinstallation från CD-skiva" på sida 3-26 "Övriga installationssätt" på sida 3-26 "Felsökning i Windows 98 och Windows Me" på sida 3-28 "dokument

Läs mer