EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 12 februari 2003 kl Rum N3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg INNEHÅLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 12 februari 2003 kl. 15.00. Rum N3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg INNEHÅLL"

Transkript

1 CQ PV EUROPAPARLAMENTET PV02/03 KVESTORERNA PROTOKOLL från sammanträdet den 12 februari 2003 kl Rum N3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg INNEHÅLL 1. Godkännande av förslaget till föredragningslista... 3 Sida 2. Justering av protokollet från sammanträdet den 15 januari Meddelanden från ordföranden 3.1 Arbetsbeskrivning för kvestorernas assistenter Påminnelse om beslut som fattats av kvestorerna Ekonomiska ärenden 4.1 System för styrkt närvaro vid parlamentets officiella sammanträden... 4 Regler för inlämning av alternativa stödjande handlingar 4.2 Närvaroregistreringens öppettider på fredagar i Strasbourg Föreslagna donationer 5.1 Förslag till gåva i form av monument med flamma för världsfreden Förslag till gåvor och utställningar från italienska staten Förslag till meddelande om ledamöternas möjligheter att få läkarundersökning Förslag till meddelande om rökfria respektive icke-rökfria platser i Bryssel och Strasbourg Skrivelse från OLAF Återkrav av ersättning för allmänna utgifter som utbetalats till f.d. ledamot Sjukförsäkringssystem för ledamöterna förslag om att utvidga systemet till att även omfatta f.d. ledamöter Förslag till ändring av artikel 27 i bestämmelserna om utbetalning av ersättningar och bidrag till ledamöterna Förbättrad skyltning i parlamentets lokaler... 8 PV\ doc 1 PE /KVEST.

2 13. Övriga frågor 13.1 Lägesrapport om bilar Säkerheten i parlamentets garage Ny hantering av lösenord till datorer Övrig information: förteckning över olika grupper inom Europaparlamentet Tid och plats för nästa sammanträde Bilaga: Närvaroförteckning Godkänd: PV\ doc 2 PE /KVEST.

3 Sammanträdet öppnades den 12 februari 2003 kl med tf. ordförande Balfe som ordförande. ooo 1. Godkännande av förslaget till föredragningslista Förslaget till föredragningslista (PE /KVEST.) godkändes med ändringar; tre nya punkter lades till, nämligen Närvaroregistreringens öppettider på fredagar i Strasbourg, som ersatte punkt 8, Skrivelse från OLAF, (som bordlades); - Förslag till ändring av artikel 27 i bestämmelserna om utbetalning, efter punkt 10; - Arbetsbeskrivning för kvestorernas assistenter, under punkt 3 (meddelanden från tf. ordföranden); - Aktuella läget beträffande bilar, Säkerheten i parlamentets garage, samt Ny hantering av lösenord till datorer, under punkt 12 (Övriga frågor). 2. Justering av protokollet från sammanträdet den 15 januari 2003 Protokollet från sammanträdet den 15 januari 2003 (PE /KVEST.) justerades. 3. Meddelanden från ordföranden 3.1 Arbetsbeskrivning för kvestorernas assistenter - godkände formellt ett förslag till beskrivning av kvestorsassistenternas arbete, - beslutade att översända arbetsbeskrivningen till presidiet i syfte att uppgradera tjänsterna i samband med förberedelserna av budgeten 2004 och i enlighet med presidiets gällande slutsatser från föregående år, inför 2003 års budget. 3.2 Påminnelse om beslut som fattats av kvestorerna Ordföranden påminde om att det hade förekommit uppmaningar om att åtgärder skulle vidtas beträffande - utarbetandet av nya rutiner för valet av julkort (GD 3), - förteckning över besökares resebidrag, som skall bifogas de nya bestämmelserna för mottagandet av besöksgrupper, vilka ännu inte hade antagits av presidiet (protokoll från sammanträdet den 15 januari 2003), (GD 3), - information till ledamöterna på intranätet om godkända språkinstitut (GD 5). PV\ doc 3 PE /KVEST.

4 4. Ekonomiska ärenden 4.1 System för styrkt närvaro vid parlamentets officiella sammanträden - tog del av ett meddelande (PE /KVEST.) från generaldirektören för Finans och ekonomistyrning av den 27 november 2002 och ett yttrande (PE /KVEST.) från rättstjänsten av den 23 oktober 2002 om villkoren för och tillämpningen av artikel 1.5 i bestämmelserna om utbetalning av ersättningar och bidrag till ledamöterna och, framför allt, den befogenhet som kvestorerna fått att undantagsvis godkänna alternativa styrkande handlingar när en ledamot varit närvarande, men inte har kunnat styrka sin närvaro i den officiella närvaroförteckningen, - lyssnade till inlägg från Quisthoudt-Rowohl, Banotti och ordföranden, - beslutade, efter att ha tagit del av yttrandet från Vanhaeren, generaldirektör för Finans och ekonomistyrning, i vilket hänvisas till ovannämnda juridiska utlåtande, att bekräfta den nuvarande tillämpningen av bestämmelsen i artikel 1.5 i bestämmelserna, vilken anges i fotnot 1 till denna bestämmelse, och - beslutade att vid ett senare tillfälle föreslå presidiet att se över bestämmelserna för närvaroförteckningen när den nya ledamotsstadgan antagits. 4.2 Närvaroregistreringens öppettider på fredagar i Strasbourg 5. Föreslagna donationer 5.1 Förslag till gåva i form av monument med flamma för världsfreden - tog del av en skrivelse (PE /KVEST. + bilaga) från Savitri MacCuish, direktör vid Life Foundation International (LFI), till talman Cox, om förslag till gåva till parlamentet i form av ett monument med en flamma för världsfreden som skulle placeras utanför någon av parlamentets byggnader i Bryssel, vilket har fått stöd av ett antal ledamöter av Europaparlamentet, - tog del av yttrandet från (PE /KVEST.) från COM-ART, med en ekonomisk och teknisk bedömning av projektet, - lyssnade till inlägg från Banotti, kvestor med ansvar för kulturfrågor och konstverk, och ordföranden, om olika aspekter av det aktuella monumentet, - påpekade att det kvarstod frågor beträffande säkerheten, monumentets exakta placering, nödvändig gasledning och tillstånd från de belgiska myndigheterna som behövde lösas, PV\ doc 4 PE /KVEST.

5 - beslutade, efter omröstning (två röster för och tre nedlagda röster), att avge en positiv rekommendation och, mot bakgrund av projektets kostnader för parlamentet, att översända förslaget till presidiet för slutligt godkännande. 5.2 Förslag från italienska staten om att donera skulpturer till parlamentet och arrangera utställningar i parlamentets lokaler inför det kommande italienska rådsordförandeskapet - tog del av meddelanden (PE /KVEST. och PE /KVEST.) från direktören för talmannens kansli om ett antal initiativ som den italienska staten föreslagit inför det kommande italienska ordförandeskapet i rådet, - tog del av ett meddelande (PE /KVEST.) från generalsekreteraren om förslagen, - behandlade förslagen, däribland ett som rörde en donation till parlamentet bestående av två stora skulpturer av konstnärerna Mimmo Paladino och Pietro Consagra i form av en häst i brons och aluminium samt en modern vitmenad järnkonstruktion till parlamentets byggnader i Bryssel respektive Strasbourg, - behandlade även förslagen från italienska staten om att hålla tillfälliga utställningar i parlamentets lokaler under det italienska ordförandeskapet en i Bryssel ( Italian Factory, med runt 30 målningar och skulpturer) och en i Strasbourg (verk med titeln Roma av konstnären Fabrizio Plessi), - lyssnade till inlägg från Banotti, kvestor med ansvar för kulturfrågor och konstverk, ordföranden och Quisthoudt-Rowohl, om de olika initiativens konsekvenser, - avgav ett nekande svar på förslaget till utställningar i Strasbourg och Bryssel, eftersom det skulle kräva förflyttningar av anläggningar, till exempel telefonhytter, och beslutade att ge tillstånd till utställningar i Bryssel på gångvägen på tredje våningen mellan ASP- och PHS-byggnaderna, - beslutade att granska förslaget till donationer med utgångspunkt från ett meddelande från rättstjänsten om de juridiska aspekterna av förslaget i förhållande till parlamentets olika avtalsenliga skyldigheter beträffande de berörda utrymmena. 6. Ledamöternas möjligheter till läkarundersökning - antog, utan diskussion, ett förslag till meddelande (4/03) som utarbetats av sekretariatet i samarbete med läkartjänsten, och som angav möjligheterna till läkarundersökning för ledamöterna. PV\ doc 5 PE /KVEST.

6 7. Platser för rökning i Bryssel och Strasbourg - tog del av ett förslag till meddelande (5/03) från GD 6 (PE /KVEST.), om anvisade platser för rökning, - beslutade att be Banotti att än en gång undersöka frågan och uppmana administrationen att utarbeta ett nytt och mer detaljerat underlag som skulle skickas till ledamöterna för kännedom. 8. Skrivelse från generaldirektören för OLAF - tog del av en skrivelse (PE /KVEST.) av den 26 januari 2003, där generaldirektören för OLAF (Europeiska bedrägeribekämpningsbyrån) hänvisade till anonyma anmälningar av påstått missbruk av ersättningar som avsatts för verksamhet i valkretsarna, - konstaterade att skrivelsen inte innehöll några detaljer som gjorde det möjligt att kontrollera påståendena, - lyssnade till ett inlägg från generalsekreteraren, - beslutade att rekommendera att besvara skrivelsen med ett uttalande om att parlamentets bestämmelser om ledamöternas ersättningar och bidrag är tillgängliga för allmänheten och att behöriga instanser inom parlamentet och revisionsrätten noggrant skall undersöka alla detaljerade och välgrundade påståenden om missbruk av sådana medel. 9. Återkrav av ersättning för allmänna utgifter som utbetalats till f.d. ledamot - tog del av ett meddelande (PE /KVEST.) från generaldirektören för Finans och ekonomistyrning om att återkräva ersättning för allmänna utgifter som utbetalats till en tidigare ledamot, - lyssnade till inlägg från rättstjänstens företrädare och tf. ordföranden, - enades om att ledaren för den grupp ledamoten tidigare ingick i skulle kontaktas, - beslutade att fastställa den 1 april 2003 som tidsfrist för återbetalning av det belopp den berörde f.d. ledamoten olovligen kvitterat ut och, om ingen sådan återbetalning gjordes, hänvisa ärendet till rättstjänsten i syfte att vidta lämpliga rättsliga åtgärder för att återkräva det aktuella beloppet. PV\ doc 6 PE /KVEST.

7 10. Sjukförsäkringssystem för ledamöterna förslag om att utvidga systemet till att även omfatta f.d. ledamöter - tog del av ett förslag från ordföranden (PE /KVEST.) om att ändra artikel 21.1 i bestämmelserna och därmed utvidga sjukförsäkringssystemet till att även omfatta pensionerade ledamöter, - tog del av ett meddelande (PE /KVEST.) från behörig enhet vid GD 8 om den nuvarande återbetalningen av läkarkostnader till före detta tjänstemän och om utgifter i samband med sjukdom som parlamentet återbetalar till ledamöterna, samt en finansieringsöversikt, - beslutade att godkänna ändringen av artikel 21.1 i bestämmelserna och översända den till presidiet för slutligt godkännande. 11. Förslag till ändring av artikel 27 i bestämmelserna om utbetalning av ersättningar och bidrag till ledamöterna - tog del av ett förslag till ändring av artikel 27 i bestämmelserna om utbetalning av ersättningar och bidrag till ledamöterna, genom vilken ett förfarande fastställs för att i undantagsfall dra in ersättningar då utbetalningar har gjorts på ogiltig grund, - lyssnade till generalsekreteraren, som redogjorde för förslaget till ändring av artikel 27 i ovannämnda bestämmelser, - lyssnade till inlägg från Quisthoudt-Rowohl, Banotti och ordföranden, - beslutade att i ändringen infoga ett krav på samråd med kvestorerna innan några beslut om att dra in utbetalningar fattas, - antog förslaget till ändring och beslutade att översända det till presidiet för slutligt godkännande. 12. Förbättrad skyltning i parlamentets lokaler - tog del av ett meddelande (PE /KVEST.) från administrationens generaldirektör om hur denna avsåg att arbeta för att förbättra skyltningen i parlamentets lokaler i Strasbourg, PV\ doc 7 PE /KVEST.

8 - lyssnade till inlägg från Poos och ordföranden, - tog del av uppgifterna från administrationen, med beskrivning av två etapper för undersökningar och arbete samt en uppskattning av kostnaderna; tog även del av uppgifter om anbudsförfarandet, som även omfattade bilparkeringen vid LOW, - hänvisade ärendet till kvestorn med ansvar för byggnader som skulle följa upp det med vägledning av principen att där så är möjligt alltid använda internationella skyltar. 13. Övriga frågor 13.1 Lägesrapport om den officiella bilservicen i Strasbourg - påminde om meddelande 29/02 till ledamöterna beträffande bilservicen i Strasbourg, - lyssnade till administrationen som kommenterade det aktuella läget för den officiella bilservicen mot bakgrund av att observatörer från de nya medlemsländerna anländer under innevarande år, - lyssnade till inlägg från Quisthoudt-Rowohl och Smet, - tog del av uppgifterna från administrationen om att anbudsförfarandet hade lett till att ett företag valts ut som skulle börja arbeta i Strasbourg från och med sammanträdesperioden i mars Säkerheten i parlamentets garage - noterade att det nyligen förekommit artiklar i dagspressen om säkerhetsproblemen i och runt parlamentets byggnader, - lyssnade till inlägg från Quisthoudt-Rowohl, Banotti, ordföranden, Poos samt Ratti, direktör med ansvar för säkerheten, om kontrollen av tillträde till parlamentets garage, - konstaterade med tillfredsställelse att säkerhetsvakter hade anlitats för att göra lämpliga säkerhetskontroller av alla personer som till fots går ner till bilparkeringen i ASP-byggnadens källarplan Ny hantering av lösenord till datorer - tog del av ett meddelande (PE /KVEST.) från IT-direktoratet (DIT) med förklaring till varför lösenorden till datorerna behövde förnyas, PV\ doc 8 PE /KVEST.

9 - lyssnade till inlägg från Poos, ordföranden samt Neagel från DIT, - uppmanade sekretariatet att i samarbete med ansvarig avdelning utarbeta en lättfattlig sammanfattning av det meddelande som skulle skickas till ledamöterna för kännedom. 14. Övrig information: Förteckning över olika grupper inom Europaparlamentet - tog del av förteckningen (PE /KVEST.) över olika grupper inom Europaparlamentet, uppdaterad den 16 januari Datum och plats för nästa sammanträde - beslutade att nästa sammanträde skulle hållas den 12 mars 2003 kl i Strasbourg. Sammanträdet avslutades kl PV\ doc 9 PE /KVEST.

10 Bilaga NÄRVAROFÖRTECKNING Strasbourg den 12 februari 2003 Närvarande Balfe, tf. ordförande Banotti Quisthoudt-Rowohl Poos Smet Övriga Talmannens kansli Generalsekreterare Generalsekreterarens kansli Rättstjänsten GD 1 GD 6 GD 8 Sekreterare Assistenter Kvestorskansliet Suarez Mella Priestley Clark Krück Karamarcos Ratti Facchin Naegel Paridans Rieffel Ractliffe Schaal Tenezakis Vanhaeren Hentges Kyst von Lingen Lane Ranz Rysman, (Poos) PV\ doc 10 PE /KVEST.

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 15 januari 2003, kl. 15.00. Rum N3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 15 januari 2003, kl. 15.00. Rum N3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg CQ PV 15.01.03 EUROPAPARLAMENTET PV01/03 KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL från sammanträdet den 15 januari 2003, kl. 15.00 Rum N3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg INNEHÅLL 1. Godkännande av förslaget

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 15 maj 2003 kl Rum N3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 15 maj 2003 kl Rum N3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg CQ PV 14.05.03 PV 05/03 EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL från sammanträdet den 15 maj 2003 kl. 15.00 Rum N3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg INNEHÅLL Sida 1. Godkännande av förslaget till

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 14 juni 2006 kl. 15.00 Rum S 3.4 - Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 14 juni 2006 kl. 15.00 Rum S 3.4 - Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG EUROPAPARLAMENTET PE-6/QUEST/PV/2006-7 P PV 7/2006 KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL från sammanträdet den 14 juni 2006 kl. 15.00 Rum S 3.4 - Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG INNEHÅLL Sida 1. Godkännande

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 5 april 2006 kl. 15.00, rum S 3.4 Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG INNEHÅLL

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 5 april 2006 kl. 15.00, rum S 3.4 Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG INNEHÅLL PE-6/QUAEST/PV/2006-5 EUROPAPARLAMENTET P PV 5/2006 KVESTORERNA PROTOKOLL från sammanträdet den 5 april 2006 kl. 15.00, rum S 3.4 Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG INNEHÅLL 1. Godkännande av föredragningslistan...

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 4 juli i Strasbourg

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 4 juli i Strasbourg EUROPAPARLAMENTET CQ PV 04.07.01 PV 07/01 KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL från sammanträdet den 4 juli i Strasbourg INNEHÅLL Sida 1. Godkännande av förslaget till föredragningslista... 2 2. Justering av protokollet

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 6 juni 2000 BRYSSEL. 1. Godkännande av förslaget till föredragningslista...

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 6 juni 2000 BRYSSEL. 1. Godkännande av förslaget till föredragningslista... EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PV 6/00 PROTOKOLL från sammanträdet den 6 juni 2000 BRYSSEL INNEHÅLL Sida 1. Godkännande av förslaget till föredragningslista...2 2. Behandling av resultaten av luftkvalitetsundersökningen

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från det extra sammanträdet tisdagen den 30 november 2004, kl Rum 6 B Paul-Henri Spaak-byggnaden (PHS)

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från det extra sammanträdet tisdagen den 30 november 2004, kl Rum 6 B Paul-Henri Spaak-byggnaden (PHS) EUROPAPARLAMENTET CQ PV 30.11.04 2004 2009 PV 14/04 KVESTORERNA PROTOKOLL från det extra sammanträdet tisdagen den 30 november 2004, kl. 16.00 Rum 6 B Paul-Henri Spaak-byggnaden (PHS) BRYSSEL SAMMANFATTNING

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 17 november 2004 kl. 16.00 rum S 3.4 Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 17 november 2004 kl. 16.00 rum S 3.4 Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL PV 13/04 från sammanträdet den 17 november 2004 kl. 16.00 rum S 3.4 Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Godkännande av förslaget

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL EUROPAPARLAMENTET PV 10/01 KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL från sammanträdet den 27 september 2001 i Luxemburg och från sammanträdet den 3 oktober 2001 i Strasbourg INNEHÅLL Sida Sammanträdet den 27 september

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från det extra sammanträdet onsdagen den 28 mars 2007 kl

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från det extra sammanträdet onsdagen den 28 mars 2007 kl PE 6/QUAEST/PV/2007 6 EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL från det extra sammanträdet onsdagen den 28 mars 2007 kl. 10.30 Rum PHS 06B054 Paul Henri Spaak byggnaden BRYSSEL INNEHÅLL 1. Godkännande

Läs mer

PRESIDIET PROTOKOLL. från sammanträdet måndag den 16 december 2002 kl. 18.30-20.30. Louise Weiss-byggnaden, rum R 1.1. Strasbourg INNEHÅLL

PRESIDIET PROTOKOLL. från sammanträdet måndag den 16 december 2002 kl. 18.30-20.30. Louise Weiss-byggnaden, rum R 1.1. Strasbourg INNEHÅLL PE-5/BUR/PV/2002-21 PRESIDIET PROTOKOLL från sammanträdet måndag den 16 december 2002 kl. 18.30-20.30 Louise Weiss-byggnaden, rum R 1.1 Strasbourg INNEHÅLL Sida PROTOKOLL... 1 2. Justering av protokollet

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL PE-7/QUAEST/PV/2011-12 EUROPAPARLAMENTET PV 12/2011 KVESTORERNA PROTOKOLL från det ordinarie sammanträdet onsdagen den 14 december 2011 kl. 15.00 Lokal: S 3.4 i Louise Weiss-byggnaden Strasbourg INNEHÅLL

Läs mer

KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 16 februari 2000 i Strasbourg

KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 16 februari 2000 i Strasbourg PV 02/00 KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL från sammanträdet den 16 februari 2000 i Strasbourg INNEHÅLL Sida 1. Godkännande av förslaget till föredragningslista...3 2. Justering av protokollet från den 19 januari

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 8 juni 2005, kl Rum S 3.4 i Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG INNEHÅLL

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 8 juni 2005, kl Rum S 3.4 i Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG INNEHÅLL PE-6/QUAEST/PV/2005-07 EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL P PV 07/2005 från sammanträdet den 8 juni 2005, kl. 15.00 Rum S 3.4 i Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG INNEHÅLL Sida 1. Godkännande

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet onsdagen 9 mars 2011 kl. 15.00 Lokal: S 3.4 i LOW-byggnaden STRASBOURG INNEHÅLL

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet onsdagen 9 mars 2011 kl. 15.00 Lokal: S 3.4 i LOW-byggnaden STRASBOURG INNEHÅLL PE-7/QUAEST/PV/2011-03 EUROPAPARLAMENTET P PV 03/2011 KVESTORERNA PROTOKOLL från sammanträdet onsdagen 9 mars 2011 kl. 15.00 Lokal: S 3.4 i LOW-byggnaden STRASBOURG INNEHÅLL 1. Godkännande av förslaget

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 12 mars 2008 kl Lokal: S 3.4 i Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG INNEHÅLL

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 12 mars 2008 kl Lokal: S 3.4 i Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG INNEHÅLL PE-6/QUAEST/PV/2008-10 EUROPAPARLAMENTET PV 10/2008 KVESTORERNA PROTOKOLL från sammanträdet den 12 mars 2008 kl. 15.00 Lokal: S 3.4 i Louise Weiss-byggnaden (LOW) STRASBOURG INNEHÅLL 1. Godkännande av

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 19 september 2006 kl rum 06B054 Paul Henri Spaak-byggnaden (PHS) BRYSSEL

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 19 september 2006 kl rum 06B054 Paul Henri Spaak-byggnaden (PHS) BRYSSEL EUROPAPARLAMENTET PV QUAEST. 19.09.2006 PE-6/QUAEST/PV/2006-06 PV 10/2006 KVESTORERNA PROTOKOLL från sammanträdet den 19 september 2006 kl. 11.00 rum 06B054 Paul Henri Spaak-byggnaden (PHS) BRYSSEL INNEHÅLL

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 9 maj 2007 kl. 14.00 Rum 06B054 i Paul-Henri Spaak-byggnaden BRYSSEL INNEHÅLL

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet den 9 maj 2007 kl. 14.00 Rum 06B054 i Paul-Henri Spaak-byggnaden BRYSSEL INNEHÅLL PE-6/QUAEST/PV/2007-08 EUROPAPARLAMENTET P PV 08/2007 KVESTORERNA PROTOKOLL från sammanträdet den 9 maj 2007 kl. 14.00 Rum 06B054 i Paul-Henri Spaak-byggnaden BRYSSEL INNEHÅLL 1. Godkännande av förslaget

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 10 april 2002 kl rum N 3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg

EUROPAPARLAMENTET KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL. från sammanträdet den 10 april 2002 kl rum N 3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg EUROPAPARLAMENTET PV 04/02 KVESTORSKOLLEGIET PROTOKOLL från sammanträdet den 10 april 2002 kl. 15.00 rum N 3.5 Louise Weiss-byggnaden (LOW) Strasbourg SAMMANFATTNING Sidan 1.GODKÄNNANDE AV FÖRSLAGET TILL

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL EUROPAPARLAMENTET PV BUR 17.01.2007 PE-6/BUR/PV/2007-01 P R E S I D I E T PROTOKOLL från sammanträdet 17-01-2007 Louise Weiss-byggnaden lokal R 1.1 - - - Strasbourg PV\649572.doc PE 382.266/BUR PE-6/BUR/PV/2007-01

Läs mer

5. Administrationen vill, innan den motbevisar styrekonomens argument, klargöra bakgrunden till ärendet.

5. Administrationen vill, innan den motbevisar styrekonomens argument, klargöra bakgrunden till ärendet. 01-0439 AKTSKRIVELSE Ärende: Begäran om upphävande av styrekonomens nekande av godkännande nr 01/04 1. I ett meddelande av den 11 juni 2001 informerade styrekonomen chefen för personalavdelningen om sitt

Läs mer

(Meddelanden) EUROPAPARLAMENTET

(Meddelanden) EUROPAPARLAMENTET 4.8.2011 Europeiska unionens officiella tidning C 229/1 II (Meddelanden) MEDDELANDEN FRÅN EUROPEISKA UNIONENS INSTITUTIONER, BYRÅER OCH ORGAN EUROPAPARLAMENTET Arbetsordning för Konferensen mellan de parlamentariska

Läs mer

PRESIDIET PROTOKOLL. från sammanträdet måndagen den 22 oktober 2001 kl. 18.30-20.30 och onsdagen den 24 oktober 2001. Louise Weiss-byggnaden rum R 1,1

PRESIDIET PROTOKOLL. från sammanträdet måndagen den 22 oktober 2001 kl. 18.30-20.30 och onsdagen den 24 oktober 2001. Louise Weiss-byggnaden rum R 1,1 PE-5/BUR/PV/2001-15 PRESIDIET PROTOKOLL från sammanträdet måndagen den 22 oktober 2001 kl. 18.30-20.30 och onsdagen den 24 oktober 2001 kl. 18.30-20.30 Louise Weiss-byggnaden rum R 1,1 STRASBOURG INNEHÅLL

Läs mer

PROTOKOLL. 11 september 2012 EUROPAPARLAMENTET TALMANSKONFERENSEN. Strasbourg. SV Förenade i mångfalden SV. från det extra sammanträdet tisdagen den

PROTOKOLL. 11 september 2012 EUROPAPARLAMENTET TALMANSKONFERENSEN. Strasbourg. SV Förenade i mångfalden SV. från det extra sammanträdet tisdagen den PV CPG 19.04.2012 PE-7/CPG/PV/2012-09 EUROPAPARLAMENTET TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL från det extra sammanträdet tisdagen den 11 september 2012 LOW-byggnaden lokal: R.1.1 Strasbourg PV\913520.doc PE494.374/CPG

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet onsdagen den 16 december 2009 kl Lokal S 3.4 i LOW-byggnaden STRASBOURG INNEHÅLL

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet onsdagen den 16 december 2009 kl Lokal S 3.4 i LOW-byggnaden STRASBOURG INNEHÅLL PV QUAEST. 16.12.2009 PE-7/QUAEST/PV/2009-14 EUROPAPARLAMENTET PV 14/2009 KVESTORERNA PROTOKOLL från sammanträdet onsdagen den 16 december 2009 kl. 15.00 Lokal S 3.4 i LOW-byggnaden STRASBOURG INNEHÅLL

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för konstitutionella frågor FÖRSLAG TILL YTTRANDE. från utskottet för konstitutionella frågor

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för konstitutionella frågor FÖRSLAG TILL YTTRANDE. från utskottet för konstitutionella frågor EUROPAPARLAMENTET 1999 2004 Utskottet för konstitutionella frågor PRELIMINÄR VERSION 23 juni 2003 FÖRSLAG TILL YTTRANDE från utskottet för konstitutionella frågor till budgetutskottet över förslaget till

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden *** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden *** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION EUROPAPARLAMENTET 1999 2004 Utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden PRELIMINÄR VERSION 2003/0209(AVC) 21 januari 2004 *** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION om förslaget till rådets beslut om bemyndigande

Läs mer

PRESIDIET PROTOKOLL. från sammanträdet måndagen den 1 oktober 2001 kl och. onsdagen den 3 oktober 2001 kl

PRESIDIET PROTOKOLL. från sammanträdet måndagen den 1 oktober 2001 kl och. onsdagen den 3 oktober 2001 kl PE-5/BUR/PV/2001-14 PRESIDIET PROTOKOLL från sammanträdet måndagen den 1 oktober 2001 kl. 18.30 20.30 och onsdagen den 3 oktober 2001 kl. 19.00 20.30 Louise Weiss-byggnaden rum R1.1 STRASBOURG I N N E

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för regionalpolitik, transport och turism ***II FÖRSLAG TILL ANDRABEHANDLINGS- REKOMMENDATION

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för regionalpolitik, transport och turism ***II FÖRSLAG TILL ANDRABEHANDLINGS- REKOMMENDATION EUROPAPARLAMENTET 1999 2004 Utskottet för regionalpolitik, transport och turism PRELIMINÄR VERSION 2001/0145(COD) 6 februari 2002 ***II FÖRSLAG TILL ANDRABEHANDLINGS- REKOMMENDATION om rådets gemensamma

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL PE-7/QUAEST/PV/2013-10 EUROPAPARLAMENTET PV 10/2013 KVESTORERNA PROTOKOLL från det ordinarie sammanträdet tisdagen den 22 oktober 2013 kl. 16.00 Lokal: S 3.4 i Louise Weiss-byggnaden Strasbourg INNEHÅLL

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL EUROPAPARLAMENTET PV BUR 26-08-2008 PE-6/BUR/PV/2008-12 PRESIDIET PROTOKOLL från det extra sammanträdet 26-08-2008 Paul-Henri Spaak-byggnaden lokal 06B01 - - - Bryssel PRESIDIET PROTOKOLL PV\747486.doc

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för miljö, folkhälsa och konsumentfrågor ***II FÖRSLAG TILL ANDRABEHANDLINGS- REKOMMENDATION

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för miljö, folkhälsa och konsumentfrågor ***II FÖRSLAG TILL ANDRABEHANDLINGS- REKOMMENDATION EUROPAPARLAMENTET 1999 2004 Utskottet för miljö, folkhälsa och konsumentfrågor DEFINITIVT FÖRSLAG 2000/0068(COD) 1 mars 2001 ***II FÖRSLAG TILL ANDRABEHANDLINGS- REKOMMENDATION om rådets gemensamma ståndpunkt

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET BUDGETUTSKOTTET. Meddelande till ledamöterna. Ärende: Genomförande av Europaparlamentets budget för 2004

EUROPAPARLAMENTET BUDGETUTSKOTTET. Meddelande till ledamöterna. Ärende: Genomförande av Europaparlamentets budget för 2004 EUROPAPARLAMENTET BUDGETUTSKOTTET Meddelande till ledamöterna Ärende: Genomförande av Europaparlamentets budget för 2004 Härmed bifogas förslaget till anslagsöverföring C 5 - budgetåret 2004. GENERALDIREKTORATET

Läs mer

C 396 officiella tidning

C 396 officiella tidning Europeiska unionens C 396 officiella tidning Svensk utgåva Meddelanden och upplysningar 31 oktober 2018 sextioförsta årgången Innehållsförteckning III Förberedande akter REVISIONSRÄTTEN 2018/C 396/01 Yttrande

Läs mer

Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning

Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning LEGAL#11620599v1 Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning Antagna vid avdelningsmöte den 22 mars 2014 och godkända av advokatsamfundets styrelse den 3 oktober 2014 att gälla fr. o. m. den

Läs mer

FÖRSLAG TILL YTTRANDE

FÖRSLAG TILL YTTRANDE EUROPAPARLAMENTET 2014-2019 Utskottet för jordbruk och landsbygdens utveckling 27.3.2015 2014/0256(COD) FÖRSLAG TILL YTTRANDE från utskottet för jordbruk och landsbygdens utveckling till utskottet för

Läs mer

Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING. om ändring av förordning (EG) nr 726/2004 vad gäller säkerhetsövervakning av läkemedel

Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING. om ändring av förordning (EG) nr 726/2004 vad gäller säkerhetsövervakning av läkemedel EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 10.2.2012 COM(2012) 51 final 2012/0023 (COD) Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING om ändring av förordning (EG) nr 726/2004 vad gäller säkerhetsövervakning

Läs mer

GENOMFÖRANDEÅTGÄRDER FÖR UPPFÖRANDEKODEN FÖR EUROPAPARLAMENTETS LEDAMÖTER AVSEENDE EKONOMISKA INTRESSEN OCH INTRESSEKONFLIKTER

GENOMFÖRANDEÅTGÄRDER FÖR UPPFÖRANDEKODEN FÖR EUROPAPARLAMENTETS LEDAMÖTER AVSEENDE EKONOMISKA INTRESSEN OCH INTRESSEKONFLIKTER GENOMFÖRANDEÅTGÄRDER FÖR UPPFÖRANDEKODEN FÖR EUROPAPARLAMENTETS LEDAMÖTER AVSEENDE EKONOMISKA INTRESSEN OCH INTRESSEKONFLIKTER PRESIDIETS BESLUT AV DEN 15 APRIL 2013 Kapitel: 1. Gåvor som mottagits inom

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION KOMMISSIONENS YTTRANDE. om utkastet till arbetsordning i Rådgivande kommittén för arbetsmiljöfrågor

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION KOMMISSIONENS YTTRANDE. om utkastet till arbetsordning i Rådgivande kommittén för arbetsmiljöfrågor EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 17.11.2004 KOM(2004)756 slutlig KOMMISSIONENS YTTRANDE om utkastet till arbetsordning i Rådgivande kommittén för arbetsmiljöfrågor KOMMISSIONENS YTTRANDE

Läs mer

BUDGETFÖRFARANDET FÖR 2006

BUDGETFÖRFARANDET FÖR 2006 BUDGETFÖRFARANDET FÖR 2006 Dokument nr: 4: (sx) ******* 29.9.2005 BUDGETUTSKOTTET FÖREDRAGANDE: GIOVANNI PITTELLA - AVSNITT III (KOMMISSIONEN) VALDIS DOMBROVSKIS - ÖVRIGA AVSNITT PARLAMENTET - 1:a BEHANDLINGEN

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 24 mars 2017 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare

Europeiska unionens råd Bryssel den 24 mars 2017 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare Europeiska unionens råd Bryssel den 24 mars 2017 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2017/0033 (NLE) 7667/17 MOG 21 IRAQ 2 CFSP/PESC 295 FÖRSLAG från: inkom den: 20 februari 2017 till: Komm. dok. nr:

Läs mer

PROTOKOLL 10-11-2010

PROTOKOLL 10-11-2010 EUROPAPARLAMENTET PV BUR. 10.11.2010 PE-7/BUR/PV/2010-15 PRESIDIET PROTOKOLL från sammanträdet 10-11-2010 Paul-Henri Spaak-byggnaden - Rum 6B001 - - - Bryssel PV\850540.doc PE447.003/BUR Förenade i mångfalden

Läs mer

***I BETÄNKANDE. SV Förenade i mångfalden SV. Europaparlamentet A8-0256/

***I BETÄNKANDE. SV Förenade i mångfalden SV. Europaparlamentet A8-0256/ Europaparlamentet 2014-2019 Plenarhandling A8-0256/2015 21.9.2015 ***I BETÄNKANDE om förslaget till Europaparlamentets och rådets förordning om skydd mot dumpad import från länder som inte är medlemmar

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet onsdagen den 24 november 2010 kl Lokal S 3.4 i LOW-byggnaden STRASBOURG INNEHÅLL

EUROPAPARLAMENTET KVESTORERNA PROTOKOLL. från sammanträdet onsdagen den 24 november 2010 kl Lokal S 3.4 i LOW-byggnaden STRASBOURG INNEHÅLL PV QUAEST 24.11.2010 PE-7/QUAEST/PV/2010-11 EUROPAPARLAMENTET PV 11/2010 KVESTORERNA PROTOKOLL från sammanträdet onsdagen den 24 november 2010 kl. 15.00 Lokal S 3.4 i LOW-byggnaden STRASBOURG INNEHÅLL

Läs mer

MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA

MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA EUROPAPARLAMENTET 2009-2014 Utskottet för rättsliga frågor 21.11.2011 MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA (0089/2011) Ärende: Motiverat yttrande från nationalrådet i Republiken Slovakien över förslaget till Europaparlamentets

Läs mer

***I BETÄNKANDE. SV Förenade i mångfalden SV A8-0145/

***I BETÄNKANDE. SV Förenade i mångfalden SV A8-0145/ EUROPAPARLAMENTET 2014-2019 Plenarhandling 28.4.2015 A8-0145/2015 ***I BETÄNKANDE om förslaget till Europaparlamentets och rådets förordning om skyddsåtgärder som föreskrivs i avtalet mellan Europeiska

Läs mer

BILAGA. till FÖRSLAG TILL RÅDETS BESLUT

BILAGA. till FÖRSLAG TILL RÅDETS BESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 29.7.2015 COM(2015) 368 final ANNEX 1 BILAGA till FÖRSLAG TILL RÅDETS BESLUT om fastställande av den ståndpunkt som på Europeiska unionens vägnar ska intas i det stabiliserings-

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Genomförandeorganet för utbildning, audiovisuella medier och kultur för budgetåret 2015 med genomförandeorganets svar

RAPPORT. om årsredovisningen för Genomförandeorganet för utbildning, audiovisuella medier och kultur för budgetåret 2015 med genomförandeorganets svar 1.12.2016 SV Europeiska unionens officiella tidning C 449/51 RAPPORT om årsredovisningen för Genomförandeorganet för utbildning, audiovisuella medier och kultur för budgetåret 2015 med genomförandeorganets

Läs mer

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE EUROPAPARLAMENTET 2004 Budgetkontrollutskottet 2009 PRELIMINÄR VERSION 2006/2074(DEC) 9.2.2007 FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE om ansvarsfrihet för genomförandet av Europeiska unionens allmänna budget för budgetåret

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Genomförandeorganet för Europeiska forskningsrådet för budgetåret 2015 med genomförandeorganets svar (2016/C 449/29)

RAPPORT. om årsredovisningen för Genomförandeorganet för Europeiska forskningsrådet för budgetåret 2015 med genomförandeorganets svar (2016/C 449/29) 1.12.2016 SV Europeiska unionens officiella tidning C 449/157 RAPPORT om årsredovisningen för Genomförandeorganet för Europeiska forskningsrådet för budgetåret 2015 med genomförandeorganets svar (2016/C

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 4 december 2014 (OR. en)

Europeiska unionens råd Bryssel den 4 december 2014 (OR. en) Europeiska unionens råd Bryssel den 4 december 2014 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2013/0045 (CNS) 16498/14 FISC 222 ECOFIN 1159 RAPPORT från: till: Ordförandeskapet Rådet Föreg. dok. nr: 16120/1/14

Läs mer

ARBETSORDNINGAR OCH RÄTTEGÅNGSREGLER

ARBETSORDNINGAR OCH RÄTTEGÅNGSREGLER 23.4.2010 Europeiska unionens officiella tidning L 103/1 II (Icke-lagstiftningsakter) ARBETSORDNINGAR OCH RÄTTEGÅNGSREGLER ARBETSORDNING FÖR EUROPEISKA UNIONENS REVISIONSRÄTT INNEHÅLL AVDELNING I REVISIONSRÄTTENS

Läs mer

SV Förenade i mångfalden SV A8-0105/37. Ändringsförslag

SV Förenade i mångfalden SV A8-0105/37. Ändringsförslag 11.4.2018 A8-0105/37 37 Dennis de Jong, Rina Ronja Kari, Paloma López Bermejo, Sofia Sakorafa, Javier Couso Permuy, Marina Albiol Guzmán Punkt 25a (ny) 25a. Europaparlamentet uppmanar presidiet och generalsekreteraren

Läs mer

10667/16 SON/gw 1 DGG 2B

10667/16 SON/gw 1 DGG 2B Europeiska unionens råd Bryssel den 27 juni 2016 (OR. en) 10667/16 LÄGESRAPPORT från: till: Rådets generalsekretariat Delegationerna FSTR 35 FC 29 REGIO 42 SOC 434 AGRISTR 36 PECHE 243 CADREFIN 38 Föreg.

Läs mer

BUDGETUTSKOTTET Meddelande till ledamöterna

BUDGETUTSKOTTET Meddelande till ledamöterna EUROPAPARLAMENTET BUDGETUTSKOTTET Meddelande till ledamöterna 4/2003 Ärende: Genomförande av Europaparlamentets budget för 2003 Härmed bifogas förslaget till anslagsöverföring C 4 - budgetåret 2003. GENERALDIREKTORATET

Läs mer

Förslag till RÅDETS FÖRORDNING

Förslag till RÅDETS FÖRORDNING EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 7.11.2013 COM(2013) 770 final 2013/0378 (NLE) Förslag till RÅDETS FÖRORDNING om anpassning med verkan från och med den 1 juli 2013 av storleken på avgiften till pensionssystemet

Läs mer

För delegationerna bifogas motiveringen till ovanstående initiativ.

För delegationerna bifogas motiveringen till ovanstående initiativ. EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 8 augusti 2003 (20.8) (OR. it) 11770/03 ADD 1 LIMITE MIGR 71 COMIX 474 ADDENDUM TILL NOT från: Ordförandeskapet till: Arbetsgruppen för migration och återsändande Ärende:

Läs mer

Ändrat förslag till RÅDETS BESLUT

Ändrat förslag till RÅDETS BESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 21.4.2015 COM(2015) 168 final 2013/0273 (NLE) Ändrat förslag till RÅDETS BESLUT om ingående, på Europeiska unionens och dess medlemsstaters vägnar, av ett protokoll

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska yrkesutbildningsstiftelsen (ETF) för budgetåret 2016 med stiftelsens svar (2017/C 417/29)

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska yrkesutbildningsstiftelsen (ETF) för budgetåret 2016 med stiftelsens svar (2017/C 417/29) 6.12.2017 SV Europeiska unionens officiella tidning C 417/181 RAPPORT om årsredovisningen för Europeiska yrkesutbildningsstiftelsen (ETF) för budgetåret 2016 med stiftelsens svar (2017/C 417/29) INLEDNING

Läs mer

6426/15 ehe/ee/ab 1 DG B 3A

6426/15 ehe/ee/ab 1 DG B 3A Europeiska unionens råd Interinstitutionellt ärende: 2014/0258 (NLE) 2014/0259 (NLE) Bryssel den 26 februari 2015 (OR. en) 6426/15 SOC 91 EMPL 43 MIGR 11 JAI 103 A-PUNKTSNOT från: Rådets generalsekretariat

Läs mer

MARKT/2513/02 SV Orig. EN. UTKAST TILL BESLUT OCH SLUTSATSER VID FÖRSÄKRINGSKOMMITTÉNS 30:e SAMMANTRÄDE

MARKT/2513/02 SV Orig. EN. UTKAST TILL BESLUT OCH SLUTSATSER VID FÖRSÄKRINGSKOMMITTÉNS 30:e SAMMANTRÄDE MARKT/2513/02 SV Orig. EN UTKAST TILL BESLUT OCH SLUTSATSER VID FÖRSÄKRINGSKOMMITTÉNS 30:e SAMMANTRÄDE Bryssel den 16 april 2002 1. Dagordning Dagordningen för sammanträdet antogs. 2. Protokoll för det

Läs mer

Nya eller reviderade bestämmelser i tredje delen

Nya eller reviderade bestämmelser i tredje delen EUROPEISKA KONVENTET SEKRETARIATET Bryssel den 11 juni 2003 (11.6) (OR. fr,en) CONV 805/03 NOT från: till: Ärende: Presidiet Konventet Nya eller reviderade bestämmelser i tredje delen För konventets ledamöter

Läs mer

Förslag till RÅDETS BESLUT

Förslag till RÅDETS BESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 23.5.2014 COM(2014) 291 final 2014/0152 (NLE) Förslag till RÅDETS BESLUT om undertecknande, på Europeiska unionens vägnar, av ett avtal mellan Europeiska unionen och

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 28 maj 2018 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare

Europeiska unionens råd Bryssel den 28 maj 2018 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare Europeiska unionens råd Bryssel den 28 maj 2018 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2018/0163 (NLE) 9361/18 FÖRSLAG från: inkom den: 25 maj 2018 till: Komm. dok. nr: Ärende: EPPO 12 EUROJUST 58 CATS

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Budgetutskottet MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA. Ärende: Genomförandet av Europaparlamentets budget för 2008

EUROPAPARLAMENTET. Budgetutskottet MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA. Ärende: Genomförandet av Europaparlamentets budget för 2008 EUROPAPARLAMENTET 2004 Budgetutskottet 2009 20.2.2008 MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA Ärende: Genomförandet av Europaparlamentets budget för 2008 Härmed bifogas förslag till anslagsöverföring C 3 budgetåret

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska sjösäkerhetsbyrån för budgetåret 2015, med byråns svar (2016/C 449/24)

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska sjösäkerhetsbyrån för budgetåret 2015, med byråns svar (2016/C 449/24) 1.12.2016 SV Europeiska unionens officiella tidning C 449/133 RAPPORT om årsredovisningen för Europeiska sjösäkerhetsbyrån för budgetåret 2015, med byråns svar (2016/C 449/24) INLEDNING 1. Europeiska sjösäkerhetsbyrån

Läs mer

Internt reglemente för Förenade undervisningsutskottet

Internt reglemente för Förenade undervisningsutskottet Schola Europaea Generalsekreterarens kansli Generalsekretariatet Ref.: 2009-D-295-sv-6 Original. Internt reglemente för Förenade undervisningsutskottet Godkänt av Högsta rådet vid dess möte den 2, 3 och

Läs mer

Reglemente med gemensamma bestämmelser för styrelsen och nämnderna i Trelleborgs kommun

Reglemente med gemensamma bestämmelser för styrelsen och nämnderna i Trelleborgs kommun 1(5) Reglemente med gemensamma bestämmelser för styrelsen och nämnderna i Trelleborgs kommun Antaget av kommunfullmäktige den 24 november 2007, 276 Utöver vad i kommunal- och förvaltningslagen eller annan

Läs mer

*** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION

*** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION Europaparlamentet 2014-2019 Utskottet för transport och turism 2014/0023(NLE) 7.6.2018 *** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION om utkastet till rådets beslut om ingående, på unionens och dess medlemsstaters vägnar,

Läs mer

Förslag till RÅDETS BESLUT

Förslag till RÅDETS BESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 29.9.2017 COM(2017) 556 final 2017/0241 (NLE) Förslag till RÅDETS BESLUT om uppsägning av partnerskapsavtalet om fiske mellan Europeiska gemenskapen och Unionen Komorerna,

Läs mer

RAPPORT (2016/C 449/07)

RAPPORT (2016/C 449/07) 1.12.2016 SV Europeiska unionens officiella tidning C 449/41 RAPPORT om årsredovisningen för Genomförandeorganet för konsument-, hälso-, jordbruks- och livsmedelsfrågor för budgetåret 2015 med genomförandeorganets

Läs mer

6372/19 ch/np 1 ECOMP

6372/19 ch/np 1 ECOMP Europeiska unionens råd Bryssel den 26 februari 2019 (OR. en) 6372/19 PV CONS 5 ECOFIN 161 UTKAST TILL PROTOKOLL EUROPEISKA UNIONENS RÅD (ekonomiska och finansiella frågor) 12 februari 2019 6372/19 ch/np

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska unionens byrå för nät- och informationssäkerhet för budgetåret 2015 med byråns svar (2016/C 449/25)

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska unionens byrå för nät- och informationssäkerhet för budgetåret 2015 med byråns svar (2016/C 449/25) C 449/138 SV Europeiska unionens officiella tidning 1.12.2016 RAPPORT om årsredovisningen för Europeiska unionens byrå för nät- och informationssäkerhet för budgetåret 2015 med byråns svar (2016/C 449/25)

Läs mer

EUROPEISKA REVISIONSRÄTTEN HAR FATTAT DETTA BESLUT

EUROPEISKA REVISIONSRÄTTEN HAR FATTAT DETTA BESLUT Comunidades Europeas TRIBUNAL DE CUENTAS De Europæiske Fællesskaber REVISIONSRETTEN Europäische Gemeinschaften RECHNUNGSHOF Ευρωπαϊκές Κοινότητες ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ European Communities COURT OF AUDITORS

Läs mer

Ansvarsfrihet för 2012: Organet för europeiska regleringsmyndigheter för elektronisk kommunikation

Ansvarsfrihet för 2012: Organet för europeiska regleringsmyndigheter för elektronisk kommunikation EUROPAPARLAMENTET 204-209 ANTAGNA TEXTER Preliminär utgåva P8_TA(204)0043 Ansvarsfrihet för 202: Organet för europeiska regleringsmyndigheter för elektronisk kommunikation. Europaparlamentets beslut av

Läs mer

REVISIONSRÄTTEN. Artiklarna 285 till 287 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt (EUFfördraget).

REVISIONSRÄTTEN. Artiklarna 285 till 287 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt (EUFfördraget). REVISIONSRÄTTEN Europeiska revisionsrätten ansvarar för granskningen av EU:s finanser. Revisionsrätten bidrar som EU:s externa revisor till att förbättra EU:s finansiella förvaltning och fungerar som oberoende

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska Polisbyrån för budgetåret 2015 med Byråns svar (2016/C 449/37)

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska Polisbyrån för budgetåret 2015 med Byråns svar (2016/C 449/37) C 449/198 SV Europeiska unionens officiella tidning 1.12.2016 RAPPORT om årsredovisningen för Europeiska Polisbyrån för budgetåret 2015 med Byråns svar (2016/C 449/37) INLEDNING 1. Europeiska polisbyrån

Läs mer

* FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE

* FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE EUROPAPARLAMENTET 2014-2019 Utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor 23.3.2015 2014/0322(NLE) * FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE om rekommendationen till rådets beslut

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET ARBETSDOKUMENT. Budgetkontrollutskottet

EUROPAPARLAMENTET ARBETSDOKUMENT. Budgetkontrollutskottet EUROPAPARLAMENTET 2004 Budgetkontrollutskottet 2009 17.9.2008 ARBETSDOKUMENT om revisionsrättens särskilda rapport nr 2/2008 om bindande klassificeringsbesked (BKB) Budgetkontrollutskottet Föredragande:

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska Unionens Byrå för Grundläggande Rättigheter för budgetåret 2015 med Byråns svar (2016/C 449/38)

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska Unionens Byrå för Grundläggande Rättigheter för budgetåret 2015 med Byråns svar (2016/C 449/38) 1.12.2016 SV Europeiska unionens officiella tidning C 449/203 RAPPORT om årsredovisningen för Europeiska Unionens Byrå för Grundläggande Rättigheter för budgetåret 2015 med Byråns svar (2016/C 449/38)

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Generalsekreteraren MEDDELANDE TILL PRESIDIETS MEDLEMMAR

EUROPAPARLAMENTET. Generalsekreteraren MEDDELANDE TILL PRESIDIETS MEDLEMMAR EUROPAPARLAMENTET 25-08-2003 Generalsekreteraren MEDDELANDE TILL PRESIDIETS MEDLEMMAR Angående: Fastighetspolitiken i Luxemburg - slutande av ett avtal SAMMANFATTNING En kompromiss om parlamentets fastighetspolitik

Läs mer

FÖRSLAG TILL YTTRANDE

FÖRSLAG TILL YTTRANDE EUROPAPARLAMENTET 2009-2014 Budgetutskottet 15.2.2012 2011/0455(COD) FÖRSLAG TILL YTTRANDE från budgetutskottet till utskottet för rättsliga frågor över förslaget till Europaparlamentets och rådets förordning

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden SID 1/5 Reglemente för socialnämnden Fastställd av kommunfullmäktige 1991-12-16 129, senast reviderat 2016-09-12 131 Förutom det som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden FÖRSLAG TILL YTTRANDE

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden FÖRSLAG TILL YTTRANDE EUROPAPARLAMENTET 1999 2004 Utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden DEFINITIVT FÖRSLAG 6 juni 2001 FÖRSLAG TILL YTTRANDE från utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden till utskottet

Läs mer

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 8.7.2016 C(2016) 4172 final KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den 8.7.2016 om ändring av bilaga I till rådets förordning (EG) nr 1528/2007 om tillämpning

Läs mer

RAPPORT (2017/C 417/09)

RAPPORT (2017/C 417/09) 6.12.2017 SV Europeiska unionens officiella tidning C 417/63 RAPPORT om årsredovisningen för Genomförandeorganet för utbildning, audiovisuella medier och kultur (Eacea) för budgetåret 2016 med genomförandeorganets

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europols pensionsfond för budgetåret 2015 med fondens svar (2016/C 449/26)

RAPPORT. om årsredovisningen för Europols pensionsfond för budgetåret 2015 med fondens svar (2016/C 449/26) 1.12.2016 SV Europeiska unionens officiella tidning C 449/143 RAPPORT om årsredovisningen för Europols pensionsfond för budgetåret 2015 med fondens svar (2016/C 449/26) INLEDNING 1. Europols pensionsfond

Läs mer

15490/14 ph/slh 1 DG D 2B

15490/14 ph/slh 1 DG D 2B Europeiska unionens råd Bryssel den 17 november 2014 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2013/0409 (COD) 15490/14 NOT från: till: Ordförandeskapet Rådet DROIPEN 129 COPEN 278 CODEC 2241 Komm. dok. nr:

Läs mer

BILAGA. till. Rådets beslut

BILAGA. till. Rådets beslut EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 31.7.2015 COM(2015) 381 final ANNEX 1 BILAGA till Rådets beslut om Europeiska unionens ståndpunkt gällande AEP-kommitténs arbetsordning, i enlighet med det inledande

Läs mer

KOMMISSIONENS YTTRANDE

KOMMISSIONENS YTTRANDE EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 2.9.2011 KOM(2011) 533 slutlig 2008/0062 (COD) KOMMISSIONENS YTTRANDE enligt artikel 294.7 c i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt om Europaparlamentets ändring[ar]

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS OFFICIELLA TIDNING Nr L 56/ 1

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS OFFICIELLA TIDNING Nr L 56/ 1 Ol/Vol. 01 Europeiska gemenskapernas officiella tidning 39 368R0259 4.1.68 EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS OFFICIELLA TIDNING Nr L 56/ 1 RÅDETS FÖRORDNING (EEG, EURATOM, EKSG ) nr 259/68 av den 29 februari 1968

Läs mer

Sidan 3: Vägledande översikt: Jämförelse mellan förslagen till artiklar om medlemskap i unionen och de befintliga fördragen

Sidan 3: Vägledande översikt: Jämförelse mellan förslagen till artiklar om medlemskap i unionen och de befintliga fördragen EUROPEISKA KONVENTET SEKRETARIATET Bryssel den 2 april 2003 (3.4) (OR. fr) CONV 648/03 NOT från: till: Ärende: Presidiet Konventet Avdelning X: Medlemskap i unionen Innehåll: Sidan 2: Huvudinslag Sidan

Läs mer

Förslag till RÅDETS BESLUT

Förslag till RÅDETS BESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 29.1.2015 COM(2015) 21 final 2015/0013 (NLE) Förslag till RÅDETS BESLUT om undertecknande, på Europeiska unionens vägnar, av Förenta nationernas konvention om öppenhet

Läs mer

Förslag till RÅDETS BESLUT

Förslag till RÅDETS BESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 23.5.2014 COM(2014) 290 final 2014/0151 (NLE) Förslag till RÅDETS BESLUT om ingående, på Europeiska unionens vägnar, av avtalet mellan Europeiska unionen och dess medlemsstater

Läs mer

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från det extra sammanträdet onsdagen den 5 december 2001 kl. 17.30 19.00. Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL

TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL. från det extra sammanträdet onsdagen den 5 december 2001 kl. 17.30 19.00. Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL PE-5/CP/PV/2001-31 TALMANSKONFERENSEN PROTOKOLL från det extra sammanträdet onsdagen den 5 december 2001 kl. 17.30 19.00 Paul-Henri Spaak-byggnaden, rum 6 B 01 BRYSSEL INNEHÅLL 1. Godkännande av förslaget

Läs mer

EUROPEISKA UNIONENS RÅD. Bryssel den 6 november 2013 (7.11) (OR. en) 15732/13 ENV 1011 MI 961 DELACT 73

EUROPEISKA UNIONENS RÅD. Bryssel den 6 november 2013 (7.11) (OR. en) 15732/13 ENV 1011 MI 961 DELACT 73 EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 6 november 2013 (7.11) (OR. en) 15732/13 ENV 1011 MI 961 DELACT 73 FÖLJENOT från: Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare mottagen

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till RÅDETS BESLUT. om analys av och samarbete om falska euromynt. (framlagt av kommissionen)

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till RÅDETS BESLUT. om analys av och samarbete om falska euromynt. (framlagt av kommissionen) EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 17.7.2003 KOM(2003 426 slutlig 2003/0158 (CNS) Förslag till RÅDETS BESLUT om analys av och samarbete om falska euromynt (framlagt av kommissionen) 1. Systemet

Läs mer

YTTRANDE nr 02/2007 FRÅN EUROPEISKA BYRÅN FÖR LUFTFARTSSÄKERHET

YTTRANDE nr 02/2007 FRÅN EUROPEISKA BYRÅN FÖR LUFTFARTSSÄKERHET YTTRANDE nr 02/2007 FRÅN EUROPEISKA BYRÅN FÖR LUFTFARTSSÄKERHET om kommissionens förordning om ändring av kommissionens förordning (EG) nr 1702/2003 om fastställande av tillämpningsföreskrifter för luftvärdighets-

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för framställningar MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för framställningar MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA EUROPAPARLAMENTET 1999 Utskottet för framställningar 2004 13 september 2004 MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA Framställning 163/99, ingiven av Michel Robert, fransk medborgare, om den ojämlikhet som råder i

Läs mer

BILAGA I UPPFÖRANDEKOD FÖR EUROPAPARLAMENTETS LEDAMÖTER AVSEENDE EKONOMISKA INTRESSEN OCH INTRESSEKONFLIKTER

BILAGA I UPPFÖRANDEKOD FÖR EUROPAPARLAMENTETS LEDAMÖTER AVSEENDE EKONOMISKA INTRESSEN OCH INTRESSEKONFLIKTER BILAGA I UPPFÖRANDEKOD FÖR EUROPAPARLAMENTETS LEDAMÖTER AVSEENDE EKONOMISKA INTRESSEN OCH INTRESSEKONFLIKTER Artikel 1 Vägledande principer När Europaparlamentets ledamöter utövar sina uppdrag Artikel

Läs mer