Vår ungdomsverksamhet är en självklar del av Bilkåren och insatser görs för att den ska öka och få en större plats.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vår ungdomsverksamhet är en självklar del av Bilkåren och insatser görs för att den ska öka och få en större plats."

Transkript

1 Verksamhetsplan för 2018 Blå fält anger målet i mål och verksamhetsinriktningen (fastställd på riksstämman) Beige fält anger mål för verksamhetsplan (fastställs i CS) Bilkåren - En modern och stark organisation Bilkåren har stolta traditioner att bevara samtidigt som vi har en utmaning i att vara en modern organisation för att spela roll för medlemmar och omvärlden i den tid vi verkar nu. Vi anstränger oss för att alltid ha ett medlemsperspektiv när vi utvecklar Bilkåren. Det är enkelt att bli medlem och engagera sig i och för Bilkåren. Vi arbetar aktivt med rekrytering genom att delta på events, ordna egna rekryteringsaktiviteter, vara aktiva på digitala plattformar och stimulera våra medlemmar att bidra till rekrytering i sina egna nätverk. En intresseanmälan om medlemskap hanteras alltid skyndsamt. På vissa platser är det naturligt att det sker sammanslagningar av kårer då de lokala förutsättningarna förändras, medan det på andra kan finnas behov av att stödja att det startas en ny kår. Våra förtroendevalda funktionärer är viktiga resurspersoner för att Bilkåren ska fungera och kunna fullgöra sitt uppdrag och de får stöd i form av exempelvis utbildning och material för att lyckas med sina uppgifter. Vår ungdomsverksamhet är en självklar del av Bilkåren och insatser görs för att den ska öka och få en större plats. Vi är aktiva för att påverka beslutsfattare i olika myndigheter etc och på olika nivåer i frågor som är angelägna för Bilkåren. Vi samverkar och nätverkar med andra frivilliga försvarsorganisationer, men också med andra ideella organisationer i syfte att få inspiration och ny kunskap för att utveckla Bilkåren. Vi utvecklar vår interna struktur så att fler medlemmar kan vara delaktiga i processer för att utveckla Bilkåren. Det är självklart att tillvarata våra medlemmars kunskaper och erfarenheter för att utveckla vår organisation.

2 Bilkåren en stark och modern organisation Årligen öka vårt medlemsantal Rekrytera 700 nya medlemmar Max 500 medlemmar ska lämna Bilkåren Stärka den lokala kårverksamheten och tydliggöra olika engagemangsformer Åtgärder/aktiviteter Riktade rekryteringsbidrag till kårer/kårråd som vill göra större rekryteringsaktiviteter. Genomföra två centrala event av riksintresse för att rekrytera medlemmar. Delta i Rikshemvärnsavdelningens centrala rekryteringsråd. Aktivt arbeta med rekrytering via sociala medier. Besöka kårer där rekryteringen går lite trögt för att ge inspiration och peppning i rekryteringsarbetet. Månadsvis ge ut elektroniskt internt nyhetsbrev om rekrytering där även kårnivåstatistik redovisas. Fortsätta arbeta för att hålla ned VÄNT-listan så att intresserade får snabb återkoppling. Utveckla former för Vän-till-vän rekrytering. 50% av kårerna ska ha en verksamhetsplan med mål som bygger på mål och verksamhetsinriktningen som riksstämman fastställt Tydliggöra kårrådets roll gentemot kåren (fortsatt diskussion om kårrådets roll) Kontaktperson i CS för kårråden har kontakt med varje kår minst två gånger under året. Besöka de kårårsmöten som inte fick årsmötesbesök under Genomföra lokala utvecklingsworkshops med tio kårer. Kommunicera och belys olika engagemangsformer medvetet i sociala medier varje månad samt på kårchefskonferensen. Fortsätt peppa för kårengagemang utan avtal. Utveckla samarbetet med Studiefrämjandet. Stärka de förtroendevalda funktionärerna i kårerna Minst fem kårer använder Studiefrämjandet för utbildning i föreningsteknik Kårchefskonferens genomförs. Marknadsföra Studiefrämjandet på hemsida, Bilkåristen, nyhetsbrev och sociala medier. Testa telefonkonferenser för att nå ut med ny information till utbildningsansvariga för civil och militär utbildning. Genomföra Bilkårens sommarträff de år som det inte är riksstämma Målet uppnått för perioden.

3 Öka andelen ungdomar i åldern år till 15% av vårt totala medlemsantal. 15 % av våra medlemmar är i åldern år Öka antalet kårer som bedriver regelbunden ungdomsverksamhet på lokal/regional nivå Tio kårer genomför ungdomsaktiviteter. Rekrytera och utbilda 12 nya ungdomsledare. Vidareutveckla vår nya webbplats Erbjuda ett centralt kursutbud för ungdomar. Fortsätta arbetet med att etablera utbildningssteg för ungdomsverksamhet. Ta över huvudmannaskapet och genomföra Defence Camp. Mäta ungdomsstatistik varje kvartal. Riktade artiklar och inlägg i Bilkåristen och sociala medier. Ekonomiskt och personellt stöd till kårer som genomför rekrytering av ungdomar. Genomföra ungdomsledarutbildning. Följa upp alla som gått ungdomsledarutbildning de senaste fem åren. Riktat stöd till de kårer/kårråd som bedriver eller vill starta ungdomsverksamhet. Särskilt fokus på att rekrytera ungdomsledare. Rikshemvärnschefens ungdomstävling två lag från Bilkåren. Ungdomsledarkonferens genomförs. Ungdomsrådet deltar på Riksstämman. Särskild rekryteringsaktivitet under första halvåret för att rekrytera blivande ungdomsledare. 50% av kårerna ska själva uppdatera sin kårsida Erbjuda utbildning för kårernas webbredaktörer. Implementera vår nya värdegrund Övrig verksamhet Målet anses uppnått 2017 och har inte särskilt fokus 2018, men det framtagna materialet används i kårer och på våra kurser. Genomföra riksstämma.

4 Försvarsmakten Bilkåren En resurs i tiden I vår ändamålsparagraf beskrivs vår uppgift som frivillig försvarsorganisation och utifrån den prioriterar vi fyra verksamhetsområden. Försvarsmakten Att rekrytera och utbilda förare till Försvarsmakten är vår största verksamhet. Våra instruktörer är den viktigaste resursen för vår utbildningsverksamhet. Våra befintliga instruktörer får stöd och erbjudande om vidareutbildning för att kunna upprätthålla sin kompetens och vi stimulerar medlemmar att påbörja en instruktörsutbildning. Vi deltar aktivt och samverkar med utbildningsgruppernas rekryteringsråd, i det centrala rekryteringsrådet samt i Frivilliga Försvarsorganisationernas Samarbetskommitté (FOS) Vi deltar i möten, konferenser och samlingar för att tydliggöra Bilkåren som resurs och öka kunskapen om oss i hela Försvarsmakten och i synnerhet i Hemvärnet och på Utbildningsgrupperna. Ha nått 70% uppfyllnad av Bilkårens befattningar i Försvarsmakten 120 medlemmar genomför GU-F under året Utvecklat nya uppdrag inom Försvarsmakten Öka våra utbildningsinsatser inom Försvarsmakten Öka antalet befattningar inom Försvarsmakten Åtgärder/aktiviteter Uppmana kårerna att hålla kontakt med nya medlemmar inför GU-F för att minska risken för återbud. Uppmana kårerna att följa upp de medlemmar som har en befattning men inte uppfyller sina avtal och vad det beror på, samt följa upp de som under året lämnat sin befattning och vad orsaken till det är för att stoppa utflödet. Dialog med utbildningsgrupper där våra kårer upplever problem. Genomföra regionala träffar för utbildningsansvariga, där även utbildningsgrupper bjuds in. Genomföra telefonkonferenser för att informera om nyheter inom utbildning. Arbeta vidare med att få karriärbefattningar i Hemvärnet, tex Packgruppchef och Underhållsbefäl. Fortsätta dialog med Försvarsmakten om ytterligare frivilligbefattningar för Bilkåren förutom Hemvärnet. Vidareutveckla våra utbildningsinsatser mot Försvarsmakten.

5 Årligen fyllt samtliga platser på våra centrala kurser Att fylla våra platser på centrala kurser till 80 % Att minst 70 % av eleverna på våra befattningsutbildningar går mot ett frivilligavtal Har utbildat ytterligare fem instruktörer för våra militära fordonsutbildningar Två bilkårister påbörjar fordonsinstruktörsutbildning Fortsätta anta fler elever till kurserna (större överintag). Fortsätta följa upp dem som tidigare genomfört GU-F men inte gått vidare till befattningsutbildning samt de som lämnat återbud. Uppmana kårer, funktionärer och medlemmar att använda hemsidan för att beskriva befattningarna och utbildningsstegarna. Genomföra samling för nya instruktörer i Bilkåren. Coacha instruktörsämnen vidare i utbildningsstegen. Marknadsföra IK Grund till våra medlemmar. Genomföra IK Fordon för bandvagn och hjulfordon för att säkerställa att vi har behöriga sökande till kommande fordons- och bandvagnsinstruktörsutbildningar. Övrig verksamhet Skolkonferens för kurschefer och kursadjutanter inför utbildningsåret Instruktörskonferens genomförs som KU i samverkan med Logistik och Motorskolan. Utbildning av nya kursadjutanter och samling för kursadjutanter. Utveckla och uppdatera kursplaner och kursbeskrivningar kontinuerligt. Se över utbildning och förkunskapskrav för instruktörsutbildningarna. Samhällets krisberedskap Vår civila verksamhet är ett betydande verksamhetsben för Bilkåren som visar vår bredd så att vi både uppfattas som en resurs i samhället och är intressanta som organisation att engagera sig i. Vårt samarbete med Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap (MSB), Svenska Kraftnät (SvK), Trafikverket (TrV), Polismyndigheten, Länsstyrelserna, Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) och kommunernas Frivilliga resursgrupper (FRG) fortsätter och fördjupas samtidigt som vi också arbetar aktivt för att hitta ytterligare uppdrag för att stödja samhällets krisberedskap.

6 Samhällets krisberedskap Våra instruktörer är även för denna verksamhet oerhört viktiga. De får adekvat stöd och möjlighet till vidareutbildning för att kunna verka på våra civila utbildningar. Medlemmar stimuleras att bli instruktörer för vår civila utbildningsverksamhet. Etablera MTE på fler ställen och Åtgärder/aktiviteter teckna avtal med ytterligare två länsstyrelser Ett nytt avtal påskrivet. Tydlig plan för uppvaktning av fem länsstyrelser tillsammans med FAK. Vidareutveckla våra uppdrag med Polismyndigheten, Svenska Kraftnät, Trafikverket och Länsstyrelserna Vidareutveckla våra uppdrag med Polismyndigheten, Svenska Kraftnät, Trafikverket och Länsstyrelserna. Öka antalet medlemmar som har överenskommelser inom den civila krisberedskapen 50 nya civila överenskommelser Inleda samtal med två nya myndigheter för eventuell utveckling av framtida uppdrag Ha ytterligare fem instruktörer för våra civila uppdrag Fem bilkårister ska påbörja utbildning till civil bandvagnsinstruktör Delta med bilkårister på de övningar som genomförs av våra uppdragsgivare. Fortsätta bygga relationer med Polisen bjuda in till Riksstämman. Genomföra en sammantagen utvärdering av introduktionskursen samt grundkursen för logistiker inom polisuppdraget. Ägna särskilt fokus åt relationsbygge med länsstyrelser för att stärka MTE samt delta i länsstyrelseövningar Fortsätta utbilda de kårer som behöver extra utbildning kring civila uppdrag. Uppmana kårer att kontakta medlemmar som tidigare haft civila avtal, tex SSM att teckna nya. Direktriktad information till de som har tunga körkort. Ta fram en särskild plan för rekrytering till MTE, för att öka antalet bilkårister med MTE-avtal. Särskild satsning på rekrytering i MTE Västra Götaland utifrån de nya uppdragen. Huvudmålet uppnått under Riktad förfrågan till lämpliga personer i förarpoolerna för SvK, TrV och Polisen.

7 Trafiksäkerhet Trafiksäkerhet Trafiksäkerhet är en betydande verksamhet inom Bilkåren. Arbetet med denna verksamhet bidrar till att göra oss mer kända i samhället och skapar en bas för medlemsengagemang utanför de mer traditionella uppdragen som fordonsförare mm i försvarsmakten och i samhällets krisberedskap. Genom denna verksamhet når vi ut till breda målgrupper och kan väcka ett intresse för medlemskap och engagemang i Bilkåren. Utveckla och hitta finansiering för ett nytt verksamhetskoncept inom trafiksäkerhetsområdet Utveckla ett koncept som bygger på Bilkårens antagna inriktning för trafiksäkerhetsarbetet Engagera minst 20% av våra medlemmar i vår trafiksäkerhetsverksamhet 80% av kårerna deltar i en eller flera etapper i Spelet om trafiken Åtgärder/aktiviteter Arbeta fram ett koncept och testa på en referensgrupp bestående av några engagerade medlemmar. Ta fram tänkbara finansiärer/samarbetspartners. Spelet om trafiken genomförs med delvis nya aktiviteter. Bilens dag uppmärksammas 28/10. Temanummer i Bilkåristen.

8 Totalförsvarsinformation Totalförsvarsinformation Totalförsvarsinformation är en självklar uppgift för en frivillig försvarsorganisation. Det är en naturlig del av vårt rekryteringsarbete men också en självklar del av kårernas verksamhet. Försvarsbeslutet 2015 innebär ett återtagande av totalförsvarsplaneringen i samhället och Bilkåren är naturligt delaktiga och aktiva i den planeringen. Våra kårfunktionärer har god kunskap om totalförsvaret. Bedriva totalförsvarsinformation i samtliga kårer. Samtliga kårer genomför minst en totalförsvarsaktivitet under året Utveckla våra aktiviteter och arbetssätt inom verksamhetsområdet totalförsvarsinformation Utveckla våra aktiviteter och arbetssätt inom verksamhetsområdet totalförsvarsinformation Åtgärder/aktiviteter Ett temanummer av Bilkåristen om totalförsvar. Regelbundet lyfta totalförsvarsfrågor på hemsidan, Bilkåristen, nyhetsbrev och i sociala medier. Besöka kårer och föreläsa/inspirera/fortbilda inom totalförsvar. Ta fram material/koncept och delta med aktiviteter under krisberedskapsveckan, vecka 22. Erbjuda fortbildning av funktionärer via digitala verktyg. Utveckla totalförsvarsmaterialet så att det går att använda i studieform. Ta in synpunkter från medlemmar om deras behov av kunskap om totalförsvaret. Delta under krisberedskapsveckan vecka 22. Informera om totalförsvar genom våra olika kommunikationskanaler. Införa veckans totalförsvarsfakta i våra sociala medie-kanaler. Genomföra prova på dagar i alla kårråd som uppföljning på krisberedskapsveckan.

Vår ungdomsverksamhet är en självklar del av Bilkåren och insatser görs för att den ska öka och få en större plats.

Vår ungdomsverksamhet är en självklar del av Bilkåren och insatser görs för att den ska öka och få en större plats. Verksamhetsplan för 2017 Blå fält anger målet i mål och verksamhetsinriktningen 2017-2018 (fastställd på riksstämman) Beige fält anger mål för verksamhetsplan 2017. (fastställs i CS) Bilkåren - En modern

Läs mer

Vi är aktiva för att påverka beslutsfattare i olika myndigheter etc och på olika nivåer i frågor som är angelägna för Bilkåren.

Vi är aktiva för att påverka beslutsfattare i olika myndigheter etc och på olika nivåer i frågor som är angelägna för Bilkåren. Verksamhetsplan för 2019 Blå fält anger målet i mål och verksamhetsinriktningen 2019-2020 (fastställd på riksstämman) Beige fält anger mål för verksamhetsplan 2019. (fastställd av CS 181124) Bilkåren -

Läs mer

Centralstyrelsen föreslår riksstämman besluta. att fastställa förslag till mål- och verksamhetsinriktning för 2017-18.

Centralstyrelsen föreslår riksstämman besluta. att fastställa förslag till mål- och verksamhetsinriktning för 2017-18. Centralstyrelsens proposition nr 3 angående mål- och verksamhetsinriktning för 2017-18 Den förra riksstämman fastställde en långsiktig strategisk inriktning för Bilkåren fram till 2020 (gula rutorna i

Läs mer

INRIKTNING 2015 & Försvarsutbildarna det naturliga valet för stöd till samhällets förmåga att möta kris och krig

INRIKTNING 2015 & Försvarsutbildarna det naturliga valet för stöd till samhällets förmåga att möta kris och krig INRIKTNING 2015 & 2016 Försvarsutbildarna det naturliga valet för stöd till samhällets förmåga att möta kris och krig 1 Innehåll vår Verksamhetsidé... 3 INLEDNING... 4 VAD ska åstadkommas... 6 AXPLOCK

Läs mer

FRIVILLIGA FÖRSVARS- ORGANISATIONER

FRIVILLIGA FÖRSVARS- ORGANISATIONER FRIVILLIGA FÖRSVARS- ORGANISATIONER 18 FRIVILLIGA FÖRSVARSORGANISATIONER BILKÅREN Rekryterar och grundutbildar fordonsförare på tunga behörigheter h Försvarsmakten,Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Läs mer

Verksamhetsplan 2019

Verksamhetsplan 2019 Verksamhetsplan 2019 Flygvapenfrivilliga Region Väst Innehåll Inledning, syfte och mål Ledning Ungdomsverksamhet Vuxenverksamhet Aktiviteter Rekrytering och Representation Inledning, syfte och mål Flygvapenfrivilliga

Läs mer

De frivilliga försvarsorganisationerna. En oumbärlig kraft för samhällets försvar och krishantering

De frivilliga försvarsorganisationerna. En oumbärlig kraft för samhällets försvar och krishantering De frivilliga försvarsorganisationerna En oumbärlig kraft för samhällets försvar och krishantering Frivillighetens samhällsbetydelse Det civila samhällets många ideella organisationer har länge haft en

Läs mer

HJULETNr 19:2. Hej alla!

HJULETNr 19:2. Hej alla! HJULETNr 19:2 Hej alla! Sportloven är nu avklarade och vi närmar oss semlor och årsmöte. Hoppas att så många som möjligt kommer till årsmötet och påverkar verksamheten som vi ska genomföra under 2019.

Läs mer

FMCK Ungdomsverksamhet. Mål och Organisation

FMCK Ungdomsverksamhet. Mål och Organisation Mål och Mål Vision: Mål Vision: Vi har en bred ungdomsverksamhet där vi utbildar ungdomar för att tidigt ge dem en bra värdegrund och ett gott trafiksäkert uppträdande. Huvuddelen av ungdomarna fortsätter

Läs mer

Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar. - Strategisk plan för implementering

Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar. - Strategisk plan för implementering Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Strategisk plan 1 (6) Datum 20141125 Diarienr 2012-1845 version 1.1 Projekt Ledning och samverkan Enheten för samverkan och ledning Bengt Källberg Patrik Hjulström

Läs mer

DE FRIVILLIGA FÖRSVARSORGANISATIONERNA. Bill Skoglund FAK

DE FRIVILLIGA FÖRSVARSORGANISATIONERNA. Bill Skoglund FAK DE FRIVILLIGA FÖRSVARSORGANISATIONERNA Bill Skoglund FAK Hur många frivilliga försvarsorganisationer finns det i Sverige? Det finns 18 st De omfattas av en särskild författning De har ca 500.000 medlemmar

Läs mer

Försvarsutbildarna Miljö och hälsa. Verksamhetsplan 2015 2018

Försvarsutbildarna Miljö och hälsa. Verksamhetsplan 2015 2018 Försvarsutbildarna Miljö och hälsa Verksamhetsplan 2015 2018 Verksamhetsplan 2015-2018, beslutad på förbundsstämma den 21 mars 2015 Inledning Verksamhetsplanen är ett underlag som styrelsen för Försvarsutbildarna

Läs mer

Bilkårens Handbok för funktionärer Handbok bilaga 2 Sidan 1 av 6 DE FRIVILLIGA FÖRSVARSORGANISATIONERNAS GRUNDSYN

Bilkårens Handbok för funktionärer Handbok bilaga 2 Sidan 1 av 6 DE FRIVILLIGA FÖRSVARSORGANISATIONERNAS GRUNDSYN Sidan 1 av 6 DE FRIVILLIGA FÖRSVARSORGANISATIONERNAS GRUNDSYN Fastställda vid sammanträde med FOS 1978-10-10. Syftet med grundsynen är - att ange de frivilliga försvarsorganisationernas gemensamma syn

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Norra Mälardalen (Västmanland o Uppsala)

Verksamhetsplan 2015 Norra Mälardalen (Västmanland o Uppsala) Verksamhetsplan 2015 Norra Mälardalen (Västmanland o Uppsala) MENINGSFULLHET-SÄKERHET-KUNSKAP-HOPP-ANSVAR-MOD-RESPEKT-OMTANKE Innehållsförteckning Din trygghet sid. 3 Frivilliga resursgrupper sid. 3 Medlemsvård,

Läs mer

PROPOSITIONER. Riksstämma 2015 Gävle

PROPOSITIONER. Riksstämma 2015 Gävle PROPOSITIONER Riksstämma 2015 Gävle Centralstyrelsen Proposition 1 Centralstyrelsens proposition 1 till 2015 års Riksstämma Ändring av Svenska Blå Stjärnans stadgar antagna 2013 1A) Stadgar Blå Stjärnan

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst

Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst Innehållsförteckning Bakgrund Sid 3 Mission Sid 3 Vision Sid 3 Uppdrag Sid 3 Regionens övergripande ansvar Sid 4 Varumärkesutveckling och marknadsföring

Läs mer

VISION MISSION VÄRDEGRUND

VISION MISSION VÄRDEGRUND VISION MISSION VÄRDEGRUND FMCK Konferens 2010 FMCK 2010 Strategi Beskriver vägen till målet För att kunna utforma en strategi behöver vi veta målet vår vision Vi måste också veta: var vi är Nuläge Vår

Läs mer

Sveriges Bilkårers Riksförbunds årsredovisning med verksamhetsberättelse

Sveriges Bilkårers Riksförbunds årsredovisning med verksamhetsberättelse Sveriges Bilkårers Riksförbunds årsredovisning med verksamhetsberättelse 214 Innehållsförteckning Sida 2 Riksbilkårchefen om året som gått 3 Bilkåren en presentation 4 Riksförbundet år 214 5 Medlemsutveckling,

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Södermanland

Verksamhetsplan 2015 Södermanland Datum 150422 Verksamhetsplan 2015 Södermanland MENINGSFULLHET-SÄKERHET-KUNSKAP-HOPP-ANSVAR-MOD-RESPEKT-OMTANKE Innehållsförteckning Din trygghet sid. 2 Frivilliga resursgrupper sid. 2 Medlemsvård, information

Läs mer

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna:

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna: Förslag Södra Skånes scoutdistrikt Distriktet Distriktet har idag ett omfattande ansvar för att stödja kårer och kretsar samt andra organisationer inom vår verksamhet. Detta ansvar tar vi genom att under

Läs mer

Försvarsutbildarnas riktlinjer för digitala medier

Försvarsutbildarnas riktlinjer för digitala medier Sid 1 (5) Försvarsutbildarnas riktlinjer för digitala medier Försvarsutbildarna har en positiv inställning till och uppmuntrar ingående förbund och föreningar att använda sig av digitala medier och att

Läs mer

EN MODERN OCH STARK ORGANISATION - EN RESURS I TIDEN

EN MODERN OCH STARK ORGANISATION - EN RESURS I TIDEN EN MODERN OCH STARK ORGANISATION - EN RESURS I TIDEN Verksamhetsberättelse Årsredovisning 2015 Vårt uppdrag Bilkåren Sveriges Bilkårers Riksförbund är en frivillig försvarsorganisation som utbildar förare

Läs mer

Utveckling av FRG-konceptet

Utveckling av FRG-konceptet samhällsskydd och beredskap PM 1 (5) Utveckling av räddningstjänst och krishantering Jassin Nasr 010-240 5321 jassin.nasr@msb.se Utveckling av FRG-konceptet Inledning Konceptet frivilliga resursgrupper

Läs mer

2018:2. Nytt civilt uppdrag Inbjudan till julbord Utbildning säkrare förare

2018:2. Nytt civilt uppdrag Inbjudan till julbord Utbildning säkrare förare 2018:2 Nytt civilt uppdrag Inbjudan till julbord Utbildning säkrare förare Kårchefen har ordet Det har varit ett händelserikt år både privat och för Bilkåren. Mycket tid har gått åt för att arrangera Bilkårens

Läs mer

FAQ frivilliguppdrag som kommunikatör hos länsstyrelser 2016

FAQ frivilliguppdrag som kommunikatör hos länsstyrelser 2016 FAQ frivilliguppdrag som kommunikatör hos länsstyrelser 2016 Vilka uppdrag rekryterar ni till nu? Criscom har fått medel från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap för att rekrytera och utbilda frivilliga

Läs mer

Bilaga 2 - beviljade uppdrag, FFO

Bilaga 2 - beviljade uppdrag, FFO Bilaga 2 - beviljade uppdrag, FFO Projekt Frivillig försvarsorganisation belopp 2015, kr Ledarskap - grundläggande SLK - Svenska Lottakåren 1 292 440 Provtagare inom Nationell strålberedskap SLK - Svenska

Läs mer

Rekrytering av ledningspersonal till Motor och Transportenhet. Beskrivning av verksamhet och krav.

Rekrytering av ledningspersonal till Motor och Transportenhet. Beskrivning av verksamhet och krav. Rekrytering av ledningspersonal till Motor och Transportenhet. Beskrivning av verksamhet och krav. Bakgrund MTE är en ny verksamhet inom ramen för samhällets krisberedskap. Den syftar till att skapa en

Läs mer

ÖVERSTYRELSENS ANVISNINGAR 2013 & Försvarsutbildarna det naturliga valet för stöd till samhällets förmåga att möta kris och krig

ÖVERSTYRELSENS ANVISNINGAR 2013 & Försvarsutbildarna det naturliga valet för stöd till samhällets förmåga att möta kris och krig ÖVERSTYRELSENS ANVISNINGAR 2013 & 2014 Försvarsutbildarna det naturliga valet för stöd till samhällets förmåga att möta kris och krig 1 Innehåll vår NYA Verksamhetsidé... 3 Planeringsinriktning för åren

Läs mer

Arbetsplan Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld

Arbetsplan Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld Arbetsplan 2020-2021 Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld Junis strävan är att alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld. Vårt mål är att göra positiv skillnad

Läs mer

HÖGRE REGIONAL GRUNDSYN FÖR MILITÄR- REGION MITT

HÖGRE REGIONAL GRUNDSYN FÖR MILITÄR- REGION MITT FÖR ETT TRYGGARE SVERIGE HÖGRE REGIONAL GRUNDSYN FÖR MILITÄR- REGION MITT 2018 2020 Dalarnas, Gävleborgs, Uppsala, Västmanlands, Stockholms, Södermanlands och Gotlands län samt Militärregion Mitt. 1 Regeringen

Läs mer

Verksamhetsplan 2011

Verksamhetsplan 2011 Civilförsvarsförbundet Dalarna Verksamhetsplan 2011 Vision Säkerhetsmedvetna människor som genom sitt agerande tryggar såväl individen som samhället. 1 Utbildning och information MÅL Minst 2% av Dalarnas

Läs mer

Du behövs Din insats gör skillnad

Du behövs Din insats gör skillnad Du behövs Din insats gör skillnad FRIVILLIGA FÖRSVARSORGANISATIONER Titel: Du behövs. Din insats gör skillnad. Illustrationer: Dan Hyllengren Larsson Produktion: Combitech och Kreab Publikationsnummer:

Läs mer

Verksamhetsplan 2011

Verksamhetsplan 2011 Civilförsvarsförbundet Gävleborg Verksamhetsplan 2011 Vision Säkerhetsmedvetna människor som genom sitt agerande tryggar såväl individen som samhället. 1 Utbildning och information MÅL Minst 2% av Gävleborgs

Läs mer

Verksamhetsplan SPF Seniorerna Bohusdistriktet

Verksamhetsplan SPF Seniorerna Bohusdistriktet Verksamhetsplan 2016-2017 SPF Seniorerna Bohusdistriktet 1 Mål och inriktning 2016-2017 Vår verksamhetsplan tar utgångspunkt i Mål och Riktlinjer för kongressperioden 2015-2017 som beslöts av SPF Seniorernas

Läs mer

Riskkommunikation för ökad riskmedvetenhet och beredskap inför kris och krig. Christina Andersson MSB

Riskkommunikation för ökad riskmedvetenhet och beredskap inför kris och krig. Christina Andersson MSB Riskkommunikation för ökad riskmedvetenhet och beredskap inför kris och krig Christina Andersson MSB Riskkommunikation: Kommunikation i ett normalläge om kända risker och hot och om hur individen och samhället

Läs mer

Lägesbild av dagens totalförsvar och den återupptagna totalförsvarsplaneringen. Öv. Mats Klintäng, Försvarsmakten Magnus Dyberg-Ek, MSB

Lägesbild av dagens totalförsvar och den återupptagna totalförsvarsplaneringen. Öv. Mats Klintäng, Försvarsmakten Magnus Dyberg-Ek, MSB Lägesbild av dagens totalförsvar och den återupptagna totalförsvarsplaneringen Öv. Mats Klintäng, Försvarsmakten Magnus Dyberg-Ek, MSB MSB:s särskilda ansvar rörande civilt försvar MSB ska företräda det

Läs mer

AVTAL. Civilförsvarsförbundet i Flen, 802446-3179, nedan kallad CffF

AVTAL. Civilförsvarsförbundet i Flen, 802446-3179, nedan kallad CffF 1 Civilförsvarsförbundet i Flen har uppdrag av Flens kommun att vara samordnare av frivilligresurserna (de frivilliga resursgrupperna, FRG) inom kommunen då dessa utnyttjas vid fredstida kriser inom Flens

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne

Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne Organisation: Brottsofferjouren Mellersta Skåne är en av landets 79 lokala brottsofferjourer och ger stöd i kommunerna Lund, Eslöv, Höör, Hörby,

Läs mer

Aktörsgemensam CBRNE-strategi

Aktörsgemensam CBRNE-strategi Aktörsgemensam CBRNE-strategi 1 Det pågående projektet - processer och prioriterade områden i samverkan Livsmedelsverket Försvarsmakten Sjöfartsverket Kustbevakningen Trafikverket Transportstyrelsen Folkhälsomyndigheten

Läs mer

Vårdförbundet. Digital strategi. Antagen av förbundsstyrelsen april 2015

Vårdförbundet. Digital strategi. Antagen av förbundsstyrelsen april 2015 Vårdförbundet Digital strategi Antagen av förbundsstyrelsen april 2015 Innehållsförteckning Digital strategi vad är det och varför behöver vi en sådan?... 2 Digitala strategin utgår från kommunikationsplattform

Läs mer

I deras uppdrag ingår: Stötta & samordna FFO:er Ta fram gemensamt material Skapa koncept för hur FFO:er kan jobba med KBV kommande år Utvärdera

I deras uppdrag ingår: Stötta & samordna FFO:er Ta fram gemensamt material Skapa koncept för hur FFO:er kan jobba med KBV kommande år Utvärdera 1 3 4 Alla frivilliga försvarsorganisationer med civila uppdrag (14 av 18 FFO) har fått extra medel av MSB för att arbeta med krisberedskapsveckan. Kopplat till de ekonomiska medlen finns det en miniminivå

Läs mer

Kommunikationsplan för SRFL

Kommunikationsplan för SRFL Kommunikationsplan för SRFL Verksamhetsår 2017-2018 Syfte och mål med planen Syftet med kommunikationsplanen är att beskriva de olika kanalernas roller och funktioner, utse ansvariga för resp. kanal och

Läs mer

INRIKTNING. Försvarsutbildarna det naturliga valet för stöd till samhällets förmåga att möta kris och krig

INRIKTNING. Försvarsutbildarna det naturliga valet för stöd till samhällets förmåga att möta kris och krig INRIKTNING 2016 2018 Försvarsutbildarna det naturliga valet för stöd till samhällets förmåga att möta kris och krig Innehåll Vår Verksamhetsidé... 3 Inledning... 4 Vad ska åstadkommas... 6 Försvarsutbildarna

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan 2015

Förslag till verksamhetsplan 2015 Distriktet Förslag till verksamhetsplan 2015 Det nya distriktet har börjat hitta sina former och under 2015 fortsätter arbetet. Vi arrangerar minst två träffar i varje krets där vi förutsätter att kårerna

Läs mer

Plats: Transport Tekniskt Centrum, Bäckadalsgymnasiet, Jönköping. RKC, Curt-Ove Jakobsson, hälsade alla hjärtligt välkomna till Kårchefsrådet.

Plats: Transport Tekniskt Centrum, Bäckadalsgymnasiet, Jönköping. RKC, Curt-Ove Jakobsson, hälsade alla hjärtligt välkomna till Kårchefsrådet. Östersund 2016-02-29 Frivilliga Automobilkårernas Riksförbund Anteckningar fört vid Kårchefsrådet 2016-02-20 Plats: Transport Tekniskt Centrum, Bäckadalsgymnasiet, Jönköping Inledning RKC, Curt-Ove Jakobsson,

Läs mer

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds ska under verksamhetsåret 2015 koncentrera verksamheten till tre fokusområden: En starkare studentorganisation En yrkesidentitet redan under studietiden

Läs mer

Tillsammans för en stark framtid!

Tillsammans för en stark framtid! Syfte Bakgrund Tillsammans för en stark framtid! FAK har en lång tradition av engagemang och viktiga samhällsinsatser. All den erfarenhet och kunskap som finns bland våra medlemmar, utgör grunden för att

Läs mer

Inledning Värderingar och namn Kommunikationsplanens syfte Strategier Grundbudskap Målgrupper prioriterade målgrupper och kommunikativa mål

Inledning Värderingar och namn Kommunikationsplanens syfte Strategier Grundbudskap Målgrupper prioriterade målgrupper och kommunikativa mål Kommunikationsplan INNEHÅLL Inledning Värderingar och namn Kommunikationsplanens syfte Strategier Grundbudskap Målgrupper prioriterade målgrupper och kommunikativa mål 2015 Civilförsvarsförbundet Adress:

Läs mer

Vision för år 2015 och inriktningsplan för 2013

Vision för år 2015 och inriktningsplan för 2013 Vision för år 2015 och inriktningsplan för 2013 Civilförsvarsförbundet i Jönköpings län Innehållsförteckning Självskyddsutbildning sid. 3 Frivilliga resursgrupper sid. 4 Energiinformation sid. 5 Medlemsvård,

Läs mer

CS förslag till verksamhetsplan för gemensam länsklubbsverksamhet

CS förslag till verksamhetsplan för gemensam länsklubbsverksamhet Länsklubbsfullmäktige 2019 Bilaga 5 CS förslag till verksamhetsplan för gemensam länsklubbsverksamhet 2020-2021 Kennelfullmäktige fastställer verksamhetsplanen för SKK i dess helhet. CS förslag till verksamhetsplan

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Friluftsfrämjandet Region Öst

Verksamhetsplan 2014 Friluftsfrämjandet Region Öst Verksamhetsplan 2014 Friluftsfrämjandet Region Öst Innehållsförteckning Bakgrund Sid 3 Mission Sid 3 Vision Sid 3 Uppdrag Sid 3 Regionstyrelsens ansvar Sid 4 Administrativt centrum Region Öst och Mitt

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Policy för information och kommunikation

Policy för information och kommunikation Antagen av fullmäktige 081022 Policy för information och kommunikation Torsås kommun är en politiskt styrd organisation som finns till för medborgarna. Det är deras behov och förutsättningar vi ska se

Läs mer

Ansvar, samverkan och handling

Ansvar, samverkan och handling Ansvar, samverkan och handling Åtgärder för stärkt krisberedskap utifrån erfarenheterna från skogsbranden i Västmanland 2014 (JU 2015/1400/SSK) Anna Johansson MSB Insynsråd 2016-05-12 anna.johansson@msb.se

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2013-2014 GAF arbetar för en administrativ professionalism och handlingskraft inom golfen samt skapar gemenskap och stolthet för sina medlemmar i sin yrkesroll Värdeord Professionalism

Läs mer

Programbeskrivning RE:Source bilaga D Kommunikationsstrategi för RE:Source Etapp

Programbeskrivning RE:Source bilaga D Kommunikationsstrategi för RE:Source Etapp Programbeskrivning RE:Source bilaga D Kommunikationsstrategi för RE:Source Etapp 1 2016-2018 1 (5) Mål för programkommunikationen Vision för RE:Source Sverige ska bli världsledande på att minimera och

Läs mer

Expedition 50 Vad IOGT-NTO:s förbundsstyrelse ser som utvecklande steg framöver

Expedition 50 Vad IOGT-NTO:s förbundsstyrelse ser som utvecklande steg framöver Expedition 50 Vad IOGT-NTO:s förbundsstyrelse ser som utvecklande steg framöver Stora och viktiga processer är igång Förbundsstyrelsen kommer på kongressen att lägga ett antal konkreta förslag och uppdrag

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet

Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet 2014-2018 Beslutad av förbundsstyrelsen i november 2014. Kommunikationsstrategin gäller förtroendevalda och medarbetare i Vårdförbundet. Kommunikationsstrategin

Läs mer

Ung med patrullhund Svenska Brukshundklubben

Ung med patrullhund Svenska Brukshundklubben Ung med patrullhund Svenska Brukshundklubben Söker du... Spänning Gemenskap Utmaningar Kamratskap Kunskap om patrullhund och hur det är att vara hundförare...då är det här något för dig! Hos Svenska Brukshundklubben

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Det här är vår verksamhetsplan för 2016. Den är en viktig riktlinje för de aktiva och anställda inom vår organisation och pekar ut tydliga

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Bilaga 1

Verksamhetsplan 2015. Bilaga 1 Verksamhetsplan 2015 Bilaga 1 Verksamhetsmål 1 Ledord: Gemenskap Vi vill verka för att föreningarna känner mening och glädje över att vara del av Equmenia Väst, och att föreningarna upplever att Equmenia

Läs mer

Grundläggande soldatutbildning för frivilligpersonal, GU-F

Grundläggande soldatutbildning för frivilligpersonal, GU-F Grundläggande soldatutbildning för frivilligpersonal, GU-F Syfte med GU-F Grundläggande soldatutbildning för medlemmar i frivilliga försvarsorganisationer som skall bemanna särskilda befattningar i första

Läs mer

Överenskommelse om kommunernas arbete med civilt försvar

Överenskommelse om kommunernas arbete med civilt försvar 1 (13) Överenskommelse om kommunernas arbete med civilt försvar 2018-2020 2 (13) Innehållsförteckning 1. Överenskommelse... 3 1.1 Målbild för perioden 2018 till 2020... 4 1.2 Ersättning... 4 1.3 Myndigheternas

Läs mer

Nyhetsbrev. Göteborg. Vi har genomfört två större event i närtid, Försvarsforum som beskrivs mer på nästa sida.

Nyhetsbrev. Göteborg. Vi har genomfört två större event i närtid, Försvarsforum som beskrivs mer på nästa sida. Göteborg 22 oktober FDS Röda korset 29 oktober 2 november Ungdomskurs-tema sjukvård 20 november Etik, moral och värdegrund 27 november Piratjakt i Adenviken 1 december Soldatprov 7-9 december 2 Military

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om krisberedskap och bevakningsansvariga myndigheters åtgärder vid höjd beredskap; SFS 2015:1052 Utkom från trycket den 29 december 2015 utfärdad den 17 december 2015.

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orienterings vision dit vill vi Svensk orientering vill vara

Läs mer

MILITÄRA UPPDRAG. Bilkårens uppdrag i det militära försvaret. Dubbelt så bra Soldat med plusmeny Handläggare redo NYA CHEFER I FÖRSVARSMAKTEN

MILITÄRA UPPDRAG. Bilkårens uppdrag i det militära försvaret. Dubbelt så bra Soldat med plusmeny Handläggare redo NYA CHEFER I FÖRSVARSMAKTEN EN TIDNING FRÅN BILKÅREN EN FRIVILLIG FÖRSVARSORGANISATION SEDAN 1939 NUMMER FYRA 2018 NYA CHEFER I FÖRSVARSMAKTEN DIN VÄG TILL SOLDAT OCH FORDONSFÖRARE GÖR ÅRSMÖTET TILL EN FEST MILITÄRA UPPDRAG Bilkårens

Läs mer

Verksamhetsplan 2019/2020 PRELIMINÄR

Verksamhetsplan 2019/2020 PRELIMINÄR Verksamhetsplan 2019/2020 PRELIMINÄR FOTO: MOSTPHOTOS Förord Föreliggande verksamhetsplan (VP) är styrande för verksamheten under 2019-2020 och ligger till grund för prioriteringar och avvägningar. Innehållet

Läs mer

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro 1 (7) Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Inledning Svenska kyrkan ska vara ett redskap för Guds rike, och i varje

Läs mer

Verksamhetsplan 2019/2020

Verksamhetsplan 2019/2020 Verksamhetsplan 2019/2020 SöderS Södertörns högskolas studentkår Antagna i andra läsningen av valfullmäktige 2019/05/09 Verksamhetsplan 2019/2020 Innehållsförteckning Ett starkt studentinflytande samt

Läs mer

Verksamhetsplan SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2012

Verksamhetsplan SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2012 Verksamhetsplan SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2012 1 2 Verksamhetsplan SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2012 Verksamhetsplan SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2012 3 Verksamhetsidé SISU Idrottsutbildarna

Läs mer

Finlands Svenska Brandoch Räddningsförbund. Strategi för 2016 2020

Finlands Svenska Brandoch Räddningsförbund. Strategi för 2016 2020 Finlands Svenska Brandoch Räddningsförbund Strategi för 2016 2020 Godkänd av FSB:s allmänna möte den..2015 12.09.2015 Version 2 FSB styrelseseminarium M/S Mariella 12.08.2015 Version 1 FSB INNEHÅLL FSB

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Verksamhetsplan & Budget 2015-2016 Malmö Idrottsföreningars Samorganisation MISO Idrott åt alla MISO stöder Idrottens värdegrund och dess fyra grundpelare Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING 2013

VERKSAMHETSINRIKTNING 2013 VERKSAMHETSINRIKTNING 2013 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna är idrottens studie, bildnings- och utbildningsorganisation. SISU Idrottsutbildarna består av specialidrottsförbund (SF) samt övriga medlemsorganisationer

Läs mer

Verksamhetsplan. Regional resurspool RRP är frivilliga aktörer med kompetens för stöd till samhällets krishantering och organiseras i

Verksamhetsplan. Regional resurspool RRP är frivilliga aktörer med kompetens för stöd till samhällets krishantering och organiseras i 1 Verksamhetsplan 2013 Fastställd För Krisstödsförbundet Ordförande 2 Innehållsförteckning 2 Sida Förord och prioriterad verksamhet 3 Tidsplan för funktionärer, instruktörer Insatsledare och RRP 4-5 Aktivitetsmål

Läs mer

HJULETNr 19:3. Hej Alla!

HJULETNr 19:3. Hej Alla! HJULETNr 19:3 Hej Alla! Så har ännu ett årsmöte avlöpt och kopior på årsmöteshandlingarna är bifogade i Hjulet. Nytt för i år är att arbetsprogrammet är borta och vi ska arbeta med en Verksamhetsplan för

Läs mer

Innehåll. Mål- och verksamhetsplan 2014 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Innehåll. Mål- och verksamhetsplan 2014 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västergötland Innehåll Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna... 3 Vår berättelse... 3 Verksamhetsidé... 3 Vision... 3 Värdegrund... 3 Samverkan mellan SISU Idrottsutbildarna och Riksidrottsförbundet/Västergötlands

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Verksamhetsplan & Budget 2013 Malmö Idrottsföreningars Samorganisation MISO Idrott åt alla MISO stöder Idrottens värdegrund och dess fyra grundpelare Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet Allas

Läs mer

Så är vi redo om krisen kommer

Så är vi redo om krisen kommer Rakel Så är vi redo om krisen kommer Råd till dig som använder Rakel och arbetar inom samhällsviktig verksamhet Vårt samhälle är sårbart och vi lever i en tid med nya hot och utmaningar. Sverige stärker

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Kunskapsplattform ledning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (8) Datum 150218

Verksamhetsplan 2015. Kunskapsplattform ledning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (8) Datum 150218 samhällsskydd och beredskap 1 (8) Pia Håkansson 010-240 35 93 pia.hakansson@msb.se Noomi Egan 010 240 35 45 noomi.egan@msb.se Verksamhetsplan 2015 Kunskapsplattform ledning samhällsskydd och beredskap

Läs mer

STADGAR FÖR RIKSFÖRBUND OCH BILKÅRER FÖR Sveriges Bilkårers Riksförbund

STADGAR FÖR RIKSFÖRBUND OCH BILKÅRER FÖR Sveriges Bilkårers Riksförbund STADGAR FÖR RIKSFÖRBUND OCH BILKÅRER FÖR Sveriges Bilkårers Riksförbund Antagna av Riksstämman 2014-09-21 ÄNDAMÅL 1. Sveriges Bilkårers Riksförbund, med säte i Stockholm, är en frivillig försvarsorganisation

Läs mer

Kommittédirektiv. Frivillig försvarsverksamhet. Dir. 2008:2. Beslut vid regeringssammanträde den 7 februari 2008

Kommittédirektiv. Frivillig försvarsverksamhet. Dir. 2008:2. Beslut vid regeringssammanträde den 7 februari 2008 Kommittédirektiv Frivillig försvarsverksamhet Dir. 2008:2 Beslut vid regeringssammanträde den 7 februari 2008 Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare ska lämna förslag om den frivilliga försvarsverksamhetens

Läs mer

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Program Beslutad av Kommunfullmäktige 2019-02-13, 9 Dokumentansvarig Personalchefen Reviderad av 3(8) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...4 s personalpolitiska

Läs mer

Årsberättelse Kunskapsplattform ledning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (14) Datum

Årsberättelse Kunskapsplattform ledning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (14) Datum samhällsskydd och beredskap 1 (14) Martin Åberg 010-240 35 85 martin.aberg@msb.se Noomi Egan 010 240 35 45 noomi.egan@msb.se Årsberättelse 2012 Kunskapsplattform ledning samhällsskydd och beredskap 2 (14)

Läs mer

Ett diskussionsmaterial om Västerås Lokala Överenskommelse, LÖK:en.

Ett diskussionsmaterial om Västerås Lokala Överenskommelse, LÖK:en. Ett diskussionsmaterial om Västerås Lokala Överenskommelse, LÖK:en. Det här är ett diskussionsmaterial. Det är inte någon färdig LÖK utan ett underlag att använda i diskussioner runt om i Västerås både

Läs mer

Kommunikationsplan

Kommunikationsplan Kommunikationsplan Innehåll Inledning... 3 Kommunikationsmål... 3 Budskap... 4 Målgrupper... 4 Kanalval... 4 Tonalitet, logga och färger... 6 Uppföljning... 6 Aktivitetsplan... Error! Bookmark not defined.

Läs mer

Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2014-2015

Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2014-2015 VERKSAMHETSINRIKTNING 2014-2015 Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2014-2015 OM SISU IDROTTSUTBILDARNA SISU Idrottsutbildarna är idrottens eget studieförbund skapat av medlemmarna,

Läs mer

Överenskommelse om landstingens arbete med krisberedskap och civilt försvar

Överenskommelse om landstingens arbete med krisberedskap och civilt försvar 1 (16) Överenskommelse om landstingens arbete med krisberedskap och civilt försvar 2018-2020 Innehållsförteckning Datum 2 (16) 1. Överenskommelse... 3 2. Uppföljning... 4 3. Krisberedskap... 5 3.1 Målbild

Läs mer

SKOGS- BRANDER. Bilkårens insatser vid sommarens skogsbränder. Bli instruktör Delat ledarskap Nya centralstyrelsen VIKTIGA BESLUT PÅ RIKSSTÄMMAN

SKOGS- BRANDER. Bilkårens insatser vid sommarens skogsbränder. Bli instruktör Delat ledarskap Nya centralstyrelsen VIKTIGA BESLUT PÅ RIKSSTÄMMAN EN TIDNING FRÅN BILKÅREN EN FRIVILLIG FÖRSVARSORGANISATION SEDAN 1939 NUMMER TRE 2018 VIKTIGA BESLUT PÅ RIKSSTÄMMAN SUCCÉ FÖR VÅRENS KRISBEREDSKAPSVECKA FRAMÅT I MÅL- OCH VERKSAMHETSINRIKTNINGEN SKOGS-

Läs mer

Svenska Brukshundklubben. Räddningshund

Svenska Brukshundklubben. Räddningshund Svenska Brukshundklubben Räddningshund Tjänstehundsverksamhet Brukshundklubben är en frivillig försvarsorganisation med uppdrag att rekrytera och utbilda hundar och personal till Myndigheten för Samhällsskydd

Läs mer

Budget och verksamhetsplan

Budget och verksamhetsplan VERKSAMHETSPLAN 2015 Budget och verksamhetsplan Diversity Charter Sweden 2014 Innehåll Innehåll... 1 Bakgrund... 2 Historik... 2 Vision och långsiktiga mål... 2 Nationella förutsättningar... 1 Syn på mångfald...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN beslutad av styrelsen december 2015

VERKSAMHETSPLAN beslutad av styrelsen december 2015 VERKSAMHETSPLAN 2016 -beslutad av styrelsen december 2015 Tillväxt Gotland har 2015 påbörjat en förändringsprocess kallat projekt Branschsamverkan. I ett första av totalt tre år har föreningen börjat utveckla

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Friluftsfrämjandet Region Öst

Verksamhetsplan 2015 Friluftsfrämjandet Region Öst Verksamhetsplan 2015 Friluftsfrämjandet Region Öst Innehållsförteckning Bakgrund Sid 3 Mission Sid 3 Vision Sid 3 Uppdrag Sid 3 Regionstyrelsens ansvar Sid 4 Administrativt centrum Region Öst och Mitt

Läs mer

ORGANISATION. Medlemmar. Styrelse. Kansli

ORGANISATION. Medlemmar. Styrelse. Kansli Verksamhetsplan & Budget 2019 ORGANISATION Medlemmar Att öka antalet medlemmar. Att öka medlemmarnas delaktighet och engagemang i Fempowerments. Att öka antal medlemmar som kommer till årsmötet samt deltar

Läs mer

Nyhetsbrev. Göteborg. Under och i anslutning till Krisberedskapsveckan v 22 genomförde vi sex event om civil krisberedskap - för din säkerhet.

Nyhetsbrev. Göteborg. Under och i anslutning till Krisberedskapsveckan v 22 genomförde vi sex event om civil krisberedskap - för din säkerhet. Göteborg 10-12 augusti Military weekend 25 augusti-7 september GU-F Grundläggande soldatutbildning för frivilliga 8 september Instruktör validering 8-9 september Instruktör introduktion 7-9 september Fysiskt

Läs mer

Medlemsavgifter Bilaga 9

Medlemsavgifter Bilaga 9 Medlemsavgifter Bilaga 9 Förslag till avgifter 2016 Styrelsen föreslår stämman att fastställa de anslutna hembygdsföreningarnas medlemsavgifter till SHF till 13 kronor per medlem i de till de regionala

Läs mer

Verksamhetsinriktning. SISU Idrottsutbildarna 2012 2013

Verksamhetsinriktning. SISU Idrottsutbildarna 2012 2013 Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna 2012 2013 Vi är där när idrotten lär! Det här är SISU Idrottsutbildarna Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna är idrottens studie- och utbildningsorganisation.

Läs mer

Nyhetsbrev. Hösten fortsätter med ett späckat program, se vidare i det här nyhetsbrevet. Göteborg. Nr 11 oktober 2018.

Nyhetsbrev. Hösten fortsätter med ett späckat program, se vidare i det här nyhetsbrevet. Göteborg. Nr 11 oktober 2018. Göteborg Nyhetsbrev www.forsvarsutbildarna.se/goteborg Nr 11 oktober 2018 25 september För din säkerhet 15 oktober Försvarsforum 18 oktober FDS Röda korset 24 oktober Luftförsvar-Patriot 29 oktober 2 november

Läs mer

Luleå Studentkår Vision

Luleå Studentkår Vision Luleå Studentkår Vision Luleå tekniska universitet 971 87 Luleå Mail: ks@luleastudentkar.com Tel: 0920-49 33 00 1/7 Innehållsförteckning VISION...3 MÅLBILD...4 Vad vi gör... 4 Utbildningsbevakning... 4

Läs mer