Avtal om Betalkonton och Betaltjänster, m.m. - Privat

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Avtal om Betalkonton och Betaltjänster, m.m. - Privat"

Transkript

1 Pilotavtal (25) Avtal om Betalkonton och Betaltjänster, m.m. - Privat 1 Allmänna villkor 1.1 Inledning Detta avtal består av avtalsblankett, produktspecifikation, allmänna, gemensamma och särskilda villkor, villkorsbilagor samt information (Avtal). Avtalet omfattar villkor om Betalkonton, Betaltjänster, produkter och tjänster. 1.2 Definitioner och begreppsförklaringar Allmänna villkor Villkor som helt eller delvis är gemensamma för de produkter och tjänster som omfattas av Avtalet. Användarmanual Användarmanualer, instruktioner och liknande dokument/texter som innehåller en beskrivning av hur respektive produkt eller tjänst används. Dessa tillhandahålls av Banken exempelvis via bankkontor eller via IKP. Autogiro Ska Direct Debit införas nu? Betaltjänst för debitering av Kundens Betalkonto, där en Betalningstransaktion initieras av en Betalningsmottagare på grundval av Kundens medgivande till Betalningsmottagaren eller Banken. Automatkort Ett av Banken utfärdat kort som är kopplat till ett Betalkonto och som kan användas för uttag i Uttagsautomater, till exempel SEB:s bankomater, och för insättningar i SEB:s Insättningsautomater. Banken Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) eller SEB. Bankdag Dag när Banken har öppet för verksamhet i den utsträckning som behövs för att genomföra en Betalningstransaktion, normalt en vardag. Betalare Kund som är innehavare av ett Betalkonto och som godkänner en Betalningstransaktion från detta Betalkonto. Betalkonto Konto som är avsett att användas för genomförande av en Betalningstransaktion. För närvarande Privatkonto, Enkelt sparkonto, Balanskonto, Notariatkonto och Valutakonto. Betalningsinstrument Personlig anordning eller rutin, till exempel Kort, digipass eller personlig kod som används av Kunden för att kunna utföra en Betalningstransaktion. Betalningsmottagare Fysisk eller juridisk person som är den avsedda mottagaren av en Betalningstransaktion. Betalningsmottagarens bank Banker och andra betaltjänstleverantörer som omfattas av lagen (2009:xx) om betalningsinstitut. Betalningsorder

2 Pilotavtal (25) Kundens uppdrag om en Betalningstransaktion. Betalningstransaktioner Insättning, uttag, betalningar och överföringar till/från ett Betalkonto. Betaltjänst Bankens tjänster och produkter som avser insättningar och uttag till eller från Betalkonton samt genomförande av Betalningstransaktioner, till exempel överföringar mellan konton, korttransaktioner, autogiro eller bank- och PlusGiro. BIC (Bank Identifier Code) En kod innehållande åtta eller elva tecken och som används för att identifiera banker och andra finansiella institut vid gränsöverskridande Betalningstransaktioner. Bryttidpunkt De tidpunkter Banken fastställer nära Bankdagens slut efter vilka alla Betalningsorder som tas emot från en Kund ska anses mottagna under nästa Bankdag. Gällande Bryttidpunkter framgår av bilagan Bryttidpunkter. Debitera Uttag från Kundens Betalkonto. EES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet) Ett ekonomiskt samarbete som för närvarande omfattar länderna Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike. Björn ska vi lägga till Schweiz? EES-valuta Officiell valuta i EES-land som inte är euro (EUR), exempelvis svenska kronor (SEK), danska kronor (DKK) och brittiska pund (GBP). Omfattar även den officiella valutan i Schweiz, schweizisk franc (CHF). Gemensamma och Särskilda villkor Avtalsvillkor som gäller för en enstaka tjänst och/eller produkt eller grupp av tjänster och/eller produkter. Genomförandetid Den tid inom vilken en Betalningsorder ska genomföras efter det att uppdraget har mottagits och accepterats av Banken. Gällande Genomförandetider framgår av bilagan Genomförandetider. IBAN (International Bank Account Number) Ett bankkontonummer angivet i ett internationellt format. IKP Internetkontoret för privatpersoner som ger Bankens Kunder möjlighet att med teknisk utrustning och via Internet kommunicera med Banken. Kontohavare En eller flera innehavare av Betalkonto. Kort Ett av Banken utfärdat kort som är kopplat till ett Betalkonto och är anslutet till Visas eller Mastercards (Maestros) nätverk i Sverige och utomlands och gäller hos samtliga säljföretag som anslutits till nätverket/en.

3 Pilotavtal (25) Kortinnehavare Kund i vars namn Kort utfärdas och annan som Kund via fullmakt har givit rätt att disponera innestående medel på Betalkontot via Kort. Kreditera Insättning på Kundens Betalkonto. Kund Fysisk person som träffar avtal med Banken om Betalkonto och Betaltjänster enligt detta Avtal. Kundcenter Har öppet dygnet runt, året runt, via telefon Prisbilaga En bilaga i detta Avtal där gällande priser och avgifter som Kunden betalar för sina Betalkonton och Betaltjänster framgår. Referensväxelkurs Den växelkurs som ligger till grund för beräkningen av eventuell valutaväxling och görs tillgänglig av SEB eller baseras på en offentligt tillgänglig källa. Reklamation Kundens meddelande till Banken om att Kunden anser att Banken utfört ett uppdrag på ett felaktigt sätt. SEB:s Insättningsautomat En obemannad terminal (självbetjäningsterminal) där Kunden kan genomföra Betalningstransaktioner. Säkerhetsutrustning Elektronisk identifierings- och säkerhetsutrustning, exempelvis digipass eller elektroniska identitetskort, med vilka Kunden kan styrka sin identitet gentemot Banken. Säljföretag Fysisk och/eller juridisk person i Sverige eller utomlands som är ansluten till Visas och/eller Mastercards (Maestros) kortnätverk och tillhandahåller varor och/eller tjänster mot betalning med Kort. Unik identifikationskod Kombination av bokstäver, siffror eller symboler som Banken lämnar till Kunden för identifiering av Kundens Betalningstransaktioner. Uttagsautomat En obemannad terminal (självbetjäningsterminal), till exempel SEB:s bankomater, där Kunden kan genomföra Betalningstransaktioner. Vardag Alla dagar förutom lördag, söndag, midsommarafton, julafton, nyårsafton eller annan allmän helgdag. Visa/Mastercard(Maestro) Kortnätverk i Sverige och utomlands till vilket Säljföretag har anslutit sig och hos vars företag Visakort och/eller Maestrokort kan användas. 1.3 Användarmanualer Kunden förbinder sig att följa gällande Användarmanualer.

4 Pilotavtal (25) 1.4 Kommunikation, Betalningsinstrument m.m Språk Det språk som används i dokumentation och i kontakterna mellan Banken och Kunden är svenska eller engelska Tekniska krav på Kundens utrustning För att kunna använda Bank på telefon krävs en tonvalstelefon. För att kunna använda IKP krävs uppkoppling mot Internet. För sådan uppkoppling krävs viss teknisk utrustning och tillgång till tekniska system. Banken utvecklar kontinuerligt funktionaliteten på IKP varför Banken rekommenderar att Kunden använder tekniska system som uppdateras och stöds av tillverkarna. Vilka tekniska system som från tid till annan krävs för tillgång till IKP framgår på Kunden ansvarar alltid själv för tillgång till den tekniska utrustning och de tekniska system som krävs för IKP samt ansvarar för sina uppkopplingskostnader mot Internet. Kunden ska visa normal aktsamhet och skydda sin tekniska utrustning mot obehörigt nyttjande, bl.a. genom att använda erforderliga antivirusprogram och brandvägg. Kunden står kostnaden för denna utrustning. Kunden förbinder sig, för att kunna utnyttja Mobila banken, att ha den utrustning som krävs och att mobil terminal och eventuella abonnemang, konfigurationer och säkerhetscertifikat överensstämmer med gällande Användarmanualer för tjänsten. Banken ansvarar inte för skada som kan uppstå p.g.a. brister i mottagningen Tillgång till tjänster m.m. Betalkonton, Betaltjänster samt andra produkter och tjänster tillhandahålls efter särskild prövning. Vid denna prövning kan kreditupplysning komma att inhämtas. Tillgängligheten till Bankens Betalkonton, Betaltjänster, produkter och tjänster kan av säkerhets- eller andra skäl vara begränsad bl.a. genom krav på beloppsbegränsningar m.m. Information om sådana gällande begränsningar återfinns i Användarmanualer för respektive produkter och tjänster Användaridentiteter För att få tillgång till vissa tjänster, exempelvis IKP, Mobila banken och Bank på Telefon krävs en hos Banken registrerad användaridentitet. Användaridentiteten bestäms av Banken och ska verifieras på sätt som Banken bestämmer. Normalt används personnumret som användaridentitet. För att ingen annan ska kunna missbruka en användaridentitet, skyddas denna av Säkerhetsutrustning enligt eller av personlig kod (Bank på telefon -annan behörighetskontroll sker inte). Banken har rätt att när som helst spärra användaridentitet om Kunden enligt vad Banken har anledning att anta, åsidosätter eller kommer att åsidosätta bestämmelserna i detta Avtal eller Användarmanualer. Banken har även rätt att spärra användaridentiteten vid misstanke om att Kunden agerar på ett sätt som kan orsaka Banken eller annan skada. Spärras användaridentiteten har Kunden inte tillgång till den aktuella tjänsten Elektronisk identifierings- och säkerhetsutrustning För att utnyttja Bankens produkter och tjänster krävs i vissa fall att Kunden använder den Säkerhetsutrustning som anvisas av Banken.

5 Pilotavtal (25) Banken tillhandhåller Säkerhetsutrustning med vilka Kunden kan styrka sin identitet gentemot Banken. Med hjälp av Säkerhetsutrustningen kan Kunden även lämna elektroniska signaturer, vilka motsvarar ett undertecknande av en handling. När Kunden använder Säkerhetsutrustningen för att utföra Betalningstransaktioner är Säkerhetsutrustningen ett Betalningsinstrument, se Säkerhetsutrustningen är personlig och får endast användas av Kunden. Säkerhetsutrustningen är Bankens egendom och kan återkallas eller spärras om Kunden bryter mot villkoren i detta Avtal eller om Banken har skälig anledning att anta att Säkerhetsutrustningen kan komma att användas i strid med villkoren i detta Avtal eller i strid med gällande lagstiftning, förordning eller myndighets föreskrifter. Kunden ska sätta sig in i Säkerhetsutrustningens allmänna funktioner och hur användningen av Säkerhetsutrustningen knyter vidtagna åtgärder till Kunden, till exempel vidtagna Betalningsorder Kundens åtagande att skydda Betalningsinstrument Kunden ska vidta alla rimliga åtgärder för att skydda Betalningsinstrumentet. Betalningsinstrumentet ska förvaras på betryggande sätt och får endast användas av Kunden. Om personlig kod används förbinder sig Kunden att inte avslöja koden för annan, inte anteckna koden på Kort eller Automatkort, dosa eller annat Betalningsinstrument eller låta anteckning om koden vara fäst vid Kortet eller Automatkortet eller förvarad i samma omslag som Betalningsinstrumentet, i anteckning om koden inte ange dess egenskap av kod eller dess samband med Betalningsinstrument som Kort, Automatkort eller dosa Underrättelse om förlust, stöld eller missbruk m.m. av Betalningsinstrument Kunden är skyldig att utan onödigt dröjsmål underrätta Banken så snart Kunden har fått vetskap om att Betalningsinstrumentet förlorats, stulits, missbrukats eller använts utan godkännande. Därefter ska anmälan göras till polisen om Betalningsinstrumentet använts obehörigt. Underrättelse ska ske till Kundcenter på telefonnummer (varje dag, dygnet runt). Avser förlusten ett Kort eller Automatkort kan underrättelse även ske till SEB Kort på telefon (varje dag, dygnet runt). Sker förlusten utomlands ska underrättelse göras till telefon (varje dag, dygnet runt) Spärr av Betalningsinstrument Banken förbehåller sig rätten att spärra Betalningsinstrumentet på någon av följande grunder: 1. om Betalningsinstrumentet inte kan användas på ett säkert sätt, 2. misstanke om icke godkänd användning eller bedräglig användning av Betalningsinstrumentet eller 3. vid Betalningsinstrument med kreditutrymme, en väsentligt ökad risk föreligger för att Kunden eventuellt inte kan fullgöra sitt betalningsansvar. Kunden får meddelande om att Betalningsinstrumentet kommer att spärras eller har spärrats samt skälen för detta. Banken lämnar dock inte något meddelande om Banken är förhindrad att göra detta enligt objektivt motiverade säkerhetsskäl eller enligt lag, förordning eller myndighets föreskrift.

6 Pilotavtal (25) Kursinformation och annan information Kursinformation och annan information tillhandhålls bl.a. av Banken på Informationen baserar sig på uppgifter tillhandhållna av andra än Banken. Banken tar inte något ansvar för att informationen eller uppgifterna är korrekta eller för att uppkommen skada på grund av eventuella brister eller fel i lämnad information. Banken förbehåller sig att utan föregående meddelande helt eller delvis upphöra med att tillhandhålla eller förändra arten och sammansättningen av informationen. Informations- och analysmaterial får endast användas för enskilt bruk och får inte mångfaldigas, vidaredistribueras eller sammanställas i bearbetat eller obearbetat skick utan Bankens medgivande. 1.5 Priser och avgifter m.m Allmänt För Bankens Betalkonton och Betaltjänster finns fastställda månads- eller årspriser. Gemensamt pris kan förekomma för ett visst antal Betalkonton och Betaltjänster, bland annat så kallade produktpaket, se bestämmelserna i 8, samt anslutningsavgift för vissa Betalkonton och Betaltjänster. Dessutom kan priser och avgifter som har samband med nyttjandet av viss Betaltjänst,utgå. Priser och avgifter utgår med de belopp som framgår av Prisbilagan Betalning av pris och kvittning m.m. Kunden betalar månads- eller årspris för avtalade Betalkonton och Betaltjänster månadsvis eller kalenderårsvis i förskott eller i efterskott. I de fall Kunden betalar i efterskott framgår detta av särskilda villkor i detta Avtal. Pris som har samband med nyttjandet av en Betaltjänst betalas av Kunden när Banken utför Betalningstransaktionen. Kund kan också få betala anslutningsavgift i samband med köp av eller anslutning till Betaltjänst. Kunden medger att betalning får ske genom att Banken automatiskt belastar överenskommet Betalkonto i Banken på betalningsdagen med avtalat pris, gällande pris eller avgift enligt Prisbilagan. Kunden ska se till att tillräckligt stort belopp finns tillgängligt på Betalkontot på betalningsdagen, se vidare i bestämmelsen 3.4. Banken får även belasta Kundens Betalkonto med belopp motsvarande arvode, kostnad och utlägg enligt Prisbilagan för Betalningsorder som utförs åt Kunden. Avseende ankommande Betalningstransaktioner får Banken, enligt bestämmelsen 5.1, dra Bankens egna avgifter enligt Prisbilagan från det mottagna beloppet innan det krediteras Kundens Betalkonto. Banken får dessutom belasta Kundens Betalkonto med belopp som avser annan förfallen fordran som Banken har mot Kunden (kvittning). Kvittning får inte ske mot lön, pension eller därmed jämförbara medel som är nödvändiga för Kundens uppehälle. Kunden ansvarar för att tillräckligt stort belopp finns tillgängligt på Betalkontot när belastning sker. 1.6 Växelkurser Vid Betalningstransaktioner i annan valuta än svenska kronor, till exempel euro, som ska belasta ett Betalkonto i svenska kronor, sker växling innan betalningen utförs och belastas Betalkontot. Betalning till Betalningsmottagare i länder där euro är den officiella valutan sker i euro, om Kunden inte anger annat. Om motvärdet av Betalningstransaktionen inte överstiger kronor och Betalningsordern lämnats till Banken på bankkontor eller via Kundcenter på en Bankdag före den Bryttidpunkt som anges i bilagan Bryttidpunkter, får Kunden Bankens aktuella marknadskurs för växling som gäller när Betalningsordern genomförs. Om motvärdet av Betalningstransaktionen däremot överstiger kronor har Kunden rätt att begära att få exakt växlingskurs när Betalningsordern lämnas till Banken.

7 Pilotavtal (25) När Kunden lämnar en Betalningsorder på IKP har Kunden möjlighet att kontrollera den preliminära växlingskursen. Eftersom växling dock sker till Bankens aktuella marknadskurs för den aktuella valutan först vid genomförandetidpunkten kan den preliminära kursen avvika från den slutliga växlingskursen. Om Kunden lämnat en Betalningsorder med betalningsdag på av Kunden i framtiden angiven dag, genomförs växling till Bankens aktuella marknadskurs på betalningsdagen. Observera att en växling p.g.a. kursförändringar kan vara förknippad med särskild risk. 1.7 Ändring av villkor Banken ska meddela ändringar i villkor, priser och information minst 30 dagar innan ändringarna ska börja gälla. Information om villkors-, pris- eller ränteändringar lämnas antingen genom annons i dagspress eller genom särskilt meddelande. Ändringar som är till fördel för Kunden får dock tillämpas omedelbart utan särskilt meddelande. Om Kunden inte godkänner ändringarna har Kunden rätt att omedelbart och avgiftsfritt säga upp Avtalet, enskild Betaltjänst eller Betalkonto före den dag då ändringarna ska börja gälla. Om uppsägning inte görs inom föreskriven tid anses Kunden ha godkänt ändringarna. Banken får ändra räntesatsen på Betalkontot. Om räntesatsen ändras ska Banken informera Kunden om ändringen, om den inte är obetydlig eller till fördel för Kunden. Om Banken råder över omständigheten som ligger till grund för räntesatsen ändring, ska Banken meddela Kunden ändringen minst 14 dagar innan ändringen börjar gälla. I andra fall ska meddelandet lämnas så snart som möjligt. 1.8 Reklamation Om Kunden anser att Banken utfört ett uppdrag på felaktigt sätt ska Kunden meddela Banken detta snarast efter det att Kunden upptäckt eller bort upptäcka felet (Reklamation). Vid Kundens Reklamation av Betalningstransaktion gäller bestämmelserna i 4.9 och Avtalstid och uppsägning Detta Avtal gäller tills vidare. Kunden har rätt att säga upp Avtalet eller enskilda Betalkonton, produkter och tjänster med omedelbar verkan. Banken har rätt att säga upp Avtalet eller enskilda Betalkonton och Betaltjänster två (2) månader efter det att Banken genom meddelande underrättat Kunden om detta. Banken har dock rätt att avsluta Avtalet eller enskilda Betalkonton och Betaltjänster omedelbart om: Kunden inte fullgjort sina förpliktelser mot Banken enligt detta Avtal, om anslutet Betalkonto har avslutats eller om Kunden använder Betalkonto eller Betaltjänst i strid med gällande lagstiftning, förordning eller myndighets bindande föreskrifter. Om Kunden säger upp Betalkonto till vilket Kort är anslutet gäller även bestämmelsen i Begränsning av Bankens ansvar Force majeure Banken är inte ansvarig för skada som beror av svenskt eller utländskt lagbud, svensk eller utländsk myndighetsåtgärd, krigshändelse, strejk, blockad, bojkott, lockout eller annan liknande omständighet. Förbehållet ifråga om strejk, blockad, bojkott och lockout gäller även om Banken själv är föremål för eller vidtar sådan konfliktåtgärd.

8 Pilotavtal (25) Övriga händelser Skada som uppkommit i andra fall ska inte ersättas av Banken, om den varit normalt aktsam. Banken ansvarar inte för indirekt skada, om inte skadan orsakats uppsåtligt av Banken eller genom Bankens grova vårdslöshet Val av uppdragstagare Banken svarar inte för skada som orsakats av annan bank eller uppdragstagare som Banken med tillbörlig omsorg anlitat eller som anvisats av Kunden. Om Banken är ansvarig för skada, är Bankens ansvar begränsat till vad som motsvarar ränta på det belopp som inte rätteligen förmedlats. Räntan ska därvid utgöra den av Kunden styrkta ränteförlusten, dock högst den av Riksbanken fastställda, vid var tid gällande, referensräntan enligt 9 räntelagen (1975:635), med tillägg av två (2) procentenheter Hinder vid utförande av Betalningsorder Föreligger hinder för Banken att utföra en Betalningsorder eller att vidta annan åtgärd på grund av omständighet som anges i , får åtgärden skjutas upp till dess hindret har upphört. I händelse av uppskjuten Betalningsorder ska Banken, om ränta är utfäst, betala ränta efter den räntesats som gällde på betalningsdagen. Är ränta inte utfäst är Banken inte skyldig att betala ränta efter högre räntesats än motsvarande den av Riksbanken fastställda, vid var tid gällande referensräntan enligt 9 räntelagen (1975:635) med tillägg av två (2) procentenheter Hinder vid mottagande av en Betalningstransaktion Är Banken till följd av omständighet som anges under förhindrad att ta emot en Betalningstransaktion har Banken för den tid under vilken hindret förelegat rätt till ränta endast enligt de villkor som gällde på betalningsdagen Driftsavbrott m.m. Banken ska på sina hemsidor i möjligaste mån lämna Kund besked om när Bankens produkter eller tjänster inte kan tillhandahållas på grund av underhåll eller planerade driftsstopp. Banken är inte ansvarig för skada som beror av driftavbrott eller andra kommunikationsstörningar. Om fel eller störning enligt första stycket föreligger har Banken i allmänhet möjlighet att istället ta emot uppdrag på annat sätt, exempelvis muntligen via Kundcenter. Banken äger rätt att med omedelbar verkan stänga åtkomsten till IKP om brister i säkerhetssystemet skulle medföra obehörig åtkomst eller förlust av Bankens eller Kundens data. Banken är inte ansvarig för skada som beror av sådan åtgärd. Vid användning av Bankens Säkerhetsutrustning är Banken inte i något fall ansvarig för skada som åsamkats Kunden på grund av försenad handläggning orsakad av säkerhetskontroll. Banken ansvarar inte för skada som uppkommit genom att Kunden inte iakttagit vad som ankommer på Kunden enligt Användarmanualer om Säkerhetsutrustning enligt Meddelande Meddelande till Kunden får skickas med vanligt eller rekommenderat brev, telefax, via Internet eller annan elektronisk kommunikation. Meddelande kan i vissa fall även ske via telefon.

9 Pilotavtal (25) Rekommenderat brev, som Banken skickar till Kunden ska anses ha nått denne senast på sjunde (7) dagen efter avsändandet, om brevet har skickats till den adress som är angiven i Avtalet eller som annars är känd för Banken. Meddelande som skickats med hjälp av telefax, Internet eller annan elektronisk kommunikation ska anses ha nått Kunden senast nästa Vardag om meddelandet sänts till en adress eller ett nummer som Kunden uppgivit för Banken. Information om villkors-, pris-, och ränteändringar meddelas på sätt som anges i avsnittet Ändring av adress, telefon- eller telefaxnummer Kunden ska underrätta Banken om ändring av adress, telefon- och telefaxnummer samt elektronisk adress (e-post adress). Underrättelsen ska ske på sådant sätt att Kunden samtidigt kan legitimera sig, till exempel vid besök på bankkontor eller via Kundcenter Tolkning och tillämpning m.m. Tolkning och tillämpning av detta Avtal ska ske enligt svensk rätt. Tvister med anledning av detta Avtal ska avgöras av svensk domstol. Banken har dock rätt att väcka talan vid domstol i annat land, om Kunden vid Avtalets tillkomst var bosatt utomlands. 2 IKP, Mobila banken och Bank på telefon 2.1 Allmänt De produkter och tjänster som Banken erbjuder via IKP, Mobila banken och Bank på telefon kan över tiden komma att variera i omfattning och utformning. De produkter och tjänster som för närvarande kan utnyttjas framgår av IKP, för Betaltjänster se även avsnitt Bindande uppdrag m.m. Kunden är införstådd med att uppdrag eller order som lämnats till Banken, och där Kunden identifierats, och verifierats av Banken med användande av Säkerhetsutrustning eller personlig kod, är bindande för Kunden. För godkännande av Betalningsorder gäller även bestämmelserna i 0, 4.2.3, 4.3.3, 4.4.3, 4.5.3, 1.1, och Gemensamma och Särskilda villkor för Betalkonton 3.1 Beräkning av ränta m.m. Avvakta Banken lämnar uppgift till Kunden om gällande räntesatser i samband med att Betalkontot öppnas. Ränta på tillgodohavande på Betalkontot beräknas för årets alla dagar, d.v.s. totalt 365 (366) dagar. Ränta på insatt belopp beräknas från och med kalenderdagen efter insättningsdagen. Ränta på uttaget belopp beräknas till och med dagen före uttagsdagen. Samtliga insättningar och uttag som utförs på samma dag kvittas mot varandra. (Jfr MB:s villkor) Upplupen ränta sätts in på Betalkontot vid utgången av varje kalenderår och när Betalkontot avslutas.

10 Pilotavtal (25) 3.2 Räntesatser Avvakta På Kundens tillgodohavande på privatkonto, enkelt sparkonto, balanskonto, notariatkonto och valutakonto (eurokonto ersätts och byter namn till valutakonto?) kan utgå ränta enligt gällande räntesats. Aktuell ränta eller Bankens beräkning av ränta på dessa Betalkonton framgår av Prisbilagan. På notariatkonto utgår ränta på tillgodohavande upp till en av Banken fastställd beloppsgräns enligt den för kontot gällande lägsta räntesatsen. För tillgodohavande som överstiger denna beloppsgräns men som inte överstiger en av Banken fastställd högre beloppsgräns utgår ränta enligt en högre räntesats. På tillgodohavande överstigande den högre beloppsgränsen utgår ränta enligt den för kontot gällande högsta räntesatsen. Räntesatserna framgår av Prisbilagan. På valutakonto (utgår inte ränta) utgår ränta på tillgodohavande som överstiger den för kontot angivna beloppsgränsen. Ränta utgår i dessa fall på hela tillgodohavandet och beräknas efter en räntesats som följer Bankens basränta för valutan. Bankens basränta är en rörlig ränta som löpande fastställs av Banken och är Bankens bedömning av avistamedel på Stockholm Interbankmarknad. Aktuell räntesats framgår av Prisbilagan. Om referensräntesatsen förändras tillämpar Banken den nya referensräntesatsen från den tidpunkt som följer av avsnitt 1.7 Ändring av villkor. Tas bort i den första versionen 3.3 Förfogande över Betalkonto Banken får belasta Betalkontot med belopp som Kunden beordrat eller godkänt. Banken får vidare belasta Betalkontot med pris, avgift och ränta enligt bestämmelse För vissa slag av Betalkonton kan det förekomma begränsningar att ansluta/utföra Betaltjänster. Dessa begränsningar anges i så fall av bestämmelserna i avsnitt 4, 6 och Täckning på Betalkonto m.m. Kunden ska se till att tillräckligt stort belopp finns tillgängligt på Betalkontot när Betalningstransaktionen ska ske. För vissa Betalningstransaktioner krävs att Kunden har tillräckligt belopp på Betalkontot tidigare än betalningsdagen. Detta ska i förekommande fall framgå av särskilda villkor i detta Avtal eller Användarmanual för respektive produkt eller tjänst. När Banken har rätt att belasta Betalkontot får detta ske även på andra dagar än Vardagar. Om kontobehållningen på betalningsdagen inte räcker till att utföra Betalningsordern har Banken ingen skyldighet att genomföra Betalningsordern eller att genomföra Betalningsordern till den växlingskurs som gällde på betalningsdagen. Banken utför dock normalt ytterligare uttagsförsök enligt de rutiner som Banken vid varje tid tillämpar. Om Banken belastar Betalkontot när full täckning saknas, får Banken senare låta Betalningstransaktionen återgå. Vad gäller? Om på Betalkontot tillgängligt belopp på betalningsdagen inte räcker till betalning av samtliga Betalningsorder utför Banken betalningar med högre belopp före betalningar med lägre belopp. Banken får uppskjuta behandling av de Betalningsorder som inte täcks av på det anslutna Betalkontot tillgängligt belopp. Makulering eller omförsök + ev meddelande till kund. Hur ska vi göra? 3.5 Betalning av överdraget belopp m.m. Om brist uppkommer på Betalkontot är Kunden skyldig att omedelbart täcka denna. Kunden ska i sådant fall betala den avgift och ränta som Banken tillämpar för överdrag av detta slag i enlighet med Prisbilagan.

11 Pilotavtal (25) Om bristen är i utländsk valuta har Banken vid kvittning, enligt bestämmelsen i 1.5.2, rätt att omvandla beloppet och eventuell ränta till svenska kronor efter den marknadskurs som gäller för den aktuella utländska valutan dagen för växling. 3.6 Information om Betalningstransaktioner Kunden får kontoutdrag för de Betalkonton på vilka det gjorts Betalningstransaktioner. Varje Betalningstransaktion kan identifieras på kontoutdraget och på dokument enligt tredje stycket. Om Kunden har tillgång till IKP har Kunden tillgång till månadsvis kontoinformation via IKP. I annat fall skickas kontoutdrag per post en gång i månaden till folkbokföringsadressen eller till den adress som Kunden enligt meddelat Banken. På begäran från Kunden skickar Banken kontoutdrag per post även om Kunden har tillgång till IKP. Sätts denna rutin igång nu? För vissa typer av Betalningstransaktioner, till exempel gränsöverskridande Betalningstransaktioner såsom så kallade SEPA/Europabetalningar, skickar Banken särskild information. Vid Betalningstransaktioner via bankkontor kan kvitto fås i samband med Bankens mottagande och utförande av Betalningsordern. Vid uttag och överföringar från SEB:s Uttagsautomater (bankomater) samt insättning i SEB:s Insättningsautomat kan kvitto fås i samband med Bankens mottagande och utförande av Betalningsorden. 3.7 Avslut av Betalkonto För avslut av Betalkonto gäller de bestämmelser som anges i 1.9. Om Kort finns anslutet till Betalkontot gäller även de bestämmelser som anges i 6.9. Avslut av Betalkonto med flera Kontohavare kan endast göras av Kontohavarna gemensamt. 4 Gemensamma och Särskilda villkor för Betaltjänster för avgående Betalningstransaktioner 4.1 Allmänt Betalningstransaktioner till och från Betalkonton kan för närvarande utföras via bankkontor, Kundcenter, Uttagsautomat och Insättningsautomat, Kort, IKP, Betalservice via Internet (IKP), Betalservice via Kuvert, Bank på telefon och Mobila banken. Vilka Betalningstransaktioner som för närvarande kan utföras via respektive tjänst framgår nedan. För Kort se även avsnitt 6. Kunden ska se till att tillräckligt stort belopp (inkl. avgift) finns tillgängligt på det anslutna Betalkontot senast vid den i bilagan om Bryttidpunkter angivna Bryttidpunkten Allmänt 4.2 IKP och Betalservice via Internet IKP På IKP kan Kunden göra engångsöverföringar och stående överföringar från Betalkonton (för närvarande Privatkonto, Enkla sparkontot, Balanskonto och Notariatkonto). Vid köp av varor och tjänster kan engångsöverföringar, så kallad direktbetalning, också göras. För direktbetalning gäller även bestämmelserna i 6.10.

12 Pilotavtal (25) Kunden kan också göra betalningar (kontoöverföringar) från Betalkonton (för närvarande Privatkonto, Enkla sparkontot, Balanskonto, Valutakonto och Notariatkonto) i andra valutor än svenska kronor och/eller till Betalningsmottagare utanför Sverige, så kallade Utlandsbetalningar och SEPA/Europabetalningar Betalservice via Internet Betalservice via Internet är en tilläggstjänst till IKP och kan användas av Kunden för betalningar från Betalkonton (för närvarande Privatkonto och Balanskonto) i svenska kronor via bankgiro och PlusGiro till Betalningsmottagarens bankkonto. För mer detaljerad beskrivning av hur tjänsten används hänvisas till Användarmanual för tjänsten. Banken har rätt att betala via bankgiro om avtal härom har träffats mellan Betalningsmottagaren och Banken Kunduppgifter vid Betalningsorder För att en Betalningsorder ska kunna genomföras behöver Kunden, utöver belopp och betalningsdag, lämna eller verifiera uppgift om Betalningsmottagarens IBAN/bankkontonummer, bankgironummer, PlusGironummer och/eller motsvarande information, exempelvis Betalningsmottagarens banks BIC-kod. Dessutom behöver Kunden lämna eller verifiera de övriga uppgifter som anges i Bankens Användarmanual för tjänsterna, exempelvis information som gör det möjligt för Betalningsmottagaren att identifiera Betalningstransaktionen, såsom OCR-nummer, fakturanummer eller annat meddelande till Betalningsmottagaren Godkännande av Betalningsorder Kunden ger sitt godkännande till att genomföra en Betalningsorder genom elektronisk signering med hjälp av det Betalningsinstrument (för närvarande digipass) som Kunden fått av Banken. IKP:s Användarmanual ger detaljerade råd om hur signering utförs. Om Kunden inte har godkänt en Betalningstransaktion anses den vara obehörig enligt Kunden ska innan Banken är skyldig att utföra Betalningsordern även styrka sin identitet. Detta görs med Säkerhetsutrustningen (för närvarande digipass) Tidpunkt för mottagande av Betalningsorder, Bryttidpunkt samt återkallelse av Betalningsorder Banken ska anses ha mottagit en Betalningsorder när Kunden har godkänt Betalningsordern enligt ovan och Kunden fått en kvittens på mottagandet. Har Kunden godkänt en Betalningsorder efter Bryttidpunkten ska Betalningsordern anses ha mottagits av Banken nästa Bankdag. Har Kunden godkänt en Betalningsorder på en dag som inte är en Bankdag ska Betalningsordern anses mottagen nästa Bankdag. Har Kunden godkänt en Betalningsorder med betalningsdag på av Kunden i framtiden angiven dag, anses Banken mottagit Betalningsordern dagen före den av Kunden angivna betalningsdagen. Är denna dag inte en Bankdag ska Betalningsordern anses ha mottagits nästa Bankdag. Kunden kan ändra eller återkalla en godkänd Betalningsorder på IKP senast vid den i bilagan om Bryttidpunkter angivna Bryttidpunkten. Bankens respektive Kundens ansvar för Betalningstransaktioner som inte genomförts eller som genomförts bristfälligt framgår av bestämmelsen

13 Pilotavtal (25) 4.3 Betalservice via Kuvert Allmänt Betalservice via Kuvert kan användas av Kunden för betalningar från Betalkonton (för närvarande Privatkonto och Balanskonto) i svenska kronor via bankgiro och PlusGiro till Betalningsmottagarens bankkonto. För mer detaljerad beskrivning av hur tjänsten används hänvisas till Användarmanual för tjänsten. Banken har rätt att betala via bankgiro om avtal härom har träffats mellan Betalningsmottagaren och Banken Kunduppgifter vid Betalningsorder För att en Betalningsorder ska kunna genomföras behöver Kunden, utöver belopp och betalningsdag, lämna eller verifiera uppgift om Betalningsmottagarens bankkontonummer, bankgironummer, PlusGironummer eller motsvarande information. Dessutom behöver Kunden lämna eller verifiera de övriga uppgifter som anges i Bankens Användarmanual för tjänsten, exempelvis information som gör det möjligt för Betalningsmottagaren att identifiera Betalningstransaktionen, såsom OCR-nummer, fakturanummer eller annat meddelande till Betalningsmottagaren Godkännande av Betalningsorder Kunden ger sitt godkännande till att genomföra en Betalningsorder genom att underteckna den på anvisat ställe för underskrift. Om Kunden inte har godkänt en Betalningstransaktion anses den vara obehörig enligt Kunden är skyldig att förvara förtryckta blanketter väl och att genast anmäla till Banken om någon blankett skulle förkomma. Om Kunden avslutar Betalservice via Kuvert är Kunden skyldig att omedelbart återlämna alla återstående blanketter. Kunden svarar gentemot Banken för skada som uppkommer genom försummelse från Kunden sida i något av nu nämnda avseenden. Detsamma gäller skada som orsakats av att någon av Kunden anlitat ombud eller bud gjort sig skyldig till försummelse vid förvaring av blanketter eller till brottsligt förfarande med blanketterna Tidpunkt för mottagande av Betalningsorder, Bryttidpunkt samt återkallelse av Betalningsorder Banken ska anses ha mottagit en Betalningsorder när den per post kommit Banken tillhanda. Har Banken mottagit Betalningsordern efter Bryttidpunkten ska Betalningsorden anses ha mottagits nästa Bankdag. Har Banken mottagit en Betalningsorder på en dag som inte är en Bankdag ska Betalningsordern anses ha mottagits nästa Bankdag. Har Kunden godkänt en Betalningsorder med betalningsdag på av Kunden i framtiden angiven dag, anses Banken har mottagit Betalningsordern dagen före den av Kunden angivna betalningsdagen. Är denna dag inte en Bankdag ska Betalningsordern anses ha mottagits nästa Bankdag. Kunden kan ändra eller återkalla en Betalningsorder senast vid den Bryttidpunkt som finns angiven i bilagan om Bryttidpunkter. Bankens respektive Kundens ansvar för Betalningstransaktioner som inte genomförts eller som genomförts bristfälligt framgår av bestämmelsen i Om Betalningsordern är skadad, felaktig, ofullständig, misstämmande eller på annat sätt inte överensstämmer med Användarmanualen för Betalservice via Kuvert kan hela eller delar av Betalningsordern komma att försenas eller inte utföras. Kunden meddelas härom via brev.

14 Pilotavtal (25) Allmänt 4.4 Bankkontor och Kundcenter Bankkontor På vissa bankkontor kan Kunden göra uttag av kontanter från Betalkonton (vad gäller för valutakonton?) samt insättningar av kontanter på Betalkonton (vad gäller för valutakonton?). Kunden kan även göra engångsöverföringar och lägga upp stående överföringar från Betalkonton (samtliga Betalkonton?). Kunden kan göra betalningar från Betalkonton (gäller detta alla Betalkonton?) i svenska kronor via bankgiro och PlusGiro till Betalningsmottagarens bankkonto. Kunden kan också göra betalningar (kontoöverföringar) från Betalkonton i andra valutor än svenska kronor och/eller till Betalningsmottagare utanför Sverige, så kallade Utlandsbetalningar och SEPA/Europabetalningar Kundcenter På Kundcenter kan Kunden göra engångsöverföringar och lägga upp stående överföringar från Betalkonton (samtliga Betalkonton?). Kunden kan göra betalningar från Betalkonton (gäller detta alla Betalkonton?) i svenska kronor via bankgiro och PlusGiro till Betalningsmottagarens bankkonto. Kunden kan också göra betalningar (kontoöverföringar) från Betalkonton i andra valutor än svenska kronor och/eller till Betalningsmottagare utanför Sverige, så kallade Utlandsbetalningar och SEPA/Europabetalningar Kunduppgifter vid Betalningsorder För att en Betalningsorder ska kunna genomföras behöver Kunden, utöver belopp och betalningsdag, lämna eller verifiera uppgift om Betalningsmottagarens bankkontonummer, bankgironummer, PlusGironummer eller motsvarande information, exempelvis Betalningsmottagarens IBAN/bankkontonummer och Betalningsmottagarens banks BIC-kod. Dessutom behöver Kunden lämna eller verifiera de övriga uppgifter som Bankens efterfrågar för Betalningsordern, exempelvis information som gör det möjligt för Betalningsmottagaren att identifiera Betalningstransaktionen, såsom OCRnummer, fakturanummer eller annat meddelande till Betalningsmottagaren Godkännande av Betalningsorder Bankkontor På bankkontor ger Kunden sitt godkännande till att genomföra en Betalningsorder genom att underteckna den på anvisat ställe för underskrift. Om Kunden inte har godkänt en Betalningstransaktion anses den vara obehörig enligt Kunden ska innan Banken är skyldig att utföra Betalningsordern även styrka sin identitet. Detta görs genom uppvisande av godkänd legitimationshandling Kundcenter På Kundcenter ger Kunden sitt godkännande till att genomföra en Betalningsorder muntligen. Om Kunden inte har godkänt en Betalningstransaktion anses den vara obehörig enligt Kunden ska innan Banken är skyldig att utföra Betalningsordern även styrka sin identitet. Detta görs med Säkerhetsutrustningen (för närvarande digipass).

15 Pilotavtal (25) Tidpunkt för mottagande av Betalningsorder, Bryttidpunkt samt återkallelse av Betalningsorder Banken ska anses ha mottagit en Betalningsorder när Kunden har godkänt Betalningsordern enligt Kunden har efter mottagandet inte rätt att återkalla Betalningsordern Allmänt 4.5 SEB:s Uttagsautomater (bankomater) och Insättningsautomater SEB:s Uttagsautomater (bankomater) SEB:s bankomater kan användas av Kunden för att göra uttag av kontanter från Betalkonton (för närvarande Privatkonto) och för att ladda kontantkort för mobiltelefoner med de mobiltelefonoperatörer som Banken har avtal med. Efter anmälan till Banken kan även överföringar mellan egna Betalkonton (vilka?) och andra egna konton i Banken göras. Om Kunden även har tjänsten Bank på telefon, se avsnitt 4.6, kan Kunden efter anmälan till Banken också göra överföringar till andra personers konton i Banken SEB:s insättningsautomater SEB:s Insättningsautomater för sedlar kan användas av Kunden för att göra insättningar av sedlar på egna Betalkonton (vilka?), andra egna konton eller på andras konton i Banken samt ladda kontantkort för mobiltelefoner med de mobiltelefonoperatörer som Banken har avtal med. Efter anmälan till Banken kan även överföringar mellan egna Betalkonton (vilka?) och andra egna konton i Banken göras. Om Kunden även har tjänsten Bank på telefon, se avsnitt 4.6, kan Kunden efter anmälan till Banken också göra överföringar till andra personers konton i Banken. SEB:s Insättningsautomater för mynt kan användas av Kunden för att göra insättningar av mynt på konton i Banken. Även andras konton? Kunduppgifter vid Betalningsorder För att en Betalningsorder ska kunna genomföras behöver Kunden utöver belopp och betalningsdag,? lämna eller verifiera uppgift om Betalningsmottagarens bankkontonummer. Dessutom behöver Kunden lämna eller verifiera de övriga uppgifter? Godkännande av Betalningsorder Kunden ger sitt godkännande till att genomföra en Betalningsorder genom att trycka på tangenten Klar. Om Kunden inte har godkänt en Betalningstransaktion anses den vara obehörig enligt Kunden ska innan Banken är skyldig att utföra Betalningsordern även styrka sin identitet. Detta gör Kunden med sitt Kort eller Automatkort med tillhörande personlig kod Tidpunkt för mottagande av Betalningsorder, Bryttidpunkt samt återkallelse av Betalningsorder Banken ska anses ha mottagit en Betalningsorder när Kunden har godkänt Betalningsordern enligt Kunden har efter mottagandet inte rätt att återkalla Betalningsordern. Stämmer detta?

16 Pilotavtal (25) Allmänt Överföringar 4.6 Bank på telefon Kort kan efter särskild anmälan av Kund även användas för överföring mellan konton i Banken som Kunden har rätt att disponera. Överföringsfunktionen kan avslutas efter anmälan av Kunden till Banken. Möjligheten till överföring gäller i regel inte kortinnehavare under 18 år. Ytterligare upplysningar lämnas i samband med ansökan om Kort. Om överföringsfunktion finns kan efter anmälan om Bank På Telefon, överföring ske till andra anmälda kontohavares konton i banken Kunduppgifter vid Betalningsorder För att en Betalningsorder ska kunna genomföras behöver Kunden, utöver belopp och betalningsdag, lämna eller verifiera uppgift om Betalningsmottagarens bankkontonummer. Dessutom behöver Kunden lämna eller verifiera de övriga uppgifter som anges i Bankens Användarmanual för tjänsten Godkännande av Betalningsorder Kunden ger sitt godkännande till att genomföra en Betalningsorder? Om Kunden inte har godkänt en Betalningstransaktion anses den vara obehörig enligt Kunden identifierar sig med personlig kod eller med Säkerhetsutrustning (för närvarande digipass) Tidpunkt för mottagande av Betalningsorder, Bryttidpunkt samt återkallelse av Betalningsorder Banken ska anses ha mottagit en Betalningsorder när Kunden har godkänt Betalningsordern enligt Kunden har efter mottagandet inte rätt att återkalla Betalningsordern. Stämmer detta? Allmänt Överföringar Betala e-faktura 4.7 Mobila banken Kunduppgifter vid Betalningsorder För att en Betalningsorder ska kunna genomföras behöver Kunden, utöver belopp och betalningsdag, lämna eller verifiera uppgift om Betalningsmottagarens IBAN/bankkontonummer, bankgironummer och/eller motsvarande information, exempelvis Betalningsmottagarens banks BIC-kod. Dessutom behöver Kunden lämna eller verifiera de övriga uppgifter som anges i Bankens Användarmanual för tjänsten, exempelvis information som gör det möjligt för Betalningsmottagaren att identifiera Betalningstransaktionen, såsom OCR-nummer, fakturanummer eller annat meddelande till Betalningsmottagaren Godkännande av Betalningsorder Kunden ger sitt godkännande till att genomföra en Betalningsorder genom elektronisk signering med hjälp av det Betalningsinstrument som Kunden fått av Banken. IKP:s anvisningar på Internet ger

17 Pilotavtal (25) detaljerade råd om hur signering utförs. Om Kunden inte har godkänt en Betalningstransaktion anses den vara obehörig enligt Kunden identifierar sig med Säkerhetsutrustningen (för närvarande digipass) Tidpunkt för mottagande av Betalningsorder, Bryttidpunkt samt återkallelse av Betalningsorder Se IKP villkoret. Vad gäller här? 4.8 Genomförandetid för Betalningstransaktioner Inledning Banken ska genomföra Betalningstransaktionen inom de tider som anges nedan och i bilagan om Genomförandetider, förutsatt att Kunden har lämnat de kunduppgifter som krävs enligt 0, godkänt Betalningsordern enligt 0 och har täckning på sitt Betalkonto enligt Betalningstransaktioner inom Sverige Banken ska se till att en Betalningstransaktion i svenska kronor inom Sverige, efter mottagandet enligt, 4.2.4, 4.3.4, 4.4.4, 0, och ovan, krediteras Betalningsmottagarens bank senast vid slutet av nästa Bankdag Betalningstransaktioner i euro inom EES Med Betalningstransaktioner i euro inom EES avses: a) Betalningstransaktioner i euro, exempelvis Kundens Betalningstransaktioner i euro till en Betalningsmottagare i Sverige eller en Betalningsmottagare i Tyskland. b) Betalningstransaktioner i euro som innefattar att Banken gör en valutaväxling från svenska kronor till euro. Exempelvis Kundens Betalningstransaktioner i euro till en Betalningsmottagare i Tyskland eller en Betalningsmottagare i Sverige. Banken ska se till att en Betalningstransaktion enligt a) eller b) ovan efter mottagandet enligt 4.2.4, 4.3.4, 4.4.4, 0, och 4.7.4, krediteras Betalningsmottagarens bank senast vid slutet av den tredje (3) Bankdagen. Från och med den första januari 2012 krediteras Betalningsmottagarens bank senast vid slutet av nästa Bankdag. För ytterligare information om Genomförandetider se bilagan om Genomförandetider Betalningstransaktioner i andra EES-valutor än euro inom EES Banken ska se till att andra Betalningstransaktioner än de som angivits i och 4.8.3, efter mottagandet enligt 4.2.4, 4.3.4, 4.4.4, 0, och krediteras Betalningsmottagarens bank senast vid slutet av den fjärde (4) Bankdagen. En sådan Betalningstransaktion kan exempelvis vara Kundens Betalningstransaktioner i danska kronor till en Betalningsmottagare i Sverige eller Danmark. För ytterligare information om Genomförandetider se bilagan om Genomförandetider.

18 Pilotavtal (25) Andra Betalningstransaktioner Banken ska se till att andra Betalningstransaktioner än de som angivits i 0, och efter mottagandet enligt 0, 4.2.4, 4.4.4, 0, 1.1, 4.6.4, 4.7.4, skickas till Betalningsmottagarens bank eller annan uppdragstagare exempelvis korrespondentbank senast vid slutet av den fjärde (4) Bankdagen. En sådan Betalningstransaktion kan exempelvis vara Kundens Betalningstransaktioner i US dollar (USD) till en Betalningsmottagare i USA. För ytterligare information om Genomförandetider se bilagan om Genomförandetider. Ska texten nedan om Betalservice via Kuvert in i bilagan om Genomförandetider? Banken utför betalningsuppdrag senast vardagen efter det att betalningsuppdrag kommit banken tillhanda (betalningsdagen). Betalning kommer betalningsmottagaren tillhanda vardagen efter betalningsdagen. Om kunden på betalorder har angivit betalningsdag belastas det anslutna kontot vardagen före betalningsdagen (betalningsdagen). Banken får på betalningsdagen belasta det anslutna kontot med belopp motsvarande summan av betalningsuppdragen. Kunden ska se till att tillräckligt stort belopp finns tillgängligt på det anslutna kontot dagen före betalningsdagen. 4.9 Obehöriga eller felaktigt utförda Betalningstransaktioner m.m Reklamation av obehöriga eller felaktigt utförda Betalningstransaktioner Ska detta villkor vara kvar? Kunden ska omedelbart ta del av och granska den information om genomförda Betalningstransaktioner som Kunden får av Banken enligt bestämmelsen 3.6. Kunden ska utan onödigt dröjsmål från det att Kunden får kännedom om obehöriga eller felaktigt genomförda Betalningstransaktioner meddela Banken och begära rättelse (Reklamation). Reklamation får dock aldrig ske senare än 13 månader från den tidpunkt Betalningstransaktionen debiterades Betalkontot. Vid Reklamation ska Kunden lämna de uppgifter som Banken behöver för sin utredning. Vid Reklamation av obehörig Betalningstransaktion ska polisanmälan bifogas om Banken begär det Obehöriga Betalningstransaktioner Betalningsansvar Kunden är skyldig att 1. skydda det personliga Betalningsinstrumentet som Kunden fått på sätt som framgår av bestämmelserna och 6.7, 2. vid vetskap om att Betalningsinstrumentet kommit bort eller obehörigen använts snarast anmäla detta på sätt som angivits i bestämmelsen och 3. i övrigt följa villkoren för användning av Betalningsinstrumenten enligt detta Avtal. Om en obehörig Betalningstransaktion har genomförts med ett Betalningsinstrument, står Kunden för en förlust med högst kronor per Betalningsorder och reklamation. Detta gäller dock inte om Kunden visar att Betalningstransaktionen inte berodde på att han eller hon underlåtit att skydda sin kod/betalningsinstrument. Om en obehörig Betalningstransaktion har orsakats av att en skyldighet enligt första stycket ovan åsidosatts genom grov oaktsamhet eller uppsåtligen, ska Kunden stå för hela förlusten.

19 Pilotavtal (25) Oavsett vad som anges ovan ska Kunden inte stå för förlust, om den obehöriga Betalningstransaktionen har genomförts efter det att Kunden har anmält att Betalningsinstrumentet ska spärras. Detta gäller dock inte om Kunden har handlat svikligt. Kund som har betalningsansvar för obehöriga Betalningstransaktioner, är skyldig att betala belopp som påförts Betalkontot genom att detta övertrasserats eller beviljad kredit överskridits Återbetalning av obehöriga Betalningstransaktioner Om Kunden inte har godkänt en genomförd Betalningstransaktion och meddelat Banken enligt bestämmelserna 1.8 och ska Banken omedelbart efter utredning och om Banken finner att det finns skäl därtill, betala tillbaka beloppet för den icke godkända Betalningstransaktionen till Kunden. I tillämpliga fall ska Banken återställa det debiterade Betalkontots kontoställning till den som skulle ha förelegat om den icke godkända Betalningstransaktionen aldrig ägt rum Betalningstransaktioner som inte genomförts eller som genomförts bristfälligt Bankens ansvar och Kundens rätt till återbetalning Kunden ansvarar för att det finns täckning för Betalningstransaktionen och att uppgifter som Kunden lämnar till Banken är tillräckliga och korrekta enligt 4.2.2, 4.3.2, 4.4.2, 4.5.2, och ovan. Banken ansvarar för att belopp och information överförs till Betalningsmottagarens bank inom Genomförandetiden. Om förutsättningarna enligt första stycket är uppfyllda ska Banken, om beloppet ändå inte överförts till Betalningsmottagarens bank, på lämpligt sätt och utan onödigt dröjsmål återbetala beloppet till Kunden och återställa det debiterade Betalkontots kontoställning till den som skulle ha förelegat om den bristfälligt genomförda Betalningstransaktionen inte hade ägt rum. Banken ska vidare meddela Kunden att Betalningstransaktionen inte genomförts och, om möjligt, skälet till detta. Se lagtexten/direktivet Kan Banken visa att Betalningsmottagarens bank har tagit emot Betalningstransaktionen är den mottagande bank ansvarig för om Betalningstransaktionen inte blir genomförd eller blir genomförd på ett bristfälligt sätt. Skulle Betalningsmottagarens bank, trots detta ansvar, återsända beloppet är Banken ansvarig för att beloppet snarast återbetalas till Kunden. Har Kunden angett felaktiga uppgifter i sin Betalningsorder, till exempel ett felaktigt bankkontonummer, är Banken inte ansvarig. Banken ska dock, på Kundens begäran, vidta skäliga åtgärder för att få tillbaka de medel som Betalningstransaktionen avsåg. Banken ska också, på Kundens begäran, snarast försöka spåra en Betalningstransaktion som inte blivit krediterad på Betalningsmottagarens konto samt underrätta Kunden om resultatet. För dessa tjänster kan Banken ta ut en avgift enligt Prisbilagan. Friskriva oss för återbetalning för sådant utanför PSD Kundens rätt till ersättning (Bankens avgifter och ränta) Kunden har rätt till ersättning för Bankens avgifter och ränta som förorsakats denne på grund av att en Betalningstransaktion inte genomförts eller genomförts bristfälligt och detta inte beror på Kunden. Bankens ansvar i övrigt regleras av bestämmelsen Vägran att genomföra en Betalningsorder Banken får vägra att genomföra en Betalningsorder om Banken på grund av lag, förordning eller myndighets föreskrift är förhindrad eller förbjuden att genomföra en Betalningstransaktion.

20 Pilotavtal (25) Kunden får meddelande om icke utförd Betalningsorder om inte Banken är förhindrad att skicka detta enligt lag, förordning eller myndighets föreskrift. Banken får också ta betalt för meddelandet enligt Prisbilagan. 5 Gemensamma villkor för Betaltjänster för ankommande Betalningstransaktioner 5.1 Tillgängliga belopp (Ska vi ta hänsyn till Bryttidpunkter som MB?) Avseende Betalningstransaktioner i svenska kronor, annan EES-valuta eller euro som utförs inom EES ska Banken kreditera Kundens Betalkonto snarast efter det att Banken mottagit beloppet. Avseende andra Betalningstransaktioner än dessa (ytterligare begränsning?) ska Banken kreditera Kundens Betalkonto senast två (2) Bankdagar efter det att Banken mottagit beloppet. Om uppgift om Kundens konto saknas eller är felaktigt meddelar Banken Kunden om Betalningstransaktionen. Banken har rätt att från det mottagna beloppet dra av Bankens egna avgifter enligt Prisbilagan innan kreditering görs, se Ankommande Betalningstransaktioner krediteras Kundens Betalkonto i den valuta som Betalningstransaktionen avser även om det i betalningsuppdraget angetts ett annat av Kundens Betalkonton i Banken. (Blanketten för eurokonto annan skrivning än för valutakonto?) Banken får vägra att kreditera Kundens Betalkonto om Banken på grund av lag, förordning eller myndighets föreskrift är förhindrad eller förbjuden att göra detta. Kolla med Maria checkar? 5.2 Reklamation av felaktigt utförda Betalningstransaktioner Kunden ska omedelbart ta del av och granska den information om genomförda Betalningstransaktioner som Kunden får av Banken enligt bestämmelsen 3.6. Kunden ska utan onödigt dröjsmål från det att Kunden får kännedom om Betalningstransaktioner som utförts felaktigt meddela Banken och begära rättelse (Reklamation). Reklamation får dock aldrig ske senare än 13 månader från den tidpunkt Betalningstransaktionen krediterades Kundens Betalkonto. Vid Reklamation ska Kunden lämna de uppgifter som Banken behöver för sin utredning. 5.3 Betalningstransaktioner som inte genomförts eller genomförts bristfälligt Bankens ansvar Om betalarens bank (eller annan fysisk eller juridisk person som omfattas av lagen om betalningsinstitut) kan visa att Banken tagit emot Betalningstransaktionen är Banken ansvarig för om Betalningstransaktionen inte genomförs eller genomförs bristfälligt. [Banken ska i dessa fall omedelbart ställa betalningstransaktionens belopp till Kundens förfogande och i förekommande fall kreditera Kundens Betalkonto med motsvarande belopp.]

Villkor Betalkonton och Betaltjänster, m.m. - Privat. Uppdaterade per 2011-01-01. Innehållsförteckning

Villkor Betalkonton och Betaltjänster, m.m. - Privat. Uppdaterade per 2011-01-01. Innehållsförteckning Uppdaterade per 2011-01-01 A7479_v (AF) ver 1.1 110101 Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Definitioner och begreppsförklaringar 3 Användarmanualer 4 Tillgång till tjänster m.m. 5 Kommunikation, Säkerhetsutrustning,

Läs mer

Villkor. Betalkonton och Betaltjänster, m.m. - Privat Gäller fr.o.m. 2015-12-01. Innehållsförteckning 1 Inledning

Villkor. Betalkonton och Betaltjänster, m.m. - Privat Gäller fr.o.m. 2015-12-01. Innehållsförteckning 1 Inledning Villkor Betalkonton och Betaltjänster, m.m. - Privat Gäller fr.o.m. 2015-12-01 Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Definitioner och begreppsförklaringar 3 Användarmanualer 4 Tillgång till tjänster m.m.

Läs mer

Villkor. Betalkonton och Betaltjänster, m.m. - Privat Gäller fr.o.m. 2013-04-02. Innehållsförteckning. 1 Inledning

Villkor. Betalkonton och Betaltjänster, m.m. - Privat Gäller fr.o.m. 2013-04-02. Innehållsförteckning. 1 Inledning Villkor Betalkonton och Betaltjänster, m.m. - Privat Gäller fr.o.m. 2013-04-02 Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Definitioner och begreppsförklaringar 3 Användarmanualer 4 Tillgång till tjänster m.m.

Läs mer

Dessa allmänna villkor är tillämpliga för betalningstransaktioner till och från ett betalkonto i Netfonds Bank.

Dessa allmänna villkor är tillämpliga för betalningstransaktioner till och från ett betalkonto i Netfonds Bank. Allmänna villkor för betaltjänster Sida 1 av 6 Allmänna villkor för betaltjänster 1. Definitioner Netfonds Bank Netfonds Bank AS, org.nr. 976 546 180 Bankdag En dag när medverkande betaltjänstleverantörer

Läs mer

SVEA BANKS ALLMÄNNA VILLKOR 2017:1 FÖR FÖRETAGSKONTO OCH SPARKONTO FÖRETAG

SVEA BANKS ALLMÄNNA VILLKOR 2017:1 FÖR FÖRETAGSKONTO OCH SPARKONTO FÖRETAG SVEA BANKS ALLMÄNNA VILLKOR 2017:1 FÖR FÖRETAGSKONTO OCH SPARKONTO FÖRETAG - För att bli väl förtrogen med vilka rättigheter och skyldigheter du har som Användarmanualer Användarmanualer, instruktioner,

Läs mer

Villkor. Betalkonton och Betaltjänster, m.m. - Privat Gäller fr.o.m. 2015-06-01. Innehållsförteckning. 1 Inledning

Villkor. Betalkonton och Betaltjänster, m.m. - Privat Gäller fr.o.m. 2015-06-01. Innehållsförteckning. 1 Inledning Villkor Betalkonton och Betaltjänster, m.m. - Privat Gäller fr.o.m. 2015-06-01 Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Definitioner och begreppsförklaringar 3 Användarmanualer 4 Tillgång till tjänster m.m.

Läs mer

Jag försäkrar att de uppgifter jag lämnat är riktiga. Jag har tagit del av villkoren i detta Kontoavtal 1702-06, vilka jag förbinder mig att följa.

Jag försäkrar att de uppgifter jag lämnat är riktiga. Jag har tagit del av villkoren i detta Kontoavtal 1702-06, vilka jag förbinder mig att följa. Jag försäkrar att de uppgifter jag lämnat är riktiga. Jag har tagit del av villkoren i detta Kontoavtal, vilka jag förbinder mig att följa. Jag lämnar härmed samtycke till behandling av personuppgifter

Läs mer

Villkor Bankprodukter/tjänster för företag Uppdaterade per 2010-09-01 (För Avtal ingångna fr.o.m. 2010-07-05 gäller dessa villkor omedelbart.

Villkor Bankprodukter/tjänster för företag Uppdaterade per 2010-09-01 (För Avtal ingångna fr.o.m. 2010-07-05 gäller dessa villkor omedelbart. Uppdaterade per 2010-09-01 (För Avtal ingångna fr.o.m. 2010-07-05 gäller dessa villkor omedelbart.) Innehållsförteckning 1 Allmänna villkor 1.1 Struktur och omfattning 1.2 Definitioner och begreppsförklaringar

Läs mer

1. Omfattning. 2. Förutsättningar

1. Omfattning. 2. Förutsättningar Rekommendation angående dels information till kunder med anledning av lagen (1999:268) om betalningsöverföringar till och från andra stater inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet dels EG-förordningen

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INLÅNINGSKONTON. ( RBAV01 FÖRETAGSSPAR ) Gällande fr o m 2010-08-01. Sid 1 (5)

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INLÅNINGSKONTON. ( RBAV01 FÖRETAGSSPAR ) Gällande fr o m 2010-08-01. Sid 1 (5) ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INLÅNINGSKONTON Sid 1 (5) ( RBAV01 FÖRETAGSSPAR ) Gällande fr o m 2010-08-01 Information om Resurs Bank Resurs Bank AB, org.nr. 516401-0208, Box 222 09, 250 24 Helsingborg, Tfn växel:

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR TELEFONBANKEN OCH INTERNETBANKEN KONSUMENT 2013-01-01

ALLMÄNNA VILLKOR TELEFONBANKEN OCH INTERNETBANKEN KONSUMENT 2013-01-01 1. ALLMÄNT Tjänsterna i detta avtal tillhandahålls av Sparbanken Öresund AB (publ) (banken), org.nr. 516406-0088, Box 466, 201 24 Malmö, tfn. 010-4999010 (Telefonbanken), webbplats: www.sparbankenoresund.se,

Läs mer

Internet och mobilbanken allmänna villkor

Internet och mobilbanken allmänna villkor Internet och mobilbanken allmänna villkor 2018 09 01 1. ALLMÄNT Tjänsterna i dessa allmänna villkor tillhandahålls av BRAbank ASA BRAbank, org. nr 917 651 817. Postboks 4126, Sjölyst, 0217 Oslo. Telefon

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR INLÅNING, INTERNETBANK M.M. FÖRETAG 2016-05-23

ALLMÄNNA VILLKOR INLÅNING, INTERNETBANK M.M. FÖRETAG 2016-05-23 ALLMÄNNA VILLKOR INLÅNING, INTERNETBANK M.M. FÖRETAG 2016-05-23 1.ALLMÄNT Tjänsterna i dessa allmänna villkor tillhandahålls av Ekobanken medlemsbank banken, org.nr. 516401-9993, Box 64, 153 22 Järna,

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INLÅNINGSKONTON

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INLÅNINGSKONTON ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INLÅNINGSKONTON Sid 1 (5) ( RBAV05 PRIVATSPAR ) Gällande fr.o.m. 2012-01-01 Information om Resurs Bank Resurs Bank AB, org.nr. 516401-0208, Box 222 09, 250 24 Helsingborg, Tfn växel:

Läs mer

BETALSERVICE VIA INTERNETTJÄNSTEN

BETALSERVICE VIA INTERNETTJÄNSTEN BETALSERVICE VIA INTERNETTJÄNSTEN Org-nr: 5164019969 0500 46 45 00 jak@jak.se Allmänna villkor Dessa villkor gäller utöver aktuella villkor för Baskontot och transaktionskontot vid användandet av betalservice

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR SPARKONTO FÖR PRIVATPERSONER

ALLMÄNNA VILLKOR SPARKONTO FÖR PRIVATPERSONER ALLMÄNNA VILLKOR SPARKONTO FÖR PRIVATPERSONER 1.1. Inledning bli väl förtrogen med vilka rättigheter och skyldigheter du har som kund Användarmanualer Användarmanualer, instruktioner, produktbeskrivningar

Läs mer

Allmänna villkor Sparkonto Företag 2015:01

Allmänna villkor Sparkonto Företag 2015:01 Allmänna villkor Sparkonto Företag 2015:01 - Företagskunder Information enligt lag (2010:75) om betaltjänster Bolags- och verksamhetsinformation, 556500-2762, Box 140 92, 104 41 Stockholm, växel: 08-459

Läs mer

V I L L KOR. Sida 1 av 5

V I L L KOR. Sida 1 av 5 V I L L KOR S E P A C O R E D I R E C T D E B E T, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) f ö r K o n s u m e n t / I c k e - k o n s u m e n t Sida 1 av 5 Villkor för SDD Core utgörs

Läs mer

Allmänna villkor Sparkonto Jord och Skog 2014:01

Allmänna villkor Sparkonto Jord och Skog 2014:01 Allmänna villkor Sparkonto Jord och Skog 2014:01 - Företagskunder Information enligt lag (2010:75) om betaltjänster Bolags- och verksamhetsinformation, 556500-2762, Box 140 92, 104 41 Stockholm, växel:

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR. Swish Företag. Utgivningsdatum 2014-06-01. Sida 1(2)

ALLMÄNNA VILLKOR. Swish Företag. Utgivningsdatum 2014-06-01. Sida 1(2) Swish Företag 2014-06-01 1(2) 1. Allmänt om Swish Företag Banken tillhandahåller Swish Företag i enlighet med vad som framgår av dessa Allmänna villkor Swish Företag, och Produktinformationen, dvs. den

Läs mer

Information till insättare

Information till insättare Information till insättare Grundläggande information om skydd för insättningar Insättningar i Skandinaviska Enskilda Banken AB (SEB) skyddas av: Riksgälden Insättningsgarantin 1) Skyddets begränsning:

Läs mer

sparkonto för privatpersoner

sparkonto för privatpersoner sparkonto för privatpersoner 1. allmänna villkor 1.1. inledning Detta avtal består av allmänna villkor för Betalkonton. För Stopptider och Genomförandetider hänvisar vi till vår hemsida. Samtliga villkor

Läs mer

amfa banks allmänna villkor 2015:1 för företagskonto och sparkonto företag

amfa banks allmänna villkor 2015:1 för företagskonto och sparkonto företag amfa banks allmänna villkor 2015:1 för företagskonto och sparkonto företag 1 inledning Detta avtal består av allmänna villkor för Betalkonton. För priser, Stopptider och Genomförandetider hänvisar vi till

Läs mer

Allmänna villkor för SveaDirektSpar

Allmänna villkor för SveaDirektSpar Allmänna villkor för SveaDirektSpar 1. PARTER Parter är SveaDirekt, bifirma till Svea Ekonomi AB (556489-2924), nedan kallad Svea och den eller de som tecknat avtal med Svea innebärande att sådan fysisk

Läs mer

Allmänna villkor Dessa allmänna villkor gäller för avtal om Baskonto hos JAK Medlemsbank.

Allmänna villkor Dessa allmänna villkor gäller för avtal om Baskonto hos JAK Medlemsbank. BASKONTO Allmänna villkor Dessa allmänna villkor gäller för avtal om Baskonto hos JAK Medlemsbank. Definitioner m.m.... 1 Allmän produktbeskrivning... 2 Betalningar till och från kontot... 2 Begränsningar

Läs mer

Allmänna villkor för ViaSpar Finans AB ViaSparkonto Företag 2016

Allmänna villkor för ViaSpar Finans AB ViaSparkonto Företag 2016 Allmänna villkor för ViaSpar Finans AB ViaSparkonto Företag 2016 1. Allmänt Parter är ViaSpar Finans AB, nedan kallat ViaSpar, org nr 559010-8816, Holländargatan 27, 11359 Stockholm, tel: 08 12 44 60 10,

Läs mer

Villkor. Betalkonton och Betaltjänster, m.m. - Privat Innehållsförteckning

Villkor. Betalkonton och Betaltjänster, m.m. - Privat Innehållsförteckning Villkor Betalkonton och Betaltjänster, m.m. - Privat 2018-03-26 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Definitioner och begreppsförklaringar 3. Användarmanualer 4. Tillgång till tjänster m.m. 5. Kommunikation,

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR SWISH KONSUMENT [2015-10-23]

ALLMÄNNA VILLKOR SWISH KONSUMENT [2015-10-23] ALLMÄNNA VILLKOR SWISH KONSUMENT [2015-10-23] 1. ALLMÄNT Tjänsterna i dessa allmänna villkor tillhandahålls av Sparbanken Syd Banken, org.nr. 548000-7425, Box 252, 271 25 YSTAD, tfn 0411-82 20 00, webbsida:

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FLEXSPAR 2010-12-28 1.PARTER

ALLMÄNNA VILLKOR FLEXSPAR 2010-12-28 1.PARTER ALLMÄNNA VILLKOR FLEXSPAR 2010-12-28 1.PARTER Parter är Avida Finans AB, nedan kallad Avida, och den eller de som tecknat avtal med Avida om Avidas tjänster och för vilken respektive ett konto förs, nedan

Läs mer

Sparkonto. 1 Definitioner med mera. 2 Allmän produktbeskrivning. 3 Betalningar till och från kontot. Allmänna villkor från 2012-01-01

Sparkonto. 1 Definitioner med mera. 2 Allmän produktbeskrivning. 3 Betalningar till och från kontot. Allmänna villkor från 2012-01-01 Allmänna villkor från 2012-01-01 1 Definitioner med mera 1.1 Definitioner Banken är i detta avtal Länsförsäkringar Bank AB (publ). Bankdag är en dag när en medverkande betaltjänstleverantör har öppet för

Läs mer

Privatkonto. 2 Allmän produktbeskrivning. 1 Definitioner med mera. Allmänna villkor från 2012-01-01. 1.1 Definitioner. 2.1 Allmänt om kontot

Privatkonto. 2 Allmän produktbeskrivning. 1 Definitioner med mera. Allmänna villkor från 2012-01-01. 1.1 Definitioner. 2.1 Allmänt om kontot Allmänna villkor från 2012-01-01 1 Definitioner med mera 1.1 Definitioner Banken är i detta avtal Länsförsäkringar Bank AB (publ). Bankdag är en dag när en medverkande betaltjänstleverantör har öppet för

Läs mer

V I L L K O R. S E P A D I R E C T D E B I T C O R E, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) Sida 1 av 5

V I L L K O R. S E P A D I R E C T D E B I T C O R E, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) Sida 1 av 5 V I L L K O R S E P A D I R E C T D E B I T C O R E, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) f ö r K o n s u m e n t / I c k e - k o n s u m e n t Sida 1 av 5 Villkor för SDD Core

Läs mer

Framtidskonto. 1 Definitioner med mera. 2 Allmän produktbeskrivning. 3 Begränsning av tjänst. 4 Räntor, priser och avgifter. Gäller från 2012-01-01

Framtidskonto. 1 Definitioner med mera. 2 Allmän produktbeskrivning. 3 Begränsning av tjänst. 4 Räntor, priser och avgifter. Gäller från 2012-01-01 Framtidskonto Gäller från 2012-01-01 1 Definitioner med mera 1.1 Definitioner Banken avser i detta avtal Länsförsäkringar Bank AB (publ). Konto är ett framtidskonto som en kontohavare öppnat i banken enligt

Läs mer

Allmänna villkor Sparkonto Trygghet & Trygghet+ 2015:01

Allmänna villkor Sparkonto Trygghet & Trygghet+ 2015:01 Allmänna villkor Sparkonto Trygghet & Trygghet+ 2015:01 Privatkunder Information enligt distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) och lag (2010:75) om betaltjänster Distansavtal Distansavtal är ett avtal

Läs mer

Allmänna villkor för insättning och betaltjänster - näringsidkare Del B av kontoavtalet

Allmänna villkor för insättning och betaltjänster - näringsidkare Del B av kontoavtalet Allmänna villkor för insättning och betaltjänster - näringsidkare Del B av kontoavtalet 1. Öppnande av konto - kundidentifikation Den som vill öppna ett konto hos Banken ska lämna erforderliga identifikations-

Läs mer

MONEY SPAR 24MONEY SPARKONTO ANSÖKAN. 24Money Spar AB Box 2078, 750 02 Uppsala T: +46 10 150 1600 E: info@24money.se www.24money.

MONEY SPAR 24MONEY SPARKONTO ANSÖKAN. 24Money Spar AB Box 2078, 750 02 Uppsala T: +46 10 150 1600 E: info@24money.se www.24money. ANSÖKAN Vänligen fyll i fälten nedan, antingen digitalt eller för hand, var god och texta i det senare fallet. OBS! Alla fält är obligatoriska. Skicka in ansökan på något av följande sätt: (1) Posta ansökan

Läs mer

Placeringskonto för näringsidkare

Placeringskonto för näringsidkare Allmänna villkor från 2012-01-01 1 Definitioner med mera 1.1 Definitioner Banken är i detta avtal Länsförsäkringar Bank AB (publ). Bankdag är en dag när medverkande betaltjänstleverantör har öppet för

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FLEXSPAR 2009-10-01 1. PARTER

ALLMÄNNA VILLKOR FLEXSPAR 2009-10-01 1. PARTER ALLMÄNNA VILLKOR FLEXSPAR 2009-10-01 1. PARTER Parter är Flexil Finans AB, nedan kallad Flexil, och den eller de som tecknat avtal med Flexil om Flexils tjänster och för vilken respektive ett konto förs,

Läs mer

Allmänna villkor Skogskonto / Skogsskadekonto 2014:01

Allmänna villkor Skogskonto / Skogsskadekonto 2014:01 Allmänna villkor Skogskonto / Skogsskadekonto 2014:01 För icke-konsument Information enligt lag (2010:75) om betaltjänster Bolags- och verksamhetsinformation, 556500-2762, Box 140 92, 104 41 Stockholm,

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR Valutakonto Utgivningsdatum 2010-12-31

ALLMÄNNA VILLKOR Valutakonto Utgivningsdatum 2010-12-31 1(5) 1. DEFINITIONER I dessa ALLMÄNNA VILLKOR VALUTAKONTO har följande begrepp här nedan angiven innebörd: med erforderliga handlingar som ska företes för Banken. Behörighetshandlingar avseende juridisk

Läs mer

TRANSAKTIONSKONTO DEFINITIONER M.M.

TRANSAKTIONSKONTO DEFINITIONER M.M. TRANSAKTIONSKONTO Org-nr: 5164019969 0500 46 45 00 jak@jak.se Allmänna villkor Dessa allmänna villkor gäller för avtal om Transaktionskonto (Vardagskonto) hos JAK Medlemsbank DEFINITIONER M.M.... 1 ALLMÄN

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR TELEFONBANKEN OCH INTERNETBANKEN KONSUMENT 2014-06-02

ALLMÄNNA VILLKOR TELEFONBANKEN OCH INTERNETBANKEN KONSUMENT 2014-06-02 1. ALLMÄNT Tjänsterna i detta avtal tillhandahålls av Sparbanken Öresund AB (publ) (banken), org.nr. 516406-0088, Box 466, 201 24 Malmö, tfn. 010-4999010 (Telefonbanken), webbplats: www.sparbankenoresund.se,

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR TELEFONBANKEN OCH INTERNETBANKEN FÖRETAG 2014-06-02

ALLMÄNNA VILLKOR TELEFONBANKEN OCH INTERNETBANKEN FÖRETAG 2014-06-02 1. ALLMÄNT Tjänsterna i detta avtal tillhandahålls av Sparbanken Öresund AB (publ) (banken), org.nr. 516406-0088, Box 466, 201 24 Malmö, tfn. 010-4999020 (Kundcenter Företag), webbplats: www.sparbankenoresund.se,

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR BANKKORT VISA OCH BANKKORT VISA ONLINE 2010-08-01

ALLMÄNNA VILLKOR BANKKORT VISA OCH BANKKORT VISA ONLINE 2010-08-01 ALLMÄNNA VILLKOR BANKKORT VISA OCH BANKKORT VISA ONLINE 2010-08-01 1. ALLMÄNT Tjänsten i detta avtal tillhandahålls av Sparbanken Syd banken, org.nr. 548000-7425, Box 252, 271 25 YSTAD, tfn 0411-82 20

Läs mer

Användarvillkor - Ladda kort

Användarvillkor - Ladda kort Lingua Fastigheter AB Användarvillkor - Ladda kort Reviderad 2014-08-19 Kort från Lingua fastigheter AB (Café Cupcake, Språkskolan i Umeå), nedan kallat Lingua. Dessa allmänna villkor gäller för Lingua

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2010:751) om betaltjänster; SFS 2017:342 Utkom från trycket den 16 maj 2017 utfärdad den 4 maj 2017. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga om

Läs mer

Särskilda villkor för Kivras betaltjänst

Särskilda villkor för Kivras betaltjänst Särskilda villkor för Kivras betaltjänst Gäller fr.o.m. 2018-05-25 till 2018-11-02 1. Beskrivning av betaltjänsten Kivra erbjuder en tilläggstjänst i enlighet med avsnitt 3 i de allmänna villkoren ( https://www.kivra.com/terms/

Läs mer

Allmänna villkor Sparkonto Jord och Skog 2016:01

Allmänna villkor Sparkonto Jord och Skog 2016:01 Allmänna villkor Sparkonto Jord och Skog 2016:01 Näringsidkare Villkoren för Sparkonto Jord och Skog utgörs av Banken godkänd ansökan samt dessa Allmänna villkor. 1. Definitioner Allmänna villkor Dessa

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR MOBILBANKEN OCH INTERNETBANKEN FÖRETAG

ALLMÄNNA VILLKOR MOBILBANKEN OCH INTERNETBANKEN FÖRETAG ALLMÄNNA VILLKOR MOBILBANKEN OCH INTERNETBANKEN FÖRETAG 2016-09-01 1. ALLMÄNT Tjänsterna i detta avtal tillhandahålls av Ekobanken medlemsbank (banken), org.nr51401-9993, Box 64, 153 22 Järna, tfn 08-551714

Läs mer

BASKONTO. Allmänna villkor Dessa allmänna villkor gäller för avtal om Baskonto hos JAK Medlemsbank.

BASKONTO. Allmänna villkor Dessa allmänna villkor gäller för avtal om Baskonto hos JAK Medlemsbank. BASKONTO Allmänna villkor Dessa allmänna villkor gäller för avtal om Baskonto hos JAK Medlemsbank. Definitioner m.m.... 1 Allmän produktbeskrivning... 2 Betalningar till och från kontot... 2 Begränsningar

Läs mer

amfa banks allmänna villkor 2016:1 för företagskonto och sparkonto företag

amfa banks allmänna villkor 2016:1 för företagskonto och sparkonto företag amfa banks allmänna villkor 2016:1 för företagskonto och sparkonto företag amfa bank ab org.nr 556158-7634 telefonnummer+46 8-616 99 00 www.amfabank.se 1 inledning Detta avtal består av allmänna villkor

Läs mer

1. Läs igenom villkorstexten. 2. Fyll i Autogiromedgivande. 3. Klipp av, vik på mitten, tejpa ihop och posta. Vi betalar portot.

1. Läs igenom villkorstexten. 2. Fyll i Autogiromedgivande. 3. Klipp av, vik på mitten, tejpa ihop och posta. Vi betalar portot. Autogiro Ett enkelt sätt att betala räkningar Vad är Autogiro? Att betala via Autogiro innebär att pengar förs över från ditt bankkonto till Skånska Energi, samma dag som räkningen förfaller till betalning.

Läs mer

www.danskebank.se/myndighet Villkorsbok Företag Kundavtal Staten

www.danskebank.se/myndighet Villkorsbok Företag Kundavtal Staten www.danskebank.se/myndighet Villkorsbok Företag Kundavtal Staten Fr o m 19 Oktober 2015 Innehållsförteckning Generella villkor... 3 Kontovillkor Företag...12 Villkor för Företagskonto och Depåkonto Kontotypvillkor

Läs mer

Allmänna villkor 2018:1 för Företagskonto

Allmänna villkor 2018:1 för Företagskonto Allmänna villkor 2018:1 för Företagskonto Parter enligt detta avtal är Uppdragivaren å ena sidan och å den andra. Avtalsinnehåll består dels av Kundavtal med vid var tid gällande allmänna villkor som har

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR INLÅNING M.M. FÖRETAG 2013-01-18

ALLMÄNNA VILLKOR INLÅNING M.M. FÖRETAG 2013-01-18 ALLMÄNNA VILLKOR INLÅNING M.M. FÖRETAG 2013-01-18 Generella bestämmelser 1. ALLMÄNT Tjänsterna i dessa allmänna villkor tillhandahålls av Sparbanken Syd banken, org.nr. 548000-7425, Box 252, 271 25 YSTAD,

Läs mer

Allmänna villkor för Alectas internetkontor för företag

Allmänna villkor för Alectas internetkontor för företag Allmänna villkor för Alectas internetkontor för företag 1. Allmänt 1.1. Alectas internetkontor för företag ger företag som är kunder hos Alecta ( Företag ) en överblick över de anställdas försäkringsuppgifter

Läs mer

ansökan/avtal om sparkonto för privatpersoner

ansökan/avtal om sparkonto för privatpersoner ansökan/avtal om sparkonto för privatpersoner sparkonto för privatperson kontoinnehavare Förnamn: Efternamn: Personnummer: Gatuadress: E-post: Telefon: Postnummer: Postadress: Är du bosatt i annat land

Läs mer

- ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ORDERFÖRMEDLING

- ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ORDERFÖRMEDLING - ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ORDERFÖRMEDLING 1. UPPDRAGET Vator Securities AB:s ( Vator ) Kunder lämnar Vator order avseende köp eller försäljning av finansiella instrument inom ramen för Vators produktutbud.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om betalningsöverföringar inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet; SFS 1999:268 Utkom från trycket den 1 juni 1999 utfärdad den 12 maj 1999. Enligt riksdagens beslut

Läs mer

Avtal om PRI Pensionsgarantis webbtjänst

Avtal om PRI Pensionsgarantis webbtjänst 1 (2) Avtal om PRI Pensionsgarantis webbtjänst Avtal avser behörighetsansvarig för företaget eller företagsgruppen och måste undertecknas av behörig firmatecknare på respektive företag eller annan person

Läs mer

Definitioner. Debitera: att medel dras från ett konto.

Definitioner. Debitera: att medel dras från ett konto. Allmänna villkor 2019:2 för Företagskonto Parter enligt detta avtal är Uppdragivaren å ena sidan och Svea Bank å den andra. Avtalsinnehåll består dels av detta avtal med vid var tid gällande allmänna villkor

Läs mer

Allmänna villkor för WyWallet 1 (5)

Allmänna villkor för WyWallet 1 (5) Allmänna villkor för WyWallet 1 (5) (gäller från och med den 31 januari 2013) Dessa allmänna villkor utgör del av det avtal ("Avtalet") som gäller mellan 4T Sverige AB ("4T"), org. nr: 556857-8495, Box

Läs mer

Allmänna villkor Sparkonto Trygghet & Trygghet+ 2018:02. Konsument. 1. Definitioner. 2. Allmänt. Debitera Att medel dras från ett Konto.

Allmänna villkor Sparkonto Trygghet & Trygghet+ 2018:02. Konsument. 1. Definitioner. 2. Allmänt. Debitera Att medel dras från ett Konto. Allmänna villkor 2018:02 Konsument Villkoren för Sparkonto Trygghet och Trygghet+ utgörs av Banken godkänd ansökan samt dessa Allmänna villkor. 1. Definitioner Allmänna villkor Dessa allmänna villkor som

Läs mer

Du som har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift

Du som har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift Juli 2015 Du som har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift Vad kostar det? Radio- och tv-avgiften kostar 554 kronor för tre månader. Du kan betala varje månad om du har autogiro. Då kostar det 184,67

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INLÅNINGSKONTON ( RBAV09 PRIVATSPAR ) Gällande fr.o.m. 2015-03-20

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INLÅNINGSKONTON ( RBAV09 PRIVATSPAR ) Gällande fr.o.m. 2015-03-20 ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INLÅNINGSKONTON ( RBAV09 PRIVATSPAR ) Gällande fr.o.m. 2015-03-20 Sid 1 (5) Information om Resurs Bank Resurs Bank AB (publ), org.nr. 516401-0208 Box 22209, 250 24 Helsingborg Tfn

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR INLÅNING M.M. FÖRETAG 2014-06-02. Generella bestämmelser. Sidan 1 av 8

ALLMÄNNA VILLKOR INLÅNING M.M. FÖRETAG 2014-06-02. Generella bestämmelser. Sidan 1 av 8 Generella bestämmelser 1. ALLMÄNT Tjänsterna i detta avtal tillhandahålls av Sparbanken Öresund AB (publ) (banken), org.nr. 516406-0088, Box 466, 201 24 Malmö, tfn. 010-4999020 (Kundcenter Företag), webbplats:

Läs mer

Allmänna villkor Sparkonto Företag 2018:01 Näringsidkare

Allmänna villkor Sparkonto Företag 2018:01 Näringsidkare Allmänna villkor Sparkonto Företag 2018:01 Näringsidkare Villkoren för Sparkonto Företag utgörs av Banken godkänd ansökan samt dessa Allmänna villkor. 1. Definitioner Allmänna villkor Dessa allmänna villkor

Läs mer

BASKONTO DEFINITIONER M.M.

BASKONTO DEFINITIONER M.M. BASKONTO Org.nr: 516401-9969 0500 46 45 00 jak@jak.se Allmänna villkor Dessa allmänna villkor gäller för avtal om Baskonto hos JAK Medlemsbank DEFINITIONER M.M.... 1 ALLMÄN PRODUKTBESKRIVNING... 2 BETALNINGAR

Läs mer

Behörighet i Alectas internetkontor - Ombud

Behörighet i Alectas internetkontor - Ombud Behörighet i Alectas internetkontor - Ombud Nyanmälan. Vi anmäler oss till internetkontoret för första gången. Byte av behörighetsansvarig. Avregistrera nuvarande behörighetsansvarig (i samband med byte

Läs mer

Definition av bankdag Med bankdag avses alla dagar utom lördag, söndag, midsommarafton, julafton, nyårsafton eller annan allmän helgdag.

Definition av bankdag Med bankdag avses alla dagar utom lördag, söndag, midsommarafton, julafton, nyårsafton eller annan allmän helgdag. Avtal om autogiro Soo Shim Taekwondo och Hapkido klubb (nedan Soo Shim) erbjuder sina medlemmar att betala kurs-/träningsavgift månadsvis genom medgivande av Soo Shim Autogiro (AG). Detta dokument definierar

Läs mer

autogiroavtal Autogiro Gäller från 2010-09-30

autogiroavtal Autogiro Gäller från 2010-09-30 autogiroavtal Autogiro Gäller från 2010-09-30 Autogiro hos Länsförsäkringar Vill du sköta betalningarna av dina försäkringar på ett enkelt och bekymmersfritt sätt, är du välkommen att använda autogiro

Läs mer

SWISH privat. 1 Definitioner med mera. 2 Allmän produktbeskrivning. Allmänna villkor från 2014-06-12. 1.3 Inledande bestämmelser. 1.

SWISH privat. 1 Definitioner med mera. 2 Allmän produktbeskrivning. Allmänna villkor från 2014-06-12. 1.3 Inledande bestämmelser. 1. SWISH privat Allmänna villkor från 2014-06-12 1 Definitioner med mera 1.1 Definitioner Banken är i detta avtal Länsförsäkringar Bank AB (publ). Betalare är en person som lämnar och godkänner en betalningsorder.

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INLÅNINGSKONTON ( RBAV06 PRIVATSPAR ) Gällande fr.o.m. 2012-07-01

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INLÅNINGSKONTON ( RBAV06 PRIVATSPAR ) Gällande fr.o.m. 2012-07-01 ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INLÅNINGSKONTON ( RBAV06 PRIVATSPAR ) Gällande fr.o.m. 2012-07-01 Sid 1 (5) Information om Resurs Bank Resurs Bank AB, org.nr. 516401-0208, Box 222 09, 250 24 Helsingborg Tfn växel:

Läs mer

Skandiakonto Allmänna villkor för Skandiakonto samt hur detta kan disponeras 2011-08-01

Skandiakonto Allmänna villkor för Skandiakonto samt hur detta kan disponeras 2011-08-01 Skandiakonto Allmänna villkor för Skandiakonto samt hur detta kan disponeras 2011-08-01 I den mån dessa allmänna villkor innehåller bestämmelser som är oförenliga med Ramavtal för Betalkonton och Betaltjänster

Läs mer

Autogiro. för enklare betalning

Autogiro. för enklare betalning Autogiro för enklare betalning Förenkla betalningen använd autogiro Autogiro innebär att pengarna automatiskt dras från ditt konto varje gång din räkning ska betalas. Med autogiro slipper du posta räkningarna

Läs mer

Allmänna villkor för WyWallet 1 (5)

Allmänna villkor för WyWallet 1 (5) Allmänna villkor för WyWallet 1 (5) (gäller från och med den 1 juni 2012) Dessa allmänna villkor utgör del av det avtal ("Avtalet") som gäller mellan 4T Sverige AB ("4T"), org. nr: 556857-8495, Box 6343,

Läs mer

Villkor. Bankprodukter/tjänster för företag Gäller fr.o.m Innehållsförteckning

Villkor. Bankprodukter/tjänster för företag Gäller fr.o.m Innehållsförteckning Villkor Bankprodukter/tjänster för företag Gäller fr.o.m. 2016-12-28 Innehållsförteckning A6642_v ver.9 161228 1 Allmänna villkor 1.1 Struktur och omfattning 1.2 Definitioner och begreppsförklaringar 1.3

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT Dessa allmänna villkor gäller från den 27 mars 2015. 1. Parter Dessa allmänna villkor gäller för kredit som efter godkänd ansökan beviljas företagskund ("Kunden") av

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR INLÅNING M.M. KONSUMENT 2013-01-18. Generella bestämmelser. Sidan 1 av 8

ALLMÄNNA VILLKOR INLÅNING M.M. KONSUMENT 2013-01-18. Generella bestämmelser. Sidan 1 av 8 ALLMÄNNA VILLKOR INLÅNING M.M. KONSUMENT 2013-01-18 Generella bestämmelser 1. ALLMÄNT Tjänsterna i dessa allmänna villkor tillhandahålls av Sparbanken Syd banken, org.nr. 548000-7425, Box 252, 271 25 YSTAD,

Läs mer

Rörelsekonto för näringsidkare

Rörelsekonto för näringsidkare Rörelsekonto för näringsidkare Allmänna villkor från 2016-07-01 1 Definitioner med mera 1.1 Definitioner Banken är i detta avtal Länsförsäkringar Bank AB (publ). Bankdag är en dag när en medverkande betaltjänstleverantör

Läs mer

Villkor Betalningstjänster 2

Villkor Betalningstjänster 2 Villkor Betalningstjänster Allmänna villkor från 2011-11-14 Innehåll Villkor Betalningstjänster 2 1 Tillämpliga avtal och definitioner med mera 2 2 Leveranssätt med mera 2 3 Information 3 Leverantörsbetalningar

Läs mer

Skandiabankens internationella Bankkort/Electron kort

Skandiabankens internationella Bankkort/Electron kort Skandiabankens internationella Bankkort/Electron kort Allmänna villkor 2011-06-15 I den mån dessa allmänna villkor innehåller bestämmelser som är oförenliga med Ramavtal för Betalkonton och Betaltjänster

Läs mer

Anmälan/byte av behörighet SBABs kontotjänst, bostadsrättsförening

Anmälan/byte av behörighet SBABs kontotjänst, bostadsrättsförening Anmälan/byte av behörighet SBABs kontotjänst, bostadsrättsförening Undertecknade personer - förbinder sig att följa de anvisningar som SBAB Bank AB (publ), vid var tid, lämnar om nyttjandet av aktuella

Läs mer

Behörighetsanmälan för Alectas internetkontor Företag

Behörighetsanmälan för Alectas internetkontor Företag Behörighetsanmälan för Alectas internetkontor Företag * Obligatorisk uppgift Vi anmäler oss till internetkontoret för första gången. Vi vill byta behörighetsansvarig. Vi vill lägga till eller ta bort kundnummer.

Läs mer

V I L L K O R. Definitioner. Internetkortets Betaltjänst huvudsakliga egenskaper

V I L L K O R. Definitioner. Internetkortets Betaltjänst huvudsakliga egenskaper V I L L K O R I N T E R N E T K O R T f ö r I c k e - k o n s u m e n t Sida 1 av 5 Villkor för Internetkort utgörs av Bankens Generella villkor och villkoren nedan. 1. Inledande bestämmelser Vid motstridiga

Läs mer

KONTOANSÖKAN HSB Bosparkonto

KONTOANSÖKAN HSB Bosparkonto KONTOANSÖKAN HSB Bosparkonto Kontonummer (fylls i av banken) Obligatoriska uppgifter (Är kontohavaren omyndig anges även samtliga förmyndare) Kontohavare Namn Utdelningsadress Telefon dagtid (även riktnr)

Läs mer

Allmänna villkor för WyWallet 1 (5)

Allmänna villkor för WyWallet 1 (5) Allmänna villkor för WyWallet 1 (5) (gäller från och med den 31 januari 2013) Dessa allmänna villkor utgör del av det avtal ("Avtalet") som gäller mellan 4T Sverige AB ("4T"), org. nr: 556857-8495, Box

Läs mer

Ansökan om sparkonto minderårig

Ansökan om sparkonto minderårig Ifylld ansökan skickas till: Collector Credit AB Box 119 14 404 39 Göteborg Ansökan om sparkonto minderårig Collector sparkonto Collector 1-årigt sparkonto Collector 2-årigt sparkonto KONTOHAVARE Namn

Läs mer

Adress Postnr Postort

Adress Postnr Postort Sidan 1 av 6 BESTÄLLNING / AVTAL Företagskund Företagsnamn Kontaktperson Adress Postnr Postort Organisationsnummer Tel Mobiltel E-post Tjänstebeskrivning (GEAB) tillhandahåller ett fiberpar för kunds bruk

Läs mer

Allmänna villkor för kundavtal 2019:1

Allmänna villkor för kundavtal 2019:1 Allmänna villkor för kundavtal 2019:1 Definitioner Avtalet: avser detta avtal och Allmänna Villkor för Kundavtal 2019:1 som ingåtts mellan Uppdragsgivaren och Banken. Fax: +46 8 616 99 38 Banken: avser

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR RÅDGIVNING OCH ORDERHANTERING

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR RÅDGIVNING OCH ORDERHANTERING ALLMÄNNA VILLKOR FÖR RÅDGIVNING OCH ORDERHANTERING 1. Uppdraget Vator Securities AB ( Rådgivaren ) lämnar Kunden investeringsrådgivning avseende placeringar i finansiella instrument i Rådgivarens produktutbud.

Läs mer

FÖRHANDSINFORMATION TILL KUND ENLIGT BETALTJÄNSTLAGEN

FÖRHANDSINFORMATION TILL KUND ENLIGT BETALTJÄNSTLAGEN 2018-08-16 FÖRHANDSINFORMATION TILL KUND ENLIGT BETALTJÄNSTLAGEN I enlighet med lagen (2010:751) om betaltjänster ska HSB Finansstöd AB ( HSB Finansstöd ) informera om ett antal förhållanden som gäller

Läs mer

Villkor. Bankprodukter/tjänster för företag Gäller fr.o.m Innehållsförteckning

Villkor. Bankprodukter/tjänster för företag Gäller fr.o.m Innehållsförteckning Villkor Bankprodukter/tjänster för företag Gäller fr.o.m. 2018-12-17 Innehållsförteckning 1 Allmänna villkor 1.1 Struktur och omfattning 1.2 Definitioner och begreppsförklaringar 1.3 Användarmanualer 1.4

Läs mer

Användning av PRI Pensionsgarantis webbtjänst

Användning av PRI Pensionsgarantis webbtjänst Användning av PRI Pensionsgarantis webbtjänst PRI Pensionsgarantis kunder har möjlighet att utnyttja de webbtjänster som erbjuds på PRI Pensionsgarantis webbplats. För att kunna börja använda tjänsten

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR BANKKORT FÖRETAG 2014-05-20

ALLMÄNNA VILLKOR BANKKORT FÖRETAG 2014-05-20 ALLMÄNNA VILLKOR BANKKORT FÖRETAG 2014-05-20 1. Allmänt Tjänsten i detta avtal tillhandahålls av Sparbanken Öresund AB (publ) (banken), org.nr. 516406-0088, Box 466, 201 24 Malmö, tfn 010-499 90 20 (Kundcenter

Läs mer

ANSÖKAN OM INTRÄDE I UNIONENS ARBETSLÖSHETSKASSA

ANSÖKAN OM INTRÄDE I UNIONENS ARBETSLÖSHETSKASSA ANSÖKAN OM INTRÄDE I UNIONENS ARBETSLÖSHETSKASSA Inträdesvillkor För att få inträde i Unionens Arbetslöshetskassa måste du förvärvsarbeta inom vårt verksamhetsområde. Om du inte förvärvsarbetar har du

Läs mer

Personkonto Allmänna villkor, 7769V026

Personkonto Allmänna villkor, 7769V026 Allmänna villkor, 1. Allmänt Med Banken avses i dessa allmänna villkor Nordea Bank AB (publ). Styrelsens säte är Stockholm. Banken är ett bankaktiebolag och har tillstånd att driva bankrörelse. Banken

Läs mer

Allmänna villkor Sparkonto Jord och Skog 2018:01 Näringsidkare

Allmänna villkor Sparkonto Jord och Skog 2018:01 Näringsidkare Allmänna villkor Sparkonto Jord och Skog 2018:01 Näringsidkare Villkoren för Sparkonto Jord och Skog utgörs av Banken godkänd ansökan samt dessa Allmänna villkor. 1. Definitioner Allmänna villkor Dessa

Läs mer

Lånevillkor. Allmän information. Lån. Återbetalning. S&A Sverige AB 556678-2677, november 2011

Lånevillkor. Allmän information. Lån. Återbetalning. S&A Sverige AB 556678-2677, november 2011 Lånevillkor S&A Sverige AB 556678-2677, november 2011 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren)

Läs mer

Villkor. Bankprodukter/tjänster för företag Gäller fr.o.m Innehållsförteckning

Villkor. Bankprodukter/tjänster för företag Gäller fr.o.m Innehållsförteckning Villkor Bankprodukter/tjänster för företag Gäller fr.o.m. 2018-03-27 Innehållsförteckning A6642_v ver.10 180327 1 Allmänna villkor 1.1 Struktur och omfattning 1.2 Definitioner och begreppsförklaringar

Läs mer