Ärendelista Ks 1049/ Val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ärendelista Ks 1049/ Val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet"

Transkript

1 Ks 1049/2018 Kommunfullmäktige Datum: Tid: 09:00 ca 17:00 Plats: Sessionssalen, Rådhuset 1 Val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet 2 Förlängning av mandatperioder för socialnämnderna och vård- och omsorgsnämnderna Ärendenummer: Ks 1252/2018 Kommunfullmäktige beslutade i juni 2018 att Socialnämnd väster och Socialnämnd öster ska avvecklas den 31 december 2018 och ersättas med en socialnämnd från och med 1 januari 2019 samt att Vård- och omsorgsnämnd väster och Vård- och omsorgsnämnd öster avvecklas och ersätts med en vårdboendenämnd och en hemvårdsnämnd med samma datum som socialnämnderna. För att undvika en tidsperiod där kritiska verksamheter står utan en giltig delegationsordning från ansvarig nämnd behöver mandatperioderna förlängas till 10 januari Även reglementen för berörda nämnder förlängs under denna period. Beslut enligt förslag är nödvändiga för att det ska finnas en behörig beslutsfattare direkt efter årsskiftet. Om behörig beslutsfattare saknas kan inte beslut i brådskande ärenden fattas, eftersom beslut i så fall fattas utan lagstöd. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till Kommunstyrelsen: 1. Innevarande mandatperiod för Vård- och omsorgsnämnd väster, Vård- och omsorgsnämnd öster, Socialnämnd väster och Socialnämnd öster förlängs till 10 januari Efterföljande mandatperiod för Hemvårdsnämnden, Vårdboendenämnden och Socialnämnden är till Aktuella nämndreglementen (Ks 1063/2014) för Vård- och omsorgsnämnd väster, Vård- och omsorgsnämnd öster, Socialnämnd väster, Socialnämnd öster 1 (12)

2 och Miljönämnden förlängs till 10 januari Nuvarande ledamöter och ersättare i Vård- och omsorgsnämnd väster, Vårdoch omsorgsnämnd öster, Socialnämnd väster och Socialnämnd öster fortsätter sina uppdrag till 10 januari Ärendet ska vidare till Kommunfullmäktige för beslut. Kommunstyrelseförvaltningens tjänsteskrivelse, Val av ledamöter och ersättare i nämnder Ärendenummer: Ks 1382/ Val av ledamöter, suppleanter och ombud i Örebro kommuns bolag Ärendenummer: Ks 1383/ Val av ledamöter och ersättare i övriga organ Ärendenummer: Ks 1384/ Övergripande strategier och budget 2019 med plan för Ärendenummer: Ks 1342/2018 Förslag till övergripande strategier och budget 2019 samt flerårsplan för för Örebro kommun En växande kommun med nya möjligheter har tagits fram av Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet. Riksdagen ska besluta om budgeten den 12 december. Det kan inte uteslutas att riksdagen antar en annan budget än övergångsbudgeten. I förslag till Övergripande strategi och budget ingår de av regeringen sedan 2017 aviserade välfärdsmiljarderna om 3,5 miljarder till kommunerna vilket för Örebro kommuns del uppgår till 50 miljoner kronor. I och med den rådande situationen kring regeringsbildningen föreslås kommundirektören få i uppdrag att följa utvecklingen av regeringsbildningen samt genomlysa vilka eventuella förändringar som detta kan medföra för kommunens budget 2019 och framåt. 2 (12)

3 Förslag till Kommunstyrelsen: 1. Övergripande strategier och budget 2019 med flerårsplan fast ställs enligt förslaget "En växande kommun med nya möjligheter". 2. Finansiella mål och verksamhetsmål för god ekonomisk hushållning för år 2019 fastställs enligt förslag i budgethandlingen. 3. Kommundirektören får i uppdrag att följa utvecklingen av regerings bildningen och konsekvenser av kommande regeringsbudget samt genomlysa vilka eventuella förändringar som detta kan medföra för kommunens budget 2019 och framåt. 4. Driftbudgetramar för år 2019 fastställs enligt förslag i budgethandlingen. 5. Mätning av måluppfyllelse inom utpekade strategiområden sker, enligt den modell som redovisas i budgethandlingen, vid framtagande av delårsrapport 2 och årsredovisningen. 6. Investeringsprogrammet för 2019 med plan för fastställs. 7. Igångsättningstillstånd beviljas för de investeringsobjekt med start 2019 som redovisas med finansiering i investeringsprogrammet. 8. Programnämnd Social välfärd får igångsättningsbeslut för två gruppbostäder Programnämnd Social välfärd får igångsättningsbeslut för ett vård- och omsorgsboenden I Kommunstyrelsens uppdrag ingår att under året, i konsekvens med fattade beslut, ombudgetera inom ramen för beslutad budget för verksamhetens nettokostnad. 11. Anta hushållsavfallstaxa för Taxan gäller från och med 1 januari Anta VA-taxan för Taxan gäller från och med 1 januari Ärendet ska vidare till Kommunfullmäktige för beslut. Kommunledningens Övergripande strategier och budget 2019 med plan för Kommunstyrelseförvaltningens tjänsteskrivelse, Bilaga 1 - Uppföljning och analys 3 (12)

4 Bilaga 2 - Driftbudgetförändringar till nämnder Bilaga 3 - Investeringsprogram Bilaga 4 - Hushållsavfallstaxa 2018 Bilaga 5- VA-taxa Tilläggsanslag och ombudgeteringar december 2018 Ärendenummer: Ks 1252/2017 Under året har försäljningen av tre centralt belägna tomträtter gett en budgetavvikelse på 139 miljoner kronor. Kommunstyrelseförvaltningen föreslår att 75 miljoner kronor ombudgeteras från försäljning av tomträtter till kommunstyrelsens anslag till förfogande. Kommunstyrelsen behandlar ärendet den 4 december. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till Kommunstyrelsen: 1. Ombudgeteringar genomförs enligt Kommunstyrelseförvaltningens förslag. 2. För kostnadsökningar i samband med driftstart av investeringar ombudgeteras 38,7 miljoner kronor enligt förslag. 3. Kommunstyrelsens anslag till förfogande utökas med 75 miljoner kronor genom att budgeten för försäljningsintäkter, tomträtter utökas med motsvarande belopp. 4. Tilläggsanslag genomförs enligt Kommunstyrelseförvaltningens förslag. Beslutspunkt 3 ska vidare till Kommunfullmäktige för beslut. Kommunstyrelseförvaltningens tjänsteskrivelse, Ägarförändring Oslo-Stockholm 2.55 AB Ärendenummer: Ks 1275/2018 Oslo-Stockholm 2.55 AB ägs för närvarande av Örebro Rådhus AB, Region Örebro läns förvaltnings AB, Region Värmland - kommunalförbund, Karlstad kommun, Region Västmanland och Västerås kommun med 1/6 vardera. Den 1 januari 2019 bildas en ny regional politisk organisation i Värmlands län genom sammanslagning av verksamheterna i Landstinget i Värmland och Region Värmland kommunalförbund. Den sammanslagna verksamhetens namn blir Region Värmland. Regionkommunen övertar därmed det regionala utvecklingsansvaret, vilket bl a innebär att aktieinnehavet i Oslo-Stockholm 4 (12)

5 2.55 AB övertas från Region Värmland - kommunalförbund. Ett nytt aktieägaravtal behöver därför ingås efter sammanslagningen. Bolagsordning och ägardirektiv behöver dock inte ändras. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till Kommunstyrelsen: 1. Örebro Rådhus AB får i uppdrag att godkänna att Region Värmlandkommunalförbund överlåter sina aktier i Oslo-Stockholm 2.55 AB till Region Värmland i samband med regionbildningen den 1 januari Örebro Rådhus AB får i uppdrag att ingå aktieägaravtal med övriga ägare i Oslo-Stockholm 2.55 AB på villkor enligt förslag. 3. Beslut enligt 1-2 ovan förutsätter att motsvarande beslut fattas av kommunfullmäktige i Karlstad kommun, kommunfullmäktige i Västerås kommun, regionfullmäktige i Region Västmanland och av regionfullmäktige i Region Örebro län. Ärendet ska vidare till Kommunfullmäktige för beslut. Kommunstyrelseförvaltningens tjänsteskrivelse, Ändringsmarkerad version av befintligt aktieägaravtal Aktieägaravtal Instruktion och delegationsordning för Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt samt revidering av Landsbygdsnämndens reglemente Ärendenummer: Ks 725/2018 Kommunstyrelsen antog arbetsordning och delegation för Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt den 18 september Det finns ett behov av att förändra delegationen efter valet 2018 och ett förslag till instruktion och delegation för utskottet har tagits fram, vilket även innebär ett förslag om att byta namn på utskottet, till Kommunstyrelsens utskott för hållbar utveckling. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till Kommunstyrelsen: 1. Instruktion och delegation för Kommunstyrelsens utskott för hållbar utveckling antas. 5 (12)

6 2. Instruktion och delegation för Kommunstyrelsens utskott för hållbar utveckling ersätter tidigare arbetsordning och delegation för Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt. 3. Revidering av reglemente för Landsbygdsnämnden godkänns. Beslutspunkt 3 ska vidare till Kommunfullmäktige för beslut. Kommunstyrelseförvaltningens tjänsteskrivelse, Instruktion och delegation för Kommunstyrelsens utskott för hållbar utveckling, Delegationsordning för Kommunstyrelsen Nämndreglementen för Örebro kommun 10 Redovisning från partierna av kommunalt partistöd för 2017 samt beslut om utbetalning av partistöd för 2019 Ärendenummer: Ks 534/2018 Kommunfullmäktige har den 24 september 2014, 302 beslutat om regler för kommunalt partistöd. Reglerna utgår från kommunallagens bestämmelser på området, kommunallagen 2 kap Av reglerna för partistöd framgår att partierna årligen ska lämna en skriftlig redovisning som visar att partistödet har använts för att stärka partiets ställning i den kommunala demokratin. Partistödet är avsett för det lokala partiarbetet som riktar sig till kommunmedlemmarna. Redovisningen ska avse perioden 1 januari 31 december och ges in till fullmäktige senast sex månader efter redovisningsperiodens utgång. En av mottagaren utsedd särskild granskare ska granska om redovisningen ger en rättvisande bild av hur mottagaren har använt partistödet. Granskarens rapport över granskningen ska bifogas redovisningen. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till beslut i Kommunstyrelsen: 1. Redovisning av lokalt partistöd från Centerpartiet, Kristdemokraterna, Liberalerna, Miljöpartiet, Moderaterna, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet läggs till handlingarna. 2. Kommunalt partistöd för år 2019 utbetalas till samtliga nio partier representerade i Kommunfullmäktige. Ärendet ska vidare till Kommunfullmäktige för beslut. 6 (12)

7 Kommunstyrelseförvaltningens tjänsteskrivelse, Redovisningar från Centerpartiet, Kristdemokraterna, Liberalerna, Moderaterna, Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet 11 Enkel fråga från Anders Åhrlin (M) till Ullis Sandberg (S) om kommunen kommer att ta sitt ansvar för säkerheten på Truckstop Ärendenummer: Ks 1334/2018 Anders Åhrlin (M) har inkommit med en enkel fråga till Ullis Sandberg (S) om kommunen kommer att ta sitt ansvar för säkerheten på Truckstop? Frågan anmäldes och bordlades vid Kommunfullmäktiges sammanträde den 21 Enkel fråga från Anders Åhrlin (M) 12 Enkel fråga från Murad Artin (V) till Kenneth Nilsson (S) om Nordea Ärendenummer: Ks 1331/2018 Murad Artin (V) har inkommit med en enkel fråga till Kenneth Nilsson (S) om Nordea. Frågan anmäldes och bordlades vid Kommunfullmäktiges sammanträde den 21 Enkel fråga från Murad Artin (V) 13 Enkla frågor som inkommit inom beslutade tidsfrister 14 Interpellation från Niclas Persson (MP) till Camilla Andersson (S) om ÖBO gör tillräckligt för att bygga på landsbygden Ärendenummer: Ks 1230/2018 Niclas Persson (MP) har inkommit med en interpellation till ÖBO:s ordförande Camilla Andersson (S) om ÖBO gör tillräckligt för att bygga på 7 (12)

8 landsbygden. Interpellationen anmäldes vid Kommunfullmäktiges sammanträde den 24 oktober och bordlades den 21 Interpellation från Niclas Persson (MP) Svar från Camilla Andersson (S) 15 Interpellation från Patrik Jämtvall (L) till Ullis Sandberg (S) om investeringsbudgeten för Programnämnd samhällsbyggnad Ärendenummer: Ks 1312/2018 Patrik Jämtvall (L) har inkommit med en interpellation till Ullis Sandberg (S) om investeringsbudgeten för Programnämnd samhällsbyggnad. Interpellationen anmäldes vid Kommunfullmäktiges sammanträde den 21 Interpellation från Patrik Jämtvall (L) 16 Interpellation från Sigvard Blixt (SD) till Per-Åke Sörman (C) om hur kommunen arbetar mot hemlöshet bland äldre Ärendenummer: Ks 1360/2018 Sigvard Blixt (SD) har inkommit med en interpellation till Per-Åke Sörman (C) om hur kommunen arbetar mot hemlöshet bland äldre. Interpellationen anmäldes vid Kommunfullmäktiges sammanträde den 21 Interpellation från Sigvard Blixt (SD) 17 Interpellation från Bo Ammer (SD) till Ullis Sandberg (S) om vilket ansvar kommunen har för utvecklingen av området nordväst om Boglundsängen Ärendenummer: Ks 1361/ (12)

9 Bo Ammer (SD) har inkommit med en interpellation till Ullis Sandberg (S) om vilket ansvar kommunen har för utvecklingen av området nordväst om Boglundsängen. Interpellationen anmäldes vid Kommunfullmäktiges sammanträde den 21 Interpellation från Bo Ammer (SD) 18 Svar på motion från Daniel Spiik (SD) m.fl. om att införa E-petitioner i Örebro kommun Ärendenummer: Ks 1137/2013 Jonas Millard (SD), Daniel Edström (SD) och Daniel Spiik (SD), lämnade 2013 in en motion i vilken de föreslår att Örebro kommun inför möjligheten att lämna medborgarförslag. Vidare föreslås att så kallade e-petitioner införs i kommunen och att dessa e-petitioner ska kallas för Örebros medborgarinitiativ. Ärendet har beretts vid Kommunstyrelseförvaltningen och enheten för nämndstöd. Ärendet behandlades av Kommunstyrelsen den 5 juni Ärendet bordlades av Kommunfullmäktige den 20 juni, 24 oktober och den 21 Protokollsutdrag från Kommunstyrelsen, , 153 Kommunstyrelseförvaltningens tjänsteskrivelse, Motion Inför E-petitioner i Örebro kommun, från Jonas Millard, Daniel Edström och Daniel Spiik, för Sverigedemokraterna, Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige: 1. Kommunstyrelsen ges i uppdrag att påbörja en diskussion med den parlamentariska kommittén Förtroendevaldas Organisation och Arbetssätt (FOA) om hur Örebro kommun kan utveckla arbetet med, och formerna för, ett ökat medborgarinflytande i kommunen. 2. Motionen anses besvarad. 9 (12)

10 19 Svar på motion från Daniel Spiik (SD) och Anna Spiik (SD) om att utreda tillgången på vaktmästare i kommunala skolor Ärendenummer: Ks 1404/2016 Daniel Spiik (SD) och Anna Spiik (SD) föreslår i motion registrerad 29 november 2016 att Kommunfullmäktige beslutar "att uppdra åt Programnämnd barn och utbildning att utreda hur tillgången till vaktmästare såg ut på de skolor som fanns innan kommunaliseringen genomfördes" samt "att uppdra åt Programnämnd barn och utbildning att utreda kostnaden idag för att uppnå den "mängd" vaktmästare som fanns på skolorna innan kommunaliseringen, och återkomma till kommunfullmäktige med en kostnadsberäkning". Kommunstyrelseförvaltningen föreslår att motionen avslås med motiveringen att vaktmästarrollen förändrats i allt för stor utsträckning sedan kommunaliseringen samt att arbetet med resurspersoner i skolmiljö idag bedrivs på andra sätt. Programnämnd barn och utbildning beslutade i ärendet den 29 augusti Kommunstyrelsen behandlade ärendet den 16 oktober Kommunfullmäktige bordlade ärendet den 24 oktober och den 21 Protokollsutdrag från Kommunstyrelsen, , 218 Protokollsutdrag från Programnämnd barn och utbildning, Kommunstyrelseförvaltningens tjänsteskrivelse, Motion från Daniel Spiik (SD) och Anna Spiik (SD) om att utreda tillgången på vaktmästare i kommunala skolor, Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige: - Motionen avslås. Vid Kommunstyrelsens sammanträde reserverade sig Daniel Spiik (SD) mot beslutet till förmån för eget yrkande. 20 Svar på motion från Niclas Persson (MP) om försöksverksamhet med senare start på skoldagen Ärendenummer: Ks 1098/ (12)

11 Niclas Persson (MP) har inkommit med en motion som anmäldes till Kommunfullmäktige 28 september Motionen innehåller förslag om att Grundskolenämnden ska få i uppdrag att utföra en begränsad försöksverksamhet där starten på skoldagen senareläggs och resultaten sedan redovisas för Kommunfullmäktige. Programnämnd barn och utbildning behandlade ärendet den 3 oktober Programnämnd barn och utbildnings förslag till Kommunstyrelsen: - Motionen är besvarad. Ärendet ska vidare till Kommunfullmäktige för beslut. Protokollsutdrag från Programnämnd barn och utbildning, , 160 Kommunstyrelseförvaltningens tjänsteskrivelse, Motion från Niclas Persson (MP) om försöksverksamhet med senare start på skoldagen, Svar på motion från Martha Wicklund m.fl. (V) om att utreda "henpower" i äldreomsorgen Ärendenummer: Ks 706/2017 Vänsterpartiets fullmäktigegrupp har inkommit med en motion om henpower som anmäldes i Kommunfullmäktige den 25 april I motionen föreslås Programnämnd social välfärd få i uppdrag att utreda möjligheten att införa ett projekt med henpower på en demensenhet inom äldreomsorgen. Programnämnd social välfärd behandlade ärendet den 4 oktober Programnämnd social välfärds förslag till Kommunstyrelsen: - Motionen är besvarad. Ärendet ska vidare till Kommunfullmäktige för beslut. 11 (12)

12 Protokollsutdrag från Programnämnd social välfärd, 118, Motion från Martha Wicklund m.fl. (V) om att utreda henpower i äldreomsorgen, Kommunstyrelseförvaltningens tjänsteskrivelse, Anmälan av enkla frågor och interpellationer till kommande sammanträde 23 Anmälan av motioner 24 Anmälan av handlingar 12 (12)

Ärendelista Ks 1495/ Val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet

Ärendelista Ks 1495/ Val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet Ärendelista Ks 1495/2016 Kommunfullmäktige Datum: 2017-01-25 Klockan: 09:00 ca 17:00 Plats: Sessionssalen, Rådhuset 1 Information om ny teknik i Sessionssalen 2 Val av protokollsjusterare och bestämmande

Läs mer

Kommunstyrelsen. Protokoll Ks 1288/2014. Datum: 2014-12-09 Klockan: 9:00-9:40 Plats: Dialogen, Rådhuset

Kommunstyrelsen. Protokoll Ks 1288/2014. Datum: 2014-12-09 Klockan: 9:00-9:40 Plats: Dialogen, Rådhuset Protokoll Ks 1288/2014 Kommunstyrelsen Datum: 2014-12-09 Klockan: 9:00-9:40 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Lena Baastad (S), ordförande Lennart Bondeson (KD) Anders Åhrlin (M) Björn Sundin

Läs mer

Ärendelista Ks 26/ Mötets öppnande, val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet

Ärendelista Ks 26/ Mötets öppnande, val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet Ärendelista Ks 26/2017 Kommunfullmäktige Datum: 2017-02-15 Klockan: 09.00 cirka 17.00 Plats: Sessionssalen, Rådhuset 1 Mötets öppnande, val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av

Läs mer

Utbetalning av partistöd 2019

Utbetalning av partistöd 2019 TJÄNSTESKRIVELSE 2019-01-02 1(2) Dnr KS 2019/000038 Ekonomi Utbetalning av partistöd 2019 Beskrivning av ärendet Enligt Mörbylånga kommuns reglemente för lokalt partistöd ska fullmäktige varje år vid sitt

Läs mer

Ärendelista Ks 27/ Protokolljusterare, kallelse och föredragningslista. 2 Övergripande strategier och budget 2019 med plan för

Ärendelista Ks 27/ Protokolljusterare, kallelse och föredragningslista. 2 Övergripande strategier och budget 2019 med plan för Ks 27/2018 Kommunstyrelsen Datum: 2018-12-04 Tid: 14:15 Plats: Dialogen, Rådhuset 1 Protokolljusterare, kallelse och föredragningslista 2 Övergripande strategier och budget 2019 med plan för 2020-2021

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Protokoll Ks 199/2016 Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Datum: 2016-04-05 Klockan: 09:00-10:10 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Lennart Bondeson (KD), ordförande Johanna

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Protokoll Ks 55/2014 Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Datum: 2014-10-21 Klockan: 09.00 10.00 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Lennart Bondeson (KD) Ia Malmqvist (MP) Roger

Läs mer

241 Utbetalning av partistöd för 2017 (KSKF/2016:547)

241 Utbetalning av partistöd för 2017 (KSKF/2016:547) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-11-29 Sida 1(3) 241 Utbetalning av partistöd för 2017 (KSKF/2016:547) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Partistöd betalas ut för första halvåret

Läs mer

Partistöd för mandatperioden

Partistöd för mandatperioden PROTOKOLLSUTDRAG 15:1 Kommunstyrelsen KS 256 2018-11-28 1/2 Dnr KS/2018:510-104 Partistöd för mandatperioden 2018-2022 Beslut Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige besluta att 1. fastställa partistödets

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-04-12 1 Tid och plats Klockan 14.00-16:40, (del av ordinarie sammanträde vid samma tid) Huangshan, Kommunhuset, (Ajournering klockan 15:40-15:45) Beslutande Elof Jonsson (C), ordf

Läs mer

Ärendelista Ks 39/2015. 1 Kungörelse, val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet

Ärendelista Ks 39/2015. 1 Kungörelse, val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet Ärendelista Ks 39/2015 Kommunfullmäktige Datum: 2015-06-17 Klockan: 9:00-17:00 Plats: Sessionssalen, Rådhuset 1 Kungörelse, val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt ~ ' ÖREBRO Protokoll Ks 27/2017 Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Datum: 2017-03-14 Klockan: 09:00-10:35 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Kenneth Nilsson (S) Per-Åke Sörman

Läs mer

Kommunstyrelsen. Protokoll Ks 433/2016. Datum: Klockan: 09:50-10:40, ajournering 10:15-10:35 Plats: Dialogen, Rådhuset

Kommunstyrelsen. Protokoll Ks 433/2016. Datum: Klockan: 09:50-10:40, ajournering 10:15-10:35 Plats: Dialogen, Rådhuset Protokoll Ks 433/2016 Kommunstyrelsen Datum: 2016-03-29 Klockan: 09:50-10:40, ajournering 10:15-10:35 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Kenneth Nilsson (S), ordförande Lennart Bondeson (KD)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Kommunhusets sessionssal klockan 09:00-10:48 ande Ordförande Kent Persson (V) Johanna Odö (S) Christer Wallin (S) Lisa Bäckman (V) Olle Rahm (S) Johanna Odö (S)

Läs mer

Redovisning av erhållet kommunalt partistöd avseende år 2016

Redovisning av erhållet kommunalt partistöd avseende år 2016 TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Dnr KS/2017:212-104 2017-08-03 1/2 Handläggare Tobias Rundström 0152-29252 Redovisning av erhållet kommunalt partistöd avseende år 2016 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

1. Protokollsjustering I tur att justera är Anton Berglund (SD)

1. Protokollsjustering I tur att justera är Anton Berglund (SD) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 2017-05-24 1 (8) Dag och tid 2017-05-30, klockan 15:00 Plats Rinmansalen, stadshuset 1. Protokollsjustering I tur att justera är Anton Berglund (SD) 2. Val

Läs mer

Kommunfullmäktige. Protokoll Ks 748/2016. Datum: Klockan: Plats: Sessionssalen, Rådhuset

Kommunfullmäktige. Protokoll Ks 748/2016. Datum: Klockan: Plats: Sessionssalen, Rådhuset Protokoll Ks 748/2016 Kommunfullmäktige Datum: 2016-09-21 Klockan: 13.00 16.00 Plats: Sessionssalen, Rådhuset Närvarande ledamöter Agneta Blom (S) Jan Zetterqvist (S) Ulf Södersten (M) Torgny Larsson (S)

Läs mer

Plats och tid: Tingssalen, kommunhuset, kl. 18: Enligt bifogad närvaro- och omröstningslista.

Plats och tid: Tingssalen, kommunhuset, kl. 18: Enligt bifogad närvaro- och omröstningslista. 1(12) Kommunfullmäktige Plats och tid: Tingssalen, kommunhuset, 2018-11-26 kl. 18:00 19.40 Beslutande: Enligt bifogad närvaro- och omröstningslista. Övriga deltagare: Utses att justera: Justeringens plats

Läs mer

290 Nya regler för partistöd från och med den 15 oktober 2018 (KSKF/2017:638)

290 Nya regler för partistöd från och med den 15 oktober 2018 (KSKF/2017:638) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-28 Sida 1(2) 290 Nya regler för partistöd från och med den 15 oktober 2018 (KSKF/2017:638) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Kommunledningskontorets

Läs mer

Dnr 9018/ Ny politisk organisation 2019

Dnr 9018/ Ny politisk organisation 2019 Dnr 9018/111.109 Ny politisk organisation 2019 Det fattades i början av mandatperioden 2015-2018 beslut om att göra en utvärdering av den politiska organisationen i Robertsfors kommun under 2017. Syftet

Läs mer

Dnr KS/2014: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att. Ej justerat

Dnr KS/2014: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att. Ej justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KF 15:1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-12-03 22/42 KS 232 Dnr KS/2014:505-104 Partistöd för mandatperioden 2014-2018 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Ärendelista Ks 694/ Val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet

Ärendelista Ks 694/ Val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet Ärendelista Ks 694/2017 Kommunfullmäktige Datum: 2017-06-14 Klockan: 09.00 cirka 17.00 Plats: Sessionssalen, Rådhuset 1 Val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet 2

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Redovisning av partistöd 2017 samt ändring av regler för partistöd

Redovisning av partistöd 2017 samt ändring av regler för partistöd TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Datum Diarienummer 2018-11-26 KLK 2018/473 Handläggare Kanslichef Elisabeth Aidemark Kansliavdelningen Elisabeth.Aidemark@hassleholm.se Kommunfullmäktige Redovisning av partistöd

Läs mer

Ändring i regler för kommunalt partistöd

Ändring i regler för kommunalt partistöd TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2014-09-10 KS 2014/0639 0480-450044 Rev 2014-10-28 Kommunfullmäktige Ändring i regler för kommunalt partistöd Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-01 Plats och tid Nämndhuset Nynäshamn, sammanträdesrum Landsort, 2017-11-01 kl. 13:00-13.25 Beslutande Patrik Isestad (S), ordförande Daniel Adborn (L) Thomas

Läs mer

Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS

Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS Sida 1 (22) Plats och tid Inredia, måndagen den 17 december 2018 kl 18:00-18:30 ande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Josefin Karlsson, kommunsekreterare Utses att justera Gunnel Johansson (S)

Läs mer

Ökad insyn i partiers finansiering - ett utbyggt regelverk (SOU 2016:74)

Ökad insyn i partiers finansiering - ett utbyggt regelverk (SOU 2016:74) YTTRANDE Vårt ärendenr: 16/06452 2017-01-20 Ert dnr: Sektionen för demokrati och styrning Martin Lidhamn Justitiedepartementet 10333 STOCKHOLM Ökad insyn i partiers finansiering - ett utbyggt regelverk

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträde klockan 18:00 Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset. Beteckning Förslag

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträde klockan 18:00 Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset. Beteckning Förslag KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2016-11-29 Kommunfullmäktige Sammanträde 2016-12-06 klockan 18:00 Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset Ärende 1. Val av justerare och tid för justering Beteckning Förslag

Läs mer

Partistöd - ändring i Kommunallagen

Partistöd - ändring i Kommunallagen MISSIV 1(2) 2014-11-04 LJ 2014/1422 Landstingsstyrelsen Partistöd - ändring i Kommunallagen Bakgrund Från och med innevarande mandatperiod har vissa ändringar i Kommunallagen skett vad avser regler för

Läs mer

Tjänsteskrivelse av kanslichef Teresa Fridell, Vägledning för redovisning av erhållet kommunalt partistöd samt granskningsrapport

Tjänsteskrivelse av kanslichef Teresa Fridell, Vägledning för redovisning av erhållet kommunalt partistöd samt granskningsrapport 1(1) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2017-02-27 43 Partistöd för 2017 Dnr 2017-000032 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att för 2017 utbetala följande belopp i grund-

Läs mer

Förslag till nya regler för partistöd i Eskilstuna kommun

Förslag till nya regler för partistöd i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2017-11-16 Kommunledningskontoret Ledningsstaben KSKF/2017:638 Andreas Lindbom 016-710 54 80 1 (2) Kommunstyrelsen Förslag till nya regler för partistöd i Eskilstuna kommun Förslag till

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Måndag 24 april i Sessionssalen, kommunhuset kl 18:30-19:00 Beslutande Övriga närvarande Leif Bergman (S) ordförande Solweig Gard (S) vice ordförande Bosse Henriksson (M) andre vice ordförande

Läs mer

Tjänsteskrivelse Utbetalning av kommunalt partistöd 2015

Tjänsteskrivelse Utbetalning av kommunalt partistöd 2015 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE 2014-11-20 DNR KS 2014.487 KAROLIN STAAF SID 1/2 TF. ENHETSLEDARE KS KANSLI/ARKIVARIE KAROLIN.STAAF@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Utbetalning av kommunalt

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

Regler. Regler för partistöd

Regler. Regler för partistöd Regler Regler för partistöd 1 Styrdokument Handlingstyp: Regler för partistöd Diarienummer: KS/2014:211 Beslutas av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2014-11-24, 126 Dokumentansvarig: Funktionschef

Läs mer

Regler. Regler för partistöd

Regler. Regler för partistöd Regler Regler för partistöd 1 Styrdokument Handlingstyp: Regler för partistöd Diarienummer: KS/2017:827 Beslutas av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2018-03-05 17 Dokumentansvarig: Funktionschef

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

Protokoll 1 (7) Plats och tid Enköpingsrummet, torsdagen den 22 november 2018, klockan

Protokoll 1 (7) Plats och tid Enköpingsrummet, torsdagen den 22 november 2018, klockan Protokoll 1 (7) Beslutande organ Plats och tid Enköpingsrummet, torsdagen den 22 november 2018, klockan 12.30 12.45 Beslutande Ingvar Smedlund, Ordförande (M) Ulrika Ornbrant, 1:e vice ordförande (C) Jesper

Läs mer

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström PROTOKOLL 1(13) Tid: Kl 13:00-14:50 Plats: Forsen Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2018-12-17 Paragrafer:

Läs mer

Ärendelista Ks 1419/ Val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet

Ärendelista Ks 1419/ Val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet Ärendelista Ks 1419/2016 Kommunfullmäktige Datum: 2016-12-14 Klockan: 09:00 ca 17:00 Plats: Sessionssalen, Rådhuset 1 Val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet 2 Enkel

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Protokoll Ks 968/2016 Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Datum: 2016-11-08 Klockan: 09:00-12:00 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Lennart Bondeson (KD) Johanna Reimfelt (M)

Läs mer

Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00

Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00 Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Torsö klockan 9.00-12.05 Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Marianne Kjellquist (S)

Läs mer

Justeringens plats och tid: Underskrifter: Gemensamt stöd och medborgarservice. Camilla Staberg, sekreterare. Mikael Thalin, ordförande

Justeringens plats och tid: Underskrifter: Gemensamt stöd och medborgarservice. Camilla Staberg, sekreterare. Mikael Thalin, ordförande 1(13) Kommunstyrelsen Plats och tid: Kommunhuset, Kommunsalen, 2018-10-29 kl. 13:00 16.10 Ajournering kl. 14.30-14.40 ande: Mikael Thalin (C), ordförande Håkan Yngström (C), vice ordförande Anders Rosell

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 2013-04-02 Ärendelista Sid nr Justering...2 50 Redovisning av socialnämndens ekonomiska situation...3 51 Information om jämställdhet i Stadsbackenkoncernen...4

Läs mer

Lokalt partistöd för Götene kommun

Lokalt partistöd för Götene kommun Lokalt partistöd för Götene kommun Upprättad: 2015-04-22 Antagen av: Kommunfullmäktige Datum för antagande: 2015-06-15, 85 Kontaktperson: André Enarsson Lokalt partistöd Från och med 1 februari 2014 finns

Läs mer

Datum Politisk organisation i Region Skåne för mandatperioden

Datum Politisk organisation i Region Skåne för mandatperioden Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2014-11-11 1 (2) 183 Politisk organisation i Region Skåne för mandatperioden 2015-2018 Diarienummer 1402446 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Frågestund på kommunfullmäktige - allmänheten och ledamöter

Frågestund på kommunfullmäktige - allmänheten och ledamöter 1(15) Kf 22 Dnr 2019/000036 Frågestund på kommunfullmäktige - allmänheten och ledamöter Allmänhetens frågestund är en stående punkt på fullmäktiges dagordning i enlighet med i kommunfullmäktiges arbetsordning

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 226-229 Datum 2018-10-22 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2018-10-22, 12.55 13.10 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Carl Johan Sonesson, ordförande Annette

Läs mer

Arvoden för förtroendevalda

Arvoden för förtroendevalda Kommunledningskontoret TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare, telefon Datum Vår beteckning Karl Öhlander, 08-581 692 14 2014-12-03 Dnr 2014-000477 1 Kommunstyrelsen Arvoden för förtroendevalda Förslag till beslut

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Datum Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling

Datum Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2015-10-08 1 (3) 161 Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling Diarienummer 1502087 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsens föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-10-23 1(19) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 23 oktober 2018 kl 14:00 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), ordförande Kristina Johansson (S) Jenny Axelsson (C) Stefan Pålsson

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Naverlönnsalen, måndagen den 8 maj 2017 kl 17:00 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare samt dag för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-10-29 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 29 oktober 2015, 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Läs mer

Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge. Samtliga bilagor har skickats ut i samband med kommunstyrelsens kallelse

Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge. Samtliga bilagor har skickats ut i samband med kommunstyrelsens kallelse Kallelse/föredragningslista Kungörelse 2014-10-01 Kommunfullmäktige Tid 2014-10-13, kl. 19:00 Plats Bilagor Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge Samtliga bilagor har skickats ut

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Revidering av Strategisk Plan och Budget och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner

Revidering av Strategisk Plan och Budget och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner Kommunfullmäktige 2010 11 29 180 427 Kommunstyrelsen 2010 11 15 210 510 2010 10 18 31 4 Dnr 10.361 04 novkf15 Revidering av Strategisk Plan och Budget 2011 2013 och komplettering med de kommunala bolagens

Läs mer

Kommunstyrelsen 18 december 2017

Kommunstyrelsen 18 december 2017 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 18 december 2017 Sid Justering... 3 279 Ordförandeförslag: Satsningar på välfärd, trygghet och företagande... 4 Kommunstyrelsen 2017-12-18 1 Tid Kl. 08.00 08.05 Plats Kommunstyrelsens

Läs mer

Datum Tid 13:00 Plats Aulan, Tyresö gymnasium, Farmarstigen 7. 2 Anmälan och besvarande av interpellationer

Datum Tid 13:00 Plats Aulan, Tyresö gymnasium, Farmarstigen 7. 2 Anmälan och besvarande av interpellationer KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (15) Datum 2018-06-14 Tid 13:00 Plats Aulan, Tyresö gymnasium, Farmarstigen 7 Ordförande Sekreterare Mats Fält Päivi Sandholm Dagordning 1 Anmälan och besvarande av frågor 2

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Ändring av regler för det kommunala partistödet. (AU 316) KS

Ändring av regler för det kommunala partistödet. (AU 316) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 272 Ändring av regler för det kommunala partistödet. (AU 316) KS 2014-405 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Protokoll Ks 516/2016 Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Datum: 2016-10-11 Klockan: 09:00 12:00 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Lennart Bondeson (KD) Kenneth Nilsson (S)

Läs mer

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-11-01 Tid 15:45-15:47 Plats Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens Omfattning 171-172 Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin

Läs mer

Torsdag kl 18:00 i Kommunfullmäktiges sessionssal, Stadshuset

Torsdag kl 18:00 i Kommunfullmäktiges sessionssal, Stadshuset Kallelse Kommunfullmäktige 2016-05-16 Kommunfullmäktige sammanträder Torsdag 2016-05-26 kl 18:00 i Kommunfullmäktiges sessionssal, Stadshuset Celso Silva Goncalves Ordförande Kallelse Kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Ytterhogdal. TID Måndag 12 juni 2017, kl 13:00. Sammanträdet kommer att webbsändas direkt,

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Ytterhogdal. TID Måndag 12 juni 2017, kl 13:00. Sammanträdet kommer att webbsändas direkt, 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Folkets Hus, Ytterhogdal Gruppmöten hålls i Folkets Hus. Lunch ordnas på egen hand. Samåkning i egna bilar. TID Måndag 12 juni 2017, kl 13:00 ÄRENDE Sammanträdet kommer

Läs mer

K U N G Ö R E L S E Upprop och anmälningar om förhinder Kungörelse av fullmäktigesammanträdet Justering av sammanträdets protokoll

K U N G Ö R E L S E Upprop och anmälningar om förhinder Kungörelse av fullmäktigesammanträdet Justering av sammanträdets protokoll K U N G Ö R E L S E Kommunfullmäktige i Nynäshamn kallas att sammanträda i Folkets Hus Nynäshamn, Mysingen, onsdagen den 14 december 2016 kl. 19.00, varvid följande ärenden behandlas: 181. Upprop och anmälningar

Läs mer

Kommunstyrelsen. Protokoll Ks 1412/2016. Datum: Klockan: 14:15-15:00 Plats: Dialogen, Rådhuset

Kommunstyrelsen. Protokoll Ks 1412/2016. Datum: Klockan: 14:15-15:00 Plats: Dialogen, Rådhuset Protokoll Ks 1412/2016 Kommunstyrelsen Datum: 2017-01-17 Klockan: 14:15-15:00 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Kenneth Nilsson (S) Lennart Bondeson (KD) Anders Åhrlin (M) Fisun Yavas (S)

Läs mer

Redovisning av partistöd för 2016

Redovisning av partistöd för 2016 Missiv 1(2) Kommunstyrelsens förvaltning Datum Diarienummer 2017-05-02 KS/2017:128 Handläggare Carina Stolt Tfn 0142-851 11 Kommunfullmäktige Redovisning av partistöd för 2016 Bakgrund I kommunallagens

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2018-12-03 1 (10) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-10, kl. 09.30 - c:a 17.30 2018-12-11, kl. 08.30 Plats:

Läs mer

Mål och prioriteringar Budget 2020 Ekonomisk plan (KS 19/102)

Mål och prioriteringar Budget 2020 Ekonomisk plan (KS 19/102) 86 Mål och prioriteringar Budget 2020 Ekonomisk plan 2021-2022 (KS 19/102) Beslut 1.Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att anta förslag till Mål och prioriteringar, Budget 2020, ekonomisk plan

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Plats och tid: Folkets Hus, Nynäshamn, kl Ärenden: Enligt bilagda handlingar KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Plats och tid: Folkets Hus, Nynäshamn, kl Ärenden: Enligt bilagda handlingar KALLELSE/UNDERRÄTTELSE UTSKRIFTSDATUM 2018-10-18 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid: Folkets Hus, Nynäshamn, kl. 19.00 Ärenden: Enligt bilagda handlingar 2(2) GRUPPSAMMANTRÄDEN Parti Plats Tid Socialdemokraterna

Läs mer

Datum Justering och indexering av taxor i kollektivtrafiken

Datum Justering och indexering av taxor i kollektivtrafiken Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-10-05 1 (2) 206 Justering och indexering av taxor i kollektivtrafiken Diarienummer 1701719 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

Utbetalning av kommunalt partistöd för 2015

Utbetalning av kommunalt partistöd för 2015 Tjänsteskrivelse VARMDO KOMMUN 2014-11-14 HandIggare Per Fogeiström Kansli- och utvecklingsavdelningen Diarienummer 14KS/0489 Kommunstyrelsen Utbetalning av kommunalt partistöd för 2015 Förslag till beslut

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Bedarön kl. 10: ,

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Bedarön kl. 10: , PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-08-22 Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Bedarön 2017-08-22 kl. 10:00-12.00, 13.00-13.55 Beslutande Yvonne Lorentzson (S) ordförande Bengt Holwaster (MP)

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 34 Dnr KS/2017:128

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 34 Dnr KS/2017:128 Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-02-07 1 (1) Sida 34 Dnr KS/2017:128 Partistödsmallen Bakgrund Kommunallagen har sedan valperioden 2018-2018 gett kommunfullmäktige i

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-09-02 1 (11)

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-09-02 1 (11) 1 (11) Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2 september klockan 18.00-18.30 Christina Waster Jansson (S),Ordf, Olle Thorell (S) Britt-Inger Fröberg (S) Tobias Nordlander

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(9) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 13 september 2018 kl 18:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2018-06-12 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 16:00 21:45 Ajournering kl, 17:30-18:00 samt kl. 21:15-21:25 64-69 Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie

Läs mer

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Ambjörn Hardenstedt och Hans Järvestam

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Ambjörn Hardenstedt och Hans Järvestam 1(8) Plats och tid Sjödiken, måndagen den 11 juni 2018 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida

Läs mer

7. Regler för kommunalt partistöd Dnr 2014/185-104

7. Regler för kommunalt partistöd Dnr 2014/185-104 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 12 (32) 2014-06-16 Ks 7. Regler för kommunalt partistöd Dnr 2014/185-104 Nya regler för kommunalt partistöd har träff i kraft 1 februari 2014. Sveriges kommuner och

Läs mer

Handling 2017 nr 234. Redovisning av partistöd för Till Göteborgs kommunfullmäktige

Handling 2017 nr 234. Redovisning av partistöd för Till Göteborgs kommunfullmäktige Handling 2017 nr 234 Redovisning av partistöd för 2016 Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag i tjänsteutlåtande den 16 november

Läs mer

Årsredovisning facknämnder Kommunfullmäktige

Årsredovisning facknämnder Kommunfullmäktige Årsredovisning facknämnder 2015 Kommunfullmäktige Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Nämndens verksamhet 1... 3 2.1 Resultat... 3 2.2 Budgetavvikelse... 4 2.3 Verksamhetsanalys... 4 Kommunfullmäktige,

Läs mer

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde KUNGÖRELSE 1 (8) kallar till sammanträde Tid: onsdagen den 14 juni 2017, kl. 18:30 Plats: Stora scenen Ordförande: Solange Olame Bayibsa Sekreterare: Jennifer Lendeng Ledamot och ersättare som inte kan

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige. 18:30-19:30 Hidinge skola

Protokoll Kommunfullmäktige. 18:30-19:30 Hidinge skola Kommunfullmäktige Tid Plats 18:30-19:30 Hidinge skola ande ledamöter Britt Åhsling (M) (vice ordförande) Jette Bergström (S) (2:e vice ordförande) Amanda Höjer (C) (ordförande) Wendla Thorstensson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt I ÖREBRO Protokoll Ks 25/2017 Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Datum: 2017-02-07 Klockan: 09.00 10.05 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Lennart Bondeson (KD) Kenneth Nilsson

Läs mer

Reglemente för partistöd i Stockholms läns landsting

Reglemente för partistöd i Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i (i) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2014-10-29 LS 1410-1094 Landstingsstyrelsen Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl Ärendebesla*ivning I ärendet föreslås ett reglemente

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med Allmänhetens frågestund som pågår under ca 30 minuter.

Läs mer

FÖRSLAG 2014:66 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Reglemente för partistöd i Stockholms läns landsting

FÖRSLAG 2014:66 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Reglemente för partistöd i Stockholms läns landsting FÖRSLAG 2014:66 LS 1410-1094 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Stockholms läns landsting PROTOKOLL 10/2014 Landstingsstyrelsen Sammanträdesdag 2014-11-04 17 224 LS 1410-1094 Ärendebeskrivning I

Läs mer

Programnämnd samhällsbyggnad

Programnämnd samhällsbyggnad Protokoll Sam 902/2014 Programnämnd samhällsbyggnad Datum: 2015-01-14 Klockan: 10:00-12:00 Plats: Sessionssalen, SBH II Närvarande ledamöter Björn Sundin (S) Hannah Ljung (C) Daniel Granqvist (M) Behcet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 2014-09-30 Ärendelista Sid nr Justering... 2 128 Information om utredningen av Sundsvalls kommuns framtida engagemang i Kommungaranti Skandinavien Försäkrings

Läs mer

Tid och plats för Tisdag 13 november 2018, klockan sammanträde Forumsalen, Campus Skellefteå

Tid och plats för Tisdag 13 november 2018, klockan sammanträde Forumsalen, Campus Skellefteå Kommunfullmäktige Kungörelse Tid och plats för Tisdag 13 november 2018, klockan 10.00 sammanträde Forumsalen, Campus Skellefteå Skellefteå kommuns medverkan i val av ombud till Sveriges kommuner och landstings

Läs mer

Kommunstyrelsen. Protokoll Ks 578/2011. Datum: 2011-06-21 Klockan: 09:00-10:15 Plats: Dialogen, Rådhuset. Närvarande ledamöter

Kommunstyrelsen. Protokoll Ks 578/2011. Datum: 2011-06-21 Klockan: 09:00-10:15 Plats: Dialogen, Rådhuset. Närvarande ledamöter Protokoll Ks 578/2011 Kommunstyrelsen Datum: 2011-06-21 Klockan: 09:00-10:15 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Kent Persson (M) Lena Baastad (S) Björn Sundin (S) Fisun Yavas (S) Thomas Esbjörnsson

Läs mer