Avvikelsehändelser rapporteras med en elektronisk rapportblankett och överförs därifrån direkt till en databas för handläggning.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Avvikelsehändelser rapporteras med en elektronisk rapportblankett och överförs därifrån direkt till en databas för handläggning."

Transkript

1 Anvisning för ifyllande av HaiPro- avvikelserapport Avvikelsehändelser rapporteras med en elektronisk rapportblankett och överförs därifrån direkt till en databas för handläggning. Du kan praktisera ifyllning av blanketten med Haipros demoversion på webbsidan Det finns vanligen en länk på den elektroniska rapporten på organisationens eget intranät. Fotot nedanför är en demo på webbsidan Din egen organisations anmälningsblankett kan vara lite annorlunda, det beror på vilka delar av programmet används i organisationen. Du kan byta språk i blanketts övre kant.

2 En asterisk (*) anger att uppgiften är obligatorisk. Om du inte har fyllt i de obligatoriska punkterna, ger systemet en påminnelse när du försöker att spara rapporten. Datum för rapporten anges automatiskt då du öppnar blanketten. Välj Blankettifyllarens enhet-menyn och välj den enhet där du arbetar. Programmet väljer automatiskt Blankettifyllarens enhet som plats för händelsen. Låt vara om händelsen inträffat hos er. Om avvikelsen upptäckts på er enhet men uppkommit på någon annan enhet, välj ifrågavarande enhet. Händelsen överförs dit för fortsatt behandling då du har sparat blanketten. Om organisationen är omfattande, Blankettifyllarens enhet menyn är tvådelad. Först välj din egen enhets administrativa nivå och sedan välj din enhet i menyn som öppnas under. Vid behov kan du också ändra information i Enhet där händelsen skedde-menyn på samma sätt.

3 I några organisationer kan du också söka efter avdelningen för att underlätta väljandet. Tryck på Sök, så öppnas funktionen. Ange avdelningens kod eller nummer och tryck på Sök. Nu välj din enhet från listan som öppnas. Kom ihåg att spara ditt val genom att trycka på Välj! Du kan även söka efter uppgifter i Enheten där händelsen skedde- menyn på samma sätt. Det är bra att kolla i början av införandet av rapporteringen och senare alltemellanåt att alla yrkesgrupper har börjat använda rapporteringen. Om någon grupp inte börjar använda den eller rapporteringen tynar bort, är det bra att ta reda på vad det beror på och vilken hjälp behövs. Om antalet yrkesgrupper används för att presentera rapporteringsaktivitet, är det bra att relateras det till totalantalet personal i ifrågavarande yrkesgrupper. Välj i menyn den yrkesgrupp du representerar. Preciserad information om yrkesgrupper finns bakom info-ikonen ( i ). Om du inte hittar en passande grupp, välj Annat. Du kan också välja Annat, om du är den enda i din yrkesgrupp och vill förbli okänd. Om händelsen inträffade hos er, ange tidpunkten för händelsen (dd.mm.åå) och klockslag. Om du inte vet, välj Inte känt. Om rapporten gäller händelse som inträffat på annat håll, välj Inte känt. Skriv in i tomma fältet, när och hur du upptäckte avvikelsen. Välj det rätta alternativet: Tillbud eller Drabbade patient Betydelsen av dessa termer beskrivs bakom info-ikonen. Det kan också finnas möjilighet att rapportera arbetarskyddshändelser. I så fall finns det en anteckning Även en arbetarskyddsanmälan ifylls på blanketten. Om anteckningen inte finns, har ni något annat sätt att anmäla arbetarskyddshändelser. Arbetarskyddsanmälan ifylls om uppgiftslämnaren blir skadad i samma händelse hen rapporterar om. Uppgifter skrivit in i patientsäkerhetsanmälan överförs automatiskt till arbetarskyddsanmälan. Om du väljer Drabbade patient, kryssa i rutan om du vet att händelsen har antecknats i journalhandlingarna. Om du inte är säker, låt bli. Ange också, om patienten eller någon närstående har informerats. Kryssa inte i det här alternativet om du inte är säker. Välj person som informerade händelsen i menyn som öppnas.

4 Välj platsen för händelse i menyn. (Förteckningen över platser av händelse uppdateras vid behov). Välj typen av händelse i menyn. I förteckning över typer av händelser kan du kontrollera vilka händelser som hör till de olika typerna av händelser omfattar. Du kan också låta bli att välja, om du inte vet eller inte vill välja något alternativ. Om du väljer Förknippad med läkemedelsoch vätskebehandling samt blodtransfusion eller Förknippad med apparat eller andvändning av apparaten öppnas ett tilläggsfält. Skriv begärda uppgifter om läkemedel eller apparat i fältet.

5 Tilläggsfältet förknippat med typen våld ifylls bara om ni skärskilt beslutit i organisationen att de begärda uppgifterna om patient uppföljs. OBS. Tilläggsfrågor handlar om personen (patient/klient/inbyggare) som var aktör inte offer. Beskriv händelsen. Återge händelseförloppet och berätta vem som gjorde eller inte gjorde, vad som gjordes och inte gjordes. Använd personernas yrkesbeteckningar, inte namn. Undvik passivformer. Till sist kan du kolla bakom infoikonen att du har antecknat alla begärda uppgifter. OBS. Om rapporten gäller en händelse som skett på annat håll, berätta här vem, när (datum-kl.) och på vilket sätt, av vilken orsak händelsen observerades. Anteckna inte patientens identifikationsuppgifter såsom namn eller personbeteckning. Av datasekretesskäl antecknas inte dessa uppgifter. Du kan hjälpa handläggaren i en annan avdelning att identifiera händelsen genom att skriva till exempel en ca 50 år gammal man avlämnades kl. 8.00, diagnosen var / för åtgärder. Kolla att följande saker framkommer i beskrivningen (för att vi skall kunna föra statistik): -vad som gjordes (denna uppgift hjälper att identifiera processen, som möjligen behöver utvecklingsåtgärder) -följder för patienten (om hänt för patienten). Anteckna också, om det blev inga följder för patienten. -följder för den vårdande enheten (inga följder/problem med tidtabeller/tilläggsarbete mm./ material- eller personskada) Vid några organisationer anses följande information inte att vara viktig. Kolla hur läget är hos er. Anteckna också dessa uppgifter, om det begärs: -hantering av situationen: hanterades av dem som var närvarande i situationen, extrapersonal behövdes eller hjälp av utomstående tillkallades (t.ex. polis, räddningsverket) -omedelbara åtgärder i situationen: korrigering av felet/det som hade glömts /övervakning av patienten/åtgärder som lindrade följderna eller förhindrade ytterligare skador e. dyl. -presicerad plats för händelsen: patientrum, korridor eller dagrum, toalett- eller tvättutrymmen, mottagningsrum/åtgärdsrum, gård eller annat utrymme utomhus osv. Ju noggrannare du beskriver händelsen desto mera nytta och lärdom förmedlas via din rapport. Beskriv också förhållandena vid tidpunkten för händelsen samt andra faktorer som medverkat till uppkomsten av händelsen. Håll dig till fakta som observerades eller är kända. Beskriv händelsen så detaljerat som möjligt, till exempel hur brådskan inverkade på händelsen. OBS. Om rapporten gäller händelse som skett på annat håll lämnas detta fält tomt.

6 Förhållandena vid tidpunkten för händelsen och andra faktorer som medverkar till uppkomsten av händelsen är sådana faktorer eller omständigheter i anslutning till händelsen som har betydelse för hur säkert och effektivt människor kunnat agera vid ifrågavarande händelse. Brister och svagheter hos dessa faktorer eller omständigheter ökar möjligheten till förekomsten av fel och skadliga följder. I bilagan finns det en förteckning över olika faktorer som kan ha betydelse för uppkomsten av händelsen. I bilagan finns också frågor och exempel, som hjälper dig att se över den händelse du rapporterade om. OBS. I förteckningen finns det inga sådana ord som oaktsamhet, ouppmärksamhet, likgiltighet, attityd och karaktär. Beslutet är medvetet därför att ändamålet är att hitta faktorer, som kan påverkas på arbetsplatsen. Om någon gör misstag, beror det nödvändigtvis inte på oaktsamhet utan andra faktorer, som måste utredas. Skriv i Åtgärdsförslag- fältet vad du tänker borde göras på annat sätt eller förändras för att händelsen inte upprepades. Föreslå också hur omständigheter, förutsättningar och riskmedvetenhet kunde förbättras. Det hjälper nödvändigtvis inte att bara säga till att vara omsorgsfullare eller försiktigare nästa gången. Kontrollera ännu en gång att du fyllt i alla punkter. Om du av någon anledning inte vill göra en rapport kan du stänga webbläsaren innan du skriver ut eller sparar rapporten. Tryck på Spara när du vill avsluta ifyllning av blanketten. Blanketten sparas också genom att skrivas ut. Efter att blanketten sparats kan rapporten inte längre återkallas. Blanketten kan också skrivas ut efter lagring.

7 Samtidigt som blanketten sparas ger systemet en beteckning och en personlig kod åt rapporten. Du behöver den personliga koden för att kunna se din egen rapport senare och eventuellt ge tilläggsuppgifter. Om du inte skriver ut rapporten på papper, lägg koden på minne. Den personliga koden anges på rapporten som skrivs ut. Du kan också se till vem systemet skickar e-post om den nya rapporten. Om du lägger märke till att rapporten har skickats till fel handläggare gå tillbaka till blanketten och spara den på nytt efter ändringarna. Om du vill komplettera eller ändra din rapport tryck på Gå tillbaka till blanketten. Om du lämnar din e-postadress i systemet, får du tilläggsbegäran i din e-post. Då kan du svara direkt till handläggaren via länken som kommer med e-posten. Handläggaren får en anmälning att du har lämnat din e-postadress men kan inte se adressen. På detta sätt förblir du anonym.

8 Exempel på en blankett som har skrivits ut. Blanketten kompletteras när handläggningen är klar. Tilläggsuppgifter Om du har lämnat ut din e-postadress i systemet får du eventuellla tilläggsbegäran som e-post. Då kan du svara via länken som kommer med e-posten. Handläggaren informeras om att tilläggsbegäran skickas automatiskt till uppgiftslämnaren. Ange alla begärda uppgifter och sedan spara ditt svar. Handläggaren informeras om ditt svar via systemet.

9 Det rekommenderas att du lämnar ut din e-postadress i systemet. Om du vill inte lämna ut den, måste handläggaren begära information på gemensamt överenskommet sätt (t.ex. på anslagstavla, via allmän e-post eller muntligen på avdelningstimme e.l.) I begäran om tilläggsinformation anges även beteckningen på rapporten som ska kompletteras. Adressen för begäran om tilläggsinformation är numret av den blankett som kompletteras. Om du har inte lämnat din e-postadress i systemet, behöver du den personliga koden (6 siffror) för att logga in i systemet och komplettera blanketten. Koden finns också på blanketten som skrivits ut. För att komplettera rapporten eller se resultatet av handläggningen, behöver du en personlig kod för att logga in via länken Uppföljning av egen rapport. Du kan ge ditt svar till systemet anonymt eller diskutera rapporten med handläggaren. Anonymitet är en av HaiPros grundprinciper. Rapportering är frivillig och information utnyttjas bara för inlärning. Du kan lämna ditt namn i anmälan eller du kan kontakta handläggaren personligt. Det rekommenderas att personliga kontakten med handläggaren förblir privatim så att andra arbetare känner sig inte tvungna att uppge anonymitetet. I början av rapporteringen är arbetsgemenskap och dess verksamhetskultur nödvändigt inte färdig att behandla avvikelser så öppet. Med tiden är det naturligt att öppenhet växer när rapporteringen hjälper att främja inlärning. Då är det bra att besluta arbetsgemenskaps förhållande till anonymitetet. Uppföljning av handläggningen av din rapport Du kan kontrollera läget för din egen rapport via länken Uppföljning av egen rapport. Logga in med rapportens personliga kod. Efter att du gett den personliga koden kan du se rapportens rubrikuppgifter och färgen som markerar rapportens status. Medan blanketten väntar på handläggning (gult) kan du komplettera och ändra dina anteckningar. Då blanketten nått handläggning (blått) eller handläggningen är klar (grönt) kan du fortfarande läsa den, men ändringar är inte längre möjliga. Via koden till höger på blanketten (länk) kan du komplettera rapporten (gul markering), svara på tilläggsfrågor (ljus beige) eller se resultatet av handläggningen av rapporten (blått eller grönt).

10 Faktorer som medverkar till uppkomsten av händelsen 1. Kommunikation och information - förmedlades inte muntlig eller skriftlig information eller var informationen bristfällig - blev tillgänglig information oanvänd - fanns information att tillgå, men blev ändå oanvänd 2. Utbildning och introduktion - hade aktörerna tillräckliga kunskaper och färdigheter för att klara av uppgiften - var de involverade personerna tillfälligt eller permanent, fysiskt eller psykiskt oförmögna att agera i situationen - var aktörerna utbildade, tillräckligt orienterade och fanns nödvändig handledning att tillgå 3. Utrustning och tillbehör - hade utrustningen eller tillbehören på något sätt del i händelsen - fanns det klara anvisningar och utbildning för utrustningen, var utrustningen och tillbehören tillgängliga och funktionsdugliga, ergonomiskt funktionsdugliga 4. Läkemedel - hade något läkemedel en direkt betydelse för uppkomsten av händelsen 5. Patient och anhöriga - inverkade sjukdomens allvarlighet och problematiska natur - var patienten desorienterad, berusad, kunde han/hon kommunicera - inverkade patientens eller de anhörigas kulturbakgrund och olikheter med avseende på det sociala umgänget på vårdsituationen 6. Handlingssätt - var arbetsmetoderna och redskapen bekanta och tillgängliga - var nödvändiga anvisningar, resultat m.m. tillgängliga och korrekta - var arbetshelheten klar 7. Teamets/gruppens verksamhet - förekom det brister i övervakningen eller ledningen av arbetet - förekom det brister i fördelningen av uppgifter - förekom det oklarheter eller brister beträffade samarbetets ändamålsenlighet och erhållandet av eller begäran om stöd - gynnar gruppens/teamets verksamhetskultur samarbetet och hjälpen till andra då det behövs 8. Arbetsförhållanden och miljö - var förhållandena i den fysiska arbetsmiljön i skick (ergonomi, arbetshygieniska förhållanden) - var de psykiska belastningsfaktorerna under kontroll (arbetsmängd, raster, vilopauser, avbrott) - fanns det någon faktor som gav upphov till speciell brådska - fungerade patientdatasystemet sakenligt 9. Organisation (organisering) och ledning - förekom det någon tillfällig eller bestående brist på tid, personer, verktyg, utrustning eller andra nödvändiga resurser - beaktades patientsäkerheten eller förutsatte man en kompromiss beträffande garanterandet av säkerheten för att ett arbete som bedömdes som mer brådskande skulle bli gjort

Omsorgen Användarhandledning

Omsorgen Användarhandledning Omsorgen Användarhandledning 2012-12-13 Steg 1: Logga in Om ditt boende/kommun är ansluten till Omsorgen har du troligtvis fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@omsorgen.se så kontaktar

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN

ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN Innan du kan skriva ditt barn till skolan ska du göra ett användarnamn i wilma. Om ditt barn redan går på en förskola där Wilma tagits i bruk använd då samma

Läs mer

ANVISNING FÖR DJURHÅLLARE

ANVISNING FÖR DJURHÅLLARE 1 (20) ANVISNING FÖR DJURHÅLLARE Utarbetad av: 7.3.2011 Piia Kauppi Evira Granskad av: 10.8.2011, 28.9.2011 Pia Vilen Evira Godkänd av: 29.9.2011 Matti Huttunen Evira 2 (20) DOKUMENTETS ÄNDRINGSHISTORIK

Läs mer

Synergi Användarhandbok - bearbetning

Synergi Användarhandbok - bearbetning Synergi Användarhandbok - bearbetning 008-03-0 Ver..5 Innehållsförteckning Symboler... 3 Rapportera... 4 Mottagning och fördelning av ärende... 5 Skicka rapporten till annan ansvarig enhet... 6 Om någon

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Om olyckan är framme... Läkare Vårdinrättning Apotek. Försäkringsbolaget. Anmälan om olycksfall. Anmälan om olycksfall/yrkessjukdom

Om olyckan är framme... Läkare Vårdinrättning Apotek. Försäkringsbolaget. Anmälan om olycksfall. Anmälan om olycksfall/yrkessjukdom Anmälan om arbetsolycksfall via intranet 1 Om olyckan är framme... Den skadade Anmälan om olycksfall Arbetsgivaren Försäkringsintyg Försäkringsintyg Anmälan om olycksfall/yrkessjukdom Läkare Vårdinrättning

Läs mer

Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på

Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på Ansökan om tomt Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på. Viktigt att notera vid ansökning av tomt: 1) Sökande fyller i endast en ansökan under ansökningstiden

Läs mer

Introduktion till. CDB Internet

Introduktion till. CDB Internet Introduktion till CDB Internet Juni 2012 CDB-Internets webbsida CDB-Internets webbsida nås via Jordbruksverket www.jordbruksverket.se Under bilden E-tjänster väljer du CDB-Internet i snabbvalslistan Första

Läs mer

För sökande: Användarguide till Akademins e-tjänst

För sökande: Användarguide till Akademins e-tjänst E-tjänstens användarguide 1 (18) 1.9.2015 För sökande: Användarguide till Akademins e-tjänst Innehåll Bra att veta innan du börjar... 2 E-tjänsten... 2 E-tjänsten fungerar med följande webbläsare... 2

Läs mer

Handbok för registrering av diagnostiska standarddoser. April 2015

Handbok för registrering av diagnostiska standarddoser. April 2015 Handbok för registrering av diagnostiska standarddoser April 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING REGISTRERING... 1 Klinikens och kontaktpersonens uppgifter... 2 Lägg till ny CT-skanner... 3 Begäran om ny skannermodell...

Läs mer

estudiebyrå - STUDIETJÄNSTER

estudiebyrå - STUDIETJÄNSTER 1(9) estudiebyrå - STUDIETJÄNSTER INNEHÅLL: STUDIETJÄNSTER i estudiebyrån... 2 Browser-krav... 2 Registrering i portalen... 2 Kom ihåg att uppdatera ändringar i din egen information... 3 Virtual YH:s utbildningsutbud

Läs mer

Bruksanvisningar för vänförmedlingen

Bruksanvisningar för vänförmedlingen Bruksanvisningar för vänförmedlingen Version 1.1 Innehållsförteckning INLEDNING... 2 ANVÄNDARNIVÅER... 3 INLOGGNING I FÖRMEDLINGEN... 5 KORT FÖR FRIVILLIGA TILL FÖRMEDLING... 7 DEN FRIVILLIGA VÄNNEN MARKERAS

Läs mer

Mina tjänster. på www.vxa.se

Mina tjänster. på www.vxa.se Mina tjänster på www.vxa.se Innehållsförteckning Logga in 3 Mina tjänster 4-5 Lösenord 6-7 Registrera och upp datera e-postadress 8 Avisering via sms och e-post 9 Fullmakter för Instrumentpanelen 10-11

Läs mer

För sökande: Vanliga frågor om e-tjänsten 4/2011

För sökande: Vanliga frågor om e-tjänsten 4/2011 1/6 För sökande: 4/2011 Läs också: Användarguide till Akademins e-tjänst (pdf) Innehåll 10 vanligaste frågorna... 2 Hur ändrar jag mitt lösenord?... 2 Varför godkänns inte min personbeteckning?... 2 Jag

Läs mer

om ersättning på grund av övergrepp eller försummelser i samhällsvården av barn och unga

om ersättning på grund av övergrepp eller försummelser i samhällsvården av barn och unga Sista dag för ansökan 31 december 2014 Skicka ansökan till: Ersättningsnämnden Box 2089 103 12 Stockholm Blankett för ansökan om ersättning på grund av övergrepp eller försummelser i samhällsvården av

Läs mer

Ansökan om tomt. Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på

Ansökan om tomt. Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på Esbo stad Teknik- och miljösektorn Tomtenheten tonttiyksikko@espoo.fi Tfn 09 81621 (växel) Tomtansökningar: tfn 050 395 2151 eller 043 825 1557 Ansökan om tomt Alla som lämnat in en godkänd ansökan i tid

Läs mer

2. Ifall det är första gången ert nätverk ansöker om Nordplus-stöd via denna databas (2005 ) måste du registrera dig som ny användare.

2. Ifall det är första gången ert nätverk ansöker om Nordplus-stöd via denna databas (2005 ) måste du registrera dig som ny användare. ANSÖKNINGSANVISNINGAR 2006 Innan du fyller i ansökan: *Skriv ut och läs dessa ansökningsanvisningar noggrant. *Följ anvisningarna nedan. Hjälptext finns också elektroniskt i ansökningsformuläret. Kryssa

Läs mer

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms.

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms. Innehållsförteckning Via Informera kan du själv lägga in egna hänvisningar, skicka meddelanden och ringa till kollegor, hantera samtal och söka på anknytningar inom företaget utan att behöva vända dig

Läs mer

Helsingfors universitet WinOodi Sida 1/7 Studeranderegistret Version 3.7

Helsingfors universitet WinOodi Sida 1/7 Studeranderegistret Version 3.7 Helsingfors universitet WinOodi Sida 1/7 OpeOodi för lärare WebOodi har nyttiga egenskaper också för läraren, t.ex. hur man skriver ut en lista över studerande som anmält sig till undervisningen/kursen

Läs mer

Övriga utbildningar Användarhandbok

Övriga utbildningar Användarhandbok Övriga utbildningar Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2011 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I TJÄNSTEN

Läs mer

Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter. Eviras anvisning

Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter. Eviras anvisning Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter Eviras anvisning Eviras anvisning Tas i bruk 10/2009 TIHY Godkänd av Föredragande Mera information Matti Huttunen Pia Vilen Dataadministrationsenheten

Läs mer

Skolmaten. Användarhandledning 2015-05-28

Skolmaten. Användarhandledning 2015-05-28 Skolmaten Användarhandledning 2015-05-28 Steg 1: Logga in Om din skola är ansluten till Skolmaten har du fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@dinskolmat.se så kontaktar vi dig.

Läs mer

Dokumentnamn: Rapportering av avvikelse Administrativt PM Utfärdande PE: Hjärt- och medicincentrum i

Dokumentnamn: Rapportering av avvikelse Administrativt PM Utfärdande PE: Hjärt- och medicincentrum i 1/5 Dokumentnamn: Rapportering av avvikelse Dokumenttyp: Administrativt PM Utfärdande PE: Hjärt- och medicincentrum i Östergötland (HMC) Sökord: Avvikelse, Synergi Giltig fr o m: 2016-04-12 Utfärdande

Läs mer

Feriearbete i Bodens kommun

Feriearbete i Bodens kommun Feriearbete i Bodens kommun Kommunledningsförvaltningen Feriearbete_Handledning_v01.doc 2 (8) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Skapa konto... 3 3 Logga in... 4 4 Glömt lösenord... 4 5 Redigera användarprofil...

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

WEBBAPPLIKATION 4.1. Centralen för utredning av penningtvätt. Sida 1 / 6 REGISTERING GUIDE. APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38.

WEBBAPPLIKATION 4.1. Centralen för utredning av penningtvätt. Sida 1 / 6 REGISTERING GUIDE. APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38. Centralen för utredning av penningtvätt WEBBAPPLIKATION 4.1 REGISTERING GUIDE APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38.0 Stödtelefon: tfn: 0295 486 833 (vardagar 8 16) e-post: goaml.krp@poliisi.fi Frågor

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE Uppdaterad.0.0 Sida / ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE KURRE är Svenska studiecentralens webbtjänst där du enkelt och snabbt kan göra kursanmälan och -redovisning elektroniskt. Uppdaterad.0.0 Svenska studiecentralen

Läs mer

Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och ståltrådsanvisningar)

Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och ståltrådsanvisningar) Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och ståltrådsanvisningar) Innehåller: 1. ScoutID 2. Anmäl dig själv till evenemang 3. Anmäl andra kårmedlemmar till evenemang 4. OBS för kårernas

Läs mer

Hur du registrerar en ansökan om pre-lei på NordLEI-webbportalen

Hur du registrerar en ansökan om pre-lei på NordLEI-webbportalen Hur du registrerar en ansökan om pre-lei på NordLEI-webbportalen Som en del av NordLEI-webbportalen kan kunder ansöka om pre-lei för sina juridiska personer. Dessutom tillåter NordLEI även både så kallad

Läs mer

Onlineanmälan av SVERAK-registrerade katter. Skapa konto (Görs endast första gången) Administrera mina katter 4. Anmäla katt till utställning 5

Onlineanmälan av SVERAK-registrerade katter. Skapa konto (Görs endast första gången) Administrera mina katter 4. Anmäla katt till utställning 5 Innehåll Skapa konto (Görs endast första gången) 1 Använda "mina katter" 3 Administrera mina katter 4 Anmäla katt till utställning 5 Onlineanmälan av SVERAK-registrerade katter: Skapa konto (Görs endast

Läs mer

Pensionsvalets Extranät. Användarhandledning TGL-KL

Pensionsvalets Extranät. Användarhandledning TGL-KL Pensionsvalets Extranät Användarhandledning TGL-KL Användarhandledning för Pensionsvalets Extranät Sida 2 av 10 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 VID PROBLEM... 3 INLOGGNING... 4 BYTA LÖSENORD... 5 GLÖMT

Läs mer

REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB

REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB Från och med nu sköts rekryteringsprocessen med hjälp av Offentliga Jobb. Nedan följer en beskrivning av hur du på enklast vis använder dig av verktyget vid en rekrytering.

Läs mer

Visteon webbportal - Instruktioner

Visteon webbportal - Instruktioner Instruktionerna på följande sidor sammanfattas nedan: Inloggning Första lösenordsändring Användning av funktionen Formulär för begäran om direktreparation för att slutföra och skicka ett formulär för begäran

Läs mer

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Kulturdatabasen.se - projektbidrag är en webbapplikation som ska användas för att skicka och redovisa ansökan om arrangörs- och utvecklingsbidrag samt ansökan

Läs mer

ODIN Kontowebb. Bruksanvisning

ODIN Kontowebb. Bruksanvisning ODIN Kontowebb Bruksanvisning ODIN Kontowebb Bruksanvisning Innehållsförteckning: Introduktion s. 1 Logga in till Kontowebb s. 2 Byte av lösenord Språkalternativ 3. Personuppgifter (Personal information)

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Wilmaguide för vårdnadshavarna

Wilmaguide för vårdnadshavarna HELSINGFORS STAD 1(9) Wilmaguide för vårdnadshavarna Vad är Wilma? Wilma är en Internetanslutning för lärare och elever samt deras vårdnadshavare. Det är inget dataprogram som fungerar på användarens dator,

Läs mer

Folkhögskola Användarhandbok

Folkhögskola Användarhandbok Folkhögskola Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I TJÄNSTEN STUDIETIDER

Läs mer

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline 1 Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline För att skicka kommunfil från IdrottOnline behöver föreningen även ha inloggningsuppgifter till kommunens system Aktivitetsstöd. Det är olika inloggningsuppgifter

Läs mer

Klicka på Nytt ärende och välj ärendetyp (se nedan) genom att klicka på rätt ärendetyp.

Klicka på Nytt ärende och välj ärendetyp (se nedan) genom att klicka på rätt ärendetyp. 1/5 Dokumentnamn: Rapportering av avvikelse Dokumenttyp: Administrativ rutin Utfärdande PE: Hjärt- och medicincentrum i Östergötland (HMC) Sökord: Avvikelse, Synergi Giltig fr o m: 2016-04-12 Utfärdande

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

FC-kurs Röbäcks skolområde femmor och sexor ---------------

FC-kurs Röbäcks skolområde femmor och sexor --------------- FC-kurs Röbäcks skolområde femmor och sexor En kortfattad manual för följande funktioner: 1. Besvara brev på olika sätt 2. Läsa och skicka bifogade filer 3. Byta lösenord 4. Lägga in en presentation 5.

Läs mer

Vårdgivare är region och kommuner som har ett uppdrag enligt lag att utföra hälsosjukvårdsuppgifter

Vårdgivare är region och kommuner som har ett uppdrag enligt lag att utföra hälsosjukvårdsuppgifter 2017-10-29 1 [6 Rutin för rapportering, utredning och anmälningsskyldighet av risk för, och allvarlig (Lex Maria) I ledningssystem för kvalitet och patientsäkerhet ska det finnas dokumenterade rutiner

Läs mer

Innehåll: Logga in. Hjälpsidor. Startmenyn. Tidsrapportering. Rapporthistorik. Skapa / ta ut rapporter. Projekt. Projektegenskaper.

Innehåll: Logga in. Hjälpsidor. Startmenyn. Tidsrapportering. Rapporthistorik. Skapa / ta ut rapporter. Projekt. Projektegenskaper. Adminmanual adminmanual Innehåll: Logga in Hjälpsidor Startmenyn Tidsrapportering Rapporthistorik Skapa / ta ut rapporter Projekt Projektegenskaper Projektposition Visa personalens position Redigera /

Läs mer

Anståndsguide Norstedts Klient

Anståndsguide Norstedts Klient Anståndsguide Norstedts Klient Finns i Norstedts Klient under menyn Åtgärder Anståndsguide eller klicka på ikonen i verktygsraden Du måste börja med att markera för vilka klienter du vill göra anstånd.

Läs mer

1. Så här gör man en ansökan

1. Så här gör man en ansökan 1. Så här gör man en ansökan En ansökan består av en elektronisk blankett och dess bilagor (vanligen forskningsplan, meritförteckning osv.) som den sökande ifyller i Akademins e-tjänst. Mer information

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

6.3 Rutiner vid utredning av arbetsolycksfall, 0-skador, färdolycksfall och tillbud samt anmälan av arbetssjukdom

6.3 Rutiner vid utredning av arbetsolycksfall, 0-skador, färdolycksfall och tillbud samt anmälan av arbetssjukdom 1 (6) 6.3 Rutiner vid utredning av arbetsolycksfall, 0-skador, färdolycksfall och tillbud samt anmälan av arbetssjukdom Utredning/syfte Utredning skall återge en inträffad händelse - med beaktande av sådana

Läs mer

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02 Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland Senast reviderad 2012-03-02 Sök en specifik tjänst... 3 Första gången du registrerar en ansökan... 4 Vill ansöka och har redan ett användarkonto... 5

Läs mer

En värld på nätet Facebook ht 2010

En värld på nätet Facebook ht 2010 En värld på nätet Facebook ht 2010 Under det här kurstillfället ska vi bekanta oss närmare med Facebook. Alla har fått en första grundläggande manual till Facebook. Med hjälp av den och det här dokumentet

Läs mer

Kennelklubbens Omakoira-medlemstjänst Instruktion för föreningar

Kennelklubbens Omakoira-medlemstjänst Instruktion för föreningar Kennelklubbens Omakoira-medlemstjänst Instruktion för föreningar 19.9.2016 2(13) Instruktion för föreningar Föreningsuppgifter-fliken... 3 Val av förening - Kenneldistrikt och grenförbund... 3 Val av förening

Läs mer

Lathund - system för tillbud och arbetsskador

Lathund - system för tillbud och arbetsskador Lathund - system för tillbud och arbetsskador 2 (11) 3 (11) Innehållsförteckning Logga in i systemet... 4 Handlägga ett ärende... 5 Spara ett ärende... 6 Avsluta ett ärende... 6 Skapa en rapport... 7 Skapa

Läs mer

1. Allmänt. 2. Logga in till hemsidan. Manual

1. Allmänt. 2. Logga in till hemsidan. Manual FÖRENINGSVERKTYGET Basuppgifter Fyll i allmänna uppgifter om er förening, fastighet samt kontaktperson Föreningspersonerna Fyll i vem som ansvarar för vilka uppgifter i er förening Medlemskår Fyll i hur

Läs mer

Ecat_Admin Användarhandbok för licensinnehavare

Ecat_Admin Användarhandbok för licensinnehavare Ecat_Admin Användarhandbok för licensinnehavare Senast uppdaterad av hjälpcentralen: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Kapitel 1: Grunderna... 3 1.1 Skapa ett Ecat_Admin-konto (logga in första gången)...

Läs mer

ANVISNINGAR TILL MÅLSMAN - EVENEMANGSANMÄLAN

ANVISNINGAR TILL MÅLSMAN - EVENEMANGSANMÄLAN Version 3.12.2015 Rättigheter: målsman ANVISNINGAR TILL MÅLSMAN - EVENEMANGSANMÄLAN Denna manual är ämnad för scoutens målsman då denne skall anmäla sitt scoutbarn på ett evenemang kåren eller förbundet

Läs mer

Utbildningsmodulen. Manual för att registrera utbildningar

Utbildningsmodulen. Manual för att registrera utbildningar Utbildningsmodulen Manual för att registrera utbildningar Bakgrund Varför? Utbildningsmodulen (UTBM) används för att rapportera utbildningar och utbildningsdeltagare till RF. SF-stödet som Svenska skolidrottsförbundet

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (12) Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer

Instruktioner för kursutvärdering vid HF

Instruktioner för kursutvärdering vid HF Instruktioner för kursutvärdering vid HF Fr.o.m. läsåret 2012-2013 kommer varje ämne inom HF att utvärdera sex utvalda kurser på olika nivåer. Beslut om kursutvärdering och kurser som utvärderas finns

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN

ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN Innan du kan skriva ditt barn till skolan ska du göra ett användarnamn i wilma. Om ditt barn redan går på en förskola där Wilma tagits i bruk använd då samma

Läs mer

2015-09-09, version 1. Användarmanual för

2015-09-09, version 1. Användarmanual för 2015-09-09, version 1 Användarmanual för Innehåll Skolverkets Mina sidor en introduktion... 2 Behörigheter i Mina sidor... 3 Lägg upp en behörighetsstruktur för Mina sidor... 4 Vem får ett användarkonto

Läs mer

2013-04-18. Instruktion för användare av www.skolbiblioteksservice.se

2013-04-18. Instruktion för användare av www.skolbiblioteksservice.se Instruktion för användare av www.skolbiblioteksservice.se Innehåll Inledning... 1 Steg 1 Registrering och inloggning... 1 Registrering för personer med användarkonto hos Umeå kommun... 1 Inloggning för

Läs mer

Webbapplikation för extern uppdatering

Webbapplikation för extern uppdatering SVERIGES KOMMUNER OCH LANDSTINGS ADRESS- OCH MEDLEMSREGISTER Webbapplikation för extern uppdatering ANVÄNDARMANUAL Ansvarig för innehåll Karl Johansson, Avdelningen för administration Tel.: 08-452 74 92

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

En guide till. FirstClass. i webbläsaren

En guide till. FirstClass. i webbläsaren En guide till FirstClass i webbläsaren En guide till FirstClass Grundläggande funktioner Logga in i FirstClass Du når FirstClass från vilken modern webbläsare som helst, oavsett plattform (PC, Mac, smartphone

Läs mer

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet.

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet. Välj bort om du vill Om du är nöjd med att ha din e-post på nätet, kan du lugnt hoppa över detta avsnitt. Har du tid och tycker att det är roligt, kan du testa att använda e-postprogrammet Windows Live

Läs mer

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago.

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Lumbago - Förord Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Vår förhoppning är att du ska få mer tid över för dina patienter och att du ska ha nytta av alla de effektiva funktioner som Lumbago erbjuder.

Läs mer

+ + BLANKETT FÖR UTREDNING AV FAMILJEBAND GÄLLANDE ANNAN ANHÖRIG FÖR ANKNYTNINGSPERSONEN

+ + BLANKETT FÖR UTREDNING AV FAMILJEBAND GÄLLANDE ANNAN ANHÖRIG FÖR ANKNYTNINGSPERSONEN PK5_plus 1 *1469901* BLANKETT FÖR UTREDNING AV FAMILJEBAND GÄLLANDE ANNAN ANHÖRIG FÖR ANKNYTNINGSPERSONEN Denna blankett är avsedd för dig som har en annan anhörig än din maka/make eller ett barn under

Läs mer

Lathund skriva reseräkning. för Samhällsbyggnad 2008-01-01. Tur och Retur

Lathund skriva reseräkning. för Samhällsbyggnad 2008-01-01. Tur och Retur Lathund skriva reseräkning för Samhällsbyggnad 2008-01-01 Tur och Retur https://ltu.marakanda.se/ KOM IHÅG ATT Om din reseräkning sedan ska FAKTURERAS så måste du skriva ut en kopia av reseräkningen och

Läs mer

1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens

1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens ANVISNINGAR 1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens e-tjänst 2 1.2 Registrering 2 1.2 Identifiering 3 1.2.1 Identifiering med identitetskort 3 1.2.2 Identifiering med mobilcertifikat

Läs mer

Oma Röda Korset Manual

Oma Röda Korset Manual Oma Röda Korset Manual Version 1.0 Innehållsförteckning INLEDNING... 2 ATT SKAPA EN ANVÄNDARPROFIL... 3 ATT LOGGA IN I OMA... 5 STARTSIDA FÖR ANVÄNDARPROFIL... 6 REDIGERA ANVÄNDARPROFIL OCH BYTA LÖSENORD...

Läs mer

Finlands Lionsförbund rf Rapportering av händelser Användardirektiv Version 1.1 10.11.2014

Finlands Lionsförbund rf Rapportering av händelser Användardirektiv Version 1.1 10.11.2014 Finlands Lionsförbund rf Finlands Lionsförbund rf Rapportering av händelser Användardirektiv Version 1.1 10.11.2014 Överlåtelse av dokumenten och direktiven åt tredje person utan tillstånd, genom kopiering,

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR FINSK MEDBORGARE: ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR MAKE/MAKA

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR FINSK MEDBORGARE: ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR MAKE/MAKA PK2_plus 1 *1439901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR FINSK MEDBORGARE: ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR MAKE/MAKA Denna blankett är avsedd för dig, finsk medborgare, vars utländska make/maka ansöker om

Läs mer

Innehåll 1. Inloggning... 2 2. Inloggningsvy... 2 3. Sökfunktioner... 3

Innehåll 1. Inloggning... 2 2. Inloggningsvy... 2 3. Sökfunktioner... 3 PM 2014-03-03 1 (13) Diarieföring vid samhällsbyggnadsförvaltningen Denna promemoria är tänkt som en översiktlig guide för hur du gör när du diarieför. En mer ingående handbok finns på Insidan (Hjälp i

Läs mer

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2.

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2. Användarmanual till IAF:s portal för arbetslöshetskassor 1 (8) Manual för arbetslöshetkassorna Krav på webbläsare De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox

Läs mer

Instruktion till kund för beställning av språktolk via webbtjänsten TSR online

Instruktion till kund för beställning av språktolk via webbtjänsten TSR online Instruktion till kund för beställning av språktolk via webbtjänsten TSR online Gå in via www.tolkformedlingvast.se. Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Kontakta tolkförmedlingskontoret om du inte

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Offentligt. Finlands Banks och Finansinspektionens skyddade e-post: anvisning för utomstående användare

Offentligt. Finlands Banks och Finansinspektionens skyddade e-post: anvisning för utomstående användare Promemoria 1 (8) Finlands Banks och Finansinspektionens skyddade e-post: anvisning för utomstående användare Innehåll 1 Inledning... 1 2 Ta emot ett skyddat meddelande... 1 3 Läsa ett skyddat meddelande...

Läs mer

Manual för studerande Version 2.2.0

Manual för studerande Version 2.2.0 Ansökningssystemet Joopas Innehållsförteckning Manual för studerande Version 2.2.0 Innehållsförteckning 1 1 Allmänt 2 1.1.1 Allmänt om manualen 2 1.1.2 Allmänt om ansökningssystemet Joopas 2 1.1.3 Ansökan

Läs mer

PC-WISU ANVÄNDARE ÖVERGÅR TILL WEBWISU

PC-WISU ANVÄNDARE ÖVERGÅR TILL WEBWISU PC-WISU ANVÄNDARE ÖVERGÅR TILL WEBWISU INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1. INLEDNING... 3 2. INLOGGNING TILL WEBWISU... 3 2.1 Inloggning till webwisu med lösenord... 3 2.1.1 Licensnummer... 3 2.1.2 Lösenord... 4

Läs mer

Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och översättningar)

Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och översättningar) Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och översättningar) Innehåller: 1. ScoutID 2. Anmäl dig själv till evenemang 3. Anmäl andra kårmedlemmar till evenemang 4. OBS för kårernas utbildningsansvariga

Läs mer

Övningsuppgifter med E-postklienten MS live Inloggning

Övningsuppgifter med E-postklienten MS live Inloggning Övningsuppgifter med E-postklienten MS live Inloggning Adressen till webbklienten live.com skrivs in i webbläsarens adressfält Skriv in hela din e-postadress Utseendet på det här området används av Microsoft

Läs mer

Lathund skriva reseräkning. Tur och Retur (T&R) 2009-11-10

Lathund skriva reseräkning. Tur och Retur (T&R) 2009-11-10 Lathund skriva reseräkning Tur och Retur (T&R) 2009-11-10 Innehållsförteckning - Normal inloggning Sidan 3 - Inloggning första gången (eller om du glömt lösenordet) Sidan 4 - Ändra lösenord Sidan 5 - T&R

Läs mer

Kom igång med e-cm. Så gör du.

Kom igång med e-cm. Så gör du. Kom igång med e-cm. Så gör du. Välkommen till e-cm! Med e-cm får du en bra överblick över företagets samlade affärer, ekonomisk information i realtid och funktioner som underlättar både det dagliga arbetet

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

Obs Bilderna kanske inte är helt korrekta, text ändringar kan förekomma

Obs Bilderna kanske inte är helt korrekta, text ändringar kan förekomma Skolvalet I den här manualen beskrivs hur du ska utföra skolvalet. Tacka Ja till den reserverade skolan (CTRL+Vänsterklick för att använda länken) Söka till annan skola Tack nej till den reserverade skolan

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-04-10 Exder

Läs mer

Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide

Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide Skatteförvaltningen Användarguide, VETUMA-identifierad skattskyldig Punktskattedeklaration 1/36 Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide Innehåll INLOGGNING

Läs mer

Diatel Telefonpassning

Diatel Telefonpassning Diatel Telefonpassning Manual för kundwebben DiaTel Diagonal Telefonpassning Box 55157 504 04 Borås, Sweden Tel. 033-700 71 00 Fax. 033-700 71 01 E-post. info@diatel.se Innehållsförteckning Vyer Inloggning

Läs mer

Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter

Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter Denna anvisning är avsedd för dem som ansöker om anslutning till Kanta-tjänsten. I anvisningen behandlas alla punkter som krävs

Läs mer

ISP-verktyget i WebOodi

ISP-verktyget i WebOodi ISP-verktyget i WebOodi WebOodi har ett ISP-verktyg med vilket du kan skapa en individuell studieplan (ISP) på nätet. Med ISP-verktyget kan du kontrollera vilka studieperioder som hör till dina examensfordringar

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Vårdguidens e-tjänster Manual för administratörer www.vgregion.se/minavardkontakter Innehåll Administratör samt övriga behörigheter... 2 Logga in... 2 Egna inställningar... 3 Avisering till vårdgivare...

Läs mer

Snabbguide till First Class

Snabbguide till First Class Snabbguide till First Class Guide till First Class Grundläggande funktioner Logga in i First Class För att logga in i First Class dubbelklickar du på skrivbordsikonen First Class, eller väljer First Class

Läs mer

Frågor och svar gällande ehälsoservice

Frågor och svar gällande ehälsoservice Frågor och svar gällande ehälsoservice Allmänna frågor Varför lönar det sig att använda ehälsoservice? Med hjälp av ehälsoservice kan du var som helst sköta icke brådskande ärenden som gäller hälsan. Sådana

Läs mer

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för elever

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för elever Medioteket Introduktion till sli.se/medioteket för elever Innehåll 4 Aktivera konto 5 Söka Sök Boxar Filter Samsök 6 Strömma media 6 Dela/Skapa klipp 7 Favoriter 7 Inställningar 7 Glömt lösenordet? 7

Läs mer

Gör så här för att rapportera:

Gör så här för att rapportera: Cykla och gå till jobbet 2012 Gör så här för att rapportera: OBS! Se till att du har anmält dig innan du gör detta. Om du inte vet hur man gör, klicka här. Steg 1: Skriv ut redovisningspapperet Gå till

Läs mer

Anmälan och utredning enligt Lex Maria

Anmälan och utredning enligt Lex Maria SOCIALFÖRVALTNINGEN RIKTLINJE Annika Nilsson, annika.nilsson@kil.se 2017-09-11 Beslutad av SN 2017-09-27 109 Anmälan och utredning enligt Lex Maria BAKGRUND Lex Maria innebär att vårdgivaren enligt lag

Läs mer