1. Stämmans öppnande Föreningens ordförande Ove Lundvall öppnar stämman och hälsar de närvarande medlemmarna välkomna.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. Stämmans öppnande Föreningens ordförande Ove Lundvall öppnar stämman och hälsar de närvarande medlemmarna välkomna."

Transkript

1 1 Brf Beckasinen 18 Ordinarie föreningsstämma den 10 maj 2012 Tid: Den 10 maj 2012 klockan Plats: Birger Jarlsgatan 124 (Björn Axén Academy) 1. Stämmans öppnande Föreningens ordförande Ove Lundvall öppnar stämman och hälsar de närvarande medlemmarna välkomna. 2. Godkännande av dagordningen Dagordningen godkänns. 3. Val av stämmoordförande Stämman väljer sittande ordförande. 4. Anmälan av stämmoordförandes val av protokollförare Stämmoordföranden utser Gunvor Liedberg till protokollförare. 5. Val av två justeringsmän tillika rösträknare Stämman väljer David Andersson och Karl Gerhard Karlsson till justeringsmän tillika rösträknare. 6. Fråga om stämman blivit i stadgeenlig ordning utlyst Noteras att stämman blivit stadgeenligt utlyst. 7. Fastställande av röstlängd Närvaro fastställs genom avprickning vid ankomst. 39 röstberättigade noteras och tre fullmakter presenteras; lgh nr 2 (digital), lgh nr 10/11 och lgh nr 23/ Styrelsens årsredovisning Ordföranden går igenom årsberättelsen innehållande förvaltningsberättelse, resultaträkning och balansräkning. Det finns under genomgången möjlighet att ställa eventuella frågor. Sida 1 Protokoll från extrastämman den 21 mars 2012 efterlyses. Sekreteraren har missat att distribuera det till varje medlem. Protokollet har dock funnits tillgängligt hos styrelsen och på hemsidan. Beslut: Distribueras snarast till varje medlem. Sida 2 Ansvarsförsäkring för styrelsen På en fråga meddelas att det finns ansvarsförsäkring för styrelsen. Hissar Enligt ÅR har de sista tre hissarna moderniserats under Föreningen har ett serviceavtal med OTIS och vid problem ska de kontaktas på telefon alternativt Åkerlunds på telefon Enligt medlemmarna dröjer det alltför länge innan ett stopp i hissarna åtgärdas. Ordföranden meddelar att han bokat ett möte med OTIS servicechef för att diskutera deras service.

2 2 Etagevåningar En medlem påtalar att den reparation som påbörjades för länge sedan ännu inte slutförts. Enligt ordföranden återstår montering av en list som enligt entreprenören är svår att få tag i. Beslut: Ärendet bevakas. Kabel i uppgång 1A Önskemål framförs om att den kabel som finns i uppgång 1A tas bort. Beslut: Åtgärdas snarast. Sida 3 Ekonomi Noteras en felskrivning beträffande fastighetens taxeringsvärde: För Bostäder ska siffran vara kronor (en nolla har fallit bort). Lån/kvm bostadsrättsyta En medlem noterar en ökning från 2007: till 2011: Ökningen beror bla på renoveringen av fastighetens hissar. Rent allmänt bedöms siffran ändå vara mycket rimlig. Förslag till resultatdisposition Ordföranden kommenterar speciellt föreningens Yttre Fond. För 2011 har Yttre Fonden använts för renovering av etagelägenheterna och upprustning av gården. Avskrivning kan då göras direkt. Sida 4 Inga frågor. Sida 5 Inga frågor Sida 6 Inga frågor Sida 7 Posten Snöröjning under Fastighetsskötsel och städning avser arbete utfört av Åkerlunds vid ett tillfälle. Noteras att kostnaden för Serviceavtal hiss minskat från 2010 till Detta har blivit möjligt, då hissarna efter den genomförda genomgången nu är i bättre skick. Sida 8 Posten VVS på kronor innehåller stamspolning som utförts under Vidare har under 2011 två pumpar i pumpgropen i nedre källaren måst bytas efter att de slutat fungera. Garage P-plats hänför sig till jalusiporten i garaget medan Garage gäller löpande för garaget. Konstateras att teleportanläggningen är gammal. Underhållsplanen anger byte av densamma under Posten Tak = Reparation av etagelägenheterna. Siffran för Fastighetsunderhåll har minskat vilket föranleder en fråga. Ordförandens förklaring är att kostnader troligen har hamnat fel och hänvisar till jämförelse av totalsummorna.

3 3 Sida 9 Enligt beslut på förra årets stämma ska ersättningen till revisorn höjas. Denna höjning kommer inte att synas förrän i nästa års årsredovisning. Under rubriken Byggnad finns Projektering för kronor. Om föreningen genomför det planerade Takprojektet kommer denna kostnad att gå in i projektet. Kostnaden kommer dock att kvarstå som en balanspost till det finns ett beslut om projektet. Sida 10 Inga frågor. Efter avslutad genomgång godkänns årsredovisningen och läggs till handlingarna. 9. Föredragning av revisorns berättelse Revisorn har inga anmärkningar och revisionsberättelsen läggs till handlingarna. Han tillstyrker även ansvarsfrihet för styrelsen. 10. Beslut om fastställande av balans- och resultaträkning Resultat- och balansräkningen fastställs av stämman. 11. Beslut om resultatdisposition Styrelsens förslag till resultatdisposition godkänns. Årets resultat kronor och utnyttjande av Yttre Fond med kronor jämte balanserat resultat kronor med årets avsättning till fond för yttre underhåll på kronor motsvarar en totalt förlust på kronor som balanseras i ny räkning. 12. Fråga om ansvarsfrihet för styrelseledamöterna Styrelsen beviljas ansvarsfrihet för räkenskapsåret Genomgång av budget för 2012 Kostnaden för projektering av takprojektet finns inte med budgeten. För 2012 budgeteras ett överskott på cirka kronor. Styrelsen ser idag ingen anledning att höja några avgifter, då ekonomin ser bra och balanserad ut. Styrelsen kan under den närmaste tiden inte heller se att det finns något överhängande lånebehov. Kostnaden för upprustning av gården samt löpande bedöms täckas av inkommande avgifter. Takprojektet kommer att behandlas separat. Föreningen kommer däremot att kunna börja amortera på föreningens lån, vilket inte gjorts på de senaste 5-6 åren. Föreningens lån uppgår idag till drygt 12 miljoner kronor. Om experterna har rätt, kommer räntekostnaden inte att öka inom den närmaste tiden men om ett par år är prognosen mera osäker. 14. Fråga om arvoden åt styrelseledamöter och revisor för nästkommande verksamhetsår Arvodena följer SCBs löneindex och styrelsen föreslår att de förblir oförändrade. Beslut: Stämman godkänner styrelsens förslag. 15. Val av styrelseledamöter och suppleanter Valberedningen rapporterar om den enkät som skickats ut till samtliga medlemmar. Svarsresultatet är nedslående, då endast 18 av 85 svarat på enkäten och valberedningen uttrycker sin besvikelse. Har man valt ett boende i en bostadsrättsförening innebär det ett visst engagemang för att tillvarata gemensamma intressen och personlig investering.

4 4 Valberedningen menar också att det är viktigt att regelbundet se över styrelsens sammansättning och balansera mellan kontinuitet och förnyelse i styrelsearbetet. Noteras vidare att det planerade takprojektet kommer att kräva både engagemang, tid och erfarenhet. Styrelsen har till idag bestått av: Ove Lundvall, ordförande Gunvor Liedberg, sekreterare Johan Morian, ledamot Åke Öhman, ledamot Veronica Berglin, suppleant Britta Bergström, suppleant För omval finns Ove Lundvall och Åke Öhman samt Veronica Berglin och Britta Bergström. Valberedningen föreslår omval av de två förstnämnda på ytterligare två år och suppleanterna för ytterligare ett år. Beslut: Stämman godkänner valberedningens förslag. 16. Val av revisor och suppleant Som revisor föreslås fortsatt Johan Sivander och som revisorssuppleant Lars Engström. Vid sittande möte meddelar dock Lars Engström att han önskar avsäga sig sitt uppdrag. Ordföranden får därmed efterlysa förslag till ny revisorssuppleant. Göran Jonsson föreslås. Beslut: Göran Jonsson väljs till revisorssuppleant. 17. Val av valberedning Valberedningen har till idag bestått av Harriet Pontan, sammankallande och Ann-Berit Sörensen. Valberedningen föreslås få fortsatt förtroende. Beslut: Stämman väljer sittande valberedning för ytterligare ett år. 18. Av föreningsmedlem anmält ärende Tre ärenden har inkommit: Lars Engström: Borttag av cementerade halvväggar vid parkeringsplatserna vid nedre källargången mot Ingemarsgatan för att göra det lättare att komma in i och stiga ur parkerad bil. Styrelsen har undersökt om det finns några säkerhetskrav för att behålla dessa halvväggar. Det har inte framkommit några sådana krav. Beslut: Styrelsen tillstyrker motionen. Ann-Berit Sörensen: Önskemål om mera kontinuerlig information från styrelsen till medlemmarna. Föreningen har dels en hemsida (adress: med inlogg: brf beckasinen 18/1445) dels anslagstavlor i hissarna för information till medlemmarna. Dessutom används utskick till samtliga medlemmar när det behövs. Styrelsen menar att hemsidan ska användas för mera statisk information som tex stadgar, stämmoprotokoll, telefonnummer etc. I takt med att fler får tillgång till egen dator skulle hemsidan även kunna innehålla annan information. Noteras att det nya teleportsystemet som kommer att installeras under 2012 även erbjuder en elektronisk anslagstavla som kan användas för snabb information. Beslut: Styrelsen noterar önskemålet om mera kontinuerlig information från styrelsen till medlemmarna.

5 5 Hanif Pourghazian: Önskar att stämman godkänner ändring av andelstal för utbyggnad av balkong. Ordföranden ger en bakgrund: Den berörda lgh nr 85, Valhallavägen 4 B saknar idag balkong. Under 2011 frågade medlemmen styrelsen om det skulle vara möjligt att bygga balkong. Bygglov har erhållits för en balkong/altan, som styrelsen emellertid sagt nej till, då den inte överensstämmer med övriga balkonger i fastigheten. Vidare noteras att byggande av balkong är ett stämmobeslut. Medlemmen har ombetts att inkomma med ett nytt förslag med iakttagande av styrelsens kommentar till det första förslaget. Någon sådan ritning har inte kommit in. Flera stämmodeltagare framförde önskemål om att den ramp som kan beröras av ett eventuellt balkongbygge ska behållas. När en eventuell balkong är färdigbyggd, går den över till föreningen. Frågan om hur medlemmen ska debiteras för det ökade underhållet är också ett stämmobeslut. Det finns två alternativ: - ändra andelstal - ändra stadgarna enligt förslag från Bostadsrätterna: För lägenheter som efter upplåtelsen utrustats med balkong får årsavgiften vara förhöjd med högst 2% av vid varje tillfälle gällande prisbasbelopp, motsvarande gäller för lägenhet med fransk balkong, altan på mark eller uteplats dock med ett påslag med högst 1%. Båda alternativen kräver stämmobeslut. Beslut: Om underlag finns kan både byggande av balkong och debiteringsfrågan behandlas på den extrastämma som kommer att hållas senare i år med anledning av takprojektet. Under tiden bordläggs motionen. 19. Information från styrelsen angående status på takprojektet, förslag till inglasning av balkonger och övrigt. Detta är inga beslutspunkter endast information. Eventuella beslut kommer att fattas på extrastämmor senare i år Byggprojektet Det hölls en extrastämma i februari och styrelsen har tagit till sig den kritik som då framfördes. Ett mera genomarbetat underlag kommer att presenteras på den extra stämma som kommer att utlysas så snart det är möjligt. Ordföranden rapporterar att fem entreprenörer tillfrågats om intresse finns för att förvärva den aktuella råytan. Det kan tyckas att projektet dragit ut på tiden men styrelsen har bedömt det som om det inte behövt forceras. Under våren har vi även haft många avbrott i form av helger som ytterligare försenat projektet. Anbud kommer emellertid att erhållas under de närmaste veckorna. På extrastämman kommer följande alternativ att presenteras: - Enbart renovering av taket - Försäljning av råytan - Driva projektet i egen regi Det har funnits en del diskussioner om hur många lägenheter som skulle kunna vara lämpligt för den aktuella ytan. Det senaste budet är att så många som sex mindre lägenheter skulle vara det antal som passar bäst för vårt område. Resursförstärkning efterlyses för takprojektet och ordföranden begär förslag. Göran Jonsson anmäler sig och meddelar samtidigt att han förmodligen också kan föreslå en bra byggkontrollant. Beslut: Göran Jonsson väljs in i byggprojektet som extra resurs.

6 6 Inglasning av balkonger Ordföranden informerar att vår grannförening Brf Beckasinen 5 har kommit långt med sitt projekt för inglasning. De fördelar man kan peka på i och med en inglasning är: - Bättre värmeisolering - Renare luft - Ljuddämpning - Extra rum Företaget Balco har ombetts lämna ett förslag. Styrelsen planerar för en presentation på extrastämman senare i år. En beräknad kostnad per balkong är cirka kronor. Samtidigt med en eventuell inglasning kommer balkongerna att renoveras vilket även innebär att balkongräckena kommer att bytas. Noteras att det är en möjlighet och inte ett krav för medlemmarna att göra en inglasning. Frågan hur kostnaden ska hanteras behöver också diskuteras. Om extrastämman finner inglasningen intressant, kommer ett projekt att startas. Sophantering i fastigheten I samband med beslut om takprojektet kommer även beslut om ändrad sophantering i föreningen att tas upp. Föreningen betalar kronor extra per år för den lösning vi har idag. Inom något år kommer vi att behöva ändra sophanteringen då krav på stängning av sopnedkasten kommer. Städ- respektive sophämtningsdagar Medlem ville veta om det går att ordna så att hämtning av sopor sker innan städning sker. Ordföranden svarar att det tyvärr är fasta dagar och kan inte ändras. Problemet löses lättast genom att varje medlem förpackar sina sopor på ett så bra sätt att de inte sprids i garaget vid transport till sopbilen. Noteras också att ordningen i grovsoprummet förbättrats mycket tack vare att Johan Morian gör kontinuerlig städning där. Förhoppningsvis uppskattas detta av medlemmarna och tjänar som ett bra exempel värt att följa. Åkerlunds Fastighets AB På gården finns ett antal brunnar som skulle ha tömts men detta har inte blivit gjort. Vidare har ljuset på gården ej fungerat på över en månad trots flera anmälningar. Åkerlunds har gett styrelsen tillgång till den logg som förs över felanmälningar. Härigenom får styrelsen en bättre uppföljning av vad som händer i huset. Vidare har styrelsen gått igenom kontraktet med Åkerlunds och förtydligat en del saker. Dessutom hålls kontinuerliga uppföljningsmöten med Åkerlunds. Entrén Birger Jarlsgatan 122 Taket i entrén är skadat. Detta togs upp vid förra årsstämman med beslut om åtgärd. Taket är tyvärr fortfarande trasigt. Beslut: Åtgärdas.

7 7 Råttor på gården Medlem rapporterar om råttor på gården. Detta ska anmälas till Åkerlunds. Hiss Valhallavägen 2 Medlem har konstaterat ett fel med denna hiss. Beslut: Anmäls till OTIS. Hiss Valhallavägen 4 B I och med takprojektet kommer denna hiss att bytas. Hiss Birger Jarlsgatan 122 Medlem har konstaterat att om stoppknappen trycks in under färd går hissen direkt till källarplanet utan att nyckel, som i vanliga fall behövs, behöver användas. Detta bedöms vara en säkerhetsrisk då man får tillgång till garaget utan nyckel. Beslut: Undersöks. Varmvatten och cirkulation Medlem har noterat ett lägre tryck på vattnet. Beslut: Undersöks. 20. Stämmans avslutande Ordföranden tackar för en trevlig stämma och stämman avslutas med en buffé i lokalen. Vid protokollet Stämmoordförande Gunvor Liedberg Ove Lundvall Justeras Justeras David Andersson Karl Gerhard Karlsson

Protokoll Ordinarie föreningsstämma 6 maj 2015

Protokoll Ordinarie föreningsstämma 6 maj 2015 Bostadsrättsföreningen Sida 1 av 7 Tid 2015-05-06, kl 19:00 Plats Aulan, Åsö gymnasium Stämman öppnas Bostadsrättsföreningens ordförande Martin Samuelsson öppnar stämman och lämnar ordet till Ove Schramm.

Läs mer

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats.

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande fyll i namn hälsar varmt välkomna till den ordinarie föreningsstämman

Läs mer

1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna och förklarade stämman öppnad.

1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna och förklarade stämman öppnad. BRF SÖDRA HAGA Protokoll från ordinarie föreningsstämma tisdagen den 16 juni 2015. Plats: Föreningslokalen, Engelbrektsvägen 157 1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna

Läs mer

Löpande uppdatering av Bostadsrätternas mönsterstadgar genom ändringar, tillägg och förtydliganden; Nuvarande stadgar för Brf Fyren antagna

Löpande uppdatering av Bostadsrätternas mönsterstadgar genom ändringar, tillägg och förtydliganden; Nuvarande stadgar för Brf Fyren antagna 15 1 st byts ut mot följande; På ordinarie föreningsstämma ska förekomma: 1. Öppnande 2. Val av stämmoordförande 3. Anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare 4. Godkännande av dagordningen 5.

Läs mer

Simon Haque hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. 2 Godkännande av dagordningen.

Simon Haque hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. 2 Godkännande av dagordningen. Brf Oljemålningen nr 1 Årsstämma 2018 Närvarolista Simon Sawert Pastellvägen 10 Simon Haque Pastellvägen 8 Billie Stilander Pastellvägen 10 Kim Silverstav Pastellvägen 10 Susanne von Plenker-Tind Pastellvägen

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Tisdagen den 30 juni 2009 klockan 19.00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie Föreningsstämma

Läs mer

Kallelse. till ordinarie föreningsstämma för. Bostadsrättsföreningen Blåklinten nr 4

Kallelse. till ordinarie föreningsstämma för. Bostadsrättsföreningen Blåklinten nr 4 BRF Blåklinten 4 Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Bostadsrättsföreningen Blåklinten nr 4 Tid: tisdag den 6 maj 2014, klockan 18.00 Plats: Församlingsvåningen Gustav Vasa, Västmannagatan 63,

Läs mer

S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29

S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29 S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29 FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Obelisken 29. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Måndagen den 8 juni 2015 klockan 18.00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie Föreningsstämma

Läs mer

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge 2012-05-23 1 Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge Deltagare: Se bilaga 1 : Bengt Karlsson Kevin Kuru Paragrafer: 1 19 Sidor: 1 5. Bilagor: 1 Röstlängd 2 Dagordning

Läs mer

Protokoll för ordinarie föreningsstämma för Brf Karlsvik 39

Protokoll för ordinarie föreningsstämma för Brf Karlsvik 39 2014-05-18 Protokoll för ordinarie föreningsstämma för Brf Karlsvik 39 Plats: Bingohallen, S:t Eriksgatan 31 Dag: Måndag 18 maj, 2015 Tid: kl. 19.00 Dagordning 1. Öppnande Eva Ekermann förklarade stämman

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016 PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016 1 Föreningsstämmans öppnande Styrelsens ordförande, Anton Fröidstedt, hälsar alla välkomna till den ordinarie föreningsstämman avseende räkenskapsåret

Läs mer

IJ} Årsstämma BRF Dykärret Mindre 11: Protokoll nr Årsstämma. Typ av möte: Datum och tid: , klockan

IJ} Årsstämma BRF Dykärret Mindre 11: Protokoll nr Årsstämma. Typ av möte: Datum och tid: , klockan BRF Dykärret Mindre 11: Protokoll nr 1-2012 Plats: Nurnberghuset Typ av möte: Datum och tid: 2012-05-07, klockan 19.00-22.00 Närvarande från styrelsen: Lars Richt (Ordförande) Anders Bergman Eva l.lndhe

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2014-05-21 1-19 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund. Antal röstberättigade 34 st. varav två med fullmakt.

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmarna i Brf Volontären kallas härmed till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats 28 januari 2019 kl 18.00 på Västra Berga Skola, matsalen. Anmälan Meddelande

Läs mer

Smygehus Havsbad. Protokoll från Brf Smygehus Havsbads föreningsstämma Bcstad;rittsfurenin9en. förklarade stämman öppnad.

Smygehus Havsbad. Protokoll från Brf Smygehus Havsbads föreningsstämma Bcstad;rittsfurenin9en. förklarade stämman öppnad. Distribution: Styrelsen, Valberedningen och Hemsidan Föreningsstämma: 2012-06-02 på Hotell Scandic Victoria Tower, Stockholm Protokoll från Brf Smygehus Havsbads föreningsstämma 2018 Jan Andersson föredrog

Läs mer

PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20

PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20 BRF Odin 20 Sidan 1 av (5) PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20 DEN 9 MAJ 2012 KLOCKAN 19:00 IDUNGATAN 14 1 Stämmans öppnande Ingvar Palm hälsade alla varmt välkomna till ordinarie årsstämma

Läs mer

Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat.

Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Brf Dalen 10, Grangården Söndagen den 1 juni 2014 kl 16:00 i föreningens egen lokal Täppgränd 11 Enskededalen 1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh

Läs mer

Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 (4) Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma för Brf HSB 78 Sävja i Uppsala torsdagen 10 maj 2007 Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSBs bostadsrättsförening Tunö i Kista kyrka den 21 maj 2014.

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSBs bostadsrättsförening Tunö i Kista kyrka den 21 maj 2014. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSBs bostadsrättsförening Tunö i Kista kyrka den 21 maj 2014. 1 Stämmans öppnande Efrem Rhawi, ordförande, hälsade alla välkomna till årsstämman i HSBs

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Banslätt den 28 maj 2008. Stämmans öppnande och val av ordförande för stämman

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Banslätt den 28 maj 2008. Stämmans öppnande och val av ordförande för stämman Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Banslätt den 28 maj 2008. 1 Stämmans öppnande och val av ordförande för stämman Per-Olof Erickson förklarade stämman öppnad och föreslog att Christer

Läs mer

För din bostadsrättsförening

För din bostadsrättsförening För din bostadsrättsförening Årsredovisning 2016 Kallelse till stämma för Brf Enavallen i Enköping Enköpings kommun Dag: Torsdagen den 15 juni 2017, kl. 18.00 Plats: Kompassen, Enköping Dagordning: 1.

Läs mer

2014-04-29. Bostadsrättsföreningen. ÅRSTÄMMAN 2013 Sammanträdesdatum 1-20. Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61. Tid 19,00-19,30

2014-04-29. Bostadsrättsföreningen. ÅRSTÄMMAN 2013 Sammanträdesdatum 1-20. Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61. Tid 19,00-19,30 1-20 Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61 Tid 19,00-19,30 ande De närvarande medlemmarna i brf Trollbacken Enligt den bifogade röstlängden. Övriga Nils Johansson, ordförande Ulf Nygård, Riksbyggen Sekreterare

Läs mer

Brf Björkbacken STÄMMOPROTOKOLL HSB Stockholm Föreningsstämma Samlingssalen Kvarnhjulet kl

Brf Björkbacken STÄMMOPROTOKOLL HSB Stockholm Föreningsstämma Samlingssalen Kvarnhjulet kl Samlingssalen Kvarnhjulet kl 19.00 1 Årsstämmoprotokoll för brf Björkbacken Verksamhetsperioden 2009 05 01 2010 04 30 Paragrafer 1-18 Mötesordförande.. Stefan Johansson Justerare Amie Hemmen Justerare.

Läs mer

Brf Nackahus i Ekängens Årsmöte

Brf Nackahus i Ekängens Årsmöte Brf Nackahus i Ekängens Årsmöte 2018-06-11 Styrelserummet Ugglevägen 13 A kl 19.00 Dagordning 1. Stämmans öppnande Föreningens ordförande Karoline Pauli öppnade mötet. 2. Godkännande av dagordningen Fel

Läs mer

ÅRSREDOVISNING BRF SLOTTSGLÄNTAN. Org nr för räkenskapsåret 2011

ÅRSREDOVISNING BRF SLOTTSGLÄNTAN. Org nr för räkenskapsåret 2011 ÅRSREDOVISNING BRF SLOTTSGLÄNTAN Org nr 769603-3724 för räkenskapsåret 2011 Föreningens ordinarie föreningsstämma kommer att avhållas den 21 april 2012 KALLELSE, se nästkommande sida. BRF SLOTTSGLÄNTAN

Läs mer

1. Föreningsstämmans öppnande Ordföranden Lise Bergström hälsar medlemmarna välkomna till stämman och förklarar densamma för öppnad.

1. Föreningsstämmans öppnande Ordföranden Lise Bergström hälsar medlemmarna välkomna till stämman och förklarar densamma för öppnad. PROTOKOLL fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA 2014-04-08 i IOGT:s lokaler Godtemplargården för Bostadsrättsföreningen Skutskepparen 52 Brunnsgatan 10, 611 32 Nyköping 1. Föreningsstämmans öppnande Ordföranden

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2015-05-27 1-20 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund. Antal röstberättigade 37 st. varav en med fullmakt.

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö. Organisationsnummer är

Läs mer

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Styrelsen för Brf Runhällen förslår följande stadgeändringar att behandlas på extra föreningsstämma 2017-02-22 samt ordinarie föreningsstämma

Läs mer

Dagordning för ordinarie årsstämma för Brf Höstfibblan 8 23 april 2018

Dagordning för ordinarie årsstämma för Brf Höstfibblan 8 23 april 2018 Dagordning för ordinarie årsstämma för Brf Höstfibblan 8 23 april 2018 Plats: Grindtorpskyrkan Tid : 19.00 1 Extrastämman öppnas 2 Val av stämmoordförande 3 Godkännande av dagordningen 4 Val av stämmans

Läs mer

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 1 Brf Kättingen 26 KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA DAG: Måndagen den 26 maj 2014 klockan 19.30 LOKAL:Gemensamhetslokalen DAGORDNING: 1. Stämmans öppnande. 2. Godkännande av dagordning. 3. Val av ordförande

Läs mer

1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat.

1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Brf Dalen 10, Grangården Söndagen den 12 maj 2013 kl 16:00 Brf Lönnparkens lokal Grusåsgränd 47-139 Enskededalen 1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh

Läs mer

Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018

Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018 Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018 1. Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Ulf Westerberg hälsade

Läs mer

Protokoll från föreningsstämma Torsdagen den 25 april 2019 kl Föreningslokalen Eskadervägen 42, KV

Protokoll från föreningsstämma Torsdagen den 25 april 2019 kl Föreningslokalen Eskadervägen 42, KV 1 Protokoll från föreningsstämma Torsdagen den 25 april 2019 kl. 18.30. Föreningslokalen Eskadervägen 42, KV 1. Stämmans öppnande 2. Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes. 3. Val av stämmoordförande.

Läs mer

(Fyra sidor) fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell Org nr 716412-9475

(Fyra sidor) fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell Org nr 716412-9475 PROTOKOLL (Fyra sidor) fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell Org nr 716412-9475 Tid: Tisdagen den 29 november 2011, kl. 18.00-ca 19.00 Plats: Kungsholmen,

Läs mer

HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka

HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka HSB - där möjligheterna bor HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 2015 Datum/tid: 2015-05-12, kl 19:00-20:30 Plats: Melanders Fisk, Nacka Forum 1. Föreningsstämmans

Läs mer

PROTOKOLL från ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten

PROTOKOLL från ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten 1(4) PROTOKOLL från ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten 2013-04-25 Plats Föreningens klubblokal l Stämmans öppnande Stämman öppnas av styrelsens ordförande Olle Hagernäs, som

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma i BRF GRIMBERGET

Kallelse till ordinarie föreningsstämma i BRF GRIMBERGET Kallelse till ordinarie föreningsstämma i BRF GRIMBERGET Datum: Plats: Tisdagen den 15:e maj 2018, fika från 18:00 stämman börjar 18:30 Föreningslokalen, källarplan i 1B Tag med denna kallelse samt årsredovisning

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad Reg nr: 469625-4502 Antagna den 8 april 2013, 19 maj 2015, 2 mars och x juli 2018 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsförenimgen

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken. Onsdagen 29 maj 2013

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken. Onsdagen 29 maj 2013 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken Onsdagen 29 maj 2013 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Tommy Ringart förklarade stämman öppnad. 2 Godkännande av dagordningen Styrelsens

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMA 2011-05-05 Brf Rosenfeldt

PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMA 2011-05-05 Brf Rosenfeldt PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMA 2011-05-05 Plats: Föreningslokalen, Drottninggatan Tid: 2011-05-05 kl 18.00. 1 STÄMMANS ÖPPNANDE Stämman öppnas av föreningens ordförande Stefan Grönqvist, som hälsar de

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013 HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013 Plats: Forumkyrka n, Serenadvägen 25 1. Öppnande av föreningsstämma Stämman öppnades av föreningens sekreterare

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18.

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18. Bostadsrättsförening Vilbergen i Norrköping Sidan 1 av 6 STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18.30 1

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Stadgar Brf Valdemarsro

Stadgar Brf Valdemarsro Bostadsrättsförning Valdemarsro 1. Föreningens firma och ändamål Föreningens firma är Brf Valdemarsro. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus

Läs mer

Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma , kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan.

Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma , kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan. Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma 2015-05-21, kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan. 1. föreningsstämmans öppnande 2. val av stämmoordförande 3. anmälan av stämmoordförandens

Läs mer

Protokoll ordinarie föreningsstämma år 2015 Frösakull Ängar ekonomisk förening

Protokoll ordinarie föreningsstämma år 2015 Frösakull Ängar ekonomisk förening Sida 1 av 5 Protokoll ordinarie föreningsstämma år 2015 Frösakull Ängar ekonomisk förening TID Torsdag den 14 maj 2015 klockan 11.00 PLATS Halmstad Golfklubb, Tylösand 1) Stämmans öppnande Ordförande Kennet

Läs mer

KULLAVIKS HAMN ekonomisk förening

KULLAVIKS HAMN ekonomisk förening 1 PROTOKOLL Från ordinarie föreningsstämma i Kullaviks Hamn ekon. förening (Khef) 716408-2658, i Kullaviksskolans aula torsdagen den 19 mars 2009. kl. 18:30-20:00 Närvarande 55 medlemmar, varav 1 innehade

Läs mer

STADGAR HELLO WORLD! IDEELL FÖRENING FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE FÖR. 1 Firma Föreningens firma är Hello World! Ideell Förening.

STADGAR HELLO WORLD! IDEELL FÖRENING FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE FÖR. 1 Firma Föreningens firma är Hello World! Ideell Förening. STADGAR FÖR HELLO WORLD! IDEELL FÖRENING FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Firma Föreningens firma är Hello World! Ideell Förening. 2 Ändamål och verksamhet Hello World! är en allmännyttig ideell förening. Föreningen

Läs mer

Årsmötesprotokoll Brf Vitkålen 1 Restaurang Klyftan Onsdagen den 4 februari 2009

Årsmötesprotokoll Brf Vitkålen 1 Restaurang Klyftan Onsdagen den 4 februari 2009 Årsmötesprotokoll Brf Vitkålen 1 Restaurang Klyftan Onsdagen den 4 februari 2009 1 Mötets öppnande Styrelseordförande Christian Petersén förklarade årsmötet öppnat och hälsade alla välkomna. 2 Upprättande

Läs mer

BRF STOCKHOLMSBLICK ORG.NR. 769615-4371 NYBOHOVSBACKEN 68 117 64 STOCKHOLM WWW.STOCKHOLMSBLICK.SE INFO@STOCKHOLMSBLICK.SE

BRF STOCKHOLMSBLICK ORG.NR. 769615-4371 NYBOHOVSBACKEN 68 117 64 STOCKHOLM WWW.STOCKHOLMSBLICK.SE INFO@STOCKHOLMSBLICK.SE BRF STOCKHOLMSBLICK ORG.NR. 769615-4371 NYBOHOVSBACKEN 68 117 64 STOCKHOLM WWW.STOCKHOLMSBLICK.SE INFO@STOCKHOLMSBLICK.SE INNEHÅLL 1 Dagordning 2 Årsredovisning Bilaga 1 3 Revisionsberättelse Bilaga 2

Läs mer

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn.

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄRLAN I ULRICEHAMN Antagna den 11/1 2017 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

4 Godkännande av röstlängd samt val av rösträknare

4 Godkännande av röstlängd samt val av rösträknare Skärsliparens samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma den 22 mars 2010 Tid: 19.00 Plats: Kvarterslokalen, Korgmakargatan 40 1 Stämmans öppnande Ordförande Jens Werkander hälsade

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18.

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18. Bostadsrättsförening Vilbergen i Norrköping Sidan 1 av 5 STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18.30 1 Föreningsstämmans

Läs mer

KALLELSE. Välkomna!

KALLELSE. Välkomna! 2017-05-17 KALLELSE Medlemmarna i Brf Måttbandet i Stockholm kallas till ordinarie föreningsstämma onsdagen 31 maj 2017, kl. 19.00 i aulan, Åsö Gymnasium, Blekingegatan 55, Stockholm Dagordning, styrelsens

Läs mer

Protokoll Föreningsstämma (5) Mötesdatum Tid 19:00. Vid protokollet. Mats Klingberg. Justeras.

Protokoll Föreningsstämma (5) Mötesdatum Tid 19:00. Vid protokollet. Mats Klingberg. Justeras. Protokoll Föreningsstämma 2011 2011-05-22 1 (5) Protokoll HSB:s Bostadsrättsföreningen Stureby i Stockholm Slag av sammanträde Föreningsstämma Mötesdatum 2011-05-17 Tid 19:00 Plats Föreningslokalen Skönviksvägen

Läs mer

Ropnäs Samfällighetsförening STADGAR 1 (5) FIRMA Föreningens firma är Ropnäs samfällighetsförening.

Ropnäs Samfällighetsförening STADGAR 1 (5) FIRMA Föreningens firma är Ropnäs samfällighetsförening. Organisationsnummer 716417-2293 Ropnäs Samfällighetsförening STADGAR 1 (5) Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser skall

Läs mer

Skapa en möjlighet för medlemmarnas kompetens utvecklings via utbildning, teknik, och andra aktiviteter.

Skapa en möjlighet för medlemmarnas kompetens utvecklings via utbildning, teknik, och andra aktiviteter. STADGAR FÖR ERITREANSKFÖRENINGEN LUDVIKA FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Eritreanskföreningen Ludvika. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att i föreningens

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2012-05-23 1 19 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 29 st. varav en med fullmakt.

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten Antagna den 23 maj 2018. 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Duetten. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

STADGAR BRF LÄCKÖGÅRDEN

STADGAR BRF LÄCKÖGÅRDEN STADGAR BRF LÄCKÖGÅRDEN 1. Föreningens firma och ändamål Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Läckögården. Föreningen har till ändamål att främja sina medlemmars ekonomiska intressen genom att i

Läs mer

PROTOKOLL 2008-04-28. 1 Stämmans öppnande Styrelseordförande Ruben Hansson hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad.

PROTOKOLL 2008-04-28. 1 Stämmans öppnande Styrelseordförande Ruben Hansson hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad. Bostadsrättsföreningen Egen Härd i Örebro Föreningsstämma 2008 PROTOKOLL 2008-04-28 1 (2) Plats: Stadsträdgårdens restaurang, Örebro Tid: 2008-04-28, kl. 19:00 Närvarande: Se bifogad närvarolista (Bil.

Läs mer

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Organisationsnummer 769619-1803. Antagna den 7 mars 2011, reviderade 28 november 2012. 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010.

Läs mer

Bostadsrättföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2011-05-26

Bostadsrättföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2011-05-26 Dagordning: 1. Stämmans öppnande 2. Upprättande av förteckning över närvarande Medlemmar 3. Fastställande av dagordning 4. Val av Ordförande för stämman 5. Val av sekreterare 6. Val av två personer att

Läs mer

Du och din bostadsrättsförening. Planering inför FÖRENINGSSTÄMMAN

Du och din bostadsrättsförening. Planering inför FÖRENINGSSTÄMMAN Du och din bostadsrättsförening Planering inför FÖRENINGSSTÄMMAN En gång om året ska en föreningsstämma hållas i bostadsrättsföreningen och dit ska alla medlemmar kallas. Här fattas bland annat beslut

Läs mer

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 Bostadsrättsföreningen Borgmästaren i Skövde. Dag: Onsdagen den 18 april 2018 Plats: Konferensrummet, Skövde Golfklubb Tid: Klockan 18.00 19.30 Paragraf Anteckning Benämning

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 18 maj 2015

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 18 maj 2015 HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 18 maj 2015 Plats: Storängssalen, Ga Värmdövägen 176, Nacka l. Öppnande av föreningsstämma Stämman öppnades av föreningens

Läs mer

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmarna i bostadsrättsföreningen Insteget, org.nr: 769616-9395, kallas härmed till ordinarie föreningsstämma onsdagen den 15 maj 2013 kl. 19.00, på Åsö Gymnasium med adress

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr

Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr 716417 8183. Protokoll: 1 19 Tid: Måndagen den 18 maj 2015, kl. 19.00 Plats: Föreningslokalen i HSB brf Örnar, Love Almqvists väg

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29

Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29 Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29 Styrelsens ordförande Nils-Erik Hedin hälsade alla välkomna och förklarade årsstämman öppnad. 1. Val av ordförande för stämman. Lars Edström,

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 16 februari år 2016 kl. 18.

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 16 februari år 2016 kl. 18. Bostadsrättsförening Vilbergen i Norrköping Sidan 1 av 5 STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 16 februari år 2016 kl. 18.30 1 Föreningsstämmans

Läs mer

Protokoll Föreningsstämma HSB Österöd Söndagen den 20 November 2016

Protokoll Föreningsstämma HSB Österöd Söndagen den 20 November 2016 Protokoll Föreningsstämma HSB Österöd Söndagen den 20 November 2016 1.Öppnande av stämman. Patrik Johansson förklarar årets stämma för öppnad och hälsar alla välkomna. 2. Val av ordförande vid stämman

Läs mer

BRF Målarprinsen. Föreningsstämma. Strandskolans Matsal. Den 25 april 2007

BRF Målarprinsen. Föreningsstämma. Strandskolans Matsal. Den 25 april 2007 BRF Målarprinsen Föreningsstämma Strandskolans Matsal Den 25 april 2007 Stämmoprotokoll 1. Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Jonas Carvbo hälsade alla närvarande varmt välkoma och förklarade mötet

Läs mer

Brf Loket. 7 maj 2009

Brf Loket. 7 maj 2009 Brf Loket Föreningsstämma 7 maj 2009 Välkomna! Presentation av styrelsen Magnus Strandh, ordförande Miklos Dénes, vice ordförande Frank Sonander, kassör Kristina Garmer, sekreterare Lars-Ove Hansson, suppleant

Läs mer

Protokoll från årsstämma, Brf Årsta gård 2011

Protokoll från årsstämma, Brf Årsta gård 2011 Protokoll från årsstämma, Brf Årsta gård 2011 Datum: Måndagen den 23 maj 2011 Plats: Gemensamhetslokalen, Svärdlångsvägen 19, Årsta 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Ronny Schueler hälsade alla

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2010-05-25 1-20 med bilagor Plats: Fritidslokalen Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 34 st. 1 Öppnandet Stämman

Läs mer

STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer

STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer 769618-5185 1 Namn, säte och ändamål 2 Medlemskap 3 Medlems skyldigheter 4 Insats 5 Medlemsavgift 6 Uteslutning 7 Avgång 8 Styrelse 9 Firmateckning

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd Antagna den 2014-05-26 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Stavgränd med organisationsnummer 769622-5551. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

Protokoll fört vid HSBs Brf Römös ordinarie föreningsstämma onsdagen den 21 april 2010 kl Lokal: Kista Kyrka Kryptan

Protokoll fört vid HSBs Brf Römös ordinarie föreningsstämma onsdagen den 21 april 2010 kl Lokal: Kista Kyrka Kryptan Sida 1 av 5 Protokoll fört vid HSBs Brf Römös ordinarie föreningsstämma onsdagen den 21 april 2010 kl. 18.30. Lokal: Kista Kyrka Kryptan 1 Stämmans öppnande Föreningens ordförande Claes-Göran Gahm hälsade

Läs mer

BRF SLOTTSDALEN i Gustavsberg

BRF SLOTTSDALEN i Gustavsberg BRF SLOTTSDALEN i Gustavsberg ÅRSREDOVISNING Org.nr 769600-1267 Räkenskapsåret 2016 Kallelse till årets föreningsstämma den 20 maj 2017 se inlaga. 2017-05-02 Brf Slottsdalen Kallelse till ordinarie föreningsstämma

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen JASMINEN 3 1 Föreningens namn antagna den 10 januari 2006 Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Jasminen 3 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

1. Stämman öppnas StyrelsensordförandePer Harkfurklararstämmanöppnad.

1. Stämman öppnas StyrelsensordförandePer Harkfurklararstämmanöppnad. PROTOKOLL (Fyra sidor) fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell Tid: Tisdagen den 30 november 2010, kl. 18.00-ca 19.20 Plats: Kungsholmen, Fleminggatan Stockholm

Läs mer

Protokoll för årsstämma 2015 i föreningen Tomteboda 1

Protokoll för årsstämma 2015 i föreningen Tomteboda 1 v. BostCldsrättstöreningen Torrrteboda l i SolnCl Protokoll för årsstämma 2015 i föreningen Tomteboda 1 Tid och plats 150528 ifåreningslokalen 1. Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Johanna Westin

Läs mer

17. Av styrelsen till stämman hänskjutna frågor samt av föreningsmedlem anmält ärende:

17. Av styrelsen till stämman hänskjutna frågor samt av föreningsmedlem anmält ärende: Kallelse till årsmöte Medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Utsikten i Nacka kallas härmed till föreningsstämma onsdagen den 25 maj 2011 kl 19.00. Lokal: Lilla scenen, Dieselverkstaden, Sickla, Nacka kommun

Läs mer

Protokoll för årsstämma i Bostadsrättsföreningen Nya Plogen 12

Protokoll för årsstämma i Bostadsrättsföreningen Nya Plogen 12 Tidpunkt: 16 april 2013, kl. 19:00. Närvarande: Se Bilaga 1 Närvarolista. 1. Årsmötet öppnades. 2. Dagordningen godkändes. 3. Leif Andersson valdes till stämmans ordförande. 4. Ordföranden utsåg Magnus

Läs mer

VÄLKOMNA TILL ÅRSSTÄMMA! BF Muttern 14 u.p.a. 2013

VÄLKOMNA TILL ÅRSSTÄMMA! BF Muttern 14 u.p.a. 2013 VÄLKOMNA TILL ÅRSSTÄMMA! BF Muttern 14 u.p.a. 2013 Dagordning Dagordning Stämmans öppnande Godkännande av dagordningen Val av stämmoordförande Anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare Val av

Läs mer

Brf Rävsaxen. Årsmöte E-post: Webb: Plats: Hjorthagens skola. Närvarande: Mårten Carlsson

Brf Rävsaxen. Årsmöte E-post: Webb:  Plats: Hjorthagens skola. Närvarande: Mårten Carlsson Brf Rävsaxen E-post: ravsaxen@googlegroups.com Webb: www.sbc.se/ravsaxen Årsmöte 2013-12-10 Plats: Hjorthagens skola Närvarande: Mårten Carlsson Sarah Bergström Busselmann Anneli Edstam Jonas Landén Helena

Läs mer

Brf Flottiljen. Årsredovisning Foto Lena Malmborg 76

Brf Flottiljen. Årsredovisning Foto Lena Malmborg 76 Brf Flottiljen Årsredovisning 2017 Foto Lena Malmborg 76 Att bo i en bostadsrättsförening vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften

Läs mer

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm 1 HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm PROTOKOLL Fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA i HSBs Bostadsrättsförening Bågen Nr 223 i Stockholm onsdagen den 18 maj 2011 på Debaser Restaurang AB,

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2010 Brf Löparen nr 3

ÅRSREDOVISNING 2010 Brf Löparen nr 3 ÅRSREDOVISNING 2010 Brf Löparen nr 3 Kallelse till föreningsstämma i BRF Löparen nr 3 Sida 1(2) 2011-03-28 Tid: Fredagen den 6 maj 2011 kl. 19.00 Plats: Stortorps Bygdegård Program: Stämmoförhandlingar

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Vandraren 2. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Brinckan-Lehusen

Bostadsrättsföreningen Brinckan-Lehusen Ordinarie Föreningsstämma Mötesplats: Aulan, Åsö vuxengymnasium, Blekingegatan 55 Mötesdatum: Torsdagen den 2017-05-18 Tid: kl. 19.00 Deltagare: 89 medlemmar med rösträtt i Bostadsrättsföreningen Brinckan-Lehusen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2013-05-28 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2013-05-28 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Plats och tid: Gemensamhetslokalen, Delfinen, klockan 19.00 Närvarande: Lgh nr: 5, 8, 9, 10, 12, 19, 22, 24, 26, 32, 33, 39, 43, 45, 46, 50, 53, 54, 55, 58, 60, 61, 62,

Läs mer

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade och

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade och Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade 2010-12-14 och 2011-04-20 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Korpkulla 1. 2 Ändamål och verksamhet.

Läs mer

Handlingar till ordinarie föreningsstämma i Rudboda Brf

Handlingar till ordinarie föreningsstämma i Rudboda Brf Rudboda 5 april 2016 Handlingar till ordinarie föreningsstämma i Rudboda Brf I detta utskick finner ni: Kallelse till ordinarie föreningsstämma den 21 april 2016 Styrelsens förslag till nya stadgar (separat

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB Uppsala ekonomisk förening, 2009-05-07.

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB Uppsala ekonomisk förening, 2009-05-07. 1 (7) Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB Uppsala ekonomisk förening, 2009-05-07. Plats: Clarion Hotel Gillet i Uppsala 1 Öppnande Styrelsens ordförande Sture Blomgren hälsar stämmodeltagarna

Läs mer

Tid: Tisdagen den 24 november 2009' kl. 18.00-ca 19.20

Tid: Tisdagen den 24 november 2009' kl. 18.00-ca 19.20 PROTOKOLL fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell Tid: Tisdagen den 24 november 2009' kl. 18.00-ca 19.20 Plats: Kungsholmen, Fleminggatan Stockholm Trygg Hansa-huset

Läs mer

5. Val av två justeringspersoner tillika rösträknare Till justeringspersoner och rösträknare utsågs Kristoffer Wijk och Johan Wickström.

5. Val av två justeringspersoner tillika rösträknare Till justeringspersoner och rösträknare utsågs Kristoffer Wijk och Johan Wickström. Tid Tisdagen den 26 maj 2015, klockan 18.00 Plats Bo Bergmans gata 4 Närvarande Medlemmar enligt röstlängd PROTOKOLL 1. Stämmans öppnande Föreningens ordförande Jan Mårdh öppnade stämman. 2. Godkännande

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 Antagna den 21 oktober 2018 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer