Framtidens lärandemiljö. En etnografisk studie kring beteende, behov och form i framtidens lärandemiljö. Viktoria Walldin, 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Framtidens lärandemiljö. En etnografisk studie kring beteende, behov och form i framtidens lärandemiljö. Viktoria Walldin, 2010"

Transkript

1 Framtidens lärandemiljö En etnografisk studie kring beteende, behov och form i framtidens lärandemiljö. Viktoria Walldin, 2010

2 Etnografisk metod Sker i naturlig miljö. Syftar till att upptäcka the native s point of view.

3 Å ena sidan miljöpsykologi Olika aspekter som bildar positiva upplevelser av platser, byggnader, inre - som yttre kvalitéer. Å andra sidan en politisk agenda

4 Metod Observationer och intervjuer: Karolinska Universitetssjukhusen i Solna och Huddinge Danderyds sjukhus Södersjukhuset Campus Solna Campus Huddinge Campus Ersta St Eriks Ögonsjukhus Röda korsets högskola Högskola Sophiahemmet 15 semistrukturerade djupintervjuer/skuggningar 50 genskjutsintervjuer.

5 Mjuka värden i valet av KI 1. KI som varumärke Varför valde du KI? Prestigefyllt, hög status och välkänt i Sverige och internationellt Forskningen Nobelpriset Ville till/ville vara kvar i Stockholm Slumpen Vad associerar du KI med? Ledande forskning Nobelpriset Medicin Professionalism Disciplin KS Vem/vad påverkade ditt val? Det goda ryktet Informationen på nätet Intresset för programmet fanns redan men skolan var en slump Rekommenderas av familjemedlem eller annan nära

6 Mjuka värden i valet av KI Folk är målmedvetna här, folk har höga betyg och man blir som man umgås. (Man, 25 år, Människans fysiologi, Solna) Min flickvän, familj och vänner bor i Stockholm och då var det naturligt att välja KI. Dessutom är det en bra skola som är välrenommerad. (Man, 30 år, läkarprogrammet, Solna) KI är en stor organisation där ingen vet någonting, tio år gammal information på hemsidan till exempel. (Kvinna, 30 år, personal) Det är långa beslutsgångar, många steg och en lång kedja innan något händer. Det blir trögt ibland. Det påverkar vardagen så till vida att det blir mycket pappersarbete. Nya idéer tar lång tid att implementera. Jag tror mest det att det är vi anställda som märker detta. (Kvinna, 48 år, personal)

7 Mjuka värden i valet av KI 2.Upplever du att det finns en KI-anda/KI-kultur? Det är mer av en programbaserad identitet på KI tror jag. De har tryckt på insparksfesterna, annars finns det innebandy på tisdagar tror jag. Det finns saker för den som vill. (Kvinna, 26 år, Sjukgymnastprogrammet. Huddinge) Det finns litegrann av en anda men det är inte som i Uppsala. (Man, 25 år, kurs i Människans fysiologi. Solna) Nej, det är så splittrat. Internationellt sett: ja. Nationellt sett: nej. (Kvinna, 20 år, läkarprogrammet. Solna) Jag vet inte om jag är rätt person att prata om KI-anda. Men när Hälsohögskolan slogs ihop med KI 1998 blev det något av en kulturkrock. Inom Hälsohögskolan fanns många medellånga utbildningar där främst kvinnor läste, och det var en plattare organisation. Kanske att det kan finnas en KI-anda om man lär sig kulturen, värderingar, normer och den hierarkiska ordningen på KI. Jag känner inte av någon anda men andra, visst, de som är gamla i organisationen upplever KI som familjärt. (Kvinna, personal)

8 Mjuka värden i valet av KI En majoritet av informanterna saknar helt någon form av KI-anda. Läkarstudenter har dock lättare att tala om den. KI-andan upplevs som abstrakt, men några nämner ryggsäcken som symbol för en känsla av gemenskap med andra KI-studenter. KI är rumsligt enklaverat och segregerat, där tillhörigheten finns inom program och inriktning snarare än KI som helhet. KI har en tradition av att ha en likartad studentgrupp: högpresterande och studiefokuserade. Denna normativa grupp ser idag annorlunda ut i och med en bredare mångfald på program och brukare. Den andan/kultur som finns passar inte studenten med nya eller andra normer/förebilder. Behovet av en enad anda verkar öka i takt med utbildningsprogrammen och studenternas mångfald. Det finns en önskan om en mer enad identitet men knytpunkter, mötesplatser och symboler saknas. Det alltmer heterogena KI behöver ett tydligare inkluderande manifest.

9 Den fysiska miljön på campus & sjukhus Campus Solna Positiva synpunkter Ljust, fräsch och tilltalande (formell och informell). Sluttande salar/lennart Nilsson salen. Avslappnat Formellt men ändå modernt. Status Negativa synpunkter För få mikrovågsugnar i lunchrummet (långa köer). Få sittplatser/grupprum. Gräsmattan framför bibliotek kan utnyttjas bättre. Mörker (utomhus på kvällstid). Allt stänger för tidigt. Dåliga klassrum (dålig akustik, dålig ventilation). Lokaler som görs om till något de inte är avsedda för.

10 Fysisk miljö: Campus & sjukhus Campus Huddinge Positiva synpunkter Fina allmänna miljöer och bra trivsel. Öppenheten i de höga byggnaderna ger bra ljusinsläpp. Biblioteket är bra med fina rum. Den fysiska miljön är bra. Modernt Nära KS Huddinge. Negativa synpunkter Gamla lokalerna är dåliga. Inga fönster, dålig ventilation. Ödekänsla Lokalerna på baksidan av första byggnaden (vid biblioteket) är gamla och instängda. Grupprummen i biblioteket är ofta uppbokade. Större föreläsningssalar behövs. Avståndet/pendlingen.

11 Den kliniska miljön Karolinska universitetssjukhuset Solna Karolinska universitetssjukhuset Huddinge Det är här vi verkligen lär oss. Mötet med handledarna. Bibliotek. Vet inte om det används (Personal) Mötesplats för fika, mat eller samtal. Brister dock. Väntrum omgjord till undervisningslokal.

12 KI Södersjukhuset Danderyds sjukhus Entrén till institutionen. Bilder på doktorander längs korridoren. Jag vet inte riktigt vart jag kan sätta mig och plugga på rasterna. (Kvinna, 25år, läkarprogrammet. Här i Danderyd funkar det bra. Kanske inte direkt stimulerande miljöer, något på väggarna kanske, behövs, vad som helst. Kanske är det bra att det är kalt; då kan man koncentrera sig. (Man, 23 år, läkarprogrammet)

13 St Eriks Ögonsjukhus Sophiahemmets högskola Vi har tillgång till allt vi behöver. Vi har tillgång till allt och lärarna litar på oss. Det känns bra. (Kvinna, 22 år, optikerprogrammet) Sophiasystrar i biblioteket. Karaktär i den yttre miljön är viktig, att man har tänkt till i kvalitet i materialen. Avskildhet är viktigt, ska kunna plugga enskilt. Matmiljön är också viktig; bra energi, bra utformade restauranger. (Kvinna, 23 år, sjuksköterskeprogrammet)

14 Campus Ersta, Ersta Sköndal högskola Röda korsets högskola Biblioteket Alla man pratar med älskar att gå här för att det är så mysigt, men läget gör att man kanske hellre fikar någon annan stans eftersom Södermalm har så många caféer. (Linn, 23 år, teologistudent) Vad jag saknar här just nu är campusliv, kul med en sittning. Väldigt viktigt med mötesplatser, bra lokaler Fler mötesplatser behövs, som nu är det ganska skralt. (Kvinna, 24 år, Sjuksköterskeprogrammet)

15 SOCIOFYSISK MILJÖ Vad finns det för populära mötesplatser? Populära mötesplatser Solna. Kårhuset Caféet Biblioteket Hus 75 Vinterträdgården Populära mötesplatser Huddinge. Biblioteket Gymmet Caféerna Skolpuben i Solna (men för långt bort). Restaurangerna Grupprummen (biblioteket och på plan 6)

16 SOCIOFYSISK MILJÖ Vad har/är den ultimata lärandemiljön? Nya lokaler Bra rykte. Fräsch Bra föreläsare Ett universitet ska ha utstrålning. Chanserna till en god sammanhållning och anknytning till en klass är viktig. Det ska finnas färg och öppenheten i den fysiska miljön. En skola som jag studerade på hade dörrar helt i glas Sofia, 21 år, sjuksköterskestudent) Ett universitet ska ha någon form av anda. Jag saknar det. Något som vi kan bygga en identitet på inför framtida yrkesutövande. Men utbildningarna på KI har i alla fall ett bra rykte. (Man, 31 år, läkarstudent) Luftig Engagerade lärare/studenter En anda. Bra kommunikationer. Virtuell & inspirerade Det sociala livet/möten. Kåren Verklighetsförankrad utbildning. Kompisar Mer solstolar på gräsmattan. Blommor Färger på väggarna.

17 SOCIOFYSISK MILJÖ Platser för lärande? Subjektivt men Klinisk miljö nära till handledare och personal Den fridfulla miljön men ibland vill jag diskutera med andra studenter

18 SOCIOFYSIK MILJÖ Platser för välbefinnande Brist på avstressade miljöer och strategier! Robinson-ön & prestationsångest Stress är ett ganska stort problem bland studenterna, otrolig stress och många tar sömntabletter för att kunna sova. De blir oroliga och nästa aggressiva, de blir jättestressade (Kvinna, personal)

19 SAMMANFATTNING Mötesplatser social och kreativ arena - positiv/produktiv trängsel Spänningen mellan det traditionella och det moderna KI-andan splitrad, spelar det någon roll? Rumsliga ramar ett verktyg för identitet(er) & gemenskap(er) Den virtuella och inspirerande lärandemiljön ICT = stimulerande miljö Välbefinnande i studiemiljön fokus på stresshantering Quinte Technology Enhanced Learning Complex Location: Loyalist College, Belleville, Ontario, Canada

20 UTMANINGARNA för Framtidens lärandemiljö är att: skapa integrerande miljöer/mötesplatser som främjar möten över gränser. rumsligt (men även i ett manifest) kombinera tradition/status med modernitet/framkant. samla och överbrygga en allt mer varierad brukare. integrera tankar om välmående i den rumsliga utformningen. ge form åt de gemytliga värden som de små högskolorna har, samtidigt som man möter behovet av mer utrymmen för en växande studentskara.... skapa kreativa miljöer där läkare, forskare, handledare och studenter går rakt från praktik till sociala möten. Quinte Technology Enhanced Learning Complex Location: Loyalist College, Belleville, Ontario, Canada

21 . TACK!

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Uppföljning 2013 Danderyds sjukhus, Karolinska MK1, Södersjukhuset Agenda Resultat övergripande VFU 2013 Bakgrund 3 perspektiv Per sjukhus Per lärosäte och program Sammanfattning

Läs mer

RESULTATGENOMGÅNG VIL 2014

RESULTATGENOMGÅNG VIL 2014 2014-12-12 RESULTATGENOMGÅNG VIL 2014 Inledning Maria Englund, Personaldirektör SLL Susanne Kalén, SLL Catarina Widmark, CKU Eva Foureaux, SLL CKU ledningsgrupp Charlotte Gredenborg, IC Quality Sofia Levin,

Läs mer

Lärandemodell. för verksamhetsintegrerat lärande SAMVERKAN. Universitet och högskola i. med hälso- och sjukvård samt tandvård

Lärandemodell. för verksamhetsintegrerat lärande SAMVERKAN. Universitet och högskola i. med hälso- och sjukvård samt tandvård TRE PEDAGOGISKA PERSPEKTIV Lärandemodell för verksamhetsintegrerat lärande Universitet och högskola i SAMVERKAN med hälso- och sjukvård samt tandvård Starkare akademisk lärandemiljö Verksamhetsintegrerat

Läs mer

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta Reserapport efter utbytesstudier - Sara-Li LÄK T 8 - Liverpool 1. Vilket program läser du på? Läkarprogrammet 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? University of Liverpool, Storbritannien,

Läs mer

Du och ditt personliga varumärke LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 7 oktober 2013. www.ljk.se

Du och ditt personliga varumärke LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 7 oktober 2013. www.ljk.se Du och ditt personliga varumärke LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 7 oktober 2013 Loredana Jelmini loredana@ljk.se Utbildning Strategi Coachning Vad är ett varumärke? http://www.youtube.com/watch?v=ki6blg567i4

Läs mer

Patientenkät Väntrumsmilj

Patientenkät Väntrumsmilj Patientenkät Väntrumsmilj 1. I vilket väntrum sitter du? 1. I vilket väntrum sitter du? n A. Sunderby sjukhus 79 100 100 100 179 100 B. Kalix vårdcentral 0 0 0 0 0 0 C. Hortlax vårdcentral 0 0 0 0 0 0

Läs mer

Utbildning på Karolinska Universitetssjukhuset. 62% av studentveckorna i länet

Utbildning på Karolinska Universitetssjukhuset. 62% av studentveckorna i länet Utbildning på Karolinska Universitetssjukhuset 62% av studentveckorna i länet Det går inte att ha grund- utbildningsstudenter på Karolinska Universitetssjukhuset Karriär- och rekryteringsenheten 14 juni

Läs mer

Framtidens medarbetare, framtidens arbetsplats

Framtidens medarbetare, framtidens arbetsplats Framtidens medarbetare, framtidens arbetsplats 9 dec 2013 Framtidens medarbetare, framtidens arbetsplats Anna lägger till samma bild som i inbjudan. Om undersökningen 2 Undersökning i två delar Online

Läs mer

STRESS ÄR ETT VAL! { ledarskap }

STRESS ÄR ETT VAL! { ledarskap } { ledarskap } STRESS ÄR ETT VAL! SLUTA SÄTTA PLÅSTER PÅ DINA SYMPTOM NÄR DU ÄR STRESSAD. LÖS PROBLEMEN VID KÄLLAN ISTÄLLET OCH FUNDERA ÖVER VILKA VAL DU GÖR SOM CHEF. E n undersökning visar att 70 procent

Läs mer

Hej snygging Hej. Skicka en bild ;) Vaddå för bild? :) Naket!! Nä känner inte dig.

Hej snygging Hej. Skicka en bild ;) Vaddå för bild? :) Naket!! Nä känner inte dig. Hej snygging Hej Skicka en bild ;) Vaddå för bild? :) Naket!! Nä känner inte dig. Lyssna din lilla hora! Jag känner folk som gillar att spöa på tjejer, de tvekar inte att hoppa på ditt huvud. Vill du det???

Läs mer

Likabehandling och trygghet 2015

Likabehandling och trygghet 2015 Likabehandling och trygghet 2015 1 Jag är Man 58 48,3 Kvinna 58 48,3 Jag avstår från att definiera 4 3,3 mig Total 120 100 100% (120/120) 2 Det känns bra att gå i skolan Alltid 46 38,3 Oftast 55 45,8 Ibland

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning. Region Stockholm 2018

Verksamhetsförlagd utbildning. Region Stockholm 2018 Verksamhetsförlagd utbildning Region Stockholm 2018 Innehåll Bakgrund Svarsfrekvenser Resultat 2018 Totalt Per verksamhet Per lärosäte Per program Sammanfattning 3 Om undersökningen Översiktlig beskrivning

Läs mer

Lärande en rumslig fråga? Härnösand 17 februari 2015 Professor Lisbeth Lundahl

Lärande en rumslig fråga? Härnösand 17 februari 2015 Professor Lisbeth Lundahl Lärande en rumslig fråga? Härnösand 17 februari 2015 Professor Lisbeth Lundahl Kunskapsläget Växande intresse för rum lärande undervisning i högre utbildning, i sht i USA, Storbritannien, Australien.

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN

SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN DAGENS AGENDA Vad är prokrastinering och varför skjuter vi upp? Uppskjutarbeteende

Läs mer

Jag kommer hem som en ny starkare människa eftersom jag vet att jag kan åka till ett land helt ensam och kan klara mig.

Jag kommer hem som en ny starkare människa eftersom jag vet att jag kan åka till ett land helt ensam och kan klara mig. Jag har lärt mig mycket om min blivande yrke, fått nya vänner från andra länder och haft jätteroligt under tiden. Jag tycker verkligen att alla som har möjlighet ska ta chansen att åka på utbytesstudier,

Läs mer

90 stycken genskjutsintervjuer

90 stycken genskjutsintervjuer 90 stycken genskjutsintervjuer Studenter och personal på KTH Valhallavägen och KTH Södertälje. Gymnasieelever från: S:ta Ragnhildgymnasiet Täljegymnasiet i Södertälje samt Östra gymnasiet i Skogås och

Läs mer

Resultatpresentation

Resultatpresentation Resultatpresentation 2015-11-20 Inledning Maria Englund, Personaldirektör SLL Arbetsgrupp: Susanne Kalén, SLL Personal och utbildning Eva Foureaux, SLL Personal och utbildning Catarina Widmark, CKU Carina

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN Att arbeta med tillgänglighet och inkludering är inte svårt. Genom att använda femstegsmodellen kan vi hitta

Läs mer

MÖTESPLATSER PÅ CHALMERS

MÖTESPLATSER PÅ CHALMERS MÖTESPLATSER PÅ CHALMERS bakgrund, förutsättningar, möjligheter Denna rapport syftar till att belysa frågan om mötesplatser på Chalmers. Utifrån en generell diskussion kring vad som kännetecknar fungerande

Läs mer

Mot en spännande framtid. Barkarby College i Järfälla nytt regionalt centrum för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar

Mot en spännande framtid. Barkarby College i Järfälla nytt regionalt centrum för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar Mot en spännande framtid Barkarby College i ärfälla nytt regionalt centrum för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar Framåt inom natur och teknik Stockholm Väst är ett av de hetaste tillväxtområdena

Läs mer

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Björns föräldrar separerade när han var ett år. Efter det bodde han mest med sin mamma, men varannan helg hos sin pappa, med pappans fru och sin låtsassyster.

Läs mer

Kursutvärdering: Sammanställning

Kursutvärdering: Sammanställning Ebba 1 för SVK 1(15) Kursutvärdering: Sammanställning Kommentarer: För kursutvärderingen har använts Karolinska institutets obligatoriska enkät för studentvalda kurser på Läkarprogrammet Ebba 1 för SVK.

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

Bert Karlsson, entreprenör

Bert Karlsson, entreprenör @ungdomsb Dagens unga ojar sig över att det inte finns några jobb. Det gör det visst - men många är alldeles för lata för att jobba på en hamburgerrestaurang eller plocka bär i skogen. De sitter hellre

Läs mer

Studenthälsan. För dig som studerar vid Karolinska Institutet samt högskolorna vid Södertörn, Röda Korset, Sophiahemmet och Ersta Sköndal

Studenthälsan. För dig som studerar vid Karolinska Institutet samt högskolorna vid Södertörn, Röda Korset, Sophiahemmet och Ersta Sköndal Studenthälsan För dig som studerar vid Karolinska Institutet samt högskolorna vid Södertörn, Röda Korset, Sophiahemmet och Ersta Sköndal Om Studenthälsan Ett komplement till landstingets hälso- och sjukvård

Läs mer

"Vad som är viktigt i mitt liv Personal Goals and Values Card Sorting Task utarbetade för individer med Schizofreni.

Vad som är viktigt i mitt liv Personal Goals and Values Card Sorting Task utarbetade för individer med Schizofreni. "Vad som är viktigt i mitt liv Personal Goals and Values Card Sorting Task utarbetade för individer med Schizofreni. Theresa B Moyers och Steve Martino Översättning Paul Harris och Carina Bång Att använda

Läs mer

tre pedagogiska perspektiv Lärandemodell för verksamhetsförlagd utbildning inom sjuksköterskeprogrammet

tre pedagogiska perspektiv Lärandemodell för verksamhetsförlagd utbildning inom sjuksköterskeprogrammet tre pedagogiska perspektiv Lärandemodell för verksamhetsförlagd utbildning inom sjuksköterskeprogrammet Starkare akademisk lärandemiljö Verksamhetsintegrerat lärande (VIL) är ett samlingsbegrepp för de

Läs mer

Roligaste Sommarjobbet 2014

Roligaste Sommarjobbet 2014 Roligaste Sommarjobbet Q Vilket program har du deltagit i? Svarade: Hoppade över: RS Nacka sv al RS Arboga/Köping/Kungsör RS Avesta RS Enköping RS Falun RS Heby RS Håbo RS Mora RS Nacka RS Sigtuna RS Skövde

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA!

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! OM UPPSKJUTARBETEENDE & ATT ÄNDRA SITT BETEENDE CHRISTINA JOHANSSON, STUDENTHÄLSAN W WW. HIS. SE / STUDENTHALSAN Bild 1 DAGS ATT BÖRJA H T T P S : / / W W W. Y O U T U B

Läs mer

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez Jag heter Antonio och jag arbetar som tandläkare. En tandläkare hjälper människor med deras tänder. Om du inte går till tandläkaren så kommer du att få hål i tänderna och väldigt ont. Att gå till tandläkaren

Läs mer

Lokalerna är perfekta för vår bolagsstämma och servicen är utmärkt, vi har ett mycket gott samarbete. Ove Köhler

Lokalerna är perfekta för vår bolagsstämma och servicen är utmärkt, vi har ett mycket gott samarbete. Ove Köhler Lokalerna är perfekta för vår bolagsstämma och servicen är utmärkt, vi har ett mycket gott samarbete. Alla skapa Dina personliga Kreativa Ove Köhler LKAB möten När människor möts händer något. Nya idéer

Läs mer

Vänskap. xx Inspiration

Vänskap. xx Inspiration xx Inspiration Vänskap mot alla odds xx Vänskap i en segregerad stad det är vad kontaktnätet Flyktingguide Göteborg vill främja. Hanna från Sverige och Zakia från Somalia har blivit kompisar tack vare

Läs mer

Bert Karlsson, entreprenör

Bert Karlsson, entreprenör @ungdomsb Dagens unga ojar sig över att det inte finns några jobb. Det gör det visst - men många är alldeles för lata för att jobba på en hamburgerrestaurang eller plocka bär i skogen. De sitter hellre

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning

Verksamhetsförlagd utbildning Verksamhetsförlagd utbildning Region Stockholm Läsåret 2018-19 Presentation 2019-09-27 Innehåll Bakgrund Svarsfrekvenser Resultat 2018-19 Totalt Per verksamhet Per lärosäte Per program Sammanfattning 3

Läs mer

Så bra är ditt gymnasieval

Så bra är ditt gymnasieval Så bra är ditt gymnasieval fakta om kvaliteten på alla program och skolor w sidan 4: programmen som ger jobb 6: de gör mest för att alla elever ska nå målen 8: utbildningarna med högst betyg 10: skolorna

Läs mer

Framtidens Universitetssjukhus Nya Karolinska Solna

Framtidens Universitetssjukhus Nya Karolinska Solna Vi bygger Framtidens Universitetssjukhus Nya Karolinska Solna Nya Karolinska Solna skräddarsys för patienten Nya Karolinska Solna (NKS) är ett helt unikt projekt. Den nya sjukhusbyggnaden sätter en ny

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

Lotta Björkman: Lärare, föreläsare, författare

Lotta Björkman: Lärare, föreläsare, författare Lotta Björkman: Lärare, föreläsare, författare Arbetat i 13 år som gymnasielärare i samhällskunskap och drama Bakgrund inom RFSU-Stockholm som sexualinformatör och ideellt engagerad Sedan 2007 utbildare

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP Olof Samuelsson Kurator Studenthälsan DAGENS AGENDA Vad är prokrastinering och varför skjuter vi upp? Uppskjutarbeteende

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Jag kommer hem som en ny starkare människa eftersom jag vet att jag kan åka till ett land helt ensam och kan klara mig.

Jag kommer hem som en ny starkare människa eftersom jag vet att jag kan åka till ett land helt ensam och kan klara mig. Jag är jätteglad och nöjd över att jag gjorde utbytesstudier. Under både min praktik och mina kurser lärde jag mig väldigt mycket om mig själv, om kommunikation och jag fick kunskaper om den holländska

Läs mer

Huddingetrainee: ingenjör och arkitekt

Huddingetrainee: ingenjör och arkitekt Huddingetrainee: ingenjör och arkitekt Till dig som ska börja ditt sista år på en arkitekt- eller ingenjörsutbildning inom Lantmäteri, Mark & Fastighetsjuridik, Väg & Vatten, GIS eller Samhällsplanering.

Läs mer

Bakgrund Vad säger forskningen? Att levandegöra nätet Vad tyckte studenterna. Nästa steg. Lärandemiljön. spelar den någon roll?

Bakgrund Vad säger forskningen? Att levandegöra nätet Vad tyckte studenterna. Nästa steg. Lärandemiljön. spelar den någon roll? Lärandemiljön spelar den någon roll? Kursen Utvecklingsarbete Syfte Mål Bakgrunden Kursen Utvecklingsarbete Syfte Mål Kursen Sociologi helt på nätet, nivå A-D Inga möten på campus Textbaserad, ingen variation

Läs mer

Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen RUFS 2010 Remissvar avseende kommunikationer och infrastruktur RTN 2006-0047

Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen RUFS 2010 Remissvar avseende kommunikationer och infrastruktur RTN 2006-0047 Stockholms läns landsting Regionplane- och trafikkontoret Box 4414 102 69 Stockholm 2008-11-27 Dnr V-2008-0522 Doss 22 Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen RUFS 2010 Remissvar avseende kommunikationer

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Linköpings Universitet

Linköpings Universitet FK1 - Psykologi Samlingsbild - Index Nöjd student FK1 - Psykologi 87 Nöjd student - Institution IBL 8 Sammanfattningsvis, hur nöjd eller missnöjd är du med? Bas: Samtliga (0-23) Män livet som student på?

Läs mer

Tidig AT handledning. Bakgrund. Syfte. Material och metod. Resultat. Märta Umaerus Eleonor Sjöstrand 2009 2011

Tidig AT handledning. Bakgrund. Syfte. Material och metod. Resultat. Märta Umaerus Eleonor Sjöstrand 2009 2011 Tidig AT handledning Bakgrund Märta Umaerus Eleonor Sjöstrand 2009 2011 Redan vid antagningen till AT tjänst, samt sedan under första placeringen, var det tydligt för oss att vi saknade någon som kunde

Läs mer

Mål och strategier för Uppsala universitet - Campus Gotland 2013-2016

Mål och strategier för Uppsala universitet - Campus Gotland 2013-2016 UFV 2011/1998 och strategier för Uppsala universitet - Campus Gotland Fastställd av konsistoriet 2013-06-03 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Förord 3 Uppsala universitet Campus Gotland 3 Ett

Läs mer

Resultat av skolutvärdering vårterminen 2004

Resultat av skolutvärdering vårterminen 2004 1 Trollhättans Internationella Gymnasium Resultat av skolutvärdering vårterminen 2004 I 2004 års skolutvärdering fick eleverna i årskurs 1 och 2 ta ställning till elva påståenden på en skala från 1 till

Läs mer

NYA LÄRMILJÖER SKAPAR EN SKOLA FÖR ALLA

NYA LÄRMILJÖER SKAPAR EN SKOLA FÖR ALLA NYA LÄRMILJÖER SKAPAR EN SKOLA FÖR ALLA Ett projekt i samarbete med Specialpedagogiska Skolmyndigheten Falköping, 20120129 PROJEKTTEAMET Titti Ljungdahl Johanna Cayton Stig Jansson Anna Sundqvist Sofia

Läs mer

Värderingskartlägging. Vad är värderingar?

Värderingskartlägging. Vad är värderingar? Värderingskartlägging. Vad är värderingar? Man kan säga att värderingar är frågor som är grundläggande värdefullt för oss, som motiverar och är drivkraften bakom vårt beteende. De är centrala principer

Läs mer

Plugga och må bra. Samtidigt.

Plugga och må bra. Samtidigt. Plugga och må bra. Samtidigt. Anna Broman Norrby, leg. psykolog - studenthälsovård Kaserntorget 11 B är studenternas företagshälsovård vid Chalmers och Göteborgs universitet www.akademihalsan.se - Telefon:

Läs mer

Specifikt ägardirektiv Karolinska Universitetssjukhuset

Specifikt ägardirektiv Karolinska Universitetssjukhuset Ägarutskottet 2005-09-28 3 Bilaga 2 Specifikt ägardirektiv Karolinska Universitetssjukhuset Karolinska universitetssjukhuset skall ansvara för landstingets riksoch regionsjukvård (exkl ögonsjukvård och

Läs mer

Studenthälsan. För dig som studerar vid Karolinska Institutet samt högskolorna vid Södertörn, Röda Korset, Sophiahemmet och Ersta Sköndal

Studenthälsan. För dig som studerar vid Karolinska Institutet samt högskolorna vid Södertörn, Röda Korset, Sophiahemmet och Ersta Sköndal Studenthälsan För dig som studerar vid Karolinska Institutet samt högskolorna vid Södertörn, Röda Korset, Sophiahemmet och Ersta Sköndal Om Studenthälsan Ett komplement till landstingets hälso- och sjukvård

Läs mer

Vad gör en naturvetare?

Vad gör en naturvetare? Vad gör en naturvetare? HÖGSKOLAN I Halmstad 035-16 71 00 www.hh.se/set FÖRVERKLIGA DINA DRÖMMAR PÅ HÖGSKOLAN I HALMSTAD Med en akademisk examen i bagaget ökar dina valmöjligheter och din trygghet på

Läs mer

* = Obligatoriskt i kursen Upptakten Tid & Lokal Grupp Ämne Lärare Information

* = Obligatoriskt i kursen Upptakten Tid & Lokal Grupp Ämne Lärare Information 1 Schema Vårterminen 2015 2LK001 Upptakt Introduktion till läkaryrket, 6hp * = Obligatoriskt i kursen Upptakten Tid & Lokal Ämne Lärare Information Måndag 19/1 Tisdag 20/1 08.15-10.30 Gardaulan Välkomstdagen

Läs mer

Studieresa till James B. Hunt Jr. Library, North Carolina State University

Studieresa till James B. Hunt Jr. Library, North Carolina State University Studieresa till James B. Hunt Jr. Library, North Carolina State University Madelene Hartwig Högskolebiblioteket i Jönköping 1 Bakgrund I somras hamnade jag av en slump på en sida på nätet som listade de

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Granliden Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 1 1,5 B. Sällan 0 0 C. Ibland 2 3 D. Oftast 17 25,4 E. Alltid 47 70,1

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET 2010

GÖTEBORGS UNIVERSITET 2010 GÖTEBORGS UNIVERSITET 2010 Ett av de stora och mest vitala i Europa med hög kvalitet i forskning och utbildning. ing. En kreativ och spännande nde mötesplats för många vetenskaper. Mitt i staden och i

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP Karolina Källoff karolina.kalloff@mah.se Studenthälsan DAGENS AGENDA Vad är prokrastinering och varför skjuter vi

Läs mer

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Resultat Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Fråga 1 Mycket inspirerande (6) till mycket tråkigt (1) att arbeta med etologisidan Uppfattas som mycket inspirerande eller inspirerande

Läs mer

Verksamhetsintegrerat lärande

Verksamhetsintegrerat lärande Verksamhetsintegrerat lärande Resultatpresentation 2016-12-09 Genomförd av CMA Research AB 2016 Kort om CMA Research AB Bakgrund Svarsfrekvenser Resultat 2016 Totalt Per verksamhet Per lärosäte Per program

Läs mer

Vår hörsel fungerar bäst utomhus

Vår hörsel fungerar bäst utomhus UTBILDNINGSmiljö Vår hörsel fungerar bäst utomhus Vi människor är gjorda för att vara utomhus där vår syn och hörsel fungerar bäst. Våra sinnen har inte utvecklats i samma takt som vår omgivning. Detta

Läs mer

Reserapport från studiebesök Örebro läkarutbildning 3 mars 2014

Reserapport från studiebesök Örebro läkarutbildning 3 mars 2014 Reserapport från studiebesök Örebro läkarutbildning 3 mars 2014 från Anita Wisén I Örebro har man byggt ett separat 3-vånings hus för läkarutbildningen (primärt att fn användas från termin 4 och framåt).

Läs mer

Postbeskrivningar inför SM-1

Postbeskrivningar inför SM-1 Postbeskrivningar inför SM-1 Innehåll Styrelsen... 2 Ettans representant... 2 Klubbmästare... 3 Andra förtroendevalda... 3 Vice SNO... 3 Sektionslokalsansvarig... 4 Valberedning... 4 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

Välkommen till Kreation Reklambyrå

Välkommen till Kreation Reklambyrå Välkommen till Kreation Reklambyrå Vad är ett bibliotek? Hur ska biblioteket attrahera människor? Idag och imorgon. Upplägg av eftermiddagen Introduktion om varumärken Grupparbete Diskussion och avslutning

Läs mer

Verksamhetsintegrerat lärande Genomförd av CMA Research AB 2016

Verksamhetsintegrerat lärande Genomförd av CMA Research AB 2016 Verksamhetsintegrerat lärande 2016 Genomförd av CMA Research AB 2016 Kort om CMA Research AB Bakgrund Svarsfrekvenser Resultat 2016 Totalt Per verksamhet Per lärosäte Per program Könsuppdelad statistik

Läs mer

13. Vad tycker du om samarbete och enskilt arbete på kurserna när det gäller laborationer?

13. Vad tycker du om samarbete och enskilt arbete på kurserna när det gäller laborationer? Enkäten Bakgrund 1. Vilket kön har du? Man Kvinna 2. Hur gammal är du? -25 26-30 31-35 36-3. Vilket program läste/läser du? Inom parenteserna står de olika namn utbildningarna haft genom åren. C (Datavetenskaplig

Läs mer

Resultat Årsunda skola åk 5 våren 2015

Resultat Årsunda skola åk 5 våren 2015 Datum 2015-04-09 Norum/Westerman-Annerborn KUN2015/111 Resultat Årsunda skola åk 5 våren 2015 2012 12 svarande av 17 elever, 6 flickor och 6 pojkar (enligt Procapita 15/2) dvs 71 % 2013 20 svarande av

Läs mer

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Lyssna, jag känner mig enormt glad och hedrad att jag får spendera den här tiden med dig just nu och att du tar dig tid

Läs mer

FOKUSGRUPP UNGDOMAR DOKUMENTATION

FOKUSGRUPP UNGDOMAR DOKUMENTATION FOKUSGRUPP UNGDOMAR DOKUMENTATION Tisdagen 26 maj 2015 kl 17 19 hölls ett första möte med fokusgruppen för ungdomar. Gruppen hade satts ihop med hjälp av ungdomsgården Musteriet och bestod av sex ungdomar

Läs mer

E n k r e a t i v m ö t e s p l a t s för ett livslångt lärande i en föränderlig värld

E n k r e a t i v m ö t e s p l a t s för ett livslångt lärande i en föränderlig värld E n k r e a t i v m ö t e s p l a t s för ett livslångt lärande i en föränderlig värld VISION Våra elever ska förändra världen. I samverkan med samhälle, omvärld, kultur och näringsliv skapas meningsfulla

Läs mer

EBBA 2 SVK Perinatologi HT11

EBBA 2 SVK Perinatologi HT11 EBBA 2 SVK Perinatologi HT11 Antal deltagare i enkäten: 15 Antal erhållna enkätsvar: 11 1. Ange här vilket/vilka sjukhus/vilken vårdcentral som avses: Antal svar på frågan: 11 Karolinska Universitetssjukhuset

Läs mer

Vad blir jag? Tidigare studenter på Högskolans miljö- och naturprogram berättar om arbetslivet efter examen

Vad blir jag? Tidigare studenter på Högskolans miljö- och naturprogram berättar om arbetslivet efter examen Vad blir jag? Tidigare studenter på Högskolans miljö- och naturprogram berättar om arbetslivet efter examen FÖRVERKLIGA DINA DRÖMMAR PÅ HÖGSKOLAN I HALMSTAD Med en akademisk examen i bagaget ökar dina

Läs mer

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu.

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. HUR 1. Hur skiljer sig content marketing från traditionell reklam? 2. Varför snackar alla om content marketing? 3. Så bygger

Läs mer

Därför går jag aldrig själv om natten.

Därför går jag aldrig själv om natten. Därför går jag aldrig själv om natten. Pressrapport Ny trygghetsbelysning i området Lappkärrsberget. Ett samarbetsprojekt mellan Stockholms Stad och Fortum. Innehåll Sammanfattning 3 Resultat från undersökning

Läs mer

Reseberättelse från Danmark

Reseberättelse från Danmark Reseberättelse från Danmark Namn: Sara Ohlsson E-mail: sparrizzen@hotmail.com Skola: Ersta Sköndal Högskola, Instituitionen för vårdvetenskap Utbytesland, stad samt skola: Danmark, Köpenhamn, Diakonissestiftelsen

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING DREAM BIG ARVIKA 12-03-29 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Dream Big Arvika Datum då aktiviteten genomfördes: 29 mars 2012 Insamlingsperiod

Läs mer

Stockholm. Sveriges huvudstad Ungefär invånare (tätort) Ligger vid Östersjön 14 öar och 53 broar 30% av stadens yta är vatten

Stockholm. Sveriges huvudstad Ungefär invånare (tätort) Ligger vid Östersjön 14 öar och 53 broar 30% av stadens yta är vatten Stockholm Sveriges huvudstad Ungefär 1 500 000 invånare (tätort) Ligger vid Östersjön 14 öar och 53 broar 30% av stadens yta är vatten Skansen Världens äldsta friluftsmuseum Visar hur man levde i Sverige

Läs mer

Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen

Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen Du som håller den här broschyren i din hand är kanske intresserad av att bli tandläkare. Vill du veta mer innan du gör ditt val? Läs igenom

Läs mer

Undersökning OM DIN MÖTESPLATS 2014-10-22

Undersökning OM DIN MÖTESPLATS 2014-10-22 Undersökning OM DIN MÖTESPLATS 2014-10-22 Åldersgrupper: Kommuner: 61 st 10-12 år 50 st 16 % 13-16 år 202 st 66 % 17-20 år 56 st 18 % Sammanfattning Mätningen visar tendenser av den uppfattning unga, stadigvarande

Läs mer

Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat.

Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat. Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat www.kompissverige.se Vi öppnar upp Sverige genom möten mellan människor Kompis Sverige skapar möten mellan nya och etablerade svenskar, och ökar därmed deltagarnas

Läs mer

Från kaos till ordning

Från kaos till ordning Från kaos till ordning - uppbyggnaden av en ny bibliotekswebb för all vårdpersonal i Stockholms läns landsting Charlotte Åberg, Medicinska biblioteket, Danderyd sjukhus Tomas Kindenberg, Biblioteket, Karolinska

Läs mer

Fotbollsförening, Skövde 07/10/05

Fotbollsförening, Skövde 07/10/05 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Fotbollsförening,

Läs mer

Ledarskap 2013-04-28 1. Vad är viktigt i ditt ledarskap?

Ledarskap 2013-04-28 1. Vad är viktigt i ditt ledarskap? Ledarskap 2013-04-28 1 LEDARSKAP Vad är viktigt i ditt ledarskap? 1 LEDARSKAPETS ABC Ledarskapets A ditt förhållningssätt Ledarskapets B din etik och moral Ledarskapets C din träningsplanering LEDARSKAPETS

Läs mer

Enkäter om Kompetens och utbildning

Enkäter om Kompetens och utbildning Enkäter om Kompetens och utbildning för biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor, onkologisjuksköterskor mfl inom nuklearmedicinsk verksamhet Lise-Lott Johansson och Annmarie Svensson 2019-05-22

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Djuprämmen water camp ungdom SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 1 1 B. Sällan 3 2,9 C. Ibland 4 3,8 D. Oftast 35 33,3 E. Alltid

Läs mer

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Vill skaffa mer erfarenhet på mitt CV Tar examen om ett år Vill vara där

Läs mer

Inger Eliasson, Fil. Dr., Pedagogik Idrottshögskolan Pedagogiska institutionen, Umeå Universitet

Inger Eliasson, Fil. Dr., Pedagogik Idrottshögskolan Pedagogiska institutionen, Umeå Universitet IDROTT HELA LIVET ÖREBRO 2015 ÄH, NU LÄGGER JAG AV! OM UNGDOMAR SOM SLUTAR MED IDROTT Inger Eliasson, Fil. Dr., Pedagogik Idrottshögskolan Pedagogiska institutionen, Umeå Universitet Foton: Mats Ragnarsson

Läs mer

Sara Englund, 24 år Johanna Zere Goitom, 21 år

Sara Englund, 24 år Johanna Zere Goitom, 21 år Sara Englund, 24 år Johanna Zere Goitom, 21 år Tjejerna kommer rusande direkt från en föreläsning inom pediatrik (barnhälsovård). Kursen är väldigt allmänbildande och idag var det en toppenföreläsning

Läs mer

1 Respondent. 2 Researcher A. 3 Researcher B

1 Respondent. 2 Researcher A. 3 Researcher B 1 Respondent 2 Researcher A 3 Researcher B Fråga A = 4 första frågorna, Frågor B = nästa 3 frågor, endast nummer = fråga 1-17, Övr 1 osv = frågor från intervjuare utanför frågeguide Rad Person Text Fråga

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Granbo scen Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 0 0 B. Sällan 0 0 C. Ibland 1 2 D. Oftast 14 27,5 E. Alltid 36 70,6

Läs mer