ACO VA. A C O S t o r m b r i x x. ACO Stormbrixx dagvattenkassetter. w w w. a c o - n o r d i c. s e

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ACO VA. A C O S t o r m b r i x x. ACO Stormbrixx dagvattenkassetter. w w w. a c o - n o r d i c. s e"

Transkript

1 ACO VA A C O S t o r m b r i x x ACO Stormbrixx dagvattenkassetter w w w. a c o - n o r d i c. s e

2 ACO Stormbrixx Dagvattenkassetten ACO Stormbrixx stöder nybildning av grundvatten Dagvattenkassetten ACO Stormbrixx stöder vattnets naturliga kretslopp genom att samla upp det regnvatten som tidigare brukade samlas på förseglade ytor, förvara vattnet och sedan sprida det under kontrollerade former. Genom infiltration förs regnvattnet vidare ner i marken, just där det föll. Nybildningen av grundvatten stöds och avloppssystemet avlastas. ACO Stormbrixx modulära dagvattenkassetter ACO Stormbrixx är modulära dagvattenkassetter av plastmaterial som används både för magasinering och infiltration av regnvatten. Systemet baseras på moduler som genom smarta monteringsfästen anläggs överlappande, vilket skapar stabilitet i systemet. Eftersom dagvattensystemet är helt öppet kan det inspekteras och underhållas genomgående. Till skillnad från i de konventionella systemen är modulerna stapelbara. Det minskar både transport-kostnaden och koldioxidförbrukningen. Dessutom kräver systemet hälften så stort utrymme i lagret och på bygget. Produktfördelar Konstruktionen tål större belastning och har ökad hållbarhet på grund av överlappningstekniken. Underhåll och inspektioner underlättas. Koldioxidförbrukningen är lägre, transporterna mer ekonomiska och hanteringen på byggplatsen är smidigare. Ansökan om ett allmänt tekniskt godkännande för ACO Stormbrixx har lämnats till DIBt (tyska byggtekniska institutet). Överlappningstekniken ökar konstruktionens stabilitet och hållbarhet Grunden i nya ACO Stormbrixx-systemet är moduler med måtten x 600 x 342 mm, de sätts samman på plats till en enhetlig kassett. Genom att enskilda delar fogas samman överlappande med de smarta fästena skapas en mycket stabil konstruktion. När modulerna är monterade i varandra befinner sig systemets bärande pelare i linje så att belastningen fördelas jämnt uppifrån och ned. Överlappningstekniken är kännetecknande för ACO Stormbrixx. Den innebär att hela systemet kan sättas samman utan användning av skarvförband mellan lagren. Om flera lager anläggs förhindrar skarvfästen att modulerna förskjuts.

3 Det modulära dagvatten kassettsystemet Underhåll och inspektion av hela systemet Den smarta konstruktionen av ACO Storm brixx kräver bara en yttre begränsning (genom den lättmonterade sidoväggen) och är därför enkel att inspektera och spola. Mellanrummen är utformade för att underlätta körning med kanalkamera eller spolmunstycke. Genom att montera ett inspektions- och spolschakt säkras åtkomsten till dagvattensystemet. Kontrollkamera Rengöringsutrustning Kameravägar mellan pelarna Optimal logistik och enkel hantering Både modulerna, sidoväggarna och skydden i dagvattensystemet ACO Stormbrixx är stapelbara för effektivare transport. Modulerna passar perfekt i varandra och det minskar mängden transportgods. Jämfört med konventionella system blir både transportkostnaderna och koldioxidutsläppen lägre. Mindre utrymmeskrävande och enklare att hantera på byggarbetsplatsen Optimalt staplingsbara för lägre transportkostnader Exempel: Projekt A kräver en tankvolym på 280 m3. Med ACO Stormbrixx kan alla kassettmoduler transporteras med en bil. Andra system kräver upp till fyra bilar.

4 ACO Stormbrixx ACO Stormbrixx är genomtänkt in i minsta detalj Sidoväggar som yttre begränsning och skydd i översta lagret ger en ren anläggning under geotextilen Fästena håller de olika lagren av ACO Stormbrixx på plats och ökar systemets stabilitet Råmaterialet är framför allt ny polypropylen med en angiven andel återvunnet material. De enskilda pelarnas bärkraft i kombination med överlappningstekniken gör att systemet klarar en belastning på upp till BK1. Eftersom ACO Stormbrixx har en så öppen konstruktion är det enkelt att föra igenom inspektionskameror och rengöringsutrustning.

5 Det modulära dagvatten kassettsystemet Dessutom går det att komma åt och inspektera enskilda delar av dagvattensystemet. Magasineringskapaciteten är 95 %. Även pelarna fylls med vatten. Materialet polypropen är en stadig och korrosionsbeständig bas i det hållbara dagvattensystemet. Grundenheterna kan enkelt snäppas ihop till lådformade moduler. Funktionell design kombinerat med ett intelligent modulsystem ger enkel hantering och snabb installation. Med sidoväggarna som yttre begränsning av systemet bildas en ren yta för geotextilen runt om.

6 ACO Stormbrixx ACO Stormbrixx system Grundenheterna består av åtta pelare varav fyra har en spetsig topp och fyra har en topp med fördjupning. De sätts enkelt ihop med varandra. I systemets ytterkant monteras sidoväggar och i översta lagret sätts skydd i pelaröppningarna. Så bildas en sammanhängande dagvattenkassett. Sätt ihop grundenheterna med överlappningstekniken för att skapa en grundstabilitet i systemet. Kontrollera att det finns fyra likadana pelare bredvid varandra.

7 Det modulära dagvatten kassettsystemet ACO Stormbrixx tillbehör Dagvattenkassetterna kompletteras med olika tillbehör. I ACO Stormbrixx är schakten integrerade i hela systemet vilket skapar åtkomstmöjlighet från fyra olika håll. Det underlättar inspektion och underhåll avsevärt. I flerlagriga dagvattenkassetter sätts schakten helt enkelt ihop på höjden. Schakten kan anpassas för anslutning av rör med mått enligt gällande bestämmelser. Schakten kan kompletteras på höjden med ACO Stormbrixx inspektions- och rengöringsschakt. Höjden är variabel. Ett schaktskydd är en praktisk avslutning. Det är mycket enkelt att föra en inspektionskamera genom schakten i dagvattenkassetten. Geotextilen i filterduken för infiltrationen förhindrar att sediment tränger in i dagvattenkassetten. Röradaptrar för anslutning av till- och från ledningar i alla standardstorlekar. Kopplingar för att sammanfoga och fixera modulerna.

8 ACO Stormbrixx Fördröjning av dagvatten - kontrollerat utsläpp Kontrollerad spridning av regnvatten till avloppssystem och dagbrunnar blir allt viktigare, särskilt vid kraftig nederbörd. På detta sätt fördelas nederbörden vid ett skyfall över en längre period och mildras. Som magasin kan dagvattenkassetten ACO Stormbrixx samla upp regnvattnet och hålla kvar det för att sedan sprida det med tidsfördröjning till dagvattenbrunnarna. ACO Stormbrixx geotextil, yttre skyddsduk ACO Stormbrixx geotextil, inre skyddsduk ACO Stormbrixx mellanlager

9 Det modulära dagvatten kassettsystemet Successiv infiltrering - effektiv nybildning av grundvatten Nybildning av grundvatten är en av de viktigaste aspekterna av regnvattenhantering. Med dagvattenkassetterna ACO Storm brixx erbjuder ACO en effektiv och ekologisk lösning för dränering och infiltration på nyanläggningar både inom väg- och vattenbyggnad och trädgårdsanläggning samt för eftermontering på offentliga och privata områden. Vid infiltration samlas nederbörden först upp i dagvattenkassetten ACO Stormbrixx och släpps sedan långsamt ut i marken. Infiltration sker enligt den tyska vattenlagens DWA-arbetsblad A 138 om planering, anläggning och drift av konstruktioner för infiltration av nederbörd och DWA-faktablad M 153 med anvisningar för hantering av regnvatten. Den omgivande marken måste vara lämplig och får inte ha några underjordiska lager som orsakar stopp. Inga skadliga ämnen får spridas till marken eller grundvattnet genom infiltration. Geotextil

10 ACO Stormbrixx Användningsexempel Montering, säkerhet, statik ACO Stormbrixx dagvattenkassetter lämpar sig för användning inom olika områden som magasin eller för infiltration, exempelvis under vägbanor, utfarter samt offentliga och privata platser. Vid all användning ska hänsyn tas till belastningen på marken och trafiken. ACO teknik för väg- och vattenbyggnad beräknar stabiliteten för konstruktionen utifrån olika uppgifter. Användningsexemplen visar några av många sätt att använda ACO Stormbrixx i en ACO-serie för att stödja nybildning av grundvatten. Ventilation/inspektion Grönområde Ventilation/inspektion Frånlopp Tillopp Slamtank Frånlopp Tillopp ACO Stormbrixx: Med ACO inspektions- och rengöringsschakt kan nedsmutsning och sediment avlägsnas från den uppsamlade nederbörden. Det går även att inspektera med en kanalkamera eller använda ett rengöringsutrustning. Frånlopp Tillopp Frånlopp 10 Tillopp ACO Stormbrixx och ACO Slamavskiljare: För att samla upp sediment och kunna ta hand om större mängd nederbörd kan en slamavskiljare från ACO monteras framför kassetten. Standarddjup vid montering av dagvattenkassetter från ACO Stormbrixx SLW 60 [mm SLW 30 [mm] Utan trafikbelastning [mm] Min. djup Max. djup För att garantera systemets stabilitet ska olika krav och direktiv uppfyllas när dagvattenkassetten monteras.

11 Det modulära dagvatten kassettsystemet Beställningsinformation Beskrivning Längd, Bredd, Höjd [mm] Vikt [kg] Art.nr. Grundenheter Grundenheter är förbundna med varandra ansluten lager med kopplingar 1200x600x342 10, Sidovägg 587 Sidopanel monterade på de grundläggande elementen 587x582x55 1, Skydd 320 Toppskydd monterade på de grundläggande elementen 550x550x43 0, Koppling förbinder de grundläggande elementen själva förbinder de grundläggande elementen i lager 1, Röranslutning monterad på sidoväggen ,8 1,4 1,4 1,8 2, Inspektion installeras mellan de grundläggande elementen ansluten till den anslutande länken 594x594x610 32,

12 ACO Nordic AB Industrivägen 4 SE Sävedalen info@aco-nordic.se Tel Fax ACO. The future of drainage. ACO Sept A Vision

ACO Stormbrixx SD/HD

ACO Stormbrixx SD/HD SD/HD Smart modulärt system för flödesreglering av dagvatten ACO. The future of drainage. Systemkedjan från ACO ger dräneringslösningar för morgondagens miljöförhållanden ACO har identifierat tre viktiga

Läs mer

Terana Graf EcoBloc NYHET! GRAF ECOBLOC DAGVATTENKASSETT DAGVATTENHANTERING. Inledning Enskilt avlopp 3

Terana Graf EcoBloc NYHET! GRAF ECOBLOC DAGVATTENKASSETT DAGVATTENHANTERING. Inledning Enskilt avlopp 3 Terana Graf EcoBloc NYHET! GRAF ECOBLOC DAGVATTENKASSETT DAGVATTENHANTERING Inledning Enskilt avlopp 3 GRAF EcoBloc Dagvattenkassett Tredje generationen av GRAF dagvatten- och infiltrationssystem Dubbel

Läs mer

SX IN THE CITY. Dagvattenhantering med RAUSIKKO Box SX

SX IN THE CITY. Dagvattenhantering med RAUSIKKO Box SX SX IN THE CITY Dagvattenhantering med RAUSIKKO Box SX VÅRA LÖSNINGAR FÖR ALLA KRAV RAUSIKKO Box SX Den nya byggstenen för RAUSIKKO Solution VA-nätet avlastas och stora regnvattenflöden regleras och avgifter

Läs mer

Genom att utnyttja markens egenskaper för avledning av dagvatten uppnås både ekonomiska såväl som miljömässiga vinster

Genom att utnyttja markens egenskaper för avledning av dagvatten uppnås både ekonomiska såväl som miljömässiga vinster UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR DAGVATTENKASSETTER OCH TUNNLAR Genom att utnyttja markens egenskaper för avledning av dagvatten uppnås både ekonomiska såväl som miljömässiga vinster 05 2011 32007 5.10 Uponor

Läs mer

WAVIN Q-BIC PLUS INSTALLATIONSMANUAL. Wavin Q-Bic Plus Dagvattenkassett

WAVIN Q-BIC PLUS INSTALLATIONSMANUAL. Wavin Q-Bic Plus Dagvattenkassett WAVIN Q-BIC PLUS INSTALLATIONSMANUAL Wavin Q-Bic Plus Dagvattenkassett Innehåll 1. Q-Bic Plus dagvattenkassett...3 1.1. Allmänt...3 1.2. Produktöversikt...4 1.3. Kassettens dimensioner...6 1.4. Hållfasthet...6

Läs mer

EcOBLOC. Dagvattensystem/Dagvattenkassetter

EcOBLOC. Dagvattensystem/Dagvattenkassetter EcOBLOC Dagvattensystem/Dagvattenkassetter EcoBloc dagvattensystem Flera möjliga tillämpningar ü Infiltration ü Fördröjning ü Regnvattenåtervinning Integrerbar brunn Vario 800 flex brunn kan installeras

Läs mer

Dag- och dräneringsvatten

Dag- och dräneringsvatten Dag- och dräneringsvatten Information till fastighetsägare I denna broschyr finns information om vad fastighetsägare som ansluter sig till det allmänna vatten- och avloppsnätet kan tänka på för att undvika

Läs mer

Bygg Automotive Industri. www.rehau.se

Bygg Automotive Industri. www.rehau.se RAUSIKKO nyheter dagvattenhantering med Lång livstid och säkerhet www.rehau.se Bygg Automotive Industri RAUSIKKO BOX Funktionalitet ger lång livslängd och säkerhet Det nya systemet RAUSIKKO Box är rätt

Läs mer

UPONOR INFRASTRUKTUR uponor dagvattenkassett NYHET. Uponor dagvattenkassetter NYHET! Lokalt omhändertagande av dagvatten

UPONOR INFRASTRUKTUR uponor dagvattenkassett NYHET. Uponor dagvattenkassetter NYHET! Lokalt omhändertagande av dagvatten UPONOR INFRASTRUKTUR uponor dagvattenkassett NYHET Uponor dagvattenkassetter NYHET! Lokalt omhändertagande av dagvatten 05 2009 75001 Är Ni klara för att hantera framtidens regnmängder? I framtiden blir

Läs mer

Modulsystem 1100 Sverige 2008

Modulsystem 1100 Sverige 2008 Modulsystem 1100 Sverige 2008 Modulrännor en lösning längs med väggen Unidrain är ett koncentrat av fl exibelt nytänkande och snygg design. Unidrain var först med att fl ytta golvavloppet ända intill väggen

Läs mer

ACO Box Concept Gully Golvbrunnar och rännor för storkök och industri

ACO Box Concept Gully Golvbrunnar och rännor för storkök och industri 2018:1 ACO Box Concept Gully Golvbrunnar och rännor för storkök och industri 2 Brunnar & rännor Innehåll Vilken brunn eller ränna är bäst för mig? 4 ACO Box Concept Gully rostfritt stål typ 1.4301 1 Golvbrunn

Läs mer

Installationsanvisning Stormbox

Installationsanvisning Stormbox Installationsanvisning Stormbox Allmänt Stormboxkassetterna skall installeras enligt denna monteringsanvisning samt enligt eventuella lokala föreskrifter. Stora mängder vatten infiltreras på ett koncentrerat

Läs mer

rausikko c3 systembrunn för dagvattenhantering Gäller från juli 2009 Tekniska ändringar förbehålles www.rehau.se Bygg Automotive Industri

rausikko c3 systembrunn för dagvattenhantering Gäller från juli 2009 Tekniska ändringar förbehålles www.rehau.se Bygg Automotive Industri rausikko c3 systembrunn för dagvattenhantering Gäller från juli 2009 Tekniska ändringar förbehålles www.rehau.se Bygg Automotive Industri rausikko C3 systembrunn innehållsförteckning ystembrunn som kontroll-,

Läs mer

2014 / 2015. Terana. Biomoduler. Läggningsanvisning. läggningsanvsing Terana biomoduler / kompaktinfiltration

2014 / 2015. Terana. Biomoduler. Läggningsanvisning. läggningsanvsing Terana biomoduler / kompaktinfiltration 2014 / 2015 Terana Biomoduler Läggningsanvisning läggningsanvsing Terana biomoduler / kompaktinfiltration Egenskaper och dimensionering Terana biomoduler är framtagna för effektivare rening av avloppsvatten.

Läs mer

för dagvattenhantering www.rehau.se Bygg Automotive Industri

för dagvattenhantering www.rehau.se Bygg Automotive Industri RAUSIKKO INNOVATIONEr hållbarhet och säkerhet för dagvattenhantering www.rehau.se Bygg Automotive Industri RAUSIKKO BOX Standard Funktionsduglighet som ger lång livstid och säkerhet Det nya RAUSIKKO Boxsystem

Läs mer

PRODUKT KATALOG DANSK DESIGN PRODUCERAT I EU

PRODUKT KATALOG DANSK DESIGN PRODUCERAT I EU PRODUKT KATALOG DANSK DESIGN PRODUCERAT I EU M 80 TVÅNGSBLANDARE (80L) Baron M80 tvångsblandare är kraftfull och effektiv. M80 ger en optimal blandning av allt från jordfuktig betong till spackel. En användarvänlig

Läs mer

Uponor Smart Trap Effektiv rening av dagvatten från föroreningar och sediment

Uponor Smart Trap Effektiv rening av dagvatten från föroreningar och sediment Uponor Smart Trap Effektiv rening av dagvatten från föroreningar och sediment Uponor Smart Trap Effektiv rening av dagvatten 011 Förorenat dagvatten ett växande problem I takt med att antalet hårdgjorda

Läs mer

Information om dag- & dräneringsvatten

Information om dag- & dräneringsvatten Information om dag- & dräneringsvatten Information från VA- och Gatuavdelningen I den här broschyren vill vi informera om hur man på bästa sätt tar hand om sitt dag- och dräneringsvatten för att minska

Läs mer

ACO Stormbrixx SD/HD Installation, drift och skötsel samt inspektion

ACO Stormbrixx SD/HD Installation, drift och skötsel samt inspektion Dagvattenkassetter ACO Stormbrixx SD/HD Installation, drift och skötsel samt inspektion Rätt Stormbrixx konfiguration för varje användningsområde Överbyggnad Stormbrixx SD Standard Duty för personbilstrafik

Läs mer

Godkänd hantering av dag- och dräneringsvatten. eem.se. Så här leder du regn-, smält- och dränvatten rätt och minskar risken för översvämning.

Godkänd hantering av dag- och dräneringsvatten. eem.se. Så här leder du regn-, smält- och dränvatten rätt och minskar risken för översvämning. Godkänd hantering av dag- och dräneringsvatten Så här leder du regn-, smält- och dränvatten rätt och minskar risken för översvämning. www.sevab.com eem.se Information om dag- och dräneringsvatten Mer än

Läs mer

April 2013. Dagvattenkassetter DAGVATTENKASSETTER FÖR LOKALT OMHÄNDERTAGANDE AV DAGVATTEN

April 2013. Dagvattenkassetter DAGVATTENKASSETTER FÖR LOKALT OMHÄNDERTAGANDE AV DAGVATTEN April 2013 DAGVATTENKASSETTER FÖR LOKALT OMHÄNDERTAGANDE AV DAGVATTEN Solutions for Essentials Överblick som ger inblick 4 för tv-inspektion, spolning och rensning. Klarar trafiklast. 11 Aquacell klarar

Läs mer

DET ÄR INTE VAD DU SER

DET ÄR INTE VAD DU SER DET ÄR INTE VAD DU SER Ny Dagvattenbrunn PLUS Fokus på detaljerna NYHET: 360 Koniskt filter och vattenlås Enkel inmatning av spolslang i utloppsrör Ett stöd visar var utloppsrörets öppning sitter, och

Läs mer

Information om dagoch dräneringsvatten

Information om dagoch dräneringsvatten Information om dagoch dräneringsvatten I den här broschyren vill vi informera om hur man på bästa sätt tar hand om sitt dag- och dräneringsvatten för att minska risken för översvämning och skador på fastighet.

Läs mer

RAUSIKKO BOX NY GENERATION 2010

RAUSIKKO BOX NY GENERATION 2010 NY GENERATION 2010 LÅNG LIVSLÄNGD OCH SÄKERHET TACK VARE FUNKTIONALITET OCH HÅLLFASTHET www.rehau.se Bygg Automotive Industri REHAU har med programmet RAUSIKKO sedan många år gjort sig ett namn genom nytänkande

Läs mer

Monotec gabioner - lösningar som håller

Monotec gabioner - lösningar som håller Inspiration Monteringsanvisning Monotec gabioner - lösningar som håller Få mer inspiration på vår hemsida www.byggros.com under referenser! Systemet Monotec ger ett optimalt resultat Principen med att

Läs mer

Titelfoto wird in Kw 8 erstellt. rehau rainspot gatuavlopp kvalitet och flexibilitet i ett. Bau Automotive Industrie. www.rehau.

Titelfoto wird in Kw 8 erstellt. rehau rainspot gatuavlopp kvalitet och flexibilitet i ett. Bau Automotive Industrie. www.rehau. Titelfoto wird in Kw 8 erstellt rehau rainspot gatuavlopp kvalitet och flexibilitet i ett www.rehau.com Bau Automotive Industrie alternativet till betong Man ser dem på varje gata, varje parkeringsplats

Läs mer

Information om dag- och dräneringsvatten

Information om dag- och dräneringsvatten Information om dag- och dräneringsvatten 1 Inledning I den här broschyren ges information om hur du på bästa sätt tar hand om dag- och dräneringsvatten för att minska risken för översvämning och skador

Läs mer

Information om dag- och dräneringsvatten

Information om dag- och dräneringsvatten Information om dag- och dräneringsvatten Information från Karlshamns kommun, VA-enheten din VA-leverantör I den här broschyren vill vi informera om hur fastighetsägaren kan ta hand om sitt dag- och dräneringsvatten

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.eu Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja utrymmet är en av de

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.at Quaturis S HÖRNSKÅPSYSTEM Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja

Läs mer

customized Perfection HighLine

customized Perfection HighLine customized Perfection HighLine med ram. HighLine UNIDRAIN Unidrain står för flexibelt nytänkande och design i särklass. Vi var först med att flytta golvavloppet tätt intill väggen och utvecklade en lösning

Läs mer

Information om dag- och dräneringsvatten.

Information om dag- och dräneringsvatten. Information om dag- och dräneringsvatten. Information från Mälarenergi - din VA-leverantör I den här broschyren vill vi informera om hur man på bästa sätt tar hand om sitt dag- och dräneringsvatten för

Läs mer

Terana HYDRO-BOX Dagvattenkassett

Terana HYDRO-BOX Dagvattenkassett 2014 / 2015 Terana Dagvattenkassett DAGVATTENKASSETTER OCH TILLBEHÖR Slutna tankar www.terana.se 9 Dagvattenkassett -ett effektivt sätt att motverka översvämningar Dagvattenkassett Förr i tiden användes

Läs mer

Avvattningsränna P16. Giltig från sept ACO DRAIN Multiline Seal in V100

Avvattningsränna P16. Giltig från sept ACO DRAIN Multiline Seal in V100 Avvattningsränna P16 Giltig från sept 2016. ACO DRAIN Multiline Seal in V100 2 ACO DRAIN Multiline Seal in V100 Certifieringar och godkännanden Innehåll Certifieringar och godkännanden 2 Systemöversikt

Läs mer

RAUSIKKO BOX INSTALLATION OCH SKÖTSEL. Gäller från 2011.01.01 Tekniska ändringar förbehålles www.rehau.se. Bygg Automotive Industri

RAUSIKKO BOX INSTALLATION OCH SKÖTSEL. Gäller från 2011.01.01 Tekniska ändringar förbehålles www.rehau.se. Bygg Automotive Industri RAUSIKKO BOX INSTALLATION OCH SKÖTSEL Gäller från 2011.01.01 Tekniska ändringar förbehålles www.rehau.se Bygg Automotive Industri 1. Allmänt Säkerhetsanvisningar Viktig information Rättsliga upplysningar

Läs mer

FRW Direct flödesreglerbrunn

FRW Direct flödesreglerbrunn www.wavin.se AB Svenska Wavin Kjulamon 6 SE-635 06 Eskilstuna Tel: +46 (0)16-541 00 00 Fax: +46 (0)16-541 00 01 E-mail: wavin@wavin.se 06/09 42AI03_e flödesreglerbrunn Installation, drift och underhållsinstruktioner

Läs mer

Aluminium och rostfritt stål ger maximal design, hållfasthet och säkerhet. Boxar i rostfritt stål. Utformad för kontorslokaler och offentlig miljö

Aluminium och rostfritt stål ger maximal design, hållfasthet och säkerhet. Boxar i rostfritt stål. Utformad för kontorslokaler och offentlig miljö BOXAR I REN DESIGN Boxar i rostfritt stål Utformad för kontorslokaler och offentlig miljö Butiker och köpcentra Sjukhus Flygplatser Museer Bibliotek Klassrum och undervisningslokaler Aluminium och rostfritt

Läs mer

Om dag- och dräneringsvatten

Om dag- och dräneringsvatten Om dag- och dräneringsvatten Information och råd till fastighetsägare och verksamhetsutövare BEGREPPSFÖRKLARING Avloppsvatten Förorenat vatten som avleds i avloppsledningsnätet. Kan bestå av spillvatten,

Läs mer

Att förändra en värld... The future of drainage.

Att förändra en värld... The future of drainage. Att förändra en värld... The future of drainage. BEHOVET AV AVVATTNING FÖRÄNDRAS -både globalt och i Sverige ACO har identifierat tre viktiga faktorer som påverkar vårt synsätt på hur vi skall ta oss an

Läs mer

Förebyggande av fallrisk vid lossning av betongelement

Förebyggande av fallrisk vid lossning av betongelement Förebyggande av fallrisk vid lossning av betongelement Arbete på två meters höjd eller mer vid lossning av betongelement Vid projekterings- och planeringsarbetet grundläggs förutsättningarna för att åstadkomma

Läs mer

Lågbyggd tank. Sluten tank & Slamavskiljare till liter. 35 års garanti. Prisbelönt design. Patentansökan inlämnad

Lågbyggd tank. Sluten tank & Slamavskiljare till liter. 35 års garanti. Prisbelönt design. Patentansökan inlämnad Lågbyggd tank 35 års garanti Prisbelönt design Patentansökan inlämnad Sluten tank & Slamavskiljare 1 500 till 25 000 liter Program 2018 Den lågbyggda tanken NEO: De lågbyggda NEO-tankarna är enkla att

Läs mer

Linjeavvattning. ACO DRAIN Multiline för belastningsklasserna A 15 - E 600 enligt EN 1433

Linjeavvattning. ACO DRAIN Multiline för belastningsklasserna A 15 - E 600 enligt EN 1433 ACO DRAIN Multiline för belastningsklasserna A 15 - E 600 enligt EN 1433 9 Med ACO DRAIN Multiline sätter vi ny standard för konsulter, utförande och funktionalitet inom linjeavvattning. ACO DRAIN Multiline

Läs mer

MIA DAGVATTENKASSETTER

MIA DAGVATTENKASSETTER 2013-02 ESTBLISHED IN 1986 MI DGVTTENKSSETTER MONTERING OCH INSTLLTIONSGUIDE Montering av kassetterna När kassetterna levereras till arbetsplatsen behöver de monteras ihop. Kassetterna tar ungefär följande

Läs mer

Import: www.ghevent.se 0176-20 61 50

Import: www.ghevent.se 0176-20 61 50 Import: www.ghevent.se 0176-20 61 50 TECHNI STAGE den lätta, robusta och flexibla scenen. Begreppet att utföra snabba och säkra montage, är TECHNI STAGE den perfekta lösningen där du skapar alla dina teatrala

Läs mer

Uponor IQ: Fördröj dagvattnet redan vid källan. Installera IQ Utjämningsmagasin för en säker och effektiv lösning för stora mängder dagvatten.

Uponor IQ: Fördröj dagvattnet redan vid källan. Installera IQ Utjämningsmagasin för en säker och effektiv lösning för stora mängder dagvatten. Uponor IQ: Fördröj dagvattnet redan vid källan. Installera IQ Utjämningsmagasin för en säker och effektiv lösning för stora mängder dagvatten. Uponor IQ Utjämningsmagasin Genom att använda Uponor IQ-rör

Läs mer

SYSTEM 2000 Skydda värden Perstorp Plastic Systems

SYSTEM 2000 Skydda värden Perstorp Plastic Systems SYSTEM 2000 Skydda värden Perstorp Plastic Systems System 2000 Skydda värden Perstorp Plastic Systems 1 PPS skyddar värden överallt. Vad jobbar du med? Oavsett bransch har PPS en logistik- och materialhanteringslösning

Läs mer

Q-Bic dagvattenkassetter

Q-Bic dagvattenkassetter Mars 2007 Q-Bic dagvattenkassetter Avloppssystem Innehållsförteckning Tekniska egenskaper... Sid 13 Produktsortiment... Sid 14 Krav för installation... Sid 15 Schakt och utsättning... Sid 16 Geotexil...

Läs mer

RubberShell Självhäftande gummiduk

RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Ny teknologi för snabbare, enklare och säkrare tätning av byggnader. RubberShell är en nyutvecklad, kraftfull och självhäftande gummiduk i EPDM för byggnaders

Läs mer

Pluvial Cube. Ett riktigt lättarbetat fördröjningsmagasin! Unik design som passar en mängd applikationer! Watermanagement perfection

Pluvial Cube. Ett riktigt lättarbetat fördröjningsmagasin! Unik design som passar en mängd applikationer! Watermanagement perfection c i g a m e h t Pluvial Cube Ett riktigt lättarbetat fördröjningsmagasin! Unik design som passar en mängd applikationer! Watermanagement perfection @ Det flexibla systemet för infiltration, fördröjn Infiltration,

Läs mer

GEBERIT DESIGNBRUNNAR HELT ENKELT RENT

GEBERIT DESIGNBRUNNAR HELT ENKELT RENT GEBERIT DESIGNBRUNNAR HELT ENKELT RENT REN DESIGN I DUSCHEN Fler och fler föredrar en ren design i duschen. Våra designbrunnar gör det möjligt att skapa individuella lösningar som uppfyller dessa önskningar.

Läs mer

Installationsanvisning. Infiltrationsmodul

Installationsanvisning. Infiltrationsmodul Installationsanvisning Infiltrationsmodul VERSION: 1/2005 Innehåll Infiltrationsmodul 3 4 5 6 7 Allmänt, projektering Så här anlägger du ett infiltrationsmodulsystem Dimensionering Placering med hänsyn

Läs mer

t PRODUK e D an P a YSK n tena a en M O n t e R a D e t S n a B B a R e kvalitetstak 1

t PRODUK e D an P a YSK n tena a en M O n t e R a D e t S n a B B a R e kvalitetstak 1 atena EN NYSKAPANDE PRODUKT MONTERA DET SNABBARE kvalitetstak 1 överlappande och dolda profiländar korrosionsmotverkande antibakteriell certifierat system material av hög kvalitet kopplingar med hög stabilitet

Läs mer

ECOMOTIVE A02 BIOLOGISK RENING FÖR BDT-VATTEN

ECOMOTIVE A02 BIOLOGISK RENING FÖR BDT-VATTEN JETS VACUUM SANITARY SYSTEMS VILLA OCH FRITIDSHUS ECOMOTIVE A02 BIOLOGISK RENING FÖR BDT-VATTEN KÄLLSEPARERING FRÅN JETS VARFÖR BÖR VI KÄLLSEPARERA AVLOPPSVATTNET? KOMPAKT, ENKEL, TRYGG OCH FRAMTIDSINRIKTAD

Läs mer

I N O M D A G A R. Regnvattentank

I N O M D A G A R. Regnvattentank Regnvattentank Se hur enkelt det är att installera en FLAT SYSTEM Regnvattentank 1 Hemleverans till tomtgräns Kompakt och smidig konstruktion 2 Gräv en grop Tack vare att tanken är relativt platt, behovs

Läs mer

Modulära Metalltakpannor

Modulära Metalltakpannor Modulära Metalltakpannor Hästar från Dalarna är en av världens mest kända symboler för Sverige. Denna träfigur av en häst i Skandinaviens folkliga tradition är avskräckande för onda demoner. Utvald, högkvalitativ

Läs mer

Roto NT Designo. Roto NT Designo. Dolda beslag. Teknik för fönster och dörrar

Roto NT Designo. Roto NT Designo. Dolda beslag. Teknik för fönster och dörrar Roto NT Designo Dolda beslag Roto NT Designo Teknik för fönster och dörrar Funktionellt men dolt Ny elegant lösning för hemmet I ett vackert hem är det viktigt att också fönstren är vackra Vi anser att

Läs mer

Elektriska dränkbara länspumpar. Medelstora och stora WEDA-pumpar (50 Hz)

Elektriska dränkbara länspumpar. Medelstora och stora WEDA-pumpar (50 Hz) Elektriska dränkbara länspumpar Medelstora och stora WEDA-pumpar (5 Hz) WEDA länspumpar Pumpar i WEDA-serien och deras tillbehör är konstruerade för en mängd olika applikationer för avvattning. De ger

Läs mer

AC Biomodulspaket Installationsanvisning

AC Biomodulspaket Installationsanvisning AC Biomodulspaket Installationsanvisning Biomodulens funktion är att förbättra syresättningen av den bakteriekultur som reducerar föroreningar i hushållets avloppsvatten. Produktfördelar Optimerad syresättning

Läs mer

Vatten Avlopp Kretslopp 2016

Vatten Avlopp Kretslopp 2016 Vatten Avlopp Kretslopp 216 216-3-11 Varför rening? ACO Nordic AB Oljeavskiljare för dagvatten 216-3-11 Vatten är ett av våra element Vi är beroende av vatten The future of drainage Urbanisering i världen

Läs mer

Halogeninfra ELIR. Halogeninfra ELIR. För utomhusmiljöer där stor flexibilitet önskas

Halogeninfra ELIR. Halogeninfra ELIR. För utomhusmiljöer där stor flexibilitet önskas Halogeninfra ELIR För utomhusmiljöer där stor flexibilitet önskas 3 1 modell 1200 W Elvärme Användningsområden ELIR:s intensiva värmeavgivning gör den lämplig för alla utomhusmiljöer och för tuff industrimiljö.

Läs mer

Gör ett bra miljöval och värna om framtiden!

Gör ett bra miljöval och värna om framtiden! Gör ett bra miljöval och värna om framtiden! 2014 Utrustning för ställplatser, campingplatser, serviceanläggningar och återförsäljarställen HOLIDAY - CLEAN Holiday-Clean - Perfekt på ställplatser Sedan

Läs mer

Etac presenterar: S.P.A. Kollektion. Säker. Personlig. Assistans. S.P.A. Collection

Etac presenterar: S.P.A. Kollektion. Säker. Personlig. Assistans.  S.P.A. Collection Etac presenterar: S.P.A. Kollektion Säker. Personlig. Assistans. www.etac.se 1 S.P.A. Collection S.P.A. Collection 2 Lean on us. Stay yourself. Lean on us. Stay yourself. För de flesta av oss så kommer

Läs mer

Nova Taklyft ett smidigt och säkert hjälpmedel

Nova Taklyft ett smidigt och säkert hjälpmedel Nova Taklyft ett smidigt och säkert hjälpmedel Med Nova taklyftsystem gör du smidiga överflyttningar i vardagen, till exempel till och från golv, säng, toalett och rullstol. Det fast installerade systemet

Läs mer

Systemet för behandling av avloppsvatten omfattar följande metoder och utrustning:

Systemet för behandling av avloppsvatten omfattar följande metoder och utrustning: 2282 Nr 542 Bilaga 1 1. SYSTEM FÖR BEHANDLING AV AVLOPPSVATTEN Systemet för behandling av avloppsvatten omfattar följande metoder och utrustning: 1) slamavskiljare (sedimenteringsbrunn), som avser en vattentät

Läs mer

LINJEAVVATTNING FÖR TUNG TRAFIK

LINJEAVVATTNING FÖR TUNG TRAFIK LINJEAVVATTNING FÖR TUNG TRAFIK BELASTNINGSKLASS D 400 TILL F 900 Ränna för tung trafik med kant och galler i gjutjärn SF-100, SF-150, SF-200, SF-300 2 Udveckling igenom 30 år ANRIN grundades 1971 som

Läs mer

SKYDDSANVISNING FÖR STÄLNNINGSARBETE

SKYDDSANVISNING FÖR STÄLNNINGSARBETE Din säkerhet och framgång är viktigt för oss. Vänligen skriv ut denna skyddsanvisning, läs noggrant och om du har några frågor angående anvisningarna kan du be om hjälp. Vi är här för att tjäna dig. SKYDDSANVISNING

Läs mer

Radiatorer KV Integra

Radiatorer KV Integra Radiatorer KV Integra Användningsområden Passar endast slutna värmesystem. Systemtemperatur 35-110 C. Maximalt drifttryck 10 bar. Installation - Montering - Underhåll Samtliga radiatorer levereras med

Läs mer

Vad är avloppsvatten

Vad är avloppsvatten Vad är avloppsvatten Avloppsvatten delas in i: Spillvatten: förorenat vatten från t ex bad, dusch och WC. Renas i reningsverk. Dagvatten: regn- och smältvatten från t ex tak och hårdgjorda ytor. Leds ut

Läs mer

SMISSLINE TP Touch proof system Säkerhet under spänning

SMISSLINE TP Touch proof system Säkerhet under spänning SMISSLINE TP Touch proof system Säkerhet under spänning Ström bakom galler Världens säkraste plug-in system Liten orsak, stor effekt: SMISSLINE TP är världens första plugin system som möjliggör in- och

Läs mer

SJÖSTADSHÖJDEN. Dagvatten till utredning av gatualternativ

SJÖSTADSHÖJDEN. Dagvatten till utredning av gatualternativ SJÖSTADSHÖJDEN Dagvatten till utredning av gatualternativ 2017-11-15 SJÖSTADSHÖJDEN Dagvatten till utredning av gatualternativ KUND Exploateringskontoret KONSULT WSP Samhällsbyggnad 121 88 Stockholm-Globen

Läs mer

Varje produkt är noga utformad för att understryka och bli en del av budskapet.

Varje produkt är noga utformad för att understryka och bli en del av budskapet. SPENNARE GUIDEN 1 jodå, spennare fortsätter att skapa en ny standard för portabla displaysystem. I den här broschyren hittar du nya tekniska lösningar som går hand i hand med prisbelönt design. Varje produkt

Läs mer

Funktioner o Regnvattentunnor o Regnbädd o Vegetation o Gräsmatta o Genomsläpplig beläggning. Sektion a

Funktioner o Regnvattentunnor o Regnbädd o Vegetation o Gräsmatta o Genomsläpplig beläggning. Sektion a Villaträdgård 1 Utformning Trädgården har en enkel utformning och dagvattnet samlas enbart i en större regnbädd. Takavvattningen leds via regnvattentunnor vidare till den planterade regnbädden. I regnbädden

Läs mer

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket Indivo lyftenheter för det bekväma köket Det flexibla köket Oavsett om köket är nytt eller om man har haft glädje av det i många år krävs det få förändringar för att göra det flexibelt och tillgängligt

Läs mer

MODUL-SYSTEM EXTRA LÅNGA LÅDOR FÖR TUNG OCH OTYMPLIG LAST

MODUL-SYSTEM EXTRA LÅNGA LÅDOR FÖR TUNG OCH OTYMPLIG LAST MODUL-SYSTEM EXTRA LÅNGA LÅDOR FÖR TUNG OCH OTYMLIG LAST LÖSNINGEN FÖR ICK-US,VANS OCH ERSONBILAR Som professionell användare ställer du säkert höga krav på effektivitet under din arbetsdag och ofta ingår

Läs mer

ErP. DVCompact. med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation

ErP. DVCompact. med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter DVCompact med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation ErP 2016 2 Att andas är att

Läs mer

EuroPEK Filter -oljeavskiljare

EuroPEK Filter -oljeavskiljare www.wavin.se WAVIN Kjulamon 6 S-635 06 ESKILSTUNA Tel: 016-541 00 00 Fax: 016-541 00 01 E-mail: wavin@wavin.se 02/06 EuroPEK Filter -oljeavskiljare Installation, drift och skötsel Innehåll 1 ALLMÄNT...

Läs mer

Ta hand om dagvattnet. - råd till dig som ska bygga

Ta hand om dagvattnet. - råd till dig som ska bygga Ta hand om dagvattnet - råd till dig som ska bygga Vad är dagvatten? Dagvatten är regn- och smältvatten som rinner på hårda ytor som tak och vägar, eller genomsläpplig mark. Dagvattnet rinner vidare via

Läs mer

FASTIGHETSÄGARNAS ANSVAR OCH MÖJLIGHET ATT FÖREBYGGA ÖVERSVÄMNINGSSKADOR

FASTIGHETSÄGARNAS ANSVAR OCH MÖJLIGHET ATT FÖREBYGGA ÖVERSVÄMNINGSSKADOR FASTIGHETSÄGARNAS ANSVAR OCH MÖJLIGHET ATT FÖREBYGGA ÖVERSVÄMNINGSSKADOR ETT SAMVERKANSPROJEKT MELLAN LÄNSFÖRSÄKRINGAR SKÅNE OCH SVENSKT VATTEN UTVECKLING 1 Bakgrund Med anledning av det stora antalet

Läs mer

VA-UTREDNING. Regementsparken Växjö ALHANSA FASTIGHETER AB SWECO ENVIRONMENT AB VÄXJÖ VATTEN OCH MILJÖ

VA-UTREDNING. Regementsparken Växjö ALHANSA FASTIGHETER AB SWECO ENVIRONMENT AB VÄXJÖ VATTEN OCH MILJÖ ALHANSA FASTIGHETER AB Regementsparken Växjö UPPDRAGSNUMMER 1291904000 FÖR DETALJPLAN INOM REGEMENTSPARKEN, VÄXJÖ SWECO ENVIRONMENT AB VÄXJÖ VATTEN OCH MILJÖ MATTIAS VON PORATH/JONAS BACKÖ Sweco Innehållsförteckning

Läs mer

RACKSKÅP FÖR INSTALLATION

RACKSKÅP FÖR INSTALLATION RACKSKÅP FÖR INSTALLATION Installationsrackskåp 445 djup Lättmonterade och stabila rackskåp i svart (grått fi nns som tillval) förberedda för de smarta avlastningsvinklarna. Racken levereras med justerbara

Läs mer

Aquatec IP44. Utanpåliggande system

Aquatec IP44. Utanpåliggande system Utanpåliggande system Den utanpåliggande serien Berker AQUATEC IP44 med sin funktionella design är den idealiska lösningen i utrymmen där, av säkerhetsskäl, installationer av skyddsklass IP44 krävs. Rymliga

Läs mer

Biomoduler. Läggningsanvisningar, drift och skötsel. Baga Water Technology AB. www.baga.se. Utg:1105

Biomoduler. Läggningsanvisningar, drift och skötsel. Baga Water Technology AB. www.baga.se. Utg:1105 Biomoduler Läggningsanvisningar, drift och skötsel Utg:1105 Baga Water Technology AB Fiskhamnen 3 371 37 Karlskrona Tel: 0455-616150 E-mail: info@baga.se Lyckogatan 7 431 69 Mölndal Tel: 031-7607655 E-mail:

Läs mer

Nova Taklyft ett smidigt och säkert hjälpmedel

Nova Taklyft ett smidigt och säkert hjälpmedel Nova Taklyft ett smidigt och säkert hjälpmedel Med Nova taklyftsystem gör du smidiga överflyttningar i vardagen, till exempel till och från golv, säng, toalett och rullstol. Det fast installerade systemet

Läs mer

Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar.

Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar. Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar. Detaljer som gör skillnad Designbrunnar har blivit populära inslag i moderna badrum. Oavsett om det gäller väggbrunnar eller golvrännor urvalet gör det möjligt

Läs mer

SAMLINGSBRUNN & FÖRDELNINGSRÖR

SAMLINGSBRUNN & FÖRDELNINGSRÖR Installation 1:6 Råd och anvisningar för installation av samlingsbrunnar och fördelningsrör. Entreprenaden och dimensionering Installatören skall förvissa sig om att erforderliga tillstånd för utförandet

Läs mer

Miljövänlig avloppsrening

Miljövänlig avloppsrening Miljövänlig avloppsrening Paketlösning för avlopp! Typgodkänd slamavskiljare med alla delar för infiltration eller markbädd. Beprövad reningsmetod Låg uppflytningsrisk Hög finish Konkurrenskraftigt pris

Läs mer

Underlag till detaljplan för del av Margretelund 1:1 m fl. Bedömningsunderlag för dagvattenhantering vid nybyggnation

Underlag till detaljplan för del av Margretelund 1:1 m fl. Bedömningsunderlag för dagvattenhantering vid nybyggnation 2019-03-25 DAGVATTENHANTERING Underlag till detaljplan för del av Margretelund 1:1 m fl Bedömningsunderlag för dagvattenhantering vid nybyggnation Ytan som planläggs för bebyggelse är 5500 m2. Idag är

Läs mer

Produkter Indivo-lyftenheter för köket. Version 4

Produkter Indivo-lyftenheter för köket. Version 4 Produkter Indivo-lyftenheter för köket Version 4 Det flexibla köket Oavsett om det är ett nytt kök eller ett kök man har njutit av i många år så krävs det bara några få ändringar för att göra det flexibelt

Läs mer

ALGOT Förvaring för hela hemmet

ALGOT Förvaring för hela hemmet Bygg hela vägen upp till taket för att utnyttja varenda kvadratcentimeter, utan att använda så mycket golvyta. Välj metallhyllplan vid förvaring av tunga saker. Metallhyllplan med måtten 80x38 tål belastning

Läs mer

Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken.

Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken. Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken. Vår erfarenhet och historia hjälper oss att lyckas inom överflyttning Sedan 80-talet har vi på Etac varit erkända för våra rullstolar och rollatorer.

Läs mer

Tillvägagångssätt vid Installation

Tillvägagångssätt vid Installation Tillvägagångssätt vid Installation Sett ovanfrån Infiltration Installationssteg 1. Gräv önskat dike. Placera inloppsröret i fall. Säkra slamfällor på lämpliga ställen utmed rörledningen. Sammankoppling

Läs mer

UR ETT SÄKRARE PERSPEKTIV

UR ETT SÄKRARE PERSPEKTIV SE UR ETT SÄKRARE PERSPEKTIV ORIGINAL DESIGN PATENT 50 ÅRS GARANTI Viktigast är ur vilket perspektiv vi ser på världen. Det avgör om vi ser den i optimistiska färger och om vi är lyckliga. Huset är vårt

Läs mer

Förebyggande av fallrisk vid lossning av betongelement

Förebyggande av fallrisk vid lossning av betongelement Förebyggande av fallrisk vid lossning av betongelement Arbete på två meters höjd eller mer vid lossning av betongelement Vid projekterings- och planeringsarbetet grundläggs förutsättningarna för att åstadkomma

Läs mer

Utbyggnad av ny plan vid Andreastorpet

Utbyggnad av ny plan vid Andreastorpet Tanums kommun, Gerlesborg, Andreastorpet 1(4) Va och dagvattenutredning för ny detaljplan utmed Långekärrsvägen Bilder 2 st Planritningar U:11:01, Va-plan 2017 06 12 Utbyggnad av ny plan vid Andreastorpet

Läs mer

BRIDGECARE Den nya industriella revolutionen

BRIDGECARE Den nya industriella revolutionen BRIDGECARE Den nya industriella revolutionen I dagens industrisamhälle utgör det ständigt ökande antalet motorfordon en stor belastning på våra vägar och i synnerhet på våra broar. Enbart i Europa finns

Läs mer

Bruksanvisning. Så ska framtiden byggas. Nu också NBI-godkänt för fiberarmerad betong. Kan laddas ned från www.bewi.com. Godkännandebevis 0204/05

Bruksanvisning. Så ska framtiden byggas. Nu också NBI-godkänt för fiberarmerad betong. Kan laddas ned från www.bewi.com. Godkännandebevis 0204/05 Bruksanvisning Så ska framtiden byggas Nu också NBI-godkänt för fiberarmerad betong Godkännandebevis 0204/05 Kan laddas ned från www.bewi.com Grundarbete Grundarbete Sidan 2 Flexibel bredd Sidan 3 Flexibel

Läs mer

För kostnadseffektiv fixering och underhåll av vägrenar.

För kostnadseffektiv fixering och underhåll av vägrenar. Innovativa produkter för väganläggning och landskapsplanering landscaping För kostnadseffektiv fixering och underhåll av vägrenar. Säkerhet längs Full överblick Skaffa dig full interaktiv överblick över

Läs mer

PV 11. Användningsområden Passar endast syrefria värmesystem. Systemtemperatur C. Maximalt drifttryck 10 bar.

PV 11. Användningsområden Passar endast syrefria värmesystem. Systemtemperatur C. Maximalt drifttryck 10 bar. Höjd 300 mm Användningsområden Passar endast syrefria värmesystem. Systemtemperatur 35-110 C. Maximalt drifttryck 10 bar. PV Plan Integra En panelradiator i ett kompakt utförande och integrerat koppel,

Läs mer

VA och dagvattenutredning

VA och dagvattenutredning Teknisk försörjning 1(6) VA och dagvattenutredning Bilagor Till denna VA- och dagvattenutredning bifogas följande kartmaterial. Bilaga 1 Illustrationskarta med VA för Stare 1:109 m fl. Daterad 2011-11-28.

Läs mer

Bilaga 1 Dagvattenutredning för Hällby etapp Exempel på system för dagvattenhantering

Bilaga 1 Dagvattenutredning för Hällby etapp Exempel på system för dagvattenhantering .1 (7) 1. Exempel på system för dagvattenhantering Nedan följer exempel på, för planområdet lämpliga, åtgärder som kan implementeras för att fördröja, reducera, rena och avleda dagvatten inom utredningsområdet.

Läs mer