Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: Gsjuk16h. TentamensKod:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: Gsjuk16h. TentamensKod:"

Transkript

1 Allmän omvårdnad 25,5 Hp Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: Gsjuk16h TentamensKod: Tentamensdatum: Tid: Hjälpmedel: inga tillåtna Totalt antal poäng på tentamen: 68 p För att få respektive betyg krävs: För Godkänd krävs poäng motsvarande 70 % För Väl godkänd krävs 85% Allmänna anvisningar: Behöver du mer utrymme för dina svar än vad som är tillgängligt under varje fråga så kan du använda baksidan eller separat blad/papper. Använder du separata blad/papper/ skriv även vilken del som dina svar avser. Skriv tydligt. Tentamen med oläslig handstil och ej korrekt skriftligt svenskt skriftspråk rättas ej.

2 Rättningstiden är i normalfall tre veckor. Viktigt! Glöm inte att skriva Tentamenskod på alla blad du lämnar in. Lycka till! Ansvarig lärare: Telefonnummer:

3 Tentamen: Gsjuk17H Klinisk Omvårdnad: Allmän Omvårdnad barn, vuxna samt äldre Du arbetar som sjuksköterska på ett sjukhus och ska här bland annat få träffa en dam som heter Ulla. Ulla är 87 år och vårdas sedan en vecka på en ortopedisk avdelning efter att ha fallit i hemmet och ådragit sig en revbensfraktur och handledsfraktur. Sedan tidigare lider hon av lindrig KOL (Kronisk obstruktiv lungsjukdom), samt att hon för fyra år sedan drabbades av en stroke med funktionsnedsättning i höger hand och ben som följd. Kombinationen av dessa sjukdomar gör att rehabiliteringen och läkeprocessen går långsamt och innebär en stor plåga för Ulla. När du kommer in till Ulla ligger hon nedsjunken i sängen och hennes andning är påverkad. Du börjar genast din datainsamling genom att ställa frågor till henne för att få en tydligare bild av situationen. 1. Beskriv utifrån aktuell kurslitteratur sex frågor som du vill ställa till en patient med andningsproblem? (0,5p/svar, max 3 poäng) Medan du ställer dina frågor sätter du dig på en stol för att visa att du har tid att samtala. Du leder sedan in samtalet på de omvårdnadsåtgärder som du har tänkt prata med henne om.

4 2. Beskriv utförligt utifrån aktuell kurslitteratur, omvårdnadsåtgärder som är förebyggande för framtida andningssvårigheter, som ni kan hjälpa Ulla med. Ta ej med läkemedel. (För att få hela poäng krävs att du utvecklar svaret med exempel. 1p/svar, max 4 p) Hon har en syrgasgrimma med ett lågt syrgasflöde. Ullas hud är tunn och skör på grund av läkemedelsbehandling och du observerar att hon börjat få tryckmärken efter grimman på såväl kind som bakom öronen. 3. Vilka patienter ska vi utföra risk- och hudbedömning på, enligt aktuell kurslitteratur? (1p/svar, max 2p)

5 4. Beskriv utifrån vårdhandboken och aktuell kurslitteratur, minst fem trycksårsförebyggande omvårdnadssåtgärder som är aktuella att genomföra för Ulla? (1p/svar, max 6 poäng) Hon ser trött och medtagen ut. Ulla berättar att hon sovit dåligt en längre tid och det har blivit ännu sämre efter att hon hamnade på sjukhus. Du hjälper Ulla tillrätta i sängen och lägger en kudde under den brutna handleden. Att skapa förutsättningar för optimal vila och sömn för patienter hör till sjuksköterskans kompetensområde. 5. I aktuell kurslitteratur beskrivs vad som är de viktigaste metoderna (2 metoder som kombineras) för att samla information om sömnen. Vilka är dessa metoder? (För full poäng: 2p/metod ska metoden beskrivas utförligt. Max 4 p) Ulla säger att hon får smärtstillande medicin inför natten, men frågar dig om du har några andra råd att ge henne så att hon får bättre sömn.

6 6. Beskriv utifrån aktuell kurslitteratur åtgärder som du kan råda Ulla att göra för att hon ska få en optimal sömn. (0,5p/svar, max 5p) Ni kommer överens om hur ni ska fortsätta utreda vad som orsakar hennes sömnbesvär och du ger henne några goda råd utifrån din kunskap om hur hon kan försöka få en bättre sömn. Du observerar att maten och drycken du bar in för en stund sedan i princip är orörd. Du ber Ulla berätta om orsaken till att hon inte äter. Hon berättar då att hon inte orkar äta. Hon är helt enkelt för trött. 7. På vilket sätt är det bästa sättet att få en uppfattning om en vårdtagare faktiskt äter eller dricker, enligt aktuell kurslitteratur. (1p) 8. Ge exempel på omvårdnadsåtgärder du gör när en person inte har tillräckligt med energi eller ork att äta. (1p/svar, max 6p)

7 9. Vad ingår i sjuksköterskans omvårdnadsansvar gällande den sjuke individens nutritionsvård. (För att få hela poäng behöver svaret utvecklas, Max 4p) I samtalet framkommer att hon även har problem med sin mage. Hon upplever att hon inte sköter magen särskilt ofta och att den känns lite uppblåst. 10. Beskriv utförligt vilka omvårdnadsåtgärder (obs ej läkemedel) vårdhandboken och aktuell kurslitteratur nämner angående förstoppning? (1p/svar, max 5p)

8 11. Vilka tips på åtgärder, enligt kurslitteratur, kan du dela med dig av som minskar besvär av gaser. (1p/svar, max 4p) Du lämnar Ulla efter en stund och går in till Anders som också vårdas på avdelningen. Han är en äldre man som kom in för ett lårbensbrott. Under vårdtiden har han försämrats och är nu i ett palliativ skede. Nyligen genomfördes ett brytpunktsamtal med Anders och hans närstående. De närstående som befinner sig i rummet uttrycker att det kändes bra med detta samtal eftersom syftet var att vården ska bli så optimal som möjligt vid livets slut. 12. Ett brytpunktssamtal kan göra det möjligt för patienten och dennes närstående att kunna ta ställning till och planera den sista tiden i livet. Ofta kan man identifiera 3 olika brytpunkter då samtal med patient och närstående är oerhört viktiga. Beskriv utifrån kurslitteratur dessa tre brytpunkter. (För att få hela poäng behöver svaret utvecklas, Max 3p) De närstående uttrycker en tacksamhet över att få vara nära Anders nu när han befinner sig i livets slutskede.

9 13. I kurslitteraturen beskrivs vikten av att närstående ska få möjlighet att vara tillsammans med den sjuke under den sista tiden. Beskriv utifrån kurslitteratur hur sjuksköterskan och annan vårdpersonal kan göra det bekvämt för de närstående att vistas i rummet tillsammans med den sjuke. (För att få hela poäng behöver svaret utvecklas Max 6p) _ En av de närstående ber att få ett samtal med dig i ett annat rum. Den närstående har tankar och funderingar kring vad som praktiskt sker efter att Anders somnat in. 14. Beskriv utförligt utifrån kurslitteratur/vårdhandbok hur du går tillväga när du omhändertar den döde. (1p/svar, max 6p) Den närstående tackar för samtalet och berättar att hon nu blivit bättre förberedd på vad som kommer ske. Du berättar också att närstående är välkomna att vara med i omvårdnaden och

10 omhändertagandet när detta bli aktuellt. Även om detta är svårt att prata om upplever den närstående en lättnad av att få svar på sina funderingar. Senare under dagen ringer Ulla på klockan. Hon säger att hon känner sig febrig. Hennes kinder är rosiga och du går ut för att hämta en termometer. Du tar med dig en temperaturmätare för mätning i örat och går in till Ulla igen. Du instruerar henne att sätta sig upp och för in linsen i hennes öra. Ulla grimaserar vid mätningen. Hon tycker det är obehagligt och säger att det gör ont. Det piper till och värdet är 34.3 grader. 15. A. Vad kan ge för låga värden vid temperaturmätning i hörselgången? (0,5p/svar max 1p) 15 B. Vad kan ge för höga värden vid temperaturmätning i hörselgången? (0,5p/svar max 1p) Du mäter temperaturen på nytt i andra örat men även nu blir det 34 grader. Du misstänker att det är ett felvärde, men känner att du inte vill ta en tredje gång i örat eftersom hon uttryckte att det gjorde ont. Du hämtar en annan temperaturmätare som ni har på avdelningen. 16. Beskriv hur du mäter temperaturen på Ulla. Du väljer själv vilken metod du vill beskriva (ej mätning i örat). Beskriv för och nackdelar med metoden samt om det är något du behöver tänka på vid mätning. (Max 2p)

11 Ulla uttrycker att hon behöver gå på toaletten. Du tycker att hon ser lite ostadig ut och vill vara nära så att hon inte riskerar att falla. 17. Beskriv utifrån kurslitteratur och vårdhandbok hur vårdmiljön kan anpassas för att undvika fall (dvs miljön runt patienten). (0,5p/svar, max 5 poäng) _ Nu har det mesta av arbetsdagen gått och du reflekterar över dagens händelser. Du har ordnat så att Anders och hans närstående får extra tillsyn under kvällen och planerar att titta till honom i morgon igen. Du har rapporterat över hur Ullas tillstånd varit under dagen och ber kvällspersonalen följa upp de omvårdnadsåtgärder som är gjorda. Du går hem med en god känsla av att ha gjort gott för patienter och närstående. Tack för idag

12

Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: Gsjuk16v-pgrp2. TentamensKod:

Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: Gsjuk16v-pgrp2. TentamensKod: Allmän omvårdnad 25,5 Hp Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: Gsjuk16v-pgrp2 TentamensKod: Tentamensdatum: 2016-01-13 Tid: 09.00-12.00 Hjälpmedel: inga

Läs mer

Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: Gsjuk16v-pgrp1. TentamensKod:

Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: Gsjuk16v-pgrp1. TentamensKod: Allmän omvårdnad 25,5 Hp Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: Gsjuk16v-pgrp1 TentamensKod: Tentamensdatum: 2016-12-02 Tid: 09.00-12.00 Hjälpmedel: inga

Läs mer

Skriv tydligt. Tentamen med oläslig handstil och ej korrekt skriftligt svenskt skriftspråk rättas ej.

Skriv tydligt. Tentamen med oläslig handstil och ej korrekt skriftligt svenskt skriftspråk rättas ej. Allmän omvårdnad 25,5 Hp Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: GSjuk17v TentamensKod: Tentamensdatum: 2017 12 01 Tid: Hjälpmedel: inga tillåtna Totalt antal

Läs mer

Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: Gsjuk16h-pgrp1. TentamensKod:

Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: Gsjuk16h-pgrp1. TentamensKod: Allmän omvårdnad 25,5 Hp Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: Gsjuk16h-pgrp1 TentamensKod: Tentamensdatum: 2017-04-21 Tid: 09.00-12.00 Hjälpmedel: inga

Läs mer

Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: Gsjuk15H-pgrp2. TentamensKod:

Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: Gsjuk15H-pgrp2. TentamensKod: Allmän omvårdnad 25,5 Hp Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: Gsjuk15H-pgrp2 TentamensKod: Tentamensdatum: 2016-06-03 Tid: 09.00-12.00 Hjälpmedel: inga

Läs mer

Skriv tydligt. Tentamen med oläslig handstil och ej korrekt skriftligt svenskt skriftspråk rättas ej.

Skriv tydligt. Tentamen med oläslig handstil och ej korrekt skriftligt svenskt skriftspråk rättas ej. Allmän omvårdnad 25,5 Hp Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: SSK 14 och 15 TentamensKod: Tentamensdatum: 2015-12-04 Tid: 09.00-12.00 Hjälpmedel: inga

Läs mer

Rättningstiden är i normalfall tre veckor, annars är det detta datum som gäller:

Rättningstiden är i normalfall tre veckor, annars är det detta datum som gäller: Allmän omvårdnad 25,5 Hp Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: SSK 14 B TentamensKod: Tentamensdatum: 2015-01-16 Tid: 09.00-12.00 Hjälpmedel: inga tillåtna

Läs mer

Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre, barnpsykologi, vårdandets pedagogik och didaktik. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: SSK08/TEN 2:2

Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre, barnpsykologi, vårdandets pedagogik och didaktik. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: SSK08/TEN 2:2 Allmän omvårdnad 25,5 Hp Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre, barnpsykologi, vårdandets pedagogik och didaktik Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: SSK08/TEN 2:2 TentamensKod: Tentamensdatum:

Läs mer

Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre, barnpsykologi, vårdandets pedagogik och didaktik. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: SSK10 A

Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre, barnpsykologi, vårdandets pedagogik och didaktik. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: SSK10 A Allmän omvårdnad 25,5 Hp Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre, barnpsykologi, vårdandets pedagogik och didaktik Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: SSK10 A TentamensKod: Tentamensdatum: 20/10-2012

Läs mer

Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom.

Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom. Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom. Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 16 TentamensKod: Tentamensdatum: 170113 Tid: 09.00-13.00 Hjälpmedel: Inga tillåtna Totalt antal

Läs mer

Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 2 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 08. 3,0 högskolepoäng.

Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 2 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 08. 3,0 högskolepoäng. Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 2 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 08 3,0 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 120908 Tid: Hjälpmedel: Inga hjälpmedel Totalt

Läs mer

Allmän omvårdnad. Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre, barnpsykologi, vårdandets pedagogik och didaktik

Allmän omvårdnad. Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre, barnpsykologi, vårdandets pedagogik och didaktik Allmän omvårdnad 25,5 Hp Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre, barnpsykologi, vårdandets pedagogik och didaktik Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: SSK09 TentamensKod: Tentamensdatum: 10/11-2012

Läs mer

Rättningstiden är i normalfall tre veckor, annars är det detta datum som gäller:

Rättningstiden är i normalfall tre veckor, annars är det detta datum som gäller: Allmän omvårdnad 25,5 Hp Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: SSK11, 12, 13 TentamensKod: Tentamensdatum: 2015-04-24 Tid: Hjälpmedel: inga tillåtna Totalt

Läs mer

Allmän omvårdnad. Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, äldre och barn. Ladokkod: 61SA01. Tentamen ges för: SSK08/TEN 2:1. Namn: (Ifylles av student)

Allmän omvårdnad. Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, äldre och barn. Ladokkod: 61SA01. Tentamen ges för: SSK08/TEN 2:1. Namn: (Ifylles av student) Allmän omvårdnad Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, äldre och barn Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: SSK08/TEN 2:1 Namn: (Ifylles av student) Personnummer: (Ifylles av student) Tentamensdatum:2012-01-13

Läs mer

Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom.

Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom. Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom. Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: Tentamen ges för: GSJUK16h TentamensKod: Tentamensdatum: 180112 Tid: 09.00-13-00 Hjälpmedel: Inga tillåtna Totalt

Läs mer

Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom 61SH01.

Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom 61SH01. Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom 61SH01. Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: Tentamen ges för: Gsjuk 17v TentamensKod: Tentamensdatum: 180601 Tid: 09.00-13-00 Hjälpmedel: Inga tillåtna

Läs mer

Namn: (Ifylles av student) Personnummer: (Ifylles av student) Tentamensdatum: 120113 Tid: Hjälpmedel: Inga hjälpmedel

Namn: (Ifylles av student) Personnummer: (Ifylles av student) Tentamensdatum: 120113 Tid: Hjälpmedel: Inga hjälpmedel Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 4 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 06, SSK 05 SSK 03, SSK 04 (del 1 eller/och del 2) Namn: (Ifylles av student) : (Ifylles av student)

Läs mer

Skriv tydligt. Tentamen med oläslig handstil och ej korrekt skriftligt svenskt skriftspråk rättas ej.

Skriv tydligt. Tentamen med oläslig handstil och ej korrekt skriftligt svenskt skriftspråk rättas ej. Allmän omvårdnad 25,5 Hp Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: Gsjuk15V-pgrp1 TentamensKod: Tentamensdatum: 2015-12-04 Tid: 09.00-12.00 Hjälpmedel: inga

Läs mer

Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen, Del 2 Ladokkod: VSO011 Tentamen ges för: 760916-5100 Maryam Khanjari

Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen, Del 2 Ladokkod: VSO011 Tentamen ges för: 760916-5100 Maryam Khanjari Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen, Del 2 Ladokkod: VSO011 Tentamen ges för: 760916-5100 Maryam Khanjari Tentamensdatum: 121119 Tid: 09.00 13.30 Hjälpmedel: Inga

Läs mer

TentamensKod: Tentamensdatum: 120324 Tid: 09.30 12.30

TentamensKod: Tentamensdatum: 120324 Tid: 09.30 12.30 Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 06, SSK 05 SSK 03, SSK 04 (del 1 eller/ och del 2) TentamensKod: Tentamensdatum: 120324 Tid: 09.30

Läs mer

Forskningsmetoder i offentlig förvaltning

Forskningsmetoder i offentlig förvaltning Forskningsmetoder i offentlig förvaltning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Tentamen (B) 21FO1C Administratörprogrammet 15 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2016-09-30 Tid: 9.00-13.00 Hjälpmedel:

Läs mer

Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre, barnpsykologi, vårdandets pedagogik och didaktik. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: SSK10 A

Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre, barnpsykologi, vårdandets pedagogik och didaktik. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: SSK10 A Allmän omvårdnad 25,5 Hp Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre, barnpsykologi, vårdandets pedagogik och didaktik Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: SSK10 A TentamensKod: Tentamensdatum: 23/11-2012

Läs mer

Introduktion till Vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad Provmoment: Ladokkod: VVI011/TEN1 Tentamen ges för: GSJUK15v samt tidigare

Introduktion till Vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad Provmoment: Ladokkod: VVI011/TEN1 Tentamen ges för: GSJUK15v samt tidigare Introduktion till Vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad Provmoment: Ladokkod: VVI011/TEN1 Tentamen ges för: GSJUK15v samt tidigare TentamensKod: (Kod och kurs ska också skrivas längst upp på varje

Läs mer

Del 1. 3. Under vårdtiden på sjukhuset upptäcker läkaren ett misstänkt bukaortaaneurysm. Vad menas med ett aneurysm? (2)

Del 1. 3. Under vårdtiden på sjukhuset upptäcker läkaren ett misstänkt bukaortaaneurysm. Vad menas med ett aneurysm? (2) Klinisk medicin somatisk ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 09 7,5 högskolepoäng Kod: (Ifylles av student) Tentamensdatum: 12 10 12 Tid: Hjälpmedel: Inga hjälpmedel

Läs mer

Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 2 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 07. 3 högskolepoäng.

Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 2 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 07. 3 högskolepoäng. Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 2 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 07 3 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 120218 Tid: 09.30-12.30 Hjälpmedel: Inga hjälpmedel

Läs mer

Allmän omvårdnad i administration/ledarskap Allmän omvårdnad i statistik

Allmän omvårdnad i administration/ledarskap Allmän omvårdnad i statistik Allmän omvårdnad Provmoment: Allmän omvårdnad i administration/ledarskap Allmän omvårdnad i statistik 25,5 högskolepoäng Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: SSK08/TEN 4 Namn: (Ifylles av student) Personnummer:

Läs mer

UNDERSKÖTERSKANS ROLL

UNDERSKÖTERSKANS ROLL Symtomkontroll Närståendestöd UNDERSKÖTERSKANS ROLL Marie-Louise Ekeström Leg sjuksköterska FoUU Kommunikation/ Relation? Teamarbete 1 Några frågor Vad är god omvårdnad vid livets slut? Hur ser det ut

Läs mer

Svenska språket i högre utbildning; en introduktion Provmoment: Språkstruktur Ladokkod:TE11 Tentamen ges för: 15 högskolepoäng.

Svenska språket i högre utbildning; en introduktion Provmoment: Språkstruktur Ladokkod:TE11 Tentamen ges för: 15 högskolepoäng. Svenska språket i högre utbildning; en introduktion Provmoment: Språkstruktur Ladokkod:TE11 Tentamen ges för: C0IA00 15 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2017-10-10 Tid: 09:00-13:00 Hjälpmedel:

Läs mer

7,5 högskolepoäng. Omvårdnad av patienter med sviktande vitala funktioner, Provmoment: Tentamen 2 och 4 Ladokkod: 61SV01

7,5 högskolepoäng. Omvårdnad av patienter med sviktande vitala funktioner, Provmoment: Tentamen 2 och 4 Ladokkod: 61SV01 Omvårdnad av patienter med sviktande vitala funktioner, 7,5 högskolepoäng Provmoment: Tentamen 2 och 4 Ladokkod: 61SV01 Tentamen ges för: SSK07 och SSK06 TentamensKod: Tentamensdatum: 121110 Tid: 09.30-12.30

Läs mer

Forskningsmetoder i offentlig förvaltning

Forskningsmetoder i offentlig förvaltning Forskningsmetoder i offentlig förvaltning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Tentamen (B) 21FO1C Administratörprogrammet 15 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2017-09-22 Tid: 9.00-13.00 Hjälpmedel:

Läs mer

Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TentamensKod: Tentamensdatum: Tid: Hjälpmedel: Inga hjälpmedel

Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TentamensKod: Tentamensdatum: Tid: Hjälpmedel: Inga hjälpmedel Mikrobiologi och vårdhygien Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: 2,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 170915 Tid: 9.00-13.00 Hjälpmedel: Inga hjälpmedel Totalt antal poäng på tentamen: För

Läs mer

Klinisk medicin: Psykisk ohälsa och sjukdom 4,5 hp. Tentamenskod: Provmoment: TEN1 Ladokkod: 61SÄ01 Tentamen ges för: Gsjuk13v samt tidigare

Klinisk medicin: Psykisk ohälsa och sjukdom 4,5 hp. Tentamenskod: Provmoment: TEN1 Ladokkod: 61SÄ01 Tentamen ges för: Gsjuk13v samt tidigare Klinisk medicin: Psykisk ohälsa och sjukdom 4,5 hp Provmoment: TEN1 Ladokkod: 61SÄ01 Tentamen ges för: Gsjuk13v samt tidigare Tentamenskod: (kod och kurs ska också skrivas längst upp på varje sida) Tentamensdatum:

Läs mer

Introduktion till Vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad Provmoment: Ladokkod: VVI011/TEN3 Tentamen ges för: SSK09 samt SSK08+07

Introduktion till Vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad Provmoment: Ladokkod: VVI011/TEN3 Tentamen ges för: SSK09 samt SSK08+07 Introduktion till Vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad Provmoment: Ladokkod: VVI011/TEN3 Tentamen ges för: SSK09 samt SSK08+07 TentamensKod: Tentamensdatum: 2012 01 14 Tid: 9.3013.30 Hjälpmedel:

Läs mer

Sundsvall

Sundsvall Sundsvall 2019-06-04 Astrid Lindgren skriver vi föds och vi dör, så har det alltid varit och kommer alltid att vara. Vi som arbetar i äldreomsorgen har alltid döden ständigt närvarande på ett eller annat

Läs mer

Klinisk medicin: Psykisk ohälsa och sjukdom 3,5 hp. Tentamenskod: (kod och kurs ska också skrivas längst upp på varje sida)

Klinisk medicin: Psykisk ohälsa och sjukdom 3,5 hp. Tentamenskod: (kod och kurs ska också skrivas längst upp på varje sida) Klinisk medicin: Psykisk ohälsa och sjukdom 3,5 hp Provmoment: TENTAMEN Ladokkod: 61SÄ01 Tentamen ges för: Gsjuk15ha samt tidigare Tentamenskod: (kod och kurs ska också skrivas längst upp på varje sida)

Läs mer

Allmänmedicin innefattande allmän och speciell farmakologi 15 högskolepoäng

Allmänmedicin innefattande allmän och speciell farmakologi 15 högskolepoäng Allmänmedicin innefattande allmän och speciell farmakologi 15 högskolepoäng Provmoment: Tentamen Allmän och Speciell farmakologi, tillfälle 1 Ladokkod: 62DA01 Tentamen ges för: Vdist 17h, Gdist 18h, fristående

Läs mer

Att vara närstående vid livets slut

Att vara närstående vid livets slut Att vara närstående vid livets slut Kvinnosjukvården / Sunderby sjukhus Gynekologisk cancer Anna Pohjanen Anna Pohjanen 1 av 7 Den sista tiden. När livet går mot sitt slut blir den sjuka tröttare och sover

Läs mer

För att få respektive betyg krävs: Godkänd 23 Poäng, Väl Godkänd 28 Poäng.

För att få respektive betyg krävs: Godkänd 23 Poäng, Väl Godkänd 28 Poäng. Omvårdnad av patienter med sviktande vitala funktioner. 7,5 högskolepoäng Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: 61SV01 Tentamen ges för: Studenter i SSK 06 Namn: (Ifylles av student) Personnummer: (Ifylles

Läs mer

Projektteknik Tentamen TT141B. Skrivmaterial och eventuella språklexikon

Projektteknik Tentamen TT141B. Skrivmaterial och eventuella språklexikon Projektteknik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Projektteknik Tentamen TT141B 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2015-10-28 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Skrivmaterial och eventuella

Läs mer

Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom.

Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom. Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom. Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 14 TentamensKod: Tentamensdatum: 160116 Tid: 09.30-13.30 Hjälpmedel: Inga tillåtna Totalt antal

Läs mer

Introduktion till Vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad Provmoment: Ladokkod: VVI011/TEN1 Tentamen ges för: SSK10 samt SSK09+08

Introduktion till Vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad Provmoment: Ladokkod: VVI011/TEN1 Tentamen ges för: SSK10 samt SSK09+08 Introduktion till Vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad Provmoment: Ladokkod: VVI011/TEN1 Tentamen ges för: SSK10 samt SSK09+08 TentamensKod: Tentamensdatum: 2012 03 23 Tid: 9.00-13.00 Hjälpmedel:

Läs mer

Tentamen ges för: Programstudenter + Fristående studenter

Tentamen ges för: Programstudenter + Fristående studenter Perioperativ vård I Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: B2NP11 Tentamen ges för: Programstudenter + Fristående studenter TentamensKod: 7,5 högskolepoäng Tentamensdatum: 16 12 22 Tid: 4 timmar Hjälpmedel:

Läs mer

Viktigt! Glöm inte att skriva tentamenskod på alla blad du lämnar in.

Viktigt! Glöm inte att skriva tentamenskod på alla blad du lämnar in. Webbdesign Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TentamensKod: TEN NWD011 SV15 7,5 högskolepoäng Tentamensdatum: 1 nov 2016 Tid: 9-13 Hjälpmedel: Färgpennor är tillåtna. Totalt antal poäng på tentamen:

Läs mer

Tentamenskod: (kod och kurs ska också skrivas längst upp på varje sida)

Tentamenskod: (kod och kurs ska också skrivas längst upp på varje sida) Provmoment: TENTAMEN Ladokkod: 61SÄ01 Tentamen ges för: Gsjuk15vA tentamen 1 samt tidigare kurser Tentamenskod: (kod och kurs ska också skrivas längst upp på varje sida) Tentamensdatum: 16 10 28 Tid: 09:00-12:00

Läs mer

Omvårdnadsvetenskap B III, klinisk kurs, OM1415. Siv Rosén, Anita Ross, Inger James, Karuna Dahlberg

Omvårdnadsvetenskap B III, klinisk kurs, OM1415. Siv Rosén, Anita Ross, Inger James, Karuna Dahlberg Sjuksköterskeprogrammet HT 2016 Kurs: Omvårdnadsvetenskap B III, klinisk kurs, OM1415 Provkod: 0330 Datum: 2016-04-21 Tid 8.15 12.00 Lärare: Siv Rosén, Anita Ross, Inger James, Karuna Dahlberg INDIVIDUELL

Läs mer

Rättningstiden är i normalfall tre veckor, annars är det detta datum som gäller:

Rättningstiden är i normalfall tre veckor, annars är det detta datum som gäller: Förskoledidaktiska aspekter Provmoment: Tillfälle 1. Lek 3HP Ladokkod: 11FK20 Tentamen ges för: Borås och Varberg 30 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2017 02-23 Tid: 9.00 12.00 Hjälpmedel: Inga

Läs mer

Totalt antal poäng på tentamen: Max: 59p För att få respektive betyg krävs: 70% =G: 41p 85% = VG:50p

Totalt antal poäng på tentamen: Max: 59p För att få respektive betyg krävs: 70% =G: 41p 85% = VG:50p Klinisk medicin: Psykisk ohälsa och sjukdom Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Skriftlig tentamen 61SÄ01 Ssk 07b 3 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2012-10-25 Tid: 17:00-21.00 Hjälpmedel:

Läs mer

Tentamen 62DA01 Vdist 15h, Gdist 16h, fristående

Tentamen 62DA01 Vdist 15h, Gdist 16h, fristående Allmänmedicin innefattande allmän och speciell farmakologi Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Tentamen 62DA01 Vdist 15h, Gdist 16h, fristående 15 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 20161021

Läs mer

Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TentamensKod: Tentamensdatum: Tid: Hjälpmedel: Inga hjälpmedel

Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TentamensKod: Tentamensdatum: Tid: Hjälpmedel: Inga hjälpmedel Mikrobiologi och vårdhygien Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: 2,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 170203 Tid: 09.00-13.00 Hjälpmedel: Inga hjälpmedel Totalt antal poäng på tentamen: För

Läs mer

Försättsblad tentamen Fakulteten för hälsa och samhälle

Försättsblad tentamen Fakulteten för hälsa och samhälle Försättsblad tentamen Fakulteten för hälsa och samhälle Försättsbladet utgör första sidan i tentamensfilen. Instruktioner för kursansvariga om hanteringen: mah.se/hs/tentamedarbetare * Fylls i av kursansvarig

Läs mer

2. Skriv tydligt och läsvänligt. Oläslig handstil medför att poängbedömning ej sker.

2. Skriv tydligt och läsvänligt. Oläslig handstil medför att poängbedömning ej sker. Klinisk medicin Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK17 (GSUK16H) 7,5 högskolepoäng Student-ID: (Ifylles av student) Tentamensdatum: 7 oktober 2016 Tid: 4 tim Hjälpmedel: Inga hjälpmedel

Läs mer

Tentamenskod: Hjälpmedel: Eget författat formelblad skrivet på A4 papper (båda sidor får användas) och valfri godkänd räknedosa.

Tentamenskod: Hjälpmedel: Eget författat formelblad skrivet på A4 papper (båda sidor får användas) och valfri godkänd räknedosa. 41N04B Elteknik 7,5 högskolepoäng Provmoment: Skriftlig tentamen Ladokkod: 41N04B Tentamen ges för: Energiingenjörsprogrammet Åk1 Tentamenskod: Tentamensdatum: 41N04B Tid: 2016-10-26 kl. 09.00-13.00 Hjälpmedel:

Läs mer

Student Portfolio. 1. observations-/ deltagarperspektiv i omvårdnadssituationer (professionsblock 1)

Student Portfolio. 1. observations-/ deltagarperspektiv i omvårdnadssituationer (professionsblock 1) Student Portfolio Vad är en Student Portfolio? Student Portfolio är studentens dokument och är ett medel för måluppfyllelse. Den ska fungera som ett stöd samt ge en tydlig struktur i studentens lärandeprocess

Läs mer

Vård i livets slutskede Innehållsförteckning

Vård i livets slutskede Innehållsförteckning Vård- och omsorgsförvaltningen Gäller för Vård och omsorgsförvaltningen Dokumentansvarig Godkänd av Monica Holmgren chef Vård- och omsorgsförvaltningen Diarienr VON 198/15 Version 3 Gäller från 2015-01-18

Läs mer

Så vårdar du ditt sjuka barn

Så vårdar du ditt sjuka barn Så vårdar du ditt sjuka barn Tips och råd till dig med barn 0 5 år. Broschyrens främsta syfte är att underlätta kommunika tionen mellan BVC-personal eller annan vårdpersonal och föräldrar som önskar kortfattad

Läs mer

Tentamen ges för: ACEKO14h (MANG, MFÖR, REDO), ACIVE14h, SAMEK16h

Tentamen ges för: ACEKO14h (MANG, MFÖR, REDO), ACIVE14h, SAMEK16h Entreprenörskap och affärsutveckling Provmoment: Tentamen 7,5 högskolepoäng Ladokkod: SEN012 Tentamen ges för: ACEKO14h (MANG, MFÖR, REDO), ACIVE14h, SAMEK16h TentamensKod: Tentamensdatum: 2017-03-24 Tid:

Läs mer

2. Skriv tydligt och läsvänligt. Oläslig handstil medför att poängbedömning ej sker.

2. Skriv tydligt och läsvänligt. Oläslig handstil medför att poängbedömning ej sker. Farmakologi Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 17 7,5 högskolepoäng Student-ID: (Ifylles av student) Tentamensdatum: 18 november 2016 Tid: 3 tim Hjälpmedel: Inga hjälpmedel Totalt antal

Läs mer

42BK07 Magisterutbildning i byggteknik - hållbart samhällsbyggande

42BK07 Magisterutbildning i byggteknik - hållbart samhällsbyggande Klassningssystem för byggnader och hållbara städer Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Namn: (Ifylles av student) Personnummer: (Ifylles av student) Tentamensdatum: 2015-06-03 Tid: Hjälpmedel: Inga

Läs mer

Prov: Möte i korridor, Medicin Svar elev A.

Prov: Möte i korridor, Medicin Svar elev A. Prov: Möte i korridor, Medicin Svar elev A. Uppgift 1. Vad gör du och hur bemöter du kvinnan? Svar. Jag går framtill henne och säger att jag är undersköterska och säger mitt namn, och frågar vad det är,

Läs mer

Projektteknik Tentamen TT141B. Skrivmaterial och eventuella språklexikon

Projektteknik Tentamen TT141B. Skrivmaterial och eventuella språklexikon Projektteknik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Projektteknik Tentamen TT141B 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2016-10-25 Tid: 14:00 17:00 Hjälpmedel: Skrivmaterial och eventuella

Läs mer

Undersköterska i palliativ vård vilken är din roll? pkc.sll.se

Undersköterska i palliativ vård vilken är din roll? pkc.sll.se Undersköterska i palliativ vård vilken är din roll? Välkomna till seminarium! Program 12.45 13.00 Registrering 13.00 14.00 Ett palliativt förhållningssätt 14.00 14.30 FIKA 14.30 15.30 Symtom och vård i

Läs mer

Tentamen B1AMO1 Administratörsprogrammet HT2014

Tentamen B1AMO1 Administratörsprogrammet HT2014 Marknad och Politik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TentamensKod: Tentamen B1AMO1 Administratörsprogrammet HT2014 7,5 högskolepoäng Tentamensdatum: 24-05-2018 Tid: 09:00 13:00 Hjälpmedel: Totalt

Läs mer

Klinisk medicin somatisk ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 08

Klinisk medicin somatisk ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 08 Klinisk medicin somatisk ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 08 7,5 högskolepoäng Kod: (Ifylles av student) Tentamensdatum: 12 02 24 Tid: Hjälpmedel: Inga hjälpmedel

Läs mer

Skrivmaterial och eventuella språklexikon

Skrivmaterial och eventuella språklexikon Projektteknik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Projektteknik Tentamen TT141B 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2017-05-30 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Skrivmaterial och eventuella

Läs mer

Tentamen B1AMO1 Administratörsprogrammet HT2014

Tentamen B1AMO1 Administratörsprogrammet HT2014 Marknad och Politik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TentamensKod: Tentamen B1AMO1 Administratörsprogrammet HT2014 7,5 högskolepoäng Tentamensdatum: 23-05-2016 Tid: 09:00 13:00 Hjälpmedel: Totalt

Läs mer

Försättsblad tentamen Fakulteten för hälsa och samhälle

Försättsblad tentamen Fakulteten för hälsa och samhälle Försättsblad tentamen Fakulteten för hälsa och samhälle Försättsbladet utgör första sidan i tentamensfilen. Instruktioner för kursansvariga om hanteringen: mah.se/hs/tentamedarbetare * Fylls i av kursansvarig

Läs mer

Skrivmaterial och eventuella språklexikon

Skrivmaterial och eventuella språklexikon Projektteknik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Projektteknik Tentamen TT141B 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2017-01-09 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Skrivmaterial och eventuella

Läs mer

Skrivmaterial och eventuella språklexikon. Allmänna anvisningar: Obs! Skriv alla svar direkt på tentamenstesen och lämna in denna.

Skrivmaterial och eventuella språklexikon. Allmänna anvisningar: Obs! Skriv alla svar direkt på tentamenstesen och lämna in denna. Projektteknik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Projektteknik Tentamen TT141B 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2016-06-02 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Skrivmaterial och eventuella

Läs mer

Döendet. Palliativa rådet

Döendet. Palliativa rådet Döendet Palliativa rådet Övergå till palliativ vård i livets slut Sjukdomsförloppet kan se olika ut och pågå under olika lång tid bl.a. beroende av diagnos patienten har Palliativ vård i livets slutskede

Läs mer

Viktigt! Glöm inte att skriva Tentamenskod på alla blad du lämnar in.

Viktigt! Glöm inte att skriva Tentamenskod på alla blad du lämnar in. Anläggning Provmoment: Tenta Ladokkod: A130TG Tentamen ges för: Bygg 3 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 26 oktober 2016 Tid: 09:00 13:00 Hjälpmedel: Miniräknare, i övrigt inga hjälpmedel

Läs mer

Väl godkänt: 71 poäng. Texten måste vara läslig för att svaren ska kunna bedömas

Väl godkänt: 71 poäng. Texten måste vara läslig för att svaren ska kunna bedömas Perioperativ vård I 10 högskolepoäng Provmoment: Tentamen 3 Ladokkod: Tentamen ges för: Specialistutbildning med inriktning mot anestesisjukvård Programstudenter och fristående studenter TentamensKod:

Läs mer

Kvalitets- och miljöstyrning/ Kvalitet och ledningssystem

Kvalitets- och miljöstyrning/ Kvalitet och ledningssystem Kvalitets- och miljöstyrning/ Kvalitet och ledningssystem 7,5 högskolepoäng Provmoment: Tentamen 5,0 högskolepoäng (4,5 hp gällande annan kursplan) Ladokkod: 41I09B, TI011B samt kod; THS: 51KM01 Tentamen

Läs mer

Välkommen. till Storören, korttidsplats och rehabilitering. Uppdaterad 2011-04-08. Design och layout: Marie-Louise Bescher

Välkommen. till Storören, korttidsplats och rehabilitering. Uppdaterad 2011-04-08. Design och layout: Marie-Louise Bescher Välkommen till Storören, korttidsplats och rehabilitering Uppdaterad 2011-04-08 Design och layout: Marie-Louise Bescher I 2000-talets Karlskrona skall äldreomsorgen präglas av valfrihet. Alla skall kunna

Läs mer

REGEL FÖR HÄLSO OCH SJUKVÅRD I SÄRSKILT BOENDE OCH DAGLIG VERKSAMHET ENLIGT LSS:

REGEL FÖR HÄLSO OCH SJUKVÅRD I SÄRSKILT BOENDE OCH DAGLIG VERKSAMHET ENLIGT LSS: Region Stockholms innerstad Sida 1 (7) 2014-05-16 Sjuksköterskor REGEL FÖR HÄLSO OCH SJUKVÅRD I SÄRSKILT BOENDE OCH DAGLIG VERKSAMHET ENLIGT LSS: Sida 2 (7) INNEHÅLLSFÖRTECKNING REGEL FÖR HÄLSO OCH SJUKVÅRD

Läs mer

Vak vid palliativ vård i livets slutskede

Vak vid palliativ vård i livets slutskede RUTIN METODSTÖD LOKAL RUTIN Område: Trygg och säker Hälso och sjukvård och rehabilitering Version: 2 Giltig fr.o.m: 2017 06 01 Ersätter: Fanns i Rutin Palliaitv vård Vö 414/2014, Vv 439/2014 Ansvarig:

Läs mer

Vårdande bedömning inom intensivvård 10högskolepoäng

Vårdande bedömning inom intensivvård 10högskolepoäng Vårdande bedömning inom intensivvård 10högskolepoäng Provmoment: Tentamen B:2 Ladokkod: Tentamen ges för:specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning intensivvård 2012-2013 TentamensKod: Tentamensdatum:

Läs mer

Introduktion till Vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad Provmoment: Ladokkod: VVI011/TEN1 Tentamen ges för: SSK11 samt SSK10

Introduktion till Vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad Provmoment: Ladokkod: VVI011/TEN1 Tentamen ges för: SSK11 samt SSK10 Introduktion till Vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad Provmoment: Ladokkod: VVI011/TEN1 Tentamen ges för: SSK11 samt SSK10 TentamensKod: Tentamensdatum: 2012 11 09 Tid: 9.0013.00 Hjälpmedel: Inga

Läs mer

Palliativ vård. Vård vid. slutskede

Palliativ vård. Vård vid. slutskede Palliativ vård Vård vid slutskede Grafisk produktion: Mediahavet Foto: Cia Lindkvist/Mediahavet att leva tills man dör Palliativ vård handlar om sjukdomar som vi inte kan läka och hela. Inför svår sjukdom

Läs mer

Valfri miniräknare, Formelsamling: Energiteknik-Formler och tabeller (S O Elovsson och H Alvarez, Studentlitteratur)

Valfri miniräknare, Formelsamling: Energiteknik-Formler och tabeller (S O Elovsson och H Alvarez, Studentlitteratur) Förbränningsteknik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Tentamen A117TG En2 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2017-05-30 Tid: 9:00-13:00 Hjälpmedel: Valfri miniräknare, Formelsamling:

Läs mer

Klinisk omvårdnad: Kliniska färdigheter

Klinisk omvårdnad: Kliniska färdigheter Klinisk omvårdnad: Kliniska färdigheter Provmoment: Tentamen 1 Tentamen ges för: 61SH01 HT17 del 1 Klinisk omvårdnad: delmoment Kliniska färdigheter GSJUK16h Tentamenskod: Tentamensdatum: 17-10-20 Tid:

Läs mer

Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 08. 3,0 högskolepoäng

Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 08. 3,0 högskolepoäng Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 08 3,0 högskolepoäng Namn: Tentamenskod: (Ifylles av student) Personnummer: XXXXXXXXXX (Ifylles

Läs mer

Viktigt! Glöm inte att skriva Tentamenskod på alla blad du lämnar in.

Viktigt! Glöm inte att skriva Tentamenskod på alla blad du lämnar in. Anläggning Provmoment: Tenta Ladokkod: A106TG Tentamen ges för: Bygg3 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: Onsdag 28 oktober 2015 Tid: 09:00 13:00 Hjälpmedel: Miniräknare, i övrigt inga hjälpmedel

Läs mer

Välkommen till Fyrklövern Ett boende för korttidsvård och platser i särskilt boende

Välkommen till Fyrklövern Ett boende för korttidsvård och platser i särskilt boende Välkommen till Fyrklövern Ett boende för korttidsvård och platser i särskilt boende Toftaängen Detta är Fyrklövern! På Fyrklövern finns 16 platser avsedda för korttidsvård såsom rehabilitering, växelvård

Läs mer

FÖREBYGGA TRYCKSÅR FÖR LINNEA 7

FÖREBYGGA TRYCKSÅR FÖR LINNEA 7 FÖREBYGGA TRYCKSÅR FÖR LINNEA 7 Markaryd Utsikten 130206 Susanne Broman Carina Karlsson Anne Eklöf-Eskilsson Malin Winqvist Lise-Lott Svegard-Gunnarsson 1 Bakgrund Vårt boende heter Utsikten där vi har

Läs mer

Tentamen ges för: Programstudenter + Fristående studenter

Tentamen ges för: Programstudenter + Fristående studenter Perioperativ vård I Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: 62NP11 Tentamen ges för: Programstudenter + Fristående studenter TentamensKod: 10 högskolepoäng Tentamensdatum: 17 12 19 Tid: 3 timmar Hjälpmedel: Inga

Läs mer

Palliativ vård en introduktion. pkc.sll.se

Palliativ vård en introduktion. pkc.sll.se Palliativ vård en introduktion pkc.sll.se Palliativt kunskapscentrum UPPDRAGET? pkc.sll.se På programmet 9:00-10:10 Palliativ vård och förhållningssätt 10:10-10:40 FIKA 10:40-12:30 Grupparbete Etiska överväganden

Läs mer

TILL DIG SOM VÅRDAS AKUT

TILL DIG SOM VÅRDAS AKUT TILL DIG SOM VÅRDAS AKUT Välkommen till oss Inom verksamhetsområde Ortopedi har vi stor erfarenhet av att behandla sjukdomar och skador i rörelseorganen. Vårt mål är alltid att med god omvårdnad och rehabilitering

Läs mer

Information till dig som ska opereras

Information till dig som ska opereras Information till dig som ska opereras Välkommen till dagkirurgiska enhetens mottagning i Ljungby Vårt mål är att ge dig bästa möjliga vård och omhändertagande inför, under och efter din operation. Din

Läs mer

Undersköterska i palliativ vård vilken är din roll?

Undersköterska i palliativ vård vilken är din roll? AL81 Undersköterska i palliativ vård vilken är din roll? Lärandemål för dagen Att kunna reflektera över den palliativa vårdens mål och förhållningssätt Att lära sig om hur smärta och andra symtom och obehag

Läs mer

Klinisk medicin somatisk ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK15

Klinisk medicin somatisk ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK15 Klinisk medicin somatisk ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK15 7,5 högskolepoäng Kod: (Ifylles av student) Tentamensdatum: 15 10 09 Tid: Hjälpmedel: Inga hjälpmedel

Läs mer

Viktigt! Glöm inte att skriva Tentamenskod på alla blad du lämnar in.

Viktigt! Glöm inte att skriva Tentamenskod på alla blad du lämnar in. Metalliska Material Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Tentamen A129TG TGMAI16h 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 171027 Tid: 09.00-13.00 Hjälpmedel: Miniräknare Formler, figurer, tabeller

Läs mer

Välkommen till Hospice Palliativt centrum

Välkommen till Hospice Palliativt centrum Välkommen till Hospice Palliativt centrum Välkommen! Ordet Hospice betyder gästfrihet, den relation som finns mellan värd och gäst. Vården ska sträva efter bästa möjliga livskvalitet med hänsyn till patientens

Läs mer

Omvårdnadsvetenskap, Klinisk omvårdnad samt informatik, 22,5 hp. Anita Ross (AR), Mats Eriksson (ME), Inger Wätterbjörk (IW)

Omvårdnadsvetenskap, Klinisk omvårdnad samt informatik, 22,5 hp. Anita Ross (AR), Mats Eriksson (ME), Inger Wätterbjörk (IW) Kurs: Omvårdnadsvetenskap, Klinisk omvårdnad samt informatik, 22,5 hp Datum: 2017-12-15 Antal frågor: 4 huvudfrågor Lärare: Anita Ross (AR), Mats Eriksson (ME), Inger Wätterbjörk (IW) INDIVIDUELL TENTAMEN

Läs mer

Marknadsföring för ingenjörer, 7,5 hp Provmoment: Tentamen (salstentamen 1) Ladokkod:

Marknadsföring för ingenjörer, 7,5 hp Provmoment: Tentamen (salstentamen 1) Ladokkod: Marknadsföring för ingenjörer, 7,5 hp Provmoment: Tentamen (salstentamen 1) Ladokkod: 41I28M Tentamen ges för: TentamensKod: Industriell ekonomi - Logistikingenjör H14 och Energiingenjör - allmän H13 Tentamensdatum:

Läs mer

Provmoment: Tentamen Ladokkod: A116TG Tentamen ges för: TGKEB16h. Tentamensdatum: Tid: 09:00 13:00

Provmoment: Tentamen Ladokkod: A116TG Tentamen ges för: TGKEB16h. Tentamensdatum: Tid: 09:00 13:00 Grundläggande kemiteknik Provmoment: Tentamen Ladokkod: A116TG Tentamen ges för: TGKEB16h 7,5 högskolepoäng Tentamensdatum: 2018-05-29 Tid: 09:00 13:00 Hjälpmedel: Tillåtna hjälpmedel är miniräknare, Alvarez

Läs mer

1. Det är viktigt att du läser igenom frågorna ordentligt (och inte svarar på något annat).

1. Det är viktigt att du läser igenom frågorna ordentligt (och inte svarar på något annat). Klinisk medicin Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: 61SO01 Tentamen ges för: GSJUK16H 7,5 högskolepoäng Student-ID: (Ifylles av student) Tentamensdatum: 6 oktober 2017 Tid: 4 timmar Hjälpmedel: Inga hjälpmedel

Läs mer

Institutionen för pedagogik. Rättningstiden är i normalfall tre veckor, annars är det detta datum som gäller:

Institutionen för pedagogik. Rättningstiden är i normalfall tre veckor, annars är det detta datum som gäller: Barnet och förskolan - förskoledidaktiska aspekter Provmoment: Salstentamen 3 Ladokkod:11FK20 VT-12 Tentamen ges för: Institutionen för pedagogik 30 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2012-10-22

Läs mer

Inom SABH har mer än 160 barn vårdats i livets slutskede.

Inom SABH har mer än 160 barn vårdats i livets slutskede. Inom SABH har mer än 160 barn vårdats i livets slutskede. medfödda missbildningar kromosomdefekter metabola sjukdomar neurologiska sjukdomar onkologiska sjukdomar SABH fungerar som ett kompetenscentrum

Läs mer

TK061B Tillämpad bioteknik, antagna 2012, Inga hjälpmedel är tillåtna. 100 poäng

TK061B Tillämpad bioteknik, antagna 2012, Inga hjälpmedel är tillåtna. 100 poäng Organisk kemi Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TK061B Tillämpad bioteknik, antagna 2012, 2013 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 11 Januari, 2016 Tid: 9:00-13:00 jälpmedel: Inga hjälpmedel

Läs mer

SYST14h, Systemvetarutbildningen. Tentamensdatum: Tid: Tentamenstiden är tre timmar, 09:00 12:00. för betyget VG krävs minst 53 poäng

SYST14h, Systemvetarutbildningen. Tentamensdatum: Tid: Tentamenstiden är tre timmar, 09:00 12:00. för betyget VG krävs minst 53 poäng Systemarkitekturer Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TE01 / TEN1 21SA1C ADAEK14h, Dataekonomutbildningen SYST14h, Systemvetarutbildningen 7,5 högskolepoäng TentamensKod: (Ifylles av student) Tentamensdatum:

Läs mer