MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden"

Transkript

1 1 Plats och tid Kommunhuset, Björken kl :20 ande Agnetha Landberg (C) Renée Solstad (S) Håkan Sjöborg (C) tjg ers Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Britt-Marie Domeij (M) tjg ers Helene Carlsson (V) Jan Karlsson (S) Christer Carlson (S) tjg ers Kate Nilsson (S) tjg ers Anni Nielsen (SD) Rune Carlsson (KD) ej tjg ers Renée Solstad Justeringens Plats och tid Individ- och familjeomsorgen, , klockan 08:00. Underskrifter Sekreterare Agnes Svensson Paragrafer Ordförande Agnetha Landberg Renée Solstad ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden Sammanträdesdag Datum då anslaget sätts upp Förvaringsplats för protokollet Socialkontoret Datum då anslaget tas ner Underskrift.. Agnes Svensson

2 2 Övriga närvarande: Agnes Svensson, sekreterare Christina Samuelsson, socialchef Anita Granström, kvalitetsledare 97, 107 Hanna Synnermark, ekonom Elisabet Gustafsson, IFO-chef Linnéa Hallenberg, personalchef 96 Malin Simonsson, socialsekreterare x x

3 3 Sn 94 Yttrande till Kammarrätten Förslag till yttrande i Kammarrätten i Jönköping i mål nr: x, x/socialnämnden i Mönsterås kommun angående beredande av vård enligt lagen (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Datum beslutade socialnämnden i Mönsterås kommun att ansökan om vård enligt LVU gällande x. Förvaltningsrätten i Växjö beslutade datum att bifalla socialnämndens beslut om att x skulle beredas vård enligt 1 och 2 LVU samt att omständigheterna var sådana att beslutet skulle gälla omedelbart. Förvaltningsrättens beslut är överklagat till Kammarrätten i Jönköping. Socialsekreterare Nina Ekberg har upprättat ett förslag till yttrande i Kammarrätten. Socialsekreterare Nina Ekberg och Michaela Frisk är ansvariga handläggare i ärendet. Att bestrida överklagan och överlämna yttrande från socialsekreterare Nina Ekberg som socialnämndens yttrande i ärendet. Paragrafen förklaras omedelbart justerad.

4 4 Sn 95 Yttrande till Kammarrätten Förslag till yttrande i Kammarrätten i Jönköping i mål nr: x, x/socialnämnden i Mönsterås kommun angående beredande av vård enligt lagen (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Datum beslutade socialnämnden i Mönsterås kommun att ansökan om vård enligt LVU gällande x. Förvaltningsrätten i Växjö beslutade datum att bifalla socialnämndens beslut om att x skulle beredas vård enligt 1 och 2 LVU samt att omständigheterna var sådana att beslutet skulle gälla omedelbart. Förvaltningsrättens beslut är överklagat till Kammarrätten i Jönköping. Socialsekreterare Nina Ekberg har upprättat ett förslag till yttrande i Kammarrätten. Socialsekreterare Nina Ekberg och Michaela Frisk är ansvariga handläggare i ärendet. Att bestrida överklagan och överlämna yttrande från socialsekreterare Nina Ekberg som socialnämndens yttrande i ärendet. Paragrafen förklaras omedelbart justerad.

5 5 Sn 96 Information från personalchefen Personalchef Linnéa Hallenberg berättar om arbetet på personalavdelningen. Linnéa går igenom hur kommunen arbetar med arbetsmiljö/rehabilitering, rekrytering, löneöversyn, medarbetarenkät och heltid som norm. Linnéa berättar att det pågår en revision av personalpolitiken och arbetet som sker på personalavdelningen, samt att det pågår ett arbete med att ta fram ett årshjul för personalfrågor. Det finns chefsutbildningar i kommunen och det tillhandahålls bland annat en introduktionsdag för nya chefer, en chefsdag en gång per år samt chefsfrukostar två gånger per termin. Det finns också en introduktionsdag för alla nyanställda i kommunen. Att lägga informationen till handlingarna.

6 6 Sn 97 Dnr: 32/17 Skrivelse angående ersättning till vissa praktikanter inom LSS och SoL Det har inkommit en skrivelse från LSS gällande resebidrag. Kommunen ersätter inte resor till och från daglig verksamhet eller praktikplatser. Detta gäller för alla verksamheter i kommunen. Det är individens ansvar att ta sig till och från sin praktikplats/dagverksamhet/jobb. Har individen inte råd att betala sin resa till och från sin praktikplats eller dagverksamhet kan denne tänka på att först vända sig till försäkringskassan och se om denne är berättigad att erhålla handikappersättning. Skulle inte detta vara aktuellt för individen kan även ansökan om ekonomiskt bistånd göras hos Individ- och familjeomsorgen i kommunen. Politiker i socialnämnden efterfrågar ett underlag gällande hur många personer som berörs av ovanstående, då det kan innebära att personer väljer att avstå från praktikplatser eller daglig verksamhet på grund av ekonomiska skäl. Föredragare Hanna Synnermark och Anita Granström Att återremittera skrivelsen till Hanna Synnermark och Anita Granström och ge dem i uppdrag att komma med ett nytt underlag där omfattningen av antalet personer inom LSS och SoL som berörs av både resor och habiliteringsersättning redovisas.

7 7 Sn 98 Budget Budgeten presenteras med en redovisning av kostnader för ett genomsnittligt dygn inom Socialförvaltningen. Kostnaden är på kronor per dygn. Budgetförslaget som lämnas är snävt och innehåller ingen buffert för ärenden som kan uppkomma efter oktober månad år Utöver de utgifter som beskrivs i förslaget kvarstår kostnader som inte är budgeterade i budgetförslaget 2018 och några av intäkterna är osäkra, bland annat i och med nya regler för ersättning från Migrationsverket. I budget 2018 fick socialförvaltningen en utökning i ramen med 9,0 miljoner kronor (mnkr). 7,2 mnkr av dessa avser det överskott som ensamkommande barn lämnade i budget ,8 mnkr kvarstår efter detta och ska därmed täcka de ökade behov som finns i verksamheten. Inom SoL-placeringar har budgeten för 2018 kunnat justeras ner drastiskt vilket frigör ytterligare cirka 1,3 mnkr. Andra justeringar har gjorts för att kunna plocka hem ytterligare lite pengar för att omfördela dessa där behovet finns. Förslaget i budgeten 2018 bygger på följande tillägg: 1,72 tjänst inom de särskilda boendena. 1,5 tjänst går till Smörblomman för att skapa samma förutsättningar som övriga boende har med personal. 0,22 tjänst läggs till på Åshaga. Familjehem barn visar på ett stort underskott och ett tillägg med totalt 1,4 mnkr görs (underskottet pekar på 1,8 mnkr). Nya verksamheten biltvätt har lagts till, cirka 0,4 mnkr. En utökning på 0,4 tjänst görs på en gruppbostad inom LSS, nästan alla boende har gått i pension och är hemma istället för på daglig verksamhet. Ett nytt ärende har lagts till inom personlig assistans LSS, cirka 0,8 mnkr. Budgeten för kontaktpersoner/ledsagning-lss har utökats med cirka 0,6 mnkr. Ensamkommande barn generar en kostnad på 1,3 mnkr. Larmverksamheten har utökats med cirka 0,7 mnkr.

8 8 Forts Sn 98 Föredragare Christina Samuelsson och Hanna Synnermark Att godkänna budgeten som redovisas för år 2018 och överlämna den till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

9 9 Sn 99 Gallring av förhandsbedömningar En förhandsbedömning som inte leder till utredning och där personen det gäller inte finns som ett ärende med personakt, sätts i en pärm i kronologisk ordning. Är personen som förhandsbedömningen gäller aktuell på individ-och familjeomsorgen sätts förhandsbedömningen i den aktuella personakten. Om en förhandsbedömning för en person som saknar personakt leder till en utredning skapas en personakt. Enligt huvudregeln i 12 kap. 1 SoL ska anteckningar och andra uppgifter i en personakt hos socialnämnden gallras fem år efter det att sista anteckningen gjordes i akten. Det här gäller alltså de handlingar som finns i personakter. Förhandsbedömningar utan åtgärd som sätts i pärmen kan inte likställas med personakter och bör därför inte omfattas av huvudregeln ovan. Förhandsbedömningar som sätts i pärmen för personer som inte leder till utredning, och där det inte heller finns någon aktuell personakt sedan tidigare, föreslås kunna gallras efter två år. Föredragare Elisabet Gustafsson Att förhandsbedömningar som inte leder till utredning och där personen det gäller inte finns som ett ärende med personakt inom individ- och familjeomsorgen ska gallras efter två år.

10 10 Sn 100 Gällande ensamkommande flyktingbarn som fyller 18 år och beslut om uppskrivning av ålder från migrationsverket Migrationsverket tar ställning till om de ensamkommande barn som har sökt asyl är över eller under 18 år. När Migrationsverket beslutar om uppskrivning av ålder för en person som bor i kommunens boende för ensamkommande flyktingbarn får socialnämnden information om detta. Föreståndare för kommunens boende för ensamkommande flyktingbarn kallar då till möte med den enskilde, socialsekreterare, god man och boendets personal för att informera om att kommunen har tagit del av Migrationsverkets beslut om åldersuppskrivning. Vid mötet ges information om att den enskilde kommer att bli kallad till underrättelsesamtal på Migrationsverket. Den enskilde får också information om att denne har en vecka på sig att flytta till det boende som finns anvisat av Migrationsverket. Kommunens boende för ensamkommande flyktingbarn har tillstånd att bedriva verksamhet för barn mellan år. I de ärenden där ensamkommande flyktingbarn fyller 18 år och de ärenden där Migrationsverket bedömer att den asylsökande är myndig bör kommunen i samband med detta beslut skyndsamt avskriva personen från vårt boende för ensamkommande barn och hänvisa till boende genom Migrationsverkets försorg. Detta är nödvändigt för att undvika att vuxna asylsökande är placerade på boenden för barn och se till att samhällets resurser avsatta för barn inte går till vuxna asylsökande. Migrationsverket är huvudman för personer som befinner sig i asylprocessen och ansvarar för att den vuxna person som ansöker om asyl i Sverige har någonstans att bo i väntan på sitt beslut. Individ- och familjeomsorgen önskar stöd från socialnämndens politiker i dessa ärenden. Diskussion förs gällande nödvändigheten för socialnämnden att ta beslut i frågan. Föredragare Elisabet Gustafsson Att i de ärenden där Migrationsverket bedömer att den asylsökande är myndig ska lagen gälla även i Mönsterås kommun.

11 11 Sn 101 Umgängesreglering Umgängesreglering mellan x, och vårdnadshavare x, samt umgängesförälder x. Utredning verkställd av socialsekreterare Ulla Thorell och Malin Simonsson. Att det fysiska umgänget mellan x, och hans vårdnadshavare x, samt umgängesförälder x, ska regleras enligt 14 LVU 2 st till att omfatta besök i x hem från fredag till söndag var tredje vecka. et gäller från och med till och med , vid ändrade förhållanden kan beslutet komma att omprövas, beslutet övervägs inom tre månader.

12 12 Sn 102 Umgängesreglering Umgängesreglering mellan x, och vårdnadshavare x, samt umgängesförälder x. Utredning verkställd av socialsekreterare Ulla Thorell och Malin Simonsson. Att det fysiska umgänget mellan x, och hans vårdnadshavare x, samt umgängesförälder x, ska regleras enligt 14 LVU 2 st till att omfatta besök i x hem från fredag till söndag var tredje vecka. et gäller från och med till och med , vid ändrade förhållanden kan beslutet komma att omprövas, beslutet övervägs inom tre månader.

13 13 Sn 103 Umgängesreglering Umgängesreglering mellan x, och vårdnadshavare x, samt umgängesförälder x. Utredning verkställd av socialsekreterare Ulla Thorell och Malin Simonsson. Att det fysiska umgänget mellan x, och hans vårdnadshavare x, samt umgängesförälder x, ska regleras enligt 14 LVU 2 st till att omfatta besök i x hem från fredag till söndag var tredje vecka. et gäller från och med till och med , vid ändrade förhållanden kan beslutet komma att omprövas, beslutet övervägs inom tre månader.

14 14 Sn 104 Ansökan om vårdnadsöverflytt Utredning jml 11 kap. 1 socialtjänstlagen angående ansökan om vårdnadsöverflyttning jml 6 kap 8 föräldrabalken. Gällande: x Utredning verkställd av socialsekreterare Christina Karlsson. Att hos Tingsrätten ansöka om en överflyttning av vårdnaden för x enligt 6 kap 8 FB till familjehemsföräldrer x.

15 15 Sn 105 Fullmakt till Tingsrätten Tingsrätten begär fullmakt från socialnämnden för att socialsekreterare Vasiliki Karastogianni ska kunna företräda nämnden gällande ansökan om särskilt förordnad vårdnadshavare för x i enlighet med tidigare beslut från socialnämnden 88. Att ge socialsekreterare Vasiliki Karastogianni behörighet att utfärda stämningsansökan och företräda socialnämnden i Mönsterås kommun gällande ansökan om särskilt förordnad vårdnadshavare för x.

16 16 Sn 106 Fullmakt till Tingsrätten Tingsrätten begär fullmakt från socialnämnden för att socialsekreterare Vasiliki Karastogianni ska kunna företräda nämnden gällande ansökan om särskilt förordnad vårdnadshavare för x i enlighet med tidigare beslut från socialnämnden 76. Jäv x anmäler jäv och deltar ej i ärendet. Att ge socialsekreterare Vasiliki Karastogianni behörighet att utfärda stämningsansökan företräda socialnämnden i Mönsterås kommun gällande ansökan om särskilt förordnad vårdnadshavare för x.

17 17 Sn 107 Klagomål och synpunkter, icke verkställda beslut och sammanställning av avvikelser Klagomål och synpunkter, icke verkställda beslut och sammanställning av avvikelser för det tredje kvartalet 2017 redovisas. Samtliga icke verkställda beslut, avvikelser och klagomål har utretts och eventuella åtgärder har vidtagits av ansvarig chef. Föredragare Anita Granström Att lägga informationen till handlingarna.

18 18 Sn 108 Förslag till sammanträdesplan för socialnämnden 2018 Förslag till sammanträdesplan för socialnämnden och dess arbetsutskott år Att fastställa sammanträdesplan för socialnämnden och dess arbetsutskott år 2018 enligt framlagt förslag.

19 19 Sn 109 Rapport från öppna jämförelsers brukarundersökning Föredragare Resultatet från öppna jämförelsers brukarundersökning inom äldreomsorgen, LSS, psykiatri och personlig assistans presenteras. Christina Samuelsson Att lägga informationen till handlingarna.

20 20 Sn 110 Socialchefen informerar En POSOM-grupp (psykiskt- och socialt omhändertagande) har bildats för krishantering i kommunen. Mönsterås har en styrgrupp tillsammans med Högsby kommun, samt en egen stödgrupp. En utvärdering har skett efter att gruppen fått agera i samband med en händelse på Södra bruket. Det har varit möten med Landstinget utifrån den nya lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Samordnad individuell plan (SIP) kommer i vissa ärenden att genomföras i förebyggande syfte. Allégården kommer att evakueras på grund av ombyggnationen och omfattande riskanalyser har gjorts med facklig samverkan för att evakueringen av HS-enheten och delar av IFO ska gå rätt till. Att lägga informationen till handlingarna.

21 21 Sn 111 Delegationsbeslut och meddelanden Ordföranden anmäler meddelanden och delegationsbeslut enligt nedanstående. Ekonomiskt bistånd tiden Utredning- och behandling IFO tiden Bistånd LSS och SoL, hemtjänst m.m tiden Fastställda faderskap tiden Att lägga informationen till handlingarna. -

22 22 Sn 112 Arbetsutskottets protokoll Arbetsutskottets delegationsbeslut redovisas genom protokoll från sammanträden den 20 september 2017 och den 11 oktober Lägga arbetsutskottets protokoll från sammanträden den 20 september 2017 och den 11 oktober 2017 till handlingarna.

23 23 Sn 113 Övrigt Samtliga ledamöter i socialnämnden bjuds in till jullunch. Kommunstyrelsens beslut från där Agnetha Landberg utses till ny ordförande i socialnämnden till och med år 2018 redovisas för ledamöter i socialnämnden. Att lägga informationen till handlingarna. -

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden 1 Plats och tid Sammanträdesrummet, IFO kl 13.30 17.30 ande Övriga närvarande: Agnetha Landberg ande (C) ordf. Renée Solstad (S) Birgitta Pettersson (C) tjg ers 23-30 Håkan Sjöborg (C) tjg ers Inga Jonsson

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Björken, kl 13.30 16.30 ande ande Agnetha Landberg (C) ordf Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) 50, 52-62 Torbjörn Uddén (L) Renée Solstad (S) Jan Karlsson (S) Marina Palmér

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2013-03-06. Plats och tid Kommunhuset kl 13:30 17:00

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2013-03-06. Plats och tid Kommunhuset kl 13:30 17:00 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13:30 17:00 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Alexandra Ekstrand (S) 17-22 Britt-Marie Berg-Engström

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.00 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (FP) Alexandra Ekstrand (S) Renée

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-08-27

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.15 ande Övriga närvarande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Alexandra Ekstrand

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden Plats och tid Individ- och familjeomsorgen kl 13.

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden Plats och tid Individ- och familjeomsorgen kl 13. 1 Plats och tid Individ- och familjeomsorgen kl 13.30 16:00 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Torbjörn Uddén (L) Renée Solstad (S) Jan Karlsson

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden Plats och tid Kommunhuset kl 13:30 16:15

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden Plats och tid Kommunhuset kl 13:30 16:15 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13:30 16:15 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Renée Solstad (S) Britt-Marie Berg-Engström

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Björken, kl 13.30 16.10 ande ande Agnetha Landberg (C) ordf Emma Magnusson (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Torbjörn Uddén (L) Renée

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-05-21

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-05-21 1 Socialnämnden 2014-05-21 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 15.05 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-03-04

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-03-04 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 17.05 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (FP) -16.15 Renée Solstad (S) Jan

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Björken, kl 13.30 16.30 ande ande Agnetha Landberg (C) ordf Emma Magnusson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Torbjörn Uddén (L) Renée Solstad (S) Jan

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-08-26

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-08-26 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 15.50 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Karin L Folkegård (FP) Renée Solstad (S) Jan Karlsson (S) Gerd

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-02-05

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-02-05 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.50 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Britt-Marie Berg (S) Kate Nilsson

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-03-05

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-03-05 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.30 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) 18-33 Rune Carlsson (KD) Renée Solstad

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-09-23

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-09-23 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.10 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Renée Solstad (S) Jan Karlsson

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-11-18

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-11-18 1 Plats och tid Kommunhuset kl 14.30 16.25 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Karin Lundborg Folkegård (L) Renée Solstad (S) Alexandra Ekstrand (S) Jan Karlsson

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-06-10

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-06-10 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.20 ande Emma Magnusson (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (FP) Alexandra Ekstrand (S) Renée Solstad (S) Gerd Johansson

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Björken kl 13.30 16:20 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Torbjörn Uddén (L) Alexandra

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, fredagen den 29 januari 2016, klockan 11.00 11.30 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2013-09-25

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2013-09-25 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.30 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) till 94 Rune Carlsson (KD) Renée Solstad (S) Britt-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Björken kl 13.30 17.10 ande Agnetha Landberg ande (C) Renée Solstad (S) Birgitta Pettersson (C) tjg ers Reidun Ullström (C) tjg ers Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björken kl 13.

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björken kl 13. 1 Socialnämnden 2017-06-14 Plats och tid Kommunhuset, Björken kl 13.30 16:50 ande Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Torbjörn Uddén (L) Renée Solstad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.45 ande Emma Magnusson (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (L) Renée Solstad (S) Jan Karlsson (S) Suvi Hällblad

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-16, kl. 08:30-11.06 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M) Krister Wiman (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-11-23, kl. 08:30-11:38 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :00 ajournering 9:40 12:05

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :00 ajournering 9:40 12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 13:00 ajournering 9:40 12:05 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11. 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.20 Peter Johansson (M) ordf. Malin Sjölander (M) Tanja Pålsson (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Ronny Pettersson (S) tjg.ers

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (18) Kommunhuset, Västervik 31 maj 2017, kl

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (18) Kommunhuset, Västervik 31 maj 2017, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 31 maj 2017, kl 09.00 11.45 Angelica Katsanidou (S) Anna Melsted Ottosson (S) Ewa Ståhl (S) Åke Jägerö (S) Ingela Svensson (C) Jens Jackowski (MP)

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2019-08-20, klockan 13.30 17.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Ivern, måndagen den, klockan 8.15-11.20 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Frida Skoog, M, 1:e vice ordförande Pia Hernerud, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10 Sammanträdesdatum s. 1 (20) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 11:10 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-06-19, klockan 13.30 15.45 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-12-05, kl. 18:31-19:05 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Krister

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringen sker Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-04-17, klockan 13.30 16.05 Annika Jönsson (M), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.20 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Renée Solstad (S) Britt-Marie Berg (S)

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 20 april Tid: 17.00 19.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 28 april Paragrafer: 23-31 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 6 september 2018 kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 6 september 2018 kl Socialnämnden 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 6 september 2018 kl. 9.00 11.00 Beslutande Angelica Katsanidou (S) Maud Lindqvist (S) Tjg ers Ewa Ståhl (S) Jessica Kristiansson

Läs mer

Höörsalen Kommunhuset Torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16:15

Höörsalen Kommunhuset Torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16:15 2016-04-21 1 (22) Plats och tid ande Höörsalen Kommunhuset Torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16:15 Anders Magnhagen (S), ordförande Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf Linda Andersson (S) Lars-Håkan

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum Boken, kl. 14.00-15.25 Beslutande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Berith Lantz (S), tjänstgörande ersättare Catharina Tann (S)

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-12.00. Ingrid Holmgren (c)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-12.00. Ingrid Holmgren (c) 1(21) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-12.00 Beslutande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Övriga deltagande: Agneta Nygren, (s), ersättare Jill

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Rådslaget, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Rådslaget, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Rådslaget, kommunkontoret, Storuman 2017-10-18, kl 09.00 14.45. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Janne Ruonala (L) Britt-Inger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Torbjörn Uddén TILLKÄNNAGIVANDE

Torbjörn Uddén TILLKÄNNAGIVANDE Sida 1 (17) Plats och tid Kommunhuset den 3 oktober 2018 kl. 13.00 16.00 ande Agnetha Landberg (C), ordf Emma Magnusson (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Torbjörn Uddén (L) Renée Solstad (S) Martina

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid. Tisdagen den 27 september 2016 kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid. Tisdagen den 27 september 2016 kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid Tisdagen den 27 september 2016 kl.18.30 20.20 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (L) Conny Bäck (S) Anders Widesjö

Läs mer

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M)

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) o 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret IFO, Malung, kl. 08.00-12.00 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) Övriga deltagande Kerstin Perjos, sekreterare Anna-Karin

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-29 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 29 augusti 2013, klockan

Läs mer

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD)

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, onsdagen den 14 oktober 2015, klockan 14:00-18:20 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Anna-Karin Tornemo

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 20 september 2006 kl 9.00-11.45 Beslutande Lennart Andersson (s), i Leif Petersons ställe Wivi-Anne Hoffman (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Plats och tid Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 16.30 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Marika Bjerstedt Hansen (s) vice ordförande Oddbjörn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Anmälan av delegationsbeslut... 4 3 Anmälan av utskottsprotokoll... 5 4 Delgivningar... 6 5 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 8 6 Sammanträdesdagar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Socialkontoret, Moravägen 4, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Lars-Erik Bech (V) Brita Sohlin (M)

Socialkontoret, Moravägen 4, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Lars-Erik Bech (V) Brita Sohlin (M) {^> o Malung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Moravägen 4, Malung, kl. 09.15-12.30 Carina Albertsson (S), ordförande Lars-Erik Bech (V) Brita Sohlin (M) Övriga deltagande Kerstin

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.50 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin Lundborg Folkegård (FP) Renée Solstad (S) Alexandra

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-11-19 ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-11-19 () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2013-11-19 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Tjänstemän Justering Kent Lagrell (M) ordförande Anders Kjellgren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(16) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12,00 13.00-15.50 Beslutande Lars-Magnus Pålsson (M), ordförande Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) Hans-Peter Jessen

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (16) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl. 9.00 11.40 Ajournering kl. 11.15 11.20 Ingela Svensson (C), ordf. Susanne Hultman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Skrivelse från gode män i Mullsjö... 4 3 Enheten för integration och nyanlända - information... 5 4 Riktlinje för handläggning och dokumentation för äldreomsorg

Läs mer

Höjden, Kommunhuset Tisdagen den 15 december 2015 kl 18:00 21:15

Höjden, Kommunhuset Tisdagen den 15 december 2015 kl 18:00 21:15 2015-12-15 1 (23) Plats och tid ande Höjden, Kommunhuset Tisdagen den 15 december 2015 kl 18:00 21:15 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Camilla Hindersson (S) Adele Olander

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2005-10-27 1(10) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00 16.05 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Kurt Enell (kd) Gunnel Elg (kd) Elisabeth

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-12-21 1 (16) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 15.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Övriga deltagare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

Socialnämnden 2015-09-10

Socialnämnden 2015-09-10 100 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 2 101 Budgetuppföljning med delårsredovisning... 3 102 Delgivningar... 4 103 Internkontroll... 5 104 Verksamhetsinformation... 6 105 Rapport

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Alnarp Tid 2018-08-28, kl. 18:36-20:23 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö (M) Krister

Läs mer

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet.

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tid och plats Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kerstin Lindberg

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(29) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, Orsa, 2017-12-13 kl. 13:00 15:15 Beslutande: Hans Sternbro (S), ordförande Håkan Yngström (C) Jan Segerstedt ( - ) 220-240,

Läs mer

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef 1(7) Plats och tid Peter Rosholms tjänsterum, onsdagen den 14 januari, klockan 8.00-8.25 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Peter Rosholm (S) Peter

Läs mer